Páni světa...

Autor

Když se Ondra Dostál stal europoslancem, tak se ho (tuším) na Parlamentních listech ptali, jestli se tam v Bruseli neodrodí, jestli ho tam nenaočkují a za pár let bude říkat něco úplně jiného, než co říká teď. On na to odpověděl, že slabší povahy v Bruselu zblbnout mohou a musíte mít skutečně nějaký étos v sobě a musí být dost pevný, jinak vám tam nainstalují ten svůj.

Teď už vím, jak to myslel.

Když přijedete do té budovy (ona není jedna, je jich několik propojených), tak máte pocit, že svět je ještě v pořádku. Danuše Nerudová tady chodila jak v Jiříkově vidění. Je to sice obrovský konglomerát, ale je stavěli to už jako parlament, takže je to rozhodně přehlednější než třeba česká poslanecká sněmovna. Náměstíčko vedle je upravené, kafe je tady levnější než v Praze, když jdete platit, můžete klidně nechat tašku s věcmi na venkovním stolečku… Molenbeeck je až o něco dál.

Limuzíny vyjíždějící z garáže jsou velké, drahé, naleštěné… a elektrické. Všude je vidět, že tady se na ničem nešetří. Veškerý personál je usměvavý, úslužný a snaží se vám doopravdy pomoci. Je úplně jedno, jestli na vás doma nějací Moravcové či Jakubové Železní řvou, že jste komunista, který osobně zavraždil Miladu Horákovou, tady dostanete příslušnou všemocnou kartičku a pokud ji máte, tak se k vám chovají jako k pánovi. Ze všech koutů tady na vás kouká, že tady se rozhoduje o osudu superstátu, který má víc obyvatel než Spojené státy a ještě vlastně docela nedávno byl i největší světová ekonomika. Oni se tady ještě všichni tváří, jako by to tak bylo i teď.

Je vlastně strašně jednoduché, být „zkorumpován.“ Jsou tu dobré platy i na belgické poměry. Všichni zaměstnanci evropského parlamentu mají velmi silné odbory, každý tady má spoustu práv a konzumuje spoustu výhod. Ondra teď přijímá další asistenty i spoustu stážistů… pohovory probíhají a to byste nevěřili, kolik lidí při nich naprosto souzní s politikou STAČILO! a nemají s ničím žádný problém.

Existují tu úřednické definitivy a je strašně dobře, když se s nějakým takovým úředníkem znáte. Protože ví OFF – o fšech fšecko. Jednoho takového mám o kancelář vedle a tak jsem se s ním byl podívat na místo, kde to všechno vzniká – do kavárny Mikimaus. Hlasování a zasedání je až to poslední. Každé kvalitní eurozvěrstvo vznikne dohodou (a nebo hádkou) u stolečku s kafem.

Za takových okolností je strašně snadné se vyděsit nad spletitostí problémů a těžkopádností celého legislativního procesu a prostě na to rezignovat s tím, že se vlastně nedá nic udělat… jako to udělali Mach a nebo Blaško. Ale klidně u toho můžete mít pocit, že jste pánem světa, protože kolem vás vše vypadá nablýskaně, jste v centru dění, zajímají se o vás novináři, do práce není daleko, výplata přichází přesně jak hodinky… kdo je patřičně konformní, ten velmi snadno získá pocit, že je pan Někdo a zparchantí. Pokud přijde Danuše Nerudová, tak úsměv od Leyenové je přesně ta správná nádivka do prázdné hlavy.

Druhá varianta je zatnout zuby, pochopit, jak se ty zákony dělají a pokusit se tomu ubránit a sem tam i něco dokázat. Ale to je velmi nevděčná práce, která vyžaduje hlavně zicflajš a příslušnou náturu. Je snadné vlézt do velké frakce, kde mají na všechno lidi, užívat si záři reflektorů a hlasovat naprosto správně podle frakce a zároveň vůbec nevědět, o čem hlasujete. Být v malé opoziční frakci (nebo být nezařazený) znamená, že nějak ustojíte tu smršť písmenek, co se na vás neustále valí a vyberete z toho to, kde máte šanci něco zvrátit.

Každý den vás tady zářivá světla i pohodlná kancelář vábí, abyste se na to vykašlali. Abyste si našli velkou frakci, dostali od ní ještě další peníze na ještě víc asistentů a ještě méně museli pracovat. Abyste využili čas, prostor i techniku nikoliv na prezentaci evropské politiky, ale na prezentaci sebe, jak jdete z posilovny a jíte hranolky u nejstaršího stánku s rychlým občerstvením v Belgii. A když vás do velké frakce nevezmou, ještě pořád nemusíte dělat nic.

Těch, kteří tuto kombinaci tvrdé nezáživné práce a příslibu pohodlných prebend ustojí, těch není mnoho. Je mnohem snazší tady nosit foltýnovské tričko Fuck of Putin (že, Luďku? – už jsem ho potkal), než se prokousat jednáními ve výborech a stovkami a stovkami pozměňovacích návrhů.

Naopak, získat tady pocit, že jste pánem světa, že všemu rozumíte a od všeho máte klíče, to je velmi velmi jednoduché.

Tento článek nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (187 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ještě než jsme začal tento článek číst, napadlo mne, pane  Šterciku, popřát Vám to, o čem zřejmě píšete výše a já to zatím nečetl.

Totiž, abyste neztratil sám sebe a schopnost rozeznání dobra od zla. To není lehké v žádné životní situaci.

S pozdravem a přáním dobra pro všechny,

Jiří

Průměrný počet slepic: 5 (61 hlas)

že přijmení Vidláka jaksi komolíte. Nevím, zda-li schválně, či o tom nevíte?

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

Ale ano, pane Zaubere, to je docela možné. Já nikdy nevím, jak je to dobře, protože se mi pokaždé vkrádá na mysl ona přirozená německá podoba tohoto příjmení "Sterzig", přičemž zároveň vím, že tak to není. A tak si pokaždé to příjmení pana Daniela nějak počeštím, a ono se mi to nepovede. Nadto ve chvíli, kdy píši, se cítím nějak popoháněn časem, a nechce se mi lovit někdy mimo aktuální text článku správnou podobu příjmení pana Daniela.

Tož spoléhám na to, že je pan Daniel shovívavý a mé komolení svého příjmení mi odpustí. Snad mohu v této věci doufat i ve Vaší velkorysost.

Váš Jiří    

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

velkorysý je nejen Vidlák, alias Daniel Sterzik, ale samozřejmě i já. Nějak mně to vaše oslovení Štercik, či Sterzig na pohled s Vidlákem neladilo, ale jinak nic ve zlém!

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Už se těším Vidláku kdy se střetneš s Leynovou a hodíš ji přímo do ksichtu to co ji řekla Polská europoslankyně Ewa Zajaczkowska (Konfederace) viz níže:

„Jste tváří Zelené dohody pro Evropu, která ničí evropskou ekonomiku a zemědělství,“ řekla europoslankyně.

„Jste tváří všeho klimatického šílenství v EU, které vede k tomu, že Evropané jsou stále chudší a chudší.“

Dodala, že Ursula von der Leyenová je také tváří migračního paktu, který zajišťuje, aby se miliony žen a dětí v Evropě necítily bezpečně ve svých vlastních městech.

„Jste zodpovědná za každé znásilnění, každý sexuální útok a každou tragédii způsobenou přílivem ilegálních migrantů, protože tyto lidi v Evropě vítáte.“

Podle Zajaczkowské Ursula von der Leyenová nepatří do Evropské komise, ale do vězení.

„Vaše předsednictví je pádem Evropské unie.“

Ursula von der Leyenová se na ni neodvážila podívat. „Hanba,“ zvolala europoslankyně.

„Chceme Evropu tvořenou svobodnými a suverénními zeměmi, ne nemocnou levicovou ideologii,“ zakončila svou zdrcující řeč.

video zde:  https://rumble.com/v57fl2d-july-18-2024.html
(v polštině s anglickými titulky)

zdroj: necenzurovanapravda.cz
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

a nezblbnout 😁😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

a blbnutí mně nevadí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Kurňa, a kdy nám ti plzenští Ukrajinci zlevní pivo? Máme ho tu dražší než naši bohatší bratři Němci!

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

1.díl - Robur Dobyvatel.

2.díl. Europoslanec, aneb Pán světa.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

chtěl být Němcem, anebo alespoň Rusem, všechno prý je lepší než být českým hnusem. Je lepší bratr bývalý, anebo ten dnešní, kdy nám o tom rozhodnou milovníci třešní?

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

von ten Niedermayer  je taky Čech? Možná, že je to fuk, ale není on spíše jenom fuck?

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Když jsem si v poledne přečetl, že je Daniel v Bruseli, usmyslel jsem si, že večer pošlu gratulaci a že už se těším na první eurokydy.

No jo... S křížkem po funuse. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Z dnešního článku od Vidláka  -  z  prvního  "Eurokydu"  mám pocit jako z té pohádky, kdy čert   láká, slibuje a nabízí vše - slávu, bohatství  a moc. A to vše za jednu  věc - za  duši.  Věřím  však,   že se  Vidlák nenechá zlákat  :-D.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Držím palce a těším se na  nezávislé komentaře  z centra dění ! 

Věřim, že se Vidlákovi  z toho hlava nezamotá. 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku seš borec, moc gratuluju k zajímavému posunu!

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

držím Vám palce a hodně štěstí, protože život je především o štěstí, já ho měl a mám, takže vím o čem mluvím. Ty benefity co popisujete ty jsou mi celkem ukradené (dá se to předpokládat, že tam budou pro poslance docela jiné podmínky, proč by tam jinak většina chtěla být zvolena? No přece kvůli platům a benefitum...žádné iluze si nedělám). To co mě opravdu zajímá (a na to si počkám), zdá ta práce je smysluplná, protože pokud není, tak to nenahradí ani 300tis.mesicne (každé peníze se dají utratit, to je to nejmenší). Proč to říkám, protože zatím co o EU čtu, tak mi přijde, že tam mají soutěž, kdo vymyslí větší hovadinu (a smejou se nám lidem, jak jim to žereme), no ani se nedivím, že EU nevyšla s rozpočtem, když utrácí kde může a rozhodně to není ve prospěch obyč.lidi z Unie. Tenhle spolek již dlouho neplní svou funkci, takže nejlepší cestou je: ZRUŠIT. Kdo čeká na zázrak, ten bude zklamán, skle rád bych se mýlil...zkuste se Vidlaku zeptat proč EU posílá miliardy na Ukrajinu, když ta není v EU? EU je dobročinný spolek? V době kapitalismu? Ani jako fór to není dobré...mějte se

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

To by mě taky zajímalo.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák právě začal hrát s euročertem o duši. Takže by si měl vzít příklad z amatérského exorcisty Jakuba Vandrovce, duši euročerta vyhrát a důkladně ji vyprat - až do andělské čistoty. Sice to bude na dlouho a neobejde se to bez nějakého toho čarování, ale mohlo by to nakonec vyjít.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

že ELEKTROMOBILITA má budoucnost!

Místní hoteliéři si také v Kanderstegu pořizují Tesly už od roku 2015, zatím žádný hotel nevyhořel ...

Průměrný počet slepic: 1.3 (6 hlasů)