Dozvuky...

Autor

Volby skončily a na vládní strany přišla kocovina. Ten, proti kterému nejvíc bojovali, ten všude zabodoval. Ten, který byl vždycky největším ohrožením demokracie, ten je skoro všude převálcoval a co je horší, jeho lidi uspěli i v prvním kole voleb do senátu. Jen v šesti obvodech nepostoupil do druhého kola kandidát za ANO. A to si ještě můžeme škrtnout Vícha a Čunka, kteří jsou spíše kritici vlády, než její příznivci.

Tak trochu stranou, protože velký boj se odehrává především mezi Babišem a Fialou, se navíc etablovala henta „antisystémová opozice“ a tak nějak nejde zakrýt, že posílila. STAČILO! a SPD teď udělaly dohromady 15% v podmínkách konkurence s velkým množstvím regionálních uskupení. Což znamená, že v parlamentních volbách, kde bude situace mnohem přehlednější, mohou celkem hladce dostat dvacet procent hlasů a tedy získat čtyřicet poslanců.

Zároveň se to celé srovnalo a vyeliminovalo. Do parlamentních voleb půjde SPD a STAČILO! Tečka. Vše ostatní budou propadlé hlasy a voliči to tak budou brát. Už žádné Volné bloky, žádní Svobodní, žádná Přísaha, žádná SOC-DEM. Místo aby tihle všichni slibovali úspěch a navzájem se vystříleli pod pětiprocentní hranicí, tak se všichni mesiášové už historicky znemožnili a zůstala dvě uskupení, která se celkem spolehlivě dostanou a ukrojí dohromady hóóódně poslaneckých mandátů.

Ivan Bartoš a celé pirátské vedení už rezignovalo. Lipánek už mluví o tom, že se musejí zbavit komoušů ve vlastních řadách a vypnout svoje veřejné diskusní fórum. Ne, tenhle pirátský průšvih se za rok napravit nedá. Nemluvě o tom, že sice všichni rezignovali, ale nikdo se svých korýtek nevzdá, aby tam pustil nové stranické šéfíky, kteří by třeba předvedli lepší digitalizaci a trochu rehabilitovali pirátskou práci. Piráti jsou zralí na rozpuštění. Pochybuju, že mají mezi sebou někoho, kdo by chtěl takřka bez peněz a bez vlivu postavit stranu zase od začátku znovu. Ti mladí dneska… to už není, co to bejvalo.

Politologové mluví o konci éry Petra Fialy. Je v ODS až na druhém místě. Kdo je na prvním? Kdokoliv! Úspěšní jsou ti, kdo Fialu kritizovali a nejúspěšnější je Kuba, který sice v Jihočeském kraji vyhrál za ODS, ale ani k tomu se moc nehlásil. Vyhrál sám za sebe a už se nechal slyšet, že se mu do Prahy nechce. Kdo by také chtěl převzít po Fialovi ten bordel a kostlivce, které nadělal, že? Jako jihočeský hejtman se Kuba domluví s kýmkoliv, i s Babišem, když na to přijde… Proč by ze sebe dělal terč…

Samotný Fiala si z toho navenek nic nedělá. Reflexe žádná. Ne, že by mi to vadilo. Jen ať pokračuje v nastoupeném kurzu, ať si myslí, že odvádí dobrou práci a umí vládnout. Ať se ukáže ještě větším hlupákem, než jsme si mysleli. Je zapotřebí, aby se ukázalo, kdo kolem Fialy je také blbec.

Například Pavel Řeporyjec Novotný se už vyjádřil, že za prohru ve volbách nemůže Fiala, ale voličská debilita. Tomáš Etzler zase řekl, že voliči jsou retardovaní. Martin Exner zase volá po ještě větší strategické komunikaci a větším omezení svobod\ slova. Asi si myslí, že když bude Foltýn ještě víc říkat lidem, že jsou svině, tak začnou volit Pětikolku. O Hřebejkovi ani nebudu mluvit, ten se ptal, co udělal špatně Dominik Hašek, že se do senátu nedostal? Odpověď je jednoduchá, voliči blbí nejsou, blbí jsou Hašek, Hřebejk, Etzler i Exner a u Řeporyjce si to ještě rozmyslím. Ten byl vždycky chytrý, schopný až všeho schopný, ale zdá se, že přemíra trávy si vybrala svou daň.

Nejlepší byl Šarapatka. Ten už vidí Putina za každým rohem a i když ještě používá silná slova, už z nich čiší zoufalost. Po parlamentních volbách bud zralý na sebevraždu přesně jako Magda Goebelssová. Nebude chtít žít ve světě bez liberální demagogie. Tak jen doufám, že nevezme někoho sebou. Tihle mesiášové to tak mají. Jestli je u nás někdo adeptem na Cintulu, tak je to právě Zdeněček.

Stejně jako Bartoš, který byl schopen se do poslední chvíle divit, proč lidé ve volbách neocenili jeho práci, totéž bude mít i Fiala. Obklopil se kývači a přitakávači, kteří už nejsou schopni argumentace, ale jen nenávisti. Základní známkou inteligence je, že když člověk prohraje, hledá, kde udělal chybu. Základní známkou debility je, že když člověk prohraje, tak už předem ví, že za to může někdo druhý.

Hned se také aktivovala Fialajugend. Ivanovi Smetanovi z KTV pomalovali auto hanlivými nápisy a přitvrdili v šikaně lidí u petičního stánku na Klárově. Kromě vypouštění gum u aut už začali kola propichovat vruty. Policie samozřejmě situaci jistí z dálky a nezasahuje. Přitom, při takových praktikách je jen otázka času, kdy si lidé řeknou, že tento stát a tato policie už není pro ně a vezmou si ten monopol na násilí zase zpátky. Není možné trvale vydržet šikanu. Jednoho dne se struna prostě přetrhne.

A po Fialajugend přišla i Haveljugend. Jakmile se ukázalo, že STAČILO! ve volbách uspělo, objevili se u sídla KSČM motorkáři Havloids memorial Club a začali dovnitř házet dýmovnice. Ano, to jsou ti, se kterými jezdí i prezident Petr Pavel. Poturčenec je vždycky horší než Turek. Odkaz Václava Havla, který byl vždycky pro pluralitu, tito Havlovi příznivci střeží pomocí manuálů NSDAP. Já vím, je to fejk, ale nechoval strýček Reinhard mladého Václava Havla na klíně? Pak by to dávalo smysl. Zatím SS Havloids házeli dýmovnice, ale granát vypadá úplně stejně.

Ivan Bartoš na rozloučenou řekl, že se obává, že je Česká republika na trajektorii Maďarska či Slovenska. Naprosto s ním souhlasím. Zřejmě to ale bude i trajektorie Šimečků a Cintulů, kteří budou liberální demokracii a svobodu hájit pomocí projektilů. Příkladů mají dost. V Handlové i v USA. Já se vlastně nejvíc divím tomu, že i přes tu nekonečnou šikanu od různých MikejePánů se druhá strana chová stále ještě mírumilovně.

V Německu AfD uspěla i v Braniborsku a také tam uspěla Sára Wagenknecht. Scholzova SPD tak tak udržela pozice. CDU zažila obrovský propad právě na úkor AfD. I Německo je na trajektorii směrem k Maďarsku a Slovensku. Akorát, když to dělají Němci, zpravidla si do čela postaví Dolfiho. Zatím ale všichni Scholozové, Mertzové i Leyenové budou mít svých starostí dost a na nějakého lokajského Fialu nebudou mít čas. Ostatně, už si s ním řádně vytřeli Síkel.

Čeká nás horký rok. Bude to rok plný amerických volebních podvodů, ukrajinské porážky, otřesů v EU, selhání grýndýlové utopie a liberálního vzteku, že jejich éra končí a přichází čas účtování. Čeká nás rok zákeřností a podrazů, rok Foltýnů a Koudelků, rok sviňáren a pramalých ohledů. čeká nás rok šikany, schválností, vyhazovů z práce a krachování firem. Chcípající kobyla nejvíc kope.

Vyhrňme si rukávy, ať toho ubráníme co nejvíc.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (340 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...Kuba spěchal s interpretací famózního výsledku, aby si náhodou jeho (osobní) úspěch nepřivlastnil nejhorší premiér na světě ve stejném partajním tričku: „Tohle není výsledek práce celorepublikové ODS, tohle je práce jednoho specifického týmu. To jsou sečtené roky naší práce...

Těžká rachota mystifikátorů. Udělal to sice včas, ale Petr Fiala se zachoval jako vždycky: Porážku vzápětí fakticky označil za vítězství („není to fatální neúspěch“), a dal tak najevo – stejně jako všichni jeho vládní mafiáni, dokonce včetně popravených Pirátů – že jsou (naštěstí) nepoučitelní.

... Bazedová-Pekarová (TOP 09) byla s prohrou navýsost spokojena. Také „capo di tuti“ takzvaných Starostů Pytel Na Mrtvoly Rakušan měl z katastrofy radost, neb prý byla vítězstvím. To proto, že někde uspěl nějaký starosta, kterého si „statisticky“ STAN přivlastňuje. A dávno okoukaný pirát Bartoš vlastně vůbec neví, proč byli velkou vodou smeteni, když ve vládě tak skvěle pracují na zániku ČR a likvidaci národa migrantskou invazí...

https://cz24.news/petr-hajek-referendum-o-fialove-mafii/

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (124 hlasů)

Fenomén Martin Kuba a krátká paměť voličů

23. 9. 2024 / Pavel Veleman

“ Inteligenti! Páni! To jsou jen samý hladký řečičky, jenomže vy si to můžete dovolit, protože vám se nic nemůže stát, o vás je vždycky zájem, vy si to vždycky umíte zařídit, vy jste nahoře, i když jste dole, zatímco obyčejnej člověk se tady plahočí a má z toho prd a nikde se nedovolá a každej se na něho vysere a každej s ním zamete a každej si na něho houkne a život žádnej nemá a nakonec ještě o něm páni řeknou, že nemá principy…

Píše se rok 2014 a úřadující předseda ODS Martin Kuba dává k dispozici svoji funkci, jelikož se jako úřadující předseda strany ODS nedostal v roce 2013 do poslanecké sněmovny - kde byl z prvního místa tzv. vykroužkován právě v Jižních Čechách. Poté se v komunálních volbách nedostal ani do zastupitelstva Českých Budějovic a vlastně odchází z politiky.

V tu dobu byl spojován vždy s tzv. kmotry ODS - výrok tehdejšího premiéra a předsedy ODS Topolánka, který opravdu již nemohl zamlčet, že kongresy ODS se podobaly setkáním mafie, která si rozděluje terén a politici jen chodí políbit na večerním mejdanu prsten. V případě pana Kuby se jednalo o Pavla Dlouhého, bosse z Hluboké, kde stůl v hospodě U Huberta se stává stejně ikonickou úřadovnou jako například cukrárna U Myšáka v Praze, kde pro změnu úřadoval pan Janoušek.

A nebyl to žádný jiný Martin Kuba, než jak ho známe dnes - i tehdy měl pověst velmi pracovitého, pragmatického politika, který byl ale jednoznačně zákulisní hráč na propojení politiky a byznysu.

A teď střih: Píše se rok 2024 a stejný Martin Kuba vítězí s více než 47 procenty v “Krajských volbách na jihu Čech”. Dnes již finančně natolik zajištěn, že nejspíše nepotřebuje kmotry - sám se stává kmotrem i politikem v jedné osobě. V tom je podobný Babišovi.

Jeho výtlak peněz pro ODS, je tak je opravdu závislí na tom, co si přeje on sám a určuje dnes již cíleně, kam jeho zdroje budou mířit. Omnia Invest Group je jeho stěžejní byznysová loď, ačkoli formálně zde ukončil činnost, jeho manželka je zde jednatelka.

Podle “Hlídače státu” podpořil pan Kuba (oficiálně) dary ODS ve výši 2 milionů 650 tisíc korun. Od roku 2002 kdy vstupuje do ODS až do ukončení první etapy v roce 2015 v pozici muže Pavla Dlouhého jsou to však dary v hodnotě zhruba 150 000 Kč. Dalších 2,5 milionu spadá do jeho druhé politické mise.

Například opět podle zdrojů “Hlídač státu” - je nejbližší obchodní partner pan Maroš, který je zároveň i jeho pravá ruka v politice. Klientelismus, který se v této zemi v současné době považuje za normu, je vidět prakticky všude. Je to vlastně takový model “gubernie” jednoho muže, který má pocit, že je takový nový Tomáš Baťa a vytváří - město/region pro všechny zařazené.

“Chovej se pořádně, pracuj, choď na dvě brigády a studuj, …” A dostaneš základní ekonomický servis a možná i obecní byt, když budeš v potřebné profesi. Ještě před deseti lety nešlo s tímto oligarchickým vedením města, kraje, země uspět. Dnes již ano.

A opravdu v zemi, která má nejvíce lidí bez domova na počet obyvatel, bydlení snad nejdražší skoro v celé Evropě, platy a mzdy na úrovni rozvojové země, ceny však stejné jako v Německu, nejvice pracujících studentů - je opravdu složité, být rebelem a kritickým občanem. Prostě si to nejde nějak dovolit, Lopotěni každodenního boje o ekonomické přežití z Vás udělá tak trochu unaveného otroka.

Ono poslouchat například pana doktora Kubu, když se vyjádří k sociální politice, která je postavena na zásluhovosti a oddělení zrna od plev, které pan doktor přesně pozná ( ti, co si zaslouží pomoc ( mohou pracovat za minimální mzdu, případně v agenturách). a ti, co se tzv. nesnaží (nemakačenkové ) - ztuhne Vám úsměv na tváři.

Řešení je stejné jako na současném MPSV: Přísnost, řád, tresty, každý má dostat šanci a když ji nevyužije - nic se nedá dělat, následuje totální existenční pád a nemilosrdná ulice s fatálním koncem.

A vláda stále utahuje neoliberální smyčku obyvatelstvu, Žijeme v zemi, kde se již i nižší střední třída nestačí udržet ekonomický standard bez ponižujících dávek na bydlení. A za tento typ politiky, která Vás nechá ekonomicky padnout na ústa - je pan Kuba, Babiš, Okamura nebo paní Konečná velmi ráda.

Jiný styl populismu má Kuba, jiný Babiš, jiný Fiala a jiný pan Okamura nebo pani Konečná. Výsledek je však stejný - oligarchizace politiky dosáhla obludných rozměrů a pro voliče například mojí myšlenkové bubliny - není žádná strana nebo hnutí.

Domnívám se, že po příštích parlamentních volbách bude koalici Ano/ODS (v rámci záchrany demokracie to půjde jako po másle, taková nová “oposmlouva). “Občané, přece nechcete, aby Vám vládnul Okamura nebo Konečná, zahřmí ze stranických sekretariátů ANO a ODS. Tento typ dějinné záchrany menšího zla - na to jsme kabrňáci. A tak se česká politická reprezentace se svým národem “opět nějak“prošvejkuje” touto časovou smyčkou dějin a vyhne se možná nejhoršími scénáři, avšak bude to opravdu pro silné žaludky.

Klesáme na dno a proto nastupují obranné, normalizační mechanismy přežití …Po 35 letech od roku 1989 je to opravdu zlý sen….

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

černoprdelníci přes 41%. Kteří volové to tam naházeli ??? 🤔

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

- že krajské volby skončily "vítězstvím Ruska" a že se jedná o "tragickou zprávu o zmanipulovanosti českého voliče, který kvůli dezinformacím už neumí rozlišit pravdu a lež."

Panu Exnerovi bych doporučil změnit medikaci či ošetřujícího lékaře.

A dovolím si mu tímto vzkázat, že pokud nějaké dezinformace ovlivnily výsledky voleb, tak to bylo lhaní o kauze Dozimetr, o střelbě na FFUK, o migračním paktu a o tom, co se děje na Ukrajině.

Takže si u vás ve STANu prosím nejdřív zameťte před vlastním prahem a pak se seberte a následujte Piráty na smetiště politických dějin.

Lháři a blábolisté vašeho kalibru opravdu nikomu chybět nebudou.

(FB J. Rajchla)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (117 hlasů)

Už si s ním řádně vytřeli Síkel... 😀

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)

Nechtěla jsem chválit, abych nedostala koštětem.., ale taky jsem byla víc než pobavena. Do Síkele..., to se chytne.  

😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (83 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. který nám nebude vysloveně škodit, jako to dělala Jourová, ale i Špidla s Teličkou.

Síkela nebude škodit ale jen proto, že k tomu nebude mít příležitost..

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Po záplavách zde u nás na Jesenicku pro fialovou pětidemolici to opravdu sedí viz foto.
Potvrdili to i krajské volby na Jesenicku a to i přes malou účast protože teď zde bojujeme s následky živelné pohromy a na lži ubožáka fialu nemáme čas.

Fiala Jesenik
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (69 hlasů)
Trvalý odkaz

Před naší obcí se již shromáždili obrovské hory a to doslova zničeného po záplavách majetku, nábytek, koberce, lednice, pračky, televize, elektronika, nářadí, dřeva, plasty, hadry, atd. kdejaké již haraburdí a pořád se tyto hory zvětšují. Ve vyprázdněných po záplavách místnostech a po dezinfekci již začínáme v mnoha domech naší obci sušit. Včera přišla řada i na nás a dostali jsme od hasičů zbrusu nové elektrické odvlhčovače po jednom kusu každá rodina, na více odvlhčovačů pro každou rodinu nestačí. Ze sousedy se orientujeme zakoupit tepelné děla s plynovou bombou pro rychlejší osušení stěn. Pomáhá nám teď dobré počasí, doufejme že vydrží, větráme, dveře a okna jsou ve dne dokořán otevřené proudící vzduch pomáhá k osušení stěn. Bude to sice trvat hodně dlouho než začneme zase žít normálním životem jako dříve ale musíme bojovat. Napřed se vypořádáme s živelné pohromy která postihla naši oblast. Potom, příští rok všichni občané ČR se vypořádáme s tou fialovou pohromou která postihla celou naši ČR a pošleme nenáviděného Fialu a jeho partu navždy do prd... pardon řeknu to zdvořile, do smetiště českých dějin.

Průměrný počet slepic: 4.8 (98 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám radost, že se v Evropě začínají prosazovat antisystémová hnutí. Zvlášť když jdou proti totalitnímu systému, který tady EU cíleně zavádí. Salámovou metodou, abychom si toho nevšimli. Nesouhlasím ale s názorem, že antisystémová hnutí posilují i v ČR-Okamura s Konečnou mají 15% což mívalo SPD vždycky samo a teď se tedy o stejný počet akorát dělí. Nevidím tu žádný trend. Neměli bychom si nasazovat růžové brýle jako to dělá Fiala, abychom nedopadli jako Fiala.

Volby ale jednoznačně ukázaly, že jsou lidi hodně nasraní a nemůžou Pětikolce přijít na jméno. Nálada ve společnosti se pomalu mění. A to je dobře. Doufám, že se pod vlivem změn v Evropě pomalinku začne měnit i strana ANO a zahrne do své politiky i výraznější protibruselský tón. Spojení s Orbánem by tomu nasvědčovalo, zdržení se při hlasování o dalším vyzbrojování Ukrajiny zase nikoliv. Společnost už se mění, teď by to chtělo i změnu DNA strany ANO. Protože přiznejme si - jaké bude ANO, taková bude nakonec i ČR po volbách v roce 2025.........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

.. jejich koaliční partner. Nesmí ale mít za koaličního partnera beztvarou hmotu, jako byla liberalizovaná a personálně vyprázdněná ČSSD. SPD to nebude a Okamura se moc snaží, aby nebyl vhodným koaličním partnerem. Je mu v opozici pod státním cecíkem dobře. Jako jedinou relevantní sílu vidím Stačilo!, ale musí dát prostor výrazným osobnostem, které přesvědčí národ, že si s vládou budou vědět rady. Komunistická strana musí být servisní složkou, která dá k dispozici svou stranickou strukturu a aparát pro osobnosti které vyvstanou, jinak bude ANO nahnána do náruče toho, co zbude z ODS a STAN-u.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

ANO je strana typu ani ryba ani rak. Je to all catch party,  takže nechtějí nikoho nasrat. Nemůžou tedy být moc radikální. Dělají sociální politiku a k tomu řídí stát (když vládnou) bez zbytečných ideologií a celkem pragmaticky. Máte pravdu v tom, že svým koaličním partnerům vycházejí až neobvykle moc vstříc. Ale co já vidím jako nebezpečí je, že vycházejí vstříc i požadavkům z Bruselu. Sice ne tak ochotně a radostně jako Fiala, ale vycházejí. Když po volbách se chtěli spojit s SPD, tak zavolala frau Merkel  Babišovi a bylo po spolupráci. To by bylo dobré, kdyby už se neopakovalo a ANO začalo důrazněji hájit české zájmy proti nesmyslným požadavkům od EU. Kdyby začalo dělat sebevědomou politiku pro Česko a dokázalo se vzepřít věcem pro nás nevýhodných. Pokud by ANO ukázalo, že má koule na odpor proti škodlivé politice Bruselu, tak bych musel přehodnotit názor, že antysystémové strany mají u nás jen 15% na názor, že mají 50%. ANO je velká síla a teď záleží jen na tom, jakou bude mít povahu......

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Babiš tentokrát postupoval rozhodně a jasně.

Založení frakce Patrioti pro Evropu, ve Vídni dne 30. června 2024 Viktorem Orbánem, Andrejem Babišem a Herbertem Kicklem, o Babišovi a jeho ANO něco vypovědělo. A fakt, že Orbán s Babišem intenzivně spolupracuje vypovědělo o obou něco velmi konkrétního. Řada europoslanců za ANO jsou členy této frakce,  silně podporované i Filipem Turkem a Nikolou Bartůšek. Evropskému parlamentu je tato frakce takovým trnem v oku, že založil na „obranu svých snů a hodnot“ proti Patriotům „opatření" nazvané Cordon sanitaire.

Zajímavé je poznání kam, případně do jakých frakcí se zapojili, nebo nezapojili, ostatní čeští europoslanci.

(Dosud nikdy jsem Babiše, ani jeho Ano nevolil, ale že právě on se rozhodl pro založené Patriotů považuji za skvělou zprávu a dobrý příslib jeho budoucí politiky.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

tak ti u špagátu nebudeme my, ale současní podporovatelé této vlády. Protože budou chtít ukázat, že s nimi neměli nic společného. Tak to bývá. Bejt Fijalou a spol, tak bych se bál právě svých vlasních přívrženců.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Před chvilkou jsem v TV sledoval jednoho politologa. Výjimečně to byl rozumný člověk. Zapamatoval jsem si jeden jeho výrok.

Demokracie je ohrožena tehdy, když se to někomu hodí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

" Je v ODS až na druhém místě. Kdo je na prvním? "

Všimli jste si u zastávky toho odpadkového koše? Tak ten by to dělal líp. I ten přístřešek nad ní je užitečnější než Fiala.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Je ve Vidlákově článku. "Každej" To se mi líbí stejně jako poslání do Síkele. Pokud autor nebude protestovat, použiji to ve svých pábeních s druhy. Díky Vidláku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Fajn. Akorát nevím, co má společného váš tobogán  do ústí autorova střeva s mým komentem.

A to pomíjím tu schovku za slovo "známe"- Pokud jste papež, tak si zasluhuji výtku, to zase jo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je fakt, že tlak na protektora  v médiích sílí. Že to je neschopný břídil a kolaborant bylo zřejmé od prvopočátku této (ne)vlády. Jasné obrysy tomu daly modrožluté hadry vůkol kam oko dohlédlo, a vše s tím spjaté. Pak je na místě otázka, jak je možné, že i nadále trpíme tyto fušery u koryt? Proč nevelí odbory do generální stávky?

Když Zeman před lety mluvil o spálené zemi, tak teď už vím, co to znamená. Byť po povodních...

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

nebude tak horké, jak to vypadá. Již několikrát jsem zmínila, že pětikola a opozice, jsou jen 2 strany jedné mince. Ráda bych se mýlila, ale obávám se, že je to tak. Co Bureš za covidu začal, to nyní pětikola doráží a je v tom dobrá. Proč by si Andy špinil ruce, když to za něj udělá Nurtela. Nakonec jak by se měl synáček ukrajinského oligarchy chovat? Vychovali a vycvičili ho dobře. Všichni mu na to skáčou šipku a budou se opět divit. Nebo si někdo vážně myslí, že člověk, který všem doporučoval, aby se nechali opíchat jedovatou šmakuládou a ještě jim dával za to odměny, to s námi opravdu myslí dobře? Má ty prostoto.

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

takže je snadné je tahat za nos.

I ten Vidlák zde jen opěvuje osobnosti, místo aby se zamyslel nad systémem.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)