Co bude znamenat vaše volba

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že Ficův atentátník ho vlastně vůbec nechtěl zabít… prý mířil tak, aby Fica neohrozil na životě. Proto mu nasypal půl zásobníku přímo do břicha, což ještě za Druhé světové znamenalo takřka stoprocentní lístek na krchov. Průstřely břicha a střev jsou chirurgická noční můra. Prý o svém úmyslu nikomu neřekl, nikoho do toho nechtěl zatáhnout, rozhodl se dva dny před činem a důvodem byl nesouhlas s vládní politikou.

A samozřejmě se Ficovi omlouvá…

Jak nám vysvětlila Magdička Vašáryová, Fica volí jen spodina a je třeba proti němu demonstrovat s velmi údernými hesly o zlu, kolaboraci, výzvami k odstranění a podobně. Internet je plný plakátů z demonstrací, které se už skoro neliší od plakátů na sjezdech NSDAP. SMER je zlo, Pellegrini je zlo, všichni jsou zlo, jen Progresívne Slovensko (a Milion chvilek) jsou dobro a toto dobro musí zvítězit, i kdyby mělo řádně ustaveného premiéra rozstřílet.

On si za to přece může sám… rozdmýchává nenávist. Dovolil si kandidovat a říkat jiné věci, než jaké říká nebinární Šimečko. Každý liberál má právo být z toho uražen, cítit se nepohodlně, proto je každé Ficovo slovo urážlivé a je třeba ho potlačovat, ideálně i s Ficem.

Mimochodem… Fico si za to opravdu může sám. Ale jinak, než si myslí Šimečko a Vašáryová. Byl už premiérem třikrát a až teď začal něco dělat proti moci, která se neštítí ničeho. Viděli jsme to při bombardování Kosova, viděli jsme to v Sýrii, viděli jsme ostřelovače na kyjevském Majdanu, viděli jsme pokus o převrat proti Erdoganovi, viděli jsme ostřelování Doněcku. Jen tak nějak nikdo nepočítal s tím, že podobné praktiky klidně použijí i tady, pokud to budou považovat za nutné.

Často u nás na Alternativě zaznívají ostré řeči o tom, že Babiš také kolaboruje, že Okamura je jen řízená opozice, Vacek se odkopal tím, že z východu nikdy nepřišlo nic dobrého, Svobodní stojí za Ukrajinou, Rajchl nechce vystoupit z NATO ano z EU… Ani Fico nechtěl. Jen chtěl sorosovským neziskovkám sáhnout na peníze a vytrhat zuby RSTV. A stačilo to na pět kulí v Handlovej.

Nedělejme si iluze, kdyby nebyl Cintula, našel by se někdo jiný. Stačí dostatečně hlásat nenávist k premiérovi, stačí dělat úderné plakáty, stačí dovolit twitterovým úderkám vyhrožující rétoriku, stačí chránit různé Pavlíky Novotné, kteří se postarají, aby z toho jednodušším liberálům prostě jeblo. A samozřejmě, je třeba se postarat, aby političtí soupeři byli tvrdě trestáni třeba i za výrok, že poslance je třeba naházet do Vltavy.

Představte si, že by na Rajchlově demonstraci byl jediný plakát Progresívného Slovenka, jen s jinými jmény. To by bylo tóčo.

Kdo teď na Slovensku bude volit Progresívné Slovensko, ten v podstatě souhlasí s atentátem. Ten souhlasí s praktikami, které jsme mohli vidět na jejich protivládních demonstracích. Ten souhlasí s tím, aby se vše vyřešilo střelbou. Je víceméně jedno, jestli se toho ujmou zneuznaní spisovatelé, neznámí odstřelovači z Gruzie a s nimi Jaromír Štětina, nebo mladý Kolář s papínkem.

Kdo u nás bude volit kohokoliv z Pětikolky, ten si přeje totéž. Ten si přeje, aby se mohla hlásat přímočará nenávist. Je jedno, jestli jde o Babiše či Zemana, jak to předváděl Milion chvilek, nebo jestli jde o Kateřinu Konečnou, jak nám to v Jihlavě nedávno názorně předvedl Miroslav Tomanec. Oni se tím netají! Podívejte se na převolební plakáty mladého Koláře, podívejte se na velkou tiskovku SPOLU. Podívejte se, jak bohorovně Vondra vytáhl v televizi lživé kompro na Jandejska. Kdo je volí, ten si přeje, aby zvítězili jakýmikoliv prostředky. Kdo volí Pětikolku, tomu nevadí vraždy, nevadí mu Majdany, nevadí mu rozdmýchávání občanské války. Začíná to vajíčky na Paroubka, pokračuje to červenými trenýrkami, rozkopáváním předvolebních stánků, kriminalizací odlišných názorů, zapojováním vojáků a fízlů do liberální mašinérie a pět projektilů ve Ficové břiše ještě zdaleka není konečné stádium.

Kdo volí proevropské strany, které chtějí Evropu tvořit a ne bořit, které chtějí s evropskými elitami hrát ve stejném orchestru, ten je protičeský. Ten přímo směřuje k tomu, aby Evropa uvalovala sankce za domácí politiku, aby zasahovala do střídání moci ve volbách a aby pak zapomněla na sliby Janukovyčovi a dovolila převrat, jakmile to pro Jourovou a Borrella bude výhodné. Kdo volí silnější Evropu, ten volí Majdan, ten volí syrskou občanskou válku, ten volí zničení Libye, ten volí zásahy zvnějšku v Gruzii, ten si přeje nekontrolovanou migraci z důvodu drancování afrických nerostných zdrojů. Kdo volí liberály, ten volí budoucí občanskou válku a rozdělení společnosti na lepšolidi a spodinu… Viď, Vašáryová?

Kdo volí Šimečku, ten souhlasí s atentátem na Fica. Kdo podporuje Milion chvilek, ten si přeje liberální vítězství i za cenu kulek a šrapnelů. Kdo volí SPOLU, ten chce válku s Ruskem a souhlasí se spiknutím proti prezidentovi Zemanovi, kdo volí STAN, ten chce víc než pět mrtvých v kauze Dozimetr. Kdo volí Pětikolku, ten si přeje sociální kredity, ořezávání svobod, cenzuru a rozpuštění našeho národa ve velké evropské (ale krkavčí) rodině.

Jen ten, kdo volí Piráty, je normálně blbej.

Takhle jednoduché to je.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (426 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Slovenská vládní strana SMER zveřejnila několik ukázek, jak byly vytvořeny podmínky pro to, aby došlo k atentátu na premiéra Roberta Fica. Poslanec Juraj Gedra pak autorům těchto výroků vzkázal, že bez omluvy a sebereflexe není možné žádné usmíření.

Po atentátu na Roberta Fica se rozhořela celkem vypjatá debata o to, kdo může za nenávistnou atmosféru, která je označována za hlavní důvod, proč Juraj Cintula atentát spáchal. Vládní strana SMER trvá na tom, že tato atmosféra je dílem opozice. Ta to odmítá, a i v Česku se ozývají hlasy, že nenávistnou atmosféru vyvolával Fico a jeho spolustraníci sami.

Právě pro ty připravila strana SMER video, ve kterém např. bývalý premiér Igor Matovič osočuje Fica a spol., že jsou „mafiání, zloději a vrazi“.

.O Ficovi padlo i že je diktátor a že když vyhraje, tak se bude jednat o poslední svobodný rok Slovenska. Šimečkův výrok o házení klacků pod nohy byl také vzpomenut. Stejně jako skandování davu “Fico do basy“ a různé karikatury se šibenicí a podobnými instrumenty. Nemluvě ani o prohlášeních, že by měl Fica “někdo“ zabít.

...„Atentát na Roberta Fica není náhoda. Je to výsledek víceleté kampaně konkrétních politiků, médií a novinářů, kteří dnes utíkají od své zodpovědnosti a snaží se překrýt jasný politický motiv pachatele tím, že prý selhala ochranka premiéra. Dámy a páni, zbabělci z politické opozice a médií, když se motiv pachatele naprosto shoduje s nadpisy článků ve vašich médiích a s tématy vašich protivládních protestů, zodpovědnosti se nezbavíte, protože na Slovensku není člověk, po kterém byste šli více,“ vzkázal Gedra.

Neustálé protesty, rakve, šibenice, filmy, pět nenávistných knih jen z jedné redakce, kampaně nevládních organizací a tisíce nenávistných článků udělali z Roberta Fica v části společnosti ne člověka, ale čiré zlo. Ano, vaše kampaň byla úspěšná. Až tak, že jednoho z vašich stoupenců jste přesvědčili, že zabít Roberta, premiéra Slovenské republiky, je správné a dobré pro Slovensko,“ pokračoval poslanec Gedra.

Pak položil otázku, zda si s těmito lidmi mají sednout ke stolu a hovořit o smíření.

Jen tak? Jakože se nic nestalo? To nejde. Musí přesvědčit nejen nás, veřejnost, ale asi hlavně sebe, že jsou schopní respektovat jiný názor. Nepovyšovat se, nenadávat lidem jen proto, že nedělají to, co oni chtějí, ale hlavně, pokud tu chceme zachovat demokracii, tak začít respektovat výsledky parlamentních voleb a že vláda má demokratický mandát na změny,“ vzkázal politikům a všem lidem, kteří rozsévají nenávist, poslanec Gedra.

ZDROJ: FB SMER / První Zprávy

celý článek zde:   https://cz24.news/…se/

Průměrný počet slepic: 4.7 (177 hlasů)

Do ruky se bere stále silnější klacek! Opravdu špatná doba. A pomatené a zfanatizované hlavy se dají snáze zneužít...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

pracovní tábory pro neziskovky financované ze zahraničí ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

.. do polí a továren..

Nihil novum sub Sole,

to zná každé pachole!

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Jak řvali, když za viru padlo z vlády, že by mladí a povaleči všeobecně, mohli jít místo povalování a řvaní o podporu pomoci na pole...(tak jako kdysi, přiložit ruku k dílu)

Trochu jste mi to svým příspěvkem připomněl...

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč se prezident Biden nedokáže dívat na Rusko racionálně?


Seymour Hersh, 23. května 2024
        
∙Prezidentův pokročilý věk a potíže, které má s pronášením projevů, nejsou jediné, co ohrožuje jeho znovuzvolení: další přítěží je jeho dlouhodobá neschopnost vidět svět takový, jaký je. Od ruské invaze na Ukrajinu v únoru 2022 nevyvinul žádné úsilí, aby si sjednal schůzku mezi čtyřma očima s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. (Biden a Putin se krátce setkali v červnu 2021 na setkání, které bylo označeno jako summit v Ženevě. Biden se s Putinem setkal také v Moskvě v době, kdy zastával funkci viceprezidenta za Obamy).

Prezidentovo odtržení od reality se projevilo v březnu v projevu o stavu Unie, který by podle aktuálních průzkumů mohl být jeho posledním. Podle prezidentova vyprávění se probíhající válka mezi Putinovým Ruskem a Ukrajinou Volodymyra Zelenského změnila v existenciální krizi, v níž je v sázce budoucnost Ameriky.

Řekl: "Mým cílem dnes večer, je jednak probudit Kongres, jednak upozornit americký lid, že toto není obyčejný okamžik. . . . Od dob prezidenta Lincolna a občanské války nebyly svoboda a demokracie napadány doma" - narážka na tehdy probíhající prezidentskou kampaň Donalda Trumpa - "a v zámoří zároveň. V zámoří je na pochodu Putinovo Rusko, které napadlo Ukrajinu a rozsévá chaos po celé Evropě i mimo ni. Pokud si někdo v této místnosti myslí, že se Putin zastaví na Ukrajině, ujišťuji vás, že se nezastaví."

V americké zpravodajské komunitě jsou však lidé, kteří se domnívají, že Amerika nese za válku na Ukrajině vlastní odpovědnost. Putin a jeho předchůdci v Moskvě po tři desetiletí - od sjednocení Německa v roce 1990 - sledovali, jak se Severoatlantická aliance (NATO) rozrůstá o členské státy, které přiblížily NATO k prahu Ruska. Při nástupu Bidenovy administrativy do úřadu se Putin obával, že Ukrajina bude dalším, kdo bude usilovat o vstup. To bylo možné uklidnit několika slovy z Washingtonu. Žádná však nepřicházela od Bidena ani od jeho klíčových zahraničněpolitických a národněbezpečnostních poradců, kteří opakovali prezidentovy skličující obavy z Putinových záměrů.

Mezi některými lidmi uvnitř americké zpravodajské komunity však po celou dobu panovaly obavy z toho, co je považováno za Bidenovy iracionální názory na Rusko a Putina, a to již od dob jeho působení v Senátu. Jeden dlouholetý vysoce postavený americký úředník mě nedávno ohromil, když řekl, že dospěl k závěru, že Biden vidí Putina jako "anděla smrti" - někoho, jak vysvětlil tento úředník, "kdo se vás pokouší oklamat, abyste uvěřili, že je dobrý člověk".

K Bidenovi se v jeho tvrdém postoji vůči Rusku připojují i jeho dva vysocí zahraničněpolitičtí asistenti - ministr zahraničí Antony Blinken a poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan, kteří jsou mistry ve vytváření samoúčelných úniků informací spřáteleným novinářům. Po neúspěchu nedávné série jednání s Izraelem a Hamásem, jejichž cílem bylo dosáhnout příměří a propuštění rukojmích v Gaze, se Blinken minulý týden vrátil z návštěvy Ukrajiny s doporučením - které se rychle dostalo na veřejnost -, že Bílý dům by měl zmírnit svůj současný zákaz a rozšířit prohranou válku tím, že povolí ukrajinské armádě zaměřovat rakety a dělostřelecká stanoviště na území Ruska. The Times poznamenaly, že prezident a jeho asistenti se domnívají, že existuje červená linie, jejíž překročení by rozpoutalo silnou Putinovu reakci, ale nevědí, kde nebo jaká by tato červená linie mohla být, ani nevědí, "jaká by mohla být reakce".  

Takový je chaotický stav zahraniční politiky Bidenovy administrativy.
Ve svém projevu o stavu Unie Biden opakovaně napínal důvěřivost, když naléhal na Kongres, aby více financoval válku Ukrajiny proti Rusku. Ignoroval historii spojeneckého partnerství z druhé světové války, když NATO označil za "nejsilnější vojenskou alianci, jakou kdy svět poznal". Dodal: "Musíme se postavit Putinovi. Kongres by měl schválit nový zákon o národní bezpečnosti. Historie se dívá. Pokud Spojené státy nyní ustoupí, ohrozí tím Ukrajinu. Evropa je v ohrožení. Svobodný svět v ohrožení, což dodá odvahu jiným, kteří nám chtějí ublížit. "My neodejdeme. Nebudeme se sklánět. Já se neskloním. Dějiny se dívají."

Dnes, po více než dvou smrtonosných letech války na Ukrajině a malém úspěchu, zní prezidentův projev velmi teatrálně.
Amerika za léta Bidenova působení v úřadu utratila 175 miliard dolarů na válku, kterou skutečně nelze vyhrát. Vyřeší ji pouze diplomacie - pokud v Kyjevě a Washingtonu převládne racionalita - nebo až dojde k drtivé porážce nedostatečně početné, nedostatečně vycvičené a špatně vybavené ukrajinské armády. V posledních týdnech, jak mi bylo řečeno, několik ukrajinských bojových brigád sice nezběhlo nebo o tom neuvažovalo, ale dalo svým nadřízeným najevo, že se již nebudou účastnit sebevražedné ofenzívy proti lépe vycvičeným a lépe vybaveným ruským silám.

Vyšší poradce, který válku pozorně sledoval, mi řekl: "Putin hraje dlouhou hru. Zajistil si Krym a čtyři ukrajinské provincie" - Doněck, Cherson, Luhansk a Záporoží -  které anektoval po intenzivních bojích krátce po zahájení války, před dvěma lety. "Charkov" - druhé největší ukrajinské město třicet kilometrů jižně od ruských hranic, které je kulturním a dopravním centrem - "je jeho další kořistí. Nyní se chystá na šach mat nad tímto městem."

Totální útok na Charkov, jehož obyvatelé již prchají, přijde v době, kterou si Putin vybere, uvedl poradce. "Nyní bojuje o silnou vyjednávací pozici při jednání s Trumpem, o němž si myslí, že v listopadu zvítězí". Putin bude v pozici síly a bude moci lépe ovlivňovat dění.

Zelenskyj, jehož pětileté funkční období prezidenta vypršelo tento týden - ve funkci zůstává jen díky válečnému stavu -, mezitím v novinových a televizních rozhovorech agitoval za více amerických raket schopných zasáhnout cíle hluboko v Rusku, za stíhačky F-16, za více protiletadlových raket a za podporu vojsk NATO, kterých se pravděpodobně nedočká.

V rozhovoru pro New York Times tento týden Zelenskij hovořil o svých dětech a o vyčerpání. Noviny neuvedly, že by projevil vděčnost za balíček pomoci ve výši 61 miliard dolarů, který minulý měsíc schválil Kongres.

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)

Jak Putinovi spadla do klína “nejdůležitější investice Bruselu v Africe”.

V Africe se zase dějí věci, ze kterých jde Washingtonu i Bruselu hrůzou hlava kolem. Očekávané nekřesťanské zisky z nové těžby afrického zlata, ropy a plynu se najednou začaly rozplývat jako pára nad hrncem. Ještě v roce 2022 se Brusel i Berlín společně smluvily s tehdejším prezidentem Senegalu Macky Sallem, že jeho země nahradí Rusko při dodávkách plynu do Evropy. A hned mu věnovaly 2.5 miliardy EUR, aby je v zemi utratil do zlepšení života svých občanů a získal si jejich popularitu. A hlavně, aby tak vyhrál letošní volby. Kupodivu nikomu ze strážců evropské transparentnosti při nakládání s evropskými miliardami tenkrát ani v Berlíně ani v Bruselu nevadilo, že Macky Sall je proslulý africký korupčník, který krátce předtím levně prodal práva na těžbu senegalského plynu celkem neznámému rumunskému podnikateli Franku Timișovi , a ten je obratem v pohádkovém kšeftu  prodal ropnému gigantu BP. Ostatně, kdo ze západoevropských politiků by se zlobil, když africký diktátor zase za korálky prodává africké poklady.  Šlo totiž o kšeft století. Jen pohádkové plynové a ropné pole u pobřeží Senegalu – Yakaar Teranga Field – má začít dodávat LNG do EU už letos, a kapacita jeho přístavu má brzy dosáhnout 10mtpa, tedy 1/8 veškerého exportu LNG z Kataru (77mtpa). Leč chráněnec Bruselu Macky Sall letos volby navzdory rozhazovaným evropským miliardám prohrál a moci se ujala dvojice Putinových oblíbenců – prezident Diomaye Faye a premiér Ousmane Sonko. A začaly se dít věci dosud nevídané. 

Pokud Vás zajímá jak je to dál, zde je odkaz:

https://www.michalapetr.com/map-1999-putinovi-spadla-do-klina-nejdulezitejsi-investice-bruselu-v-africe-plyn-v-evrope-zdrazi-trapny-pokus-americanu-o-statni-prevrat-ztroskotal-za-par-hodiny-video-jak-africke-policistky-za/

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak už jste četli na Seznamu, tak prý bude Česká advokátní komora zvažovat, zda jsem se neprovinil proti etickému kodexu tím, že jsem 16-letému výrostkovi vulgárně urážejícímu o dvě generace starší lidi řekl, že kdybych se za mlada takhle choval já, tak mi ji táta vypálil, že bych druhou chytil o zeď.

Vypadá to, že podle advokátní komory je vyřčení pravdy neetickým činem. 🙂

Nebo někomu víc vadí to, že jsem řekl, že na Ukrajině vládne loutkový režim, že Zelenskyj protiprávně potlačuje opozici a zavádí v Kyjevě totalitní vládu či že poslal 14 milionů EUR do Podnikatelské družstevní záložny spojené s ODS, kde si je někdo v hotovosti vybral, aniž by to policie jakkoliv řešila?

Udělejte si obrázek sami.

Každopádně kolegům ze Seznamu děkuji za úžasnou reklamu - aspoň naši voliči vidí, že říkat pravdu už je v téhle zemi stejně nebezpečné, jako tomu bylo za bolševika.

Není divu - oni nám totiž lidé s neobolševickými manýry aktuálně vládnou.

(F.B. J. Rajchla)

--------------------------------------

Rakouská strana FPO plánuje zastaveni plateb do Bruselu

a navrhuje na předsedu EK místo Ursuly von der Leyen Viktora Orbána.

Zvedám ruku PRO oba návrhy.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

- a k její operaci na odstranění nejvíce exponovaných odpůrců americké světovlády ve světě! Během pár květnových dní došlo k útokům a k pokusům o státní převraty a o likvidaci politiků přátelských k Rusku v řadě zemí světa! Ruská SVR to označila za kampaň západních elit k zabránění demise Pax Americana silovými prostředky! Útok z Haagu na Bibiho je začátkem konce!

Když došlo minulou středu k atentátu na slovenského a mezinárodně protiválečně exponovaného premiéra Roberta Fica, bylo od prvního okamžiku jasné, že šlo o politicky motivovaný atentát, k čemuž se na uniklém videu z chodby policejní služebny nejen ihned přiznal zadržený pachatel Juraj Cintula, ale nově je to uvedeno i v soudním usnesení [1] o uvalení vazby na pachatele. Soud do usnesení uvedl, že pachatel dokonce prohlásil, že na Roberta Fica střílel z blízkosti úmyslně do břicha, protože to by se prý trefil i slepý.

Střelec si na celou akci přinesl dva zásobníky a do těla premiéra vystřílel 5 nábojů, protože více už nestihl, neboť okolo stojící lidé mu skočili po ruce se zbraní, takže už nemohl mířit. A věřte nebo ne, slovenská i česká liberální média už jedou kampaň na obranu Cintuly, že není vrah, že nechtěl zabíjet, že chtěl Fica jenom zranit, prostě vytrestat. Místopředseda SMERu pan Ľuboš Blaha k tomu natočil trefné video.

Soud v usnesení o vazbě atentátníka Cintuly potvrdil, že šlo o politický útok z nenávisti k vládě!

Mediální žumpa mainstreamu má totiž za úkol vykreslit střelce jako někoho, kdo chtěl Roberta Fica jen potrestat za jeho “špatnou” a “nehodnotovou” politiku ve prospěch Ruska. Přesně v tomto narativu nyní chrlí novináři články, aby z Cintuly udělali v podstatě hrdinu, který se už nemohl dívat na to, jak Robert Fico křičí na podporu míru a ukončení války na Ukrajině. Jenže od samotného atentátu se začaly dít neuvěřitelné věci, které naznačují, že atentát na Roberta Fica je součástí širší zahraniční operace proti nejvíce exponovaným politikům podporujících mír a konec války na Ukrajině a rovněž podporují spolupráci a dobré vztahy s Ruskem.

Střelec z Prahy i střelec na Fica měli někoho za sebou, kdo jim pozměňoval profily na sociálních sítích po spáchání útoků. Ruská rozvědka ukazuje stopu

Jen pouhé 2 hodiny po atentátu dosud stále nezjištěná osoba smazala z Cintulova Facebooku některé příspěvky a komunikaci. Teprve druhý den poté celý účet smazala společnost Facebook. Stejně jako v případě střelce z pražské fakulty FF UK vloni před Vánoci někdo manipuloval se sociálním účtem pachatele těsně po jeho teroristickém činu. V případě Davida Kozáka se jednalo o účet na Telegramu. V případě Juraje Cintuly to byl účet na Facebooku. V obou případech dosud neznámé osoby upravovaly krátce po činech pachatelů jejich příspěvky a účty na sociálních sítích. Děsivé shody náhod? Ne, pouze děsivý vzorec!

část z článku: https://aeronet.news/atentat-na-roberta-fica-vede-k-obrovskemu-spiknuti-cia-a-k-jeji-operaci-na-odstraneni-nejvice-exponovanych-odpurcu-americke-svetovlady-ve-svete-behem-par-kvetnovych-dni-doslo-k-utokum/

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Jen k principu. Stále ten dvojí kilometr! 

Konstatování pravdy opozicí = urážka

Urážka "vyvolenými" (např. vykrvit Zemana, z toho se mi dělá špatně ještě dnes!) = pravda (samozřejmě dle nich)

A Orbána by tam bylo třeba jako v Soli nad zlato:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Válka na Ukrajině vstupuje do fáze, kdy Rusové postupně plní svůj plán a nikdo by se nedivil, kdyby odřízli Kyjev úplně od moře (to se stalo relativně nedávno i Srbům) a ze severu si zase dělají nárazníkové pásmo. Mobilizace vylidnila ulice ukrajinských měst a transfery mezi novými evropskými lokalitami obývanými Ukrajinci a samotnou Ukrajinou skomírají, protože nikdo nechce být uloven Zelenského verbíři .

  Samotný Zelenskyj se zrušením prezidentských voleb vystavil do situace, kdy ho nikdo nemusí uznávat. De facto už není oficiálně prezidentem, ale stal se diktátorem. A s takovým jednat nechce zdaleka každý. Neberme moc vážně Fialovu skvadru, ta ve své  vysoké míře řiťolezectví otočí jako poslední, protože tím přijde o zdroj příjmů, které jí podivné transfery peněz na zbrojení zajišťovaly. Ukradla už dost, protože díra v rozpočtu není jediným temným místem, kde se ztrácí peníze. Zmizely i devizové zásoby ČNB a do hledáčku se dostaly úspory občanů a miliardy vložené do důchodových fondů. A samozřejmě se zpeněží i každá investice do zbrojení naší vybrakované armády, korupce je v tomto případu úžasně praktickým nástrojem.

  Zpět na Ukrajinu. Západ evidentně prohrál a vrátit zpět jeho reputaci je při současné míře sebedestrukce nemožné. Na místě Zelenského by se moudrý člověk bál vycházet, pifku na ně bude mít mnoho lidí i organizace včetně tajných služeb mnoha států majících za úkol zamést stropy po obřích defraudacích. Jistotu bezpečí tak nebude mít ani po útěku za hranice. Konce diktátorů už takové prostě bývají. Jediní, kdo ho mohou zachránit, jsou paradoxně Rusové, ale jediným důvodem je získání informací, kdo jim nejvíce škodil. Není to paradox? Každopádně si Zelenskyj užil pár let světové pozornosti, aby se stal záhy nežádoucím svědkem úpadku Západu, který pomohl zařídit. Bylo by v pořádku, kdyby s ním padli i ti, kteří v tom ,,jeli“ s ním. Že, Petře Fialo?

  Naše média nám začala tvrdit, že se nám Ukrajinci žijící u nás začali vyplácet tím, že na daních odvedli o 3 miliardy více, než stojí jejich pobyt. Jen nikdo nezapočítal stovky miliard, o které jsme jejich příchodem přišli my. To než splatí, bude trvat mnoho let, mezitím napáchají plno jiných škod. Třeba ukrajinizací, hospodářskou i jinou kriminalitou. Nicméně jde o jedny z posledních řemeslníků u nás, protože ti čeští vymírají. Bohužel, se všemi těmi stavebními dělníky, řidiči a skladníky tu zůstávají jejich mafiáni, gauneři a zbohatlíci. Hledat rovnováhu je těžké, jejich mládež je agresivní a budou vždy především Ukrajinci než aby jim naše země byla srdeční záležitostí.

  Je jisté, že se nám tedy vrací jako prioritní Green Deal. Nejde jen o Evropský parlament, který projde částečnou změnou. Dalšími institucemi tlačícími nás do něj a následného kreditního systému jsou banky. A Evropská banka dohlížející nad dostatečnou zeleností utahuje šrouby. Tak, aby hotovost byla minulostí. Trochu jim do toho hodili vidle Rakušané a Švédové vracející se k hotovosti, ale EB dále jede svou a chce po bankách další progres směřující k digitální měně. Tomu je třeba se nyní vzepřít stejně, jako k celému Green Dealu. Ten sice padne stejně, jako skončil covid, ale bude to mít nedozírné následky. Především ekonomické, celospolečenské a historicky katastrofální. Jednou se všichni budou podivovat, co vše jsme dokázali vydržet. Ale můžeme si za to sami, Jsme líní, povolní, zmanipulovatelní, bez cti a hrdosti. Vystrašení a rychle spějeme ke všeobecné hlouposti. Pokud toto nezměníme, nic dobrého si nezasloužíme. A sociální kreditní systém je to nejhorší, co tu dosud bylo.


Jindřich Kulhavý  23. 05 2024


www.inadhled.live

Průměrný počet slepic: 4.8 (105 hlasů)
Trvalý odkaz

Čeští vládní politici a mainstreamová média žijí ve vlastní realitě.

Vyčítají totiž Babišovi, že šíří ruskou propagandu o tom, že tehdejší britský premiér Johnson zásadním způsobem přispěl k neúspěchu mírového jednání na jaře 2022. Ve skutečnosti jako první to řekl blízkému muži Zelenského.

Ještě v listopadu 2023 David Arachamija, předseda poslaneckého klubu prezidentské strany Služebník lidu, prohlásil, že na jaře 2022 Moskva měla jenom jeden klíčový požadavek, a to vojenská neutralita Ukrajiny. Podle jeho slov Boris Johnson dal jasně najevo, že západní země nechtějí podepisovat žádnou mírovou dohodu s Ruskem a že je potřeba bojovat dál.

Čeští novináři a vládní politici teda buď tvrdohlavě popírají fakta nebo prostě čtou jen tu ukrajinskou propagandu, která se jim hodí do krámu.

video s prohlášením Davida Arachamija viz zde: https://t.me/neCT24/45994

zdroj: https://t.me/neCT24/56411

Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

Ukrajina má potíže, kvůli vážnému nedostatku pracovních sil. Ztráty na bitevním poli v probíhající speciální vojenské operace dostaly Ukrajinu do obtížné pozice a nutí ji hledat způsoby, jak omezit krveprolití a přeskupit své síly. Prezident Volodymyr Zelenskyj však rozhovory o příměří a míru blokuje.

Ruský úrezident Putin je názoru, že výdobytky, které ve speciální vojenské operaci Rusko dosáhlo, stačí ruskému lidu k představě o vítězství. Putin je ochoten o příměří jednat s tím, že Rusko si ponechá území, která obsadilo. O tom se nehodlá vyjednávat. Co je vyhráno v krvi, lze ztatit pouze v krvi.

Putinův mluvčí Dmitrij Peskov řekl, že šéf Kremlu opakovaně dává najevo, že Rusko je otevřené dialogu a prohlásil, že země nechce " věčnou válku ".

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opakovaně prohlašuje, že mír za Putinových podmínek je nepřijatelný. 

Kdo chce kam...

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

„Chcimírů“ bude na politické scéně přibývat. Do mlýnku na maso nechtějí ani Ukrajinci, říká Konečná.

24.05.2024

Prezident Pavel v rozhovoru pro Sky News řekl, že je potřeba „zastavit boje“ na Ukrajině a „začít debatovat o budoucím uspořádání“. Ministryně obrany Černochová také začala mluvit o mírových jednáních. O novém tahu politiků pro NeČT24 promluvila kandidátka koalice Stačilo! a europoslankyně Kateřina

Ještě před týdnem za taková prohlášení mohl člověk dostat nálepku proruského agenta. S čím souvisí toto převlečení kabátu? Na koho jsou slova prezidenta cílená?

Kateřina Konečná: Jak jsem uvedla v nedávném duelu s panem Kolajou, který tentokrát z rozhovoru neutekl, je to jedno z mála prohlášení P. Pavla, které bych podepsala. Je zajímavé, že asi den nebo dva před ním, se de facto podobným způsobem vyjádřila nejoblíbenější holka v Alianci paní Černochová. Zřejmě je situace na Ukrajině ještě horší, než nám líčí oficiální sdělovací prostředky. „Chcimírů“ bude tedy zřejmě i na politické scéně přibývat.

Může být tato změna v rétorice spojena s ruskou ofenzivou v Charkovské oblasti?

Může, ale také nemusí. Podle mého názoru už nechtějí do mlýnku na maso ani samotní Ukrajinci. Podpora prezidenta Zelenského u ukrajinské veřejnosti klesá - a nyní už de facto vládne bez mandátu od občanů, neboť volby byly zrušeny. Chci zdůraznit, že prioritou uskupení STAČILO! je příměří a zastavení zabíjení - bez ohledu na národnost.

Můžeme očekávat i změnu v rétorice premiéra Fialy?

Pokud pan premiér Fiala dostane signál z Bruselu a Washingtonu, pak jistě je schopen posunout svoji rétoriku. Sám od sebe to ale - podle mého soudu - neudělá. Vždyť on se neumí vypořádat ani s jedním hulvátem z Řeporyjí ve vlastní straně, tak nepředpokládám, že by našel odvahu změnit svůj pohled.

zdroj: https://42tcen.com/entry/chcimiru-bude-na-politicke-scene-pribyvat-do-mlynku-na-maso-nechteji-ani-ukrajinci-rika-konecna

Průměrný počet slepic: 4.7 (73 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Vidlák zmínil několik násilných akcí, které provedla zřejmě CIA, aby prosadila americké zájmy ve světě (Majdan, Sýrii, Kosovo). Je třeba uvažovat tak, že pro američany jsou atentáty, převraty a teroristické útoky jen pokračováním v činnosti, když diplomacie (nátlak, vydírání) selže. Vím, že atentátník byl Slovák a jako zneuznaný básník vypadal velice věrohodně, ale nedivil bych se, kdyby vyšlo najevo, že byl ve spojení se CIA.....Howgh

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Fiala před soud v Haagu?  Spolu  s  Černochovou.   Za podporu genocidy. 

" .... Fialovi hoří koudel u zadku natolik, že dokonce narychlo volal Bibimu do Izraele [2] a hovořili spolu právě o tiskové konferenci Karima Khana o žádosti na vydání zatykačů na Netanyahua a Gallanta jako ministra obrany Izraele ( poznámka - zatykač zvažuje   Mezinárodní soud v Haagu, Karim Kham je prokurátorem tohoto soudu ). Telefonát Gallantovi nebyl jen tak pro nic za nic, protože jsme byli v úterý do redakce informování o neuvěřitelně výbušné informaci, která zřejmě potvrzuje, proč je Fiala tak nervní a doslova jeví známky hysterie po Khanově tiskovce. Proč by se tak moc staral o dva představitele Izraele? Náš zdroj nám to vysvětlil. Mezinárodní trestní soud v Haagu se totiž podle informací našeho zdroje před pár měsíci zajímal o dodávky české vojenské výzbroje a výstroje Izraeli před zahájením invaze IDF do Gazy..."

Celý článek zde

To by bylo  hodně zajímavé,  kdyby byl Fiala a Černochová obviněni.  Z toho by se  vyklubaly  předčasné volby u nás.

Až tato nesmyslná válka skončí,  nejspíš  se o  některé  figurky   bude zajímat i  Ruská generální prokuratura ....

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

Konflikt mezi Izraelci a Palestinci, je jen taková malá přípravka na skutečný konflikt mezi stoupenci Alláha a nevěřícími v Evropě. Zatím si metody boje s nevěřícími jen prověřují, v Evropě to bude na  ostro a na základě nyní získaných zkušeností.

Až jich tu v Evropě bude víc, nebude pro ně problém převzít moc, když tu mají tolik příznivců.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Jsem demokrat a nemohu souhlasit s podporou diktátorských režimů v Číně a Rusku.  Ukrajina  nesmí prohrát za žádnou cenu. Jsem úspěšný a ve svém oboru  schopny, nemůžu se mýlit. Lidé s jinými názory musí být hlupáci. Dějiny se dívají. 

Jo, jo. To z historie známe a stále  se to opakuje. Takhle  podobně uvažovali nacisti, bolševici a teď ?  Ty následky, když se nezastaví,  nejsou banální   !

Strom nepoznáš podle květů, ale podle plodů. Zelenský je demokraticky zvolený vůdce a mysli jen na naše dobro. Že tu něco nehraje ? Ukrajinci umírající  a on neskutečně bohatne. Není možná, nemohu se přece mýlit.

Daniel Vidlák to v článku vyjádřil přesně . Uvidíme u voleb, kolik s námi žije neomylných. Ti co ten současný zmatek  způsobují neomylné  potřebují, vychovávají si je a hýčkají.   Kompromis a snaha  o pochopení jiných názorů je zakázáno !

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

dobré, až na ty Bolševiky. Pletete si pojmy s dojmy. Bolševici nerovná se komunisté a tak jak píšete přemýšleli Trockysté, kteří se mezi bolševiky infiltrovali. Nastudujte si dějiny Ruska.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Děkuji za doplnění. Nechtěl jsem použit  komunisté. V Rusku převzali moc bolševici vedeni Leninem násilnou cestou.  Komunisté vraždili v 50 letech u nás také.  Nicméně znám  demokraticky myslící lidi, kteří jsou nebo byli komunisté.   Bolševik je pro mne synonymem pro komunistu  schvalujícího násilí jako prostředek k dosažení svého cíle.  

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

stojí za Ukrajinou, ještě nutně neznamená, že chtějí dodávání zbraní a pokračování války. Nebo vám není Ukrajinců líto? Myslím, těch obyčejných, jako jsme my. Pokud bychom byli zataženi do války proti Rusku, budeme na tom stejně, jako ti Ukrajinci. Fico se jim nehodí do krámu i když nechce vystupovat z EU ani Nato. Rozzuřil je tím, že dopředu propálil, že se Makaron chystá vyslat na Ukrajinu své vojáky a vyzývá k tomu celé Nato. Na věci to nic nemění, ale nemělo se to takto otevřeně sdělit celému světu, jak teď liberálové vypadají, že? Také to zrušení liberální Slovenské televize a Slovenského rozhlasu a změna na opravdu slovenské je pro liberály ranou. Kde budou vykřikovat ta svá hesla? Na demonstracích s plakáty to sice jde, ale kdo normální na ně chodí? Média mají největší dosah a také sílu. To by měl být první krok k obratu i u nás.

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

" .... Generál-prezident Pavel v rozhovoru pro Sky News znovu otočil a nově prohlásil, že je potřeba uzavřít mír na Ukrajině, i za cenu “kompromisů”  ..."   Celý článek zde.

Jak že se to říká?  Kam vítr, tam plášť.   A tohle máme jako presidenta :-(

Kdyby nějakou chybou v Matrixu najednou a z ničeho  nic ovládli  celou planetu  například králíci,  tak  by  PePu 107   nechali  dělat  presidenta,  protože ten by určitě poslouchal i ty králíky. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

nemám okno a tak nevím, kam zde psát? Kam svůj skvělý nápad, kam jen mohu dát?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

a za oknem, budu rád psát každý den.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

do každé rodiny!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

dovoluji si vás tímto upozornit na některé významné úspěchy naší nejlepší, nejpoctivější a nejoblíbenější vlády. Její úspěchy přesahují všechny známe světové divy. Modrožlutá vláda Petra Fialy, jak známo, zvládla nejen válku na Ukrajině, migraci, obrovskou inflaci a považte, dokonce úspěšně zvládla čtvrtfinálový zápas českých hokejistů s týmem USA, tedy zemí našich největších, nejmilovanějších a nejspolehlivějších spojenců!

Pche, žádný Dostál, žádný Gudas, žádný Pastrňák, žádný Zacha ale jen Petr Fiala, s Markétou a pre Vítem byli těmi nejzářivějšími hvězdami včerejšího slavného hokejového zápasu!

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

a jen tak se pětikolka stmelí!

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Anketa je už nějaký čas na iDnes.cz. Na svém profilu FB, a asi nejenom tam ji zveřejnil Jindra Rajchl (PRO), takže i proto má strana PRO v anketě nejvyšší procenta. Tak schválně, koho budete volit v Evvropských volbách? :-)

Koho budete volit v evropských volbách? – Zprávy (idnes.cz)

Pěkný den přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Považuješ za smysluplné založit web s názvem "obcanska-suverenita.swiss", na kterém budou přehledně popsány základní principy švýcarské demokracie
- přímá demokracie, neutralita, konkordance, subsidiarita, federalismus, týmovost a transparence - v krátkosti Občanská Suverenita.

Vždy s příslušnými odkazy na oficiální stránky švýcarské státní a kantonální správy:
https://www.admin.ch/, https://www.parlament.ch/, https://www.ch.ch/, https://www.gesetze.ch/, https://www.be.ch/ ...

Také seznam témat, o kterých se ve Švýcarsku hlasovalo v poslední době (5-10 let zpátky) s možností hlasování a diskuze k jednotlivých tématům.

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

kolik ti vlastně platí za tu pro švýcarskou agitaci? Hlavně mně neříkej, že to děláš z lásky, či nějakého přesvědčení.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Na působení Miloše zde na Kydech mám tři  teorie:

a, uživatel  Miloš   je   nějaká forma umělé inteligence ( soudě podle jeho až nelidské úmornosti držet se jako klíště  tématu Švýcarsko ) :-)

b, uživatel  Miloš  je  nudící se důchodce, který  celý život snil o tom, že bude žít ve  Švýcarsku, ale skončil  v nějaké  malé,  zaprděné  osadě poblíž Ostravy  :-D

c,  je to placený troll / agent,  který má za úkol odvést diskuzi od našich aktuálních témat někam úplně jinam :-(

 

Obávám se, že správně je  c,

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

 Miloš není tím: Jedním běžným z nás.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Myslím že za "d" je správně. Intuice mi říká, že je to opravdu člověk, který před léty odešel pracovat do Švajcu. Kdysi sem Miloš dal nějaký odkaz s pozvánkou do Švícarska, bohužel jsem si ho neuložil. Tam o něm bylo více info nesouvisejících s jeho aktivitou na kydech. Možná má Miloš jen trošku toho špatného svědomí, že odešel z upadající ČR a nebojoval doma. Tak vyvíjí aktivity ze Švícar.
Ale tak trochu si říkám jestli to někdy není až kontraproduktivní, bo někteří zde mají z jeho aktivit tak trochu pupínky :-) Nic ve zlém :-)

Pěkný den přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Souhlasím s vaším C je správně:-)

Tak to vidím dost od začátku a není to jediný tip na úderku:-)

 

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

leda z lásky k svému kontu

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Nějaký příklad? A jak jsou na tom Češi? Obecně, o kterém národu se dá říct, že dělá něco z lásky. Myšleno z lásky k bližnímu. Ano, lidi kteří konají z lásky k bližnímu najdeš všude, ale taky haj.ly, parazity, ku.vy i udavače. V tom si myslím, že se národy od sebe příliš neliší.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

na dovolenou

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Na Tvou otázku odpovědět neumím. Fakt nevím. Na jednu stranu každá pravdivá informace smysl má, na stranu druhou, kolik lidí bude takový web hledat. Vždyť se stačí podívat na volební účast, jaký je zájem o politické dění. A určitě nepůjde jenom o samotný web. Nutná bude jeho propagace a vůbec nejúčinější jsou besedy s občany, kde se představí informace obecně, přidá se pár ukázkových příkladů a samozřejmě odkaz, kam si mohou jít pro podrobnosti. Půjdeš do toho? :-) Info o takovém webu si na FB klidně přidám, s tím problém nemám :-), ale můj dosah je velmi mizivý. Spřízněných dezolátů mám opravdu minimum, pak několik libtardů a většinu těch spících, co si myslí, že všechno to, co se děje tak musí taky být.

PS: druhý odkaz na parlament nefunguje

Zdraví Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Bohužel je nás zatím málo, kdo chce být Suverénem ve své zemi. Mnohem jednodušší je mít možnost nadávat na druhé :-)

Ale spolehlivé informace o v současnosti nejlepším politickém systému by měly být snadno dostupné, jdu do toho ...
Dám vědět, až bude co číst.

Tento odkaz u mě najíždí bez problémů https://www.parlament.ch/de
Ale možná je blokovaný, aby se v Česku nikdo nedozvěděl, že většina členů pořádného parlamentu musí mít vlastní zaměstnání :-)

parlament

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Není k dispozici žádný popis fotky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Černochová předvedla další válečnický kostým. Zkoumá hranice cynického  nevkusu | Deník TO

O práci pro stát hovno víme, ale Ukrajinu obnovíme!

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Občas se tu mihne názor, že největší pašák fialové vlády je Blažek. Že rozumí řemeslu a umí vyjednávat. Ne, tak to není pravda. Nedávno médii projela zpráva, že bachařům chybí 1,5 miliardy Kč na mzdy a že nějaké vězení už jede na nouzový režim, neb nejsou vechtři, ani prachy. Akceptoval tedy pro své ministerstvo rozpočet, že na aresty se nedostane dostatek peněz, a musel to dopředu vědět. Ne dosti, příští týden půjde stávkovat 90 % soudních zaměstnanců, podpoří je i samotní soudcové. Do toho z resortu odchází nápady, že se bude dát vyplatit ze spáchaného trestného činu, že se hafo skutků nebude trestat kriminálem. Docela se těším, až zase nějakej vocas napíše, jakej je Don Pablo odborník.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

pěkná svině, bohužel i on je z Brna. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

V Brně bydlí i Kajínek, ale teď mi v tom srovnání jako zmrd až tolik nepřijde...

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

a co slýchám, tak je v pohodě. Určitě je menší lump jak Don Pablo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)