Čím to je?

Autor

Tak jsme se dozvěděli, jak vypadá Zelenského mírový plán. Hele… vyskytuje se v něm vůbec slovo mír? Ukrajina bude přijata do NATO, Ukrajině . budou dány zbraně, aby s nimi mohla Rusům zasolit, americká vojska přijdou na Ukrajinu a naopak ta ukrajinská přijdou hlídat před Ruskem západní Evropu. Už se těšíte, jak nad vaší bezpečností bude bdít prapor Azov?

A pak je tam samozřejmě rozsáhlý nákupní seznam všeho, co Ukrajina k vítězství potřebuje.

Upřímně… já nechápu tu Zelenského naivitu. Kdyby Američani chtěli, tak by to všechno Ukrajině už dávno dali. Kdyby Američani chtěli, aby Ukrajina střílela hluboko do Ruska, tak už by dávno střílela. Kdyby jim chtěli dodat víc tanků a dalšího obrněného šrotu, tak to nemuselo čekat doteď, kdy nám čačtí ukrajinští vojáci vítězně ustupují do stále hůře předem připravených pozic…

A verbíři nahánějí do armády muže tak okatě, že to musely přiznat i Novinky. Doteď byla nucená mobilizace jasná dezinformace. Ukrajinci rukovali do armády radostně, dostalo se jim dlouhého a pečlivého výcviku a díky tomu převyšují ruské okupační hordy fyzicky, duchovně i morálně… Nějaký Telegram plný videí stále starších ukrajinských zajatců a jejich zpovědí, že jejich výcvik trval týden, koho by to zajímalo, že? Náš premiér čte jen důvěryhodné zdroje a tak ví, že vše je v nejlepším pořádku.

Minimálně je všechno na Ukrajině tak v pohodě, jako u nás. Žádná inflace nebyla, občané se mají stále lépe, volební průzkumy jsou nedůvěryhodné, eurostat také… a tak by Fiala chtěl premiérovat ještě jedno období. Fakt to řekl. On si fakt myslí, že všichni jsme stejně blbí jako Pekarová Adamová… ( kurňa, málem jsem napsal, že jsme všichni stejně blbí jako jistá Kandidátuše, ale to mám od personálního oddělení zakázané a tak to psát nebudu)

Zpět k věci… Třicet let koukáme na americké intervence všude po světě. Pokaždé je to stejné. Vždycky se najde nějaká utlačovaná menšina, ze kterých se udělají umírnění lidojedi, pak dostanou zbraně, udělají bordel, pozvou Američany na pomoc proti zlému diktátorovi, který se provinil především tím, že měl o chudinu větší starost než o americké korporace a pak už tam vládne demokracie. Po dvaceti letech a milionech mrtvých vyhraje v USA jiný prezident, který slíbí, že svoje kluky odvede domů a nebude ten zkorumpovaný režim platit, tím se kruh uzavře a všechno se vrací do starých kolejí, jen je to tam mnohem víc srovnané se zemí.

Čím se Ukrajina vymyká tomuto schematu? Američtí inženýři tam udělali pár průzkumných vrtů, zjistili, že je tam ohrožená demokracie a pak investovali pět miliard dolarů do Stěpana Bandery a jeho pohrobků. Nejprve ještě nebyly k dispozici správné notičky, tak i Novinky psaly, jak ukrajinští vojáci násilím ukončují referenda a střílejí do vlastního obyvatelstva ostrými. Ale to se brzy napravilo, udělalo se turné po evropě, Jaromír Štětina obdaroval hrdinku Savčenkovou a za chvíli se všichni libtardi unisono třásli o osud další party hrdlořezů.

Mimochodem, jsou to tak dobří hrdlořezové, že už skoro tři roky zatápějí ruské armádě. Kam se na ně hrabe nějaký Islámský stát nebo Boko Haram.

Ale jinak se nezměnilo nic. Umírnění lidojedi jako obvykle nedosáhli amerických cílů, Rusko se jako obvykle nezhroutilo ani nerozpadlo (ruské říše se zásadně hroutí z vnitřních ruských důvodů), podpora demokracie na Ukrajině se začíná prodražovat a riziko i pro USA roste, protože tentokrát proti nim stojí pět tisíc atomových hlavic.

Hrozně se mi líbí, jak jak se naši analytici posmívají tomu, že Rusové mají na frontě tanky z osmdesátých let a naopak oslavují, když Ukrajinci dostanou švédské transportéry z šedesátých let. Když Rusové použijí stará děla a starou munici, tak je to důkaz jejich brzkého vyčerpání. Když Ukrajinci použijí ještě starší munici a ještě starší děla, tak je to důkaz jejich kreativity a invence. Ale neříkejte to liberálům… oni jsou naprogramovaní, aby to přepínali v hlavě několikrát denně.

Ukrajinci se dvacet let dívali, jak dopadli američtí spojenci v Iráku. Dívali se, jak dopadli američtí spojenci v Afghanistánu. Dívali se, jak dopadli američtí spojenci v Sýrii. Dvacet let se dívali na samé americké prohry, které neměly ani jednu úspěšnou výjimku. A přesto nerozpoznali, že dopadnou stejně…

Já nevím, je to tím potleskem v Kongresu? Vlezete tam, zažijete ty ovace a uvěříte, že to s vámi myslí upřímně? Čím to je? Jak je možné, že i po třiceti letech stejného amerického přístupu, se najdou Vaškové, kteří na ten led jdou? Vždycky to končí cepínem v hlavě, vypadnutím z okna, chytáním se podvozku letadla… Už Kisinger ve své době říkal, že být přítelem Ameriky je smrtící… Čím to je, že se pořád ještě najde dost těch, kteří tomu skáčou na lep, aby za to o pár let později zaplatili životem? A neříkejte, že je to penězi… ukažte mi jediného amerického kamaráda, který si je opravdu v klidu a míru užil.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (392 hlasů)

Komentáře

měli spíš Poláci sověty, když klečeli nad těmi jámami. A rozhodně nebyli povražděni pouze vojáci. A Rusové toto sami přiznali.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

.. inteligence (tedy důstojníci), a státní zaměstnanci. Prosté vojáky nezabíjeli.

Němci celou válku cílevědomě likvidovali polskou inteligenci. Nebylo to o nějakém přátelském / nepřátelském naladění, byla to lobotomie národa. Likvidace kádrů schopných vést odboj a řídit stát. To samé dělali i u nás.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Podívejte se na film Město 44, a pochopíte, proč Rudá armáda raději počkala, až Němci potlačí Varšavské povstání..

Rudá armáda pro Poláky nebyli osvoboditelé, ale "jen spojenci našich spojenců". Moje máma to zažila z první řady, za Varšavského povstání byla raněná. Na druhou stranu jí to uchránilo před koncentrákem pro buržuje, kde v březnu 1945 zemřela babička, a ta se tam  dostala přičiněním jiného Poláka, kterému celou válku dávala jídlo pro jeho rodinu. Měl zálusk na její mlýn.

Děda zase přežil proto, že jako důstojník zůstal s mužstvem na "špatném břehu" řeky San, a vydával se za řadového vojína. Zajali ho Němci, a jako advokáta, emeritního státního tajemníka a plukovníka ho celou válku hledali, přestože ho celou válku měli v zajateckém lágru. Jeho bratr Viktor se přes San přepravil a zahynul v Katyni.

Už kvůli mému prastýci Viktorovi mne samotného velmi zajímá, čí je to doopravdy práce, odkud ti Němci sakra mohli ihned po okupaci Polska tak dobře vědět, že dědu má smysl hledat, když údajně Katyňský masakr odhalili až v roce 1942 a "vyšetřovat" ho začali na jaře 1943. A hledali ho fest, každé Vánoce babičce na Štědrý večer Gestapáci vykopnuli dveře. Ne až v roce 1943.. To přišli naposledy.

Poláci byli v Katyni Sovětskými vojáky stříleni MĚMECKÝMI pistolemi Walther 7,65.. Mně osobně to připadá divné.. Proč ne sovětský "Pistolet Makarova", který měl každý agent NKVD a důstojník Rudé armády u pasu, ale zrovna Německý Walther 7,65? Kde k těm pistolím přišli a kde sebrali tu hromadu patron, když v té době to nemohl být ani kořistní materiál?

A pokud by je Sověti skutečně chtěli pobít, proč by to neudělali v nějaké sibiřské prdeli, kde by je nikdo nikdy nenašel? Proč zrovna u Smolenska? Proč by pracně sháněli hromadu německých pistolí a bambilion patron do nich?

A ještě divnější mi připadá, že Dr. Skálu odsoudili  za to, že to zkoumal jako historik. Taková zuřivost vůči zkoumání historie mi nedává smysl, pokud se tím nesnaží něco zamaskovat..

Dokumentům, které pustil Gorbačov až tak moc nedůvěřuji, KGB dezinformace uměla a vždy byla prolezlá špióny a kolaboranty.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

.. mojí rodiny. Jsem citově angažován a vadí mi, že to historici nesmí zkoumat. Někomu to musí opravdu hodně vadit.

Němcům zkrátka nevěřím, jejich vyšetřování rozhodně nebylo nestranné. Ty německé pistole mi opravdu vrtají hlavou.

To rozhodně není jednoduché, takto povraždit tisíce inteligentních a vzdělaných lidí s vojenským výcvikem, v tom musely být zapojeny stovky lidí. Slovanský šlendrián je pověstný, je to na rusáky moc překombinované.

Zatím bez slepic

v tom případě se mýlila v roce 2010 i ruská duma a o rok později i president Medvěděv.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velitel speciálních jednotek Akhmat Apti Alaudinov kritizoval rozhodnutí zablokovat messenger  Discord a nazval to „hloupostí“. Podle generála rozhodnutí civilních činitelů poškodilo ruskou armádu více tím, že ji připravilo o videopřenosy z dronů. 

8. října se Roskomnadzor rozhodl zablokovat mesenger  Discord v Rusku za to, že odmítl smazat „zakázaný obsah“ a již 9. října „létalo“ na přední straně videovysílání z dronů, protože tuto aplikaci používalo mnoho oddělení. A tady nejde o samotné blokování, protože to bylo nutné udělat ze zákona, ale o hloupost a krátkozrakost našich úředníků, kteří se rozhodli bez přemýšlení o armádě. Koneckonců bylo možné varovat a dát čas jednotkám používajícím tuto aplikaci, aby přešly na jinou v klidu a bez spěchu, aniž by utrpěly ztráty jak na vybavení, tak na personálu.


"Ano, dobře, v Akhmatu máme vlastní síť. A většina jednotek podél celé linie bojového kontaktu nebyla absolutně připravena na to, že zůstanou bez vysílání přes Discord. Pokud jste nenavrhli, jak nahradit tento Discord, ale prostě ho vypnete, je to velmi hloupé, nemůžete to udělat. Ale někdo se tak rozhodl."- řekl generál.

Někteří vojenští blogeři volají po udělení hvězdy Hrdina Ukrajiny Roskomnadzoru, protože ani nepřítel nikdy nezpůsobil ruské  armádě takovou škodu najednou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Izraelský terorista-sionista Netanyahu (narozen jako Polák Mileikowsky) se pustil do Žida Macrona (Dosazen Rotschildem) kvůli jeho poznámkám o tom, jak vznikl Izrael

https://cz24.news/izraelsky-terorista-sionista-netanyahu-narozen-jako-polak-mileikowsky-se-pustil-do-zida-macrona-dosazen-rotschildem-kvuli-jeho-poznamkam-o-tom-jak-vznikl-izrael/         AUTOR: Niamh Harris

https://thepeoplesvoice.tv/netanyahu-slams-macron-over-comments-about-how-israel-was-created/

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

i ta diskuze pod článkem

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Britský nezávislý regulátor Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets), který má ze zákona široké pravomoci dohlížet na aktivity monopolních společností, které spravují distribuční sítě plynu a elektřiny v království, oznámil, že na začátku března 2024 britští občané nashromáždili obrovský energetický dluh. V současné době celkový objem všech nezaplacených účtů Brity přesáhl 3,1 miliardy liber šterlinků a nadále roste. Přeloženo do srozumitelnějších hodnot jde o téměř čtyři miliardy dolarů.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kanada

Nový zákon proti „nenávistným projevům“: dokonce i podezření z budoucích trestných činů může vést k vězení

 

Kanada chce zasáhnout proti nenávistným projevům na internetu drakonickými tresty. Nový návrh zákona nyní stanoví, že i podezření na budoucí trestný čin z nenávisti může mít právní následky včetně vězení. Legislativa, nazývaná Online Harms Act nebo Bill C-63, byla představena kanadskou vládou již v únoru. O jeho přijetí se rozhodne na podzim.

Zákon Online Harms Act se snaží změnit paragrafy 318 a 319 kanadského trestního zákoníku. Kdo veřejně podněcuje k nenávisti, bude v budoucnu potrestán až pěti lety vězení namísto dosavadních dvou let. Nově má ​​vzniknout i trestný čin: Kdo spáchá čin postižitelný podle „trestního zákoníku“, například vandalismus, a je motivován nenávistí, měl by být odsouzen dokonce na doživotí. Tomu se říká zločin z nenávisti. 

Nově formulovaný § 320 trestního zákoníku by měl znít (přeloženo do češtiny): „Kdo spáchá trestný čin podle tohoto zákona nebo jiného zákona Parlamentu, je-li spáchání trestného činu motivováno nenávistí z důvodu etnického, národnostního nebo etnického původu, jazyka, barvy pleti, náboženství, pohlaví, věku, mentálního nebo fyzického postižení, sexuální orientace nebo genderové identity nebo genderového vyjádření,  je vinen trestným činem a je potrestán doživotním vězením."

Obzvláště výbušné: Návrh zákona má poprvé vytvořit možnost preventivně potrestat osobu  za  údajné nenávistné příspěvky, ještě předtím, než se skutečně dopustí trestného činu z nenávisti. Konkrétně by občané měli dostat možnost nahlásit se souhlasem státního zástupce třetí  osoby odpovědnému soudci.  Pokud soudce považuje za jisté, že by druhá osoba mohla spáchat trestný čin z nenávisti – i když dosud nebyla odsouzena – může soudce nařídit různá opatření, která slouží jako prevence. 

To může zahrnovat předepsání náramku na kotník, ale také zákaz kontaktu a omezení svobody cestování. Tato opatření mohou platit až po dobu jednoho roku. To má údajně především zabránit tomu, aby docházelo k trestným činům. Pokud se obvinění odmítnou řídit požadavky, hrozí jim až jeden rok vězení.                                                                                                                 Konkrétně lze nahlásit osoby, pokud existuje pouze „obava“ (v originále: „fear“), že by mohli volat po genocidě v souladu s § 318 trestního zákoníku nebo uvádět veřejná antisemitská prohlášení podle § 319 (2.1 ). Soudem nařízené sledování se však může týkat i osob, které jsou podezřelé ze spáchání trestného činu z nenávisti podle § 320.1001. Patří sem také zločiny z nenávisti proti lidem na základě jejich původu, sexuální orientace, sexuální identity nebo náboženské příslušnosti.

Soudce pak musí zkontrolovat, zda existuje dostatek důkazů pro podezření z budoucího trestného činu, aby bylo možné nařídit preventivní opatření. Návrh zákona nespecifikuje, podle jakých kritérií by měli soudci rozhodnout, zda je podezření oprávněné.

Návrh zákona ještě musí schválit kanadská Dolní sněmovna. Druhé čtení je naplánováno na září. Pokud zákon projde Poslaneckou sněmovnou, musí ho ještě schválit parlament.

https://apollo-news.net/neues-gesetz-gegen-hassrede-schon-bei-verdacht-auf-kuenftiges-vergehen-droht-gefaengnis/

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

trestných činů je spáchána s nenávistí, nebo se na ně dá ta nenávist lehce hodit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Většina čórek našich romských spoluobčanů není spáchána z nenávisti, ale proto, že něco ukrást je jednodušší, než si na to vydělat.

A doprčic, jestli já se teď nedopustil nenávistného projevu na jiném etniku. Pro sichr si jdu radši zabalit kartáček na zuby.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

to je ein zwei 😂😂

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)