Na čí úkor?

Autor

Častokrát se v diskusi dostaneme k tématu, že pravolevé dělení politiky je překonané. Dneska nejde o střet mezi pravicí a levicí, ale o střed mezi globalisty a národními státy. Jde o střet mezi great resetisty, Římskými kluby, Bilderbergy, Ekonomickými fóry na jedné straně a s Orbány na straně druhé. Jde o střet mezi progresivisty a konzervativci. Pravice a levice, to už dneska není důležité. V době, kdy zachraňujeme naprosté fundamenty naší společnosti, musí jít pravolevé dělení stranou.

Já osobně tomu nevěřím. Jednoduše proto, že jakmile řeknu jakékoliv politické jméno, v diskusi vždycky dojde na její pravicové nebo levicové směřování a je to diskuse velmi bouřlivá. Není divu, diskuse o pravici a levici je totiž diskuse o vlastní peněžence. Je to diskuse o majetku a zdanění majetku. Je to diskuse o tom, kdo platí a kolik. Tato diskuse je možná překryta tématy z velké globální politiky, je je jen překryta. Nikdy nezmizí.

Mnohokrát jsem uváděl příklad o tom, že Česká republika je levicový stát. Teď před krajskými volbami si můžeme připomenout, že tomu není zase tak dávno, co David Rath za ČSSD vyhrál poměrně suverénně volby v nejpravicovějším Středočeském kraji a to díky slibu, že kraj zaplatí za voliče třicetikorunový poplatek u doktora. Zdravotnictví bez poplatků, se to jmenovalo… Rath měl na bilbórdu nasazený stetoskop a diagnostikoval středočeské zdravotnictví… Od té doby říkám všem, že pokud u nás před volbami pípnete o placeném zdravotnictví a nebo o placení školného, tak prohrajete volby.

Představte si, že za rok půjde Pětikolka od válu. Prostě se to povede. Nepomohou jim ani korespondeční volby, nepomůže jim ani rozdávání občanství. Foltýn prostě bude dělat svojí komunikaci tak blbě, že se od Fialy odvrátí i přesvědčení liberálové… nebo prostě budeme mít v zimě nějaký ten blackoutek, nebo se zase zdraží energie… zahraniční voliči místo posílání korespondečnních lístků budou sledovat, jak jim hoří ulice a jejich ženy si budou zkoušet burky… nebo žádné volby nebudou a národ prostě povstane… Prostě přijde den, kdy nastane defializace tohoto státu a začne se uklízet.

A že bude co napravovat… Státní pokladna je prázdná, ale zato pořádně zadlužená, průmysl poškozený a odsunutý, auta drahá, ale zato špatná, mezinárodní vztahy přerušené, zemědělství nekonkurenceschopné, všechno je závislé na dotacích, dva miliony občanů na hranici chudoby, armáda nebojeschopná, arzenály vyvezené, suroviny nedostatkové, stíhačky tu nebudou, ale platit je budeme… vynechal jsem něco?

Ano, všichni se shodneme, že bude zapotřebí si vyhrnout rukávy a pustit se do obnovy, ale kdo to obnovu bude platit a z čeho? Jak jsme si řekli, státní pokladna je prázdná, příživníků je hodně a stačí jedno blbé hodnocení ratingové agentury a obsluha státního dluhu nebude stát ročně sto miliard, ale dvě stě miliard…

O čem myslíte, že bude ekonomická předvolební debata? O tom, kde vzít peníze, aby se nesesypalo úplně všechno. Ono se o tom nebude mluvit moc nahlas, protože volič před volbami nechce slyšet, že mu zase sáhnou hlouběji do vrecka a tak se bude toto přízemní téma zakrývat těmi důležitějšími věcmi, třeba jaký je náš politický vztah k Taiwanu. Ale jinak ta tichá debata bude čistá debata mezi levicí a pravicí.

Budeme snižovat daně Křetínským a Tykačům, aby se jim tu dobře podnikalo a peníze do rozpočtu získáme zvednutím DPH? Dopracovali se energobaroni svých naprosto bezprecedentních zisků svou pílí a za to je nebudeme ekonomicky trestat, nebo tím, že prostě uplatili Fialu a on jim šel na ruku? Je pro nás ekonomický přínos, když si Křetínský za tyto zisky koupil Britskou poštu a nebo je na místě mu tento nesouměřitelný zisk pěkně progresívně zdanit?

Bude se bojovat proti vyvádění zisků hytlermarketů, nebo se prostě zase zavedou poplatky ve zdravotnictví? Zavedeme školné, aby si svoje gender studie platil každý sám a uvěříme, že zároveň bude existovat dobrý systém stipendií, aby talentovaný Rom mohl i přes své znevýhodnění dostudovat jadernou fyziku a nahradit Danu Drábovou?

A co naše majetky? Půjde daň z nemovitosti nahoru, abychom se přiblížili našim vzorům v USA či Francii? Nebo ji zvedat nebudeme, ale znovu zavedeme daň z převodu nemovitosti? Nebo se udělá nějaká progresívní varianta, kdy vlastník jednoho bytu či domu bude platit jen symbolicky, ale vlastník desítek či stovek nemovitostí bude platit víc?

A co dotace? Prostě je škrtneme, protože deformují hentu neviditelnou ruku trhu, i když je všude okolo nechají zavedené? Nebo snad vypovíme dohody o volném obchodu, protože státy okolo nás příliš dotačně zvýhodňují svou produkci? Nebo od zemědělců bude úrodu vykupovat stát za rozumnou cenu? Nebo raději ponecháme ty dotace a budeme se snažit o to, aby naši producenti měli rovné podmínky jako producenti v Polsku? Nebo nebudeme dotovat hektary, ale budeme dotovat vyprodukované komodity?

Obnova po Fialovi bude znamenat především tohle a žádná zjednodušující klišé nám to neusnadní. Obnova po Pětikolce bude znamenat, že se budou muset znovu nastavit přímé i nepřímé daně, dotace, sektorové daně, důchody, zdravotnictví, státní aparát… prostě všechno. A fakt tomu nepomohou výkřiky typu, že daně jsou trest pro podnikatele nebo že dotace jsou zlo. Bohatě stačí, že liberálové by nejraději zrušili důchody, protože senioři jsou k ničemu a je třeba nepodmíněným příjmem podpořit mladé specialistky na granty, které makají víc než horníci a třicet let sezení v kanceláři fakt nevydrží.

Příští volby budou plné velkých řečí o svobodě, demokracii, evropských hodnotách… budou bojem o počet pohlaví a o to, zda se patnáctileté děti mohou bez souhlasu rodičů přešívat a mrzačit. Budou o tom, zda tady ještě vládneme my a nebo Brusel. Budou o tom, zda existuje česká cesta dějinami. Budou o nové definici českých zájmů i české zahraniční politiky. Ale zcela střízlivě a pragmaticky budou o tom, kde vezmeme na tu defializaci vezeme peníze. Jestli to zaplatí ti, kteří na Fialově bačování extrémně vydělali a nebo ti, kterým Fiala peníze vytahal za kapes.

Bude se obnova platit z daně ze zisku a nebo z DPH na potravinách? Vyrovná se rozpočet tím, že se sníží důchody, zavedou poplatky ve zdravotnictví a školství a nebo tím, že se zavede sektorová daň na velké korporace či banky a bude se bojovat proti vyvádění dividend? Bude se podnikání podporovat dotacemi a nebo snížením byrokracie? Bude se proti drahému bydlení bojovat podporou bytové výstavby nebo vyvlastňováním, jak to teď dělají v Berlíně? A pokud se bude podporovat bytová výstavba, kde se na to vezmou peníze? Budou se podporovat malé firmy, které neutečou do ciziny a nebo korporace, které jsou schopny dosahovat skutečně levné výroby?

A jaké máme nástroje na vyvázání se ze systému emisních povolenek či lipské burzy? Budeme dál za naši vodu platit Veolii a trubky opravovat ze svého? Bude ČEZ státní, zprivatizovaný a nebo kočkopes jako teď? Je energetika služba státu a nebo byznys jako každý jiný? Má mít stát kontrolu nad strategickými odvětvími?

Prostě, debata o budoucnosti je pravolevá, až to bolí a bude hrát nakonec největší roli. Vyhrává plná lednička, vyhrávají peníze v peněžence. Víc se bude mluvit o našem vztahu k EU a Ukrajině, ale volby rozhodnou spíš poplatky ve zdravotnictví než evropské hodnoty…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (328 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ověřeno, nejedná se o fejk...lze vše dohledat, jak profil paní Šabinské, tak i jméno soudružky Kolaříkové, která to vyšetřuje.
Citace hlavní myšlenky z dokumentu, který je přiložen a který je skandálním důkazem toho, že úřad soudruha Foltýna už začal pracovat.
"V přesně nezjištěný den a z přesně nezjištěného místa prostřednictvím sociální sítě Facebook na profilu Mája Šabinská zveřejnila příspěvky, fotografie s texty s negativním obsahem vůči vládě ČR. Tím měla úmyslně narušit občanské soužití tak, že se měla vůči jinému dopustit jiného hrubého jednání. "
Bc. Marcela Kolaříková, referent přestupkového oddělení, Magistrát města Prostějova.

celá zpráva i s dokumentem předvolání paní Šabinské viz zde: https://t.me/coNemateVedet/98416

 

*přikládám dnešní foto facebooku s profilu paní Šabinské kde jí vyjadřují podporu stovky lidí. Podporu vyjádřil i Jindřich Rajchl

https://www.facebook.com/people/M%C3%A1ja-%C5%A0abinsk%C3%A1/1797949369/

foto facebooku s profilu paní Šabinské

Průměrný počet slepic: 4.4 (105 hlasů)

Křetínský koupil Britskou poštu, Ukrajinci tu naši, Francouzi naši vodu…, nechtěl by někdo zadara naši vládu?


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (135 hlasů)

už mají přece Ukrajinci, ale stojí nás to pěkný prachy a nepřátelství s Ruskem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (82 hlasů)

Cálujeme ji my, takže teoreticky by měla být naše, ale je to zlatý sejf pro ukrajinský režim, do kterého si chodí vybírat, kdy se jim zachce. A chce se jim pořád. Kromě laciných důchodů a platů všeobecně, máme drahou vládu a drahé hosty, kteří neplatí nikdy za nic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

bude taky naše, jako ta dnešní, ale paní Včelko, jste si jistá, že si tím nějak významněji pomůžeme?

Průměrný počet slepic: 3.4 (51 hlas)

je ve skutečnosti vychcaný šmejd, ale oproti tomu co nám dnes vládne, má jistou úroveň.

Průměrný počet slepic: 3.9 (34 hlasů)

Tohle pobavilo :)

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Otakar Foltýn vrchní státní cenzor, si vyhrnul rukávy a přesně jak prohlásil začal hloubit příkopy kam hází svině. První jeho oběť je paní Mája Šabinská. Právnickou podporu paní Šabinské nabídl Jindřich Rajchl viz níže komentář, zároveň s komentáři i jiných českých vlastenců.

Rajchl a jini

Průměrný počet slepic: 4.4 (91 hlas)

A to se mi na něm líbí- dokáže pomáhat konkrétním lidem v nouzi a ne jen vydávat politické rezoluce. A že je na rozdíl od ostatních právník? A opravdu si někdo myslí, že třeba SPD nebo Stačilo! nemá žádného svého právníka, který by mohl paní zastoupit? Stačilo by jenom chtít. A protože se nám tu pomaličku začíná rozmáhat totalita a jediná naše obrana proti vládní zvůli by měly být soudy, dávám sem jeden užitečný odkaz - úplně dole na stránce je číslo účtu, kdyby měl někdo nějakou korunu navíc. Nelze proti neomezenému nadnárodnímu kapitálu bojovat úplně zadarmo, jinak špatně dopadneme......Howgh

https://advokatizasvobodu.cz/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

a protože se spojil s Okamurou, budu nadále voličem SPD, byť jsem ve volbách do EP podpořil svým hlasem Konečnou. A svým způsobem jsem zradil SPD. Nutno dodat, že si to Konečná zasloužila.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

Slyšel ačetl jste někdo od voleb do Evropských paláců a dvora o panu Machovi? Jedničce na kandidátce SPD? 

Já nikoliv. Není ti to, předsedo Tomio, poněkud divné? 

Fakt jste do toho dostihu nasadili špatného koně. A prezentace "stáje" byla také mizerná. Co bude dál?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Fridrichová oznámila svůj konec v České televizi, půjde prý škodit jinde. Její odchod rozjel peklo:

Redaktorka a dramaturgyně zrušeného pořadu 168 hodin Nora Fridrichová oznámila svůj konec v České televizi. „Děkuju vám všem divákům za přízeň a za jistotu, že kritická žurnalistika, byť nepohodlná, tak je velice potřebná,“ napsala Fridrichová na svém facebooku a vysvětlila, že vedení ČT s ní už nadále nechtělo spolupracovat. „Zalez zpátky do nory, Noro,“ reagují lidé...

...Nora Fridrichová. Ta obešla velkou část českých médií, kde si postěžovala na vedení ČT a mimo jiné odmítala kritiku, že některé reportáže porušovaly Kodex ČT a byly politicky nevyvážené…

...„Rizikem pro novináře není prezident, premiér nebo předseda nějaké strany, ale rizikem je jeho vlastní šéf,“ reagovala Fridrichová v rozhovoru pro server Seznam Zprávy a dodala, že „z ČT vytéká hnus“. „Všichni dali zaříznutí pořadu zelenou,“ zmínila Fridrichová a dodala, že za tím mohly být politické tlaky…

...Konec Fridrichové v ČT mnozí kvitují s povděkem. „Nora Fridrichová končí v České televizi… Teda, já dneska musel být mimořádně hodný. Jedna hlava hydry je pryč,“ komentuje bloger Vidlák.

https://cz24.news/fridrichova-oznamila-svuj-konec-v-ceske-televizi-pujde-pry-skodit-jinde-jeji-odchod-rozjel-peklo-jedna-hlava-hydry-pryc-konstatuje-vidlak/         ZDROJE: ČT / Blesk / Seznam / X-Twitter / Parlamentní Listy

Průměrný počet slepic: 4.5 (74 hlasů)

Jak užitečných může být pouhých 100 kg trhaviny pro fialovou pětidemolici … odhalil analytik Štefec

Nevím, kolik prostředků bylo utraceno v souvislosti s přípravou likvidace pětisetlibrové (cca 227 kg) letecké pumy, obsahující necelých 100 kg trhaviny a zpožďovač v Litvínovské chemičce.

Jako (byť bývalý) majitel pyrotechnického průkazu jsem si podle dostupných informací jist, že pyrotechnici odvedli dobrou práci, za kterou je třeba jim poděkovat. Nechtěli nic riskovat a důkladně se připravili, píše ba facebooku Jaroslav Štefec.

Štefec: Přípravy na úspěšný „preventivní puč“ jsou již v ČR ve finále

Puma byla odpálena, a … nic se nestalo. Obří výbuch ve stylu izraelských nebo ruských řízených pum, dopadajících na cíle v Gaze nebo na Ukrajině, bortící se komíny, budovy a létající kusy betonu který senzacechtiví, v hojném počtu se dostavivší nadšenci očekávali, se nekonal. Nebylo třeba ani připravených sanitek, ani míst v aktivovaných nemocnicích, nebo dokonce služeb majitelů pohřebních ústavů. Pan starosta si užil svých pár minut slávy, a bylo hotovo.

Pokud by byly příprava a provedení pyrotechnické operace ponechány v rukách odborníků, všechno by zřejmě proběhlo v klidu. Senzacechtivá média jak z nálezu, tak z přípravy celé akce a konečného odpálení pumy ovšem udělala show, která podle mého názoru vyvolala dodatečné náklady, mnohonásobně převyšující ty nezbytné. A prodávala nám svůj pohled na věc ve stylu reportáže z válečné zóny. Což litvínovská chemička při vší úctě není.

I přesto, že exploze pumy díky kvalitní pyrotechnické přípravě nejenže nikoho nezabila, ale nezbořila dokonce ani zeď k demolici určené budovy, vedle níž ležela, byl její nález ternem nejen pro média, ale především pro českou tzv. „vládu“. Pod její „kouřovou clonou“ se několik dnů úspěšně skrýval jak debakl digitalizace stavebních řízení „po pirátsku“, tak připravovaná novela zákona o vojenské policii, novelizace zákona o zbraních, o nových kompetencích pracovníků finančních úřadů, hroutící se ukrajinská obrana v Bělgorodské oblasti, a dokonce i dnešní obří demonstrace zemědělců a stávky v sousedním Německu.

Jak užitečných může být pouhých 100 kg trhaviny v 80 let staré letecké pumě, když se správně propagandisticky a mediálně uchopí!

ZDROJ: FB Jaroslav Štefec / PZ

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (77 hlasů)

Nechápu proč jí Fiala nenechal poslat na Ukrajinu, tam jí mohli použít na další přibližování k mírové dohodě :-) . Ale je vidět, že to naše vláda manažersky nezvládá- já bych třeba vypsal dotace na hledání nevybuchlé munice z 2. sv. války, kterou bych pak posílal rovnou na frontu :-) . Nevím, proč jim to už některý z poradců dávno neporadil :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

Nora je už v noře. Přišel pokyn z vrchu, zrušme tuhle starou mrchu. Změnit ČT je náš trend a tak věřme v Happy end.

Průměrný počet slepic: 4.5 (50 hlasů)

neumí tancovat.

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

si zvykla jenom pískat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)

Ale chce to zvolit tu správnou melodii. Já mám nejradši na pískání tu od Hapky z filmu Páni kluci: Nestůj a pojď...

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

Your Latest Trick. A na čí úkor se bude sanovat Fialovo a Babišovo rozhazování  peněz? No jako vždycky - nové daně. Jak už jsem tu mnohokrát psal, jediná strana, která by to snad mohla zvrátit jsou Svobodní, ale jak už jste zase psali mnohokrát vy, tak dávat této straně hlas je vyhozený hlas. Takže mi opět nezbývá, než konstatovat, že lid je vůl.

Průměrný počet slepic: 2.3 (29 hlasů)

Když jsem koukal na výsledky minulých voleb, tak v našem volebním okrsku jsme byli tři, což nedá ani na pořádnou partičku karet.

Rozhodně to nehodlám vzdát a určitě tam příště nehodím Babiše. Už i kvůli tomu, že kdyby se to pak dozvěděla ta moje amazonka, tak by mě vykostila.

Průměrný počet slepic: 2.8 (32 hlasů)

tam Babiše hodí, i pětikolku ještě někdo volí plus si něco nafalšují korespondenčně, další spousta nějaké komouše a zbytek bude paběrkovat. Asi budeme muset počkat na velký krach KoZa, což asi bude pěkně bolet.

Průměrný počet slepic: 3.2 (25 hlasů)

Ti nahoře se na vás vyprdnou, musíte si pomoci dole sám a nespoléhat se na spasitele.

Kdysi jedna slovenská skupina zpívala v písničce: "jednu radu ti dám, poraď si sám".

Když díky boji proti uhlíku vzrůstají ceny energií, takže pro mnoho domácností to je fest finanční zásah v rodinném rozpočtu vytopit v zimě své byty, já mám na zahradě cca 80 metrů buku a jasanu. Když se zvedají ceny potravin, u mě v mražáku najdete hafo zvěřiny. Seru na nějaké ideologie, pro mě je nejdůležitější, aby moje rodina v zimně nezmrzla a nechcípla hlady. Což se zatím celkem nadstandartně daří.

Ano, až to bouchne a že to bouchne, pak se rozhodnu, co budu dělat dál. Ale v současné době je pro mě nejdůležitější, že moje vnučka je v teple, je baculatá a když ze sebe dělám kreténa, když se před ní pitvořím, tak se na mě směje.

Průměrný počet slepic: 2.9 (27 hlasů)

Ty individualisto, zaplatíš si protonovou léčbu rakoviny?! Ze svých úspor? Seš MČČ, typickej. Akorát tady provokuješ -a před vnučkou se přetvařovat nemusíš...

Průměrný počet slepic: 4.1 (26 hlasů)

na to bude pojištěnej u nějaký solidní pojišťovny, až tomu přestanou levičáci bránit.

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

nemakaženkům, kteří nedokáží uživit svoje děti jim připlácet na obědy, tak potom pro ty potřebné ti zbyde na tu tvojí drahou léčbu raka.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

s baterkama to hravě utáhne (zde), případně ještě záložní generátor pro jistotu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

takže dole mám ještě uskladněné jedny stařičké Petry. Ani jedny z těchto kamen elektriku nepotřebujou ke svému provozu.

A masa běhá po lesích hafo a na munici do pušky elektriku nepotřebuješ taky.

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

Od lidskosti či rozumu? Nebo obojího?

Neznáte nic, než otřepaná hesla. Ne, že by v programu nebyly rozumné myšlenky-ale převládá idea totálního individualismu -takže jedete přesně v kolejích globalistů, ačkoli se přiznáváte ke státu. A stát je převážně národní společenství - a žádné společenství nefunguje na bázi totálního individualismu, každý člen má i povinnosti! Jak řekl J.F. Kennedy: "Neptej se, co pro tebe udělal stát, nýbrž co jsi pro stát udělal ty!"

A navíc toto:" Svobodní považují filosofii NATO za východisko pro Evropu, na základě kterého by se analogicky měly budovat vztahy mezi velkými, středními a malými státy." Je pro Vás "filosofií NATO" toto: "cílem spojenců je "podporovat mírové a přátelské vztahy v celém severoatlantickém prostoru"? A mimo prostor platí jiná "filosofie"?

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

od levicovejch nesmyslů a zlodějin.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

jsou na piču a proto taky bez voličů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

👍

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

na fujaru

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

... Čekají nás volby do Senátu, takže Fiala propagačně leze na hory, financuje Moto GP v Brně a dál plundruje prázdnou pokladnu i tím, že v utajení připravuje se svou skvadrou další průserový rozpočet. Jde o nejhoršího a nejprolhanějšího premiéra v naší historii, nejneschopnější vládu, a to jsme tu měli Grosse, Špidlu, Topolánka , Sobotku i Babiše, takže skutečně velkou konkurenci v amatérismu. Nová úroveň stanovená Pětikoalicí směrem dolů je snad nepřekonatelná. Ideologie celé koalice, nenasytnost, ukrajinizace  a účast Pirátů na digitalizaci k tomu umožnily Fialovi klesnout na úplné morální i ekonomické dno... 

celé zde: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/posledni-prazdninovy-vikend/

Průměrný počet slepic: 4.5 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

viz níže zprávu:

Kamala Harrisová: „Ukončím dnešní fungování sociálních médií“ – přichází umlčení internetu

Oznámení přísného legislativního rámce týkajícího se fungování sítí sociálních sítí učinila kandidátka na prezidenta USA Kamala Harrisová v jednom z mála rozhovorů jako kandidátka. Kamala Harrisová v podstatě popsala, že pokud se stane prezidentkou USA, zavede velmi autoritativní regulační rámec týkající se fungování těchto platforem s tím, že stávající režim se musí zastavit.„Je třeba říci, že nemůžete mít jiné zákony pro Facebook a jiné pro Twitter .  Z těchto sítí musí být odpovědnost a oni si uvědomují sílu, kterou mají. Mluví přímo k milionům a milionům uživatelů bez jakékoli úrovně kontroly nebo regulace. Tohle musí skončit,“ řekla K. Harrisová.


K. Harrisová v podstatě popsala cenzuru, kterou zavede do provozu sítí, neboť pod pojmem legislativa vlastně myslí absolutní kontrolu informací. Hlavním odůvodněním jsou „dezinformace“, „fake news“, „extrémistické a nepřátelské řeči“. Cokoli, co nebude v souladu s oficiálním státním vyjádřením, bude jednoduše zahrnuto do výše uvedených tří kategorií prostřednictvím „legislativního rámce“ a bude cenzurováno nebo zakázáno. Po USA bude následovat EU – která se již rozešla se síti X – a zbytek „následovníků“.


Harrisová není sama. Totéž uvedl Tim Walsh, Harrisové kandidát na viceprezidenta. ten prohlásil "pokud budeme zvoleni, „nebude existovat žádná záruka svobody projevu“, přičemž jako ospravedlnění uvedl „dezinformace“ a „agresivní“ projevy, které skrývají „nenávist“.  Samozřejmě neřekl, že stát bude posuzovat, kdy jsou ve výrazu „dezinformace“ a „nenávist“.

zdroj: pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

To, co dnešní Vidlákův článek obsahuje, v podstatě postupně najdete ve všech článečkách zde mnou podepsaných. S tím rozdílem, že já na ně od některých zdejších týpků dostávám kritiku. ( Nééé, že by mě to vadilo, to néé.) Ale jednoho tématu se ani Vidlák zatím nedotkl. Sestřelíme Pětikulku, OK. Ale co potom ? Kdo povede stát, jaké politické zřízení zavedeme, jsou lidé ochotni si zase utahovat opasky ?  A co s liberály kteří tuto republiku přivedli co grunt ? Všichni tito vlastizrádci budou říkat jen jedno : Jóó, za naší vlády, to bylo blaze, nevážili jste si toho. Tak teď trpte. Jako bych to slyšel. Je to strašné. Pomalu si uvědomuji, že z toho marastu není úniku. Je tu jen jeden prostředek. Válka. Ta vždy změní poměry a to globálně, na celém světě. Kéž bych se mýlil a bylo vše jinak. Přestávám věřit, že ovečky řeknou tak dost, od této chvíle jsme plnohodnotní občané této země a bylo toho dost.

Sorry.

Průměrný počet slepic: 3.6 (47 hlasů)

Podle Hayeka navíc “roste síla idejí úměrně jejich obecnosti, abstraktnosti a vágnosti“. Proto není překvapující, že se intelektuálové zajímají převážně o abstraktní, ne přímo aplikovatelné ideje. V tomto způsobu myšlení mají komparativní výhodu. Nejsou dobří v detailech. Nemají ambice řešit problém. Nezajímají se o každodenní věci obyčejných lidí. Hayek to říká jasně „Intelektuála nezajímají technické detaily nebo praktické obtíže“. Zajímá se vize a utopie.

 

Napsal uživatel Milan Auředník dne St, 28. 08. 2024, 12:14

Já osobně jsem pro vyhlášení samostatného, suverenního, nezávislého Českého království. Jeden monarcha, 14 ministrů atd, můžete dohledat zde na VK.

 

Dobrá, jak určíte kdo bude ten monarcha. Bude to některý z Habsburků, nebo budoucího krále bude volit šlechta, nebo budoucí monarcha vzejde ze všeobecných voleb, v tom případě upozorňuji že poslední prezidentské volby vyhrál Petr Pavel a je reálný předpoklad že pokud by se tehdy nevolil prezident ale král, vyhrál by je on. Byl byste spokojen? A jaké pravomoci by měl ten monarcha? Žádné jako je tomu ve Velké Británii? Nebo absolutní, nebo něco mezi tím? A těch 14 ministrů by určil kdo? Ten Monarcha, nebo bychom ministry volili ve všeobecných volbách? Jen připomenu že poslední volby do parlamentu vyhrála nynější pětikolka? Byl byste spokojen s takovými ministry? A co naše vztahy s EU? Dejme tomu, že se podaří jmenovat nebo zvolit dobrého monarchu a dobré ministry i když nevím jak, ale když monarcha nebo ministři navrhnou něco co je ku prospěchu naší země, tak to zcela určitě bude v rozporu s tím, co nám nadirigovala EU, a nejen EU ale máme i spoustu závazků k jiným mezinárodním organizacím. Zruší členství v EU a všechny závazky ten monarcha, nebo bude referendum? Ale my ani zákon o referendu nemáme.

Takže pokud Vám rozumím, tak napřed zvolíme parlament, ve kterém bude vítězná strana Důchodci a invalidé a ta začne z gruntu měnit ústavu a všechny zákony a všechny naše mezinárodní závazky. A předpokládáte že Byrokraté v EU budou nadšením celí bez sebe a budou nás v této činnosti podporovat a v žádném případě nám nebudou házet klacky pod nohy a naše opozice bude nadšeně spolupracovat.

Změna všech zákonů to bude lahůdka pro právníky, zvládnou to do roka a do dne, a právníků kteří na to mají a budou spolupracovat máme habaděj. A i v tom tempu budou zákony kvalitní, nebude jeden zákon kolidovat s jiným?

No tak mi laskavě dokažte že Vás nezajímá pouze utopie a vize ale že máte jasno v detailech.

Průměrný počet slepic: 3.9 (25 hlasů)

Vidlák : Strategiská komunikace - Program záchrany České republiky (uveřejnil p. Antonín) 22.08.2024 22:54

Tady máte  část našeho programu. Rád postupně uvolním více informací. ( Přesto. že jsem je již mnohokrát uveřejňoval. Ale opakování je matka moudrosti.) Pokud jste otevřený i informacím "z venku" začíná se o některých našich vizí mluvit veřejně. Naprosto stejné názory má i např. profesor Staněk. Vyhledat a máte na vaše dotazy spoustu odpovědí.

P.S. - Jistě, bude se řešit mnoho věcí, o tom není co. Ta první a nejdůležitější je opustit EU. Její program je program pro ovládnutí celé Evropy, naprosto devastujícím způsobem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

krále jsem si už zamluvil pro sebe   já. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Konspirátoři a dezolátoři nemají takovou základnu, jako mívali titíž za králů, knížat, císařů i v republikách. 

Proč se dnešní režim a jeho klaka obává takových těch xenofobů, antivaxerů, dezolátů, pomýlených, konspirátorů a nepřátel na sítích a doma v bytech? Copak je to srovnatelné s těmi, kteří opravdu svrhli režim a změnili systém? Copak mezi evropskými domorodci číhají noví Castrové, Kaddáfíové, Kimové, Bin Ládinové, Masarykové, Gottwaldové...? Mají v záloze pod dohledem Bretschneidererů a Foltýnererů vzdělané, odhodlané, obětavé budoucí ministry, náměstkyně, úředníky, učitelky a učitele, kteří jako v Československu budou budovat nový systém? 

Vždyť nemáme takové ani starostky a zastupitelstva! Hejtmani a jejich klaka roste z těch starostů a zastupitelů. Z nich rostou poslanci a parlament! Kde vezmete solidní a důvěryhodné ministry a jejich týmy? Zalovíte v české poště, fotbalovém svazu, českých drahách, ČEZ, agrární komoře, lékařské komoře... ? Kde jsou lidé, kteří umí přijmout zodpovědnost? Kde jsou lidé, kteří dobře a poctivě deset a více let řídili svůj nebo státní podnik? Znám málo takových. Ale ti se nebudou špinit politikou. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

je jich plno všady.

Průměrný počet slepic: 1.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

...

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vybavuji si, jak jsme za kovidu záviděli Brazílii, kde měli prezidenta (Bolsonaro) zachovávající si racionální uvažování ve světě, který se totálně zbláznil. Stačila malá intervence USA a nastala otočka o 180° - Bolsonaro sedí ve vězení a nový prezident Lula konečně vede zemi tím správným směrem.....hurá

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/brazilie-zakazala-muskovo-x-pouziti-vpn-je-prisne-trestano-bude-eu-dalsi-na-rade/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

demogracyje zase jednou slavně zvítězila 😵‍💫

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Článek super jako vždy, díky za něj. Děsím se ale toho kolik lidí se nechá opět obelhat a hodí to u voleb současnému ksindlu. Myslím Danieli, že víš o čem mluvím. Sračkomety se chystají. Nechystáte nějakou besedu okolo Šumperka? Hezkou neděli všem!

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

je taková, že dnešní politika není vůbec pravolevá, tedy nedělí se na pravicovou a levicovou. To už je fakt minulost. Dnešní politika je ve skutečnosti jenom jedna a to mafiánská. Neboť, když jsi kmotr, tak nejsi lotr.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

falešné brýle, falešné vlasy, falešný chlap. Parazit, který  ke své kariéře využil příznivé chvíle, ale jinak je to srab.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)