Nekrm hydru

Autor

Svým způsobem nemáme problém s politikou ani s politiky. Máme problém s těmi, kdo utvářejí veřejné mínění. Máme problém s těmi, kteří zahlcují veřejný prostor pseudotématy, která skoro nikoho nezajímají. Máme problém s těmi, kteří si čtrnáct dní před volbami vytáhnou z Pandora Papers ausgerechnet Babiše a po volbách se nad tím zavře voda. Máme problém s těmi, kteří informují o válce na Ukrajině tím, že přebírají informace od vojensky cenzurovaných ukrajinských zdrojů a nám to předkládají k uvěření jako slovo Boží.

Máme problém s těmi, kteří si hrají na veřejnoprávnost a důvěryhodnost, přičemž to už dávno není pravda. Máme problém s těmi, kteří si nafalšují jakýkoliv průzkum a podle něj pak zvou diskutéry do televize. Máme problém s těmi, kteří si ohýbají realitu podle potřeby , třeba tím, že pozvou do studia Petru Mazancovou, aby zdiskreditovala odborářskou demonstraci. Nebo citují samozvaného strážce pravdy Jeníka Cempera, aby lhal někdo jiný, kdo je za to placený a ne oni sami.

Máme problém s veřejnoprávními novináři, kteří se dali na politiku a místo aby střežili demokracii, začali střežit vládu Petra Fialy. Všichni jsme si od nich užili své. Oni jsou ti, kteří rozeštvávají společnost, oni jsou ti, kteří nás chtějí vychovávat, místo aby nás informovali. Oni jsou ta skutečná pátá kolona, díky které to u nás vypadá tak, jak to vypadá.

Všechny tyto problémy mají společného jmenovatele. Českou televizi. Organizaci tak mocnou, že na ni nedohlíží Nejvyšší kontrolní úřad. Organizaci tak bohatou, že se v ní „ročně ztratí miliarda.“ Kéž by se tam ztratila. Kéž by si za to různí Součci, Dvořáci a další postavili vily v Jevanech. Ta miliarda se neztratí, ta prostě přeteče k angažovaným umělcům, angažovaných faktčekerům a dalším angažovaným příživníkům, kteří nám pak vysvětlují, že se máme, jak jsme se nikdy neměli, že migrace je kulturní obohacení, grýndýl je příležitost, LGBTXYZBFLMPSVZ je synonymem pro svobodu, Rusko je zlo, Čína také a Lipavský je moudrý ministr.

Ano, na Českou televizi dohlíží Rada ČT a na Radu ČT dohlíží poslanecká sněmovna. Můžete si napsat stížnost a Rada ji musí projednat. A když ji neprojedná, můžete si stěžovat na Radu. A takhle to můžete dělat pořád dokolečka a radovat se z malých vítězství, podobně jako se pan Lád z Ostaše raduje z toho, že jeho zemědělská petice bude projednána senátem. Můžete se radovat jako Chodové, když je milostivě přijal císař, ale nehodlal jim nijak pomoci. Můžete vést mírný odboj v mezích zákona a dívat se, že dějiny běží mnohem rychleji než byrokracie.

Já osobně ve veřejnoprávnost nevěřím. A nevěřím v ni tuplem, když vidím praktiky České televize, které jsem si mohl vyzkoušet na vlastním hrbu. Věřím v pluralitu médií, věřím v širokou škálu názorů, ale nevěřím v nezávislost. Nevěřím, že žurnalistické poctivosti je možné dosáhnout zákony a etickými kodexy. Nevěřím, že je možné dosáhnout skutečného veřejnoprávního média. To se podaří je nakrátko a trvale to bude ohroženo různými mocenskými skupinami, které bude lákat, aby si to ovládly pro své záměry.

Česká televize se už dávno proměnila v hydru, která ničí veřejný prostor tím, že nás pořád všechny staví proti sobě. Která diskredituje lidi a nalepí nálepku extrémisty a kolaboranta na každého, kdo by mohl ohrozit jejich oblíbený světonázor. Když nebude Česká televize, ubude automaticky tři čtvrtě problémů.

Scházeli jsme se na Václaváku. Protestovali jsme, sypali jsme hnůj, ukázali jsme, že jsme schopni protlačit naše témata do veřejného prostoru. Že se nestalo nic? Ale stalo. Podívejte na Fialu. Ten už umí jen Rusáka s narativem. Pekarová jakbysmet. Jurečka je odepsaný a celá KDU s ním, i kdyby se oteplovala ještě rychleji než celý zbytek politické scény. Strhli jsme masky z vrchního prokurátora Igora Mříže. Na boji proti dezinformacím pohořel Klíma i Pojar a teď to definitivně rozkládá ta guma Foltýn.

Dokázali bychom mnohem víc, kdyby proti nám nestála ta novinářská sebranka z České televize. To byly hlavní zbraně líbodémo, nikoliv těch sto lidí s vlajkou NATO u muzea. Česká televize drží Fialu u moci, Česká televize dělá nejsilnější dělostřeleckou přípravu, nejvíc rozmělňuje pozornost k pseudotématům a pokoutně platí půlku všech těch Šafrů, Kmentů a dalších zrádců národa.

Byl to Petr Štěpánek, který před dvěma roky přišel s touto myšlenkou… Když tisíc lidí nezaplatí koncesionářský poplatek, tak budou mít průšvih. Došlápnou si na ně, pošlou platební příkazy, exekutory… a Česká televize to nepozná. Když sto tisíc lidí koordinovaně nezaplatí poplatek, tak toho budou plné zprávy, Česká televize to na rozpočtu pozná a bude z toho téma jako sviňa.

Když sto tisíc lidí použije koncesionářský poplatek na právníky a boj s exekutory, tak budou dřív volby, než se rozjede státní mašinérie. Volby, ve kterých bude koncesionářský poplatek jedno z nejdůležitějších témat.

A když půl milionu lidí nezaplatí koncesionářský poplatek, tak je Česká televize v háji a tito neplatiči zároveň tvoří nejsilnější lobbystickou skupinu v zemi…

Když sto tisíc lidí bude připraveno nezaplatit, tak je to nátlak, i když se to ani nestane.

Zkuste o tom přemýšlet.

Ne, nemá smysl to dělat nekoordinovaně. Nemá smysl to dělat, pokud nebude alespoň sto tisíc odhodlaných. Ale pokud by byli, tak je to vysloveně Ghándíovský nátlak. Občanská neposlušnost, která není násilná, ale je trestná. Občanská neposlušnost, která nepůsobí škodu a represivní orgány z ní mohou vyjít jako ty drakonické, protinárodní i protilidové. Posílání exekutorů na ty, kdo z protestu neplatí koncesionářské poplatky, to Střížovi na popularitě nepřidá a Fialovi také ne.

Navíc… kdy budete mít protest, který klidně uděláte z domu, že?

Nebezpečné to ovšem je, to si nezakrývejme. Ale bez nebezpečí a rizika se prostě nevyhrává.

Dnes si dovolím zahrát si na Dimitrie Požarského a budu verbovat. Dal jsem dohromady kluky, kteří naprogramují web, aby se verbovat dalo. Přemýšlejte, jestli byste do toho šli, pokud by do toho s vámi šlo minimálně sto tisíc lidí. Zvýšení poplatků má platit od ledna 2025. Přemýšlejte, jestli byste od tohoto data byli ochotni jít do občanského rizika, pokud bychom v té době měli sto tisíc podpisů…

Až bude naprogramovaný web, budu od vás chtít váš e-mail. Abychom spolu mohli komunikovat i neveřejně. Nebudu chtít žádný slib, žádnou deklaraci. Pokud během příštích čtyř měsíců posbíráme sto tisíc e-mailů, zeptám se vás znovu, abyste mohli ještě zvážit, jestli do toho půjdete. Požarský verboval jen dobrovolníky a propouštěl ty, kteří ztratili odvahu.

Do prosince letošního roku také zjistíte, jestli máme právnickou podporu a v jaké míře. Zjistíte, kdo se k tomu přidal a kdo je ochoten viditelně stát vedle vás. Budete vědět, kdo vám pomůže s právními věcmi, budete mít k dispozici návody i lejstra. Budete vědět, kdo je naopak proti, kdo se tomu směje a kdo bude vaším protivníkem. Budete vědět, jaké to vyvolává nálady ve společnosti a budete si moci udělat představu o tom, do čeho jdete. Pak teprve se rozhodnete.

Pokud si sto tisíc lidí zaplatí každý měsíc místo koncesionářského poplatku dvousetkorunový příspěvek na právníky, bude to stačit na právní bitvy, které se potáhnou roky… to už možná ani Česká televize nebude existovat.

Je zcela na vás, jestli vyhodíte televizi z okna a zrušíte chytrý telefon, abyste neplatili zcela legálně, či zda budete riskovat.

Tato iniciativa jde proti České televizi, protože Česká televize škodí pravičákům, levičákům, silným i slabým. Škodí těm, kteří už ve sněmovně jsou, i těm, kteří se tam snaží dostat. Škodí vám, ať jste Patrioti pro Evropu, či ať jste konzervativní levice. Česká televize škodí všem, kteří chtějí normálně žít.

Pokud tato iniciativa bude úspěšná, pomůže to ve volbách všem. Politikům i obyčejným lidem. Účast na ní má pro všechny stejně velká rizika, ale také stejnou obranu. Ale jednoznačně ukáže, kdo je na čí straně a jak vážně myslí svoje předvolební řečičky.

V této chvíli nechci ještě vůbec nic. Jen abyste se nad tím zamysleli a vznášeli námitky. Především ty, že to vůbec nejde, že je to celé hloupost, že to nemá cenu, že se jen dostaneme do maléru, že se tím určitě chci jen zviditelnit, obrat důvěřivé seniory a podobně. Vysmějte se mi za naivitu, připomeňte, co všechno se mi nepovedlo, nezapomeňte zpochybnit všechny, kteří by se k tomu mohli přidat.

A vy, kteří byste do toho šli, vy si všechny ty námitky a posměšky přečtěte a zamyslete se nad nimi.

Někdy na konci měsíce spustíme web, kde detailněji popíšeme taktiku, postup i východiska. A kde se budete moci přidat tím, že nám dáte mailovou adresu pro komunikaci. Pokud naverbujeme stotisícové vojsko dobrovolníků, pokud dokážeme připravit důstojnický sbor právníků a osobností, pokud dokážeme připravit zázemí pro právní bitvu a díky tomu se nám do prvního ledna 2025 dobrovolníci nerozutečou, půjdeme do boje. Pokud nebudeme mít sto tisíc volunteerů, nepůjdeme do toho.

Ale teď o tom jen přemýšlejte, namítejte a posmívejte se tomu.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (367 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Více než 240.600 stock fotografií, snímků a obrázků bez ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (111 hlasů)
Trvalý odkaz

Já s tím souhlasím, ale jak to udělat prakticky, aby to člověk neplatil? Hlavně až to bude strhávat automaticky SIPO u každého, kdo má chytrý mobil či internet...? I když nevím jak to chystají.

 

Dneska jde se odhlásit ještě, že ČT nemáte, nemáte televizi a počítač (mobil v tom snad ještě nebyl). Takže teď to jde. Ale s novým zákonem nevím.

 

Takže to prosím lidi udělejte ještě teď na Poště, když to jde. Možná i z datové schránky atd.

 

Ale pak už bude ten poplatek spíš daň z internetu...

 

Mimochodem:

 

https://stoppoplatkum.cz/podepsat-petici

Průměrný počet slepic: 4.7 (85 hlasů)

Podle mne by to mělo mít "nárazový" účinek, tedy v prosinci odhlásit (tedy tak aby v prosinci byla poslední platba) a v lednu již neplatit. Nebo jiné načasování, ale aby ten pokles byl naráz v jeden měsíc.

Průměrný počet slepic: 4.2 (65 hlasů)

V prosinci už asi bude pozdě, jestli od ledna bude ten nový zákon, tam nevim jak se vyhnout platbě... teď ještě máme šanci dle starého zákona, takže co nejdřív. Třeba v srpnu....

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

To nás v srpnu už bude 100 000?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Autor říká, že ho čte 100 000 lidí cca...

 

Prostě v prosinci už bude pozdě. Nový zákon bude od ledna. A nevíme co potom...

 

Tak třeba v září. Ale co nejdřív.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

    Podle mne má dnes SIPO jen ten, kdo nemá mozek. Když je možno zadat, zpravidla bezplatně, trvalé platby v každé bance (i té Vaší), je zbytečné to dělat pomocí SIPA za každoměsíční poplatek. Zrušte SIPO a ještě něco málo ušetříte, zadejte si trvalé příkazy ve své bance a máte to ještě jednodušší, než se SIPEM. A budete platit jen to, co budete chtít, ne to co Vám strhnout prostřednictvím SIPA!

Průměrný počet slepic: 4.4 (48 hlasů)

Jen ten kdo nemá mozek krmí zahraniční bankéře. Proč mají o mně všechno vědět a ještě jim za to platit? Zrušil jsem všechny bankovní účty, žádné platební karty včetně těch "výhodných" kartiček a aplikací v hytlermarketech. Vše platím pouze v hotovosti. I na mobilu jsem zrušil paušál - nepotřebuji se vykecávat, raději osobně. Na SIPO mám jen nájem a elektriku. Pokud chcete krmit banky, tak si je krmte. Vaše volba.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

To je slovo do pranice 😁. Taky beru raději hotovost (i když kartu mám - na "nečekanou událost", tedy výjimečně). 

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

staří lidé mají SIPO, ti nás poslechnou asi nejvíc, jsou to voliči Babiše a spol. a nechtějí platit ČT... myslím za ně, rozumbrado. Nepsal jsem za sebe...

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vládu to nepoloží, ČT také ne, stát to v případě nouze zadotuje, ale jistě to bude znát. Já osobně televizi nemám a neplatím pět let, ale rád se přidám. Po televizi mi zbyl na střeše jen takový strašák, anténa jak hrábě, ale nechce se mi tam lézt a sundavat to. Jsem pro jakoukoli iniciativu, a pokud bude zase traktorstávka, pujčím si někde Supra a pojedu také.

Vážím si Martiny Kociánové a její pozdrav na závěr:

Zatím se mějte hezky a něco pro to dělejte.

PS: zabrousil jsem na něčí doporučení na KOLOBOK, ale tohle a za ty peníze nemusím.

Konzervy jsem žádné nenašel.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (66 hlasů)

máte a na co ne.  Kde jste hledal nevím, protože má Kolobok konzerv přehršel. https://www.kolobok.eu/potraviny/masove-vyrobky/ 

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

připomínají drahotu

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

asi jsem špatně hledal.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

a hodilo mě to na stránky, kde bylo asi 6 produktů o ničem. Ten dnešní odkaz už jde.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Zdravím pánové Libore a Bobe.   Možná nic proti ničemu, ale vážně by vám chutnalo 10 dkg obyčejného špeku za 130,- Kč ?   Jestli jsem se nespletla, tak tenhle shop si zřídil asi před půl rokem ukrajinec  OLEKSII BOBRYK (?). Menhyrovi to nepíšu, ten nejspíš ví, co doporučuje  :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

taky se přidám a na právníky budu platit dvojnásobek poplatku ČT… 

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

🎙🇨🇿Premiér Fiala tvrdí, že nová frakce Patriotů pro Evropu „slouží zájmům Ruska“.

„Slyšeli jste od něj někdy originální myšlenku, analytický pohled nebo cokoliv, co by stálo za pozornost? Ten pán není nic jiného než jednoduchý opakovač frází. V každém období života byly ty fráze jiné, podle toho, jak převlékal kabáty,“ poznamenal k prohlášení státníka sociolog Petr Hampl. neČT24

------------------------------------------------------------------------

Znovu za Trumpem. Orbán naštval spojence, Unie ho chce izolovat

Maďarský premiér Viktor Orbán na washingtonském summitu NATO.

Kvůli Orbánově iniciativě se už objevily debaty o možnosti zkrácení půlročního maďarského předsednictví a rychlejšího předání rotační funkce Polsku.        Filip Harzer (Seznam)

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (77 hlasů)

... Zelenskyj mimo šarády doma i v USA používá taktiku hodnou právě jeho. Pálí úrodu na Krymu i jinde, zasahuje nadále civilní cíle a ukazuje světu, jakým grázlem a diktátorem se z obyčejného komika stal. Válkychtiví liberálové mají radost z přístupu nové britské vlády i vítězů voleb ve Francii (ne těch skutečných), kteří se hrdě hlásí k proukrajinské klice. Chcimírové zase mají svého Orbána, který se přidal na jejich stranu a svou rozvahou i aktivitou se snaží najít cestu k ukončení konfliktu. Eurohujeři by ho za to nejradši ,,sestřelili“ z funkce předsedajícího EU a chtěli by ukončit předsednictví Maďarska před koncem půlročního termínu. Je více než evidentní, kdo tady chce mír a prosperitu. Naštěstí za Orbánem stojí třetina europoslanců sešlých se v nové platformě nazvané Patrioti. Nedělají proruskou politiku, ale uvědomují si, že válka Evropě nic dobrého nepřináší...

To je jen úryvek, celý článek zde:
https://www.inadhled.live/uvaha-dne/nemam-ani-chut-psat/
 

Průměrný počet slepic: 3.9 (89 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak naši politikáři nám objasnili, že mezi bombardováním nemocnic na Ukrajině (je jedno kým) a bombardováním nemocnic v Gaze je rozdíl, protože Palestinci si to přece zaslouží. Tyto reakce přišli po dotazu piráta Peksy na piráta Lipavského, jestli při schůzce s izraelským premiérem nazval dotyčného lidským odpadem. A retardi na hovínkách vám vysvětlí, že se na to musíte dívat politicky.
Něco nám  to připomíná.
A hlavně to dokazuje, jací retardi nám tu vládnou a jací kreténi tyhle prvoky volí.
 

Průměrný počet slepic: 3.8 (95 hlasů)
Trvalý odkaz

poskvrněná krví nevinných lidí, která slouží zájmům impéria USA a vojensko-průmyslovému komplexu,“ napsal na sociální síti X irský europoslanec Wallace viz zde:

https://t.me/to_je_nas_svet/27718
 

Průměrný počet slepic: 3.7 (87 hlasů)

Čína vydala důrazné varování pro NATO po prohlášení Stoltenberga a dalších představitelů, že Peking je „rozhodujícím faktorem“ ruské války na Ukrajině.
"Nevyvolávejte konfrontaci."
Prohlášení NATO bylo "plné mentality studené války a agresivní rétoriky", která byla "provokativní" a plná "zjevných lží a pomluv", uvedl mluvčí čínské mise při Evropské unii.
"Kategoricky odmítáme a odsuzujeme tato obvinění a podali jsme vážné protesty u NATO."
Mluvčí ministerstva zahraničí Lin Jian ve skutečnosti obvinil NATO ze „zlomyslného úmyslu“.

pronews.gr

Průměrný počet slepic: 3.8 (86 hlasů)

Čínští výsadkáři provedli cvičení s běloruskou armádou na polsko-běloruské hranici a vyslali takto zprávu do NATO, že se aktivně zapojí, pokud v Evropě vypukne válka. Poselství Pekingu je jasné, jakou stranu si zvolí k boji.

Cvičení se konalo v Brestu, který se nachází u polských hranic, a zahrnovalo výsadkové operace a operace typu „kladivo a kovadlina“. To znamená, že hlavní pozemní síly složené z Bělorusů provedly hlavní nálet proti nepřátelským pozicím a čínští výsadkáři operovali v týlu „nepřítele“, s cílem jej obklíčit ze dvou stran. Bělorusko a Čína ohlásily společná cvičení již nějakou dobu, ale charakterizovaly je jako „protiteroristické povahy“.

Využití čínských výsadkářů, kteří dokonce provedli operační seskok a v příštích dnech předvedou další, však ukazuje, že jde o nácvik skutečných útočných akcí na „tvrdé“ cíle. Cvičení začala 8. července a potrvají do 19. července.

více s fotky+videa+mapy ve zprávě podrobně viz zde:

https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/kineziki-aerapovasi-sta-polonika-synora/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 3 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

I já jsem si na dnešek připravil prosbu. Naopak od Vidláka si myslím, že je nutné pozornost a zájem lidí probudit zakládáním všech možných politických partají a hnutí. Proč ? Kolik lidí, tolik názorů. Kolik lidí ještě před nedávnem vědělo o nějakých motorkářích ? A dnes ? V závěru jde jenom o to, aby se všichni dokázali domluvit a sjednotit. A pokud jde do voleb pětikolka, ať tam jde třeba také padesátikolka, pokud to zákon p. Vršeckého dovolí. Ať se jejich vlastní vychcanost použije jako zbraň použitá proti nim samotným. Jinak dnešní zabetonovanou politickou situaci nedokáže nic změnit a tu sebranku vyhnat od válů. Karty jsou rozdány. Jen dílčí akce nic neřeší.

A tak tedy, pokud mi chcete pomoci a souhlasíte se mnou, koukněte na : www.senioriainvalide.cz nebo vyhledávač třeba na seznamu Senioři a invalidé.

Děkuji všem, kdo si najde chvilku a popřemýšlí nad tím, co je obsahem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Pětikoalice má nejnižší úroveň důvěry ze všech zemí OECD upozornil Karel Havlíček na výsledky průzkumu.

České vládě totiž důvěřuje pouze 19 % obyvatel, což je hluboko pod průměrem států Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, který činí 39 %.

oecd cesi veri nejmene vlade

nect24
 


 

Průměrný počet slepic: 3.5 (73 hlasů)

no a co jako? Pětikola si z toho nic nedělá, nebo myslíte, že jí to rve žíly? Češi sedí na kanapi s lahváčem piva v ruce a nadávají u televize, popřípadě na kompu. Pětikola žije v jiné dimenzi a nějací čecháčkové jsou jí víte kde?

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

jestli je to myšleno vážně, nebo jako výhrůžka gaunerům v ČT a šaškům v PS a Senátu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud kolektivní Západ bude chtít konec války, tak první, co udělá, bude odstranění Zelenského a jeho vlády od moci. To bude ten jediný a opravdový signál ukončení války. Robert Fico správně prohlásil, že vstup Ukrajiny do NATO by znamenal III. sv. válku. Dokud však na Ukrajině zůstává Zelenský u moci, dokud je tam mladé maso a nezletilé děti, nosatý feťák bude v depopulaci Ukrajiny pokračovat. A tím bude připravovat výprodej Ukrajiny, na který se už stojí fronta za bukem. A co je nejhorší, že Rusku pokračování války vyhovuje, protože dokud bude válka běžet, Ukrajina nebude moci být přijata do NATO. To je jediná pojistka pro Rusko, jak zabránit Ukrajině ve vstupu do NATO. Takto je třeba se na to dívat. Prodloužení války je tak výhodné pro obě strany. A to je ta děsivá část příběhu o SVO na Ukrajině.

celý článek zde: 
https://aeronet.news/ukrajina-zahajila-vojenske-odvody-17-letych-chlapcu-a-dustojnici-tck-na-ukrajinske-televizi-konejsi-verejnost-ze-nejde-o-mobilizaci-jenom-pry-o-formalitu/
 

Průměrný počet slepic: 3.1 (57 hlasů)

jak ukončit válku na Ukrajině. Prostě vyvraždit všechny ukrajince, tudíž se pak tam už nikdo nebude bránit a bude po válce.

A nebo rozpoutat tu třetí světovou, to by odsrali úplně všichni, tudíž by pak nezbyl nikdo, kdo by mohl proti někomu bojovat a zavládl by zde trvalý mír. (tento můj text byl ironický, to píši proto, aby mě za něj pak náhodou nezavřeli).

 

 

Průměrný počet slepic: 2.4 (28 hlasů)

že Rusům jde o vraždění Ukrajinců. To by ta operace vypadala jinak, ve stylu anglosasů. Všechno vybít kobercovými nálety.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

Do posledního Ukrajince požadují v Amíkově. Proto je nahánějí všude, jakmile se objeví na veřejnosti. Hodně se jich skrývá jak doma, tak i daleko od domova na samotách.

Průměrný počet slepic: 3.1 (26 hlasů)

Rusku pokračování války vyhovovat nemůže snad i proto, že mezi Rusy a Ukrajinci jsou rodinné vazby, ale hlavně proto, že válka zatěžuje neúměrně i ruskou společnost a nikdo s mozkem v hlavě a asi nepochybujeme, že Putin jej v hlavě má, nemůže chtít rozbitý  stát a rozpolcené obyvatelstvo na své dlouhé hranici, naopak, Rusko by podle mne přivítalo konsolidaci a práce na nápravě.. samosebou nejvíce se musejí snažit Ukarjinci, ti dospustili, aby v jejich zemi zvítězil nacismus. 

 

myslím taky, že Rusko nedovolí, aby cizinci převzali kořist na Ukrajině, jako je vlastnictví půdy , nerostného bohatství atd.  Přijtí Ukrajiny do NATO si Rusko nepřejem ale jeji další fašizaci také ne, nedovolí masivní vyzbrojení obyvtelstva, které, jak jsem viděli, je dost snadno zmanipulovatelné nacionalisty.

válka přestala být výhodná i pro západ. pokud tedy si je schopen uvedomit, že se proti němu obrací díky té válce podstatná část světa a nikdy nebude s to zamezit Ukrajincům s nenacistický smýšlením, aby netvořili partyzánské protizápadní oddíly, protože i Ukrajinci chápou, že kdo ovládá jejich přírodní bohatství je v zemi pánem a chtějí, aby jím byl normální nenásilný ukrajinský stát. O to, jaké je smýšlení podstatné a možná nejpodstatnější části ukarjinského obyvatelstva se dozvíme až po válce, bude-li obnovena svoboda slova. ale podívám -li se na naše voliče Spolu, stan  a podobných, a že jich je. rusofoby, možmá, že to tak snadno nepůjde, ale zkusit se to musí.

Zatím bez slepic

Rusku pokračování války vyhovovat nemůže snad i proto, že mezi Rusy a Ukrajinci jsou rodinné vazby, ale hlavně proto, že válka zatěžuje neúměrně i ruskou společnost a nikdo s mozkem v hlavě a asi nepochybujeme, že Putin jej v hlavě má, nemůže chtít rozbitý  stát a rozpolcené obyvatelstvo na své dlouhé hranici, naopak, Rusko by podle mne přivítalo konsolidaci a práce na nápravě.. samosebou nejvíce se musejí snažit Ukarjinci, ti dospustili, aby v jejich zemi zvítězil nacismus. 

 

myslím taky, že Rusko nedovolí, aby cizinci převzali kořist na Ukrajině, jako je vlastnictví půdy , nerostného bohatství atd.  Přijtí Ukrajiny do NATO si Rusko nepřejem ale jeji další fašizaci také ne, nedovolí masivní vyzbrojení obyvtelstva, které, jak jsem viděli, je dost snadno zmanipulovatelné nacionalisty.

válka přestala být výhodná i pro západ. pokud tedy si je schopen uvedomit, že se proti němu obrací díky té válce podstatná část světa a nikdy nebude s to zamezit Ukrajincům s nenacistický smýšlením, aby netvořili partyzánské protizápadní oddíly, protože i Ukrajinci chápou, že kdo ovládá jejich přírodní bohatství je v zemi pánem a chtějí, aby jím byl normální nenásilný ukrajinský stát. O to, jaké je smýšlení podstatné a možná nejpodstatnější části ukarjinského obyvatelstva se dozvíme až po válce, bude-li obnovena svoboda slova. ale podívám -li se na naše voliče Spolu, stan  a podobných, a že jich je. rusofoby, možmá, že to tak snadno nepůjde, ale zkusit se to musí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Země EU jednají o tom, jak potrestat Orbána za setkání s Putinem informují The Financial Times.

"Diplomatická volná noha" Viktora Orbána je v rozporu s politikou EU - podle právní služby bloku porušil maďarský premiér svou návštěvou Ruska smlouvu EU, která zakazuje jakékoli kroky, jež by mohly ohrozit dosažení cílů Unie, píše list Financial Times.

Anonymní diplomaté publikaci sdělili, že mnoho členských států EU umožňuje bojkotovat tradiční neformální setkání ministrů, které se mají konat v Maďarsku během předsednictví této země. Malá skupina hlavních měst rovněž zahájila neformální diskuse o tom, jak využít Smlouvu o EU k omezení Orbánových diplomatických možností během předsednictví. Podle úředníků představitelé EU soukromě diskutují o možnosti zbavit Maďarsko předsednické role v Radě Unie.

https://t.me/to_je_nas_svet/27735

Průměrný počet slepic: 3.1 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Je zajímavé že už i na novinkach.cz prosakují takové zprávy jako tato včerejší 11.7 zpráva pod titulkem "Ficův Směr nepodpoří vstup Ukrajiny do NATO".

„Směr a jeho poslanci nebudou souhlasit s členstvím Ukrajiny v NATO. Chápu přání Ukrajiny, je to suverénní země, ale členství Ukrajiny v NATO je pouze zárukou třetí světové války,“ řekl slovenský premiér ve videu zveřejněném na Facebooku. „Upřímně řečeno, i bez členství Ukrajiny v NATO, nejsme od ní daleko, když vidíme, jak některé vyspělé demokracie přikládají pod kotel,“ dodal Fico.

Podle Fica nejen na Slovensku, ale i ve světě platí, že jedni mohou všechno a druzí nic. „Důležité je, abyste vyznávali jediný správný názor při válce na Ukrajině, tedy podporovali další válku do posledního ukrajinského vojáka, a radostně tleskali vítězce ženských plaveckých závodů, která byla ještě před pár měsíci plnohodnotným stokilovým chlapem. Tehdy můžete všechno,“ řekl Fico.

Předseda slovenské vlády se pozastavil nad kritikou maďarského premiéra Viktora Orbána, který před časem postupně navštívil Ukrajinu, Rusko a Čínu. Podle Fica tam Orbán šířil mírové iniciativy. „To se prostě nesmí. Pokud by jel přesvědčovat, že Slované se mají vzájemně zabíjet ještě intenzivněji, možná by ho někdo navrhl na Nobelovu cenu míru,“ konstatoval ironicky Fico. „Takto z něho dělají, a to zcela neoprávněně, vyvrhele roku 2024,“ dodal předseda slovenské vlády.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ficuv-smer-nepodpori-vstup-ukrajiny-do-nato-40479898

Průměrný počet slepic: 3.5 (71 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku, odmítnout poplatky je hezké, ale lepší by bylo přitvrdit. Vzhledem k tomu, že "veřejnoprávnost" skončila "Spacákovou revolucí" (tedy privatizací redaktory) v roce 2000, je třeba poplatky nejen odmítnout, ale vymáhat zpátky i ty neoprávněně vybrané za těch 25 let zpátky. A to už bude slušná rána pro obě protistátní aktivistické organizace - jak pro ČT, tak pro ČRo.

Takže by to chtělo opravdu dobrého právníka a dva z právního hlediska bezchybně připravené formuláře - jeden pro ukončení placení a druhý pro vrácení poplatků. Jako třetí by mělo být trestní oznámení pro podvod, vydírání, poškozování státu ve věcech majetkových, zpronevěru a zneužití funkce veřejného činitele. K tomu by neškodil návod jak a na koho to přesně podat - z něčeho jiného lze obvinit veřejnoprávní podvodníky jako organizace a z něčeho jiného konkrétní osoby - překrývat se to bude jen částečně. Aby šlo jen vybrat variantu, vytisknout, podepsat a odeslat.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

.. snad se to mezi temi Antonínovými OFF-TOPIC hovny neztratí..

Protože se placení poplatků ČT a ČRo týká i firem, tak navrhuji aby každá firma, která se bude chtít zúčastnit vytvořila INTERNÍ SMĚRNICI zakazující svým zaměstnancům ZNEUŽÍVÁNÍ technického zařízení firmy ke sledování ČT a poslechu ČRo. Já už dlouhé roky nemám v žádném autě rádio. Nyní přebírám auto na místo Seátku a Oktávky, které dosloužily a mezi pokyny pro FIRMU, KTERÁ MI PRONAJÍMÁ AUTO mám i DEMONTÁŽ AUTORÁDIA.

Bude to nejspíše samozřejmě znamenat kontrolu FÚ, zdravotních pojišťoven a Sociálky, zřejmě i Hygieny, Hasičů, v případě prodejny potravin i SZPI či Státní Veterinární Správy, ale pokud tak učiní dostatek firem, tak možná ne.. Záleží na tom, kolik nás bude na rebélii.
Já to mám, jako sluchově postižený jednoduché, už nyní mám legální důvod se placení poplatků vyhnout, a to jako soukromá osoba i jako jednatel společnosti, protože žádné zaměstnance nemám, ale jak to bude od ledna 2025 nevím.

Římská říše šla do kytek mimo jiné i proto, že se lid více obával výběrčích daní, než ozbrojených babrbarů

Průměrný počet slepic: 3.5 (66 hlasů)

To, co tady předvádíte ohledně Antonínových příspěvků, je již do značné míry patologické.  Už delší dobu. Přeji hezký den v rámci možností.

Průměrný počet slepic: 3.3 (55 hlasů)

.. Antonín musí být za BANován a jeho profil na Vidlákových kydech oset solí..

 

*1) Marcus Porcius Cato Maior - senátor Římské republiky v období Punských válek.. Historii přispěl, mimo jiné, citátem
Cēterum (autem) cēnseō Carthāginem esse dēlendam, „Ostatně (však) soudím, že Kartágo musí být zničeno“, je fráze, kterou ukončoval každý svůj projev v Senátu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (36 hlasů)

.. nemá integrované rádio.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Do toho bych šel, oni taky rozesílají právnický dopis, že když nezaplatíme tak porušujeme x paragrafů. Jo, do toho jdu, mám jich plný zuby.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

.. začít zasílat ihned, co bude spuštěn onen web tak, aby právníci mohli podat potřebné žaloby i k Ústavnímu soudu a k Evropskému soudnímu dvoru ve Štraburku, pokud u Rychetského kamarily neuspějí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Biden na summitu NATO prohlásil: „Dámy a pánové, představuji vám prezidenta Ukrajiny... Vladimira Putina“! (viz video)
Pak si uvědomil, co řekl, a představil V. Zelenského!
video zde:  https://x.com/disclosetv/status/1811518243950993732

a zde: https://www.youtube.com/watch?v=_iApk37rhrk


 

Průměrný počet slepic: 3 (47 hlasů)

To co řekl ve své demenci Biden se může v budoucnu ukázat jako pravda. 

Prezident Putin, prezident Ukrajiny :-)

Průměrný počet slepic: 2.8 (48 hlasů)