K čemu jsme blíž?

Autor

Víte, jaký byl rozdíl mezi Hitlerem a Stalinem? Už jsem to tu během let několikrát zmiňoval a myslím, že přišla chvíle, abychom si to zopakovali. U Stalina jste se mohli stát komunistou. Kdokoliv se mohl stát stoupencem jeho učení. On samozřejmě chtěl, aby lidská srdce bušila v jednom rytmu, aby všichni přijali marxismus – leninismus jako svoji novou víru a tím nastal ráj na zemi… Ostatně, běžte do kteréhokoliv kostela, tam vám také řeknou, že smyslem jejich existence je, aby celý svět přijal evangelium.

Každá velká myšlenka chce být. Chce vyhrát, prosadit se, stát se dominantní… Většinou, když už to nejde po dobrém, tak se to pak zkusí i po zlém… Všechny ty inkvizice by mohly vyprávět… Násilnému obrácení na víru se dá říkat temno i rozkvět. Podle toho, jestli přesvědčujete druhé nebo jste od druhých přesvědčován… pomocí klacku.

Koncept, že necháváme každého, aby si myslel, co chce, ten je poměrně mladý… a naráží na ty stejné limity, na které demokracie narážela vždycky. Jak upozornil můj bratr, kulturní rozmanitost totiž nemá hranice a vejde se do ní i to, že svoje názory prosazuju pomocí bodání do devítiletých holčiček. I to je totiž diverzita. Na světě je hodně míst, kde se to přesně takhle dělá. Pokud chcete, aby vaše myšlenka zvítězila, naučíte se dobře zacházet s dranžírákem.

A pokud nějaké bezbřehé diveritě nastavíte hranice, tak už každopádně někoho omezujete. Už mu berete jeho nezcizitelná lidská práva. Když totiž pomocí nějakých nástrojů nastavíte mantinely různým islamistům, inženýrům ze Sýrie a umírněným lidojedům z Islámského státu, tak můžete stejné nástroje použít i proti politické opozici, že jo?

Chvíle skutečné svobody jsou vždycky v dějinách jen krátké. Fungují v době, kdy je národ zrovna homogenizovaný, vyznává stejné hodnoty (třeba ty rakousko – uherské, katolicky křesťanské) a svoboda vydrží jen do chvíle, než si přivezete na práci Turky či Alžířany a dáte tomu dostatek času… Pak musíte zakazovat hidžáby, nože nad šest centimetrů… nebo raději zakážete demonstrace a zavedete paragrafy na verbální nenávistné činy. všechno už tu je… a každé nastavení hranic se podobá zavádění totality, protože to zpravidla jde ruku v ruce.

Proto už dneska nevítězí nějaké hodnoty jejichž nositelem je politická strana, ale vítězí stále více určité autoritativní osobnosti typu Trump, Orbán, Putin, Módí, Lula, Milei… vyskakují všude, demokracie nedemokracie a přistřihávají křídla bezbřehosti. Dovedeno do extrému a máte Stalina. Ale máte možnost prostě odložit hidžáb, přísahat na Bibli nebo na ústavu, máte možnost podepsat Antichartu nebo poučení z krizového vývoje, máte možnost udělat seminárku z marxismu-leninismu, nebo napsat takový pěkný životopis, jako Petr Pavel a nejenže vám bude odpuštěno, ale můžete budovat kariéru.

To u Hitlera nešlo! Tam jste jako Žid neměli žádnou šanci, stát se Němcem. Jako Slovan jste neměli žádnou možnost stát se Árijcem, napsat práci o hodnotách Třetí říše a udělat kariéru v berlínském divadle. Nemohli jste udělat nic. Byli jste určeni k likvidaci, byli jste určeni za podlidi, hmyz, svině a zombíky, které nemá dokonce ani cenu, obracet na víru.

Nepomohly vám žádné zásluhy, nepomohly vám vědomosti, znalosti, nepomohla vám dlouholetá loajalita. Jen se čekalo na chybu, která vás prozradí a jakmile se tak stalo, nic vám už nemohlo pomoci. Pak si vás převzala byrokratická mašinérie a nastavila proces od zužitkování až k prohnání komínem v Osvětimi.

Igor Němec se byl podívat v Příčovech na vlasteneckém setkání. Jen tam byl. Nezaznamenal jsem žádnou jeho dezolátskou přednášku, vlastně jsem nevěděl, že ten chlap ještě existuje a že dělá šéfa kanceláře ředitele ČT, Součka. Ale stačilo to na jeho vyhazov a Milion Chlívek se nad tím ještě tetelí radostí. Je třeba dávat pozor…

Proces odchodu od majnstrýmu k dezolátům je zcela jednosměrný… Proč? Protože jak se jednou stanete (třeba i nedopatřením) dezolátem, tak není cesty zpět. Mají na to celou mašinérii různých Cemperů, Mikulášů Minářů, Františků Vrábelů, Romanů Máců a podobných, kteří vám nalepí doživotní nálepku jak žlutou hvězdu. Dezinformátor, dezolát, kolaborant, svině, zombík, pedofil… A nedá se to vzít zpátky. Podívejte se, jak se Babiš už deset let snaží dokázat, že není proruský, jak pomáhá Ukrajině, jak schvaluje obrannou dohodu s USA, jak se obhajuje u soudů… a nic. Zbytečné.

Podívejte se na Romana Abramoviče nebo teď čerstvě Pavla Durova… Jak se snažili, aby nebyli považováni za Rusy. Jak se přestěhoval pryč z Ruska, jak ostentativně byli proti ruskému režimu, jak platili daně tady na Západě… jednomu zabavili jachtu a tak to pochopil a zvedl kotvy, druhého teď zatkli a on teď na vlastní kůži zjistí, jaké to je, když nemá ani šanci kolaborovat.

Dominik Hašek nám to přece vysvětlil ne? Každý Rusák může za to, že je Rusák. Proč sem nesmějí ruští sportovci? Protože jsou Rusové. Neřešíme vůbec, jestli jsou proti válce nebo pro válku, stačilo se narodit někde u Moskvy. Nic jiného se nezkoumalo. Rusák je stigma. Rusák není člověk, nemá žádná práva a ani jich nemůže nabýt, ani když nám tu dvacet let danil ruské prachy, kupoval si anglické fotbalové kluby a kritizoval Putina. Bohatě stačilo, že nekritizoval dostatečně.

Jak se říká režimu, který vám nedá šanci? Kde je každá vaše chyba doživotní? Kde dostanete označení, zapíšou vás do seznamu a už někdo hlídá, zda náhodou nepracujete v České televizi? Jak se jmenuje režim, který vám ani nenabídne možnost ohnout páteř, aby byly vaše domělé hříchy smazány? Jak se jmenuje režim, který své občany zcela oficiálně nazývá sviněmi a zombíky a stejně oficiálně o nich říká, že nemá cenu se s nimi bavit, jen vykopat příkop a oddělit plotem (s ostnatým drátem a deseti tisíci volty)?

Ano, to je režim fašistický.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (457 hlasů)

Komentáře

Kromě seniorů a invalidů by měla mít svou stranu i pohřebáci, saniťáci, taxikáři, zvláštní stranu by měli mít pěstitelé jablek, a zvlášť pěstitelé hrušek, a to nemluvím o pěstitelích řektviček, a nebo kopru. Taky pejskaři by měli mít svou stranu, a ne jednu ale několik, podle ras svých miláčků a taky stranu pro ty co mají jen vořechy. I prostitutky ba si zasloužily svou stranu a hned několik, podle velikosti poprsí. Čím víc stran, tím nám tu bude líp. Mít jednu silnou levicovou a jednu pravicovou stranu je přežitek.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

V tom seznamu stran, vážený pane, jste opomenul jmenovat ještě třeba "Motoristi sobě" Pokud dokáží třeba ti pěstitelé sobě dostat ve volbách potřebných 5% tak je to v pořádku. Jde o to, aby se ve finále, tedy ve volbách, dokázali sjednotit v jednu politickou sílu. Já osobně jsem pro vyhlášení samostatného, suverenního, nezávislého Českého království. Jeden monarcha, 14 ministrů atd, můžete dohledat zde na VK.  To dobře víte, chechtal jste se tomu s tím, že jsem naivka. Otázka zní : Proč tedy ten Auředník zakládá stranu, když tvrdí, že v Českém království do 1 roka nebude ani vidu ani slechu po žádné straně ? Jak jednoduché. Nejdříve musí být ve státě politická síla s podporou národa, která bude natolik kritická, že uzná parlamentní demokracii jako vyčichnutý mrtvý systém prosperujícího státu. Tak to je, vážený pane. A v budoucnu jiné cesty není. Je jen na nás, na občanech tohoto státu, jak hluboko necháme současný zřízení státu zajít a utopit tuto republiku ve sračkách. Pokud to lidé, třeba jako vaše osoba nepochopí, pokrok nebude a opravdu se v těch sračkách utopíme.

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

se nesjednotit HNED ????? Proč bych měl volit někoho, kdo už je, nebo za pár týdnů bude senilní dement v LDN ??

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

To je, Bobe, od vás dobrá otázka. Momentálně musím jít nakrmit Koi kapry, ale večer budu pokračovat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

.. se pokouší o to samé,  byl jsem to já, kdo jim poprvé a naposled za celou jejich existenci, od Placáka dodnes zajistil audienci u vládnoucího panovníka.. Mimochodem, je to pevná součást Pražské Kavárny a kandidovali s Kalouskem.. Jděte tam, budete v opravdu dobré společnosti.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Ležím vám v žaludku, já vím. Ale přesto zalistujte zpět.: Strategická komunikace - Program záchrany České republiky - publikoval p. Antonín Je to náš program a naše vize, podílel jsem se na jeho obsahu. Pokud se překrývá s programem té Pražské Kavárny, dejte mi odkaz. Děkuji. Ale Kalouska fakt nemusím...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

.. jste mi srdečně ukradený. Takovýchto náčelníků, co zoufale hledají indiány, jako jste vy jsem potkal desítky. Všichni se vždy snažili parazitovat u někoho, kdo měl velký dosah, tak velký, že ho sami o sobě nedokázali získat, ať už proto, že byli líní, nebo neschopní či dokonce i hloupí.

Mezi zakladateli setinoprocentních stran jsem se totiž pohyboval od první dekády nového milénia, kdy jsem byl chvíli (2-3 roky) monarchista, a rezignoval jsem na neparlamentní politiku někdy okolo roku 2015.

Zařídil jsem Koruně České, monarchistické straně Čech, Moravy a Slezska přijetí u Lichtenštejnského knížete Jana - Adama II, který napsal skvělou knihu "Stát ve třetím tisíciletí", která je o skutečné demokracii i právu na sebeurčení.

Už tehdy bylo snahou mých několika přítel a mou sjednotit většinu neparlamentních stran do jediné volební superstrany, která by měla jediný cíl, oprostit se od žabomyších válek a změnit volební systém tak, aby politická scéna přestala být neprůchodná pro nové politické subjekty. Krach této snahy začal už uvnitř monarchistické strany, kdy mladý trouba tak moc toužil být předsedou strany, že všechno podělal a nakonec z té strany také odešel. Měl možnost se dva - tři roky učit od moudrého místopředsedy, který už mířil na zasloužený odpočinek.. 

Politicky negramotní a konceptuálně nekompetentní hlupáci spolu s vlivovými agenty a užitečnými idioty neustále volí tu pravdu nejpravdovatější, donekonečna zakládají strany důchodců, a pak musí v přímém přenosu sníst larvu potemníka moučného, jako tuším, pan Kremlička. 

Samé vedení voličů na bodákovou zteč zákopů chráněných vysokokadenčními velkorážnými kulomety. Jenže oni už na vás kašlou. Jen tu parazitujete a zapácháte.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Mám na vás ještě vůbec nějak reagovat ? Ne, nebojte se, já vás urážet nebudu. To není můj způsob. Na vašem místě bych celý příspěvek smazal.  Proč? Aby jste se zde nestal terčem posměchů. Popsal jste velice dobře situaci, před kterou já varuji. Tak kde se vzala ta vaše zášť ? Z vašeho vlastního selhání a neschopnosti vedení spolku lidí ? To nemůže dělat každý vůl, že ? Jo, mindráky je ošklivá záležitost, s tím se každý jedinec jen tak nedokáže vyrovnat. Tak začne sám škodit. Klasika.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

.. zbylo, tak překousněte své EGO a nabídněte své zkušenosti a zdroje Kateřině Konečné.. Nebo Babišovi, či Okamurovi..  To by vám poradil Móhandás Karamčand Gándhí, stejně jako, tuším že hinduistickému hrdlořezovi poradil cestu z pekla za vraždu muslimského chlapečka, kterého zavraždil jen proto, že při přechodu do hinduistické části Indie zemřel jeho maličký syn..
Mám tu scénu z filmu Gándhí často před očima.. "Najdi muslimského chlapečka, sirotka, a vychovej ho, ale jako muslima.." Ten herec dokázal zahrát ten výraz zoufalství v jeho očích..

Já jsem si vybral paní Konečnou, a to i přesto, že moje babička zemřela v březnu 1945 v komunistickém lágru pro polské "buržuje" a dědečkův bratr potkal svůj osud v Katyňském lese..

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

To Richard Cz.

Vlastně jsem se rozhodl, že na vás nebudu reagovat, ať o mně napíšete co chcete. Já považuji reklamu za reklamu, ať je dobrá či špatná. Ale vzhledem k tomu, že váš poslední příspěvek neobsahuje žádné narážky a invektivy bylo by to z mé strany neslušné.

Tak tedy, jsou tu dva lidé, oba ve věku, kdy můžou prohlásit, že něco pamatují. A stojí na stejné straně toho imaginárního příkopu, který dnes rozděluje celou společnost. Eurohujeři věří a poslouchají své pány, my dezoláti a euroskeptici víme svoje. Jsme jak dva kohouti na jedné skládce. Ale ta skládka je velká, vejde se na ní třeba 10 kohoutů. Ale to ten kohout nedokáže pochopit. Náš cíl je, myslím, také stejný. Jenom každý vidíme jinou cestu, jak toho dosáhnout. Mohu si myslet o Katce K. co chci, ale ona je na vrcholu. Ještě dávno před tím, než se tam dostala, jsem si přečetl komoušské stanovy. S úžasem jsem zjistil, že je to to nejlepší, co v té době pro oblbování obyvatelstva bylo zveřejněno.  Jako v reakci jsem jen tak z prdele řekl, že snad budu nakonec volit KSČ. Jak jsem blízko, to je paradox.

A jsme v r. 1620. Můj prapředek bojoval jako vlastenec v bitvě na Bílé hoře a byl poražen. Přišel o titul rytíře, propadnutí majetku ve prospěch Habsburgů, vyhnán do politického exilu na veklostatek, který jediný mu byl ponechán a zakázaná politická angažovanost a vstup do Prahy.

A jsme v r. 1948. Kolektivizace. Zakládání JZD. Takže můj tatík, který nesouhlasil se vstupem, byl odsouzen jako kulak. Propadnutí veškerého majetku, po vykonání trestu odsun do pohraničí. Odseděl si cca 6 měsíců a po podepsání vstupu do JZD byl popuštěn. Došlo mu, že hlavou zeď neprorazí.( Naše rodina jako odškodné dostala od státu nějaké drobné odškodné )

Proč o tom píšu ?

Jak se ta historie opakuje. A jak jsme stále stejní. Je jedno o kolikáté století se jedná. Zase jsme na hranici občanské války. A nejen my. Anglie, Německo, Francie a bla, bla, bla. Svět lidí = svět válek. To je to, s čím se musíme vyrovnat. Proto se dnes angažuji. Jsem starý kmet a nechci aby moje vnoučata skončila na věky věků někde v betonovém bunkru. A to i za tu nejvyšší cenu. Já mám život za sebou nemám co ztratit. To je ta odpověť na vaší otázku, o co mi jde. Nenechám nikoho z mé rodiny cedit krev za několik vlastizrádců a hovad. Nikdy. 

 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Takže v USA mají méně demokracie, protoze tam mají jen dvě strany 🤣🤣🤣

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Neříkejte, že jste nepochopil že jde o ironický příspěvek, který si ze strany důchodců a invalidů dělá legraci 😊

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Pochopil, proto jsem tam dal ten smajlík🤣

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Omlouvám se, dal jsem to pod vás, ale jde o Freuda.

Vážený pane, věřte, že mi vaše vtipná invektiva nechávají klidným a pomalu je začínám ignorovat. Svět není statický a ani to vaše populistické ANO vzniklé z kapitálu mocichtivého StB oligarchy tady není na věky věků. Myslím, že jsem vám již někde naznačil, že jste zamrzl někde v minulosti. No nic. OREL much nelapá.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

.. i vy zneužíváte Vidlákovy Kydy k tomu aby jste tu mohl exhibovat.. Jsem skoro senior, a jsem i částečně invalidní důchodce. Raději přiložím ruku k dílu, které už jede, než abych ředil síly na opozici. Styďte se..

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Pane, co to tu melete za voloviny ? Máte svůj názor, budiž. Ale napište jen jeden případ, kde já, pane já, chci tříštit opozici. Náš cíl je stejný, já mám jen jiný názor, jak toho dosáhnout. Já jsem ten, který hledá našeho Gandhího. Já jsem ten, který hledá schopného vůdce, který by byl schopný  nás dezoláty sjednotit. Já jsem ten, který nepravomocně vyhlásil 1.Svobodný stát Českého království. (Dost velká provokace) Já jsem ten, který se pustil při senátorkách do předem prohraného boje s Eurohujery.  Já se mám stydět ? Blahopřeji, jste zde první, který mi opravdu vytočil. Může za to buď vaše hloupost a nebo nepochopení situace. Mějte se.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

.. vítězství v senátních volbách.. 

A o co se pokoušíte zde?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Totalita - Diktatura.

To je co nám hrozí a je jedno jak jí budeme říkat, jestli fašistická, nebo komunistická či nějaká jiná. Vždy to bude totalita s totálním omezením našich svobod a práv. Proto se tomu totalita říká. Všechny příznaky a snahy už tady jsou a pod vedením 5-tikolky a bruselské EU se budou dál rozvíjet až tu nastane diktatura. Chybět už bude jen Diktátor. Obávám se že to bude spíš novodobý Hitler než Stalin.

Německý politolog Alexander Rahr jednou poznamenal, že východní Němci „nebyli šikanováni ani indoktrinováni“, jako tomu bylo v západním Německu. Podle něj bylo v západním Německu vše postaveno „na oslavě amerického ducha, americké a francouzské revoluce a také na příběhu neustálého boje evropských národů za svobodu“. A takto byly vychovávány celé generace Němců, kterým od dětství v hlavě vrtalo, že „hlavním chrámem svobody, ve kterém visí svaté ikony, je Washington a Spojené státy, které osvobodily Evropu od strašlivé rány fašismu a daly jí demokracii.” Pokud jde o Rusy, v tomto paradigmatu východní Evropu neosvobodili, ale obsadili, načež se část Evropy stala zlou  nedemokratickou socialistickou totalitou.

K tomu nám ještě KoZa přináší novodobé neoliberální hodnoty - kulturní obohacení migranty, 100 pohlaví, LGBTpsvz, pseudokorektnost, zelené šílenství atd. A na víc že největší hrozbou demokracie je Rusko. Tady v kotlince nejen České, ale i Moravské je rusofobie ještě spojována s antikomunismem. Není se co divit vzhledem k naší historii, přitom Rusko je dnes vyloženě kapitalistický stát a komunistů je tam asi tolik % obyvatel jako u nás. Co ale sleduji, že lidé mají více obavy z komunistů, než z kapitalistů. Pak se nedivme, že nějaká rádoby politička řekne něco jako "rači se budu mýlit s USA, než mít pravdu s Ruskem". A v tomto já vidím kardinální problém. Nevidíme, neslyšíme a na tu naši jedinou pravdu nám vy dezoláti nešahejte. Jsme slepí, hluší a o to víc hluční a drzí - viz. "Prague Pride" a jim podobné (hnusy).

Problém není jen v lidech, ale v systému ve kterém tito lidé žijí. Se změnou společenského systému se změní i chování lidí. Ve špatně nastaveném systému lze snadno páchat zlo ve jménu dobra. Navíc špatný systém umožňuje, aby se do vysokých postů dostali nekompetentní politici – např. kariéristé, odborně neschopní, ale jinak schopní všeho. Důsledkem je hospodářská i společenská stagnace nebo i úpadek. Kritický názor občana, který je jiný než mainstreamový, se pro jeho nositele může stát trestným činem.

PS: Je možné vytvořit demokratickou, ekologicky, ekonomicky i sociálně udržitelnou společnost, která bude uspokojovat potřeby svých občanů?

Dobrou noc          Jarda z Brna

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (74 hlasů)

Ano, je. Já v to věřím a věřte tomu taky. Ale musí to pochopit i lide jako třeba zdejší Freud. Je to otázka času. Poté, co spadneme na úplné dno do sraček. Potom se lidem v hlavách začne něco dít a probudí se.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

opravdu MUSÍ ??

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Nemusí, měli by, a pokud ne, tak se nikdy nic nezmění...

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Ano Jardo, taky vidím hlavní příčinu současného marasmu nikoliv ve špatných osobnostech, ale ve špatném systému. V dobrém systému prostě ty špatné osobnosti zapadnou do pozadí a jejich hlas se ztratí v šumu ostatních ...

Otázkou je, proč většina lidí, včetně vidláka, sází na silné, dobré osobnosti, místo aby propagovali osvědčený, kvalitní systém.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Milý Miloši,

český marasmus, úpadek a cesta do zkázy je jen česká varianta úpadku západu a jeho cesty do zkázy. Švýcarsko nevyjímaje.

Ano, systém je špatný a je špatný proto, že je postaven na sobectví, přičemž jeho nejvyšší a nedotknutelnou "hodnotou" je mamon. Ten systém se jmenuje kapitalismus.

S přáním obecného dobra, tedy dobra pro všechny, které je s kapitalismem neslučitelné,

Váš Jiří

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

systém tvoří lidé, nikoliv naopak, to je základní chyba myšlení lidí. My tvoříme kapitalismus a jakýkoliv ismus. My lidé jsme hybatele všeho, systémy vzniknou až my to budeme podporovat..systémy nikdy nevzniknou samy od sebe..a my jsme většina, dokud nám nedojde že my jsme většina (nikoliv těch pár politiků) tak tu nebude demokracie-nikdy...je to fakt únavné neustále vysvětlovat lidem co je demokracie-vlada lidu (většiny lidu ne 30% chápete to !?!)

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Který myslíte osvědčený systém? Od roku 1989 v ČR žádný osvědčený systém bohužel nevznikl...😕

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

se nechá bojovat zase pouze zlem. Jen je třeba dát pozor, aby se z nás nestalo stejný zlo jako to proti kterýmu bojujema.

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

Způsob boje určuje ten, který má nižší morální standardy. Když to odmítneme respektovat, tak jsme předem prohráli.

Petr Robejšek

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Pepe Escobar, 27.srpna 2024

Sága Pavla Durova je dar, který se bude ještě dlouho rozdávat. O tom je horká informační válka. Pokusme se tedy propojit několik volných konců.

Vysoce postavený ruský analytik uvádí, že Durovovo zatčení souvisí s "protifrancouzskými protesty v jejích bývalých koloniích, ústupem z její tradiční 'sféry vlivu', kde byla infrastruktura Telegramu využívána k prosazování protikoloniálních a protimakronovských názorů".

K tomu se přidává "snaha ovlivnit výpovědi o Ukrajině v ruském i mezinárodním mediálním poli, které je na infrastruktuře Telegramu velmi závislé".

Paříž se skutečně zoufale snaží, aby byla významná, pokud jde o psychologické operace a ovlivňování speciální války na Ukrajině.

Jak však analytik poznamenává, Francouzi nemají technické prostředky, aby toho dosáhli. To tedy mohlo vést k tomu, že se Macron rozhodl "vyvíjet osobní nátlak na samotného Durova. Francouzské úřady musí být poněkud zoufalé ve snaze udržet se ve hře globální politiky. A Telegram je dnes globální politikou".

Stručně řečeno: Paříž dostala osudné upozornění, že Durov letí do Francie a tak bleskově nastražila past - mohlo to být přes Durovovu přítelkyni z Dubaje, jejíž posedlostí je lezení po sociálních sítích.

Eminence ve vězení

Existuje mýtus, že ruská FSB v minulosti požádala Durova o šifrovací klíče Telegramu. To je lež. FSB chtěla po Telegramu, aby jí poskytl maximální přístup při vyšetřování závažných trestných činů, a to případ od případu. To je obrovský rozdíl ve srovnání s tím, co dělá americká vláda s Meta nebo s Twitter/X prostřednictvím jejich zcela otevřených zadních vrátek.

Durov se však opil propagandou "svobody a demokracie" NATOstánu, odmítl Rusko a odešel.

A tím se dostáváme k prezidentu Putinovi. Putin měl na práci důležitější věci než se setkat s Durovem v Baku a Kreml toto setkání na záznamu popřel. Durov byl na turné po Střední Asii a Kavkaze, jejich cesty se náhodou zkřížily v Ázerbájdžánu.

Putin nikdy netoleruje jednu věc: zradu Ruska. A to se týká i Durovova.

Když Durov odjel do USA, Američané se podle očekávání dožadovali zadních vrátek Telegramu, aby mohli všechny sledovat. Tak si založil obchod v Dubaji a později požádal o francouzské občanství.

Inu, žádná významná opatření nestačila na to, aby ho uchránila před francouzským žalářem.

Jak získat tyto klíče

Evropskou komisi v Bruselu lze souhrnně označit za notoricky známou bandu EUrokratických zbabělců a nebo psychopatů jásavě opěvujících "naše hodnoty". EK se k Durovovu zatčení předvídatelně odmítá vyjádřit s tím, že jde o "národní vyšetřování".

"Vyšetřování", které shodou okolností "podpořil" americký Deep State, od 8. července provádí vazalská macronistická policie ve prospěch NATO a... samotné Evropské komise.

Obvinění proti Durovovi odhalená francouzským prokurátorem republiky by měl u soudu rozmetat každý zručný právnický tým. V podstatě jde o tvrzení, že Durov je sám zodpovědný za osoby zneužívající Telegram. Je "spoluviníkem" všech prohřešků pod sluncem - od organizovaného podvodu přes obchod s drogami - až po mlhavé obvinění z poskytování šifrovaných služeb bez "ověřeného prohlášení".

Obvinění z nedostatečné moderace Telegramu jsou nepravdivá. Telegram například aktivně cenzuruje korespondenci uvnitř EU; obyvatelé EU nemají přístup k bezpočtu chatů a kanálů. Telegramu se navíc netýká nedávný tvrdý neorwellovský zákon EU proti mega sociálním sítím, protože denně hostí méně než 45 milionů evropských uživatelů.

Telegram udržuje vlastní servery po celém světě a směrování probíhá přes Amazon, Cloudfare a Google. Od počátku existence Telegramu má americká rozvědka prostředky, jak jej snadno zablokovat - pokud se jim zachce.

V EU je to jiná hra. Takže tu máme Brusel, který se prostřednictvím Paříže snaží získat alespoň nějakou kontrolu nad Telegramem - a sociálními sítěmi obecně. Zásadní připomínka - poukazuje na frustraci lidí, kteří musí tuto technologií používat: Evropa nedisponuje žádnými sociálními sítěmi.

Proto ty neustálé výhrůžky vůči Twitteru/X a neorwellovský zákon o digitálních službách ohledně odpovědnosti platforem za obsah, který se týká všech, nejen Telegramu.

EU a Francie zoufale chtějí to, co hegemonní moc už má, a to v plné míře: přístup ke všemu, tady a teď, bez jakékoli právnického zdůvodnění.

Klíčová otázka nyní zní: získají ho nátlakem nad Pavlem Durovem? Neexistuje žádný důkaz, že by měl šifrovací klíče Telegramu. Co když mají špatného člověka?

Nikolaj Durov, Pavlův velice diskrétní bratr, je hlavním geniálním architektem Telegramu: mistr matematiky, dva doktoráty, zlatá medaile z Mezinárodní matematické olympiády. Francouzi by raději uzavřeli dohodu - proto ten delší výslech: ale to by znamenalo zlomit Pavla, aby ovlivnil Nikolaje a ten jim předal ty pověstné klíče.

Proč právě teď? A kdo na tom vydělá?

Durovův výslech probíhá podle očekávání s nulovou transparentností. Francie je nesnesitelně tajnůstkářská společnost, náchylná k absolutnímu mlčení o závažných věcech, nervózně pomalá, přerušovaná vzácnými formálními prohlášeními. Všechno je to o proceduře - a byrokracie je ubíjející.

Přesto francouzská byrokracie možná poskytla cennou nápovědu o tom, co ji skutečně trápí. Jednoduše se nemohou smířit s tím, že někdo používá - nebo poskytuje - prostředky " zatajování", pokud jde o finanční transakce, obcházení cenzury a obcházení dohledu.

Takže to může jít daleko za posedlost získat některé nebo všechny šifrovací klíče Telegramu. Francouzský byrokratický aparát chce bez jakýchkoli zábran potlačit jakoukoli možnost jakéhokoli obcházení - a zároveň si ponechat pravomoc kohokoli potrestat.

To je sotva pravděpodobné. Sbohem neomezenému lesku a pozlátku výměnou za každodenní zatuchlou bagetu ve francouzské věznici?

Další dvě nevyhnutelné otázky. Proč právě teď? Protože to EU nutně potřebuje. A kdo na tom vydělá? Hlavními kandidáty jsou "duch sounáležitosti" přeregulované francouzské byrokracie a síť vlivných a mocných osob, institucí nebo skupin, které mají významný vliv na politiku a ekonomiku nejen ve Francii, ale i v Evropě. Ve hře je také závist. Durov je Rus, outsider, a Telegram - s miliardou uživatelů po celém světě - je ohromný úspěch.

Dále se může stát cokoli - včetně zablokování Telegramu ve Francii a EU. Globální většině to může být jedno. Mezitím se davy lidí podivují nad tím, jak může být narcistický technologický globalista tak naivní a věřit, že liberální totalita někdy ochrání jeho svobodu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Inzo, jako vždy, děkuji, opět ukazujš svůj skvělý čuch na kvalitní "cizí myšlenky" (zaplať Pán Bůh, že to děláš), srozumitelný překlad do češtiny pro širokou čtenářskou obec! 

Kvůli tomu stojí zato denně diskusi prolítnout, i když musím přeskakovat mraky krátkých, ale nic neříkajících "vlastních myšlenek" od méně bystrých přispívatelů. MMK

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

já už jsem vzhledem k věku ve fázi : "Moudrost je vědět že málo víme", tudíž méně bystrý prispivatel, takže kromě mě, kteří to ještě jsou? Ať vím s kým jsem v jedné skupině 🤣😱

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

:-))) hezká sebereflexe (... asi vzhledem k vaší fázi věku ...), ale dle mého soudu zbytečná! Nevšiml jsem si u vás nicneříkajících výkřiků do tmy, ani osočování jiných pisatelů, jen vedete diskusi, či komentujete jiné příspěvky, píšete své vidění...  Ale hlavně, (... asi vzhledem k vaší fázi věku ...)  :-)  nevidím zbytnělé ego zuřivého přispívatele. Za mě tedy OK :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

klobouk dolů. Super !!

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

Knír se totiž musí umět nosit. Já se běžně na konci září přestávám holit a oholím se pak na začátku dubna. A při tom holení pak experimentuji, takže si tam pokusně něco nechám. Minule jsem nechal knír, ale takový dlouhý až k bradě. Podle mých předpokladů jsem pak měl vypadat jako vůdce árijského bratrstva, ale já v zrcadle viděl sňatkového podvodníka.

Akorát teď nevím, jestli jsem krapet neodbočil z debaty. O čem je řeč dneska?

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

snažili vyzdvihnout své národy a vytáhnout je z bahna ??

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Světové ekonomické fórum, vlivná lobbistická skupina pro největší mezinárodní korporace, zveřejnila v červenci příspěvek Natalije Katser-Buchkovské, vedoucí ukrajinské strategické konzultantky a bývalé poslankyně. Politoložka, absolventka elitních amerických univerzit s úzkými kontakty se Světovým ekonomickým fórem, je Millenium Fellow Atlantické rady, frontové organizace NATO. Ve svém článku vysvětluje, proč je pro Západ tak důležité udržet si nebo získat přístup k ukrajinským surovinám:

„Ukrajina má obrovský potenciál jako významný globální dodavatel kritických surovin nezbytných pro průmyslová odvětví, jako je obrana, high-tech, letecký průmysl a zelená energie.

Před únorem 2022 byla Ukrajina hlavním dodavatelem titanu do vojenského sektoru. Má také jednu z největších potvrzených evropských zásob lithia (odhaduje se na 500 000 tun), nezbytného pro baterie, keramiku a sklo. Ukrajina je pátým největším světovým výrobcem galia, nezbytného pro polovodiče a LED diody, a byla hlavním výrobcem neonového plynu, který poskytuje 90 % vysoce čistého neonu polovodičové kvality pro americký čipový průmysl. Ukrajina potvrdila ložiska berylia, kritického pro jadernou energetiku, letecký, vojenský, akustický a elektronický průmysl, a také uranu, který je nezbytný pro jaderný a vojenský sektor. Zirkonium a apatit jsou nezbytné pro jadernou a lékařskou výrobu.

Autorka, která stojí v čele poradenského institutu pro ekonomické a geopolitické strategie, zdůrazňuje, že přístup k ukrajinským zdrojům by mohl demokratickým zemím pomoci dosáhnout větší autonomie od nedemokratických režimů v oblastech energetiky a technologií. Vstup Ukrajiny do EU je proto důležitý pro průmyslovou odolnost EU a úspěch energetické transformace.

https://norberthaering.de/macht-kontrolle/ukrinische-rohstoffe/

Nejvíc se mi líbí ty "demokratické země" a "nedemokratické režimy"- kde je najdu? Nepřekrývají se? Je naše země demokratická s nedemokratickým režimem? Nebo Francie?

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Na dosud obsazených územích Ukrajiny, které v současné době vojensky ovládá Rusko, se nacházejí zásoby nerostných surovin za biliony dolarů.

Dřív nebo později dojde k mírovým jednáním. Ukrajina bude nucena se vzdát určité části svého území. Takže rusák, kromě sibiře, kterou si časem koupěj číňani (už s tím začali, Vladivostok je dnes prakticky čínský), nebude muset vymýšlet nové technologie a podobný pičičmundy, ale zakope v zemi a co tam vyhrabe, on to zase někdo koupí.

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

„Ukrajina má obrovský potenciál jako významný globální dodavatel kritických surovin nezbytných pro průmyslová odvětví, jako je obrana, high-tech, letecký průmysl a zelená energie."

Jo to si měli uvědomit dřív než začali blbnout s majdany a dalšími zvěrstvy. Měli si budovat ekonomiku a mohli být bohatá země. To by se ale "blonďatým Borisům" moc nelíbilo a tak jsou tam kde jsou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Dík, dobrý příspěvek s "cizí myšlenkou", už jsem ho četl dříve, ale opakování neuškodí. MMK

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

"... berrnard jen když má chuť ti trochu zvednout mandle nebo když mu v lese něco těžkého upadne na palec u nohy a potřebuje si schladit žáhu.. ".

V druhé části se mýlíš. Vlastním 5 párů protipořezových lesáckých bot se zesílenou špičkou, takže když mi v lese něco spadne na palec, ani si toho nevšimnu.

V první části je kus pravdy. Když se mi něco nelíbí, tak vezmu dlouhý klacek a v tom vosím hnízdě zašťourám a pak se zájmem sleduji, jak to začne bzučet. Tak jasně, občas u toho dostanu žihadlo, ale když mě to děsně baví.

Průměrný počet slepic: 2.9 (20 hlasů)

tak to dělají Amíci, šťourají, na led chodí, Vaška k sobě lákají a pak se nenápadně vzdálí a koukají, jak si Vašek za ně nohu láme. A děsně je to baví a ještě na tom rejžujou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (24 hlasů)

Každá velmoc se snaží něco pro sebe zchramstnout.

V dnešním článku byla věta, jaký je rozdíl mezi Hitlerem a Stalinem.

Já bych se zeptal, jaký je rozdíl mezi Hitlerem a Čingischánem. Hordy vojsk toho druhého povraždily hafo lidí, mnoho ženských poznásilňovali a pak je podřízly, mnoho měst zbořily. Hitlerova zvěrstva jsou zdokumentována a ještě žije pár pamětníků, nebo jejich přímých potomků, kteří ty příběhy slyšeli. Hitler je vrah a lump. Na řádění čingischánových hord už pamětník není. Tudíž Hitler je špatný, Čingischán se objevuje v dějepisných učebnicích, že to byl velký vojevůdce.

Proberte se, Rade. Vždy ten silnější vyhrává a snaží se na úkor slabších získat výhody. Naší přírodu znám detailně, ale ještě jsem nikdy nezaregistroval, že by kunu, která právě vybrakovala několik ptačích hnízd a ty maličkaté tam povraždila a sežrala, že by pak jí vezli v klepetech do Haagu pro genocidu.

Přírodě je u prdele jedinec, tisíc jedinců, miliony jedinců. Až tohle pochopíte, budete mít náskok před sluníčkáři, kteří si naivně myslí, že svět se dá vytvořit pro všechny spravedlivý. Nedá! Vždy někteří budou dostávat na prdel a mě se mezi nimi být nechce. Jak si to uděláte vy, to je pochopitelně vaše volba.

Nedělám si iluze ani o amících, ani o rusácích, ani ukrajincích, ani o arabech, ani, i když jsem původem žid o izraelcích. Všichni kopou za svoje zájmy. A přesně tak se v rámci mých možností chovám já.

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

,

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

někdy stačí vychcanější a pak je tu taky cikánská férovka. Nebo když si státní darmožrouti určují, kolik budou mít plat. To jsou silnější, než my co se na ně nedobrovolně skládáme? Nedostáváte na prdel? Vás se netýkají čím dál větší daně? Co uděláte, až např. zakážou topit dřevem?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

berrnard je asi milionář, tak se ho to netýká, ale mě se ty drahé potraviny, bydlení atd. (což je absolutní základ života) fakt týkají. Já tvrdím, že když nejsou dostupné kvalitní základní potřeby: potraviny, voda a bydlení, tak prostě nejsme vyspělá společnost. Kdysi: lidi žili v jeskynich, kolem řeky, oblečení ze zvířat co si ulovili, topili dřevem. Měli obrovské dovednosti a žili v souladu s prirodou. Vše měli zdarma!!!! Fakt si myslíte že jsme vyspělá společnost?? Pořád mě nikdo neodpověděl v čem...na iPhone fakt kašlu....

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

a fakt čekáte, že někdo rozpoutá revoluci, pětikolka bude vyhnána a zde nastane ráj na zemi? Vezmou to do rukou Mirkové Dušínové a Vinnetouové?

Já si celkem dovedu představit, kdo to bude mít pod palcem potom. Můžete se spoléhat a mít vlhké sny o novém spasiteli, ale asi budete zklamán.

Moje rodina nečeká na spasitele, učil jsem je, že s sebou musejí pořádně mrskat, aby pak večer mohli sedět s plným břichem, pod svojí střechou a u toho jim nebude pršet na hlavu. Toto jim totiž nikdo jinej zadáčo nedá, tu pohůdku si budou muset vybojovat.

V Norsku, s jejich liberálním přístupem k výchově dětí, kdyby mě načapali, jak jsem svoje děti seřval, asi by mi je odebrali. Pokud ale norské dítě dospěje a projde touto výchovou, pokud se v dospělosti setká s větším problémem, sedne si na prdel a nebude vědět jak dál. Moje děti možná poklesnou v kolenou, pak se zamračej, zavrčej a vyrazej se s problémem poprat.

Jaké z těch dětí pak na tom bude líp?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Ale Rade, buďte realista. Četl jsem, že do data xxy bude muset být můj barák zateplený. Barák, který leží na skále a odspodu je poskládaný z části z cihel a z části z pískovcových kvádrů se pokuste obalit polystyrénem. K takovéto prasárně mě nikdy nikdo nedonutí, to by mě předtím museli po ránu odvézt na dvůr, kde by čekala popravčí četa.

Ale já jsem celkem v klídku, protože ti stejní vymysleli, že za nějakou dobu budeme všichni ekologicky jezdit elektroauty a doma budeme topit tepelnými čerpadly.Což vyžaduje ale tu nešťastnou elektriku. A jelikož si zavíráme zdroje, které jí stabilně vyrábějí, protože jsou špinavé, budeme se spoléhat na solár a vítr, tudíž nám to nakonec celé spadne na hlavu, protože fyzika. Ti, kdo to vymýšlejí a dnes berou v přepočtu půl mega plat za ty svoje nápady, ti to přežijí. Odsere to mnoho z těch dole, ke kterým se počítám. Ale vím toto dopředu a už dnes se na tu řachandu připravuji.

Takže vám garantuji, že za deset let můj barák rozhodně nebude omotaný polystyrenem a já budu furt topit dřevem, jelikož dělám v lese a mám ho zadáčo. A s tím nehne za těch deset let ani von der untr íbr lajenová.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)