To nevymyslel sám...

Autor

Tak nám premiér prohlásil, že odvolá našeho oblíbeného ministra pro místní rozvoj, který si skvěle poradil s digitalizací, odvedl velmi dobrou práci, ale bohužel to neuměl voličům vysvětlit a ti mu v krajských volbách dali takřka absolutní výprask. Po volebním fiasku dal Bartoš k dispozici funkci předsedy strany a oznámil, že se o znovuzvolení už nebude ucházet.

Ale počítal s tím, že dál zůstane ministrem. Ještě včera šel na schůzku s premiérem a po ní na všechny strany rozhlašoval, že na vládním angažmá se nic nemění, dokonce ještě dal premiérovi nabubřelý seznam požadavků, které mu má blyštivý Péťa okamžitě splnit, jinak budou Piráti zlí.

Ještě v poledne dával Bartoš rozhovor Českému rozhlasu, kde říkal, že má premiérovu důvěru. O hodinu později mu Fiala zavolal, aby mu oznámil, že je odejít. Premiér k tomu dodal, že si Bartoš sám neuvědomuje rozsah digitalizačního průseru…

Pokud vím, naposledy od nějakého premiéra podobnou facku dostala Karolína Peake…

Piráti teď samozřejmě řeší, jestli se postaví za svého už odcházejícího předsedu a nebo si ponechají lukrativní posty ministra zahraničí a ministra pro legislativu. Je to o to pikantnější, že Lipavský ani Šalamoun ani nejsou poslanci, takže v případě odchodu skončí na pracáku. Je to docela hezké dilema, protože pokud ti dva neodejdou spolu s Bartošem, tak je s pirátskou stranou konec. Nikdo už jim nikdy neuvěří žádné ideály ani hodnoty, i kdyby mluvili o proruské špíně každý den. Jestli si Lipavský ponechá korýtko a ke straně se nebude znát, mohou se ostatní rovnou spláchnout.

Ale tohle je pirátský problém. Já si jen vezmu kýbl popcornu, budu to zpovzdálí sledovat a možná půjdu v pondělí navštívit Gregorovou do její bruselské kukaně, abych se poptal na její (duševní) zdraví.

Pro mě je mnohem zajímavější, jak to Fiala s Bartošem vlastně udělal. Buď je Ivan totální vyfetlo, které ráno bylo ještě tak pod parou, že nepoznal jemné premiérské signály k odchodu a nebo mu tu politickou facku dal Fiala schválně. Chápu ten nátlak z ODS, že pokud ty pirátské neumětely nevyhodí, tak se mu vzbouří jeho vlastní lidi, protože Piráti teď táhnou vládu dokonale ke dnu, ale to se dalo udělat tak nějak hezky. Dalo se Bartoše ukecat, dát mu nějaký flek v dozorčí radě, podobně uplatit Lipavského i Šalamouna a pak na společné tiskovce oznámit, že Bartoš si sype popel na hlavu, přebírá odpovědnost a odchází.

Místo toho teď Richterová běhá před kamerami a mluví o podrazech a korytech a Fiala mluví o dezinformacích. Vládní strategická komunikace par excelance a jak trefně podotkl Pavel Šik, čekáme až nám TZLD Foltýn řekne, kdo je tady protentokrát svině a proruský trol.

Že to Blyštivý Péťa udělal takhle drsně, to podle mě není samo sebou. Na jedné straně Bartoše naprosto sprostě vyfakoval, že se ozvala i Schillerová a na druhé straně licoměrně mluví o tom, že to není konec Pirátů ve vládě, jen konec neschopného Bartoše. Jasně, nikdy nehledej zlý úmysl tam, kde se to dá vysvětlit Fialovou blbostí, ale přece jenom, tohle není úplně standardní věc ani u Blyštivého a jeho skvadry. Proto si dovolím malou spekulaci.

Víte, ono celé SPOLU opravdu hrozí, že za rok nepřekročí 11% preferencí do poslanecké sněmovny. Obzvlášť s Bartošem za zády. (A také s Foltýnem, PreVítkem, Pekarovou a Jurečkou). Úspěch plodí úspěch a neúspěch plodí neúspěch. Trendy jsou jasné, poprvé jsme je viděli v eurovolbách a dokonale se potvrdily i teď ve volbách do krajů. Že přišlo málo lidí? Ano, nepřišli ti vládní a nemají žádný důvod přijít ani příště. Vláda by musela jaksi pootočit kormidlem a to přece jenom trvá déle než kolik mají času. Navíc, všechny možnosti už dávno shořely na Ukrajině, pokladna je prázdná a lidi naštvaní.

Do toho se včera u Marie Bastlové vynořil Kalousek a jakoby náhodou začal mluvit o nové straně o které vlastně mluvit nechtěl, ale která určitě vznikne, i když on o tom nic neví. Teď se dokonce Hilšer nedostane do senátu, protože všichni budou ze škodolibosti volit Bártu, takže Kalous bude mít místo Kchárla i ideální fíkový list, který mu navíc nebude usínat ve sněmovně. Mně se to prostě vyplní…

Fiala samozřejmě soupeří s Babišem, ale jen díky Babišovi, má Fiala důvod k existenci. Babiš je strašák, který drží SPOLU pohromadě. Ovšem Kalousek je pro Fialu pohroma. Já vím, že je to hajzlík první kategorie, ale je to schopný hajzlík. I Zeman o něm říkal, že po Klausovi mu byl jediným důstojným politickým soupeřem. Kalousek je pravičák, má punc toho, kdo chtěl vyrovnaný rozpočet, je prounijní, proamerický, zuřivě antiruský, byl Lidovec, byl TOPkař, pekl se STANem a byl ministrem financí ve vládě ODS… Pokud založí stranu, tak to CELOU čtyřkolku dokonale vykastruje. Od Fialy přes Pekarovou, Jurečku i Rakušana. Taky by tu po volbách mohl zůstat jeden dvacetiprocentní Kalousek a milion propadlých liberálních hlasů.

Ale na toto téma jsem psal už v lednu letošního roku. Mimochodem… když si tenkrát můj článek přečetl Babiš, napsal mi, že jsem ještě větší idiot, než si myslel, když uvažuju o něčem takovém. A vidíte, už je to tady.

Možná slyším trávu růst a nakonec si na to nikdo netroufne, ale vlastně bych se nedivil, kdyby kopanec Bartošovi byl způsob, jak udělat rychle předčasné volby, než Kalousek založí stranu, ANO ještě více zesílí, SPD se vzpamatuje, STAČILO! rozjede a Ukrajina prohraje.

Shodit vládu je ošemetné. Ve volbách se to vždycky obrátí proti těm, kteří to způsobili, ale Piráti jsou stejně na konci s dechem, tak by se jejich dětinskosti ještě dalo využít. Zatím to vychází úplně dokonale. Pirátstvo se chová jak profackovaná děvka a já si matně pamatuju, že existuje jakási dohoda v Pirstanu „spolu do koalice, spolu do opozice.“ Za normálních okolností by se Rakušan něčemu podobnému vysmál… i teď říká, že nic podobného neudělá, ale fakt to neudělá? Fakt budou pokračovat ve stočtyřkové většině? Nenajde se třeba mezi třiatřiceti poslanci STANU šest zásadových hochů, kteří půjdou s Piráty? Třeba proto, že už stejně nebudou pokračovat a mají dávno nahrabáno?

Pokud totiž za Fialovou fackou Bartošovi není něco víc, tak SPOLU skutečně v příštích volbách nepřeleze 11%. Jen naprostý idiot, hlupák, kretén, debil, blbeček, magor, imbecil, IQ107, či Danuše, by ukončil Bartošovo působení praním hodně špinavého prádla na veřejnosti. Obzvlášť těsně po zpackaných volbách, poté co v ODS zvítězili premiérovi odpůrci, Pekarová neexistuje a Jurečka je na dně ubohosti. Jen naprostý politický sebevrah přizná z minuty na minutu, že věděl dlouhé měsíce o zpackané digitalizaci svého podřízeného, ale neřešil to. A jen naprostý diletant nejprve řekne, že volební výsledek není žádná prohra, ale vzápětí se zachová, jako by to prohra byla. Jen dokonale vypatlaný mozek si mohl myslet, že Piráti po takové facce důstojně odejdou a nebudou mluvit o modroptáckých tunelech.

Povedzte mi, Kefalín, je Fiala až takový idiot? To se dozvíme v příštích dnech.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (332 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jdu takhle dnes po Jiřáku, nikde nikdo, a najednou přede mnou stojí a osloví mě takový celkem pohledný chlapík s propagačními novinami s tím, jestli by mi jedny mohl věnovat. Ptám se – a kdo to na nich je..?, že prý senátoři. Ptám se – a vy jste tedy za koho, za jakou stranu..? A on na to – já jsem Marek Hilšer. Najednou ho poznávám. Říkám: „Jo, tak to si určitě pamatujete na pana Libora Michálka…, vím o vás, informoval nás, své přátele a voliče ve svém pravidelném měsíčním reportu, jak jste se tehdy k němu zachoval, když vám pomohl do Senátu... Tak na shledanou, v žádném případě."


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

Jsi borec včeko ... 🤣👍

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Konečně se ledy začínají hýbat!! Popcorn?....tak to (tvojí mluvou Vidláku) máš s Velkým Bocianem stejné chutě :o))

Tak jak píše níže včelka Mája, tak i Jindra Rajchl jde do popcornu :o))

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Před více než týdnem se v Praze uskutečnilo výjezdní zasedání Vojenského výboru NATO. Určitě se tam projednávala i situace na Ukrajině. Pár dní na to poskytl Petr Pavel rozhovor deníku New York Times. Nabádá v něm Zelenského k větší realitě, aby přestal počítat s vítězstvím, že pravděpodobným výsledkem konfliktu bude plichta
Můžeme se ptát komu byla Pavlova slova určena. Zelenskému?, aby nepočítal s povolením USA ke střelbě raketami dlouhého doletu. Nebo snad k oběma stranám konfliktu? protože NATO je ochotné zahájit mírové rozhovory? Nebo to je jen pokus o získání času ve stylu Minských dohod? Určitě to nebyl soukromý názor našeho prezidenta, ale zřejmě na pražském zasedání dohodnutý kolektivní postoj celého NATO.

Český prezident vyzývá Kyjev, aby realisticky zhodnotil výsledek konfliktu s Ruskem

Ukrajina by měla realisticky posoudit možný výsledek konfliktu s Ruskem, uvedl český prezident Petr Pavel. Jde o navrácení území Ukrajině, ke kterému podle něj nemusí dojít. Svůj postoj český prezident vysvětlil dvěma faktory: podkopáváním evropské jednoty "populistickými" lídry a obecnou únavou z konfliktu, který trvá již 31 měsíců

Český prezident Petr Pavel, bývalý vysoce postavený generál NATO, řekl listu The New York Times (NYT), že je načase, aby se Kyjev a jeho stoupenci při posuzování možného výsledku konfliktu s Ruskem postavili "realitě". Podle jeho názoru Ukrajina "musí být realistická", pokud jde o vyhlídky na návrat území okupovaných Ruskem.

Publikace připomíná, že rozhovor se uskutečnil minulý týden v kanceláři českého lídra na Pražském hradě. Pavel vysvětlil, že nejpravděpodobnějším výsledkem konfliktu by bylo, že některá z těchto území "dočasně zůstanou pod ruskou kontrolou". Taková situace by mohla trvat roky, uzavřel.

Pavel vyjádřil přesvědčení, že dosažení maximalistických cílů není reálné ani pro Ukrajinu, ani pro Rusko. Podle jeho názoru Ukrajina nebude schopna dosáhnout návratu Krymu a Rusko nebude schopno dosáhnout plné kontroly nad čtyřmi regiony, které jsou nyní "jen částečně kontrolovány ruskými vojsky". Neupřesnil, které regiony má na mysli, ale v září 2022 Rusko oznámilo připojení čtyř území v důsledku referend - Doněcké a Luhanské lidové republiky, Chersonské a Záporožské oblasti. "K porážce Ukrajiny nebo Ruska prostě nedojde, výsledek bude někde uprostřed," řekl český lídr.
 

Svůj postoj přičítá dvěma faktorům: podkopávání evropské jednoty "populistickými" lídry, včetně maďarského premiéra Viktora Orbána, a také obecně rostoucí únavě z konfliktu, který trvá již 31 měsíců.

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Fiala zjistil, že Piráti jsou již zcela bezcenným přívažkem, a tak je bez milosti odkopnul.

A protože Piráti neumí nic konstruktivního, zato jsou nepřekonatelní v destruktivních aktivitách, tak očekávám, že se o fialové vládě začneme brzy dozvídat spoustu pikantních informací.

Tak jen do toho! Požerte se navzájem!

-------------------------------------------------------

Když upadne páté kolo u vozu, tak většinou můžete jet dál i po čtyřech. Ale občas se stane i to, že se zadrhne tak blbě, že už se dál nehnete ani o centimetr. A po vyslechnutí pirátské tiskovky a zdůraznění role kmotrů v ODS si myslím, že to bude opravdu pořádný rachot. Jdu si pro colu a popcorn, čeká nás velká zábava.

(FB J. Rajchla)
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (119 hlasů)

Na co se podíváte, funguje, nebo bude fungovat na baterky, elektronicky. Na všechno a všem slouží nabité baterky, nacpané v telefonu. Už i stavební řízení funguje/nefunguje na baterky, řeší vše elektronicky, podle zákona na baterky. Stěží si přiznáme, že baterky jsou jen šidítka, snažící se obelstít zákon o zachování energie. ,,Energii nelze vyrobit ani zničit, ale pouze přeměnit na jiný druh energie." Kdo tomu chce dneska věřit? Neuvědomujeme a nepřipoušíme si to raději, protože máme Green Deal a spoléháme na baterky. Ale on ten fyzikální zákon funguje. Je to zákon co vymyslela příroda, ne nějaký parlament. My přesto, a na truc, na baterkách stavíme budoucnost lidstva. Nebudeme pracovat, všechno bude na baterky. I umělá inteligence už jede na baterky. To je naše heslo: STÁT NA BATERKY. Pořád něco aktualizujeme, ale pořád nám ty elektronické vymožeností nefungují tak jak bychom si přáli. Stavební řízení je jen jeden dílek z celku. Kolik zlodějských elektronických aplikací, napojených na Identitu občana je široce zneužívaných... A za všemi stojí a vše prosazuje Bruselská pětka, Piráti, progresivisté a noví pražáci a noví brňáci obzvlášť. Nedivme se Piráti jsou odjakživa piráti, loupí, rabují a zmocňují se kořisti. Piráti se mají plavit po mořích. Ti zdejší možná ztroskotali, nebo jen přerušili svou misi a přistáli na souši?

A jsme u toho. Krajské volby se velmi liší od voleb do Parlamentu ČR:

Krajské volby se tentokrát nekonaly v Praze. Pražáci, (a nových pražáků je jich opravdu hodně) volí většinou opačně než ostatní část země a dokáží zvrátit volební výsledky celé země!

Krajské volby neřeší migraci, multikulturalismus, genderismus a Green Deal! Možná to před volbami někde někteří slibovali, ale udělat to nemohou.

Krajské volby nepřinesly žádný optimismus o stavu politických stran.

Stát, aby fungoval, tak jak o tom zde mnozí sní, musí být bohatý. Nesmí být jen státem na baterky. Aby stát byl bohatý, nemůže kdekdo rozdávat kdekomu kdeco. To co na nás čeká při příštích volbách, nejspíše není přesně to, o čem zde tak často čtu. Krajské volby nemusí být předobrazem těch příštích parlamentních. Stát nemůže být jen sociální na věčné časy a nikdy jinak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

Ty baterky jsou od žida, nebo od spolku?
(Jen se ptám pro kamaráda)
😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

 

Píšete:

Krajské volby neřeší migraci, multikulturalismus, genderismus a Green Deal! Možná to před volbami někde někteří slibovali, ale udělat to nemohou.

To je sice pravda, ale krajské volby přinášejí oslabení, nebo posílení stran které jsou v parlamentu a ty už mohou řešit migraci, multikulturalismus, genderismus a Green Deal. Nijak zásadně sice ne, to řeší EU, ale dobrá trocha písku do soukolí této šílené mašinerie. To jak dopadly volby krajské je pro strany znamení, jak dopadnou ty parlamentní, a jak mají změnit politiku, pokud nechtějí dopadnout jako Piráti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Víkend trávený v Jeseníku při pomoci potřebným v nás zanechal hořkou pachuť. V nejvíce postižených oblastech chybí silnice, mosty, z vodovodu teče tekutina podobná odstředěnému mléku. Pár domů se změnilo v hromadu suti, jinde ty pevnější stojící u vody mají třeba i pětimetrový roh ve vzduchu podepřený trámy. Zmizely kusy zahrad, koryta vodních toků se rozšířila někdy i o desítky metrů.

  Síla vody je neskutečná, S obrovskými balvany si pohrála jako s kostičkami na hraní a dokázala je vyrvat z hrází i uměle vytvořených břehů. Jedna tuna? Žádný problém. Ocelové mosty poházené v řečišti? Hračka. Všude nyní již schnoucí bláto a nově obrovské množství prachu. Zdevastované interiéry, všude hromady dřeva a různých odpadků, poházená nepoužitelná auta často i plná nářadí. Některá z nich dosud stojí na místech, na která doplula, a jejich zoufalí majitelé je snad ani nehledají. Přívěsný vozík, který odněkud přinesla voda, nikdo neví, čí je. Dřevostavby? Nechcete ji tam nyní mít.

  V tom všem se pohybují lidé. Nejhorší to mají ti staří v domech pamatujících obě světové války. Řada z nich je spíše na demolici než k opravě. Jenže co s těmi, kteří se v nich narodili, prožili své životy, na jejichž sklonku přišli o vše? Ta bezmoc je o to hroznější, že v roku 1997 to prožili také. A od té doby se nic nezměnilo. Jen oni zestárnuli, ztratili sílu a elán, které jim nyní k návratu do běžného života budou chybět. Blíží se zima, v noci byla v Jeseníku teplota blízko u nuly. Mokré domy čeká zatěžkávací zkouška v podobě zimy. Jde o závod s časem, který lidé bez pomoci nemohou stihnout. Složité to mají také domácí zvířata, která se podařilo zachránit. Psi jsou zavření v kotcích, protože vypustit vlčáka na zahradu bez oplocení jaksi moc nejde. Což platí i o jiných druzích zvířat, tedy pokud nezměnila po velké vodě majitele.

  Práce začaly hned po opadnutí vody. Všude vidíte hasičské vozy, občané vynáší na ulici vše zničené a u některých domů už těžká technika odváží odpad. V sousedních Lázních Lipová vznikla obrovská hromada trosek z domácností o objemu desítek tater. Našli byste tam vše. Nejvíce dřeva, ale také lednice, pračky, televize. Po městě musíte jezdit opatrně, chybí kusy silnic a krajnice jsou podemleté.  Také v Jeseníku se vše odváží, jen toho bude mnohem více. Domy zůstávají prázdné. Do provozu se uvádí kotle, město rozdalo vysoušeče. Čerpadla vysávají vodu ze sklepů, pojišťovny mají zahlcené stránky. Internet většinou nefunguje, a to především ten po drátech. Ani vzduchem to není ideální. Obchody jsou většinou zavřené, Lidl a Kaufland nabízející své šmakulády už ale běží naplno. 

  Všichni jsou si rovni, jen někteří rovnější. Na některých pozemcích vidíte ploužit se majitele s vystěhovávaným zařízením domů, jinde na jedné parcele stojí 3 hasičské vozy, střídá se těžká technika a naváží se tuny štěrku. Rozdíl je v tom, kdo jaké má styky. Příbuzní politiků a movitější lidé budou mít brzy hotovo. Ostatní bojují sami za sebe. Někde běží těžké nářadí a staví se, jinde se sešli příbuzní, existují i ti, kteří si přivezli basu piva a místo dřiny zapíjí žal. Přístup je rozličný. Mezi troskami se proplétají dobrovolníci z charitativních organizací nabízející potraviny. Ptali jsme se, z jakých jsou. Na Člověka v tísni či Lékaře bez hranic jsme nenarazili. Lidé si tu a tam vzali vodu či trochu jídla, ale nejvíce budou chybět ruce a peníze. Přeci jenom, nyní by se hodili všichni ti ukrajinští dělníci, kterých je u nás tolik.

  Ukrajinštinu jsme po měsících neslyšeli za tři dny ani jednou. To bylo jedno za dvou pozitiv. Tím druhým bylo neskutečně modré nebe bez jediné chybičky. Takové, jaké jsme znali v dobách mládí. A když už letělo letadlo, kondenzační stopa mizela čtyři jeho délky za ním, tedy přesně tak, jako kdysi. Do toho média přinesla zprávu, že se Britové rozhodli ochladit planetu rozprašováním látek odrážejících sluneční svit. Bylo by fajn, kdyby se ti stejní Britové starali o to, aby jim nečernalo a neteplalo obyvatelstvo a na ovlivňování temperatury planety se vykašlali. To vzkazujeme úplně všem, kdo se to snaží.

  Příroda má obrovskou sílu, ale také rozum. Naše Země tu byla miliardy let bez člověka a dokáže tu bez něj být další dlouhou dobu. A ve společném mezičasu jsme to my, kdo se jí musí přizpůsobovat, nikoliv ji měnit. Když se o to snažíme, dopadá to tak katastrofálně, jako je tomu v Jeseníkách i jinde nyní. Dokud to nepochopíme, budeme otravovat s Green Dealem a myslet si, že nás zachrání nesmysly v něm ukryté, budeme často svědky událostí, které smetly část Jeseníku a dalších měst či obcí. Navíc se to v Evropě opakuje až příliš často.


Jindřich Kulhavý 23-9-2024

 

ps1. pro Vidláka: Promiň Danieli že jsem vyvěsil celý včerejší 23.9 článek Kulhavého a ne jen odstavec. Tento článek Kulhavého se týká totiž přímo našeho neštěstí zde v Jesenicku po katastrofě po povodních v naší oblasti a Kulhavý jako vždy výstižně popisuje aktuální situaci a dění i v tomto případě tragické události a pohromě která nás zasáhla v naší oblasti.


ps2. pro paní Včelku: Minule jsem vás poprosil aby jste vyvěšovala články od Kulhavého jen vy protože Kulhavý jako zdroj byl poprvé objeven od vás aby si někteří zde nestěžovali. Prosím dnešní 24.9 článek od Kulhavého s názvem Derniéra vyvěste zde vy. Je to velice zajímavý článek, navazuje přímo na dnešní Vidlákův článek, týká se výsledků po volbách a debakl který postihl pětidemolici a obzvlášť Piráty. Téže prosím používejte i zdroje které jsem objevil první já a které doteď používám jako: Co neMÁTE vědět,  neČT24, pronews.gr, atd. Jsou to veřejné informace dostupné pro každého a být někdo obviňován za "zloděje" který ukradl tyto zdroje je přinejmenším směšné. S pozdravem Antonín
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (88 hlasů)
Trvalý odkaz

Antoníne, to nemyslíte vážně, ten direktivní přístup. Jen já rozhoduji o tom, co sem dám, tak jako si o tom rozhodují i všichni ostatní. Nevraživost mezi vámi a Richardem není moje věc, na rozdíl od mých příspěvků, a byla bych ráda (asi nejen já), kdyby už jednou provždy skončila.  

Průměrný počet slepic: 4.1 (40 hlasů)

.. že zaplevelil samý začátek diskuse pod Vidlákovým článkem nejen Kulhavým, ale i dalšími tapetami. Pokud se k této praxi vrátí, začnu každý večer Vidlákův článek vkládat na "moje" fórum preppers.cz a budu se diskuse účastnit tam. Takové "Vidlákovy kydy bez Antonína". Nemám zapotřebí se trápit s fanatickým aktivistou, který více škodí, než pomáhá, a rady i prosby ignoruje, platí na něj, ale jen krátkou chvilku, pouze Vidlákův bič.

Ke společenské změně je třeba vytvořit informační pole, egregor - tedy něco, co spojuje lidi s podobnými zájmy. Tapety plné notoricky známých faktů a cizích myšlenek toto úsilí ředí a berou chuť diskutovat, protože kdo by se hodinu smolil se svým komentem, když ví, že bude zahrabán pod hromadou balastu.

Přesně toto dělají liberálové - když nemohou ovládnout informační prostor, tak ho alespoň zahltí takovou přemírou balastu, že to je nad schopnosti člověka se v tom orientovat.

Vidlákovy Kydy, ač jsou, dle tvrzení berrnarda, i praktických kroků Vidláka, IV. cenovou skupinou, měly potenciál stát se Lidovým think-tankem, kde lidé přemýšlí, namísto aby pasivně konzumovali. Do Antonínovy invaze to tak bylo, proto jsem sem chodil. 

Nejdůležitějším zjištěním doby, kdy byl Antonín Vidlákem "ofujován" a kdy se poté věnoval úklidu po povodních, že diskuse zde se stala plodnou a zajímavou. Nyní Antonínovi opět otrnulo a za pár dní tu opět udělá vytapetovanou žumpu. A u toho už já nebudu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (31 hlas)

Dnes v 01:17 jsem souhlasil s pí Včelkou ať se ukončí ta nevraživost mezi p.Richardem a mnou. Je vidět že p.Richard nesouhlasí s tímto názorem, úmyslně nadále pěstuje nevraživost vůči mně, nazývá zase moje příspěvky plevelem a sám si přivlastňuje titul zahradníka který čistí plevel zde na Kydech. Informuji p.Richarda že zahradník na jeho Kydech je jen jeho majitel p.Vidlák a to co p.Richard považuje za plevel či tapety jiní považují za užitečné informace. Dále vůči p.Richardovi, na jeho samozvanou roli zahradníka a čističe plevele pro klid na Kydech se nebudu vyjadřovat. Přednost  má mír na Kydech bez žabomyších válek. Čtou nás i nezaregistrovaní čtenáři kteří dychtí pro informace na Kydech a osobní spory diskutujících je nezajímá, spíše naopak.

Průměrný počet slepic: 3.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkuji za odpověď pí Včelko. Jsem téhož názoru i já.

Zajímavý přátelé je poslední  24-9 článek "Derniéra" od Kulhavého který navazuje přímo na Vidlákův článek:

Jindřich Kulhavý-Derniéra

....To není zdaleka jediný důvod potopení pirátské bárky. Jejich silácké řeči, kterými prosluli Gregorová (její označení některých spoluobčanů jako proruské špíny bylo už hodně za hranou), Kolaja, Peksa a pár dalších, kladný vztah k marihuaně (nikoliv k průmyslovému a lékařskému využití konopí, to bychom přivítali), Hřibovi pražské dopravní eskapády a utrácení za úplné ptákoviny místo budování Pražského okruhu, pozastavení již dávno přislíbených a nedokončených privatizací bytů vedoucích k obrovským nájmům v některých částech Prahy. Ano, to jsou praví Piráti. Také ministr zahraničí Lipavský je ukázkou mlíčňáka ve funkci, ke které patří rozum, rozvaha a zkušenost, tedy základní vlastnosti diplomata. Navíc prezentující sebe i stát kontraproduktivní nenávistí k velmoci, jejíž důležitost ve světě razantně stoupá. To vše je vizitka mladé generace pseudopolitiků. Jejich předseda připomínající vzhledem ještěrku, a ne reprezentaci státu, toto vše společně s mizernými volebními výsledky nemohl ustát. Zvláště, když se opakují a do vlády posunuly Piráty pouze dohody se STAN, nikoliv hlasy občanů. Bartoš rezignoval. Naštěstí jeho okolí není nijak lepší a výběr nového předsednictva nemůže zajistit převratnou změnu. Schopností této strany, která vznikla z ničeho, od počátku měla podezřelé dost finančních prostředků a patří do skupiny podobně laděných levicových stran spojovaných s ultralevicovou Antifou a Sorosem, byly vždy především v kritizování ostatních. Kladný vztah k islámu a migraci, nulové vlastenectví, názory blízké Zeleným, odmítavý přístup k soukromému vlastnictví, to vše stojící na hliněných nohách převážně mladých vyznavačů protestního životního stylu, mohlo sice zpočátku někoho zaujmout, ale nakonec se ukázalo, že mnoho z vnějších projevů je v jakémsi rozporu s vnitřní realitou. Destrukce má ke konstruktivnímu přístupu daleko...

To je jen úryvek. Celé zde: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/derniera/

Průměrný počet slepic: 3.9 (48 hlasů)

tebe neztišej ani povodně (neuměl by tady někdo řízenej kulovej blesk?)

Průměrný počet slepic: 2.3 (35 hlasů)

...osobní spory diskutujících je nezajímá, spíše naopak..."

Tak, a babo raď!

"Heleďte se, já bych napsal, že soudruh Rákosník je magor a že musí pracovat pod dohledem zkušeného pracovníka.”

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/vzkaz-piratum-vy-idioti-ja-jsem-vase-cilovka.A240923_185047_p_politika_nef

A jestli do toho Kalousek šlápne, asi do to pudu. Má podobné názory jako já, je o dost vychcanější, než já, chlastá o něco víc, než já. Myslím, že by nám to spolu mohlo klapat.

Průměrný počet slepic: 1.8 (38 hlasů)

Jelikož do politiky by mě nikdo nedostal ani párem tažných koní. Stresů jsem si užil dost v podnikání, teď situaci sleduji z lesa, kde je život ještě furt normální.

Průměrný počet slepic: 1.4 (30 hlasů)

.. Vzpomínám si na Kalouska, když byl ještě Lid(l)ovec. Staral se i o své oponenty ve straně: "Musíme se postarat, aby se nám Čunek nepotuloval po Vsetíně o hladu", proto byl vlivný politik.

Průměrný počet slepic: 2.6 (23 hlasů)

ještě před tím bych se Kalouska zeptal, jak to myslel, když se ještě jako lidovec chtěl dát do holportu s komoušema, to je pro mě totiž záhada. Kdyby mi to nějak rozumně vysvětlil...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

V té pirátské bídě se jako největší oportunista projevuje Lipo. Podá demisi (nikoli, že rezignuje; demise se buď přijme, nebo nepřijme). A tím, že vystoupí ze strany vyšle pěkně po fialovsku signál, že by u koryta rád zůstal jako loajální dvořan. Bezpartijní, křiklavě bezcharakterní.

Z Lipovskýho se stane Antabus politiky a politikářství. Jak známo, tento prostředek neléčí, jen se po něm blije, aby tak odpuzoval choutky.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Francií otřásá brutální násilný zločin: Maročan brutálně zavraždil 19letou studentku z Paříže. V roce 2019 znásilnil ženu a měl být po odpykání sedmiletého trestu vyhoštěn..

Naléhavý podezřelý se jmenuje Taha O. a pochází z Maroka.

Pak ta závažná chyba: 20. června 2024 byl Taha O. po téměř pěti letech vězení propuštěn a převezen do správního zadržovacího střediska v Metz. Podle deníku Le Figaro ho  3. září vězeňský soudce propustil ze střediska administrativní vazby, kde byl držen.

Více zde:

https://apollo-news.net/19-jaehrige-studentin-von-ausreisepflichtigem-verurteiltem-vergewaltiger-aus-marokkaner-brutal-ermordet/

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Celé vedení Strany zelených rezignuje

"Celé grémium Strany zelených ve středu překvapivě oznámilo svou rezignaci. Potřebujeme „nový začátek“, řekl dnes ráno v Berlíně vůdce Strany zelených Omid Nouripour.

Spolková výkonná rada proto odstoupí z funkce s účinností od listopadové stranické konference ve Wiesbadenu. "Vyvedení této strany z krize vyžaduje nové tváře," dodala spolupředsedkyně Nouripour Ricarda Langová. To by mohlo být stavebním kamenem pro „strategické přeskupení“ strany a to je potřeba, „protože federální volby příští rok nejsou jen tak ledajaké“.

Jde o to, jakou roli budou v budoucnu hrát Zelení ve stranickém systému, který se v současnosti „zásadně mění“. Není čas „být přilepený na vlastní židli,“ říká Lang. "Nyní je čas převzít odpovědnost a my tuto odpovědnost přebíráme." Původně nebyly poskytnuty žádné informace o možných nástupcích.

Rozhodnutí je reakcí na volební porážku strany na východě. Zelení se jen stěží dostali zpět do parlamentu v Sasku, v Durynsku a Braniborsku byli nejen vyloučeni z vlády, ale také ze zemských sněmů."

Ano, i u nás potřebujeme nový začátek, bez zelených Pirátů...Kdo to neví: německé Piráty diverzním způsobem ovládli Zelení a tím je odsoudil k zániku jako stranu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

S pirátama mám příhodu, která jenom dokreslí současnou  anabázi se stavebními řízeními. Ve městě co bydlí naše děti svého času měli na radnici silné zastoupení Piráti. A proto když dosloužila asfaltka v místním parčíku, tak se rozhodli nahradit jí čistě ekologickou stezkou. Což o to, vypadala moc hezky, ale jen do prvního deště. Pak se proměnila v bahenní stoku, ve které se nedalo chodit ani jezdit na kole. Trvalo asi 14 dní než to vyschlo a potom tam zůstaly zatvrdlé koleje od kol a kočárků, takže se tam nedalo chodit taky. Po stížnostech občanů se asi pět let nic nedělo,pouze se vylepšovala směs různými dalšími složkami, aby se hlavně zachovala ekologičnost, prostě experimentování. Žádné řešení. Bylo to opravdu úmorné jak se to pořád táhlo do nekonečna a žádný výsledek. Získal jsem tehdy pocit, že Piráti (zřejmě všichni bez vyjímky) nic neumí, nic neznají a jenom experimentují. Nemají žádné životní zkušenosti. Hlavně aby to bylo cool. Nepřiznají chybu a nenechají si od nikoho poradit. A jak to nakonec dopadlo? Přišel někdo jiný, udělal tam krásnou asfaltku a je po problému. Místo experimentování prověřené řešení. Hlavně z toho nedělat vědu. Už se těším až si vezmu zase brusle a půjdu se tam projet......

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Hlavně se teď těším na manévry pana Lipavského. Tomu se strašně nebude chtít. Takže uslyšíme něco jako “jeho odchod by byl vítězstvím Kremlu” a podobné blabla. Buď se stane nezávislým nebo přeskočí do TOPky, kam stejně dávno patří.
Takže si o něm nalejeme trochu čistého vína.
1/3

— Jan Zahradil (@ZahradilJan) September 24, 2024

Zatím bez slepic