O koaličním maskování a opozičních intrikách...

Autor

Od pátku jsem v podstatě stále na cestě. Nejprve jízda domů z Brusele, k tomu jsem si musel po republice udělat několik zajížděk a pak jsme byli s rodinou na takovém krátkém výletu v Beskydech. Víceméně jsem nedělal nic jiného, než psal, řídil a rozhlížel se kolem sebe. Ona už je totiž republika otapetovaná bilbórdama, víme? Krajské volby (které předjímají parlamentní volby) jsou za necelých čtrnáct dní a k tomu se obměňuje třetina senátu.

Ano, také nemám senát rád a nejraději bych ho zrušil, ale on zatím vesele existuje, schvaluje prezidentovi ústavní soudce, odmítá Istanbulskou úmluvu a potvrzuje korespondenční volbu. Zkrátka a dobře, vynechávat senát z plánů, je hrubá politická chyba, která jde především za námi, dezoláty, protože liberálové ho rozhodně nepodceňují.

A tak koukám na bilbórdy, protože ty vám udělají třetinu voličů, především těch vlažných, politicky neznalých, přelétavých, co nekoukají na Českou televizi, ale ne proto, že by ji neměli rádi, ale prostě z nezájmu. Já vím, že se opakuju, ale volební kampaň se dělá pro voliče, kteří o vás málo vědí a rozhodují se na poslední chvíli.

Hele, nikdo nejde pod značkou SPOLU. Alespoň já nikoho takového neviděl. Dokonce ani kandidáti za takřka vymazané Lidovce neriskovali společnou značku, kterou ale v parlamentních volbách nutně potřebují, protože se jinak prostě nedostanou. Došlo to dokonce tak daleko, že ani dříve veleúspěšní kandidáti za Lidovce nejenže nekandidují za SPOLU, ale pro jistotu nekandidují ani za Lidovce.

Projel jsem Zlínem a Vsetínem, kde je Jiří Čunek silné a úspěšné jméno. Kandiduje za jakési (svoje soukromé) uskupení K21. O KDU-ČSL ani zmínečka, Jurečku nebrat, nepřipomínat, naopak se tvářit, že Marian vůbec neexistuje.

V Brně má hejtman Grolich (také Lidovec) zase svoje bilbórdy standupového komika, stejná má i svá předvolební videa, ale nikde se ani náznakem nedozvíte ani slovo o KDU a o SPOLU už vůbec ne. Jurečka je toxické jméno, Fiala je toxické jméno, Rakušan je toxické jméno i Bartoš je toxické jméno. Jen Markéta Pekarová Adamová je blbé jméno.

Grolich prostě dělá vše pro to, aby vypadal jako nezávislý kandidát, kterým není. Vyhlašuji soutěž o lahev mého portského, kdo v jeho předvolebních proslovech najde zmínku, ze kterého hnízda doopravdy je. Myslím, že to bude marná práce.

Porovnejte to s ANO nebo STAČILO! Andrej Babiš brázdí republiku, představuje svoje krajské lídry, ručí za ně, garantuje je, slibuje vrátit lidem, co jim vláda vzala. Kateřina Konečná rovněž představuje svoje kandidáty a je neustále na cestě a říká: „Fialo, STAČILO!“ Prostě, nejsme jako vláda, vymezujeme se proti ní, volte nás a tím zahájíme defializaci české politiky. Opozice je na koni. Polovina vládních kandidátů se i na bilbórdech modlí, ať si nikdo nevšimne, že jsou s Fialou v jedné koalici.

Největší chudáci jsou kandidáti za ODS. Těm nezbývá nic jiného, než ta krajská témata, která nikoho nezajímají. Nejsmutněji na plakátech působí Tomáš Goláň. Chudák, slibuje světovost Zlínského kraje v době, kdy vláda škrtá kde může a je vlastně jediný, kdo se nemůže proti Fialovi vymezit, nebo ho alespoň vymlčet. Bylo mi ho líto i na tom plakátu.

Zvláštní kapitolou jsou kandidáti do Senátu. Rozum by velel, zanalyzovat si eurovolby a domluvit se, kde opozice nasadí jakého kandidáta, aby se nevzájem v prvním kole nevystříleli. Aby se do druhého kola dostal jeden konzervativec a jeden liberál. Aby byla alespoň šance. K čemu je, že se tři konzervativní kandidáti navzájem vystřílejí a do druhého kola dojde Modropták a STANař, že?

Například STAČILO! nasazuje tři jména v místech, kde v eurovolbách hodně dobře uspěli. Komínka na Chomutovsku, Skalického v Litomeřicích a Luzara v Ostravě. S tím přišla Kateřina Konečná za Okamurou a nabídla mu podporu pro všechny ostatní senátní obvody. Jak myslíte, že to dopadlo? Ano, přesně tak….

A tak si nakonec kandidáti za SPD začali o podporu volat Kateřině sami. Palec nahoru třeba pro Zdeňka Žáka v Bílině, který si zajistil podporu prakticky napříč celým dezolátským spektrem. Stejně tak se dalo domluvit se Zdeňkem Koudelkou na Břeclavsku. V Praze si Boris Štastný zase zajistil podporu od ANO…

Mimochodem… když jsme u toho Břeclavska. Půl roku vím, že na Břeclavsku bude kandidovat Šlachta. Je to jeho domácí obvod. Půl roku říkám Petru Macinkovi, že jestli chce Šlachta podporu ode mě, tak ať se ozve, abychom se sešli. Nemám s tím problém, bydlíme od sebe nedaleko, prostě, pokud mám o Šlachtovi psát, tak ať není jak tajemný hrad v Karpatech. Nic víc nechci. Dostane svůj hezký a pozitivní článek, klidně tak, aby byl načasovaný před volbami.

… Od Šlachty okázalý nezájem… Takže přeji hodně štěstí Zdeňkovi Koudelkovi.

Na závěr mám ještě dvě věci… Prosím, prosím, prosím, vy v SPD…. spínám ruce, klekám na kolena… Přelepte alespoň na posledních čtrnáct dní ty vaše černochy s nožem normálními předvolebními plakáty na kterých bude Okamura a příslušný krajský lídr. Černocha s kudlou jsem viděl hodněkrát, viděl jsem i ty kouřící romské školáky a viděl jsem i toho šíleného doktora s injekcí. Ale, pardon, neviděl jsem jediný bilbórd s ksichtem vašeho krajského lídra nebo s Okamurou. Černoch s nožem sakra nikam nekandiduje.

Už jste dosáhli zamýšleného efektu. O SPD se zase všude mluví. Tak to teď ještě rychle přelepte a sakra řekněte lidem, koho mají volit a co budou volit. To samé platí i pro kandidáty do senátu. Údajně nasazujete kandidáta do každého obvodu a já vím jenom o jednom.

A s tím souvisí ta druhá věc:

Když jsem jel z Brusele domů, musel jsem si udělat zajížďku do Svitav, promluvit si s někým, kdo vůbec neexistuje, který mi řekl věci, které se nikdy nestaly, Cemper je toho důkazem. Proto mi cesta domů trvala tak dlouho. Ausgerechnet (já na takové věci mám štěstí) jsem se ve Svitavách nachomýtl k volebnímu stánku SPD. Tedy, spíš ke stánku PRO, protože ti jsou agilnější. Bylo tak kolem čtvrté, páté odpoledne a koho u stánku nevidím… Generála Blaška. Zdraví se tam s kolemjdoucími, je zabraný v družném rozhovoru s PROčkaři… Hynek Blaško do senátu…

Ŕíkám si, že to snad není možné. Že by se Blaško s Okamurou také udobřili? Že by ho Okamura nasadil, i když mu předtím v europarlamentu utekl a nemohli si přijít na jméno?

Pak jsem jel do Beskyd a věnoval se dětem, ale celý víkend mi to vrtalo v hlavě. Doma jsem se pak podíval… Houby za SPD, Blaško kandiduje za hnutí Správná volba z chomutovska, které ještě v eurovolbách tvořilo koalici s PRO, aby vzniklo PRO Jindřicha Rajchla. Drbu si hlavu… Ve Svitavách nasadil Okamura Petra Štěpánka a Jindra Rajchl tam proti němu nasadil generála Blaška. To je jak z telenovely. Esmeralda hadr.

A právě proto bude jakékoliv spojení mezi SPD, PRO a Trikolorou vždycky neúspěšné, milé děti. Navenek krásné fotky, jak se spojili a vše urovnali, ale zdá se, že někdo si dávné animozity prostě nemohl odpustit a musel proti Štěpánkovi nasadit protikandidáta, ačkoliv už před eurovolbami se v kuloárech všeobecně vědělo, že Štěpánek tam bude za SPD+TRIKO kandidovat. To je také jediný důvod, proč o Petrovi vím já. Z bilbórdů a z kampaně vím o černoších a kouřících romčatech, ale o něm jsem se nedozvěděl VŮBEC NIC, Kefalín! Vůbec nic!

Já vím, já vím, bude se to komunikovat jako nedorozumění… Ale ze mě nikdo blbce dělat nebude. Obzvlášť, když jsem byl zase jednou přímo u toho. Ještě spolu nemají upečené ani jedny volby a už se tam intrikuje ostošest a ego je opět důležitější, než dostat dezoláta do senátu. Může to dopadnout jinak, než že se Blaško se Štěpánkem navzájem vystřílejí? Fakt mám věřit, že všichni překonali svoje rozpory a táhnou za jeden provaz?

Tady máte názorný příklad, jak se znásilňují voliči. Můžete to udělat, ale oni vám to už nikdy nezapomenou. Já vím, v SPD i v PRO je plno skvělých a pracovitých lidí, ale všechna jejich práce byla právě spláchnuta do kanálu, protože ani v rámci jedné koalice se vedení nějak nedokáže dohodnout a nemá to žádný racionální důvod. Jen osobní nevyřízené účty.

Jestli se najde někdo, kdo mi bude tvrdit, že PRO nemá na tu Správnou volbu z chomutovska (se kterou měli společnou kandidátku) žádný vliv, zařadím si ho rovnou do škatulky „DEBIL.“

Karolíno Stonjeková, už nikdy o Tobě nebudu pochybovat, budu pokorně poslouchat každý Tvůj pořad a poctivě přemýšlet o každém Tvém slově, jako že se Vidlák jmenuji. Na jednu lahev portského jsem právě napsal Tvé jméno a uložil do police. Počká tam na Tebe.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (281 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

dneska jsi zachrápal?

Průměrný počet slepic: 2.1 (57 hlasů)

chtěl bych vás upozornit, že už bude 22:13. A pak švestičky, ty ti jdou.

Průměrný počet slepic: 2.1 (50 hlasů)

tady zasype, ale vypadlo mi připojení. Dnešní článek poučný, super 🐔🐔🐔🐔🐔, ostatně jako vždy

Průměrný počet slepic: 3.3 (50 hlasů)

nech toho, nebo se Antonín vzbudí.

Průměrný počet slepic: 2.4 (32 hlasů)

zpovzdálí

Průměrný počet slepic: 2.2 (30 hlasů)

Nechal jsem tebe a  jiné rozesírače diskuzí aby jste vyvinuli svůj talent a jak vidím se nemýlím, začínáte dobře s rozesíráním . Tak jen dále Židi a Antižidi spolu na věčné časy :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (72 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

jsi sliboval NO COMMENT?? Že ty trdlo nevíš, co to znamená ?

Průměrný počet slepic: 1.9 (29 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

nechceš tady zpochybňovat holocaust, že by tě Benda s Paynem nechali zavřít ?

Průměrný počet slepic: 2.1 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

to čumím! Karolína a Vy? Nevěděl jsem, že ji sledujete, já na ni koukám každé pondělí a vůbec na XTV. Karolína je hodně dobrá, stejně jako Petr Holec, to je pecka!!! To jsou komentátoři pár excelence...jinak s Vámi souhlas, ty bilboardy Okamury jsou fakt debilni...kdo jim to ksakru radí? Okamura má stejný problém jako Babiš a Rajchl,-měli by vyměnit sebe a dosadit tam jiné-maji tam dost přijatelných lidí, jenomže EGO, že?..

Průměrný počet slepic: 4.5 (74 hlasů)

Nasazené plakáty ke stržení mediální pozornosti přispěly, měly být ale neprodleně sejmuty a nahrazeny klasikou.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

hezký

Průměrný počet slepic: 2.5 (21 hlas)

tak láhev směním za svůj produkt. A omlouvám se, že jsem to našel, ale jsem už holt takový rýpal :-)

Průměrný počet slepic: 4 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

současné politické situace. Kdo čekal něco jiného? Všichni dezoláti spojte se? A kam by dali svoje ega? Super článek a zhodnocení. SPD stále chybuje (nepoučitelní) a pětidemolice sklízí své ovoce. STAČILO!  a Bruselu písek.

Průměrný počet slepic: 4.4 (59 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Bruselu písek by mohlo být dobré heslo pod kterým by se všechny euroskeptické strany mohly spojit. Každý by mohl sypat písek do soukolí podle svého uvážení a bylo by to všechno podle tohoto programového bodu. Naprostá shoda a harmonie. Bohužel to ale dopadne  jako vždycky....

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Mohlo by zabrat. A stran SPD - jde jim opravdu o případnou silnou, pozici nebo jen o udržení se na politické scéně? Za větrem kde nefouká, ale benefity se tomu závětří nevyhýbají. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

to je heslo Filipa Turka, Petra Macinky a koalice Motoristů a Přísahy. BRUSELU PÍSEK to je strategie, ve které se k Filipovi Turkovi, kromě Nikoly Bartůšek nikdo z europoslancü nepřidal. Ostatní to maskují a tutlají, ale vlastně mají Brusel rádi. Někteří jakoby hudrují, ale zároveň  dělají vše, aby jim Brusel vydržel “Na věčné časy a nikdy jinak”.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

- že pokud do konce srpna nebude digitalizace stavebního řízení plně funkční, tak bude Ivan Bartoš odvolán.

Tak já jen, že už je 7. září. Pane profesore, už je čas!

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.6 (100 hlasů)

Konečně jeden se zdravým rozumem se objevil. Zdravím Vás paní Včelko. Původně jsem dnes neměl v úmyslu nic napsat ale jen chvála Vám přidám něco i já :-). Díky že jste se zde objevila.

Průměrný počet slepic: 4 (60 hlasů)

jseš si jistej, že Včelka je na ten anál? Já jenom, že jí zase lezeš do prdele.

Přijdeš mi u toho takovej slizkej. I když vlastně lubrikant by měl klouzat. Asi už vím, když ty mě nazýváš Židem, jak budu oslovovat já tebe.

Průměrný počet slepic: 2 (52 hlasů)

Vidláku zdvořile prosím zakroč proti hulvátu

 

s jeho sprostým a vulgárním komentářem viz zde: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2162233#comment-2162233 který uráží nejen mě, ale i paní včelku Máju.

Takové vulgární výrazy potvrzují úroveň hulváta zároveň ale poškozují tvé webowe stránky protože tvůj web navštěvují čtenáři kteří nejsou sprostí jako tento hulvát.

Jsem jistý že zakročíš i proti tomuto vulgárnímu hulvátu stejně jako to bylo před nedávném i proti jinému hulvátu.

Děkuji.

Antonín

Průměrný počet slepic: 3.4 (30 hlasů)

Ve dvou krátkých větách použít 4x slovo hulvát? Kdo tě učil sloh? Nebo jsi ty snad dával málo pozor? Pro obohacení textu je dobré používat synonyma. Ale ty asi nevíš, co to je, viď.

A k tomu slovu hulvát. Vidlák, na kterého se teď obracíš, když tě žádal, abys zde se svými tapetami přibrzdil, tak ti vykal. Ty mu furt familierně tykáš. Kdo z nás dvou je hulvát?

Průměrný počet slepic: 2.8 (25 hlasů)

5x hulvát

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

chlap ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

..jsem si po letech vzpomněl na Bohouše z Foglarových Rychlých šípů. Ten byl také vykreslen jako podobně ryzí charakter.
Obávám se, že si sem chodí kompenzovat svoje slabiny, frustrace, pocity méněcennosti či neschopnosti. Vlastních myšlenek nemaje, tlačí sem mraky okopírovaných cizích, někdy možná i dobrých, ale diskuse se tím mění v jakousi jeho osobní nástěnku. Komu se to nelíbí a ozve se proti tomu, třeba i velmi decentně, spílá do "rozesíračů".
Normálně si ho dokážu představit, jak v dnes 10 h vztekle brečel a dupal nožičkami.
Nepochopil zřejmě, že když hraje brutálně, občas může také nějakou utržit.
Na D-fens v diskusi jsou také často velmi drsné příspěvky, ale nikdo tam nereaguje takto hystericky.
Antoníne, zkuste se čas od času pořádně projít na čerstvém vzduchu, trochu se fyzicky unavit, přijít na jiné myšlenky, třeba si vás budu moci vážit.


 

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)

jediným trestem za ty hloupé tapety beze smyslu, by bylo naprosté ignorování. Ani jedna slepice, ani jedna reakce. A pokud bude i nadále otravovat vzduch, přestat na Vidlákovy kydy vůbec chodit. Dává nám  tím najevo, že mu zase tak moc na reakci čtenářů nezáleží, když tady trpí, jak to jen slušně říci-nemyslícího a frustrovaného chudáka, který mu vytrvale ničí jeho práci. Když je teď Vidlák častým hostem v Bruseli, mohl by nás poinformovat o Evropských Patriotech. Nějak zanikly informace o tom, co vlastně podnikají. Kujůůůůů

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

...Nejvíce budeme tedy zvědaví na parlamentní volby. Ty degraduje prosazení korespondenční možnosti a poprvé lze očekávat i boj o lidi, kteří třeba ani v České republice nikdy nebyli. To, co dotáhnula Pětikoalice do konce, je zločin. Zvláště po zkušenostech s podvody v jiných zemích. Celé to zavání pokusem zfalšovat vše, co lze. Ostatně vláda vedená stolhářem v tom má už praxi. Fixluje už od začátku minulé předvolební kampaně, manipuluje s fakty, mlží, premiér má za svých lží už naprostou ostudu. K dobru mu lze přičíst jen to, že se ani nečervená. Čímž dává najevo, že pojem charakter se s ním jaksi nedá spojit. Po Fialovi už jde celá opozice, přičemž mimo tradiční ANO a SPD jsou slyšet nejvíce Stačilo, Přísaha a Motoristé. Také nezávislá média a blogeři. Naopak klasická výspa liberalismu, tedy mainstream v čele s ČT, ostatními televizními stanicemi, Seznam a plátky typu Forum 24 naopak pracně vytváří dojem, že je Fiala pravdomluvný, schopný a milý chlapík. Není....

celé zde: https://www.inadhled.live/zajimavosti/kde-kdo-jde-fialovi-po-krku/
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (71 hlas)

narozdíl od jiných Vám děkuji za příspěvky z FB od pana Rajchla, on má totiž trefné komentáře (je výborný právník, jen ma bohužel kolem sebe blbe lidi) a já NEMAM FACEBOOK a ani nechci a nebudu mít, nepotřebuji sítě (nejsem rybář), žiji přes den plný život, nepotřebuji viset na internetu, vcelko znovu díky...

Průměrný počet slepic: 4.6 (63 hlasů)

takže za Rajchla jsem rád. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (39 hlasů)

ODKAZ

A ani já fb nemám

EDIT: pro ty co dali jednu slepici, to přihlášení lze křížkem zrušit.

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)

error

Průměrný počet slepic: 2.7 (16 hlasů)

zkusil jsem 3 různé prohlížeče a ve všech se to normálně zobrazí. Tak naštěstí máte Máju.

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)

Ani já nemám FB a další věci (whatsapp, messenger...), kde po mně chtěli příliš osobních informací. Obejdu se bez toho.

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Jelikož obraz je lepší než tisíce slov pár výstižných obrázků

Západ a Československo v roce 1989

Průměrný počet slepic: 4.2 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

A poslední obrázek který se týká palestinců jak vidí  židy kteří je zabíjejí

palestinci zverejnili fotku s popiskem

Průměrný počet slepic: 4 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

(a to nejsem příznivcem vlády), že sice od opozice slyším, jak lidem vrátí, co jim vláda vzala, ale nějak mi zatím uniklo, jak to chtěj udělat, kde na to vezmou.

Bylo kritizováno, že z jedné strany to bylo antibabiš, ale já dnes vidím to samé z druhé strany. Dnes je to antipětikoalice. Píše to zde furt Vidlák. Hlavně nevolit lidi z koalice.

Ale, kurva, jak se z toho vyhrabeme, to mi kromě toho, že za to může ten druhej, ještě pořádně a smysluplně nikdo nevysvětlil. 

Průměrný počet slepic: 2.5 (48 hlasů)

až lid přestane volit ty, co už se zpronevěřili, dále rychlokvašky a komouše všech druhů. Vylučovací metodou zbydou Svobodní. Bohužel není jisté, že se nezpronevěří taky, ale to by se muselo zkusit.

Průměrný počet slepic: 2.1 (42 hlasů)

Až zanikne Česko jako stát a spolkne ho jiný, větší s rozumnějšími voliči. Pak Češi nebudou moci o ničem ve volbách rozhodovat vše jim bude nařízeno. Pak naše problémy zmizí, jelikož už nic nebudeme kurvit. Je to smutné,ale je to tak. My jako dezolátíi se narozdíl od libtatdů nedokážeme domluvit na ničem. Ani ten blbý podpis na hydře.

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Kde v našem okolí vidíte stát jiný, větší s rozumnějšími voliči? Snad Rakousko možná. Takže RakouskoČeskoUhersko??? :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Jsem ze Severu a dost blízko je Německo. Tam naopak rád nejezdím. Němci neumějí dělat malé chyby!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

už 79 let nevládnou

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Ukrajině přibyl 1 milion hrobů s mogilizační výzdobou

V Kyjevě už dochází čas, je naprosto jasné, že Rusko se nepodařilo Kurským gambitem zatlačit do defenzívy a k jednacímu stolu za podmínek Kyjeva. Poslední naděje na zvrat a výhodné ukončení války za dobrých podmínek pro Ukrajinu je beznadějně ztracena a sedm ministrů ukrajinské vlády podalo rezignace, protože vědí, co teď bude následovat – kapitulace. Bude to kapitulace nepřímá, důsledková, faktická, nepřiznaná, bagatelizovaná a hlavně zamlčovaná. Ne však před ukrajinskými občany, kterým Zelenského junta povraždila a nahnala na smrt podle pozorovatelů z ukrajinských hřbitovů na 1 až 1,5 milion synů, vnuků, otců a praotců. Největší hrozbou pro ukrajinskou juntu se po konci války stanou samotní Ukrajinci, kteří vezmou pistole, nože a začne hon na politiky Zelenského vlády. Přesně tohoto se bojí všichni ti ministři, kteří teď rezignovali na další účast v Zelenského vládě národní sebevraždy.

Zelenský se inspiruje Adolfem Hitlerem a jeho čistkami ve vládě 5 měsíců před koncem II. sv. války. Zelenský nahradí po demisích místa svými loajalisty, kteří jsou fanatickými podporovateli jeho vize války do posledního Ukrajince. Fanatické věřící a loajalisty měl okolo sebe až do konce i Adolf Hitler. Také on vyházel ke konci války ministry ze své vlády, vyjmenoval za generály své věrné, zatímco ty skutečné odvolal z velení “pro neschopnost” zastavit Rudou armádu. Všechno, co se teď děje v Kyjevě, je snaha o poslední zázrak, kterým má být použití raket dlouhého doletu proti Rusku, a rovnou se hovoří o raketách s plochou dráhou letu Tomahawk s doletem skoro 2,5 tisíce km, čímž by se na dostřel dostalo město Ťumeň až za Uralem. Tyto křídlaté americké rakety přitom mají schopnost nést jaderné hlavice. 

Není to Zelenský, který se snaží zatáhnout USA a NATO do války s Ruskem. Jsou to páni z Deep State, kteří drží Zelenského u moci a zásobují ho kokainem a penězi. Jsou to oni, kteří stáli za odstraněním Joea Bidena z kandidatury na prezidenta, protože nechtěl Ukrajině poskytnout Tomahawky a ani jaderné zbraně. Protože i na ty dojde, až se ukáže, že Tomahawky také nezvrátí průběh války, jako ji nezvrátily tanky Abrams a Leopard, jako ji nezvrátily Patrioty, jako ji nezvrátily Himarsy, jako ji nezvrátily stíhačky F-16.

Rok 2024 je rokem vtrhnutí vojsk NATO a Ukrajiny do Ruska, do Kurské oblasti. Před rokem nemyslitelná věc. A dnes je to realita. Na Rusko budou padat i Tomahawky, to je prakticky už jistota. Rusové je budou sestřelovat, ale o to nejde. Jde o ten signál – americké rakety útočící na Rusko! A když už magoři jako Řehka prohlašují, že nebojte se nic, Rus štěká, ale nekouše, tak by někomu mělo zatrnout. Řehka s Černochovou si totiž podle všeho už věří na válku s Ruskem!

to byli jen úryvky, celé zde:
https://aeronet.news/lavrov-si-rypl-do-nuchacenka-vyrokem-ze-jestli-chce-jednat-o-miru-at-nejprve-zrusi-dekret-ktery-jednani-o-miru-zakazuje-zemetreseni-v-kyjeve-pokracuje-a-pry-ma-rezignovat-uz-i-premier-ukrajiny/
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (59 hlasů)

V posledních dvou letech zaznamenávám střípky informací z masmédií a vychází mi z toho nelichotivý obraz, o který bych se s vámi chtěl podělit. Jako kdyby snad otěže naší země pomalu přebírala jakási “soft” vojenská junta. Posuďte sami.

Koncem února 2022 prohlásil premiér Petr Fiala, že „jsme ve válce.“ Ačkoli žádná cizí armáda na Českou republiku nezaútočila, žádná cizí armáda nepřekročila naše hranice. 

V zápětí Fialova vláda ve spolupráci s vojenským zpravodajstvím „doporučila“ provozovatelům webových domén vypnout více  než dvě desítky webů, které byly označeny za „dezinformační a šířící ruskou propagandu“. Zajímavé je, že žádná jiná země v Evropě takový zásah do základních práv a svobod neudělala.

Koncem ledna 2023 byl zvolen za prezidenta republiky bývalý rozvědčík ČSLA školený v Moskvě, který si mladickou komunistickou nerozvážnost odpracoval v NATO, generál Petr Pavel.

V zápětí, na jaře 2023, se v médiích objevily zprávy, že ministryně obrany Jana Černochová připravuje novelu branného zákona, ve které má být zjednodušení povolávání občanů do obrany státu.

23. května 2023 podepsala Jana Černochová ve Washingtonu smlouvu o „dočasném pobytu vojsk USA“ na území České republiky. Ne všechny paragrafy této smlouvy jsou veřejně přístupné, ale na veřejnost se dostalo, by armáda USA měla mít bezprecedentní postavení a dokonce by stála nad zákony České republiky, co se kupříkladu týká možných přestupků a trestných činů spáchaných příslušníky US Army na našem území a v podstatě diktátu o využívaných prostorách a majetku, vojenských základen a povinnosti financovat pobyt US Army z peněz daňových poplatníků.

Zdivočelá vojenská policie. V posledních měsících se také v médiích objevovaly zprávy o návrhu změn zákona o vojenské policii, opět z pera kriegsministryně Jany Černochové, která by měla dostat nové pravomoci. Kupř. by mohla vojenská policie od poloviny příštího roku využívat drony a také zamezovat jejich provoz, zadržet řidičský průkaz či vstoupit do obydlí či na pozemek, je-li to nezbytné pro ochranu života nebo zdraví osob. Nevím jak vám, ale mně ta formulace připadá tak pěkně gumová a evokuje to ve mně informace o pravomocích verbířů na Ukrajině. A i kdyby, získala by tak vojenská policie, která dosud neměla téměř žádné pravomoci ke kontrole civilistů, nebývale rozsáhlé kompetence.

Pokuta za maskáče. Další, co se v navrhované úpravě zákona o vojenské policii objevuje, jsou hodně vysoké pokuty pro občany, kteří budou nosit maskáče.Pamatuji na doby, kdy se za komančů kšeftovalo s výstrojními důstojníky ČSLA za flašku rumu s vysloužilými maskáči, abyste si jako trampové mohli užívat své splynutí s přírodou. Jo, taky to bylo trestné a postižitelné, ale nikoho to v podstatě ani nenapadlo. Což si v případě Fialovy pětidemolice jistý nejsem. Nelze opomenout našeho náčelníka generálního štábu generálporučíka Karla Řehku, který se ve své funkci stal v podstatě zpolitizovanou figurkou, která kolem sebe dští zprávy o tom, jak je nutné se připravovat na válku, jak je třeba zatočit s pátou kolonou a podobné výroky. Nepamatuji se, že by byl jakýkoli náčelník generální štábu po roce 1989 natolik politicky aktivní, až politicky hysterický, jako právě Řehka.

Také se nedá přehlédnout průběžné informování přeuniformovaného Petra Pavla, alias agenta Pávka, který téměř kontinuálně chce vítězství Ukrajiny nad Ruskem do posledního Ukrajince (nebo možná i východoevropana?), připouští účast armád a záloh evropských států na ukrajinských bojištích a neustálou a nekonečnou finanční a zbrojní podporou Ukrajiny z nás dělá v podstatě legitimní cíl. A kdo by si v poslední době nevšiml nástupu další gumy původně z personálu gumy Pavla, našeho Otakara Foltýna. Ten byl převelen do funkce „koordinátora strategické komunikace“ vlády, do týmu subinky Petra Fialy, kterému nejspíš imponují zupáci právě typu Foltýna a poslušňáci rozkazů cizích mocností typu Petra Pavla. A hned se naše republika stala plná „zákopů sviní“.

A nakonec, začátkem září 2024, se ke mně dostal výrok Jany Černochové na obranném výboru Poslanecké sněmovny, že: „Musíme se připravit na atomovou válku.“ Z pohledu toho posledního výroku jsem však za celé ty více než dva roky ale nezaregistroval informace o přípravách, které by se týkaly výstavby krytů, vybavování obyvatel prostředky individuální ochrany – třeba plynovými maskami, shromažďování krizových zásob apod.

 „Válka je mír“, jak napsal George Orwell v románu 1984. A já dodávám, zvláště ve státě, který se stává soft vojenskou juntou.

autor: valkyra 
zdroj: Co neMÁTE vědět

Průměrný počet slepic: 4.2 (52 hlasů)

nešlo by sem příště nakopírovat něco delšího? Mě to vyšlo akorát na půl kafe.

Průměrný počet slepic: 2.6 (42 hlasů)