Na hraně další války

Autor

Tak nám krátce po sobě odešly do muslimského nebe dvě velké ryby Hamásu a Hizballáhu. Jedna na předměstí Bejrůtu, jedna v Íránu. Na politického šéfa Hamásu Haníju byl spáchán atentát, když přicestoval z Kataru na inauguraci nového íránského prezidenta a o pár hodin dřív byl při izraelském náletu zabit významný velitel Hizballáhu, Šukr. Zdá se, že pro velkou regionální válku je (na Izraelské straně) vše připraveno.

Atentát byl pro nového íránského prezidenta vzkaz… U ajatoláhů totiž nevyhrál volby místní jestřáb, ale naopak reformista a umírněnec, Masúd Pezeškján. Vyhrál slibem, že otevře Írán světu… Tak teď už to není pravda, protože co jiného může udělat prezident suverénní země, když mu doma zabijí významného hosta? Jedině slibovat odplatu. Jakmile něco takového řekne, okamžitě ho naši chytří Lipánci zařadí znovu do „osy zla,“ protože slibuje odplatu hodnému Izraeli, který nikdy ani mouše neublížil.

Mimochodem – něco podobného udělal i Trump, pamatujete? Nechal zabít íránského generála Sulejmáního. Proč? To vlastně nikdo neví. Asi proto, aby Íránce naštval a ukázal jim, kde je jejich místo. Od té doby Írán vyvíjí svoje bojové drony, které teď tak dobře slouží Rusku.

Hnutí Hamás je sunitské, nikoliv šiítské. Je spíše prodlouženou rukou Turecka než Íránu. Ale to by naši intervjuci museli číst třeba Břetislava Turečka a Lipánek by musel poslouchat Evu Fillipi. Je to turecký prezident Erdogan, který v poslední době trousí jedno silné prohlášení za druhým, jako že když Izrael začne větší regionální válku, bude se do ní muset Turecko zapojit a vstoupit do Izraele. Írán si naopak od války s Hamásem držel distanc. Jeho prodloužená ruka, Hizballáh, popřál Hamásu v jeho boji hodně štěstí, ale sám se zapojil až tehdy, když Izraelci začali preventivně bombardovat cíle v Libanonu. Pak začaly raketové přestřelky během kterých se Izraelcům začala tenčit zásoba antiraket pro jejich Iron Drome.

Pro dokreslení složitosti vztahů na blízkém východě jen dodejme, že Izraelci ve svých nemocnicích léčili teroristy Islámského státu a podporovali jejich odboj v Sýrii i svým letectvem. Pokud má být u hranic s Izraelem nějaké zlo, staral se židovský stát o to, aby to bylo zlo sunitské a nikoliv šiítské. Až do chvíle, kdy jim Hamás utekl z klece a spustil nevídaný masakr…

Také se zdá, že Izraelci využívají situace, že je americký prezident „zmizelej.“ Biden je pořád prezidentem, ale všichni už vědí, že je senilní, takže jako kdyby prezidentem nebyl. Demokraté byli na blízkém východě vždycky spíš na arabské straně, protože jejich voliči jsou ti studenti z univerzit, kteří milují Palestince a nenávidí Izrael. Teď mají Demokraté svých starostí dost a tak je možné dělat věci, které by se panu prezidentovi USA moc nelíbily. Ani Spojené státy nemají dost granátů pro všechny.

Už před několika týdny začaly probleskovat zprávy, že se Turci stáhnou z částí Sýrie, kterou doteď okupovali. Na ochranu před Kurdy, samozřejmě. Teď najednou asi Kurdové zmizeli a vztahy se Sýrií se normalizují. Sýrie je spojenec Íránu… Iránci teď zase vydali prohlášení, že atentát na šéfa Hamásu jen prohloubí vztahy mezi Íránem a Hamásem. Hamás je spojenec Turecka… Izraelci naopak prohlásili, že NATO by mělo Turecko vyloučit.

V celém předchozím textu jsem ani jednou neřekl, kdo je tady hodný a kdo je zlý, dokonce jsem ani nehodnotil, kdo si první kdy začal a kolikáté kolo vzájemných odplat tam teď mají. Já vím, že naši liberálové to potřebují pro svoje fandění, potřebují slyšet, kdo je ten správný a kdo je ten špatný a samozřejmě jim někdo musí říct, který zkurvysyn je ten náš a který zkurvysyn je naopak ten jejich. Já tohle dělat nebudu, protože to nemá smysl.

Já jen konstatuji, že velká regionální válka se zase o něco přiblížila, protože Írán nemůže nereagovat. K tomu konstatuji, že dle mého povrchního pohledu se dvě ze tří regionálních islámských mocností asi domluvily. Turci a Íránci začínají působit stále koordinovaněji. Dále konstatuji, že Izrael potřebuje odsunout Hizballáh od svých hranic, což bude problém, protože ani pásmo Gazy nemají Izraelci pod kontrolou, i když je to už jejich nejdelší válka. Hizballáh je mnohem silnější než Hamás. Válka v Gaze izraelské problémy nevyřešila, ergo kladívko, chce to víc války.

Rusové také v poslední době dělají v případě Hamásu výjimku a přestali ho považovat za teroristické hnutí. Inu, každý granát, který půjde do Izraele, ten nepůjde na Ukrajinu. Každá dohoda s Tureckem je teď dobrá, obzvlášť když se teď Arménie chce trhnout začít kamarádit se Západem…

Zdá se, že stejně jako na Ukrajině, i na blízkém východě rozhodnou o tamních mocenských rébusech zbraně a aby všichni pochopili, k čemu je dobrý mír, bude muset umřít ještě hodně civilistů. Atentát na vrchního Hamásáka nemá jiný smysl, než vyprovokování války. Hamás bude fungovat i bez něj a na jeho místo jen přijde větší sekáč. Ale zdá se, že je nutné do války vtáhnout Írán, protože tomu hloupí američtí voliči budou rozumět. To jsou totiž ti zlí muslimové, kdežto ti v Gaze jsou hodní muslimové a zlý je naopak Izrael. Aby se Izrael stal pro studenty Harwardu hodným, musí na něj zaútočit Írán a ne Hamás. Jasné?

A jestli se tak nestane teď, po atentátu v Íránu, přijde brzy další provokace. A pak, až to začne, bude západní Evropa hořet.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (302 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ajatolláh Alí Chameneí vydal dekret 

Teheránská slepá ulička - Síla Íránu byla ponížena vyhlazením Haníji

Írán se po hanebné popravě vůdce Hamasu Ismaila Haníji v domě na severu Teheránu rozhodl odpovědět totální válkou proti Izraeli a neměl jinou možnost.  Sám vůdce země podle amerických zdrojů ajatolláh Alí Chameneí údajně nařídil okamžitý přímý úder proti Izraeli. Nařídil Íránu, aby zasáhl Izrael přímo , „všemi prostředky“.

Zabití Haníji je především ranou pro Írán, protože Izrael provedl velmi obtížnou misi v srdci nepřátelského vnitrozemí a íránské ozbrojené síly ho nedokázaly ochránit. Příští hodiny a dny ukážou, zda je to učiněno pro záchranu toho, co lze zachránit před prestiží Teheránu, nebo zda to znamená plné vojenské zapojení proti  Izraeli.

Rozkaz byl před chvílí vydán na mimořádném zasedání íránské Nejvyšší rady národní bezpečnosti, zatímco ještě doutnali trosky vytvořené izraelským útokem, pravděpodobně raketou vzduch-země z F-35, uvedli tři íránští představitelé, z kterých dva jsou příslušníci revolučních gard.

V dubnu Írán zahájil svůj největší a nejotevřenější útok proti Izraeli za desítky let nepřátelství a odpálil stovky raket a bezpilotních letounů jako odvetu za izraelský útok na areál svého velvyslanectví, který zabil několik íránských vojenských velitelů v syrském Damašku. Ale i tato „demonstrace síly“ byla USA a spojencům Izraele předem známa, téměř všechny zbraně byly Izraelem a jeho spojenci sestřeleny a škody byly způsobeny jen málo.

Otázkou je, jak zaútočí na Izrael. U letectva je to nemožné, protože nemají potřebnou leteckou sílu. S balistickými zbraněmi to zkusit mohou, ale je otázkou, čeho dosáhnou. S pozemními silami je to samozřejmě nemožné, protože nemají společnou hranici: Jordánsko je štít Izraele.  Všeobecný útok Íránu, Hizballáhu a Húsíů balistickými zbraněmi, není známo, čeho by mohl dosáhnout na vojenské cíle.

zdroj: pronews.gr

PS. Co se týká Turků  ti jen kecají. To jsou jen jejich oblíbené silácké řeči. Do války s Izraelem se nikdy nezapojí. Liška Erdogan ví moc dobře že to by byl jeho konec

Průměrný počet slepic: 4.3 (65 hlasů)

"... „zmizelej“ Biden je pořád prezidentem, ale všichni už vědí, že je senilní, takže jako kdyby prezidentem nebyl..."

... A další prezident Zelenský, který už ani není prezidentem, protože mu vypršel mandát.., to je ale BORDEL!

Průměrný počet slepic: 4.7 (97 hlasů)

 anebo nemá žádné argumenty proti tomu, co jsem mu napsala. Coby správný člen Fialovy asociální vlády umí jen nálepkovat,“ řekla PL Kateřina Konečná. Podle jejích slov není pochyb o tom, že v uskupení Azov jsou neonacisté a lidé obdivující Hitlera. „Azov založil neonacista Biletský, známý také jako Bílý vůdce. Jeden z bojovníků Azovu si například zapózoval v Osvětimi a měl přitom na sobě tričko s Hitlerovým citátem. Přímých důkazů je celá řada a mnoho z nich jsem uvedla v dopisu ministrovi Lipavskému,“ dodala.

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová míní, že by, pokud se akce uskuteční, měla zasáhnout policie. „Je třeba si hlavně položit otázku, k čemu má podobné vystoupení, nad kterým je třeba se pokřižovat, vlastně sloužit, protože Azov není žádná taneční skupina. Popularizaci války? Vraždění? Nacismu? Umožnit propagaci něčeho podobně válečně zrůdného, navíc z cizí země, na území vlastní země, je nejen za hranou vkusu a hrdosti, ale podle mého názoru i za hranou zákona. V každém případě ten, kdo přijde Azovu tleskat, jako by šel tleskat Hitlerovi. A ještě za to platil vstupné. Pokud tomu tedy také jako sebevědomá země nezabráníme, doufám, že to bude policie přísně monitorovat, a bude-li třeba, tak zasáhne,“ reagovala senátorka.

Své obavy k akci vyjádřil senátor Zdeněk Hraba: Pokud vím, byla akce z původních prostor někam – neznámo kam – přesunuta prý z bezpečnostních důvodů. A pokud obavy či informace o ohrožení naší bezpečnosti jsou reálné, je jednoznačně na místě tuto akci uprostřed Evropy nepořádat. A dodám, že jakékoliv sympatie k nacismu jsou mi bytostně odporné.

Poslanec SPD Jaroslav Foldyna se pozastavuje hlavně nad reakcí ministra zahraničí Lipavského na dopis šéfky KSČM Konečné. „Lipavský odpověděl jako pravý protektorátní ministr zahraničí. Takto může odpovědět buď blb, nebo zaprodanec. Někdy je to dva v jednom. Piráti podporující neonacisty, to je ve světě rarita,“ sdělil Foldyna.

„Myslím, že naše ukrajinské spolu-skoroobčany nepochybně čeká zážitek přímo srdcervoucí! Zvláště pak, když pořadatelská agentura pražského prostoru Endorfin na svém webu tuto akci výmluvně označuje jako ‚únikovou hru‘. Samotní členové pluku Azov svůj evropský zájezdový program nazývají ‚Naši lidé jsou všude, aneb Třetí útok v Evropě‘, a v anotaci show dokonce dojemně uvádějí, že mají starost o miliony Ukrajinců, kteří uprchli do zahraničí, ale stýská se jim po domově a rádi by se vrátili. Že se jedná o evropský zátah na dezertéry zjevně pochopili asi už úplně všichni, s výjimkou našich hrdinných vládních pravdoláskařů, kteří výrazně zaostávají vždycky a ve všem. I ten komunismus ostatně ‚porazili‘ až v polovině listopadu 1989 – jako úplně poslední ze všech,“ sdělil redakci PL předseda Motoristů sobě Petr Macinka.

...„Je to jedním slovem hanba. Kolosální hanba pro Prahu i celou Českou republiku a neskutečná facka všem obětem nacistických zvěrstev, jakož k pozůstalým. K dokonalosti chybí už jen to, aby se toto setkání konalo u památníku v Lidicích. To, že v sedmi z devíti měst bylo podobné vystoupení zrušeno, dokonale ilustruje fakt, že Česká republika v nekritické adoraci všeho ukrajinského klesá hlouběji než všechny ostatní evropské státy. Uspořádat u nás dýchánek prokazatelně neonacistické vojenské jednotky, to považuji za zlomový okamžik v naší historii. Překročili jsme hranici, jejíž zdolání bych považoval ještě před třemi lety za nemožné. Fialův režim nám jasně dokázal, že už se neštítí vůbec ničeho. Česká republika našla své nové morální dno,“ vzkázal šéf strany PRO Jindřich Rajchl.

První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek reagoval stručně. „Je to proto, že jsme dopustili, že nám tu vládne extremistická verbež, lokajští pacholci,“ sdělil.

https://cz24.news/nacisticky-pluk-azov-v-praze-prisli-si-pro-dezertery-zasahne-policie-vre-to/

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (132 hlasů)

on je spíše vyčpělej.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

kráčí z louže do bláta.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Antoníne, dnes jste, do této chvíle první a jediný diskutér, který zde navázal na dnešní článek a uvedl nové informace o tak vážnému tématu, o tak vážné události, kterou válka Írán / Izrael představuje. Vidlák tomu věnoval celý dnešní článek. A ví proč. Vyjma vás zde zůstalo to téma bez jakékoliv odezvy.  Je to překvapující. Vy jste aspoň zkopíroval řecký text, který hned v nadpisu oznamuje, že současnost už není na hraně další války,  jak Vidlák dal do nadpisu, ale další VÁLKA už NA PLNO ZAČALA. Je to mimořádně zlá zpráva. A nikdo nic. Nejen tady, ale vlastně ani v českém tisku. Je to pro nás čtenáře další zkušenost, že když se něco zásadního děje, naši novináři, pokud nedostanou od vrchnosti pokyn, mlčí. A my lidé, pokud nehledáme na alternativě a jinde se nedozvíme nic.

Další zlá zpráva říká: Na Ukrajině se objevila stíhačka F16.

Všichni víme, co oznámila Moskva celému světu, v souvislosti s jaderným incidentem, který F16 symbolizují, už kdysi. Oni v Moskvě nebudou přemýšlet, zda je bomba na stíhačce taková či maková. Dá se předpokládat co se stane. Bude to mimořádně zlé. I když tu draho stíhačku sestřelí (a oni to udělají), pořád to bude mimořádně zlé. Koledovali jsme si o to a nejen my. Je překvapující, že když máme mezi sebou nejlepšího putinologa a světového lídra, že ani jemu pořád nedocvaklo, co tohle gesto bude znamenat.

Včera večer jsem si přehrál asi čtyři dny starý rozhovor s paní Evou Filipi, vedený paní Alex. Na XTV jsem kvůli tomu druhému jménu skoro přestal chodit. Rozhovory od téhle komentátorky mi nějak nesedí, ale včera jsem udělal výjimku a stálo to za to. Paní Filipi situaci i prostředí na Blízkém východě zná do detailu. Je obrovskou chybou, že jí mladý nedávno vystudovaný pirátský bakalář, který by její vědomosti měl hltat, nenaslouchá. Ale co se dá dělat, koho jsem ve volbách poslali, aby nás vedl, ten nás teď vede. Myslím, že vůbec nikdo z nich netuší kam dojdeme. Už kdysi dávno o něčem podobném zpíval Karel Plíhal: Došlo uhlí, došla pára, vlak nám umřel mezi poli, pod oblohou plnou velkých hvězd...

Průměrný počet slepic: 4.5 (53 hlasů)

Raketový útok na leteckou základnu Ajn Asad: Konec impéria?

Základny USA v okolí Íránu

Nejvýznamnější konfrontací mezi Íránem a USA byl raketový útok na leteckou základnu Ain Asad v Iráku z 8. ledna 2020, který byl pomstou za americký atentát na generála Kásema Solejmáního.- Analýza satelitních snímků útoku na leteckou základnu Ain Asad ukazuje, že íránské rakety měly průměrný poloměr výbuchu 21 metrů a zjištěnou přesnost  +-11 metrů.

Americké letadlové lodě jednoduše nemají odpovídající protiraketovou obranu

Podle nového hodnocení zkušebního úřadu Pentagonu nejnovější a nejdražší válečná loď námořnictva, Gerald R. Ford za 13 miliard dolarů, "ještě neprokázala, že dokáže účinně ubránit před protilodními střelami a dalšími hrozbami".

Kromě toho, že útok na Ain al-Assad ukázal přesnost íránských raket, demonstroval také schopnost Íránu používat zbraně v režimu dálkového dosahu (standoff) . Dosah íránských střel je 2 000 km, zatímco operační dosah amerických stíhaček na letadlových lodích je podstatně nižší: F-18 má 800 km a F-35 1 100 km.

Jak již bylo uvedeno dříve, americké letadlové lodě nemají dostatečnou protilodní protiraketovou obranu: "nejnovější a nejdražší válečná loď námořnictva, Gerald R. Ford za 13 miliard dolarů, "podle nového hodnocení zkušebního úřadu Pentagonu dosud neprokázala, že dokáže účinně bránit letadlovou loď před protilodními střelami a dalšími hrozbami.

Írán by na letadlovou loď zaútočil pouze ve válečném stavu, v takovém případě by USA předem nevaroval, jako tomu bylo v případě útoku na leteckou základnu Ajn al-Assad. Šance, že USA zachytí íránské rakety bez jakéhokoli varování, by tedy byla ještě nižší než v případě raketového útoku na základnu Ain al-Assad.

Írán by navíc vypálil salvu raket, nikoliv pouze jednu nebo dvě, takže pravděpodobnost, že potopí letadlovou loď, je 99,9 %. A zejména ji Írán může potopit dříve, než se íránské břehy dostanou do dosahu jeho letadlových lodí.

Americké vojenské základny jsou ještě zranitelnější než jejich letadlové lodě, protože jsou stacionární a souřadnice všech klíčových míst na základně jsou v raketách předem naprogramovány.
 

Na základě výše uvedeného lze konstatovat, že Írán dne 8. ledna 2020 prokázal, že disponuje zbraněmi, které jsou schopny potopit letadlové lodě a zničit všechny základny v okruhu 2000 km od íránských hranic.

Íránský raketový útok účinně zarazil impérium. Pokud impérium nemůže předvést svou sílu, není již impériem. Základny obklopující zemi se mění z aktiv, která představují hrozbu, na zranitelná pasiva. Letadlové lodě, "dlouhá ruka zákona", se z plovoucích ostrovů pro zahájení ofenzivy mění v obézní kachny. Není proto divu, že po raketovém útoku na Ajn al-Asada přemístil U.S. Central Command své velitelství z katarského Dauhá, vzdáleného 200 kilometrů od íránských břehů, do bezpečí v Tampě na Floridě, vzdálené od Íránu přes 12 000 kilometrů.

I kdyby americké letadlové lodě preventivně zaútočily na Írán poté, co by připluly na jejich dostřel, jejich stíhačky by nebyly schopny vyřadit všechna íránská odpalovací zařízení (pokud by je již nesestřelily íránské obranné systémy). Do hodiny by pak byla letadlová loď potopena i se všemi 5 000 členy posádky a všechny americké vojenské základny v oblasti Perského zálivu by byly zničeny. Zničení by neunikl ani Izrael. Skutečnost, že k americkému útoku na Írán navzdory izraelskému popichování nedošlo, svědčí o tom, že imperiální váleční plánovači tuto situaci propočítali a nebyli schopni najít cestu k vítězství. Vždyť již v roce 2002 byl Írán vítězem americké simulace války s Íránem.

Pokud by mělo být stanoveno datum konce amerického impéria, pak by jím byl 8. leden 2020.

Úryvek z knihy Fadi Lama: Proč Západ nemůže vyhrát. vydáno 2023.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

Pane Inzo, ať má anebo nemá Írán možnost zničit americké letadlové lodě, americké základny či samotný Izrael to není až tak důležité i když  tato možnost  by byla fajn. Podstatné jsou obavy které popsal Vidlák v dnešním článku že jsme na hraně další války . Je vidět že Izraelci a Američané nikdy se nezmění, nikdy nedají pokoj, jsou hlavní příčinou eskalace a napětí na Blízkém východě a nejenom tam ale všude na světě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Ano, zda do toho půjdou nebo ne záleží na tom jaké mají šance. Pokud ty šance nebudou vysoké, budou USA Izrael krotit. To, že Netanjahu je stejný cvok jako Zelí, o tom nepochybuju. Nakonec to už prokázal svým podílem na rozpoutání války s Irákem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

díky za článek - o této oblasti světa má našinec (kromě Vidláka zde) jen málo relevantních povědomostí, ráda jsem si tedy přečetla.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Ano je to tak, bohužel situace na Blízkém východě je úmyslně od Izraelců a samozřejmě od USA extrémně výbušná. Íránci obviňují přímo Američany z vraždy Haniya viz níže článek. Zároveň s článku se zase potvrzuje že USA plně podporují Izrael , odůvodňují a chrání Izraelce v každém teroristickém činu Izraele.

Írán obviňuje USA z vraždy Haniya – Na co Američané reagují

"Odpovědnost Spojených států jako strategického spojence izraelského režimu nelze ignorovat," řekl stálý zástupce Íránské islámské republiky při OSN. Íránský velvyslanec při OSN obvinil Spojené státy ze smrti vůdce Hamásu Ismaila Haniyeha s tím, že by se to nemohlo stát bez souhlasu a podpory amerických zpravodajských služeb. "Odpovědnost Spojených států jako jejich strategického spojence a hlavních zastánců izraelského režimu v regionu nelze v tomto strašném zločinu ignorovat," řekl Saeed Iravani, stálý zástupce Íránské islámské republiky při OSN, v projevu k Rady bezpečnosti OSN ve středu. Hamás uvedl, že jeho politický vůdce byl zabit při nočním náletu v íránském hlavním městě Teheránu. Izrael ani nepotvrdil, ani nepopřel, že stojí za vraždou Haniya. "Izrael tímto aktem také sledoval politický cíl, jehož cílem je narušit první den nové vlády Íránské islámské republiky, která upřednostnila posílení míru a stability v regionu a posílení spolupráce a konstruktivního zapojení do mezinárodního společenství." , dodal Iravani.

Zástupce amerického velvyslance Robert Wood dnes  řekl, že „Spojené státy si nebyly vědomy zjevné smrti vůdce Hamásu Ismaila Haniyeha, ani se na ní nepodílely“ a  dodal, že USA „nemají žádné nezávislé potvrzení tvrzení Hamasu o smrti Haniya“.  Zástupce amerického velvyslance Robert Wood mezitím vyzval Radu bezpečnosti OSN, aby podpořila to, co nazval „právo Izraele bránit se před útoky“ ze strany skupin, jako je Hizballáh. Vyzval také Radu, aby pohnala Írán k odpovědnosti za podporu takovým skupinám, jakož i za údajné porušování mezinárodního práva. "Izrael má právo bránit se proti útokům Hizballáhu a dalších teroristů ," řekl Wood. "Přesně to udělal 30. července." Wood prohlásil, že zatímco USA nebyly zapojeny do izraelského „incidentu“ v Libanonu z 30. července, „není pochyb o tom, že Hizballáh byl zodpovědný za útok na Golanské výšiny, který zabil 12 dětí“. Wood poznamenal, že Írán musí dodržovat stávající rezoluce Rady bezpečnosti, nebo čelit dalším opatřením.

zdroj pronews.gr
 

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

budova zavrazdeneho Haniya

Podle íránských úřadů žil vůdce Hamásu v komplexu budov válečných veteránů na východě Teheránu.

Fotografie budovy, kde se předpokládá, že byl zavražděn vůdce Hamásu Ismail Haniya v Teheránu ve středu (31.7.), byla zveřejněna.

Fotografie, kterou reportérovi New York Times poskytl íránský úředník, ukazuje část budovy pokrytou zeleným pletivem a troskami pod ní, pravděpodobně po raketovém útoku, který zabil Haniya.

zdroj: pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

Každý týden nám slavnostně oznámí zabití několika vůdců nepřátel Izraele a jeho západních hodnot na území cizích zemí a států. K tomu přednášku, že Oni své nepřátele mohou zabíjet kdykoliv a kdekoliv bez soudu a souhlasu mezinárodních senátů. Celý svět se musí klanět před našimi oběťmi německých fašistů a německého průmyslu! My se proto nemusíme klanět před nikým a před ničím! Ani před nějakou partou v OSN, ani soudy pro válečné zločiny! 

Od dětství poslouchám "okupované Golandské výšiny". A západní hodnoty k tomu? Nic, maňána. Tam žádné referendum místních obyvatel nebylo jako na Krymu! Tam místní obyvatele vyhnal Izrael. Tak jako to západní hodnoty udělali v Severní Americe. 

Dnes se souhlasem západních hodnot vraždí Izrael své nepřátele, kde se mu zamane a nedivte, až to tak začnou dělat všichni  bojovníci za jejich lepší svět. Politici a obyvatelé ČR s tímto jednáním souhlasí. Tedy se nebudou divit, až tahle teroristická praxe zavítá do EU i do čezka.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

má jednu z největších armád na světě. A výborně vycvičenou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Protože ví že to bude jeho zkáza. Jít proti Izraeli znamená boj proti USA a na to si Turek netroufne. Erdogan se jen se chvástá a to i z politických důvodů, chce ukázat muslimskému světu že on zastupuje milióny muslimů po celé planetě. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Bohužel odůvodněné obavy Vidláka se naplňují.
Připravte se,Velká Válka na Východě se blíží.
Írán vztyčil červenou vlajku pomsty proti Izraeli a USA reaguje na to, vysláním 12ti válečných lodí.
Brzy bude horko.


velka valka na Blizkem vychode se blizi
Co neMÁTE vědět
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

V neděli 28. července se ruskému letectvu podařilo stíhačkou generace 4++, Su-35S a střelou R-37M sestřelit stíhačku Ukrajiny MiG-29 ze vzdálenosti 213 kilometrů. Tím vytvořilo nový rekord v dějinách leteckého boje!

A technická zajímavost: Maximální dosah střely R-37M je 400 kilometrů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

izrael může skončit během pár dní masivním útokem ze všech stran a USA nic nenadělají.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Žádný Babiš - ředitel pošty dosazený za nejlepšího premiéra!
Vloni – skvělý byznys, který ROČNĚ vydělá 4,7 miliard.
Letos - ten stejný ředitel "Proč by stát provozoval komerční službu, nějak to nefunguje, prodáme vše za maximálně 4 miliardy..."
Pohoda, ne? Aneb fialové kapsy se zase nacpou, potřebují  přece prachy pro Ukrajinu a taky pro sebe.


prodavaji balikovnu

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

...Poté, co se Petr Fiala pochlubil videem ze zahájení olympiády v Paříži, si dovolil veřejnost oslovit velmi familiárním způsobem. A to neměl dělat.

Přátelé, podívejte se na krátké ohlédnutí za otevřením Českého domu v Paříži,“ vyzval na svém facebookovém profilu a nastala mela. Už oslovením zvedl hodně lidí ze židle. Krátce nato se mu jali vysvětlit, jak to s tím přátelstvím vlastně je.

To je kašpar, nic dobrého pro republiku neudělal. Pořád se jenom fotí a předvádí. Fialo, jsi pořád jenom politolog okresního formátu,“ vzkázal předsedovi vlády Martin. „Jo a nejsem tvůj přítel,“ dodal.

Nejsem tvůj přítel,“ přidal se Aleš. „Přátelé? Vy nějaké máte?“ pídil se Martin. „Má,“ odpověděla rázně zpěvačka Linda Finková. (pozn. v.Mája: Lído, kam jsi dala rozum!!!)

Kašpare, zase se válíš za peníze daňových poplatníků,“ zvolal Josef...

https://www.super.cz/clanek/celebrity-tasil-video-z-olympiady-a-pak-rekl-lidem-neco-co-je-zvedlo-ze-zidli-petr-fiala-si-tim-na-sitich-vykopal-hrob-1506862

Průměrný počet slepic: 4.5 (73 hlasů)

Nestydatý chlap viz níže v OH dostal medaili jako vítěz ženská, i když je to chlap. Stačilo jen to že prohlásil že je transgeder, zmlátil jako chlap kterým je, ubohou ženu soupeřku a dostal za to medaili. Ať si buzeranti uspořádají vlastní transgenderské závody, toto je ale podvod kdy muži se představují jako ženy a kradou takto medaile jelikož jako muži jsou silnější než ženy. Ve kterém prohnilém, hříšném, nestydatém světě žijeme kde páni světa vše obrátili naruby a chtějí nám vnutit buzeranty a transgenderové šílenství. Situace připomíná výrazně Sodomu a Gomoru uváděnou v Bibli. To nemůže zůstat jen tak bez potrestání a božího hněvu. Že by již nastal čas na zničení planety od zatvrzelých vládnoucích satanistů a příchodu Ježíše Krista po druhé? Tady se ukazuje ještě jednou čistá tvář a duše pravoslavného Ruska které bojuje proti hříšnému prohnilému zhýralému Kolektivnímu západu. Je to bitva sil Ježíše Krista proti silám zastupujícím Satana.

OH nestydaty chlap dostal medaili jako zenska

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Poslední věta : Je to bitva sil Ježíše Krista proti silám zastupujícím Satana.

Jedna z nej - nej lží, kterou církev oblbuje lid 2000 let. Satan byl řečeno naším slangem velitelem andělů, kteří  povstali proti Bohu. Důvodem byla nespokojenost s vládou Hospodina a jeho bezohledného jednání s lidmi. To, co ze Satana udělala flanďácká propaganda, obrazem i písmem je přesně to, co pomáhá ovládat lidoovečky dodnes. Pokud je tu někdo věřící, dohledejte si skutečnost. Ten boj probíhá stále.  Ale Satan je ochránce lidí, tak to je.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

z chlapů budou jenom buzny.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

úplně jedno, jestli bude Západní Evropa hořet. Co chtěli, to mají..

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

na Západě bál. Západ není Izrael. Celkem by mě zajímalo, kolik procent dnešních mladých lidí umí zacházet se zbraní, kolik z nich dokáže zabít zvíře. Osobně si myslím, že na násilí nejsou vůbec připraveni. Aby je tam pak zkušení slimáci nekosili jak Breivik socialisty na tom ostrově.

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

že nejsou na násilí připraveni. O to to budou mít horší.

V Německu to už pochopili a mladí se odklánějí od současného směřování společnosti k její obraně. Museli si to poznat na vlastní kůži. Stejné to bude všude.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Ekonomické faktory už nepřevažují lidské a morální. Je na čase odejít z EU

EU bude prohledávat internet a sociální sítě

Průměrný počet slepic: 4.4 (58 hlasů)

takže jako za bolševiků Bilaka a nepříliš často jmenovaných  náčelníků StB, kromě posledního A. Lorence či jeho předchůdce V.Šalgoviče. Vytáhnout psací stroje a šlapací kopírky bez připojení na síť a BIS, KRIT, STB.... Informace roznášet zase ručně a na kole, bez mobilu v kapse. Jako za protektorátu Čechy a Morava? No potěš koudelkoště!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

jak rozeznate Ukrajince od Rusa

Průměrný počet slepic: 4.5 (82 hlasů)
Trvalý odkaz

... Přišel opět čas na potřebu změny. Bohužel boj proti systému je zároveň střetem s kapitálem vloženým do vzniku současné situace. Demonstrace nic nevyřešily, společnost je totiž nejednotná. Politici mají obrovskou moc a jdou na ruku další mocenské klice, tedy korporátům, bankám a nejbohatší třídě. Za to jsou dotováni a korumpováni s tím, že si mohou část vládnutí uzmout pro sebe. K tomu jim slouží i proliberální média a celé toto nadnárodní spojení ovládané zvenčí zhoršuje naše životy mírou nezměrnou. Boj proti tomu je v podstatě bez podpory široké veřejnosti ovlivněné nejednotou a převýchovou mládeže pro zájmy elit nemožný.   Je tedy logické, že přes nespokojenost velké části společnosti, navíc nedávno poštvané proti sobě uvnitř covidem, se do odboje proti vrchnosti opět zapojují především nositelé odkazu partyzánského odboje. Většinou jde o autory různých textů opět se scházející porůznu mimo veřejná místa, blogeři, zdravá a nezbabělá část umělecké scény. Tím to zatím končí, protože buřiči jsou trestáni podobně, jako za předešlého socialismu. A dokud se nespojíme a nepůjdeme hromadně proti systému nastolenému liberály a jejich loutkovodiči, budeme dále stahováni ke dnu bez možnosti nadechnout se. Kolik toho jste ještě ochotni snášet, než se rozhodnete vzepřít se? Nebo vám všem vyhovuje klesající životní úroveň, zvyšující se ceny všeho, mizející svobody a riziko vyvlastňování, byť skrytého za daně, poplatky a pokuty? Není už čas přemýšlet a vzít obrazně cepy do rukou a jít bojovat za lepší budoucnost? Jen se ptáme, zda li o tom aspoň přemýšlíte.

celý článek zde: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/boj-se-systemem-je-zatim-nerovny/
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak říká nadpis - J.K. také velká ráže v boji za svobodu národa. Jako červená niť se v obsahu mnoha příspěvků, tedy i zde, táhne jedno téma. Lidé, prosím, nenechte si srát na hlavu, bylo toho dost. Jenže, lidé se mají stále dobře, tedy velká část obyvatelstva. Do Jugošky na dovolenou je pustí, žrát je co, jezdit autem zatím také v pohodě, tak co. A válka je daleko za hranicemi. Probere je jen hospodářská krize, v EU nebude co do huby a nebo válka v EU spojená s mobilizací. Ono to vypadá, že si protiřečím. Lobuji za vznik nového státu České království a přitom nabádám k zakládání stran a hnutí. Ono to prostě jinak nejde. Napřed se musí porazit vnitřní nepřítel a potom následovat další část budování nového státu. Proč nového státu ? Jsme tak propojeni s EU a NATO, všechny ty směrnice, smlouvy a závazky, nařízení a další. Z toho se nejde osvobodit a začít normální život. Pozor, je mi podsouváno, že chci zemi izolovat. Naopak. Jsme srdce Evropy, naše možnosti nekonečné. A zase se motáme v kruhu. I v tom Českém království budou bohatí a chudí. Tak to je po celou epochu lidstva. Ten, kdo pracuje a je chytrý bude vždy  movitější, nežli ten příživník, co raději sedí, lemtá pivo a nadává na systém. I zde se na tomto webu si někdo myslí, že zakládám hnutí SENIOŘI A INVALIDÉ z touhy po korytu. Ne, vážení, není to tak. Jsem, bohužel, starší nežli by bylo třeba, jsem zajištěný já i celá moje rodina. Jsem tedy z hlediska žití spokojený, ale ten nepokoj, který je někde v hlavě, ten prostě nezvládám.

www.senioriainvalide.cz

Milan Auředník

Průměrný počet slepic: 4.3 (37 hlasů)

Politická strana nebo hnutí jdoucí do voleb, by se měla od jiných stran nebo hnutí lišit politickým názorem, a ne stářím nebo postižením. Senioři a invalidé, by měli své názory prosazovat v rámci jiných stran. Vzhledem k početní síle seniorů to každá strana ráda uvítá.

Jen tak mimochodem, mi je 75 let.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Pokud mi nemá někdo co nabídnout, proč bych ho volil ? Jenom proto, aby se o mne staral  týden před volbami a já mu zato dal svůj hlas ? Parlamentní demokracie jasně dokázala, že se jedná jen o velký bordel. A to v celé Evropě. Pokud vám to vyhovuje, prosím, nic proti tomu nemám. To je váš názor a já to plně akceptuji. Pro mně osobně není nabídka - jak známo, kde není nabídka, není ani poptávka.

Jinak se omlouvám. Hlídám vnoučata, tak je to psaní dnes nějak přerušované.

No, stejně poslední věc. Opět bylo řečeno Babišem v přímém přenosu : Komu se nelíbí politika, kterou dneska děláme, má možnost sehnat tisíc podpisů, založit si vlastní hnutí a prosazovat vlastní politiku. Já, prosím, dělám přesně to, co doporučil. Sjednotit se je něco úplně jiného, jedná se především o účelovost, kde se potlačují vlastní vize výměnou za korýtka. Proto tvrdím, že ty pětidemolice atd. jsou podvod na voliče podporovaný státem.Ale jak na ně, pokud nechcete použít Kalašnikova, jak doporučil Zeman. Musíme použít jejich vlastní zbraně proti nim.

www.seniořiainvalide.cz

Milan Auředník

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Takže Vám se parlamentní demokracie nelíbí, ale zakládáte hnutí, s nímž chcete vyhrát volby, a když je vyhrajete, přeměníte tento stát na konstituční monarchii, což je vlastně parlamentní demokracie, jen si tak neříká. A monarchu budete vybírat jak? 😊

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

já už jsem se přihlásil 😁😁

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Pokud pan Auředník v čele svého hnutí vyhraje, tak logickým dědičným monarchou bude on. Ostatním zájemcům nezbývá, než si včas založit své hnutí, třeba „Holubáři za mír“ a do znaku si dát holubici, nebo „Houbaři to je to pravé“ a do znaku si dát hřib pravý, nebo „Včelaři za sladší život“. Možností je mnoho, jen najít tu pravou která zblbne nejvíc voličů.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

"Pivem za mír !!!"

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Svojí představu "fungujícího" státu jsem informativně napsal snad stokrát. Pokusím se opakovaně. Tedy večer budu pokračovat, musím hlídat vnoučátka. Ani se mi nechce věřit, že je zde někdo, kdo mé vize nojstátu  nečetl. To, co prosazuji já osobně do žádné krabičky nezařazuji. Ano, říkám tomu České království. Ale zrovna tak bych to mohl nazvat : NOVÝ ČESKÝ STÁT. Dále nehodlám na další invektivy reagovat.

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

kteří tvé představy neznají, budou miliardy

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

po korytu ? Jo já zapomněl, jde mu o blaho lidí....

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

To Bob.

Koryto mého synka vám nějak leží v žaludku. Myslím, že ho zmiňujete podruhé. Ale máte právo se ptát.

Tak tedy : Do mého projektu SENIOŘI a INVALIDÉ zapojen není. Opakuji, zapojen není. Do senátu kandidoval s cílem jeho zrušení. Nebyl zvolen, no dobře. Je to vůle lidu, že. Tedy peněz, které jste do kampaně ochotni investovat. A kamarádů v jednotlivých městech. Nechme to být. Synek je znám jako aktivní antivaxer, kde upozorňoval na nebezpečí očkování. Vše se ukázalo jako pravda. Došlo to tak daleko, že někteří lidé podnikli kampaň proti naší firmě s výzvou " Lidi nechoďte k Auředníkovi, je to dezolát." Synovi jsem předal firmu s 35 ti letou tradicí a úspěšně ji řídí. A má další firmy. Např. obchodní s  www.laboratornidiamanty.cz. Můžete se, prosím podívat, nebýt lakomý a koupit manželce skutečný šperk. Jeho příjmy vysoce převyšují platy ve zdejší republice. On žádné korýtko nepotřebuje, postará se o sebe sám. Má vše, co potřebuje a dává práci dalším lidem. Pokud jsou u nás zaměstnáni pracovníci 30 let i více, budou asi spokojeni. Ale mohu prozradit, že se dobře zná s Jindřichem Rajchlem. Ten mu dal, lépe řečeno nabídl celkem vysokou stranickou pozici v jeho hnutí. A představte si, p. Bobe, on to nepřijal. Tedy zatím, nikdo nezná budoucnost. Nikdy neříkej nikdy. A prosím, netykat. Na to příště nebudu reagovat. Je to základní lidská slušnost.

Jinak mi syn jako otce miluje a ctí, máme spolu vynikající vztah a já jsem na něj pyšný jako nikdo druhý na světě.. Ani ho nemusím schovávat někde v cizině.

Stačí vám to k osobě mého syna ? Můžu si psát co chci, stejně to pro někoho budě nějaký vtípek a podvod.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

jen, že ho každý den zmiňuješ. 

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)