Honem si něco přejte...

Autor

Tak jsme se v pondělí ráno dozvěděli, že po světě padají burzy i kryptoměny. Hned si všichni vzpomněli na investora Warrena Buffetta, který už delší dobu akcie prodává a málo nakupuje. Pavel Šik ve svém statusu 20. června upozorňoval, že jistá Norinchukin Bank v Japonsku začala rozprodávat evropské a americké dluhopisy, jako by tušila finační průšvih první kategorie a když se něco takového děje, je zapotřebí být první a prodat včas. Že jste o této japonské bance nikdy neslyšeli? Inu, musíte číst Pavla Šika a ne ty blbečky v České televizi.

U nás v Kotlince to ovšem nemusíme řešit. O náš nevětší pád se postaral vicepremiér pro digitalizaci, Ivan Bartoš, kterému se podařilo zdigitalizovat stavební řízení tak dobře, že se legální a oficiální stavění v této zemi úplně zastavilo. Nedělají se kolaudace, nevydávají se stavební povolení, v ohrožení jsou projekty za sto miliard korun a každý den prodlení stojí ekonomiku této země zhruba miliardu. Ministr v tom problém nevidí, rezignovat nehodlá a rozhodl se udělat si dovolenou, protože to celé vlastně nestojí za zmínku.

Kde jsou ty časy, kdy se Babišovi krátkodobě přetížil server na prodej dálničních známek a všichni pravdomluvní intervjuci volali po jeho odvolání za kardinální neschopnost… Ať si o Babišovi myslíte cokoliv, byl to premiér, který byl pod velmi zevrubným dohledem a spočítali mu každý pětník. Dnešní vláda je hájená a podle toho to vypadá.

Ukrajině zase padá rating. Už je na úrovni takřka jistého bankrotu. Není divu. V této době už mělo být Rusko na kolenou, rozpadlé na spousut státečků, ze sibiřských surovin se měla platit rekonstrukce Luhanské oblasti a bývalá mluvčí prezidenta PePy, Kamila Řeh(t)áková, to měla koordinovat. Nějak se to nepovedlo, tak tam na Ukrajině vymýšlejí restrukturalizace dluhů s Black Rockem, což nejspíš dopadne tak, že Black Rock dostane ještě víc peněz a vymůže si ještě větší prebendy.

Zaslechl jsem také nepodloženou zprávičku, že mrtvých v Dozimetru je už prý deset a začíná docházet i na podřadnější svědky. Padají prý z oken stejně dobře jako ruští oligarchové. Ale to mám jen z doslechu z jistých policejních kruhů, které už zdezolátněly a raději dodávají informace nezávislým blogerům než režimním intervjukům… Ve Fialově kampeličce prý také figuruje o dost víc peněz, než co prosáklo a tak to prý bude také mnohem větší žumpa, než to teď vypadá.

V Británii začala policie používat psy proti rodilým Britům, protože ti jsou podle premiéra tou nejhorší lůzou, která útočí na chudáky migranty, kteří jsou hodní. Mimochodem… nepokoje proti bodajícím inženýrům ze Sýrie jsou největší ausgerechnet v těch městech, které mají muslimské starosty. Policejní brutalita je tam také největší. Bohužel, Petr Hampl má pravdu – proti migraci se nepostavily organizované skupiny, ale jen vyděšený a naštvaný dav. S tím si Keir Starmer hladce poradí a kdyby neporadil, poradí si s tím muslimské organizace, jejichž subordinace je na výborné úrovni a kázeň je přímo příkladná. Petr Hampl radí Britům, aby se urychleně odstěhovali do USA. A asi má pravdu. I v tomto případě vyhraje jen ten, kdo je první.

Česká televize ukončila pořad 168 hodin a Nora Fridrichová pláče tak hezky, že mi to dnes zvedlo náladu. Asi se Souček už chystá na projekt Nekrm hydru. Ještě ukončit Moravce a pokles platících bude takřka vykompenzován. Tak je to správné, tak to má být.

Američané přišli na to, že by jim ve válce s Čínou došla munice za čtyři týdny… Sitting Ping musel mít v posledních dnech velmi růžové spaní.

K tomu padla koalice ANO a SPD ve Znojmě a vlády se tam chopili ti, kteří tam předtím bačovali už hodně dlouho. Odehrálo se to za velkého potlesku a asistoval u toho i místní senátor Tomáš Třetina (zvolen za TOP09). Karma je zdarma… ať žijí vítačské neziskovky a memoranda o porozumění s nimi.

Zkrátka a dobře, ještě si rychle něco přejte a třeba si to i splňte. V poslední době toho padá nějak hodně naráz. Západ se pohybuje jako slepec po kamenité cestě. Každou chvíli zakopne. Ještě nespadl… Ale pokud se to nestane na těchto kamenech, najdou se nějaké jiné.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (334 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

a nedopadl jako tvůj viz níže kolega zemědělec který  končí. Znáš ho ?  :-)

 zemedelec ktery konci

Průměrný počet slepic: 4.5 (142 hlasů)

- nad protesty majority, kterou nazývají  "krajní pravicí", než nad brutální trojnásobnou vraždou tří malých holčiček, tak si nezasloužíme nic jiného, než abychom Evropu postupně vyklidili a předali těm, kdo jsou odhodláni si ji vzít.

------------------------------------

Podporu kandidatuře Kamaly Harris na post prezidenta USA

vyjádřili mezi prvními George Soros a Melinda a Bill Gatesovi.

Nic dalšího není třeba dodávat. (z FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (157 hlasů)

UK: Hoří prý rukou ošklivého bílého muže, pravicového radikála. To je něco jako tady nálepka ruského kolaboranta a je jedno, že tamti nemají o pravici, a ti naši o Putinovi ani šajna.

Tak dlouho je nálepkovala vlastní vládnoucí junta, až se to vžilo. Vnitřní nepřítel byl dán, aby se mohl úspěšně ignorovat ten vnější. Naše poplatná média o tom stále v tomto duchu uvědoměle informují, nebo raději neinformují vůbec. Přitom ke střetům dochází téměř ve všech velkých městech. Za to si platíme koncesionářské poplatky? Tak to jo….

….A tak zatímco se na klinice v Tavistocku přešívaly ve velkém holky na kluky a kluci na holky, se bez povšimnutí a v podstatě za policejního krytí v Rotherhamu a dalších městech organizovaně znásilňovaly a prodávaly dívky pákistánskými skupinami. Kdo na to ukázal byl fašista a rasista a neonacista. Stejně tak se zakazovali místním nože s ostrou špičkou, zatímco v ulicích dál ze záhadných důvodů útočí spolu s mačetami ve velkém. Kdo na to ukázal byl…

….A víte jak to začínalo? Stejně jako v Německu. Stejně jako ve Francii. Stejně jako to u nás hodlá rozjet Vítek Rakušan a jeho migrační pakt. Jediná obrana je nulová tolerance. Žádné nelegální migranty nebudeme přijímat, kdyby evropský čert na koze jezdil. Není možný jiný výsledek, než je všude jinde. Není možná jiná obrana a nefungují jakékoliv výjimky. Nikde a nikdy. Vždycky silná barbarská kultura, která „přerodí“ a přečíslí místní, zvítězila, a ponořila vyspělý svět zpět do tmy. A každý, kdo tvrdí něco jiného, lže. Buď vám na vlastí zemi záleží víc než na jiné a nebo ne. Pokud ano, chovejte se podle toho. Pokud ne, běžte vládnout tam, ale tady nemáte co dělat.

My stále máme na výběr. Vybereme si západní vítr, co se mění na vítr ze saharských pouští? Nebo se to pokusíme přečkat v té naší české kotlině tak, jako jsme to přečkali zatím vždycky? Pomocí okolních hor a lidí, kteří dobře vědí, proč nevěřit tomu, co oficiální propaganda hlásá. Lidí, co se nestydí jako Gregorová, Kolajo a jim podobná stvoření za to, že jsou Češi a chtějí Čechy zůstat?

AUTOR: Jana Marková          https://web.litterate.cz/kdyz-uz-neni-kudy-kam-anglie-hori/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (155 hlasů)
Trvalý odkaz

V rádiu, dokud nebyly digitrální hally, byla jedna prázdná místnost, tam reprobedna a dva mikrofony a hall se dělal tak. Mohli se tam dostat ze všech studií. Říkalo se tomu „rámusárna“. Anglicky "hall room".
Ale k věci: Pokud by se tu udělal věkový průměr diskutérů, myslím že by byl nad půl století. Většina z nás není stará, ale hodně pamatuje. Proto nám ten venkovní svět mimo naši bublinu připadá tak nesmyslný.
Byla by to děsná sranda, kdyby to nebyla realita. To bychom si měli pořád uvědomovat. A Vidlák, poměrně mladý chlap taky.

Od nás nelze čekat „svaté nadšení“ – pro cokoliv. Přiliš často jsme od života dostávali přes hubu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (103 hlasů)
Trvalý odkaz

Text mi dnes přišel mailem, nevím kdy a kdo ho napsal, ale za zamyšlení určitě stojí..
Neuvěřitelné, jak jde všechno dělat jinak...

 Při svém mnohaletém pracovním působení v Rakousku jsem byl nucen si opatřit roce 1991 řidičský průkaz této země, neboť podle nějakých předpisů byl nutný k možnosti používat tamní firemní auto při mých služebních  cestách. Jeho vydání trvalo asi týden, na základě předložení českého průkazu, místopřísežnéhoprohlášení o praxi v řízení a kolku v hodnotě cca  500,-Kč. Průkaz je podobný našemu tehdejšímu, růžovému. S koncem minulého roku, kdy vrcholila u nás hysterie s nucenou výměnou ŘP, jsem se zastavil na okresním úřadě v jednom rakouském městečku, v blízkosti našich hranic, abych se poptal, jak provést onu výměnu, jelikož mi to prý podle našich úředníků EU nařizuje!  Přijal mě velmi ochotný a zdvořilý úředník (mimochodem jeden úředník vyřizuje pod hlavičkou „občanský servis“ vše, co běžně potřebujete, tedy např. i stavební povolení, pas, žádost o sociální dávky atd.). Po mém dotazu, co s ŘP se na mě udiveně podíval a odvětil: „Co byste s ním dělal, jezděte dál, platí Vám až do r. 2035". Když jsem mu odpověděl, že za tu dobu, co vlastním rakouský, jsem u nás nuceně  vyměnil už čtyři, se jenom usmál a pravil: ,,My jsme právní stát a u nás jednou vydaný dokument má trvalou platnost,,. Pro jistotu jsem se ještě úředníka otázal, jestli musím jako senior absolvovat pravidelnou lékařskou prohlídku po uplynutí 2 let. Bylo mi vysvětleno, že by se to u nich považovalo za šikanu a jelikož v Rakousku každý ve svém zájmu chodí na preventivní prohlídky, má ošetřující lékař ze zákona za povinnost nahlásit na příslušný úřad, pakliže je pacient řízení nezpůsobilý. Odcházel jsem z tamního úřadu se studem v duši, že žiji v zemi, kde je zvůle politiků a úředníků nade vše!

Průměrný počet slepic: 4.8 (207 hlasů)

V Asii hledí na NATO jako na šašky! Směje se český emeritní Senátor

ČESKO / USA / NATO : Na summitu NATO ve Washingtonu v červenci 2024 politici ukázali, že je netrápí výčitky svědomí. Co vyčítali papalášům sovětské éry, dělají také.

Upozorňuje na to emeritní senátor Jaroslav Doubrava v rozsáhlé stati „Četnický fenomén se stal celoplanetární normou spolku NATO“.

...Doubrava: Faleš našeho super demokratického světa se nejviditelněji projevila na summitu NATO. Podobně jako vy, i já alianci NATO vidím spíše jako spolek NATO. Divný spolek, který po rozpuštění Varšavské smlouvy a rozpadu Sovětského svazu ztratil důvod existence. Přesto se agresivně rozšiřuje. Nakonec se americké administrativě podařilo rozpoutat válku na Ukrajině. Summit je toho divadelním obrázkem.

...Doubrava: Popis boje jako ruské “nevyprovokované útočné války” je špinavý trik ze strany NATO. Mnozí lidé zastupující akademickou třídu vnímají válku na Ukrajině spíše jako obranný preventivní úder Ruska. Řečeno s Machiavellim: “Podněcovatelem katastrofy není ten, kdo se jako první chopí zbraně, ale ten, kdo si ji vynutí.”

Spolek NATO se považuje za morálně nadřazeného. Ale mnozí státníci z globálního Jihu v postupu států EU a NATO vidí směs velikášství a odtržení od reality. Intelektuálové na globálním Jihu obviňují státy NATO z celé řady nejzávažnějších politických zločinů.

...Doubrava: Například v červnu se podivíni z NATO pochlubili, že členské země poskytly technické, materiální a poradenské příspěvky na bilaterální bázi, tedy každý jednotlivý stát, i Česká republika, přicházejí o peníze dobrovolně povinnou pomocí. A navíc ještě “balíček” NATO bude zaměřen na podporu „reforem v obranném sektoru“, tedy na pokračování války. Je to o tom jak přicházíme o miliardy kvůli spolku, který spěje svou vinou k bezvýznamnosti. To nejsou mé představy, ale citace odborníků.

...Doubrava: V eseji píšu – „…pro Čínu konfrontace nemá význam. Čínská snaha je ekonomická, zaměřená na posílení obchodních a infrastrukturních vazeb mezi Čínou a EU. NATO je pro Čínu jenom kýbl potížistů – dílem naivních, dílem hloupých. Pro Čínu je důležitější propagovat svou iniciativu Pás a stezka a své dopravní koridory. NATO v Asii má a bude mít jenom bezvýznamnou roli, jako sluhové v režii USA.

Roček: Předpokládám, že provládní politruci označí vaši práci za dezinformační pamflet. Nebo ne?

Doubrava: Nic jiného od těch hlupáků čekat nelze. Ale mají smůlu. Co je v textu řečeno o NATO a válečnických legiích USA, říkají převážně západní odborníci, např. i japonský generálporučík. Mrkněte se.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/doubrava-v-asii-hledi-na-nato-jako-na-sasky/

Průměrný počet slepic: 4.5 (88 hlasů)

 Každá země a každý stát vydává řidičák jinak. Inza zajímavě píše o rozdílné situaci kolem řidičáku v Rakousku a v České republice.

To v Americe na to jdou z jiného konce. Tam použili univerzální pravidlo, že ke všemu, tedy i k žádosti o řidičák, se dá připojit nějaká finta.

Američtí demokraté stanovili, že když si přistěhovalci-vetřelci požádají o řidičský průkaz, budou společně s touto žádostí zaregistrováni i jako účastníci amerických voleb, čili voliči. A vzhledem k tomu, že  některé Demokraty ovládané soudy a vlády zrušily zákaz volebních schránek i dalších opatření, jejichž cílem byla ochrana poctivosti a důvěryhodnosti voleb, vstupují do sčítání hlasů i tzv výpisy hlasů, opsané ze seznamů zaregistrovaných žadatelů o řidičské průkazy.

Toto byl též jeden ze způsobů, jak Biden „vyhrál“ prezidentské volby v roce 2020.

Takhle se to dělá! 

Překlad: Lubomír Man

Průměrný počet slepic: 4.9 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

V červeném Monika Babišová. Jiné tváře se nemusí popsat jsou již známé. Fiala samozřejmě tam nemůže chybět.

cesky majetek rozkradli ti sami

Průměrný počet slepic: 3.8 (90 hlasů)

Tak  jak jsem  na tu fotku narazil  tak jsem ji vyvěsil  pane Rad  :-)

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

o tzv. stranickou příslušnost, ale jinou

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Dvojí metr na olympiádě? Ruským a běloruským sportovcům je zakázán vstup na hry v Paříži, zatímco genocidní Izrael má volnou cestu a čínští sportovci jsou šikanováni za bílého dne. Není divu, že je tato událost označována za "nejhorší olympiádu všech dob".

Giorgio Cafiero, 4. srpna 2024,     https://thecradle.co/articles/the-two-faces-of-the-olympics

Olympijské hry jsou oslavovány jako mezinárodní sportovní událost kde není místo pro politiku a která spojuje lidi ze všech koutů světa. Ve skutečnosti však politika vždy vrhala na hry stín, olympiáda byla poznamenána skandály, protesty a bojkotem - a v případě předchozích pořadatelů Ruska a Číny i obviněními ze zneužívání sportu.

Letos je politický podtext obzvláště výrazný, neboť na Izrael se uplatňuje velmi znepokojivý dvojí metr.

Sportovci z Ruska a Běloruska byli vyloučeni z účasti na pařížských hrách pod svými národními vlajkami kvůli "jejich" podílu na konfliktu na Ukrajině. Mohou se zúčastnit pouze pod neutrální vlajkou. Ale navzdory tomu, že v Gaze probíhá již deset měsíců Tel Avivem živě vysílaná genocida, žádnému izraelskému sportovci nebyla účast pod vlajkou okupačního státu zakázána.

Celosvětové výzvy k vyloučení Izraele z letošních olympijských her narazily na hluché uši. A to i přesto, že Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) v lednu konstatoval, že je "pravděpodobné", že Izrael je vinen porušením "Úmluvy o prevenci a potírání zločinu genocidy".

Následující měsíc Amnesty International zhodnotila, že "Izrael nepodnikl ani minimální kroky k tomu, aby splnil" příkaz Mezinárodního soudního dvora přijmout "okamžitá a účinná opatření" na ochranu Palestinců v Gaze před rizikem genocidy.

V květnu hlavní žalobce Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan oznámil, že požádal o vydání zatykače na izraelského premiéra Netanjahua a ministra obrany Yoaza Gallanta na základě obvinění ze zločinů proti lidskosti a válečných zločinů v Gaze.

MTS, který je nejvyšším soudním orgánem OSN, minulý měsíc v poradním stanovisku rovněž potvrdil, že izraelská kontrola Gazy, Západního břehu Jordánu a východního Jeruzaléma se rovná apartheidu.

Ignorování spousty důkazů

Navzdory závažným důkazům o tom, že Izrael je darebáckým aktérem, který hrubě porušuje základní principy mezinárodního práva, prezident Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach zamítl žádost Palestinského olympijského výboru (POC) o zákaz účasti Izraele na hrách.

V dopise POC adresovaném prezidentovi MOV se zdůrazňuje, že "palestinským sportovcům, zejména těm v Gaze, je odepřen bezpečný průchod a v důsledku probíhajícího konfliktu značně trpí". Bach však odpověděl, že se odmítá nechat zatáhnout do "politických záležitostí".

Proti zákazu vstupu Izraele se postavil i francouzský prezident Emanuel Macron, i když se ozývaly hlasy jako Thomas Portes, poslanec francouzského parlamentu z levicové strany La France Insoumise, který tvrdil, že Izrael by měl čelit stejným sankcím jako Rusko a Bělorusko.

Při projevu na shromáždění minulý týden Portes prohlásil, že izraelská delegace "není v Paříži vítána" a že "izraelští sportovci nejsou na pařížských olympijských hrách vítáni". Zákonodárce dodal:

Francouzští diplomaté by měli tlačit na Mezinárodní olympijský výbor, aby zakázal izraelskou vlajku a hymnu, jako je tomu v případě Ruska.

Proti Portesovým výrokům se zvedla předvídatelná vlna odporu, ačkoli na Portesovu obranu vystoupili i další francouzští zákonodárci, například Aurelien Le Coq, Jerome Legavre a Manuel Bompard.

Pro představu o izraelských zločinech uveďme, že jeho armáda má za necelých 10 měsíců na svědomí nejméně 39 363 mrtvých a přibližně 90 923 zraněných. Mezi mrtvými je nejméně 15 000 dětí. V šokující zprávě zveřejněné 5. července ve vědeckém časopise The Lancet lékaři a odborníci na veřejné zdraví odhadují, že izraelský útok na Gazu by mohl vést k 149 000 až 598 000 úmrtím Palestinců, pokud by byl okamžitě ukončen.

Dnes je velká část Gazy územím nikoho. Pro srovnání, podle údajů monitorovací mise OSN pro lidská práva na Ukrajině dosáhl počet civilních obětí v prvních dvou letech války na Ukrajině 10 582 osob. Rozhořčení nad lidským utrpením na Ukrajině je sice oprávněné, ale je diskutabilní tvrdit, že Rusko a Bělorusko si zaslouží zákaz vstupu, ale Izrael ne.

Jak říká Dr. Assal Rad, odborník na moderní dějiny Blízkého východu :

Rad: "Ironií je, že Izrael je "vyčleněn" v tom, že může jednat beztrestně. Zločiny Izraele v Gaze jsou brutální a rozsáhlé, včetně pravděpodobné genocidy - nejhoršího možného zločinu proti lidskosti - a přesto Izrael nečelí žádným následkům. Naopak, USA poskytly Izraeli další zbraně a finanční prostředky, aby mohl pokračovat v páchání zvěrstev navzdory celosvětovému pobouření. Tím USA ukázaly marnost mezinárodního systému, neboť z něj učinily nástroj moci, a nikoli spravedlnosti nebo práva.

Pokračování: https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/ceho-je-moc?page=1#comment-2160080

Průměrný počet slepic: 4.2 (81 hlas)

"přibližně 90 923 zraněných." To mi nepřijde moc přibližné, to vypadá jako konkrétní číslo. Kdo to takto přibližně spočítal?

 

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Tak to bylo v originálu. Řekl bych, že takové číslo někde padlo, ale ví se, že není moc věrohodné. Přece se říká, že statistika je přesný součet úplně nepřesných čísel. Samozřejmě, že by bylo šikovnější napsat 90 tisíc nebo i 100 tisíc a bylo by to prašť jako uhoď.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák ....O náš největší pád se postaral vicepremiér pro digitalizaci, Ivan Bartoš, kterému se podařilo zdigitalizovat stavební řízení tak dobře, že se legální a oficiální stavění v této zemi úplně zastavilo...

 

stojí  za to dát to  ještě jednou: :-)
 

Blíží se Bartošův konec?

🤥  Nic se neděje, všechno je pod kontrolou, říká místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

🤬 Táhněte do pr*ele, tvl, říkají stovky podnikatelů a úředníků stavebních úřadů.

humoristické 27 vteřinové video viz zde:  https://t.me/neCT24/60186

Průměrný počet slepic: 4.2 (72 hlasů)
Trvalý odkaz

Penzisté ve světě vs penzisté v ČR

Průměrný počet slepic: 4.3 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

Bezvýchodná situace Teheránu trápí Moskvu – Poprvé bude aktivně podporovat.
Na íránských letištích neustále přistávají ruská dopravní letadla - do íránského hlavního města přiletěl sám S. Shoigu.
Zdá se, že Rusko je tentokrát odhodlané podpořit vládu Teheránu proti Izraeli.

Sergej Šojgu, generální tajemník Rady bezpečnosti Ruska a bývalý ministr obrany, dnes přijel do Teheránu jako zástupce B. Putina na jednání s íránskou vládou, ale nepřijel sám: doprovázel ho další dopravní letoun Il-76 nabitý systémy elektronického boje. Je to jedno z mnoha ruských dopravních letadel, která v posledních dnech přistála na íránských letištích, nesoucí elektronické systémy a také rakety pro raketové systémy S-300PMU2 dodávané Íránu.

Rusko nechce, aby Teherán znovu prohrál s Izraelem a USA. Mohlo by to svrhnout vládu a ztratit věrného spojence, který má mimo jiné obrovské zásoby ropy a plynu a společnou správu kolosálních plynových polí North Field nebo South Pars s Katarem, což Rusku umožňuje ovládat mnohem víc, než se na první pohled zdá.  Nezapomínejme, že válka v Sýrii, která začala v roce 2011, byla výsledkem záměru Kataru poslat svůj zemní plyn do Evropy přes Sýrii, která by měla osud Libye!

Rusko každopádně vidí, že Teherán utrpěl potupné rány zejména na domácí prestiži, aniž by bylo schopno odplatit. A obává se jeho svržení „tvrdými“ Iránci. Přítomnost S. Shoigu není jen tak náhodná: ruské systémy doprovází také ruský personál. Jsou příliš pokročilé a příliš složité na to, aby je Íránci zvládli bez měsíců výcviku. Sergej Šojgu, tajemník ruské bezpečnostní rady, se setkal s viceadmirálem Ali Akbarem Ahmadianem, vysokým velitelem Sboru islámských revolučních gard (IRGC), který slouží jako tajemník Nejvyšší rady národní bezpečnosti, aby koordinoval jejich akce. Shoigu, který byl ruským ministrem obrany, se také setká s prezidentem Massoudem Pezheskianem a náčelníkem generálního štábu,

Co bude, uvidíme na bojišti a možná to za pár hodin začne...

Pro islámskou vládu  a věrného spojence Moskvy to bude nepochybně klíčová bitva, protože stojí doslova „zády ke zdi“, zejména doma po atentátu na politického vůdce Hamásu Ismaila Haníju v Tel Avivu ve střežených obytných oblastech na severu Teheránu. Štáb Revolučních gard i ozbrojené síly země jsou ve varu a požadují „tady a teď“, „podstatnou odpověď Izraeli“, protože série vůdců, o které přišli od 3. ledna 2020, je nyní dlouhá začínaje od Qasema Soleimaniho který byl zabit  v Bagdádu americkým dronem.Tento konkrétní íránský vojenský vůdce, generál poručík a velitel speciálních jednotek al-Quds Revolučních gard, byl také neznámým vítězem syrské války, když se mu podařilo zvrátit od roku 2012 hrozící porážku baasistického režimu a svržení Bašára al-Asada.

zdroj: pronews.gr
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

Jedna menší pozitivní zpráva ze sportu na zpříjemnění napjaté atmosféry v dnešním světě. Novak Djoković vyhrál za srbskou národní reprezentaci olympiádu ve dvouhře a završil tak v podstatě svou mimořádně úspěšnou kariéru. Skutečně vrchol kariéry pro tohoto jednoho z největších sportovců v srbské a slovanské historii vůbec. Skutečný srdcař a člověk se srdcem na správné místě. Na Olympiádě tak zněla vítězná srbská národní hymna. Velký to dar Srbsku, své rodné vlasti, od Djokoviće. Vskutku krásný a nádherný okamžik olympiády, přinášející světlo do temnoty.

https://www.youtube.com/watch?v=DEuJ4Xq9UAI
https://www.youtube.com/watch?v=Uwiiy4ITgYA
https://www.youtube.com/watch?v=LfdN5xlzNnM

foto 1-Djokovic

foto 2 Djokovic

Skutečný král tenisu a skvělý sportovec. Jak na kurtu, tak i mimo něj. Jen krátké připomenutí zde, kdo je Djoković:


https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-roland-garros-kosovo-srbsko-vzkaz.A230530_104337_tenis_ikuc
https://www.politico.eu/article/would-say-again-djokovic-insists-kosovo-row-serbia/
https://www.rferl.org/a/novak-djokovic-greater-serbia-kosovo-song-controversy/32708785.html
https://www.theguardian.com/sport/2023/may/30/djokovic-raising-serbia-and-kosova-tension-after-french-open-statement
https://www.bbc.com/sport/tennis/65772962

Jak jest tedy známo, Djoković je velmi “oblíbený” u vládnoucích západních elit. Tudíž toto jeho vítězství jim nepochybně udělalo “radost”. Líbí se mi hrozně, jak úplně z toho už brečej v těch komentářích. Jeden takový příklad za všechny (vše ostatní si může člověk dohledat sám):
Ervín Žák-Před 3 hodinami:  “…dokázal hlavně, že je proruSSácký bolševik 👎”
https://www.sport.cz/diskuze/olympiada-hvezdny-souboj-v-tenisovem-finale-djokovic-a-alcarezem-se-utkaji-o-zlato-5033640
😀 Jak úplně brečej z toho. Já nemůžu.

Jsem tedy přesvědčen, že jakýkoli sebevětší bojkot se nevyrovná sladkosti vítězství. Sladkosti vítězství, které je tou největší fackou vládnoucí moci Západu. A přesně tímto vítězstvím je  vítězství Novaka Djokoviće. Vítězství, které nezískal Djoković jen pro sebe, ale i pro svou srbskou zemi. Vskutku úžasný člověk (což si může každý dohledat mj.). Člověk důstojně reprezentující svou srbskou vlast, nositel bratrství slovanských národů ve sportu a další věci (to by byl dlouhý seznam jeho pozitivních vlastností a a skutků, které z něj vskutku činí pravou legendu sportu). Bohu díky že Tě máme. Děkujeme Ti Novaku Djokovići .

autor: Věčný Slovan
zdroj: AENews

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (78 hlasů)

Katerina Siniakova

Šikovná a nadějná mladá česká tenistka ruskočeského původu Kateřina Siniaková získala zlatou olympijskou medaili ve smíšené čtyřhře.
Kateřina Siniaková  se narodila v roku 1996 v Hradci Králové do rodiny české matky a ruského podnikatele v kožešnictví Dmitrije Siniakova, pocházejícího z Moskvy a v mládí provozujícího box. Od roku 2008 studovala na ZŠ Štefcova v atletické třídě. Roku 2010 přestoupila na hradecké soukromé gymnázium s jazykovým zaměřením. Tenis hraje také bratr Daniel Siniakov (nar. 2003). Na kombinovaném žebříčku juniorů ITF nejvýše figuroval během ledna 2021 na 86. místě.

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

není člověk, Novak je Bůh !!!! (věřící prominou)

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

názory:

Johanes Nowak: 
Já se cítím být konzervativec a tradicionalista ale tzv. pravicový libtard mně jednou nazve fašistou a příště zase komunistou. K věci, jestli je Antifa levicová nemám ani páru ale je to prostě teroristická sekta přinášející násili. Ona i Hitlerova strana NSDAP byla levicová a vidíte co tito soudruzi soukmenovci dokázali. Levicovost dnes není něco pozitivního. Například již zmínění “Liberální ” demokraté mně připadají více zhoubně levicoví než stará dobrá KSČ. KSČ byla totiž státní kapitalistická firma a my všichni jsme byli její zaměstnanci. Liberální strany se chovají jako ta teroristická Antifa a my jsme oběti těch libtardích šmejdů. Dnes už se mezi Levicí, Pravicí, Komunisty, Demokraty, Fašisty, Nacisty, Progresivisty atd. zcela setřely rozdíly. Je mezi nimi tolik rozdílů jako mezi Anakondou, Źralokem, Škorpionem a Krokodýlem. Každé zvíře jiné ale všechny smrtelně nebezpečné.


Věčný Slovan
No, otázka by měla být trochu jiná. Zda Antifa jest skutečně anarchistická organizace v pravém slova smyslu. A odpověď je zde záporná. Obecně, současní tzv. “anarchisté” nejsou to, co to kdysi bývalo.
Původní a praví anarchisté byli ve své době skutečnými zastánci slabých a utlačovaných, bojujících proti veškerému útlaku a nadvládě člověka nad člověkem. Mnoho z nich bylo i dobrými vlastenci a nacionalisty. Např. již Michail Bakunin byl hrdým ruským vlastencem a zastáncem všeslovanské jednoty, tj. sjednocení Slovanů. Dále např. revoluční jihoslovanská organizace Mladá Bosna (k níž přináležel i známý anarchistický atentátník Gavrilo Princip), jejíž řada členů byla ovlivněna anarchismem (tedy vizí anarchokomunismu), nacionalistická a panslavistická organizace, usilující o sjednocení jihoslovanských národů. A tak můžeme pokračovat pořád dál.
Dnešní tzv. “anarchisté” jsou akorát jen pouhými loutkami a užitečnými idioty vládnoucí moci a nástrojem útlaku. Jsou nikoli zastánci utlačovaných, nýbrž naopak zastánci utlačovatelů.
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

F-16 hypersonickými střelami země-země P-800 Bastion.

Zničení podpůrné infrastruktury pro operace nových ukrajinských stíhaček.

Velký raketový útok byl proveden proti letecké základně v Nikolajevské oblasti na Ukrajině, odkud měly operovat stíhačky F-16 ukrajinského letectva.

Útok byl proveden ruským systémem země-země Bastion-P, který využívá hypersonické střely P-800 Onyx. Rakety byly odpáleny z Krymu. Letiště, které je určeno pro krátkodobé parkování, doplňování paliva a provozní údržbu letadel, bylo vážně poškozeno a bylo uvedeno do neprovozního stavu.

Zdá se, že ruský vojenský plán na odstranění jakékoli hrozby, kterou mohou F-16 představovat, zahrnuje mimo jiné přímé a masivní raketové útoky na infrastrukturu a zařízení potřebná pro údržbu a operační rozvoj stíhaček. 

pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

základnu Al Asad v Iráku,“ oznámil Pentagon

Dvě střely Kaťuša byly vypáleny z upraveného nákladního auta a zasáhly základnu
06.08.2024 | 06:04

Mluvčí Pentagonu řekl, že "dosti  amerických vojáků bylo zraněno" raketovým útokem, ke kterému došlo včera v pondělí (5.8.) proti americkým silám na letecké základně Al Asad v Iráku.

Zároveň dodal, že vojenští odborníci  na základně provádějí po útoku vyčíslení škod. Zranění vojáků nebyla hlášena jako kritická. Dvě rakety Kaťuša byly odpáleny z upraveného kamionu na letecké základně Ain al-Assad , uvedli vojenští odborníci . Představitel Bílého domu uvedl, že prezident Biden byl o útoku informován.

„Prezident a viceprezident byli informováni o útoku na leteckou základnu Al Asad v Iráku. Diskutovali o krocích, které podnikáme, abychom bránili naše síly a reagovali na jakýkoli útok proti našemu personálu způsobem, který si zvolíme."

I když není jasné, kdo útok provedl, američtí představitelé již dlouho obviňují z útoků na vojáky v Iráku a Sýrii skupiny milicí podporované Íránem.

zdroj: pronews.gr

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

mazec akcie v USA

Průměrný počet slepic: 4.1 (35 hlasů)

bankéřů a investičních firem určitě ne

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Foltýn: Staří lidé jsou omezení a antičtí filosofové jsou staří vousatí páprdové

otakar foltyn

zdroj: Český List

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Zelenského kletba stále funguje

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

To už žebral i u Hasiny z Bangladéše...?, ještě mohl zajet mezi domorodce v Amazonském pralese.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Taky jednou dobrá zpráva:

„Rakouská "Poslední generace“ vytahuje  zástrčku: Po letech protestů proti klimatické krizi skupina oznamuje konec svých protestních akcí. Společnost nese vinu za to, že setrvává ve „fosilní nevědomosti“.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak prý server Business Insider zameditoval na téma téměř zničení černomořské flotily a zahnání jejich zbytků na odvrácenou stranu Krymu a pod Kavkaz. To prý může znamenat, že se U chystá dobít Krym. Tak mě napadlo, Lipánek tak před rokem, možná i dřív (už se přesně nepamatuju) tvrdil, že příští dovolenou bude trávit na Krymu. Co kdyby využil příležitost a dal se naverbovat sympaťáky z Azovu. Měl by tu cestu třeba rychlejší. Jo, kdo chce kam, až se ucho utrhne.

Ten článek, kde jsem se to dočetl (Němci měli větší šanci dobýt Anglii, než má Ukrajina Krym. Analytik se vysmál nadějím | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran) to ale trochu dál rozvíjí. Prý je tam stejná šance na úspěch, jako měli Němci za 2.SV s plánovanou akcí "Lvoun".

Zaujala mě tam ale jedna nádherná úvaha, plně odpovídající USA a NATO zásadám šíření demokracie. Cituji "Vojenské akce Ukrajiny pro Rusy znehodnocují Krym nejen z vojenského hlediska, ale i z hlediska turistiky". Je to jasný, pravidelným "čištěním" krymských pláží kazetovou municí dosáhnout strategické převahy U sil. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

za sochy a přejmenované ulice v Práglu bych poslal Lipánka Rusům v kleci, ať si ho dají někde na Krymu do Zoo

Průměrný počet slepic: 3.4 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Příspěvky Antonína k dnešnímu článku:

22:18

22:24

22:25

22:28

22:35

22:46

22:47

23:14

23:27

23:35

00:38

05:54

06:11

06:32

06:39

06:44

07:35

07:57

08:10

12:30

Fascinující!!!

Obzlášť obdivuhodný výkon vidím na začátku, kde máme nádhernou kulomentou palbu v časech 22:24,25,28. Nadechl se a velice hezké časy měl i v 22:46, 47. Pak se nám borec poněkud unavil, takže si asi odchází schrupnout v čase 0:38, aby opět svěží v 5:54 mohl vyrazit do útoku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (39 hlasů)

robot ?

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

Přátelé mějte se na pozoru, bdělé koudelkovo oko sleduje naši aktivitu na Kydech.
Měli jsme na Kydech jednoslepičáka teď se nám objevil dokonce i koudelkův čučkař.
Jaké další překvapení na Kydech nás ještě čeká?
Každopádně je vidět že V.Kydy dělají dobrou práci a zmatení libtardi ztrácejí půdu pod nohama.

cuckar
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Škoda, že nemá rád naše hnutí " SENIOŘI a INVALIDÉ pro život." Takto pilný mluvčí by se nám hodil. No, nemůžeme mít všechno,že...

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

se bojuje za Prahu. A jelikož nésu z Prahe.....

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

se bojuje o Prahu a na Ukrajině se bojuje o ukrajinsko-českou vládu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)