Kdo to podal?

Autor

Než začnu s dnešním článkem, krátce se vrátím k německým zemským volbám v Sasku a Durynsku. Tento text měl totiž vyjít v pondělí večer… ke své podvratné činnosti v europarlamentu jsem se chtěl drze přiznat, až se vypíšu z aktualit, a že jich je. Ale hned ráno si mě nějaký liberál všimnul a pustil to ven (jo, čtou mě a znají mě). Já jsem v tomto velmi ješitný a nemohl jsem dopustit, abych exkluzívní informaci sám o sobě nepustil ven jako první…

Nebudu tady dělat žádný sáhodlouhý rozbor, mnohem lepší si můžete přečíst u Vlka na Kose, já jen suše zkonstatuji, že AfD je v Durynsku suverénně první a v Sasku těsně druhá. CDU v Sasku jen tak tak vyhrála, protože má Kretschmera (což je na německé poměry dezolát par execelance) a v Durynsku je s bídou druhá, protože tam žádného Kretschmera nemá. BSW Sáry Wagenknecht je v obou zemích třetí a víceméně se bez ní neobejde žádná rozumná vládní většina. V obou zemích mají henty „antisystémové strany“ skoro polovinu mandátů a pokud proti nim liberálové udělají sanitární kordon, tak za cenu takové zrady vlastních hodnot, že je voliči v dalších volbách mohou jedině potrestat. Sestavit za těchto podmínek vládní koalici bude velmi obtížné. Já osobně očekávám dohodu mezi BSW a CDU, protože Kretschmer je dezolát par excelance. Kdybych to měl přirovnat k naší politické scéně, tak je to, jako by se Kateřina Konečná bavila s Jiřím Čunkem. Ale rovnou říkám, že sestavení vlády bude velmi velmi obtížné kvůli celoněmeckým přesahům.

Ale nechme Němcům, co jejich jest, dívejme se na jejich hemžení a nervozitu těch vždy správných liberálů, protože se přenese i na našeho Blyštivého Péťu a jeho skvadru. Scholz ani Mertz jim teď jaksi nebudou brát telefony, protože budou mít svých starostí dost, bez ohledu na to, jak sestavování zemských vlád dopadne. Doporučuji hodně popcornu a pohodlný gauč.

Já se dneska vrátím k něčemu, čemu jsem v první chvíli ani nemohl uvěřit a dlouho jsem to považoval za klasickou liberální provokaci. Po fejsbůku začal běhat dopis, který zaslalo prostějovské přestupkové oddělení jisté paní, že se má dostavit podat vysvětlení, protože v blíže neurčený čas a z blíže neurčeného místa umístila na svůj fejsbůk fotografie a hanlivé texty proti vládě, čímž měla narušit občanské soužití. Samotný dopis najdete pod tímto článkem.

V první chvíli mi to přišlo tak absurdní a debilní, že jsem si fakt myslel, že to vypustili, aby pak mohli vítězoslavně tvrdit, že dezolé zase naletěli a posmívat se nám, že nic takového se v naší skvělé demokracii nemůže stát.

Ale… on ten dopis je pravdivý… Přišel jedné paní, se kterou jsem se dokonce i před časem pobesedoval.

My, dezoláti, už jsme schopni docela solidní mediální bouře, takže se brzy ozvala sama prostějovská radnice (vedená ANO), že oni nic, oni muzikanti, že tento podnět dostali od policie a chudák úřednice na přestupkovém se s tím musí vypořádat a to chtěla udělat tak, že jmenovanou pozve na vysvětlení, kde to pak nějak sprovodí ze světa.

Jen to přililo olej do ohně, protože přestupkové má samozřejmě možnost, shledat podnět nedůvodný a prostě ho rovnou zamítnout, aniž by někoho předvolávali. Zkrátka je vidět, že systém vystrkuje pařáty a začíná se skutečně chovat jako za dávných časů, o o kterých nám Hrušínský se Svěrákem tvrdili, že jsou dávno pryč a díky za to. Ale ony jsou zpět a Hrušínští i Svěráci se chovají stejně jako tenkrát.

Mimochodem… našel se i mladý příslušník Fialajugend, který se pochlubil, jak paní udal ještě jednou, tentokrát za to, že celý ten dopis zveřejnila a dopustila se tak porušení pravidel GDPR… Samozřejmě to dělal z lásky k vlasti a evropským hodnotám, protože na prostý lid musí být přísnost.

Já k tomu mám vidlácky vlastně jen jednu věc… Na nezjištěném místě a v nezjištěné kanceláři sedí nějaký městapák, který ten podnět sepsal. Někde existuje nějaký příslušník policie, či čeho, který slídí po sociálních sítích a zjišťuje, jestli náhodu někdo nebrojí proti našemu osvícenému premiérovi a velmi slušném ministrovi vnitra, či ministrovi zdravotnictví, který zařídil všechny potřebné léky a nebo ministrovi pro místní rozvoj, který skvěle digitalizuje stavební řízení.

Tenhle člen Geheime Rakušanpolizei má nějakého nadřízeného, který mu tyhle protektorátní praktiky schválil, dokonce mu je možná i zadal. Tento nadřízený má také svého nadřízeného a ten zase svého, až se dostaneme k samotnému Vítkovi, který si šifrovaný telefon od Redla pořídil, aby si děti měly s čím hrát. Tohle bychom prostě měli rozklíčovat, ať to neschytá jen ta baba na přestupkovém, na kterou zbyl Černý Petr. Měli bychom zjistit, celý žebříček těchto zvrácených rozkazů a špiclovacích praktik, protože tohle je prostě už skoro zapomenutý druh grázlů, kteří už skoro vymizeli z encyklopedií.

Každý hnusný režim, který se vyskytuje na této planetě se jmenuje buď policejní stát nebo vojenská junta. Nikdy to není myslivecký stát, hasičský stát nebo zemědělský stát. Většinou to bývají vojenské nebo policejní špičky, které jsou plné psychopatů a všeho schopných gaunerů a není divu, že v demokracii musí být právě armáda a policie pod přísnou a nadstandardní veřejnou kontrolou. Udělat z Rakušana ministra vnitra, to je pro demokracii prostě blbě, i kdyby se Svěrák pro STAN třeba uagitoval.

A každý hnusný režim začíná špiclováním a slíděním, jestli si lidi neříkají něco, co vláda nechce slyšet.

Takže, paní Májo! Až půjdete podat hento vysvětlení, zjistěte nám, který agilní pomáhač a chránič z požehnání nadřízených u nás vyrábí diktaturu a těší se na odznak gestapa. Zkusíme projít celý subordinační řetězec až nahoru.

Samozřejmě si nedělám iluze, že by nějaký pravdomluvný intervjuk šel a konfrontoval Rakušana či Fialu s touto záležitostí. Především Česká televize bude výmluvně mlčet. Tohle budeme muset udělat my sami.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

 

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (312 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

     Tak znovu. Pomahači a chrániči jsou pro mě na nejspodnějším společenském žebříčku za podlahovou kosmetičkou a toaletní servismenkou. Za pomahačema jsou už jen politik a novinář. A ouplně na samým dně je městapo. 

     Ne nadarmo maj kovaný motorkáři zásadu, že s pomahačema se nemluví. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (98 hlasů)

Někdy před časem se zde někdo vyjádřil o ní, že je to zku.....pí.... Bohužel, vyjadřovací prostředky, které má český jazyk, neumožňují tuto kreaturu popsat výstižněji slušnou formou.

Podívejte se znovu na připravovanou novelu zákona o Vojenské policii. V zákoně  č.300/2013 Sb. , Par. 4,  plní Vojenská policie následující úkony:  

-Odhaluje trestné činy a  zajišťuje jejich pachatele a činí opatření k předcházení trestné činnosti

-Působí v řízení o trestných činech jako policejní orgán a šetří přestupky

--a další, viz zákon.

K tomu najednou Vojenská policie získá pravomoc vstupovat do soukromých obydlí nebo na soukromý pozemek.

A zde nám k tomu sděluje paní Černochová v rozhovoru v deníku MFDnes dne 31.8.2024:

"Diskusi vyvolal návrh, aby vojenští policisté mohli vstupovat do obydlí nebo na pozemek. Jde přitom o zcela logický požadavek Vojenské policie, která by této pravomoci mohla využívat ve vymezených případech. Pokud třeba v současné době bude vojenský policista pronásledovat z vojenského území pachatele závažného trestného činu,  který se schová v  soukromém domě, musí zavolat Policii ČR a čekat na její příjezd. Mezitím ale může pachatel uprchnout nebo třeba někomu ublížit. Stejně nyní musí vojenský policista nečinně přihlížet a čekat na příjezd kolegů od Policie ČR. když bude někdo na soukromém pozemku týrán."     

Na první pohled by člověk tuto argumentaci byl ochoten i přijmout. Dost by mě ovšem zajímalo, kolik takových případů opravdu bylo, že je nutné v tomto duchu novelizovat zákon. Pokud si ovšem představíte, že bude u nás vyhlášen vojenský stav a s tím související mobilizace, bude velmi problematické se někde v soukromém obydlí nebo na soukromém pozemku ukrýt.

Představte si také, že vám nějaký zelený mozek poleze do soukromí, byť jen v případě podezření, že se tam někdo schovává před brannou povinností.  Toto je trestný čin a VP bude mít zde oprávnění dané zákonem zakročit.

Doporučuji si rozhovor s Černochovou přečíst. Soudný člověk je schopen tuto habaďůru prokouknout. Já sám na tento další chystaný podraz upozorňuji ve svém okolí.   

A pokud má někdo děti v takzvaném jatečním věku, tak by mu měla opravdu zasvítit varovná kontrolka. A kvůli způsobům, jakým se Černochová snaží lidi primitivně  oblbovat, vracím se k začátku svého příspěvku a vyjadřuji  znovu svůj souhlas s prohlášením, že Černochová je ...zku...  pí....  

  

   

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Já nemám rád tu profesní dehonestaci lidí, bez kterých by zbytek společnosti shnil svrabem, špínou, výkaly, odpadky...

Chcete-li někoho dehonestovat profesně, použijte opravdu zbytečné, parazitické, ačkoliv bakalářské nebo magisterské profee, kterými dnes stát a společnost opravdu přetéká jak kontejner pro chataře! Sídla mají ve městech na lukrativních místech, kanceláře vybavené a pravidelně obnovované. Nikdo z živitelů proti nim neřekne ani "šábes". Znáte tuhle? - Klára Šimáčková Laurenčíková (* 27. května 1979 Most) je česká speciální pedagožka, od května 2022 zmocněnkyně vlády Petra Fialy pro lidská práva, a od února 2023 národní koordinátorka pro adaptaci a integraci uprchlíků z Ukrajiny a náměstkyně ministra pro evropské záležitosti ČR. A takových bude víc a víc. Nejen v úřadech a školách, ale všude, kde si to nechají živitelé líbit. 

Uklízečka je profese potřebná a užitečná! Stejně jako popelář nebo kafilerník.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Já na ně jsem ještě hodná, to by museli pozvat půlku republiky... To oni o nás řekli, že jsme "svině". Není to na facku?

Průměrný počet slepic: 4.7 (124 hlasů)

na fb na  profilu se jménem Mája Šabinská  je vyvěšeno video s dotazem přímo Foltýnovi : nemůžete pane Foltýn říkat lidem svině.  A ten arogantní idiot odpovídá nic nelituji, oni sami se k sviním hlásí ! 

profil od Mája Šabinská zde: https://www.facebook.com/people/M%C3%A1ja-%C5%A0abinsk%C3%A1/1797949369/

je to druhé video vpravo: 

maja sabinska fff

Průměrný počet slepic: 4.1 (60 hlasů)

Můžou ji vláčet celé roky po soudech než ji psychicky a finančně zcela zničí.
Tato paní totiž poslouží jak odstrašující příklad pro každého kdo se opováží promluvit proti fialové vládnoucí totalitě.
Zajímavá debata ohledně paní Májí Šabinské se rozpoutala na AENews viz níže foto:

debata na AENEWS

Průměrný počet slepic: 4.3 (59 hlasů)

že "oni" budou za své činy zodpovídat a dost možná je požerou ti jejich vlastní. Někteří už totiž otáčejí. Teta Kateřina by řekla "kdo s čím zachází, s tím také schází"

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

 – VÝSLEDEK BYL UPRAVEN VE PROSPĚCH VLÁDNÍCH STRAN! Korespondeční volba zajistila víc než 100% hlasů!

Včerejší volby v německých spolkových zemích Sasko a Durynsko nebyly pouze ve znamení výkřiků mainstreamu o „zlé ultrapravici“ a protestů Antify a neziskovek, ale minimálně v Sasku zřejmě došlo k rozsáhlým manipulacím, samozřejmě v neprospěch AfD.

...Po patřičné úpravě výsledku, údajně vzniklého softwarovou chybou, došlo k tomu, že AfD nyní nemůže zastavit zákony, které vyžadují dvoutřetinovou většinu. V Sasku jsou navíc ústavní soudci a vedení Účetního dvora určováni dvoutřetinovou většinou.

Je zřejmé, že díky korespondenčním hlasům se v Německu se dějí „zázraky.“ Například ve městě Strehla v Sasku údajně hlasovalo 103,5% voličů. Možná se účastnilo i osazenstvo tamního hřbitova, jako tomu bylo v USA v roce 2020?...

Slovanka/Necenzurovaná Pravda             https://report24.news/wenn-korrektur-durch-briefwahl-nicht-mehr-reicht-in-sachsen-war-es-ein-softwarefehler/

Průměrný počet slepic: 4.5 (93 hlasů)

Plk.Foltýn se snaží vylíčit nás jako zombíky a svině, protože každý chápe, že svině ani zombie nemůžou mít lidská práva. Jmenuje se to proces dehumanizace a má za cíl ospravedlnit následné porušování lidských práv. Budou nás pronásledovat a šikanovat a většinová populace tomu bude ještě tleskat. Přesně jako v Německu ve 30.tých letech.....

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

Blíží se konečné řešení České otázky...

Identifikace, separace, eliminace

Měli by jsme to zarazit v počátcích 

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Měli bychom to zarazit v počátcích, ale jak? Nějaké nápady?

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Paní Májo, jak víte, málokdy jsem s vámi souhlasil, spíše jsme stáli každý někde jinde, ale tohle je něco, co je naprosto špatně. Bohužel, nejsem právník, takže vám nejsem schopen nijak pomoci, ale rozhodně stojím za vaším právem na svůj názor, ať už se to nahoře líbí, či ne. Doufejme, že to bude jen úřednické strašení, protože si neumím představit, že by z tohoto mohlo být něco víc. Respektive - z takové představy je mi špatně. Přeji málo nervů a úspěch.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Paní Májo, já sice nejsem facebookově organizován, ale tohle zejména v součinnosti se sviněmi je opravdu vyjádření české povahy. V jednom přísloví se říká:

 

Miluj bližního svého, když můžeš majzni ho.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Michael Hudson, přední americký ekonom, 1.září 2024, silně kráceno.

https://michael-hudson.com/2024/09/reshaping-christianity-and-the-modern-state-a-journey-from-usury-to-fiscal-power/

Studium dluhu a kolapsu civilizací ukazuje, že nekontrolované hromadění finančních závazků vede k nevyhnutelnému pádu ekonomik a společností. Toto pozorování není jen produktem moderní ekonomické teorie, ale má kořeny hluboko v dějinách lidské civilizace. Historické důsledky dluhu, zejména způsob, jakým byl řízen či zneužíván, poskytují klíčové ponaučení pro pochopení jak minulých kolapsů, tak potenciálních směřování současných ekonomik.

Začátkem 60. let, kdy jsem začal svou cestu do světa ekonomie, jsem se zaměřil na roli dluhu při formování ekonomik. Rychle se ukázalo, že dluh není jen finanční nástroj, ale síla, která může jak budovat, tak ničit národy. Práce ve finančním sektoru mi umožnila pozorovat, že objem dluhu roste tempem, které daleko předbíhá růst ekonomiky. Nešlo o izolovaný jev, ale o systémový problém, který byl schopen destabilizovat celé regiony.

Například během mé analýzy ekonomik Latinské Ameriky bylo zřejmé, že země jako Argentina, Brazílie a Chile už dosáhly svých limitů v oblasti půjček. Jejich schopnost splácet dluh byla přímo vázána na jejich příjmy z exportu, které však nebyly dostatečné k pokrytí rostoucích úrokových plateb z jejich půjček. Tato situace vytvořila nebezpečnou nerovnováhu, kdy by jakékoliv další půjčování posunulo tyto země blíže k platební neschopnosti, riziku, které bylo většinou ignorováno úvěrovými institucemi dychtícími po rozšíření svých půjček.

Tento přístup k půjčování, kde banky pokračovaly v poskytování půjček zemím, které už měly potíže se splácením svých stávajících dluhů, připomínal to, co je známé jako Ponziho schéma (letadlo). V takovém schématu je schopnost splácet dluhy udržována pouze tím, že si vypůjčuje více, aby mohl splácet úroky a jistinu z existujících dluhů. Udržitelnost takového systému je pochybná, protože se spoléhá na neustálou dostupnost nového úvěru k úhradě starých dluhů – cyklus, který nelze udržovat donekonečna.

Důsledky této strategie růstu založené na dluhu přesahovaly jednotlivé země a zasahovaly do globálního finančního systému. Na setkání s Federálním rezervním systémem v New Yorku bylo poukázáno na to, že dokonce i Británie, jedna z hlavních ekonomických mocností, měla problémy udržet svou finanční stabilitu. Britská vláda si musela neustále půjčovat, nikoliv pro produktivní investice, ale aby podpořila směnný kurz libry, což bylo podobné situaci v latinskoamerických zemích. Systémová závislost na dluhu k udržení ekonomické stability byla nebezpečnou rovnováhou, která se mohla snadno překlopit do krize.

Finanční strategie využívané národy a podporované institucemi jako Světová banka a Mezinárodní měnový fond (MMF) často tyto problémy ještě zhoršovaly. Země byly povzbuzovány k tomu, aby splácely své dluhy prodejem veřejných aktiv, privatizací klíčových odvětví a potlačováním mezd. Tento přístup jen málo řešil základní ekonomické problémy a místo toho prohluboval závislost na externích finančních institucích, což omezovalo kontrolu těchto zemí nad jejich hospodářskou politikou.

Historicky byly důsledky neregulovaného dluhu zřetelné. Ve starověkých civilizacích byl dluh běžným jevem, ale zároveň se uznávalo, že může být zdrojem společenské nestability. V Mezopotámii například vládci pravidelně vydávali prohlášení, která rušila dluhy a vracela půdu původním vlastníkům. Tyto „čisté listy“ nebyly pouze projevem velkorysosti, ale byly vnímány jako nezbytná opatření k udržení společenského pořádku a zabránění vzniku mocné třídy věřitelů, která by mohla dominovat společnosti a zavléci většinu obyvatelstva do otroctví.

Tento zvyk rušení dluhů, ačkoliv se dnes může zdát radikální, byl pragmatickým přístupem k zajištění dlouhodobé stability ekonomiky. Uvědomoval si, že exponenciální růst dluhu – kdy úroky na půjčky mohou zdvojnásobit jistinu během krátké doby – je v agrární společnosti neudržitelný. Pokud by se dluhy nechaly nekontrolovaně hromadit, nakonec by pohltily celou ekonomiku, což by vedlo k rozšířené chudobě, společenským nepokojům a pádu státu.

Kontrast mezi těmito starověkými praktikami a moderními ekonomickými politikami je nápadný. Dnes je převládající ekonomická ideologie často taková, že dluh je nedotknutelný, s malým prostorem pro odpuštění nebo restrukturalizaci. Výsledkem je rostoucí propast mezi věřiteli a dlužníky, kde první akumulují bohatství a moc, zatímco druzí jsou stále více zatěžováni finančními závazky. Tato polarizace je zřetelná nejen v rozvojových zemích, ale také v rozvinutých ekonomikách, kde rostoucí úrovně osobních a veřejných dluhů ohrožují ekonomickou stabilitu.

Historický pohled na dluh nabízí kritický pohled na současné ekonomické výzvy. Finanční krize posledních několika desetiletí, od dluhové bomby Latinské Ameriky v 80. letech až po globální finanční krizi v roce 2008, nejsou izolovanými incidenty, ale součástí širšího projevu ekonomické nestability způsobené dluhem. Tyto krize ukazují nebezpečí, je-li může-li dluh růst bez kontroly a důležitost zásahů, které mohou dluh řídit a v případě potřeby snižovat jeho zátěž na ekonomiku.

Jedním z klíčových ponaučení z historie je, že dluh by neměl být ponechán, aby se hromadil do té míry, že zadusí ekonomický růst a povede k sociálním nepokojům. Místo toho musí existovat mechanismy pro udržitelné řízení dluhu, včetně možnosti odpuštění nebo restrukturalizace dluhů. Tento přístup není jen spravedlivý, ale také praktický, protože umožňuje ekonomikám restartovat a vyhnout se destruktivnímu cyklu hromadění dluhu a následujícího kolapsu.

Ve starověkém světě vládci chápali důležitost udržování rovnováhy mezi dluhem a ekonomickým růstem. Uvědomovali si, že pokud by se dluhy nechaly nekontrolovaně růst, vedlo by to ke koncentraci bohatství v rukou několika málo jedinců a k zchudnutí většiny. Tato moudrost je dnes stejně relevantní jako před tisíci lety. Moderní ekonomiky se musí poučit z minulosti a udržovat politiku, která upřednostňuje ekonomickou stabilitu a sociální spravedlnost před zájmy věřitelů.

Důsledky selhání při řešení otázky dluhu jsou strašlivé. Jak ukazuje historie, společnosti, které nedokáží účinně řídit své dluhy, jsou ohroženy kolapsem. Rostoucí úrovně dluhu v moderním světě, ať už ve formě vládních deficitů, podnikových půjček nebo osobních úvěrů, představují tikající časovanou bombu, která by mohla spustit další globální ekonomickou krizi. Výzvou pro politiky je najít způsob, jak tuto bombu zneškodnit dříve, než exploduje.

Závěrem lze říci, že historie zadlužení a úpadku civilizací je pro moderní společnosti silným varováním. Dluh není jen finanční otázkou, ale základním ohrožením ekonomické a sociální stability. Pokud se ponechá bez kontroly, může vést ke koncentraci bohatství, zbídačení většiny a nakonec ke zhroucení státu.
Průměrný počet slepic: 4.6 (58 hlasů)

Se stále hrozivě rostoucím státním dluhem USA (viz zde a zde) se mně vybavil vtip z (původního) filmu Sedm statečných:

Padá chlapík z mrakodrapu, a v každém poschodí ho slyší říkat: "Zatím je to dobrý, zatím je to dobrý.."

Řešení "nastínila" Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

A že se Amíci už začínají snažit...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Víte, Inzo, já se obávám, že to rozhodně není tak jednoduché. Současná společnost je od té starověké výrazně odlišná. Tehdy skutečně mohla malá skupinka vládnout díky dluhům zbytku společnosti, ale dnes to tak není. Současní věřitelé jsou totiž nejen ti velmi bohatí, ale díky penzijním fondům atd i naprosto běžní lidé, kteří v dobré víře uložili své peníze. Pokud by se dluhy jen tak odpustili, tak biti budou právě tito lidé, kteří si spoří na důchod atd. Mám bývalou spolužačku v USA, takže mám přímé informace, jak v roce 2008 spousta takových průměrných Američanů přišla o většinu úspor na důchod, jak ona sama konstatovala, začínají s manželem šetřit od nuly. Takže ono to opravdu v dnešní mnohem komplexnější ekonomice tak jednoduché není. Nehledě na to - nevím jak vás, ale mě v té úvaze zaráží možnost - takže smažeme státní dluhu a pojedeme znovu od nuly. A to asi shodneme, že je naprosto špatně.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Nikdy žádný stát ten dluh nevrátí. Jako nám němčouři nezaplatí reparace za 360 000 zavražděných občanů Československa, za 6 let otročiny pro Říši, za vyloupenou Národní banku československou.

Věřitelům samozřejmě stačí splácení úroků a ta Obsluha dluhu. Vaši přátelé v USA si spořili na důchod tímto parazitickým lichvářským způsobem. Který už sto let nezajišťuje jistotu jako zlato v truhle. 

Kolik lidí by chcíplo hlady a nemocema, kdyby se splácel dluh, ale ty rostoucí poplatky, příplatky, obsluha byly smazány a jede se s novým číslem dluhu? Přestanou banky stavět nové a lepší paláce? Přestaly se stavět křesťanské kostely a situace v Evropě podle toho vypadá. Banky jen kvetou a přibývají! 

Česká republika má banku, kam si mohu bez obav vkládat  své úspory na penzi a ty peníze tam v těch 70 letech věku opravdu budou? Půjdu a koupím si za ně chatrč v teplých krajích, kam mně bude stát posílat penzi? 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

je úplně mimo jako většina hloupých lidí v naší krásné zemi. V čem? No ona nechápe, že my volíme vládu, my jsme její  zaměstnavatelé a tudíž nejen naším právem, ale přímo povinností je vládu kontrolovat a kritizovat !! Co je na tom nejasného paní Kolaříková??? Jakýpak přestupek proti občanskému soužití? Jakýpak "podezřelá" ? Paní Kolaříková máte dvě možnosti, když se Vám něco nelíbí, buď se nechte zaměstnat v soukromém sektoru nebo běžte podnikat, ale nesepisujte takové bláboly! Za to Vás jako úředníci neplatíme!! Papír je drahý!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

pouze dostala k přestupkovému řízení spis od policejního vyšetřovatele, který původní "podnět k trestnímu stíhání" vyhodnotil jako pouhý přestupek a předal místně příslušnému správnímu orgánu k vyřízení. Bc. Kolaříková musí (!!) postupovat v souladu s postupy správního řádu, což je Zákon č. 500/2004 Sb.. A za to ji platíme, ať se to Chuckovi líbí či nelíbí.

A kdyby se řídila Chuckovým "návodem" (= ".. buď se nechte zaměstnat v soukromém sektoru nebo běžte podnikat, ale nesepisujte takové bláboly!"), tak to bude vyřizovat někdo jiný.

Uživatel Chuck svým komentářem dokázal, že je "úplně mimo jako většina hloupých lidí v naší krásné zemi." Prostě si potřeboval "plivnout".

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vy jste fakt jednička, Vaše štiplavé břitké krátké glosy jsou vždy trefa do černého. Včera s tím Havlem, to jste fakt vystihl, to jsem se fakt upřímně zasmál🤣 díky 

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten "mladý příslušník Fialajugend, který se pochlubil, jak paní udal ještě jednou, tentokrát za to, že celý ten dopis zveřejnila a dopustila se tak porušení pravidel GDPR" je vpravdě hlupák, protože paní Marie Šabinská zveřejněním Předvolání nemohla porušit GDRP, protože sama vědomě (!!) zveřejnila údaje (jméno, bydliště) o své osobě, což nejsou žádné "citlivé informace" - na stránce commission.europa.eu/law/..  za "citlivé"osobní údaje, na které se  vztahují zvláštní podmínky pro zpracování, jsou považovány:

- osobní údaje odhalující rasový či etnický původ, politické názory, náboženské vyznání či filozofické přesvědčení,
- členství v odborech,
- genetické údaje, biometrické údaje zpracovávané s jediným cílem identifikovat nějakého člověka,
- údaje související se zdravím,
- údaje související se sexuálním životem nebo sexuální orientací

(tedy takovým "citlivým" osobním údajem byl (a je!) i covidový očkovací průkaz, v době covidového šílenství povinně vyžadovaný hospodskými a pořadateli kulturních akcí..; TO BYLO porušení GDPR, a nikoho to nezajímalo!), a jména podepsaných úřednic Magistrátu města Prostějova jsou volně dostupná na webstránce Statuární město Prostějov -> Magistrát -> Odbor občanských záležitostí.

Takže "oznamovatel" ("demokratický" výraz pro udavač) je jen další "snaživý rakušanovsky progresivistický hlupák".

Jinak paní Marie Šabinská jako účastnice správního řízení má právo (!!) nahlížet do (původně policejního) spisu, který byl policejním vyšetřovatelem předán k vyřízení na Magistrát, a tam musí být ten originální "udavačský" podnět, musí tam být i předávací dokument, podepsaný konkrétním policejním vyšetřovatelem. Marie Šabinská má právo si pořídit fotokopie dokumentace. Má právo mít sebou právního zástupce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)