Dva tisíce

Autor
Štítky

Tak se nám za první den sešlo skoro dva tisíce statečných, kteří jsou ochotni jít do osobního rizika hlasovat nikoliv nohama, ani volebním lístkem, ale penězi. Což je přesně to, kvůli čemu se tak adoruje henten volný trh. Lidé hlasují peněženkou… a protože hlasují jak chtějí a nikoliv jak chtějí mocní, je třeba jim to různě opředpisovat, zkomplikovat, vymyslet tisíc stránek pravidel na prodej zelí a zavést jednotnou evropskou zemědělskou politiku, která znamená, že Francouzům se bude prodávat lépe a radostněji než Čechům.

Jo a také jsme hned odráželi první hackerské útoky. Možná někdo zaznamenal občasné výpadky. Máme tam jednu padesátinu potřebných mailů a už jsme někomu stáli za pokus o shození.

Ale zpět k věci…

Pokud by to takto slibně pokračovalo dál, máme za padesát dní v podstatě splněno. Což je začátek října. Ono to samozřejmě pořád takhle pěkně nepůjde, bude zapotřebí to dál propagovat, mluvit o tom, přesvědčovat a argumentovat. Odhaduju, že nejpozději dnes se také objeví první pamflety, které budou proti a budou nám vysvětlovat, že to všechno děláme špatně. Neuslyšíme to jen od libtardů, ale i od našich vlastních. Ti také budou vědět, že se to má dělat úplně jinak, než to děláme.

Ale, jak říká Mára Prchal, bez soupeřů nevyrosteme. Lidé od svých tribunů čekají, že se za ně budou bít, hádat, křičet, obviňovat, chválit…

Nekrm hydru je naprosto volně k užití. Jsme rádi za každou propagaci, fantazii se meze nekladou. Hezké počiny, které posbíráme se budou objevovat na stránkách v sekci blog. My jsme udělali web, budeme to propagovat a postaráme se o technickou stránku věci. Ale jinak je to vaše. Vidlák sto tisíc mailů sám neposbírá. Ani náhodou. Pokud budu verbovat sám, bude nás jen hrstka.

Kolega David Moos na základě vašich podnětů opravuje různé drobné chybičky a samozřejmě se stará, aby žádný e-mail nebyl duplicitní. K vaší registraci nechodí žádná zpětná vazba, protože prostě nechceme, aby se o vás vědělo víc, než je nutné. Prostě jste nám na sebe dali adresu a to je vše. Pokud si nejste jisti, že jste mail zaregistrovali, klidně to udělejte znova. Aplikace se postará, aby byl každý mail započítaný jen jednou.

Jak jsem napsal včera, registrovaný mail vás k ničemu nezavazuje. Jen registrujeme vaši ochotu. Víme, že musíme přidat nějakou právničinu, nějakou organizaci, nějaké poradenství a také zpětnou vazbu, aby se z ochoty mohlo stát odhodlání. Víme, že nejprve musíte dostat všechno, co se dá zařídit, víme, že se na celou akci musíme nejprve připravit a pak teprve riskovat oplétačky s úřady a exekutora. A také nás musí být prostě hodně.

Nehrajeme na emotivní a impulzívní rozhodování. Nezáleží na tom, jak rychle budou maily přibývat v dalších dnech. Při každé hloupé reportáži, každém tendenčním rozhovoru, každém odsudku od vládních politiků, se vždycky najdou další, pro které to bude posladní kapka a přidají se. Teď je hlavně zapotřebí, abychom celou akci dostali do povědomí. Aby k ní každý zaujal stanovisko. Pozitivní nebo negativní, nadšené nebo rezervované, opatrné nebo bezhlavé, ale prostě stanovisko. Všichni potřebujeme vědět, kdo je v tomto s námi a kdo je proti nám. Potřebujeme vědět pro koho to děláme a proti komu to děláme.

Prakticky nikdy v dějinách se rebélie nepodařila, když byla moc pevná v kramflecích, byla tuhá a dryáčnická. Společenské změny začínají ve chvíli, kdy je moc rozkolísaná a začíná dělat (malé) ústupky. Když se podíváte na konec Wolnera i konec Nory Fridrichové, tak ani hlásná trouba režimu už nemá pevné základy. Šarapatku za radního ČT také nezvolili, takže z něj stříká ryze soukromá žluč. Pod Moravcem se prý houpe židle…

Tak pojďme Součkovi dát důvod, aby pokračoval v úklidu. Pojďme mu dát argument, že je veřejnost nespokojená. Ať se každý den kouká na přírůstky těch, kteří od Nového roku zvažují neplacení. Ať se tomu dneska ještě smějí, ale postupně z toho budou mít stále rostoucí blbý pocit kolem žaludku. Postarejme se ať se to postupně stane námětem porad, ať se jim to postupně dostane do hlav i do svěračů.

Držme si palce.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (283 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Před několika dny jsem zde uvedl části Orbánova projevu, který přednesl na 33. letní svobodné univerzitě v rumunském Bálványos. Když jsem to překládal, tak jsem si to několikrát přečetl a musím říct, že mě to chytlo. Mě se ta Orbánova cesta zdá i schůdná pro nás. Docela tomu věřím a tak tady budu určitou dobu dělat Orbánovského a taky maďarského lobbistu. Já nikdy neměl Maďary v nějak velké oblibě. Ani jsem se o ně jinak extra nezajímal. Teď, během posledních dní, jsem si obstaral nějaké materiály a musím přiznat, že mi to docela vyrazilo dech. Přece jen žijem ve zhruba stejném regionu. Působily na nás podobné události. A tak ty naše dějiny, myslím české a maďarské jsou si neuvěřitelně podobné, alespoň některé jejich části. Takže hodlám tu neuvěřitelnou podobnost tady v nejbližších dnech trochu popsat.
 
Zatím jen na úvod jednu podobnost uvedu. Každý národ sebe nějak charakterizuje, je to nadsázka, ale vyjadřuje určitou touhu, jak by ten národ chtěl, aby byl vnímán.
Ta naše charakteristika je vyjádřena zkratkou "zlaté české ručičky".Tento výraz odkazuje na schopnost Čechů improvizovat, inovovat a manuálně zručně řešit problémy, často za omezených podmínek. Vztahuje se k dovednostem v oblasti řemesel, techniky a inženýrství, kde Češi tradičně vynikali. Je to symbol vynalézavosti a schopnosti vyrobit či opravit něco za použití běžných zdrojů, což je dovednost, která byla často oslavována v naší kultuře a na kterou jsme hrdí.
 
I Maďaři mají něco obdobného: "Husarský kousek". Ten odráží odvahu, rychlost, strategické myšlení a schopnost riskovat ve prospěch velkého cíle. Husaři- uherská lehká jízda  byla součástí Černé armády (maďarsky Fekete Sereg) což byla elitní vojenská síla vytvořená v 15. století během vlády krále Matyáše Korvína. Významnou část této armády tvořili také husité z Čech, kteří byli známi svou bojovou taktikou. Husaři byli často najímáni z různých evropských zemí, z Čech, Německa, Polska a Srbska, což z ní činilo mezinárodní vojenskou sílu. Byli známi pro své překvapivé, riskantní, ale brilantně provedené vojenské manévry. Husarský kousek tedy představuje schopnost Maďarů jednat odvážně, s velkou dávkou improvizace a nečekanosti, což často vedlo k jejich úspěchu.
 
Jeden z nejslavnějších "husarských kousků" proběhl při bitvě u Lehnice v roce 1760 během Sedmileté války. Tento husarský manévr se stal ikonickým pro svou odvahu a strategickou důležitost.
V této bitvě se střetly rakouské a pruské armády v rámci širšího konfliktu Sedmileté války (1756–1763), která byla jedním z největších evropských konfliktů 18. století. Rakušané pod velením generála Laudona čelili pruským silám, které byly považovány za jednu z nejlepších armád té doby.

Husaři pod vedením generála Andráse Hadika se během této bitvy proslavili odvážným, překvapivým a rychlým nájezdem na pruské zásobovací konvoje zajišťující zásobování pruských vojsk. Při tomto útoku utrpěli husaři minimální ztraty, ale byl tak úspěšný, že pruské armádě narušil jejich logistiku a zásobování. V důsledku byla pruská armáda donucena se stáhnout a ztratila část svého bojového potenciálu. Výsledek této akce nejenže změnil situaci na bojišti, ale také zvýšil reputaci uherských husarů jako elitní lehké jízdy schopné provádět složité a riskantní operace s velkým efektem.

Oba výrazy tedy zdůrazňují vynalézavost a schopnost obou národů uspět tam, kde se to zdá obtížné nebo dokonce nemožné. Zatímco "zlaté české ručičky" jsou více zaměřeny na manuální zručnost a technické dovednosti, "husarský kousek" zdůrazňuje odvážné a strategické jednání. V obou případech se jedná o pozitivní charakteristiku, která odráží národní hrdost na schopnosti vlastních lidí zvládat obtížné situace způsobem, který můžeme obdivovat.
Na první pohled jiná slova, ale dávají velmi podobný smysl. Ale je tam ještě i rozdíl. Maďaři spíše hledají cestu, jak se dostat z obtížné situace. My spíše nastupujeme ve druhé fázi a snažíme chaotické věci zdokonalit, dotáhnout k použitelnosti. Napadá mě, že to je dobrá symbióza, že to na sebe dobře navazuje a vhodně se to doplňuje a že by to mohlo fungovat i dnes.
Tu podobnost mezi námi Čechy a Maďary lze najít v mnoha záležitostech. Chci se tím v nejbližších dnech zabývat. A začnu dějinami. Na popsání v čem spočívá husarský kousek připravovaný Viktorem Orbánem, to bude chtít taky jeden specializovaný článeček.
 
Ale teď tady ještě uvedu představu Viktora Orbána jak zajistit, aby připravované změny byly pozitivně přijaty samotnými Maďary: "Aby byla připravovaná strategie úspěšná musí být v souladu s naší mentalitou.  Naše politika musí odpovídat naší národní povaze. Samozřejmě, že jsme různorodí, ale přesto existují společné základní rysy, a na ty se musí strategie zaměřit. Domnívám se, že  podstatou na níž musíme stavět je svoboda, kterou je třeba budovat i směrem dovnitř: musíme budovat nejen svobodu národa, ale musíme usilovat i o osobní svobodu Maďarů. Nejsme totiž militarizovaná země jako Rusové nebo Ukrajinci. Nejsme ani hyperdisciplinovaní jako Číňané. Na rozdíl od Němců si nelibujeme v hierarchii. Nemáme rádi převraty, revoluce a rouhání jako Francouzi. Nevěříme ani, že můžeme přežít bez svého státu, bez vlastního státu, jak mají tendenci si myslet Italové. Pro Maďary není řád hodnotou sám o sobě, ale podmínkou nezbytnou pro svobodu, v níž můžeme nerušeně žít. Nejblíže maďarskému smyslu a významu svobody je výraz shrnující nerušený život: "Můj dům je můj hrad, moje rodina je můj život, a já budu rozhodovat o tom, co mi umožní cítit se dobře ve vlastní kůži." V tomto smyslu je svoboda pro Maďary nejvýznamnější. To je antropologická, genetická a kulturní vlastnost Maďarů a strategie se jí musí přizpůsobit".
 
Myslím si, že popsaná maďarská mentalita se neliší od naší a že s tímhle pohledem by mohl souhlasit i kolega "berrnard".
 
Průměrný počet slepic: 4.8 (148 hlasů)

Co neMÁTE vědět

Trhám víčka z PET lahví, protože jsem svině!

😁😁😁

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

F16 vs S-300, S-35

Průměrný počet slepic: 4.4 (83 hlasů)

Váš další velmi zajímavý text. Dobrý příspěvek, který stojí nejen za přečtení.

Husarskými kousky jsou Maďaři známí.  Píšete, že odrážejí odvahu, rychlost, strategické myšlení a schopnost riskovat ve prospěch velkého cíle. Kromě všech těch velkých cílů, nezapomínejme na Maďarky! Maďarsko je proslulé nejen množstvím horkých termálních pramenů, ale i vášnivostí Maďarek. Maďaři jedí hodně slaniny, papriky, pijí víno, proto mají bujnou krev. Maďarské ženy, často černooké s bujnou krví, jsou velmi krásné, divoké i ohnivé.

Muži jsou sice hlava rodiny, ale ženy jsou krkem, který tou hlavou otáčí. Tuhle větu říkají všichni většinou v žertu. Ovšem nejde  vtip.  Ženy skutečně vládnou. A Maďaři pro ty svoje dělají co jim na očích vidí. Husarské kousky nevyjímaje.

V tom je mezi nimi a námi velký rozdíl. Nás všechny naše úžasné ženské nás ponechávají v klidu. K vládnutí si vybráme především bláznivé, střelené - co nosí tank v kabelce, ustrašené, hloupé...  Nestydíme se.  Vystavujeme je před světem a navíc jim i dobře platíme. Málokdo tuší proč vlastně?  Tady je velký rozdíl mezi Maďary a námi. Oni mají své ohnivé Maďarky a my zase České Libtardky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

No jo, máme tady husy, ale taky ženy - osobnosti, když uvedu jen ty, které mě právě napadly: Jana Zwyrtek Hamplová, Lenka Procházková, Kateřina Konečná, Petra Rédová, Zuzana Majerová atd, atd. Já bych si na naše ženské nestěžoval ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

K ničemu to nevede a ničemu to nepomůže. Výborných ženských máme spoustu, souhlasím, ale nikoliv mezi těmi vládnoucími. Neposíláme je tam, nevolíme je. To je celé. Skvělá Jana Zwyrtek Hamplová je výjimka. Měla štěstí. Že je senátorkou je úspěch a doufám, že bude mít po volbách pár nových stejně naladěných parťáků. Vím o dalších dvou. Ona má doufám šanci nahradit ve vládě v budoucnu někoho, z těch současných. Když se to podaří, bude to prospěšné pro nás všechny. Kateřina Konečná už tuhle možnost má tuším dvacet let. Ta už na svém vrcholu je. Netuším, co dalšího podnikne. Ale může pomoci, má na to postavení. Aktuálně má příležitostí, které může ze svého postavení ovlivnit hodně. Jsem zvědavý, jestli některou využije a co udělá.

Ostatní ženy mají vše ve svých rukou. Třeba se některá další prosadí. Stačí když voliči poznají, že jí jde na prvním místě a především o vlast, nikoliv jen o osobní prospěch. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Jednou z dalších možných budoucích političek, co to má v hlavě srovnané, je ekonomka Markéta Šichtářová. Půjde do toho na Praze 4.
Já budu volit na Třebíčsku a doufám, že se současné senátorce paní Haně Žákové postaví někdo daleko schopnější. Paní Žáková, ač poměrně schopná bývalá starostka Koněšína, kde odvedla kus dobré práce, se v senátu projevila pouze jen jako užitečná blbka, která jedná jen dle směru korouhve STANU.

Ekonomka Markéta Šichtařová oznámila svou oficiální kandidaturu do Senátu v Praze 4. V souboji o tento post se střetne s dosavadním senátorem Jiřím Drahošem. Zatímco Šichtařová je aktivní a viditelná, Drahoš je vnímán jako neviditelný politik. Jejich souboj bude klíčovým momentem v letošních senátních volbách, které se uskuteční v září.

Markéta Šichtařová je česká ekonomka, která se věnuje monetární ekonomii, hospodářské politice a finančním trhům. Je příznivkyní rakouské školy a teorie veřejné volby, ovlivnili ji ekonomové jako Milton Friedman, Friedrich August von Hayek a Murray Rothbard. Politicky se hlásí k libertariánství a varuje před současným peněžním systémem v USA a eurozóně, který považuje za Ponziho schéma. Jako autorka knih popularizujících svět peněz a ekonomie se inspirovala u Ayn Randové a Georga Orwella. Kandiduje do Senátu ČR s cílem postavit se proti kolektivistickým a progresivistickým ideologiím, například Green Dealu, který podle ní destruuje průmysl a prosperitu z ideologických důvodů.

Celý článek -  https://svobodni.cz/tiskovky/souboj-dvou-protikladu-marketa-sichtarova-vs-jiri-drahos/

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

 

To kdyby takhle vyšlo! Š+Š+Š. Šichtařové bych to vítězství přál. Stejně důležitý, z mého pohledu, bude také výsledek voleb v Praze 12 kde kandiduje Boris Šťastný, a v Břeclavi kde kandiduje Robert Šlachta.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

S tím by se možná dalo souhlasit, některé Maďarky jsem i poznala -  Klári Katona, Zsuzsa Konzc, pěkný holky... Oni ale i Maďaři nejsou k zahození (možná se od našich mužů také liší vizáží a temperamentem), sama Sisi měla jako vdaná sympatie k hraběti Andrássymu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

rád se Vám pochlubím, s touhle půvabnou císařovnou Sissi se dosti často potkávám na jednom velmi krásném místě. Bývá tam kdykoliv. Vždy jí uctvě pozdravím. Sissi je opravdu nádherná žena a je celá bronzová.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

proběhl při bitvě u Lehnice v roce 1760 během Sedmileté války. Tento husarský manévr se stal ikonickým pro svou odvahu a strategickou důležitost.
V této bitvě se střetly rakouské a pruské armády v rámci širšího konfliktu Sedmileté války (1756–1763), která byla jedním z největších evropských konfliktů 18. století. Rakušané pod velením generála Laudona čelili pruským silám, které byly považovány za jednu z nejlepších armád té doby.

Husaři pod vedením generála Andráse Hadika se během této bitvy proslavili odvážným, překvapivým a rychlým nájezdem na pruské zásobovací konvoje zajišťující zásobování pruských vojsk. Při tomto útoku utrpěli husaři minimální ztraty, ale byl tak úspěšný, že pruské armádě narušil jejich logistiku a zásobování. V důsledku byla pruská armáda donucena se stáhnout a ztratila část svého bojového potenciálu. Výsledek této akce nejenže změnil situaci na bojišti, ale také zvýšil reputaci uherských husarů jako elitní lehké jízdy schopné provádět složité a riskantní operace s velkým efektem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

mění se postavy, ale historie se opakuje.

Zpívá se v jedné písni ,,generál Laudon jede skrz vesnici". Text písně ale neupřesňuje kam? Dodnes tak nikdo netuší, zda jel do boje, nebo z něho utíkal?

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Nacisté zůstanou navždy nacisté a Ukronáckové to potvrzují

Tak Ukrajině nestačilo ohrožení energetické bezpečnosti Evropy tím, že vyhodili do luftu Nord-Stream. Teď se snaží rozpoutat jadernou válku! Nacisté zůstanou navždy nacisté a Ukronáckové to potvrzují.

Průměrný počet slepic: 4.5 (107 hlasů)

Ukrajina je v podstatě na konci sil. Západ by sice rád válčil, ale momentálně nemá úplně čím. Putin není idiot a na celou speciální vojenskou operaci se připravil. V podstatě nepoužívá nejmodernější techniku s výjimkou pár raket likvidujících generálská hnízda do hloubky mnoha desítek metrů. Ekonomicky vyčerpává nepřítele, a to včetně Evropské unie. Zesměšnil Petra Pavla a jeho iniciativu v dodávkách dělostřeleckých granátů pro Ukrajinu, když je prostě skoupil. Je ochoten jednat o míru, ale z pozice vítěze. Pošimrání v podobě napadení Kurské oblasti však vnímá citlivě a reakce bude tvrdá. Jak uvnitř vedení ruské armády, tak i navenek. Možná jde o zlomový okamžik války, jisté je, že Zelenskyj si zadělal na další problémy a jeho soukromé nákupní aktivity v zahraničí naznačují, že se připravuje na pobyt mimo Ukrajinu. Jak dlouho by tam přežil, to je otázka.

to je jen odstavec, celý článek zde:
https://www.inadhled.live/zajimavosti/vse-je-jaksi-zvlastni/
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (87 hlasů)

- měl bych se představit, slušnost mi to velí. Jmenuji se František Strnad, jsem ročník narození 1957, prodělal jsem vojenskou základní službu a do civilu jsem odešel jako desátník. Otec byl výstrojním náčelníkem divize v Č B., a maminka pracovala na Tajné spisovně u dělostřeleckého pluku v Č. B. To jen na doplnění, že o vojně něco málo vím.

Nejsem "modroknížkář". Mám tři děti, dceru a dva syny, čtyři vnoučata. Důvodem, že se na Vás obracím, i za předpokladu vidiny, že můj e-mail nebudete číst, byla zaslaná textová zpráva, kde jedna dáma oslovila premiéra ČR. V textu stálo, že Vy a Vaši podřízení chystáte soupis občanů, kteří by, pokud by se něco dělo, co by ohrožovalo bezpečnost státu, mohli nastoupit do domobrany. Zda soupis a sčítání probíhá, je nepodstatné. Upřímně, jsem rád, že se na mne branná povinnost nevztahuje. A vysvětlím. Nikdy jsem nekoketoval s tím, že bych emigroval. Vláda jedné strany mi ležela hodně v žaludku. Československo jsem vždy považoval za svou vlast a byl jsem ochoten se za ni postavit. Byl jsem hrdý na um českých rukou, historii, přírodu, památky, sportovce, výtvarníky, lékaře, vědce. V textu té paní mimo jiné stálo, co by domobrana měla chránit. Zahraniční kapitál, banky, obchodní řetězce, firmy, vládu, poslance?

Když nastal moment, kdy byl na spadnutí plánovaný útok na Doněck, Luhansk a Krym, a RF došla trpělivost, a nastal otevřený konflikt RF a UA, pan premiér prohlásil, " že jsme ve válce". K němu se přidali další ministři, včetně MO. Dění na UA sleduji od konce roku 2013. Viděl jsem, co se stalo v Budově odborů, v Oděse, 2. 5. 2014. Viděl jsem videa a fotografie z UA, kde se šlo s pochodněmi a symboly svastiky. Pochopil jsem, že "býti ve válce", je z úst pana premiéra myšleno tak, že si patrně vezmeme pochodně a přidáme se na stranu těch, kteří propagují něco, s čím bojovala Rudá armáda a následně, ze strachu západu, že by Sověti osvobodili celou Evropu, i USA. Dostal jsem fotku památníku padlých, sovětských vojáků ze hřbitova v Č. B. Byla z 2.11. dne Památky zesnulých. K pomníku chodili občané, někteří se poklonit a společně s ostatními zapalovali svíčky. Nenapsal jsem ruských vojáků, protože jednotky, které osvobozovaly naše území, byly z 2. ukrajinského frontu, následně z 1. a 4. ukrajinského frontu. Jsem hrdý na ty, kteří k památníku došli a uctili jejich památku.

Posílat do konfliktu munici, ruční zbraně, tanky, raketomety v celkové výši desítek miliard a k tomu žvanit o míru, je trestuhodné!!!

Kdo a kdy začal? Kudy se přesouvala a jaká technika na východ? Myslí si snad někdo, že vlaky, které projížděly republikou v době covidu za nouzového stavu a byl zákaz vycházení, nikdo neviděl? V Čechách se všechno rozkecá, to si premiér, Vy, pan Lipavský, pan Rakušan opravdu myslíte, že lid je blbý? Paní ministryně, pokud by se v hospodě strhla rvačka, byl tam Váš manžel a syn a Vy šla kolem, tak byste rozbitým oknem házela do hospody lešenářské trubky, aby přestala rvačka?

UA podepsala Minské dohody II Za účasti RF, Francie a Německa. I o tom si někdo myslí, že to lidé nevědí, že neví, co bylo předmětem, co se mělo dodržovat, kdo měl dohlížet na plnění? Kolik z toho je respektováno? Doněck a Luhansk byl ostřelován, byly ničeny školy, rodinné domy, granáty trhaly civilistům nohy, ruce, ti lidé umírali v bolestech a vykrvácením. Výsledkem bojů bylo 14 tisíc mrtvých. Slyšela jste o "Uličce andělů" kde jsou pochovány děti, které zahynuly na straně rusky hovořících Ukrajinců?

Pokud někdo žije v domnění, že 1. cesta pana premiéra do Kyjeva skutečně proběhla,

tak si stačí zjistit, dle jízdního řádu, kolik hodin trvá jedna cesta, a má jasno. Opět lež!!! - Válku vyhlásila současná vláda svým obyvatelům, i tím, že neříká pravdu. Aby si "něco pojistila", tak MV s panem Rakušanem v čele muselo vytvořit odbor pro pravdu, a znemožnit přístup na WEBY.

Ptám se, pokud mám volební právo, pokud jsem veden jako svéprávný, pokud mohu volit toho, koho chci: co mi má kdo říkat, co mám číst, psát, poslouchat, když průhledně a školácky lže premiér, pan Lipavský, Vy a Vaše ministerstvo?

Vážená paní ministryně, je jedno kdo to řekl, ale prohlásit, že by se na Moskvu měla hodit atomová bomba, je na telefonát Dr. Chocholouškovi. Byla jste v zákopu, střílel po Vás někdo, víte, co je PCHOJ, zkusila jste si ho obléci, běhat v něm alespoň dvě hodiny, s plynovou maskou? Víte, jak probíhá protichemická očista, zkusila jste strčit hlavu s plynovou maskou do stanu se slzným plynem, abyste si překontrolovala správné nasazení? Dovolím si nevkusnost, pokud byste byla Vy, paní Pekarová, pan premiér, pan Lipavský pod ostrou palbou i jen hodinu, tak máte vyprázdněná střeva, a plné nohavice. Viděl jsem na vlastní oči plnou salvu raketové baterie GRAD 6 raketometů po 40 raketách, země v místě dopadu, obrazně řečeno, vaří. Tam končí všechno, všechno! i sranda. A tam Vy chcete posílat naše lidi, chlapce, vojáky?

Je smutným zjištěním, že se s tichým vědomím vládních představitelů cvičí UA teroristé ve VVP Boletice. Je smutným zjištěním, že se profi vojáci, pokud jsou na cvičáku, v přípravě na boj, nedokáží dojít vyprázdnit do lesa a potřebují TOI-TOI! To Vám asi nikdo neřekl. Možná ani to, že vyměnit zásobník nábojů kulometu na bojovém vozidlu pěchoty lze jen tehdy, když se voják vysune otevřeným poklopem. Co zásobník, to další mrtvý voják, ve válce. Jak vidíte-čtete, tak o ledasčem něco vím. Proto nechápu hysterickou a štvavou kampaň celé vlády. Lidé nikomu z vás nevěří Lež za lží. Když jsem se dozvěděl, co nechal vyvěsit na MV pan Rakušan, tak jsem napsal osobní e-mail na velvyslanectví RF, že se za chování českých politiků stydím, a že občané neuvažují stejně. Řada jich to řekla přímo přede mnou.

Bylo by toho na další odstavce. UA nedodržuje nic. Koridor na odvoz obilí po moři byl zneužit na převoz trhaviny, která zlikvidovala část Kerčského mostu-Stejné se stalo při útoku na Černomořskou flotilu. USA letouny AEW&C, které slouží UA k takovým útokům. Britské vedení pozemních operací, přesuny americké, německé a francouzské vojenské techniky přes území ČR. Bojuje UA proti RF, nebo NATO s UA proti RF?

S pozdravem Mír bez válečných štváčů. František Strnad

P. S. Jen douška. Paní ministryně, nejsem "šmejd, ani ruský trol", jsem otec dětí a děda vnoučat. Co děláte, se mi ani omylem nezamlouvá. ČR takové jednání stojí ztrátu kreditu.

Tento e-mail rozesílám kamarádům, známým, ale i některým poslancům křížem krážem sněmovnou, aby bylo patrné, že je to jako s tou houpačkou. "Takhle mne můžete houpat, ale takhle už NE! "A také to, že není nutné jít střílet, ale je nutné nebát se sdělit své postoje a názory. Vážení adresáti, přeposílání není v žádném případě trestným činem. Využívám Ústavního práva na svobodu slova. František Strnad

Průměrný počet slepic: 4.7 (161 hlas)

Opravdu bych takovým osobám nemohl napsat "vážená" paní ministryně. Nemají tohle ani v rodném listě, ani v občanském průkazu a patrně ani v diplomu, který jim uděluje jakési tituly. Vážnost si nekoupí, ani nevyfasuje s nějakým křeslem nebo jmenováním. Vážnost se musí zasloužit!

My jme za socíku v armádě při udělení pochvaly. odměny, povýšení říkali: Sloužím vlasti! Dnes vítězové a hrdinové z misí v Afghánistánu, Mali, Jugoslávie, misí říkají za medaili: Děkuji. Ani za výplatu se neděkuje. Poděkovat by měl ten, kdo mi tu výplatu dává. Protože jsem odvedl práci pro něj a ještě ho to i živí. Jinak si to, milý Berrnarde, může klidně dělat všechno sám. 

Žádná z ministryní za posledních 30 let si nikdy nezaslouží to "vážená"! Byly a jsou ostudy státu a jeho vlád! Nejsou to ostudy armády. Nebyly součástí armády a vůbec udělenému resortu nerozuměly. Stejně jako všichni kolegové ministři. Všichni tihle civilisti byli a jsou součástí kolaborantské a protistátní činnosti.  Z armády udělali parodii na ozbrojenou moc státu. Neubránili by dnes ani větší město, natož obyvatele státu. Neubránili by vodní zdroje, elektrárny, silnice, tratě, muniční vyrabované sklady, továrny, a už vůbec obyvatelstvo proti čemukoliv, natož proti okupantům! 

Není to vina armády. Je to vina všech zúčastněných parlamentů a vlád!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

"Putin zesměšnil Petra Pavla a jeho iniciativu v dodávkách dělostřeleckých granátů pro Ukrajinu, když je prostě skoupil..."

- Pepa Stosedmička není žádný šachista, na rozdíl od Putina, je to jen aktivní gumák - pro Putina takové šimravé smítko na nose.

Průměrný počet slepic: 4.5 (61 hlas)

není v šachu jednička. Je to jednoduchý motorkář a navíc pouhý lhář.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

novela cernochove

Jsme Slované  a nejsme národ fašistů ale národ statistiků.  Umíme si spočítat že lépe než bojovat proti Rusku raději  být v base 😁😁😁😁

Průměrný počet slepic: 4.4 (61 hlas)

Začalo to sviněmi před 10 dny ve Slavonicích a teď už to pokračuje novelou, která zavání vojenskou diktaturou.

Novela z dílny Černochové je přípravou legislativního rámce na válku s Ruskem.

Vojenská policie vám bude moci vstoupit do domu, bude moci zatýkat v souvislosti s vojenskými úkony a vymáháním nástupu k mobilizaci, bude moci pronásledovat odpírače mobilizace! Bude moci odebírat řidičské průkazy a dokonce provádět exekuce! Novela ministryně Černochové zavede větší pravomoci pro vojenskou policii, než jakou mají hlídky TCC na Ukrajině! Takže, tohle je příprava na tu válku s Ruskem?

Připomeňme, že na Ukrajině hlídky odvodových komisí TCC nemají ze zákona právo vstupovat do soukromých bytů, domů a na soukromé pozemky. Mohou sice zatýkat odpírače mobilizace, ale pouze na veřejném prostranství, ne v soukromých prostorách. Tady ale se ukazuje, že Černochová chce udělit vojenské policii pravomoci, které prostě hlídky odvodových komisí OVS nikde před ničím nezastaví.

podrobně zde:
https://aeronet.news/vojenska-policie-vam-bude-moci-vstoupit-do-domu-bude-moci-zatykat-v-souvislosti-s-vojenskymi-ukony-a-vymahanim-nastupu-k-mobilizaci-bude-moci-pronasledovat-odpirace-mobilizace/

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Výstižné. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

🤬 Vládní koordinátor strategické komunikace Otakar Foltýn zopakoval, že považuje část Čechů za svině. „Nelituji svých slov a trvám na tom, protože je to pravda,” prohlásil.
@neCT24 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

My také považujeme část Čechů za svině, jenomže tu druhou, kterou zastupuje Foltýn.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

okomentovala letošní festival Prague Pride a s tím související “problém”, který tu podle Hamplové není, ale je nám vnucován, a který přímo ohrožuje naše děti a mladé lidi obecně.

Resumé: Ten problém tu dávno není. Je nám vnucován. Já jim to přeji – ty oblečky, různé touhy, zkrátka vše, co je v osobním intimním životě uspokojuje. Na čem však trvám je to, že právě proto, že jde o intimní život, tak to nemá co dělat na ulici, kde je to čirý exhibicionismus, který přímo ohrožuje děti a mladé, kteří tomu pohledu musí čelit, a že plné právo se takto vystrojovat ve svých klubech a doma, a v intimním životě dělat kde komu kde co, neznamená automaticky právo to všechno takto veřejně vystavovat, adorovat jako něco výjimečného a hodno potlesku, a nutit ostatní se na to celé dívat.

Ona pak ta vnucovaná a protlačovaná výchova do školek a škol je nutný důsledek, protože se logicky tvrdí, že na něco takového je nutné děti připravit. Nebylo by to nutné, kdyby stát něco takového nepřipustil, pochodovat po ulicích, jako by byly porno jevištěm.

To není o netoleranci. To je už o zdravém rozumu a vyspělosti civilizace. I tolerance má své hranice… Dané přirozenou inteligencí.

PS: Že už to není o tom, že by lidé menšiny netolerovali, svědčí téměř nulový zájem většin. Ten problém tu dávno není, je nám vnucován shora, aby bylo o čem mluvit, a možná i na čem vydělávat….A pak to končí spory o pohlaví v boxerském ringu.”

ZDROJ: FB Jana Zwyrtek Hamplová / PZ

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (78 hlasů)

100 000 bude fuška 😁👍

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

to od rána (1993) pěkně přibývá :-)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

...najednou včera vystoupí v horní komoře parlamentu pirátský senátor Wagenknecht a oznámí, že nákup munice byl předražen o 1,4 miliardy a že se nadto nakoupilo o 20.000 kusů munice méně.

Mimochodem toto zjištění je pouze pověstnou špičkou ledovce, skutečnost je totiž ještě mnohem horší.

1) nákupy munice a zbraní jsou předražené výrazně více než o 1,4 miliardy. Cenu totiž nikdo neřeší - vždyť je to pro Ukrajinu! Tudíž vás vrchnost jako vždy bezskrupulózně okrádá o vaše peníze pod bohulibou záminkou poskytnutí pomoci našemu bližnímu. Nic nového pod sluncem, tahle taktika funguje už stovky let. Jen mě překvapuje, že je tady stále tolik naivků, kteří nechápou, že jde jen a pouze o kšeft s lidským neštěstím.

2) valná část oněch předražených zbraní a munice, které se za peníze z našeho státního rozpočtu koupí, já následně ukrajinskými papaláši okamžitě zobchodována. Veřejným tajemstvím je fakt, že tyto zbraně pořizují překupníci za 30% jejich ceny (proč ne, když to na Ukrajině dostanou zadarmo), a obratem je prodávají do Afriky a na Blízký východ za 60% ceny. Zájemců o koupi mají více než dost.

3) Ukrajina za tyto kšefty posílá vratky do kampeličky ODS, kde jsou v hotovosti vybírány bílými koni. Je neskutečné, jak kauza výběru 14 milionů EUR v hotovosti vyšuměla jak pára nad hrncem. Neřeší to noviny, neviděl jsem jediný výstup od policie či státního zastupitelství. Prostě si někdo z ODS kampeličky odnesl 350 milionů korun a všichni jsou s tím v pohodě.

Takže suma sumárum - pár desítek miliard z vašich daní si mezi sebe rozdělí obchodníci se zbraněmi a na ně navázaní lobbisté, ukrajinští papaláši, kteří je pod rukou prodají dál, překupníci se zbraněmi sedící někde v Dubaji a šedé eminence stojící za Podnikatelskou družstevní záložnou, známou též jako kampelička ODS.

Kdyby se ty peníze daly třeba na valorizací důchodů, tak by sice bylo jejich užití stokrát smysluplnější, ale nikdo z výše uvedených by na tom nevydělal ani korunu.

Takže klidně dál volejte Sláva Ukrajině a nechte se okrádat za bílého dne. Věřte mi, že ti nahoře se z toho mohou potrhat smíchy.

Ono to nakonec všechno jednou vyplave na povrch - ostatně co se týče Nord streamu, ta německá policie již vydala zatykač na ukrajinského potápěče - ale to už si oni dávno budou užívat své nakradené miliony někde ve vilách v Karibiku.

Pokud tedy chcete věřit mainstreamu, že naše vláda má prostě jen dobré srdce a chce nezištně pomáhat bránícím se Ukrajincům, zatímco my v PRO, kteří chceme tyto peníze raději použít tady u nás doma pro naše občany, jsme "svině a zombíci", tak prosím. Jsou to konec konců vaše peníze.

My z naší pozice přes veškeré mediální nálepky neustoupíme - ani náboj na Ukrajinu a daně českých občanů využít výhradně pro české občany.

P.S. Budu rád za sdílení tohoto, příspěvku - ať se těm lepševikům z twitteru pořádně protáhnou tváře. Brašnářství Tlustý a jimi zkonfiskovaná vratka DPH je totiž proti tomuto zjištění o kšeftu se zbraněmi za veřejné prostředky jen slabý čajíček. (FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.6 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

Lipavský a Carlos-Šakal

Válka na UA dříve či později skončí. Je známo že Rusové mají dobrou paměť a nezapomínají. Je jisté že Rusové nezapomenou na zbabělého Lipánka který se  neodvážil objevit v OSN kde ruský zástupce v OSN hřímal "kde je ministr zahraničí ČR která posílá české zbraně a zabíjí civilisty v Belgorodu". Rusové nezapomínají ani na vyhoštění před nedávném z ČR ruského pravoslavného duchovního Nikolaje Liščeňuka za nežádoucí osobu po prohlášení debila Lipavského že nepovažuje za církev Ruskou pravoslavnou církev moskevského patriarchátu.  Že by  Lipanek který opakovaně  zničil reputaci naší země v zahraničí a obzvlášť z Ruskem  bude na seznamu hledaných od Ruska teroristů proti Rusku? Pirátský pudlík Lipánek který si dovolil štěkat proti ruskému medvědovi a jaderné velmoci ruské federace má hodně prohřešků vůči Rusku.

Průměrný počet slepic: 4.1 (49 hlasů)

ale když kouknu na portrét Šakala, tak v něm vidím teroristu. Pokud se podívám na snímek Lipavského, tak v něm vidím jenom pirátského blba. Nic  víc, nic míň.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Kauza Dozimetr ustrnula na mrtvém bodě a hlavní líčení se odkládá zatím na neurčito. Předseda soudního senátu Jakub Kriebel, který dostal tento případ údajně zmanipulovaných zakázek pražského dopravního podniku (DPP) a s tím spojené korupce na stůl, se totiž tento týden podle zjištění Novinek vyloučil z kauzy pro podjatost.

Nový soudce pak bude potřebovat další čas na seznámení se s kauzou a také s nezvykle rozsáhlou obžalobou čítající 275 stran, kterou žalobce Adam Borgula z Vrchního státního zastupitelství v Praze podal koncem června. Je tedy otázkou, kdy pak nařídí v případu hlavní líčení. V řádu dnů to zcela určitě nebude.

Kriminalisté a Borgula tvrdí, že v kauze Dozimetr organizovaná skupina v čele se zlínským podnikatelem Michalem Redlem systematicky obsadila klíčové pozice v DPP tak, aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat od vítězných firem úplatky.

Největší část rozsáhlého dokumentu se pak týká prvního a hlavního skutku této kauzy, kterým je podle obžaloby založení a činnost organizované zločinecké skupiny vedené Redlem, její ovlivňování dění a zakázek v DPP i s tím spojené korupce. Borgula této části případu věnoval přes 150 stran.

Chce přísné tresty

Obžalovaní podle státního zástupce působili jako organizovaná zločinecká skupina, u které se hrozící tresty ve výši tři roky až deset let vězení mohou ještě navýšit až o jednu třetinu, tedy na 5,5 až 13,3 roku.

U Redla navrhl Borgula v obžalobě trest ve dvou třetinách této zvýšené zákonné sazby a finanční sankci 5,5 milionu korun. Pro Hlubučka a Augustína požaduje odsouzení v polovině této sazby a finanční trest 2,5 milionu, pro Kose souhrnný trest ve třech čtvrtinách sazby a sankci 3,5 milionu. Seznam R. Vaculík

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

je švagr Redla ?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Konečně jsme s Vidlákem našli styčnou rovinu :-)

Vidlák píše, že ČT zužuje spektrum informací s cílem degradovat lidi na poslušné stádo.

A má snad smysl placením daní přispívat na živobytí těm, kteří z národa dělají stádo volů?

Ps: právní analýzu o (ne)placení poplatků může zainteresovaný právník udělat již teď s minimálními náklady.
Navrhuji využít získané prostředky na podporu uplatnění v rámci systému, kde o svém osudu můžete spolurozhodovat!
Jen tak vyzrajeme na dvě mouchy jednou ranou: českou televizi i české politiky :-)

Symbióza bude nanejvýš praktická, exilanti s 5-násobným platem mohou dobrovolným 10-kem podporovat pokutou zatížené odpůrce...
Osedláme si navíc kobylku Igora Mříže, který se na posledním srazu spolužáků prohlásil: Přímá demokracie u nás jen přes mou mrtvolu!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Analytik Kotrba vyhrožuje, že pokud iniciativa "Nekrm Hydru" nebude ukončena, podá trestní oznámení:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zastavte-to-jinak-trestni-oznameni-Varovani-Vidlakove-vyzve-za-neplaceni-poplatku-CT-760029

Rád bych touto cestou prorežimnímu tlučhubovi Kotrbovi vzkázal, že tady od roku 2000 vybírá stát poplatky za něco, co neexistuje. ČT i ČRo zvysoka serou na "jeho" zákony o veřejnoprávnosti a Kotrbovo dovolávání se jakéhosi unijního buzeračního usnesení znamená jen jedno. Staví se za zloděje a cizí mocnost proti obyvatelům vlastního státu a dříve či později za to ponese následky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Všimli jste si, jak se analytik Kotrba hned dvakrát zaklíná zastupitelskou demokracií?

Polopřímá demokracie se silnými nástroji občanské suverenity je založena na dostupnosti objektivních informací Suveréna k danému tématu před hlasováním.

Zapojení široké veřejnosti do rozhodování vede nejen k informovanosti, ale i k přemýšlení o navrhovaném. Ryze zastupitelký systém vytváří z národa stádo volů.

Ps: Vidlák se zjevně inspiroval švýcarskou demokracií, kde pro předložení občanské iniciativy k federálnímu hlasování občanům potřebujete 100 000 podpisů :-)
Poplatky na televizní a rozhlasovou podporu se sice musí platit i zde, ale nikdo na vás nepodá trestní oznámení, když iniciujete změnu příslušného zákona ...
Už chápete, proč má smysl podporovat lepší systém? Protože můžete ledacos bez obav navrhnout, společně posoudit a smysluplné realizovat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

ale co je zajímavé, celkové číslo 6 milionů zůstává konstantní ??  

jak se vyvíjel počet oběti co měli zahynout v Osvětimi v čase9 000 000   Francouzský dokumentární film Nuit et Brouillard (1955)8 000 000   Francouzský vyšetřovací úřad (Aroneanu 1945, str. 7, 1956)6 000 000   Tibère Kremer (1951)5–5 500 000   Krakovský osvětimský proces (1947), Le Monde (1978)4 000 000   Sovětský dokument před IMT3 000 000   David Susskind (1986); Heritage (1993)2 500 000   Rudolf Vrba alias Walter Rosenberg, Eichmannův proces (1961)1,5–3 500 000 Historik Yehuda Bauer (1982, str. 215)2 000 000   Historici Poliakov (1951), Wellers (1973), Dawidowiczová (1975)1 600 000   Historik Yehuda Bauer (1989)1 500 000   Nová pamětní deska v Osvětimi1 471 595   Historik Georges Wellers (1983)1 250 000   Historik Raul Hilberg (1961 + 1985)1,1–1 500 000 Historici I. Gutman, Franciszek Piper (1994)1 100 000   To k dnešními dni tvrdí Osvětimské muzeum1 000 000   J.-C. Pressac (1989), Dictionnaire des noms propres (1992)800–900 000 Historik Gerald Reitlinger (1953 a později)775–800 000 Jean-Claude Pressac (1993)630–710 000 Jean-Claude Pressac (1994)510 000   Fritjof Meyer (2002)Ten 1.5M je na pamětí desce instalované v 1990 na té předtím bylo 4M, ale i samotná Osvětim to už snížila na 1.1M, poslední velká historická studie ,ale už operuje jen s 510 tisíci a není to konečná

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

každý kdo je přesvědčen, že došlo k nějakému trestnímu činu, má občanskou povinnost konat neodkladně. S tím každý občan, ten nebo ten, musí počítat. Pan Kotrba se rozhodl ve věci konat a dopředu to i zveřenil. Je první, to už mu nikdo nevezme. Zřejmě si povšiml něčeho, co podání trestního oznámení umožňuje. Něco takového je od někoho očekávatelné. Proč ne od pana Kotrby. 

Vidlák tuto situaci předpokládal a popsal už před několika dny. Navíc, tohle téma, oznamovateli jistě poslouží ke zvýšení popularity. Pana Kotrbu, tuším, nedávno někdo veřejně setřel. Tak popularitu nejspíš přivítá i potřebuje. Myslím, že pro soudy, pokud se k nim Žaloba na základě Kotrbova trestního onámení skutečně dostane, může být kauzou velkého rozsahu, týkající se a nejen platby televizní daně, ale také nespokojenosti a výhrad veřejnosti. Tedy to správné sousto. Pro soudy nebude vůbec snadné vyhlásit Rozsudek, nebo spíše Rozsudky. Věřím, že během pár (desítek?) let bude věc rozhodnuta tak či tak a všichni budou mít konečně jasno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

ve svém aktivismu dokonce úplně zadarmo :-)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)