Ďáblův advokát

Autor
Štítky

Přátelé, velice děkuji za za podporu, které se mi v uplynulých čtyřiadvaceti hodinách dostalo. A také děkuji za každý argument, proč je projekt Nekrm hydru špatný. Tohle totiž opravdu nebude žádná sranda a vy, co jste projevili ochotu, musíte vědět, do čeho jdete. Musíte předem vědět, kdo bude stát vedle vás, kdo bude stát proti vám a kdo bude stát opodál. A je rozumné také vědět, z těch, co stojí opodál, kdo vám bude strouhat mrkvičku a kdo bude alespoň ochoten „posílat humanitární pomoc.“

Náš web byl celou noc pod útokem. David Moos skoro nespal a stále zvyšoval a zvyšoval zabezpečení. Pokud se někdy na web nedostanete a bude pro vás nedostupný, nic se neděje, to jen zase pravda a láska zkouší všechno možné, aby web zablokovala nebo zničila. David si s tím poradí, jen mu to zabere nějaký čas.

Stejně tak už byl vyvíjen nátlak na naše podporovatele. Nebudu jmenovat, abych jim to ještě nezhoršil, ale už se natvrdo dozvěděli, že pokud jejich tvář bude součástí projektu, mohou počítat s okamžitým vyhazovem. Ale jinak tu máme demokracii, vy svině. Každý může říkat jakýkoliv názor, pokud je to ten vládní. Jak to napsal ten Musk? Když jste koukali na Star wars, fandili jste rebelům, ale když se na totéž koukáte v reálním životě, držíte huby… A .ještě podporujete impérium pomocí trestních oznámení.

Hezky to funguje… kdo má hypotéku, těžko může chodit na demonstrace, těžko se může rovně postavit, těžko může pevně stát. Skončit pod mostem, to je velmi snadné. Na začátku nálepky, po nich Fialajugend a dehonestující dopisy, zastrašování… a pokud ani to nezabere, tak Igor Mříž. Ten to jistí.

Opravdu zvažte, jestli se přidáte. Všichni ti, co vás od toho zrazují, mají pravdu. Tohle není žádný mírný odpor v mezích zákona. Tohle není švejkování. Půjdou po vás. Mají na to nástroje i zákony. Mají na to nohsledy, přisluhovače, mají na to vybudované struktury a mají na své straně lidi, od kterých byste to nečekali, mají v rukou celý mocenský aparát a nečekejte to liberálů žádnou velkorysost ani milost. Oni nejsou Češi, oni jsou Evropané. Oni nechtějí ani vlast, ani rodinu, ani národ. Oni chtějí atomizovanou společnost.

A statečných bude jako obvykle jen malá hrstka…

Já vím, měl bych vám nalévat do žil optimismus, měl bych vám teď přinášet pozitivní zprávy a tvrdit, jak je všechno na nejlepší cestě k brzkému vítězství. Měl bych mít vítězoslavný tón a chytat se jakýchkoliv stébel. Měl bych u vás vzbudit očekávání… které by pak vystřídalo zklamání. Ale až pak.

Nechci to takhle dělat. Člověk se totiž nepřidává na vítěznou stranu, prostě se přidá a pak buď vyhraje nebo prohraje. Nevím, jak to dopadne a nevím, jaké oběti to bude vyžadovat. Ale dělám to proto, že je to správné. Dělám to, abych se mohl podívat na sebe do zrcadla a říct si, že jsem udělal všechno, co bylo v mých silách, prošlapal jsem všechny cestičky, které jsem viděl a zkusil všechny možnosti.

Ještě mnohokrát se vás zeptám, jestli jste si to nerozmysleli. Ještě mnohokrát uvidíte spoustu velmi rozumných důvodů, abyste toho nechali. Ještě mnohokrát vám budou dobře radit, abyste se na Vidláka vykašlali, protože vás jen přivede do neštěstí. Dobře si to rozmyslete. Tohle není zákonem povolená demonstrace. Tohle není zákonem povolený petiční stánek. Tohle není nadávání z gauče, i když na něm můžete sedět. Tohle je skutečně vážná věc.

A já chci vědět, jestli vám vlast, národ a země stojí za vážnou věc. Dnes jsem váš ďáblův advokát.

K dnešnímu dni máme 4000 mailů. Děkuji za každý z nich.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (319 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"Vážení přátelé, dozvěděli jsme se, že všichni, kteří odpovědně přemýšlíme o budoucnosti této země, všichni, kteří jsme léta zasvětili tomu, aby se Česká republika stala nejsvobodnější a nejrozvinutější zemí světa, všichni, kteří s oprávněnými obavami sledujeme válečnický avanturismus, do něhož nás zavleklo upadající americké impérium proti zájmům lidu této země, všichni, kteří jsme patrioty a svými činy jsme to mnohokrát prokázali, jsme „svině“.

Je to chvíle, kdy vládnoucí moc nedokáže nic jiného než povolat do zbraně natolik prostoduché jedince, že se vyjadřují primitivním jazykem.

Je to my versus „svině“.

Pokud oligarchie hovoří vulgárním jazykem hospody, vystavuje se riziku, že ji bude jednoho dne soudit lidové shromáždění na půdě hospody.

Jestliže Marie Antoinetta svým výrokem o koláčích uspíšila revoluci, pak ji plukovník Otakar Foltýn svými výrazy učinil nevyhnutelnou.

Nechť má bůh smilování s plukovníkem Otakarem Foltýnem, Petrem Fialou nebo Petrem Pavlem.

Protože lid jej mít nebude."

P.S. Říkám si jestli nenastal ten správný čas na uspořádání další demonstrace. Demonstrace všech sviní a zombíků v naší zemi. Možná by se plukovník divil, kolik nás tu je.

Je mi opravdu velkou ctí, že tento renesanční člověk je členem naší strany PRO. (FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (205 hlasů)

kvůli invazi do Kurské oblasti

UKRAJINA BUDE LITOVAT INVAZI DO KURSKÉHO REGIONU.
Výzva Vladimira Putina na Západ a Ukrajinu kvůli invazi do Kurské oblasti byla zveřejněna, takhle jsme Putina ještě neviděli.
„Události, které se vyvíjejí v oblasti Kurska, jsou srovnatelné s okupací našich regionů německými nacisty za druhé světové války, Ukrajina se nyní neliší od vojsk nacistického Německa, také terorizují, rabují, drancují ve vesnicích, zabíjet obyčejné obyvatele a myslet si, že tohle je pro ně, nic jim neodpouštíme, a to tím spíše, pokud jste si mysleli, že odpověď nebude, v tomto ohledu jste se velmi hluboce mýlili , utrpíte opravdu strašlivou odpověď, kterou si bude pamatovat několik vašich generací, den 17. srpna si budete pamatovat do konce mého života .
Chci říci : V reakci na invazi zemí NATO do konfliktu, stejně jako na pronikání nepřátelských na ruské území, již nemáme výběr jednotek, jak reagovat, Rusko si vyhrazuje právo do 17. 8.2024 reagovat adekvátně..

zdroj: https://t.me/coNemateVedet/97879
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (133 hlasů)

Článek z Internetu který se týká přímo dnešního článku Vidláka.

"Nekrm hydru" je šance. Nepromarněme ji!

Bavili jsme se o exponenciále, jaká je to hezká křivka.
Chová se podle ní spousta věcí okolo nás.
Stačí, aby rychlost byla úměrná okamžité hodnoty.
Průběh je zajímavý, dlouho, až do nějaké hodnoty se počet zvyšuje velmi pomalu a pak začne velmi rychlý růst.
V případě epidemie záleží velmi na nakažlivosti, jak se brzy objeví bod zlomu.
U zapojení se lidí do projektu je to stejné.
"Nekrm hydru" musí být nakažlivé.
Od nakažlivosti mnohé odrazuje strach z perzekuce.
V tomto okamžiku není potřeba se ničeho bát.
Opravdu si nemyslím, že by snad něco hrozilo někomu, kdo projeví zájem o projekt "Nekrm hydru", tím, že uvede svou mailovou adresu.
I  kdyby se ty adresy dozvěděli represivní složky, tak si opravdu neumím představit na základě čeho bys chtěl ty, co projevili zájem je obvinit.
Obviňte mě, že jsem projevil zájem!
To by se museli opravdu zbláznit.
Neumím si také představit, že by zavřeli Vidláka & Štěpánka &..., leda by si chtěli vyrobit "studenta Šmída".
Ale, jestli jsme opravdu v situaci, kdy by se lidé kolem takového projektu měli stát obětí perzekuce, potom, máme ještě větší důvod se bouřit, protože potom opravdu žijeme v nastupující totalitě, a já si opravdu nepřeji, aby dále posilovala, protože i nastupování totality má exponenciální vývoj tj. stále nic a stále nic ...a najednou se každý bojí promluvit, všude jsou fízlové a práskači, a potom, potom už začnou mizet lidi a vznikat mezinárodní tabory, a proto je nutné tomu postavit včas, začít s tím bojovat hned, protože exponenciála je potvora.
A ne, není to maličkost, je to příklad další svévole, další omezení svobody, další krok k totalitě.
Bát byste se měli toho, že nastupující totalitu včas nezastavíme.
Navíc k totalitě krajně militarizované.
Buďte nakažliví!
Šiřte zprávu o projektu "Nekrm hydru!"
"Nekrm hydru" je šance.
Nepromarněme ji!

zdroj: https://t.me/coNemateVedet/97918

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

díval jsem se co píše TASS. O tom co je uvedeno ve vašem příspěvku nepíše nic. Vůbec nic. Možná se něco objeví později, to nelze vyloučit. Ale TASS obvykle informuje včas. Navíc mi tohle nepřipadá jako výrok od Putina. Spíš by něco podobného možná mohl vyslovit Medvěděv. Ale TASS o nikom a ničem podobném neuvádí nic? Možná jen někde někdo trousí moudro? Nevím? Mám na mysli konkrétně tento výrok: utrpíte opravdu strašlivou odpověď, kterou si bude pamatovat několik vašich generací, den 17. srpna si budete pamatovat do konce mého života .

Průměrný počet slepic: 4 (53 hlasů)

- PROMRHAL 5% STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR NA UKRAJINU!!!!!

Neexistuje žádný mandát, aby se takhle rabovala naše společná kasa!

Ledva po návratu domů dnes ráno pustím počítadlo a jdu na finanční server Kurzy.cz, abych zkontroloval pseudoburzu a měnové kurzy, vykoukne na mne, co vykoukne – přímo mne praští přes hlavu nejnovější klučík Kovanda:

Dosavadní pomoc Česka Ukrajině činí zhruba 120 miliard korun. Sestává hlavně z pomoci uprchlíkům a dodávek zbraní

Připadám si, už jen u titulku, jako dokonalý pitomec, chce se mi něco hned něco rozmlátit nebo spíš někoho chytit pod krkem: Co dělá ten nadpis s Vámi?...

...Nestává se mi často, že mi dojdou slova! Tedy ta normální, jenž popisují to, co chci sdělit. Nevím kdy naposled jsem se do takové situace dostal. Tady jsem schopen jen serie naprosto nespisovných výrazů!

Takže česká republika za dva a půl roku vynaložila z peněz nás, daňových poplatníků už 120 miliard?!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Herzalalaiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

120 miliard!!!

A to není všechno! Čerpám z jiného Kovandy, kde mi vychází, že ČR RUČÍ minimálně zárukami za kolektivně poskytnuté úvěry ve výši dalších 33 miliard. Která s pravděpodobností hraničící s jistotou prostě NEBUDOU SPLACENY!

Takže sečteno všechno dohromady ukrajinskému bratru – sekyra ve výši

153 MILIARD KORUN!!!

Kvůli Ukrajině. Podle Kovandových dat!

Když to vezmu na hrubo – každý rok je takto

PROMRHÁNO 5% STÁTNÍHO ROZPOČTU!!!!!

Celých 5% na Zelenského válku!!!!!

Není na zvýšení důchodů. Důchodce vláda brutálně okradla. Není na školské pracovníky, zdravotníky, hasiče, státní zaměstnance, na léky, na provoz nemocnic, na školství, na vědu! Není prostě na nic, proto se zvýšily všemožné daně – viz DPH, viz daň z nemovitostí viz znovu zavedené odvody zaměstnanců na zdravotní a sociální, viz snaha o zvýšení daně z příjmu veřejnoprávního rozhlasu a televize. Ale nějakých, přes palec, 5% státního rozpočtu pro Ukrajinu se prostě VŽDYCKY NAJDE!!!

...Chce se mi něco rozmlátit a někoho chytit pod krkem!!!!

...Kde k něčemu takovému dostali Fiala a Obludárium mandát?

Že ve volbách? Kde propadl celý milion protifialovských hlasů??? Tak tohle je legitimuje k tomu, aby už 3 roky po sobě spláchli do ukrajinské kanalizace 120 miliard našich korun?

...Za sebe říkám, že žádný takový mandát neexistuje, aby se takhle rabovala naše společná kasa!

AUTOR: Petr Vlk       ZDROJ: vlkovobloguje.wordpress.com

Průměrný počet slepic: 4.7 (152 hlasů)

Je to prakticky neuvěřitelné, ale namísto oslav a plácání Zelenského a jeho bandy po ramenou za provedení překvapivé invaze do Ruska přišlo z USA něco naprosto nečekaného. Američané jen pár dní po invazi poprvé po 2 letech dovolili německé vládě oficiálně a veřejně obvinit údajné viníky a hlavní podezřelé ze sabotáží německo-ruských plynovodů Nord Stream, které byly na podzim 2022 vyhozeny do povětří.

Německá tajná služba BND ve spolupráci s německou prokuraturou vydala zatykač na ukrajinského občana, který prý ve spolupráci s polskou tajnou službou a dalšími aktéry vyhodil dvojici potrubí Nord Stream 1 a 2. O celé operaci prý věděl jak ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský, tak i polský prezident Andrzej Duda, který prý souhlasil s operací na likvidaci dodávek ruského plynu do Německa.

Ukrajina se útokem na Rusko chce zřejmě vyhnout bankrotu a oddálit splácení úvěrů BlackRocku a Pařížskému klubu věřitelů a proto přišla z USA odveta. Bleskurychlá. Jen pár dní po invazi do Kurské oblasti dostává Německo od USA souhlas s obviněním Ukrajiny a Polska z teroristického útoku na německo-ruský plynovod. A je úplně jedno, jestli je to pravda, anebo je to lež a plynovody fakt zničili Američané. Na tom totiž nezáleží! Důležité je, co napíšou MSM média a jaký bude oficiální západní narativ!

Panečku, najednou je dovoleno obvinit největší spojence USA ve válce proti Rusku! To jsou veletoče! Inu, není se co divit. Pax Americana systém se neřídí přátelstvím, ale čistě obchodními zájmy a mocí peněz! Uděláte krok stranou, zkřížíte cestu plánům BlackRock, a v tu ráno končí partnerství a přijde úder. Ani na okamžik nepochybujte, že tohle, co provedla Ukrajina, si BlackRock nenechá líbit. A obvinění Polska a Ukrajiny ze sabotáže proti Německu je jen začátek.

celý článek zde:
https://aeronet.news/ukrajinsky-prezident-volodymyr-zelensky-a-jeho-polsky-protejsek-andrzej-duda-se-pravdepodobne-dohodli-na-sabotazi-plynovodu-nord-stream-byvaly-reditel-bnd-odhalil-detaily/

Průměrný počet slepic: 4.4 (71 hlas)

Ukrajinské ozbrojené síly připravují provokaci na ruská jaderná zařízení. Co je v tuto chvíli známo:

🔻Zástupce ruské bezpečnostní agentury sdělil, že ukrajinská strana hodlá zaútočit na jaderné elektrárny v Kursku a Záporoží.

🔻K útoku ukrajinští ozbrojenci plánují použít nálože s hlavicemi s radioaktivní látkou, ty už byly přivezeny do osady Želtyje Vody v Dněpropetrovské oblasti.

🔻Odbor vnitřních věcí Charkovské oblasti uvedl, že cílem chystaných úderů ukrajinské armády na ruská jaderná zařízení je navázat na obvinění Ruska z provokace a „samostřílení“.

🔻Ruská bezpečnostní agentura rovněž sdělila, že údaje o chystaném útoku na jaderná zařízení v Rusku získalo od ukrajinských válečných zajatců.

🔻Na útok plánovaný Ozbrojenými sílami Ukrajiny na Kurskou a Záporožskou jadernou elektrárnu dohlížejí západní speciální služby, především Británie, uvádí koordinátoři ruské ilegality.

🔻Dodali, že v době kyjevských příprav na útok se do Sum a Záporoží vypravilo velké množství západních novinářů.

🔻Ukrajinské ozbrojené síly připravují výbuch špinavé jaderné bomby, údery mají zasáhnout místa, kde je uskladněno vyhořelé jaderné palivo z jaderných elektráren, informoval ruský vojenský reportér Marat Chajrulin s odvoláním na své zdroje na Ukrajině.

zdroj: https://t.me/neCT24/60772

Průměrný počet slepic: 4.2 (54 hlasů)

 špinavou bombou. Je toho plný Telegram.

https://t.me/neCT24/60772
https://t.me/casusbellilive/175102

A nejenom telegram ale už i ruský mainstream:
https://www.rt.com/russia/602705-dirty-nuclear-ukraine/
https://ria.ru/20240816/vsu-1966700687.html

Dle vyjádření pana VK (Vedoucí kolotoče na Aeronetu):
Mluvil jsem o této hrozbě dnes večer na SVCS. Prostě Kyjev a Londýn jedou vabank a all in sázky, protože invaze do Kurské oblasti selhala. Každou hodinou přichází informace, jak Ukrajinci svlékají uniformy a prchají zpátky na Ukrajinu. Provést jadernou provokaci proti Rusku v takové chvíli by dávalo logický, ale děsivý smysl.

Průměrný počet slepic: 4.3 (48 hlasů)

Přijde den, a ten není daleko, kdy dojde k zúčtování.

Politik nemá prý materiální odpovědnost za svá rozhodnutí. Dobrá, ale ať vzpomene novoměstkých konšelů v roce 1419, nebo pánů Slavaty, Martinice a Fabricia 1618. Nevyhrožuji, ale napomínám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

"Antoníne, k té Putinově výzvě dodávám..."

Odpovědí vám budiž 4 nové tapety zcela mimo kontext.

Průměrný počet slepic: 2.9 (23 hlasů)

také to pozoruji. Holt je to tak, že napsat se dá cokoliv. V libtardím světě to najdete všude a denně. Proto jsem postupně všechny odkazy tohoto typu vyřadil. Kydy jako takové mají slušnou kvalitu, ale ta diskuse se někdy silně stáčí jinám. Odbočuje na slepou kolej, zdá se. Zatím Kydy čtu. Uvidím co dál.

Průměrný počet slepic: 3.3 (24 hlasů)

Zkoušel jsem Hoste tuto zprávu od conematevedet s Putinovým prohlášením ověřit, ale nikde jinde jsem nic takového nenašel a to je zajímavé.

Tak důležité Putinovo prohlášení by bylo všude.

Možná naopak je to fake news kterou šíří Ukrajinci, kteří mají v úmyslu jadernou provokaci na Kurskou a Záporožskou jadernou elektrárnu , hodit vinu na Putina s tímto prohlášením a zpravodajce conematevedet na tu fámu naletěl?

Rusové již mají informaci o chystané jaderné provokaci od Ukrajinců viz zde: 

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2160691#comment-2160691

a zde: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2160692#comment-2160692

Ukronáckové již potvrdili že jsou schopni spáchat kterýkoliv hrůzostrašný zločin, i tento chystaný zločin z jadernou provokaci což je zločin nejenom vůči Rusům ale vůči celému lidstvu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (52 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

děkuji za odpověď.

Host

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

souhlasím s vámi, že taková prohlášení Putin nepoužívá. nemůže si je dovolit a ani takto nemluví. To podpindos Medveděv, na něj to sedí. Ten neustále vyhrožuje a vypouští s papuly takové výhružky, protože ví, že je mimo hry, pokud se něco semele. On nic-on muzikant.  Stačí si poslechnout občas Pjakina, abychom věděli, co je Medveděv zač. A co se týká Antonína a Máji, je to marný, je to marný, je to marný. Tapety mimo téma a pokud možno, co nejvíce. Asi neznají rčení, že méně je někdy více.

Průměrný počet slepic: 2.9 (29 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Menhiro, máte něco proti profesoru Budilovi nebo Vlkovi? Že by snad měli být něčím "mimo téma"? Pokud čtenáři něco ocení více než 100 hlasy, vadí vám to? Zkuste najít informaci, nebo napsat článek k tématu, který lidi zaujme víc než vaše popichování vůči mně, které lidi zas až tolik nebere. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

S Menhirou je to marné. Snažil jsem  k ní přistoupit přátelsky, ale marně. Zjistil jsem že Menhira nás oba dva popichuje,  a ať oba napíšeme cokoliv ona bude podporovat opak. Napíšeme-li například, že bílá barva je bílá, ona bude tvrdit opak, tedy že bílá je černá. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Kdyby jenom prohlašovali že černá je bílá, a bílá je černá, to by pořád ještě šlo, ale Menhira, Host a několik dalších jsou tak zákeřní že o bílé tvrdí že je bílá, a o černé že je černá. 😊

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Freude, mohl byste mi objasnit, kde tvrdím, že bílá je černá a naopak...? Díky.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

To nebude potřeba. Bude stačit pokud si to co jsem napsal přečtete znovu a pozorně.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

„Jedna vlaštovka jaro nedělá.“ citát od UNA HIRUNDO NON FACIT VER
Už se necítím být osamělou vlaštovkou. Konečně se již začínají objevovat pisatelé. Sice někteří jenom kriticky na příspěvky druhých ale i to je něco. Zdravíme příchod pisatelů s přezdívkou, včelka Mája, Haugwitz, Menhira, Chuck, Freud, Jaroslav136.  A samozřejmě pisatel KIMJAN jehož příspěvky jsou skoro vždy výstižně a konstruktivní.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Jsme svobodní občané, ne ovčané.

Probíhá 6. ročník „Vlasteneckého setkání“ v Příčovech. Jako první se na pódiu sešli hosté u diskusního bloku s názvem „Jak to všechno přežít a nezbláznit se z toho“. Diskusním panelem provázel publicista Michal Semín. „Nejsme svině, Foltýne, jsme svobodní občané, ne ovčané, a my to nevzdáme,“ zazněl v diskusi výkřik, který publikum ocenilo bouřlivým potleskem.

více zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hromobiti-z-Pricov-Nejsme-svine-Foltyne-Jsme-svobodni-obcane-ne-ovcane-760193

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Díky za přivítání. Už se těším na to až přesejete všechny své příspěvky přísným sítem jednak věrohodnosti zdroje a taky vhodnosti svých příspěvků na tyto diskuzní stránky.

 Kdy přijdete na to, že jeden sradnovní obrázek za den úplně stačí, a že zdroj který nadává na někoho na něhož nadávám i já, nemusí být zrovna ten nejvěrohodnější. Nevěrohodných informací dostávám i já denně desítky. Možná je mezi nimi i některá pravdivá ale snažím se vyselektovat ty které jsou nepravděpodobné nebo je nemám potvrzené z věrohodnějších zdrojů.

Taky opakování je matka moudrosti ale mnoho Vašich příspěvků stále opakuje to, co už tu bylo.

Vím, že si přejete spíše vlastní názor, než reakce na někoho. Možná i na ten časem dojde, ale teď není vhodná doba. Téměř ve všem podporuji Vidláka, liším se jen v „maličkostech“ ale přesto si ty maličkosti nechám raději pro sebe, abych zbytečně nerozbíjel už tak rozhádanou sestavu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

Děkuji za odpověď.

Antonín

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

děkuji vám za odpověď. Máte na věc názor, který se mi líbí. Já také mám rád, když najdu příspěvek, který se dotýká tématu daného dne. Ale možnost přispívat na Kydy má každý přihlášený a Vidlákova pravidla jsou zde chápána převážně jako doporučení. Je to tak, jak to je. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Po vyšetřování bombardování Nord Streamu Německo pozastavuje pomoc Kyjevu!

Rozpočtové škrty vedou podle Berlína k trvalému snížení financování Kyjeva.

17.08.2024 | 18:45-pronews.gr

Německá vláda se rozhodla pozastavit novou vojenskou pomoc Ukrajině s odkazem na omezení státního rozpočtu. " Současný rozpočet neposkytuje další prostředky na vojenskou podporu Ukrajině, " říkají Němci, což ovlivní pokračování německých dodávek zbraní  a další vojenské pomoci v souvislosti s konfliktem s Ruskem. Alespoň to tvrdí Berlín v návaznosti na vývoj ohledně vyšetřování vyhození plynovodů Nord Stream , na jejichž zničení je nyní evidentní podíl Kyjeva.  Německé policejní orgány dokonce vydaly mezinárodní zatykač na ukrajinského potápěče s přezdívkou "Volodymyr Z." za zničení plynovodů Nord Stream 1 a 2. Zdá se, že tento muž uprchl do Polska, protože byl údajně informován o zatykači, který na něj byl vydán.

Kyjev ze své strany kategoricky popřel jakoukoli účast Ukrajiny na explozích plynovodů Nord Stream. Německo bylo dosud jedním z hlavních poskytovatelů vojenské pomoci Ukrajině, významně přispívá vybavením, zbraněmi a dalším potřebným materiálem. Zdá se, že navzdory neschopnosti oficiálně odsoudit ukrajinskou tajnou operaci Německo nehodlá nechat incident projít bez reakce a rozhodlo  vyvinout tlak na Kyjev tam, kde na tom záleží: v ekonomické a vojenské podpoře. Zajímavý bude i případ, kdy pozastavení vojenské pomoci Ukrajině „vtáhne“ i další země EU, neboť německý vliv na evropské politické dění je značný.

zdroj: pronews.gr
 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Mě se ta Orbánova politika zdá i schůdná pro nás. Docela tomu věřím a tak tady budu určitou dobu dělat Orbánovského a taky maďarského lobbistu. Rád bych tím povídáním posílil naše sympatie k Maďarům.

Pro začátek je třeba si ujasnit rozdíl mezi Uherskem a Maďarskem. Uhersko, nebo také Uherské království, bylo mnohonárodnostní stát, který zahrnoval rozsáhlá území střední Evropy kde žilo více národností. Dominantním národem byli Maďaři, kteří tvořili asi 50% obyvatel Uher. Dále to byli zejména Slováci, Rumuni, Srbové, Němci, Chorvati, Rusíni atd. Maďarsko je stát obývaný Maďary, který vznikl po První světové válce.

Dále se budu zabývat jakýmsi srovnáním dějin Českého státu a Uherska. Chci tím dokázat, že naše dějiny probíhaly velice podobným způsobem a dokonce, že velkou část dějin máme společnou. To, že si to příliš neuvědomujeme má na svědomí malá vzájemná komunikace způsobená velmi rozdílnými jazyky. To porovnání dějin bude mít tři nebo čtyři části. Tady je první z nich:

Kmen Čechů se dostal do střední Evropy z dnešní Ukrajiny, tento přesun se odehrál přibližně v 6. století našeho letopočtu, tehdy začali Slované migrovat do střední Evropy.

Uhrové (Maďaři) pocházejí z oblasti Uralu a stepí střední Asie. Jejich migrace do střední Evropy začala kolem 9. století, kdy se přesunuli přes území dnešního jižního Ruska, Ukrajiny a jižního Polska. Kolem roku 895 se usadili v Karpatské kotlině (dnešní Maďarsko), kde vytvořili základy maďarského státu. Tento přesun je spojen s příchodem Maďarů (Uhrů) pod vedením knížete Árpáda.

Podobně jako v národě Čechů získali Přemyslovci dominanci nad ostatními kmeny, i národ Maďarů (Uhrů) se skládal z několika kmenů. Árpádovci byli jedním z těchto kmenů, konkrétně nejvýznamnějším kmenem, který se postupně stal vedoucím rodem, jenž sjednotil ostatní maďarské kmeny pod svoji vládou.

Árpád je určitou analogii mýtického praotce Čecha, oba jsou klíčovými postavami v národní mytologii, ale jejich role a historický význam se v určitých ohledech liší. Obě postavy jsou vnímány jako zakladatelé národa. Praotec Čech je v české mytologii považován za vůdce, který přivedl svůj lid do Čech a usadil je tam. Árpád je historická postava, která vedla Maďary do Karpatské kotliny a zajistila jejich usazení v této oblasti, což položilo základy budoucího uherského království.

Kníže Václav, zavražděný v roce 935 se symbolicky stal patronem České země, obdobnou postavou v Uhersku, která se stala symbolem a patronem země, je svatý Štěpán I. (maďarsky Szent István). Štěpán I. byl prvním králem Uherska a je považován za zakladatele uherského státu a za toho, kdo přivedl Maďary ke křesťanství. Štěpán byl roku 995 pokřtěn jako dvacetiletý a v roce  1000 byl Štěpán korunován jako první král Uherska poté, co získal korunu od papeže Silvestra II. Tento akt znamenal formální uznání Uherska jako křesťanského království a plnoprávného člena křesťanské Evropy. Přijetí křesťanství tedy urychlilo jeho korunovací a mělo zásadní význam pro vytvoření a uznání uherského státu. Štěpánova vláda byla následně zaměřena na šíření křesťanství v Uhersku, zakládání biskupství a klášterů a upevňování křesťanských institucí v zemi. Tímto se Štěpán stal klíčovou postavou v přechodu Uherska od pohanských tradic ke křesťanství a k modernímu státu.

V naši oblasti bylo přijato křesťanství již roku 863, ale byla to Slovanská liturgie, přechod na Římskou liturgii byl pozvolný a patrně způsobil, že český stát byl dlouho knížectvím. Prvním českým králem se stal Vratislav II. až v roce 1085, ale to byl titul dočasný a nebyl dědičný. Trvalé české království bylo ustanoveno až v roce 1198 za vlády Přemysla Otakara I., kdy se český stát stal plně začleněným do římskokatolické církve a západoevropské politické struktury. Zde nás Uhersko o téměř 200 let předběhlo.

Zřejmě nejmocnějším králem éry Přemyslovců byl Přemysl Otakar II., známý také jako "král železný a zlatý," vládl v letech 1253–1278. Výrazně rozšířil území českého království, zejména do Rakouska, Štýrska, Korutan a Kraňska (část Slovinska). Stal se jedním z nejmocnějších vládců ve střední Evropě. 

Za jeho uherskou paralelu můžeme považovat krále Bélu IV. 1235–1270. Je známý jako „druhý zakladatel Maďarska“ kvůli jeho úsilí o obnovu země po devastující mongolské invazi v roce 1241. Po invazi zahájil rozsáhlé reformy, které zahrnovaly budování kamenných hradů a opevnění, což výrazně posílilo obranyschopnost země. Béla IV. obnovil města, zakládal nové vesnice a zavedl reformy, které upevnily královskou moc. Období vlády obou panovníků se překrývalo.

Obě dynastie vymřely po meči krátce po sobě: Arpádovci roku 1301 a Přemyslovci 1306.

Po vymření Přemyslovců po meči (v roce 1306 smrtí Václava III.) nastoupila na český trůn Lucemburská dynastie. Toto spojení bylo zajištěno sňatkem Jana Lucemburského s Eliškou Přemyslovnou, sestrou posledního Přemyslovce, Václava III.

Po vymření rodu Árpádovců po meči došlo smrtí krále Ondřeje III. Tím nastala v Uhersku podobná situace jako v Čechách, kdy se rovněž hledala dynastická linie, která by mohla prokázat nárok na trůn prostřednictvím rodových vazeb.Trůn získal Karel I. Robert z Anjou z francouzské dynastie Anjou, jeho nárok na uherskou korunu byl odvozen přes jeho babičku Marii, dceru Štěpána V., který pocházel z rodu Árpádovců.

Pokračování o Lucemburcích, ale především o Zikmundovi :     https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/chce-vic-stiznosti#comment-2160678

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TO JE OSTUDA! Talibán uspořádal masivní vojenskou přehlídku americké vojenské techniky, která v zemi zůstala po útěku vojáků NATO (video)

USA / AFGHÁNISTÁN: Po kvapném útěku Američanů a jejich lokajů z Afghánistánu, bylo na místě ponecháno množství zbraní, peněz a vojenské techniky. Ta dokonce ani nebyla nijak zneškodněna, aby nemohla být dále využívána.

Včera uplynuly tři roky od chvíle, kdy Tálibán znovu získal kontrolu nad Afghánistánem díky katastrofálnímu stažení Joea Bidena a Kamaly Harrisové ze země. Nyní Tálibán vmetá své vítězství do tváře každému Američanovi.

Hlas Ameriky (VOA) uvedl, že Tálibán ve středu oslavil třetí výročí znovudobytí moci v Afghánistánu státním svátkem a televizní vojenskou přehlídkou na bývalé americké letecké základně Bagram.

Na sociálních sítích se objevily záběry ukazující obrovskou vojenskou přehlídku s americkým vojenským vybavením v hodnotě 80 miliard dolarů, které jim zanechali Biden a Harrisová…. Video z přehlídky:  https://x.com/…o/1

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

https://www.thegatewaypundit.com/2024/08/kamalas-legacy-taliban-holds-massive-military-parade-u/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Bartoš odjel na dovolenou

Bartoš měsíc před spuštěním digitálního stavebního řízení, které POŘÁD NEFUNGUJE, tvrdil, že se klidně vsadí, že 1. července bude zcela funkční na 100%. Systém je nefunkční, jedná se o naprosto epický propadák, denně přicházíme o miliony a Bartoš odjel na dovolenou.
 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (63 hlasů)

– chce i Západ zemřít?“ Americký zpravodajský důstojník poblahopřál „idiotům“ z NATO za napadení Ruska Ukrajinou

NATO / RUSKO : Scott Ritter: NATO neuvažovalo o reakci Ruska na invazi do Kurské oblasti

Severoatlantická aliance, která spolu s ukrajinskými ozbrojenými silami uskutečnila invazi do oblasti Kursk, neuvažovala o tvrdé reakci Ruska, uvedl americký zpravodajský důstojník v důchodu Scott Ritter na YouTube kanálu Dialogue Works.

"Gratuluji NATO, vy idioti, napadli jste Rusko a nemysleli jste si, že za to budete muset zaplatit," řekl.

Podle zpravodajského důstojníka v důchodu operace vyvolá tvrdou reakci Moskvy . Voják nevyloučil, že v důsledku těchto akcí padne režim Vladimíra Zelenského a Ukrajina může čelit ohrožení Kyjeva a Lvova.

Ukrajina je mrtvá – toto je nyní jediný výsledek, jestli chce Západ zemřít,“ uzavřel Ritter.

ZDROJ: YouTube Dialogue Works / SKS

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (70 hlasů)
Trvalý odkaz

Vůdcův hlavní STAN

Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

beze slov

Průměrný počet slepic: 4.6 (81 hlas)
Trvalý odkaz

Třes se Putine

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)
Trvalý odkaz

Na sociálních sítích i v mainstreamových médiích je možno zahlédnout útržky záznamů rozhovorů či myšlenek premiéra Fialy. Rozum nad nimi zůstává stát a občas si říkáme, že jsou to záběry z jiné planety.

  Premiér Fiala žije v jakési bublině mimo veškerou realitu. Jen namátkou z jeho úvah. Má pocit, že je nejlepším premiérem nejodbornější a nejschopnější vlády, která si naprosto se všemi problémy poradila a po předcházejícím předsedovi vlády Babišovi dokázal postupně napravovat část škod jím způsobených. Mezi své úspěchy počítá zkrocení inflace, vyřešení energetické krize, růst ekonomiky, vylepšení situace rodin žijících u nás, vzepření se greendealovým záměrům Bruselu ohledně spalovacích motorů, dostavbu dálnic, růst důchodů a dostatečnou pomoc Ukrajině. Tedy mimo jiné, těch úspěchů je samozřejmě mnohem více.

  K výše uvedenému. Ministrem financí je absolutní amatér a elektrikář, na vnitru řádí zločinec, sociální práce vede zemědělec a traktorista, zemědělství učitel a jako perličku máme za předsedkyni Sněmovny prodavačku mobilních telefonů. Té aspoň dobře rostou vlasy. Inflaci jsme díky nim měli nejvyšší v Evropě, to samé platí dosud pro cenu elektřiny, jako jediní jsme se v postcovidové době nedostali k růstu ekonomiky, propad životní úrovně českých občanů z toho vyplývající nemá snad cenu ani komentovat. V době předsednictví v EU Fialova vláda byla v otázce Green Dealu papežštější než papež sám a naopak přitvrdila pravidla kolem emisí spalovacích motorů, to místo včasného zastavení směřování automobilového průmyslu do propasti. Navíc jako poslední začala vláda dotovat elektroauta, čímž momentálně udržuje při životu některé jejich prodejce u nás. Jinde ve světe prodej pojízdných mixérů výrazně klesá. Dálnice rozestavěl už Babiš, důchodci přišli o valorizaci a růst důchodů je oproti inflaci směšný. A ano, na Ukrajinu od nás odchází mnoho našich peněz, přičemž končí v předražené munici či v kufrech zkorumpovaných elit na Ukrajině. Kolik se jich vypraných vrací zpět, o tom pomlčíme.

   Premiér naopak zlehčuje množství státních peněz proudících do jím vedené neziskové organizace, dále existenci pračky peněz v podobě spoluvlastněné kampeličky spojované s podezřelými úmrtími svědků, ignoruje kauzu Dozimetr s mnohem větším počtem prazvláštních úkazů v podobě vymírání těch, kteří by k němu měli co říct. Navíc získal dojem, že mu 4 roky k nápravě České republiky zděděné po Babišovi nestačí, nutně tak potřebuje další volební období k prodloužení tohoto času. I přes předvolební sliby zvyšuje daně a připravuje další razantní zásah do soukromého vlastnictví. K tomu se vměšuje do vnitřních věcí sousedního Slovenska, jehož nová vláda začala vyklízet liberální chlév. Doslova nesnáší i maďarského premiéra Orbána a v podstatě likviduje společenství středoevropských států označované jako V4. A tak nějak zapáchá od toho, jak provozuje řiťolezectví vůči končícímu americkému prezidentovi Bidenovi či nově znovuimplantované předsedkyni Evropské komise Leyenové.

  Možná se nám to zdá, ale ten chlap se úplně zbláznil a ptáme se, který novinář, moderátor či spolustraník mu konečně řekne, že je magor a potřebuje psychiatra. My to tvrdíme už déle a takového lháře, manipulanta a grázla v jedné osobě je nemožné jinde potkat. Opravdu si necháme vládnout bláznem?

https://www.inadhled.live/uvaha-dne/to-nemysli-vazne/

Průměrný počet slepic: 4.7 (79 hlasů)

Kdysi tu byla skupina, která chtěla zbavit svéprávnosti Klause nechtějícího podepsat Lisabonskou smlouvu. Není na čase, aby si napravili reputaci?

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Likvidaci NS se v několika článcích věnoval taky manipulátor Cemper, který se v nich tehdy vysmíval teoriím, že v tom mají prsty západní státy spolu s UA. 

Doufáme, že ve světle nových informací  od západních médií ,  vrchní cenzor Otakar Foltýn ho nazve sviní a vyhloubí kolem něj hluboký příkop :-)))

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Američani vidí že Ukrajinu prohráli, a tak v rámci dmg control, potopí Zeleninu.

Pověsí mu na krk NorthStream a pošlou Zelí ke dnu. Vsadíme se že do měsíce bude Zelenina zabit, důkazů k NorthStreamu se pak vyrojí všude kolem, agenti CIA budou makat přesčas.

Američani ho vodgragluji chytře, třeba ho trefí raketa. Na Ukrajině jich lítá … . Tak bude z jeho smrti obviněno Rusko.

Stovky Milionů dolarů které si Zelí ulil do USA záhadně zmizí.

Prostě pozitivum kam se podíváš.
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak toto by byl spíše dotaz na Vidláka.

Jistě, jak jinak. Jsem registrovaný mezi prvními. Seru na nějaké obstrukce ze strany státu. Ale - bude se jednat o trestní čin. Na to jim také, promiňte mi ten výraz, seru z vysoka. Ale. Je tu to ALE.. Jako celoživotní střelec vlastním plno zbraní na ZP. Pokud se dopustíte jakékoliv trestné činnosti, policie má nárok veškeré zbraně majiteli sebrat, tedy zabavit. A to i se zbrojním průkazem. A máte po legraci. Vlastně se divím, že po tom incidentu na fakultě mi u branky nestál do této chvíle policajt s otázkou, na co potřebuji tolik zbraní a munice. Nóó, to tedy je dost velký průser. A asi nebudu sám, bude nás zde stovky. To by si Rakovina zamnul ručičky. Dělají vše pro to, aby nás mohli těch zbraní zbavit. Mají strach, když se lidé mají čím bránit. Toho se bojí každá vláda, jak jinak, že.

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

Neměl dráždit toho medvěda.

Průměrný počet slepic: 4.2 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Pražáci mají nejdražší elektřinu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlasto (Válku) už raději držte hubu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

KoZa presstitutky předělávají Kamalu na úroveň zbožštění

*Presstitutka
Termín vynalezený Geraldem Celentem a často používaný nezávislými novináři a spisovateli z alternativních médií v odkazu na novináře a moderátory z mainstreamových médií, kteří předkládají neobjektivní a předem rozhodnutá stanoviska ve prospěch vlády a korporací, čímž zanedbávají svou fundamentální povinnost podávat nezaujaté zprávy. Je to kombinace slov “press“ (tisk) a “prostitute“ (prostitutka).
 

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Když ze zemí KoZa dostanete oficiálně kolem 60 HIMARS a během jednoho dne jsou tři zničeny, tomu říkám efektivita😂
video zničení Himarsu viz zde: https://t.me/Miro_Del/28259
Útok na Kursk se stává pohřebištěm techniky Ukrowehrmachtu...

zdroj: Miro_Del

Průměrný počet slepic: 4.1 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Co se stane, když si spojíte dvě informace. Svého času Prigožin tvrdil, že siloviky v Kremlu mohou vytvořit "útok pod falešnou vlajkou". Nechte Ukrowehrmacht vstoupit na ruské území a vyhodit do vzduchu špinavou bombu na ruském území. Následně z válečného zločinu obvinit Okrajinu.

Jaká náhoda velitel Radiační ochrany ruské armády vyslovil názor, že Kyjev špinavou bombu už má.

Ukrowehrmacht je právě v Kursku. další náhoda.

Další náhoda - v minulých dní byly provedeny nácviky střelby ruských raket s nukleárními hlavicemi.

Pokud by nyní skutečně došlo k použití nukleárních zbraní v Rusku, dojde k rychlému pádu.

Kyjev bude obviněn. Moskva vydá ultimátum pro okamžitou kapitulaci do 24 hodin. Pokud ne, údery taktickými údery s nukleární hlavicí na kritické místo na Okrajině.

Je to fikce?

zdroj: https://t.me/Miro_Del/28243


 

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

a 2 odpalovací zařízení Patriot v Dněpru

Zničili také IRIS-T a SA-3 v oblasti Sumi

Rusové zničili 2 odpalovací zařízení HIMARS v Sumy, které poskytly tolik potřebnou podporu ukrajinským silám napadajícím Kursk.

To znamená, že Ukrajinci již nebudou kryti GMLRS.

Rusové také zničili 2 odpalovací zařízení Patriot v Dněpru, čímž výrazně snížili hrozby vůči ruskému letectvu na střední Ukrajině a dali mu velký manévrovací prostor na donbaských frontách.

V Dněpru také zničili ukrajinskou stíhačku MiG-29

Každý ví, že protiletadlové systémy Patriot se velmi obtížně nahrazují.

Rusové ve stejný den také zničili dva systémy protivzdušné obrany IRIS-T a SA-3 v oblasti Sumy.

Je třeba poznamenat, že oblast Sumy je oblastí, ze které Ukrajinci napadli Kursk.

Ukrajinci se místo toho pokusili prezentovat jako svůj jediný úspěch zničení mostu u Glušova v Kursku naváděnou bombou nebo taktickou balistickou střelou ATACMS.

Rusové  ho ale můžou snadno nahradit.

Celkově vzato, Rusové provedli chirurgické údery, které zanechávají ukrajinské síly zranitelné v Kursku a Donbasu.

ve článku se uvádí 15 videí zničení ukrajinských odpalovacích zařízeních

zdroj (chce to nastavit automatický překlad přes google translator) zde:
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vinteo-oi-rosoi-katestrepsan-dyo-ektokseytes-himars-sto-soumi-kai-dyo-a-a-systimata-patriot-sto-ntnipro/


 

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Foltyn -kontrolni otazka

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

dnes diskutujete v podstatě sám se sebou, protože drtivá většina příspěvků je Vašich. Mě se líbí forky, které tu dáváte a nevadí mi ani Vaše odkazy, ale

1. pravidlo 3 Vidláka říká, že pokud polovina příspěvků je Vaše, stáváte se spambotem. Vy jste se stal dnes spambotem a v předchozích dnes jste měl k nim hodně nakročeno. Zkuste se prosím zamyslet nad množstvím Vašich příspěvků 

2. není důležitý počet, ale kvalita příspěvků, víte nechtěl bych, aby se Vidlák rozhodl, že tento web ukončí a nechci, aby odsud někteří příznivci odešli nadobro. Všichni jste důležití, alespoň pro mě. 

3. důležité jsou právě rozdílné názory každého z Vás, jedině tak vznikne diskuze, pokud si všichni budeme pritakavat a říkat všichni to samé, nikdy nevznikne diskuze. Diskuze je oponentura, protože ta je motorem plodné diskuze a jedině tím lze dosáhnout toho nejlepšího výsledku, dobrou metodou je tzv.brainstorming, v tomhle směru jsou současne "elity' debilové. A šéfem debilů, v tomto směru, se stal Foltýn. My nejsme svině ani zombie, my chceme vést diskuzi s konečným výsledkem, který by byl kompromisně tim nejpřijatelnějším pro vetsinu. A většina našeho národa je 10,5 mil obyvatel, ne 300 politiku v parlamentu a senátu. Oni jsou tu pro to,  aby nas poslouchali a rozumně rozdělovali naše peníze. My jsme jejich zaměstnavatele, my je volíme a platíme vc. nikým nevoleneho Foltyna-toho mám totálně v paži, nebude mi říkat co mám dělat nebo říkat, na to je příliš hloupý. Souhlasím s Milanem a menhirou ( a dalšími) a ještě k tomu napíšu nějakou úvahu. Krásný den všem 

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)