O co se hraje...

Autor

Poctivě jsem si přečetl komentáře k mým posledním dvěma volebním článkům na všech svých platformách a dovolte mi konstatovat, že se od voleb 2021 nic nezměnilo. Zase je to euforie spojená s fandovstvím, zase se k politice přistupuje jako k zápasu Sparty a Slávie, zase to hlavně budí emoce a zbývá jen málo prostoru pro nadhled a racionalitu. Je to sice marné házení hrachu na zeď, ale dáme si dnes ještě jeden volební text, kterým se pokusím zareagovat na některé námitky a připomínky, které mi při čtení komentářů tak nějak utkvěly. Bude to bez ladu a skladu, prosím vás proto o pochopení. Zítra se už budeme věnovat něčemu jinému.

Eurovolby v tomto národě nejsou nijak velké téma. O hokeji se lidé mezi sebou baví o dost víc. Ti, co teď dělají kampaň, ti jsou volbami pohlcení, žijí jimi, mluví o nich a zaplňuje to celý jejich život. Ostatní teprve začínají zvědavě koukat po bilbórdech a tu a tam si v televizi naladí třeba nějakou tu debatu. Utkvívají jim v hlavě názvy a první hesla a sem tam někdo půjde k volbám. Podle průzkumů má být volební účast vyšší než minule, ale nečekejte, že bude vyšší nějak dramaticky. Kdyby byla 35%, považoval bych to za velké překvapení. Reálně přijde k volbám tak 31% voličů.

Nepřijdou mladí. Oni k těmto volbám nechodí a kromě Danuše Nerudové a Filipa Turka jsem neviděl nikoho, kdo by na ně speciálně cílil. STAČILO! či SPD mají voliče ve vyšším věku, takže tam je to pochopitelné, ale kupodivu nevidím žádnou kampaň zacílenou na prvovoliče u hnutí ANO nebo u SPOLU. Ne, že by na to zapomněli, ale také čtou průzkumy a vědí, že jsou to zbytečně vyhozené peníze.

SPOLU obhajuje osm mandátů a může spadnout na čtyři. To je katastrofa především pro Vondru a Vrecionovou, protože Lidovci jsou pořád ještě strana o dvaceti tisících členech, takže to je minimálně dvakrát tolik preferenčních hlasů pro Zdechovského a třeba Šojdrovou. Dva až tři lidovci se snadno vykroužkují nahoru. Luděk Nýdrmajer z TOPky měl minule zase nejvíc preferenčních hlasů vůbec, takže má také šanci. Rozhodně větší než Vondra.

Včera jsem byl na akci SOSP v Praze. Kromě skvělých postřehů Petra Druláka a dalších panelistů, jsem využil příležitosti – Sašovi Vondrovi jsem tam podal ruku, vyřídil mu srdečný pozdrav od Zdeňka Jandejska, vybídl ho, aby našel ještě jeden lživý pamflet a mával s ním v televizi a pak jsem mu oznámil, že on už se do evropského parlamentu nevrátí, bo mu to vyfouknou. Neměl z toho radost. On dobře ví, že je to pravděpodobné.

Pokud se to stane, bude to konec Fialy. Lidovci už teď mají v naší sněmovně snad nejvíc poslanců v historii a to jen na úkor Modroptáků, kteří se na to nedívají právě milostivýma očima. Kdyby se do ojroparlamentu nedostal ani jeden ODSák, tak to podle mě Fiala neustojí. To je to první o co hrajeme. O volební katastrofu ODS, která je naprosto reálná. Ta pak spustí procesy uvnitř strany, protože peníze a funkce jsou vždycky až na prvním místě.

Druhé, o co se hraje, jsou čtyři mandáty, které přetečou od SPOLU jinam. Minimálně jeden dostane spolu s liberálními voliči Vítek Rakušan. Uvidíte. STAN podle mě bude mít dva mandáty, možná i tři, pokud jejich kampaň zabere i na pirátské voliče. Piráti se toho bojí a tak je teď pro ně Rakušan větší belzebub než Okamura. Zbylé hlasy od ODS přetečou k ANO, Svobodným, Motoristům a PRO. Tyto strany svou kampaní právě na tyto voliče cílily. (Viz Vacek – z východu nikdy nepřišlo nic dobrého. Nebo Babiš – jsme pevně ukotveni na Západě, nebo Svobodní – stojíme za Ukrajinou). Ale díky tomu ale zase tyto strany ztrácejí jinak ukotvené voliče, kteří přecházejí především ke STAČILO!, případně k SPD. Přelévání voličských hlasů není úplně intuitivní, takže se teď špatně hodnotí, kdo kam přešel a proč. Tohle se dozvíme až po volbách, ale pro marketéry je dobrý odhad těchto nálad jejich hlavní know-how.

Nepočítal bych s tím, že by hnutí ANO nějak dramaticky ztratilo. Už dávno není ve vládě a naléhavost covidových témat den ode dne klesá. Jourová navíc končí a přichází nová hrozba – Kandidátuše Nerudová. ANO si pravděpodobně podrží svých šest mandátů a má šanci na sedmý. Volby nerozhodují kovaní voliči, kteří sledují politiku a vyznají se. Volby rozhodují ti, kteří teď teprve překvapeně zjišťují, že „zase budou ňáký volby.“ Ti se rozhodnou podle televizních debat, tváří na bilbórdech, povrchního čtení novin či sociálních sítí a doporučení kamarádů. Vůbec nevědí, že se někde vyjednává o evropských koalicích, netuší, kdo je s kým a proti komu. Je prostě jdou a splní svou občanskou povinnost.

Na tyto přelétavé voliče zabírá výhradně pozitivní kampaň, odrazují je internetové hádky a pokud jim nějaký aktivní blbec vysvětlí, že jsou ovce, protože nevolí Alianci, spolehlivě ji volit nebudou. Není nic horšího než zdivočelý fanklub, který miluje svého oblíbeného lídra a bije se za něj na hentěch internetech až do krve. Lubomír Volný takhle přišel o všechno a bylo mu houby platné, že Babiše vykresloval jako masového vraha. Andymu neuškodil a sobě nepomohl. Navíc, ANO má největší tvrdé voličské jádro. Kdyby spadli o jeden euromandát, bude to pro ně důvod k velkým změnám, ale nečekám to.

Jindra Rajchl se bude muset rozhodnout, co platí. Buď mu odchod Petry Rédové a ostatních dramaticky uškodil, díky tomu se pouští do STAČILO! při každé příležitosti a snaží se Petřiným voličům vehementně vysvětlit, že komunisti jsou fůůůj… A nebo platí, co tvrdil doteď, že mu odchod Rédové nijak nevadí, strana se semkla a je na tom lépe než kdy dřív. Ale v tom případě nechápu, proč STAČILO! vůbec sleduje? PRO a STAČILO má každá úplně jiné voliče. Já osobně na to mám názor, ale řeknu ho až po volbách. Teď byste mi stejně nevěřili. Každopádně, PRO by si mělo ujasnit, kde je jeho loviště. Jestli napravo, tam někde mezi Svobodnými, Motoristy a zklamanými ODSáky a nebo nalevo někde mezi SPD a STAČILO!. Obojí mít nelze a pokud se rychle nerozhodnou, nedostanou ani jedny. A znovu zdůrazňuji, že nejde o tvrdé voličské jádro, ale o přelétavé a neznalé.

Filip Turek naopak ví naprosto přesně, kdo jsou jeho voliči, koho musí oslovit a kde je to marná práce. Svobodní to vědí také. Jim nejlépe vyšlo zacílení na zklamané voliče ODS. Rusko je agresor, stojíme za Ukrajinou. Takhle snadné to bylo.

Spojení SPD a Trikolory nefunguje. Vůbec. Je mi to líto, ale co Trikolora přinesla, to SPD na druhé straně ztratila. Především směrem ke STAČILO!. Jakýkoliv krok SPD doprava znamená odpadnutí levicových voličů. Ono není divu. Původně to byli voliči KSČM nebo Sociální demokracie. Ti se nesrovnají ani s Majerovou ani s Machem, byť Mach své libertariánské názory dost zkorigoval a stal se mnohem přijatelnějším než dřív. Členové a voliči Trikolory samozřejmě budou Majerovou kroužkovat, ale obávám se, že to jen potvrdí, jak málo voličů Trikoloru volí. Trikolora hraje o existenci. Jestli se Majerová ze třetího místa kandidátky nedostane, je to konec strany.

Kdybych měl SPD něco popřát, tak pořádného marketéra. Jejich kampaň je ode zdi ke zdi, bez hlubší strategie, co vlastně chtějí sdělit a na jaké voliče cílí.

Jestli si někdo od eurovoleb slibuje nějaké dramatické přepsání politické mapy, tak bude zklamán. Eurovolby budu první vlaštovka. Maximum, co mohou přinést, je pořádný rozkol v ODS, který smete Fialu, dále potvrzení postavení stávajících opozičních parlamentních stran, oslabení Pirátů a posílení Rakušana. Dva až tři mandáty může dostat mimoparlamentní opozice. Kateřina Konečná je blízko druhému mandátu, Filip Turek je blízko tomu, se do EP dostat.

Pro SPD bude výsledek znamenat reorganizaci a přehodnocení, ať bude jakýkoliv.

PRO a Svobodným škodí, že se nedostanou do hlavních televizních debat.

Od doby, co Šmarda seřval Zaorálka za jeho názory, je SOC-DEM naprosto neviditelná i přes miliardářské peníze.

Aliance si hraje na Lubomíra Volného. Stejné chyby, stejné výsledky.

O tom, kolik nových stran se dostane do EP, rozhodnou voliči dobra, kteří nechají propadnout svoje hlasy u Vrábelů, Moravanů, Jasanů, Aliancí a dalších podobných uskupení.

Já osobně větší změny neočekávám a pokud by se po těchto volbách převrátily poměry 12 : 9 ve prospěch opozice, budu spokojený a všechno mělo smysl.

Pokud by to navíc vyřadilo ODS z ojroparlamentu, tak bych začal věřit v předčasné volby a myslel bych si, že nás Pánbůh má rád.

Tož tak… zítra už zase o něčem jiném.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (305 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

zelene

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

Díky Vidláku za dnešní článek. Nakonec volby potvrdí to co jsi napsal v předešlém článku "Podle všech průzkumů i u nás dojde v eurovolbách k posunu voličských nálad. Ale zdůrazňuji, že nejspíš půjde o POSUN, nikoliv o průlom. Průlom zatím ještě nebude".

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

se radši posunu k dobré náladě. Toho nejlepšího co jsme chtěli, už máme na Hradě. Kam se na něj euro-poslanec sere, jen on je nóblesa. Však ho na Hrad dosadili bratři z USA.

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

.. když tvrdí, že čeští voliči VŽDY stejnou stranu udrží u vlády PO DVĚ volební období, a argumentuje historií.

Ale, já osobně soudím, že to, co nám nyní vládne, je nesrovnatelné s čímkoliv, co nám vládnulo v minulosti, takže je možné, že se vrátí k moci Andrej Babiš, a SPD bude opět v opozici.

Rovněž mezinárodní situace je naprosto unikátní natolik, že naše elity jsou nuceny plnit pokyny záoceánského a sudetoněneckého páníčka daleko okatěji, než elity předchozí.

Takže je možné, že Vidlák bude mít větší díl pravdy, než Petr Hampl, ale, upřímně nevsadil bych si na to..

Ale to nic nemění na tom, že se budu snažit, šířit okolo pozitivní informační pole, a ohrazovat se proti každému, kdo nadává na svůj národ, vytváří poraženecké depresivní postoje, namísto aby se ho snažil pozvedat.

Velmi si přeji, abychom mohli parafrázovat starý páně Churchilův vtip na prvního poválečného premiéra, který ho na jedno volební období vystřídal (Clement Attlee):

"Před poslaneckou sněmovnou zastavil prázdný taxík a z něj vystoupil Petr Fiala"

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (60 hlasů)

Prohledal jsem stránky Svobodných a zjistil, že se skutečně vyjadřují ke konfliktu na Ukrajině tak jak píše Vidlák (naposledy v říjnu 2022), zatímco ke konfliktu v Gaze nic. Jejich jednostranný pohled přidávám na stranu nesympatií. Asi jim to stejně hodím ale vrtá mi teď hlavou, jestli to nehodit radši Machovi. Považuji totiž Svobodné za jedinou šanci na zmenšení státu a jeho buzerací včetně daní,  nějak ve stylu současného Argentinského prezidenta a doufám, že toto prohlášení byla jen jakási autocenzura aby je libtardi nevláčeli po soudech či jinak nedehonestovali. Tak se omlouvám za agitaci, zkusím jinou: hoďte to komu chcete, kromě komoušů, pětikolky a ANO (ti všichni už se neslavně předvedli)  .-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (37 hlasů)

ti mladí, kteří volit nepůjdou to mají v hlavě srovnané a vědí, že by se stejně nic-moc nezměnilo. A kdo si myslí, že ano, je stejně naivní, jako naši slušní zemědělci, kteří vypáskovaní při krajnici doufali, že to pohne s Výborným. Tak jako se dařilo zemědělcům, bude se dařit o našim zvoleným do EP. 21 členů je jako s prominutím plivanec do moře v té záplavě 708 členů EP. I kdyby byli všichni na stejné vlně,  je to marný, je to marný, je to marný. Každá strana, která na férovku neřekne, že je pro vystoupení z EU a Nato, je nevolitelná. A každý zvolený zástupce lidu může svoji rétoriku změnit, až bude mít pelíšek jistý. Stačí se podívat na Charanzovou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Mnohé jsem předpokládal už dávno. Hitler byl figurka, za kterou se schovali představitelé koncernů. Naleziště ropy jsou známa geofyzikálním způsobem asi od roku 1932 a ta Němcům chyběla. Už tenkrát za války se stavěl ropovod, ale není o něm zmínka. Původ EU je v 50 tých letech, kdy se spojili Francouzi s Němci v ocelářském a těžebním průmyslu, tedy zbrojení.
Zakázané informace o původu EU...                    https://knihy.heureka.cz/hells-cartel/#prehled/

Evropskou unii založili prominentní nacisté a kartely, které vybudovaly Třetí říši. Nacista Walter Hallstein - zakladatel ,,Evropského hospodářského společenství". 

Opravdu věříte tomu, že 2. světovou válku a smrt 60 milionů lidí (z toho 30 milionů Slovanů) způsobil jakýsi psychopat Hitler? Tak to si raději sedněte, než budete číst dále

Na stavbu Osvětimi německá Deutsch bank švýcarská Banka pro mezinárodní vypořádání poskytly úvěr 1 miliardu říšských marek

 Sedm kilometrů od hlavního vyhlazovacího tábora ,,Osvětim 2 - Březinka", vznikl průmyslový areál o rozloze 24 km2, na němž se nacházela tehdy největší chemička světa, která patřila pod kartel IG Farben. V tomto areálu umíraly každý měsíc desetitisíce moderních otroků z celé Evropy. V současnosti se občas jen někteří historici a učebnice skromně zmíní, že kousek od Osvětimi měla pobočku ,,firma" IG Farben, jakoby se jednalo o příměstský pivovar. 

Tato ,,firma" přitom již k roku 1938 zahrnovala 880 mezinárodních korporací (500 německo-francouzských a 380 anglo-amerických) ovládajících trhy s petrochemií a farmacií, plus desítky bank, které měly v chemicko-farmaceutickém kartelu a nacistické mašinerii investice. V USA vznikla oficiální pobočka kartelu s názvem American IG a veškeré fúze společností probíhaly v dolarech (nikoli markách!).Těm, co se o tuto problematiku zajímají, lze doporučit knihu ,,Hell s cartel" (Pekelný kartel) od D. Jeffreyse.

Ti nejvíce zkompromitovaní členové představenstva a dozorčí rady IG Farben, byli v poválečných procesech s nacistickými zločinci odsouzeni k mnohaletým trestům. Po odpykání trestů (často notně zkrácených) však opět zasedli v představenstvech a dozorčích radách koncernů, které vznikly restrukturalizací původní IG Farben. V trezorech IG se po válce našly pečlivě připravené plány ve složkách ,,Reorganizace Rakouského chemického průmyslu" či ,,Plány hospodářského celku Bordeaux - Baku" nebo ,,Plánování Ruského průmyslu pod německým vedením".

Oficiální dokumenty Norimberského tribunálu i Amerického kongresu jednoznačně dokazují, že 2. světová válka byla z logistického a technologického hlediska nejen připravována, ale především umožněna kartely a zejména IG Farben.☝️Obžaloba v Norimberku nakonec prokázala, že bez účasti korporací IG Farben by ke Druhé světové válce ani nemohlo dojít!

 ☝️Jen v roce 1943 například dodal kartel nacistické mašinérii 100% syntetického kaučuku, metanolu, mazacích olejů, 95% niklu a jedovatých plynů, 90% plastů, 84% výbušnin, 70% střelného prachu a 46% leteckého benzínu...

 👉Nábor klíčových aktérů pro vznik Evropského hospodářského společenství (budoucí EU) probíhal v líhních technokratů, kteří už měli plány pro poválečné uspořádání Evropy. Nejznámější z nich byl Walter Hallstein, první prezident Evropské komise.👉Tento bývalý (?) vysoce postavený nacista a člen svazu ,,ochránců (nacistického) práva", se podílel na zformování a podpisu tzv. Římské smlouvy, jejímž logickým vyvrcholením je Lisabonská smlouva z roku 2009

 👉Základní kameny, na nichž pochybné a nedemokratické struktury EU dodnes fungují, jsou dílem dalšího nacisty - Fritze Ter Meeraválečného zločince, odsouzeného v Norimberku a člena vedení IG Farben, který spolu s Carlem Wursterem (další nacista a vysoký funkcionář IG) celá desetiletí, coby vlivní lobbisté a ,,špičkoví odborníci", pracovali v SRN na projektu EHS

Detailnější půdorysy této spolupráce nacistů na ,,nové Evropě" najdete v práci německého doktora Matthiase Ratha ,,Nacistické kořeny bruselské EU"

 ☝️Klíčovou infrastrukturu EU tvoří 50 000 byrokratů, proti nimž je pár stovek tzv. europoslanců (ještě fragmentovaných podle zemí a politického spektra) dětmi na hřišti. ☝️A to se nezmiňují další členové kartelu - Du Pont, Schell, Texaco, Standard Oil,... nebo nacističtí mecenášové Bank of England, Chase Manhattan, Bank of New York a mnohé další

☝️Odpověď na otázku, proč jste vlastně ještě mnozí nikdy neslyšeli o těchto skutečnostech, je jednoduchá: 

Po roce 1945 kartely investovaly stovky miliard dolarů do dezinformační kampaně, jejímž prvořadým cílem bylo přepsat Evropské a světové dějiny, a tím zahladit stopy své hrůzné minulosti.

 👉Tato kampaň, zastírající korporační původ obou (!) světových válek, byla podmínkou třetího pokusu o dobytí Evropy, kterého jsme nyní svědky. Tentokrát politicko-ekonomickými mechanismy a pod vlajkou bruselské EU. Ale těmi samými vlivnými skupinami a záměry.☝️☝️☝

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

Příčinou Velké války byl boj tradičních Západních hodnot o zdroje energií a surovin. 

Jenže peníze na válku již neměly šlechty a císařové, nýbrž bankéři a průmyslníci. Leninův úkol byl zničit feudální carské Rusko a nastolit nový řád. Ono se mu nějak vymklo. Možná i proto, že Stalin už kapitalistům sloužil za jeho mládí. A Rusko je dost bohaté, než aby si ho někdo koupil. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

při čtení dnešního článku jsem se musel několikrát ubezpečit, že nespím a nezdá se mi jen strašidelný sen. Pokud to co Vidlák píše se změní ve  skutečnost, je to s námi horší než v tom nejhrůzostrašnějším snu. Fakt je to tak špatné?  

Vidlák dnes znovu popsal svojí představu, jak může vypadat výsledek voleb do EU. Shrňme si to. Rakušan, úspěšně projde i když všichni vědí že lže a znají co všechno už vyvedl. Přesto mu hodně lidí dá svůj hlas tak že on si ještě polepší?

Svobodní, strana kterou reprezentuje několik důvěryhodných lidí, například  paní Šichtařová a pan Gregor. Ti stejní Svobodní, kterým fandí pan Ivan Mládek, pan Ondřej Hejma, pan  Varhan Orchestrovič Bauer a řada dalších. Svobodní co se ale s nikým dalším nedomluvili na společném pravicovém postupu. Jsou oni opravdu nějací divní? Nebo je to jen otázka pohledu. Nechce se mi uvěřit tomu všemu.

Vidlák také předpověděl úspěch Zdechovského, Niedermayera a Šojdrové. Jestli je to tak, to bude mít šanci i Nerudová?  Těžko uvěřit co se to s námi děje?

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

zlute okno

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Do voleb do Evropského parlamentu zbývá ještě trochu času a je relativní klid. Vládní koalice využívá hokejového mistrovství k odvedení pozornosti od tragického hospodaření a vysoká návštěvnost sportovní akce ukazuje na strategii typu ,,dejte lidem hry a chléb, a budete mít klid na vládnutí“. Jen ten chléb chybí. Mezitím si ve Sněmovně schvalují korespondenční volby, které jediné mohou manipulovatelností Pětikoalici udržet u moci a nadále ji nechat zadlužovat Českou republiku. Plánované schodky rozpočtů na příští roky jsou stále stejně šílené a blíží se snížení ratingu naší zemi.

  Ve vládní koalici se diskutuje o novém zákonu, v němž je bodem sváru podávání výpovědí bez udání důvodu. Je vcelku jasné, že si to mezi sebou nakonec dohodnou, má to budit dojem demokracie. Dále nám stoupá inflace, s ní také marže nadnárodních obchodních řetězců. Fiala prohlašuje na všechny strany, jak si s kritickou situací naší ekonomiky poradil, nikdo však nelže více než on. Sice mu na záda dýchají Seznam a Fórum 24 se svými informacemi o těžkých ruských ztrátách a ukrajinských úspěších na bojové linii, ale premiér je ve fabulaci i tak nedostižný. Každopádně Pětikoalice není před volbami moc vidět a vcelku logicky je nevýrazná. Její voliči jsou v určitém počtu jistí, takže lídři kandidátek se do Bruselu dostanou. Představa dalších eskapád Zdechovského, kolaborace Niedermayera, stále stejného Vondry a jeho blízké Vrecionové je odpudivá, ale to si voliči sdružení Spolu nijak moc neuvědomují. A tak o šanci dostat se do EP bojují především nové tváře a rozhodně mají k ruce mnoho dobrých argumentů. Dokážeme si představit i jiné koalice, než je Spolu, neparlamentní opozice má nyní více osobností, než tomu bylo dosud.

  Co říkáte počasí? Je takové prostě zvláštní. Už jen málokdo věří tomu, že se ho nikdo nesnaží ovlivňovat. Média občas přinesou informaci, že se někdo o tomto fenoménu zmínil, nicméně zatím je vše spíše na úrovni konspirací. Jisté je, že se stále častěji objevují jevy, které ještě nedávno patřily k naprosto jiným lokalitám. Supercely, povodně, záplavy, to vše se stává v Evropě normální. Ještě nedávno nás strašili oteplováním planety, teď přišlo na řadu ochlazování Evropy. Kdyby se nikdo do ovlivňování počasí necpal, nic tak dramatického by se nedělo. Příroda i planeta mají nastavené své cykly a s nimi lidé dokázali žít po celou svou existenci. Nyní se ze všeho hned skládají a pořád se snaží něco ovlivňovat. Vyhazují se obrovské sumy peněz za nesmysly, ničemu se nepomáhá a ještě jsme na tom mnohem hůře. Kdybychom vše nechávali plynout v co nejpřirozenějším prostředí, mnohému bychom ulehčili. I sobě.

  Stále více lidí upozorňuje na další věc. Celý Green Deal  postavený na nových zdrojích energie potřebuje prokazovat jejich ekologický přínos. Jenže vše kolem solárních a větrných elektráren či elektromobility ukazuje na tragické dopady likvidace odpadů po této ideologii. A protože odpady jsou podstatně větším problémem a zátěží než samotná výroba, přičemž ekonomický nesmysl v podobě vyšší energetické spotřeby na vznik solárních panelů či větrné elektrárny, než kolik ji za svou životnost vyrobí, jsou důvodem, proč celý Green Deal považujeme za zločinné spolčení politiků s lobbisty a obchodníky se strachem. A to samé platí o jednom z jeho odvětví, tedy o elektromobilitě. Ať si každý jezdí v čem chce, ale ne za cenu diskriminace ostatních. A to se prostě děje, viz různá zvýhodnění pro uživatele pojízdných vysavačů.

  Ticho před volbami je záměrné. A nebude trvat dlouho. Pětikoalice evidentně pokračuje v destrukci státu a míní u tohoto trendu setrvat. Nesmíme se nechat ukolébat. A hlavně je třeba ty grázly nevolit.


Jindřich Kulhavý  20. 05 2024
https://www.inadhled.live/uvaha-dne/takove-nic-pred-volbami/

Průměrný počet slepic: 4.7 (96 hlasů)
Trvalý odkaz

Fialovi se nelíbí návrh hlavního prokurátora ICC vydat zatykač na izraelského premiéra Benjamina Netanyahua a na ministra obrany Yoava Gallanta! A tak promerický řiťolezec a patolízal Fialenko zase udeřil viz zde:

fiala ritolezec

Průměrný počet slepic: 4 (39 hlasů)

.. ale není válečný zločinec z pohledu Haagského tribunálu. To "Bibi" Netanjahu říci nemůže. Navíc má dostatek másla na hlavě i doma.

Oni si ho nejspíše zavřou do basy sami Izraelci. A pokud ne, vždyť ve Svaté zemi je přece tak krásně, kam by jezdil.. Jednou budou se Zelenským a Porošenkem posedávat pod palmami, popíjet drinky a vzpomínat jak bylo za mlada. Svoje ničemy k trestnímu stíhání nevydávají, pokud včas stihnou utéct domů.

Palestinci také svou snahou získat více a více docílí toho, že dostanou méně a méně.. A že se Židé snažili, Jicchak Rabin za to dokonce položil svůj život..

Koho mi to jen připomíná? 

Průměrný počet slepic: 3.4 (30 hlasů)

Fialové netáhlo táhne s Netanjahem, pak je srdce českého občana zalito nevýslovným blahem.

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

.. Proto také V.V.Putin neodjel do Jihoafrické republiky či do Brazílie. Obě země mají nezávislé soudy, a ani prezidenti by jim nemohli bránit v jeho zatčení.

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)

- MÁ SVŮJ DŮVOD A ASI USILUJE O SVŮJ ZATYKAČ OD ICC… Orbán o ukončení hanebné éry západní civilizace a Generální prokurátor ICC z Haagu na CNN o tom, jak mu Američané vyhrožují

https://cz24.news/brutalni-vriskot-petra-fialy-ma-svuj-duvod-a-asi-usiluje-o-svuj-zatykac-od-icc-orban-o-ukonceni-hanebne-ery-zapadni-civilizace-a-generalni-prokurator-icc-z-haagu-na-cnn-o-tom-jak-mu-americane-vyhr/

 

(zdroj je uveden jako vždy v článku, stačí na něj kliknout)

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Hloupí a naivní voliči v Česku volili chazarské nepřátele s jarmulkami ODS, TOP09, KDU-ČSL, ANO nebo sedí o volbách doma. 
Vše mají v rukou voliči, eurovolby rozhodnou o osudu Evropy.
Když se chce, tak to jde, Slováci je dokázali zastavit, Korčok se prezidentem nestal a vzteklí Korčokovci se chopili koltů.

korcok caputova
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (46 hlasů)

Netahej sem antisemitismus..

Ono je to zase všechno jinak, než se nám všem zdá..

Průměrný počet slepic: 3.3 (22 hlasů)

Ale tam není ani slovo o nenávisti k Palestincům a odporné genocidě tohoto semitského národa. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

V tu chvíli ale naříkala ta zeď.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

v boji s jinými "anti".  Musím to číst? Nemusím!

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Mimo téma – https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-ministr-obhajuje-televizni-a-rozhlasove-poplatky-pro-majitele-mobilu-252275
V článku se ministr vyjadřuje, že každý kdo má doma internet bude platit poplatky za ČT a ČR.
Můj provider mi zablokoval stránky rt.com (vláda také blokovala AENews, AC24 atd.), tak by asi nemusel být problém požádat o zablokování ČT a ČR.
Potom jim poslat dopis, že jsem ČT a ČR vyhodnotil jako dezinformační weby a nechal je zablokovat u providera. A protože nevlastním televizor ani chytrý telefon nebudu jim platit poplatky – nemám zařízení, které je schopno přijímat jejich program.
Pokud by se toho chytlo více lidí, porazili by jsme je jejich vlastními zbraněmi.
Co si o tom myslíte?
Díky.

zdroj: neznámý autor na AENews
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

A tak my si tady žijeme...

zdroj: https://t.me/neCT24/56307

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

už je to tutový, brzy tu budeme mít okna plastový!

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

ovšem zase to prosím nepřežeňte, pětisklo už je moc.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ani výprask ódéesáků v EU volbách partaj nepřitlačí k tomu, aby Fialu kopli do prdele. Lidi, neblázněte, oni to budou ždímat do posledního dechu a vteřiny mandátů těchto arcizlodějů, vždyť je na ně navázáno tolik neviditelných, zato však notně honorovaných fleků, čímž by si pod sebou podřízli haluz. Pavouci se budou vymetat až po parlamentkách, tato červnová šaškiáda nebude mít na nic vliv.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

to pro mě fakt není. Černobílo je u mě bez šance, já miluji nuance!

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Manon je včela      😁

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Británie varuje Evropu: "Až se Robert Fico uzdraví, pomstí se".


UK/EU: "Británie varuje Evropu: Robert Fico, až se uzdraví, se bude mstít". To nezní jako skutečně smířlivé a ne zcela nenávistné prohlášení britského - liberálního/progresivního mainstreamu, přesně v duchu "oxfordského" velikášství.
"Je slovenský premiér připraven stát se na politickém poli EU stejně problematickým jako Viktor Orbán?". Ptá se web svpressa.ru s odkazem na článek v britském periodiku.

Hrubý kalkul s mužem na jednotce intenzivní péče po čtyřech zásazích atentátníka.
Slovenský premiér Robert Fico, který pokus o atentát přežil , "by se mohl stát v Evropské unii destruktivnější silou než jeho maďarský protějšek Viktor Orbán, obávají se někteří evropští představitelé". S odvoláním na evropské zdroje o tom píše list Financial Times.
Před atentátem se Fico v některých otázkách s maďarským premiérem shodl, ale dosud nijak zvlášť neskandalizoval a podle jednoho ze zdrojů FT "rozhodně nepatřil do Orbánovy ligy".

Fico se prý chce pomstít

Deník připomíná, že pokus o atentát není prvním zlomovým bodem ve Ficově životopise. V roce 2018 opustil post šéfa vlády v důsledku masových protestů kvůli vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky, což podle jednoho ze západních diplomatů způsobilo, že premiér byl v šoku.
"Nyní provádí chytré a oportunistické kalkulace spojené s touhou po pomstě vůči těm, kteří ho odstranili, včetně dlouhého seznamu novinářů, prokurátorů a občanských aktivistů," uvedl zdroj pro FT.
To je nápadná shoda s rétorikou části slovenské opozice a slovenského mainstreamu.

Jiné zdroje podle FT vyjádřily naději, že Fico nepůjde v Orbánových stopách. Jeden z nich připomněl, že po vítězství v posledních volbách mnozí předpovídali, že Fico se nyní stane druhým Orbánem, ale mezi tím, co říká domácímu publiku, a tím, co dělá, je stále rozdíl, "takže to není černobílý příběh. " Fico podle svých slov velmi dobře chápe, že Slovensko je závislé na penězích z EU, takže nebude zcela porušovat pravidla EU, ale bude se snažit mít vše pod kontrolou ve všech oblastech.

Je to tak? Nebo se mají evropští úředníci opravdu čeho bát?

"Hodně ovšem záleží na tom, zda byl pokus o vraždu plánem osamělého jedince, nebo ho zorganizovaly západní zpravodajské služby, a Fico to chápe." Citovaný web odpovídá: "Tohle je pro mě velmi důležité. "Jedno není v rozporu s druhým," říká Vadim Truchačev, docent na Fakultě mezinárodních vztahů a zahraničních regionálních studií Ruské státní humanitní univerzity.
Podle docenta Truchačeva "se samotář, jehož nenávist vůči Ficovi je již dlouho zřejmá, nechal vést zvenčí. Přitom nemusel být přímým agentem SBU, MI6, CIA ani české BIS. Motivaci však zjevně měl."

Jak tedy rozumět článku FT - ptá se docent Truchacev na stránkách svpressa.ru.
"Přesně takhle se tomu dá rozumět. Ve skutečnosti článek vypadá jako ospravedlnění atentátu. Několik západních médií okamžitě poukázalo na to, že Fico je proruský. To na Západě okamžitě vzbudilo sympatie ke zločinci. Nyní to vypadá spíše jako lítost nad tím, že se pokus o atentát nezdařil."
 

Čeho se vlastně bojí? - Opět otázka pro docenta Truchačeva z redakce svpressa.ru.
"Že se Slovensko pod Ficovým vedením začne sbližovat s Čínou a bude otevřeněji sabotovat rozhodnutí proti Rusku. Bude se chovat úplně stejně jako Maďarsko. Fico je zde zatím umírněnější než Orbán a nepřipouští žádné zvlášť drastické kroky, které by byly v rozporu s politikou EU a NATO. Proti EU zatím vystoupil pouze ve dvou otázkách - dodávkách zbraní Ukrajině a odmítnutí přijímání uprchlíků z Blízkého východu v rámci kvót EU."

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

aneb domovní prohlídky bez souhlasu soudu:

https://zbrojnice.com/2024/05/20/psychopatova-novela-zavadi-de-facto-domovni-prohlidky-bez-soudniho-prikazu-pro-nedrzitele-zbrojnich-prukazu/

Takže pod záminkou fakultního masakru bude stačit k domovní prohlídce policajtům udání - lhostejno, zda existující a pravdivé či nepravdivé, nebo fiktivní, od pouliční drbny, nebo od čučkařů. A záminkou k vybílení kvartýru "buzerovat a prudit" může být neexistující zbraň.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

odebrat pod záminkou kontroly všechny legálně držené zbraně, dokonce i bez přítomnosti majitele.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Také jsem velmi skeptický k výsledkům voleb. Stačí když si pustím ČT24 nebo ČRo+ a je mi jasné že tak masivní propagandě jen málokdo odolá, hlavně mladí lidé bez zkušeností nemají šanci.

No a potom sednu k počítači a kliknu na tento web v domnění, že tato strana mince je ta lepší. Po jako vždy kvalitním příspěvku Vidláka, se tu od jiných dočtu že Fiala je zrůda. Možná bych mu dal za pravdu, jenže v tomto případě řekl Fiala konečně něco rozumného, jinak říká samé nesmysly, ale jeho kritika hlavního prokurátora mezinárodního soudu je zcela na místě.

A aby toho nebylo dost, tak jsem se tu včera dověděl, jaký byl Stalin geniální vůdce.

A tak při přechodu z ČT24 a ČRo+ sem, uvažuji zda jsem nevlezl z deště pod okap.

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)

Pořád jsem si říkal, že jsem jediný, kdo nemůže pochopit, jak je možné, že když máme (s Vidlákem) stejný názor na vedlejší příčiny konfliktu na Ukrajině, že se neshodneme skoro na ničem jiném :-)

Bude to asi tím, že ani Vidlák nikdy nepřizná, že kdyby na Ukrajině fungoval švýcarský systém, žádná válka by tam vzniknout nemohla ...

Aneb dokud budete považovat své bližní za stádo volů, nezasloužíte si lepšího baču než Fialu nebo Babiše.

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

Jási zase pořád říkám, když už tady pořád dáváte za příklad Švýcarský systém, tak kdy už konečně přidáte taky nějaký návod, či způsob, jak toho docílit. Já bych do toho Švajc systému i šel, akorát nevím jak. Ale stěhovat se fakt nebudu :-)

Pěkný den přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

s českou vlajkou před barákem vykopali zpátky

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

že by Česká vlajka před barákem byla. Ale jinak jsem nekonfliktní typ

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

ale nic jiného, bohužel, nezbylo. Teď se snažím alespoň pilnou prací podporovat to, co považuji za důležité:
- přímou demokracii, neutralitu a krávy na pastvě (i tam, kde se před 30 lety volně pásly, zůstávají nyní celý život pod střechou na betoně, což považuji za týrání zvířat v koncetráku).

Nejdříve jsem usiloval o propagaci švýcarského systému v rámci zavedených spřízněných stran, jako Strana přímé demokracie v roce 2009 (později VV ...), SPD, Piráti, ale ani v poslední době PRO nebo Svobodní neprojevili ochotu příslušné principy na svých stránkách zveřejnit a vysvětlovat (nabízel jsem zdarma publikování informací doložených odkazy). Abych byl přesný, Piráti to sice tolerovali na svém diskuzním fóru, ale nedokázali uspokojivě vysvětlit, proč mají (přesněji měli - už to zrušili :-) ve stanovách "maximální zapojení veřejnosti do rozhodování", přičemž v praxi se toho nedrží a dokonce aktivně podrývali úsilí SPD o zavedení obecného referenda.

Po nabytí prvních praktických zkušeností (4 krátké pobyty ve Švýcarsku) jsem v roce 2020 uvažoval o založení politického subjektu s tímto cílem. Odradily mě ale výsledky malého lokálního průzkumu zájmu, kdy jsem se ptal pocestných "Chtěli by jste, aby to u nás fungovalo jako ve Švýcarsku?". Jednoznačně pro - z asi 20 dotázaných - byla pouze jedna mladá paní, která si však jen odskočila z Anglie na návštěvu k rodičům.

V roce 2021, když jsem dohledával výsledky parlamentních voleb, mě překvapilo, že se jich účastnilo také nově založené hnutí Švýcarská demokracie. Zpočátku jsem byl z toho nadšený a jako bývalý programátor vypomáhal panu Raždíkovi s nastavením diskuze. Optimismus ohledně možného úspěchu touto cestou mě už ale přešel. Jednak má zakladatel "špatnou karmu" (navlékl už třetí politický kabát - do třetice všeho dobrého :-), a ani místopředsedkyně švýcarskou demokracii nepropagovala, když k tomu měla na Václaváku nejméně 2x na pódiu příležitost. Svého času, po špatných zkušenostech, či spíše z důvodu nevhodně nastavených pravidel, byl dokonce počet členů hnutí omezen na maximálně 10 :-)

Tak jsem si říkal, zkusím to ještě u Vidláka :-) Daniel je komunikativně mimořádně zdatný, a také velmi akční člověk, který neváhá jít se svou kůží na trh. Nevím, co dělám špatně, ale nepochodil jsem ani zde. Proč je naprosto nepochopitelné, že když vládu troří zástupci 4 nejsilnějších stran, je drtivá většina občanů spokojená? Kdyby Fiala, Babiš, Bartoš a Okamura navrhli do vlády své 2+2+2+1 reprezentanty (předsedové stran ve Švýcarsku do vlády nesmí), bylo by spokojeno 27.79 + 27.12 + 15.62 + 9.56 = 80% voličů. A také s ročním prezidentem by byla většina našinců spokojená, navíc by se ušetřilo spousta peněz na zbytečnou prezidentskou kampaň (švýcarského prezidenta vybírá ze členů vlády parlament na prosincovém společném zasedání obou komor).

Jednou z hlavních výhrad vůči implementaci osvědčeného systému je tzv. "nezralost" našinců - předpoklad, že by hlasovali "blbě" nebo ti "zralí" by se hlasování neúčastnili. Validita tohoto tvrzení by se dala otestovat poměrně snadno pomocí hlasovací internetové platformy. Mohli bychom porovnat, jak dopadly výsledky hlasování o daných tématech za posledních pár let ve Švýcarsku s tím, co by preferovali našinci. Takto bychom si nejlépe posvítili na argument o "nezralosti národa" a "nevhodnosti přímé demokracie".

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Tam se přesunulo mnoho Švýcarů v době, kdy neměli pomalu co do huby.

A na začátku 20. století si prosadili systém, podobný tomu ve své domovině: založený na občanské Suverenitě.

Dohledej si něco o přímé demokracii v Kalifornii, a nejen tam, když tě to tak zajímá ...

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Nicméně, přímou odpověd jsi nám nedal. Snad jen tu nepřímou. Vzhledem k tomu, že jsem dopředu napsal, že stěhovat se nebudu (asi drtivá většina z nás) a možnost osvěty s následným většinovým společenským přijetím jsi sám v odpovědi vyloučil, bo o to nikdo s oslovených neprojevil zájem. Proč? Toť otázka. Nejspíš u nás v Česku máme odlišné myšlenkové pochody.
Zbývá tedy už jen jedna možnost - změna systému násilím. Jenže tu můžeme vyloučit taky. Sice tu jsou z historie nějaké zkušenosti ale tak daleko to naše současná i budoucí politická j-elita dojít nenechají. I když pod kotel s žábou pilně přikládají, vždycky nám nějaký chléb a hry ponechají, takže nač se bouřit, že jo? Když do postele neprší a v lednici je pořád ještě dost toho, do čeho jde zub vrazit.
Všichni Tebou oslovení si totiž chtějí dělat politiku po svém. Takže, co neuděláš sám, to se nestane. A že v Tvé anketě odpovídali dotázaní, tak jak odpovídali? Na to asi nebude odpověď složitá. Většina lidí v ČR nějaký Švýcarský systém ani nezná a systém v kterém žijeme pokládá za neměnný. Nejdřív musíme jako společnost pochopit a přijmout, že politický systém v ČR je nutné zásadně změnit. Teprve v následných krocích se dají roubovat nové myšlenky, třeba i ze Švýcarského systému. Ale to je běh na hodně dlouhou trať... Takže, zatím máme to, co máme a je třeba toho využít. Za pár týdnů máme volby do EU, a ač si mnozí myslí že EU nepotřebjeme (patžřím k nim) i k takovým volbám chodím a svého práva využívám. A, ač se to mnohým zde nebude líbit a co se týká kroužkování nejsem ještě úplně rozhodnutý, budu volit koalici STAČILO. Jo, přesně, po 35 létech budu volit komunisty. Všechno se mění. Stejně jako ODS  není stejná jako za Václava Klause, stejně jako ČSSD už není stejná jako za Miloše Zemana, tak dnešní KSČM není taková jako KSČ Klementa Gottwalda.

Pěkný zbytek večera přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

a začnou si vážit toho, že mohou něco důležitého ve své zemi společně ovlivnit.

Tipuji to však až na dobu, kdy poměr mezi (minimálními) platy nebude 1:5, ale cca 1:10.

Snažím se k tomu dle svých skromných možností přispět.

Ps: Díky za tip, zkusím ještě oslovit paní Konečnou, zda podpoří trochu osvěty :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

že tady zatím není bordel a hnůj jako ve Švajcu tady neběhají idioti s noži a nevraždí na potkání. Stačí nán pár debilů co vraždili díky nehorázně špatné práci lékařů.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Pane Miloši promiňte že jsem na Vás při výčtu zde přítomných exotů zapomněl. Jsem přesvědčený že když budete pravidelně brát ty prášky co Vám pan doktor předepsal, Váš stav se časem zlepší.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

než třpytivého Péťu nebo napakovaného Andreje?

Ps: skoro to vypadá, že "Kdo uteče, vyhraje ..."

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)