Mění se vítr...

Autor

Minulý týden se objevila zatím taková malá zprávička, ale velice důležitá. Hnutí ANO opouští evropskou stranu ALDE (a její frakci v europarlamentu Renew Europe. Jde o frakci, kde mají největší slovo Francouzi a to ti Macronovi Francouzi. Podle zatím nepotvrzených informací bude Babiš v nové frakci s Orbánem, Slováky a dalšími poslanci z různých zemí.

Už jsem tu vícekrát psal, že Babiš je frankofil. Jednak prožil mládí ve „francouzské kolonii,“ francouzštinu má jako druhý mateřský jazyk, ve Francii má spoustu svého soukromého majetku a na dovolenou jezdí také především na francouzské ostrovy. Prostě má tuto zemi rád, je mu blízká a nikdy se netajil svým přátelstvím s Macronem.

Kdo sledoval cvrkot u Babiše, ten také ví, že Andrej v uplynulém roce v podstatě „pendloval“ mezi Francii a Maďarskem. Vícekrát se vyfotil s „drahým přítelem“ Viktorem a samozřejmě také s „drahým přítelem“ Emanuelem. Samozřejmě to nebyly jeho jediné politické zahraniční cesty. Pokud s Andrejem Babišem budete mít možnost delší dobu mluvit, pravděpodobně v řeči dospějete do bodu, kdy vám opáčí: „Ale mně Macron říkal…,“ případně: „Ale mně Orbán říkal…“

Teď Andrej jezdí se svými europoslanci a novou frakci domlouvá osobně. Ani náhodou to nenechává na Kláře Dostálové. Asi nechce nic riskovat.

Hle, Andrej Babiš mění svou zahraničně politickou orientaci… Jeho přátelé Victor Emanuel (druhý) se totiž postupně rozkmotřovali a začali mít stále rozdílnější názory na válku na Ukrajině. Na začátku i Macron volal Putinovi a mluvil o míru. Dneska se spíš jeví jako vůdce válečné strany v Evropě. Orbán naopak dělá všechno pro to, aby se z jakéhokoliv vojenského dobrodružství NATO vyvázal a udržel si dodávky levného ruského plynu. Orbán si dokonce na budoucím generálním tajemníkovi NATO (Markem Ruttem) vymohl písemný slib, že Maďarsko nebude nuceno pomáhat Severoatlantické alianci na Ukrajině.

Babiš se teď rozhodl pro Maďara a nikoliv pro Francouze. Rozhodl se pro střední, nikoliv pro západní Evropu. A při trošce štěstí se rozhodl pro mír a nikoliv pro válku. Vůbec se nám to teď v ojroparlamentu štěpí na válečnou a protiválečnou stranu. Mám nějaké informace ze zákulisí, ale nebudu zatím nic konkrétního prozrazovat, protože situace na bruselském bojišti se mění každým okamžikem, ale mír vs. válka je teď už zřejmě silnější téma než grýndýl.

Jestliže Babiš tak nějak „opustil“ Emanuela, tak možná už tuší něco, co my ještě nevidíme. Že se nám Francie prostě mění a v hlubokých chodbách Elysejského paláce vane duch porážky, u které je lepší nebýt. Jak přesně to bude vypadat, to nevíme, ale francouzské volby tu budou co nevidět a než se v půlce července sejde na své ustavující schůzi nový ojroparlament, budeme už zřejmě vědět, jestli Babišova intuice ohledně Macrona byla správná.

V EU se tvoří konzervativní blok středoevropských zemí. Vondra s Vrecionovou tam nebudou. Ti zůstanou ve své frakci mírného odporu v mezích zákona a jen se budou starat, aby mezi ně nevlezl Filip Turek. Zároveň se tvoří i další frakce, které si dávají do programu mír, nikoliv válku. Jestli vše dobře dopadne, bude mít europarlament pravicovou i levicovou konzervativní frakci, kde mír nebude sprosté slovo, které budou přirozeně integrovat všechny chcimíry. Ale v této chvíli nesmím ani naznačovat.

Ono totiž všude v Evropě ty volby dopadly víceméně stejně, víme? Válečná strana oslabila, protiválečná posílila. Nikde nedošlo k průlomu, ale všude nastal posun. Samozřejmě kromě Poláků a Baltů. Ti, když slyší slovo Rus, tak se jim otevírá jaderná hlavice v kapse. Ti už rýsují koridory pro slavné tažení amerických vojsk na východ.

Mimochodem… pokud má NATO jít do války s Rusem, musí se to stát ještě před americkými volbami. Proto Orbán i Vučič mluví o horizontu několika měsíců. Po volbách už Trump do ničeho nepůjde, takže je zapotřebí, aby přišel k hotovému a nemohl s tím nic dělat. Ale byla by krásná ironie dějin, kdyby evropští trpaslíci rozjeli válku s tím, že jim Biden slíbil podporu, ale Trump by byl takový ranař, že by z toho stejně po volbách vycouval… Nějak si hoši poraďte sami, když už chcete válčit… O to důležitější bude, jestli se budeme kamarádit s Maďarskem.

Aniž bych znal podrobnosti, začínám mít dojem, že se ten středoevropský blok v ojroparlamentu pomaloučku polehoučku začne podobat bývalému Rakousku-Uhersku. Ne hned… tohle chvíli potrvá. Ale jak říká jeden můj slovenský kamarád – střední Evropa, to jsou země, kde se pijí ovocné pálenky. S těmi lidmi si rozumíme, s těmi máme společné zájmy a skrze lahvinku šnapsu s nimi máme i společný jazyk. To si postupně sedne.

Tož držím palce, aby se Andrej s Victorem domluvili, protože Fiala, Jurečka a Pekarová se v Orbánem nikdy nedomluví.

A zatímco budou jednat, my si můžeme vzít popcorn, sednout na gauč a koukat na Rakušana, jak se mu rozpadá jeho obhajoba policejního zásahu u fakulty a houpe se s ním sesle. Už i Bohumil Pečínka ho odepsal a to je co říct.

Pokud máte raději manželské etudy, můžete sledovat Černochovou, která už nemiluje Řehku a z největší lásky je tak velká nenávist, že se vlastně hledá nový náčelník genštábu.

A kdo máte rádi detektivky, můžete přemýšlet, o čem dneska na obědě jednali Fiala, Babiš a Petr Pavel. Vlastně by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby se bavili o restrukturalizaci vlády…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (368 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák:...Babiš se teď rozhodl pro Maďara a nikoliv pro Francouze. Rozhodl se pro střední, nikoliv pro západní Evropu. A při trošce štěstí se rozhodl pro mír a nikoliv pro válku. Vůbec se nám to teď v ojroparlamentu štěpí na válečnou a protiválečnou stranu.....

Doufejme že protiválečná strana nakonec zvítězí nad válečnou stranou proamerických poskoků

Průměrný počet slepic: 4.2 (111 hlasů)

Andrej Babiš učinil svůj nejodvážnější a nejpoctivější politický krok, když opustil frakci liberálů navázanou na prezidenta Macrona a provokativně se rozhodl otevřeně zapojit mezi evropské nejradikálnější populisty a extremisty, alespoň podle nenávistných nálepkách Pavla a Fialy. A ANO odešlo z liberální frakce Emanuela Macrona Renew i zastřešující evropské politické strany Alde.

Je to strategický a zároveň i zábavný krok: „Vy mě osočujete za populistu a extremistu? Tak víte co? Jste mi zcela ukradení. A s radostí klidně se mohu spojit s momentálně bezprizorním slovenským premiérem Ficem, maďarským premiérem Orbánem, stranou potencionální francouzské prezidentky Marine le Pen, rozhodujícím nizozemským politikem Geertem Wildersem spojencem.

V pátek Andrej Babiš vysvětlil svůj krok – “Šli jsme do voleb, abychom bojovali proti ilegální migraci, abychom změnili Green Deal, který ničí evropský průmysl a zemědělství a má negativní dopad na naše občany. Na základě jednání jsme dospěli k názoru, že Renew a ALDE mají zkrátka jiná stanoviska než ANO,” prohlásil Babiš na tiskové konferenci hnutí ve sněmovně. Novou frakci musí tvořit nejméně 23 europoslanců zastupujících sedm zemí. Výše zmínění hráči mají dohromady okolo 63 europoslanců z šesti států. Stačilo by jim tedy přibrat například rakouské Svobodné, nyní také v ID, nebo třeba belgický Vlámský zájem. A jsou za vodou...

...Europoslanec Zdechovský v jednom svém komentu nechápavě kroutil nad krokem Babiše hlavou, protože v dosavadní frakci Renew mohla mít se svými sedmi europoslanci na růžích ustláno. Mohla získat funkci předsedy významného výboru a místopředsedu Parlamentu. Pochopitelné. Lidovcům odjakživa šlo jen a jen o koryta…

AUTOR: Jiří Vyvadil

https://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/babisuv-risk-aneb-risk-je-zisk

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (130 hlasů)

- A zatímco budou jednat, my si můžeme vzít popcorn, sednout na gauč a koukat na Rakušana, jak se mu rozpadá...

- Pokud máte raději manželské etudy, můžete sledovat Černochovou, která už nemiluje Řehku... 

- A kdo máte rádi detektivky, můžete přemýšlet, o čem dneska na obědě jednali Fiala, Babiš a Petr Pavel...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (83 hlasů)

Chytrý tah Babiše pro novou frakci. Nejenom sebere argumenty libtardům ale i argumenty a hlavně hlasy opozice jestli se pokusí použít stejný argument. Heslo Antibabiš již netáhne.  Babiš je pro EU ale je vidět že přitvrdil, poučil se z příkladu Fica který byl vždy pro EU ale eurohujeři ho odstavili a proto Fico přitvrdil

Průměrný počet slepic: 4.5 (70 hlasů)

Andrej Babiš je bohatý člověk, který má byznys v naší zemi. I jeho firmy poškozuje Green Deal, protiruské sankce a drahé energie. Co je dobré pro Andreje Babiše (a jeho firmy) je dobré i pro další bohaté lidi v naší zemi a jejich firmy, i pro jejich zaměstnance a tak je to dobré i pro zbytek naší republiky.

Ostatní figurky na naší politické scéně jsou "zaměstnanci" jiných lidí s jinými zájmy, proto jim nedělá problém v zájmu svých "zaměstnavatelů" škodit naší zemi. Nenávist a závist vůči Andreji Babišovi je jejich fíkový list, kterým zakrývají svou nahotu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (97 hlasů)

Fíkový list zakrývá hanbu.

Nahota hanba není. Nahota je přirozený stav. Lze jím dokonce rozpoznat, zda je člověk muž nebo žena.

Hanba se zakrývá nejen fíkovým listem, ale i šátkem na obličeji nebo maskou, rouškou, respirátorem. 

Nenávist a závist jsou hanbou. Proto ti s maskou člověka na svém ksichtě nutili a nutí nosit totéž ostatní ve společenství, aby se mezi nimi lépe skryli. 

Co zbude z vládců a jejich poskoků, když sejmou masku? Hanba.

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Sněmovnou prošel návrh o korespondenční formě voleb znamenající převrat v demokratickém způsobu hlasování. Zkušenosti ze zahraničí hovoří o zběsilém nárůstu podvodů v rámci takovéhoto typu voleb, ostatně Bidenova křivka se stala proslulou a pomohla mu k naprosto šílenému vítězství v amerických prezidentských volbách. Ještě 4 roky po frašce v USA vyplouvají na povrch informace o manipulaci s korespondenčními lístky a krádeži Bílého domu Donaldu Trumpovi. Vice viz zde:

https://www.inadhled.live/uvaha-dne/mohou-cokoliv/

Průměrný počet slepic: 4 (79 hlasů)
Trvalý odkaz

Sen noci svatojánské anebo realita

Průměrný počet slepic: 3.8 (66 hlasů)

ten  jeho obrýlený ksicht vidím jsem si jista, že bych dokázala zdvihnout nohu tak vysoko !!

Průměrný počet slepic: 4.8 (97 hlasů)

Hodně lidí touží rozbít přímým úderem Fialové obrýlené himlerovky

fiala himler

Průměrný počet slepic: 4.1 (76 hlasů)

Stačilo by do koulí, ani byste nemusela tolik zvedat nohu... (brejličky by mu z toho určitě spadly taky)

😁 😁

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (89 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

:-) Mně by i stačilo poslat ho do pr.... háje zeleného, třeba i se zeleným:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (49 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Kam se trefit, když nic nemá?

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

Nečas, ale to byla onuce domácí

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Zpráskanej pes paní domácí 😩 🤔

 😁

 

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

aspoň se mají rádi ❤️

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

On musí, vždycky potřeboval sprostě vynadat..., bavil se tím celý národ, bylo to takové sebemrskačské (tam evidentně od začátku nosila kalhoty ona). 

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

ale šmejd Fiala  se drží jen díky zločinu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

po dlouhé době mám z Vidlákových postřehů zase pozitivní pocit.

V článku na CZ24News (Vaše věc) Jiří Vyvadil píše o: Babišově risku a zisku. Myslím si, že tento krok AB přidá spoustu voličů a současně to sebere mnoha libtardům jeden z "argumentů", že venku AB mluví jinak než doma. 

Snad je potenciální možnost nasazení našich lidí na frontu kdoví kde ta hranice, za kterou už lidi nebudou chtít jít. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (69 hlasů)

Sice jsem to sem už před dvěma dny dávala i s komentářem, ale dovolím si to ještě jednou zopakovat, alespoň odkaz:-). Protože mě to potěšilo a zadoufala jsem, že se vydal třeba na "lepší cestu" a nebyla to jen euforie z vítězství. A vypadá to tak, že snad to bude i pravda:-). Sílu ve svém hnutí na to má, tak ještě když bude mít i to správné přesvědčení, mohl by to být opravdu dobrý posun:-). A jak jsem už předtím napsala, pokud to "myslí vážně", já ho podpořím:-)

Babiš odchází od liberálů. Chtějí integrovat EU, posilovat Brusel, vysvětlil

21.06.2024 

Hnutí ANO v Evropském parlamentu odchází z liberální frakce Renew Europe, ve které působilo od roku 2014. Už dříve šéf ANO Andrej Babiš naznačoval, že frakci může opustit, protože se programově absolutně neshodují. „Ani Renew ani ALDE nejsou připraveny udělat dostatečnou revizi Green Dealu, jak my to máme v programu. Část této frakce chce dokonce přitvrdit v tom zeleném šílenství,“ prohlásil Babiš. Do jaké frakce ANO zamíří, zatím Babiš nesdělil.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Babis-odchazi-od-liberalu-Chteji-integrovat-EU-posilovat-Brusel-vysvetlil-757263

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (49 hlasů)

A ještě jeho komentář na fejsbůčku

Zdá se, že si to vychutnal:-)

Vždy plníme, co občanům slíbíme. Do evropských voleb jsme šli s tím, že budeme bojovat proti ilegální migraci, že chceme zrušit zákaz spalovacích motorů a zásadně změnit Green Deal. Hlavně ale chceme, aby Česká republika zůstala suverénní zemí.

Dosavadní jednání ukázala, že ve frakci Renew Europe to možné nebude, proto jsme se rozhodli Renew i stranu Alde opustit.

V Evropském parlamentu teď budeme hledat takové partnery, se kterými náš program budeme moci prosazovat. My naše voliče nezrazujeme.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (84 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

A ještě... Zajímavé pokračování. Že by první ovoce Babišem nastoupené lepší cesty...?

Babiš bouchl dveřmi a Leyenová má potíže. Dohnal ji k nečekanému

24.06.2024 9:00 | Monitoring

Odchod Andreje Babiše z frakce evropských liberálů vyvolal v Bruselu větší ohlas, než by se dalo čekat. Zejména předsedkyni von der Leyenové tím prý přidělal další vrásky v její snaze sehnat pro svou koalici, ze setrvačnosti nazývané jako velká, alespoň nejtěsnější většinu. Server Politico popisuje, co všechno k tomu paní Leyenová podniká.

Zatímco český twitter se Andreji Babišovi po pátečním oznámení odchodu z frakce Renew posmíval, v Bruselu jeho krok vyvolal velké bolení hlavy. Zejména u Ursuly von der Leyenové, která počítá každý hlas a Babišova sedmička pro ni může být fatální ztrátou.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Babis-bouchl-dvermi-a-Leyenova-ma-potize-Dohnal-ji-k-necekanemu-757365

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Já Vám ten pozitivní pocit zase zkazím.... Už v zítřejším článku... a v těch dalších také. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

kdyby jste věděl, jak mne dokážete rozesmát i povzbudit.. Třeba takovými třemi programy k popkornu..  💓💓.

Na druhou stranu nemůže být pořád posvícení..

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Mám to nějak podobně. Také mě Vidlák "drží nad vodou":-). Ale to posvícení moc často nemáme... Tak zbývá doufat v lepší a snažit se

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Divila bych se, že máme možnost delšího optimismu než do druhého dne...

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Taková zranění pacienti nepřežívají, říká lékař, co zachraňoval Fica

FILIP HARZER (Seznam 23.6.)

Zranění způsobená atentátem byla skutečně závažná a Robertu Ficovi pomohla fyzická kondice i silná vůle“, řekl lékař, který v banskobystrické nemocnici pečoval o zraněného slovenského premiéra.

Zotavoval se překvapivě velmi rychle, navzdory všem zraněním a komplikacím, které tam byly,“ uvedl nedávno v rozhovoru pro internetový deník Postoj Jozef Valky, přednosta Kliniky anesteziologie a intenzivní medicíny, kde Ficovi zachránili život.

Pacienti s podobnými vážnými střelnými poraněními se do nemocnice většinou vůbec nedostanou, protože vykrvácejí při převozu. V břiše se nacházejí dvě velké cévy – aorta a dolní dutá žíla. Pokud by je zasáhl projektil, pacient by během několika minut vykrvácel a nepřežil by ani převoz,“ uvedl Valky obecně o povaze Ficových zranění.

Pokud pacient převoz přežije, může během několika dní stejně zemřít na komplikace, které vznikly v důsledku poranění, jako je například sterkorální peritonitida (zánět po perforaci střeva). Přes veškerou snahu pacienti nepřežívají ve vysokém procentu,“ dodal lékař.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

Až přijde čas, podám si ruku s Putinem a budeme spolu mluvit o míru! Alexej Arestovič oznámil kandidaturu na prezidenta a prohlásil, že je třeba ruského prezidenta nevnímat jako nepřítele, ale dívat se na něj spíš jen jako na protivníka! Podle ruských novinářů je Arestovič “náhradník” a může to předznamenávat blízký konec Zelenského!  

Více viz zde:
https://aeronet.news/az-prijde-cas-podam-si-ruku-s-putinem-a-budeme-spolu-mluvit-o-miru-alexej-arestovic-oznamil-kandidaturu-na-prezidenta-a-prohlasil-ze-je-treba-ruskeho-prezidenta-nevnimat-jako-nepritele/
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (48 hlasů)

Arestoviče jsem několikrát slyšel ještě v době, kdy byl přítelem Zelenského. Mění názory jak ponožky. Je to hodně sebestředný člověk .Já mu nevěřím.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

ale ani tak se Zelenský nevyhne spravedlivému trestu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro Máju v 0:19

Kde nic není, nedá se to nakopnout.

Takže zbývá rektum nebo ksicht.

Průměrný počet slepic: 4.1 (46 hlasů)

Taky mě později napadlo připsat "jestli nějaké má"..., ale nechtělo se mi znovu zapínat PC. :-) Podle toho, jak na sebe nechal řvát v EP, tak to moc viditelné nebude...

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

.. s Milošem Zemanem, doporučuji shlédnout.

Miloš Zeman hovoří o ješitných politicích, kteří budou raději prvními z bezvýznamných politických trpaslíků než místopředsedy v jedné úspěšné parlamentní partají.

Dále hovoří, že že Petr Marcinka je "pravicový politický syn" Václava Klause seniora, zatímco on má díky volbám do parlamentu EU svou "levicovou politickou dceru".

Přišla řeč i o knize Spiknutí a lékařských diagnózách na dálku, které řeší české soudy.

Pointou celého vysílání byl bonmot, že pokud Petr Fiala opravdu nutně potřebuje psychiatra, tak Miloš Zeman doufá, že ho nebude léčit Džamila Stehlíková..

Průměrný počet slepic: 4.4 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

Zasáhli ruské vesmírné komunikační centrum NIP-16
Nepřetržité lety amerických RQ-4B v Černém moři

Nový ukrajinský útok po masakru v Sevastopolu, kde rakety zasáhly koupající se na pláži, jsme měli před chvílí na Krymu.
Několik raket ATACMS údajně zasáhlo ruské komunikační zařízení projektily NIP-16 odpálenými z vesmíru.  
Zařízení, které bylo poprvé založeno na počátku 60. let, mělo za úkol poskytovat komunikační data bezpilotním sovětským kosmickým lodím schopným komunikovat až na 300 milionů km daleko.

Poslání centra je dnes neznámé, i když je v podstatě považováno za vědeckou stanici bez jakékoli vojenské hodnoty.Ukrajinci se však rozhodli ji napadnout. Ve stejnou dobu provozují  USA lety denně do regionu prostřednictvím strategického průzkumného UAV RQ-4B, který startuje ze základny Sigonella na Sicílii a hlídkuje Černé moře.

Rusko obvinilo USA z používání UAV ke koordinaci útoků ATACMS proti Krymu.

Celý článek je zkrácený do pár řádků (10 řádků), více zkrátit nejde. Podrobně viz níže:

Vice s podrobným popisem, s mapy a videí viz zde:
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/nea-oukraniki-epithesi-stin-krimaia-me-atacms-ktypisan-to-rosiko-diastimiko-kentro-epikoinonion-nip-16/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 3.7 (36 hlasů)

jenže když musíš, tak musíš :-) A tady bych mu to uznal. Jinde by stačil odkaz, většinou inadhled.live

 

Průměrný počet slepic: 2.6 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

 "Útok nezůstane bez odpovědi" Rozzlobené oznámení ruského ministerstva zahraničí

Moskva poprvé přímo pohrozila USA, že nese plnou odpovědnost za útok proti Sevastopolu na Krymu  jak zdůraznily s americkými raketami ATACMS , kde byli zabiti 3 civilisté a více než 100 bylo zraněno na pláži. Jak uvedlo ruské ministerstvo zahraničí, za tento úder jsou odpovědné USA, protože to byli američtí experti, kteří nastavili souřadnice v procesoru rakety, aby napájeli inerciální navigační systém pomocí GPS a provedli tento slepý úder na Krymu na pláži plné koupajících se.

Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo „tento útok nezůstane bez odezvy“.

 „Úmyslný teroristický raketový útok byl proveden ve městě Sevastopol pěti americkými raketami ATACMS vybavenými kazetovými hlavicemi s municí. Čtyři rakety ATACMS vyrobené v USA byly zachyceny. Exploze hlavice páté americké rakety ve vzduchu měla za následek četné civilní oběti v Sevastopolu,“ uvádí dále ruské ministerstvo zahraničí: „Všechny odpalovací úkoly pro operačně-taktické rakety ATACMS zadávají američtí experti na základě údajů satelitního zpravodajství. Odpovědnost za úmyslný raketový útok na civilisty v Sevastopolu proto nesou především Spojené státy, které tyto zbraně Ukrajině dodaly, a Zelenského režim, z jehož území byl tento úder uskutečněn. Takové akce nezůstanou bez odezvy."

Zároveň přibývá videí ukazujících britské vojáky bojující na Ukrajině proti ruským silám. Video, které je údajně z Doněcké oblasti, ukazuje britské jednotky bojující s ruskými vojáky, ale datum videa nebylo potvrzeno.

Celý článek je zkrácený do pár řádků  (13 řádků), více zkrátit nejde. Podrobně viz níže:

Videa a podrobná zpráva viz zde:
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/i-mosxa-apeilise-eytheos-tin-ouasigkton-gia-to-ktypima-stin-krimaia-me-atacms-i-epithesi-de-tha-meinei-anapantiti/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 3.5 (39 hlasů)

Oni tu válku chtějí za každou cenu - co by asi tak řekli, kdyby se to stalo naopak, NY a jejich pláž...

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Přestaň to tu rozeštvávat ty sebestředný egoisto, já tvoje výlevy ze soukromého života, nebo tvé rádoby moudré poznámky úplně ke všemu co kdo napíše také v klidu odroluju a nečtu je. Nevšímej si antonína a budeme mít všichni klid! MMK

Průměrný počet slepic: 4 (61 hlas)

Jenže tady nejsme v anglosaským světě.

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)

anglosaská kolonie

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

spolu dva lidé válčí, tak je nějaké případné vykání jen hloupým pokrytectvím.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

???

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)