Chce to víc stížností!

Autor

Ve včerejším článku jsem napsal, že nebude trvat dlouho a nad projektem Nekrm hydru začne veřejná debata. Protože to je něco jiného, než všechny předchozí demonstrace a protesty. Čekal jsem, že se ozvou potrefené husy, ozvou se liberálové, ozvou se bijci z Fialajugend a samozřejmě se ozvou i ti, kteří jsou na naší straně, ale už teď vědí, že je to celé blbost, že se to nepovede a nebo dokonce, že je to kontraproduktivní a špatné.

Ale že veřejná debata začne hned hrozbou trestního oznámení, to jsem tedy nečekal. A dvojnásobně jsem nečekal, že ta hrozba přijde nikoliv od nějakých lepševiků, ale rovnou od Štepána Kotrby, který měl s Českou televizí hodně do činění. Sice se mu také nelíbí, jak funguje zpravodajství České televize, ale tohle nechce a pokud do konce týdne celou iniciativu nezastavíme, podá na nás trestní oznámení za podněcování k trestnému činu.

Nebudu parafrázovat, zde si můžete Kotrbův text přečíst sami:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zastavte-to-jinak-trestni-oznameni-Varovani-Vidlakove-vyzve-za-neplaceni-poplatku-CT-760029?fbclid=IwY2xjawEq1dVleHRuA2FlbQIxMQABHRtYvvFN1it6h_nqcIdPYCz8alLryV_wHtCDSoI-kQ_TkNSy1ne1nvRccA_aem_Y4K8RweBp4hHsoAKn9-vRQ

Připomíná mi to jeden zážitek, o kterém jsem před rokem a půl už psal. To bylo akorát v době, kdy jsem byl mediálně proslaven a jeden z mých (dnes už bývalých) přátel za mnou přišel a hodinu mi rozhorleně vysvětloval, že jsem sebe i rodinu uvedl v nebezpečí.

„Uvědouješ si,“ hřímal, „že na tebe mohou poslat URNU? Že tě mohou vláčet po výsleších a soudech, mohou ti udělat ostudu před celou vesnicí? Uvědomuješ si, že to mohou vyhodit z práce? Uvědomuješ si, že tvoje děti mohou mít problémy, mohou na tebe poslat OSPOD…? “

Hodinu mi takhle vysvětloval, co všechno se mně a mé rodině může stát a pak mě vyzval, abych se polepšil, abych všechno odvolal, abych se zase pěkně zařadil a stal se platným členem společnosti, jinak i on sám se mnou rozváže vztahy.

Já mu na to tenkrát opáčil, že mi teď hodinu popisoval praktiky policejního státu a to velmi podrobně a přesvědčivě, ale chce po mně, abych se tomu policejnímu státu podřídil. Chce po mně, abych pěkně zaplul do houfu, abych popřel sám sebe…. a ano, sice máme policejní stát, ale je to ten správný a hodný policejní stát.

Přesně stejný pocit jsem dnes měl, když jsem si přečetl Kotrbův text. Ano, Česká televize neplní svoji funkci. Ano, konstatovala to už celá řada orgánů. Ano, existuje tam nějaká subordinace. Ale už dvacet let o tom Kotrba píše a nestalo se nic. Dvacet let tady Česká televize přispívá k tomu nejhoršímu, dvacet let se nám smějou do očí, dvacet let mají priviegia, která nemá nikdo jiný, ale když jim na to sáhnu, tak si zasloužím trestní oznámení, protože Kotrba nechce žít v anarchii a daně se platit musí.

Akorát, všechny výběry daní jsou pod kontrolou Nejvyššího kontrolního úřadu. Kromě koncesionářského poplatku. Ten pod kontrolou není. Nakládání s těmito penězi je tak nějak tajné.

Ano, Česká televize dělá špatnou práci, ano, dvacet let s tím nikdo nehnul… ani stát, ani soudy, ani Rada ČT, ani ředitel, ba ani Štěpán Kotrba, ale běda ti, Vidláku, kdyby ses o to pokusil z jiné strany. Pěkně budete dál podávat stížnosti, vy svině… a Rada je bude zamítat… Kotrba vám dává návod, jak se taková stížnost správně píše… sice to dvacet let k ničemu nebylo a Česká televize pracuje stále hůř, ale nějaký Vidlák nám do toho rýpat nebude. Stížnosti nefungují, chce to víc stížností!

Mimochodem… přesně stejně se chovali obrozenci v roce 1848… strašně je štvalo, že jejich mírný odpor v mezích zákona jim znevážili studenti ozbrojeným násilím a dělali všechno pro to, aby osvědčili císařpánovi loajalitu. Maďaři si zatím vydupali první krůčky k Rakousku – Uhersku. Češi jako obvykle nedostali nic. Nebouřili se totiž. Dělali mírný odpor v mezích zákona. Dělali to tak za Rakouska i za Třetí říše… ozbrojený odpor se dělal z ciziny. Doma byl marginální.

Odmítám hrát tuto hru. Dva roky říkám na každém setkání s občany, že kdo se nebouří, ten nic nedostane. A bouřit se, to znamená, nechovat se podle zákona. To znamená překračovat zákony, které stojí za starou belu, které nefungují a které nevedou k lepší společnosti. A zákon o ČT a především o poplatcích je přesně takový druh zákona. Kdyby se všichni chovali podle Kotrby, tak ve Francii vládnou Kapetovci, v Rusku Romanovci a naším hlavním městem je Vídeň.

Mimochodem… říkal jsem, že tato akce bude způsobovat nátlak už jen hrozbou své existence. A hned druhý den se to ukázalo. Nic totiž nebrání Součkovi, aby do konce roku udělal v České televizi pořádek. Přesně podle Kotrbova návodu. Nic nebrání Radě ČT, aby se k nápravě přidala. Nic nebrání poslancům, aby také mákli. Nic nebrání, aby se do hospodaření ČT pěkně vložil NKÚ. Nic nebrání tomu, aby zpravodajství bylo nejen pro zelené a teplé, ale také pro konzervativní bílé heterosexuální muže se zálibou v třílitrových naftových motorech.

Nikdo jim nebrání, aby pracovali a vše napravili… Ale, aby měli o čem přemýšlet, budeme mezitím verbovat a zvyšovat hrozbu.

Řešením, které Kotrba nabízí, pohrdám. Toho, čím mi hrozí, se nebojím.

Vidíte… pokolikáté je to už? Kolikrát jste mi už pomohli, abych mohl čelit vyšetřování? Třikrát? Čtyřikrát? Tak to tu máme zase znovu. A je zcela symptomatické, že tentokrát to přišlo z vlastního tábora rychleji než od libtardů. Opět platí, že nejvíc škody přichází zevnitř, nikoliv zvenčí.

Děkuji všem, kteří mi jsou věrní. Děkuji všem, kteří mě podporují, děkuji všem, kteří na mě myslí a kteří mi věří. Děkuji všem, kteří se se mnou postavili pod stejnou korouhev.

Jo, a Štěpáne! Buď tak laskav a podej to trestní oznámení na mě osobně, ano? Já jsem ten, kdo je za to odpovědný. A až mě zavřou a budu nespokojený s vězením, protože bachaři budou překračovat zákon, napíšu stížnost veliteli věznice, ju? Takhle se to má podle tebe přece dělat…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (441 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

ct tv hnuj

Průměrný počet slepic: 4.6 (148 hlasů)

přestaň básnit. ČT je ztělesnění hnusu a je pravdivá pramálo. Podstatným faktem je, že jste si vychovali dojnou krávu, která je sice špinavá a smrdí ale mléko vám dává. A to vy máte rádi. Vy lháři a manipulátoři. Jen proto je kolem krávy ČT  takový povyk. Nic jiného v tom není. Zbytečné kecy a vyhrůžky. Seberte si svou dojnici, jiných kolem je dost.....a lepších a koukejte si ji živit sami. Žít na úkor druhých je nemorální a sprosté. Jak se nazývá ve slušném státě vydírání, abyste platili za něco co nechcete?  Výpalné !!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (186 hlasů)

„Uvědomuješ si,“ hřímal, „že na tebe mohou poslat URNU? Že tě mohou vláčet po výsleších a soudech, mohou ti udělat ostudu před celou vesnicí? Uvědomuješ si, že to mohou vyhodit z práce? Uvědomuješ si, že tvoje děti mohou mít problémy, mohou na tebe poslat OSPOD…? “

Sním nebo bdím...? 50. léta hadr! 

---------------------------------------------

Totalitáři milion chvilek jdou kvůli Noře Fridrichové demonstrovat za nezávislou novinařinu ČT. Tak tím je vymalováno. Jako kdyby Gottwald demonstroval za demokracii. (co neMáte vědět)

Průměrný počet slepic: 4.7 (158 hlasů)

Elon Musk na své síti X:

Dívali jste se na Hunger Games, fandili jste odboji.

Dívali jste se na Star Wars a fandili jste odboji.

Dívali jste se na Matrix a fandili jste odboji.

Dívali jste se na V jako Vendeta a fandili jste odboji.

Když se jedná o fikci, tak to chápete. Když se ale jedná o realitu, v níž žijete, tak to samé vidět odmítáte. Zvláštní.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (193 hlasů)

proto jsem velkou část života prožil v zemi plné komunistů. Od dětství jsem věděl, že komunistům nesmím uvěřit ani pozdrav, věděl jsem, že komunisté jsou křiváci a lumpové. Moje rodina si s nimi užila své. Dokázali nám mnohokrát, že takoví skutečně jsou. Kdykoliv, když měli sebemenší příležitost, nerozmýšleli se ani chvilku. Ale nemá cenu si teď tady stěžovat.

Po roce 1989 se situace začala měnit. Z počátku to vypadalo docela nadějně. Netrvalo to ani deset let a dostali jsme se zpět. Šlo to postupně. A najednou, opět to bylo podobné jako za „totáče“. Historie se opakuje. Komunismus se vrátil, je zpět v plné síle, nejen u nás, téměř po celém světě. Stalo se. Tečka.

Tak mi nezbývá než pokračovat v tom, co vím už od dětství. Oprášil jsem znovu myšlenku, že komunismus je zvrácená ideologie. Komunisté jsou téměř všichni zrádní, nevypočitatelní, nebezpeční, lidé zvrácených názorů. Lidé zcela velebící tuhle ideologii. Někteří ti současní aktivně působí pod odlišnou „firmou“, pod novým názvem, přizpůsobili se, ale jinak nemění nic. Proto to zde vypadá tak jak to vypadá. A dokud my lidé budeme uctívat a volit komunisty, nečekejme změnu.

Když jsem si přečetl dnešní Vidlákův článek, v první chvíli mne napadlo, že je to jen omyl, nebo jen nepovedená sranda. Ale ne, není. Tak kupředu levá.

Pokud jsem někoho na kydech namíchl, omlouvám se. Dnes to muselo ven. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (123 hlasů)

Milý Hoste, situaci byste se nedivil, kdyby Vám zavčasu došla jedna prostá skutečnost. A sice ta, že od Plyšáku nám vládnou kariérní komunisti, kteří v příhodnou chvíli (občas i dlouho po ní) odhodili rudé knížky a přizpůsobili se situaci ještě lépe, než naši "nepřizpůsobiví" spoluobčané. Prostě tu vládne stranický odpad, který pro koryto a výhody udělá doslova cokoliv. A kdo z téhle partičky na to nemá, je vykopnut výš, až skončí jako škodná v unijních orgánech. A protože to poslední platí i na západ od nás, nelze se divit tomu, že EU vypadá tak, jak vypadá - díru proraženou vlastním pádem ve dně žumpy považuje za světlo na konci tunelu...

Průměrný počet slepic: 4.8 (104 hlasů)

naprosto správné označení, které jsem dosud neznal. Jde o přesný, trefný, výstižný a věcně správný název. Trefil jste desítku. Jste „Střelec“- dává to smysl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)

Milý Hoste,

já bych to s dovolením ještě víc zjednodušil na ,,karierní parazit - KP,, co se chytne čehokoliv, co vypadá že bude v kurzu a zajistí místo u koryta, naditou prkenici, výhody od spolužráčů, konexe atd.......

A ti jsou v každé době, jen se nám tak nějak koncentrují do středu naší země, protože ty korýtka se od dob dávných, kdy tu seděli králové, začaly dlabat zrovna tady. No a ty rodiny a klany si myslím tu jsou už od těch královských časů.

A ,,komunismus,, jim poskytl pouze krytí . Když můj pradědeček organizoval stávkovou buňku v Mosteckých dolech, tak mu ta myšlenka komunismu přišla určitě moc dobrá. No a pak se do toho vložili KP  a za pár let to bylo zase v pytli, stejně jako pro nás po 89tém.

Myslím že i Žižka moc dobře věděl co jsou zač a raději odtáhl od Prahy, aby mu nikdo ,,z vlastních,, při jeho bojích nevpadl do zad. Nic se od té doby nezměnilo. Jen si vysílají své zástupce pořád výš, teď do Brusele.

S pozdravem Kočken

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

KP je dobrá zkratka. Novinka. Teď se píší všude samé zkratky. Je to ohromně módní. Zařadím KP mezi ty co znám. 

KP se například hodí pro mnohé přeběhlíky, uvědomuji si. Některé bylo docela zábavé sledovat. Někteří, nějakou dobu před volbami do EU byli aktivní na jednom břehu, nedostali vytouženou funkci, nedostali se na kandidátku tak šup, ze dne na den přeskočili na druhou stranu (kde také nakonec nezískali vytouženou funkci). Stačilo přepnout páčku, ze dne na den. Teď jsou z nich ta správná kápéčka (KP). Paráda.

Děkuji. HoSt

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

takže je vám jistě jasné, že se jedná i o Kačenku? není to žádné výjimka, potvrzující pravidlo.  Je to KK, který čeká za bukem, až nastane ta správná chvíle, aby mohl zaseknout drápy do důvěřivých voličů, aby se z ní mohl stát KP

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

je to mi to všechno jasné. Mezi komunisty výjimky nebývají. 

Na Vidlákových kydech, když občas něco o komouších napíši, tak nebývám konkrétní a nejmenuji. Vím, že je zde je hodně čtenářů, kteří mají komouše rádi a dokonce je volí. A já Kydy jen čtu, jsou jedny z mála Českých stránek, které jsem dosud nevyřadil. Vidlák je v mých očích muž činu, umí mluvit, umí psát, dělá co může, některé věcí dělá výborně i přesto, že přemýšlí levicově. Já si uvědomuji, že jsem zde pouze Host, (který sem svými názory na politiku nezapadá). Respektuji to.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

jelikož se jedná o ČT a nekrmte hydru a Vidláka které uvádí Jindřich Kulhavý zveřejňuji celý článek Kulhavého viz níže.

Jindřich Kulhavý-Nora zuří
V České televizi se to vaří. Současné vedení se rozhodlo ukončit manipulativní a lživý pořad 168 hodin představovaný především jeho moderátorkou Norou Fridrichovou. Ta připomíná svým kvikotem píchlé domácí zvíře před porážkou a místo pokorného přijetí verdiktu kolem sebe kope na všechny strany. Přitom kontroverzní publistický pořad často zneužitý ke kydání špíny na všechny stojící na opačném břehu, než se vyskytují uvědomělí liberálové, budí vášně už mnoho let pro své připomínání politické agitky z dob ponurého socialistického temna.

  Česká televize i bez 168 hodin nebude veřejnoprávním médiem pro všechny. Může li být její přeplácenou moderátorskou hvězdou Moravec stojící za dalšími pořady totálně zkreslujícími realitu na naší politické scéně, jsou li součástí vysílání zpravodajství, diskuze a analýzy vytvářející pozitivní dojem z šířícího se ukronacismu, eurohujerství a migrace, zamlčující tvrdé ekonomické dopady působení liberálů ve vládách evropských států  včetně našeho, pak nejde o relevantní a seriózní televizní stanici přinášející nezávisle informace, ale o hlásnou troubu části elit ovládajících přes spřízněné politiky tento stát. A přidáme li ještě dětem určené „Déčko“ již od zapnutí logem připomínající úchylnou sféru genderu a ovlivňující mysl nejmenších spoluobčanů, musíme konstatovat, že celé Kavčí Hory zapáchají škodlivou propagandou mnohem více než samotná Fridrichová se svým ukončeným pořadem.

  Navýšení koncesionářských poplatků, které schválila vláda a jsou předurčené k vylepšení ekonomické situace tohoto nedemokratického molocha, vyvolaly nevoli. Odpor občanů je poměrně vysoký a protikladem stádního chování je vzepření se povinnosti živit něco, co nám dennodenně pomocí obrazovek lže. Skupina, jejímž členem je i známý bloger Vidlák, začala organizovat výzvu k shromáždění občanů ochotných vzepřít se nesmyslnému vymáhání peněz od kompletního spektra občanů bez rozdílu, kdy k povinnosti hradit nezanedbatelné částky udržující v chodu obě veřejnoprávní média (ČT a ČRo)  dopadají i na ty, kteří s těmito stanicemi nemají nic společného. Pokud Vás to zajímá více a chtěli byste se přidat k iniciativě, více informací najdete na těchto stránkách:

https://nekrm-hydru.cz

  Abychom byli objektivní, ani další televizní a rozhlasové stanice nejsou výjimečně svobodné a nepřináší příliš rozdílný obsah. Jak NOVA, tak i Prima-CNN či Seznam TV patří do stáje liberálů. Ale své manipulativní pořady a eskamotéry v roli moderátorů si platí ze svého, z protivných, ale dobře placených reklam. Je na Vás, co si z jejich repertoáru vyberete a co sledujete, pokud vůbec něco. Českou televizi či ČRo nemusíte pouštět vůbec a přesto jste povinni, aniž byste vlastnili televizní přijímač, či si tyto stanice pouštíte, platit vyděračské koncesionářské poplatky. A týká se to i firem, kde se výše úhrady kumuluje dle počtu zaměstnanců, přestože tito je už dávno hradí doma. A to i když ve společnostech nepoužíváte televizní přijímače. Stačí mít počítače či moderní telefonní přístroje. Žijeme v době pokroku a tato technologie je prostou součástí každodenního fungování všeho, tedy i podnikatelských subjektů.

  Na Slovensku momentálně dochází k vyčištění chlévů a ryk podobný tomu vydávanému Fridrichovou  se ozývá ze všech stran. Dokonce došlo na výzvu k atentátu na ministryni kultury stojící v čele tažení proti liberálnímu bahnu v tamních médiích a na kulturní frontě. Ficem vedená vláda je radikální a nemíní už nadále snášet mediální šikanu namířenou proti všem kritikům současného dění v EU a ve světě. To se nelíbí zkorumpovaným umělcům, novinářům a ani Šimečkovi stojícímu se svým Progresívnym Slovenskem v opozici. A abychom dobarvili colorit eurounijního myšlení, Brusel vyzval Elona Muska k cenzuře rozhovoru s exprezidentem a znovukandidátem na post v Bílém domu Trumpem, který s ním i přes odpor amerických Demokratů a jim posluhujících organizací vedl před kamerami. Kde je svoboda slova a názorů, když ani jeden z kandidátů na prezidenta a hlavní favorit nesmí být občanům představen?

  Musk a ani Fico se z toho všeho na zadní část těla neposadili a dále drží zvolenou linii. My se k nim můžeme přidat a odmítnou nadále poslouchat každý blbý pokus dělat z nás dojnou krávu. Pokud nedojde k radikální změně, která se Slovákům, Maďarům podařila, a doufejme, že vše dochází i  Američanům, bude u nás pokračovat hnusná propaganda liberálního světa eurohujerů, greendealistů, ekoalarmistů, migračních fanatiků a devastátorů evropské ekonomiky. Média a politici jdou ruku v ruce proti našim zájmům, proti občanům, byť zdaleka ne všem to dochází. Nestačí pouze konzumovat výplody novinářů, redaktorů a moderátorů, jsou to totiž jen zaměstnanci placení za prezentaci určité názorové platformy. Je potřeba začít přemýšlet, podprahově vnímat a mít vlastní názor vzešlý z reality. Jen tak se nám podaří něco změnit. Je to i na Vás.
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (140 hlasů)

Rád bych se vyjádřil k Déčku. Na něj jsou stížnosti rovněž zbytečné. Je to pořad pro děti toxický. Označování prarodičů jako geronti, krkání a prdění hnusných postav, rvačky nindžú, které ukazují dětem jak na starce, ukazují, že jakákoliv rána a pád přece nebolí. Je to kanál, před kterým by měl OSPOD děti chránit. Ale proč, dost práce je s ochranou spratků před rodičovským pohlavkem. Radost mám z toho, že já už si důsledky neužiji, ale dnešní mladí rodiče dostanou co proto.

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

Hnůj je velice užitečný produkt! To ví každý zahrádkář i zamědělec.

Hydra české veřejnostátní televize jsou kanály hnisu! Hnis nejen páchne, ale i nebezpečný. Je plný choroboplodných zárodků, které otráví i celý organismus. Hnis nestačí utírat a čekat, že to nějak vyhnisá jako tříska z prstu. Je třeba vyříznout příčinu, někdy i uříznout nakaženou ruku nebo nohu. Řešení musí být radikální. 

Tenhle hnis české veřejnostátní televize šíří nákazu a otravuje celou společnost. Miliony lidí jsou nemocné. Byli nakaženi už za kowidu. Udávali sousedy i členy rodiny. Nechávali umírat bez pomoci nemocné lidi. Zakázali používat osvědčené léky a stíhali ty, kteří chtěli lidi zachraňovat. Z médií stříkal hnis proudem a těžko, přetěžko se tomu bránily ostrůvky nenakažených. 

Tenhle hnis zase teče plnými proudy a kdo se mu brání, toho vládní komunikátor označil jako nepřátele společnosti, které je nutno eliminovat. Zatím vyhlašuje příkopy a dráty, ale už mají připraveny opatření i zákony. Milionům chvilek stačí vyslat signál a bude zle. I ony jsou tím hnisem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ale nenapadlo by mě, že je to až tak velký kokot.

Průměrný počet slepic: 4.8 (107 hlasů)
Trvalý odkaz

Musím říci, že opětovná snaha hodit zničení NS1/2 na Ukrajince mi přijde opravdu tragikomická.
Tak nějak chápu, že nablblí propagandisté teď musí akcentovat "hrdinství" a "odvahu" Ukrajinců jako rozšíření legendy o Kursku.
Opravdu si nemyslím, že nějaká skupinka nadšených ukrajinských potápěčů zničila Nordstreamy, které měly celou řadu zabezpečovacích prvků chránících kontrolní perimetr atd.

Připusťme na okamžik, že tahle pitomost je pravda.
Potom máme veliký problém, protože jsme se dozvěděli, že amatéři s minimálními náklady mohou zničit vysoce zabezpečeny produktovod.
To je velmi špatné.

Zároveň jestli si hrajeme na to, že NS1/2 zničila Ukrajina, tak nejen, že by ji měla být ihned zastavena jakákoliv pomoc, ale měla by jí být vyhlášena válka.
Buďme rádi, že nevyšla snaha obsadit Kurskou JE.
Jen představa, že je ochoten někdo jít cestou čistého terorismu, a to dokonce jaderného terorismu, je mimořádně zneklidňující.

Všichni tihle plánovači vyrostlí na nablblých filmech, neschopní rozlišovat realitu od gamesy, by zasloužili pořádně rozbít dr*ky, protože takovéto věci plánují lidé, kteří nemají zkušenost s bolestí, lidé, co je vychovali bez jakékoliv kázně a odpovědnosti.
Tihle rozmazlení frackové, mnozí se šedinami, jsou náš velký problém, nedostávali zpětnou vazbu, nemuseli nést následky svých činů, katastrofální výsledky "liberální výchovy a vzdělání".
Západ vede skupina rozmazlených a zlých dětí.

Co neMÁTE vědět

-----------------------------

❗️🇩🇪Útok na plynovody Nord Stream byl možný díky dohodě mezi Dudou a Zelenským, předpokládá bývalý šéf německé rozvědky August Hanning. Vyzval také německou vládu, aby požadovala od ukrajinských a polských úřadů náhradu za ztráty způsobené útokem na plynovody.…

Jak se nazývá duševní porucha německých úřadů, které uznaly Ukrajince vinnými z vyhození do vzduchu plynovodů Nord Stream, ale nadále jim posílají peníze se zbraněmi?

Anonymous Poll

47% Idiotismus

9% Sadomasochismus

15% Ukrofilie

13% Strach z Ruska je větší, než z toho, že zůstanou bez plynu

2% Nein, wir haben keine Angst!!!!!!!

14% Jsem Scholz a chci se podívat na odpovědi    (😁)

neČT24

Průměrný počet slepic: 4.7 (98 hlasů)

Trafikant „eurokomisař“ Síkela a jeho „úsporný“ život

----------------------------------------------------------------------------------

Je to ztráta osmi miliard! Poslankyně ANO vypustila závažné podezření na Síkelu s komplici

Nákup zadluženého plynovodu Net4Gas loni v září označoval ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za TOP 09) za „strategickou investici“. Podle poslankyně ANO Bereniky Peštové někdo „Síkelovy plynovody“ hodně tlačí. „Je to ztráta osmi miliard,“ poukázala v pořadu XTV.  ZDROJ: XTV / Parlamentní Listy

Vydělal miliony

Jak zjistil web Seznam Zprávy, Síkela ve svém majetkovém přiznání za loňský rok vedle platu ministra uvedl i vedlejší příjem přes 10,7 milionu. Peníze inkasoval od Erste Group Bank AG a od Finanzamt Oesterreich. Zároveň mohutně investoval do své domácnosti a do ošacení.

Oblečen, ozvučen

Koupil kuchyň za 471 303 Kč, hodinky Apple Watch Hermes za 75 tisíc, reproduktor Bang & Olufsen Beoplay za 87 990 Kč, pračku a myčku za 69 833 Kč, spotřební elektroniku za 220 tisíc, obleky, smoking a košile »jářku« za 232 095 korun. Zatížen pak byl hypotékami ve výši 1 157 904 korun, 1 146 239 korun a 10 244 033 korun. Blesk se včera ministra ptal, co za jeho bezuzdným utrácením stálo. Zařizuje si novou domácnost, či si jen chtěl udělat radost? Ten však do uzávěrky vydání neodpověděl.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/790075/ministr-sikela-umi-zit-luxusni-obleky-i-hodinky-za-statisice-co-priznali-ostatni-clenove-vlady.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

pozn.: A to nám radil, jak se chová úsporně třeba tím, že močí při sprchování…

Nejlepší je utratit "zbytečné české miliardy", a pak pro klid všech, jako by se nechumelilo, vyměnit flek ministra za flek eurokomisaře. Tím se vše spláchne a pes po něm neštěkne.

Radilka Pekarová Dvousvetrová na tom bude s úsporností podobně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (107 hlasů)

tak tohle je fakt trefné ...

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

Zdravím včelko,

tak nám pověděli naprosto přesvědčivě : kdo, kde, kolikrát a jaký měli dopravní prostředek. Jako bývalému dělostřelci mi chybí ještě taková maličkost : čím?

nejsem specialista na podvodní trhací práce, absolvoval jsem jen základní výcvik , takže jakous,takous představu o tom co umí pár kg TNT mám a uvítal bych reálný výpočet od někoho kdo zkušenost má, protože já odhaduji to množství na několik set kg výkonné(vojenské) trhaviny na jedno bouchnutí. A podle fotek jak to bylo potrhané bych si ještě tipnul, že ta nálož musela být tvarovaná se směrováním, to nebyla jen hromada trhavin na rouře pod betonovým krytím

Takže :  kde to vzali, koupili, ukradli, nikomu to nechybělo, jak to dostali na tu loďku, kdo tu nálož poskládal, jak to odpálili - moc otázek a málo odpovědí.   

Zdraví Kočken

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

... jak najednou po dvou letech přesně vědí, na koho to mají svést - na potápěčskou bandu, která se v hospodě domluvila... A co takhle "mladická nerozvážnost počítačových bojovníků", kteří si podomácku vyrobili nějaký "bumtex"... 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

USA jsou připraveny převzít kontrolu nad zásobami vzácných kovů v zemi na Ukrajině - prohlásil americký senátor Lindsey Graham po návštěvě Kyjeva. "Prezident Zelenskyj je potěšen a připraven dosáhnout strategické dohody se Spojenými státy ohledně vzácných kovů v hodnotě více než jednoho bilionu dolarů, které vlastní Ukrajina, a zavázal se k vytvoření pracovní skupiny se Spojenými státy," uvedli ve společném prohlášení američtí senátoři Richard Blumenthal a Lindsey Graham. Američtí senátoři rovněž uvedli, že "Ukrajina je bohatá na významné množství lithia, titanu a dalších vzácných nerostů, které ekonomika USA potřebuje. Dohoda s Ukrajinou v této oblasti by snížila závislost Spojených států na zahraničních konkurentech".

To jsou ale šikulové. Co ale budou dělat, až ta území přejdou natrvalo pod správu Ruské federace?
 

coNemateVedet
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (84 hlasů)

Ministr vnitra Ukrajiny Igor Klimenko oznámil zahájení prioritní evakuace obyvatel ze 183 osad Sumského regionu, ležících na hranici s Ruskem. Toto rozhodnutí bylo reakcí na složitou situaci v regionu způsobenou rostoucí bezpečnostní hrozbou. Ministr Klimenko zdůraznil, že evakuace se provádí s cílem zajistit bezpečnost civilistů, kteří mohou být ohroženi v případě další eskalace konfliktu. Na prvním místě je podle něj zajištění bezpečnosti lidí a minimalizace případných ztrát mezi civilisty.

Již dříve však bylo oznámeno, že místní obyvatelé aktivně předávají souřadnice ruské armádě pro útoky na oblasti, kde je soustředěna technika ukrajinských ozbrojených sil. Takže zde je zakopaný pes. Ne ochrana místních civilistů protože ukronáckové  vždy používali civilisty jako živé štíty, ale kvůli skutečnosti že místní obyvatelé aktivně předávají ruské armádě souřadnice kde je soustředěna technika ukrajinských ozbrojených sil.

coNemateVedet

Průměrný počet slepic: 4.6 (70 hlasů)

ZABITÍ LÉKAŘI V BRAZÍLII MĚLI NA MEZINÁRODNÍ LÉKAŘSKÉ KONFERENCI ODHALIT ODPOVĚDNOST MRNA VAKCIN ZA EXPLOZI TURBO RAKOVIN. Z 15 zázrakem nastoupilo do letadla jen 7

Osm lékařů, kteří zasvětili své životy studiu rakoviny a upozorňovali na ničivou epidemii turbo rakoviny, jež zachvátila svět, bylo nalezeno mrtvých...Lékaři byli na cestě na mezinárodní lékařskou konferenci v Sao Paolo, kde měli prezentovat svá zjištění, že mRNA vakcíny proti Covidu-19 jsou zodpovědné za explozi turbo rakovin a autoimunitních onemocnění, která dnes způsobují zmatek po celém světě. Mainstreamová média horečně pracují na tom, aby tento příběh zamítli pod koberec a ochránili tak farmaceutický vakcinační průmysl. Fakta jsou však nepopiratelná a my jim nedovolíme zakrýt pravdu…. Eduardo Baptistella z regionální lékařské rady řekl: „Bohužel, dostali jsme velmi smutnou zprávu a můžeme potvrdit smrt osmi lékařů. Lékaři se chystali na onkologickou konferenci. Byli to lidé, kteří zasvětili své životy záchraně jiných.“...

Podle jejich kolegy byli zesnulí lékaři připraveni předložit světu důkazy o tom, že veřejnost byla o povaze covidových vakcín zaváděna. Lékaři dospěli k závěru, že vlády a regulační orgány musí urychleně stáhnout z trhu všechny mRNA vakcíny dříve, než dojde k ještě většímu poškození lidí.

Tento poslední incident silně připomíná sestřelení letadla Boeingu 777 společnosti Malaysian Airlines nad Ukrajinou v roce 2014, na jehož palubě bylo přes 100 vědců směřujících na konferenci o AIDS v Melbourne přes Kuala Lumpur.

Vzácné druhy rakoviny explodují po celém světě a chovají se agresivním a nepředvídatelným způsobem, jaký jsme dosud neviděli. Brazilští lékaři přitom nejsou jediní, kteří se snaží odhalit pravdu.

Lékaři a medicínští výzkumníci povstávají ve vzdoru vůči kartelu farmaceutických firem a regulátorům, kteří jsou odhodláni držet lidstvo v řetězech.

Přední kanadský onkolog Dr. William Makis během své dlouhé a významné lékařské kariéry diagnostikoval 20 000 pacientů s rakovinou a říká, že on a jeho kolegové nikdy nic takového neviděli. Podle Dr. Makisa někteří z jeho mladých a zdravých pacientů zemřeli „dny nebo dokonce hodiny“ po diagnóze.

Nejsou to jen očkovaní lékaři, kteří padají jako mouchy. Je to napříč celou společností. Vysokoškolští studenti, členové královské rodiny, profesionální sportovci, popové hvězdy, herci a obyčejní lidé, kteří stáli ve frontě na očkování a posilovací dávky, dnes umírají na infarkty, mrtvice a extrémně vzácné a agresivní turbo rakoviny.

...Přítel Taylor Swiftové Travis Kelce obdržel od společnosti Pfizer 20 milionů dolarů, aby propagoval jejich smrtící produkt. Abychom to číslo uvedli na pravou míru, je to mnohem více peněz, než si vydělal fotbalem pro klub Kansas City Chiefs.

Útoky na ty, kteří říkají pravdu

Navzdory mimořádnému počtu mladých, zdravých, očkovaných lidí umírajících na turbo rakovinu, navzdory nepopiratelným důkazům o škodlivosti očkování, které máme přímo pod nosem, upozorňování na zločiny farmaceutického kartelu je velmi nebezpečná hra.

Jak vysvětluje Robert F. Kennedy Jr., farmaceutický kartel si podmanil mainstreamová média, vládu i regulační agentury a v jejich světě není místo pro lékaře odhalující pravdu.

AUTOR: Baxter Dmitry Překlad: BadatelNet

https://thepeoplesvoice.tv/doctors-killed-in-plane-crash-vowed-to-release-evidence-linking-mrna-to-turbo-cancer

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (72 hlasů)

Senátoři si mohou dovolit stavět své hrady z písku. A to jen proto, že válka zatím trvá a jim osobně nic nehrozí. Na nějakém Volodymyrovi jim nezáleží, koneckonců - jsou to jen anglosasové.

Co ale pak, až vše skončí? Je jedno jestli příměřím. V tom případě bude Rusko v pozici silnějšího vyjednávače a Ukrajina spolu s západem prohrají...

Pokud prohraje Rusko, tak každý ví, co by následovalo: "Co by byl svět bez Ruska?", pravil gosudar.

Třetí možnost je nasnadě, a její důsledky jsou stejné jako u první.

První, druhá a třetí. Vyberte si. Peklo bude následovat v každém případě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Jsme teď na Jadranu a ukrajinský auto je tu jedno. Zato našeho oblíbeného bezp. analytika jsme na pláži potkali :D 

Průměrný počet slepic: 3.7 (30 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Nejspíš nebudete v jejich oblíbeném letovisku. Taky jsem slyšela, jaké s nimi někde mají problémy. I v noci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinská útočná skupina byla zničena u Koreněvo v Kurské oblasti, informovali o tom ruské bezpečnostní složky.
15 vteřinové video viz zde: https://t.me/neCT24/60689 

Průměrný počet slepic: 4.3 (52 hlasů)

Voják Ozbrojených sil Ukrajiny vysvětluje, proč šli do Kursku.
26 vteřinové video viz zde: https://t.me/neCT24/60677 

Průměrný počet slepic: 4 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Ruské jednotky zničily v Sumské oblasti americký systém HIMARS, který ostřeloval Kurskou oblast, informuje ruské ministerstvo obrany.
1 minutové a něco video zničení Himarsu viz zde: https://t.me/neCT24/60704

podrobná zpráva na echo24.cz viz zde:
https://echo24.cz/a/H853N/zpravy-svet-rusove-znicili-himars-ktery-podporoval-ukrajince-v-kurske-oblasti

Průměrný počet slepic: 4.1 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže nakonec jak opravdu to bylo a kvůli komu lidé zaplatili statisíce za vytápění plynem a s ekonomikou EU to jde ke dnu?

Některé zprávy o tom viz zde:
Na ukrajinské stopy v útoku na Nord Stream upozornila již loni rozsáhlá investigativa německého deníku Der Spiegel. Tamní zjištění tvrdilo, že za útokem z roku 2022 stojí komando složené z ukrajinských dobrodruhů a pašeráků s malými jachtami, členů ukrajinské armády, námořnictva, speciálních jednotek a tajných služeb, ale také zástupců nacionalistické mládeže.
Související články:
Sabotáž na Nord Streamu schválil i Zelenskyj. Když ji chtěl zrušit, bylo už pozdě, píše WSJ
Za výbuchem Nord Streamu stáli ukrajinští potápěči. Německo vydalo mezinárodní zatykač
„Z důvodu veřejného zájmu nelze odpovědět.“ Německá vláda odmítá zveřejnit vyšetřování Nord Streamu
Podrobně na echo24.cz viz zde:
 https://echo24.cz/a/HifGt/zpravy-svet-nemecko-vydalo-zatykac-na-ukrajince-ktery-je-podezrely-z-utoku-na-nord-stream

Průměrný počet slepic: 3.8 (35 hlasů)

Útok na plynovody Nord Stream byl možný díky dohodě mezi Dudou a Zelenským, předpokládá bývalý šéf německé rozvědky August Hanning. Vyzval také německou vládu, aby požadovala od ukrajinských a polských úřadů náhradu za ztráty způsobené útokem na plynovody.
zdroj viz zde: https://t.me/neCT24/60699 

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

smazáno. Bylo již vyvěšeno od paní Včelky

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Tak to je dobré. :-))))) Nový termín, úplně jak od naší ukrajinské vlády a spol. Už jsem to dlouho neudělal, tak bych opět chtěl požádat, aby jste tu nic nevyvěšovali a namísto vyvěšování dali jen odkaz, nebo jen upozornili, že na cz24 je článek o něčem. Dlouhé texty totiž přeskakuji. Pokud jsou to "vyvěšené" kopie, tak nemají žádný přínos, krom toho, že je to nemorální. Protože to zřejmě sami nevíte a vidím, že jste se opět nezřízeně rozjeli, tak vám to musím opět napsat. Za vyvěšení si slepici nezasloužíte, za smazání bych dal pět, radši ale nehodnotím.

Průměrný počet slepic: 2 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

57 sirotků ve věku 6 až 16 let zůstává v Itálii, jsou umístěni ve třech střediscích v Bergamu. Děti opustily zemi v březnu 2022. Na Ukrajinu měli odjet 16. srpna. Itálie odložila jejich návrat nejméně o dva týdny, uvedla místní média s odvoláním na policejní oddělení v Bergamu. Policie odmítla žádost ukrajinských diplomatů. Důvodem byl signál několika mezinárodních organizací na ochranu dětí. Italští opatrovníci nezletilých podali žádost o mezinárodní ochranu.
nect24

Proč  asi Ukrajinci požadují návrat ukrajinských dětí? Že by kvůli pašeráctví nezletilých? Od Ukronácků je vše možné potvrdili to a každodenně to nadále potvrzují, viz bombardování jaderné elektrárny v Kursku a v Záporoží, zinscenované vraždy civilistů v Bučí, vraždy ruských civilistů v Belgorodu, výbuch plynovodu NS, vpád ukronácků do Ruska v Kursku atd.
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusové vypsali odměnu ve výši 5 milionů rublů za dopadení ukrajinských nacistů z videa viz níže.
Ukrajinský voják s nacistickou helmou v Kurské oblasti. Druhý ukrajinský voják nadává v němčině ruskému dědečkovi do sviní.
video zde: https://t.me/LussiList/44671

český list

Průměrný počet slepic: 4.3 (43 hlasů)

který v němčině urážel ruské důchodce. Jedná se o 38letého Vasyla Danyljuka  viz foto obyvatele Ivano-Frankivska

ua vojak ktery urazel ruske duchodce

český list

Průměrný počet slepic: 4.3 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Na to, aby nám Fiala do očí řekl, co si o nás myslí, si musíme platit fašistu Foltýna - specialistu pro komunikaci, kterého Fiala najal, aby nás urážel, vyhrožoval nám a nadával nám do sviní.
Sále si to necháváme líbit a ještě si to platíme. Dobře nám tak.
video z lampasákem Foltýnem zde: https://t.me/LussiList/44666

český list
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

My Češi nikdy neztrácíme smysl pro humor, viz níže výstižné sarkastické video "Mimořádně obětavý Ukrajinec"
https://t.me/LussiList/44651

český list

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (32 hlasů)

Pan Kotrba souhlasí,  že Čt  dobře nefunguje a navrhuje postup nápravy, který dlouhodobě  není funkční. 

 Z oslovených osobnosti ve výzvě reagoval rychle, bohužel nekonstruktivně a výhružně. Co ostatní osloveni?   Bude zajímavé,  jak budou reagovat. Budou mlčet, vyhrožovat, něco navrhnou nebo dokonce  výzvu  nějak podpoří. 

Volby jsou brzo  a vliv veřejných médií  je velký a funguje, viz volby do EU.  Ta jednokolejnost Čt trvá již několik let a bez účinnějšího  tlaku ke změně těžko dojde. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

přečetl jsem dnes v časopissu TO článek vysvětlující kdo jsou a jak se chovají zastánci liberálně demokratických pořádků. Věřte, nebo nevěřte. Ale je to tak. Lze to ověřit i v nedávném Vidlákově článku o paní Libušce.

https://denik.to/znamy-youtuber-mikejepan-ve-jmenu-vlady-sikanuje-duchodce/

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Psal jsem tady, že kromě  a,  neplacení poplatků   ČT  je také potřeba  b,  vypnou a nepoužívat   vymývačku mozku ( televizi ), nebo ji alespoň výrazně  omezit. Důvodů je více, pěkně  o tom  hovoří  např. i Petr Robejšek ve svých pořadech.

S neplacením poplatků ČT  tak trochu souvisí i neplacení poplatků ( a nekrmení americké hydry )  nenažraným americkým  firmám.  Hovořili  jsme o tom tady na Kydech před cca rokem -  pokud platíte platební  kartou, americké firmy VISA,  Mastercard  a další mají z každé transakce platební kartou vývar jednotky procent ( přesné číslo lze dohledat na webu ). To je v součtu všech plateb gigantická částka. 

NEPLAŤTE PLATEBNÍMI KARTAMI !!!  Plaťte pouze hotově! Protože pokud nebudeme platit hotově, banky  budou mít záminku ke zrušení  peněz. A to bude TOTAL CONTROL.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Matěj Kotrba byl chytrý a když začalo o něco jít i statečný chlap. A taky se podobal císaři pánu.  O Štěpánu Kotrbovi jsem si něco podobného myslel dodnes. Teda kromě tý podoby. Dnes už zůstalo jenom chytrý. To on je. Přestal jsem si ho vážit. Jeho ironické komentáře mi budou chybět. No, najdu si jiné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Že by pan Kotrba dostal odkudsi nabídku, která se neodmítá a chce se zavděčit?

Nebudu vypisovat, ve které vteřině, ve které zprávě, ve kterém pořadu je to, na co bych si měl na čistém na třikrát složeném papíru, hmotnosti 60g/m2 formátu A4 nejlépe pravopisně bez chybně,  zbytečně ztěžovat. Udělal jsem to jednou ve věci loga ČT a odeslal panu Uhdemu a dostal to k vyjádření pachtel. Ne díky. Každý, včetně vážené a ctěné RADY, příčiny nespokojenosti denně vidí a slyší z obrazovky. Teď nám předhodily velké sousto - naši NORU, zítra to může být sousto větší, ale o tom pochybuji. Spíše než KULIOČKO tak Souček.

Nejvíce mi však vadí zamlčování, utajování zpráv, zveličování  těch věrchušce libých a zamlčování nelibých. Tendenční zpravodajství třeba z voleb Trumpa. Tak asi Štěpáne Kotrbo. A hrňte se na policii se žalobou, že říkám svůj názor.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

sorry, zakoktal jsem se

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

že kotrba chce být povýšen na plukovníka

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

povinnou brannou povinnost..Mladí, těšte se, to dorazí i do ČR. Plazením, přískoky vpřed...to jsou vyčistěné kanady ? !!! 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokračování:

Podívejme se na dějiny Lucemberské dynastie. Nebudu zacházet do podrobností, jen shrnu známá fakta. Poněkud podrobněji se budu věnovat Zikmundovi, který panování této dynastie ukončil a který se stal králem Uherským a později i Českým.

Český stát za vlády Karla IV. dosáhl vrcholu svého politického a hospodářského významu. Bohatství z těžby stříbra a Karlem IV. prosazované projekty učinily z Prahy jedno z nejdůležitějších evropských měst. Český král se také stal císařem Svaté říše římské, což dále zvýšilo prestiž a moc českého státu.

Rovněž Uhersko mělo silnou ekonomiku díky zemědělství a těžbě zlata (ve slovenské Kremnici), ale nedosáhlo takového politického vlivu jako České království. Jeho politická síla se více projevovala na regionální úrovni a část jeho síly odčerpávaly boje proti osmanské expanzi. Oba státy byly důležité evropské mocnosti, ale český stát pod vládou Karla IV. měl výraznější mezinárodní postavení a byl ekonomicky zdatnější, což z něj činilo jedno z nejvýznamnějších království v Evropě 14. století. V této době nedocházelo mezi oběma státy k nějakému vzájemnému ovlivňování.

A nyní se podívejme trochu podrobněji na Zikmunda:

Zikmund Lucemburský se narodil v roce 1368, jeho matkou byla  čtvrtá manželka Karla IV. Alžběta Pomořanská.

O rok dříve (1367) se uherskému králi Ludvíku I. narodila dcera  Anna Uherská. Pro posílení své mocenské pozice používal Karel IV.  i sňatkovou politiku. Ve svém nejmladším synovi viděl klíč pro odemknutí dveří Uherského království. Proto záhy domluvil s Ludvíkem I. svatbu mezi svými potomky, tehdy ještě malými dětmi.

Zikmund byl vychováván na pražském dvoře, což bylo jedno z hlavních center středověké kultury a vzdělanosti v Evropě. Získal vzdělání odpovídající jeho postavení, které zahrnovalo nejen klasické studium latiny, literatury, historie a filozofie, ale také vojenský výcvik a diplomatické umění. Po smrti svého otce byl jako desetiletý poslán na dvůr uherského krále Ludvíka I. Velikého, kde měl pokračovat ve svém vzdělávání a kde se připravoval na svoji budoucí roli v uherské politice. Na uherském dvoře se Zikmund seznámil s místními politickými a kulturními zvyklostmi, což mu později pomohlo při jeho vládě v Uhrách. Zikmundova výchova v Uhrách přispěla k jeho odcizení od poměrů v Čechách, což mělo negativní dopad na jeho popularitu a přijímání v českých zemích.

Ludvík I. zemřel 1382 aniž by zanechal mužské potomky, proto první léta po jeho smrti usilovaly o Uherský trůn různé evropské rody. Roku 1385 se podařilo uherské šlechtě prosadit plánovaný sňatek mezi Zikmundem a Annou Uherskou, ale ještě další dva roky trvalo než byl 1387 Zikmund prohlášen za Uherského krále.

Omlouvám se, teď udělám vsuvku, která souvisí s našim povídáním jen okrajově, ale rád bych tady ukázal řetězec příčin a důsledků, na které chci dále navázat. 

Řád templářů byl založen v roce 1119 v Jeruzalémě jako vojenský řád na ochranu poutníků na cestě do Svaté země. Byli podporování evropskými panovníky a papeži. Brzy se stali jedním z nejmocnějších křesťanských řádů. Templáři získali četná papežská privilegia, která jim umožňovala například vybírat daně, byli osvobozeni od placení desátků. Financovali také křížové výpravy do Svaté země, na to dostávali velké dary od panovníků i bohatých jedinců. Roku 1291 byli vytlačeni ze Svaté země a začali se angažovat v Evropě. Vytvořili jeden z prvních mezinárodních bankovních systémů. Poskytovali finanční služby, jako byly půjčky, úschova majetku a přeprava financí. Vytvořili systém bezpečných pokladen, který umožňoval přenos velkých částek peněz mezi různými částmi Evropy, což z nich učinilo klíčové hráče v evropské ekonomice. Francouzský král Filip IV. Sličný měl velký zájem na likvidaci templářů, protože dlužil řádu značně velké peníze a toužil po jejich majetku. Filip obvinil templáře z kacířství a dalších zločinů, čímž vytvořil záminku pro jejich zatčení a následnou konfiskaci jejich obrovského majetku. Finanční zisky mu umožnily několik úspěšných vojenských tažení, včetně války s Anglií. Dostal se do konfliktu s papežem Bonifácem VIII. ohledně zdanění církevního majetku a královské kontroly nad církví ve Francii. Papeže zajal a podřídil si církevní moc ve Francii. Filip se rozhodl přesunout papežský dvůr do francouzského Avignonu, aby ho měl pod svoji kontrolou. Během tohoto období (1309–1377) sídlilo sedm po sobě jdoucích papežů v Avignonu. "Avignonské zajetí" bylo kritizováno mnoha současníky jako přílišná podřízenost papežů francouzským králům a oslabení papežské autority mimo Francii. Toto období je nazýváno nazývané západní schisma nebo papežské schisma. Způsobilo hluboké rozdělení uvnitř církve a mělo velmi negativní vliv na její jednotu a autoritu.

Vraťme se opět k Zikmundovi. Karel IV. pro oba své syny Václava IV. a Zikmunda zajistil vynikající výchozí politické pozice. Problém byl v tom, že Zikmund měl pro tito pozice mnohem větší nadání než Václav IV. V Římské říši existoval vládce - římský císař, který mohl mít svého zástupce římského krále. Po smrti Karla IV. obě funkce zastával Václav IV. Jenže své vladařské povinnosti nezvládal, ani jako český král, natož jako římský císař. Proto, jako varování, byl v roce 1400 zbaven titulu římský král. V roce 1410 byl zvolen za římského král Zikmund. Protože do pravomoci římského krále spadal vztah mezi císařstvím a katolickou církví, vzal si Zikmund za úkol vyřešit papežské schisma a tím opět obnovit autoritu církve. Řešení mělo být nalezeno na církevním koncilu. Pro jeho konání byla vybrána Kostnice, jednak proto, že se nacházela přibližně ve středu říše a také proto, že byla schopna takovou velkou akci zvládnout. Koncil trval 4 roky a jednání se účastnilo několik tisíc osob, z nichž přibližně 600 bylo oficiálních zástupců církve, tedy kardinálů, biskupů, opatů a dalších duchovních. Kromě nich se koncilu účastnilo také mnoho světských hodnostářů, včetně králů, princů, vévodů a jejich doprovodu. Celkový počet lidí, kteří se v době koncilu shromáždili v Kostnici, se odhaduje na 15 000 až 20 000 osob, což značně převýšilo běžný počet obyvatel města.

Během západního schisma, kdy existovalo několik papežů (v Římě, Avignonu a později také v Pise), každý z nich usiloval o papežský úřad, což vedlo k rozdělení církve. Kostnický koncil dosáhl sjednocení církve sesazením všech tří současných papežů (Jan XXIII., Řehoř XII., Benedikt XIII.) a volbou nového papeže Martina V. v roce 1417. Tím bylo schisma úspěšně ukončeno a autorita papežství obnovena.

V době papežského schizmatu došlo v církvi k úpadku mravů, mnozí církevní hodnostáři zneužívali své postavení pro osobní zisky, což vedlo k rozšířené korupci a morálnímu úpadku. To vyvolalo vlnu nespokojenosti a volání po reformách, jak od některých církevních představitelů, ale také od laiků a reformátorů, jako byl Jan Hus. Ten kritizoval církevní korupci, zejména praxi odpustků a morálního úpadku kléru. Jeho volání po návratu k původním hodnotám křesťanství a jeho kritika bohatství a moci církve byly vnímány jako přímá hrozba pro zavedený řád. Koncil se rozhodl tuto kritiku potlačit tím, že Jana Husa obvinil z hereze. Navzdory Zikmundovu ochrannému glejtu byl Hus zatčen, souzen a nakonec odsouzen k smrti upálením, ke kterému došlo 6. července 1415. Tento čin měl sloužit jako výstraha pro další potenciální kritiky církve, aby zůstali loajální a nepokoušeli se narušit církevní autoritu.

I když se Kostnický koncil se jevil jako velký Zikmundův diplomatický úspěch, ve skutečnosti upálení Jana Husa a následný rozmach husitství v Čechách se obrátily proti Zikmundovi a připravily mu dlouhodobě mnoho dílčích porážek.

Druhým celoživotním úkolem Zikmunda byl boj proti expanzi Osmanské říše. Ani tady příliš neuspěl. V roce 1396 se postavil do čela křižáckých vojsk v bitvě u Nikopole. Tato bitva skončila katastrofální porážkou křižáků. Zikmund sám unikl smrti a zajetí tím, že se zachránil útěkem po Dunaji na benátské lodi. Po bitvě u Nikopole ovládli Osmané prakticky celý Balkán, včetně Bulharska, Srbska a většiny Albánie. Na konci Zikmundovy vlády Osmané už pevně drželi území až k Dunaji, na samou hranici Uherska. Zikmundova vláda v Uhrách byla z velké části poznamenána snahou o obranu Uher před osmanskou hrozbou, jejich expanzi sice dokázal zpomalit, ale zcela ji zastavit se mu nepodařilo.

Zikmund byl prohlášen českým králem roku 1420, po smrti svého nevlastního bratra Václava IV. Jeho nástup na trůn byl však velmi komplikovaný kvůli odporu husitů, kteří odmítali uznat jeho vládu. Zikmund se pokusil několikrát vojensky potlačit husitské povstání, ale bez většího úspěchu. Během husitských válek 1422-1436 byla jeho moc v Čechách značně omezená. Čechy byly v této době rozdělené a Zikmund nebyl fakticky schopen vládnout. Až v roce 1436 (rok před jeho smrtí) se dohodl s kališníky na tzv. Basilejských kompaktátech, které byly kompromisem mezi katolíky a husity. Teprve po této dohodě byl fakticky uznán jako český král.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)