O co půjde v krajských a senátních volbách

Autor

Upřímně, pamatujete si někdo na minulé krajské volby? Byly na podzim v roce 2020. Vzpomenete si bez velkého přemýšlení na něco, co se v nich odehrálo? Upřímně, já politiku sleduju a píšu o ní, ale musel jsem se podívat na mé staré texty z té doby, abych si to nějak připomněl. Mám samozřejmě poznamenané výsledky, ale když jsem si přečetl moje tehdejší prognózy, musel jsem se zasmát. Dějiny šly úplně jiným směrem.

Přitom to byly velmi důležité volby. De facto stvořily dnešní Pětikoalici. Přejímaly výsledek parlamentních voleb o rok později, kus role v nich už sehrál i covid, stvořily budoucího zrádce Vondráka (který teď přeběhl do dresu STAN a zase kandiduje) a byly velmi úspěšné pro Piráty i Starosty. Naopak byly neúspěšné pro ODS, která v nich dost ztratila, Hnutí ANO sice vyhrálo, ale bylo to takové nemastné neslané vítězství a strašně při nich pohořeli Sociální demokraté i KSČM.

Takhle vznikla koalice SPOLU… ODS se lekla propadu preferencí a spojila se s Lidovci i TOPkou. Starostové se zbavili koule na noze v podobě Kalouska a využili velmi úspěšné Piráty, aby po jejich zádech vylezli o rok později do poslanecké sněmovny. Nedostatečné vítězství Andreje Babiše se zopakovalo i o rok později, stejně tak se zopakoval propad ČSSD a KSČM.

Mimochodem, tehdejší krajské volby byly významným úspěchem pro SPD, která do té doby v krajích žádné zastupitele neměla.

A také začal být vidět obrat senátu směrem k liberalismu. Už před volbami byl po Kuberovi zvolen „taiwanec“ Vystrčil a od té doby se Škodovka v Číně propadla k nule.

Ale to jen tak na úvod, abychom měli s čím srovnávat.

Když jsem komentoval výsledky eurovoleb, přirovnával jsem ke k bitvě u Moskvy. Po operaci Tajfun byl nepřítel zastaven ve své ofenzívě a vržen o nějakou tu stovku kilometrů nazpět. Poměr sil se otočil, ale liberálové ustoupili do předem připravených pozic. Jsou sice trochu otřeseni, ale nepřišli o svůj týl v podobě liberálních médií a politických neziskovek. Zatím přišli pouze o punc neporazitelnosti a jejich pirátské jednotky budou brzy vybity do posledního nebinárního Peksa (připraví se Lidovci a TOPka), Rakušan už také raději uzavírá diskusi u svých profilů. Vypadá to tam nepěkně… Pětikolka prostě ztratila schopnost útočit v celé šířce fronty, ale stále jsou schopni silného tlaku v některých úsecích.

Letošní krajské a senátní volby budou podle mého taková německá jižní ofenzíva směrem ke Stalingradu. Očekávám úspěch úspěšných z eurovoleb, ale myslím si, že to bude méně viditelný úspěch než si to teď malujeme a budeme svědky ještě jednoho velkého liberálního vzepětí. Už jsem tu psal, že krajské volby jsou rozplizlejší než evropské nebo parlamentní, v tomto se totiž podobají volbám komunálním. Na mandáty si sáhnou i subjekty, které do jiných voleb vůbec nevstupují a tak na celostátní strany prostě zbude menší kus koláče. Místní uskupení jsou zpravidla jen jinak maskovaní Piráti, Starostové, Zelení nebo TOPka, takže to ve většině případů jsou další liberální strany, které pak po volbách s vládou snadno najdou společnou řeč a voliči se budou divit, co si vlastně zvolili.

Třeba u nás v Jihomoravském kraji máme velmi zeleného hejtmana, i když se jedná o člena Lidovců. A daří se mu, daří… Z Brna je každý den největší parkoviště v republice. A jistě si také vzpomenete na obskurní uskupení Žít Brno, jehož představitel Holan byl ještě větší blbec než Nerudová. Podobných kandidátek je zase plná republika a většina voličů netuší, že jsou to takové diverzní jednotky liberalismu.

Ještě více to bude vidět ve volbách do senátu. Ty jsou dvoukolové, takže v mnoha obvodech se do druhého kola každopádně dostane liberál a jeho voliči ho prostě zvolí, protože se snadno spojí. U nás se hodně hlasů vystřílí navzájem už jen tím, že opozice se jako obvykle nedohodla na vzájemné podpoře kandidátů a leckde tak žádný konzervativní kandidát do druhého kola ani nepostoupí, protože tam budou pro stejného voliče k dispozici tři kandidáti místo jednoho. Nebudu komentovat, kdo za to může, bohužel o tom vím víc, než bych si přál.

Minule se do senátu dostaly dvě Amazonky. Jana Zwyrtek Hamplová a Daniela Kovářová. Myslím, že když teď Alternativa urve další tři senátory, tak to bude velmi dobrý výsledek, ale rovnou říkám, že bych si na něj asi nevsadil. V Praze kandiduje Šichtařová proti Drahošovi, Boris Šťastný kandiduje proti Fišerovi a proti Hilšerovi kandiduje za ANO jakási paní, o které jsem v životě neslyšel. Na Břeclavsku kandiduje Šlachta proti Koštialovi z ODS (který nebyl tak hloupý, aby hlasoval pro korespondenční volbu), ale zároveň také kandiduje proti Zdeňkovi Koudelkovi, který tvoří moravský prut Svatopluku a je členem Trikolory.

Na Chomutovsku má šanci na zvolení Jaroslav Komínek za STAČILO! (asi největší šanci ze všech zmiňovaných kandidátů, protože KSČM je tam tradičně hodně silná a vícekrát tam senátora získala), ale i on proti sobě bude mít kandidáta za PRO, SPD a Svobodné. O dalších jménech se ještě zmíním, chtěl jsem teď hlavně uvést příklady, jak těžké to bude. V diskusi pod tímto článkem pak najdete mnoho hádek o tom, koho by vlastenci vlastně měli podpořit, ale bude to spíš na žaludeční vředy než na uspokojení z dobrého vývoje.

Kdyby z toho byli tři senátoři, bral bych to jako výhru a třeba jich bude i víc, ale bohužel, na ostatní strany zbude ještě hóóódně mandátů. Kolik z toho, myslíte, vezme Pětikolka? Bohužel, víc než si myslíte. I kdybychom urvali pět či deset senátorů, pořád to bude menšina. Netroufám si odhadovat, jak úspěšné bude hnutí ANO…, když vidím některé jejich nominace, tak mám pocit, že Andrej Babiš dodnes nepovažuje senát za důležitý. Hilšerovi a Drahošovi už vlastně mohu pogratulovat předem. Prsty u nohou se mi zatínají v pěst, ale bohužel, dostanou se… Jo, kdyby Šichtařová kandidovala za KDU, tak by to bylo jedno, tam nevadí, že členky fotí porno… Ale u nás, dezolátů, poněkud bude vadit, že pluk Azov je super jednotka a o hlavu menší Pikora prý svou manželku týral a ona od něj utekla do jejich domu, kde vyměnila klíče… samozřejmě až poté, co na ni přepsal všechny své firmy… (Matěj Gregor odešel ze Svobodných za minutu dvanáct). Kdo chcete, můžete si v jejím senátním obvodu najít Jiřího Fojtalára a alespoň protestně ho volit.

Jakou šanci má v Praze Boris Šťastný, si netroufám odhadovat. Ale alespoň se postaral, aby neměl protikandidáta od ANO. Palec nahoru, takových dohod je jako šafránu.

V minulých senátkách přijel Tomáš Topfer jednou do Brna, oblékl se do prvorepublikové uniformy, prohlásil, že četník se vrací na místo činu, ODSka rozmístila pár bilbórdů a měl to v kapse… Jo, volby vyhrává přelétavý volič, který se o politiku moc nezajímá… ale kouká na Četnické humoresky. Doufám, že se pletu, ale Dominik Hašek může uspět podobně snadno… jeho debilní kecy o ruských sportovcích zase tolik lidí nezná, ale všichni si pamatují Nagano. Pro takové voliče se dělá kampaň a zapomeňte na to, že zafunguje racionální hlas rozumu. Kateřina Konečná se snažila o dohodu na nominace senátních kandidátů a hádejte, kde pochodila.

Zkrátka a dobře, podle mě krajské i senátní volby budou pokračovat v trendu z eurovoleba. Nevidím žádný důvod, aby to tak nebylo. Úspěšní uspějí, neúspěšní neuspějí a třeba dokonce u nich dojde i k nějakému obratu, ale i dobré výsledky budou méně viditelné, zato bude až příliš zřetelné, že Pětikolka má ještě sílu. O nějaké mandáty přijdou, ale ještě pořád jim dost zbude. Strašně bych si přál, abych se mýlil. Strašně bych chtěl vidět obdobu dávného „oranžového tsunami,“ které hodně změnilo poměry, ale neodvažuju se v to věřit. Podle mě ještě uvidíme jeden pětikoaliční výpad vpřed za cenu pirátského, lidoveckého a TOPáckého fiaska. Starostové i Modroptáci se ještě nakrmí.

ANO každopádně vyhraje a zřejmě stejně levou zadní jako v eurovolbách.

Operace Uran bude až příští rok. Tedy…. pokud si teď z krajských voleb vezmeme patřičné ponaučení. Ony totiž budou předjímat volební výsledek v příštím roce. Minule to tak také bylo. Přeji vám u voleb šťastnou ruku.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (261 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

V listopadu 2023 oznámila vstup do politické strany Svobodní a stala se její odbornou mluvčí pro oblast ekonomiky. Ve volbách do Senátu PČR v roce 2024 kandiduje jako členka Svobodných v obvodu č. 20 – Praha 4.

https://zena.aktualne.cz/ekonomka-sichtarova-popsala-domaci-peklo-nahe-uklizeni-i-vyh/r~b83c889c63af11ef9af20cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne

Ženská která si deset roků nedokáže poradit s chlapem který ji a celou rodinu údajně terorizuje určitě přesvědčí voliče že je ta pravá která něco prosadí. Nebo  je to všechno jinak?

Průměrný počet slepic: 3.6 (63 hlasů)

.. a přestože paní Šichtařová je velmi schopná, vzdělaná a inteligentní žena, skutečně mohla něčím takovým projít. Potkal jsem dvě takové ženy, které si prošly peklem domácího násilí. Jedna z nich byla moje dcera, ani já, otec a její máma jsme to nevěděli. Od partnera, který jí bil a ponižoval odešla až poté, co zmrzačil jejího pejska.

Tedy, jsem velmi překvapený a nesedí mi to. Uvidíme, co se z toho nakonec vyklube. Připouštím, že opravdu může být všechno jinak. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (58 hlasů)

pravdy trochu, říká se. Nakonec nikdo nejsme ideál, že jo? Ale celé mi to nějak nesedí. Šichtářová je chytrá, má přehled a svými názory a postoji je hodně známá. Že by to někdo nevytáhl už dřív... Celé mi to příjde, že se někdo hodně lekl jak si Drahoše namaže na chleba.

Pěkný den všem přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

Pokud tomu dobře rozumím, tak to co se dělo v její rodině, nejsou nějaké dohady novinářů ale řekla to sama Šichtářová. I o čase kdy to zveřejní, si rozhodla sama.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

ba ani ženská se mlátit od partnera nenechá. Ovšem, existují i milovníci sado-masa. A pak je to jejich volba.

Průměrný počet slepic: 3.1 (27 hlasů)

promiňte, ale  cítím potřebu se krátce vyjádřit:  představte si, že všechno co tvrdí p.Šichtářová médiím je pravda. Dovedete si představit, že žijete s člověkem 20let, z toho posledních 10let žijete v tvrdém teroru a přesto si s ním každou chvíli děláte děti a k tomu ještě celkem 7 !!!  Připadá Vám to všem normální ??  Mě ne...

Závěr: takového člověka (p.Šichtářovou) v politice fakt nechci, psychopatů je tam fakt dost...a to není nic proti ženám, ty mám obecně v úctě

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Většina voličů by se hodně vyděsila, kdyby zjistili, jak se jejich vyvolení chovají na veřejnosti, v "práci", doma a mezi svými známými. 

Pokud jejich chování neřeší policie, nikdo nic neví. Ale svoje hlasy dávají v plen komusi, o jehož živobytí nemají nejmenší tušení. Koho dnes překvapí nebo pohoršuje, že se politik rozvede a nabalí si zlatokopku? Kolik zlatokopek by se cpalo Ferrimu do pelechu, kdyby nebyl udán, odsouzen a potrestán izolací a příkopem jak radí plk. Foltýnovič? 

Kolikrát se divím, jak a s kým se spojí lidé v politice kterým jsem dal svůj hlas a kteří slibovali něco nebo řadu let to dokonce plnili. Příště můj hlas nedostanou a ještě před nimi varuji další voliče. Nevolím doktory ani umělce. Jenže schopní ředitelé, vedoucí, živnostníci, statkáři, továrníci, pracující ku prospěchu země do politiky nelezou. 

Na počet titulů vůbec neberu ohled. Jak je zřejmé zrovna u té neurózy Šichtařové a jejího ekonoma.. Oni lidé otitulovaní nejsou o nic lepší ani chytřejší než ostatní lidé. Řada lidí bez titulů má mnohonásobnější hodnotu než ti titulátoři. Nejvyšší signálista ČR má titulů jako Havel doktorátů! A co je to za přínos pro stát a občany? Škůdce zemský a stejný trest pro takové. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Musím říct, že jsem celkem rád, že horší výsledek SPD v Eurovolbách donutil Tomia Okamuru k dalšímu spojování. Koalice SPD, PRO a Trikolora mě totiž zbavila dilematu pro další volby, jelikož fandím jednoznačně p.Rajchlovi. Přesto jsem ho letos nevolil, protože neměl šanci (respektive manipulované průzkumy mu jí nepřiřkly a proto jí neměl ani ve skutečnosti). Nechci ho moc propagovat abych to tady moc neštěpil, ale hodně oceňuji jeho skutečnou osobní pomoc lidem pronásledovaným režimem. Také v době covidu vystupoval proti vakcinačnímu šílenství nebojácně, obhajoval osobně šikanované u soudů a i já jsem často používal jeho právní analýzy (přesněji analýzy Prolibertate) na odpálkování dotěrných kovidistů. Prostě prokázal už, že je to muž činu, dokáže racionálně pomáhat a nebojí se. Když šlo do tuhého, tak šel s kůží na trh a postavil se proti establishmentu a riskoval tak osobní pronásledování. A to se v politice tehdy vůbec neangažoval takže mu rozhodně nešlo o žádné politické body- dělal to prostě z přesvědčení. Ale o tom mluvit nechci. Je tady ještě Kateřina Konečná, kterou tady preferuje většina diskutujících. Je nadprůměrně inteligentní a pracovitá. Když ohlásila vznik Stačilo! , tak jsem zajásal a předpokládal, že se spojí všichni, kdo přejí Bruselu písek. A ejhle nedošlo k tomu- spojování se zastavilo a teď tu máme tábor levice (Konečná a spol.) a národně-konzervativní tábor (Tomio a spol.). A hádáme se mezi sebou, útočíme na sebe a přitom nám vůbec nedochází, že oba tábory mají naprosto stejný program (viz zde: https://institut23.wordpress.com/2024/03/24/porovnani-programu-prisahy-spd-svobodnych-stacilo-a-pro-2024/ ). Myslím tedy, že by spojování mělo rozhodně dál pokračovat na co nejvyšší úroveň a měli bychom pro to udělat maximum i my. Měli bychom to po našich politicích chtít, otravovat je tím pod jejich příspěvkama na sítích, psát jim maily, jenom aby se riziko propadnutí hlasů snížilo pokud možno na naprosté minimum. To je myslím ta cesta- spojit se do jedné velké 25% koalice......Howgh

Průměrný počet slepic: 4.7 (94 hlasů)

Taky bych byl pro spojování, ale ne tak jak to probíhá doposud. Podle mne strany, které získají ve volbách jen málo hlasů, by měly zaniknout, a jejich členové přestoupit do stran úspěšnějších.

Průměrný počet slepic: 4.2 (53 hlasů)

Také bych byl pro spojení, ale to nejdřív KK musí opustit KSČM!! Spojovat se s komoušema prostě nejde!!!!!!! Kdo je zažil, tak ví co jsou zač.. 

Průměrný počet slepic: 1.4 (51 hlas)

In reply to by Ivan

Trvalý odkaz

PePa107 taky vystoupil, ale že bych teď měl větší chuť ho volit to teda nemám :-) . Paní Kateřina by pak navíc byla bývalá komunistka a to by lidem nevonělo taky :-) . Ale hlavně: zbavila by se strany která má celorepublikovou členskou základnu a organizaci v každém kraji- a taková hloupá ona rozhodně není. Takže zanechte všech nadějí :-) !!

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Nadějí??  :-))) na naděje už asi nevěřím, ale když se uvidí na kandidátce KSČM třeba Vojtěch Filip, tak se ani paní Kateřina volit nebude. A to říkám s tím, že kdyby byla sama za sebe, tak bych jí taky asi volil, ale s Filipem nikdy. Prostě to tak je.

Průměrný počet slepic: 2.5 (17 hlasů)

In reply to by Ivan

Trvalý odkaz

skončil

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

a schovávat se za komouše.... to je taky pěkný fůjjjj

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

In reply to by Ivan

Trvalý odkaz

když se někdo jmenuje tak nějak pokrokově Ivan a přitom se štítí komunistů. A tak mě napadá písnička: Běž domů Ivane, čeká tě Nataša...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Ivan

Trvalý odkaz

a v pohodě, kdo makal, spokojeně žil

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

tak určitě, k makání přidejte držet hubu a pokud jste chtěl něco navíc tak prolézat mnoho prdelí, na pitomého favorita se člověk musel zapsat do pořadníku :)  kdo nekradl tak nic neměl :) tím neříkám že se dnes nekrade :)

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

ale jak to vypadá dneska ??? lepší ??

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

ještě bych Vás doplnil. USA má cca 340mil. obyvatel a stačí jim 2 strany, my máme 10,5mil. obyvatel a stran je tu jak psů (většina z nich se kryje a jsou zbytec ne, jenže koryta milý Freude, nic si nenamlouvam, naivita mě opustila po třicítce..)

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

To, že tu máme zbytečně moc stran, by vedení těchto stran měli naznačit voliči v nejbližších volbách. Sami šéfové těchto stran to nepochopí.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

naprosto s Vámi souhlasím, jde o jeden společný cíl: vyhodit od koryt Petikoalici a zvolit cestu nápravy škod po jejím vládnutí-jestli už není pozdě.. Jenže EGO. Ve většině případů je naše vlastní EGO tím největším nepřítelem nas samotných (je to vidět na mnohých diskuzich) a proto ztroskotává mnoho kompromisů. Není umění mluvit, ale UMĚNÍ NASLOUCHAT...

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

maria zakcharova

Zatímco v naší malé české kotlince se chystáme na volby které nic nezmění, ve světě se dějí věci.
Jako například včerejší otevřená debata v Moskvě o skutečných důvodů války na východní Ukrajině. V debatě  Zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zakharová oznámila , že ruská válka s NATO a Západem obecně nemá nic společného s územními zisky nebo přírodními zdroji, ale s tím, zda bude planeta pod jhem zvrhlíků, nebo ne.

Maria Zakharova prohlásila: "Buď bude celá planeta pod jhem zvrhlíků, nebo ne. A to je pravda. Lidé, kteří transplantují genitálie dětem, jsou zvrhlíci. O to jde a nic jiného,“ řekla Zakharová za potlesku, aby pokračovala: „Buď jako celá planeta říkáme, že je to normální, přestože víme, že je to zvrácenost, nebo dáme v budoucnu šanci nám a svým dětem. Nic míň. To je pravý význam bitvy. Smysl války. Ne kvůli zemím, ne kvůli zdrojům, ale abychom zůstali normálními lidmi nebo „novými-normálními““.

pro ty kteří umí rusky 37 vteřinové video se Zacharovou viz zde:
https://www.tiktok.com/@epi_tis_ousias/video/7406405573689871649

zdroj: pronews.gr

Antonín: Bravo Maria. Řekla jsi to co naše elity se neopováží ani pomyslet natož říci otevřeně. Zhýralost západu kterou nám s násilím Kol.Západ vnucuje se potvrzuje každou chvíli. Jako například v Paříži na Olympiádě , průvodu Pride v Praze atd. Hlas pravdy přichází z Ruska. Bez Ruska pravda neexistuje, bez Ruska planeta nemůže být.

Průměrný počet slepic: 4.6 (112 hlasů)
Trvalý odkaz

Když pako sundá sako, tak zpocený a slizký je stále jen Ukrajincům blízký.

Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám malou firmu. Mám tam neúnavného dříče, zapáleného pro věc. Jsem si vědom

jeho přínosu pro firmu, i když to někdy přežene. 

Hezký den všem zúčastněným.

Průměrný počet slepic: 4 (33 hlasů)

který je na bednu, tak rád dá slepici, ale vždycky jen tu jednu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)

má nařízenou pauzu, ale nedělal bych z toho žádnou kauzu. V Česku když někdo příliš vyčnívá, tak pak snadný život nemívá.

Inu, slovy básníka: Sám nejsi nic a nebýt sám je těžké...

Průměrný počet slepic: 3.9 (24 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Ano, to je pravda, Toník skutečně vyčnívá, a hodně 😊 😊 😊

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Pravil kouzelný veršotepec, co snídá denně vtipnou kaši.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

vtipně zdokumentováno, ale oni i ti dříči bývají otravní. Většinou jsou to Krhounkové, které nemá nikdo rád. 1-2 příspěvky od Toníka, pokud budou z jeho hlavy a k věci, to bohatě stačí.

Průměrný počet slepic: 2.3 (40 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Ano pro flákače bývají dříči otravní, máte pravdu menhiro.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Notting Hill Carnival in London zastíněn násilím.

 K řadě násilných činů a zatýkání došlo při velké karnevalové oslavě v londýnské čtvrti Notting Hill. Policie monitorovala pouliční festival s velkým kontingentem tisíců příslušníků zásahové jednotky , ale nedokázala zabránit pobodání a mnoha dalším zločinům. Během dvou dnů bylo zraněno 35 policistů a 230 lidí bylo zatčeno za různé trestné činy, uvedla v noci metropolitní policie. Dvě oběti násilí byly po útocích nožem ve smrtelném nebezpečí, včetně 32leté matky, která byla se svým dítětem na slavnosti v něděli  –Family Day!-.

https://www.nzz.ch/panorama/dutzende-polizisten-verletzt-230-festnahmen-notting-hill-carnival-in-london-von-gewalttaten-ueberschattet-ld.1845580

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

bez bouchačky ani náhodou ?

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzniká polsko-německá aliance proti Rusku .

(„Chicago Tribune“, USA) 24. 2. 1938

Polsko, Varšava, 23. února

"Spojenectví mezi Německem a Polskem proti Rusku začalo dnes nabývat určitých forem, když polní maršál Německa Hermann Wilhelm Göring povečeřel na varšavském zámku. Spolu s ním byli prezident Polska Ignacy Mosticki, polní maršál polské armády Edward Rydz-Smigly a také plukovník a ministr zahraničních věcí Polska Jozef Beck.

Goeringovo vystoupení ve Varšavě – první zahraniční návštěva od jeho jmenování polním maršálem armády Reichsführera Hitlera (k této změně došlo 4. února) – vyvolalo v Polsku mnoho nepokojů.

Nyní je Polsko vstřícnější.

Zahraniční diplomaté ve Varšavě vyjádřili lítost, že nikdo z nich nebyl pozván k účasti na „lovecké“ konferenci u Bialystoku. A na základě informací, které obdrželi, oznámí svým zemím, že polské vedení je nyní mnohem příznivější k německým plánům ohledně Ruska, než při předchozích Goeringových návštěvách Polska.

Poláci jsou přesvědčeni, že válka mezi Německem a Ruskem je otázkou nadcházejících měsíců, nikoli let. Polsko podle nich spěchá s posílením svých vztahů s Německem, protože se obávají, že pokusy britské vlády zorganizovat čtyřstrannou dohodu mezi Itálií, Německem, Francií a Anglií by mohly Polsko zařadit mezi svačiny, které se  Německo ve východní Evropě chystá zhltnout..

Nejznepokojenějším diplomatem ve Varšavě je dnes francouzský velvyslanec. Polský opoziční tisk využívá Goeringovy návštěvy a ironicky připomíná Francii, že za poslední tři roky poskytla Polsku pomoc ve výši více než 100 000 000 dolarů, aby jej posílila jako spojence Německa. Opoziční vůdci říkají, že Polsko by se za žádných okolností nemělo přis vých vojenských dobrodružstvích stýkat s Německem, a kritizují Becka za jeho politiku přátelského sbližování s nacistickým režimem.

Cenzura potlačuje disent

I méně silné články byly cenzurovány a řada otevřenějších nepřátel současné vlády byla poslána do Berezovaya Kartushka, koncentračního tábora s nejtvrdšími podmínkami zadržování ze všech institucí tohoto druhu mimo Rusko.

Poláci obecně Německo nenávidí a nedůvěřují mu a jako host je Goering ve Varšavě stejně populární jako Mussolini co by  premiér v Londýně.

Vláda povolala další policejní zálohy, aby zajistila nouzová opatření, aby byl Goering v bezpečí, a ulice, na které se nachází německé velvyslanectví, byla dnes během jeho pobytu uzavřena pro dopravu."

Zdá se vám, že téma nesouvisí s článkem? Jste si jistí?!

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

ale konkrétní lidi. Jelikož v menším rybníčku o nich vím, co jsou zač, co dokázali, nebo posrali, jaký mají tah na branku, takže bilboardy si můžou strčit za klobouk, nebo někam jinam.

Byl jsi v minulém zastupitelstvu a já viděl, že se snažíš pro město, faj, můj hlas máš. Byl jsi v minulém zastupitelstvu a pak zázračně firmy tvé rodiny začaly vzkvétat, páč veřejné zakázky, tak můj hlas nemáš.

Průměrný počet slepic: 3.3 (23 hlasů)

Pochopitelně proti korupci bojují zdatně i zákonodárci.

Dám příklad. Dělám už cca 2 roky pro město, ale jako osvč nesmím jim dát fakturu vyšší než 50 000. Pak už by na to muselo být vyhlášeno výběrko, právě z důvodů zabránění korupci. S čímž by město mělo pakárnu, páč by se musely sejít komise a narostla by nám ta byrokracie, tak se to řeší tak, že jim na konci měsíce nakreslím faktury dvě. Horší to má traktorista, ten má vyšší náklady, tudíž i příjmy, ten jich musí s rozdílnými čísly vyplnit 4 - 6.

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Proti korupci se také bojuje tím, že u nás se dělají i výběrová řízení na těžbu dřeva. Lesy ČR vyhlásí výběrko a zájemci dají nabídky. Aby se zamezilo té korupci, vítězem je ten, kdo nabídne nejnižší cenu. Stát ušetří, teoreticky.

Vysvětlím vám, jak se to dělá v praxi. Loni jsem dělal s jedním traktoristou a ten mi oznámil ,že jdeme do aukce na vytěžení 1000 m3 dřeva. Což je zakázka tak bajlajvoko za víc než půl mega. "Ale neboj, nehodlám jít s nabídkou pod cenou". Tak za nás navrhl rozumnou cenu a skončili jsme čtvrtí v pořadí.

Teď bedlivě sledujte. Ve výběrku ale nejsou konkrétní porosty, je tam objem. Takže, když máte spřáteleného maníka u státního podniku, on naloží do auta vítěze tendru a jede mu ukázat, co vlastně vyhrál. Tak tady máme 6 uschlých smrků, pak s ním jedete 5 minut, tenhle javor by potřeboval taky jít pryč a když s ním ještě jezdí čtvrt hodky, tak vítěz mu oznámí, že na tohle se může vysrat. Stejnou exkurzi provede i s týmem stříbrných a bronzových se stejným výsledkem. Dostává se nám na řadu tým s bramborovými medailemi. V tom okamžiku se zjistí, že vlastně těch 6 uschlých smrků, ten javor a ty další kraviny mohou ještě počkat, nebo se to dá samovýrobci a odvede vás tam, kde těch 1 000 kubíků máte krásně na jednom místě.

Vidíte to? Přijde vám rozhodnutí ve výběrovém řízení, vy jste na čtvrtém místě, ale nezačnete propadat panice, jdete brousit řetězy, páč víte, že jste to právě získali.

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)

Koza se nažere a vlk zůstane celý.

Tady se to dělá tak, že se tři do "výběrka" domluví a vyhraje to samozřejmě ten nejlevnější. Protože by to za ty šušně ale nedělal, dělají to potom ti druzí nebo třetí. Všichni se nějak uživí. Vítěz si vybírá ty hrozinky, které se mu vyplatí. Hajnému je prakticky jedno, kdo těží, kácí, sází, ošetřuje. Stejně je ještě nějak oholí společně s dopravcem dřeva. Takže se skládky fotí a značkují. Když něco chybí svede se to na loupežníky nebo těžaře, kteří okrádají chudáka hajného. 

Takového hajného, který míval kdysi služební hájovnu nebo byt. Služební motorku a služební hadry na sobě. Dnes má služební auto, vlastní terénní auto, vlastní dům, vlastní zbrojní sklad, vlastní hosty na poplatkový odstřel, vlastní kamarády na pile.... 

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já si rád příspěvky od Antonína přečtu nebo i od Máji. 

Nemám problém je přeletět, pokud mě po třech řádcích nezaujmou.

Kromě diskuzních příspěvků je fajn si přečíst i příspěvky odjinud.

Je dobré neoslabovat síly ve společné věci. 

Ale nejsem ten, kdo tady stanoví pravidla.

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

In reply to by Lad

Trvalý odkaz

že některé Antonínovi příspěvky byly dobré, mnohé z těch s obrázky i vtipné. Potíž na tom byla ta, že on si je předpřipravil a těsně po desáté je sem vychrlil jako kulomet, takže to mnohé odradilo od diskuse. Ono všeho s mírou.

A evidentně došla trpělivost i Vidlákovi, což je už co říct, jelikož tento člověk mě zde trpí už mnoho let, tím pádem je dost splachovací, ale patrně přetekl pohár. A já se nedivím. Přečtěte si zpětně diskuse a po tom, co Vidlák dal Antonínovi jasné a dost důrazné varování, Antonín hned pod to prdnul další tunu svých příspěvků.

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)

Já s Vámi a s nikým dalším nemám problém (i když sem tam s Vámi nesouhlasím, ale to není na škodu, naopak) a myslím že ani Vidlák (on se jen ohradil že se občas opakujete s tou obranou Vašeho domova, což je pravda). A Antonín? Dává toho hodně, ale nechci soudit, třeba má čas jen v noci, co já vím? Velmi trefně se před Vámi k němu vyjádřil Lad, což mě mile překvapil..🙂

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

že když někdo v něčem s někým nesouhlasí, je blbost, že by musel být zákonitě jeho nepřítel  a už by ho nebral a nerespektoval.

Pokud by to bylo jinak, tak se svojí ženskou, se kterou jsem už 32 let, bych vydržel odhadem tak 3 hodky.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemám rád dlouhé (já rád říkám tlusté) příspěvky. Někdy je dost složité pochopit vlastně  to, co mi chtějí říci. Bohužel, dnes se asi ani já nevyhnu delšímu článku. Je to nutné pro pochopení vlastní podstaty věci.

Jsou zde různé názory mnoha lidí. Jejich společnou myšlenkou je jak sestřelit Pětikolku. O tom není co. ( Tedy zde na Vidlákovi ) Ale tím v podstatě společný jednotný názor končí. Nejvíce převažuje myšlenka po sjednocení nás dezolátů, jako voličů jedné strany, která má šance ve volbách uspět. Malé strany a hnutí = krok stranou.

Zásadně s touto myšlenkou nemohu souhlasit. Vysvětlím, proč tomu tak je.

Ke konci devadesátek pomalu docházelo k zaplnění trhu v oblasti obchodu. Ten, kdo měl konexe a kapitál, byl na vrcholu pyramidy. Já jsem v té doby vlastnil firmu, která patřila obratem tak někde do středního stupně. Pak přišla myšlenka. Bylo nás pět týpku v jednom oboru a založili jsme v té době obchodní hybrid, který na trhu zatím nebyl. Obchodní organizace, každý z nás vlastnil 20% která nám zajišťovala nákupy zboží. Propojili jsme si sklady, logistiku atd. Co se stalo ? Ze dne na den z nás byla organizace, která si mohla v oblasti nákupních cen vyskakovat a dávat si vlastní podmínky. Co to znamenalo pro dodavatele ? Okamžitý prodej jeho výrobků v celé republice, cca 20 velkých obchodů. No, kdo by o to nestál, že. Začínáte chápat tu paralelu s politikou ? Jenže jak rostl obrat firem, rostli i jiné obchodní požadavky jednotlivých podfirem. A zároveň začali střety jednotlivých vůdčích osobností. Rozdílné názory téměř na všech úrovní rozhodování. Já jsem to pochopil dost rychle a prodal jsem svůj podíl. Postupně následovali další dvě firmy.

Úplně stejné je to i v té politice. U velkých stran dříve či později začne docházet k rozporům jak v oblasti názorové, tak obsahové a k postupné degeneraci všech cílů a vizí. Říkají tomu frakce. U menších stran se tento efekt navenek neprojevuje. Ale kdo dnes dosáhne v zabetonované politice nutných 5ti procent ? Nikdo. Ale malé strany jsou schopné dávat lidem vize, které jsou pro velké strany nepřijatelné. Prostě proto, že by bylo málo korýtek.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

jo, vlastně jste potvrdil to co jsem psal dříve, OK. V podstatě souhlas, ale: srovnávat strany a firmy, to jsou dost odlišné věci. A navíc: lidé v naší společnosti (kromě mě 🤣) nechtějí vize, oni chtějí plne košíky, dovolenou do Řecka či Chorvatska,  SUV auta atd.atd. Nechtějí vize. Na to jsou moc jednodušší a plošší, to by jste po lidech chtěl fakt moc Milane😜já žiju v realitě, sny o skvělých politicich a politice mě už opustily...(asi stejně jako berrnarda), ale pozor , Vidlákovi fandím...on to nevzdává a to je dobře, i proto jsem na VK...

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

O tom to celé je. Já jsem trošku snílek. Pokud mám před sebou něco, co 35 let u nás nefunguje, ani nikde na světě, nemohu se s tím ani jako realista smířit. Moje něco, co funguje : Dej vrahovi ideál a peníze a on ve jménu ideálu pro tebe bude vraždit. Ale musí dostat ten ideál, kterému bude věřit.  Lidé potřebují ten ideál, chcete-li ty vize. Jinak se nic nezmění, košíky budou plné, auta budou jezdit atd. Ale budeme vždy jen takové ovečky s těma košíky. A až přijde naše doba, půjdeme beze slova odporu na popravu - třeba do té války. Budoucnost patřila vždy jen vizionářům, co se nebáli své myšlenky předávat dál. Já vím, často je to stálo život, že...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení přátelé,

u nás v Třebíči máme strašné dilema, volíme do kraje, který nikdo z nás nikdy nechtěl, já mu pracovně říkám českomoravský kočkoprasopes s říšským městem Iglau uprostřed. Půl kraje českého, půl moravského. Průmysl téměř žádný, kromě Bosche a EDU, jediné odvětví, které prosperuje je chov důchodců, kteří se k nám na důchod stěhují, velké vzdálenosti mezi centrem Západní Moravy a jakýmkoli koncem kraje, velká délka silnic atd. atd. Jen z východního kraje okresu Třebíč u Náměště n. Osl. na západní okraj do Jemnice je to 70 km. Máme senátorku, bohužel. Tato paní původem z KDU ČSL, nyní Dozistan je možná dobrá, ale já jí nevěřím. Nabízím k diskusi jiného kandidáta, a sice pana Petra Chňoupka, který má za sebou zajímavou a bohužel smutnou pracovní zkušenost.

Býval do loňského roku šéfredaktorem, dokonce podle mě oblíbeným, Horáckých novin. Odsud byl vypakován kvůli svým kritickým pohledům na současné vládní poměry. Patří mezi kritiky pětidemolice. Můj hlas má a doufám, že madam Žákovou, kterou svými články mj. pomohl instalovat do Senátu, porazí a pomůže vrátit naši demokracii zpět. Navíc je to zásadní příznivec obnovení zemského uspořádání zemí Koruny České.

Já jsem příznivec téhož ještě v dobách, kdy žil pan docen Boleslav Bárta. Jsem Moravan a jsem na naši krásnou vlast Moravskou hrdý. Nejsem ovšem hrdý na Moravany, kteří dělají Moravě to nejhorší možné jméno a ostudu jako členové současné vlády.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)