Liberál liberálu vlkem

Autor

Slyšeli jste někdy o firmě Brašnářství Tlustý? Dělají pásky, peněženky a takové ty bičíky a pouta, aby si páry měly v posteli s čím hrát. Proč o něčem tak banálním mluvím? Protože tato firma v posledních dvou dnech proběhla snad všemi novinami v zemi. Kdo o nich neudělal článek, jako by nebyl. Proč se o nich tak moc psalo? Protože je Jindřich Šídlo debil.

Ale vezmu to od úplného začátku. Kdo je aktivní na fejsbůku, tak na Brašnářství Tlustý dříve nebo později narazil. Oni totiž měli svůj marketing založený na sociálních sítích. Dříve nebo později se vám zobrazily jejich akce. Třeba limitované peněženky, kdy první kus dostal darem Petr Pavel, matně si vybavuji nějakou jejich dávnou akci na opasky, kdy udělali anketu a vyšlo jim, že výrobek se má jmenovat Václav Havel… také šili neprůstřelné vesty pro Ukrajinu a vůbec byli tak krásně aktivní a liberální, radost pohledět.

Teď někdy v týdnu majitel zveřejnil úpěnlivou výzvu zákazníkům, že firma je těsně před bankrotem, a tak kdyby byli všichni tak laskaví a něco si u nich koupili, aby řemeslná výroba v Praze nezanikla a pokračovala dál. Firma přece dělá všechno správně. Podporuje Ukrajinu, zaměstnává Ukrajince, miluje pana prezidenta…

Marketing se podařil, o několik hodin později už si majitel liboval, že jim zkolaboval e-shop, jaký obrovský nápor kupujících zažili…

Ale pod jejich reklamními statusy se začaly objevovat desítky negativních komentářů. Ozývali se rozhořčení zákazníci, kteří si zboží objednali už před časem, zaplatili, ale nic neobdrželi. Případně chtěli reklamovat nějaký nedostatek a nikdo s nimi nekomunikoval. Pak se začaly objevovat první články v tisku. že firma Tlustý nemá s Tlustým nic společného, že už ho dávno nový majitel vyštípal, že ještě nedávno si pochvaloval, jak mu skvěle jde byznys a teď najednou přichází s úpadkem.

Druhý den pak s majitelem vyšel rozhovor, kde přiznává, že nešlo ani tak o odvrácení bankrotu, ale jen prostě chtěli zvýšit prodej…

A pak už to jelo. Téměř každý deník o nich napsal, jak klamou spotřebitele, sami zákazníci přitvrdili se svými negativními zkušenostmi, objevily se účetní výkazy podle kterých firma žádné Ukrajince nezaměstnává, ale drží všechny na švarcsystému. Nakonec se ozvala i společnost Post Bellum, která si u nich objednala ty neprůstřelné vesty, že jí Brašnářství Tlustý dluží peníze, protože si mohli zažádat o vratku z DPH, kterou si ale ponechali.

A celé to bylo jen proto, že na začátku se nechal nachytat Jindřich Šídlo, který tu jejich úpěnlivou reklamní prosbu nasdílel a pak zjistil, že je to ukázková dezinformace, protože si v rozporu s novinářskou etikou zprávy neověřil. A pak už to jelo všude. Novináři jsou opravdu pražská kavárna. Oni spolu sedí, povídají si a píšou všichni to samé. Koordinují se u sojového latté… Takže banální zpráva o tom, že jistý kapitalista chtěl zvýšit prodej vyvoláním lítosti, vyústila v celorepublikovou ostudu, která tuto firmu spolehlivě pohřbí… jestli se to už nestalo.

Normálně bych takovou blbost přešel. Každý den u nás krachují firmy, každý den někdo končí, každý den se lidé snaží zachránit svůj byznys podobnými výzvami a každý den se mezi poctivé řemeslníky vměšují různí podvodníci, kteří se na podobných věcech snaží vydělat. Mezi Brašnářstvím Tlustý a šmejdy prodávajícími seniorům hrnce je velmi tenká hranice.

Já bych chtěl poukázat na jiný aspekt této věci. Na zběsilost, se kterou liberálové zlikvidovali svého bratra.

Brašnářství Tlustý byla firma, která byla woke až na půdu. V hodnocení pravdy a lásky musela mít deset bodů z deseti. Kolaborovala s režimem shora zdola. Přesně se hodila do své Prahy, ve které měla většinu zákazníků. Václav Havel, Petr Pavel, Ukrajina… Vsadím se, že už připravovali nějakou limitovanou edici bičů věnovaných našemu strategickému exkomunikátorovi, tzld. Foltýnovi. Nebo edici těžkých bot s okovanou špičkou… Každý uvědomělý člen Fialajugend potřebuje pořádné boty od Tlustého, aby mohl bezpečně rozšlapávat petiční stánky, případně kopat do seniorek. Kupujte boty Otakar. Vydržíte v nich kopat do dezolátů celý den… Maličko přeháním, ale když se podíváte na jejich web a jejich sociální sítě, tak tam přesně takovou komunikaci najdete.

A pic ho.. Nasrali Šídla a rozjel se shitstorm, jaký mají liberálové normálně nachystaný na své nepřátele. Něco podobného jsem si užil já po loňské odborářské demonstraci, podobně se útočí na Okamuru či komunisty. Vlastně ani nevím, jestli jsou všechny ty historky o zpronevěřených penězích od Post Bellum pravdivé. Oni ti Šídlové, Bartoníčci či Moravcové lžou tak moc, že ani opak není pravda. Ale výsledek se samozřejmě dostavil ihned. Včerejší vzorový liberál byl řádně osračkován, onálepkován a pohozen. Nic mu nepomohlo, že dal peněženku Petru Pavlovi. Nic mu nepomohlo, že „Havel“ u nich bylo častější slovo než „vole.“ Nic nepomohlo, že šil vesty pro chrabré ukrajinské bojovníky, kteří v nich vzdorovali Iskanderům a klouzavým pumám. Nic nepomohlo, že (sice skoro načerno) zaměstnával Ukrajince.

Majitel se mě samozřejmě na radu ptát nebude, ale viděl bych pro něj řešení, které by v Praze mělo celkem spolehlivě zabrat. Je třeba začít křičet na celé kolo, že Putin je vrah, Rusko je agresor a vyvěsit do výkladu pytel na mrtvoly se správným obličejem. Vítka Rakušana to zachránilo před Dozimetrem. V Praze je to pořád ještě plnomocný odpustek. Nevím, jestli to zabere, ale horší už to být nemůže, takže to alespoň může zkusit.

Mějte z toho poučení, přátelé. Nedělejte to jako liberálové. Nevyhánějte si ty, kteří mohou být na naší straně. Kupříkladu, nechte na pokoji Jiřího Stracha, který zrušil svou účast na vlasteneckém setkání v Příčovech. Jeho zostuzení nám nijak nepomůže a pokud to takhle budeme dělat, vlastně se nijak nelišíme od Šídla nebo Taberyho. Příští rok už třeba svou účast nezruší. Příští rok už třeba bude zcela náš. Takových případů jsou stovky a tisíce. Neoslabujme se. Nedělejme stejné chyby jako pravda a láska. Kdo může být náš, jako by už byl.

Je neděle… tak o tom přemýšlejte.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (355 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Přednáška premiéra Viktora Orbána na 33. letní svobodné univerzitě a studentském táboře Bálványos

2. část, 27/07/2024
 
Druhá prezentace je tedy o tom, co z vyplývá z desatera bodů, které jsem uvedl v první části. Odkaz na první část projevu:
Za prvé, je zde zapotřebí intelektuální odvaha. Takže je třeba pracovat se širšími mantinely, protože jsem přesvědčen, že osud Maďarů závisí na tom, zda pochopí, co se děje ve světě, a zda my Maďaři pochopíme, jaký bude svět po válce. Podle mého názoru přichází nový svět. Nelze nás obviňovat z omezené představivosti nebo z intelektuální setrvačnosti, ale i my - a já osobně, když jsem zde v posledních letech mluvil - jsme podcenili rozsah změn, které se dějí a které prožíváme.

Milí přátelé, milý letní tábore,
Prožíváme změnu, přichází změna, jakou jsme nezažili už pět set let. Nebylo to pro nás zřejmé, protože v posledních 150 letech došlo k velkým změnám u nás a kolem nás, ale v těchto změnách byl dominantní světovou mocí vždy Západ. A naším východiskem je, že změny, kterých jsme nyní svědky, nebudou pravděpodobně následovat tuto předchozí logiku. Naproti tomu se jedná o novou situaci. V minulosti byly změny západní: Habsburkové povstali a pak padli; Španělsko bylo na vzestupu a stalo se centrem moci; padlo a povstali Angličané; první světová válka skoncovala s monarchiemi; Angličany nahradili Američané jako světoví vůdci; pak rusko-americkou studenou válku vyhráli Američané. Všechny tyto události však zůstaly v rámci naší západní logiky. To však nyní neplatí, a právě tomu musíme čelit; západní svět totiž není napadán zevnitř západního světa, a tím byla logika změn narušena. To, o čem mluvím a čemu čelíme, je vlastně globální systémová změna. A je to proces, který přichází z Asie. Stručně a primitivně řečeno, po mnoho příštích desetiletí - nebo možná staletí, protože předchozí světový systém fungoval pět set let - bude dominantním centrem světa Asie: Mohl bych pokračovat dál: Čína, Indie, Pákistán, Indonésie. Tam už vytvořili své struktury, své platformy, existuje formace BRICS, v níž jsou již zastoupeni. A existuje Šanghajská organizace pro spolupráci, v níž tyto země budují novou světovou ekonomiku. Myslím, že je to nevyhnutelný proces, protože Asie má demografickou výhodu, má technologickou výhodu ve stále více oblastech, má kapitálovou výhodu a svou vojenskou sílu dostává do rovnováhy se Západem. Asie bude mít - nebo možná už má - nejvíce peněz, největší finanční fondy, největší společnosti na světě, nejlepší univerzity, nejlepší výzkumné ústavy a největší burzy. Bude mít - nebo již má - nejpokročilejší kosmický výzkum a nejvyspělejší lékařskou vědu. Kromě toho jsme my na Západě - dokonce i Rusové - byli do tohoto nového útvaru, který se formuje, vtaženi. Otázkou je, zda je tento proces vratný - a pokud ne, kdy se stal nevratným. Myslím, že se tak stalo v roce 2001, kdy jsme se my na Západě rozhodli pozvat Čínu do Světové obchodní organizace - známější jako WTO. Od té doby je tento proces téměř nezastavitelný a nezvratný.

Prezident Trump pracuje na nalezení americké odpovědi na tuto situaci. Pokus Donalda Trumpa je ve skutečnosti pravděpodobně poslední šancí pro USA, jak si udržet světovou nadvládu. Mohli bychom říci, že čtyři roky jsou málo, ale když se podíváte, koho si vybral za viceprezidenta, mladého a velmi silného muže, pokud Donald Trump nyní vyhraje, za čtyři roky bude jeho viceprezident kandidovat. Může sloužit dvě funkční období, a to bude celkem dvanáct let. A za dvanáct let může být realizována národní strategie. Jsem přesvědčen, že mnoho lidí si myslí, že pokud se Donald Trump vrátí do Bílého domu, Američané si budou chtít udržet svou světovou nadvládu tím, že si udrží své postavení ve světě. Já si myslím, že je to špatně. Samozřejmě, nikdo se nevzdává pozic sám od sebe, ale to nebude nejdůležitější cíl. Naopak, prioritou bude obnova a posílení Severní Ameriky. To znamená nejen USA, ale také Kanady a Mexika, protože společně tvoří hospodářský prostor. A místo Ameriky ve světě bude méně důležité. To, co prezident říká, musíte brát vážně: "Amerika na prvním místě, všechno tady, všechno se vrátí domů!" Proto se rozvíjí schopnost získávat kapitál odevšad. Už teď tím trpíme: velké evropské společnosti neinvestují v Evropě, ale investují v Americe, protože schopnost přilákat kapitál se zdá být na obzoru. Z každého se chystají vytěžit maximum pro sebe. Nevím, zda jste četli, co řekl pan exprezident Trump. Například USA nejsou pojišťovnou, a pokud chce Tchaj-wan bezpečnost, měl by ji  zaplatit. Donutí nás, Evropany, NATO a Čínu, abychom zaplatili cenu za bezpečnost; a také dosáhnou vyjednáváním obchodní rovnováhy s Čínou a změní ji ve prospěch USA. Vyvolají masivní rozvoj infrastruktury, vojenského výzkumu a inovací v USA. Dosáhnou - nebo možná již dosáhly - energetické soběstačnosti a soběstačnosti v surovinách; a konečně se zlepší ideologicky a vzdají se vývozu demokracie. Amerika na prvním místě. Vývoz demokracie je u konce. To je podstata experimentu, který Amerika provádí v reakci na popsanou situaci.
 

Jaká je evropská reakce na změnu globálního systému? Máme dvě možnosti. První je to, čemu říkáme "skanzen". To je to, co máme nyní. Směřujeme k němu. Evropa, pohlcená USA, zůstane v zaostalé roli. Bude to kontinent, který svět obdivuje, ale který v sobě již nemá dynamiku rozvoje. Druhou možností, kterou oznámil prezident Macron, je strategická autonomie. Jinými slovy, musíme vstoupit do soutěže o změnu globálního systému. Koneckonců to podle své vlastní logiky dělají i USA. A skutečně se jedná v Evropě o 400 milionů lidí. Je možné obnovit schopnost Evropy přitahovat kapitál a je možné přivést kapitál z Ameriky zpět. Je možné uskutečnit velké infrastrukturní stavby, zejména ve střední Evropě - TGV Budapešť-Bukurešť a TGV Varšava-Budapešť, abychom zmínili to, na čem se podílíme. Potřebujeme evropskou vojenskou alianci se silným evropským obranným průmyslem, výzkumem a inovacemi. Potřebujeme evropskou energetickou soběstačnost, která nebude možná bez jaderné energie. A po válce potřebujeme nové usmíření s Ruskem. To znamená, že Evropská unie se musí vzdát svých ambicí jako politický projekt, Unie se musí posílit jako ekonomický projekt a Unie se musí vytvořit jako obranný projekt. V obou případech - skanzenu nebo pokud se připojíme ke konkurenci - se stane to, že musíme být připraveni na to, že Ukrajina nebude členem NATO ani Evropské unie, protože my Evropané na to nemáme dost peněz. Ukrajina se vrátí do pozice nárazníkového státu. Pokud bude mít štěstí, bude to spojeno s mezinárodními bezpečnostními zárukami, které budou zakotveny v dohodě mezi USA a Ruskem, na níž se možná budeme moci podílet i my Evropané. Polský experiment se nezdaří, protože na to nemají prostředky: budou se muset vrátit do střední Evropy a do V4. Počkejme tedy, až se polští bratři a sestry vrátí. Druhá prezentace je u konce. Třetí část, věnovaná tomu, jak se očekávané změny patrně promítnou do budoucnosti Maďarska, bude následovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (113 hlasů)

Orbán:

"Tajemství velikosti spočívá ve schopnosti sloužit něčemu většímu, než jste vy sami. Abyste toho dosáhli, musíte nejprve uznat, že na světě existuje něco nebo nějaké věci, které jsou větší než vy, a pak se musíte věnovat službě těmto větším věcem. Takových věcí není mnoho. Máte svého Boha, svou zemi a svou rodinu. Pokud to však neděláte, ale místo toho se soustředíte na svou vlastní velikost, myslíte si, že jste chytřejší, krásnější, talentovanější než většina lidí, pokud na to vynakládáte svou energii, na to, abyste to všechno sdělovali druhým, pak to, co získáte, není velikost, ale velikášství. A to je důvod, proč dnes, kdykoli jednáme se Západoevropany, v každém gestu cítíme velikášství místo velikosti. Musím říci, že se vyvinula situace, kterou můžeme nazvat prázdnotou, a pocit nadbytečnosti, který s ní souvisí, vyvolává agresi. Proto se objevuje "agresivní trpaslík" jako nový typ člověka."

Orbán:

"Pocity a myšlenky lidu jsou označovány za xenofobii, homofobii a nacionalismus. V reakci na to lid obviňuje elity, že se nestarají o to, co je pro lidi důležité, ale že se utápějí v jakémsi pomateném globalismu. V důsledku toho se elity a lid nemohou vzájemně dohodnout v otázce spolupráce. Mohl bych uvést mnoho zemí. Ale pokud se lid a elity nemohou dohodnout na spolupráci, jak může vzniknout zastupitelská demokracie? Protože máme elitu, která nechce zastupovat lid a je hrdá na to, že ho nechce zastupovat, a máme lid, který není zastupován."

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (88 hlasů)

Mě nikdy Maďaři nebyli příliš sympatičtí, ale Orbán to změnil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (71 hlas)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Já Maďary neznala (jen nějakou jejich muziku), takže mně nevadili. A Orbána, toho bych chtěla za prezidenta pro střední Evropu. 😁 (nebo radši premiéra, prezidenti jsou na nic) 😎

Průměrný počet slepic: 4.6 (79 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Maďaři mají jeden velký spící problém. Po První světové válce byly Uhry, co by poražená země okleštěny. Jejich polovina obyvatelstva byla předána sousedním státům. Proto v nich existují velké maďarské menšiny (Slovensko, Rumunsko, Ukrajina, Chorvatsko). Z toho by ještě mohl být velký problém. Otázka je, jak se k tomuhle Orbán postaví.

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

tak znám akorát Orbána a Babiše!

Průměrný počet slepic: 2.6 (30 hlasů)

Omega a Locomotiv GT ??

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

jenže to nebyl můj šálek kávy. Já tak Tučnýho, Plavce a Gotta. Prostě, hudbu, text co nerve uši, ale je v ní poezie.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Nohavica !!

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

pravil: ,, Žádný Maďar, nemůže zato, že je Maďar:"

,,Pij, ty kluku maďarská!, To vy byste nás takhle nehostili!"

P.S.

Podobnost s Ukrajinci může být čistě náhodná.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

víte, za soušnu Maďaři ani Poláci nebyli tak posr....jako my Češi. Oni byli a stále jsou svi. Byl jsem tam tenkrát hodněkrát a vládl tam v podstatě napůl kapitalismus. My jsme vždy (vc.dnesni doby) papezstejsi než papež, ach jo..

 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Nejhorší je, že mu to myslí. Viktora Orbána jsme si povšiml před hodně léty. Byl jsem tehdy v Maďarsku a překvapivalo mne jak moudře ten chlap dovede vládnout. Už je to docela dávno a on to postupem času ještě zdokonalil. Proto ho  Maďaři i ty jejich divoké Maďarky mají tak rádi. On je přesným opakem libtardů. Myslete si o libtardech co chcete, ale jejich největší problém je, že mezi nimi nenajdete nikoho chytrého. Kdyby mezi ně i chytrý přišel, nesnesli by ho mezi sebou. Je to takhle: Volové se sešli. Všude plno volů. Dívejte se odkud chcete, nahoru či dolů. Není známá žádná finta, ani žádná škola, která změní vola blbce na chytrého vola.

Vůl je vůl. Vůl nehledá nikoho, kdo ví co, kdy, jak a proč. Proto každý vůl nakonec je předurčen skončit vždy zase jako vůl. Libtardi na celém světě jsou v tomhle směru  nepoučitelní. Libtardi, ať jsou kdokoliv,  jedno zda je to brašnář z Čech, či žoldák cvičený v Británii, či strategický komunikátor. Výsledek dosáhnou vždy totožný. Žádného vola nikdy včas netrkne co se může stát. Vůl ani nemívá plán B.

,,Že Ruské síly začaly v Kurské oblasti vyvíjet velký tlak na  rojení volů, voly překvapí. Vůl pozná, že Rusové útočí na jeho formace, až když vidí že útočí. Ukrajinské síly byly přivezeny na poslední chvíli z Británie. Jak potvrzují  zajatci, nyní trpí kritickými ztrátami a je otázkou, jak je nahradit. 6500 mužů bylo šest měsíců cvičeno v Británii Britskou armádou a letecky přepraveno do Polska pouhých šest dní před útokem 20. července. Poté byli přesunuti po železnici do oblasti Sumi. Nyní se ale zdá, že se Rusové z překvapení vzpamatovali a postupně zvyšují tlak, a to především pomocí útočných vrtulníků. Vyhýbají se masovému bombardování, dokud nebude dokončena evakuace asi 100 000 obyvatel. Rusové jsou personálně nadřazeni a navíc, nebylo zneškodněno ruské velitelské centrum, ani jaderná elektrárna u města Shuja nebyla obsazena. Rusové vrhli do boje tanky T-72BM a mnoho BMP-3”. Tenhle jeden odstavec mám z řeckého internetu.

Západní tisk popisuje „balancování“ taktické situace. Jaká bude budoucnost ukrajinských jednotek? Vše bude záviset na podpoře, kterou dostanou z Ukrajiny. Navíc Wagner je připraven k úderu ve směru na Kyjev. Velké ruské síly jsou připravené vstoupit na Ukrajinu ze severu. Pokud se Ukrajině nepodaří zajistit hladký tok zásob a dělostřelecké podpory, budou poraženi.

Vůl nevůl, škoda každého zmařeného mladého života.

Škoda každého zbytečně mrtvého, zabitého. Škoda, bývalá naše, dnes německá fabriku s velkým Š, dokáže vyrobit 600 elektromobilů denně. Je to na nic, ale technicky to je možné a jde to rychle. Ale vychovat pětedvacetietého chlapa trvá těch pětadvacet let. Není na to žádná fabriku.  A potom dospělého chlapa poslat na smrt, to jak je vidět možné je, ale nepochopitelné. Vůl, ten  kdo nechce mír, vůl ten kdo válku nařídí i ten kdo shání patróny. Ne hrdina, ale vůl je i ten co se v téhle zbytečné válce nechá zabít.

Průměrný počet slepic: 4.8 (101 hlas)
Trvalý odkaz

Máš smysl pro humor Vidláku, zasmál jsem na chvíli s těmi boty Otakar. Ale jen na chvíli vydržel úsměv na mé tváři když jsem si vzpomněl na slova plná nenávisti od toho vygumovaného lampasáka Foltýna. A taky těch jiných fanatiků libtardů Kartouš, Svobodová, Bouška   kteří s Foltýnem ve Slavonicích vedli debatu o nás dezolátech a jejich plánů co pro nás chystají aby nás zlikvidovali. Tito lidi jsou fakt duševně nemocní. A o to více jsou proto tito ubožáci nebezpeční. Když jsem si vzpomněl na ty hluboké příkopy které pro nás co jsme "svině" dle vyjádření Foltýna chystá tento lampasák tak mi smích přešel, viz video Petra Bohuše o Foltýnovi  v pořadu Modrý jelen zde:
https://www.youtube.com/watch?v=Yor-XwvbZ_I

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (69 hlasů)
Trvalý odkaz

Gratuluji Alžírsku k

historickému olympijskému zlatu.

Je to vůbec poprvé,

kdy v ženské kategorii

zvítězil biologický muž.

------------------------------------------------------------

Lawson Natty v listopadu poskytl mačetu Carlosovi Netovi, jenž s ní zavraždil 14-letého chlapce Gordona Gaulta. Lawson Natty bude propuštěn z vězení po 6 měsících s odůvodněním, že britské věznice jsou kapacitně přetíženy.

Tyler Kay, otec 3 dětí, jenž byl včera odsouzen ve stejné zemi na 38 měsíců nepodmíněně za sdílení "nenávistného komentáře" na svém profilu na síti X.

Otakar Foltýn dnes bude jistě slavit - v Anglii už se s těmi sviněmi a nebezpečnými zombíky přestali mazlit.

A aby je mohli poslat do vězení, tak jim tam uvolňují místo propouštěním těch milých hodných kluků, co se provinili pouze tím, že se podíleli na vraždě mladého kluka.

Pokud byla Velká Británie kolébkou moderní evropské demokracie, pak bude zcela jistě i jejím hrobníkem.

Nevím, jak vy, ale na tenhle Západ já fakt patřit nechci. Pojďme si společně s Orbánem a Ficem raději tvořit naši vlastní budoucnost. Jste pro? (FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (93 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ale na naší straně k těm dvěma osobnostem chybí sparing partner. Rajchl by byl fajn, ale bohužel nějak nepřitahuje moc lidí. Vůbec jsem v poslední době neslyšel Babiše, zda je pro něho Orbán ještě pořád kámoš. Nemusel by vymýšlet nějaké programy, to by mohl přebírat od Orbána. Stačilo by, kdyby do toho trojspolku přivedl svoji voličskou podporu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

než že by letěl vzhůru. Mám dojem, že naděje vkládané do PRO prokaučoval.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

ale i v politice se mnohdy mění často v okamžiku. Stále si myslím a věřím tomu, že Rajchl má na víc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

ale ne s těmi, kterými se obklopil

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

souhlas (i s Maďar.rock.muzikou), mě nejvíc vadí Vacek, ale Hašek taky není žádná výhra...

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Celosvětová situace je prachbídná. Po ekonomické stránce je Západ na sestupu, burzy se otřásají. Blízký a Střední Východ jsou na pokraji války. V Austrálii rozjeli naplno kreditní systém v přístupu obyvatelů k sociálním sítím. A to s pomocí ID občana. To zavádí Bartoš i u nás, jen hloupým nedochází, k čemu je třeba. V USA se blíží prezidentské volby a vítězství Trumpa, které by přineslo mnoho změn, se stává méně reálným, než je vytouženým u neliberální části osazenstva planety. Tupci uvidí v Harrisové naději, aniž by jim docházel její politický původ i přístup. Přitom patří do skupiny, v níž najdeme Leyenovou, většinu současných liberálních evropských političek včetně Jourové, Pekarové Adamové či Černochové, mílovými kroky se k nim blíží i hloupá Nerudová. Tyto ženy fungující jako dokonale poslušné loutky skutečných elit škodí světu svou reálnou neschopností a nedostatkem přirozené inteligence mnohem více, než si dokážeme připustit. Myslíme si, že podzim bude tentokrát extrémně důležitým obdobím. U nás to sebestředný Fiala doklepe do korespondenčních voleb, a co bude dále, to je zatím ve hvězdách. Ve světě je tak silné napětí, že se může stát cokoliv. Štěstí sice přeje připraveným, ale na to, co přijde, se asi připravit nelze.

to je jen odstavec, celý článek zde:
https://www.inadhled.live/uvaha-dne/otazku-proc-si-poklada-polovina-sveta/
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)

Vyděšená Mirka!!! Její jméno ke jménům Jourová, Pekarová Adamová či Černochová, beze sporu patří. Mílovými kroky se k nim blíží i hloupá Nerudová, to jste napsal správně tu nevynechávat. Ale Mirka?  Mirka chybí! V žádném případě nevynechávejte Mirku. Možná by stálo za to přidat ještě atomovou bábu. Ta sice dosud nemá vysněnou funkci, ale ona se příště zase pokusí… Možná také Gregorovou?

Když se tady dnes tolik píše o Maďarech a je nutné přiznat, že oni mají svoje divoké Maďarky, ale nestyďme se, pochlubme se. My, zase máme své zpovykané, nechytré Češky. My je máme a nedáme. Jsou to České Libtardky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Selhali v Korenevo – Byli odraženi od jaderné elektrárny.

Nepodařilo se jim dobýt celé strategické město Suja.

Utok Ukrajinců na Rusko ospravedlňuje Putinovo rozhodnutí zasáhnout Ukrajinu.

Ruské síly začaly v Kurské oblasti vyvíjet velký tlak na útočící ukrajinské formace. Ukrajinské síly, které před pěti dny překvapivě napadly (síly přivezené na poslední chvíli z Británie, potvrzují ukrajinští zajatci), nyní trpí kritickými ztrátami a je otázkou, jak je nahradit. Síla počtu 6500 mužů byla šest měsíců cvičena v Británii britskou armádou a letecky přepravena do Polska pouhých šest dní před útokem 20. července. Poté byla přesunuta po železnici do oblasti Sumi.

Nyní se ale zdá, že se Rusové z překvapení vzpamatovali a postupně zvyšují tlak, a to především pomocí útočných vrtulníků. Vyhýbají se masovému bombardování , dokud nebude dokončena evakuace asi 100 000 obyvatel. Žádný z ukrajinských cílů ANSK však zatím nebyla realizován a je otázkou, jak bude realizován nyní, když se ztratila výhoda překvapení a bránící se Rusové jsou v početní výhodě. Ukrajinci nedokázali obsadit ani ruské velitelské centrum v Korenevu (i když pětkrát vstoupili do města, ale byli odraženi) ani jadernou elektrárnu u města Shuja nedokázali obsadit.

Neovládají ani samotné město: na jihovýchodě zůstalo v ruských rukou území rovnající se 15 % města. A už Rusové vrhli do boje tanky T-72BM a mnoho BMP-3. Západní tisk popisuje „balancování“ taktické situace. Jaká bude budoucnost ukrajinských jednotek a operací obecně? Vše bude záviset na podpoře, kterou dostanou z Ukrajiny. Pokud se jim nepodaří zajistit hladký tok zásob a dělostřelecké podpory, budou poraženi.

Nutno podotknout, že ukrajinsky útok paradoxně politicky ospravedlňuje volbu V. Putina udeřit jako první na Ukrajině, v únoru 2022: Ti, kteří tvrdili, že „Rusku nehrozí invaze od Ukrajiny, proto nebylo třeba uchýlit se k ozbrojeným operacím“ , jejich názory byly teď rázně vyvráceny.

Na frontě nyní Rusové ničí zásobovací trasy Ukrajiny: Obecně je západní tisk k výsledkům ukrajinského útoku velmi opatrný. Řekli bychom, že ne optimisticky. Ukrajinci sice se fotí v ruských vesnicích, ale ani zdaleka si neudržují své pozice v těchto vesnicích… Ukrajinský provoz byl již omezen na vzdálenost 20 km od hraničního přechodu. Ukrajinci nemají výrazné zálohy, nemají letectvo, nemají ani strategickou hloubku.

Jak moc stačí odvaha a – daný – dobrý výcvik od Britů ?

zdroj: pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.3 (50 hlasů)

to je hustý, prý krachuje firma Tlustý. V novinách je napsaný, že už je to firma Vychcaný!

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

mně leze krkem, že se člověk stává vlkem. Přitom já znám lepší jev, třeba když se ze člověka - vlka, stane člověk - Meresjev!

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

od análů do análů!

Průměrný počet slepic: 5 (38 hlasů)

zase jsi mě dostal 😁😁😁

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Vy jste prostě boží, čím dál lepší, tomu se říká talent..ale s Omegou a Lokomotiv GT nesouhlasím, jedna se o rock a rock je prostě hudba mnoha smerů a rozmanitých odnoží vc.metalu. Nejde vůbec o žánr ale o tom jestli je hudba dobrá nebo blbá..dobrá hudba se většinou pozná podle toho že je nadčasová, vydrží věky (ale samozřejmě je to trochu složitější). Plavci, Tucny-skvele, Karla už asi nikdo nenahradí, ale nejde tyto tři interprety srovnávat, ovšem mají jedno společné-vsichni jsou nadčasoví, alespoň pro mě. Nicméně hudba narozdíl od politiky má jednu dobrou vlastnost-spojuje (ale nebylo to tak vždy....)

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem si teď projel celé ty dnešní VK a mám z nich vyloženě dobrý pocit. Zajímavé a aktuální příspěvky, celkem prima úvahy o situaci, vtipné poznámky a skvělé veršíky od našeho básníka. Vidlák se viditelně zlepšuje, ale ten náš kompars taky. Mám z toho radost!
Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky za Orbanův projev,

myslím, že je dobrý vizionář.

Také jsem nakloněna Rajchlovi. Ale se Sorosovými hochy a děvčaty finančně soupeřit nemůže. Proto to je, jak to je. Udělal dobře, že se spojil s SPD. Snad se ti dva kohouti ( Rajchl + Okamura) vydrží nepoprat aspoň do voleb).

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Kursk nikdo neodpustí ani nezapomene. Nikdy. A pokud někteří ruští liberálové na útěku s radostí napsali, že toto byl „radikální zlom“ ve válce, pak měli pravdu, jen z opačné strany. Toto je skutečně průlom. Ve vědomí a pochopení toho, s kým má Rusko co do činění v podobě banderovské Ukrajiny. A žádná poloviční opatření zde již nejsou možná.

ZDROJ: Hlas Mordora / News Front

-------------------------------------------------

(pozn. Jestli takto uvažují libtardi, pak jim musí strašit na majáku a jsou ještě větší blbci než jsme doufali)

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

naprosto zlikvidovat soucítění spoluobčanů s podnikateli. V covidu za mnou známí chodili, jestli nepotřebuji založit ( nepotřeboval jsem ), dnes nevím, nevím, jestli by se někdo hrnul s pomocí. No, ale pár známých a rodina asi ano.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

"Pokud svoboda slova vůbec něco znamená, znamená to právo říkat lidem, co nechtějí slyšet." George Orwell.

Nikdo nemá právo být během života chráněn před útoky přehmaty, urážkami nebo zraněnými city. To jsou rizika, která přináší život ve společnosti. Každý, kdo to neunese, by se měl stát poustevníkem. (Anne Widdecombe, Reform UK)

https://www.youtube.com/watch?v=mgy9MJlxAxQ

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Právo být chráněn sice nemá, ale právo na patřičnou reakci ano. Ono taky záleží na tom, jak velké jsou ty útoky, přehmaty, urážky a zraněné city. Ta reakce by tomu měla odpovídat.

Dnes je snaha dávat o vězení za něco čemu se rozumný člověk jen zasměje.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Přednáška premiéra Viktora Orbána na 33. letní svobodné univerzitě a studentském táboře Bálványos

3. část, 27/07/2024
Zbývá prodiskutovat už jen jeden problém. Jak se změna situace dotkne Maďarska.

Co by mělo Maďarsko v této situaci dělat? Především si uvědomme smutnou skutečnost, že před pěti sty lety, v době poslední změny globálního systému, byla Evropa vítězem a Maďarsko poraženým. Byla to doba, kdy se díky geografickým objevům otevřel v západní polovině Evropy nový hospodářský prostor - prostor, na kterém jsme se vůbec nemohli podílet. Bohužel ve stejné době nás zasáhl i civilizační konflikt, kdy do Maďarska dorazil islámský dobyvatel, který z nás na dlouhá léta udělal válečnou zónu. To mělo za následek obrovský úbytek obyvatelstva, což vedlo k jeho přesídlování - jehož důsledky vidíme dodnes. A bohužel jsme neměli schopnost se z této situace sami vymanit. Nedokázali jsme se osvobodit vlastními silami, a tak jsme museli být na několik století připojeni ke germánskému habsburskému světu.
Připomeňme si také, že před pěti sty lety maďarská elita plně chápala, co se děje. Chápala podstatu změny, ale neměla prostředky, které by jí umožnily zemi na tuto změnu připravit. To byl důvod neúspěchu pokusů rozšířit prostor - politický, hospodářský a vojenský - a vyhnout se potížím: pokusů vymanit se ze situace. Takový pokus učinil král Matyáš, který se - po Zikmundově vzoru - snažil stát císařem Svaté říše římské, a zapojit tak Uhry do globální změny systému. To se mu však nepodařilo. Zařadil bych sem však i pokus o jmenování Tamáse Bakócze papežem, což by nám dalo další příležitost stát se vítězem v této globální systémové změně. Tyto pokusy však neuspěly. Proto je maďarským symbolem této doby, symbolem maďarského neúspěchu, vojenská porážka u Moháče. Jinými slovy, počátek světové mocenské nadvlády Západu se shodoval s úpadkem Maďarska.
To je důležité, protože nyní si musíme ujasnit náš vztah k nové změně globálního systému. Máme dvě možnosti: Buď to bude pro Maďarsko hrozba, nebo příležitost. Pokud je to hrozba, pak musíme provádět politiku ochrany statu quo: musíme plout společně se Spojenými státy a Evropskou unií a musíme ztotožnit naše národní zájmy s jednou nebo oběma větvemi Západu. Pokud to nevnímáme jako hrozbu, ale jako příležitost, musíme si vytyčit vlastní cestu rozvoje, provést změny a převzít iniciativu. Jinými slovy, vyplatí se provádět národně orientovanou politiku. Věřím v to druhé, patřím k té druhé škole: současná změna globálního systému není hrozbou, není primárně hrozbou, ale spíše příležitostí.
Pokud však chceme provádět svou samostatnou národní politiku, je otázkou, zda máme potřebné výchozí podmínky. Jinými slovy, zda by nám nehrozilo, že nám někdo šlápne na kuří oko - nebo spíše, že nás nezašlápne. Otázkou tedy je, zda máme či nemáme potřebné výchozí podmínky pro vlastní cestu ve vztazích s USA, Evropskou unií a Asií.
Stručně řečeno, mohu jen konstatovat, že vývoj v USA jde v náš prospěch. Nevěřím, že od Spojených států dostaneme ekonomickou a politickou nabídku, která by pro nás vytvořila lepší příležitost než je členství v Evropské unii. Pokud nějakou dostaneme, měli bychom ji zvážit. Samozřejmě je třeba se vyhnout polské pasti: vsadili hodně na jednu kartu, ale v Americe byla demokratická vláda; sice jim pomohli v jejich strategických polských národních cílech, ale na druhou stranu Poláci podléhají vnucování politiky vývozu demokracie, LGBTQ, migrace a vnitřní společenské transformace, která vlastně hrozí ztrátou jejich národní identity. Pokud tedy přijde nabídka z Ameriky, je třeba pečlivě zvážit její rizika.
Pokud se podíváme na Asii a Čínu, musíme říci, že tam výchozí podmínky existují - protože jsme dostali nabídku z Číny. Dostali jsme maximální možnou nabídku a lepší už nedostaneme. To lze shrnout následovně: Čína je velmi daleko a členství Maďarska v Evropské unii je pro ni výhodou. Tím se liší od Američanů, kteří nám neustále říkají, že bychom z ní možná měli vystoupit. Číňané si myslí, že jsme na tom dobře - i když členství v EU je omezením, protože nemůžeme provádět nezávislou obchodní politiku, protože členství v EU s sebou nese společnou obchodní politiku. Na to Číňané říkají, že vzhledem k tomu bychom se měli vzájemně podílet na modernizaci. Samozřejmě, když lvi nabízejí pozvání myši, je třeba být vždy ve střehu, protože koneckonců záleží na realitě a relativní velikosti. Ale tato čínská nabídka podílet se na vzájemné modernizaci - oznámená během květnové návštěvy čínského prezidenta - znamená, že jsou ochotni investovat část svých zdrojů a rozvojových prostředků v Maďarsku a že jsou ochotni nabídnout nám možnosti účasti na čínském trhu.
Jak se budou vyvíjet vztahy mezi EU a Maďarskem, pokud budeme považovat naše členství v EU za omezující podmínku? Podle mého názoru se západní část Evropské unie již nevrátí k modelu národního státu. Proto se bude i nadále pohybovat v pro nás neznámých vodách. Východní část Unie - jinými slovy my - si může svou podmínku národních států obhájit. Toho jsme schopni. Unie současnou válku prohrála. USA ji opustí. Evropa nemůže financovat válku, nemůže financovat obnovu Ukrajiny a nemůže financovat její chod.
Zatímco nás Ukrajina žádá o další půjčky, probíhají jednání o odpisu půjček, které si již dříve vzala. Dnes se věřitelé a Ukrajina dohadují, zda má splatit 20 nebo 60 procent dluhu, který si vzala. Taková je reálná situace. Jinými slovy, Evropská unie musí za toto vojenské dobrodružství zaplatit. Tato cena bude vysoká a bude mít na nás nepříznivý dopad. Důsledkem pro nás - pro Evropu - je jako hraniční podmínka to, že Evropská unie uzná, že středoevropské země zůstanou v Evropské unii, přičemž budou stát na základech národních států a budou sledovat své vlastní zahraničněpolitické cíle. EU se to nemusí líbit, ale bude se s tím muset smířit - zejména proto, že počet takových zemí se bude zvyšovat.
Celkově tedy mohu říci, že podmínky pro samostatnou národně orientovanou politiku vůči Americe, Asii a Evropě existují. Ty budou určovat hranice našeho manévrovacího prostoru. Tento prostor je široký - širší než kdykoli v posledních pěti stech letech. Další otázkou je, co musíme udělat, abychom tento prostor využili ve svůj prospěch. Pokud dojde ke změně globálního systému, pak potřebujeme strategii, která bude pro tuto změnu přínosná.
Pokud dojde ke změně globálního systému, pak potřebujeme velkou strategii pro Maďarsko. Zde je důležité pořadí slov: nepotřebujeme strategii pro velké Maďarsko, ale velkou strategii pro Maďarsko. To znamená, že dosud jsme měli malé strategie, obvykle s časovým horizontem do roku 2030. Jedná se o akční plány, politické programy, které měly za cíl navázat na to, co jsme začali v roce 2010 - čemu říkáme budování národního kurzu - a jednoduše to dokončit. Je třeba na ně navázat. V době globálních systémových změn to však nestačí. K tomu potřebujeme velkou strategii, delší časový rámec - zejména pokud předpokládáme, že tato globální systémová změna povede ke stabilnímu dlouhodobému stavu, který bude trvat staletí. Zda tomu tak bude, budou samozřejmě moci říci až naši vnuci na Tusnádu v roce 2050.
Jak jsme na tom s velkou strategií Maďarska? Je v našem šuplíku velká strategie pro Maďarsko? Měla by tam být a ve skutečnosti tam je. To je odpověď. Protože v posledních dvou letech nás válka povzbudila. Stalo se zde několik věcí, které jsme se rozhodli udělat, abychom vytvořili velkou strategii - i když jsme o nich v této souvislosti nemluvili. Na takové velké strategii jsme začali pracovat okamžitě po volbách v roce 2022. Neobvyklé je, že maďarská vláda má politického ministra, jehož úkolem je vlastně tuto velkou strategii sestavit. Vstoupili jsme do systému tvorby programů týmu prezidenta Donalda Trumpa a jsme tam hluboce zapojeni. Již nějakou dobu se výzkumní pracovníci Magyar Nemzeti Bank [Maďarské národní banky] účastní strategických workshopů v Asii - zejména v Číně. A abychom naši nevýhodu proměnili ve výhodu, poté, co jsme byli nuceni provést výměnu na ministerstvu, jsme do vlády nepřivedli technokrata, ale strategického myslitele, a vytvořili jsme samostatné ministerstvo pro Evropskou unii s Jánosem Bókou. A tak v Bruselu nejsme pasivní, ale zřídili jsme si tam výkladní skříň: neodcházíme, ale přicházíme. A existuje řada takových soft power institucí spojených s maďarskou vládou - think tanky, výzkumné ústavy, univerzity - které v posledních dvou letech fungují na plný plyn.
Maďarsko má tedy velkou strategii. V jakém je stavu? Mohu říci, že zatím není v dobrém stavu. Není v dobrém stavu, protože se používá příliš intelektuální jazyk. A naše politická a konkurenční výhoda plyne právě z toho, že jsme schopni vytvořit s lidmi jednotu, v níž každý přesně pochopí, co děláme a proč. To je základem naší schopnosti jednat společně. Lidé totiž budou plán hájit jen tehdy, když mu budou rozumět a uvidí, že je pro ně dobrý. Jinak, pokud bude založen na bruselském bla bla, nebude fungovat. Bohužel to, co máme nyní  (velká strategie pro Maďarsko) , ještě není stravitelné a široce srozumitelné. Bude trvat dobrých šest měsíců, než se do této fáze dostaneme. V současné době je syrová a hrubá - dokonce bych mohl říci, že nebyla psána perem, ale dlátem, a že musíme ještě hodně obrousit smirkovým papírem, aby byla srozumitelná. Prozatím však stručně představím to, co v ní je.
Takže podstatou velké strategie pro Maďarsko - a teď použiji intelektuální jazyk - je konektivita. To znamená, že nedovolíme, abychom se ve světové ekonomice uzavřeli pouze do jedné z obou vznikajících hemisfér. Světová ekonomika nebude výhradně západní nebo východní. Musíme být v obou, v západní i východní. To s sebou přinese důsledky. První z nich. Nezapojíme se do války proti Východu. Nepřipojíme se k vytvoření technologického bloku, který by stál proti Východu, a nepřipojíme se k vytvoření obchodního bloku, který by stál proti Východu. Shromažďujeme přátele a partnery, nikoli ekonomické nebo ideologické nepřátele. Nevydáváme se intelektuálně mnohem snazší cestou, kdy se na někoho upínáme, ale jdeme vlastní cestou. To je obtížné - ale pak existuje důvod, proč se o politice mluví jako o umění.
Druhá kapitola velké strategie se týká duchovních základů. Jejím jádrem je obrana suverenity. O zahraniční politice jsem již řekl dost, ale tato strategie popisuje také ekonomický základ národní suverenity. V posledních letech jsme stavěli pyramidu. Na jejím vrcholu stojí "národní šampioni". Pod nimi jsou mezinárodně konkurenceschopné střední podniky, pod nimiž jsou podniky vyrábějící pro domácí trh. V dolní části jsou malé podniky a živnostníci. To je maďarská ekonomika, která může poskytnout základ pro suverenitu. Máme národní šampiony v bankovnictví, energetice, potravinářství, výrobě základních zemědělských produktů, IT, telekomunikacích, médiích, stavebnictví, výstavbě budov, rozvoji nemovitostí, farmacii, obraně, logistice a - do jisté míry prostřednictvím univerzit - znalostním průmyslu. A to jsou naši národní šampioni. Nejsou to jen šampioni doma, ale všichni jsou na mezinárodní scéně a prokázali svou konkurenceschopnost. Pod nimi se nacházejí naše středně velké podniky. Rád bych vás informoval, že Maďarsko má dnes patnáct tisíc středních podniků, které jsou mezinárodně aktivní a konkurenceschopné. Když jsme se v roce 2010 dostali k moci, bylo jich tři tisíce. Dnes jich máme patnáct tisíc. A samozřejmě musíme rozšířit základnu malých podniků a živnostníků. Pokud se nám pro rok 2025 podaří sestavit mírový, a nikoliv válečný rozpočet, spustíme rozsáhlý program pro malé a střední podniky. Ekonomický základ suverenity také znamená, že musíme posílit naši finanční nezávislost. Musíme snížit náš dluh ne na 50 nebo 60 %, ale téměř na 30 % HDP; a musíme se stát regionálním věřitelem. Již dnes se o to pokoušíme a Maďarsko poskytuje státní půjčky spřáteleným zemím v našem regionu, které jsou pro Maďarsko nějakým způsobem důležité. Důležité je, že podle strategie musíme zůstat průmyslovým centrem: nesmíme přejít na ekonomiku zaměřenou na služby. Sektor služeb je důležitý, ale musíme si zachovat charakter Maďarska jako průmyslového centra, protože jen tak může být na domácím trhu práce plná zaměstnanost. Nesmíme opakovat chybu Západu, který na některé výrobní práce využívá gastarbeitery, protože tam už příslušníci hostitelské populace považují některé druhy práce pod svoji úroveň. Pokud by k tomu došlo v Maďarsku, vyvolalo by to proces sociálního rozkladu, který by bylo obtížné zastavit. A na obranu suverenity patří do této kapitoly také budování univerzitních a inovačních center.
Třetí kapitola identifikuje tělo velké strategie: maďarskou společnost, o které hovoříme. Pokud chceme být vítězi, musí být tato maďarská společnost pevná a odolná. Musí mít pevnou a odolnou sociální strukturu. Prvním předpokladem je zastavení demografického poklesu. Začali jsme dobře, ale nyní jsme se zastavili. Je zapotřebí nový impuls. Do roku 2035 musí být Maďarsko po demografické stránce udržitelné. O tom, že by se úbytek obyvatelstva kompenzoval migrací, nemůže být ani řeči. Zkušenost Západu je taková, že pokud je hostů více než hostitelů, pak už domov není domovem. To je riziko, které nesmíme podstupovat. Pokud se tedy po skončení války podaří sestavit mírový rozpočet, pak k obnovení růstu maďarské populace bude pravděpodobně třeba v roce 2025 zdvojnásobit daňovou úlevu pro rodiny s dětmi - a to ve dvou krocích, nikoliv v jednom, ale během jednoho roku. "Stavidla" musí kontrolovat příliv lidí ze západní Evropy, kteří chtějí žít v křesťanské národní zemi. Počet takových lidí bude stále narůstat. Nic nebude automatické a budeme si vybírat. Dosud si vybírali oni, ale nyní to budeme my, kdo si bude vybírat. Aby byla společnost stabilní a odolná, musí být založena na střední třídě: rodiny musí mít vlastní majetek a finanční nezávislost. Musí být zachována plná zaměstnanost a klíčem k tomu bude zachování současného vztahu mezi prací a romskou populací. Práce bude a bez práce nelze žít. To je dohoda a to je podstata toho, co se nabízí. S tím souvisí také systém maďarských vesnic, který je v maďarské historii považován za zvláštní hodnotu, a nikoliv za symbol zaostalosti. Systém maďarské vesnice je třeba zachovat. Městskou úroveň služeb musíme zajistit i obyvatelé na vesnicích. Finanční zátěž s tím spojenou musí nést města. Nebudeme vytvářet megaměsta, nebudeme vytvářet velkoměsta, ale chceme vytvářet města a venkovské oblasti kolem měst, přičemž chceme zachovat historické dědictví maďarské vesnice.
A konečně je tu zásadní prvek suverenity, s nímž jsme sem na břehy řeky Olt přijeli. To je podstata ochrany suverenity, která je ochranou národní svébytnosti. To není asimilace, integrace, splynutí, ale zachování našeho zvláštního národního charakteru. To je kulturní základ obrany suverenity: zachování jazyka a zabránění stavu "nulového náboženství". Nulové náboženství je stav, kdy víra již dávno zmizela, ale také se ztratila schopnost křesťanské tradice poskytovat nám kulturní a morální pravidla chování, která řídí náš vztah k práci, penězům, rodině, sexuálním vztahům a pořadí priorit ve vzájemných vztazích. To je to, co lidé na Západě ztratili. Domnívám se, že tento stav nulového náboženství nastane, až bude manželství osob stejného pohlaví uznáno jako instituce se stejným statusem jako manželství muže a ženy. To je stav nulového náboženství, v němž křesťanství již neposkytuje morální kompas a vedení. Tomu je třeba se za každou cenu vyhnout. A tak když bojujeme za rodinu, nebojujeme jen za čest rodiny, ale za zachování stavu, v němž křesťanství alespoň stále poskytuje morální vodítko pro naše společenství.
Dámy a pánové,
A konečně, tato maďarská velká strategie nesmí začínat od "Malého Maďarska". Tato velká maďarská strategie musí vycházet z národních základů, musí zahrnovat všechny oblasti obývané Maďary a musí zahrnovat všechny Maďary žijící kdekoli na světě. Pouhé Malé Maďarsko - Malé Maďarsko jako jediný rámec - nebude stačit. Z tohoto důvodu si netroufám uvést datum, protože bychom se ho museli držet. Ale v dohledné době musí být veškerá podpora, která slouží stabilitě a odolnosti maďarské společnosti - například systém podpory rodiny -, rozšířena v plném rozsahu i na oblasti obývané Maďary mimo hranice země. To se neubírá špatným směrem, protože když se ohlédnu za částkami, které maďarský stát na tyto oblasti od roku 2010 vynaložil, mohu říci, že jsme ročně utratili v průměru 100 miliard forintů. Pro srovnání mohu říci, že za [socialistické] vlády Ference Gyurcsányho činily roční výdaje na tyto účely 9 miliard forintů. Nyní vydáváme 100 miliard ročně. To je tedy více než desetinásobný nárůst.
A pak je tu jediná otázka: Jakou politiku lze použít, aby byla velká strategie pro Maďarsko úspěšná? Aby byla velká strategie úspěšná, musíme především velmi dobře znát sami sebe. Protože politika, kterou chceme použít, aby byla strategie úspěšná, musí odpovídat naší národní povaze. K tomu samozřejmě můžeme říci, že jsme různorodí. To platí zejména pro Maďary. Ale přesto existují společné základní rysy, a na ty se musí strategie zaměřit a fixovat. A pokud to pochopíme, pak nepotřebujeme kompromisy nebo konsolidaci, ale musíme zaujmout pevný postoj. Domnívám se, že vedle rozmanitosti je podstatou - společnou podstatou, kterou musíme uchopit a na níž musíme stavět maďarskou velkou strategii - svoboda, kterou je třeba budovat i směrem dovnitř: musíme budovat nejen svobodu národa, ale musíme usilovat i o osobní svobodu Maďarů. Nejsme totiž militarizovaná země jako Rusové nebo Ukrajinci. Nejsme ani hyperdisciplinovaní jako Číňané. Na rozdíl od Němců si nelibujeme v hierarchii. Nemáme rádi převraty, revoluce a rouhání jako Francouzi. Nevěříme ani, že můžeme přežít bez svého státu, bez vlastního státu, jak mají tendenci si myslet Italové. Pro Maďary není řád hodnotou sám o sobě, ale podmínkou nezbytnou pro svobodu, v níž můžeme nerušeně žít. Nejblíže maďarskému smyslu a významu svobody je výraz shrnující nerušený život: "Můj dům, můj rodina, můj hrad, můj život, a já budu rozhodovat o tom, co mi umožní cítit se dobře ve vlastní kůži." V tomto smyslu je svoboda pro Maďary nejvýznamnější. To je antropologická, genetická a kulturní vlastnost Maďarů a strategie se jí musí přizpůsobit. Jinými slovy, musí být východiskem i pro politiky, kteří chtějí velkou strategii dovést k vítězství.
Tento proces, o kterém hovoříme - tato globální změna systému - neproběhne za rok či dva, ale již začal a bude trvat dalších dvacet až pětadvacet let, a proto bude během těchto dvaceti až pětadvaceti let předmětem neustálých debat. Naši odpůrci ji budou neustále napadat. Budou tvrdit, že tento proces je zvratný. Budou tvrdit, že potřebujeme integraci namísto samostatné národní velké strategie. Budou ji tedy neustále napadat a pracovat na jejím narušení. Budou neustále zpochybňovat nejen obsah velké strategie, ale také její potřebu. To je boj, kterému se nyní musíme věnovat, ale zde je jeden problém, a to časový rámec. Protože pokud se jedná o proces trvající dvacet až pětadvacet let, musíme si přiznat, že vzhledem k tomu, že nemládneme, nebudeme mezi těmi, kdo jej dokončí. Realizaci této velké strategie - zejména její závěrečnou fázi - určitě nebudeme provádět my, ale především mladí lidé, kterým je nyní dvacet a třicet let. A když přemýšlíme o politice, o tom, jak takovou strategii politicky realizovat, musíme si uvědomit, že v budoucích generacích budou v podstatě jen dvě pozice - stejně jako v naší generaci: budou liberálové a budou nacionalisté. A musím říci, že na jedné straně budou liberální, štíhlí, avokádem obložení, bez alergenů, samolibí politici a na druhé straně budou mladí lidé z ulice s nacionalistickými sympatiemi, kteří budou stát oběma nohama pevně na zemi. Proto je třeba začít s náborem mladých lidí - teď a pro nás. Opozici neustále organizuje a na bojiště vysílá liberální Zeitgeist, to je převládající kulturní, intelektuální, politická a morální nálada nebo myšlenka převládající v určitém období. V podstatě jde o mainstreamový myšlenkový rámec, který určuje, jak lidé v dané době vnímají svět kolem sebe.. Nepotřebuje žádné náborové úsilí, protože k náboru dochází automaticky.
Náš tábor je však jiný: národní tábor se ozve pouze za zvuku polnice a může se shromáždit pouze pod vysoko vztyčenou vlajkou. To platí i pro mladé lidi. Proto potřebujeme najít odvážné mladé bojovníky s nacionalistickým cítěním. Hledáme odvážné mladé bojovníky s národním cítěním!
Děkuji vám za vaši laskavou pozornost.

Průměrný počet slepic: 5 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Je dobré vědět, že někdo přemýšlí dopředu, chce tvořit a ne bořit. Díky Inzo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Většinu nás do nástěnek ve škole musely nutit. Májová výzdoba byla samozřejmostí. VŘSR nic moc. V Karlových Varech pevné hrázi socialismu pořádaly lampionový průvod a ohňostroj. Mít ty správné symboly na nástěnkách a nejen tam, bylo povinností školy. Už tehdy se lidé rozdělovali na ty nadšené a nenadšené. Bylo i ve fabrikách a na úřadech. 

Po převratu mladobolševiků proti starobolševikům se příliš nezměnilo. Nadšení nástěnkáři byli vystřídáni , světe div se, nenadšenými nástěnkáři minulými! Místo Husáky vyvěsili Havla. Místo Bilaka slavili Dubčeka. Dodnes vyvěšují na českých státních budovách cizácké vlajky a symboly! Na baráku naší starostky nikdy nevisela její dalájlámská bojová zástava Tibetu. Ani ta čeká. Ředitel naší fabriky si na barák nevyvěsil tu ukraruskou modrožlutou vlajku, ale pověsil ji na stožáry fabriky, kde mu nepatřil ani ten počítač. Hesla kowidovo Tečky a její spásy byly také samozřejmostí. 

Za každého režimu se vyrojí krvesajný hmyzáci, kteří bzučí jak si režim přeje a těší se na krev těch, kteří nejsou ochotni bzučet s nimi. Já takové nemám rád a nikdy jsem je rád neměl. 

Zatím bez slepic