Smutně rezignovaný článek

Autor

Vsobotu večer zatkli ve Francii Pavla Durova, zakladatele sociální sítě Telegram. Proč? Protože nedává uživatelům korigované informace. Protože jen velmi minimálně moderuje obsah a protože telegramové účty využívají především ruští propagandisté a také Donald Trump. Durov má francouzské a ruské občanství. Do seznamu hledaných zločinců Durova zařadili chvilku předtím, než jeho soukromé letadlo přistálo v Paříži k dotankování paliva.

Durov to neměl v Rusku jednoduché. Telegram využívají nejenom různí ruští Girkinové, kteří kritizují Putina tak dlouho, až je nechá zavřít, ale také třeba dagestánští muslimové, kteří Telegram využijí na svolání k nějakému tomu pogromíčku. Rusko je země s největší muslimskou menšinou v Evropě, ruské bezpečnostní složky se samozřejmě s narušiteli pořádku nepářou a neváhají střílet ostrými, ale když proti vám stojí sociální síť, kde ani tajné služby nemohou monitorovat cvrkot, tak se nedivte, že po Durovovi v Rusku šli. Navíc, on má takovou nešťastně sebestřednou povahu (kdo jiný by taky naprogramoval takovou sociální síť, že?) a moře mu bylo po kolena.

Ale nakonec ho nezatkli v Rusku, ale ve Francii. Vlastně ze stejných důvodů. Telegram se dá používat k plánování nekalostí a ten „Rusák s narativem“ od toho odmítá dát klíče. Odmítá být jako Curkberg. Navíc prý údajně jeho zatčením vešlo v platnost předem připravené opatření, kdy Telegram změnil šifrovací klíče, aby je ani sám Durov neznal a nemohl je prozradit. Ale nevím, co je na tom pravdy.

Jo, člověk by chápal, že není od věci, monitorovat diskuse muslimských fanatiků a zabránit díky tomu třeba velkému neštěstí. Ale problém je v tom, že každý tento nástroj bude stejně dobře využíván k monitorování politické opozice, bude využit ke kriminalizování jiných než vládních názorů. V Británii by teď mohli vyprávět, jak je snadné dostat flastr nebo basu za to, že jste řekli nějaké křivé slovo o imigrantech.Někdy už nemusíte ani nic říkat… Stačí lajk. AfD by také mohla vyprávět, jak je profízlovaná a jak její členové chodí k soudu nikoliv pro spravedlnost, ale pro rozsudek. Ondra Dostál na toto téma už několikrát pokládal starořímskou otázku… kdo hlídá hlídače?

Otakar Foltýn má v tomto jasno… nemáte právo na dosah. To mají jen liberálové, protože jsou to ti jediní správní. Sociální sítě se staly reakcí na manipulace velkých médií, ale teď dělají mocní všechno pro to, aby dostali pod kontrolu i toto. Roznášejte si letáky, vy svině! Do televize vás nevezmeme a na fejsbůku vás smažeme. Děláme to pro vaše dobro, aby nikdo nemohl organizovat pogromy. Obzvlášť ti bílí… Všichni ostatní jsou totiž kulturní obohacení a kdo tvrdí něco jiného, toho budeme infiltrovat, budeme mu sypat písek do soukolí, budeme ho kriminalizovat, dokud si to nerozmyslí a ještě rád skloní hlavu. Však víme, co píše a o čem se domlouvá s ostatními.

Mě to Durovovo zatčení nějak zasáhlo. Přišlo v blbou chvíli. Dozvěděl jsem se o něm, když jsem zase jednou zjistil, že ohledně české politiky hážu na zeď hrách. I když dva roky píšu o propadlých hlasech, dva roky popisuju taktiku jednotlivých politických stran, dva roky se snažím vysvětlit, jak fungují volební kampaně… dokonce jsme nedávno měli eurovolby, které mé předpoklady do puntíku potvrdily. Ale stačily dva měsíce prázdnin a jsme zase tam, kde jsme byli. Jakmile se pokusím střízlivě popsat situaci, okamžitě zase vyskočí čertíci z krabičky a zase se hledá mesiáš, který nepřijde, jen opět propadne celá řada hlasů.

Před měsícem jsem měl pocit, že všichni chápou, jak to na politické scéně chodí. Po včerejším článku mám pocit, že se nezměnilo nic.

Demokracie ano, ale samozřejmě ta naše. V tom se od libtardů vůbec nelišíme. Zase víme, kdo všechno je zrádce, zase vyskakují militantní fanoušci, kteří svým stranám dělají medvědí službu, zase se slibují zázraky na počkání, které se nestanou a samozřejmě si o sobě zase přečtu, jaký jsem zrádce, nemyslící idiot, kokot a podobně, protože jsem si dovolil říct, že Konečná to dělá dobře a míří k dalšímu úspěchu. Dosažené výsledky jsou dobré jen pro závist, poučení se jako obvykle nedostavilo. Zase byla diskuse na fejsbůku plná vzájemného napadání, zase existuje jen jeden správný zachránce a zase to dopadne blbě, protože jde víc o správnou emoci než o racionální zhodnocení.

Člověk tak nějak přemýšlí, jestli to má celé cenu. Durov naprogramoval Telegram, který je svobodný, ale když na to přišlo, zabásli ho stejně snadno, jako kdysi Lukašenko Ramana Prataseviče (kdo si dneska ještě pamatuje, kdo to byl, že?). A to měl Durov dvojí občanství a dost peněz, aby si mohl dovolit osobní tryskáč. Stojí proti nám největší a nejpropojenější světová mašinérie, ale vlastně nemůžeme nic dělat. Vystoupit proti České televizi znamená trestní oznámení (od vlastních, nikoliv od cizích), už dopředu je jasné, že to nakrmí exekutory a vlastně ten propagandistický moloch máme rádi, protože dělá dabing a pohádky. Stejně jako Člověk v tísni. Ti dají Mongolům štokrle s přidělaným přímotopem (nekecám), vyvrtají černouškům v Africe studnu a za zbylých 90% peněz indoktrinují naše děti… Ale… pomáhají lidem v tísni… máte něco proti?

Když proti nám vystoupíš, někde umře koťátko… takhle se to dělá.

Asangeho také propustili až po mnoha letech. Je rád, že je rád. Už se do ničeho zapojovat nebude. Ještě nejspíš přijde o rodinu, protože tak to přece zpravidla končí, když se vrátíte z války nebo vězení… Inu, neměl žádné krytí od mocných. Nebyl nikdo, kdo by nad ním držel ochrannou ruku. Vyčníval…

Teď sesekli dalšího, co udělal něco pro svobodu slova bez cenzury… Také mám na Telegramu účet a také tam mám své čtenáře. Začíná to být jako memento marného boje. V Británii už zcela natvrdo vystupují proti domácímu obyvatelstvu. V Německu se vesele bodá do lidí, ale můžou za to dezinformace řízené Ruskem… U nás se připravuje korespondenční podvod ještě umocněný rozdáváním českého občanství. Jakýkoliv pokus o odpor je ovšem zavrhnut už v zárodku, protože má svá rizika a motají se kolem něj „divní lidé.“ Ne, tohle není v dějinách poprvé. Stejně se ve třicátých letech Evropa dopracovala do války a Židé do koncentráků. Mysleli si, že nebude tak zle a jakékoliv volání po odporu sami dusili. Nakonec se zachránili jen ti, kteří se vykašlali na vlast i národ a hleděli si vlastního kejháku.

Na fejsbůku mi jistá čtenářka napsala, že by raději volila Fialu, než aby se dostala Konečná… jo, máme našlápnuto, aby s to fakt vyplnilo. A kdyby Konečná neexistovala, mohli bychom to říkat třeba o Babišovi. Když ne ten náš, tak nikdo. Raději propadlo milion hlasů, než aby se dostali Babiš a Okamura. Ve stejné době liberálové odhazují masky i rukavice a využívají proti nám nástroje, o kterých slibovali, že je potřebují proti pedofilům a teroristům. Podle Foltýna jsme svině, ale bohužel jsme svině i pro sebe navzájem. A tak dneska sedím a přemýšlím, jestli není načase, zachraňovat jen sám sebe. Člověku se nechce být dalším na řadě, byť jsou ještě přede mnou větší ryby…

Promiňte mi, zítra už zase budu normální. Ale dneska mě prostě ovanul splín.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (390 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

durov

Americký podnikatel a miliardář Elon Musk po zatčení zakladatele Telegramu Pavla Durova ve Francii prohlásil, že Evropa začne do roku 2030 popravovat lidi za „lajkování“.

Zástupce Ruska u mezinárodních organizací ve Vídni Michail Uljanov obvinil Francii, že se chová jako „totalitní“ společnost. „Někteří naivní lidé stále nechápou, že pokud hrají více či méně viditelnou roli v mezinárodním informačním prostoru, není pro ně bezpečné navštěvovat země, které směřují k mnohem totalitárnějším společnostem,“ napsal Uljanov na X.

Hodně ruských blogerů vyzvalo k protestům před francouzskými ambasádami po celém světě.

Aplikaci Telegram hojně využívají ruští a ukrajinští představitelé. Platforma se stala tím, co někteří analytici nazývají „virtuálním bojištěm“ války, kterou hojně využíval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho představitelé, stejně jako ruská vláda a ruští představitelé.

------------------------------------------

Vidlák: Smutně rezignovaný článek...Člověku se nechce být dalším na řadě, byť jsou ještě přede mnou větší ryby…
Máš naše absolutní pochopení Vidláku. Vlády v Evropě jsou stále autoritativnější, už neskrývají svou ohavnou absolutistickou tvář. Zavírají své oponenty do vězení, trestají lidi , propouští je z práce a teď i chystají hluboké příkopy pro dezolátské svině. Zastrašili žalobou Okamurovu SPD za plakát migranta co stojí zakrvácený  s nožem v ruce a za pár dní jatka v Německu , kde běhal zakrvácený migrant s nožem a bodal do lidí ! Vypráví nám Kolektivní Západ o svobodě slova a zatkli vlastníka internetové světové sítě téměř s jednou miliardou uživatelů za to , že nedovolil cenzuru.

Bohužel celosvětově situace je již nenávratná. Již se nejedná o mírové řešení konfliktu na Ukrajině, již se jedná o přímou válku NATO z Ruskem která již začala a nelítostně v Kursku zuří. Nejsou to jen Ukrajinci kteří vpadli do Ruska v Kurské oblasti ale samotné NATO. Ukrajinci jsou jen loutky které hrají roli užitečných idiotů pro Ko.Za. Tam v Kursku válčí proti Rusku přímo vojska NATO. Ve válce první obětí je pravda. Proto Kol.Západ zároveň rozpoutal i informační válku aby se lidé celosvětově nedozvěděli pravdu. Pravdu kterou se můžeme dozvědět s médii a ze sociálních sítí. Od začátku Kolekt. Západ umlčel Ruskou vícejazyčnou informační televizní zpravodajskou síť RT z vypnutím jejích kanálů ze satelitů . Celosvětově média jsou teď již ovládané Kolektivním Západem. Youtube, Facebook, Google již přímo cenzurují a umlčují příspěvky pravdy. Jediné sociální sítě přes které se můžou lidé ještě dozvědět pravdu je síť X (bývalá síť Twitter) Elona Muska a síť Telegram Pavla Durova. Elona Muska již EU přímo vyhrožuje a cenzuruje, Pavla Durova již zatkla.

Světové dění se rapidně zhoršuje, brzo zažijeme hrůzy které si ani nemůžeme představit. Stačí si jen vzpomenout jak začala druhá světová válka. Teď se historie zase nemilosrdně opakuje. Tehdy to byli koncentrační tábory ve kterých nacisté uzavírali, mučili a zabíjeli jejich oponenty. Současná nacistická elit NATO a EU brzo takové koncentráky vybuduje. Už teď ve Velké Británii jsou přeplněné věznice s potrestanými lidmi jen za jejich pouhý komentář na sociálních sítí. U nás v naší vlasti se již chystají hluboké příkopy kde budou dezolátské svině uzavírány jak přímo prohlásila zelená guma Foltýn za podpory elit a pražské kavárny. Ty Vidláku a Tvé Kydy jsou velkým trnem v bdělém totalitním oku fialové pětidemolice. Je jisté že vládnoucí režim zaútočí ještě více tvrději na tebe i na nás . Chraň Vidláku sebe a svou početnou rodinu. Chraňme i my přátelé sami sebe a naše rodiny.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (198 hlasů)

si zúčastnění vyrobí problém. Zavřít někoho za to že necenzuruje může být důvod k velkým nepokojům, zvláště ve Francii.

Průměrný počet slepic: 4.3 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

je mučedník nebo úspěšný podnikatel, multimiliardář, který má dostatek sebevědomí ukazovat "fakáč" i Putinovi? Nic není tak jednoznačné, jak to vypadá na první pohled. Pár slov o tom, jak na mě působí Pavel Durov.

Průměrný počet slepic: 3.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes jsem se měla krásný večerní zážitek na jednom z mála koncertů Jarka Nohavici v Praze. V době, kdy se píší články, že Nohavica už je jen okrajový písničkář pro dezoláty, což je sice hodně směšné:-), ale spousta lidí tomu věří a opakují to jak papoušci, je o to větší radost, že i v Praze se najdou ti, kteří mu koncert umožní! Po všechny tři (4) koncerty je samozřejmě vyprodáno. No i v Praze jsou naštěstí v dostatečném počtu dezoláti:-). Zážitek to byl hudebně i jinak radostný, dojemný, povznášející, stmelující...

A cestou zpět jsem si přečetla tak jako každý den přečtu, dnešního Vidláka. Tak jako každý den výstižné a dnes ještě mnohem více a bohužel i smutné, protože smutně pravdivé. Vše se nějak hodně zrychluje, zintenzívňuje, nezbývá žádný prostor na "obranu", roste násilnost, útoky... Někdy mi Vidlák připadá skoro jako "svatý". Dennodenně do toho dává tolik úsilí, tolik nekončící práce, tolik "verbování" a nošení kůže na trh a "odměnou" je často  nepochopení, hloupost, agrese, pomatenost... 

Děkuji že bojujete za nás za všechny, děkuji za moudré a výstižné komentáře k neveselému dění, za hledání cesty a spravedlnosti, děkuji za práci pro "dobrou věc" a prosím vydržte! 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (206 hlasů)

Do Prahy jsem dříve   jezdil rád   ale teď se ji vyhýbám. Je dobře slyšet, že na umění a  lidský přistup mainstream nestačí. Z doby působení v Praze  jsem si hodně oblíbil rodilé praźáky, byli tak trochu za vodou, ale drželi  se historicky ověřených hodnot.

Moc hezky napsaný komentář  

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

.. mají v sobě jistý šmrnc, stejně jako "Korennye Moskviči a Pitěrci", tedy, lidé, jejichž rodiny v Moskvě a Petrohradu žijí už od carských časů, v případě pražáků a bratislavanů od časů Císaře Pána.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jen jste ve mně vyvolala závist :-))) (v dobrém). Jo,  pražáci, ti se maj.  Díky za moc pěkný komentář , ať Vám to rozpoložení  vydrží celý den. 

P.S.  Dneska musím pochválit všechny zatím asi 4  autory, především Antonína.  Nepřidám se, spěchám, ale říkám .... ano,  to je počteníčko :-) Díky vám všem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)

Dobré odpoledne, děkuji vám oběma za reakci:-)!

Byl to krásný zážitek a stále ve mně doznívá a kdyby nebylo dnes vyprodáno, šla bych ještě i dnes:-). Tím nechci dělat chutě... Ale tak jak jsem tu jednou už psala, že Vidlák je sůl země, tak sůl země je i Jarek. A díky za takové lidi co jsou světlem a nadějí v tom, zdá se nekonečném, tunelu! 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem zmínil, že mám pocit, že věci veřejné jsou mimo kontrolu volených politiků a že všechno řídí ve skutečnosti někdo jiný. Nám to může být jedno kdo to je, protože přijdeme do styku pouze s jejich loutkami. Ať už to jsou politici západních hodnot, policisté, soudci, média- ti všichni prosazují určitou agendu, která ale není v náš prospěch (ve prospěch obyčejného občana).  Ale protože jsem zvědavý, tak pátrám. Předevčírem jsem narazil na článek, jak zástupci firem a různých svazů tlačí  na vládu ( https://pravyprostor.net/kdo-nam-tu-ordinuje-zelenou-bidu/ ) a není to rozhodně první případ. Vypadá to tedy, že tlak přichází hlavně od firem. Dokonce lobují i firmy, které agenda Green dealu vysloveně poškozuje, takže je to opravdu divný.  Kdo tedy má takovou moc přinutit např. automobilku, aby chtěla uspíšit konec výroby spalovacích motorů? V každé firmě rozhoduje o strategii vedení, pokud je to akciovka, tak zadání dostanou od většinového vlastníka. Kdo je ten vlastník?  Může to být kdokoli, ale poslední dobou čím dál více firem, bank a médií spadá do vlastnictví obřích správců aktiv (nechvalně známý Black Rock, Vanguard apod.). Jenže správci aktiv sice mají obrovskou moc, ale zodpovídají se většinovému vlastníku (jelikož to jsou také akciovky). Lze říci, že na konci tohoto potravinového řetězce je s jistotou několik nechutně bohatých lidí, pravděpodobně američanů.  To budou ti hlavní ideologové a plánovači událostí v našem světě. A teď jak si myslím že to funguje: Black rock vybere od několika milionů investorů peníze, které spravuje, aniž by oni měli na strategii nějaký vliv. Nakoupí za ně různé firmy po celém světě a přes vlastnickou strukturu je ovládnou.  Tím získají obrovskou moc a vlastně za cizí peníze. Pak v nich prosazují agendu vlastníka Black Rocku (BR) ať to stojí co to stojí. Takže v praxi to znamená, že banky ve vlastnictví BR nepůjčují nikomu kdo nesplňuje ESG, média ve vlastnictví BR manipulují společnost ve prospěch plánů vlastníka BR a firmy ve vlastnictví BR sponzorují think-tanky zajišťující poradenství a vydávající doporučení vládám celého světa (samozřejmě s cílem manipulovat vlády přijmout agendu vlastníka BR za svou). Dovedu si i představit, že poradí prezidentu USA, že je potřeba zastřelit Trumpa s pomocí CIA nebo vtrhnout do Iráku, protože to jsou pro USA bezpečnostní hrozby, ale ve skutečnosti Trump i Saddám překáží nějak vlastníkovi BR . Takto postupně ovládnou všechno, i firmy které nevlastní- skrze sílu cizích peněz. Omlouvám se příznivcům teorie spiknutí Iluminátů, ale nějak se mi sem nevešli a popravdě ani nevím, kam bych je zařadil. Doufám, že dostatek lidí podrobí tuto teorii kritice, protože se taky může stát, že jsem někde udělal logickou chybu, vycházel jsem z mylných informací nebo cokoli jiného a ve všem výše zmíněném  se  mýlím......děkuji  iw

Průměrný počet slepic: 4.7 (98 hlasů)

Také nad tím přemýšlím. Zdá se, že nyní jsou pod vlivem neviditelných už jen státy KoZa. Zbytek světa se vymyká a to je pro Velké šéfy nestravitelně. "Rozděl a panuj" se jim daří jen v Evropě, ale tu už dávno mají. Takže vyhazují peníze zbytečně. Že by udělali soudruzi chybu?

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

No já si myslím v podstatě totéž, jak to v praxi světa chodí je celkem jasné, jen mi vrtá hlavou proč to těch " několik nechutně bohatých lidí " vlastně dělá, když jsou tak bohatí, že mohou mít jakýkoli materiální statek na který si vzpomenou? Jsou to duševně nemocní jedinci? Jde jen o neskutečně zbytněká ega (jak vídáme ve velmi malém i v iternetových diskusích) ? Konají z pověření nějaké neznáme entity? No tohle bych se ještě před smrtí rád dozvěděl!

MMK

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

To iw23.

Máte zcela správné úvahy a závěry. Zde jsem na Vidlákovi také něco podobného psal. Svět je ovládaný kapitálem, jak jinak. Ještě dávno před tím, nežli se začalo spojovat dělnictvo a rolnictvo, se spojil světový kapitál.. Celé USA jsou v podstatě v rukou cca 50ti rodin, které udávají směr otáčení zeměkoule. Bylo by toho moc, vše si průměrně inteligentní člověk může dohledat a srovnat si to v hlavě. Stačí si zjistit, komu patří ty nej nej světové nadnárodní firmy. Všechno jedem majitel...

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Proletariát? Ještě před tím, než vznikl nějaký proletariát, dělníci, horníci, norníci, zemědělci a jiní, vždy skupinu ovládli ti nejchytřejší a nejsilnější. Z čehož měli oni svůj osobní profit, ale měla z toho profit i celá skupina. Na moc mas nabízenou Marxem a podobnejma píčusama (mimochodem Marx byl klasický příživník) bych moc nevěřil.

Chtěl byste aby nám vládl lid? Co je to lid? Jarda, co dělá 2 dny dvanáctky a zbylé dva dny tráví u mariáše v restaurasi Liďák? Se svým kámošem Lakatošem, který dělá, ale načerno?

Staňte se velice úspěšným a budete vládnout masám. Když budete míň úspěšný, můžete ovládat určitý okruh. Nebo alespoň svoje jisté teritorium. (to už dělám cca 30 let já).

Mě nevaděj extrémně bohatí lidé, těm jsem u prdele. Mě vaděj ideologicky a socialisticky uvažující šmejdi, kteří se dokáží přicucnout k cecku a pak za moje a vaše prachy začnou zachraňovat planetu a menšiny a nás, páč oni v tom maj jasno a my jsme blbečkové, kteří tomu nerozuměj. Mě nevadí pár zbohatlíků, kteří si každý den mohou koupit nové Lamborginy. Mě vaděj ty miliony zblblejch lidí socialismem, kteří mě hodlaj zachránit i kdybych u toho měl chcípnout.

Průměrný počet slepic: 2.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Volím Kateřinu i s celou rodinou!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (81 hlas)

LENINSKOU CESTOU K DALŠÍMU ROZVOJI NAŠÍ SOCIALISTICKÉ VLASTI!

Průměrný počet slepic: 2 (67 hlasů)

K.K mluví hezky, taky bych jí volil. ALE to by nesměla stát pod komoušskou vlajkou!! Když vystoupí z KSČ a udělá si svojí stranu nebo hnutí "Stačilo" , tak jo, ale takhle ne. Stačí že máme komoušského lampasáka na hradě, za první dámu komoušskou lampasačku a politručku!! A jak to bylo v r. 1948? To taky komoušové slibovali hory doly, jak budou podporovat soukromníky atd. ... a co pak? To taky opravdu stačilo!! Kateřino! Zahoď prapor a knížku KSČ a pak tě můžeme volit! Do té doby ani vidlák to nezlomí a že ho rád čtu a na 99% souhlasím s tím co píše...

Průměrný počet slepic: 2.4 (59 hlasů)

Nevím, jakým způsobem se Kateřina Konečná ocitla v čele KSČM a jak to že získala takovou podporu. Vidím dvě možnosti, buď je to něčí záměr, jak roztříštit opozici, a v tom případě je to velmi efektivní, nebo je to jen hloupost.

I v jiných stranách, které jsou mi z duše protivné, se najdou politici, kteří z větší či menší části dlouhodobě říkají něco co bych podpořil.

Například Kalousek za TOP, Čunek za KDU ČSL, Zaorálek za ČSSD, Blažek za ODS. Jenže pokud bych jim dal svůj hlas, dám jej automaticky i jejich zprofanovaným stranám. Takže ani Kateřině Konečné hlas nedám.

Jak píše můj předřečník, pokud by s KSČM vystoupila, měla by mou podporu.

Doufám, že všichni, kdo tento příspěvek budou číst, jej budou číst pozorně, a neodvodí si z něj, že schvaluji všechny názory Kalouska, Čunka, Zaorálka, nebo Blažka, a všechno co kdy udělali.

Průměrný počet slepic: 2.9 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Redakční tým zpráv/ 26. 8. 2024 / 8:00 /0/Tisk stránky

Závažné násilné trestné činy ve Španělsku

Ve Valencii byli sťati dva muži a ženě bylo podříznuto hrdlo.

Podle španělských médií, včetně La Gaceta , muž byl sťat dvěma ozbrojenci na mostě ve Valencii. Policie zatkla 32letého Alžířana jako naléhavě podezřelého a po dalším podezřelém pátrá.

O dva dny později byl muž v Carcaixentu vážně zraněn na krku a zemřel. Vyšetřovatelé v současné době vyhodnocují bezpečnostní kamery. Téhož večera bylo v Cuence podříznuto hrdlo ženy. Podezřelý byl zatčen, další podrobnosti nejsou známy.

Bývalý policejní šéf Ferris kritizuje rostoucí nejistotu ve Valencii. Podobné zločiny vyvolaly ve Španělsku debatu o spojení mezi zločinem a imigrací, zejména ze zemí Maghrebu. Policie nedávno zatkla gang pašeráků, kteří přiváželi migranty do Španělska.

A v Německu demonstrovaly desetitisíce proti "extrémní pravici" a pod heslem "Ne fašismus" proti  AFD, která tyto bestiální zločiny "zneužívá k politickému boji". Jo, demonstrovali hlavně mladí a ženy...

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatčení Durow: Jak americké tajné služby chtěly (a de facto získaly) úplnou kontrolu nad námi všemi přes internet

U příležitosti zatčení zakladatele Telegramu Durowa chci ještě jednou ukázat,  jak byly západní internetové společnosti vytvořeny americkými tajnými službami, aby získaly úplnou kontrolu.

Celý článek, srozumitelně přeloží google:

https://anti-spiegel.ru/2024/verhaftung-von-durow-wie-us-geheimdienste-ueber-das-internet-die-totale-kontrolle-ueber-uns-alle-erlangen-wollten-und-de-facto-erlangt-haben/

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám známé, kteří nemusí Cikány, černochy s BLM, muslimy, LGBTx, Zelené -a přesto jsou zapřísáhlí rusofobové a milovníci USA, přestože všechny sračky, ve kterých se teď mácháme, pocházejí z USA! VŠECHMY!

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

Jsem jeden z nich.

Průměrný počet slepic: 1.8 (32 hlasů)

Tak to je pro mě novinka...

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

Ale jsem optimista a věřím, že z těch současných levičáckých sraček se časem oklepou a zase to bude svobodomyslná země.

Průměrný počet slepic: 1.7 (29 hlasů)

Jo, když to dobře půjde, tak za několik století. A těch století bude spíš víc než míň.

P.S.

USA nikdy nebyla svobodomyslná země. Spíše se podobala vlčí smečce a to jak co do vnitřní, tak i zahraniční politiky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

tak Rusko se vždy podobalo stádu nacionalistických ovcí. Kdo v rámci evoluce má větší šanci zvítězit?

Průměrný počet slepic: 1.7 (26 hlasů)

Zdravím Vás, Danieli,

velmi si Vás vážím pro to, co děláte. Vy jste člověk, který patří ke skutečné elitě.

Ne ta verbež, která v nestřežené chvíli uchvátila moc. 

Vyslovuji Vám plnou podporu.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

je to poprvé, co Vás takhle oslovuji, ale asi potřebujete pocítit trochu toho souznění. Ne lítost, nebo soucit. To dost často slouží jako výmluva pro líný, že už toho udělali dost. Tak, kdyby opravdu došlo na to roznášení letáků, hlásím se jako dobrovolník.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

... tohle podepisuji také. MMK

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

nebo Antonín pro dnešek už vyčerpal počet svých povolených komentů?

Každopádně mi to zde přijde teď pestřejší.

Průměrný počet slepic: 2.2 (31 hlas)

jsem stejného názoru, že konečně zavál na vidlákovinách čerstvý vítr a Toníkovi tapety mi naprosto vůbec nechybí. Pokud sem nevkládáme vlastní názory a myšlenky, vše ostatní je jen balast. Také mně dnešní komentáře potěšily, jen tak dále. 

Průměrný počet slepic: 2.8 (25 hlasů)

" Pokud sem nevkládáme vlastní názory a myšlenky, vše ostatní je jen balast " tak jo, tohle je fakt perla mezi vlastními názory a myšlenkami prezentovaných na VK, řekl bych vyplozená přímo mozkovým myšlením. :-)))

Já tedy jdu po informacích, kterými se mohu sebevzdělávat a rozšiřovat si rozhled,.... být více sečtělý. No hospodské plky i třesky plesky z kaváren a pavlačí a dívčích pokojíčků si občas vyslechnu, ale viděno svojí dosavadní životní zkušeností, jen málokdy mě to něco dalo. To, že mě případně něco v životě potěší, je fajn, ale jen v osobní rovině, s politikou, či společností to nijak nesouvisí. Osobně si nemyslím, že diskuse na VK má primárně sloužit pro plané plkání a potěšení pár jedinců. MMK

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Měl jsem stejný problém jako Vy. Škoda každého zbytečného hlasu...

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku,

máte mou plnou podporu, chápu Vaše včerejší rozpoložení, člověk se občas cítí jako Don Quijote (můj oblíbený knižní hrdina z mládí), ale podstatou je znovu a znovu se zvednout a bojovat a to Vy umíte, neznám Vás osobně (stejně jako nikoho v těchto diskuzích), ale věřím tomu i Vám, protože to všechno děláte už dlouho a člověk jen tak ze dne na den nezahodí svou práci (nakonec ji děláte přece i pro svou rodinu, ne ?) a ta Vaše je obdivuhodná.  

K Durovovi nic nemám-nemám Telegram a ani ho nechci, mám mnoho jiných zdrojů pro hledání informací, budu tedy spíše reagovat na komenty druhých:

Ivan: mnoho lidí ještě nepochopilo jednu věc-Konečná nemůže (ona to vysvětlovala) opustit jméno strany, zradila by tím tisíce svých voličů (to chápu), pro mě je naprosto nedůležité, jaký má strana název, ale kdo v ní  je a co dělá. Příliš se upínáme na názvy a ne na lidi, takže v tomto směru nemám s Konečnou problém. Vemte si ODS, dobrý název, že ? Ale lidé v ní ? Děs a hrůza (vyjma možná Zahradila), spíš by bylo dobré zveřejnit jak Kateřina hlasovala v Euro parlamentu, to by o n, zajímalo by mě v čemí řeklo víc.

iw23: naprosto s Vámi souhlasím. O BlackRocku (BR) jsem poprvé slyšel cca před 7 lety. Je správcem téměř 85% celkového majetku tohoto světa, všichni nakupujete výrobky mnoha firem a mnohdy ani nevíte, že správcem těchto produktů je BlackRock. Úzce spolupracuje s nejbohatšími rodinami USA, neziskovkami a dalšími organizacemi-WHO, WEF atd. Pár měsíců po invazi RF na Ukrajinu se objevil na Seznamu kratinký článek o BR a hned vzápětí zmizel a mě to docvaklo kudy vítr vane. Ukrajinskou půdu vlastní ze 40-45% USA a Čína. A kdo myslíte, že spravuje ty zisky z půdy Amíkům? No BlackRock, ten totiž spravuje majetek všeho možného, od zemědělství, veškerý další průmysl vč.zbrojního. Je to prostě nejmocnější organizace tohoto světa a odsud pochází ZLO. Nebo o tom pochybujete ? Má peníze, má moc, má vliv. Co ještě více chcete slyšet ? Paradoxem je, že v mém okolí nikdo neslyšel o BlackRocku, pádný důkaz toho, jak se lidé vůbec nezajímají o život kolem sebe a přitom ve velkém kupují výrobky firem, které spravuje Black Rock.  A pak je tady další nejmocnější organizace světa...tajné služby (jistě ty má každý stát, i my máme svého trapného Koudelku)-nejmocnější samozřejmě CIA. Vůbec bych se nedivil, kdyby tyto organizace spolupracovaly. Může to znít jako konspirace, ale ta má vždy trvalost tak půl roku až rok....

vidlák: co se týká nadcházejících voleb, doporučuji Vám všem shlédnout video na kanálu "Modrý jelen" (Petr Bohuš)-rozhovor s Radkem Novotným, jmenuje se to: "Jak volit politiky? Podle chování"  Vše najdete tam, je to zajímavé (souvisí s tím Projekt Pravda o vodě) je to z 22.8.  Jinak: nejzajímavější pohledy k politice má Menhira, trochu Miloš a Milan. To jsou lidé, kteří přemýšlí naprosto jinak než většina, která je zafixovaná v neustálých stereotypech, které už více jak 200let nefungují, ale lidé stále naivně doufají, že se něco změní. Krásně to tu někdo řekl již dříve:  abychom mohli změnit systém, musíme změnit voliče, jenže to je nereálné...

Mimochodem Vidláku, my už jsme všechno prohráli dávno, víte kdy? V roce 1989, měli jsme obrovskou šanci začít jinak, skloubit to nejlepší ze socialismu a kapitalismu a jít svou vlastní cestou, ale my jsme to těžce promrhali, a teď? K dnešnímu dni máme 3 bilióny dluhů, stejně jako všechny ty skvělé západní společnosti, které jsou prý vyspělé!! Cha cha, zajímalo by mě v čem? Technicky ano, ale jinak? 

Mám toho na srdci ještě hodně, ale pro dnešek by to stačilo, mějte se všichni krásně    

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

...jak Kateřina hlasovala v Europarlamentu, to by o ní řeklo víc. Omlouvám se. Ch.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Váš oblíbený knižní hrdina byl Don Quijote?

Víte, kdo byl můj nejoblíbenější knižní hrdina v tom věku? (až se za to trošku stydím, ale když jste se svěřil vy...)

Můj nejoblíbenější knižní hrdina v tom věku byl Vlk Larsen, z knihy Mořský vlk od Jacka Londona. A víte proč? On byl sice záporák, ale byl nadprůměrně inteligentní a k tomu měl takové fyzické předpoklady, že když se rozhodl, že něco bude takto, tak to pak taky tak bylo. Tečka. O tom se nediskutovalo.

Vy jste v tom věku zrovna bojoval srdnatě proti větrným mlýnům, abyste zachránil Dulcineu, já v té době zrovna nechal neposlušného plavčíka protáhnout pod lodním kýlem. Váš zásah větrné mlýny přežily, náš plavčík můj zásah většinou ne. Ale bylo to zase ponaučení pro další plavčíky a lodníky, že kapitán má vždy pravdu.

Ale jinak jsem celkem príma kluk.

Průměrný počet slepic: 1.8 (20 hlasů)

Pochval se, nikdo jiný to za Tebe neudělá.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Přiznal jsem se k tomu, že jsem měl rád padoucha, celkem nevidím, kde jsem se tam chválil.

Průměrný počet slepic: 1.8 (13 hlasů)

Ale jinak jsem celkem príma kluk.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

tak se musím pochválit,

nevypadááám já věru zle,

zkrátka chlapec, jak má být.

Pa pa pá, pa pa pá, pa pa pááá, pa pa pa pa!

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

já měl v dětství velmi mnoho oblíbených hrdinů (narozdíl od dnešních hrdinů to ale byli lidé z masa a kostí, nikoliv mutanti), DQ byl jedním z nich a zmínil jsem jej proto, protože často ve svých životech svádíme boje s větrnými mlýny, což jsem dělal celkem pravidelně s úřady ve své funkci (neměl jsem na mysli Dulcineu) a teď trochu ten boj svádí i Vidlák se svými čtenáři (následně i s voliči). Další hrdiny bych nejmenoval, řekl bych, že v mém věku jsme je měli většinou obdobné. Měl jsem je za své knižní hrdiny, ale neměl jsem je jako své vzory, protože od každého z nich si můžete vzít něco jiného, ale většinou to byly takové ty základní lidské hodnoty jako odvaha, čest, přátelství, upřímnost, obětavost ad.-dnes už se to nenosí, dnešní největší hodnotou jsou prachy, čím víc, tím jste "váženější".   Ale DQ nebyl hlavním tématem mého příspěvku... 

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

A taky jsem pochopil, že Vidlák bojuje proti větrným mlýnům a občas si posteskne, ale takhle my si tady hrajeme.

Stejně jako Freud vypíchl z mého textu to, že jsem napsal, že jsem príma kluk, já vypíchl z vašeho toho literárního hrdinu.

Ale když už jsme u té literatury, i váš i můj měl v sobě něco dobrého. Váš byl magor, můj byl sobec. Ale četl jste někdy knihu Krvavý poledník od McCarthyho? Ta mě svého času dost rozhodila. V ní neexistuje jediný kladný hrdina. Tam je to jeden větší sráč než druhej.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

bohužel nečetl, ale nechám se rád poučit, podívám se....

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

za tip na Modrého jelena. Netušila jsem, že takto kvalitní kanál u nás vysílá. Je toho tolik, z čeho můžeme čerpat informace, ale je třeba také pracovat pro blaho své a své rodiny a nedá se celé dny vysedávat u kompu. Už mám Jelena v oblíbených a mám nad čím přemýšlet. :-) S Kateřinou máte naprostou pravdu, je  třeba sledovat jak se politici chovají a to i několik let nazpět. Potom lehce odhalíme převlékače kabátů a politické upíry.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

nemáte zač, já se zde díky Vám i ostatním také dovídám spoustu zajímavých věcí, ale já sedím u compu většinou až pozdě večer nebo brzo ráno, přes den není čas.-souhlasím s Vámi, s Vidlákem, s berrnardem a dalšími-rodina vždy byla je a bude na prvním místě, to je bez diskuze.  Petra Bohuše (Modrý jelen) znám ještě z doby dávno minulé, kdy jsem sledoval ČT (už tak 10let se nedívám), měl tam své zpravodajství. Je to velmi (a byl) kultivovaný komentátor, má takový velmi jemný až nenápadný humor  a sarkasmus (to mám rád). Ale když už na Vás reaguji, tak ještě jedna věc, která mě u Vás velmi zaujala a týká se v podstatě posledních článků Vidláka:

jsem přesvědčen (Vy jste o tom měla velmi krátký příspěvek, jak bývá Vaším zvykem, co jsem si všiml) za posledních 35 let, že cestou politiků nemá smysl jít. Za celý svůj život jsem nepotřeboval žádné politiky, co jsem si neudělal sám, to jsem neměl. Nejsem pravicový, levicový, středový, nejsem politik. To jsou jen pojmy, kdy levice znamená více státu, pravice je méně státu a více zodpovědnosti občana, což jsem praktikoval celý život, nemám žádné dluhy. Obojí je extrém, takže je to špatně, nikde se neobjevuje pojem "selský rozum", co to je? Životní dlouhodobé zkušenosti, založené na dlouhodobém pozorování našich předků, co funguje a co ne (nelze to nahradit žádnou školou, nikde se to nedá naučit, je to dané praxí, žádné teorie). V životě všude funguje princip jing-jang (rovnováha protikladů). Pokud by tento princip nebyl, nebyli bychom ani my lidé, svět resp.příroda by zanikla, ale ona narozdíl od nás lidí je dokonalá, a je tu další princip, princip pudu sebezáchovy, čili přežití, v současné době mě přijde, že Evropa jde cestou proti tomuto principu (a to je tam tolik učených hlav !!).

Jiným slovy nechci politiky, chci odborníky (na slovo vzaté, nejlépe z výrobní sféry, žádné teoretiky nebo profesory typu Fiala). Říkáte jak na to, jako obvykle: v životě je vždy více řešení (Menhira, Milan, Miloš ad.), tak pojďme nad nimi diskutovat a vybrat kompromis (zlaou střední cestu-rovnováhu jing-jang). Současná politika není řešení už desítky let. Demokracie (tedy vláda lidu) je naprosto nefunkční, protože lid ve skutečnosti nevládne, lid se na vládě nijak nepodílí, demokracie je jen pro bohaté a to slovo je ve skutečnosti lízátko pro naivní-10mil.obyvatel vládne 300 lidí. Už slovo vláda je špatně, měla by to být spíše Rada starších (jak bylo kdysi), vláda nám nemůže vládnout, nemá k tomu žádný mandát, ona je náš zaměstnanec, ona má pouze jednu funkci, dobře rozdělovat naše peníze tak, aby stát fungoval pro lidi, ne pro 6 oligarchů.

Víte, v poslední době mě zaujalo jedno hnutí na Slovensku (najděte si to), říkají tomu Slovenské národní obrození, to je teda něco, to bych si dovedl představit a Slovákům bych to přál...i nám..je toho stále hodně, co je třeba diskutovat..témat jsou stovky a žádné smysluplné diskuze nevidím   

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Dobře napsané, podepisuji. Já se nerad pouštím do takovýchto výkladů. Málo lidu je ochotno pochopit skutečnosti a dění kolem sebe. Tedy pokud nejsem zrovna Vidlák. Ten je tak nějak uznávaná autorita a s tou se přece nikdo hádat nebude.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O něco výš píšeš:

Mě nevaděj extrémně bohatí lidé, těm jsem u prdele. Mě vaděj ideologicky a socialisticky uvažující šmejdi, kteří se dokáží přicucnout k cecku a pak za moje a vaše prachy začnou zachraňovat planetu a menšiny a nás, páč oni v tom maj jasno a my jsme blbečkové, kteří tomu nerozuměj. Mě nevadí pár zbohatlíků, kteří si každý den mohou koupit nové Lamborginy. Mě vaděj ty miliony zblblejch lidí socialismem, kteří mě hodlaj zachránit i kdybych u toho měl chcípnout.

 

Nechápeš, o co v nynější globalizační době jde. Tady nejde o jednotlivé zbohatlíky, kteří lítají ve vlastních tryskáčích a jen tak si koupí Lamborgini. Tady jde o malou skupinu lidí, kteří ovládají dění na celé planetě. Ti rozhodují, kde bude válka, a kde mír, kde bude bída, a kde nadbytek. Rozhodují silou financí, které mají pod kontrolou. Nejhorší je že tato poměrně malá skupina lidí je přesvědčena o své neomylnosti a v poslední době vnucuje celému světu jednu hovadinu za druhou. Ti ideologičtí šmejdi o kterých píšeš, jsou jen výsledkem činnosti těch ideologických šmejdů na té nejvyšší úrovni.

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

naprostý souhlas, i o tom jsem psal.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Mě přijde, že moci všechno svézt na pár zbohatlých rodin, které tahají za nitky, je velice jednoduché, ale alibistické. Člověk si tím může krásně a pohodlně zdůvodnit, že s ničím vlastně nejde nic dělat, oni jsou mocnější, takže si budeme akorát chodit stěžovat na Kydy, jaký jsou to kurvy. A toto mi přijde laciné a zbabělé. (i když jsou to sionisti, viď Bobe?)

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)