Nejslabší článek

Autor

Zatímco se všichni zabývají trasgender boxem na olympiádě v Paříži, dívají se na plavce co vylezou ze Seiny a zvracejí, případně je alespoň trochu zahřeje u srdíčka z tureckého střelce z pistole, který si bez velkého tréningu, bez pomůcek a bez sponzorů vystřílel stříbro a pak si šel zakouřit, já budu pokračovat v komentování blízkovýchodního konfliktu, protože začátky války při olympiádě, případně těsně po olympiádě, jsou trendem posledních let.

Takhle začala válka v jižní Osetii, čtyři dny po skončení olympijských her v Soči zabralo Rusko Krym a pár dní po skončení zimní olympiády v Pekingu začala válka na Ukrajině. A hádejte, kdy se rozjela občanská válka v Sýrii? V poslední době olympijské hry přímo svádějí k válce. Staří Řekové byli jinačí frajeři. Ti kvůli olympiádám přerušili svoje války. Posvátný mír, vole! Moderní olympionici kvůli válkám přerušili olympijské hry a dnešní velcí i malí geopolitičtí hráči používají hry symbolizující vzájemnost a porozumění mezi národy jako výborný moment překvapení. Nehodnotím, jen cynicky konstatuji.

Vypadá to, že pařížská olympiáda se obecnému trendu nevyhne… Jak řekl Ládik Větvička, při české inauguraci prezidenta Pavla zaútočila maďarská raketa vzduch země na křídlo zámku, kde byla ubytována prezidentka Čaputová a zároveň ruský dron zničil hotel, kde se ubytoval prezident Zelenský…

Pardon, ono se to odehrálo ve zlém Íránu a šlo o ještě zlejšího Ismajíla Haníju, politického šéfa Hamásu. V takovém případě je všechno samozřejmě v nejlepším pořádku, husarskému kousku izraelských sil je třeba zatleskat a všichni se můžeme pohoršovat nad těmi, kteří mají pocit, že další zásada určité férovosti a diplomatických zvyklostí vzala za své, je to založeno v globálním matrixu a vrátí se nám to při té nejblbější možné příležitosti. Prostě chcípnul jeden z největších hajzlů, svět se díky tomu stane lepším místem…

…asi tak stejně lepším, jako když Američané odstranili zlého Saddáma Husajna. To byl ve své době přece ten nejhorší bastard (který měl obrovské zásoby chemických zbraní, které se nikdy nenašly) a stálo za to ho odstranit. Svět si jeho smrtí oddechl… Od té doby se v Iráku objevily desítky násobně horších bastardů z Islámského státu, kteří infiltrovali celý muslimský svět a teď je cvičí ukrajinská rozvědka, aby se jim v Mali dobře bojovalo s ruskými Wagnerovci… A jde jim to. Jde jim to podobně dobře jako v roce 2012 v Sýrii.

Nutno říci, že Izraelci nebyli první. Začal s tím Donald Trump, když nechal zabít podobným způsobem generála Sulejmáního na jeho návštěvě v Iráku. Kolaterální škody v podobě obyčejných Iráčanů, kteří měli tu smůlu, že se nacházeli poblíž rakety Hellfire, nikoho nedojaly. Doník byl přece NÁŠ prezident… Opět nehodnotím, jen ještě cyničtěji konstatuji.

Ismaíl Haníja už někde v islámském nebi obcuje s dvaasedmdesáti pannami a v jeho funkci už je někdo další… vsadím se že někdo, kdo ho celé roky kritizoval za přílišnou měkkost a vstřícnost k západním satanům… To jsme jim to nandali… vojenské velení Hamásu sice řeší někdo úplně jiný a v Gaze se nic nezměnilo, ale příznivci Izraele si mohli užít vlnu pozitivních emocí. Zhruba stejných, jako si příznivci Ukrajiny užívali příval pravdy a lásky, když se dozvěděli, že Rusové rabují pračky, aby měli čipy do raket.

Mimochodem… jak asi vypadají ti rukojmí někde v tunelech pod Gazou, kvůli kterým se do té války přece šlo? Teď, když Izraelci zabili Haníju, tam v tunelech se nikdo nebude mstít na nevinných civilistech, že?

Svět se v Brusel obrací…

Na jaře jsem měl na návštěvě jednoho českého zbrojaře. Ten mi řekl větu, která mi utkvěla a od té doby ji používám. „Všichni vědí, že je to všechno v prdeli, ale nevědí, jak z toho ven.“ Mám pocit, že tohle má být ta liberální cesta. Jak odvést pozornost liberální veřejnosti od prohrané války na Ukrajině? Válkou na blízkém východě.

Koneckonců, Írán je z celé té slavné osy zla ten nejslabší článek. Má revolučně naladěnou populaci, je pod sankcemi ještě z doby, kdy sankce fungovaly, Sice se teď rychle integruje do protizápadních struktur, ale ještě zdaleka s tím není hotov. Dopravní koridory jsou zatím slabé, ropovody a plynovody moc nejsou, a zdá se, že západní generálové ještě nevzali v potaz, že drony a levné rakety poněkud změnily pravidla hry. Koneckonců, je to rok od neúspěšné ukrajinské ofenzívy a dodnes naši analytici vysvětlují, že to v podstatě byla dobrá ofenzíva, kterou zhatily nepodstatné maličkosti. Generálové a západní poradci to vymysleli v podstatě správně, ale obyčejní ukrajinští vojclové to zvorali… Já vím, jsem hnusný cynik.

Proti bombardování Íránu nemá nic ani Trump a zřejmě ani ten jeho viceprezident Vance. Oba mají na šílené Ajatoláhy spadeno už dlouho. Bidenovi se do toho moc nechtělo, protože jeho voliči přejí Izraeli všechno nejhorší, ale Biden je mimo hru, někde ho zavřeli do LDNky a všichni ti Blinkeni, Pellosiové, Yelenové a jiní američtí Lipavští jsou, zdá se, dostatečně bojovně naladěni. A nebo se Netanjahu prostě chystá stébel, protože obyčejní Izraelci proti němu masově protestovali už předtím než Hamás podnikl svůj výpad a válka v Gaze nijak nepomohla tomu, aby demonstrovat přestali. Jo, naše mééédia o tom nemluví, ale izraelská armáda nikdy neměla víc odepření poslušnosti než teď… V době, kdy se chystají na válku s půlkou muslimského světa naráz…

A Hamás je prodloužená ruka Turecka, nikoliv Íránu… Mě tato skutečnost poněkud znepokojuje, ale co jsem já v porovnání s našim geniálním kinderministrem zahraničí, že?

Včera v noci už Hizballáh dělal větší bum bum, aerolinky ruší lety do Izraele a všeobecně se čeká, že Írán během dvaasedmdesáti hodin něco spustí. Koneckonců, Izrael oficiálními kanály Íránu oznámil, že je na totální válku připraven… Že jsou Peršané zbabělci a na velkou válku si netroufnou, i když jim při oficiálních příležitostech odstřelují pozvané hosty? Nepoměřoval bych je naší národní povahou. I zbabělé a bojácné zvíře, když ho zaženete do kouta, se nakonec otočí a kousne. Zpravidla hůř než byste od něj čekali.

A zase si pak můžeme říkat, jak Írán nevyprovokovaně zaútočil…

Když nemůžeme porazit Rusko a Čínu, tak bychom třeba alespoň ten Írán mohli, ne? Ať našim liberálním voličům ukážeme alespoň nějaký úspěch, když už se nepodařila ani ta transgender agenda a ani digitalizace stavebního řízení, ne? Máme k tomu ty nejlepší předpoklady. Íránci totiž nejsou lidé. Stejně jako Rusové. Jsou to jen hnusní militanti, okupanti, teroristé, mongoloidní hordy, co bojují polními lopatkami a už brzy budou poraženi naší skvělou izraelskou armádou, která je úplně nejlepší na světě. Jakmile zaútočíme, stane se totéž co u Robotyne… nepřátelé se podělají strachy a utečou, jak uvidí první izraelský bojový stroj. Minová pole neřešme, drony neřešme, nedokončenou Gazu neřešme, my tady na Západě máme všechno nejlepší.

Omlouvám se, také bych raději cynicky psal o olympijských transmužích, strefoval se do pirátky Gregorové za její urválkovštinu, vysmíval se Bartošovi za největší snížení uhlíkové stopy v českých dějinách, protože se nevydávají stavební povolení, případně bych před Fialou výsměšně chrastil sirkami… Ale já se prostě bojím, že když válka nefunguje, chce to víc války. A navíc si nejsem vůbec jistý, jestli je KoZa vůbec v kondici, přeprat i blbej Írán. Obzvlášť když mu všechny vojenské zásoby shořely na Ukrajině.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (309 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Izrael již od doby před svým vznikem zcela záměrně a velmi racionálně uplatňuje vůči svým nepřátelům i spojencům "strategii šílenství" a "učí je", aby vždy přijaly jeho nepřístojné chování.

Daniel Nammour, Sharmine Narwaniová

31. července 2024, https://thecradle.co/articles/israel-isnt-crazy-its-just-mad

V nočních hodinách mezi 30. a 31. červencem Izrael spáchal atentát na dva vrcholné představitele Osy odporu, přičemž oba zastávali v tomto kole konfliktu ty nejvyšší funkce.

Nejprve byl při izraelském leteckém útoku na obytnou budovu na hustě obydleném bejrútském předměstí Dahíja zabit vrchní velitel Hizballáhu Fuád Šukr, přičemž zahynulo několik civilistů a přes 70 jich bylo zraněno.

Druhým cílem se 31. července ve dvě hodiny ráno stal vůdce politického byra Hamásu Ismail Haníja - ústřední postava jednání o příměří - který se v Teheránu zúčastnil slavnostní inaugurace nastupujícího íránského prezidenta Masúda Pezeskiana.

Během několika hodin se Izraeli podařilo zasáhnout tři země, členy Osy odporu: Libanon, Palestinu a Írán. Tel Aviv přitom porušil celou řadu mezinárodních zákonů, diplomatických úmluv a zvyklostí, které zakazují politické atentáty, a zároveň hrubě porušil územní celistvost dvou členských států OSN.

Od války proti Gaze získal Izrael rychle status globálního vyvrhele, a to nejen kvůli své genocidě v přímém přenosu, při níž zahynulo nejméně 40 000 palestinských civilistů - z toho 15 000 dětí -, ale také kvůli bezprecedentním rozhodnutím a jednáním, která stále probíhají u Mezinárodního trestního soudu (ICC) a Mezinárodního soudního dvora (ICJ) v souvislosti s válečnými zločiny Izraele.

Zákeřné akce Tel Avivu tak vyvolávají otázku: Je Izrael prostě blázen? Copak nevidí, že se na něj valí celosvětové odsouzení, že se rozšiřují bojkoty, že ubývá jeho spojenců, že sociální sítě zuří a že se dostává do stále větší izolace?

Izraeli jde o šílenství

Jednoduchá odpověď zní ne. Po sobě jdoucí izraelské vlády se chovaly zcela racionálně a vsadily na jedinou stěžejní strategii, od níž se Izrael nikdy neodchýlil.

Sionistický projekt, který si od počátku uvědomoval své geografické, populační, politické a ekonomické nedostatky, zavedl - velmi vypočítavě - něco, co můžeme nazvat "strategií ŠÍLENSTVÍ", aby dosáhl svých cílů a následně zaujal mnohem vyšší místo než by odpovídalo jeho geopolitické váze.

Tato podivná, ale účinná strategie ŠÍLENSTVÍ ve skutečnosti vychází z učebnicové teorie odstrašování:

Vyvolání pocitu ohrožení díky agresivní pověsti s nádechem šílenství zabrání nepřátelům, aby na vás zaútočili. Neútočili by na člověka, který když padne, tak svého nepřítele strhne s sebou.

To je podstata izraelské strategie vůči přátelům i nepřátelům, a jakmile ji pochopíte, je těžké tuto taktiku nevidět ve všech jednáních státu Izrael.

Po vojenské operaci palestinského odporu Al-Aksá 7. října loňského roku - a právě v době, kdy byl americký prezident Joe Biden na cestě do Tel Avivu, aby Izraeli poskytl svou podporu - udeřila okupační armáda na nemocnici Al-Šifa v Gaze a zabila stovky civilistů, kteří hledali útočiště a lékařskou pomoc. Zásah nebyl náhodný. Byl to záměrný zásah izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Chtěl amerického prezidenta zahnat do kouta, aby projevil podporu jeho politice, bez ohledu na to, o jak strašlivé zvěrstvo se jedná.

Jedná se o dlouhodobě praktikovanou sionistickou taktiku, jak zkrotit a naučit přítele i nepřítele přijímat a také očekávat izraelské špatné chování.

Tuto nebezpečnou hru hrál Netanjahu i s ruským prezidentem Vladimirem Putinem během syrské války. Po každém setkání s Putinem izraelský premiér zahajoval tvrdé údery proti Sýrii - opět s cílem ochočit a vychovat Rusy, aby akceptovali a očekávali izraelské špatné chování.

Dnes Izrael při svých útocích na Palestince v Gaze a na celém Západním břehu beztrestně využívá v celé šíři své strategie ŠÍLENSTVÍ - znásilňování, vraždy, usekávání končetin, stínání hlav, mučení. Od spojenců, nepřátel a obyvatelstva celého světa se očekává, že přijmou tyto výjevy a údaje a budou připraveni na ještě horší scénáře.

Není pravda, že Tel Aviv jedná iracionálně. Provádění strategie ŠÍLENSTVÍ je racionálním rozhodnutím malého státu, který potřebuje vnutit svou přebujelou vůli nejen svým sousedům, ale i globálním mocnostem a mezinárodním institucím.

Pokračování: https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/cynicky-o-mocenskych-pakach?page=1#comment-2159854

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (86 hlasů)

Ale vím, že Izrael je dlouhá léta pod tlakem Arabášů. Zažeňte Židy do moře! A kdo že z té diskotéky v poušti  udělal krvavou zábavu? Židi?!

Co mají dělat? Nechat se zahnat do moře?

Průměrný počet slepic: 3.4 (60 hlasů)

potvrzují se obavy Vidláka z eskalace na Blízkém Východě viz níže zpráva:

NOUZOVÁ SITUACE – Írán: „Během několika příštích hodin bude svět svědkem důležitého vývoje“
Je čas zaútočit? - Mohou prolomit izraelský protiraketový štít?

 

"V příštích několika hodinách bude svět svědkem mimořádného a velmi důležitého vývoje ," řekl moderátor íránské státní televize v přímém přenosu, který se zaměřil na odvetu Teheránu proti Izraeli za zabití vůdce Hamásu Ismaila Haniyeha v Teheránu.

 

V podstatě  se jedná o vyjádření  vlády  Íránu, protože je nepravděpodobné, že by takovou frázi pronesl státní televizní moderátor v Íránu, aniž by dostal pokyn od režimu.


Co bude následovat, je sporné: Izraelci tvrdí, že Íránci zaútočí v reakci na atentát na Ismaila Haniyeha dne... 12. srpna, snažíce se především zachránit to, co lze zachránit z prestiže íránského  režimu, která byla nenapravitelně znićena  poté co byl zlikvidován politický vůdce v boji proti Izraeli. Podle západních tajných služeb  budou provedeny plány Teheránu na úder kolem židovského svatého dne Tisha B'Av , který začíná 12. srpna a končí 13. srpna a symbolizuje zničení prvního a druhého Šalamounova chrámu.

 

pronews.gr
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Inza: ...Vyvolání pocitu ohrožení díky agresivní pověsti s nádechem šílenství zabrání nepřátelům, aby na vás zaútočili...

Nesmíme zapomenout přátelé že Izrael vlastní atomické zbraně které nebude váhat použít v případu ohrožení zničení Izraele. 

Bohužel žijeme v "absurdním divadle které se koná" na Blízkém Východě. Nedej bože, aby odtamtud začala třetí světová válka, která zničí celý svět.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

Vidlák: ...A Hamás je prodloužená ruka Turecka, nikoliv Íránu…
Máš pravdu Vidláku. To se také potvrzuje ve viz níže zprávě kde Turecko se snaží přebrat iniciativu "poníženého Hamásu" po zabití jeho vůdce od Izraelců. Erdogan se vždy snažil obnovit bývalou Osmanskou říši a teď se mu poskytuje další taková možnost v regionu na Blízkém Východě.

Dramatický vývoj: Turecko „adoptuje“ Hamás – vztahy mezi Íránem a Hamásem končí kvůli neschopnosti Teheránu.
Historický vývoj vedoucí k jakési rekonstituci Osmanské říše.

Vývoj, který by v případě potvrzení fakty představoval zásadní historický bod pro Blízký východ, ale také pro pokus o znovuvytvoření Osmanské říše, což je vizí tureckého prezidenta R.T.Erdogana (byť v nové verzi), je zaznamenáván v této chvíli a vede k "sňatku" Turecko-Hamas. Dekapitovaný Hamas po popravě Ismaila Haníji v Teheránu nejen hledá nového přirozeného vůdce, ale také nového „ochránce“  ze státní platformou, která by nahradila Írán, který se ukázal jako vysoce nespolehlivý při ochraně I. Haníji. 

Hamás je v podstatě v procesu „sametového rozvodu“ s Íránem, který se ukázal být „dobrý ve slovech, ale málo v skutcích“ vůči Izraeli a hledá státní entitu, která by mohla podpořit jeho rekonstituci resp. dokonce i jeho přežití, o kterém se nyní pochybuje. Hamas je každopádně sunnitská organizace, nemá na této úrovni žádný vztah se šíitským (jakože Írán je také šíitským) Hizballáhem a vztahy s Íránem nebyly nikdy jasné.  Po zavraždění Haniji a skutečném způsobu, jakým to bylo nakonec provedeno (bombou nastraženou Íráncem, který měl přístup do jeho bytu ve čtvrti veteránů v severním Teheránu), důvěra Hamasu v Írán a vztahy mezi oběma stranami  byla nenapravitelně otřesena.

Nikdo ze strany Hamásu také nevěří, že Írán může Izraeli bolestně ublížit. A co je nejdůležitější, zdá se, že Írán není schopen účinně pomoci Hamasu proti Izraeli. Všimněme si několika malých, ale zajímavých detailů: Haniyaho sídlo bylo celé ty roky v Kataru. Katar je také domovem největší turecké vojenské a letecké základny v zahraničí. Nikdo se nikdy neodvážil obtěžovat představitele Hamasu v Kataru. Stejně jako v samotném Turecku, kde má Hamás kanceláře, Izrael nikdy nepomyslel na to, že by organizaci zasáhl. Turecko ihned po vyhlazení I. Haníji přistoupilo k demonstraci síly a zablokovalo spolupráci NATO-Izrael.

Jak odhalil pronews.gr, před několika hodinami se ministr zahraničních věcí Turecka Hakan Fidan (a bývalý šéf MIT po mnoho let s přímými kontakty s Hamasem) setkal s Haledem Meshaalem, zástupcem vedoucího Politického byra Hamasu , v Dauhá, hlavním městě Kataru, „za upřímnou soustrast“, ale nejen to ... V setkání byli přítomni i zbývající synové Ismaila Haniya, Abdusalam a Hemam. Kromě „formálních“ dokonale platných zdrojů bylo dohodnuto, že dojde k užší spolupráci směrem proti Izraeli a plnému politickému pokrytí organizace na všech úrovních.

Bylo také dohodnuto, že nový vůdce Hamásu, ať je to kdokoli, by měl mít souhlas Ankary, „aby se usnadnily vztahy mezi oběma stranami“. To se promítá do úplného přijetí „osiřelého“ Hamasu Ankarou. V Turecku byl vyhlášen státní smutek: dnešního modlitebního obřadu za Haniju se zúčastní turecký prezident Tayyip Erdogan, modlitbu povede šéf vládního ředitelství pro náboženské záležitosti Ali Erbas. Z rozhodnutí prezidenta Erdogana byl dnes zároveň v Turecku vyhlášen státní smutek za vraždu Ismaila Haníji.

"Adopce" Hamasu Tureckem je zcela normální vývoj po atentátu na Haniya, který nenapravitelně poškodil prestiž Teheránu: Turecko je mnohem silnější vojenská síla než Írán, s mnohem schopnějšími zpravodajskými službami, je v západních rozhodovacích centrech a vůči Hamásu se Turecko projevilo jako spolehlivá síla a jeho vůdci neváhají zaútočit tvrdými slovy, ale také pokračovat v projektech proti Izraeli. Vývoj bude velmi zajímavý, neboť izraelsko-turecký konflikt se posouvá do jiné roviny, která bezprostředně zajímá i sousední Řecko.

pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

Jak se Turecku podařilo zablokovat vztahy NATO-Izrael
RT Erdogan se vyvíjí ve vůdce muslimského světa

nato-izrael -turecko

R.T.Erdogan se vyvíjí v nesporného vůdce muslimského světa, zvláště po posledních událostech v širším regionu.

Ostatně největší výměna zajatců po studené válce je také výsledkem jednání tureckého prezidenta.

Turecko vetovalo spolupráci mezi NATO a Izraelem a prohlásilo, že aliance by neměla spolupracovat s Izraelem jako partnerem, dokud konflikt na Blízkém východě neskončí, uvedly bruselské zdroje.

To je velký úspěch Ankary, která přerušila informační tok NATO do Tel Avivu, alespoň na úrovni aliance.

Izrael má status partnera NATO a pěstuje úzké vztahy s vojenskou aliancí a některými jejími členy, zejména jejím největším spojencem, Spojenými státy.

Turecko vetovalo všechny závazky NATO s Izraelem, včetně společných schůzek a cvičení, přičemž považuje izraelské „ zabíjení “ Palestinců v Gaze za porušení základních principů NATO.

Zdroje uvedly, že Turecko bude v této blokádě pokračovat a nedovolí Izraeli pokračovat v interakci s NATO, dokud konflikt neukončí, protože se domnívá, že akce Izraele v Gaze porušují mezinárodní právo a globální lidská práva.

Turecký prezident Tayyip Erdogan po červencovém summitu NATO ve Washingtonu prohlásil, že není možné, aby NATO pokračovalo ve spolupráci s izraelskou vládou.

pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.1 (29 hlasů)

ve skutečnosti chazarští konvertité, náplavy z Východní Evropy, vypadnou tam, odkud přišli.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

To když vyhodili do vzduchu hotel i s anglickými důstojníky, v roce 1946. A že vypalovali a buldozery rovnali se zemí arabské domy a olivové sady, aby se už nemohli majitelé vrátit, neb jim byl zničen zdroj obživy?! A že odstřihávali arabské zemědělce od vody?! To vše ještě před první izraelsko-arabskou válkou?! Že i teď zabírají půdu Arabů a staví na nich sídliště pro židovské přistěhovalce, jejichž rodiny již staletí žijí někde jinde, než v "zaslíbené zemi"?!

Ano, Židé mají právo na vlastní zemi -ale Palestinci také... A teď babo raď!

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Na druhé straně je to boj o vlastní existenci Izraele. Na třetí je to pozvolné zabírání území mimo hranic Izraele - vykupování od Arabů (Palestinců). Navíc - "židovský národ" je kromě Izraele ropzprostřen po celém světě a na docela vlivných pozicích. Tady neporadí ani Děd Vševěd.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

a vidím tam ten připrcatělý státeček Izrael a kolem něj fůru jeho nepřátel, ptám se, jak se má tedy chovat, aby si zachránil krk? Nahoře v hlavním článku padlo něco o zvířeti zahnaném do koutu, které napadne násobně silnějšího soupeře. Není Izrael to zvíře, které dělá na první pohled šílené věci?

Kdysi jsem načapal potkana v rohu místnosti. Neměl kam utéct. Kdyby se přikrčil, zašlápl bych ho. Průměrný potkan váží půl kila, průměrný já něco kolem metráku. On zaútočil, skočil mi na prsa. Já to nečekal, tak jsem se lekl jako sviňa, on toho využil, odrazil se a byl fuč. Kdyby nezaútočil, byl by po smrti. Kejhák si zachránil pouze tím, že na mě zaútočil. Takže asi takhle.

Průměrný počet slepic: 3.3 (28 hlasů)

Pod tvým textem jsem nehlasoval slepicemi, Inzo. Nemám na to jednoznačný názor.

Možná máš pravdu ty, možná já, ale jak už to v životě chodí, možná máme pravdu v některých věcech oba a v jiných se zase pleteme. Pravda většinou nebývá černobílá.

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Ještě k té černobílosti světa. Od toho jsou pohádky. Na jedné straně je zlý drak, padouch, či čarodějnice, na straně druhé je absolutně kladný hrdina. Jó, to se to pak fandí. V reálu je to ale krapet složitější.

Každopádně dík za text, se zájmem jsem si jej přečetl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

"V příštích několika hodinách bude svět svědkem mimořádného a velmi důležitého vývoje," řekl moderátor íránské státní televize v přímém přenosu. Uvidíme, zda tentokrát Íránci zvládnou víc, než jen házet, jak sami říkají „žabky“...

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

na tvůj pozemek, který by sice zvelebil, ale tebe odtud vyháněl ?

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Bohužel Vidlákovy obavy v dnešním jeho článku se potvrzují že jsou odůvodněné viz níže zpráva:

USA připravují největší přesun válečných lodí na Blízkém východě – bombardéry B-2 přistály v Kataru
Eskalace na Blízkém východě – USA se připravují na všechny scénáře – Okamžité kroky Pentagonu

03.08.2024 | 08:00

USA posílají válečné lodě a další bojové letouny na Blízký východ v očekávání  rozsáhlého útoku Íránu, a očekává se největší koncentrace válečných lodí v regionu od 7. října.  V přesvědčení, že je jen otázkou času, kdy Írán nebo jeho spojenci podniknou odvetu proti Izraeli po zavraždění politického vůdce Hamasu Ismaila Haniyeha, uskutečňují USA svůj plán „naplnit“ region ozbrojenými silami, což je krok který dále zintenzivňuje klima v širším regionu.

Předcházel tomu telefonický rozhovor mezi americkým prezidentem Joem Bidenem a izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem, ve kterém se Bílý dům zavázal poskytnout obrannou podporu Tel Avivu v případě úderů Hamásu, Hizballáhu a Húsíů. Okamžitě podle CNN „USA vysílají letadlovou loď, válečné lodě a eskadru bojovníků a leteckou údernou skupinu na Blízký východ, aby se vypořádaly s íránskou odvetou“. Podle CNN „je to možná největší přesun amerických sil do regionu od počátků války v Gaze, kdy Pentagon vyslal na Blízký východ dvě úderné skupiny letadlových lodí ve velmi veřejném varování regionálním militantním skupinám, aby neexpandovaly "bitvy“, v době, kdy Íránci a jejich spojenci již uskutečnili první setkání, kterého se zúčastnil ajatolláh Alí Chameneí ve snaze aby naplánovali odvetu proti Izraeli“.

Americké vojenské síly byly uvedeny do stavu vysoké pohotovosti poté, co Írán pohrozil odvetou za zabití vůdce Hamásu Ismaila Haníji v Teheránu před dny, kdy válka v Pásmu Gazy zuří. Podobná opatření byla přijata také na začátku dubna, před raketovým a bezpilotním útokem, který Írán 13. dubna zahájil proti Izraeli. 13. dubna Izrael oznámil, že s pomocí USA a dalších spojenců sestřelil téměř 300 dronů a raket. Ale tentokrát, při možném kombinovaném útoku Hizballáhu z Libanonu, bude mise amerických sil zachytit rakety a drony ještě obtížnější vzhledem k velkému arzenálu proíránské skupiny a blízkosti Izraele.

zdroj: pronews.gr
 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

"...ale Biden je mimo hru, někde ho zavřeli do LDNky.."

Na CNN Prima ukazovali Bidena, kterak vítal na letišti pod schody jejich osvobozence - tak asi dostal opušťák... Nic nemusel (nebo nesměl) dělat, ani se hnout z místa, jen stál a usmíval se vedle schodů do letadla, asi aby moc nepřekážel (ještěže jim ze zvyku neodešel po těch schodech do letadla..).

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)

Italský boxer Ginamarco Cardillo se rozhodl postavit se na stranu své kolegyně

Angely Cariniové, když prohlásil, že se už 15 dní cítí jako žena,

a tudíž vyzývá na souboj přemožitelku své reprezentační kolegyně,

alžírského transboxera Imani Khelif.

Podle italského webu Sfero údajně lakonicky prohlásil:

"Uvidíme, kdo bude utíkat z ringu tentokrát."

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.7 (109 hlasů)

 se smyslem pro sarkastický humor!

Průměrný počet slepic: 4.7 (60 hlasů)

- který zmlátí v ringu ženu, není „kontroverzní sportovkyně“, ale podvodník a násilník

FRANCIE: Příspěvek publicisty, politického analytika, historika a poradce předsedy vlády Eduarda Chmelára na Facebooku k nechutnostem, které vycházejí z „progresivistické“ ideologie a které se pochopitelně projevují i ​​letošní olympiádě:

.Chalífa označila média za „kontroverzní soupeřku“. Ne, toto není kontroverze. Toto je podvod. Alžírského boxera již loni Mezinárodní boxerská asociace vyloučila z ženské kategorie, protože neprošel testosteronovým testem a testem genderové způsobilosti. Je to tak jednoduché: pokud máš chromozomy xy typické pro muže, nemůžeš být ženou, i kdyby ses rozkrájel. Biologie nepustí. Otázkou je, proč mu po všech těchto jednoznačných zjištěních dovolili startovat na olympijských hrách v Paříži jako ženě.

Tuto otázku přitom otevřela již před několika lety legenda světového tenisu Martina Navrátilová. Navrátilovou nemůžete podezírat z homofobních postojů. Sama je lesba a dlouhá léta bojuje za jejich práva. Ale v těchto otázkách má jasno. Účast sportovců, kterým stačí deklarovat změnu pohlaví, v ženských kategoriích, označila za podvod a šílenství. Je přitom naprosto směšné, že organizace Trans Actual označila její vyjádření za „nevhodné, pohoršující a transfobní“. Nikdo totiž neudělal pro práva sexuálních menšin více než Martina Navrátilová. Na margo toho, co se děje na olympiádě, Navrátilová poznamenala: „Mají sice ženský pas, ale nemají ženské tělo. Kdy Mezinárodní olympijský výbor začne konečně chránit ženský sport?“

To, co se děje na probíhající olympiádě, je ostudné zneužívání situace ze strany intersexuálních sportovců. Zneužívání fyzických výhod, které žena prostě nemůže získat tréninkem. Nepotřebuji vyjádření „expertů“ k tomu, abych uměl posoudit, že úder vytrénovaného sportovce je o 162 % silnější než úder ženy…

Jeden ze základních symbolů olympijských her je smysl pro fair play. Povím to otevřeně: ten, kdo si myslí, že takové zápasy jsou férové, ať se dá léčit...        ZDROJ: FB Eduard Chmelár

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Války i některé bojové sporty mají něco společného. Jde o násilí, utrpení, krev a pocit uspokojení, který cítí násilníci.

V bojových sportech se nevyznám, ale vím, že jsou divácky přitažlivé. Někteří diváci agresivitu vyhledávají a při pohledu na ní prožívají jakési vyvrcholení a uspokojení. Jsou šťastni, když mohou sledovat nerovný boj. Milují pohled na utrpení slabšího soupeře. Zápasy tohoto typu se konají většinou někde v ústraní, bývají organizovány jako zážitek pro zvrhlíky. Na olympiádě je to naprostá novinka. Na olympiádě, tam kde je propagováno heslo Fair play - férová čestná hra, bez snahy získat nespravedlivou výhodu.

Jak mohl být svalnatý o hlavu vyšší alžírský tranďák připuštěn na olympiádě zápasit s podstatně drobnější ženou, sportovkyní. Tohle nevymyslíš. Italka A. Carini, adeptka na ženskou olympijskou medaili, byla navíc donucena se alžírskému tranďákovi Imane Khelie navzdory nespravedlnosti a ponížení před olympijskými ideály OMLUVIT.

Nestačilo, že Mezinárodní olympijský výbor obhajoval své rozhodnutí povolit Khelifovi závodit tváří v tvář, navzdory oficiálnímu protestu italské premiérky Giorgie Meloniové a  po zápase ještě dovršil její naprosté ponížení. Italská boxerka se pod tlakem omluvila svému soupeři - soupeřce a řekla, že její reakce byla způsobena zklamáním z porážky a „ nechce aby to bylo vnímáno jako forma protestu proti Khalifově účasti na olympijských hrách “. Angela Carini při popisu okamžiku, kdy se rozhodla odejít, řekla: „ Okamžitě jsem si uvědomila, že něco není v pořádku‘. Cítila jsem ránu. Bolelo mě to. Velmi". Na otázku, zda to byla nejtvrdší rána, kterou utrpěla, odpověděla: „ Jen říkám, že mě nikdy nevyřadili. Až do dneška jsem nikdy neopustila ring před koncem zápasu. Jsem bojovníce. Ale i válečníci, když vidí, že bitva skončila, strčí meče do země a vzdají se .“ Pokud jde o to, že to „není fér“, poznamenala, že to byl „ popud “, protože tímto způsobem opustila olympiádu, které věřila. „ V žádném případě jsem nikoho nesoudila. Kdo jsem, abych to udělala? Pravdou je, že o své soupeřce toho moc nevím, až na jednu věc: Nemám jí co vyčítat a ona nenese žádnou odpovědnost. Je to žena, která závodí na olympijských hrách jako já .“ Na otázku, proč jí na konci zápasu nepodala ruku, řekla: „ Udělala jsem chybu. Odcházela jsem z ringu plná vzteku. Nikdy předtím jsem to v životě neudělala. Vždy jsem zdravila soupeře. Omlouvám se Imane Khelie, že jsem jí nepotřásla rukou. Co asi na to řekl tanďák?

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

Nerozumím vůbec transgender agendě. Nerozumím proč ji tak propagují, netuším kolik takových divných lidí vůbec na světě je, ale přijde mi ujetý, když ochránci lidských práv zrovna na olympiádě nechají startovat muže mezi ženami jen proto, že se prohlásí za ženy. Jediné vysvětlení pro vznik tohoto stavu (této agendy) je další možnost vyvolávat pocity viny u normálních lidí. My chráníme práva menšin (jsme ti dobří), a tobě se to nezdá? Co na tom že práva pidimenšin jsou teď víc než práva žen na férovou soutěž? To nás nezajímá. My to tak prostě chceme, a jestli se chceš někam dostat, tak musíš s námi ve všem bezvýhradně souhlasit. Dostala jsi nářez od chlapa a stěžuješ si? Jsi xenofobka- omluv se !! Neumožníš na olympiádě startovat mužům mezi ženami? Jsi špatný předseda olympijského svazu a my tě vyměníme!! Nelíbí se ti že arabové podřezávají bílé francouze? Jsi rasista a zasloužíš si chcípnout!! Chceš mír? Jseš russácká filcka a Putinovo děvka!! Nechceš vakcínu, kterou propaguje tvoje vláda? Jseš antiwaxer a zabíjíš babičky a dědečky!! Buď jsi s námi, nebo jsi špatný člověk a dezolát. Jak psal nedávno pan Vidlák, můžeme být svědky vynucování loajality prostřednictvím souhlasu s evidentně šílenými a nelogickými věcmi. Postupně přibývají agendy s ušlechtilými cíli, které i z normálních občanů dělají zlé lidi. Ti se pak nálepkují, popotahují po úřadech a soudech, znepříjemňuje se jim různě život, aby se naučili souhlasit s jakoukoliv další agendou. Myslím že ve výcviku poslušnosti jsme došli už celkem daleko, když tolerujeme takové šílenosti jako se dějí teď. Ale cíl operace bude nakonec takový, že ať udělá libdem parta s globalistickou elitou za zády cokoliv, tak nikdo ani nehlesne. Nikdo si to prostě nedovolí. Jako za Hitlera. Prostě si budou moct dělat co si zamanou a lidi tomu budou muset ještě povinně tleskat. Už od toho nejsme vůbec daleko a je to podle mě naprosto nevyhnutelné - připravme se na fašismus 2.0.....Howgh

Průměrný počet slepic: 4.9 (68 hlasů)

Nic není náhodou, prohnilý Kolektivní Západ vládnoucích buzerantských západních liberálů otevřeně, úmyslně a násilně propaguje transexualni šílenství jak se potvrzuje v OH Paris 2024. Dokonce ve Francii francouzský opoziční televizní kanál, který otevřeně kritizoval EU, francouzskou vládu a zhýralý ceremoniál OH, dostal zákaz vysílání viz zpráva níže. Podle západních libtardů, svoboda = diktát, demokracie = cenzura. Tento názor nám již mnohokrát potvrdila EU a celý prohnilý KoZa.
https://t.me/coNemateVedet/97121
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

transgender Tchajwanec Lin Jü-tching

Další transgender porazil dívku v boxerském zápase na Olympiádě v Paříži.
Tentokrát Lin Jü-Tching (na fotografii), který se považuje za ženu, porazil Sitoru Turdibekovou z Uzbekistánu. Také neprošel biochemickými testy provedenými IBA.
Obě "mužské" boxerky (Alžířan Imán Chalífové a  Tchajwanec Lin Jü-tching ) byly diskvalifikovány z loňského mistrovství světa, protože nesplnily pravidla Mezinárodní boxerské asociace (IBA), která neumožňují sportovkyním s mužskými XY chromozomy soutěžit se ženami.


VIDEO: Další „mužské boxerce“ vzdorovala Uzbekistánka ve třech kolech. Odešla v slzách

podrobně i s videem  zde: https://echo24.cz/a/HESsS/zpravy-svet-dalsi-slzy-a-krupobiti-pesti-druha-muzska-boxerka-si-jde-pro-olympiadu

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

Vucic

Srbský prezident Aleksandar Vučić označil skandál s boxerem Khelifem na olympijských hrách za "světové šílenství"

„Muži přicházejí a tlučou ženy a získávají medaile. Světem začalo vládnout šílenství a všichni se zbláznili,“ řekl Vučic.

👍 — Slova Vučiće plně podporujeme!

zdroj: Co neMÁTE vědět

Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

Samsung oznámil, že stahuje své sponzorství v hodnotě 1 miliardy dolarů z olympiády v Paříži 2024. Rozhodnutí přichází uprostřed rostoucího napětí a kontroverze ohledně toho, co společnost popisuje jako „probuzenskou agendu Mezinárodního olympijského výboru (IOC).

Samsung  stáhl sponzorství OH Paris2024
Co neMÁTE vědět
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

Transgenderismus se zařadil na přední místo mezi ostatní ismy. Když se něco změní na ismus, očekávejme problémy. 

Veškeré ismy vyjadřují především negativní postoj – zejména v hodnotově exponovaných oblastech (marxismus, machiavelismus-cynismus, komunismus, kolektivismus, socialismus, liberalismus). Ismy obvykle dospějí do rozsáhlého, obtížně napravitelného maléru.

Rozložme si slovo trans/gender/ismus.

Trans = práva a společenské postoje skupiny,

gender = rod, pohlaví,

ismus = hnutí, jakási forma moderního sektářství. Současnost jich zná a rozlišuje 924.

Pozor na ně! Pozor na každý z nich!! Pozor na všechny ismy!!!

iw23, váš příspěvek obsahuje myšlenky, které by si měl dobře uložit v hlavě každý, kdo sympatizuje s nějakým ismem. Díky za něj.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

Jsem technik a v technice se obvykle předpona trans- používá k označení nějaké změny nebo přechodu.
Proto jsem vždy chápal Transgender, kde gender je pohlaví, jako změnu pohlaví (na nějaké jiné, ne nutně opačné :-o ). Nikdy jsem neměl pocit, že by to moje chápání slova trangender dávalo textu jiný význam než jaký zamýšlel jeho autor. Tak jsem přesvědčen, že to chápu správně.
Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Trans má mnoho významů a jeden z nich je ten, který uvádíte. Existují i další, vyberte si:

trans - předpona, která znamená „přes“ nebo „za“. Výraz pochází z latiny, konkrétně ze slovesa transire, což znamená „přejít na druhou stranu“,

trans - přídavné jméno, vztahující se k nesouladu biologického pohlaví člověka s jeho psychickou pohlavní identitou,

trans - hovorově  označení změněného stavu vědomí, v kterém se subjekt z větší části, nebo i úplně odpojuje od svého každodenního já, ztrácí povědomí o čase a místě a dokonce i svoji vlastní identitu, takže jím může prostoupit úplně jiná identita,

trans - křížovkářský slovník, první část složených slov mající význam přes, napříč,

trans - hypnotický nebo extatický stav, mrákotný stav,

trans  - propojuje, například práva a společenské postoje skupin,

trans - má i hovorové vysvětlení. Znám takové, které zde však neuvedu, přesto, že ze všech, které jsem uvedl je naprosto nejsrozumitelnější a nevýstižnější. Je velmi lidové a dobře zní pouze v hovorovém jazyce. Není obtížné si ho domyslet.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

založil Četrans. Z jeho mzdy v Četransu,  jsem úplně  v transu. Narodil se v En-De-Er a je také transgender. Nechť, vám kdekdo, kdeco poví, ale je třeba být pokrokový!

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

bez jakékoliv náhody, zvedl se prapor transgenderismu a roste mezi národy. Uprostřed všech možných "ismů" zvedl se jenom jediný, nesporný vavřín úchylismu, ten který vyhraje dějiny...

Na motivy básně Konstantina Biebla.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Naprostý souhlas!

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

Když se chlap začne cítit být ženou, aby mohl baby očumovat v šatně, je to jasné.

Pokud se někdo narodí s kundou, i když pak vypadá jako chlap, ksichtem i muskulaturou, a má ty špatné chromozomy a moc testosteronu, asi bych nechtěl rozčísnout odpověď, jestli je ještě ženská, nebo už ne. Toť spíš otázka pro krále Šalamouna.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Shrnuto a popsáno na jedničku, totalita hadr, ještě daleko nebezpečnější, protože se týká bývalých "civilizovaných" států a dovolání NIKDE! Už je to za bodem únosnosti a návrat do normálu vyloučen - už jenom zavalením těchto států všehoschopnými migranty, kteří se cítí být privilegovanými. A jsou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

taková pakárna nebyla

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

po vaším vzkazu paní menhiro viz zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2159826#comment-2159826
kde jste napsala že se vám nelíbí přidané příspěvky ode mně a paní Včelky tak jsem se odmlčel a stále čekám aby jste přidala vy zde vaše příspěvky pro V.Kydy jak jsem vám včera sdělil viz zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2159851#comment-2159851
Tak rychle do toho paní menhiro, zpráv je mnoho a zajímavých, nenechejte nás marně čekat :-)

ps. A něco pro cynické zasmání s OH Paris2024 . Nic jiného si tato komická, hnusná a zhýralá Olympiáda buzerantů nezaslouží

ps.2. Paní menhira od včera až do rána nepřidala žádný její příspěvek i když jsem ji k tomu uvolnil prostor a tak teď od rána začínám viz výše doplňovat zprávy a informace které jsem měl již připravené od včerejšího večera.

A něco pro zasmání s OH Paris2024

Průměrný počet slepic: 3.1 (263 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Menhira má sklony k šikaně – k té často člověka vede vlastní zakomplexovanost, nedostatek sebevědomí a nejistota. Pozná se podle toho, že bývá bezohledný, má tu jedinou pravdu a ostatní považuje za méněcenné.

 

Průměrný počet slepic: 3.1 (161 hlas)

jen abych cosi zplodil, je lepší nepsat nic.

Průměrný počet slepic: 2.1 (107 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák dnes, nebo včera pravdivě napsal, že v uprchlických táborech už vyrůstá čtvrtá generace frustrovaných mladých lidí bez životní perspektivy. Otázka je, proč už si je dávno k sobě nevzali bratři ve víře kolem a že jich tam je.

Dle mého jednak palestince na svém území nikdo nechce, jelikož ví, že by si tím zadělal na průser a druhak jsou výborná páka, kterou mohou poukazovat na zlotřilost Izraele.

Pokud by po ulici prchala žena pronásledovaná násilníkem a chtěla se spasit přeskočením mého plotu A já bych jí dovnitř nepustil, odstrčil jí zpátky, takže tam by jí bylo ubližováno, mohl bych posléze křičet rozhořčeně a ukázat prstem na toho hajzla, co jí ublížil. Dle mého by v této situaci byli hajzlové dva. Násilník a já. Jenomže bych hlasitě křičel a ještě jeho činy zdokumentoval, tudíž bych byl na straně spravedlivě rozhořčených. ZNIĆTE NÁSILNÍKA!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Za a): ve Spojených státech – stejně jako v jiných zemích, včetně Ukrajiny a Ruska – neexistuje  žádná „nepřístupná pravda“, vše, co potřebujete, lze snadno získat několika pohyby prstů na klávesnici; b)  ve skutečnosti skoro nikdo tyto „pohyby  prstů“ nedělá. Protože proč? Změní to ekonomickou situaci tohoto subjektu? Bude bohatší nebo slavnější? No, pokud tomu tak není, tak proč „hýbat prsty“? To je vše, téma může být uzavřeno. Přesněji řečeno, musíme vyvodit jediný závěr, který z toho plyne: všechny naděje na „proruskou propagandu“ na Západě, že „změní názory Evropanů“, vypadají více než směšně a naivně.
Protože – viz, co bylo řečeno výše – kdo chce přijímat informace, dostane je pohybem prstu. A kdo nechce, bude sledovat BBC a CNN a ČT , s veškerým tamním obsahem a bude si myslet, že „to se ve skutečnosti děje“. Protože ve skutečnosti se právě ve světě, pro který tito mediální giganti (ale i všichni ostatní západní  informátoři) pracují, právě  tento „neochotný“ cítí nejlépe . Nebo – což je mnohem správnější – věří, že se cítí nejlépe, ale v každém případě je téměř nemožné ho přesvědčit. Protože je stejným konzumentem současné „světové situace“  jako ti, kteří stojí „za“ mediální sférou, která neustále blouzní o „ruské agresi“ a „hrůzách tyranie“. A je nepravděpodobné, že by souhlasil se změnou svého mandátu kvůli nějakému rozhovoru s Putinem....

 


Ale ve skutečnosti tou nejnepříjemnější věc není ani tohle. A to, že obecně něco takového platí nejen pro nemožnost „proruské propagandy na Západě“ , ale i pro  nemožnost jakékoli „protimainstreamové propagandy“ obecně – včetně komunistické, ať to zní jakkoli smutně. („Mainstreamová“ propaganda ve skutečnosti není propaganda – je spíše..., nicméně tento bod je třeba projednat samostatně.) Protože – na rozdíl od stejné „klasické doby“ – moderní člověk může potenciálně vědět všechno. Odkud pochází bohatství miliardářů až k tomu, co stojí za zelenou „ obnovitelnou“  energií. (A to v tom smyslu, že ta druhá je ve skutečnosti mnohem nebezpečnější pro životní prostředí „v plném cyklu“ než tradiční energie. A v tom smyslu, že je ve stejném „plném cyklu“ také mnohem dražší.)
To vše – znovu - je  jen pár úhozů. A - v nekonečné vzdálenosti od začátku dělat  tyto pohyby. Navíc i s vědomím, že to, co je uvedeno, je pravděpodobně  čistá pravda, například skutečnost, že většina populace má obecně představu o tom, odkud pochází bohatství, je jasně vidět v mnoha průzkumech. Ve kterém je vyjádřen spíše určitý postoj k bohatým. Ale nic víc. Protože bouřit se ve světě, kde byla produkce nadhodnoty nahrazena „emisí peněz“ – s úplnou změnou sociálních rolí – je prostě směšné.
A to zase vede k tomu, že se moderní člověk cítí dobře ve světě, ve kterém se míra nespravedlnosti stále více zvyšuje. Ve světě, ve kterém neustále „začínají různé války“, ve světě, kde je znečištění životního prostředí mnohem vyšší, než tomu bylo před „zeleným bláznovstvím“, ve světě, ve kterém již není možné najít „nefalšované jídlo“ , ve světě, kde se proti epidemiím bojuje hromadným očkováním nevyzkoušenými vakcínami, ve světě, ve kterém porodnost dávno klesla pod hranici nahrazování... no atd. atd. Protože to vše je „mimo hranice jeho aktivit“.

Vyjmuto z  https://mikle1.livejournal.com/

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky Inzo, díky Berrnarde,

vždycky jsem byla na izraelské straně. Ten proužek země, který dostali a zvelebili, jim prostě patří. Připadá mi, že v současnosti se dostali do područí sil, které jimi podivně manipulují a zneužívají je . Přece Mosad, nejlepší tajná služba na světě nemohla o chystaném podzimním útoku nevědět. A vláda nechala své lidi  povraždit. Aby měla záminku? Co je ksakru cílem? Pořádně si vydělat? Nebo všechny vyhubit? A koho vlastně Netanjahu poslouchá?

 

Průměrný počet slepic: 3.2 (28 hlasů)

In reply to by Adela

Trvalý odkaz

když má někdo na své straně Ameriku, tak to vždycky smrdí pěknou levárnou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

židů, slovanů, cigošů ?? Asi to vypadalo, aspoň podle dokumentů poněkud jinak. A naprosto jinak se zacházelo s židy, jejichž souvěrci už v r. 1933 vyhlásili Německu válku, cikány, rusy a Poláky a třeba s loajálními Čechy. 

 

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

zápisy o schůzi ve Wannsee jsou podvrh, navíc uboze udělaný

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

získali ji korupcí britských ouřadů Rotshieldy a Rockefellery

Průměrný počet slepic: 3.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Zas opatrně s těmi prohlášeními. Technicky vzato není ani jeden z těch boxerů/boxerek transgender (nikdo mu nepřešil pohlaví). Jsou to údajně ženy, mají kozy a nemají famfulína. Ale mají XY chromozóm, z čehož plyne celá řada anomálií vč. mužských rysů v obličeji, postavě atd. Je pravda, že ta z Alžíru má viditelně postoj a ránu jak chlapec, ne chlap, ale chlapec, ta z Taiwanu ale boxuje jako holka.

Zvracející triatlonista nezvracel po vyplavání ze Seiny, ale až v cíli. To nemusí mít spojitost s vodou, ale prostě jako následek vyčerpání. Není první ani poslední sportovec, co se pozvracel a zkolaboval. Ale ta fotka je epická.

A ten Turek je voják, trénoval celý život. Takhle bez ničeho střílejí z krátké pistole i někteří Číňani, není to nic převratného.

No a Izrael - ono se to hezky blbne, když máš za zády americkou a britskou armádu, jejich loďstvo hezky k dispozici na místě. Írán není žádný zázrak, ale taky to není ořezávátko. Spíš je zajímavé sledovat Turka, protože ten začíná být pěkně nervózní, a nejsem si úplně jist, jestli budou americké a britské lodě plnit svoji funkci, když za nima bude kotvit Turek. Takže jak se říká: "No jen blbni..."

Průměrný počet slepic: 3.1 (234 hlasů)