Taktika Saruman

Autor

Přátelé, můj včerejší článek byl velmi pesimistický. Pohybovat se na hraně velké války a prožívat větší krizi, než byla ta kubánská, to není žádná sranda. Pojďme si ale popsat stejné jevy jiným úhlem pohledu. Možná trochu optimističtějším. Ano, pořád se přibližujeme přímé konfrontaci s Ruskem, ano, snadno to může sklouznout k jaderným zbraním, ano, vládnou nám magoři a šílenci, pro které není žádná cizí oběť dost velká ano, v Kremlu sedí vládce, který nepokrytě mluví o tom, že v nejhorším případě prostě to červené tlačítko zmáčkne…. ale na druhou stranu, kdy bylo v této válce Rusku nejhůř?

Podle mě, pokud vůbec kdy byly, existovaly pro Putina dva kritické momenty. Jedním bylo určitě spuštění západních sankcí, protože nikdo nevěděl, co to přesně udělá a jak se s tím dokáže ruský průmysl i ruské finančnictví vypořádat. Druhým kritickým momentem byla částečná mobilizace. To zase nikdo nevěděl, jak velkou to vyvolá uprchlickou vlnu a jak moc ruské armádě chyběla živá síla. Vzhledem k tomu, že ruské armádě tahal trn z paty nejjebnutější Rus všech dob, Prigožin, zřejmě to dočasně vážný problém byl.

Ale obojí bylo už dávno. Ruská ropa se dál vesele prodává, Bachmut padl před rokem a ukrajinská ofenzíva uvízla na prvním z pěti opevnění. Od té doby už sledujeme jen rostoucí frustraci západních sdělovacích prostředků i rostoucí odvahu zahraničních novinářů, říkat nepříjemnou pravdu a odhalovat, že západní obraz této války stojí na propagandě, kterou podpírá milion mrtvých Ukrajinců. Rus už nemá žádný problém, má dost lidí, dost techniky, průmysl šlape, zahraniční diplomacie také a jak by řekl Dominik Ticháček, navíc mají Rusové spoustu času.

Jistý zbrojař, který byl u mě na návštěvě mi řekl, že všichni vědí, že je to v prdeli, ale nevědí, jak z toho ven.

Dodávky zbraní na Ukrajinu už ztratily punc zázračnosti. Sice se dodávají, ale všichni už vědí, že se nic nezmění. Přesně naváděnou munici Rusové dokáží rušit, jsou schopni střílet minimálně pětkrát tolik granátů denně… jen ve výrobě malých dronů asi Ukrajina drží s Ruskem krok. Ale malý dron sám o sobě situaci nezvrátí. Rusko má iniciativu po celé délce fronty.

A tak už vlastně zbývá jen taktika Saruman. Dělají to všichni, kteří prohrávají. Hitler nařídil svému veliteli Paříže, aby ji na rozloučenou co nejvíc zničil. Stejně tak neměli Schornerovi hoši jen obsadit v Praze mosty přes Vltavu, ale ještě zničit pár památek, aby šajse čechen věděli, zač je toho loket. Údery raketami dlouhého doletu v hloubi ruského území už možná nemají žádnou strategickou hodnotu… tedy kromě pomsty za prohru. Tak ještě trochu zaškodit, ještě zkusit Rusy vyprovokovat k něčemu, za co by je odsoudili i bratři Číňané, ještě zkusit vtáhnout evropské státy do války….

Prostě, když už se nedá nic dělat a jen se čeká na nevyhnutelný konec, tak si ještě alespoň dupnout. A když si Evropa na přímou válku netroufne, tak alespoň bude tímto způsobem okopávat kotníky. To víte, v roce 68 jsme se nebránili, tak to Rusákům vrátíme alespoň teď tím, že dovolíme aby české raketomety střílely na Bělgorod. Putina to nejspíš štve, ale v principu to nic neohrožuje a za každou raketu na Rusko přiletí deset raket na Ukrajinu.

Možná se nedíváme na začátek třetí světové války, ale na začátek konce. Možná se dočkáme nějaké exemplární ruské odpovědi… můj první tip jsou Pardubice. Tam je největší evropská továrna na střelnou bavlnu i na trhaviny a široko daleko není jediný systém protivzdušné obrany. Jedna dobře mířená střela by zničila polovinu evropské produkce základní vojenské suroviny. Řeší to Řehka nějak? Nebo spolu s Foltýnem především přitvrzují proti dezinformacím, které jsou nebezpečnější?

Možná už jde jen o to, zdržovat Rusy co nejdéle, donutit je vystřílet co nejvíc peněz a ztratit ještě nějaké vojáky a techniku. Pořád ještě je dost Ukrajinců, které je možné obětovat, pořád ještě se ve skladech dá něco vyškrábat a kurňa Strnad chce také zbohatnout jako Křetínský a Tykač. Ještě je možné přitáhnout v Evropě šrouby, ale velká válka z toho nebude, protože Rus vyhraje i přes nějaké ty ztráty, které se tam u nich stejně počítají jinak. Časem přijde trapný konec, ale to už všichni ti Tykačové a Strnadi budou dávno někde na Floridě i s výrobními linkami, které pojedou v Texasu a my si nějak budeme muset poradit s tím nadělením, že ruský medvěd je venku z brlohu, utrpěl nějaké šrámy, které ho ještě víc rozzuřily a veškeré naše zbraně se už někde šmelcují v ruských vysokých pecích.

Víte, vždycky jsem si myslel, že budeme vědět, že přichází konec světa. Že přijdou napínavé dny, kdy se světoví státníci budou předhánět v silných gestech a my se budeme dívat na oblohu, budeme si dělat zásoby a smiřovat se jeden s druhým, abychom odešli ze světa jako lidé. A ono ne, jestli to přijde, tak to bude jako zloděj v noci. Prostě to najednou bez varování buchne, někdo bude mít smůlu a někdo z pekla štěstí. Ale nebudeme mít čas, si uspořádat svoje věci. Nebudeme mít čas, napravit vztahy. Jen jednoho dne, ti co přežijí, zjistí, že civilizace skončila.

Tak snad se to nestane. Snad sledujeme začátek konce a ne začátek jaderného konfliktu. Snad sledujeme Sarumana zbaveného moci, který jen chce z pomsty ještě trochu zaškodit.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (357 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.8 (192 hlasů)

skončí národ jen o holé dlani.

P.S.

Můj příspěvek má drobný zádrhel, více než o dlaně nám půjde o prdel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (92 hlasů)

zbyde mu jen prdel holá!!! 

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)
Trvalý odkaz

Lábus tvrdí,že někde četl o tom, že 70% populace jsou blbci. S tím se dá beze zbytku souhlasit. 

Takže s heslem "Pětikoalice již  nikdy více" bych šetřil.   70% ! Nevime, jestli náhodou nepatříme do těch 30%.

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)

....kdo z fotografie je v těch 70-ti procentech? :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

Prostě je to o tom, tuhle hrůzu nevolit. Je to prosté. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

fotograf bude těch 30 procent ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Na tom nesejde. Hlavně aby pětikolka odtáhla na smetiště dějin. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Lábus patří mezi těch 70%.

-------------------------------------------

Zlý černokněžník Bureš a hrdina válečník Petr. Lábus a pohádka na cestu k urně

28.01.2023 8:40 | Ze sítí

Olej do ohně v diskusích, zda prezidentská kampaň rozděluje lidi a vykopává mezi nimi příkopy, přilil herec Jiří Lábus, jenž Petra Pavla podpořil svou Pohádkou o zemi bez paměti. V ní nazývá jeho protikandiáta zlým černokněžníkem Burešem, jehož vinou umírali lidé, a představuje hrdinného vojevůdce Petra, který nikdy nekradl a nelhal a v zemi nastolí řád a klid a bude zase dobře.

...Hrdinný Petr nikdy nekradl a nelhal. A své poklesky z mládí, kterými ale nikomu neublížil, vyvážil svou prací, navíc hercův hrdina prý i v době morové nákazy pomáhal postiženým. Tenhle hrdina nabídl lidem své schopnosti k nastolení řádu a klidu.

...Před pěti lety na podporu Jiřího Drahoše zpívalo divadlo Sklep o tom, jak hodí hlas pro Jirku a zahodí staré trenýrky.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zly-cernokneznik-Bures-a-hrdina-valecnik-Petr-Labus-a-pohadka-na-cestu-k-urne-727530

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

🇸🇰Roberta Fica převezli z Banské Bystrice do bratislavské Nemocnice svatého Michala, informují slovenská média.

📌Jak uvádí zdroj, zhruba v 18.00 hodin z banskobystrické nemocnice vzlétl záchranářský vrtulník, který následně přistál v hlavním městě Slovenska. Podle předběžných informací ve vrtulníku byl právě slovenský premiér.

@neCT24

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)

 v našich zprávách tvrdili, že byl dopraven do svého bytu v Bratislavě. Kolem jeho bydliště je prý vidět zvýšený počet různých lidí, kteří vypadaji jako "nenápadná"  ochranka. Politická komedie pokračuje.

Průměrný počet slepic: 2.9 (28 hlasů)

kteří vykazuji známky příklonu k národovectví a chtějí se odklonit od euro-liberalismu.

Předseda české SPD Tomio Okamura na sociálních sítích odpálil naprostou bombu, když přímo ve sněmovně odhalil a zveřejnil, k čemu došlo minulý týden. Pětikoalice totiž naprosto nepochopitelně a nevysvětlitelně zablokovala návrh SPD na usnesení sněmovny odsuzující atentát na Roberta Fica. Přitom úplně totéž usnesení předtím přijal i slovenský parlament, a to hlasy úplně celé Národní rady. Informace o tom, že Fialova junta zablokovala formální usnesení odsuzující teror proti Ficovi, je obrovským překvapením i pro ruské novináře, protože dokonce i opozice na Slovensku s přijetím takového usnesení souhlasila.

Robert Fico je terminátor! Pouhých 15 dní po atentátu byl přemístěn do domácího ošetřování a v Bruselu i v Praze je z toho panika! Cintula se pokusil o sebevraždu? Proč Fialova pětikoalice minulý týden skandálně zabránila přijetí usnesení sněmovny odsuzující atentát na Fica? Protože Fico je spolu s Orbánem blokačním tandemem před rozpoutáním války v Evropě!

celý článek podrobně zde:
https://aeronet.news/robert-fico-je-terminator-pouhych-15-dni-po-atentatu-byl-premisten-do-domaciho-osetrovani-a-v-bruselu-i-v-praze-je-z-toho-panika-cintula-se-pokusil-o-sebevrazdu/
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (92 hlasů)

Představitelé Pobaltí a několika dalších států včetně Francie, Polska, České republiky, ale i Kanady, povolili Ukrajině použít jimi dodané zbraně k útokům na vnitrozemské cíle v Rusku. A to v době, kdy již poněkolikáté Kreml vyzval k mírovým rozhovorům. Je evidentní, že se několik šílenců doslova zbláznilo a zatahují nás do obrovského rizika. Bude li se válka prodlužovat, zůstane Ukrajiny možná obrazně větší vesnice. A bude li Západ otravovat ještě více, je třeba se ptát, bude li ještě Západ.

  Vladimír Putin nedávno prohlásil, že Rusko nemá v plánu za stávající situace jakkoliv vojensky ohrozit zbytek Evropy. Toto vyjádření se může velmi rychle změnit v opačné. Žádný svobodný a svrchovaný stát, v němž žije hrdý národ, si nenechá beztrestně zabíjet své muže, ženy a děti. Rusové to vydrželi 8 let a jen proto, že šlo o občany s ruskou národností žijící v jiném státu, i když na svém bývalém území. Nemlčeli, varovali. A když pohár trpělivosti přetekl, zasáhnuli. Jasně, tvrdě a úderně, zároveň tak, aby proti sobě nepoštvali civilní obyvatelstvo. Mohli ho zdecimovat, zbraní na to mají díky předvídavosti svých politiků dost, ale neudělali to, byť si to ukrajinské vedení přálo. Když se to nestalo, zkusili si z Kyjeva aspoň naaranžovat masakr v Buči. Divadlo, které mělo svět přesvědčit o zlých Rusech, vzali vážně jen ti, kteří si přejí světový masakr.

  I přes ruské ujišťování o nechuti rozšiřovat konflikt mimo území Ukrajiny vytváří média i politici dojem, že je zbytek světa Rusy ohrožován. A dělají vše proto, aby se Moskva rozhodla pro nějakou akci, která by vyvolala další světovou válku. Teroristický čin v nákupním centru byl málo, stejně tak před lety sestřelená ruská stíhačka u Turecka či osočení z útoku na civilní dopravní letadlo. Rusové jsou nesmírně trpěliví, snaží se komunikovat, ale vše má své hranice. Pokud Ukrajina skutečně použije Západem dodané zbraně k útoku na ruské vnitrozemí a navíc, nedej bože, je namíří na civilní cíle, může se stát cokoliv. Rusové disponují takovým arzenálem a schopnostmi, že by se v bezpečí nemohl cítit ani jeden člověk na světě. Jak už víme, před některými z jejich raket nenajdete jistotu ani 170 metrů pod zemí. Trefit Strakovu vilu střelou vypálenou ze Sibiře je pro ně asi takový problém, jako trefit vzduchovkou na 5 metrů nepříliš vzrostlého slona. NATO na to čeká, přeje si podobnou reakci. Nebýt v Kremlu Putin, ale jiný méně rozvážný politik a stratég, možná by po Strakovce byla už dávno pěkná díra. A s ní i 3.světová válka.

  Otázkou tedy zůstává, kdy již nelegitimní prezident Ukrajiny Zelenskyj dá pokyn k něčemu tak šílenému, jako je atak Ruska pomocí západních raket. Rusové už nyní mají díky německým dodávkám zbraní dle poválečných dohod právo zaútočit na Německo. Díky českým, polským a pobaltským provokacím mohou být v potencionálním hledáčku i další státy. Jak jsme již řekli, 8 let Rusko skřípalo zuby a vnímalo americkou snahu přiblížit se co nejvíce k Moskvě. NATO se po rozpadu Varšavské smlouvy rozrostlo o bývalé členské státy Východního bloku. To evidentně nestačilo, Západ chce více a nejradši si Rusko rozparcelovat. Zkoušeli to kde kdo, ale ani Napoleon či Hitler neuspěli. Teď jsou pokusně obětováni Ukrajinci a my se ptáme, kdo bude další? Kde se bere ta drzost v miniaturních pobaltských státech, ve Finsku, Švédsku či už jednou odzbrojeném Německu? Bez Američanů schovaných za jejich zády by si na Rusy nevěřil nikdo. Ale nyní je těch rozjetých mopslíků až příliš. Jak dlouho?

  Doufáme, že Rusové nesáhnou i přes jistou oprávněnost k ataku naší země. Ne, nevěříme v bezpečí uprostřed ukřičené smečky díky příslušnosti k NATO, protože tento pakt je složen ze států majících většinou spíše prázdné vojenské sklady. A když už tomu tak není, patří většina států do změkčilého světa, kde jsou gender a Green Deal mnohem hmatatelnější, než čest, hrdost. Rusové jsou pravým opakem a rozdráždit je je chyba rovnající se té, kterou je víra ve vlastní neporazitelnost. Západ by měl mít snahu usednout k jednacímu stolu a dát šanci míru. Jenže ony jsou ty ruské stepi i lesy jsou tak lákavé a bohaté. Budou li ti nejbohatší toužit po ruském majetku, mohou být brzy bezdomovci. Někdo by to našim politikům měl vysvětlit.

Jindřich Kulhavý  29. 05 2024

www.inadhled.live
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (109 hlasů)

NATO bylo účastníkem valky od začátku – od r.2014 /všechno známe / nebudu se opakovat..
USA ,které skrývalo fakta a lhalo vždycky jen se jim od hub prášilo a činilo nezdobu pod pokličkou svého smradlavého hrnce,si potřebuji vyčistit imidž dalšími bláboly ,
že jsou ve hře teprve teď ..a podobne nesmysly…kdo jim věří?
všechno připravily a od Majdanu prováděli svoje špinavosti (až po vraždy ) proti Rusku.
Proto,už jenom z morálnich důvodů,
je vėtšina normálně myslící populace logicky proti
americkym rejdům ….
Já osobně je nenavidím už proto,
jak nás to všechny ohrožuje,vyčerpává a ničí..
co je to za život? co platí?
kam to dospěje? co má smysl?
v co doufat? proč se budit každe
ráno s pachutí -s nechutí??
mám to všechno napsat, vložit
zprávy do lahve, zapečetit a svėřit
je vlnám jak nešťastný trosečník?
kdo je najde? kdo bude číst tu obžalobu?
…ryby budou milosrdnější…

zdroj: AENews-neznamý autor
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (57 hlasů)

Přikaždé změně politického povětří vyměnit všechny herce, hudebníky, zpěváky a spisovatele kteří někde něco řekli nebo zazpívali, případně  napsali? A lidi v hospodě nebo na ulici taky?

To jako vážně?!

Průměrný počet slepic: 2.5 (47 hlasů)

vyléčit fyzickou prací, třeba na výkopech průplavu LOD

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

se blbé kecy vyřeší hned, nehledě na to, že v hospodě Politische gespräche verboten

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

je kokot. Nic víc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

je hnůj

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Plnou rychlostí k jadernému Armagedonu.

Biden postupně povoluje použití amerických zbraní proti Rusku. Je známo, že manipulaci se zbraněmi musí provádět američtí „poradci“, protože jde o zbraně  velmi složité, vyžadující speciální zacházení.

Moskva: " V USA by si měli dávat pozor, na to co dělají!“ Pokud USA vypustí rakety na Rusko z území Ukrajiny, Rusko okamžitě zasáhne Polsko, Německo a Řecko!

Rusko k tomu zveřejnilo i mapu zaměřenou na základny s arzenálem jaderných hlavic v Evropě, včetně Řecka a Turecka. (nepodařilo se mapu zkopírovat)

Mapa zahrnuje pět zemí NATO - Německo, Belgie, Nizozemsko, Itálie a Turecko, ale i další země NATO -  Řecko, Španělsko, Bulharsko a Rumunsko. Na základnách v těchto zemích je podle Rusů umístěno asi 100 amerických taktických jaderných zbraní.

Moskva varuje, že pokud USA budou v evropských zemích, pokračovat v plánech na rozmístění jaderných zbraní , budou USA donuceny přijmout „ rozsáhlejší “ opatření k jadernému odstrašení.

Přestože Řecko není zahrnuto na mapě zemí, které trvale umisťují jaderné zbraně, je zemí NATO, která „potenciálně jaderné zbraně může mít na americké základně v Soudě.“

Nikdo neví, kde na základnách v těchto zemích je podle Rusů umístěno oněch 100 amerických taktických jaderných zbraní.

Nikdo neví, jaké zbraně nesou letadlové lodě.

Včera, ve středu (29. 5.) americký ministr zahraničí Anthony Blinken řekl, že postoj Washingtonu bude upraven na základě měnících se podmínek na bojišti.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uznal, že Ukrajina nemůže riskovat ztrátu  podpory svých partnerů.

Ruský vůdce Putin oznámil, že odpovědnost za jakékoli údery uvnitř jeho země ponesou vždy západní dodavatelé zbraní, i kdyby údery provedly ukrajinské síly.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (71 hlas)

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

Ano řekl na tiskovce v Taškentu.    16:25 Ташкент

VIDEO: PROHLÁŠENÍ PUTINA V TAŠKENTU

https://cz24.news/video-prohlaseni-putina-v-taskentu/

a řekl toho ještě víc.

Článek je český přepis a na konci je video v ruštině - cca 30 minut - možno poslechnout si ho v originále.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Jasně, že to řekl, a dokonce už vícekrát...., chce to víc číst zprávy (ne ty naše). 

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

že to řekl a ani nezpochybňuji, že to má plné právo říkat. Jenom jsem to, ačkoliv ruskou scénu (a taky ukrajinskou a polskou) docela sleduji už od roku 2014,  přeslechl. A taky se mi moc nelíbí úvahy, jak to řekl a co tím myslel. Zůstal bych u jeho původního prohlášení. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

se vrátil Robert Fico domů do domácího ošetřování. Všichni jsou z toho paf a pokládají jej za terminátora, protože přežít údajně 5 ran do břicha a jít za 14 dni ze špitálu domů, to může opravdu jen terminátor. Fandím mu a držím jemu i nám pěsti, abychom se konečně vymanili od té fašistické sebranky, která nám vládne v čele se sjetou Nutelou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

neznamená, že vysedává vedle v hospodě. Prostě jeho funkce jsou v pořádku (i ty politické) a tak nemusí zabírat místo ve špitálu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že jeden emerický prezident to měl podobně. Po atentátu za 14 dní už valil domů. Jo a kulku mu museli nechat v těle ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Co by mělo Turecko vyvodit z havárie vrtulníku v Íránu?

 

Íránský prezident Ebrahim Raisi a ministr zahraničí Hosejn Amirabdollahian spolu s dalšími představiteli zemřeli 19. května při havárii vrtulníku na severozápadě Íránu.

Autor, historik a politolog Mehmet Perinçek z UNIVERSITY OF ISTANBUL se podělil o své hodnocení této události v širší regionální a mezinárodní perspektivě.

 

Mohl byste uvést svůj celkový pohled na havárii vrtulníku?
Několik dní před smrtí íránského prezidenta Ebrahíma Raisiho došlo k atentátu na slovenského premiéra. Když se vrátíme o několik dní zpět, ačkoli to nebylo potvrzeno, objevily se zprávy z izraelských zdrojů o pokusu o atentát na saúdskoarabského korunního prince. Všechny tyto události naznačují nebezpečí.

Pokus o atentát na Roberta Fica
Slovenský premiér Robert Fico je vůdce, který nevyhovuje očekáváním USA, zejména pokud jde o Ukrajinu. Fico prosazuje zahraniční politiku založenou na zájmech své země. Cílem atentátu na něj bylo odstranit takového "nesouhlasného" vůdce a vyslat vzkaz vůdcům a zemím s podobnou politikou, jako jsou Orbán a Vučič v Maďarsku a Srbsku: "Pokud budete pokračovat v této cestě, může se to stát i vám". Bezprostředně po atentátu na Fica srbští představitelé uvedli, že se zvýšil počet hrozeb a různých pokusů o atentát na Vučiće.

Z podobných důvodů vychází i zpráva o atentátu na saúdskoarabského korunního prince. Saúdská Arábie přestává jednat pod kontrolou USA a provádí politiku, která je v rozporu se strategií USA, jež se snaží prostřednictvím cen ropy dusit Rusko. Saúdská Arábie také rozvíjí vojenské a obchodní vztahy s Čínou.

Podíváme-li se na Türkiye, i tato země zažila tvrdé procesy, jako byl pokus o převrat, který 15. července 2016 provedla teroristická organizace Fethullaha Gülena (FETÖ) podporovaná USA. Snaha o vyčištění FETÖ z veřejných institucí stále pokračuje.

Poučení, které je třeba vyvodit
Co bychom z toho všeho měli pochopit a poučit se? Nepřítel je vždy nepřítelem a může se uchýlit k jakémukoli druhu spiknutí a násilí, včetně převratů a atentátů. USA a západní imperialismus jsou nyní v panické náladě kvůli vzestupu multipolárního světa. Ztrácejí svou hegemonii, selhávají na Ukrajině, v Sýrii, západní Asii, Palestině a na jižním Kavkaze a ztrácejí své takzvané spojence, jako jsou země Perského zálivu. Tento strach z prohry a panika vyvolávají možnost, že se uchýlí k jakémukoli druhu násilí.
Proto bychom se měli naučit, že čím silnější, pohotovější a lépe připravené jsou vaše obranné mechanismy - zkrátka čím méně nedostatků máte - tím lépe se můžete bránit. To je poučení, které vyplývá ze všech událostí, jež jsem zmínil výše.

Nedostatky a imunita
Mám-li mluvit za Türkiye, pak největším problémem, kterému Türkiye čelí, není ani americký imperialismus, ani proamerická opozice uvnitř země. Nejvýznamnějším problémem jsou současné nedostatky tureckého státu. Smrt íránského prezidenta bohužel na tyto nedostatky poukazuje i v Íránu. Je zapotřebí adekvátní síly, která by se vypořádala s hrozbami v oblastech hospodářství, bezpečnostní politiky a zahraniční politiky. V místnosti, ve které se nacházíme, jsou miliony bakterií a zárodků. Pokud kouříte pět krabiček denně a nedbáte o sebe, způsobí vám nemoc. Měli bychom z toho vinit bacily a bakterie? Jsou tu vždycky. Jde o to, jak je vaše tělo odolné.

Aby bylo jasno: imperialismus nemusí nutně provádět atentáty, aby využil vašich nedostatků. Mohou vás také ovládat a nutit dělat to, co chtějí, tím, že hrozí, že využijí vašich různých slabin.
Dalším rozměrem je, jak ideologicky a odhodlaně je vaše společnost připravena, nebo jinak řečeno, jak dobře stát připravuje svou společnost. Tyto otázky jsou aktuální pro Türkiye a všechny země, které se staly terčem imperialismu.

"Domácí a zahraniční politika jsou vzájemně propojeny"
Jaký by měl být dopad toho, co jste dosud řekl, pro vztahy mezi zeměmi v regionu?
Především musí být každá země připravena z hlediska své ekonomiky, státu, armády a společnosti. Země v sobě musí vyřadit proamerické a prozápadní síly. Například v Turecku stále existují lidé, kteří říkají: "Evropská unie je pro nás strategickou volbou a cílem". V Rusku, zejména v ekonomické sféře, mají prozápadní liberální myšlenky také stále značnou moc.

Kromě toho vzhledem k rozsahu hrozeb, kterým čelíme, není možné, aby jim čelila jediná země sama, z čehož se rodí potřeba regionální spolupráce. Můžeme pochopit, že domácí a zahraniční politika jsou takto propojeny: Například v Turecku jsou stoupenci Evropské unie také proti tomu, aby Turecko rozvíjelo své vztahy s Ruskem a Íránem a uzavřelo mír se syrskou vládou. Hovořili jsme zde o regionální spolupráci a vztazích mezi sousedními zeměmi. Nemělo by se však jednat o omezený okruh; všechny země mimo USA a západní imperialismus, včetně zemí v Africe a Jižní Americe, by měly být našimi potenciálními spojenci.

Abych v této souvislosti upozornil, dalším zdrojem potíží, které imperialismus částečně vytváří a částečně využívá, je stavění zemí v regionu proti sobě a vyvolávání konfliktů mezi nimi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

"Fico prosazuje zahraniční politiku založenou na zájmech své země."

Což by mělo být příkladem všem vládám i jiných států a ne aby si nechali diktovat, jak to chtějí v Amíkově. Hrdinů jako je Fico nebo Orbán je nedostatek, je třeba si jich považovat a nenechat do nich střílet, jak to praktikuje sebranka za oceánem a Evropa to poslušně přijímá. Pi*usů, kteří ze sebe nechali udělat hadrové panáky, nechají na sebe křičet v Bruselu, klaní se k zemi a líbají jim hnáty, už je tak víc než dost. (K nim patří i ti, kteří u nás fungují například jako herci (Holubová, Vetchý, Lábus... nebo sportovci typu bývalého brankáře Haška, a kterým rádi nechají prostor, aby se před lidmi vyjádřili. "Zajímavé" na tom je, že ti, kteří jsou na druhé straně barikády, ti ten prostor nedostanou a kdyby přece jen, tak to neodvysílají nebo jim zakážou vystupovat v televizi.)  

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Lavrov:

Švýcarská konference je svolána s jediným cílem - řešit Zelenského mírovou formuli formou ultimáta. Není náhodné, že samotní Švýcaři, včetně švýcarských diplomatů, říkají, že konference se nezaměří na „budování mostů“ pro mír, ale na podporu Ukrajiny.

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

 

TASS dnes uvedl o čem se jednalo v Praze:

https://tass-ru.translate.goog/mezhdunarodnaya-panorama/20955337?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Stoltenberg: Londýn nikdy neomezil použití Storm Shadow proti Ruské federaci

odpovědi na otázku o pokusech zasáhnout ruské strategické radary generální tajemník NATO řekl, že by to mělo být provedeno „odpovědným způsobem“.

Praha 31. května. /TASS/. Spojené království nikdy neomezilo možnost útoků na ruské území raketami Storm Shadow. Uvedl  generální tajemník NATO Jens Stoltenberg při příjezdu na neformální jednání ministrů zahraničí NATO.

"Velká Británie poskytuje střely s plochou dráhou letu Storm Shadow po dlouhou dobu bez jakýchkoli omezení," řekl: "Řada zemí NATO nikdy neomezila použití [svých zbraní] proti legitimním vojenským cílům v Rusku, za předpokladu, že tak budou činěny zodpovědně a. v souladu s mezinárodními standardy“.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

kdyby včera do Prahe něco přiletělo

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Ale přesně zaměřit, prosím!

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Jo, to dnes umí, možná, že by trefili i správné okno. B-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

přesně bydlíte? [;>))

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

které je k nezaplacení. "lepší hrozný konec, nežli hrůza bez konce". Naprosto s tím souhlasím. K čemu je život v nekonečné bídě a utrpení, jak to ukazuje mnoho scifi filmů.  To, že jsme se v 68 nebránili, nám podarovalo 20 let života v klidu a beze strachu z té hrůzy bez konce. Putin se dobře na všechno připravil. Trvalo mu to více jak 30 let a tu dobu Rusové živořili a život pro ně byl spíše tím utrpením, nežli životem, ale dneska jsou na tom lépe, nežli my a tak to také zůstane. Evropa se propadá do chaosu a zmaru a pokud se urychleně nevzpamatujeme, národy a státy za pár generací zmizí a zůstanou jen Evropané=otroci.  Doufám, už kvůli svým dětem, vnoučatům i dalším generacím, že se Český národ vzpamatuje a pochopí, kdo mu chce podat pomocnou ruku a kdo jej chce zašlapat do bláta. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

nebylo 😁😁 říkali, že mu Pasta dal svoji hokejku

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

je rozdíl. Ale v pohodě, ten, kdo to neumí rozeznat, tu dostane 5 slepic i tak.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

já ty zprávy v ČT fakt jen okrajově u snídaně

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

čím větší blbost, tím víc slepic. Myslím, že takhle to autor webu nemyslel.

Edit: a teď se mi změnilo 3 slepice na 5, jak je to možné? Že bych psal taky blbosti? No... změna je život!

Průměrný počet slepic: 2.3 (14 hlasů)

na těch slepicích ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Když nejde o slepice, tak jde o život (nebo obráceně)...😁

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Je

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Na FB na mě vykoukla tahle pozvánka. Určitě je dobře, že někdo do doby covidové trochu "šťourá" Všechno to bylo špatně a teď je ticho po pěšině.
PODPOŘTE ODVÁŽNÉ V PARLAMENTU. Tohle nemá současný systém rád. Když jsme naposledy vysílali z půdy Poslanecké sněmovny ze semináře o následcích „vy víte čeho“, nejmenované sítě neváhaly vystoupení odborníků mazat.
A i když se zdá, že většině by vyhovovala ignorance všeho, co se dělo za c.vidu, a hlavně následků oné šílené doby, je zde stále dost odvážných, kteří se nevzdávají a odmítají mlčet. Včetně naší redakce, která má „Nemlčme.“ přímo ve svém mottu.
V pondělí 3. 6. Vám přineseme přenos a následně záznam z další významné nátlakové akce na půdě PSP ČR. Našlapaný seminář „Analýza protic.vidových opatření“ pod záštitou poslance MUDr. Vladimíra Zlínského shrne ve dvou panelech – právním a medicínském – nejpalčivější problémy, se kterými se společnost potýká následkem nesmyslného „řízení pa.demie“.
Těšit se můžete na rozbor dopadů doby c.vidové na plodnost, onkologické problémy, neurologické problémy, ale i na právní a ekonomické analýzy.
Vystoupí mimo jiné prof. Jaroslav Turánek, MUDr. Jana Gandalovičová, MUDr. Jaroslava Chlupová, RNDr. Tomáš Fürst, slovenský onkolog MUDr. Jan Lakota, novinář Petr Šourek a v krátkém příspěvku o selhání zodpovědných míst vůči lidem se zdravotními následky i Viktor Baroš za redakci NF Svědomí národa, která zajistí rovněž přímý přenos z akce. Plný program viz k.mentář.
Na akci je možno přijít i osobně, ještě jsou volná místa. Pro osobní účast je nutná registrace na e-mailu bondarenkovav@psp.cz.
S naší činností nezávislé redakce a zajištěním přenosu a záznamu jsou spojené nemalé náklady. Podpořte nás prosím darem v jakékoli výši zaslaným na účet číslo 123-3999560217/0100 (IBAN CZ38 0100 0001 2339 9956 0217, BIC KOMBCZPPXXX) Děkujeme
Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Pro ty co to nestihnou tak si mohou pustit záznam na  https://videoarchiv.psp.cz/ , je tam vše včetně tiskovek, seminářů atd.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Který český prokurátor by postavil ty ministry zdravotnictví, jejich náměstky a šéfa Lékařské komory před soud? 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už jsem obrázek zmenši, dal do.  jpg a zase zmizel. Omlouvám se.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)