To myslíš vážně, ty tupý zelený lampasácký debile?

Autor

Svelikým zájmem jsem si poslechl přednášku plukovníka Foltýna, kterou měl spolu s dalšími bojovníky proti dezinformacím ve Slavonicích. Svědectví o této události přinesly Parlamentní listy, takže nemusím nosit sovy do Athén, jen celou přednášku shrnu slovy Gusta Martina: „V bývalé enklávě uměleckého (polo)disentu vysvětlovali redaktorka týdeníku založeného bývalými disidenty a bývalý velitel vojenské policie proč by bylo dobře omezit svobodu projevu těm, kdo lživě tvrdí, že se u nás omezuje svoboda projevu.“

Mě ale zaujalo něco jiného. Doteď totiž všichni ti Klímové a Pojaři říkali, že my, co jsme podlehli dezinformacím, jsme v podstatě chudáčci, kteří nemají tu správné a eurohodnotné informace, protože nekoukáme na Českou televizi a místo toho si čteme řetězové maily, které vytvářejí ruské trolí farmy. Doteď boj proti dezinformacím vypadal jako klasická inkviziční činnost. Běhají nám tu kacířští věrozvěstové, kteří ve svých betlémských kaplích oblbují lidi, kteří by si tak rádi koupili plnomocný odpustek. Je třeba je najít, vypnout jim profily, vyhnat je z kazatelen, případně je zatknout, povláčet bahnem, uvalit na ně klatby či rovnou interdikt, abychom uchránili chudáky důchodce před jejich zhoubným vlivem.

Prostě klasika. Sice máme právo na vlastní názor, ale nemáme právo na vlastní fakta a co jsou správná fakta, to určují ctihodné státní instituce, kterým je třeba věřit, jinak nastane chaos a bordel.

Tentokrát poprvé zaznělo ale něco jiného. Poprvé nám ta plukovnická guma i jeho přicmrndávačka , Ivana Svobodová, řekli, že ti, kteří nesdílejí jejich názory, jsou prostě svině a nepřátelé státu. Zaznělo, že těch „úplně ztracených“ je asi pět procent obyvatel a těch skoro ztracených je patnáct procent. Poprvé nám plukovník Foltýn řekl, že od těchto lidí je třeba se oddělit, vykopat příkop, udělat karanténu. Jsou to zombíci a je třeba se k nim chovat jako k zombíkům. Tohle už totiž nejsou občané této země. Poprvé zaznělo, že není třeba chudáčky čecháčky zachránit před Rusákem s narativem, ale je třeba je „ODDĚLIT.“

Uvědomuješ si ty  tupý zelený lampasácký debile, že kdybys místo slova „svině“ řekl slovo „židáci,“ tak bys svoje vystoupení mohl rovnou přetisknout ve Volkischer Beobachter? Kdybys místo příkopu mluvil o plotu s ostnatým drátem a místo karantény mluvil o koncentráku, tak by mezi tebou a Himlerem rázem nebyl vůbec žádný rozdíl?

Já jsem ten, na koho přesně sedí tvoje definice zombíka. Já jsem ten, komu říkáš svině. Já jsem ztráta na poli informační války. Já jsem ten, kdo se dívá se sympatiemi do Maďarska a na Slovensko. Já jsem ta kreatura, o které mluvíš. Já jsem ten, kdo považuje Českou televizi za liberální propagandu, já jsem ten, kdo nevěří institucím (a úplně nejvíc nevěřím právě tobě, Foltýne!) Já jsem ten, kolem kterého chceš vykopat příkop a oddělit se od něj.

Budiž žalováno světu, že oficiální strategický komunikátor, plukovník Foltýn, řekl, že pro mě má připravený příkop. Jinými slovy, má pro mě připravený ostnatý drát, protože podle té gumy už nejsem občanem tohoto státu a nemám žádná práva, protože jsem si dovolil přemýšlet a dojít k jiným závěrům než plukovník a jeho pomahači. Mám si tak stejná práva jako ti bílí Britové, kteří teď (pozdě) demonstrují proti migraci a jejímu kulturnímu obohacení.

Nejsem sám. Je nás pět procent a dalších patnáct procent čekatelů… Prý to není tak moc. Asi fakt není, protože ta bohorovnost Kartouze a ostatních, že odepíší dvacet procent národa, ta z toho přímo stříkala.

Tak co, plukovníku? Jakou mám šanci? Řekl jsi mi, že tady nemám místo. V podstatě jsi mi řekl, abych buď odešel a nebo bojoval. Nedáváš mi žádnou jinou možnost. Řekl jsi, že vy liberálové pro mé názory nemáte žádné místo. Vlastně jediné, co jsi neřekl, jak si vlastně představuješ, že s těmi „sviněmi“ naložíte. Ale podle toho, jaký používáš slovník, myslím, že se to nebude moc lišit od Buchenwaldu.

Premiére, vládo! Tohle vážně chcete? Tohle je ta strategická komunikace? Tohle jsou pozitivní hodnoty? Jaký je rozdíl mezi tím, co říkal Hitler ve třiatřicátém a co říká Foltýn v roce 2024? Už plánujete konferenci ve Wansee? Už plánujete, kam odsunete ty, kteří jsou pro vaši liberálně sluníčkovou, bezemisní a teplou budoucnost ztraceni? Jakou mám jinou možnost, než se vám postavit? Jakou mám jinou možnost, než od vás čekat to nejhorší? Budete tu vaši pozitivní vizi ještě nějak rozšiřovat, nebo tohle už je všechno? Jakou legitimitu má pro mě stát, jehož oficiální představitel naprosto nepokrytě mluví o tom, jak mě budou oddělovat a omezovat? Proč bych se neměl poučit z historie, že nemá smysl čekat na Křišťálovou noc? Že nemá smysl čekat, až si uděláte Norimberské zákony?

Jakou mám jinou možnost, než než považovat tento stát, tuto vládu (a Foltýna obzvlášť) za nepřítele, který si na mě už chystá koncentrák? Vždyť se tím už vůbec netají a dostává se mu za to bouřlivého potlesku! Jakmile to uzákoní, bude mít pomahačů a nohsledů, že si bude moci vybírat.

V nadpisu jsem použil výraz, který vymyslel sám plukovník Foltýn, aby dokázal, že je tady svoboda slova. Řekl Kartouzovi, ať to o něm řekne a on o něm řekl, že je tupý zelený lampasácký debil. Ale, jak řekl Pavel Šik, to nebyla dezinformace…

A já se začínám zařizovat na ty příkopy, ze kterých brzy budou ostnaté dráty… a na tu karanténu ze které pak bude konečné řešení dezolátské otázky. Kvůli takovýmhle Foltýnům, Kartouzům a Ivankám Svobodovým, jsou teď Angličané cizinci ve vlastní zemi a můžete tam zřetelně vidět, jak s nimi bude naloženo, protože oni už si ty Norimberské zákony udělali. Kvůli tupým zeleným lampasáckým debilům ztrácíme svobodu slova a hned za ní i svobodu všeho ostatního.

Jen tupý zelený lampasácký debil může označit za svině lidi, kteří tu celý život pracovali, platili daně, postavili většinu toho, z čehož dones žijeme, jen si dovolili mluvit o míru a mít výhrady k zelenému úderu. Jen tupý zelený lapasácký debil může mluvit v souvislosti se svobodou slova o karanténě a spřádat plány na příkopy mezi lidmi. Tohle si Klíma ani Pojar nedovolili. Ti nás považovali za pomýlené a chtěli nám svým způsobem pomoci. Sice jako Koniášové, ale pomoci. Ale jen tupý zelený lampasácký debil nás považuje (v souladu s vojenskými poučkami) za nepřátele. To je druhá fáze pokatoličťování. Když nepomohli Jezuité, povolali mušketýry.

Tupému zelenému lampasáckému debilovi se to vrátí i s úroky.

Proč?

Protože nám nedává jinou možnost…

Ode dneška s celou titulaturou: TZLD. Otakar Foltýn

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (544 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Foltýn. Tak státní arcízl dostal hysterák a pokouší se vyhrát válku s Ruskem a Čínou na profil Dana Vávry. Víte, kdo hysterák nedostal? Jeho bratr. Martin Foltýn je bývalým elitním policistou, který si odpykává pět let za vydírání. Český stát je taková šťastná incestní rodinka. "Tak tedy každý dobrý strom nese dobré ovoce a špatný strom nese zlé ovoce." Matouš 7:18

Co neMÁTE vědět

foltyn

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (184 hlasů)

"...Nejsem sám. Je nás pět procent a dalších patnáct procent čekatelů…"

DŮVĚRA V TUTO VLÁDU NEDOSAHUJE ANI TOHOTO PROCENTA!

Průměrný počet slepic: 4.8 (163 hlasů)

⚠️Drulák: Radši nemít Evropu žádnou, než sjednocenou totalitně.

„Různí Fialové, Scholzové, Macronové, von der Leyenové jsou tou hlavní hrozbou evropské demokracie. Oni totiž se snaží Evropu sjednotit totalitně. Oni říkají, tohle je náš názor, a pokud ho nemáte, tak jste horší, jste špatní, nemáte tu co dělat. Napravte se a pak se s vámi budeme bavit,“ tvrdí český politolog Petr Drulák.
@neCT24  

Průměrný počet slepic: 4.7 (164 hlasů)

asspan , 06.08.2024 22:32:23 - kdyby tu byla svoboda slova nebude vláda zřizovat koordinátora strategické komunikace. Koordinace je manipulace a nasměrování (tím správným vládním směrem) podle přání koordinátora. A označení "sv..n.. a nepřátelé státu" používali už nacisté.

Miloš Černík 1 , 06.08.2024 21:48:10 - I když jsem ty bláboly nedočetl , tak jsem se při nich musel smát, jako by je napsal Švandrlík či Hašek. Je vidět že "tonoucí se stébla chytají". Už z nich nejde ani strach jak jsou směšní.

Hrochjakmábýt , 07.08.2024 13:08:37 - Je-li,  Někdo svině a protistatní živel- jsou to vsichni ti kreténi jako Foltýn, Kartouz a celej zbytek tý sebranky... Hajit systém kterej vede k jedinymu konci (viz Anglie) a kterej prosazuje politická sebranka napříč Západem mi moc pronárodni nepřijde...

Mirioslava , 07.08.2024 12:32:55 - Je neuvěřitelné, že v dnešní době - a realitě  mohou mít někteří lidé takové Názory. Hloupost,  omezenost, neznalost psychologie člověka (a davu), sebestřednost a zpupnost. Jak dlouho něco takového, co se u nás děje, budou občané trpět? Vrcholem blbosti tohoto nainstalovaného "koordinátora" vládní tor" komunikace ( alias cenzora) je věta: "Čím jsou občané vzdělanější, tím víc věří institucím". Rozumný a- navíc - vzdělaný lčověk ví, že je to právě naopak. A to jeho vulgární vyjadřování? ˇ:-(

asspan , 07.08.2024 12:19:54  -  Foltýn musí bránit kolaboranty Brusele a Berlína,,  Fiala mu dal funkci, tak svého pána hájí. Jenže stylem nacistických hesel .

Vasa , 07.08.2024 11:52:29 - Takze,  kdyz si vezmu vzor z Kartouse a vezmu si tricko s napisem "Fuck You Foltyn" nebo "Fuck You Fiala", tak je vlastne vsechno OK  XD

Vierka , 07.08.2024 11:49:00 - Vládní úředník má slovníček  a zřejmě i manýry člena ODS a starosty Řeporyjí. Nebyl vládní zmocněnec pro strategickou komunikaci na školení u Novotného v Řeporyjích ? Všichni lepšolidé - V.I.P. už u něho byli. Doloženo fotkami. )))))

Lojza 42 , 07.08.2024 9:12:44 - Soudruh Foltýn už zase dostal instrukce z ambasády USA dobytek vlastizradnej, připrav se, tvá udavačská vláda končí, proto tak kvičí a napadají normální lidi s vlastním rozumem.

Životní zkouška , 07.08.2024 8:01:43 - Foltýn má myšlení nacisty. Prý do "karantény" dávat ty ztroskotance!,  Co si pod pojmem karanténa asi ten khaki mozek představuje? Pracovní tábory, trest věčného mlčení, ztrátu volebního práva anebo zcela jednoduše umístění do lágru k eliminaci? Tohle to vyprávět svým předkům, tak mi řeknou, že jsem se zbláznila, že je to divoká sci fi. A ono ne, pohleďme v reálu na toho vrchního inkvizitora.

magic woman , 06.08.2024 23:30:26 - Odpudivé kreatury typu pana Foltýna vůbec neberu na vědomí.  A jejich žvásty se nezabírám stejně jako všichni normální lidé.

Jeho Jasnost , 06.08.2024 23:17:19 - Nečtu to,  po pár větách se mi vybavila jména Krychtálek, Lázňovský, Protektorát, poválečné soudy, popravy. Podobnost asi čistě náhodná, že, ehm, hm.

destruktor , 06.08.2024 22:44:47 - Foltýne, Ty sám si sv*ně i s celou sv*nsku vládou!!! Je mně skoro 70 let ale to co provádíte z Českem, nedělal ani Dolfík!!!

hicotea , 06.08.2024 22:33:46 - ???,  za státní peníze proti vlastním občanům, hnus

Smrček , 06.08.2024 21:09:39 - Foltýne, Foltýne. Takto velkohubý byl i Emanuel Moravec. Pak si vpálil kulku do hlavy, když se to zvrtlo.

Jirka 59 , 06.08.2024 20:18:02 - Co je to zelená guma my absolventi základní vojenské služby víme. A pro zelenou gumu mám následující informaci - Nic takového jako absolutní pravda neexistuje. Jde pouze o osobní názor posuzovatele, který je ovlivněn svým světonázorem a tedy především o interpretaci informace. Historie ukázala, že ten, kdo chce vykládat a tvořit 'pravdu', bývá sám tím největším manipulátorem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (115 hlasů)

Netřeba dále rozvádět. Ale takového šmejda ještě ke všemu živíme.  Hej, Foltýne...kolik máš k tomu ještě výsluhu za šaškování v Afghánistánu? Napiš to sem k Vidlákovi , nestyď se....stejně nevíš, co to je.

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)

Je to pravda že: Na tyto „svině, které už se staly nepřáteli vlastního státu“, je potřeba hluboký příkop a „karanténa“. - jako je TZLD. Otakar Foltýn a spol. Včetně (naší)UA vlády odeslat je na smetiště dějin - nejlépe převlečené do tepláků - poslat je tam kam patří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

V zásadě souhlasím. Ale jak se do těch tepláků dostanou? Co konkrétního pro to, Jardo, uděláte vy osobně? Rád bych se inspiroval.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Všimnul jsem si, že podle hlasování všichni zúčastnění nesdílí můj názor...Co je, prosím, špatně:        Primitivní?  Hovado?  Šaškování v Afghánistánu?   .....Prosím o upřímnou odpověď.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Voni se fakt zbláznili

Průměrný počet slepic: 4.7 (163 hlasů)
Trvalý odkaz

nejhorší vláda všech dob

Průměrný počet slepic: 4.7 (176 hlasů)

Půl bilionu korun

Půl bilionu korun... Školství a zdravotnictví kvůli nedostatku financí kolabuje. Ve školních jídelnách opět snížili částku na obědy, budou jíst blafy protože ani Polraich za dvacku neuvaří, jedna uklízečka na 3 školy, jeden školník na 3 školy, ale 500 miliard na zbraně... Jděte k zubaři, 4000 za zub, podejte si pořadník na vyšetření v nemocnici, toho se ani nedožijete, ale 500 miliard na zbraně... Zeptejte se seniorů co říkají na to slavnostní přidání 300 korun, ale 500 miliard na zbraně... A co čerství rodiče? Už asi deset let se rodičovský příspěvek nevalorizoval, stát si stěžuje, že se nerodí děti, ale 500 miliard na zbraně jsou to nejdůležitější... Takže máme nefunkční školství, nefunkční zdravotnictví, životní úroveň nejhorší z celé Evropy, nejvyšší cenu energií, nejvyšší daně, no hlavně že ta digitalizace funguje, že? No ale hlavně že jdou všechny prachy vyždímané od lidí na Ukrajinu a co zbyde, tak za to se nakoupí tanky a kulomety... A nefunkční letadla...
 

zdroj: Co neMÁTE vědět
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (165 hlasů)

- bude stejně prospěšná jako tato vláda. (Tedy k hovnu) 💩

Průměrný počet slepic: 4.5 (105 hlasů)

- Padouch Dozimetr Rakušan vyvěsil duhovou vlajku.

V Praze začal každoroční festival Prague Pride, na sociálních sítích jej podpořil ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan, který převzal záštitu nad letošním ročníkem. V diskusi se ale objevila ostrá kritika, že by ministr měl mít jiné priority a zaměřit se na problémy, které Česko skutečně pálí, místo toho se podle některých věnuje raději podpoře nejrůznějších „individuí“.

...Záštitu nad letošním ročníkem převzali šéfka Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan, předseda Pirátů a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš a jeho stranický kolega, ministr zahraničí Jan Lipavský, zmocněnkyně vlády pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková, primátor Prahy Bohuslav Svoboda a starostka městské části Praha 1 Terezie Radoměřská.

- „Nemyslíte, že intimní preference patří do ložnice? Že v Česku je už roky naprosté většině jedno, co kdo si v té ložnici dělá, a že podpora aktivismu a odchylek není zrovna v náplni ministra vnitra, navíc toho, který má dostatek potíží, které by měl řešit?“ pozastavovala se Margit Slimáková.

- Diskutérka Kateřina Lunová sdílela podobný pohled: „Dálnice, železnice nic. Schodek rozpočtu 250 miliard, digitalizace katastrofa, skandální uměle přifukovaná inflace, hrozba skokového zdražení paliv, válka pár set kilometrů od hranic, neskutečný problém s migrací, ale budete nasírat společnost na hluboce polarizujících tématech,“ rozčílila se.

- Prague Pride není žádný festival lidských práv nebo tolerance. Je to odporný festival, plný deviantních, pedofilních idiotů, připojil svůj pohled na věc další uživatel. „I sami homosexuálové se za to stydí. Ale co čekat od šmejda jako ty, aby to, co škodí, nepodporoval. Vezmeš si letos nějaký latexový obleček?“ doplnil.

- „Nejdřív na ministerstvu visí mrtvola Putina v pytli a teď symboly homosexuality. Čím zhanobíte budovu ministerstva příště?

- „Sociopat, který nadává druhým do švábů, věší díla s mrtvolami na veřejné prostranství a šéfuje straně, kde se šňupe kokain z konečníku… Bylo by spíše překvapením, kdyby takový extremista nepodpořil ty exhibicionisty v psích oblecích, kteří nemají s normálními homosexuály nic společného,“ zněla další ostrá reakce.

Často také lidé Rakušanovi vzkazovali, aby nepoužíval slova svoboda a lidská práva, protože nezná jejich význam. Či se ptali, kdy bude mít nějakou oslavu normální, tradiční rodina. Oficiálního zahájení Prage Pride na Střeleckém ostrově se účastnil také americký velvyslanec Bijan Sabet a chargé d’affaires francouzského velvyslanectví Félix Buttin. „Velvyslanectví USA dlouhodobě spolupracuje s LGBTQ+ organizacemi po celé České republice...

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Ministr-propagandy-Nas-rate-spolecnost-Rakusan-vyvesil-duhovou-vlajku-Je-zle-759628

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (118 hlasů)

Komunitní atmosféra, to je řešení všech našich problémů s migrací. Komentář Štěpána Chába

ČESKO / EU : Smíchat dvě a více odlišných skupin lidí do sebe a čekat, že nastane ráj na zemi, je krajně naivní a nezodpovědné. Příkladů v historii máme nepočítaně. Máme to v sobě. Tvoříme kmeny a svému kmeni také straníme. Pokud jsme součástí většího kmene, ale nepatříme do něho, začneme, když nás je dost, škodit, nevážit si domovského kmene. Ve Velké Británii se právě domácí kmen nakrknul a vyrazil do ulic zjednat si pořádek. Protože má pocit, že té škody už je nad hranici tolerance. Rozbuškou se staly tři ubodané malé dívky, které si vyrazily na balet a zpátky je nevezla maminka, ale pohřební služba. Ale domácí kmen to má marné. Ti nahoře chtějí ráj na zemi. A do ráje se jde přes peklo, to ví každý inkluzivní progresivista.

A peklo začne. Ne hned. Nynější nepokoje budou potlačené, policie vytáhne silnější kalibr, však už hovoří o jednotce Cobra, která po sobě dlažební kostky bez odpovědi házet nenechá. Jeden „radikál“ za druhým půjde za katr a systém si s nimi pohraje jako přežraný kocour s belhavou myškou.

Až pomine bezprostřední průšvih, z vysokých míst se začne ozývat, že nepokoje byly odsouzeníhodné a že „…řešením je vytvářet komunitní atmosféru, která by eliminovala takovéto erupce násilí“, jak se v odpovědi na hněv Británie nechal už nyní v České televizi slyšet bezpečnostní expert katedry politologie Fakulty sociálních věd Masarykovy univerzity Miroslav Mareš. Vidíte, vždycky pro to mají označení jako z brožurky jak toho hodně říct, ale vlastně neříct vůbec nic. Komunitní atmosféra. Kouzelné. Takové, no, naivní a nezodpovědné.

Vzpomeňme, jakou dobrotu nadělalo, když nám bylo dáno po první světové válce vytvářet komunitní atmosféru s třemi miliony Němců. Jéje, to jsme si připravili krásnou dějinnou kocovinu, ze které jsme se vlastně hrabali padesát let naplněných totalitami. Teď máme Němce opatrně rádi. Jsou za hranicemi. A když tam zůstanou, budeme je mít stále opatrně rádi.

Nebo se podívejme na tu krásnou komunitní atmosféru v Jugoslávii. Ta vedla až k masakrům a hromadným hrobům. A co takhle nahlédnout na Donbas, kde sídlily miliony ruských Ukrajinců, kterým se holport s Ukrajinou z dlouhodobého hlediska zajídal. Důsledky řešíme teď a tady a stojí nás to děsnou fůru peněz a energie....

….A my jsme zase tam. Zase tam jsme. Ve Velké Británii se teprve něco spouští. Ten hněv je v lidech. Je tam a zůstane tam. A když se teď potlačí, bude růst, potlačovaný, ale bude růst jako nádor. A pak vyrazí s daleko větší silou. Možná už je to teď. Možná už nádor dorostl a Velká Británie stojí před občanskou válkou. Ač si troufám tvrdit, že je příliš brzy. Ještě chvíli se bude budovat falešná komunitní atmosféra.

Stejnou situaci brzy očekávejme v Německu. Němci jsou sice poslušní, bouří se velmi těžce a dlouze. Jako Entové v Tolkienově Pánu prstenů. Všechno si důkladně rozmyslí. Ale pak je nezastaví nic. Teď vyšly statistiky tamní policie. „Policie hovoří o explozi brutálního násilí a krádeží ze strany Severoafričanů,“ píše německý deník Bild. Jak dlouho bude trvat, než vyjdou do ulic i Němci a nenechají si líbit, že je tisk a politici označují za pravicové extrémisty? Už jen proto, že pro levicové extrémisty z tisku i vládních lavic je pravicový extrémista vlastně každý, kdo není v partě s nimi. Jen čekám, kdy se od nich ozve, že za nepokoje může Rusko. Oni k té logické zkratce časem dojdou.

Krajské Listy AUTOR: Štěpána Cháb

https://cz24.news/komunitni-atmosfera-to-je-reseni-vsech-nasich-problemu-s-migraci-heureka-komentar-stepana-chaba/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (110 hlasů)

Ať nad tím dumám jak dumám, tak jsem nepochopil jak by se dala vytvořit komunitní atmosféra, která by v Británii vyřešila migraci.
Když začnu s tím, co chápu pod pojmem komunita: tak je to nějaká část společnosti, která spolu sdílí něco, co tuto část spojuje. To něco může být třeba náboženství nebo sport nebo, že mají rádi nějaké město nebo, že tvoří skupinu obdobných zájmů jako jsou studenti či důchodci, nebo třeba původní obyvatelstvo či právě imigranti. V každé komunitě může existovat úplně jiná atmosféra. Jednotlivé komunity se mohou tolerovat nebo si být vzájemně lhostejné, ale můžou se klidně i nenávidět. Podle mě společnost, kde se vytvářejí protichůdné komunity, bude nesourodá, rozštěpená a nenachází žádný společný cíl, který by sjednocoval společnost jako celek.
Jak chcete vytvořit z imigrantů a původního obyvatelstva jednu komunitu, když každý z nich má zcela jiný zájem. Imigrant přišel za lepším, požaduje sociální dávky, ale nechce měnit způsob života, na který byl zvyklý. Když se mu to nedaří, začíná být nepříjemně, ale i nebezpečně agresívní vůči svému okolí. To jde proti zájmům původního obyvatelstva, protože imigrant chce žít na jeho úkor a ještě měnit způsob života v jeho zemi podle svých zvyklostí.
Ať dumám jak dumám, neumím si představit, jak tyto rozpory překlenout nějakou společnou komunitou, která by se opírala o stejné zájmy. Nevím, mám na to asi příliš malou fantazii.
Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)

Inzo, myslel jsem, že máte přehled a snažíte se být objektivní.

Ale když tak takhle paušalizujete, bohužel začínám chápat myšlenkové pochody v titulním článku zmíněné osoby.

Průměrný počet slepic: 1.9 (23 hlasů)

za prvé si tykáme,

za druhé, všechny podpory a dávky, které imigranti dostávají jdou z vybraných daní hostitelské země, takže o všechny tyto výdaje, zbude na původní obyvatelstvo méně. Žádné jiné peníze stát nemá. Proto to není nic neobjektivního, když řeknu, že žijí na úkor původního obyvatelstva.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Inzo i Miloš je ve švajcu imigrant. A i když pracuje, dokáže svoji rodinu uživit a od státu nic nechce, pořád bude imigrant. Asi se ho dotklo, že byl vhozen do jednoho pytle v podstatě s příživníky :-) Jenže ono není imigrant jako imigrant. Samozřejmě, že byla řeč o tom "vysokoškolsky" vzdělaném a kulturně "obohacujícím" přílivu převážně z Afriky.

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

Tuhle výtku beru, tímhle směrem jsem neuvažoval.

Takže Miloši sorry jako, myslím že se tomu říká "collateral damage" - nezamýšlený cíl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

je taky migroš 😁

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

Putin to řekl jasně. Vy potřebujete Rusko, Rusko nepotřebuje vás. V první řadě jste RUSOVÉ a až potom muslimové, křesťani....

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

Tahle vláda lidem dává jedinou jistotu, že nic nemají jisté

Tahle vláda lidem dává jedinou jistotu, že nic nemají jisté... Ani dojednaný důchod... "Oproti řádným penzím řádově o stovky korun měsíčně si na důchodu přilepšili v minulých dvou letech lidé, kteří požádali podle tehdejších pravidel o předčasný nástup. Část vládní koalice by chtěla nyní tuto výhodu pro desítky tisíc lidí zrušit."

zdroj: Co neMÁTE vědět

Průměrný počet slepic: 4.4 (79 hlasů)

Když vlci lžou a vovce jim věří. Tak uvěří i tomu, že předčasní důchodci mají mimořádně vysoké důchody, které jim darovala fijalovic sebranka. 

Do předčasného důchodu jsem šel o tři roky dříve a nečekal, až mně bude 65 let. Budovatelům ČSSR by stačilo v 60 letech! Tomu se říká produktivita a racionalizace.

Z vyměřeného důchodu jsem dostal o třetinu méně! Kvůli 3 rokům dřive po 42 letech práce. 

Je to státní a mediální lež, že předčasní důchodci dostávají více, než by měli. 

Ať se někdo zeptá, kolik platů státu dostává hejtman, poslanec, předseda i člen dozorčích rad v jedné osobě ??! Kolik funkcí, tolik platů. Menších, větších, velkých, odměn a prémií. Ačkoliv je stát dávno na bubnu a kupuje si ho po kouskách kde kdo jako tu Ukrajinu, co už dávno není Ukrajinců, ale cizáků a místních konfidentů.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

A máme to tu znova. Všeci kradnůůů. Chomutovský kraj. Šéf policie, primátor, podnikatelé, celkem 14 lidí. Rozdělovali si miliony za úplatky. Začíná to být nudné. Jděte si stěžovat na někoho či něco na policii. A náčelník je mafián. Jděte přímo za primátorem. Primátor je mafián. To mi fakt děsí. Tady začíná jít o kejhák. Primátor ještě jako lídr ve volbách za ANO. Jak toto komentovat, co k tomu říci ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (63 hlasů)

Až vyhrajete volby, a obsadíte velkou část míst, kde se o něčem rozhoduje, potom budou i průsery. Pokud si myslíte že ne, že všechna místa obsadíte moudrými, čestnými a neúplatnými lidmi, tak to jste ještě naivnější než jsem si myslel.

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

V tom případě bych na vašem místě vůbec nemyslel. Jedem myslel a šlápl do hovna... A nepodsouvejte mi, prosím, co jsem nikde neřekl a nenapsal. Naopak, upozorňuji na stav naší společnosti. Dnes jsem slyšel názor, že se nejedná o chobotnici. Ale jakousi hydru, která je prorostlá celou naší společností. To je alarmující. To je vaše morálka ? To pokládáte za normální ? Tady jste p. Freud hodně přestřelil. Přemýšlejte, to děláte dobře. Ale raději nad vaším pokřiveným názorem myšlením o fungující společnosti. Myslel jsem (zase to myšlení) že jste na jiném levelu vnímání naší společnosti a dokážete rozeznat dobro od zla. Sorry, pane.

Průměrný počet slepic: 2.8 (20 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Je to on, kdo pokaždé jako první vyskočí, když si dovolím napsat něco pozitivního o švýcarské demokracii

- dle něj jsou Češi natolik blbí, že v takovém systému žít nemohou :-)

Možná to platí o něm, ale určitě ne o většině!

Průměrný počet slepic: 2.9 (21 hlas)

O "Švýcarské neutralitě a demokracii" by se dalo s úspěchem pochybovat - viz. nedávná "mírová" konference o konfliktu UA-RF bez Ruska. Na ní tato země (Švýcarsko) poztrácela neutralitu, přišla o reputaci a bude ztrácet i bankovní systém. Její cena byla hlavně v její neutralitě. Velká jejich politická strana se sice chystá vyvolat referendum k sankcím, ale pochybuji, že se něco změní. Zůstanou, zkrátka tam, kde kdysi byli – budou vyrábět dobrý sýr, čokoládu, přijímat turisty, a to je tak všecko. Budou řadovou malou evropskou zemí a vazalem USA.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Ano, ano - "mírová" fašistická konference..., otevření kanceláře NATO.., posílání zbraní na Ukrajinu.., bezvadná "neutralita"!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

No dobrá, nebudu Vám podsouvat něco co jste neřekl. Vy jste ale zřetelně dal najevo že se vám stav naší společnosti nelíbí, já jsem stejného názoru. Když jste se ohradil proti tomu, že až vyhrajete volby, zaručíte že na všech místech budou lidé moudří, čestní a neúplatní, tak opravdu nevím, v čem je Váš systém tak převratný.

Já jsem realista a přeji si, aby na všech místech, kde se něco rozhoduje byli lidé moudří, čestní a neúplatní, jenže mi je jasné že takový ideální stav nikdy nebyl, není a nikdy nebude. Já se spokojím s tím, že na místech, kde se o něčem rozhoduje, bude alespoň většina lidí ve směru, který jsem naznačil, alespoň trochu nad průměrem, a případného hlupáka, nefér lumpa nebo člověka úplatného ze svých řad vyloučí. To by mi stačilo a jsem smířen s tím, že občas budou průsery lidí, kteří nesplňují alespoň tato nepříliš náročná kritéria.

Podle mne je největší problém že lidé volí do čela státu idioty i když to že jsou to idioti je na nich vidět na první pohled. Pokud se to nezmění, žádná změna systému nám nepomůže.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Vždycky se najdou Eskymáci, kteří vypracují pro obyvatele Konga pokyny, co dělat v době tropických veder.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Tuto odpověď beru jako normální, správnou, proti které nemohu nic říci. Krade se všude ve světě a kradou i ti, co mají miliardy. To kradení máme nějak zakódováno v naší DNA. Já i tvrdím, že vysoká politika by měla být výsadou bohatých lidí. Tak, aby jim nějaké drobné zlodějinky nic neříkaly. Aby jim bylo jasno, že se jim to nevyplatí. A stejně  třeba k podplácení dojde. A proto : Pokud bych vyhrál volby, první co bych prosadil : 

1) Každý politik je plně odpovědný za své rozhodování a svoje morální jednání. Pokud se mu prokáže  úmyslné trestní jednání a zpronevěra státních peněz za účelem osobního obohacení, může byt potrestám propadnutím veškerého osobního majetku a vysokým trestem odnětí svobody.

2) Každý politik je odvolatelný referendem. Pokud se dopustí jednání, které není v souladu s jeho výkonem funkce a pravomocí mu danou, může se to považovat za vlastizradu. V takto závažné situaci bude rozhodnutí ponecháno na nejvyšším soudu.

Tak toto je část z programu www.senioriainvalide. Já myslím, že to nevypovídá o nějakém naivním jednání a neskonalé důvěře. Lidé si prostě dovolí to, co jim společnost toleruje. Ale pokud mám udělat to, za co můžu tvrdě zaplatit a nevyplatí se mi to, tak to prostě dělat nebudu.

Tak asi tak.

 

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Naprosto souhlasím s Freudem, řekl bych že je realista a pragmatik jako já. Řekl jste že kdybyste byl zvolen prosadite: za prvé za druhé za třetí. Fakt si myslíte, že byste to mezi politiky prosadil? Aby byli poti sobě samým? Tak to jste fakt naivní.. bohužel. 

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Pokud bych měl 108, prosadím si, co budu chtít. 

Moje vize společnosti nepočítá s žádným hnutím či stranami. ( Nebude jich potřeba. A protože nebudou korýtka, strany  rychle zmizí z politického života.) Napřed si přečtěte můj program. Tato současná společnost nikdy fungovat nebude. Hodně lidí to začíná chápat.  Takže ještě jednou. Přečtěte si náš program , zamyslete se a potom vyneste svůj "rozsudek " nad mojí naivitou.

Zatím bez slepic

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

samolibý, nesnášenlivý člověk 🤔

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Myslím, že Freuda špatně chápete. Většina z nás tady (i Freud) by si přála, aby bylo vše, jak popisujete. Jenže zatím jde jen a jen o pouhé přání. Realita je jiná a tu právě Freud popsal. Kolik lidí ze sta Vámi vybraných by asi kývlo na nějaký ten úplatek, nebo jak se kdysi vžilo „kapříky“ a nechalo se tak ovlivnit? Co myslíte? Dal by jste za všech sto vybraných ruku do ohně? Naše společnost taková je a nezmění se to mávnutím proutku, bohužel.

Všechny zdraví a pěkný den přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

kde jsou státní prachy, tam se krade. I v přesčasech.

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)

Viz výše.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

desetitisíce neúplatných a schopných vzal ? V hospicích ?

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

Jaký to div že v čele našeho státu nestojí osvícené elity s morální integritou. Jaký to div že to tak není. Máme na to přece právo!

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

 

Jaká opatření přijímají zoufalí ministři, aby zničili vlastní zemi

 

Tak zní titulek novinového článku, který vyšel před více než tři sta lety v anglických novinách. Odkaz na cely článek https://cz24.news/jaka-opatreni-prijimaji-zoufali-ministri-aby-znicili-vlastni-zemi/

 

Výtah hlavních myšlenek : 

 

  • Zrada maskovaná vzletnými jmény 

když je útok na svobody započat, cíl musí být skrytý nebo popírán. Je zásadou a politikou zrádců, aby svoji zradu maskovali věrohodnými jmény a doporučovali ji vzletnými slovy.

 

  • Chudoba skličuje mysl

Budou neustále vymýšlet nebezpečné projekty, jak učinit lid chudým a sebe bohatými, protože dobře vědí kde je bohatství a moc, budou vždy zástupy otrockých závislých.

Budou rozhazovat veřejné peníze na nemravné dary přisluhovačům nebo na odměny pro ženy a muže, kteří společnosti ničím nepřispívají.

 

  • Podivné války

Zapojí svoji zemi do drahých a podivných válek, aby udržovali mysl lidí v neustálém napětí.

Lidé budou naopak místo kontroly věcí veřejných ochotni přijmout za své všechna opatření, která se nabízejí na jejich údajnou ochranu, a budou souhlasit s každým divokým požadavkem, který jim budou navrhovat ti, kteří je zrazují.

 

  • Špatní lidé vpřed

Budou zaměstnávat lidi ne podle kvalifikace pro daný post nebo podle jakékoli kvalifikace, ale jen podle toho, jak pomáhají jejich záměrům. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

řekl náčelník ruského generálního štábu Gerasimov na setkání s Putinem.
To hlavní o situaci v Kurské oblasti v tuto chvíli:
▪️Ruský prezident Putin na schůzce s vládou označil dění v regionu za rozsáhlou provokaci ze strany kyjevského režimu.
▪️Později prezident uspořádal schůzku s ministrem obrany Bělousovem, tajemníkem Rady bezpečnosti RF Šojguem, ředitelem FSB Bortnikovem a náčelníkem generálního štábu Gerasimovem, kde se hovořilo o útocích Ozbrojených sil Ukrajiny.
▪️Gerasimov oznámil, že ztráty ukrajinských jednotek v regionu dosáhly 315 lidí (nejméně 100 zabitých), 54 obrněných vozidel (7 tanků).
▪️Postup hlouběji na ruské území byl zastaven, operace bude dokončena porážkou nepřítele a dosažením státní hranice, řekl také Gerasimov.
▪️Prezident pověřil vicepremiéra Manturova, aby koordinoval práci civilních složek na situaci v regionu.
▪️První tranše ve výši 1,8 miliardy rublů na přesídlení obyvatel v Kurské oblasti bude odeslána ještě dnes, poznamenal Manturov.
▪️Starosta příhraničního města Sudža označil situaci ve městě za velmi napjatou – mnoho obyvatel volá po evakuaci.
▪️Regiony Ruska hromadně deklarují svou připravenost poskytnout Kurské oblasti nezbytnou pomoc a vyslat tam lékaře.
▪️Rusko vyzývá mezinárodní společenství, aby odsoudilo barbarský útok kyjevského režimu v Kurské oblasti, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharovová.

zdroj: neCT24
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (57 hlasů)

 Pro útok ukronácků do Ruska z americkými zbraněmi?

Spojené státy mají v úmyslu požádat Kyjev o objasnění událostí v Kurské oblasti, uvedl Bílý dům.
Postoj Washingtonu k použití amerických zbraní na ruském území se nezměnil, řekl Bílý dům, když hovořil o útoku ukrajinských ozbrojených sil na Kurskou oblast.

zdroj: neCT24
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

PMC Wagner je zpět: Bojovníci PMC "Wagner" se vracejí z Běloruska.
Velitel říká: Kdo zemře první, je buzerant! Jedeme do Kurska.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

500 tisíc mrtvých a více než milion zraněných.

„Je Ukrajina schopna na samostatný ekonomický život? Vždyť její úroveň hrubého domácího produktu dosahuje pouze 38 % toho, čeho dosahovala předtím. Žije dneska z peněz, které jdou ze západních dotací. Žije z nich aparát, sociální sféra, platy zaměstnanců, vnitřní obchod. Polovina obyvatel Ukrajinu opustila. 500 tisíc mrtvých a více než milion zraněných. Ale na frontu jsou posíláni další a další jako živé maso bez odpovídajícího výcviku, bez odpovídající schopnosti se bránit,” říká bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar.

tříminutové video viz zde: https://t.me/neCT24/60320
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (44 hlasů)