Řehkové všech zemí...

Autor
Štítky

Zatímco všechna méééédia informovala o hrozících povodních, vydávala varování a nechala politiky, aby se chlubili cizím peřím, úplně zapadlo, že v Praze probíhá jednání všech Řehků z NATO. Přijede dvaatřicet náčelníků generálních štábů a přes veškeré okecávání, hlavním bodem programu bude Ukrajina a plánované zrušení zákazu použití raket delšího dosahu v hloubi ruského území.

Ve stejné době tlumočí Vasilij Nebenzja, ruský velvyslanec při OSN, ruské stanovisko, ve kterém říká, že Ukrajina není schopna hlubokých raketových útoků. Rakety musejí naprogramovat specialisté NATO, navádět je musí satelity NATO a souřadnice cílů jim musí rovněž dát státy NATO. Ukrajina takovými schopnostmi nedisponuje, takže pokud k takovým raketovým útokům dojde, bude mít Rusko zato, že je ve válce se Severoatlantickou aliancí.

Prosím, všimněte si, že Nebenzja říká, že jde o NATO, nikoliv o konkrétní stát. Neříká, že pokud na Moskvu dopadnou britské rakety, tak bude Rusko ve válce s Británií. Neříká, že když budou rakety naváděny americkým GPS a řízeny americkými družicovými datalinky, tak bude Rusko ve válce s USA. Oficiálně tlumočené stanovisko Ruska říká, že v případě použití raket delšího doletu bude Rusko ve válce s NATO. Tečka.

Už od doby, kdy se Sovětský svaz a USA mohly vzájemně zaručeně zničit, bylo jasné, že jakákoliv změna hranic může být provedena pouze „salámovou metodou.“ Nic se na tom nezměnilo doteď. Je možné mít pouze takové válečné cíle, aby protivník nestiskl jaderné tlačítko, protože pak už se nedá udělat nic. Stojí za to, zničit svět kvůli Hanoi? Stojí za to, zničit svět kvůli Kábulu? Stojí za to, zničit svět kvůli Libyi? Stojí za to, zničit svět kvůli Bosně? Stojí za to, zničit svět kvůli hořící rafinérii v Rostově na Donu? Stojí za to, zničit svět kvůli vpádu do Kurské oblasti?

Stále tady mluvíme o překračování ruských červených čar, kterých se nemusíme bát, protože ani zmíněný vpád ke Kursku nevedl k jaderné odpovědi. Rusko je před kolapsem, bojuje pomocí polních lopatek, Putin už brzy zemře na rakovinu. Ano, zatím překračování ruských čar nevedlo k jadernému zničení světa.

Ale… jak vypadají naše červené čáry? Jaké jsou červené čáry NATO? Už víme, že vpád do Kurské oblasti ve skutečnosti červenou čárou nebyl. Stejně tak víme, že ruská invaze na Ukrajinu také nepřekročila západní červené čáry. Pořád mluvíme o tom, jak překračujeme ty ruské čáry, ale přitom stejně tak Rusko už dlouho překračuje ty naše. Jeho postup na Donbasu zrychluje, ukrajinská armáda je ve velmi špatném stavu a Rusko každý den ukrajuje další a další kilometry ukrajinského území. Ruské rakety létají do blízkosti hranic států NATO. Ruské rakety zasahují na Ukrajině i vojenský personál NATO.

Stojí za to, kvůli Lotyšsku zničit svět? Ruská záminka pro útok právě tam už existuje. Lotyši začali s deportacemi ruské menšiny. Povětšinou jde o seniory, kteří nejsou nikomu nebezpeční. Ale budou je deportovat, protože každý Rusák může za to, že je Rusák. Amnesty International výmluvně mlčí. Není menšina jako menšina.

Stojí za to, zničit svět kvůli České republice, kterou nikdo nepotřebuje, leží mimo hlavní strategické osy a jediný, kdo se na ni ve svých vojenských plánech musí ohlížet, je Německo?

Ptám se, protože být ve válce s NATO znamená, že jedny státy NATO mohou Ukrajině pomoci s útokem na Rusko, ale Rusko může zaútočit na úplně jiné státy NATO, protože je to jednoduché a tyto státy jsou příliš bezvýznamné, než aby kvůli nim americký prezident stiskl jaderný knoflík. Bude někomu chybět Praha? Nebo Brno? Bude někomu chybět dálnice D1? Bude někomu chybět Česká zbrojovka? Bude někomu chybět automobilka Škoda?

Naše bezvýznamnost byla donedávna naší civilizační výhodou. Byli jsme pod rozlišovací schopnost. Hospodářsky patříme Německu, vojensky jsme komár v brnění. Trvalou a nepřetržitou rozhádaností neohrožujeme ani menší státy okolo nás. Z jedenadvaceti europoslanců je devět vlastizrádců. A nebo dvanáct… podle toho, jak si to vyložíte. Před půl rokem to bylo naopak.

Teď může mít naše bezvýznamnost poprvé gepolitický rozměr. Můžeme se hodit jako odstrašující příklad. Můžeme se hodit jako test červených čar NATO. I pro naše americké spojence jsme tak nedůležití, že se přímo nabízí, aby si Rusko svou odvetu proti NATO vyzkoušelo na nás. Nota bene, když mají ve svých archivech dokonalé informace o všech našich vojenských objektech.

Naši politici a intervjuci nás nabádali, abychom si kvůli velké vodě připravili evakuační zavazadlo. Pokud skutečně dojde k nějakému útoku hluboko v ruském vnitrozemí, možná bychom si to zavazadlo měli nechat v pohotovosti.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (338 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek 13. září prohlásil, že se "tento měsíc" setká s americkým vůdcem Joem Bidenem, aby mu představil svůj "vítězný plán", jak ukončit dva a půl roku trvající válku s Ruskem. Toto oznámení přišlo v době, kdy má Biden s britským premiérem Keirem Starmerem jednat o tom, zda Kyjevu povolí vypálit na Rusko rakety dlouhého doletu dodané Západem.
 
Brouzdal jsem po asiatimes.com, objevil jsem tam aktuální (sobotní) článek Stephena Bryena, podle něho Američani zešíleli a pokud své záměry opravdu zrealizují, bude osud světa záviset jen na Putinovi.

Biden a NATO uvažují o vyhlášení války Rusku

 
Stephen Bryen, 14. září 2024
 

Jinak si to nelze vyložit: Washington a jeho klientské členské státy NATO hodlají vyhlásit Rusku válku. To je přímý význam nadcházející návštěvy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ve Washingtonu, kde se strany dohodnou na cílech uvnitř Ruska. Říci, že jde o šílený a bezohledný krok, je slabé slovo. Pro USA a NATO je to ten nejnebezpečnější možný krok, který pokud se uskuteční pravděpodobně povede ke třetí světové válce.

Nevěřte žádné rétorice "ospravedlňující" použití raket dlouhého doletu na Rusko. Putin upozornil, že na Ukrajině sice budou rakety umístěny, ale odpalovat je bude personál NATO, který do nich bude vkládat i údaje o zaměření pocházející z nadzemních satelitů pokrývajících ruské území. Tyto satelity jsou americké.

Nadcházejícího setkání Zelenského a Joe Bidena by se měla zúčastnit také viceprezidentka Kamala Harrisová, aby převzala plnou odpovědnost za rozpoutání války. Nikdo nemůže předpokládat, jaký bude její následek. Vypustí Rusko jaderné zbraně a definitivně ukončí válku na Ukrajině? Sestřelí americké satelity? Pošle Rusko rakety, aby zasáhly zásobovací sklady v Evropě, zejména v Polsku, které je výchozím bodem pro vojenské dodávky na Ukrajinu?

Rusko má mnoho dalších možností. Rusko by například mohlo předat jaderné zbraně Íránu nebo Sýrii.

Pravdou je, že Washington chce Zelenského návrhy na hluboké údery na ruské území přijmout, protože Ukrajina válku prohrává a mohla by být poražena ještě před listopadovými prezidentskými volbami. Tým Biden-Harrisová  bude muset vysvětlit, proč stále podporoval poraženého, který způsobil desetitisíce obětí, místo aby se snažil o diplomatické urovnání, které bylo snadno na dosah. I v tomto případě Washington zastavil připravovanou dohodu mezi Ukrajinou a Ruskem a Biden a Harrisová jsou za to přímo odpovědní.

Zelenského strategie je snadno pochopitelná. Ví, že se všechno hroutí a že Ukrajina nebude do zimy schopna dál bojovat, protože jí vyschne infrastruktura, zejména elektrická energie, ale i pohonné hmoty. Polský ministr zahraničí Radosław Sikorski říká, že elektrická energie na Ukrajině je degradována o 70 %, možná i více. Zelenského strategií je tedy zapojit NATO přímo do války. A hloupě a arogantně hraje stejnou hru i Washington.

Nikdo, kromě Velké Británie, si válku v Evropě nepřeje. Velká Británie už není důležitou evropskou zemí a postrádá pozemní armádu, která by stála za řeč. Místo toho její vláda postavila několik velmi drahých letadlových lodí, které fungují špatně, pokud vůbec, místo aby posílila svou armádu a obnovila svou obranu. V každém případě Spojené království tančí podle not USA. Britové touží zaútočit na Rusko, ale neobtěžovali se vymyslet, co se stane, až Rusko vyhodí Spojené království do povětří.

Velkou otázkou je, proč chce Washington vypálit rakety na Rusko. Znamená to, že Biden, poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan a ministr zahraničí Antony Blinken vědí, že jejich politika vůči Ukrajině je katastrofou. Místo toho, aby se snažili otevřít komunikaci s Rusy, zvyšují sázky a podstupují obrovské riziko, aniž by tušili, jak věci dopadnou, pokud se tedy skutečně nechystají vyslat do války na Ukrajině vojska NATO a použít letectvo NATO.

Rusko se sice v mnoha vojenských kategoriích nevyrovná USA, ale zaujímá rozsáhlou pevninu a má strategické i taktické jaderné zbraně. Již léta víme, že ruská armáda ve skutečnosti nerozlišuje mezi taktickými a strategickými jadernými systémy; spíše je vidí všechny v jednom kontinuu, které je třeba použít podle potřeby. To znamená, že Rusko může proti kontinentálním cílům USA vypustit mezikontinentální balistické střely a ponorkové balistické střely středního doletu. Lidé ve Washingtonu by měli pochopit, že USA nemají téměř žádnou kontinentální protivzdušnou obranu, která by byla schopna zastavit ruský jaderný útok. Již léta se stratégové obávají schopnosti takzvaného "prvního úderu". Nedá se říci, že by ji Rusko skutečně mělo, ale nikdo by to neměl chtít zkoušet.

Jedinou nadějí je přesvědčit naše současné vůdce, kteří budou brzy vyměněni, že budou hnáni k odpovědnosti za rozpoutání války, aniž by k tomu měli jakýkoli důvod. Jednou z vlastností vlády je, že přijímají rozhodnutí, aniž by za ně nesli odpovědnost. V případě třetí světové války, bez ohledu na to,  jaká telenovelová propaganda proudí do amerických novin, budou mít naši vůdci na rukou spoustu krve, pokud dají svolení na bombardování Ruska.

Stephen Bryen je vedoucím korespondentem Asia Times. Pracoval jako personální ředitel blízkovýchodního podvýboru zahraničního výboru amerického Senátu a jako náměstek ministra obrany USA pro politiku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (156 hlasů)

Ruský prezident Vladimír Putin prohlásil, že zahájení úderů západními raketami proti ruskému vnitrozemí bude znamenat vypuknutí války mezi NATO a Ruskem!
video z českými titulky viz zde:
https://rumble.com/v5ep0jx-pokud-ukrajina-dostane-povolen-k-derm-zpadnmi-raketami-bude-rusko-ve-vlce-s.html
 

Průměrný počet slepic: 3.5 (56 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.4 (59 hlasů)

.. proto ta jedna slepice..

Ale na druhou stranu, upřímně ti děkuji za zdrženlivost a přenechání prostoru jiným. Dovedu si představit, jak tě svrbí palec na myši a prsty na klávesnici. O to více oceňuji tvůj minimalismus bezprostředně pod Vidlákovým "otvírákem".

A aby jsi si nemyslel, že mám negativní postoj k pracovníkům odchytové služby, tak dám do placu vlastní příhodu.

Před asi tak osmi léty, když má dvojčátka chodila do mateřské školy v centru Prahy a já bydlel v Libni na Palmovce, tak jsme cestovali ke mně domů tak, že jsem do školičky metrem přivezl kolo, a mí prckové se na něm střídali cestou po karlínském nábřeží Vltavy. Pražáci vědí, po revoluci tu byl brownfield, tehdy tam bylo cosi jako park a stavěly se tam nové kancelářské / obytné budovy.

Děcka si všimnula fakt velikého hada, já nejsem zoolog, nepoznal jsem ho, ale fakt byl velký (dlouhý) a měl trojůhelníkovou hlavu, typickou pro hady s jedovými zuby. Tak jsem zavolal odchytovou službu Městské policie Praha s tím, že jsem viděl velkého hada ve městském parku, kterého nedokážu identifikovat. 

Řekl jsem si, že možná utekl z terária nějakého neodpovědného chovatele, mohl by být nebezpečný, a kdoví z jakého zeměpisného pásma je, a kdo ví, zda by v zimě neuhynul. Měli jsme s děcky za to, že v ZOO mu určitě bude lépe, a že se tam na něj půjdeme podívat..

Přijel milý človíček, který svou práci evidentně miloval a rozuměl jí, hada odchytnul, obdivně hvízdnul, že takhle velikou užovku obojkovou ještě neviděl, že je to samice, protože samci jsou kratší.. Měla maličko přes dva metry, prý kapitálský kus. Slíbil, že ji vypustí někde, kde jí bude dobře a s tím jsme se rozloučili..

Děti a kolo

 

Průměrný počet slepic: 3 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

Našim komárům v brnění stojí za to nechat zničit naši zem, aby si ji nemuseli ničit jejich šéfové za oceánem.

-----------------------------------------------------
Myšlenka, která vejde do dějin

Výrok, nad kterým by i konzilium

psychiatrů žaslo:

Ano, nevyvíjí se to dobře

a to jen dokazuje,

že jsme na správné cestě.“

(Petr Fiala)


 

Průměrný počet slepic: 4.7 (124 hlasů)

.. US DeepState a Brusele, plní rozkazy svých páníčků z USA, Berlína a Paříže. Neexistuje něco takového, jako české národní zájmy, jsme země poražená ve Studené válce a je s námi také tak zacházeno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (59 hlasů)

Tento výrok pronesl Václav Havel ve svém projevu na sjezdu Občanského fóra, který se konal 16. listopadu 1990 v Praze. Tato věta odráží Havlovu filozofii o tom, že překážky a potíže na cestě k cíli mohou být známkou toho, že cesta je správná.

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

- i když fantastický?

Plán jeho vítězství je jednoduchý. Chce mít záruku, že až se usadí ve svém londýnském sídle, nepřijde si pro něj místní ani americká policie. A jeho majetek nebude zabaven. Pro něj to bude definitivní vítězství, i když ne příliš pravděpodobné.

Upřímně doufá, že když zorganizuje teroristický útok pomocí špinavé bomby, rozprašující radioaktivní látky, Američané to použijí jako důvod k úderu na Ruskou federaci. Ale o tom, že Ruská federace může zařídit, že mezi Kanadou a Mexikem vznikne Stalinův průliv, asi ani neslyšel....(úryvek z článku)

Anatolij Wasserman / Zpracoval: Janinna/Pokec24

https://cz24.news/proc-si-rusko-nevybralo-prudky-utok-ale-opotrebovaci-valku-analyza-a-wassermana/

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (78 hlasů)

vznikne Stalinův záliv?

Vojenský rozpočet Ruské federace je odhadem 120 miliard dolarů, vojenský rozpočet pouze USA je odhadem 850 miliard dolarů.

To se spíš dřív vypaří Moskva. Akorát doufám, že nebude mít pravdu ani jeden z nás, paní Májo, jelikož pak bychom ani jeden z nás nebyli rádi.

Průměrný počet slepic: 1.6 (66 hlasů)

už je dnes i Polsko pro Rusko nerozlousknutelný oříšek, na kterém si vyláme zuby.

Můžete namítnout, že má jaderné zbraně, ale pokud tyto někdy někdo použije, pak jsme v hajzlu všichni, bez ohledu na to, kterému týmu fandíme. Půjdeme do penálů společně, pokud zbyde někdo, kdo nás do nich šoupne.

Průměrný počet slepic: 2.4 (56 hlasů)

Mě pobavila ta věta a představa, že "mezi Kanadou a Mexikem vznikne Stalinův průliv", to je celé - občas se hodí trochu srandy do toho umírání..., jasně, že to byla nadsázka. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (57 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

já záliv. A to mám maturitu z oboru lodní dopravy. Člověk se halt občas někdy sekne. Tímto se omlouvám.

Průměrný počet slepic: 2.1 (39 hlasů)

.. není dostatečně vypovídající. Rusko má zbrojní výrobu ve svých rukou a ve své režii, takže dokáže produkovat zbraně v naprosto jiné cenové relaci, a často i kvalitě, než americký Vojensko-průmyslový komplex. Porovnáno přes efektivní hodnotu vynaložených nákladů má Rusko zbrojní rozpočet s USA srovnatelný, ne-li vyšší.

Příkladem budiž kosmická loď Starliner od Boeingu - celou mizérii této firmy jsem si přečetl dnes z pera Mariana Kechlibara o "Poněkud prodloužené služební cestě posádky Starlineru"

Rozpočet Armády USA navíc vyčerpává i neustálá vojenská přítomnost na jejich vojenských základnách rozesetých po celém světě, flotila stárnoucích letadlových lodí.. 

S berrnardovým názorem na kapacitu ozbrojených sil Ruské federace proti Polsku, kde mají moderní, silnou a velmi motivovanou armádu, ale takém souhlasím. Rusko je schopno Polsko zničit, ale ne vojensky obsadit.

Tuto schopnost, dle mého názoru, nemá asi ani v případě Ukrajiny, respektive, nemá tu potřebu či ochotu. Nestojí o hospodářsky a kulturně zaostalou Halyč a Volyň. Je to klubko jedovatých hadů nakažených více než stoletou nacionalistickou propagandou. Spokojí se s ruskojazyčnými oblastmi, kde bydlí ti, které během dvou-tří generací přesvědčí, že jsou "jejich"

Stačí jim pravidelně ruskojazyčným bývalým Ukrajincům pár let vyplácet slušné penze a dát jim i dobře placenou práci.

Budu-li citovat svého kamaráda Alexandra, dříve ukrajinského, dnes ruského žida z Feodosie (Krym), uměleckého malíře z Prahy: "Ukrajinci jsou lokajský národ"

Průměrný počet slepic: 4.4 (65 hlasů)

A taky nesmíme zapomenout na to, že Rusko má za zády Čínu, která má s Anglosasy nevyřízené účty ( viz. Čínské století hanby ), Severní Koreu  a Írán, kteří  si  s velkou chutí  do Anglosasů kopnou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

.. to je něco, co Říše středu onomu bezvýznamnému poloostrovu za západě Asie velmi zazlívá..

Doporučuji číst knihy Jamese Clavella a sledovat filmy a seriály jeho tvorbou inspirované (Lodivod, Tai-Pan)

Východoindická společnost udělala z Číny feťácké doupě. Opium bylo svého času v Číně víceméně neškodnou kratochvílí elit, jako třeba kokain v dobách První republiky. 

Čína totiž z Evropy nic nepotřebovala, Evropa jí neměla co nabídnout, a Čína to věděla už od dob královny Alžběty I, tedy, od Shakespeareových časů, kdy na dvoře anglické královny chvíli působil velvyslanec čínského císaře. Byl tam zbytečný, a zřejmě i za trest. I král a nejbohatší šlechta v Evropě žili v podmínkách, v kterých byli v Číně nejchudší a nejopovrhovanější nečistí, kteří vykonávali ty nejšpinavější a nejméně důstojné práce. Takže když čínskému velvyslanci vypršel trest, vrátil se domů.

Čaj, porcelán, hedvábí a další technologicky a kulturně vyspělé zboží se tak z Číny vyvážel jen oproti platbám ve stříbře. Jak řekl Clawellův Taj-Pan svému synovi, za dva roky by v Evropě nebyla ani unce stříbra..

A tak anglické lodě cestou do Číny v Indii vyložily náklad z Anglie, a naložily opium. To v Číně pomocí sítě drogových dealerů rozprodali za stříbro, za které nakoupili čaj, porcelán, hedvábí.. a frrr do anglie, závodilo se, kdo tam bude s čerstvým čajem první a prodá nejdráže. Tak vznikly tehdy nejdokonalejší plachetnice rychlé a štíhlé Čajové klippery. Tak vzniknulo Britské impérium - z peněz špinavých od krve.

 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

USA mají sice obrovskou HDP, ale ta je tvořena hlavně nevýrobní sférou a její výše je ovlivněna astronomickýni  cenami ve zdravotnictví, advokacii a službami celkově. Výrobní sféra  je až na 4. místě , vedou samozřejmě finance a pojišťovnictví. 

Pro ty, co se o ekonomii nezajímají: i výjezd sanity a hasičů k bouračce je započten do HDP, služby pohřebáka a krematoria samozřejmě taky. A  náklady na advokáty ve sporu s pojišťovnami rovněž.

Co se skutečně vytvořené hodnoty výrobního sektoru týká, nejsou USA ani mezi prvními třemi -ne-li hloub.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

.. já osobně to dnes vidím spíše na super vulkán Putin-kea vzniklý na místě současného Yellowstonského národního parku.

Stalinův průliv

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

To, co vidíme, je pokus použít argument slaměného muže. Protože zde nejde o to, zda kyjevský režim smí nebo nesmí zasáhnout cíle na ruském území. Již nyní uskutečňuje údery pomocí bezpilotních letadel a jiných prostředků. Ale používání přesných zbraní s dlouhým dosahem západní výroby je úplně jiný příběh,“ řekl Putin a dodal:

Faktem je, že – už jsem to zmínil a každý odborník, ať už u nás nebo na Západě, to potvrdí – ukrajinská armáda není schopna používat špičkové, vysoce přesné systémy dlouhého dosahu dodávané Západem. To nemohou udělat. Tyto zbraně nelze použít bez zpravodajských údajů ze satelitů, které Ukrajina nemá. Dá se to udělat pouze pomocí satelitů Evropské unie nebo satelitů USA – obecně satelitů NATO. Toto je první bod.”

Druhým bodem – možná nejdůležitějším, dokonce klíčovým – je, že letové mise může těmto raketovým systémům přidělovat pouze vojenský personál NATO. Ukrajinští vojáci to nedokážou. Nejde tedy o to, zda dovolit ukrajinskému režimu zasáhnout Rusko těmito zbraněmi nebo ne. Jde o rozhodnutí, zda se země NATO přímo zapojí do vojenského konfliktu nebo ne,“ pokračoval a uzavřel: „Pokud padne toto rozhodnutí, nebude to znamenat nic jiného než přímé zapojení – bude to znamenat, že země NATO, Spojené státy, a evropské země jsou účastníky války na Ukrajině. To bude znamenat jejich přímé zapojení do konfliktu a jednoznačně to dramaticky změní samotnou podstatu, samotnou povahu konfliktu. To bude znamenat, že země NATO – Spojené státy americké a evropské země – jsou ve válce s Ruskem. A je-li tomu tak, pak, s přihlédnutím ke změně podstaty konfliktu, učiníme vhodná rozhodnutí v reakci na hrozby, které nám budou vystaveny.“ (část z článku)

AUTOR: Drago Bosnic

https://cz24.news/infobrics-putin-prave-vydal-svoje-doteraz-najvaznejsie-varovanie/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)
Trvalý odkaz

Aeronet přichází s tvrzením že déšť vzniká na Českou republikou jakoby úmyslně, schválně, ohraničeně, prostě prvoplánově, anebo diplomaticky řečeno – ne zrovna přirozeně.

Autentické snímky z meteoradaru seřazené v čase od pátku 13. září 2024 od 07:05 ráno do soboty 14. září 2024 odpoledne 14:55. Něco takového se nad Českou republikou ještě nikdy neodehrálo.
video viz zde: https://rumble.com/v5exqsi-eskou-republiku-zashla-neuviteln-anomlie-pipomnajc-tok-zbrani-haarp.html

V článku redaktor uvádí že tyto nepřírodní přívaly deště nad ČR jsou buď účinky zařízení amerického systému HAARP anebo ruského systému “Сура” (Sura) jako důrazný vzkaz a demonstrace schopností ruského radiofrekvenčního boje.

... Neodkážeme na základě jediného videa z meteoradaru říct, k čemu došlo nad Českou republikou, jestli je to opravdu jenom přirozený přírodní úkaz, anebo vidíme projevy zařízení typu HARRP / SURA v akci, přičemž to děsivé ohraničení a točení dešťových mraků nad českým kráterem je opravdu něco víc, než jenom přírodní úkaz. V době války na Ukrajině a ve chvíli, kdy Londýn a Washington chtějí podle posledních informací střílet rakety na Rusko, bychom se asi nemohli divit, kdyby Rusko vyslalo Západu varování a demonstrativní ukázku a hrozbu kapacit ruského pokročilého vojenského a vědeckého výzkumu.

Pokud tyto neuvěřitelné záběry opravdu mají nepřirozený původ, tak se to zřejmě nikdy nedozvíme z oficiálních míst. Ale dozvíme se to nepřímo – kolektivní Západ šlápne na brzdu a zruší plány se střílením raket do Ruska. Anebo naopak, USA provedou proti Rusku odvetu a brzy začnou někde v Rusku záplavy nebo lesní požáry, případně zemětřesení. Dobře se ještě jednou podívejte na video z radaru a zamyslete se. Je to opravdu děsivý pohled....

celé zde:

https://aeronet.news/sokujici-video-z-meteorologickeho-radaru-ceska-republika-se-stala-obeti-neuveritelne-meteorologicke-anomalie-ktera-pripomina-ucinky-zarizeni-haarp-podarilo-se-nam-sestavit-snimky-z-radaru/

Průměrný počet slepic: 3.3 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

že si s krizí stoupajících řek Česká republika poradí a vyjde z nich silnější ... (Novinky).

Už dnes máme velmi silnou vládu a možná ještě silnější armádu. Až s generálem Pavlem vyrazíme na Rusy, pak je jistě rozsekáme na kusy...

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

Rčení: Víc hlav = víc rozumu, neplatí však českou, zelenou gumu!

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Souhlasím s panem Richardem, že výška výdajů na zbrojení nemůže vypovídat nic o síle armád Ruska nebo USA. Je všeobecně známo, že americký vojenskoprůmyslový komplex je zaměřen hlavně na zisk, proto jsou jeho výrobky několikanásobně dražší než ruské zbraně. Je evidentní že NATO nemůže dobít Rusko a Rusko dobít  Evropu, protože na to nikdo z nich nemá kapacitu. Můžou si pouze škodit. NATO teď uvažuje o útocích raketami do hloubi ruského území, což na něj ukáže jako na očividného účastníka konfliktu, který napadl Rusko. Odpověď může být symetrická nebo asymetrická. V prvním případě Putin jako odvetu pošle rakety do Evropy nebo USA dodržujíc pravidlo proporcionality. Pokud bude útok menší, může poslat odpovídající počet raket na nějaké nevýznamné místo (např. ČR, Estonsko) aby měl pak prostor pro eskalaci. Pokusí se zasáhnout stejné objekty jako mu byly zasaženy. Pokud bude útok na Rusko výraznější (nemyslím si), může napadnout i Británii nebo USA. Jenže Putin bude chtít s Evropou po válce zase obchodovat, takže nemá zájem jí zničit. Odpověď tedy bude spíš asymetrická. Jelikož za zdroj všeho zla Rusko považuje hlavně USA, myslím, že se pokusí škodit přímo američanům a to v zastoupení. Myslím, že se hlavně nabízí zásobování Hutíů přesnými obtížně sestřelitelnými raketami, pro jejich potápění amerických lodí v Rudém moři. S modernější výzbrojí jim to půjde mnohem líp, a kdyby na to nestačili, můžou systémy obsluhovat ruští vojáci, když už jsou stejně s USA ve válce. Nevím jaké další asymetrické odpovědi by mohly přicházet v úvahu, ale je potřeba si uvědomit, že jako existuje NATO, tak existuje neformální Rusko+Írán+KLDR+Čína, takže odpověď může přijít kdekoliv a může být jakákoliv.  Pokud tedy NATO schválí použití raket dlouhého doletu k útokům na Rusko, tak to nakonec může dospět k otevřenému konfliktu NATO proti Rusku+spol. Doufám že válečné štváče v Bílém domě vystřídá Trump a dohodnou s Putinem novou bezpečnostní architekturu pro mír v Evropě. A že Putin bude do té doby zdrženlivý, přestože provokace budou narůstat geometrickou řadou. Biden totiž chce rozpoutat konflikt před volbami, aby už Trump s tím nemohl nic dělat. Doufám, že se mu to nepodaří.......Howgh

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

v r. 1945 k obsazení celé Evropy hodně blízko ? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

.. za Uralem rozjetý válečný průmysl, miliony mužů ve zbrani, polovina Evropy již obsazená, rodily se děti.. Jelcinova perestrojka způsobila takovou demografickou katastrofu, že Rusko ztrácelo populaci více než za války.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

co jedním z hospodářských údajů jako je dnes HDP bylo "prostavěno" jinými slovy utraceno (nebo rozkradeno?).

Podle tohoto hlediska nelze určovat kvalitu čehokoli, a zvláště ne armád. Hybnou silou armád a jejich výsledků v boji je mentalita osazenstva, jejich dejme tomu vlastenectví, morálka a víra ve spravedlivý a výtězný boj. Pokud někdo jako hlavní měřítko (úspešnosti) považuje peníze nacpané do zbrojních koncernů, je to jejich začátek konce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

Já jenom ještě poukážu na jednu iluzi týkající se HDP. Tento ukazatel je hodnota výrobků a služeb za jeden rok. Respektive nám vždy ukazují meziroční změnu. Jenže za ten rok se změnila i hodnota peněz, takže údaj obsahuje i inflaci. A teď příklad od nás  z nedávné doby: hospodářství stagnuje protože meziroční změna HDP je 0% !! Ani náhodou- při inflaci 17%  naše hospodářství muselo vyrobit o 17% méně aby  po započtení inflace HDP ukazovalo nulu. Chci jen říct, že nám v novinách ukazují číslo, které o hospodářství nic nevypovídá, dokud od něj neodečteme inflaci (což ale nikdo nedělá). Omlouvám se za přílišné poučování, ale nemohl jsem si pomoct :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

je jasný příklad který uvedla snad Šichtařová. Uklidit střepy, sehnat sklenáře a nechat si zasklít okno stojí spoustu práce a peněz. Tak že HDP poroste. Ale výsledek pro společnost je nulový.

Tak že vozit cokoli sem tam, výrábět neprodejné nesmysly a investovat třeba do silnic odnikad nikam je také hospodářský výsledek ale vše to patří do kategorie "prostavěno" bez jakéhokoli efektu pro společnost.

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Naprosté ano, před pár lety jsem vyslechl z rádia proslov nějakého ekonomického analytika ,který naprosto klidně prohlásil, že došlo k znatelnému navýšení HDP, protože před zimou řidiči přezuli pneumatiky a nechali si zkontrolovat brzdy atd. Tak tehdy se mi to všecko ekonomické žvatlání naprosto znechutilo. Jakým směrem se ubírá zem, když výměna destiček a přezutí kol může mít ,,pozitivní ,, vliv na její ekonomiku. 

Velebnosti chce se mi z toho b.....

Optimismus došel .

Kočken

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

potřebuje jíst, bez bot daleko nedojde a musí mít čím střílet. Světe zboř se, ale většinu toho, co potřebuje, mu dokáží dodat jen dobře fungující zbrojní koncerny. Pokud patří státu a kontrolují celý výrobní řetězec, jsou efektivnější = levnější. Elon Musk minimalizuje nutnost cokoliv nakupovat zvenčí tak, aby měl co největší kontrolu nad kvalitou výroby. Proto létá do vesmíru tam i zpět bez problémů, a Boeining, rochnící si v outsorcingu nestíhá.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

ochota většiny obyvatelstva bojovat s Ruskem. Ani u Pšonků, natož v ČR nebo Slovensku. Ani Maďaři by se moc nehrnuli, natož jižnější státy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatím visí na nějakém stromu. Až se zvedne hladina, on se uvolní a dorazí do Drážďan k tomu jejich spadlému mostu, tak to budou němci rádi. Doufám, že nám ho vrátěj, bydlí tam kámoš.

Průměrný počet slepic: 2.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

uvádím podstatné:

Francouzský romanopisec Michel Houellebecq poskytl u příležitosti překladu své nejnovější knihy do angličtiny rozhovor  Financial Times ,  při kerém došlo i na Ukrajinu.
Houellebecq se proslavil svými romány, kde popisuje běžný život obyčejných Francouzů, ztrátu smyslu života pro mnohé z nich a ztrátu spojení ve společnosti rozdělené ve Francii individualismem a declassé.

Je jedním z nejvýznamnějších současných francouzských spisovatelů – ačkoli nepatří k levicově-liberální elitě a nepodporuje Macrona ani levici. Jeho knihy se dobře prodávají ve Francii i v zahraničí, proslulý je jeho román  „ Soumission“ (Podvolení) z roku 2015
o nekrvavé přeměně Francie v islámský stát po vítězství „ umírněných “ muslimů ve volbách.

Válka na Ukrajině mě nezajím ,  když začala, byl jsem velmi překvapen, protože jsem si myslel, že Ukrajina už je Rusko "

„ Lidé s humanitárními myšlenkami jsou katastrofa a jejich motivace je obvykle nejednoznačná “ (samozřejmě o Kushnerovi z Lékařů bez hranic a Malém Sorosovi Bernardovi Henri Levym)

„ Ve Francii elity považují obyvatelstvo za dobytek ,“ a právě toto pohrdání elitami spolu s nárůstem počtu migrantů tlačí Francouze již 20 let k ultrapravici, domnívá se spisovatel. .

Je obtížnější jednat s těmito novými elitami, než tomu bylo tehdy [v roce 1789 během francouzské revoluce] se šlechtou, protože šlechtici byli elitami od narození, a tyto nové se za ně považují podle kultury a intelektu ."

Podle jeho názoru nedojde k občanské válce mezi muslimy a zbytkem obyvatelstva (kde na Francii aktivně tlačí různé lobby). Dojde k velkému násilí, ale ne mezi muslimy a zbytkem obyvatelstva, ale mezi migranty samotnými. Dříve přicházeli hlavně ze Somálska, Pákistánu a dovážejí své konflikty a řeší je Kalašniky .”

Byl také dotázán, zda Francouzi cítí povinnost vůči svým bývalým koloniím: „ Nikoho to nezajímá, nemáme pocit viny ,“ kromě Alžírska, „ jehož lid nikdy neodpustil De Gaullovi jeho zradu “ (to dalo impuls různým konzervativním stranám – včetně strany Le Pennové).

Houellebecq mimochodem mluvil za Trumpa, „ protože nezačal nové války“ , když byl prezidentem, a považuje za „ dobrou zprávu “, pokud přestane podporovat Ukrajinu. " Musíme nechat přírodu, aby si vzala svůj průběh ."

Houellebecq často říká přímo to, co mají na mysli obyčejní Francouzi: Ukrajina nikoho nezajímá, a už vůbec ne organizovat nějakou třetí světovou válku a umírat za americké zájmy. Francouze znepokojují mnohem palčivější problémy.

Zdroj: https://www.ft.com/content/73338e2e-331a-4be3-88d4-a0d9e4216c8a

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

znovu to, co jsem psala už včera " Pamatuj, že máte jen tolik moci, kolik vám obyčejní lidé dopřejí".  Až pochopíme její význam a začneme konat, nebude třeba nekonečných rozprav o tom, coby-kdyby a nebudeme muset řešit obavy o život svůj a svých blízkých. A tato věta platí pro celý svět. Prozatím se podle ní řící jen občané Ruska a proto si Putin může dovolit to, co si dovolí.  

Průměrný počet slepic: 4.1 (24 hlasů)

Docela jsem i konal, ale žádnou moc se mi nikomu odebrat nepodařilo- asi jsem to dělal špatně :-) . Realita je tedy spíš taková, že máme jen tolik moci, kolik nám jí globální elity dovolí mít.  Jak z toho ven to netuším. A že by to bylo v Rusku jiné to pochybuji......

P.S.  -vy víte jak to změnit?

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Tiše šeptal při té hrůze:"Inter arma silent musae,"
Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Když mluví zbraně, mlčí múzy.

Pravdivý je i původní Ciceronův výrok

"Inter arma silent leges" - Uprostřed zbraní zákony mlčí

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

a Kryl dodal : Muži by však mlčet neměli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Čímž nechci nikterak zlehčovat současnou situaci některých lidí.

Kdysi jsem jezdil na lodi a byla hlášená velká voda. Tak jsme lodní sestavy ukryli do zimního přístavu. Pak bylo jasné, že se nikam nepopluje, takže celá posádka frčela domů. Já byl lodník, tudíž největší ucho z posádky, tak jsem tam musel zůstat. Mojí povinností, když jsem se ráno probudil (no, ráno, spíš dopoledne) bylo skočit dolů do strojovny a tam nastartovat ty dva kravsky velké motory a nechat je tak 2 hodky brumlat. To bylo z toho důvodu, aby se dobily baterky na maximum. Jelikož, když nenastartujete auto, tak se dá roztáhnout, či roztlačit, ale loď neroztlačíte.

Pak byl volný den a odpoledne se razilo s ostatními lodníky, kteří měli stejný úkol, do místní hospůdky, kde jsme konverzovali až do zavíračky. Toto trvalo týden, pochopitelně jsme to měli placené. Až nám pak trošku bylo líto, když voda začala opadat.

Znovu podotýkám, že je mi líto lidí, kteří se dnes ocitají v zoufalých situacích. Něco o tom vím, kámoš měl kdysi půl baráku pod vodou. Ale mě to tehdá bavilo. (to zas bude slepic...)

Průměrný počet slepic: 3.1 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle z Německa -jak to vypadá v Praze?! Co Řehka?

Mezi 24 626 případy syfilis, hlášenými v letech 2019 až 2022, pro které jsou k dispozici potřebné údaje,

  • Existuje 12 190 mužů (49,5 %), kteří mají sex s jinými muži;
  • 8 235 mužů (33,4 %), kteří mají sex s jinými muži a HIV/AIDS;
  • 2 402 (9,8 %) heterosexuálních mužů;
  • 1 799 (7,3 %) žen.
  • Jsou to data z Německa.
  • S opičími neštovicemi to nebude jinak...
Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

.. pokud je takto využíván, vznikají oděrky a praskliny, a ty jsou vždy vstupní branou pro infekce. Takže tato informace je zcela logická a pochopitelná.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V Charkově se koná oslava vojenské homosexuality

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

odpad

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem už docela alergický na všechny ty blbečky - milovníky vlaječek a vlajek.  Kdejaký lempl je omotán nějakou vlajkou jen proto, aby se alespoň něčím zviditelnil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Dnes mám štěstí na samé optimistické zprávy...

Skutečnost, že TBC migruje do zdravotního systému, imigrace je tedy spojena s mnohem vyššími náklady, než jsou oficiálně zaúčtovány, náklady, které jsou nejen finanční povahy, ale také ve formě zdravotního rizika, se stává podmíněným apelem na obvyklé podezřelé : „ „Rasismus“, Šovinismus"--

„Vývoj počtu tuberkulózy (V Německu) byl v nedávné minulosti velmi dynamický. Poté, co počet případů v Německu v důsledku migrace v letech 2015 a 2016 prudce vzrostl , byl později pozorován pokles – někdy významný. V roce 2021 byla registrována nejnižší čísla od zavedení IfSG. Je však obtížné odhadnout, do jaké míry sehrála roli pandemie COVID-19 na základě údajů z hlášení [Jinými slovy: počet TBC v roce 2019 je pravděpodobně podhodnocen, protože hysterie COVID zabránila hlášením]. Pro rok 2022 dojde poprvé od roku 2016 k mírnému nárůstu počtu případů i incidence oproti předchozímu roku.

Tento aktuální vývoj bude pravděpodobně souviset především s důsledky války na Ukrajině, protože mnoho lidí, kteří z Ukrajiny uprchli, hledalo ochranu také v Německu. Kvůli vyšší prevalenci tuberkulózy v jejich domovské zemi  mají obvykle mají vyšší riziko infekce a onemocnění než lidé žijící v Německu." -a u nás...

 

 
Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)