Ještě neví, jak to dopadne

Autor

Na začátek si prosím dejte několik výroků. Nejsou citovány přesně, některé jsem parfrázoval, ale jejich smysl zůstal nezměněn. Všechny řekl jeden člověk a jeden z uvedených výroků řekl mně osobně. Můžete hádat, který:

„Je nechutné, jak zbrojaři vydělávají na tom strašném konfliktu na UA.“

S prezidentem i premiérem jsme se shodli na základním bezpečnostním rámci České republiky

Hnutí ANO vždycky pomáhalo Ukrajině.

Rusko je agresor.

Nezavleču zemi do války. Jsem diplomat, ne voják.

Jestli Ukrajina vstoupí do EU, bude to pro naše zemědělství strašný průser.

Obranná smlouva s USA je dobrá věc. Mají ji na Slovensku i v Maďarsku.

Chceme zabránit Leyenové ve znovuzvolení.

Odcházíme z Renew (a nejspíš uděláme frakci s Orbánem)

NATO je základem naší bezpečnostní politiky.

Petr Pavel se fotil s tím masovým vrahem Gerasimovem…

Aby se nezvýšily koncesionářské poplatky, budu krvácet na barikádě (Dříve také řekl, že by se koncesionářské poplatky měly zrušit úplně).

Ano, myslíte si to správně. Autorem všech těchto výroků je Andrej Babiš a řekl je někdy v průběhu posledních dvou let.

Dává vám to smysl? Je tam všechno. Výroky, které každý dezolát s chutí podepíše, ale i výroky, které by podepsal každý liberál… tedy, kdyby nevěděl, že je řekl Babiš. Kdyby to věděl, tak si třikrát odplivne a procedí mezi zuby, že Andrej je stejně kolaborant, Putinův slouha a nepatří mezi civilizovanou společnost tvořenou Fialy, Rakušany, Kolaji a Pekarovými a Danuší Nerudovou.

Vždycky, když Andrej Babiš řekne nějaký libtardí výrok, zavlní se i diskuse u mě na webu a já se dozvím, že se Andrej konečně odkopal a je jasné, že je jen druhá strana mince Pětikolky. Já sám jsem několikrát o hnutí ANO řekl, že jejich politika je prakticky totožná s tou Fialovou, jen Andrejko by to dělal lépe, manažersky efektněji a nemohl by kvůli popularitě zvýšit daně, protože to by mu jeho voliči neodpustili.

Pak zase Andrej řekne něco dezolátského – začne mluvit o míru, nízkých cenách energií, zepsuje Fialu za důchody, zajede si za přítelem Viktorem do Maďarska, se Zemanem byl Babiš kamarád, ale když mu nabízel první pokus na složení vlády, tak to Andrejko odmítl… Zkrátka ti, co politiku moc nesledují, jsou se svým Veľkým Bocianem spokojení a naopak znalí národovci (včetně mě) jsou na infarkt.

Je to dost podobné tomu, co dělám na blogu já. Píšu už sedm let a pořád se spekuluje, za koho vlastně kopu. Je úplně jedno, že jsem mnohokrát psal, čeho chci dosáhnout a jak toho chci dosáhnout. Stačí o někom napsat pár pozitivních vět a už je jasné, že jsem se odkopal. Už jsem byl slouha Zemana, Babiše, Okamury, Rajchla… Vzhledem k tomu, že na vlastní kůži zažívám tu jistotu gaučových bojovníků, jaký vlastně jsem, nemám moc rád tu přímočarou jistotu, která má o Babišovi jasno a ví přesně, jaký vlastně je. Já osobně si totiž myslím, že to (ještě) neví ani Babiš.

Ano, on prostě ještě neví, jak co dopadne. Neví, jak dopadnou volby, neví, jak to dopadne na Ukrajině, neví, jak to dopadne v Rusku, neví, jak to dopadne ve Francii i v Maďarsku. Neví, kam se dějiny pootočí. Ale stará se, aby žádnou možnost nezazdil předem.

Pokud Rusko prohraje, tak přece vždycky říkal, že NATO je základem naší bezpečnosti. Pokud prohraje Ukrajina, tak přece byl vždycky pro mír. Pokud to volební matematika neumožní jinak, tak přece vždycky měl rád Blažka a chtěl koalici s ODS. Pokud naopak Modroptáci prohrají, tak nikdy nebyl proti Turkovi či Konečné. Pokud v eurovolbách uspějí liberálové, tak je přece Macronovým přítelem. Pokud uspějí konzervativci, vždycky oceňoval, jak má Orbán zorganizovanou partaj.

Vzhledem k tomu, že ANO teď opustilo frakci Renew, tak zřejmě už Andrejko ví, že Macron ve volbách dopadne špatně. A nebo už prostě není možné dál lavírovat a je nutné si vybrat. A vzhledem k tomu, že před slovenskými prezidentskými volbami podpořil Pellegriniho, tak už věděl, že Peter to dá. Samozřejmě si to také někdy vyhodnotil špatně. Po volbách v roce 2021 myslel, že Zeman už to nedá a umře. Nestalo se.

Svým textem nechci Andreje Babiše omlouvat. To ani náhodou. I mě osobně dost vytáčí jeho lavírování a i když jsem se s ním několikrát sešel, dodnes nevím, jak to doopravdy má. V tomto ohledu Babiš zůstal stejný od chvíle, kdy vstoupil do politiky. Mohu si do něj promítat víceméně cokoliv a vždycky najdu důkazy, proč to tak je. Stejně tak ale vždycky najdu důkazy, proč to tak není. Politika sledování směru větru…

Ale možná je to docela dobrá taktika. Náš národ bude vždycky rozdělený skoro přesně padesát na padesát. Je to naše strategie pro přežití. Ať vyhraje kdokoliv, vždycky se to nejpozději za čtyřicet let otočí. Proto je vždycky zapotřebí mít dostatečně velkou menšinu, která se bude schopna tvářit jako většina a přesvědčí nového protektora, že náš národ bude loajálně spolupracovat. Proč by tedy mělo být divné, že máme i partaj, která se umí tvářit stejně rozděleně?

Koneckonců, podívejte se do Afriky nebo jižní Ameriky. O převraty tam není nouze. Akorát tentokrát už nevyhrávají Pinočetové propojení s Washingtonem. Protizápadním „komunistům“ to jde v poslední době lépe a lépe. Možná proto, že nepraktikují politiku pozdního Sovětského svazu, ale spíš politiku dnešní Číny a vojenství dnešního Ruska. Naše země (jak trefně podotkl Ivo Budil) se stále méně podobá demokracii a stále více připomíná jihoamerickou banánovou diktaturu. Ostatně, vojáka v čele už máme a strategický komunikátor je stejně zelený mozek jako PePa. V takovém prostředí se mocenská situace mění měsíc od měsíce a jak nedávno podotkl Petr Hampl, včerejší pokorní slouhové jednoho impéria se mění v odbojné pučisty a vítače BRICSu.

Dneska mají ve Vídni tiskovku Babiš, Orbán a Kickl. Řeknou nám něco o nové frakci v ojroparlamentu…

Berte dnešní článek jen jako myšlenkové cvičení a připomenutí, že v politice není nic jistého ani jasného.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (299 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák: .... Já osobně si totiž myslím, že to (ještě) neví ani Babiš....
.... V tomto ohledu Babiš zůstal stejný od chvíle, kdy vstoupil do politiky.....

Ano je to tak Vidláku. Babiš zůstal stejný. Není lhář jak pětilhář Fiala a proto Babiš příští rok bude zvolen premiérem ČR přes své některé negativy

Průměrný počet slepic: 4.2 (85 hlasů)
Trvalý odkaz

mezi americkými prezidentskými kandidáty Bidenem a Trumpem. Zdá se, že po Bidenově špatném výkonu jsou jeho šance na zvolení minimální. Říká se: "Koně se v brodě nepřepřahají.", ale demokratům asi nic jiného nezbude.

O Bidenově úpadku věděli přátelé a zasvěcenci již několik měsíců

Seymour Hersh, 28. června 2024

Čtenáři tohoto sloupku vědí, že upadání prezidenta Joea Bidena do stavu apatie trvá již několik měsíců, neboť on a jeho zahraničněpolitičtí asistenti vybízejí k příměří, ke kterému v Gaze nedojde, a zároveň pokračují v dodávkách zbraní, které činí příměří méně pravděpodobným. K podobnému paradoxu dochází i na Ukrajině, kde Biden financuje válku, kterou nelze vyhrát, a odmítá se účastnit jednání, která by mohla masakr ukončit.

Skutečnost, která za tím vším stojí, jak mi bylo řečeno již několik měsíců, je taková, že prezident už prostě není schopen pochopit rozpory politiky, kterou on a jeho zahraničněpolitičtí poradci provádějí. Amerika by neměla mít prezidenta, který neví, co podepsal. Lidé u moci musí být zodpovědní za to, co dělají, a včerejší noc ukázala Americe i světu, že dnes máme prezidenta, který v této pozici zjevně není.

Skutečná ostuda není jen Bidenova, ale i těch mužů a žen kolem něj, kteří drželi stále více pod pokličkou jak se v uplynulém půlroce rychle zhoršoval. Již několik měsíců slýchám o stále větší izolaci prezidenta od jeho někdejších kamarádů v Senátu, kteří zjišťují, že jim není schopen odpovídat na telefonáty. Jiný starý rodinný přítel, jehož pomoc Biden vyhledával v klíčových otázkách už od dob, kdy byl viceprezidentem, mi před mnoha měsíci vyprávěl o prostém telefonátu od prezidenta. Biden řekl, že Bílý dům je v chaosu a že potřebuje pomoc svého přítele. Jeho přítel prý odmítl a pak mi se smíchem řekl: "Raději bych si každý den nechal udělat kořenový kanálek, než abych tam chodil do práce." Dávno penzionovaného kolegu ze Senátu pozval Biden, aby se k němu připojil na zahraniční cestě, a oba hráli karty a dali si jeden nebo dva drinky v letadle Air Force One, když odlétali. Bidenův štáb senátorovi zakázal připojit se k zpátečnímu letu domů.

Bylo mi řečeno, že o rostoucí izolaci prezidenta v otázkách zahraniční politiky se částečně zasloužil Tom Donilon, jehož mladší bratr Michael, klíčový průzkumník a poradce v Bidenově prezidentské kampani v roce 2020 a v současném úsilí o znovuzvolení, byl součástí týmu, který strávil většinu týdne přípravou Bidena na včerejší debatu. Devětašedesátiletý Tom Donilon byl v letech 2010-2013 Bidenovým poradcem pro národní bezpečnost a neúspěšně usiloval o Bidenovo jmenování ředitelem Ústřední zpravodajské služby. Zůstává do značné míry zasvěceným člověkem.

Vzhledem k Bidenovu zjevnému úpadku v posledních měsících je pro člověka zvenčí nepochopitelné, proč Bílý dům před volbami souhlasil s nějakou debatou s Donaldem Trumpem, natož aby se uvázal k vůbec nejvčasnější prezidentské debatě, první ze dvou, v novodobé historii. Jednou z myšlenek prý bylo, že pokud Biden předvede dobrý výkon, jako tomu bylo v jeho březnovém projevu o stavu Unie, bude otázka jeho duševních schopností odložena. Špatný výkon by dal Bidenově kampani čas na lepší přípravu na plánovanou druhou debatu.

Existoval také tlak ze strany hlavních demokratických organizátorů, z nichž mnozí působili v New Yorku, aby kampaň udělala něco proti vnímání prezidentovy zjevně narůstající nemohoucnosti, jak o ní informovala a natáčela hlavní média. Bylo mi řečeno, že přinejmenším jeden zahraniční lídr po uzavřeném setkání s Bidenem ostatním řekl, že prezidentův úpadek je tak viditelný, že je těžké připustit, že by mohl absolvovat náročnou" předvolební kampaň. Podobná varování byla ignorována.

Co teď? Jeden z washingtonských politologů mi dnes řekl, že Demokratická strana nyní čelí "krizi národní bezpečnosti". Národ podle něj udržuje dvě zničující války vedené prezidentem, který na to zjevně nestačí, a možná je načase začít připravovat rezignační projev, který by se vyrovnal nebo překonal ten, který v březnu 1968 pronesl prezident Lyndon Johnson po svém těsném vítězství nad senátorem Eugenem McCarthym v primárkách v New Hampshire.

"Jsou v pasti," řekl o vysokých poradcích v Bílém domě, kteří doufali, že si Biden ve včerejší debatě povede natolik dobře, aby mohl pokračovat, a to s tolik potřebnou podporou skeptičtějších finančních podporovatelů v New Yorku.

Ne všichni, s nimiž jsem dnes hovořil, souhlasili s tím, že je čas vynutit si Bidenovu rezignaci a doufat v to nejlepší na srpnovém Národním sjezdu Demokratické strany v Chicagu - zahodit kandidátku a hledat nové kandidáty. "Můj skromný názor," řekl mi jeden dlouholetý přispěvatel Demokratické strany, "je nechat prach usadit. Musí prozkoumat reálné možnosti, než nějaká rychlá reakce vytvoří vnitřní rozkol Demokratické strany s dalekosáhlými důsledky po roce 2024. Přijmout realitu ... Rok 2024 je v tuto chvíli pravděpodobně nenapravitelný. Je to příliš strmý kopec, než aby se dal zdolat.

Odlišný názor vyjádřil jiný politický guru. "Je doba sociálních médií - TikTok, Facebook, Instagram a X - a politická kampaň se může velmi rychle dostat velmi daleko."

Ať už to dopadne jakkoli, máme prezidenta - nyní plně odhaleného -, který prostě nemusí být zodpovědný za to, co udělá v nadcházející kampani, nemluvě o jeho krocích na Blízkém východě a na Ukrajině.

Co se stalo s 25. dodatkem, který opravňuje viceprezidenta a většinu vlády prohlásit prezidenta za neschopného? Co se děje v Bidenově Bílém domě?

Průměrný počet slepic: 4.8 (100 hlasů)

Dvě třetiny Američanů ocenilo Trumpovo vítězství v debatě, vyplývá z expresního průzkumu CNN.

trump vs biden
New York Post: Miliony lidí byly svědky konce Bidenovy politické kariéry;
NBC: Demokraté právě spáchali kolektivní sebevraždu – Biden sípe, vypadá unaveně a mumlá;
CNBC: Bidenovi největší dárci jsou po jeho projevu znepokojení;
CNN: Demokraté jsou v panice kvůli projevu amerického prezidenta;
New York Times: Biden by měl odmítnout účast v prezidentských volbách, pokud nechce dovolit Trumpovi vyhrát;
Newsweek: Trump obstál v debatě lépe. Poraženým je Biden, vítězem Trump.

neCT24

Průměrný počet slepic: 4.1 (55 hlasů)

Z tohoto 21 vteřinového videa můžete určit výsledky prezidentské debaty mezi současným a bývalým americkým prezidentem.

video viz zde: https://t.me/neCT24/58254

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (32 hlasů)

Také znám jedno přísloví, co se hodí na tuhle situaci a do téhle doby obzvlášť.

Zní: ,,Z kopce vola nevypřahej!"

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

budu si ho pamatovat, občas ho i použiji.

Díky, 

HoSt

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: .... Naše země (jak trefně podotkl Ivo Budil) se stále méně podobá demokracii a stále více připomíná jihoamerickou banánovou diktaturu. Ostatně, vojáka v čele už máme a strategický komunikátor je stejně zelený mozek jako PePa.

foltyna
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (81 hlas)

Ano a co se všichni diví, vždyť stát platí na studenta a je mu jedno co studuje, odhlasovali jste si do parlamentu bandu vzdělaných blbů, a ti, co vytvářejí peníze, jsou utiskováni byrokracií a idiotskými zákony.

Důchodcům se nevalorizuje, církvím ano, na dělostřelecké granáty je, na zdravotnictví a školství není. Všichni mají plnou hubu, že komunisté jsou zlo, ale na Hrad si zvolí kariérního komunistu s ženou politručkou..., rozvědčík pak oznámí národu, že je vyčleněno 40 miliard na pomoc Ukrajině - ku-va, a z čeho je asi vyčlenila naše slavná vláda, asi je někde sebrala - nevadí, tak trpme dál.., a dobře nám tak.

Ještě bych dodal, že máme asi 13 tisíc neziskových organizací, z nichž víc než polovina není charitativních, ale politických a stát jim ročně poskytuje cca 16 miliard Kč. Máme taky zhruba 30 soukromých vysokých škol, které neučí jediný technický či přírodovědný obor, ale jen politologii, sociologii a další zcela zbytečné předměty, takže ročně vyjde do světa zhruba 300 politologů a dalších, a podle toho to vypadá. Nicméně, máme ale střední školu na výchovu youtuberů, nemluvě o bezpočtu kouček na všechno možné i nemožné, bloggerů obojího pohlaví, youtuberů, aktivistů, ale těžko se sežene řemeslník. To by stačilo.

spisovatel Radomír Dolanský

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

mi to u AB nepřipadá. Jisté je, že se musí často rozhodovat a aby mu to dobře šlo, musí mít mnohem víc informací než obyčejní lidé. Jeho volič nejsem (mimo prezidentské volby), ráda ho nemám, ale respektuji ho. Spolu s MZ patří mezi naše nejzkušenější politiky.

Jako snad budoucí premiér má víc zkušeností se řízením země než současný premiér a jeho diletantská vláda. Jeho politika jde mnohem blíž k obyčejným lidem. Nemyslím si, že by dál ekonomicky rozvracel naší zemi jako současná 5K a jako Slovákovi mu jde o blaho této země mnohem víc, než vládnoucí 5K.

Co mu ale vyčítám je, že má málo sebevědomí a přála bych si, aby si uměl dupnout tak jako Orbán.

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

jediná možnost jak se zbavit současné vlády je nahradit ji vládou Babiše. To je jediné reálné, úvahy o někom jiném jsou jen těšínská jablíčka, které při daném rozložení sil nemají žádnou šanci uspět. Babiš je oportunista, na rozdíl od současných vládců, není hnán žádnou ideologií. Pragmaticky se přizpůsobuje aktuální situaci, pokud se názor v EU začne měnit, může se stát, že se "věrně" postaví na stranu Orbána a Fica. Takticky si neuzavírá cestu žádným směrem, aby si mohl vybrat, co v dané chvíli je pro něho výhodné. Smiřme se s tím, že cesta z této beznaděje je možná jen postupnými kroky, zázraky se nedějí! Ale ani s Babišem bych to neviděl tak černě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (52 hlasů)

že "ekonomicky rozvracet zemi" (jak píše LaCasita) začal právě Babiš. Tehdy byla záminka kovid, dnes Ukrajina - ani jedna se nás netýká, přesto jsou vámi volení politici ochotni pro to obětovat národ. Babiš není vlastizrádce jako Fiala, to je pravda, ale jen proto, že je Slovák.

Průměrný počet slepic: 2.6 (42 hlasů)

s Vaším názorem. Také jsem napsala, že AB patří mezi naše nejzkušenější politiky. To, co jste Vy popsal, je zjevná šachová partie. Promýšlet tahy dopředu. A i dělat kompromisy je třeba. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

Inza: Ať se vám to líbí nebo ne,jediná možnost jak se zbavit současné vlády je nahradit ji vládou Babiše

Jako vždy pane Inzo některé vaše příspěvky stojí za to vytesat do kamene, to platí i pro tento váš příspěvek. Jste klidná síla tohoto webu hned po Danielovi. Taky Včelka patří k síle toho fóra, i když je někdy neklidná protože se nechá unést provokacemi některých. Co by jsme si bez vás dvou počali? A taky bez Zaubera. Jeho výstižné rýmované verše jsou další síla tohoto fóra. I když se mu Babiš nelíbí. I já fandím K.Konečné a Stačilo ale jsem realista, bez Babiše to nepůjde. Napřed Babiš který je jediný který dokáže sesadit pětikolku z vládních křesel a potom přátele můžeme volit koho si přejeme, Konečnou, Okamuru, Turka, Rajchla atd. Jinak ať se nám to líbí či ne, nedokážeme vyhnat navždy do propadliště českých dějin tuto fialovou sebranku a nejhorší vládu v ČR všech dob .

Průměrný počet slepic: 4 (33 hlasů)

S tímto komentářem souhlasím 

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

(budu opakovat nejen Váš nadpis, ale ještě pár slov z textu), jediná možnost jak se zbavit současné vlády, je nahradit ji vládou JINOU. A jak bude příští rok a ty roky další vypadat, to se ukáže až v roce 2025. Úvahy o někom jiném jsou v tuto chvíli jen těšínská jablíčka, platná tehdy, pokud dané rozložení sil neprojde žádnou podstatnou změnou. Ale vzhledem k situaci, která ve světě i u nás probíhá, možnost změny není vyloučena. Naopak, změna přijít může. Může se stát, že příští rok nezůsane vše tak, jak to známe, tedy mám na mysli vše při starém. Libtardi po tom strašně touží a udělají pro to všechno, ale chybí jim headhunting - nezvládají přímé vyhledávání pracovníků pro vrcholové pozice v organizaci veřejného sektoru, jak nám to kdekdo z libtardích pisálků maluje. Nezvládají to u nás, nezvládají to v EU a nezvládají to ani v Americe. Shrnuto, nezvládají to, ať se snaží jak se snaží. Narážejí jen na další a další voly. Upřímě, může někdo chytrý, kdo zároveň není sviňák pro ně pracovat? Co by z toho měl? Proč by to dělal? Tedy pokud je opravdu chytrý. Stále platí že vůl, si rozumí pouze s dalšími voly. Volové chytrého mezi sebou nesnesou. Kam by přišli? A věřte, že chytrý, opravdu chytrý, se s voly nezkamarádí. Neumí to. Proč také? 

Něco se stalo při nedávných do volbách do Evropského parlamentu. Vím, že Eurovolby byby proti vobám do Parlamentu ČR daleko snažší. Útoky libtardů a jejich pisálků byly ničím, proti tomu co příjde. To si dovolím tvrdit. Kór když libtardům poteče do bot. A že plujeme na TITANICU oni už poznali. Tak do bot jim poteče, protože už teče teď. Tak to je. Na Slovensku jsem viděli a pořád ještě vidíme, jak to vypadá a kam to došlo! V tuto chvíli ještě platí přesně to, co jste napsala: Smiřme se s tím, že cesta z této beznaděje je možná jen postupnými kroky, zázraky se nedějí!

Jeden z těch postupných kroků, aspoň v to doufám, udělá Petr Macinka. Ne dnes, ne zítra, ale po Novém roce určitě. Má zkušenosti, ví jak, ví kdy, ví proč, ví s kým a ví pro koho. A ví, koho se na to co neví a co bude potřebovat zjistit, zeptá. Má tu možnost. Navíc dostaen vždy odpověď, na kterou se může spolehnout. O nikom jiném, kdo má podobnou možnost, kromě Petra Macinky a Anderje Babiše nevím. Tihle dva jsou jediní, kteří mají volný přístup ke všem významným politikům u nás i ve světě. Mám na mysli ty, o kterých i my tady často mluvíme s obdivem.

Možná se nepletu, možná se pletu, možná jóóó, ale co když nééé?

  

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš nelže, jenom reaguje na změny situace. Názor nezmění jenom člověk hloupý. Jednak se mění svět, jednak se mění jeho postavení ve společnosti.

Průměrný počet slepic: 4 (67 hlasů)

Fiala nelže, jenom reaguje na změny situace. Názor Fiala změnil protože je člověk chytrý. Jednak se mění svět, jednak se mění jeho postavení ve společnosti.

Průměrný počet slepic: 3.6 (58 hlasů)

😁

Průměrný počet slepic: 4.2 (41 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

U Fialy je ten problém, že se staví na stranu, o které všichni kromě něj ví, že prohraje. A v této pozici setrvá až do hořkého konce, bohužel nás si bere sebou. Kdyby lavíroval a prosazoval spolupráci s budoucím vítězem, nebylo by to sice morální, ale nemuseli bychom při každé změně větru všichni padat na hubu. 😊

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

nelže, reaguje, je chytrý člověk...

Vy čtete všechno možné, všechno možné sem napíšete, obvykle se trefíte. Rád opisujete, ale dneska? Co to je? Někdy, když to přímo nevymyslíte vlastní hlavou, tak uvedete zdroj. Ale tentokrát, to o tom Fialovi? To jste se zase vycajkoval. Jak jste na to člověče nešťastná přišel? Takovou volovinu jste vymyslel sám? Nebo Vám to poradily Barmské ženy? Nebo jste to někde vyčetl, opsal z půlky myšlenku Starého Kocoura? Tohle vám tedy fakt nevyšlo! Bacha na dezinformace! Trefil jste se někam úplně vedle! 

(Podle Ministerstva vnitra „dezinformace znamená šíření záměrně nepravdivých informací,  s cílem ovlivnit názory těch, kteří je přijímají“.)

(Význam rčení "Je to v cajku." uvádí Slovník české idiomatiky a frazeologie. Výrazy neslovesné, Praha 1994. Bejt v cajku: výsledek, stav činnosti, situace, vztahu mezi lidmi aj. v poměru k očekávání a normě, též finančně ve smyslu odměny.)

(Pardon)

Průměrný počet slepic: 3.3 (34 hlasů)

Pane Hoste, považoval jsem vás za vnímavého, jak to že vám uniklo že to co jsem napsal je ironie na Fialu a reakce na pana Starý Kocour a parafráze jeho příspěvku? Paní Včelka jsi toho hned všimla a proto se směje, vy jste ale naletěl :-)

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)

to co jsem Vám a pro Vás napsal, jsem opravdu myslel z legrace. Nikdy bych si nedovolil tohle napsat a myslet vážně. Proto jsou také dole ty závorky s těmi připitomělými vysvětlivkami.  A pod vším nakonec moje omluva "Pardon".

Myslel jsem, že si z toho budeme dělat srandu.  A myslel jsem také, že to pochopíte.

No nic. Nevadí. Příště se na to vykašlu.

Vždyť k tomu jménu ty přívlastky ON: nelže, reaguje a je chytrý, tohle snad nikdo, po těch zkušenostech co už máme, nemůže brát vážně. Nebo jó?

Ale naopak to staré čínské přísloví "Z kopce vola nevypřahej" co jsem dneska také napsal, tak to jsem opravdu velmi vážně myslel.

Tak ještě jednou "Pardon"

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

když ty názory mění příliš často. Pak absolutně nevíte, na čem jste.

Průměrný počet slepic: 3.8 (44 hlasů)

a 5 slepic :-)

navíc jsem přesvědčen, že se nejedná o názory, alébrž o kalkuly.

Průměrný počet slepic: 3.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení čtenáři, nikoliv stejní diskutující netrpělivě čekající na Vidlákův článek, aby se zde mohli každý den realizovat. Nesouhlasím s hodnocením Vidláka, které je založeno na uvedených dvojakých názorech. Je třeba hodnotit činy. A tam je to zcela jednoznačné. Už jsem to tady psal, takže jen heslovitě a velmi stručně: Vrbětice, ČT, Koudelka, jeho role ve spiknutí proti Zemanovi, smlouva s USA, …… Ne, není to začátečnické lavírování, jeho postoj daný činy je již znám a musíme s tím smířit, i když jsme v něho dříve vkládali nějaké naděje.

Mám takovou představu: V CIA jsou 3 kanceláře. Z jedné řídí Fialu, ze druhé Koláře, ze třetí Babiše. Večer jdou důstojníci na pivo a dobře se baví. Koudelka by mohl být styčným důstojníkem, pošťákem, kontrolorem.

Nyní možná AB založí s Orbánem a Ficem novou frakci. Obávám se, že v této frakci bude AB podle zadání šlapat na brzdu a bude eliminovat razanci Orbána a Fica. Kdyby zůstal ve stávající frakci, odpovídalo by to jeho činům. Byl bych rád, kdybych neměl pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (71 hlas)
Trvalý odkaz

Vážení čtenáři. Já bych přidal Babišovi mezi jinými negativy které měl navíc i vydání Nikulina do USA což mně tehdy velice naštvalo.  Naše země je dnes ale tak polarizovaná, máme v ČR tak vyhrocené názory mezi liberály a vlastenci, mezi proamerickými poskoky, proruskými fanoušky a českými "vlastenci" že jedině Babiš může uklidnit situaci v ČR a začít zase pracovat pro České občany a ne pro Ukrajince a americké zájmy jak dělá Fiala a pětikolka.  Jinak se začneme vraždit mezi sebou jako na Ukrajině, anebo páchat atentáty na premiéra jako na Slovensku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

to je přesně on, Babiš chameleon!

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

to jsou přesně oni, fialoví odporní chameleoni!

Průměrný počet slepic: 3.8 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

odkud ti dnes prospěšný vítr vane, ty slovenský Bociane?

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

kradou, co jim síly stačí. Ale slovenského čápa stejně v ničem nepřetlačí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

má z toho jen zblo. Chce to více razance, jinak budeme bez šance.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Teda existuje, je to náš Vidlák ale ten nemá mediální podporu a prachy které mu zaručí jeho viditelnost a zvolitelnost po celé ČR.
A tak se musíme spokojit s miliardářem Babišem který sice má své negativy ale alespoň pracuje jak pro své české firmy  tak i pro ČR, české občany a české zájmy. Ne jako Fiala který pracuje pro Ukrajince a americké zájmy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (38 hlasů)

obzvláště se mu vyvedla ta slíbená důchodová reforma, už se těším na to, jak mi budou vypočítávat důchod. A to jak vylepšil dálnice, vždycky když jedu po D1 tak si říkám, že bylo fajn to zrušení tendrů po Nečasově vládě. Pro samou halu pro Sáblíkovou není kam plivnout. No prostě pracuje pro české občany a zájmy. Je to Bůh! Halelujá!

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

velkou halu Sáblíkové už nezařídí, ale malý důchod by jí snad zajistil.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

jak to bylo. Spojení Zeman - Babiš se prostě neosvědčilo. Nikde dobře není, tam kde se pravda často mění.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Panebože v kterém to dnešním světě žijeme. Hájit své zvrhlé neřesti a homosexualitu a ještě napadat veřejně lidi kteří homosexualitu odsuzují to může dokázat jen opravdový úchyl. Transsexuál se vrhl na aktivisty z Nadace Život a rodina, kteří se objevili na průvodu rovnosti v polském městě Poznaň. Nelíbil se mu transparent, s kterým přišli. Aktivisté nadace se domnívají, že z lidí spojených s LGBT komunitou se často vyklubou zvrhlíci a zločinci a že komunita sama je prostoupena patologií a pedofilií. Nadace se rovněž staví proti změně pohlaví. 46 vteřinové video viz zde:
https://x.com/GodekKajaU/status/1807081562590134600

Průměrný počet slepic: 3.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Strana ANO Andreje Babiše je tzv. All catch party, takže strana zaměřená na všechny. Z logiky věci tedy vyplývá, že Babiš oslovuje různé skupiny voličů, kterým se snaží zalíbit a to vytváří zdánlivý chaos v jeho názorech. Poslední dobou ale začínám vnímat, že je úplně jedno jakou mají lídři rétoriku před volbami, protože po volbách se stejně zařadí do silného proudu podporujícího hlavně zájmy Bruselu (nebo spíš Washingtonu). Po volbách se totiž na ně zaměří tlak z EU, která jim řekne, s kým se vítěz může spojit a s kým ne a kdo může nebo nemůže být premiérem. V případě neuposlechnutí hrozí vyloučení z frakce v europarlamentu, nebo zastavení plateb dotací z EU. Proto není Wilders premiérem v Holandsku, přestože jeho strana drtivě vyhrála volby. Proto Meloniová nezavřela přístavy migrantům, přestože s tímto slibem vyhrála volby. Premiér Fico, který ignoroval nátlak z Bruselu, schytal několik kulek do břicha a spojenci z NATO nechali za trest Slovensko bez protiletadlové obrany. A náš Babiš? Stačilo frau Merkel zvednout telefon, aby pohřbila koalici ANO a SPD po volbách 2017. Stačilo vytáhnout " zpravodajské informace" a už oznamoval podíl rusů na kauze Vrbětice, vyhošťoval diplomaty, přestože historka byla evidentně hodně přitažená za vlasy. A když WHO vyhlásilo pandemii nemoci se smrtností 0,032% u lidí nad 80 let, tak tady strašil a buzeroval lidi jako největší gestapák. Abych to shrnul: ať vyhraje volby kdokoliv, tak se v naší zemi nezmění vůbec nic,  protože naši domácí politiku už určují v Bruselu, a politiku EU zase určují ve Washingtonu. Na prosazování nadnárodních zájmů dohlíží ve skrytu CIA, které rozhodně není radno se vzpírat. Kdyby volby mohli něco změnit, tak už by je dávno zakázali i když bych se v tomto rád mýlil......Howgh

Průměrný počet slepic: 3.9 (38 hlasů)

 👍

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

No já bych to viděl tak, že "miliardář lidumil" je oxymoron. Anebo pitomost. Podle toho se dá posuzovat jeho jednání. Hlavní účel je, aby to přineslo co nejvíc hlasů. AB je něco jako Bobin z Bud (Robin Hood). "Bohatým beru a na chudý."

Průměrný počet slepic: 3.6 (23 hlasů)

"miliardář lidumil" je oxymóron a pitomost. A proto s Fialou na věčné časy !

ps. pro některé čtenáře aby nenaletěli, je to ironie proti Fialovi :-)

proto s Fialou na věčné časy

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

tak mám raději sny Maxipsa Fíka.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Nebo lépe: MÁ TO NAŠE ELITA V GENECH?!

Proč bylo a je pro ty u moci tak snadné postavit proti sobě sousední a etnicky blízce příbuzné národy – Slováky a Čechy, Chorvaty a Srby, Ukrajince a Rusy? Co kdy tyto národy získaly nebo co kdy získají tím, že budou navzájem nepřáteli?

Všichni – Polsko, Česká republika, Slovensko, Chorvatsko a Ukrajina – byli jen pěšáky mocností, kteří napínali svaly a předstírali, že chtějí provádět politiku, kterou byli nuceni přijmout, jako je přijetí zelené agendy nebo přijetí lidí z třetího světa nebo zrušení částí jejich ekonomiky nebo vyrovnání se s novým normálem morálky. Elity těchto zemí, bez ohledu na své politické přesvědčení, jistě půjdou ve stopách svých předchůdců. Chorvati a Srbové, Slováci a Češi, Ukrajinci a Rusové, Poláci a Rusové budou jistě i v blízké či vzdálené budoucnosti stát proti sobě . Prostě to nezastavíš. Je to v jejich DNA.

Celá, neúprosná analýza zde, v němčině, ale dobře přeložitelná googlem:

https://gefira.org/de/2024/06/25/es-liegt-in-ihrer-dna/

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Ale pozor nehovoří o tom že obyčejní Slované mají DNA stát proti sobě, ale o tom že jejich elity, vůdci slovanských národů mají DNA stát proti sobě.

Proč? Protože tyto elity buď jsou nepoučitelní fanatičtí nacionalisté (viz ukronáckové v čele s krvelačným zeleným šaškem na UA anebo polské elity typu Sykorski, Duda, Morawiecki, Kaczyński a jiní) anebo jednají pro své osobní zájmy a kariéry anebo jsou to zaprodanci.

Nejlepší příklad je Fiala, náš skvělý český "vůdce! "který stojí proti Putinovi protože je zaprodanec USA a hájí americké zájmy a zájmy Bruselu.

Výstižný je tento odstavec v článku:

Elity těchto zemí, bez ohledu na své politické přesvědčení, jistě půjdou ve stopách svých předchůdců. Chorvati a Srbové, Slováci a Češi, Ukrajinci a Rusové, Poláci a Rusové budou jistě i v blízké i vzdálené budoucnosti proti sobě stát. Prostě to nezastavíš. Je to v jejich DNA.  Co všechny výše zmíněné slovanské národy očekávají od vzájemného boje a následování cizí vůle? Jejich elity buď nedávaly pozor na hodinách dějepisu, nebo... nebo záměrně nejednají v zájmu svých národů.
 

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

tam plášť! Inu, to je přece Babiš náš!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)