Poslední kapka nemusí být největší

Autor
Štítky

Tak jsme se od našeho náčelníka generálního štábu dozvěděli, že se nemusíme bát překračovat ruské červené linie, protože vpád Ukrajiny do Kurské oblasti nevyvolal ruskou jadernou reakci. Zhruba totéž tvrdí i naši ojroposlanci Kolář, Farský a Nerudová, kteří shánějí europodpisy pod svůj dopis Pepíkovi Borellovi, aby se tím zvýšil tlak na spojence, kteří by povolili Ukrajině zasahovat západními raketami ruské území do hloubky. Ideálně, aby Západ dodal Ukrajině rakety opravdu dlouhého doletu typu Tomahawk…

Ruské reakce se prý nemusíme obávat. Kurská oblast je toho jasným důkazem. Ukrajinci tam slavně hynou v otevřeném terénu a Rusko žádnou atomovku nepoužilo.

Přemýšlím, kdy podobně hloupé chování skončilo u mých dětí a myslím, že to bylo někdy kolem desátého roku věku. Tam nejpozději zjistili, že jednou svoje vzájemné provokování přeženou a špatně to dopadne. Že i trpělivá máma nebo táta mají své limity a původně mírné domlouvání se v krátkém okamžiku vyvine v mnohem pádnější argumenty. Ano, děti si testují svoje hranice. Udělají přesně to, co jim rodič ještě dovolí. Ale někdy kolem desátého roku věku už jsou děti zpravidla dost vyspělé na to, aby si uvědomovaly poměr sil mezi sebou a rodiči.

Zdá se, že do našeho generálního štábu tato schopnost ještě nedorazila. Ale vlastně se tomu nedivím. Už tři roky posloucháme, jak je Rusko zaostalé, neschopné a slabé. Rusům už mnohokrát došla nafta, munice, vojáci i rakety. Rusko už mnohokrát hospodářsky zkolabovalo, jeho HDP kleslo 40% a podobně. Rusové bojují polními lopatkami a dávají si na tanky takové směšné stříšky proti dronům. Ukrajinci mají ve všem převahu…

Zá války se vždycky dělá propaganda, ale zdá se, že funguje především na naše generály a politiky. Vždycky se říkalo, že Rusku pomohl generál Zima nebo generál Bláto, ale jak trefně nedávno podotkl Petr Hampl, Rusku pomohl vždycky především generál Podcenění. Proč? Protože o Rusku není možné vést seriózní debatu. Není možné se o Rusku bavit bez emocí, bez příkras, ale s validními informacemi. Ruské arzenály se odbývají mávnutím rukou a běda, kdyby někdo kromě ruských slabostí upozornil také na ruské výhody. A tak celou debatu o Rusku úplně minulo to, co si můžete přečíst třeba v deníku TO o ruských vojenských kapacitách.

Zkuste někde říct, že Rusko je průmyslově silné, že jeho ekonomika možná není lídrem v inovacích, ale je poměrně hodně robustní, že je to sice světová benzínka, ale to se také počítá. Zkuste někde říct, že ruský národ má hlubokou militaristickou tradici a ruská vojenská škola je sice drsná, ale o to tvrdší vojáci z ní vycházejí. Zkuste někde říct, že ruská diplomacie je jedna z nejúspěšnějších na světě a Lavrov je velmi oblíbený ministr zahraničí. Všude, kromě Západu.

Jo, kdyby nad tím mávli rukou někde při debatě u sójového latté v pražské kavárně, tak to bude asi jedno, ale oni nad ruskými jadernými arzenály a ruskou převahou v dělostřelbě nějak mávají rukou i na generálním štábu a jejich náčelník je schopen vlézt do médií s myšlenkou na úrovni divocha z pralesa, že když nám Rus vytyčil linii, my ji překročili a nic se nestalo, že vlastně žádné červené linie neexistují…. a vlastně nejspíš neexistují ani ty ruské atomovky. Není třeba se jich bát, můžeme dodávat rakety a střílet na ruské rafinérie či letiště.

Pardon, tomu divochovi v pralese křivdím. Ten by naprosto intuitivně chápal, že jeho provokace jen nebyla dostatečná. Že medvěd nevystartuje hned, když ho někdo šťouchá klackem. A také by věděl, že medvěda je rozumné nedráždit a pokud ano, tak je zapotřebí se na něj opravdu seriózně připravit a ne dělat haura.

Normální člověk by byl rád, že je Putin trpělivější a zdrženlivější, než říká navenek. Byl by rád, že ani vpád do Kurské oblasti nebyl tou poslední kapkou, kvůli které pohár přeteče. Byl by rád, že jaderné zbraně jsou stále pěkně hluboko v odpalovacích silech. Ale my ne, my budeme přidávat kapku ke kapce a argumentovat tím nejstupidnějším způsobem, že když se teď nic nestalo, můžeme přitvrdit a nic se nestane ani příště.

Česká kotlinka je v Evropě takové zvláštní místo. Je mimo hlavní strategické osy a mimo hlavní válčiště. Miliony vojáků zahynuly na sever a na jih od nás. My jsme tak nějak mimo a jsme strategicky významní jen pro Němce, kteří si nemohou dovolit mít hned vedle sebe nepřátelský stát. Ale Němci už nejsou co bývali, nikdo na ně ohled nebere a klidně jim ničí podmořské trubky. Proč by měl někdo brát ohled na nás, že?

A tak si začínám říkat, že jsme ideální kanárek v dole. Řehkové budou provokovat ruského medvěda, štěkat na něj zpoza nohy Velkého bratra, budou do něj dál bohorovně šťouchat klackem a hledat, kde jsou ty ruské červené linie doopravdy. Jsme jen malá kapka. Tak malá, že Zelenskému nestálo za to, nás vyjmenovat mezi státy, které poskytují Ukrajině významnou podporu. Ale ta poslední kapka nemusí být největší. Jako bychom byli určeni k tomu, abychom přetečení poháru zajistili my. Co je komu do nějaké České republiky, že?

V poslední době mám pocit, že Fialu, Černochovou i Řehku čeká skutečně oslnivé vyvrcholení jejich kariéry. Bohužel, my se v tom svezeme s nimi. Jestli existuje něco, co na Rusech opravdu nesnáším, je to jejich povaha, ve které se ze ztrátami prostě počítá a jednotlivec má na cestě dějinami jen velmi malou cenu.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (437 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Děkujeme Ti za další tvůj trefný a výstižný článek

Průměrný počet slepic: 4.3 (123 hlasů)

... Je evidentní, že demokracie je už dávno prázdný pojem, svoboda imaginární představa o tom, jak bychom měli žít. Každopádně se to liší od iluze, kterou jsme si vytvořili po listopadu 1989. Zapomenout nesmíme ani na rostoucí moc berních úředníků, kteří se stávají státem ve státu. A bude hůře, až vzrostou daně, například z nemovitostí. Evropská unie je už dávno horší a direktivnější, než byla RVHP. Jestliže tenkrát se plánovalo na pětiletky, my už teď víme, co se má dít do roku 2050. Včetně devastace průmyslu, energetiky a ekonomiky. Také NATO je mnohem agresivnější, než jsme vnímali u Varšavské smlouvy. Ne, netvrdíme, že komunisté byli úžasní, ostatně jsme proti nim bojovali, ale liberálové jsou ještě mnohem ve spojení s korporátním systémem škodlivější. A to je co říct. Bohužel...

celé zde: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/cim-dale-tim-hure-/

 

PS. Již jsem oznámil v mém viz níže komentáři , že nebudu odpovídat na komentáře rozesíračů diskuzí kteří mají zcela mylnou představu o svobodě slova a vyjádření názorů. Ironické a vulgární příspěvky to není svoboda slova.

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2162291#comment-2162291



 

Průměrný počet slepic: 4.3 (118 hlasů)

Přátele nenapadlo vás zdali samo Rusko už nezačalo dokonce toužit po finálním střetu, aby už jeho problém se západem byl pro jednou konečně vyřešen ? Zkuste se na celou situaci podívat z tohoto úhlu a vše bude vypadat úplně jinak.

Takzvané vlastnictví něčeho někým je pouze iluze, která byla lidem vnucena. Papír který je orazítkován úřadem, že vám patří například rodinný domek je jen iluzí optickou. Ve skutečnosti může člověk přijít v okamžiku úplně o všechno. Papír s razítkem se stane jen tím čím ve skutečnosti opravdu je. Tedy papírem, který je navíc jako takový hodnotově devalvován, protože je popsaný a hodí se tak akorát už jen k vytření prdele. Nějací majitelé čehokoliv mohou být o iluze v podobě statku, území, zlata, peněz, nemovitostí i životu zbavený instantně a zcela bez slitování.

Podobné události nám známá světová historie již zaznamenala. Abych nejitřil city událostmi v podstatě nedávnými, předložím jiný příklad. Vzpomeňme tedy na řád templářů, jejich finacni i zákulisní moc po celém tehdejším světě. Nakonec stačila k likvidaci jejich podnikání a majetku jedna královská pohnutka z osobní nouze. Proč by se to nemohlo opakovat ? A ono se to zopakuje, protože vše k tomu směřuje. Osnova všech dramatů je stále stejná.

A jinak světový lídr fiala musel zrušit nějaký svůj program z důvodu nemoci. Prý to není nic vážného. Možná, zatím. Já si ovšem myslím, že hluboká nenávist většiny národa, kterou si tento ubožák vypěstoval ho nakonec zabije.

autor: Gen. Sydir Kovpak
zdroj: AENews

Průměrný počet slepic: 4.5 (117 hlasů)

Až se Vidlákovi musel sevřít svěrač, páč je ženatej.

Jo a všiml jsem si, že sis to těsně po desáté posichroval tím, žes sem prdnul svůj post bez textu, pouze s dvěma jedničkami, aby tě v tom prdelolezectví nikdo nepředběhl.

Průměrný počet slepic: 2.2 (98 hlasů)

.. takhle jsem to dělal v dobách, kdy jsem si ještě myslel, že Vidlákovy Kydy jsou nóbl podnik pro obecní honoraci, z čehož jsi mne dnes vyvedl..

Protože jsem docela dobrý ve slohu, vím, že na prakticky každý páně Vidlákův počin dokáži jakž-takž důstojně zareagovat tak, aby mohli ostatní navázat, tak jsem se dvěma tečkami perexu a dvěma tečkami v textu snažil předběhnout Antonínovy tapety.

Ale on je hajzl podlej, chce to tu mít pozvracené odshora dolů, má ho**o na práci, tak byl často rychlejší.

Průměrný počet slepic: 2.3 (71 hlas)

že jsi pochopil, že Vidlákovi Kydy nejsou nóbl podnik.

Mezi námi, v nóbl podniku musíš na určitý salát použít tu správnou vidličku. K tomu tě zde nikdo nenutí.

A zároveň ti zde nikdo nebrání se pokusit v rámci svých sil z toho ten nóbl podnik vytvořit. Mezi námi, to by byl nadlidský úkol, to nedáš, Richarde. Jelikož zde jsou zase jiní, kteří si to představují jinak. Fakticky zde vládne jistá názorová anarchie. Pokud máš rád pevný řád a pravidla, to zde nenajdeš.

Já jsem zde např. proto, že se zde bavím. V současné době mám novou hračku, jmenuje se Antonín. A až se vyblbnu, tak jí zmuchlám jak pytlik od bombonů a zahodím.

Výhodou tohoto prostředí je to, že zde můžeš prakticky všechno. Nevýhodou, že toto mohou i tvoji oponenti. Tak to prostě je. Mě to nevadí, je na tobě, jestli tato pravidla přijmeš a zůstaneš zde. Já bych byl rád, pokud by ses rozhodl pro ano. Ale konečné rozhodnutí je na tobě Richarde.

Průměrný počet slepic: 2 (72 hlasů)

.. když jsem sem začal chodit, bylo to tu opravdu jiné. A možná že nebylo, jen jsem to tak chtěl vidět.

Vzpomenul jsem si na konec jednoho filmu z předválečného Německa, kde zpěvák na jevišti laská gorilu s Davidovou hvězdou a zpívá: "také by jste jí milovali, kdyby jste jí viděli tak, jak jí vidím já.. " Rozšířil se záběr na celý lokál, plný echt nacistů s hákovými kříži na rukávech, kteří nepochopili, že si tam z nich dělají legraci, a oni jim za to ještě platí.

Pravdou je, že jsem unaven všemi těmi, kdož neustále nadávají na "hloupost" českého národa, který si údajně neumí zvolit ty správné politiky. Mrzí mne, jak málo lidí si uvědomuje, že žijeme v tzv. Davo-Elitární společnosti, kde dav vždy následuje vzor Elit. Jediný způsob, jak to změnit, je mít jiné elity. Umíme to, už jsme to jednou zvládnuli v dobách Národního obrození, určitě to zvládneme i dnes. 

Vidlákovy kydy pro mne byly moderní obdobou Sokola, spolků a vlasteneckých sdružení.

Proto dnes progresivisté nemilosrdně ubližují každému, kdo jen trošičku odbočí, tak, aby každý další věděl, jak skončí, když se jen opováží maličko samostatně myslet, to není hloupost, ale velmi dobře promyšlená strategie, jak skutečné elity donutit k tomu, aby se ani náhodou nemíchaly do politiky. Lékař, ředitel školy, továrník, sportovec, herec, muzikant, ale bankovní ředitel a další inteligentní lidé chápou, že by je utrápili, proto raději drží lajnu.

Internet ale změnil paradigma, čím dále, tím více lidí, kteří jsou přirozenými lídry začíná zvedat hlavu. a tomuhle je třeba pomáhat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (70 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák  .... Řehkové budou provokovat ruského medvěda, štěkat na něj zpoza nohy Velkého bratra...

Rehka =

Němci již pochopili že válka nevedené nikam a snaží se o mírový plán řešení konfliktu na Ukrajině viz zde:

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2162347#comment-2162347

Za to vládnoucí česká elita a gumoví generálové si přejí válku s Ruskem jelikož jsou zalezlí v análu USA. V análu v kterým se libuje i hospodský Žid a jeho kumpáni viz zde:

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2162291#comment-2162291

Průměrný počet slepic: 4.1 (72 hlasů)

.. Si vis pacem, para bellum - tedy, chceš-li mír, buď hotov k válce.

Má to jednu podstatnou chybu, my nejsme hotovi k válce, a ani pro to nic neděláme.

V roce 1938 jsme měli ve zbrani stejné množství vojáků a techniky, kolik jí mohli Němci nasadit proti nám, a ani tehdejší, ještě podmotorované varianty Messerschmittu Bf 109 nebyly o mnoho lepší než naše dvouplošníky s pevným podvozkem, tedy, Avie B534. Létaly jen o 50 km/ hod rychleji, byly neobratné a Avie B534 měly mnohem vyšší stoupavost. Tanky jsme měli lepší a víc. Každý ČS tank mohl výstřelem svého kanónu zničit každý německý tank, ale jen 20% německých tanků mohlo zničit tank náš. Jen Pazer III a IV byly tanky, zbytek byl jen oplechovaný šrot.

Průměrný počet slepic: 3.6 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

já ty své učil to, že když jim někdo vlítne do obýváku a začne jim tam ubližovat a rozkopávat nábytek, tak ony mají plné právo se bránit a pak v rámci odvety zase vlítnout do jeho obýváku, a tam zase rozkopat jeho nábytek.

Chápu, že takto se asi nebude chovat ovce ani srna, ale vlk by měl. A mě by se nikdy nelíbilo být ani ovcí, ani srnou a taky bych nechtěl, aby se moji potomci takto chovali.

Průměrný počet slepic: 2.1 (74 hlasů)

Víte, jak nejrychleji ukončit válku? Prohrát jí, či se vzdát. A je po žížalkách a všichni chcimírové budou spokojeni.

Potíž na tom je, že takhle to já neumím. A ani nechci umět.

Mnichovskou dohodu podepsali proto, aby určitým ustoupením agresorovi získali mír. Co se stalo pak? Byla z toho největší válka v historii lidstva.

Průměrný počet slepic: 2.1 (62 hlasů)

.. Němci a Maďaři měli zakázáno zbrojit, okleštili jim po Velké válce armády, a tak využili české průmyslové tradice a umu, a udělali z nás zbrojovku budoucí Třetí říše, aby Teutoni měli s čím na toho Rusa táhnout.

Už Churchil řekl nad výsledky Velké války, že to není mír, ale příměří na pouhých dvacet let. 

Pokud bychom se Němcům postavili, tak by nás nakonec porazili, ale otupili by si své meče tak, že by na další válku nemohli ani pomyslet, Operace Valkýra by proběhnula v roce 1939, a byla by úspěšná. Němci by stejně do Ruska vytáhnuli, ale bez rakouského kaprála. Možná že by se vyvarovali mnohých chyb a získali životní prostor na východě, za své ztracené kolonie v Africe.  My bychom přišli o naše pohraniční hory, které jsou pro nás tím, co pro Rusko jsou širé mrazivé pláně a generál Děkabr Janvarovič Fevral.

Edvard Beneš byl, jako člověk zákeřný a pomstychtivý intrikán, ale byl to i zkušený politik a stratég, který se může rovnat Metternichovi, Taleyrandovi, Stalinovi nebo  dnes Kissingerovi a, nerad to říkám, i Putinovi a Lavrovovi.

Jeho rozhodnutí bylo správné. Etnická očista toho, co zbylo ze Zemí Koruny České, kterou mu dnes západ tolik vyčítá, také byla správným rozhodnutím. Němečtí osadníci a jejich potomci byli poddanými českých králů.

(A ano, vím, že pan Kissinger již zemřel a že se pravidelně obrací v hrobě, a to při každé návštěvě Vladimíra Putina v Pekingu a Si Ťin-pchinga v Moskvě.)

Průměrný počet slepic: 3.7 (63 hlasů)

Nejlepší válka je ta, která ani nezačne. Nevěřím, že nikdo nevěděl o tom jak Německo zbrojilo civilní výrobou (například obchodního loďstva rychle přestavitelného na válečné lodě) a na co se v konečném důsledku chystá - Drang nach Osten. A všem co to věděli to vyhovovalo. 

Tedy se nejednalo o ustoupení agresorovi a překvapeno mělo být Rusko!     

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

Jestli někomu něco vyhovovalo tak to bylo masivní zbrojení SSSR, Německé zbrojením oproti tomu byla ubohost.

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

Západní hodnoty se nemění už celá staletí. nejdřív se mordovaly a loupily mezi sebou. A pak se vydaly mordovat a loupit do ostatního světa. 

Obsadily veliký kus světa, kde šíří svoji politiku i náboženství Mamona a Bála. Nechávají za sebou miliony mrtvých domorodců.

Stejný byl i důvod Velké války o suroviny a otroky pro rostoucí průmysl. Stejný byl i důvod 2. světové války o suroviny a otroky pro rostoucí průmysl. 

Stejný důvod je v současných válkách Západních hodnot. Jenom ty důvody hlásají jiné. Nejlepší je ta Demokracie pro země, kde jsou desítky let stabilní režimy vládců a proto jim bude naočkován systém bordelu a obírání obyvatel jako má Západ. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

pojmenoval jste to naprosto přesně, díky ! Jenže v naší republice i na tomto fóru, je stále mnoho lidí, kteří věří v nějakou imaginární demokracii, která nebyla nikdy nikde. Až lidé pochopí co je to vlastně demokracie (vláda lidu, jiný význam to nemá), tak se možná něco změní, zatím jsem dlouhodobě skeptik a nezmění na tom nic ani Milan se svou stranou....už jsem to říkal dříve: jedinou základní hodnotou Západu jsou prachy, vše ostatní jsou kecy pro naivní...

Jen aby bylo jasno: já se mám dobře, protože chci a rozhodně na tom nemají podíl politici, ale já sám, mě jen štve kam se svět ubírá kvůli mým dětem a vnoučatům, to je celé, proč jsem na Vidlákovi a nejen tady...berrnard i další by řekli: já svět měnit nechci. A já řeknu: taky nechci měnit svět, ale aspoň můžu začít u sebe a dávat přiklad svým dětem a vnoučatům a učit je chytat ryby (to mě naučil můj táta, a proto na něj vzpomínám s láskou, pořád...)

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

Souhlas Agarine. Mění se jen datumy a jména - praktiky, záměry a cíle zůstávají. 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Víte, berrnarde, možná si to i vyzkoušíte. Stát tváří v tvář mnohem silnějšímu nepříteli a přemýšlet, jestli zemřít ve stoje a nebo žít na kolenou. Teď je to jen plané teoretizování. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (88 hlasů)

Vy jste mladší než já. Zažil jsem 2 roky v armádě v těžké mazácké vojně, kde jsem svým starým dělal šumáky, čistil kanady, stlal postele, dělal za ně rajony, chodil jim pro pivo. Toto prostě patřilo do toho systému.

Všichni z mého ročníku občas dostali nářez, já jsem těm sráčům mimoverbálně ukázal pohledem, že sloužit jim budu, ale jestli se mě někdy někdo dotkne, tak frčí na 2 týdny na marodku. Za celý rok, než ti zmrdi odešli do civilu se mě ani jediný nedotknul. Kdybych se nevzepřel, občas bych si musel chladit nakopané ledviny.

Jasně, mohlo to dopadnout blbě, spojili by se a pak mě prostě srovnali, ale toto oni nikdy neudělali. Takže kdybych se tehdá dle zdejšího vzoru podvolil, co bych tím získal?

Takže pane vidláku, někdy i jít proti přesile se vyplatí, akorát to nechce dělat hurá způsobem, ale radši sofistikovaněji.

Průměrný počet slepic: 1.8 (57 hlasů)

.. jen pouhá demografie hovoří proti nim. Rusko není schopné okupovat ani Ukrajinu. Dobít, rozbít, to ano, ale nikdy by ji nedokázali ovládnout. 

Vzhledem k pokroku ve zbraňových systémech už nepotřebují mít jako nárazníkové pásmo celou východní Evropu, pro zajištění teritoriálního bezpečí jim bohatě stačí Bělorusko, a ta část Ukrajiny, kde se mluví rusky od kolébky. Ukrajinci hovořící rusky budou po jednu-dvě generace uražení, ponížení, ale nakonec se nechají zkorumpovat a zapomenou na to, že byli Ukrajinci. To, co z Ukrajiny zbude si rozeberou Poláci, Maďaři a Rumuni.

Je tu ale i druhá varianta, že si Ukrajinci sami udělají doma pořádek, zbaví se pohrobků Kozáků z Bender, kteří zradili ruského cara v Severní válce a utekli před jeho hněvem, i se švédským králem, do služeb tureckého sultána. Neutrální a bezjaderný zbytek toho, co kdysi bylo sovětskou Ukrajinou pak bude zemí, na kterou si Poláci, Maďaři ani Rumuni netroufnou.

Předpokládám ale, že o Rusku jste nepsal.. Pokud absolventy Aspen institutu považujete za "mnohem silnějšího nepřítele" který vám dá na výběr mezi smrtí ve stoje či životem na kolenou, pak jste zbytečně patetický. Stačí, když nedostanou výplatu a bude po síle. A vy máte zahrádku s bramborami a několik pašíků v chlívku..

Průměrný počet slepic: 2.8 (46 hlasů)

že hafo ukrajincům rusové během své osvobozenecké války odkráglovali někoho z příbuzných.

Takže Bandera Nebandera, pokud zítra tato válka skončí díky mírovým rozhovorům, tak odhadem dvě generace těchto národů vzájemně sousedících, vůči sobě budou cítit nenávist.

Průměrný počet slepic: 2.6 (37 hlasů)

.. které osobně znám. Nevíme, jaká bude budoucnost. Ani dvě generace na něco takového nebudou stačit. I proto Edvard Beneš odmítnul Stalinovy nabídky ukousnout si z poraženého Německa to, co bývalo dříve naše, a spokojil se s předválečnou hranicí.

Poslední rakouský císař, blahoslavený Karel z domu rakouského, a český král Karel III výslovně zakázal generálům "udělat v říši pořádek", protože nechtěl, aby byla mezi jeho národy prolita krev. Pokud by Maďarští (a Slovenští) vojáci "dělali pořádek" v Čechách, na Moravě a v Rakousku, a ti naši zase v Uhrách, nenáviděli bychom se dodnes.

Pravdu ale měl i Maršál z Čapkovy Bílé nemoci, že "Teprve prolitá krev hrdinů dělá z kusu hlíny vlast" 
Je proto klidně možné, že teprve nyní Putin stvořil skutečný ukrajinský národ.

Průměrný počet slepic: 3.2 (35 hlasů)

Moje babička jako mladá dívka strávila jistý čas v koncentráku a pak po celý život němce nemohla ani cítit.

Moje matka k nim měla negativní a odtažitý vztah.

Mě, jelikož bydlej hned za kopcem, občas serou, ale nenávist k nim necítím.

Proto ty 2 generace.

Průměrný počet slepic: 2.3 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

..proč to dělají když si jistotně uvědomují jak moc si jeden z rozhodujících hybatelů vývoje jede po svém? A dopis bezvýznamných politiků ze země, která svými rozměry zabírá na globusu velikost špendlíkové hlavičky jej má přesvědčit? Není to opět spíše signál dovnitř otevřených hlav osvícených voličů? Signál o tom jak globálně důležití jsou naši přední kabrňáci? Pravidelně mi napadá název jednoho staršího filmu: "Myš která řvala".    

Průměrný počet slepic: 4.6 (59 hlasů)

" A dopis bezvýznamných politiků ze země, která svými rozměry zabírá na globusu velikost špendlíkové hlavičky jej má přesvědčit? "

Víte, jakou plochu na tom vašem globusu zaujímá stát Izrael? A víte, kolik příslušníků tohoto malého národa, neustále vyvražďovaného, žije rozeseto po světě? A víte, kolik národností má víc nobelových cen než židé? Měli si dle vašeho vzoru sednout na prdel s tím, že jsou špendlíková hlavička a tudíž nemají šanci věci ovlivnit?

Já si myslím, že pokud dopředu budete přesvědčen o tom, že prohrajete, tak vaše konečná prohra je jistá. I malý by měl umět nahlas zařvat svůj názor, i když pak dostane na prdel.

Nezastávám se tímto "dopisu bezvýznamných politiků", ale nelíbí se mi váš rezignační postoj.

Žid, kterému jdou po krku už nějaká ta tisíciletí, pokud by tento váš přístup přijal, už by zde dnes nebyl. On to ale nepřijal a jsme zde furt.

Průměrný počet slepic: 2.8 (52 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

.. uvědomuje si někdo, že Židé jsou nejstarší národ na větě?

Já vím, že Exodus byla sionistická propaganda, ale příběh Theodora Herzla, sionistického hnutí a Izraele nepostrádá starozákonní étos.

Kibucy nebyl žádný komunismus, ale funkční recept, jak dát rodinné zázemí vykořeněným lidem bez pokrevních příbuzných, kteří přežili holocaust. Až nebudou potřebné, změní se na obchodní společnosti.

Mošavy zase byly a jsou obdobou našich předválečných zemědělských družstev, kdy se pár sedláků složilo na lokomobilu, aby mohli provádět hlubokou orbu.

Na druhou stranu, dokážete své protivníky docela slušně nasírat a vyčerpávat, to se vám musí nechat, a dost často to přeženete a pak si musíte lízat rány. Díky eugenickým pravidlům a pokrevní soudržnosti se po tisíce let "šlechtíte" na inteligenci a odolnost. Kniha Soudců by mohla vyprávět..

Průměrný počet slepic: 3.1 (36 hlasů)

My se šlechtíme, ostatní svým úspěchem nasíráme, tak pak ze závisti nás jdou vyvraždit, ale vyvraždí ty méně úspěšné, jelikož ti více úspěšní už se před tím schovali, páč správně odhadli situaci, tudíž vlastně po všech těch pogromech a šoa zůstali ti nejodolnější, ktří se pak dále množili, takže zbyli ti nejúspěšnější.

Průměrný počet slepic: 2.8 (40 hlasů)

.. a Vladislav Vančura, Karel a Josef Čapkové nikoliv..

Eugenika "na židovský způsob" funguje přes židovské maminky.

Hloupý, líný či jinak problémový židovský hoch nenašel židovské děvče, která by se za něj provdalo. Oženil se s "Gójkou" a zmizel z židovského genofondu. Jednoho takového znám, americký žid Jack, oženil se s Češkou, velmi hezkou, ale také docela blbou. Jeho synové sice asi mají nárok na izraelský pas, ale, už to nejsou Židé v pravém smyslu toho slova.

Naopak, vzdělaný, urozený, bohatý a jinak významný "Gojím" dostal židovskou manželku, udělal kariéru nebo ještě více zbohatnul, a po dvou-třech generacích se nad jeho potomky přestali v synagóze ofrňovat.. Rabíni z nich nebudou, ale jsou jejich.

Přinejmenším to je dobře vymyšlené, a to byl důvod, proč Hitler šel i po míšencích.

Průměrný počet slepic: 3.4 (33 hlasů)

jdou po krku ostatním pár tisíciletí

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Nedávno to krásně vyjádřil jeden z komentátorů - jestliže jsou Židé velmi ambiciózní, nadmíru chytří, vzdělaní a nadaní znamená, že je mezi nimi i hodně zločinců a vyvrhelů. Na to "zdejší vyvolení diskutující" jako z udělání zapomínají.  

A někdy historie vypadá tak, že se Židé v období mezi genocidami mstí za genocidy. 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Už to párkrát zaznělo, nejen naše vláda, i naše čivavy Kolář, Farský, Nerudová si Putinovu trpělivost a zdrženlivost pletou se slabostí. Každé malé dítě se spálí a z toho poučí, jen naše čivavy zkouší jak zajít co nejdál, aby viděly, co medvěd vydrží. Samá velkohubá slova o porážce Putina, ale kdyby něco, fofrem zalezou pod gauč, kde je jejich místo. 

--------------------------------------

Úspěch stoupne do hlavy

jen tomu,

kdo v ní má prázdno.

(Jak se Češi baví)

Průměrný počet slepic: 4.5 (97 hlasů)

Νejenom tyto "naše čivavy"  touží po válce s Ruskem ale již mají vše připravené dle lovců lidí na Ukrajině. Možná že dokonce budou používat ty stejné ukrajinské lovce lidí kteří to umí

lovci lebek

Průměrný počet slepic: 4.3 (73 hlasů)
Trvalý odkaz

.. jen takový lehký úvod pro Antonínovy zvratky..

Průměrný počet slepic: 2.2 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Několikrát jsem na tyto stránky napsal, že Putina obdivuji. Zdejší udavači, udávejte, je mi to buřt. Putin je pes zahnaný do kouta a proto dělá vše pro obranu své země. To klidně podepíšu i do vyšetřovacího protokolu. Žijeme v době o nadvládu nad světem, stojí proti sobě Východ a Západ. Mohu napsat dalších 100 důvodů ale stejně to libtardi nepochopí. Jde jenom o moc nad světem a s tím spojené peníze. Nějaká Ukrajina nikoho nezajímá asi všichni ti mrtví. Vraťme se k Putinovi. Ten člověk musí být pod obrovským tlakem svého okolí. Pokud by Putin seděl u čajíčku a hrál karty, má dnes na hranicích Ruska USA rakety a Ukrajinu plnou chrabrých vojáků NATO. Tak to je a nééé jinak. A západ zkouší, co Putin ještě vydrží. Ušáci mu ty potřebné sekerky (Zelenině)  dodají. Mají tam moc zainvestováno. To nemůže dopadnout dobře. Pokud ty rakety skutečně budou odpáleny, doufám, že poletí tím správným směrem. Ať si ti idioti taky trošku užijí a nažerou se svojí vlastní polívčičky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (100 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

.. a Rusko nechme Rusům.

Průměrný počet slepic: 2.7 (48 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Pro ty, kteří zde před pár dny nebyli, tak Milan je prý totiž syn Krista.

A jak tak koukám na ta jeho oslepicování (moje budou slabší), viděli jste od Pythonů Život Briana a dobrá je scénka: ó, následujme svatý sandál.

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

že Milan je díky svým předchozím příspěvkům evidentně zralý pro docenta Chocholouška, ale vy mu tleskáte. No, to se asi pak pan docent celkem zapotí...

Průměrný počet slepic: 2.8 (22 hlasů)

berrnarde, v tomto příspěvku má Milan pravdu, to je prostě realita, to není názor, často názor nebývá realita, ale jen názor, co by kdyby...já osobně mám rád názory, které vychází někdy bohužel z tvrdé reality.... 

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Přijde mi, jako kdyby naše honorace měla opravdu za úkol zjistit, kam až se dá zajít. Úkoly samozřejmě dostává z Washingtonu, takže my  provokujeme Rusy, aby Američani byli z obliga. Snažíme se konflikt místo nich eskalovat,  za což někdo zřejmě dostane vysoké americké vyznamenání.  Když náhodou překročíme skutečnou červenou čáru a Rusové nám sem hodí jadernou odvetu, tak Američani budou mít svou informaci aniž by je to osobně nějak poškodilo (a sami si pak dají pozor a nebudou dělat kraviny). Jak chytré (a od nás tak hloupé). Co se týká svobodné diskuse o Rusku má pan Vidlák pravdu - když vyšel na Seznamu článek, že Rusům dochází munice, tak jsem se pokusil dát do diskuse odkaz na studii, která podle vojenských objednávek a odhadu spotřeby v různých konfliktech zjistila, že v ruských skladech mají zásoby dělostřeleckých granátů které nespotřebují do roku 2026. Ale protože to neodpovídalo zásadám komunity, tak jsem tuto informaci nikomu nemohl předat. A takhle si tady žijeme - v iluzi že se Rusa nemusíme bát, protože to říkají naši generálové (a všechny ostatní názory jsou potlačeny).....Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

.. je jich málo. Můžou nás rozstřílet či vybombardovat, ale nemohou nás ovládnout. 

Průměrný počet slepic: 2.4 (49 hlasů)

tvrdě vycvičené a láskou k vlasti vycepované ruské vojáky s homosexuálními prapory Nato pod vedením transsexuálních generálek(ú) ??

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

prý je jich málo...Richarde, děláte si legraci ?? Rusů je 140 mil. Nás je 10,5 mil. To za prvé, za druhé mají motivaci a za třetí jsou jinak vycvičeni a mají za sebou zkušenost 20mil.mrtvých ze II.sv .války, takovou zkušenost nemá nikdo !!! A Rusové jsou jako sloni, oni nikdy (narozdíl od nás Čechů, kteří velmi rychle zapomněli, kdo je osvobodil) nezapomínají a znají dobře svou minulost, my pořád jen překrucujeme, jak se to komu zrovna hodí do krámu, jsme nepoučitelní !!! Naše chyba...řekl jste:  "Nemohou nás ovládnout"..dobrý fór...My tu vůbec nic nemáme a většina firem nám taky už nepatří, co by tu u nás hledali ??? Vzbuďte se...říkal jsem to za socialismu a říkám to i dnes:

"Češi jsou zblblí režimem"

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

.. Ano, jej jich 140 miliónů, a nás jen 10 a půl..

Mezi Ruskem a námi je ještě Ukrajina a Slovensko, pak tu jsou Poláci, jejich, řekněme, tradiční rivalové, a stále jsme členská země NATO, navíc obkroužená hradbou hor, onou pověstnou Bismarckovou "Obrovskou polní pevností, stvořenou samotným Bohem" díky níž jsme byli středověkou velmocí, které se z německých států mohlo rovnat jen Bavorsko. My jsme byli království, a Bavoři jen Vévodství.

Tedy, ovládnout České země by znamenalo porazit a ovládnout všechny kdož stojí v cestě a ještě část Evropy kolem. Takže se hoďme do klidu a ignorujme hysterický štěkot Pražských krysaříků, kteří jsou, bez Amerického pittbulla a Německé dogy jen srandovní parodií na psí smečku. Evropský psinec už Ruskému medvědovi za námahu stát nebude. 

Zato Polská hyena*1) musí být, a také je na pozoru. Po Turecku a Americe mají nejschopnější armádu v Evropě, a jen naše společné členství v NATO jim brání v tom, aby si vzali Těšínsko. Navíc mají zemi jako stvořenou pro bleskovou válku a dělení Polska je již po staletí velmi oblíbený národní sport Rusů i Němců.

Ani těch raket s termojadernými hlavicemi se, na rozdíl od Vidláka, moc nebojím, přece si nevybombardují Karlovy Vary.. Ano, Mošnov, Čáslav a Pardubicko jsou legitimní vojenské cíle, ale to není nic, co by se nedalo zvládnout konvenčními raketami. Ony ty balistické rakety s termojadernými hlavicemi jsou docela nákladný špás, a co s radioaktivní hlínou..

*1) Mezi válkami si totiž sami Poláci vysloužili přezdívku Hyena Evropy, potvrdili to hned v roce 1938, taky si přispěchali ukousnout, a i Němci byli proti nim uhlazení gentlemani. 

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Pořád mně nikdo neodpověděl na tu a tam stokrát položenou otázku:

"Co by si na nás Rusko vzalo?" 

Nejen na sítích, ale ve skutečném prostředí mně nikdo neodpověděl ani na úrovni pro dítě v 1. třídě, abych to pochopil. Natož pak fundovaně pro osobu, která přežila nejen okupapaci vojsk Varšavské smlouvy se 166 obětmi, teror normalizace Husákovo režimu, dva roky vojenské základní služby pod vedením KSČ a 29 let života v žaláři komunismu ČSSR. 

Předpokládá, že se ta okupace musí také někomu vyplatit. Tedy třeba nové zdroje drog jako v Afghánistánu a distribuce do světa Západních hodnot. Produkce se tam za účasti armád Západních hodnot zvýšila několikanásobně! To samé v Sýrii. Ropa a plyn rabované v Iráku a Libyi. 

Co se bude rabovat v čezku? Pivovary, cukrovary, strojírny, zařízení se do Ruska vyváželo už v devadesátých letech minulého století. Zbraně a munice se už dávno rozprodala do Afriky a Asie, kam teď s prosíkem létají čeští somráci a chtějí to koupit za naše peníze pro Kyjevkou juntu.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Řehko, ty píčo. Ještě chvíli měl ty svoje hovna a uvidíš, jak Rusku pomůže generál atom ....

Průměrný počet slepic: 4.1 (45 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Jasněji to říct nejde. I za mě!

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)