K čemu jsme blíž?

Autor

Víte, jaký byl rozdíl mezi Hitlerem a Stalinem? Už jsem to tu během let několikrát zmiňoval a myslím, že přišla chvíle, abychom si to zopakovali. U Stalina jste se mohli stát komunistou. Kdokoliv se mohl stát stoupencem jeho učení. On samozřejmě chtěl, aby lidská srdce bušila v jednom rytmu, aby všichni přijali marxismus – leninismus jako svoji novou víru a tím nastal ráj na zemi… Ostatně, běžte do kteréhokoliv kostela, tam vám také řeknou, že smyslem jejich existence je, aby celý svět přijal evangelium.

Každá velká myšlenka chce být. Chce vyhrát, prosadit se, stát se dominantní… Většinou, když už to nejde po dobrém, tak se to pak zkusí i po zlém… Všechny ty inkvizice by mohly vyprávět… Násilnému obrácení na víru se dá říkat temno i rozkvět. Podle toho, jestli přesvědčujete druhé nebo jste od druhých přesvědčován… pomocí klacku.

Koncept, že necháváme každého, aby si myslel, co chce, ten je poměrně mladý… a naráží na ty stejné limity, na které demokracie narážela vždycky. Jak upozornil můj bratr, kulturní rozmanitost totiž nemá hranice a vejde se do ní i to, že svoje názory prosazuju pomocí bodání do devítiletých holčiček. I to je totiž diverzita. Na světě je hodně míst, kde se to přesně takhle dělá. Pokud chcete, aby vaše myšlenka zvítězila, naučíte se dobře zacházet s dranžírákem.

A pokud nějaké bezbřehé diveritě nastavíte hranice, tak už každopádně někoho omezujete. Už mu berete jeho nezcizitelná lidská práva. Když totiž pomocí nějakých nástrojů nastavíte mantinely různým islamistům, inženýrům ze Sýrie a umírněným lidojedům z Islámského státu, tak můžete stejné nástroje použít i proti politické opozici, že jo?

Chvíle skutečné svobody jsou vždycky v dějinách jen krátké. Fungují v době, kdy je národ zrovna homogenizovaný, vyznává stejné hodnoty (třeba ty rakousko – uherské, katolicky křesťanské) a svoboda vydrží jen do chvíle, než si přivezete na práci Turky či Alžířany a dáte tomu dostatek času… Pak musíte zakazovat hidžáby, nože nad šest centimetrů… nebo raději zakážete demonstrace a zavedete paragrafy na verbální nenávistné činy. všechno už tu je… a každé nastavení hranic se podobá zavádění totality, protože to zpravidla jde ruku v ruce.

Proto už dneska nevítězí nějaké hodnoty jejichž nositelem je politická strana, ale vítězí stále více určité autoritativní osobnosti typu Trump, Orbán, Putin, Módí, Lula, Milei… vyskakují všude, demokracie nedemokracie a přistřihávají křídla bezbřehosti. Dovedeno do extrému a máte Stalina. Ale máte možnost prostě odložit hidžáb, přísahat na Bibli nebo na ústavu, máte možnost podepsat Antichartu nebo poučení z krizového vývoje, máte možnost udělat seminárku z marxismu-leninismu, nebo napsat takový pěkný životopis, jako Petr Pavel a nejenže vám bude odpuštěno, ale můžete budovat kariéru.

To u Hitlera nešlo! Tam jste jako Žid neměli žádnou šanci, stát se Němcem. Jako Slovan jste neměli žádnou možnost stát se Árijcem, napsat práci o hodnotách Třetí říše a udělat kariéru v berlínském divadle. Nemohli jste udělat nic. Byli jste určeni k likvidaci, byli jste určeni za podlidi, hmyz, svině a zombíky, které nemá dokonce ani cenu, obracet na víru.

Nepomohly vám žádné zásluhy, nepomohly vám vědomosti, znalosti, nepomohla vám dlouholetá loajalita. Jen se čekalo na chybu, která vás prozradí a jakmile se tak stalo, nic vám už nemohlo pomoci. Pak si vás převzala byrokratická mašinérie a nastavila proces od zužitkování až k prohnání komínem v Osvětimi.

Igor Němec se byl podívat v Příčovech na vlasteneckém setkání. Jen tam byl. Nezaznamenal jsem žádnou jeho dezolátskou přednášku, vlastně jsem nevěděl, že ten chlap ještě existuje a že dělá šéfa kanceláře ředitele ČT, Součka. Ale stačilo to na jeho vyhazov a Milion Chlívek se nad tím ještě tetelí radostí. Je třeba dávat pozor…

Proces odchodu od majnstrýmu k dezolátům je zcela jednosměrný… Proč? Protože jak se jednou stanete (třeba i nedopatřením) dezolátem, tak není cesty zpět. Mají na to celou mašinérii různých Cemperů, Mikulášů Minářů, Františků Vrábelů, Romanů Máců a podobných, kteří vám nalepí doživotní nálepku jak žlutou hvězdu. Dezinformátor, dezolát, kolaborant, svině, zombík, pedofil… A nedá se to vzít zpátky. Podívejte se, jak se Babiš už deset let snaží dokázat, že není proruský, jak pomáhá Ukrajině, jak schvaluje obrannou dohodu s USA, jak se obhajuje u soudů… a nic. Zbytečné.

Podívejte se na Romana Abramoviče nebo teď čerstvě Pavla Durova… Jak se snažili, aby nebyli považováni za Rusy. Jak se přestěhoval pryč z Ruska, jak ostentativně byli proti ruskému režimu, jak platili daně tady na Západě… jednomu zabavili jachtu a tak to pochopil a zvedl kotvy, druhého teď zatkli a on teď na vlastní kůži zjistí, jaké to je, když nemá ani šanci kolaborovat.

Dominik Hašek nám to přece vysvětlil ne? Každý Rusák může za to, že je Rusák. Proč sem nesmějí ruští sportovci? Protože jsou Rusové. Neřešíme vůbec, jestli jsou proti válce nebo pro válku, stačilo se narodit někde u Moskvy. Nic jiného se nezkoumalo. Rusák je stigma. Rusák není člověk, nemá žádná práva a ani jich nemůže nabýt, ani když nám tu dvacet let danil ruské prachy, kupoval si anglické fotbalové kluby a kritizoval Putina. Bohatě stačilo, že nekritizoval dostatečně.

Jak se říká režimu, který vám nedá šanci? Kde je každá vaše chyba doživotní? Kde dostanete označení, zapíšou vás do seznamu a už někdo hlídá, zda náhodou nepracujete v České televizi? Jak se jmenuje režim, který vám ani nenabídne možnost ohnout páteř, aby byly vaše domělé hříchy smazány? Jak se jmenuje režim, který své občany zcela oficiálně nazývá sviněmi a zombíky a stejně oficiálně o nich říká, že nemá cenu se s nimi bavit, jen vykopat příkop a oddělit plotem (s ostnatým drátem a deseti tisíci volty)?

Ano, to je režim fašistický.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (457 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák: ...to je režim fašistický....

Ano Vidláku, je to režim fašistický a proto ho musíme svrhnout.

PROTO PŘÁTELÉ PIŠTE - PIŠTE - PIŠTE!

Po každém článku Vidláka se objevuje velice málo příspěvků. Například v posledních 10 dnech to bylo 41, 57, 51, 61, 28, 43, 55, 89, 49, 75 na den, atd to jest pod 100 příspěvků denně. Když z toho vynecháme některé příspěvky kde se jde jen o tlachání či pitomé narážky na příspěvky druhých tak těch opravdu přínosných a užitečných příspěvků nezbývá moc.

Jen 50 příspěvků průměrně denně za každým článkem Vidláka? To je moc málo. Tak to nepůjde "soudruzi spolubojovníci"! Chcete vyhnat pětikolku? Tak makejte! Zde na V.Kydech máte příležitost. Pište - Pište - Pište. Pište informace, názory , články odjinud, dokonce i satirické obrázky atd. které budou podnětem aby diskuze se mohla rozvíjet. 

Přestaňte se hašteřit mezi sebou což vytváří špatný obraz pro čtenáře. Přestaňte hledat vnitřního nepřítele jako to bylo od Richarda.cz který mně nazval že jsem trol nasazený pro zničení V.Kydů! Začněte "makat" a psát příspěvky bez útoků jeden na druhého. Náš společný nepřítel je tam venku, je to Foltýn, je to Fiala, je to Černochová, je to Rakušan, je to guma107, je to Novotný, je to Jourová, je to Pekarová, je to Drábová a jiné proamerické a prounijni loutky.

Nezapomeňte že nás čtou hlavně neregistrovaní čtenáři na Kydech kterých je většina a kteří dychtí a jsou nám vděčni za každou informaci a příspěvek od nás. Nejsme zde uzavřená parta pisálků kteří si jen kecají mezi sebou. Nenechávejte jen mně, paní Včelku, pana Inzu, pana Zaubera a několik jiných aby jsme zde "makali".

Byli dny kdy během dvou hodin od článku Vidláka byli jen 2 či 3 komentáře. To je tragicky málo. Pokoušela se paní Včelka, já a pan Inza i někteří jiní přátelé obohatit s příspěvky ale bylo to málo, výsledek byl tragický. Dokonce když po útoku osoby s přezdívkou menhira na paní Včelku, se odmlčela paní Včelka tak jsem byl nucen v ten den psát příspěvky za paní Včelku jenom já. Výsledek bylo že na mně vyskočil Vidlákův spamfiltr a oznámil že jsem spam. Je to logické když jsem napsal v ten den 25 příspěvků a vy přátelé-spolubojovnici jste napsali málo příspěvků.

Koukněte se přátelé na libtardni seznam.cz, či žumpu Fórum 24 či jiné libtardni fóra jak se to tam hemží příspěvky. Oni makají. Jenom u nás zde na Kydech je klid po pěšině.

Takže přátelé, Chcete vyhnat pětikolku? Tak makejte! PIŠTE - PIŠTE - PIŠTE.

Antonín

-----------------------------------------

Pavel Durov prý fízlům řekl, že měl domluvenu večeři s Macronem. Vzhledem k tomu, jak rozumím tomu, kým Pavel Durov je, tak mu to věřím. Nepochyboval jsem o tom, že Macrůnek je malá špinavá d*vka, ale tímto mě přesto překvapil. Taková nízkost! Lze klesnout ještě níž? A někdo takový stojí v čele Francie! Takové pimprle!  -zdroj: Co neMÁTE vědět.-  P.S. Co by čekal někdo od úchyláka gerontofila makarónka. Štěkal na Rusko že pošle vojáky, zničil Olymp.hry ze svým buzeranstvím, celá Francie proti němu se bouří.

Čajkovského opera nesmí na scénu Národního divadla. Šíří prý Putinovu propagandu ! 130 let mrtvý skladatel prý šíří Putinovu propagandu a proto jeho dílo bude zakázáno. Imbecilita v ČR definitivně překonala imbecilitu kdekoliv ve světě. Tady už řídí a ovlivňuje stát jen  propaganda pro duchem slabé.  zdroj: Co neMÁTE vědět- P.S. A tito debilové řídí naší vlast. 

Státní zástupce obžaloval zakladatele Help Ukraine kvůli zpronevěře dotací. "Část peněz od Ministerstva školství, které byly určeny mimo jiné na výuku ukrajinských dětí, zakladatel nadace podle České televize použil ke koupi bytu. Dva miliony z celkových dvaceti také poslal na účet své matce." zdroj: ČTK. - P.S. Takže se nám ty ukrofialové kampeličky posledně nějak množí.

NĚMCI OTÁČEJÍ!!! Zničení části Nord Streams je zločin. Novinářům to dnes na briefingu řekl oficiální zástupce německé vlády Steffen Hebestreit. Zdůraznil, že tento zločin musí být vyšetřen a připomněl, že úřad federálního generálního prokurátora pokračuje ve vyšetřování bombového útoku na Nord Stream. Německá vláda nesdílí postoj vedení Polska a České republiky, že Nord Streams by mohl být legitimním cílem, jak v Česku tvrdil Pavel.-zdroj:Co neMÁTE vědět- P.S. to teda je opravdu obrat o 180 stupňů od Němců. To nedopadne dobře pro Ukrajince, pro Poláky a pro gumu107.

Lübeck, Německo. Těžká práce muslimského "inženýra" specializovaného na aerodynamiku vozů Mercedes. 1min30sec video viz zde:  https://t.me/LussiList/45489  zdroj:Český List- P.S. "inženýr" si ale s Mercedeskou hravě poradil, stačil mu na to 30 cm nůž !

Ti primitivní politici si vůbec neuvědomují, co způsobili a jaké to bude mít drtivé dopady za několik let. Dopis 9leté holčičky na improvizovaném památníku obětem útoku migranta v Solingenu (foto Welt): Ochránili jsme VÁS! - Pomohli jsme vám! - Proč nás zabíjíte?!  foto viz zde: https://t.me/coNemateVedet/98278

Významná dnešní 28.8 zpráva: Francie kvůli zatčení Pavla Durova ztratila v SAE multimiliardový kontrakt na prodej 80 Rafalů. SAE „zmrazily“ jednání s Francií. Spojené arabské emiráty opustily jednací stůl s Francií o nákupu 80 stíhaček Rafale poté, co francouzské úřady zatkly zakladatele a generálního ředitele platformy Telegram Pavla Durova. Tento krok je překvapivý a může mít dalekosáhlé důsledky jak pro francouzský obranný průmysl, který přichází  jak o zlatou zakázku, tak i o diplomatické vztahy mezi oběma zeměmi. Rozhodnutí SAE zastavit obchod se stíhačkami signalizuje potenciální napětí v jejich vztahu s Francií a vyvolává otázky ohledně budoucnosti tohoto multimiliardového kontraktu. Zdá se, že důležitou roli v tomto vývoji sehrálo zatčení Pavla Durova, významné osobnosti světa techniky. Připomínáme, že sídlo Telegramu je ve Spojených arabských emirátech. zdroj: pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.3 (174 hlasů)

Bobe tak pište "chytrosti". A Telegram já nepoužívám a když je tam něco zajímavého, tak proč ne.

Průměrný počet slepic: 4.4 (103 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Všechno co je na Telegramu je i na internetu, např. tady:

https://t.me/s/coNemateVedet

nebo tady:

https://t.me/s/neCT24

Těch skupin je tam samozřejmě hodně, ale toto jsou asi ty nejaktivnější.....

Průměrný počet slepic: 3.5 (31 hlas)

...... no sociální sítě šly doposavad mimo můj zájem, ale zatčení zakladatele Telegramu ve mě vzbudilo zvědavost. Naopak si myslím, že Telegramu je nám potřeba. Dokonce by bylo docela dobré si tam zřídit účet, na kterém by v uzavřené skupině mohli skalní čtenáři a přispívatelé z VK probírat to, co jim leží na srdci v užším kruhu a zachovat tak čistší diskusi pod Vidlákovými články a samozřejmě by se mi líbilo kdyby v té skupině neprudili sebestřední trolové, kteří jsou přesvědčeni o své genialitě a neotravovali život ostatním čtenářům. MMK

Průměrný počet slepic: 4.3 (41 hlas)

Už jsem si odkazy uložil

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Morseovku už dávno zrušily, protože máme geniální dokonalé komunikační technologie a sítě oproti dinosauří Morseově komunikaci.

Co mě napadne při něčím horování za nesledování Telegramu po zatčení jednoho z ředitelů Telegramu? Že si ty informace najdeme na Seznamu a pokecáme na Novinkách? Ale tam mám už letitý zákaz! Za ukraruské mordování civilistů vlastního státu. Nebo si půjdu hledat informace na Idnes a pokecám v diskusi, kde po mně chtěly kopii občanského průkazu? To si můžu pustit Hydru ČT24 a nasávat informace z jejích vemen a zprávotajství! 

Jsem rád, že se tady na Vidlákovo kydech dozvídám informace a odkazy na jejich zdroje. Komu tohle vadí, ať to ignoruje, toleruje, ale nezavrhuje. Jestliže je tak rychlý a informovaný, proč tady nepodává ty informace ve zkrácené a čtivé formě sám? 

Nedávejte se odradit, nejste v tom sami. Děkuju.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

.. jen bezduše vkládáš texty a obrázky které jsi někde našel. Proto 25.8. ve 3:30 bylo na Vidlákových kydech 25 "příspěvků" a jen 5 z nich NEBYLO OD TEBE.

Když jsem před více než rokem začal chodit diskutovat na Vidlákovy Kydy, byl tu exkluzivní klub přemýšlivých lidí, kteří psali z vlastních hlav a když už něco vkládali, tak to byly zajímavé myšlenky.

Pak jsi přišel ty a zaplácal jsi to tu banalitami a vulgaritami, kterých je plný FakeBook a ostatní asociální sítě. Starý Kocour, Host, Mája a Inza sem chodí už jen ze setrvačností, berrnard jen když má chuť ti trochu zvednout mandle nebo když mu v lese něco těžkého upadne na palec u nohy a potřebuje si schladit žáhu..

Máš tu pár přikyvovačů, s tebou srovnatelného, tedy, mdlého intelektu, a to je všechno. Proč bych si měl každý večer hodinu vařit mozkové závity, opravovat překlepy, ciselovat formulace, když přijede fekální vůz z Facebooku a za nadšeného hýkání to tu vše zaleje banální, zbytečnou a nestravitelnou šlichtou.

Asi nejsem sám, komu to vadí, ale, stejně jako na schůzi SRPŠ ve vesnické dvoutřídce v Krchlebech mne v tom nechávají samotného, jako tehdy, před 50-ti léty mé rodiče, někteří se pošklebují, jak si nabíhám na vidle, jiní si jen nechtějí pálit prsty..

A až zase bude zapotřebí přesvědčovat nerozhodnuté voliče, inteligentně argumentovat a jemně manipulovat, tak to tu opět vytapetuješ balastem visícím na každém druhém billboardu.. Co tady?! Jen rychle  přečíst Vidláka a frr pryč, jen důkladně zkontrolovat podrážku, jestli na ní neulpělo nějaké to Antonínovo h., co by se obtížně odstraňovalo z koberečku auta.

Antoníne, zabil jsi něco, co mohlo vyrůst hodně vysoko, a co mohlo důstojně rozvíjet a navazovat na každodenní Vidlákův článek. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (109 hlasů)

Také mi to vadí a mrzí mne to, byť sem chodím spíš číst, než psát. Popsal jsi to přesně, mohu to jen podepsat - lépe bych to nenapsal. Vidlákovy texty jsou skvělé a mohly by otevřít oči více lidem, kteří jsou schopni a ochotni jim porozumět. Ale je možné i to, že část jich odradí právě ten balast, který sem ve velkém leje Antonín, důvod mi uniká, snad to tu nechce cíleně rozesrat (lepší výraz nenacházím). Kdyby se udržel v mezích těch maximálně pěti příspěvků denně, bylo by to snesitelné a možná někdy i obohacující.

Průměrný počet slepic: 3.3 (79 hlasů)

.. Nejsme si rovni.. 

Na každém záhonku roste plevel, a zahradníkovým úkolem je třeba ho pravidelně vytrhávat.

Vidlák na své Kydy kašle, a tak tu má permakulturní parodii na zahradu, rajčata a bodláky vedle sebe na jednom záhonku. Měl jsem takového exota na pozemku po rodičích, nakonec tu komunitní zahradu zabil, stejně jako Antonín Vidlákovy Kydy.

Bílý jetel je skvělý podsev pod rajčata, bodláky je ale třeba pravidelně a včas vytrhávat. Pokud to nechápe Vidlák, nedával pozor a měl by se nastěhovat zpět do paneláku.

Průměrný počet slepic: 1.7 (17 hlasů)

4.odstavec .. má být správně....pár přikyvovačů, s Tebou srovnatelných...

Nezlobte se, Richarde, protože jsem se nedávno vyjadřoval na obhajobu Antonínova snažení....Nelíbí se mi Vaše vulgarity a zde bych možná sáhnul k slovům klasika....Zkuste si omývat přirození vlažnou vodou.

Já jsem si rád zde vždy dobře početl, bral jsem to jako diskuzní a i informační fórum. Myslím si spíše, že Antonínova aktivita návštěvnost VK může zvednout.  I když je fakt, že horni hranice příspěvků by se měla dodržovat.

Na sjíždění různých webů nemám čas a takto mi to vyhovovalo. 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (70 hlasů)

In reply to by Lad

Trvalý odkaz

máš 90% Antonínových příspěvků

Průměrný počet slepic: 2.1 (22 hlasů)

In reply to by Lad

Trvalý odkaz

.. "nebezpečných" informací.. 

1) likvidace nepohodlného obsahu, někdy i s jeho nositeli. To se dělalo dříve, když zdroje a informační kanály byly drahé a vzácné, nezřídka i nedostupné.. Mistr Gutenberg jim do toho hodil vidle vynálezem knihtisku. A protože rozšiřování informací je od těch dob stále jednodušší, rychlejší, levnější, přestoupili na druhý level..

2) zahlcení pozornosti notoricky známými informacemi tak, aby to skutečně cenné a podnětné zapadlo v hromadách balastu. To dělají dnes. Tohle tu dělá pan Auředník, parazitující za dosahu Vidlákových kydů, a Antonín, za vašeho frenetického potlesku. Mimochodem, Inza a Mája také "sjížděli" weby, jen byli vybíravější a šli více po kvalitě a hodnotě, zatímco Antonín se leje hektolitry bezcenné šlichty, namísto Májou a Inzou na lékařských vahách odvažované esence.

Pokud to považujete za přínosné, FakeBook je váš revír..

Všimněte si, že jsem sem už dlouho nepsal, chodím sem minimálně KAŽDÝ DEN, vždy krátce po 22:00, jen přečíst Vidláka a velmi často, čím déle, tím častěji, se mi už ani nechce se prohrabovat bezcenným balastem, a hledat,  jestli tu něco je od Máji či Inzy. 

Snad se sem vrátím, až Vidlák nechá přeprogramovat web tak, aby si mohl čtenář trvale odfiltrovat Antoníny, Auředníky a další nadšené omývače přirození vlažnou vodou..

Průměrný počet slepic: 2.6 (19 hlasů)

.. když tě bylo třeba u Thermopyl?

Vidlák mi napsal, že jsem prý jediný, kdo si myslí, že je třeba Antonína důsledně zabanovat, či alespoň velmi výrazně omezit, všichni ostatní prý na něj pějí jen samé oslavné ódy a tirády.. 

Tak si ho tu užijte.

Nechat si kálet na hlavu není demokracie. Ke skutečné demokracii patří i ostrakizace či Boykot, nezřídka i tasený meč. Není žádná náhoda, že nejstarší parlament mají potomci vikingských hrdlořezů na Islandu, a piráti z ostrova Tortuga byli také příkladnými demokraty.

Já jsem stejně už nad Vidlákovými kydy zlomil hůl a jediné, čemu opravdu věnuji pozornost je Vidlák sám a jeho každodenní článek. 

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

Člověče, vás je tady fakt škoda. Přihlaste se do týmu p. Gumy, třeba na kopání těch zákopů. Jinak dobrá kritika, proč ne.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

.. proto, z důvodů utužení duševní hygieny přicházím pár minut po 22:00, přečtu si Vidlákovo každodenní evangelium, dokud pod ním ještě nejsou Antonínovy pomeje v množství větším než malém, a jdu zase psát revizní zprávy nebo malovat Dokumentace skutečného provedení.

Pokud nechápete princip imitačně provokační činnosti, tak tu opravdu jen ředíte vodu a balastem odrazujete čtenáře, kteří hledají pod Vidlákem adekvátní pokračování jeho článku nebo alespoň DALŠÍ ZAJÍMAVÉ informace.

pan Kremlík číslo II, co by chtěl znovu sjednotit VŠECHNY DŮCHODCE  a INVALIDY pod svým praporem, namísto aby sypal na kteroukoliv z již existujících větších hromad, tu překáží stejně jako Antonín se svými předevčerejšími novinkami.

Jen dneska a včera pod tímto (včerejším) článkem jsem se rozšoupnul, stejně jako soudruh berrnard, to aby všechny rozvratné živly věděly, že bdíme! :D

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

i já. Ovšem neřekl bych, že žádné příspěvky nepíše, někdy Antonín docela zaperlí, nejmíň 2x jsem mu dával 5 slepic, ale je toho jak šafránu a už dlouho ne, protože mě to odrazuje i číst (zvlášť když jsem to už většinou četl, bývá to dost staré), přesně jak píšete. Jednu slepici mu nedávám, i když mě z toho obviňuje, protože si podle mého za ty kopie nezaslouží ani tu jednu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (22 hlasů)

Tak teď mi to teprve došlo o co Vám jde - chcete pokořit hranici 100 příspěvků na článek :-) !! Jako bájní stachanovci si nekladete zrovna malé cíle :-) !! A myslíte, že totalita skončí rychleji, když to tady zaplácáte tapetami, které jsem už třeba na Telegramu viděl ? Pak by bylo lepší stanovit cíl 200 příspěvků na článek aby Fiala podal demisi co nejdřív. Vždycky jsem se Vás zastával a Vašeho práva sem dávat tapety, ale vždycky jsem tak nějak propagoval nějakou formu uměřenosti, jakože dát vtipný obrázek který pobaví a dá se někde přeposlat, nebo upozornit na vyjímečně zajímavý článek, který by bylo škoda přehlédnout. Vždycky jsem tak nějak doufal, že se dokážete držet pod cca pěti příspěvky za den, což by bylo super. Teď se ale dozvídám, že Váš cíl je rovnou stovka. Řeknu Vám co je můj zájem tady- zjistit, co si myslí ostatní lidi o věcech které nás všechny společně trápí. Zjistit, jestli někdo náhodou nezná cestu, jak se z tohoto marastu vyhrabat. Ujistit se, že některé věci chápu správně tím, že své názory nechám podrobit kritice. Poradit se když něco nevím. Apelovat na ostatní, když si myslím že vím jak na věc. Nebo jenom chci mít možnost glosovat nějakou událost. Prostě komunikovat s podobně smýšlejícími lidmi. A najednou zjišťuji, že "musíme" dělat informační servis. "Musíme" hodně psát. "Musíme" hlavně motivovat lidi co nás čtou. "Musíme" přesvědčovat lidi co sem náhodou zavítají."Musíme" mít hodně příspěvků jako Seznam. Opravdu jste nám dal za příklad diskusi na Seznamu? To nemůžete myslet vážně- sice jsem tam dlouho nekoukal, ale ještě si pamatuji jaká je to žumpa nenávisti. Vlastně nám teď hodně pomohla náhoda, že Vás konečně odhalil spamfiltr jako prodejce viagry :-) a vy budete nucen dát celý svůj informační servis do jediného příspěvku. Ten kdo bude chtít si ho přečte, kdo ne ten ho přeroluje. Přehlednost diskuse se zvýší, informační servis zůstane. Ideální řešení pro všechny zúčastněné - akorát teda tu stovku příspěvků asi nepokoříme :-) !!

Průměrný počet slepic: 3.3 (67 hlasů)

dopracuje i na 500, ale to už se sem nevejde ani Vidlák, což mě opravdu zamrzí

Průměrný počet slepic: 2.4 (20 hlasů)

důležitá není kvantita, ale kvalita. To by bylo dobré si zapsat za uši. Bezbřehé tlachání a kopírování všeho možného, to nás vážně nezachrání. Každý nemá potřebu ukazovat, že článku rozumí, nebo že s ním souhlasí či nesouhlasí. Důležité je, aby si jej přečetl a šířil jej dál, pokud s ním souzní.  Mně například vadí neustálé osočování Stalina. Netvrdím, že byl svatý, to v tom ruském marasmu ani nešlo, ale házet na něj všechny špatnosti, které se udály, je mimo mísu. Díky němu je Rusko tak daleko jak jen to jde. Dali mu málo času na to, aby ukázal co dělá pro ruský národ on a za čím stojí Trockisté a Vlasovci. Tak asi tak.

Průměrný počet slepic: 3 (44 hlasů)

I já si myslím, že Stalin má horší pověst než je třeba.  Je hodně pravděpodobné, že by Rusové bez Stalina 2. svět. válku s Frici nevyhráli.

Průměrný počet slepic: 3.8 (32 hlasů)

A já si myslím, že pokud by v čele SSSR stál tehdy někdo normální, a nemusel by to být ani kdovíjaký génius, tak by sověti tu válku vyhráli mnohem dřív, a za mnohem menších obětí. Oni tu válku vyhráli ne proto že měli Stalina ale přesto že měli Stalina.

Průměrný počet slepic: 2.7 (27 hlasů)

Stalin plýtval životy lidí (třeba Dukla), ale na druhé straně se za Stalina vybudovaly velké podniky. Četl jsem také o nějakých pásech lesa na Sibiři, které přikázal vybudovat (a Chruščov to nechal zanedbat). Zajistily úrodnost půdy mezi nimi, dnes se tam právě pěstuje to obilí, kterého mají Rusové přebytek.

EDIT: trochu jsem to popletl, ale našel jsem o tom jakýsi dokument, tak si o tom můžete počíst: http://leva-net.webnode.cz/products/posledni-uder-stalina/

Průměrný počet slepic: 3.4 (25 hlasů)

On, na rozdíl od Trockého a Lenina, nestál o permanentní světovou revoluci, ale nejdřívě chtěl dokončit revoluci doma., i za cenu velkých obětí. Bez industrializace SSSR by nebyli schopni Němce porazit. Ale, víš co, přečti si  raději pravdivou historii sám a nebudeš pak plácat nesmysly.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

To co tu píšete, mne vůbec nepřekvapuje. Vždycky se najdou lidé, kteří obdivují Mao Ce-tunga, Čingischána, Pol Pota, Hitlera nebo Stalina.

Nežili v době a místě velkolepých činů těchto géniů zla. Jistě se najde mnoho knih, které velebí jejich skutky. Pokud je ten, kdo je čte, dostatečně velký idiot, tak jim i věří.

Průměrný počet slepic: 2.6 (17 hlasů)

Řešit co by kdyby je o ničem. Už se to stalo, řešit minulost je blbost, lépe je se z ní poučit. Proti magorovi Hitlerovi musela stát jiná síla jinak by nebyl poražen a já, mí prarodiče a rodiče bychom tu nebyli, já nikdy nezapomenu Sovětům, že osvobodili mé rodné město, Sovětů na našem území zemřelo 140tis., Amiku cca něco přes sto. To je realita. A to nemluvím o tom kolik umřelo našich lidí díky Amikum.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Píšete:

Už se to stalo, řešit minulost je blbost, lépe je se z ní poučit.

 

No a právě proto se snažím poučit z minulosti, co všechno se může stát, pokud se k moci dostane takový magor, jako byl Stalin.

Průměrný počet slepic: 1.5 (11 hlasů)

Takže Stalin byl magor. Ok. Stalin chtěl vyplenit všechny Židy, cikány, komunisty, nearijce? Tak sorry, to se omlouvám, já myslel že to byl Hitler...

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

To ne ale pořád ještě je tu skupina milionů jiných lidí které se mu povedlo zavraždit.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

vždy je důležitá kvalita ne kvantita. Platí to ve všem po věky věků.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

že se nejedná spíše o nacismus. Zbytnělé národovectví. Nacionalismus.   Nenávidíme někoho, protože je: Rus, Němec, Žid, Vietnamec, Polák ...

Je to sice jen slovíčkaření ale...

Průměrný počet slepic: 4.3 (47 hlasů)

Kocoure nechci slovíčkařit, ale nacizmus a fašizmus nám nějak splývá dohromady. Vždyť i za války se říkalo hitlerovcům "fašističtí náckové". Podle mne, ale to co tady libtardi provádí, má blíž k opravdovému fašizmu než nacionalizmu. Jaký národ libtardi vyznávají?

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)

my přece milujeme všechny: Židy, Cikány, černochy, Ukrajince, Vietnamce, buzeranty. Jenom Rusy musíme nenávidět. Je to příkaz shora.

Průměrný počet slepic: 4.8 (71 hlas)

dřív jsme je museli milovat, teď asi zas nenávidět, když teda ti naši kámoši Izraelci je spravedlivě likvidují.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

se většina židů přihlásila k němectví. V Praze a Brně určitě. Spousta z těch, co vítali Ádu zdviženými pravicemi byli židé. V Rakousku volilo nácky po anšlusu přes 90% obyvatel, takže i židé.

Průměrný počet slepic: 3.7 (55 hlasů)

Ale na jak dlouho? Do roka a do dne byly odsuny i těch židů přihlášených k němectví.

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

bohatí, jako vždycky v pohodě. Proto se taky spousta majetků židům po válce nevrátila, protože byli jako kolaboranti odsunuti s Němci.

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)

ale já se učil hrát na pianino, které si bohatý židovský advokát schoval u souseda, mého dědy, než "přestane to blbnutí s koncentračními tábory"  - ale po válce nebylo to pianino a sedací soupravu v kůži komu vrátit. Ani příbuzní se nenašli. Takže to o bohatých židech nebylo vždy pravda.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

znáš vilu Tugendhat. Její majitel, židovský majitel textilek, byl před válkou vysoký činitel Henleinovy sudetoněmecké strany. Proto dědičky utřely nos.

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)

A že židé volili Hitlera? Ano, než zjistili vo co go. Paralela - a co voliči pětikolky? Dnes by si někteří rači ruku utrhli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

ale víc než 50% trotlů ji volí dál

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

.. židovské spolužačky mé mámy i tety na dívčím lyceu ve Wadovicích i na obchodní akademii ve Varšavě zásadně a demonstrativně hovořily i mezi sebou německy a nad své slovanské spolužačky se povyšovaly, a to máma s tetou byly z horních 10.000, dcery doktora práv a státního tajemníka z ministerstva dopravy, nemusely chodit trénovat do školní písárny, protože psací stroj měly doma, stejně jako klavír..

Průměrný počet slepic: 4.2 (74 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemůže být pochyb, že u nás zase zavládla totalita. Sice tomu stále  říkáme svoboda a demokracie, ale všechny atributy svobody a demokracie jsou nenávratně pryč. Rád vzpomínám na začátek devadesátek, kdy zavládla euforie z pádu komunismu a nikdo nic neřešil. V televizi běželi Gumáci, kde si dělali otevřeně legraci ze současných politiků a nikdo za to nešel sedět. Běžela také Česká soda, ze které by se dnešní soudruzi nejspíš po.rali. Propagovat totiž prací prášek Árijec (Ariel), který vypere černé dítě doběla, by si v dnešní době nikdo nedovolil. Navíc když byl v každém balení esesáček zdarma :-) . Skupina Orlík (skinheadi -  dneska rasisti) vydala oficiální desku u legální nahrávací společnosti a ta se prodávala v obchodech. Nikdo to neřešil. Pak jsme ale začali bojovat proti terorizmu. A pak proti rasizmu. Proti xenofobii. A proti islamofobii. Proti Rusku. Za práva žen. A za práva homosexuálů. Za práva úchyláků. Za záchranu naší planetky. A najednou tady máme soubor Západních hodnot (které nám někdo cpe a neúprosně je vynucuje), na které ale už nemůžeme hodit bobek jako v devadesátkách- jinak udavači začnou udávat, policie začne konat, soudy začnou odsuzovat, média začnou očerňovat. Za posledních 30 let tady postupně vznikla mašinérie na vynucování souhlasu se "Západníma hodnotama", že už si ani nesmíte myslet nic jiného, než je oficiální narativ. Jinak  se na vás zaměří novodobá inkvizice. A výsledek? Petr Čtvrtníček (Česká soda) jako propagátor očkování celé populace neznámou a nevyzkoušenou chemikálií proti kovidu, protože tak je to správné a tak to má byť. A hlavně to tak chce Layenová z Bruselu. David Matásek (Orlík) zase schvaluje atentát na Roberta Fica (minimálně ho zlehčuje), protože pak by asi nehrál Poldu v televizi. Naštěstí pro něj se pokusili zabít správného člověka, takže se to vlastně schvalovat smí. Oni dva už nejspíš pochopili, že jsme v totalitní p.deli a že už z toho nejde vycouvat, že už nejde vzdorovat desetiletí pečlivě budované moci- jde už jenom kolaborovat a alespoň z toho vytřískat nějaké výhody. Naštěstí jsem jen obyčejný pěšák co se živí rukama, takže já budu kolaborovat až jako poslední :-).........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.6 (115 hlasů)

.. která když dostala od žida Vladimíra Železného na výběr mezi zpíváním v muzikálu Krysař od "nácka" Landy a moderováním hlavní zpravodajské relace na TV Nova, tak šla zpívat v Krysařovi a moderovat v "punkové" TV Prima..

Průměrný počet slepic: 4.5 (67 hlasů)

pořád mi nikdo nevysvětlil co jsou to ty západní hodnoty, já v tom tápu, můžete mi to někdo říct? Já jsem si celý život myslel, že jsou jenom skutečné hodnoty, jedny hodnoty, žádné západní, východní, severní, jižní...Nemáme to my lidé hodně popletené??? Přece zeměpisná šířka neurčuje žádné hodnoty nebo jo ? Přece čest upřímnost tolerance přátelství spolupráce laska ad. ad. ad. platí snad na celé planetě nebo ne ? Nevím jak Vy, ale já na žádném západě nežiji, žiji v ČR a ta je zeměpisně ve středu Evropy (cirka), jaksi neumím přemístit naší republiku třeba o 100km dál, a když tak jedině válkou, ale proč? Každá válka je zlo a to nechci....asi se smějete, ale já ty kecy o tom skvělém západu a hnusném východu nemám rád. Proč? Všude žijí lidé, dobří i špatní, s polohou země to nemá nic společného, nicméně čekám od Vás že mi vysvětlíte ty západní hodnoty, ať mám nad čím přemýšlet...

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Západní hodnoty jsou přece to, co se zde v Evropě odehrává od počátku zdejšího písemníctví. Takže se dá poněkud věřit tomu, co se v Evropě dělo a jako. Je to vlastně obdoba dějin Abrahámovců na Sionském poloostrově. Jeden kmen vraždil a otročil druhý kmen. Kmeny a národy otročily a rabovaly jiné národy a kmeny.

A takhle vlastně nejméně do konce druhé světové války. To se Západním hodnotám postavily na odpor i ty staleté kolonie a Západní hodnoty neměly po válce dost sil jim v tom zabránit. Západní hodnoty mají na svědomí stamiliony zavražděných domorodců a genocidy kmenů i národů. Rabování jejich statků a přírodního bohatství. Ti ze všech nejhorší se přesunuli do Nového světa a dodnes se po celém světě snaží šířit své hodnoty ohněm, železem a lichvou. 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Demokracie braná úhlem pohledu.

Často jsem musel přemýšlet nad tím, co to ta demokracie vlastně je. Tvořil jsem stanovy našeho hnutí. A najednou zjistíte, že demokracie je věc, která je dána úhlem pohledu každého jednotlivce. Ona na to je taková jedna zaběhnutá poučka. No, tu nechám být stranou. V praktickém životě o tom našinec tak nějak moc nepřemýšlí. A najednou máte vytvořit něco, co má být přijatelné pro širokou vrstvu lidí. Ona ta demokracie jde ruku v ruce s celkovou společenskou vyspělostí národa. Například v USA vlastní střelnou zbraň v některých státech snad každý. Je to dáno jejich minulostí a patří to k základnímu právu každého člověka. Němec, kde je nová moderní ústava, přijatá po 2. svět. válce, toto právo nemá. Naopak, dnes chtějí zakázat kudlu delší 6ti centimetru. Takže vám nenechají ani možnost se bránit útoku nožem. Kde je ta demokracie, jak si bránit vlastní život ? Demokracie se řídí zákony, které stanovuje a schvaluje parlament. Ale kdo v tom parlamentu ty zákony tvoří ? Lidé dosazení voliči, jak jinak, že. Ale tito lidé tvoří zákony dle vlastních potřeb a mnozí z nich jsou za ty léta sezení v lavici zcela odtržení od života. Takový p. Ben.da je krásný případ. Ale je tam někdo, kdo by třeba jen na zkušenou žil pár měsíců pod mostem s bezdomovci ? Jsou tam i lidé, kteří za to nemohou. A jak to asi s tou demokracií vidí tento jedinec ? 

Pro mne z toho vychází jen jedna věc. Zákony musejí jasně říkat co se smí a nesmí. Není přece možné, aby 3 právníci = čtyři právní názory. A jak tomu má být u politiky ? Zde musí v každé vyspělé demokracii platit jen jedno pravidlo. Žádný svobodný člověk nesmí být perzekuován a pronásledován za svoje politické smýšlení a názory. Toto právo mu musí zajistit LISTINA LIDSKÝCH PRÁV A SVOBOD takovým způsobem, aby nemohlo dojít k jakémukoliv zneužití ze strany opozice. A pokud toto právo někdo zakazuje, porušuje základní hodnoty daného státu.

Milan Auředník

www.senioriainvalide.cz

Průměrný počet slepic: 4.3 (63 hlasů)