Kde je Foltýn, když ho potřebujeme?

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že naše první dáma má dostávat paušální náhradu ve výši pětadevadesát tisíc korun na reprezentaci. Ano, už to víme dlouho a bylo kolem toho docela pěkné haló. Leckomu přece jenom přišlo divné, že prezident, který bere šest set tisíc měsíčně, nedokáže uživit svou manželku, kterou nikdo nevolil a která nemá ze zákona žádné povinnosti. Žádná služba ani reprezentace se po ní nepožaduje a pokud si vymíní, že se raději bude starat o zahrádku nebo dál dělat politručku, tak prostě může.

Žádná předchozí první dáma také žádnou apanáž nedostávala.

Na sociálních sítích se opět ukázalo, že Češi jsou smějící se bestie. Když zjistili, že první dáma strádá, začali na ni sbírat víčka od PET lahví a na sedmnáctého listopadu vyhlásili na Hradčanském náměstí velkou sbírku šatstva, aby Eva Pavlová mohla důstojně reprezentovat a když už se třeba na konferenci na Ukrajině ukázalo, že neumí mluvit, aby alespoň dobře vypadala. Myslím, že toho sedmnáctého tam na Hradčany také dojdu a něco vkusného ke sbírce přihodím…

Já jsem se doteď k této věci nevyjadřoval, protože jsem tušil, že to hlavní nás teprve čeká a rozhodně jsme neslyšeli celou pointu. A taky že jo.

Po týdnu docela slušné lidové bouře se k věci vyjádřil sám prezident. Prohlásil, že žádal o snížení vlastních náhrad a přidělení peněz jeho manželce. Celkové peníze tak zůstanou stejné, jen část peněz dostane přímo první dáma a nebude muset poníženě žádat u svého manžela o kreditku.

Liberálové se toho hned chopili a začali tapetovat fejsbůky a twittery, že jejich oblíbený prezident je tak moudrý a rozumný a zlí dezoláti zase poslouchali nějaké dezinformace, o žádné navýšení náhrad nejde, všechno je v nejlepším pořádku a o pokles důvěry v pana prezidenta se určitě postaraly Putinovy trolí farmy. Petr Pavel je totiž nejlepší, nejdokonalejší a hodotově ukotvený. Stejně tak i Marian Jurečka, který chystal příslušný zákon.

Ovšem, vydrželo to jen pár hodin…

Ukázalo se totiž, že v návrhu zákona není ani slovo o nějakém snížení Pavlovy náhrady, ale je tam explicitně řečeno, že Eva Pavlová sama dostane náhradu ve výši třicet procent jeho náhrady. Ani slovo o nějakém snížení peněz pro prezidenta. Ty mají zůstat stejné.

V podstatě se nám to tím krásně zjednodušilo. Buď lže Petr Pavel a nebo lže Marian Jurečka. A nebo lžou oba… prostě si mysleli, že to projde bez povšimnutí a když se to nepovedlo, tak se začali vymlouvat, zkoušet to nějak zachránit a rozmlžit to. Jenže… příslušné paragrafy jsou už napsané a co je psáno, to je dáno.

Marian Jurečka zakrátko bude znovu kandidovat na předsedu Lidovců. Držím mu palce. Pevně doufám, že obhájí, protože tohle jeho strana nemůže politicky přežít i kdyby se spojila s ODS. Navíc se ukázalo, že si naši papaláši zase zvyšují platy a vymlouvají se, že jim to nařídil Ústavní soud, který ovšem tvrdí, že jim to nenařídil. Kdo to sepsal? No jasně, náš Marian. Na důchody není, ale na vyšší plat pro Pekarovou Adamovou je vždycky. ..

A Petr Pavel? Zamotal se do vlastních lží. Sakra, kde je teď strategický komunikátor, když ho člověk potřebuje, že? Kde je Foltýnův tým, aby nám vysvětlil, který agent KGB způsobil, že sám prezident dobrovolně kecal takové kraviny? Kde je náš TZLD, aby svému kamarádovi zachránil reputaci?

Kde jsou ti geniální marketéři, kteří stáli za tolika skvělými kampaněmi? Zatím to zachraňují jen cenzoři na fejsbůku, kteří už banují za odkazy na sbírku pro Evu Pavlovou. Kde jsou ti, které si vláda za naše peníze najala, aby právě takovéto věci vysvětlovali? Kde jsou ti, kteří by pro společné IQ manželů vymysleli nějakou lepší výmluvu? Kde je koordinace mezi hodnotovým prezidentem a hodnotovým Marianem?

To je už druhý komunikační průšvih za pár dní. Nejdřív to odpálkování Pirátů, kteří se teď chovají jako zhrzelá milenka a teď tento prezidentský políček lidem, kteří tak tak vyjdou s příjmem. Kde jsou notičky pro libtardí twitterové úderky?

Když se Foltýn odmítl utkat s Jindrou Rajchlem v debatě na Nově, ukázalo se, že je to obyčejný zbabělec, který si vyskakuje jen tehdy, když má všechny výhody na své straně. Ale netušil jsem, že je až tak zbabělý a neschopný, že ani teď nekoná. Teď, když jde důvěra v prezidenta do kopru, což byl poslední ještě pozitivní ukazatel pro celou liberální skvadru. Jinak jsou všichni na rekordních číslech neoblíbenosti.

Teď se k nim přidá i prezident. Protože lhal v přímém přenosu, protože nepřemýšlel, co řekne, protože ho nikdo nezastavil a nenašel se žádný Foltýn, který by měl být placený za to, aby se takový průšvih vůbec nestal, případně aby byl zmírněn nějakou lepší komunikací. Foltýn dopustil, aby se Evě Pavlové začalo říkat „První vyžírka.“ Navíc to vypadá, že všichni marketéři všech stran naší čtyřkoalice si vzali dovolenou a nikdo se nemá k tomu, aby zachraňoval pozice.

Takhle nějak vypadá začátek konce. Ještě rok jim to vydrží, ale jejich chyby budou stále větší se stále horším dosahem. Aneb, jak během čtyř let kompletně prohospodařit důvěru i reputaci… Premiérem počínaje, prezidentem konče.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (399 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jsou v rekordních číslech neoblíbenosti, ale přesto to vypadá, že soutěží mezi sebou o to, kdo nas*re víc lidí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (152 hlasů)
Trvalý odkaz

- kritizovat Viktora Orbána. Že prý by se styděla mít jej za přítele, protože rozdává víza Rusům a jeho poradce prý zpochybnil maďarský odboj proti sovětské okupaci.

Já bych si mladé a pohledné obchodnici s doktorandskými diplomy vřele doporučoval, aby do těchto hlubokých vod maďarských reálií příliš nezabrušovala, neboť by z nich taky nemusela bez újmy vybrousit.

Když ponechám stranou, že Maďaři vydali ruským občanům v minulých dvou letech 7 víz, zatímco Němci přes 100.000, takže veškeré plky o vpouštění ruských špiónů do Evropy přes Maďarsko jsou jen bruselskou propagandou vůči osobnosti, která netancuje podle jejich notiček, tak to byl právě Viktor Orbán, jenž jako první politik z celého východního bloku již v červnu 1989 u příležitosti obnoveného pohřbu bývalého maďarského předsedy vlády Imreho Nagye, jenž byl po vykonstruovaném procesu v roce 1958 popraven, nalezl odvahu k tomu, že veřejně vyzval sovětská vojska, aby odešla z Maďarska.

Chápu, že pro někoho, kdo bez svého "deníčku" nedá dohromady ani datum, kdy Česká republika vstoupila do NATO a EU, se jedná o zcela novou informaci, nicméně o to víc by bylo fajn, aby se neopírala do člověka, jenž riskoval svou svobodu při boji proti totalitě v době, kdy ona ještě tahala kačera po dvoře.

Nicméně z tohoto místa mohu tuto novou posilu Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity ujistit, že se nikdy za přátelské vztahy s Viktorem Orbánem stydět nebude muset. On se jednak liberálními levičáky moc nepaktuje a jednak ani náznakem netuší, že někdo jako Danuše Nerudová vůbec existuje.

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.8 (218 hlasů)

z lesnické fakulty a byli to velmi chytří a vzdělaní lidé. Už umřeli. Vůbec si neumím představit, že nad nimi byla taková hloupá kráva.

Průměrný počet slepic: 4.8 (110 hlasů)

Viktor Orbán vystoupil na plenárním zasedání Evropského parlamentu s výzvou k zásadní transformaci Evropské unie, která čelí vážným krizím. Během projevu sklidil řadu potlesků, závěrečný potlesk trval celou minutu, přičemž předsedkyně Evropského  parlamentuRoberta Metsola se snažila uklidnit emoce poslanců s připomínkou, že „tohle není Eurovize!“.

Premiér Orbán: : Evropská unie se musí změnit a Maďarsko bude v čele této změny

8. října 2024 - Zoltán Kovács

https://abouthungary.hu/blog/pm-orban-migration-and-security-threats-could-disintegrate-the-schengen-area

Během tiskového brífinku v Evropském parlamentu premiér Viktor Orbán nastínil vizi Maďarska pro jeho předsednictví EU a zdůraznil, že Evropská unie se musí změnit, aby mohla čelit současným problémům.

Premiér Orbán zdůraznil vážné krize, kterým EU čelí, včetně války na Ukrajině, rostoucího napětí na Blízkém východě a migrační krize, která nebyla zaznamenána od roku 2015. "Situace Evropské unie je dnes mnohem horší než v roce 2011," zdůraznil, že v důsledku těchto tlaků je Evropa zranitelná a potřebuje reformy.

Klíčovým tématem maďarského předsednictví bude obnovení globální konkurenceschopnosti Evropy. Premiér Orbán poznamenal, že Evropa zaostává za světovými mocnostmi. "Náš růst je již dvě desetiletí pomalejší než růst USA nebo Číny," řekl. Vysvětlil, že evropské podniky platí až pětkrát více za zemní plyn a dvakrát až třikrát více za elektřinu než jejich americké protějšky, což znevýhodňuje evropský průmysl. V zájmu řešení této situace se Maďarsko hodlá zasadit o evropský pakt pro konkurenceschopnost, jehož cílem je snížit regulační zátěž, stabilizovat ceny energií a podpořit průmyslové politiky, aby se posílilo postavení Evropy ve světě.

Premiér Orbán rovněž zopakoval pevný postoj své vlády k ochraně vnějších hranic EU. "Musíme se shodnout na tom, že každý, kdo vstupuje do Unie, se musí nejprve zastavit na jejích hranicích a dovnitř by měli být vpuštěni pouze ti, kterým bylo uděleno povolení," prohlásil. Poukázal na rozhodnutí zemí, jako je Švédsko, pozastavit volný pohyb v rámci Schengenu jako na důkaz, že jsou nutné silnější hraniční kontroly - což Maďarsko prosazuje již řadu let.

Pokud jde o demografické problémy, premiér odmítl migraci jako řešení klesající porodnosti a tvrdil, že Evropa se musí zaměřit na zvýšení produktivity a podporu rodin, aby se zvýšil počet domácích obyvatel.

S výhledem do budoucna premiér Orbán oznámil plány na neformální summit EU v Budapešti, kde doufá, že vedoucí představitelé přijmou Pakt konkurenceschopnosti. Pakt se zaměří na posílení vnitřního trhu, snížení administrativní zátěže a sladění ekologických politik s průmyslovým růstem.

"Chceme být katalyzátory změn," prohlásil premiér Orbán a postavil Maďarsko do pozice lídra v prosazování reforem. Maďarské předsednictví nebude řešit pouze bezprostřední krize, ale bude usilovat o vytyčení dlouhodobého kurzu pro silnější, konkurenceschopnější a odolnější Evropskou unii.

Průměrný počet slepic: 4.8 (145 hlasů)
Trvalý odkaz

 (VIDEO)  https://cz24.news/…eo/

Poslanec Evropského parlamentu Ľuboš Blaha během plenárního zasedání europarlamentu ve Štrasburku dne 9. října 2024 vystoupil na podporu maďarského premiéra Viktora Orbána, který si před tím musel vyslechnout propaga. tzv. levicářů a sociálních demokratů zaklínené vystoupením šéfky eurokomise Ursuly von der Leyenové.

Dnes jsem se před plným sálem Evropského parlamentu postavil za Viktora Orbána.

Tři hodiny zde do něj hučeli sluníčkaři a nechutně uráželi Maďary.

Maďarskému předsedovi vlády Orbánovi jsem vzkázal, že Slováci mu drží palce.

Společně stojíme proti nelegální migraci, společně bojujeme za národní suverenitu a společně odmítáme rusofobii a usilujeme o mír.

A na závěr jsem jim vykřičel, že to ne Orbán, ale oni jsou extrém. Progresivní extrém.

Ten pocit, když jsem jim tohle všechno mohl říct, je k nezaplacení.

Někdy stačí jedna minuta, když se můžete postavit za správnou věc

ZDROJ: Telegram Ľuboš Blaha / YouTube SMĚR / InfoVálka

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (172 hlasů)
Trvalý odkaz

fujky, fujky

Průměrný počet slepic: 4.8 (110 hlasů)

❗️🇬🇧Kocour Larry, hlavní britský myšilov na Downing Street, nechtěl zůstat v premiérově kanceláři, když tam dorazil Zelenskyj.

@n eCT24           

😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (65 hlasů)

Průměrný počet slepic: 2.5 (44 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

f.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Vzpomínáte na ten pěkný citát z Pulp Fiction ( Historky z podsvětí ): "Když něco vypadá, plave a kváká jako kachna, bude to patrně kachna"

Parafráze by mohla vypadat třeba takhle:

Když někdo vypadá jako gauner, chová se jako gauner a lže jako gauner, patrně to bude gauner

Průměrný počet slepic: 5 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč si mnozí namlouváme, že prezident je neoblíbený. Vždyť je to blbost. Musím to znovu důrazně připomenut. On má přízeň 3 359 301 voličů, kteří mu hodili svůj hlas. On i od mnohých z vás zřejmě dostal hlas! Mnozí, když se dozvěděli výsledek voleb, který potvrdil, že generál vyhrál, křepčili a radovali se přímo na Hradčanech. Známí herci se ukazovali v hradních oknech jako apoštolové na orloji. Televizní moderátoři se rozplývali štěstím a celý  národ byl blahem bez sebe. A najednou tohle? Žeby? Teď, když už máme co jsme chtěli? A těch devadesátpěttisíc, co to je, vždyť dnes za ně milovníci cyklopruhů neseženou ani slušný ekologický velocipééd, dokonce i s cenovkou po slevě jsou připraveni zaplatit dojnásobek.

Se žádným prezidentem ještě nebyla taková sranda. A navíc je to pro kdekoho tréééning. Vždyť kdekdo i tady na kydech se už těší, jak příště při volbách uspějí komouši. Tak asoň už budeme zvyklí na to všechno, co nás opět čeká. No né. Prostě my se máme!

Průměrný počet slepic: 2.7 (52 hlasů)

obávám se, že spousta jeho fandů už vystřízlivěla

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

.. že nevystřízlivěla a ani nevystřízliví.. Proč? Protože BABIŠ!

Dunningův–Krugerův efekt V PRAXI.

Ta nenávist k Babišovi je díky mnohaletému vpalování do mozků lidí tak silná, že to není odvratitelné logickým uvažováním.

Doktor Hampl tvrdí, že každá parta, která se u nás po roce 1989 dostala k moci, si jí udržela po DVĚ VOLEBNÍ OBDOBÍ.

Průměrný počet slepic: 4 (45 hlasů)

Poprvé v životě jsem se nechtěl zůčastnit voleb, protože se rozhodovalo mezi komouš versus komouš,  ano mám nenávist k Babišovy a proto jsem se skřípěním zubů volil 107,  pane RichardCZ můžu Vás poprosit, pokud máte náladu, prostor a chce se Vám , napište prosím  20 bodů co dobrého  vykonal za své vlády Babiš pro ČR, chtěl bych  změnit svůj názor na Babiše ale vnitřně pro to nemám argumenty, třeba se dozvím něco nového v jeho prospěch,  neberte mojí žádost nějak direktivně,  klidně moje bludy ignorujte, každopádně předem díky :)

Průměrný počet slepic: 1.7 (59 hlasů)

..  vytrvejte, budete mít Fialu ještě jedno volební období..

Průměrný počet slepic: 4.5 (57 hlasů)

Taky bych řekla. Už jen podle toho malého vzorku lidí zde... Nemožné sjednocení opozice. Ani po třech letech vlády zkázy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

Předesílám, že jsem nikdy nebyl příznivec Babiše. V prezidentských volbách – komouš versus komouš jsem volil také se skřípěním zubů ale Babiše. Protože komouš guma Pavel mi vyšel hůř než komouš Babiš. Já bych ten Váš dotaz otočil, bo dávám Richardovi za pravdu. Co Babiš vykonal tak strašného, že se spousta lidí doslova osype už jen při zaslechnutí jeho jména? Do covidcirkusu (který mimochodem postihl téměř celý svět) na něj měli pouze Čapí hnízdo. Nemusím zacházet do detailů. Kauza Čapák byla natolik medializovaná, že ji všichni znají líp jak Českou hymnu. Jo, covid Babišovi nezapomenu ale třeba milion chlívek na Letné bylo ještě předtím. Takže ještě jednou „Čím si Babiš vysloužil takovou nenávist“? Komunistickou minulost neberu, na tom jsou s Pávkem stejně.

Pěkný den všem přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.8 (73 hlasů)

třebas tím, že neustále lže, leze bruseli do análu a je to předem připravovaný ukrajinský oligarcha? Popátrejte v jeho minulosti a budete se divit, nebo si vážně myslíte, že vše co se děje je náhoda a ne předem připravená akce? Pokud přemýšlíte v rozmezí 14 dní +-,, tak potom chápu váš údiv nad odporem k tomuto křivákovi. Nebo si promluvte s lidmi, které ještě před svým politickým nástupem připravil o jejich firmy a nebylo to zrovna košér.

Průměrný počet slepic: 2.8 (38 hlasů)

"třebas tím, že neustále lže, leze bruseli do análu a je to předem připravovaný ukrajinský oligarcha?"

Tak jsem se nedozvěděl zase nic nového, bo to co píšete sedí i na politiky vlády současné. Zvláště s tou Ukrajinou. Máme přece nejlepšího světového premiéra, jenže Ukrajinského. Opakuji  - Babiš rozhodně není můj oblíbenec, jenom dost dobře nerozumím té Babišmánii. Dost mi to připomíná reakci býka na červenou muletu. Jenže býk nepřemýšlí a tak nevědomky dělá přesně to, co se po něm chce...

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

tak to jste nepochopil. Bureš je syn ukrajinského oligarchy, ne jen milovník Ukrajiny. Narodil se sice na Slovensku, ale po rodičích je to ukroš.

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

A nebudete mi tvrdit, že Babiš je také poloviční Maďar, že ne :-)  Otec Slovák, matka z Podkarpatské rusi. V době jejich narození byly tyto země součástí prvorepublikového Československa. Kde jsete vzala, že Andrej je syn Ukrajinského oligarchy netuším. Oligarchou se stal až Andrej :-) Ůdaje jsou dostupné na Wikipedii

Otec Andreje Babiše, Štefan Babiš, se narodil roku 1922 v Hlohovci na západním Slovensku.[4] Vychodil lidovou školu a měšťanku v Hlohovci a ve vzdělání pokračoval na gymnáziu v Trnavě.[5] Po maturitě v roce 1945 začal v Bratislavě pracovat jako vývozní referent v zahraničním oddělení firmy, z níž se krátce na to stalo Družstvo pro hospodaření se zemědělskými výrobky.

Matka Andreje Babiše, Adriana Babišová rozená Scheibnerová (1927–2008), se narodila v městečku Jasiňa, které tehdy spadalo pod Podkarpatskou Rus.[6][pozn 5] V Jasině žila se svou rodinou až do konce druhé světové války.[8] Město od Mnichovské dohody na podzim 1938 až do roku 1944 patřilo pod horthyovské Maďarsko, které si na toto období přisvojilo celou Podkarpatskou Rus.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

Dobry den, musim makat :)  jen tak z hlavy:

  • COVID nemocnice na PVA  -65 mil,
  • redaktori si tajne nahravali jeho zadavani kompromitujicich veci do novin,  a on se nebyl schopnej priznat, i kdyz vsichni vedeli ze je to on :)
  • Agro  Jevišovice na jeho příkaz v ramci konkurenčního boje zničili zdravé pole, vylili na úrodu ROUNDUP

když budu mít chvilku tak klidně sestavím 20 bodů jak škodí

Průměrný počet slepic: 2.7 (35 hlasů)

Já Vám rozumím. Babiš určitě není svatoušek. Je to křivák, jako spousta dalších. Ale takto by se dalo pitvat hodně politiků. Všichni mají máslo na hlavě. Lžou a podvádějí. Například Rakušan a jeho dozimetr. Ještě před deseti léty by za to ministr vnitra odstoupil. Dneska? To není žádný důvod, že? Fiala a jeho kampelička, nebo stačí si pustit nějaké předvolební video z dob než se stal premiérem. Jen samá lež. Přesto žádný z politiků nedosáhl a asi ani nedosáhne "Babišovi popularity".  Žádný z těch politiků totiž nikdy nebyl takovým způsobem propírán v médiích. A opravdu jenom za Čapí hnízdo. Nic jiného na něj nevytáhli. Asi chybí důkazy. Jediný srovnatelný pojem se jménem Babiš za poslední roky byl jen Covid19. A právě v tom spočívá to Richardem zmíněné vypalování do lidských mozků. Masírka, co dělá z lidí jenom příjemce tisíckrát opakovného ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

souhlasím všichni jsou gauneři :)  stávající vládnoucí dementi jsou asi ještě horší než Babiš,  ale já jsem chtěl vysvětlit, proč jsem volil 107 v rámci volby komouš x komouš, kdyz jsem se rozhodoval tak jsem neveděl co je 107 zač a Babišovi činy jsem znal, tak jsem dal přednost 107, výše v komentářích   psal uživatel Host: "On má přízeň 3 359 301 voličů"  a to není pravda, já jeho příznivec rozhodně nejsem,  volil jsem ho prostě protože Babiš,  pan RichardCZ zase teoretizuje o Dunningův–Krugerův efekt V PRAXI, prostě normální selskej rozum, mam volit mezi dvema idiotama, jednoho idiota znam druhej idiot se jeste neprojevil, no tak za me prostě lidi volili neznameho idiota a ocekavali ze to bude lepsi, tot vse  

Průměrný počet slepic: 3.2 (23 hlasů)

Vaše vysvětlení je celkem logické a myslím, že pro "většinového občana" i dostatčující, neb odráží jeho vidění světa.

Osobně jsem na to šel ve volbě stajně jako Jirka Vlach ...." Předesílám, že jsem nikdy nebyl příznivec Babiše. V prezidentských volbách – komouš versus komouš jsem volil také se skřípěním zubů ale Babiše."....  protože jsem se také zamýšlel nad širšími souvislostmi a skutečně podstatnými "chybami, sviňárnami, nebo jen potencionálně možnými sviňárnami" kandidátů a poměřil to čistě sobecky svými osobními zájmy. No a mě vyšlo, že když se stane presidentem PEPA bude to spolu s tehdy již vítěznou pětidemolicí pro mě osobně horší volba než Babiš. MMK

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Jene, nechápejte prosím naši diskusi jako výtku prezidentské volby. Jak píše Mimaka, Vaše vysvětlení je logické. Jen jsem chtěl váš dotaz „Co dobrého vykonal za své vlády Babiš pro ČR“ otočit na „Co zase tak moc zlého vykonal Babiš“. Z diskuse vyplynulo, že se vlastně až tak moc neliší od ostatních „politických gaunerů“. Jen se současným libtardům nehodí do jejich plánů. Dělá si sám, co uzná za vhodné. A to přece nejde. O svoji „popularitu“ se ani tak nezasloužil on sám, jako se o ni zasloužila naše pravdomluvná libtardí mééédia. Za mě je to jen politik, kterého nemusím, jako spoustu jiných…

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

že spousta ještě nevystřízlivěla

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

napsal jste to naprosto přesně, chce to nové myšlení, ale kde ho vzít a nekrást. Většina lidí tady i v republice nechápe a nevěří tomu, že pětikola, to je to samé jako opozice za bukem. Budeme si to muset vyjíst až do hořkého konce. Prostě my se máme. Na druhou stranu neměli bychom na koho nadávat, kdyby bylo vše OK.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Že je naše politická reprezentace jen banda loutek, víme. Ale uráží mě, že se CIA alespoň nepostará, aby měli slušné loutkáře. Tahle šmíra je ponižující.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (71 hlas)
Trvalý odkaz

Jednak si myslím, že tyto peníze pro Pavlovou jsou součástí nějakého obchodu - Jurečka Pavlovým zařídí 95000 měsíčně navíc a Pavel mu za to domluví nějakou trafiku v EU nebo v NATO. A kdyby ne, tak může přinejhorším dělat na Hradě, protože to vypadá, že po volbách nebude ani poslancovat. To že se to objevilo v médiích znamená, že tam všichni už nejspíš cítí obrat větru. Protože toto se dalo v klidu vymlčet. A kam se poděli marketéři a strategický komunikátor? Nedivil bych se, kdyby po "úspěchu" v krajských volbách byli normálně nekompromisně odejiti. Vláda už má jenom rok na to, aby se pomstila za svoje neúspěchy a aby si zajistila trafiky na dobu po vládnutí. Teď bych řekl, že se teprve začnou dít věci :-) ............Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

aby bylo za ten rok ještě vůbec co zachraňovat. Covid nabírá na síle, bradavice Válek přesvědčuje lid český, aby se nechal opíchat a není nám známo, co všechno na nás WHO ještě přichystá. Takže vyhrožovat volbami, které jsou prozatím nejisté, je dost dětinské.

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Nevolejte toho zmrda, copak nevíte, že mu v hlavě mrdá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Kam vítr, tam plášt. Vždyť je to přece Slovák náš!

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

státní kasa je prázdná jako po špatném flámu. Fialoví darebáci zadlužují Čechy a ještě jim berou práci.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Necelých sto kolíků si vyděláte za měsíc v těžbě v lese, když vám to půjde a nebudete lempl. U šikovných řemeslníků si tu cifru ještě zvedněte.

Z toho prostě stříká politika, tady vůbec nejde o nějakejch poblbanejch pár šupů.

Když se chcete poprat v hospodě, není žádný problém vyvolat hádku, on se nějaký důvod vždycky najde.

Ta sbírka se mi líbí, to je správná recese, ale ty politické šarvátky ne.

Průměrný počet slepic: 1.8 (17 hlasů)

Ale tady preci nejde o penize jako takove, statni kasa je na suchu, jsme v minusu, jde o gesto, vsude se vse skrta,  debilni 107 ji nemuze poslat ze sveho 100k ?  musi o tom delat videjko ? chcijou na nas  z vysoka

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Vám jde prostě o princip.

A musím uznat, že v tomto si Pavlovi sami naběhli na vidle, jelikož měli vědět, že platy politiků jsou vděčným a nikdy nezklamajícím tématem už od roku 90,

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

V knize zákony profesora Parkinsona, popisuje autor způsob rozhodování představenstva akciové společnosti. Na programu jsou dva body. Investice do nové technologie za 100 000 000 Kč. Druhý bod je nový kávovar, pro zaměstnance administrativní budovy, cena do 20 000 Kč.

Bod číslo jedna. Předkladatel přečte návrhy expertů, diskuze žádná, nikdo tomu nerozumí, a nechce se zesměšnit, včetně hlasování trvá bod číslo jedna 20 minut.

Bod číslo dvě, návrh předkladatele je podroben kritice a je mnoho doplňujících a pozměňujících návrhů. Po pětihodinové vzrušené diskuzi, je nutno konečné rozhodnutí odložit na další den, a předkladatel musí svůj návrh přepracovat, a doplnit. Kávu pije každý z představenstva.

 

V případě energetické koncepce do příštích let se diskutuje jen málo, ale o platu paní prezidentové se vede rozsáhlá dlouhotrvající diskuze.  

Stejně jako při rozhodování představenstva akciové společnosti si nikdo nedokáže představit cifru o tolika nulách ani co tato suma nevhodně investovaná do budoucna způsobí, ale 90 000 Kč si dokáže představit každý, i ten kdo je nemá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

na plánované operace, aby se nechali očkovat proti Covid19 a chřipce. To jim ještě nikdo neřekl, že covid19 je název jednoho kmene CHŘIPKY ? 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Dle toho, co se průběžně provaluje, tak probíhají denně!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemám na nic čas, takže jen odkaz. Počtěte si:

https://blog.idnes.cz/medula/rusko-2024-specialni-turisticka-operace-ukoncena.Bg24100221

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

👍

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkuji Jaroslave, poučný odkaz, ve kterém pan Medula poskytl vlastní zkušenost ze současného Ruska, kterou rusofobové opravdu nechtějí slyšet ani vidět.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tiskové prohlášení premiéra Viktora Orbána na mezinárodní tiskové konferenci

8. října 2024, Štrasburk

Dobré odpoledne, dámy a pánové. Pokud dovolíte, rád bych promluvil maďarsky. Až se dostaneme k sekci otázek a odpovědí, pravděpodobně můžeme použít i angličtinu.

Všechny vás vítám. Jsem zde ve Štrasburku, abych představil program maďarského předsednictví zítřejšímu zasedání Evropského parlamentu. A protože obvyklé parlamentní slovní přestřelky a šarvátky by zítra mohly odvést pozornost od podstaty programu předsednictví, napadlo nás, že by bylo užitečné, kdybychom program maďarského předsednictví představili mezinárodnímu tisku zvlášť. Děkujeme, že jste nás poctili svou přítomností.

Především bych rád připomněl, že Maďarsko zastává tento úřad od 1. července. Od roku 2011 se tohoto úkolu ujímáme již podruhé, jedná se o druhé maďarské předsednictví a já osobně tuto práci vedu již podruhé. A protože optimismus je důležitý, zapsal jsem si do diáře již třetí datum. Když se ohlédneme za prvním předsednictvím, také se konalo v době krize, v době následků finanční krize, a museli jsme se také vypořádat s důsledky arabského jara a fukušimské katastrofy. Ani to tedy nebylo jednoduché období. Souhrnně vám však mohu říci, že situace v EU je dnes mnohem vážnější než v roce 2011. Co vidíme dnes? Za prvé, na Ukrajině - jinými slovy v Evropě - zuří válka. Na Blízkém východě probíhají velké konflikty, jejichž důsledky pociťujeme. V Africe probíhají velké konflikty, jejichž důsledky také pociťujeme. A dnes hrozí eskalace každého z těchto mezinárodních konfliktů. Migrační krize dosáhla rozměrů, které jsme neviděli od roku 2015. Bezpečnostní hrozby mohou ochromit a rozbít schengenský prostor. Pokud jsem správně četl zprávy, které uvádíte, dnes Švédové oznámili, že pozastavují schengenská pravidla volného pohybu. A mezitím Evropa...

Možná je zde zapotřebí věta na vysvětlenou o maďarské politické kultuře. Maďarština je bezprostředním jazykem a komunikace v ní je poměrně nenáročná. Když jeden maďarský politik nazve druhého bastardem, v naší kultuře to znamená jen to, že s ním nesouhlasí.

Zpět k programu maďarského předsednictví. Mezitím tedy Evropa uprostřed migrace a válečných hrozeb postupně ztrácí svou globální konkurenceschopnost. To nejsou slova maďarského předsednictví, ale Maria Draghiho. Cituji z jeho zprávy: Evropě hrozí "pomalá agónie". Před několika dny prezident Macron prohlásil, že Evropa může zemřít, protože je vytlačována ze svých trhů. Ve srovnání s Mariem Draghim a Emmanuelem Macronem jsem umírněný premiér, ale pokles evropské konkurenceschopnosti také považuji za nejvážnější výzvu, kterou musíme řešit. V této situaci tedy maďarské předsednictví vykonává svou práci. Mým úkolem je nyní předložit Evropskému parlamentu, co Maďarsko v této situaci navrhuje.

Maďarská pozice je taková, že tyto problémy můžeme překonat pouze tehdy, pokud se změníme. Proto se musí změnit Evropská unie. A prostřednictvím aktivit našeho předsednictví chceme být katalyzátorem této změny. Vzhledem k velikosti naší země může maďarské předsednictví nastolovat problémy a předkládat návrhy. Jsme tedy tak velcí, jak jsme, zatímco Německo nebo Francie jsou dostatečně vlivné na to, aby ten či onen problém vyřešily bez pomoci. Můžeme upozorňovat na problémy, můžeme předkládat návrhy a evropské instituce a velké státy budou těmi, kdo nakonec musí přijmout rozhodnutí.

Po těchto slovech bych rád řekl několik slov o cílech maďarského předsednictví. Naše práce se bude soustředit na zlepšení evropské konkurenceschopnosti. Již dvě desetiletí se náš hospodářský růst trvale zpomaluje ve srovnání se Spojenými státy nebo Čínou. Náš podíl na světovém obchodu klesá. Podnik v Evropské unii musí platit dvakrát až třikrát více za elektřinu než podnik ve Spojených státech a čtyřikrát až pětkrát více za zemní plyn. Naše podniky, evropské podniky, vydávají na výzkum a vývoj o polovinu méně než Američané. A k tomu se přidávají nepříznivé demografické trendy. A i když chápu, proč řada evropských vlád chce prostřednictvím migrace zabránit úbytku obyvatelstva, matematika nesedí: migrace není schopna nahradit chybějící nenarozené děti. Z ekonomického hlediska to znamená, že pokud chceme být konkurenceschopní, musíme počítat s tím, že se poprvé v historii nacházíme v situaci, kdy růst evropského HDP není podpořen neustálým zvyšováním počtu pracovních sil. To znamená, že zvyšování ekonomické produktivity je dvojnásobně důležitější než dříve, protože je třeba, aby zvyšování produktivity přesáhlo tempo růstu v USA. Proto chceme 8. listopadu v Budapešti uspořádat neformální setkání evropských vedoucích představitelů, na kterém musíme přijmout nový evropský pakt o konkurenceschopnosti. Jsme na začátku určitého cyklu, na začátku pětiletého cyklu, a díky takovému paktu by se všichni evropští lídři a země mohli zavázat k dlouhodobé pětileté politice konkurenceschopnosti. Ta by zahrnovala následující prvky. Snížení administrativní zátěže. Snížení nadměrné regulace, přijatelné ceny energie. Zelenou průmyslovou politiku, což znamená, že potřebujeme nejen zelenou transformaci, ale musíme ji sladit s evropskou průmyslovou politikou. Posílení vnitřního trhu. Odstranění překážek pohybu zboží a služeb. Podle Draghiho zprávy představují jen tato nařízení snížení evropského HDP o 10 %. Navrhujeme zavedení unie kapitálových trhů, protože dnes úspory Evropanů končí ve Spojených státech a evropský kapitálový trh není schopen udržet peníze Evropanů zde v Evropě.

A konečně, součástí toho, co navrhujeme v našem paktu, je i konektivita. Stačí, když vás upozorním na absurditu evropského rozhodnutí proti čínským elektromobilům, o kterém se nyní diskutuje. Máme dvacet sedm členských států, z nichž deset uvalení sankčních cel podpořilo a sedmnáct nikoli. Některé se zdržely hlasování, některé hlasovaly proti, ale podpořilo je pouze deset. A když se podívám na těchto deset států, představují pouze 45 procent celkové populace Evropské unie - takže to ani nepodporuje většina lidí. A to je důvod, proč tuto situaci nazývám absurdní. Ochranné clo může mít smysl. Nejsem doktrinář: rozumný ochranný tarif - i kdyby byl jen dočasný a jehož důsledky můžeme prozkoumat - může mít smysl. Absurdní je však to, že se ochrannému clu - které má chránit určité odvětví - brání evropští výrobci automobilů, kteří mají být tímto ochranným clem chráněni. A Komise ho přesto chce zavést! Co to má znamenat? To není ochranný tarif, to je něco jiného. Ochranné clo je něco, co chrání náš vlastní domácí průmysl - který mezitím proti této "ochraně" bojuje zuby nehty. Tady jde o něco jiného: nejde o ochranný tarif, ale o akt je agrese.

Pokud jde o otázku migrace, maďarské předsednictví zastává názor, že vnější hranice Evropské unie musí být chráněny a že obranná práce zemí na hranicích brání celou Evropu - jejich práce by měla být uznána a jejich obranná práce by měla být podporována. Neprozradím žádné tajemství, když řeknu, že jsem poměrně dlouho stál - téměř po prsa - v politické krvavé lázni debaty o migraci. Na samém začátku jsme postavili plot a zastavili migraci. Totéž říkám od roku 2015 a říkám to i teď. Můžeme zkoušet nejrůznější balíčky a migrační pakty, ten a ten rozměr, ale existuje jen jeden způsob, jak migraci zastavit a dostat ji pod kontrolu: klíčové slovo, kouzelné slovo - nebo to, čemu se dnes říká "inovativní řešení" - je zde vnější kontaktní bod, vnější hotspot. Musíme se dohodnout, že každý, kdo chce vstoupit na území EU, se musí zastavit na hranici EU a podat žádost o vstup, a dokud nebude kladně posouzena, nemůže tato osoba vstoupit na území EU. Pokud toho nedosáhneme, migraci nikdy nezastavíme. To je jediná možnost. Dnes je Maďarsko trestáno za to, že právě toto dělá. Jakmile někdo vstoupí na území EU, jakmile už je zde a má práva, občanská práva osoby pobývající na území EU, nikdy území EU neopustí - i když nedostal povolení k pobytu. A neznám žádnou vládu, která by chtěla takové lidi násilím shromáždit, nacpat je do toho či onoho dopravního prostředku a pak se je pokusit - nebo být schopna - z území EU vyhostit. To se nikdy nestane, to je iluze! Jediní migranti, kteří tu nezůstanou, jsou ti, které sem nepustíme. A nelegální migrace se zastaví pouze tehdy, pokud každého, koho sem chceme pustit, pustíme s povolením ještě před vstupem, a ne s legálními alternativami, které vznikají po vstupu. Od roku 2015 jsem za zastávání tohoto postoje neustále označován buď za idiota, nebo za zlo. Moc na výběr mi nezbylo, ale uvědomte si, že nakonec v tomto bodě skončí všichni: nakonec v EU dojde ke konsenzu, že musíme zavést vnější hotspoty a vpustit jen ty, kteří dostali předchozí povolení. Je jasné, že nyní azylový systém EU nefunguje. Důsledkem nelegální migrace do Evropy je rostoucí antisemitismus, nárůst násilí na ženách a rostoucí homofobie. To jsou důsledky migrace. Jelikož nemáme úspěšnou společnou migrační politiku, členské státy se snaží bránit individuálně: Rakousko, Německo, Švédsko; a všechna úcta novému francouzskému ministrovi vnitra, který se o to snaží. Ale tyto individuální pokusy ve skutečnosti rozbijí schengenský systém. Potřebujeme velké kolektivní rozhodnutí. A tak má maďarské předsednictví návrh. Návrh maďarského předsednictví zní, že bychom měli zavést systém schengenských summitů po vzoru summitů eurozóny. Stejně jako se zde pravidelně setkávají vedoucí představitelé zemí patřících do eurozóny, aby mohli řídit euro, měli bychom na nejvyšší politické úrovni společně řídit i schengenské hranice.

Třetím důležitým tématem maďarského předsednictví je po konkurenceschopnosti a migraci evropská bezpečnostní a obranná politika. Navrhujeme kroky k vytvoření evropského obranného průmyslu a posílení technologické základny. O tom se bude rovněž jednat 7. listopadu v Budapešti.

Čtvrtým důležitým bodem našeho předsednictví je politika rozšíření.

Dámy a pánové,

Evropa nebude nikdy úplná bez začlenění Balkánu. Před dvaceti lety jsme zemím západního Balkánu slíbili, že je přijmeme. Je načase to splnit. Proto také maďarské předsednictví svolalo summit Evropské unie a zemí západního Balkánu. Západní Balkán zahrnuje několik zemí a rozšíření musí být založeno na zásluhách, ale dovolte mi geopolitickou poznámku: žádné rozšíření nebude úspěšné bez Srbska. Země západního Balkánu tedy nemohou být integrovány bez Srbska. Každý, kdo si myslí, že je to možné, je blouznivec. Srbsko je země s takovým vlivem, vahou a silou, že bez něj nelze Balkán stabilizovat. Musíme také dosáhnout dohody se Srbskem a chceme v tomto směru pokročit i během maďarského předsednictví.

Maďarské předsednictví se zabývá také zemědělstvím. Důvodem je skutečnost, že ačkoli se stále nacházíme teprve v polovině současného sedmiletého rozpočtového období 2021-27, již jsme zahájili proces plánování rozpočtu - a směrů, kterými se bude ubírat - na sedm let po roce 2027. A začali jsme určovat směr zemědělské politiky v příštím sedmiletém rozpočtu. Na této diskusi se chce během svého předsednictví podílet také Maďarsko, abychom mohli vytvořit konkurenceschopné evropské zemědělství, které bude odolné vůči krizím a vstřícné vůči zemědělcům.

Dámy a pánové,

To je podstata maďarského předsednictví. Pokud toto vše splníme, stane se motto maďarského předsednictví také skutečností: "Udělejme Evropu opět velkou!"

To jsou naše plány. Děkuji vám za pozornost a rád zodpovím všechny vaše dotazy.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)