Nejslabší článek

Autor

Zatímco se všichni zabývají trasgender boxem na olympiádě v Paříži, dívají se na plavce co vylezou ze Seiny a zvracejí, případně je alespoň trochu zahřeje u srdíčka z tureckého střelce z pistole, který si bez velkého tréningu, bez pomůcek a bez sponzorů vystřílel stříbro a pak si šel zakouřit, já budu pokračovat v komentování blízkovýchodního konfliktu, protože začátky války při olympiádě, případně těsně po olympiádě, jsou trendem posledních let.

Takhle začala válka v jižní Osetii, čtyři dny po skončení olympijských her v Soči zabralo Rusko Krym a pár dní po skončení zimní olympiády v Pekingu začala válka na Ukrajině. A hádejte, kdy se rozjela občanská válka v Sýrii? V poslední době olympijské hry přímo svádějí k válce. Staří Řekové byli jinačí frajeři. Ti kvůli olympiádám přerušili svoje války. Posvátný mír, vole! Moderní olympionici kvůli válkám přerušili olympijské hry a dnešní velcí i malí geopolitičtí hráči používají hry symbolizující vzájemnost a porozumění mezi národy jako výborný moment překvapení. Nehodnotím, jen cynicky konstatuji.

Vypadá to, že pařížská olympiáda se obecnému trendu nevyhne… Jak řekl Ládik Větvička, při české inauguraci prezidenta Pavla zaútočila maďarská raketa vzduch země na křídlo zámku, kde byla ubytována prezidentka Čaputová a zároveň ruský dron zničil hotel, kde se ubytoval prezident Zelenský…

Pardon, ono se to odehrálo ve zlém Íránu a šlo o ještě zlejšího Ismajíla Haníju, politického šéfa Hamásu. V takovém případě je všechno samozřejmě v nejlepším pořádku, husarskému kousku izraelských sil je třeba zatleskat a všichni se můžeme pohoršovat nad těmi, kteří mají pocit, že další zásada určité férovosti a diplomatických zvyklostí vzala za své, je to založeno v globálním matrixu a vrátí se nám to při té nejblbější možné příležitosti. Prostě chcípnul jeden z největších hajzlů, svět se díky tomu stane lepším místem…

…asi tak stejně lepším, jako když Američané odstranili zlého Saddáma Husajna. To byl ve své době přece ten nejhorší bastard (který měl obrovské zásoby chemických zbraní, které se nikdy nenašly) a stálo za to ho odstranit. Svět si jeho smrtí oddechl… Od té doby se v Iráku objevily desítky násobně horších bastardů z Islámského státu, kteří infiltrovali celý muslimský svět a teď je cvičí ukrajinská rozvědka, aby se jim v Mali dobře bojovalo s ruskými Wagnerovci… A jde jim to. Jde jim to podobně dobře jako v roce 2012 v Sýrii.

Nutno říci, že Izraelci nebyli první. Začal s tím Donald Trump, když nechal zabít podobným způsobem generála Sulejmáního na jeho návštěvě v Iráku. Kolaterální škody v podobě obyčejných Iráčanů, kteří měli tu smůlu, že se nacházeli poblíž rakety Hellfire, nikoho nedojaly. Doník byl přece NÁŠ prezident… Opět nehodnotím, jen ještě cyničtěji konstatuji.

Ismaíl Haníja už někde v islámském nebi obcuje s dvaasedmdesáti pannami a v jeho funkci už je někdo další… vsadím se že někdo, kdo ho celé roky kritizoval za přílišnou měkkost a vstřícnost k západním satanům… To jsme jim to nandali… vojenské velení Hamásu sice řeší někdo úplně jiný a v Gaze se nic nezměnilo, ale příznivci Izraele si mohli užít vlnu pozitivních emocí. Zhruba stejných, jako si příznivci Ukrajiny užívali příval pravdy a lásky, když se dozvěděli, že Rusové rabují pračky, aby měli čipy do raket.

Mimochodem… jak asi vypadají ti rukojmí někde v tunelech pod Gazou, kvůli kterým se do té války přece šlo? Teď, když Izraelci zabili Haníju, tam v tunelech se nikdo nebude mstít na nevinných civilistech, že?

Svět se v Brusel obrací…

Na jaře jsem měl na návštěvě jednoho českého zbrojaře. Ten mi řekl větu, která mi utkvěla a od té doby ji používám. „Všichni vědí, že je to všechno v prdeli, ale nevědí, jak z toho ven.“ Mám pocit, že tohle má být ta liberální cesta. Jak odvést pozornost liberální veřejnosti od prohrané války na Ukrajině? Válkou na blízkém východě.

Koneckonců, Írán je z celé té slavné osy zla ten nejslabší článek. Má revolučně naladěnou populaci, je pod sankcemi ještě z doby, kdy sankce fungovaly, Sice se teď rychle integruje do protizápadních struktur, ale ještě zdaleka s tím není hotov. Dopravní koridory jsou zatím slabé, ropovody a plynovody moc nejsou, a zdá se, že západní generálové ještě nevzali v potaz, že drony a levné rakety poněkud změnily pravidla hry. Koneckonců, je to rok od neúspěšné ukrajinské ofenzívy a dodnes naši analytici vysvětlují, že to v podstatě byla dobrá ofenzíva, kterou zhatily nepodstatné maličkosti. Generálové a západní poradci to vymysleli v podstatě správně, ale obyčejní ukrajinští vojclové to zvorali… Já vím, jsem hnusný cynik.

Proti bombardování Íránu nemá nic ani Trump a zřejmě ani ten jeho viceprezident Vance. Oba mají na šílené Ajatoláhy spadeno už dlouho. Bidenovi se do toho moc nechtělo, protože jeho voliči přejí Izraeli všechno nejhorší, ale Biden je mimo hru, někde ho zavřeli do LDNky a všichni ti Blinkeni, Pellosiové, Yelenové a jiní američtí Lipavští jsou, zdá se, dostatečně bojovně naladěni. A nebo se Netanjahu prostě chystá stébel, protože obyčejní Izraelci proti němu masově protestovali už předtím než Hamás podnikl svůj výpad a válka v Gaze nijak nepomohla tomu, aby demonstrovat přestali. Jo, naše mééédia o tom nemluví, ale izraelská armáda nikdy neměla víc odepření poslušnosti než teď… V době, kdy se chystají na válku s půlkou muslimského světa naráz…

A Hamás je prodloužená ruka Turecka, nikoliv Íránu… Mě tato skutečnost poněkud znepokojuje, ale co jsem já v porovnání s našim geniálním kinderministrem zahraničí, že?

Včera v noci už Hizballáh dělal větší bum bum, aerolinky ruší lety do Izraele a všeobecně se čeká, že Írán během dvaasedmdesáti hodin něco spustí. Koneckonců, Izrael oficiálními kanály Íránu oznámil, že je na totální válku připraven… Že jsou Peršané zbabělci a na velkou válku si netroufnou, i když jim při oficiálních příležitostech odstřelují pozvané hosty? Nepoměřoval bych je naší národní povahou. I zbabělé a bojácné zvíře, když ho zaženete do kouta, se nakonec otočí a kousne. Zpravidla hůř než byste od něj čekali.

A zase si pak můžeme říkat, jak Írán nevyprovokovaně zaútočil…

Když nemůžeme porazit Rusko a Čínu, tak bychom třeba alespoň ten Írán mohli, ne? Ať našim liberálním voličům ukážeme alespoň nějaký úspěch, když už se nepodařila ani ta transgender agenda a ani digitalizace stavebního řízení, ne? Máme k tomu ty nejlepší předpoklady. Íránci totiž nejsou lidé. Stejně jako Rusové. Jsou to jen hnusní militanti, okupanti, teroristé, mongoloidní hordy, co bojují polními lopatkami a už brzy budou poraženi naší skvělou izraelskou armádou, která je úplně nejlepší na světě. Jakmile zaútočíme, stane se totéž co u Robotyne… nepřátelé se podělají strachy a utečou, jak uvidí první izraelský bojový stroj. Minová pole neřešme, drony neřešme, nedokončenou Gazu neřešme, my tady na Západě máme všechno nejlepší.

Omlouvám se, také bych raději cynicky psal o olympijských transmužích, strefoval se do pirátky Gregorové za její urválkovštinu, vysmíval se Bartošovi za největší snížení uhlíkové stopy v českých dějinách, protože se nevydávají stavební povolení, případně bych před Fialou výsměšně chrastil sirkami… Ale já se prostě bojím, že když válka nefunguje, chce to víc války. A navíc si nejsem vůbec jistý, jestli je KoZa vůbec v kondici, přeprat i blbej Írán. Obzvlášť když mu všechny vojenské zásoby shořely na Ukrajině.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (309 hlasů)

Komentáře

foto transgendera na ΟΗ i s famfulínem pro ty kteří "mistrně" a "technicky"  se snaží podporovat liberály v jejich zhýralém transsexuálním šílenství s famfulínem i bez 

transgender na OH ktery nema famfulina

Průměrný počet slepic: 3 (230 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdysi jsem jeden dost dlouho dělal, bylo to karate, a v něm šlo v prvním případě o pozvednutí své mysli a těla. V kumite šlo o to, abyste v rámci jasně daných pravidel porazili svého soupeře, ale zároveň k němu dále chovali úctu a respekt. Pokud jtse měl nalosovaného v prvních kolech protivníka o několik tříd slabšího, kladli nám trenéři na srdce, že je nutné ho porazit, ale ne ponížit a zesměšnit. Po ukončení zápasu jste se mu uklonili a případně potom o pauze mu poradili, kde dělá největší chyby.

Dnes tak moderní jatka v klecích já osobně nepovažuji za sport a hnusí se mi. To jsou novodobí gladiátoři rubající se mezi sebou o prachy a pobavení nenasytného publika. Nazvat něco takového sportem, asi byste urazil dost skutečných sportovců.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

berrnarde,

naprosto v tomto s Vámi souhlasím. Měl jsem ty nejlepší učitele v republice. Je to rovnováha těla i duše, jing-jang. Ti nejlepší jsou nejlepší nejen kvůli technice, ale především kvůli vysokému morálnímu kreditu, o kterém se všem politikům může jenom zdát, ale oni mají úplně jiné sny: peníze, moc a vliv.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Další milé překvapení od vás pane berrnarde za kterou jste dostal další pětislepici ode mně. Teď už jen aby jste zmírnil váš fanatický postoj pro židy a budeme vás považovat že stojíme na stejné strany řeky :-). Jen tak dále pane berrnarde jste na dobré cestě :-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

O bojových sportech něco málo vím i když jejich sledování nevyhledávám. Zastávám dokonce názor, že každý muž by měl nějaký z nich, apoň částečně ovládat. Kdybychom byli národem chlapů, nebylo by mezi námi tolik bábovek.  A nepsané pravidlo zní, čím větší bábovka, tím větší hajzlík. Možná i vy nějaké takové znáte?  Hajzlíci co mají svá práva.

Můj syn dělal aktivně, dosti dlouhou dobu, než se oženil, zápas řeckořímský. Šlo mu to průměrně, tím myslí že nebyl žádná hvězda, ale uměl to a umí to dodnes. Párkrát mu to v životě pomohlo. Vzpomeňte na příklad z nedávného Vidlákova článku o paní Libušce. Stačilo, že se v její blízkosti objevil jeden, co nebyl bábovka. Nemusel ani pípnout a nemusel dělat ani nic dalšího, pomohl svou přítomností.

V rodině máme jednu slečnu, boxerku. Když jí potkáte na ulici, nenapadlo by vás to. Shodou okolností teď právě je účastníkem té kritizované pařížské olympiády, ale v jiném sportu. Vím jak bojové sporty jsou náročné na tréning, jakou píli vyžadují  a jak dovedou být bolavé. Nic proti ním nemám, pokud jsou férové. V tom dřívějším příspěvku jsem měl na mysli sporty zákeřné a surové, které jsou spíše zábavou pro (...) diváky. Ale jestli něco a někoho ve sportu a kór ve špičkovém sportu vysloveně nesnáším, tak je to jakékoliv individuum s pindíkem, jak zde takové jedince popisujete, když mlátí do holky. Já pro ně mám ten lidový výraz, který se však nehodí pro použití na veřené stránce. A už vůbec nechápu, že se na ně jde někdo podívat, jede kvůli tomu až do Paříže na olympiádu a ještě zaplatí vstupné.

Proto jsem také napsal  že Trans - propojuje, například práva a společenské postoje skupin. Ona totiž všechna tahle individua mají dnes své skupiny, svá práva, je to skoro jejich heslo a běda tomu, komu se to nelíbí. A komu se nebude líbit, že si za pár dnů zase budou strkat barevná péra do zdadku.  Ten má smůlu. Je to baví, kór když se na ně ostatní dívají. Oni zastávají postoje, jak jsem uvedl dříve, většinou povýšené postoje. Oni vědí, že je zastávat mohou. Většina z nich neumí ani nic jiného. Mají velkou podporu od nejlepšího putinologa, od gynekológa co přes léta praxe nepochopil rozdíl mezi mužem a ženou, přes bláznivou Markétu, zděšenou Mirku, až po nejmenšího Tchaj-wan-ce 臺灣 150? Všechny tyhle osoby mají společnou speciální vlastnost, mají kolem sebe jakýsi magneismus, nebo co. Když se některý z nich posadí na nějakou pěkně placenou státní židli, přitáhnek sobě na dslší židle, takové co v sobě mají tenhle magnetismus také. A vidíte, už jsem zase u těch ismů...

Rozepsal jsem se víc než bylo nutné. To se tak stane, když mi něco vadí. Omlouvám se.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení zdravím Vás všechny,

bez rozdílu pohlaví, názorů, komentářů atd. Obecně  chci říct toto: 

1. je mi úplně jedno, jestli tady prezentujete své názory nebo tady dáváte komenty či názory jiných (děláte práci za mě-viz třeba Antonín a další, a já tím pádem mám méně práce s vyhledáváním a také samozřejmě časově nemohu postihnout všechny důležité události, názory a články na netu, které se na něm objeví, protože informací jsou milióny, děkuji Vám všem za ně... 

2. někdo tu řekl, že Zauber je vtipný originál. Ano bezesporu je a já miluii humor a nadhled. Zauber má dar (ten já nemám) říct podstatu v jedné či dvou větách a ještě k tomu s vtipem sobě vlastním, ale: nejen Zauber je originál, Vy všichni jste originál a zkuste tak k sobě navzájem přistupovat a respektovat se. Pokud jste tady na VK, jste všichni na jedné lodi, ať chcete nebo ne a ačkoliv to berrnard nepřizná i on je bojovník, prostě jenom proto, že je na VK (mimochodem, dnes máte berrnarde na VK hodně zajímavé příspěvky, s tím potkanem jste řekl podstatu věcí, on na Vás zaútočil z důvodu základního /i lidského základního/ pudu- pudu sebezáchovy, to byl mimo jiné jeden z mnoha důvodů RF, proč zahájilo válku na Ukrajině, jenže jak už to tak v životě bývá tak jak šachový stratég Putin, tak i KoZa se vzájemně mezi sebou spletli, ani jeden nečekal reakci protistrany. Důvod je jednoduchý: dějiny se stále dokola opakují a LIDSTVO je stále NEPOUČITELNÉ !!! ).

3. ještě k předchozímu bodu: nesouhlasím s tím, že Vidlákovy snahy a boj je marný, naopak velmi si ho vážím za jeho aktivity, má můj hluboký respekt, stejně jako mnoho dalších z různých spolků a uskupení. Nenazýval bych to bojem (ten teprve může přijít), ale spíše odporem a pokud my lidé nebudeme klást odpor, dopadneme jako Němci za Hitlera...a to už nesmíme nikdy dopustit ! Žádný odpor není marný, naopak: pasivita je špatně. Pokud jste ochotni zemřít jen za svou rodinu, tak je to přirozené, ale nejsem si jistý, zda by ve Vás bylo tolik hrdinství i tehdy, kdy by na Vás a Vaši rodinu mířilo 5 magorů s automat.puškami a Vy by jste věděli, že za 5 vteřin už budete na onom světě, stalo se to v historii miliónům lidí, myslím, že v té chvíli člověka opustí veškeré silácké řeči, které fakt nemám rád...

4.  bylo to tu mnohokrát, ale chci to zopakovat: je to Vidlákův web, on jediný má právo říkat, kdo odsud vypadne, kdo zůstane atd. Doporučuji Vám všem přečíst jeho pravidla diskuze, zvláště článek 3 a 7. Já to čtu pořád....

A teď jen krátce k článku:

- vztah Izrael-Palestina: kdo říká, že příčinou této dlouhodobé vzájemné války je nenávist muslimů k židům, tak nemá nastudovanou historii vzniku izraelského státu. Nenávist je totiž důsledkem, nikoliv příčinou. Nenávist je vždy důsledkem něčeho. Příčinou je totiž pořád to samé, co svět světem stojí: peníze, moc a vliv. Začlo to v Německu (jak příznačné, že ?) a pokračovalo to v Anglii. Stejná příčina je i RF v. Ukrajina (peníze, moc a vliv).

-   Hoste, zapomněl jste na jeden zásadní ismus, což se divím, protože je to teď již dlouhá desetiletí základní ismus, který panuje téměř na celé planetě...říká se mu: KAPITALISMUS. Dva základní fenomény, na kterých stojí kapitalismus je nakupování a válka.  "Nejprve se vyrobily zbraně, s kterými se bojuje ve válkách. Nyní je třeba vyrábět války, aby se tyto zbraně prodávaly" .  Arundhati Roy       

Kapitalismus uměle vytváří války a "potřeby", na základě kterých jsou nám prodávány věci, které nepotřebujeme a mnohdy nám i škodí. To si milióny lidí vůbec neuvědomuje a já to vidím na každém svém kroku denně. To je realita, nikoliv názor nebo úvaha.  Já preferuji realitu a fakta.

Pro dnešek končím. Jo a ještě jedno: slepice ode mě nečekejte, nevidím v tom žádný přínos pro nikoho, naopak zdá se, že některým diskutérům dělají slepice jenom vrásky. Já mám radši slepičí vývar nebo slepici na paprice nebo vajíčka, mňam...

P.S.  Omlouvám se všem za délku příspěvku, událostí je mnoho a myšlenek ještě více.      

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

Bylo by toho víc v čem s Vámi nesouhlasím ale vyjádřím se jen k jedné větě.

Píšete:

- vztah Izrael-Palestina: kdo říká, že příčinou této dlouhodobé vzájemné války je nenávist muslimů k židům, tak nemá nastudovanou historii vzniku izraelského státu. Nenávist je totiž důsledkem, nikoliv příčinou. Nenávist je vždy důsledkem něčeho.

 

Do Evropy míří miliony muslimů. Jejich vztah k Evropanům k jejich kultuře, náboženství je nenávistný. Nehodlají se do společnosti, která jim vychází vstříc začlenit, ale hodlají ji změnit k obrazu svému. Mají přímo zakázáno podřizovat se jinému než Muslimskému vládci. Jediný zákon který uznávají, je Šaría.

 

On je ten, jež vyslal Posla svého se správným vedením a náboženstvím pravdivým, aby zvítězilo nad všemi náboženstvími jinými, i když se to nelíbí modloslužebníkům. Korán9:33

Takže v čem je prvotní problém? Je nenávist muslimů k jinověrcům prvotní problém a jejich chování v zemích do kterých se přistěhovali z toho vyplývá? Nebo je to opačně?

 

Z hadísů se dozvíme, jak Mohamed po vyhnání z Mekky do Medíny nadřídil podřezat 800 Židů a jejich popravě s potěšením přihlížel spolu se svou dvanáctiletou (!) manželkou. Tedy, když tak činil Mohamed, proč by tak neměli činit jiní muslimové?

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

- článek jako celek 👍

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Výstižně jste se vyjádřil pane Chuck. Máte absolutní pravdu ve vaší poznámce :
... Nenazýval bych to bojem (ten teprve může přijít), ale spíše odporem a pokud my lidé nebudeme klást odpor, dopadneme jako Němci za Hitlera...a to už nesmíme nikdy dopustit ! Žádný odpor není marný, naopak: pasivita je špatně...
Jsme rádi že existuje Vidlák a jeho Kydy a že mi všichni diskutující spolu s Vidlákem klademe odpor proti zlu které nás obklopuje čím dál více.

Průměrný počet slepic: 3.9 (37 hlasů)

smekám. Super !

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

" teroristické činy židovských milicí, jako byly Sternův gang a Irgun, které v roce 1944 zavraždily britské diplomaty v Káhiře".

" v roce 1946 vyhodily do povětří hotel Král David".

" v roce 1947 provedly masakr v Dajr Jásinu".

Prosím o další příklady židovského násilí z období 3000 let před tebou zmiňovanými excesy. Asi by se nějaké našly, ale řekl bych, že židé byli spíš podrobováni různým pogromům, završeným Hitlerovým sofistikovaným šoa. Většinou se bránili útěkem, což jim mnohdy bylo taky hovno platné. Četl jsi od Remarqua, němce, knihu Miluj bližního svého? Kdy židé, když je masakrují v německu, se rozprchnou po Evropě. Jenomže je nikdo nechce. Ani naše demokratické předválečné Československo je nezabíjí, ani je nezavírá do koncentráků, pouze jim nepovolí další pobyt. Ve švajcu je nechtěj, v rakousku je nechtěj, kam maj jít? Co bys dělal ty, Inzo? Máš strach o svůj život, o život svojí ženy a svých dětí a co bys dělal?

A jestli si část z nich udělala zázemí, obrnila se v zemi, kterou zove Izrael, divíš se jim, že pak kvůli své obraně dokáží dělat šílené věci?

Víš Inzo, my dva si tady můžeme v klídku teoretizovat, protože sedíme v teple, kávičku u stolu na rohu, nikdo na nás neposílá bomby, takže nemáme ve sklepě kryt, nikdo nám zatím nechce zakroutit krkem, jó, to se nám to nestranně teoretizuje. Ale až tvůj národ se budou pokoušet už ty 3000 let vyhladit, možná na to budeš koukat jinak.

 

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

Jednou jsem slyšel takový argument že jakmile se kdokoli (polo)židovského původu dostane do argumentační nouze tak se okamžitě vytasí s holokaustem. 

Znovu potvrzeno.

Stále čekám na nějakou vyjímku...

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

admina těchto stránek, zda by nemohl vytvořit souběžnou větev Vidlákových kydů a věnovat ji Antonínovým tapetám. Kdo bude mít zájem, ten si je přečte. Většina dnešních 13 tapet se nevztahuje k danému tématu a je obtěžující. Až doteď jsem žila v přesvědčení, že každý měsíc posílám finanční příspěvek Vidlákovi, ale jak se zdá, je to spíše pro Toníka, který se potřebuje za každou cenu realizovat.

Průměrný počet slepic: 3 (126 hlasů)
Trvalý odkaz

Freude,

děkuji Vám i všem za reakci. Souhlasím s Vámi co jste napsal, ale já psal o něčem jiném. Vy jste psal o milionech muslimů v Evropě ( a já Váš koment vúbec nezpochybňuji) , ale já psal k problému vztahu Izrael-Palestina  (mimochodem Kimjane díky za Vaše komenty k tomuto tématu, je vidět, že se o problém zajímáte více do hloubky). Všechno začal jakýsi rakousko-uherský-židovský novinář a politik Herzl-duchovní zakladatel sionismu (tady se omlouvám za chybu, nebyl to Němec), pokračovatelem byl  Arthur Balfour (Angličan), který to dotáhl do "vítězného" konce a završení provedla a celé to pohnojila ta úžasná organizace zvaná OSN-v roce 1947 rozdělila Palestinu na arabský a židovský stát a o rok později Izrael rozšířil své území nad rámec rozhodnutí OSN! A od té doby za nesouhlasu arabských států trvají probémy mezi Izraelem a Palestinou dodnes. V roce 1948 bylo díky politice Británie na 530 palestinských vesnic zničeno, více než 62 tisíc domů zničeno a cca 750 tisíc Palestinců bylo vyhnáno ze svých domovů - Palestinci této katastrofě říkají "nakba"-to jsou fakta. Tak odkud se asi bere ta nenávist?...

Před 1.WW však na nynějším území Izraele a Palestiny žili židé, muslimové a křesťané (nejvíce zde bylo muslimů) ve vzájemném klidném soužití. Problémy začaly až s nástupem politiků. Já říkám dlouhodobě, že nenávist není mezi lidmi (všichni přece chceme žít v míru, většina z nás chce pracovat, milovat, mít rodinu), ale nenávist mezi lidmi rozsévají "duchovní" vůdci a politici, tak to je od věků...a zase proč? Pořád dokola: peníze, moc a vliv...vemte si nedávný tzv. COVID, to je totéž (ale o tom někdy jindy)...    

Mimochodem, podívejte se Freude pozorně na mapu Palestiny a státu Izrael a musí Vám dojít, že někdo úmyslně vytvořil problém, jinak si to neumím vysvětlit, Vy ano ? 

K tomuto tématu je jeden čtyřdílný dokument, kde o těchto problémech hovoří jak Izraelci, tak Palestinci-doporučuji...je to velmi podrobné...

A dále: Váš koment ve mně vyvolává spoustu otázek...já vždycky totiž hledám odpověď, ale předtím si kladu tisíce otázek, protože bez mnoha otázek člověk nedojde pravdy, ta je skryta velmi, velmi hluboko. My žijeme v systému, kdy máme od novinářů odpovědi, ale nikdo se neptá...každý slepě věří (to není myšleno na Vás...), psal jste, že by toho bylo víc s čím nesouhlasíte, ale já se snažím psát fakta, o čem nic nevím, k tomu se nevyjadřuji...protože čím jsem starší tím vím, že nic nevím...

Mějte se krásně

P.S. Menhiro prosím: našel jsem od Vás 2 starší velmi zajímavé příspěvky, které mě velmi zaujaly (téměř kromě Vás a asi Libora23 je nikdo nevyslovil)-vrátím se k nim. Zkuste se prosím povznést nad Vaše půtky a zkuste spíše dát Vaše komenty než negativní reakce, to Vám nesluší...děkuji za pochopení.

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Píšete:

Vy jste psal o milionech muslimů v Evropě ( a já Váš koment vúbec nezpochybňuji) , ale já psal k problému vztahu Izrael-Palestina 

Myslíte si, že muslimové kteří se cpou do Evropy, a kteří námi pohrdají a chtějí zničit evropskou kulturu, jsou jiní muslimové, než ti kteří chtějí zničit stát Izrael?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

"...čím jsem starší tím vím, že nic nevím..."

Podle mě toto poznání o sobě může prohlásit jen ten, kdo toho dost ví...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)