A co teď s tím?

Autor

Volby nám skončily, výsledky jsou sečteny, vyjednávají se koalice, šampaňské na oslavu úspěchů je vypité, lahve pálenky na žal jsou prázdné. Když je po volbách, tak je před volbami a ty krajské předjímají výsledek parlamentních. Už nebude žádná další kvalifikace, nebude žádný reparát, nebudou ani žádná skutečně tvrdá data a vlastně už ani nebudou žádné necinknuté svobodné volby bez korespondenčních podrazů. A tak si dneska řekneme, co krajské volby znamenají ve světle voleb parlamentních.

Éra Petra Fialy je u konce. Samotná ODS má sedmkrát horší výsledek než ANO a zachraňuje to Kuba a ve SPOLUkoalici Grolich. Premiér není žádná osobnost, je to kašpar všech kašparů, lokaj a profesionální zavírač očí před realitou. Jeho rétorika se nijak neliší od rétoriky Bartoše. Jejich výroky o proběhlých volbách jsou naprosto zaměnitelné a nikdo nepozná rozdíl. Akorát, Piráti už nemají žádné další schopné jméno. Lipavský se ukázal být Lipánkem, Hřib… darmo mluvit a pokud jste někdy o nějakém dalším Pirátovi něco slyšeli, tak to byl čirý fanatismus, ať se týkal čehokoliv. Mimochodem… jak se jmenoval pirátský hejtman Plzeňského kraje? Nevíte? Tak vidíte.

ODS ještě pár schopných jmen má, ale Fiala mezi nimi není. Nejhorší premiér všech dob, nejhorší ministr financí všech dob, který trumfnul covid i Kalouska, nejhorší předseda Senátu, který zničil Škodovku a upocená koalice, která drží nad vodou blbky typu Pekarová nebo Langšádlová. Zachraňuje to Kuba a několik konzervativních senátorů.

Upřímně, já vlastně pochybuju, že SPOLU půjde do voleb s Fialou jako volebním lídrem. Oni se teď pěkně pobijí mezi sebou, protože trendy jsou jasné a rok je strašně dlouhá doba. Za tu dobu se dá ještě hodně klesnout. Mezi ODS a SPD (a teď už i STAČILO!) už v průzkumech přestává být rozdíl. TOPka se už podobá preferencemi Straně práv koček, zkratkou MOUREK. Hlasy, že ODS se lépe zachrání sama bez těch dvou přicmrndávačů, ty budou sílit.

Ale kdyby to Blyštivý Péťa chtěl ustát a jít do parlamentních voleb v současném složení, tak mu půjdu poděkovat a dám mu hudlana, protože nic lepšího si nemůžeme přát. SPOLU je na tom tak špatně, že je pro ní tříčlenná koalice, která musí překročit 11% hlasů, obrovské riziko a za rok pro ni může být riziková i dvoučlenná koalice, která musí překročit 8% hlasů.

ODS a celou SPOLUkoalici čeká krvavý rok a zřejmě i nějaká noc dlouhých nožů. A na konci slučování ODS a KDU do společné strany. Ostatně, je to Fialův sen. Česká obdoba CDU-CSU.

Lidovci mají dvě úspěšná jména. Čunka a Grolicha. A neúspěšného, ubohého, mizerného, slabého a hloupého předsedu Mariana. K tomu preference daleko pod pětiprocentní hranicí, protože teď nejsou ani ryba ani rak. LGBT agenda jim sebrala tradiční kostelní voliče a neschopný Výborný jim sebral zemědělce. Jurečka je tragédie sám o sobě.

Grolich a Čunek jsou představitelé odlišných křídel strany. A toto liberální a konzervativní křídlo se teď bude muset utkat v boji o nového předsedu, protože s Jurečkou dojdou akorát tak do hajzlu a ne do sněmovny. Čistě lidsky fandím Čunkovi, ale myslím, že celá opozice bude držet palce Grolichovi, protože díky němu Lidovcům definitivně odpadnou konzervativní hlasy, KDU začne o voliče soupeřit se STANem a posbírá těch pár bezprizorních teplých a zelených voličů Pirátů. Čunkové, Cyrilové Svobodové a další se budou muset poohlédnout, kde nechal tesař díru.

Ale nakonec budou rádi, že se sloučí s ODS. Sami si už na parlamentní volby nemohou troufnout a zřejmě už nemohou riskovat ani vyšší práh pro koalice. Jde jen o to, jestli se ODS sloučí s grolichovskými zelenými LGBTXYZ Khmery nebo čunkovským konzervativismem. Smál bych se, kdyby na ODS zbyli ti stejní, kteří je teď táhnou ke dnu.

Dozimetři jsou kupodivu stabilní… Mají ještě osobnosti, které jim to zachraňují právě na krajské a lokální úrovni. Lukl, Půta… a další. Tady je zřejmou výhodou jejich poměrně velká autonomie, která jim umožňuje se flexibilně distancovat od neúspěchů a lísat se k úspěchům. Postaví kandidátku sami. Tedy… pokud nepřijde s novou stranou Kalousek. Ten by teď totiž zničil čtyřikoalici celou a degradoval všechny na nepodstatné pidistraničky, které by se musely bát, že se třeba vůbec nedostanou.

ANO nemusí dělat nic. Jen pokračovat v nastoupeném kurzu a obratně kličkovat mezi válkou s Pětikolkou (vlastně už jen Čtyřkolkou) a příchylností k NATO a Západu. A vlastně ani to ne. Stejně všichni vědí, že ANO je druhá strana pětikoaliční mince a bude dělat stejnou politiku, jen to bude od Andreje mnohem lépe manažersky zvládnuté a nebude mistrovat Maďarsko a Slovensko. Navíc, ANO prolomilo prokletí senátu.

A teď k opozici:

Když jsem po eurovolbách vyjadřoval svou skepsi ke koalici SPD, Trikolory a PRO, tak nějak jsem tušil, že trendy jsou neúprosné a ani spojení s PRO nevrátí SPD na původní zhruba desetiprocentní preference. Na to jsem nepotřeboval žádnou křišťálovou kouli, stačilo jen sledovat průzkumy a myslet vlastní hlavou, i když se to leckomu nelíbilo. SPD zastavila svůj propad, což jí dá rok času na restrukturalizaci a odraz ode dna. Ale… celková čísla jsou někde kolem šesti až sedmi procent s výjimkou Foldynova Ústeckého kraje. To znamená, že jestli půjde SPD ve stávající koalici do parlamentních voleb, tak riskuje, že nepřekročí osmiprocentní práh pro koalice! O jedenáctiprocentní hranici pro tříčlennou koalici ani nemluvím. Pochybuju, že to bude Okamura riskovat. Aby koalice mohla být bezpečně použita i pro volby do sněmovny, potřebovala by teď tak 10 -12% hlasů a raději víc, což se nesplnilo a ani nemohlo splnit i kdyby od eurovoleb nepřišli o jediného voliče. Tohle viděl každý, kdo místo srdíčka používal mozek.

Tím pádem existují vlastně jen dvě možnosti. Buďto PRO a Trikolora zfúzují s SPD do jedné strany a nebo si každá strana zase půjde pěkně po svých. Je tady někdo, kdo by za těchto okolností věřil, že Trikolora nebo PRO překročí pět procent? Samostatná PRO v čele s Palíškem teď ve Zlínském kraji dostala 1,5% hlasů a samostatná Trikolora dostala ve stejném kraji asi 0,5% hlasů. Je to dostatečný základ pro samostatnou kandidaturu do sněmovny? Co teď řeknou ti, kteří se do mě na fejsbůku obouvali, že to Jindrovi nepřeju? Sorry jako, ale zkuste někdy vidět dál než na špičku nosu.

A kdyby došlo na fúzi všech tří stran, myslíte, že zavedená SPD s funkční stranickou strukturou bude ochotna dát zajímavá místa na kandidátkách lidem z Trikolory a PRO tak, aby to všechny uspokojilo? Teď, když už nejspíš nebudou mít dvacet mandátů a někdo ze zasloužilých poslanců se tak jako tak třeba nedostane? Nenechte se vysmát. SPD může nabídnout posty dvěma či třem viditelným lidem a dost. Tvrdě pracující lidé v PRO nakonec de facto dva roky makali buď na to, aby se Jindra stal členem SPD a nebo aby se PRO sama nedostala do sněmovny…

Je hrozně hezké, že lidé tleskali krajské koalici, ale ve skutečnosti tleskali pohlcení PRO a Trikolory Tomiem Okamurou, což dohromady pořád není ani to, co byla kdysi SPD sama. Navíc je dost pravděpodobné, že Okamura nakonec poslechne Karolínu Stonjekovou, pošle Trikoloru i PRO do háje a pokusí se o restart tím, že se vrátí k poslední úspěšné verzi desetiprocentní SPD, která se bez koalice docela dobře obešla. Má k tomu vše, co potřebuje.

Do toho platí, že by SPD prospělo, kdyby Okamura ustoupil do pozadí a pustil místo sebe na pozici předsedy někoho agilnějšího. Foldynu, Kobzu, Nerušila… Je to docela slušný gordický uzel, který teď budou muset v SPD rozplést a v příštích měsících uvidíme, jak si s tím poradí. Ale do parlamentních voleb bude mít šanci jenom SPD. Buď sloučená s PRO a Trikolorou a nebo sama. Trikolora ani PRO samy mít žádnou šanci nebudou.

Podobný problém budou řešit i Motoristé s Přísahou. Šlachta nikde v krajích neuspěl a to jsem mírný. Vokřála si lidé v Brně ještě pamatovali a v břeclavském senátním obvodě dali prakticky všichni neúspěšní kandidáti svou podporu Šlachtovu protikandidátovi za ANO, Janulíkovi. Inu, Šlachta si úzkostlivě hlídal, aby se od někoho neumazal, aby ho nikdo s nikým nikde neviděl, aby s nikým nemluvil a tak jsem zvědavý, jestli vůbec má někoho, u koho by si o podporu řekl. Může zkusit Kateřinu, ta nechce být Babišovo béčko.

I zde koalice mezi Motoristy a Přísahou skončila. Pochybuju, že by Petr Macinka riskoval osmiprocentní hranici pro vstup do sněmovny. Opět platí, že se buď spojí do jedné strany a nebo do parlamentních voleb půjdou Motoristé sami a po Šlachtovi neštěkne ani Nikola Bartůšek. Na kampaň budou muset z Brusele povolat Filipa Turka, protože se ukazuje, že on byl hlavním strůjcem jejich úspěchu a budou mít co dělat, aby se dokázali opřít o úspěšně neúspěšného Borise Štastného, který v Praze udělal, co mohl.

Všimněte si, že nemluvím o STAČILO! I tady se bude řešit, jak na to jít, ale mají výhodu v tom, že značka je zavedená, Kateřina Konečná je zviditelněná, má za sebou dvě dobře zvládnutá volební klání a jde jen o to, jak se to pro parlamentní volby pojme. To je tak, když se myslí dopředu a nedělají se líbivá ad hoc rozhodnutí, která vydrží jedny volby a někdy ani to ne.

O SOC-DEM nemá cenu mluvit. Mohou si podat ruku s Piráty. A možná by se mohli i spojit. Jsou stejně teplí, stejně zelení a Šmarda s Michalidu jsou stejně šílení. Škoda je Vícha (nakonec byl ještě úspěšnější než Čunek), Běhounka, či Birkeho. Hele, říkám to beze srandy. Oni jsou si tak podobní, že se jejich sloučení vysloveně vnucuje. Petříček a Hřib, to se dokonale rýmuje.

Svobodné pohřbila Šichtařová a neexistuje žádná cesta, aby se nějak zvedli.

Tím končím s komentováním počinů a taktiky ostatních opozičních stran. Všechna úskalí byla vyjmenována, všechna rizika řečena, volební výsledky byly zveřejněny a zanalyzovány. Moc bych se divil, kdyby vše šlo jinou cestou, než jsem v tomto článku naznačil. Ponechám si už jen funkční žlázu „Já jsem vám to říkal.“

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (293 hlasů)

Komentáře

že to Rajchl s před časem slušně našlápnutým PRO podělal. Vyhodit pracanty a vyměnit je za profláknuté ksichty ?? A gratuluji Petře Rédové.

Průměrný počet slepic: 4.9 (112 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě jsem zapomněl na dvě poděkování.

To první směruje občanům Benešovska za to,

že ukončili politickou kariéru Dominika Haška dřív, než začala.

A to druhé všem občanům naší země za to, že konečně pověsili Piráty na ráhno.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (194 hlasů)

Hašan mě potěšil 

Průměrný počet slepic: 4.7 (96 hlasů)

chytač puku už dlouho nemá šťastnou ruku. Ač ke korytu stále  pne se, prázdná hlava mu prachy nepřinese.

Průměrný počet slepic: 4.9 (84 hlasů)

"Minule 99 mandátů, teď 106. Je zde mírný nárůst, počítal Fiala".

Fiala (ODS) udělá i z prohry vítězství. Hejtman Kuba navzdory ODS získal o 22 mandátů více!  Takže když je celkem nárůst 7 (106-99) a přitom Kuba má zisk +22, takže ODS v ostatních krajích ztratilo  (+7 -22 = -15 ) 15 mandátů! To je ten "mírný nárůst" podle Fialenka.

STČILO! a Bruselu Iskander (s pískem)

Průměrný počet slepic: 4.7 (78 hlasů)

Ivan Bartoš rezignoval na post předsedy Pirátů. Nebude se ani v nadcházejících volbách o funkci znovu ucházet. Spolu s ním rezignovalo i celé vedení.

@neCT24 

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Účet za digitalizaci toho či onoho ministrem dedigitalizace a jeho tlupy loupežníků asi premiér Posseltovic poskok nevystaví. Už teď by mělo na tom ministerstvu sabotáží řádit policejní komando a zabavovat počítače. Hned po nich NKÚ! Účet za tuhle sabotáž stavebních úřadů a stavebního dění v ČR vystavit nejen Bartošovi, ale i vládě, která toho multi-titulistu na tenhle post dopustila. 

Voliče nemohu obviňovat, neboť tu PS Pirátskou svoloč volili i mí synové neznalí politických leváren. Internet je mocný čaroděj. 

Odváží se někdo vytáhnout relevantní čísla škod a podá žalobu nikoliv na stát, ale na konkrétní osoby a jejich společníky? 

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

Ta pirátská exkurze v politice nás přišla hodně draho. Říkali, že jsou ve vládě nováčky, a že se "budou učit za pochodu"..., si to asi spletli s pochodem a bordelem Prague pride, kde můžou všechno a nemusí nic. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

že se vzdá funkce ministra 😕

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

⚠️ 🇪🇺Evropa bude muset v určitém okamžiku přehodnotit své vztahy s Ruskem, prohlásil Macron.

Podle něj je třeba uvažovat o „míru v Evropě zítřka za účasti všech zainteresovaných hráčů“ a s ohledem na to, že Evropa „není omezena na Evropskou Unii a NATO“.
@neCT24

----------------------------------------------------------  

PŘÍPRAVA APOKALYPTICKÉ VÁLKY MEZI NATO A RUSKEM BĚŽÍ NA PLNÉ OBRÁTKY! Lavrov právě potvrdil, že Rusko se chystá k úderům na země NATO, přičemž disponuje hypersonickými a mezikontinentálními zbraněmi nové generace. Západ chce své ekonomické zhroucení vyřešit válkou a obsazením ruských zdrojů

23. září 2024                                        https://cz24.news/…-n/

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (80 hlasů)

zjistil, že Evropa není jen bývalá velmoc Francie ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

(úryvek z článku)

...Možná už lidi pochopili, že Piráti jsou pravý opak toho, co hlásali. Jsou z nich nejhorší pijavice a papaláši systému, kterým jde jen o štědře placené funkce, protože se děsí českého pracovního trhu. A bohužel už taky víme, jak to dopadne, když stát zkusí digitalizovat šéf strany digitalizace. Paralyzuje stát….

         https://cz24.news/…na/

Průměrný počet slepic: 4.8 (100 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejméně 4x do roka mají občané Švýcarska právo stát se Suverénem ve své zemi a společně na federální úrovni rozhodovat o věcech veřejných. Z úsporných důvodů většina kantonálních hlasování probíhá ve stejném termínu, tedy u urny v neděli dopoledne. V současnosti asi 90% hlasujících důvěřuje švýcarské poště a využívá korespondenčního hlasování.

Tuto neděli 22. září se rozhodovalo o dvou předlohách na federální úrovni a o 18 záležitostech ve 13, tedy polovině kantonů. Přehled témat a výsledky hlasování najdete souhrnně na oficiálních stránkách švýcarské administrativy, přičemž většina z nich je z hlediska českých politiků pro národ zakázaným ovocem, neboť se jedná převážně o finanční záležitosti.

Federální lidová iniciativa na podporu biodiverzity, navržená skupinou ekologů a odmítaná vládou i parlamentem, byla 63% hlasujících zamítnuta, pro byli jen občané Ženevy a Basileje-města. Vládou navržená a parlamentem schválená reforma druhého pilíře důchodového systému, byla 62% hlasujícími odmítnuta, a to již potřetí. O kantonálních tématech pojednává tento článek.

Průměrný počet slepic: 3.2 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Rozbor naší opozice mohl být klidně stručnější.
Stačilo napsat, volte Stačilo!

I nadále si myslím, že koncept vlastenecké či konzervativní levice (Stačilo) a pravice (SPD+3+PRO) je dobrým konceptem. A, už jsem to tady někdy psal, ještě lepší by bylo spojení i této pravice a levice. Myslím, že právě Rajchl je v tom aktivní.

O co se vlastně jedná? Zda Vidlákův Velký bocian udělá menšinovou vládu, což tipuji, nebo poctí svojí náklonností něco z ODS nebo naší pravici či levici, viz výše. Jestliže zvolí toto řešení, tipuji, že si vybere spíš naši pravici než levici. Zatím se o jeho náklonnost snaží Motoristé, neboť ke stejnému závěru zřejmě došel Klaus.

Zdravím všechny!

Průměrný počet slepic: 4.3 (54 hlasů)

Jsem zvědavý, jak zareaguje p.Rajchl, když teď ví že se do parlamentu sám nedostane a pro SPD bude jenom koule na noze. Pokud dokáže s PRO nekandidovat příští rok do sněmovny, tak je fakt frajer a nebude pochyb o tom, že mu jde jen o blaho České republiky. Že skutečně nechce nechat  propadnout žádný národně-konzervativní hlas, jak sám často prohlašuje. Jinak co se týká jeho nízkých preferencí myslím, že ho ani tak nepoškodila výměna předsednictva, jako to, že PRO se nedostalo vůbec do televize........

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

Vím, že tady je Vidlákovo, vím že tady se kráčí krokem kupředu levá, vím že tady jsou komunisté v oblibě, vím že paní Konečná je zde Kačka, pan europoslanec Dosál je zde Ondra a nejlepší je Petra, jednoduše proto, že Petra je tady nejlepší. Tak to tu chodí, beru to na vědomí a často a rád sem nakouknu. Články i příspěvky jsou převážně srozumitelné, některé uvěřitelné, zajímavé, obvykle takové, že je dočtu až do konce. Občas se objeví výborný, nápaditý příspěvek za pět slepic. V těchto dnech se snížil mezi příspěvky, k mé radosti, počet duplikátů - opsaných textů a obrázků. Takže dobrý! Paráda!

Teď proběhly volby. Zajímaly mne ty parlamentní. Konkrétně ten Šlachta. Všiml jsem si, jak ho všichni účastníci v senátu nechtějí, všichni se ho bojí. Jak jeho přímí soupeři, tak i vláda - Fiala, Rakušan a kdekdo další. Nikde, ani tady na Kydech jsem se nedomáknul, čeho se všichni tak moc bojí? Mají proč? Nemají čisté svědomí? Nebo pro něco jiného? Nevím.

No a konečně, ty zastupitelské volby. Dopadly docela dobře. Ale přesto to bude jinak. Už to začíná. Se zájmem to sleduji. Všichni co nedokázali vyhrát, kují pikle - pletichy, intriky, úklady, aby vyšachovali vítěze. Pořád to opakují stejně, nic jiného neumějí a pořád jim to funguje. Nevadí, že to na ně prozrazuje, proč nemají sílu vyhrát. Asi platí, že lstivá povaha umožní křivákům uspět. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

.. To jak shodil vládu Petra Nečase, když to vypadalo že Dukovany a Temelín nebude dostavovat Westinghouse ale starý dobrý a spolehlivý RosAtom. 

RosAtom nám koupí Škody Jaderné strojírenství uchoval schopnost vyrábět jaderné reaktory, protože se jim škodovácká "Veverka" (reaktor VVER 440) hodil do portfolia. Bez RosAtomu by Škoda JS skončila ve šrotu a ČVUT by přestala vyučovat jaderné strojírenství.

Dnes je Škoda JS divizí ČEZ-u.

Takže Robert Šlachta je pro mne divoká karta, o které netuším, v čím rukávu se zrovna schovává. Svítí mi u něj červená kontolka.. Co svítí, přímo bliká!

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

díky za vaší reakci. Máte rozhodně zajímavý postřeh. Kdo ví?

Ale, že by se pana Šlachty tolik politiků bálo právě pro tohle? I takový Rakušan? Uvidíme, zda se potvrdí skutečnost o chybějících hlasovacích lístcích se Šlachtovým jménem v některých volebních obálkách? Dozvíme se to možná později. Možná ne.

Podle mého názoru by právě pan Šlachta, byl v budoucnu vhodným, možná velmi vhodným odborníkem na funkci ministra vnitra. Možná se někteří obávají právě toho? Netuším.

Neřekl bych, že právě on má máslo na hlavě, na rozdíl...

Proto mne zaujalo. 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

je možná jen váš pocit

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Pozoruji, že se Vám nelíbí, že Šlachta tehdy zavinil pád vlády. A nebylo to náhodou tak, že pád vlády zavinil její tehdejší ministerský předseda? Nebo Vám přijde normální, že paní Nagyová vrchní ředitelka sekce kabinetu předsedy vlády České republiky je milenkou předsedy vlády a pověřuje vojenské zpravodajství sledováním tehdy ještě oficiální manželku svého nadřízeného a současně milence.

Že její plat na tehdejší dobu byl mírně řečeno nadstandartní. V lednu 2012 získal deník Insider její výplatní pásky, podle nichž v březnu 2011 měla základní plat 33 500 Kč, osobní ohodnocení 49 600 Kč a dostala mimořádnou odměnu 190 tisíc Kč po lednových 100 tisíc Kč. Přitom její vzdělání bylo sice formálně v pořádku ale při hlubším pohledu by neobstálo. Že této své podřízené a současně milence Nečas trpěl kontakty s velmi problematickými lidmi, kteří jí dávali dary v celkové hodnotě nejméně 10 milionů. Nebo o tom nevěděl? To by snad bylo ještě horší.

A to pominu ty poslanecké trafiky pro členy ODS za to, že odstoupí s funkcí a tím ovlivní hlasování v poslanecké sněmovně.

Takže Vám to všechno připadá normální a Šlachta to měl nechat být?

Rozhodování soudní mašinerie je druhá věc. Pokud by soudy postupovaly stylem padni, komu padni, tak by Nečas, Nagyová a pár dalších bylo za katrem.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

díky za váš příspěvek. Jsem rád, že jsem zde téma Šlachta otevřel. Jsem rád za vše co jste vy uvedl. Dnes mám dost málo času. Přesto to dnešní zastavení zde mi osvětlilo mnohé. Mám pocit, že o Šlachtovi se všude mlží. Začíná být jasné proč! Začíná být jasné, proč si média dávají záležet, aby jeho obraz byl jiný, než je ten reálný. Četl jsem, že on dokonce nesměl být minulý týden účastníkem nějaké předvolební superdebaty, či jak se tomu říká.

Tenkrát, když se odehrál pád Nečase, jeho ,,sekretářky" a jeho vlády jsem si říkal, že chlap, navíc postavenej potentát,  pokud není úplnej vůl, si nikdy veřejně nezačne se se ženskou z práce, i kdyby to byla Gina Lolobrigida. Kór když je v takové funkci jakou Nečas měl. 

To že Šlachta tehdy udělal to co udělal bylo správné. Málokdo by si na něco podobného troufnul. Fakt, že to tehdy pan Šlachta zmáknul, ho v mých očích řadí mezi pár lidí, kteří mají předpoklady pracovat ve veřejné funkci.

 

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

plukovník u PČR mi vždycky říkal : nikdy nevěř policajtovi

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

podřízenou chrápal jen Nečas ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

.. že považuji za potenciální ohrožení státních zájmů a bezpečnostní riziko, pokud manželka premiéra, který je obecně známý a diagnostikovaný podpantoflák, je aktivní u Svědků Jehovových.

Takže sledování Radky Nečasové bych Janě Nečasové, dříve Nagyové, rozhodně nezazlíval.

Co tam máme dále?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Cituji Hosta:

 

Konkrétně ten Šlachta. Všiml jsem si, jak ho všichni účastníci v senátu nechtějí, všichni se ho bojí. Jak jeho přímí soupeři, tak i vláda - Fiala, Rakušan a kdekdo další. Nikde, ani tady na Kydech jsem se nedomáknul, čeho se všichni tak moc bojí? Mají proč? Nemají čisté svědomí? Nebo pro něco jiného? Nevím.

 

Konec citátu a zase já.

 

Jsem Šlachtovec od jeho vzniku, první volby se ziskem 4,8% jsem protrpěl.…

Co by se dělo kdyby s SPD v parlamentu utvořili účinnou opozici? Vznikla by Pětikolka? Tak že se tam NESMĚL dostat. Do půlky voleb jeho preference stoupaly a od půlky setrvalý stav pod pěti procenty. Kdo tohle mohl dokázat?

 

Jeho knihu jsem četl xkrát. Byl tenkrát mladý a nadšený a práci bral jako poslání a proto si troufnu odpovědět proč se jej bojí. Má paměť a pokud to byl jednou lump, je lump na vždy. Tak že profláklé firmy v politice a navazujících „oborech“ už zná. Jeho kniha prošla recenzí od Ministerstva vnitra tak že i sám připouští že se spousta věcí nedostala ven. Je to profi vyšetřovatel a dokáže si sehnat tým který to umí. Je to řízek a nikoho se nebojí, viz rvačky při zatýkání mafiánů. Jen si postěžoval že do Úřadu vlády nedokázal dostat štěnice díky místní ochrance. Kdyby se mu to povedlo, jak by to dopadlo?

NIJAK.

Soudy to smetly včetně zabavených milionů, desítek kilo zlata a dosazování kamarádů na vlivná místa což Šlachta nazval vlastizradou. Šlo to tenkrát ještě zastavit? Nemá respekt k nadřízeným? U jeho práce byl problém že mu jednotlivé případy přidělovali (politicky) nadřízení, tak že na lihovou aféru se dostal až po úmrtích a mám takové podezření že na Naďovou a Úřad vlády šel bez vědomí nadřízených. Kdo zná jeho knihu a životní příběh tak mu věří. Osobně jsem se s ním setkal po prvé na Slunečním náměstí a potom ještě několikrát, a co mi přiznala kamarádka, je přímý, upřímný a baby na něj letí, zkrátka je to chlap. Kdo z politiků to má?

 

Jeho slova o vyšetřovacích komisích parlamentu jsou že to jsou žabaři, bojí se a neumí to. Třeba jen sehnat si svědky co něco ví a chtějí mluvit. Pokud Šlachta jako senátor a vlastně vrchol jeho kariéry nezkrotne, uvidíme co mu "podpora" Senátu pomůže v jeho snažení. Jo, tenkrát byl mladý a akční, to že nám ale zdědkovatí se může stát každému, tak uvidíme.

Jeho názor je, pokud se dostane do exekutivy, že ministra vnitra ne, to je politická funkce, ale policejního prezidenta a to s radostí, proto že ten je na vrcholu dění a směřuje svoje podřízené týmy správným směrem. Pokud by už měl v té době zaběhlou „firmu“ věřím že Bečva, Klánovice i F. Fakulta by se vyvíjeli úplné jinak.

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

díky za váš skvělý příspěvek. Myslím si, že důvod který popisujete je ten správný, tak tomu nejspíše bude. Nevěděl jsm to. Tu knihu si seženu a přečtu až budu mít příležitost. Pokud existuje v elektronické podobě, koupím si jí hned. Pokud se prodává pouze jako výtisk, tak až za půl roku, až budu doma.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

a našel jsem novou stopu.

Na Googlu zadejte "šlachta kniha download".

ZDROJ.

A zde je ukázka z hodnocení čtenářů, kráceno:

Kéž by to slyšeli všichni

Poslouchal jsem se zatajeným dechem. Neváhejte, opravdu stojí za koupi. Kniha je profesionálně zpracována i namluvena. Moc mě ale mrzelo, že jsem neslyšel originální hlas pana Šlachty, je to trochu na škodu autentičnosti. Škoda také, že ještě nemůže být kvůli mlčenlivosti odhalena celá pravda, nedořeknuté věci byly pro mě skoro až příliš rušivé a trochu deprimující. Je to příběh osobní zpovědi čistého, extrémně pracovitého a schopného policisty, který to dotáhl hodně daleko, s vysokým morálním kreditem a snahou odstraňovat mnoho různých patologických, kriminálních jevů ohrožujících celou slušnou společnost i demokracii jako takovou. Opravdu stojí za poslechnutí, nejlépe všem.

x

Zvítězí někdy pravda a láska nad lží a nenávistí?

Knihu k poslechu doporučuji všem, kteří chtějí poodkrýt oponu toho, co se v uplynulých letech dělo (nejen) ve státní správě našeho státu. Znechucení, beznaděj, zloba, všechny tyto pocity můžete během poslechu knihy zažít a pokud máte jen trochu empatie s naším státem, tak je pravděpodobně i zažijete. Výpověď pana Šlachty velmi dobře zapadá do již známých informací. Velmi dobře rovněž souhlasí s již známými profily jednotlivých aktérů největších kauz, které byly zpracovány jinými autory (například Rudý Zeman nebo Boss Babiš od Jaroslava Kmenty). Je tak velmi pravděpodobné, že zpověď je z valné většiny pravdivá. Kdo, komu, co, proč a za kolik... To bylo většinou ústředním motivem vyšetřování. Z druhé strany pak snaha ubránit se pokusům o to jak sesadit, uklidit, umlčet nebo zdiskreditovat Šlachtu a potažmo UOOZ. Kniha je bohužel smutným vhledem do fungování našeho státu s jen nepatrnou jiskřičkou naděje, že by brzy mělo být lépe. Přesto jsem názoru, že je lepší znát pravdu, ať už je jakkoliv hrozná, než žít v nevědomosti. Proto bych tuto knihu zařadil jako povinnou četbu. S odhlédnutím od frustrujícího obsahu se kniha poslouchala dobře. Hlas Josefa Klímy mám osobně spojený s investigativní novinařinou a k této knize se tedy dobře hodil, David Prachař mu slušně sekunduje.

x

Tato kniha stojí za to a je to opravdu síla. Dobře že se do ní pan Robert Šlachta s panem Klímou dal.Také bych si přál takového člověka na postu ministra vnitra,má to v hlavě srovnané a je neůplatný jinak by svou funkci mohl vykonávat dodnes.V době jeho odchodu od policie jsem si dle médií myslel že chyba je i u pana Šlachty jenže pan Klíma nesmysli nepíše ani zanic.Tak se textům dá věřit i když se vám nechce.

x

Hezký příběh pracovitého a nadšeného policisty. Myslím že okolnosti,kterým musel čelit popisuje velmi zjemněle a s určitou gracií a odstupem. Byrokracie v kombinaci neodborností a zbabělostí je silný soupeř a takový boj zvládnou delší dobu pouze hrdinové a tím nepochybně pan Šlachta je. V knize se nechlubí. Popisuje události jak je viděl a jak vnímal jejich souvislosti. Kniha nehodnotí ani nesoudí, je vidět že ji chystal profesionál. Děkuji oběma autorům.

x

Ty příběhy nás provázely po mnoho let. Mnohý z nás byl překvapen jaký vzaly často konec a jaké důkazy neměly váhu pro úsudek našich soudů. Odposlechy, jasná linie případu a přesto výsledek nevinen. Lidi žasli co projde. Tohle pan Klíma umí uchopit, materiál pana Šlachty k tomu vybízel a v podání Davida Prachaře je z toho bestseler. Trošku deprimující, doporučuji poslechnout.

x

Na příběh pana Šlachty jsem byla opravdu hodně zvědavá. Zajímalo mě, o kterých kauzách a informacích bude moct mluvit, i když je stále ještě vázán mlčenlivostí. Docela mě udivilo, kolik toho řekl, i když se jednalo o stále ještě nedořešené kauzy. Upřímně věřím a doufám, že dobře věděl, co dělá, a nebude z toho mít v budoucnu problémy.

Tohle byl naprosto jedinečný rozhovor, který posluchači dokáže otevřít oči. Samozřejmě se dozvíme, jak a proč se pan Šlachta rozhodl být policistou, a taky jak se dostal k pozici ředitele ÚOOZ, a bohužel taky za jakých okolností tento post opustil. Kromě toho nám tu ale povykládá o tom, jak probíhá odhalování zločinu a jeho vyšetřování, jak vypadá součinnost policejních útvarů mezi sebou, ale taky se státními zástupci a soudci. A poliků a politikaření je ta kniha taky docela plná. Místy je poznat páně Šlachtova zatrpklost, ale ono se asi není co divit.

A jako třešničku na dortu nám odhalí pozadí některých kauz, hlavně kauzy Nagyová a Vidkun. To se člověku místy dost nepříjemně stáhne žaludek, pohne žluč a zvýší krevní tlak.

Jako celek je to skvělé, přednes pana Prachaře je vynikající. Bohužel to stejné nemůžu říct o panu Klímovi. Ten svůj text čte jako žáček na prvním stupni základní školy (kvůli tomu musím i odebrat jednu hvězdu za interpretaci). Je to nepřirozené a špatně se to poslouchá. Naštěstí tu jen klade otázky, delší promluvu má jen asi dvakrát, jinak všechno krásně odprezentuje pan Prachař.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

budu to poslouchat.

Host

Zatím bez slepic

In reply to by Host

Trvalý odkaz

čtrnáct let staré a možná to za tu dobu uzrálo a hodně to vypovídá i o dnešku. Hezký poslech a nohy v teple.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Úplná katastrofa po povodních přízemí a sklepa našeho domu které byli zatopeny  jakož i v nedaleké blízkosti naší chalupy, kompletní zničení topení, nábytku, majetku, atd. po našim celoživotním úsilí. Tato povodeň nám zanechala hluboké trauma ale dostaneme se z toho. Pozvolna všechno obnovíme. Velice pomohla vzájemná pomoc od sousedů kteří byli téže postižení od povodní, okamžitá reakce našeho starostu (volený za ANO) a pomoc vojáků kteří přišli z Olomouckého kraje nápomoci Jesenicku. Účast v Krajských volbách v naší obci i sousedních obcí kvůli povodni byla malá (kolem 20%). ANO v naší obci ale i v sousedních obcí dostalo 56%, SPD, Trikolóra, PRO a Svobodní 14%, STAČILO! 10%, STAROSTOVÉ PRO OLOMOUCKÝ KRAJ 8%, Spojenci24 s vámi 5%, Hlas pro náš kraj,SOCDEM,SproK 3 %, Občanská demokratická strana 2 %.

Říká se že jedno neštěstí přináší druhé a toto se potvrdilo i v naším případě. Jako třešnička na dortu totiž ztráty našeho majetku a jmění byl úmyslný podraz od cestovní kanceláře BLUE STYLE a spolupracující cestovní agentury INVIA které se zachovali jako lidské hyeny a "ošulili" nás o 50.000 Kč. Po povodních v naší oblasti  pro úklid kvůli povodním v naším domě  a protože doteď nejezdí vlaky ani autobusy  proto jsme po komunikaci s cestovkou a INVIA se rozhodli pro STORNO zájezdu které jsme nakonec provedli.

Cestovka ale BLUE STYLE a cestovní agentura INVIA věděli že jsme zapomněli doplnit kolonku pojištění STORNA, úmyslně nás nevarovali před STORNO a po STORNO nám shrábli celou částku zájezdu 50.000 Kč jako nepojištěný. Nepomohlo ani to že den před provedením zájezdu jen aby jsme neztratili zaplacených 50.000 Kč,  jsme oznámili INVIA a cestovce že se dokážeme dostat do Prahy za pomoci dobrých lidí s okolí kteří by nás převezli do Náchodu a odtud vlakem do Prahy. Tyto lidské hyeny od INVIA a BLUE STYLE nám shrábli 50.000 Kč a ani nedovolili zúčastnit se zájezdu který pravděpodobně prodali jako Last moment pro jiné zájemce takže dvakrát vydělali na náš úkor.

Pozor přátelé na cestovní agenturu INVIA a na cestovní kancelář BLUE STYLE, jakmile se dostanete do jejich pařátů a dopustíte se omylem nějaké chyby tak je s vaším vysněným zájezdem a s vašimi penězi konec, jsou to lidské hyeny, nemají pochopení a slitování nad vaším neštěstím, chtějí jenom vydělat za každou cenu na váš úkor.

Průměrný počet slepic: 4.6 (86 hlasů)

Antoníne je mi vás líto, ale hyenycké chování cestovek mne nepřekvapuje. Také jsem si s nimi užil svoje. Spíš by mne překvapilo kdyby vám nabídli vzhledem k povodni změnu termínu, nebo něco podobného. Jenomže žijeme v kapitalizmu a zde "o peníze jde vždy až na prvním místě". Tržní kapitalismus = "Trhni co můžeš".

STAČILO!  a Bruselu Iskander (s pískem - zatím)

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

Napíšete, že vám voda vzala vše a přitom chcete stejně jet na dovolenou?

Mě vzít voda barák, tak bych žádnou dovolenou neřešil a staral se o dům a kde budu spát.

Průměrný počet slepic: 3.3 (53 hlasů)

Dovolenou objednali PŘED povodní a po povodni ji chtěli stornovat.

V USA je i mnoho studentu univerzit funkčními analfabety: dokážou přečíst text, ale nerozumí mu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Připomínáte mi pane cestovky INVIA a BLUE STYLE, nepracujete náhodou pro ně? Vy neumíte číst? Anebo jen úmyslně provokujete? My jsme nechtěli odjet zabývali jsme se s úklidem našeho zničeného majetku. Jen aby jsme neztratili 50.000 Kč jsme nabídli cestovce řešení z odjezdem plánovaného zájezdu před povodni.  Jo a bydlet chvála bohu máme kde, horní patro není zatopené.

ps. Díky pane KIMJAN za upřesnění, vy na rozdíl od pana Jardy umíte číst 

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

nemůže zůčastnit se dá přepsat na někoho jiného, třeba z rodiny, nebo na kamarády. Ovšem ty hovada v cestovce mohla být, vzhledem k situaci, vstřícnější.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

žádost o změnu jmen v zakoupené dovolené viz foto letošní příklad pí Šárka Medková s cestovkou Exim Tours jí to zamítli a paní přišla o 32.000 Kč

paní přišla o 32.000 Kč

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

před odletem manželku (trombóza) za neteř a stálo mě to 200 kč

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Aby jsme věděli která cestovka je spolehlivější. Já jsem používal vždy Invia každé léto posledních 6 let protože se nikdy nic nezvrtlo. Po letošní zkušenosti s Invia už nikdy.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

žádnej politik nejde do politiku kvůli tomu, aby udělal něco pro lidi, ale aby udělal něco pro sebe. Pokud si občané tuto poučku zapamatují, nebudou mít před volbama moc velké očekávání.

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Totální dopravní chaos: V JAR napadly až 2 metry sněhu

Od nachrichten.at/apa, 23. září 2024, 9:09
Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

To zpívá v jedné písni Vlasta Burian. Podle mého názoru může být při parlamentních volbách všechno jinak. Záleží na tom, jak moc bude židobanksterskému klubku zmijí zpoza Atlantiku záležet na Bohmerlandu. Jestli si umanou, že Fiala je dobrý sluha, tak si ho tady udrží, volby nevolby. Nebo uplácají jiného Golema a ten se nezakecá…

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Ano, také se snažím brzdit v sobě vtírající se optimismus.

Vždyť považme, jak před pouhými třemi roky rozhodující část voličů poslala Andreje Babiše k šípku, totiž toho Andreje Babiše, kterého ta samá rozhodující část voličů nyní přivedla - doslova na způsob zoufalého volání po spasiteli - ke včerejšímu vítězství. A to, prosím, nevolila Praha!!!

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Rodina klanu zmlátila nemocniční personál

Násilí vypuklo na klinice v Essen-Huttrop (SRN) poté, co muž po ošetření zemřel a jeho rodinní příslušníci se přestali ovládat..

Příbuzní zaútočili na personál nemocnice, jednu ženu zranili těžce a dalších pět lidí zranili lehce, píše Bild. Policie byla zalarmována a na místo dorazila, když se situace již uklidnila. Jednačtyřicetiletý muž s turecko-libanonskými kořeny byl zatčen a později propuštěn.

Lékařský tým, který ošetřoval zesnulého pacienta, byl náhle napaden. Policie prověřuje možné napojení na klanovou kriminalitu a pátrá po další osobě, která se má do rvačky rovněž zapojit. Starosta Essenu Thomas Kufen útok ostře odsoudil a zdůraznil, že ztráta příbuzného takové chování neospravedlňuje. Reagovat by nyní mělo státní zastupitelství a soudy.

 

https://www.achgut.com/artikel/clanfamilie_verpruegelt_krankenhauspersonal

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Ukrajinská armáda byla zásobována municí s rozbuškami vyvinutými za druhé světové války, píše Handelsblatt.

Publikace se odvolává na zprávu velení Ozbrojených sil Ukrajiny. Uvedla, že munice, kterou Kyjev obdržel, předčasně explodovala, což mělo za následek zranění ukrajinských vojáků. Nejčastěji jsou závadové starší rozbušky typu M515 a M51A5.

Vadné náboje byly dodány v rámci „české iniciativy“ – návrhu Fialovy vlády na nákup munice pro Kyjev ve třetích zemích. 

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Nebo to Rusové věděli a proto tu munici nepřeplatili. Vojáci už dávno vědí, že používání cizí, zejména nalezené munice je o hubu. Pokud v nábojnici do pušky vyměníte prachovou náplň za trhavinu, puška místo výstřelu vybuchne, zničí se a navíc i zmrzačí či dokonce zabije střelce.

Platí to i pro jiný kořistní materiál. Například za druhé světové války platil v Rudé armádě striktní rozkaz ošetřovat německé zajatce přednostně německým kořistním obvazovým materiálem, protože Němci rádi nechávali při ústupu zdravotnický materiál záměrně infikovaný.

I v Americe osadníci rádi (pro) dávali Indiánům deky z lazaretů, nakažené neštovicemi a dalšími nemocemi.

Ti Anglosasové (i Němci jsou anglosasové) to mají tak nějak v krvi, však to jsou potomci vikingských lupičů a hrdlořezů. Proto byli i zdatnými otrokáři. I ta Brunhilda von Schaft z Nespoutaného Djanga se narodila na farmě německých otrokářů, proto uměla německy.

Zajímavé je, že tzv. Rytířský kodex se do středověké Evropy dostal díky anglickému králi Richardovi I, zvanému "Lví srdce", a ten ho pochytil od sultána Saladína (Saláh ad-Dín, tedy Zbožný), který ho naučil rytířským způsobům a vznešenému chování. Saladínova orla má v erbu hned pět muslimských států.

A to "Lví srdce"? Tento přídomek dostal Richard I po smrti, když mu vyjímali z hrudi srdce, které se pohřbívalo na jiném místě, tak zjistili, že ho měl hypertrofované (zvětšené).

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

výbuchy staré munice ve Švýcarsku se stala z muničáku v hoře planina. Dá se to najít od 3,40 minuty zde.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)