Čtyři týdny poté...

Autor
Štítky

Tuhle mi volá Petra Rédová, jestli bych si neudělal čas a nezajel s ní na severní Moravu. Tam do Krnova a okolí, kam jezdila pomáhat po povodních. Že si tam vyslechnu naprosto neuvěřitelné věci, o kterých by měl v Kotlince slyšet každý. Ona tam teď zrovna poveze další dávku pomoci, už tam leckoho zná a tak se mohu přidat.

Jo, výborný nápad, říkám si. Máme necelé čtyři týdny od povodní, které byly leckde horší než v roce 1997 a v médiích je ticho po pěšině, jako by se tam vlastně ani nic nestalo. Všichni jsou spokojení, papaláši se už vzájemně poklepali po zádech, jak to všechno krásně manažersky uřídili, neziskovky už vybraly peníze, předvolební fotky, jak všichni pomáhají, ty už máme za sebou. Zároveň už lidem nebudu nakukovat do jejich bezprostředního neštěstí a dozvím se, jak to tam doopravdy bylo.

A jeli jsme…

Petra mě vzala do Brantic k Barnetovým. To je taková rodinná firma, která dělá… tedy dělala… do lesnictví. Pěstovali sazeničky stromů, měli areál hned vedle řeky a mysleli si, že být dva metry nad běžnou hladinou Opavy, bude dostatečně vysoko. Nebylo. V některých částech jejich areálu voda nastoupala ještě tři metry nad terén a protože dům mají na nejvyšším místě, tak měli uvnitř „jen“ metr vody.

Povodňová vlna přišla nakonec tak rychle, že se tak tak stihli evakuovat terénní toyotou a hasiči už na ně ze silnice jen koukali a drželi jim palce. Měli nachystány desetitisíce sazenic, protože teď právě přichází čas pro jejich prodej. Celý rok je připravovali, dávali do stojanů, aby se jich na pozemek vešlo víc, zavlažovali, starali se, zaměstnance platili… a pak přišla voda a všechno vzala. Dodnes jim lidé z okolí vracejí takové ty plastové proložky podobné proložkám na vajíčka, ve kterých se to pěstuje. Plast přežil. Sazeničky nikoliv.

Už náš příjezd byl naprosto symptomatický. Posledních sto metrů se nedalo mluvit o silnici, ale jen o blátivé cestě. Na začátku stojí dodávka nejmenované přepravní společnosti, která Barnetovým vezla nový kotel, ale mladý řidič prostě odmítá jet blátem, aby si neušpinil auto. Řešte si to, jak chcete. Kotel váží půl tuny a kvůli floutkovi běhá pan Barnet po dědině a shání terénní vysokozdvih… My jsme samozřejmě po cestě bez problému projeli. Sice tam bylo plno bláta, ale cesta byla normálně pevná a průjezdná.

Když jsem zdvihal obočí, paní Barnetová jen mávla rukou. Tohle už zažívají několik týdnů. Před týdnem jim v areálu zapadl náklaďák, který si objednali na odvoz šrotu ze zničených fóliovníků… Ve vsi samozřejmě operují vojáci a mají tam osmikolové tatry. Mají stanoviště právě vedle té příjezdové cesty, ale mají striktní zákaz pomáhat jednotlivým lidem. Jejich úkol je pomáhat při zprůjezdnění cest. Prosby nepomohly… A tak Barnetovi objednali jinou tatrovku, která jela dvacet kilometrů k nim, tam dvě minuty pracovala a pak jela dvacet kilometrů zpátky, zatímco vojenská tatra stála sto metrů daleko a během celé doby se ani nehnula…

Pak jim přišel domů likvidátor z pojištovny a sice uznal, že musejí zdi vysušit, omítku oklepat, znovu nahodit a vymalovat, ale pojištovna zaplatí jen ten metr výšky, kde byla voda. Ano, je pravda, že se zeď musí opravit celá až nahoru, ano, je pravda, že obložková futra se musejí vyměnit celá, ale pojišťovna uhradí jenom ten metr… je to napsáno tím drobným písmem na straně šestnáct všeobecných smluvních podmínek… Znovu už jim to stejně nepojistí, tak je ještě řádně vezmou na hůl. I za ten kotel dostali půlku toho, co stálo nový. Pojišťovák a zloděj se postupně stávají synonymem.

Kroutím nevěřícně hlavou a to už se na mě sesypávají příběhy dalších dobrovolníků, co tam pracují. Prý zákaz pomáhání jde tak daleko, že vojáci večer sundávají uniformy, oblékají si civilní tepláky a chodí pomáhat lidem ve volném čase, aby je nikdo nepoznal a oni neměli malér. Vojenská organizace práce stojí za houby, v tom se na třicet let nic nezměnilo, jen kdysi jich alespoň bylo hodně a dělali, co bylo zapotřebí. Teď dělají jen to, co si dohodnou krizové štáby, které se ale vůbec nebaví s lidmi a vůbec netuší, co kdo potřebuje. Místní starosta například odmítl nabídku dobrovolníků, že by pro děti postižených zorganizovali nějaké výlety, ať mají rodiče čas na úklid… Prostě, co si člověk neudělá sám, to nemá.

Pak mi představili jednoho hasiče. Profesionála. Málokdo měl takovou smůlu jako on. Zatímco pomáhal ostatním a evakuoval ještě hůře postižené, voda vyplavila jeho dům, vyzkratovala mu elektřinu a on při povodni ještě zároveň i částečně vyhořel. Musíte uznat, že to se hned tak někomu nepovede. V rámci okresu měli několik kluků, kteří vyklízeli domy jiných, pomáhali jim s blátem a jejich vlastní pohroma doma zůstala pohromou, protože nebyl čas. A potom, když pominul největší nápor, víte jak se jim náš stát za jejich obětavost odměnil? Milostivě jim nabídl čtrnáct dní neplaceného volna, ať si tedy mohou doma uklidit… Kdyby jako někdo přemýšlel, proč lidi nemají tenhle líbodémo režim rádi, tak právě pro takové drobné sviňárny.

Ještě mnoho dalších věcí jsem vyslechl… Jak dobrovolníci suplovali práci krizových štábů a sami obcházeli postižené rodiny, aby se vůbec dozvěděli, kde je jaký problém. Jak přijel Zdechovský, ale jen na radnici… do skutečného bláta se mu moc nechtělo… Jak na místě vládnul takový zmatek a arogance, že leckteří dobrovolníci prostě odjeli domů, protože se to nedalo. Že vojáci přijeli ve chvíli, kdy už lidé měli většinu bláta z chalup vyvezeno a místní firmy s bagry zprůjezdnily cesty. Vojáci za to nemohou, ti byli připravení už když se rozpršelo. Ale než se to nahoře dohodlo, než se vydaly rozkazy… než vyjeli…

Ale musím říct, že zlaté české ručičky ještě existují. Je neuvěřitelné, kolik práce člověk dokáže udělat, když ho neštěstí zmobilizuje. Na první pohled vidíte, kudy se prohnala voda, ale také všude vidíte, že mají oklepáno, od bláta vyčištěno, zničené věci jsou vyházené, paní domácí vám hrdě hlásí, že kávovar byl nad hranicí zátopy, takže si sice sotva máte kam sednout (a majitelé lehnout), ale kávu dostanete jako v grandhotelu. Venku hrčí elektrocentrála, protože leckde ještě nejde elektřina a často ji vypínají, kvůli dalším opravám, zkrátka příroda sice udeřila do civilizace plnou silou, ale člověk se prostě nevzdává.

Kdo chcete pochopit, co je to povodeň, jeďte se podívat do Krnova, kam se sváží všechno to, co voda zničila…

Na první pohled také rozeznáte, který starosta je frajer a který je debil. Rozeznáte, kdo v torně objevil maršálskou hůl a zůstal hloupým omezeným politikem, co se hodí jen na prázdné žvanění. Promluvte si s lidmi u kteréhokoliv baráku, okamžitě vám to řeknou, ale vlastně ani nemusejí. Stav oprav vám to poví velmi výmluvně.

Ale také zjistíte, že na stát sice platíte pořád víc, ale dostanete za to čím dál míň. Když jsem si vyslechl, co lidé udělali vlastními silami a co za stejnou dobu udělal stát, tak bych řekl, že ho na daních přeplácíme nejméně čtyřnásobně. Stát si bere zhruba padesát procent naší píle, ale o povodních udělal tak jednu čtvrtinu toho, co zvládli místní lidé, místní firmy, místní spolky, místní bagry a místní dobrovolní hasiči. Ne, energetickou infrastrukturu do toho nepočítám, to všichni pěkně zaplatíme v cenách elektřiny.

Kdybych já byl premiér, tak nařídím, aby všichni postižení byli na rok osvobozeni od všech daní i DPH a aby energii měli za výrobní ceny. Ale to samozřejmě nejde. Kdyby se ukázalo, kolik je výrobní cena elektřiny a kolik na ní energobaroni rejžují, tak by je lidi oběsili. Místo toho si postižení mohou odložit platby záloh… ne, nebudou jim odpuštěny, nebo zmírněny… jen si mohou placení odložit, aby za půl roku topení v přímotopech zjistili, že jsou definitivně v háji.

Jo a ještě jedna věc… Státe! Fialo! Vládo! Jestli nejste skety, tak okamžitě zrušíte ten zákaz topit ve starých kotlích. Ti lidi tam mnohdy ani nemají jinou možnost. Zima je za dveřmi, mají zničená okna i dveře, zdvihnuté podlahy a mokré zdi. Starý litinový Viadrus (kterému voda nijak neuškodila) je mnohdy to jediné, co je dělí od živoření. Tak nebuďte úplné svině a konejte! Teď hned!

Když povodně přišly, říkal jsem v několika rozhovorech, že kdo chcete pomoci, ponechte si jednu pětistovku v obálce a počkejte. Za čas si na postižené nikdo ani nevzpomene, ale oni pořád budou potřebovat pomoc. Myslím, že nastala ta chvíle. Kdo nechcete posílat peníze neziskovkám a chcete přesně vědět, na co vaše peníze půjdou, tady máte jednu z mnoha možností. Ze je telefon na paní Barnetovou – 603 341 962 a zde je jejich číslo účtu: 312 097 71/0100. Vaše peníze zachrání jednu domácnost a několika lidem jejich zaměstnání. A až se vzchopí, můžete si k nim přijet pro sazeničku nějakého buku, smrčku či lípy pro štěstí.

Nevěřte mi, zavolejte jim sami, vyslechněte si jejich příběh a pak teprve sáhněte to vrecka.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (398 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

1) Maláčová psala, že chce sjednotit pro-evropskou (myslí pro-unijní) levici - jestli jí k sobě veme Konečná, tak ztratí na hlasech...

 

2) Konečná by měla přestat podporovat Palestinu, tady není moc oblíbená v ČR

 

3) SPD by taky mělo přejít víc k Izraeli...

 

4) Konzervativní síly se musí sjednocovat a Babiš bude mít na výběr buď je nebo být šestikolkař (případně sedmikolkař s Kalouskem) - stačí, že Babiš to předá Havlíčkovi a klidně s nima pětikolka půjde...

 

5) Nevěřím ODS ani kdyby jí vedl Kuba, byť lepší než Fiala... v ekonomice jsou asoicální tak jako tak, v kultuře ustupují neomarxismu: multikulti, genderu, green dealu,... Kuba se nikdy pořádně proti tomuhle neozval. Možná proti Fialovi, ale ne proti neomarxismu jako takovému... a proto "fialismus" může být nahrazen něčím obdobným pod Kubou (byť je schopnější)

 

 

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 3.1 (95 hlasů)

...to jo.

U většiny bych však uvítal nějaké vysvětlení, PROČ to pisatel tvrdí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Vezmeme to od konce:

 

5) Kuba - nevidím článek, kde se jasně vymezuje proti multikulti, genderu atd... hledám na googlu a nic...

 

4) Babiš lavíruje, Schillerová řekne, že s SPD NE, Dostálová že možná... - tak já nevim co si z toho mam vybrat... Na to jsou články... Např. zde:

"Povolební jednání v případě úspěchu ANO i SPD ve sněmovních volbách nevyloučila za ANO europoslankyně Dostálová. "Po volbách budeme jednat s každou demokraticky zvolenou stranou, která překročí pět procent," uvedla. Letos v dubnu přitom šéfka poslanců ANO Alena Schillerová v pořadu České televize Otázky Václava Moravce (OVM) řekla, že si neumí přestavit, že by hnutí po příštích sněmovních volbách vytvořilo vládu s SPD. "Já to takto kategoricky říci nemohu," řekla Dostálová"

 

https://www.echo24.cz/a/HeZb3/zpravy-domov-nasim-nejblizsim-koalicnim-spojencem-je-ano-s-piraty-nechceme-mit-nic-spolecneho-rekl-okamura

 

3+2) Č(S)R jako stát stojí za Izraelem a dle výzkumů i většina obyvatel. Je to česká tradice, Č(S)R stála od Masaryka za budoucím Izraelem. V roce 1948 jsme ho pomáhali utvořit, pak šel Stalin opačnou cestou, když Izrael nebyl komunistický... ale po roce 1989 se pro-izraelská tradice vrátila. Češi taky nemusí muslimy, to je obecně známé. Palestinci = muslimové z 99%

 

1) "Maláčová: Chci alianci proevropských levicových sil"

 

https://cnn.iprima.cz/spoluprace-socdem-se-stacilo-malacova-neni-proti-stranici-se-obavaji-destrukce-partaje-449738?utm-source=echo24-article-box&utm-campaign=rss-homepage

 

Stačí?

 

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Tu OSN, kde je většina muslimských zemí? Tu OSN co se pouští do Ruska? Tu OSN co se pouští do koho zrovna chce? Tu OSN co nezabránila žádné velké válce?

 

TU OSN, kde Saudi, kteří doma kamenují ženy, dělali ve výboru pro lidská práva? :)

 

Tahle vaše OSN plná neomarxistů a islamistů - je mi u zadnice...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

slouhové USA 

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Děkuji za odkrytí pochodů. Myšlenkových.
Asi to nebyl nejlepší začátek diskuse za článkem o povodních, ale chápu Vás.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ano, zítra posílám....

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

In reply to by Ivan

Trvalý odkaz

Občas někomu pomůžeme, někomu něco usnadníme, občas někomu něco zkomplikujeme. Tak to děláme. Tak to děláme i po povodních. Umíme vzít za práci. Umíme se vyrovnávat s katastrofálními důsledky - umíme odstranit vlhko, bláto, plíseň. Nic jiného nám nezbývá, protože příčinu problému jsme ignorovali. Ale umíme se vyhrabat z bahna. Umíme přispět finančně.  Opakujeme to pořád dokola.

Když volíme, zcela ignorujeme příčinu budoucího problému  a posadíme k veslu někoho kdo jí vytváří. Následně se pak všichni potýkáme s důsledky.

Co si zvolíme, to máme. Vládá poručí poddaným, ale vodě ne. Voda je nepostradatelná, je ženského rodu, bez ní se nedá žít. Umí být něžná, klidná, dravá, průzračná i kalná. Voda umí ledacos. Když může, nateče kamkoliv. Umí spěchat z kopce, stát na místě, umí krajinu změnit na všudypřítomné bláto či bažinu, umí zmrznout, umí trpělivě počkat dokud nevsákne. Umí se vypařít.

Dokáže vytvořit nádherné přírodní scenérie, ale dokáže vytvořit i povodně. Povodeň je předvídatelný, odvěký přírodní jev. Voda zaplavuje území mimo koryta vodních toků. Velká voda, se objeví i tam, kde jí vidět nechceme.  Voda si vezme vždy  to, co jí naservírujeme. Voda nechá na pokoji vše, co jí v cestě nestojí. Slunce, voda, vzduch, to jsou přírodní živly, skuteční vládci! Velká voda přináší problémy zejména nepřipraveným.

A jsem konečně u toho. Existují lidé, kteří  problémům dokáží předcházet, jiní problémy dokáží řešit, ostatní jsou překvapení a problémům diví. Někteří  svým blbým rozhodnutím problémy navyšují a komplikují.

Poručíme větru, jak dešti už dávno hlásali a stále hlásají komouši. Naskočili na to i libtardi na celém světě. Snaží poroučet všemu, chtějí poručit i přírodě. Jsou schopni za to zaplatit, cizími penězi, jakkoliv vysokou částku. Jsou posedlí myšlenkou, že oni nebudou dělat nic a všechno za ně udělá příroda, která si po práci sama obnoví své zdroje. A postarají se o to ti dole, ti kteří libtardy - levičáky na celém světě usazují do vládnoucích pozic?

Průměrný počet slepic: 3.8 (26 hlasů)

In reply to by Ivan

Trvalý odkaz

...že, ČR posílá Bosně a Hercegovině na pomoc po povodních 1 (slovy jeden) milión Kč.

A vskutku:
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/796755/desive-zaplavy-v-bosne-s-18-mrtvymi-cesko-posle-na-pomoc-milion-korun-hlasi-lipavsky.html


Velkorysé. By to bylo - kdyby to byl osobní dar toho umrněného Škrly.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

tak na jednu garáž 😵‍💫

Zatím bez slepic

je špatně, je to KB, ale ta má pomlčky

Průměrný počet slepic: 3.8 (30 hlasů)

312 097 71/0100

špatně není, v bance mi vylezla firma BAROZA spol. s r. o. a v mapách mi to ukázalo tu školku.

Takže v klidu posílejte..

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

* Včera mi to nešlo, teď už ano.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Západní média v čele s agenturou Bloomberg rozdmýchávají zprávy o porážkách západní koalice na Ukrajině. Tam už všichni chápou, že situace je vážná, že prohrávají na plné čáře a že žádné triky nepomohou.

Výzbroj se rozplývá. Nové zásoby mizí jako kameny ve vodě a není zbytí! Všechny nové výrobky posílané do válečné zóny jen diskreditují sílu a moc zbraní NATO. Je ostudné sledovat, jak ruská armáda pálí mnohamilionové (v dolarovém vyjádření) monstrum západního typu obyčejným bezpilotním prostředkem za pár desítek tisíc našich domácích rublů!

Obyvatelstvu to vše nejenže dochází, ale začíná se stále více bránit i uvnitř země, vyvolávat nepokoje a organizovat sabotáže na svém území! Do boje musíme posílat zástupce jiných zemí. A není to procházka po safari s dalekohledem, kde si můžete zastřílet podle svého gusta. Jsou cíleni a posíláni zpět v pytlích. Po stovkách! Přesněji řečeno tisíce!…

...Kam se podíváte, všude je ruská stopa a ruka Moskvy!

Nevědíce, jak jinak zastavit Vladimira Putina, napsali západní politici další metodiku pro Zelepukina. Teď ten šašek musí výt, že souhlasí s tím, že se vzdá území Ukrajiny, jako by tam mohl něčím disponovat (!!!), výměnou za souhlas Moskvy, aby Ukrajinci vstoupili do NATO. To už je k smíchu!

Za prvé, Rusku je úplně jedno, ke komu se tenhle šašek připojí! Své úkoly obranných sil budeme plnit na sto procent!

Za druhé, není to Rusko, kdo nepřijímá zelenou plíseň do NATO, jsou to sami představitelé Aliance, kteří ho tam nechtějí. Protože dobře chápou, že v takovém případě se jejich země automaticky dostávají do otevřeného konfliktu s Ruskem. A to je zcela jiné uspořádání a zcela jiné zbraně!

Nikdo nechce být první, kdo zmizí z této planety. Proto otálejí.

Ekonomiky zemí NATO nejsou schopny vydržet ani nepřímou účast v konfliktu, a pokud se stane přímým, může velmi rychle dojít k roztržce a pak je zánik celého západního systému nevyhnutelný! Potřebují to?

Za třetí, všichni zatvrzelí loutkovodiči Západu dobře chápou, že hlavní bitvy se neodehrávají na území bývalé Ukrajiny, ale na finančních bojištích...

...Skoky a pokusy o zastrašení Moudrého Vladimira Putina při lovu vypadají tak komicky, že se člověk neubrání srovnání s Káou, když lovil banderovce a nabádal je, aby udělali další krok vpřed vstříc smrti, a oni mu poslušně vlezli do tlamy!

Debilové je nejlepší definice pro všechny současné politiky Západu. Všechny jejich skoky a grimasy vedou jen k jasnému zhoršení situace v politické konfrontaci s Kremlem!

Je pro nás těžké, obtížné a velmi trpké přijít o své nejlepší muže na frontě. Ale vydržíme a zvítězíme. Co se však stane s kdysi prosperujícím Západem? Popelnice dějin není metafora, je to gilotina. Její nůž už putuje na křehký krk západního světa…

...Děkujeme za přečtení... Buďte šťastní.     AUTOR: fruct     https://cont.ws/@fruct/2898306

https://cz24.news/a-moudry-putin-jen-septa-breaaaaay-bliz-k-banderlogovi/

Průměrný počet slepic: 4.5 (91 hlas)

Jak já vnímám SVO na Ukrajině? Především jako slušně zvládnutou operaci ze strany Ruska. Ze začátku útok na Kyjev, který na sebe navázal část AFU, a umožnil tak snadnější obsazení pruhu země nad Krymem, aby ho nebylo možné znovudobýt. Když bylo hotovo, jednotky se od Kyjeva stáhly a za celou dobu konfliktu se tam už znova neobjevily, tzn. dobytí Kyjeva byl nejspíš jen klamný manévr. Ani pruh země nad Krymem se dál nezvětšuje a poslední dva roky je přibližně stále stejně velký, takže lze usoudit, že zamýšlený cíl byl zřejmě dosažen. Rusové ničí všechnu vojenskou techniku a zabíjí každého Ukrajince co jim přijde pod ruku, přesně podle deklarovaného cíle demilitarizovat a denacifikovat.

Nedávno došlo k napadení Izraele palestinským Hizballáhem, což je teroristická skupina podporovaná Íránem. Vypadá to, že to spolu nesouvisí, ale Írán s Ruskem vojensky spolupracuje, takže je možné, že se dohodli na otevření druhé fronty na blízkém východě. Ale i kdyby to byla samostatná akce Íránu, rusům to na Ukrajině pomohlo.

Takže teď tady jsou dva konflikty, které vyžadují pozornost a finanční zdroje USA a NATO a je čím dál tím obtížnější to ufinancovat. Kromě toho že už nejsou peníze, není už ani vojenská technika (sklady jsou prázdné). Ve válečné výrobě budeme vždy tahat za kratší konec, jelikož jsme si zařídili nejdražší energie na světě, takže zničenou techniku budeme nahrazovat velmi těžko. Rusku se tedy pomocí SVO na Ukrajině podařilo také značně demilitarizovat NATO, finančně ho poškodit a znemožnit mu se z tohoto stavu vůbec dostat. Chtěli jsme poškodit je a zatím jsme víc poškodili sebe. Doufám jen, že se nenajde nějaký blbec, který řekne: Nevyvíjí se to dobře, což znamená že jsme na správné cestě :-) ..........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.6 (86 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

ale Hamás, který stvořil, vyzbrojil a financoval Izrael jako protiváhu k OOP Jásira Arafata

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

- On si chtěl ubrat a dát to své ženě za službu vlasti.

Jen se do toho vloudila drobná chybička, když paní politručce 108.700 přidali a panu rozvědčíkovi je zapomněli odečíst.

Respektive mu na těch náhradách ještě o 14% přidali.

Jako vždy s tím kategoricky nesouhlasí, ale ty peníze si nechá.

Už je mi z těch jejich papalášských manýrů fakt zle.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (135 hlasů)
Trvalý odkaz

Nedá mi to, musím citovat:

Voliči ANO ještě věří, že to chce jen lepšího manažera, voliči STAČILO! si myslí, že to chce hlubší systémové změny a voliči SPD by nejraději všem politikům „dali do držky“. 

Super! Sedí to jak pr..l na nočníku. Vyprsknul jsem smíchem. (Celý článek je na Parlamentních listech)

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

Připojuji se k voličům SPD.

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)

Platbu jsem na uvedený účet zadal a těším se na zpětnou vazbu, jak výzva pomohla. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

60 milionů, ano, čtete dobře. Loni moje rodina darovala městu stavební pozemky v ceně 60ti milionů. Dnes by to bylo o něco, tak 10 mega více. Jo, byla tam podmínka - že na pozemku město postaví domov pro postižené děti.  JÓ, jak napsal o mně jeden zdejší týpek. To zviditelňování, to holt něco stojí, že ano...

Průměrný počet slepic: 3.6 (48 hlasů)

Kterému městu?

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

Jen tak pro pořádek, naznačujete, že jsem lhář ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

Napsal jsem právě jen to, co jsem napsal.
Můžete mi, prosím, odpovědět?

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Sieger

Trvalý odkaz

Vážený pane, asi takto. Pokud bude rodina souhlasit, rád zveřejním vše kolem tohoto daru. Ono to stejně bylo vše napsáno v místních novinách. Moje sestřenka v létě dokonce převzala od města nějakou plaketu za rozvoj města. Ani nevím, co, ale byla vyfocena v místním plátku. Myslíte, že zde zveřejním i svojí adresu, aby mi první zloděj přišel vykrádat barák ? Pokládáte mi ze debila ? Pokud to někde veřejně napíšu, bude to na www.hnutivize.cz  Máte indicií dost. Pokud chcete více informací, můžete si to dohledat. 

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

Spokojím se s tím, co jste napsal, agresi si nechte pro případné osobní setkání.
Mně to takhle úplně stačí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Tak jsem hodil woko a ten program v 15-ti bodech  nemá chybu. Ale velmi podobné programy má i ANS, Národní demokracie, Volný blok a cca x dalších hnutí či uskupení. Přeju hodně zdaru

Kdyby "hrozilo", že něco z toho by mohlo udělat volební výtlak nad 5%, Parazit už má své metody, jak to zužitkovat ve svůj prospěch.

I když ještě nenastal čas pro "Dobro", jednou to třeba dozraje. Do té doby to alespoň poznávejme jaké to má zákonitosti.  

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

problém najít miliardáře Auředníkovy i bez adresy na VK

Zatím bez slepic

.. Také mne to zajímá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Tak  snad poslední větu.. Tu věc s tím darem jsem zde uveřejnil jen proto, abych lidi pomohl "nakopnout" a poslali nějaké finance potřeným. Toť vše. Jo, a taky, abych se zviditelnil, na to bych málem zapomněl...

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

poslal 100 000 000 kč, abyste se měli líp

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

senioři a invalidé ?? Ti utřeli hubu ?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tady na Jesenicku jsou následky povodní ohromující. Byly zatopené celá údolí, některé domy odepsané či rovnou stažené, stovky promočených. Na ulicích najdete hory vyhozeného vlhkého nábytku. Ale maká se činorodě.

I já se setkal s arogancí moci úředníků a politiků. Zakázali tady příjezd dobrovolníků v době, kdy byli nejvíce potřeba. Nicméně lidé se nevzdali a začali je tu dostávat navzdory zákazem... a musím ocenit, kolik dobré vůle se objevilo.

Jedné veterinářce v Kobylé nad Vidnávkou voda vyplavila nejen dům, ale ze zahrady odnesla kotec pro psy a taky kurník i se slepicemi. Zítra ale přijede dobrovolník truhlář - tesař a postaví jí kotec i s výběrem pro jeji psy a taky kurník - a aby toho nebylo málo, dostane od dárců i ty slepice.

U jedné zapomenuté paní v maličjěm provlhlém domku se práce nehýbaly tak 14 dní - nikde nenarazil na dobrovolníky. Ale minulý týden byla objevena a skupina osmi lidí, z nichž polovinu tvořili mladičcí nezletilí Skauti, jí za dva dny barák oklepali od omítek...

Solidarita je tu ohromná. Lidi si pomáhají, jsou tu často až stovky dobrovolníků, mnozí se vracejí. Lokální koordinatoři, často sami dobrovolníci z místních spolků, to tady zvládají vesměs dobře. Tolik obětavosti a dobroty ve společnosti jsem snad ještě neviděl.

Když člověk odhlédne od občasných arogantních jednotlivců, kteří se občas vyskytují v mocenských strukturách, převažuje zde dobrý dojem z projevované mezilidskosti. Byly dočasně smazány i rozbroje mezi konzervativci a liberály a všichni spolupracují abpomahají postiženým, jak jen kdo může. Vedle sebe v potu tváře makají konzervativní křesťan, pak třeba i liberalni neomarxista a vedle nich i chlapík od piva, který nejde zařadit. A ve mě to trochu posílilo víru v náš Český národ. Je v něm nějaká dobrota a obětavost, která se spouští například nejakym podobným neštěstím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (113 hlasů)

Ahoj Tome. Vše co jsi výstižně popsal platí a měli jsme to i my zde u nás na Jesenicku. Jo řeka Vidnávka nám způsobila obrovské škody voda která se přes ní hnala ničila vše co se jí postavilo v cestě. Dosud jsou před naší obcí doslova hory zničeného nábytku, elektrospotřebičů , nářadí a vše co  se stalo již nepoužitelné harampádí a bylo nutné vyhodit se zaplavených domů.

U nás starosta zorganizoval vojáky a dobrovolné hasiče pro všechny občany, obzvlášť pro ty kteří byli v kritické nouzi, čest jemu, vojákům a obzvlášť dobrovolníkům hasičům. Tito hasiči provedli neuvěřitelný kus práce, jejich profesionalita byla doslova ukázková. Dokonce i mládež, skauti pomáhali.

Obec nám rozdala zdarma odvlhčovače a vysoušeče bez omezení času použití, nakolik budeme potřebovat vysušit zaplavené domy. Byl nám poskytnut jenom jeden odvlhčovač na domácnost ale má veliký výkon, nestíháme vyprazdňovat hodně litrů odčerpávané se zdí vody během dne z místnosti se zavřenými okny a dveřmi. Elektřina je sice drahá ale bez odvlhčovačů a vysoušečů to nejde. Samozřejmě ještě před vysoušečem pomohlo a dosud pomáhá tam kde nesušíme odvlhčovačem dokořán otevření všech oken a dveří domů aby byl co největší průvan v domě.

S tou elektřinou je to tak jak popsal Vidlák, nezlevňují elektřinu zaplaveným domácnostem, jen odkládají placení záloh na později.

Co se týká vzájemné pomoci říká se že v nouzi poznáváš kdo je přítel, jací jsou lidé a to se i u nás potvrdilo. Souhlasím s Tebou o víře v náš Český národ která se spouští takovým podobným neštěstím. V naší obci v době povodní existovala solidarita a lidé si zde pilně navzájem pomáhali a ještě pomáhají.

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

Ahoj Antonine, Ty jsi můj siused? Odněkud z Velké Kraše, Kobylř či Vidnavy?

Tak to bych tě měl navštívit, zda něco třeba nepotřebuješ, nebo jen tak, ať se poznáme. Dnes pojedu na skok do Kobylé podívat se na tu stavbičku kotce a kurníku. Pokud budeš chtít, ozvi se.

Jo, tady na Jesenicku prostě člověk nemůže jinak, než mít lidi rád. Pomáhají si, makají a to jak místní, tak i ti přespolní. Klobouk dolů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Můžeš již smazat své tel. číslo zde na Kydech nesmíš zapomínat že nás "dezolátské svině :-)" bdělé oko lampasáka Foltýna pečlivě sleduje :-).

foltyn

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

Ahoj Antonine, Ty jsi můj siused? Odněkud z Velké Kraše, Kobylř či Vidnavy?

Tak to bych tě měl navštívit, zda něco třeba nepotřebuješ, nebo jen tak, ať se poznáme. Dnes pojedu na skok do Kobylé podívat se na tu stavbičku kotce a kurníku. Pokud budeš chtít, ozvi se.

Jo, tady na Jesenicku prostě člověk nemůže jinak, než mít lidi rád. Pomáhají si, makají a to jak místní, tak i ti přespolní. Klobouk dolů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

proč a za co první dáma dostává plat.

Někdy je ale lepší mlčet. Čtenáři sociální sítě X byli krajně nespokojení s vysvětlením českého prezidenta.

Nesmyslné bláboly tohoto lampasáka proč jeho manželka má právo si namastit své kapsy na úkor našeho lidu si můžete poslechnout zde:
https://t.me/neCT24/63579

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)
Trvalý odkaz

To je opravdu zvláštní, že tam ještě není nic v pořádku.... Předseda vlády to tam byl zachránit a signalizoval, jak opět všem pomůžou a nikoho nenechají padnout...bylo to v novinách jak tam byl a pomáhal....

To je opravdu zvláštní, že tam ještě není nic v pořádku ... Prezident republiky to tam byl zachránit a nosil spoustu věcí, všem všechno přinesl a vynesl ,, dokonce skoro sám 1000 vojáků má k dispozici, to už je nějaká pomoc ... bylo to v novinách jak tam byl a pomáhal ....

To je opravdu zvláštní, že tam ještě není nic v pořádku ... Armáda tam je, technika tam je a pomáhá kde může, komukoliv kdo to potřebuje ... bylo to v novinách jak tam jsou a pomáhají ...

To je opravdu zvláštní, že tam ještě nic není v pořádku .... Pojišťovny v maximální možné míře lidem pomůžou a stát taky, má plnou státní kasičku, vždyť dokonce neví co s penězi a tak bude platit i za to, že je kdosi čísi manželka ....

 

HYENY A GAUNEŘI ... nic jiného se se o těch, co tady vládnout, napsat nedá.

ČEST a RESPEKT ... těm, kteří na místě pomáhají a když jim to velitel na místě zakazuje a nebo neumí či se bojí sám rozhodnout, tak jdou sami ve svém volném čase. Těm, kteří jdou a dobrovolně těm lidem tam pomáhají ... To už tedy v novinách moc není ale není se čemu divit... pro tyhle "pisálky" platí to samé...Gauneři.

Pamatujme si to, dobře si to pamatujme, do parlamentních voleb už tak daleko není. 

 

P.S. " Jak je to s tím číslem účtu Danieli, je uvedené  správně v článku ? Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

u KB firemní účty nemají pomlčky, moje chyba

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

ale jenom sami sobě.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal jsem do sdělení pro příjemce, aby věděli odkud to přišlo.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Co se týká mladého řidiče-floutka. Možná si byl jen vědom znění zákona o silničním provozu, ve kterém se mluví o povinnosti řidiče uklidit po sobě znečištěnou silnici. Kdyby byl na výjezdu z obce rigól s vodou a mohl si tam aspoň trochu ocákat gumy, pak je to floutek. Jinak, musí se halt chránit před policajtama - každá pokuta dobrá. Ale to je jen takové zamyšlení nad tím, že málokdo je ochoten uznat, že výjimečná situace vyžaduje výjimečná opatření. 

Prosím, nešlo by z preventivních důvodů sdělit název pojišťovny. Ono, kdyby se na základě poznatků o chování ústavu rozhodlo více zákazníků přejít jinam, tak by i ta nová pojišťovna třeba vyškrtla pár řádků "ze stránky 16 svých všeobecných smluvních podmínek". Preventivně, aby se jim něco takového nestalo příště taky. Starej Baťa se držel hesla "náš zákazník, náš pán". Jo, ale to se musí ten adept na "pána" jako pán chovat a nenechat placené aby si dělali co chtějí. Trocha papírování a jednání na pobočce za to stojí.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Nevím, jaká je pojistná smlouva, o které je řeč. Pokud je taková jako ta moje, je to trochu jinak. Při sjednání pojistky mi pojišťovák dal na výběr, co chci pojistit a proti čemu. Potom vypracoval předběžnou smlouvu.

Nechce se mi ji teď hledat abych uvedl konkrétní čísla, ale můj barák odhadl hodně vysoko, a od toho se odvíjela i výše pojistného. Řekl jsem mu, že tak vysoké pojistné platit nebudu, a tak mi snížil cenu baráku, a tím klesla i cena pojistného. To že cena nemovitosti, na kterou se pojistka vztahuje byla na mé přání snížena, ovšem uvedl do smlouvy.

Protože jsem už s vyřizováním pojistky strávil hodně času a pojistka, kterou jsem tehdy měl byla už hodně stará, a byla hluboce podpojištěna, podepsal jsem ji a jak budu mít více času, projdu si ještě jiné pojišťováky, i když si nemyslím že bych pochodil líp.

Případné pojistné plnění nebude v plné výši, protože se pojistka nevztahuje na plnou cenu nemovitosti.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)