My to snad ještě všichni přežijeme...

Autor

… ale žádná sranda to nebude

Dnes začnu trefnou poznámkou, kterou měl před několika dny Martin Konvička. Víte, jak poznáte, že opravdu začíná být zle? Že nás mééédia najednou horem dolem zásobují články o tom, jak se máme dobře. Když se má člověk opravdu dobře, není zapotřebí platit novináře, aby mu to připomínali. Stejně to funguje s klimatem. Letošek je vodnatý i studený a tak je zapotřebí mnoha a mnoha novinových článků, které mluví o tom, jak všichni shoříme. Když si firma vede dobře, nemusí to jásavě prezentovat na každé nástěnce, stačí zaměstnancům vyplatit prémie. Čím víc prezentací o tom, jak je všechno v nejlepším pořádku, tím víc je třeba se poohlédnout po jiné práci.

Fiala si už musí tisknout vlastní noviny… Teď dával na svoje fejsbůky příspěvek, že se domácnosti mají čím dál lépe a na doprovodné fotce byl jakýsi imaginární plátek, který měl navozovat dojem, že si to Fiala někde přečetl a ne že si to vycucal z prstu sám. Všude má informace o tom, že současná inflace jsou dvě procenta, zatímco za Babiše bylo šest. Samozřejmě ani slovo o tom, že předtím ceny vyskočily o padesát procent a už tak zůstaly…

Ale už mu to nevěří ani jeho vlastní příznivci. A tak zkouší osvědčené marketingové postupy a nechápe, že je to vždycky zbraň na jeden výstřel, jejíž účinnost s opakovaným použitím rapidně klesá.

Před několika týdny také skončily nálety libtardů na můj twitterový účet. Předtím se tam exhibovalo, vyhrožovalo, nadávalo, uráželo… a teď najednou šlus. Místo třiceti vulgárních komentářů jsou tam sotva tři. Liberální úderky prostě zalezly a přeorientovaly se na boj proti důchodkyním a petičním stánkům. Zůstslo pár posledních blbců, kteří ani po Bidenově odstoupení nepochopili, že se věci fakt změnily.

V České televizi končí pořad 168 hodin. Nora Fridrichová sice asi zůstane, ale Miliony chlívek jsou značně znepokojeny vývojem a začínají se obávat o osud liberální demokracie. Libtardi si na Kavky svolali demonstraci, udělali si tam pietní místo… na kterém se objevilo celých osm svíček…

Petr Pavel už mluví úplně stejně jako Orbán. Na Ukrajině bude mír jedině, když se k tomu přizve Rusko a Čína. Člověk valí bulvy, protože ještě nedávno náš prezidentčík exhiboval na mírové konferenci ve Švýcarsku, kde mluvil úplně jinak a všichni libtardi udávali jak za Protektorátu, pokud někdo naznačil sympatie směrem k Maďarsku. Mír byl sprosté slovo. Teď je samozřejmě ticho po pěšině, protože to řekl jejich oblíbený disident, kterému to před roke 89 všechno babička vysvětlila. Vlastně už to nechápe jen bakalář Lipavský. Najednou už mír není ustupování Hitlerovi.

Biden odstoupil a od té doby je zmizelej. Sice se objevil v jakémsi videu, ale to rozdělilo diváky na dva tábory. Jedni to jasně považují za deepfake a druzí namítají, že tak mizerné video by žádná umělá ynteligence neudělala. Kamala Harrisová už samozřejmě podle všech průzkumů nad Trumpem jasně vítězí, ale je to tak směšné, že už tomu nevěří ani voliči Demokratů. . Poslední zbytky libtardů teď kvůli své víře musejí odhazovat poslední zbytky sebeúcty a jak jsem zmínil výše, už se za svoji pravdu nehodlají bít ani v jejich baště – na liberálním twitteru. Naopak, i tam je v poslední době nějak moc dezolátů.

Na Ukrajině nedávno připustil vrchní velitel, Syrskyj, že Rusko má trojnásbnou převahu ve všem. V lidech, dronech, dělostřelectvu, letectvu, tancích… Jen ještě povinně dodal, že Rusové samozřejmě mají mnohem vyšší ztráty. Škoda, že se ho nikdo nezeptal, čím Ukrajinci ty obrovské ztráty Rusům způsobují, když mají nedostatek všeho a jak se naopak sami vyhýbají ztrátám, když Rusové mají všechno největší? Třeba ty klouzavé bomby mají Rusové hodně velké.

Rusové do Ukrajinců buší dělostřelectvem, drony, letectvem, tanky, Iskandery, Kinžály… Ale nikdy se netrefí, i když postupují vpřed a Ukrajinci do Rusů nemají čím střílet, ale vždycky se trefí i když ustupují. Tolik logických rozporů se dá udělat v jedné větě… Můj bratr to vysvětluje fenoménem takzvaného propagandistického vojáka. To je voják, který existuje jen na sociálních sítích. A Rusové už těchto propagandistických vojáků ztratili milion. Ukrajinci naopak ztratili ty skutečné vojáky z masa a kostí, ale starají se, aby jichztratili j méně, než Rusové těch propagandistických. Naši pravdomluvní intervjuci jsou blbí i navedení dohromady, tyto dva typy vojáků nerozlišují a tak to pro Ukrajinu vychází pořád příznivě.

Tedy… vycházelo donedávna. Agentura Fitch snížila rating Ukrajiny na poslední stupeň před bankrotem. Ukrajina sice měla dostat zmražená ruská aktiva, ale od doby, co Saúdové pohrozili, že se stáhnou z trhu s evropskými dluhopisy, pokud někdo šáhne Putinovi na prachy, nějak to přestalo vycházet, Dmytro Kuleba přestal být arogantní a honem letěl do Číny, aby tam jednal o míru. Bohužel, dojel tam až po Orbánovi…

Ukrajina sice zastavila ropu do Maďarska a na Slovensko, ale prý k nám ropa teče dál. Stal se zázrak! Vysvětlete mi prosím někdo, jak se to dělá, aby v jedné trubce netekla ropa od Lukoilu, ale ropa od jiné ruské firmy tam zároveň tekla? Mohl bych mít další prokleté otázky… jak je třeba možné, že ropa od jiné ruské firmy teče ropovodem, ale Slováci si ji nevezmou pro Slovnaft? Naše – vaše EU dosáhla stejného stavu jako s elektřinou. Ta pro mnohé Markétky Pekarové vzniká v zásuvce. Teď už i ropa vzniká v ropovodu.

Mimochodem… závětrný Síkela bude prý dělat eurokomisaře. Má k tomu tu nejlepší kvalifikaci. Nic nedodávám… jen si myslím, že Danuši a Hýkelu dohromady, to EU nemůže přežít. Obzvlášť když jim Filip Turek bude neustále zvyšovat uhlíkovou stopu.

Ode mě z Vidlákova to naozaj vyzerá tako, že začínají poslední křeče a zanedlouho se budou všechny claimy kolíkovat znovu. Vzhledem k tomu, že Kuleba letěl do té Číny, skoro bych řekl, že mu na tu Třetí světovou nakonec nekývli, takže i Zalužný musel promluvit o tom, jak se musíme všichni nazbrojit. Bohužel, ani on, takový velký a slavný generál ani nepípl o tom, že bychom to nové zbrojení měli začít zrušením Zeleného úderu, takže z toho nakonec nebude nic. Na nákladních kolech totiž daleko nedojedeme. Obzvlášť když ta kola budou stát tolik co auto.

Nekecám, teď jsem si udělal obrázek, co to stojí a skutečně použitelné solidní nákladní kolo stojí 250 tisíc korun. Fakt. Za tu cenu mohu mít zánovní japonskou multikáru, která pojede stejně rychle jako to kolo, vydrží dvacet let bez jediné opravy a ještě si k ní mohu koupit tři kubíky nafty i s nádrží. Abych byl spravedlivý, existují i levnější nákladní kola, ale rozumně použitelné je od šedesáti tisíc výš. Přitom je to pár ocelových trubek…

Hele, jestli se teď nestane něco hrozného na olympiádě v Paříži, tak už to zřejmě přežijeme. Oni tam sice začali žhářskými útoky na nádražích ještě než to začalo, ale to vypadá jako místní folklór. Jestli takhle budou pokračovat dál, nebude poznat, jestli někdo chce chalífát nebo porazit Rusko.

Jaderná válka tak snad nebude.

Sice pak začne hospodářská krize, proti které budou třicátá léta hadr, protože takhle to dopadá, když se světová rezervní měna stává nedůvěryhodnou, k tomu se nám po Evropě budou motat různí ukrajinští kondotiéři bez práce, ale s dobrou výzbrojí, dohled impéria ochabne, což povzbudí nejen nás, dezoláty, ale i různé jiné místní mocipány… Zkrátka a dobře, měli bychom se hodně dobře organizovat, protože to bude zapotřebí.

Takže si držme palce, aby francouzští žandarmové tentokrát měli štěstí a žádné olympijské bum bum nebylo. Ještě můžeme vyváznout.

Tímto se s vámi na zbytek víkendu loučím, další článek bude až v pondělí. Zatímco čtete tento text, vyskytuji se se svou skupinou historického šermu v Mokrosukách u Sušic. Transformoval jsem se ve svobodného pána Dimitrije Arťoma Raňkovského III. (Kdo mi správně odpoví na otázku, kdo to byl a kde se vzal, má u mě lahev Portského) Hodlám se celou sobotu bít s jinými pány rytíři, zpívat sonety spanilým pannám, pít, hrát vrhcáby a chlubit se činy, které jsem nikdy nevykonal. Ve Vidláka se proměním až s nedělním kuropěním.

Snad si světodějné události dají také do pondělka oddech…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (350 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

❗️ 🇫🇷Zlodějské žně ve Francii pokračují. Brazilská fotbalová legenda Zico byl před zahájením olympijských her v Paříži okraden o půl milionu dolarů.
🇧🇷Zico (vlastním jménem Arthur Antunes Coimbra) odletěl do Francie jako člen brazilské výpravy na olympijské hry. 25. července si zavolal taxi, naložil zavazadla, nasedl do auta – a v tu chvíli k autu přiběhl neznámý člověk a začal na řidiče křičet. Jeho komplic se vloupal do kufru a vynesl věci. Způsobená škoda: 540 tisíc dolarů.
📌Jde minimálně o třetí loupež během prvních dvou dnů Olympijských her 2024. Předtím se obětí zločinců stal argentinský reprezentační záložník Thiago Almada - během tréninku mu byly ukradeny hodinky a prsteny v celkové hodnotě 50 tisíc eur, a australský cyklistický tým - byl jim rozbit mikrobus, ukradeno téměř veškeré vybavení, peníze, masážní stůl a jídlo. Část kořisti byla odhozena na nedaleký záhon.

------------------------------

🇫🇷Ve Francii došlo v noci několik hodin před zahájením olympijských her k sérii diverzí na železnici, uvedla francouzská média.

🗣O problémech jako první informovala francouzská společnost National Railways Company, která ve zprávě uvedla, že v noci byly spáchány „úmyslné žhářské útoky“. Mnoho linek muselo být zrušeno, některé nepojedou minimálně celý víkend. Výpadky se dotknou asi 800 tisíc lidí. Na nádražích se už shromáždily obrovské davy lidí.
📌Francouzská vláda označila úmyslné narušení vlakové dopravy za diverzi. Všechny francouzské tajné služby zkoumají okolnosti incidentu, sdělil premiér Gabriel Attal. @neCT24 

Průměrný počet slepic: 4.2 (77 hlasů)

pětilhář Fiala

Průměrný počet slepic: 4.6 (190 hlasů)

My to snad přežijeme… Trojtečka se často používá na konci věty nebo v místě odmlčení pro vyznačení neodpovědění, nedokončené myšlenky  - aposiopese.)

Čtenář by snad mohl očekávat nějakou odpověď,  pokud by „přežijeme“ doplnil otazník. Čtenář by mohl běžet radostně oslavovat, pokud by „přežijeme“ doplnil vykřičník. Snad by potěšila za „přežijeme“ i tečka.  Chápal bych to jako oznámení, jakože přežijeme a basta fidli.

(Tak chápu i Antonínovo oznámení výše. Fiala to dokázal za půl roku. Je za tím tečka, tak je to tak, opravdu je to tak a ne jinak, basta fidli. /Fiala se s tím nepařepokud názory se rozcházejí a už máte konverzace dost, řeknete „basta fidli“ a tím dáváte najevo, že ukončujete debatu/) 

Já jako čtenář žádný věrohodný argument pro tvrzení „přežijeme" nemám a neznám, tak nevím, jen bezdůvodně věřím, spíš doufám, že „přežijeme“. Má to podobnou hodnotu jako když někdo řekne „vyhraju ve sportce“. Nevím, zda vy ostatní čtenáři znáte nějaký plán B, reálně podložený argumenty. Něco ve smyslu, že přežijeme, protože přijde lepší vláda (ten, ten a ten) a bud zase dobře. Kdysi dávno bejvávalo, že politické strany mívaly stínové vlády. Člověk věděl, že když současná vláda půjde do háje a od válu, přijde taková, či maková, podle toho jak dopadnou volby. Dnes to snad už neexistuje.

Včera jsem někde četl o paní Leyenové. Prý si dupla a chce vedle sebe Danuši. Asi proto, že jsou obě blondýny a mají k sobě lidsky blízko, uvažují podobně. Obě si myslí, že jsou takové pohledné. Obě jsou ženy a to je zásadní a bude to i rozhodující argument. A  Síkela ostrouhá, přesto že se všichni těšíme, že bude jinde než tady. Houby s voctem. K čemu hlasování. Plán B zní: ona to chce a chce a chce a nedá pokoj dokud to nedostane.

---------

  • Pro Ursulu von der Leyen je Green Deal posvátný, říká europoslanec Turek nahlas. Prý nikde nezažil tak silnou koncentraci lidí odtržených od reality, jako na půdě Evropského parlamentu. 
  • Petr Fiala tvrdí, že frakce Patrioti pro Evropu zastává ruské zájmy „vědomě či nevědomě“. Podobně se do Babiše a Turka navážejí i další koaliční politici. Vědí vůbec Rusové, jaké mají podle Fialy a dalších v Evropě zájmy? Nevypadá to už, že Fiala ty „ruské zájmy“ zná lépe než Putin sám?
  • Příští středu se prý opět objeví prezident Bajden, tak se těšme, že nám poví něco veselého.
Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Když se naše opozice nesjednotí v jednotný celek, nemůže u nás být ani nějaká stínová vláda. Kdo by v ní byl? Babiš, Okamura, Motoristé...? Nedokážu si představit, jak by se na něčem společně domluvili. Jinak Lejnová s ambiciózní blbkou Danuší se snadno domluví na všem - co řekne, Danuše odkejvá, nic jiného se od ní nepožaduje ani neočekává, což musí být jasné i Lejnové (alespoň spolu můžou řešit, jaká barva na vlasy je nejlepší, což se Síkelou padá). A je to tak - Fiala zná Putina líp než Putin sám sebe, dá se říct, že Fiala je nejlepší "putinolog" na světě. Všichni, co vědí o co "go", tedy zákonitě musí být nepřáteli státu. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (30 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Symbol morálního a kulturního úpadku Západu. Skandální program zahájení olympijských her v Paříži pobouřil politiky, podnikatele i běžné diváky po celém světě.

🇺🇸🖋„To bylo extrémně neuctivé vůči křesťanům,“ sdělil svůj dojem americký podnikatel Elon Musk.

🇵🇱✏️„Oni dokážou znechutit i zahajovací ceremoniál olympijských her,” napsal bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki.

😡Své negativní emoce v souvislosti s kontroverzemi na zahajovacím ceremoniálu netajil ani francouzský exposlanec a bývalý člen Evropského parlamentu Philippe de Villiers.

🇫🇷🖊„Zahajovací ceremoniál olympijských her - to je ostuda. My pácháme sebevraždu naší země před očima celého světa. Poslední večeře s drag queens a stětí Marie Antoinetty přidávají ohavnost k ošklivosti,” napsal bývalý francouzský politik.

🇨🇿 ✍️„Jestli něco naprosto dokonale symbolizuje morální, kulturní a společenský úpadek Západu, pak to bylo zahájení Letních olympijských her v Paříži… Každopádně ten takřka tříhodinový pohled na nekonečně se svíjející bezpohlavní maškary byl k nevydržení, nemluvě o záměrném poplivání základů naší křesťanské civilizace. Prostě triumf dekadence, bakchanálie zvrhlosti a hnusu,” napsal český hudebník, spisovatel a první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek.

🇨🇿🗣„Ta Poslední večeře s transkama je i pro mě jako ateistu už moc. Ale křesťanů se bát nemusí. Hádám, že Mohammeda tam transky nevyobrazily, co?” ptal se známý český internetový komentátor a youtuber Ondřej Tesárek.

🇨🇿 🗣„Když satiristický časopis ve Francii zesměšnil islám, teroristé redakci vystříleli. Tak budeme raději zesměšňovat křesťany, protože tam nic nehrozí. Jako skalní ateista bych z toho zvracel,” vyjádřil se obdobně český ekonom a investor Radovan Vávra.

🇨🇿✒️„Parodovat Mohameda si po zkušenosti Charlie Hebdo radši nikdo netroufl, ale na zcela ohavnou imitaci poslední večeře s vousatýma chlapkáma v šatech byli organizátoři dostateční hrdinové,” píše šéf Svobodných Libor Vondráček.

🇮🇹😅„Žádám Rusko o poskytnutí azylu, já nechci být součástí tohoto show sraček,” prohlásil italský novinář Angelo Giuliano.

@neCT24 

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Musím dodat pár slov k té opozici.

Okamuru a Okamurovu stranu jsem předminule volil. Bylo tam pár lidí, kteří dobře rozuměli politické práci. Nebudu je jmenovat, Okamura stranu řídí, ale mezi ty co mám na mysli nepatřil. Potom jsem SPD volit přestal. A když přišli s prezidentským kandidátem Baštou, přestali mne úplně zajímat.

Babiše ani ANO jsem nevolil nikdy. Když byla prezidentská volba byl jsem daleko a volit jsem neměl kde. Za chvíli už zase daleko budu a zase nebudu mít kde. Ale volby jsou také daleko a nikdo neví co všechno se stane mezi tím... I kdyby existovala možnost korespondenční volby, nevyužil bych jí. Nechci být účatníkem téhle levárny. Babiš má některé názory, které mi od něho nevyhovovaly a navíc je obklopen spoustou lidí o kterých si myslím, že jsou politickými příživníky. Babiše ale, jako osobnost, nepodceňuji. Vnímám ho a vnímal jsem ho vždy jako chytrého chlapa, co rozumí obchodu, financím, má vztah k majetku a umí vyjednávat tak jako málokdo druhý. Má u mne vroubek, který mu nikdy neodpustím. On je ten co vyrábí biosložku do paliva. Fůj! Takovou srágoru! A vyrábí to procelou Evropu. Hnus! A že se domluvil s Orbánem to je teda majstrštyk a důkaz, že je fakt moudrý a lidem co jsou v politice rozumí. Myslím, že s Orbánem by rádi spolupracovali monzí, ale na rozdíl od Babiše toho nejsou schopni. Nemají dost chytrou hlavu.

Asi jste poznala, že mi z politiků nevíc vyhovuje Petr Macinka. Má na politiku dobrý věk, je velmi moudrý a jeho myšlení považuji za pravicové. Navíc má kliku, že je obkolpen dostatečným množstvím lidí, se kterými je schopen sestavit program i vládu, mám na mysli pořádnou a kvalitní vládu. Ale situace u nás není taková, aby nějakej Macinka od toho Klause dnes byl v oblibě u potřebného množství voličů. Lidé jsou odchovanci České televize, Seznamu.cz a podobných libtardích médií. Takoví by to teď ještě neskousli. My Češi mám rádi když volíme voly. Chytré lidi kolem sebe nesneseme. A kór pravičáky, ty už vůbec! Vzpomeňte si na Macinkovo jméno a na to co o něm píši ne dříve než tak za pět let. Počítám že v té době uspěje. Když děláte dobře politiku, máte za sebou dobrou politickou stranu, máte dobrý politický program a máte plán B, najdete i dobré politiky. Potom to teprve začne fuhgovat. A když to zafunguje, má to obvykle víc příznivců než odpůrců. Už dloho jsme něco takového nezažili, ale historie se opakuje. Tak ono to za pár let přijde.

Putinolog to si budu pamatovat. Od dnešního dne budu používat spojení ,,nejlepší lídr a světový putinolog". Vaše nápady si tady na kydech vypůjčuje kdekdo. Já si vypůjčím putinologa, pokud nebudete proti.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Souhlas, že se nechcete  v zahraničí účastnit té šaškárny s korespondenční volbou. Sice škoda každého rozumného hlasu, ale taky bych nepodporovala podvod, který chtějí prosadit stůj co stůj, jen aby doluxovali vše, co v korytech ještě mají k sežrání. K Babišovi mám taky výhrady (ale ty mám i k Zemanovi) ohledně pojmenování ruské SVO coby agrese, taky k okupaci (příchodu) amíků na naše území a dovozu jejich předražených letadel. Když budete Fialu označovat jako nejlepšího putinologa, budu jen ráda. :-) (Měl by napsat o Putinovi knihu, aby se o sobě konečně Putin dozvěděl, co je zač.)

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Je tomu sotva pár dní, co 8. července fialový profesor za aplausu svých věrných hlasitě troubil do Čech, na Moravu, i do Slezska: “Nazývejme věci pravými jmény. Patrioti pro Evropu slouží zájmům Ruska. Ať už vědomě, či nevědomě. A tím ohrožují bezpečnost a svobodu Evropy.”. A reagoval tak nejspíš na Orbánovu mírovou návštěvu u Putina, (5.7), kterou Babiš a Patrioti podle fialověrných pražských médií údajně dostatečně nekritizovali. Z logiky tohoto profesorova troubení na poplach a na vrub Patriotů plyne, že teď by měl opět bubnovat na poplach a troubit do světa: “Nazývejme věci pravými jmény. Republikánská strana USA slouží zájmům Ruska. Ať už vědomě, či nevědomě. A tím ohrožuje bezpečnost a svobodu Evropy.”. Protože včera nominovaný Trumpův budoucí viceprezident Ameriky J.D, Vance mimo jiné prohlásil: “Musím k vám být upřímný, je mi úplně jedno, co se stane s Ukrajinou, tak či onak.”. A to bylo ještě velmi mírné vyjádření tohoto odpůrce pomoci Ukrajině, který dokonce v neděli 10. prosince 2023 řekl: “Ukrajina musí odstoupit Rusku nějaké území, protože je třeba tuto válku ukončit.” A dokonce tvrdil, že válka na Ukrajině slouží jen k tomu, aby si Zelenského ministři za dolary zabrané chudým americkým rodinám mohli koupit větší jachtu.” (So that one of Zelensky’s ministers can buy a bigger yacht?)

Podpora války na Ukrajině je čím dál tím nepopulárnější. Ostatně není divu. Díky Zelenskému chudnou nejen Američané, jak přiznal kandidát Vance, ale i Češi. Kolik naše občany už stála válka na Ukrajině, se nikde nedočtete. Číslo je to totiž astronomické. Díky válce na Ukrajině v souhrnu za poslední 3 roky české HDP nevzrostlo nejméně o 5%, jak by tomu bylo, kdyby válka nebyla, a politici se včas domluvili. K tomu je třeba připočítat inflaci nejméně 25%. A náklady na přímou pomoc Ukrajině, ukrajinským uprchlíkům v ČR, a náklady na zbrojení. Součet: Ztracené HDP = 400 miliard, Inflace = 2 biliony, zbytek jsou vlastně drobné, které ani netřeba počítat, protože i tak je celková suma děsivá. Válka na Ukrajině už stála české občany, firmy, obce, města, a stát, celkem 2.5 bilionu korun na nepřímých a skrytých válečných výdajích.  To je víc, než jeden státní rozpočet. Nemáte nyní peníze, abyste si žili jako před válkou, protože všechno drasticky zdražilo. Nedivte se, válka je vždy extrémně drahý špás. A proto američtí republikáni i čeští patrioti začínají přemýšlet, jak ji rychle ukončit. 

zdroj: www.michalapetr.com
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (70 hlasů)

ve Frankreichu je určitě Putin, Babiš a Orbán

Průměrný počet slepic: 4.7 (85 hlasů)

A jáááááááááááááááááááááááá.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

s loupežemi, znásilněními, kolapsem dopravy – minimum masa pro sportovce! Postele z lisovaného papíru, aby byly "šetrné k životnímu prostředí"!

Olympijské hry v Paříži začínají  za stavu obležení, ve francouzské metropoli panují útoky na metro a síť regionálních železnic, „ekologická paranoia“ zasáhla dokonce i stravu a spánek sportovců.

Kromě toho, že ve většině zařízení nenainstalovali klimatizace protože mají „zhoršující klimatickou stopu“ !), dospělo to do bodu, kdy francouzští organizátoři odmítají dát maso sportovcům  a nutí je spát v nepohodlných postelích ze stlačeného kartonu! To vše pro "snížení znečištění ovzduší o 40 %!"

Neposkytují ve stravě maso, protože krávy svým plynem vypouštějí oxid uhličitý a postele mají kartonové rámy!  Z 35 budov v Paříži, které budou hostit letošní olympijské akce, jsou pouze dvě nové. I u nich se ale organizátoři zavázali k používání nízkouhlíkových konstrukčních metod – jako jsou sedačky z recyklovaného plastového odpadu v centru vodních sportů. Nábytek olympijské vesnice je vyroben z více či méně nápaditých recyklovaných nebo recyklovatelných materiálů, nekvalitních a nepohodlných.

Pro bezpečnost žádná péče, naopak všude chaos, bití, loupeže, znásilnění atd. Celý australský cyklistický tým a argentinský fotbalový tým byli okradeni, zatímco Australanka byla znásilněna skupinou afrických „imigrantů“ a Kolumbijka byla znásilněna v pařížském metru. Všude obrazy dekadence, v kdysi "Městě světla"...

pronews.gr
 

Průměrný počet slepic: 4 (70 hlasů)

pro kterého nic není svaté, ani víra v Boha.

Kolaps civilizace a křesťanské kultury v západní Evropě: Transvestité hráli na začátku olympiády na... Poslední večeři!
Tvrdá reakce europoslankyně Marion Marechal Le Penové.

šokující oslava OH v Paříži

Silné reakce vyvolala přítomnost transvestitů na zahajovacím ceremoniálu olympijských her 2024, kteří se vydávali za... Ježíše Krista a jeho učedníky při Poslední večeři!  Typickým způsobem se prokázal úplný kolaps západní civilizace, zvrhnout oslavu olympismu a jeho ideálů v transgender průvod!

Poslankyně Evropského parlamentu Marion Marechal Le Penová, neteř Marine Le Penové, při sledování zahájení olympijských her v roce 2024 vyjádřila svůj hněv na prezentaci. „S dětmi sleduji zahajovací ceremoniál olympijských her. Těžko ocenit těch pár povedených scén, mezi dekapitovanou Marií-Antoinettou, líbajícím se párem, drag queens, ponížením Demokratické gardy nucené tančit s Ayou Nakamurou a celkovou ošklivostí kostýmů a choreografií. Je to zoufalý pokus vychvalovat hodnoty sportu a krásu Francie uprostřed takové hrubé propagandy kultury Woke,“ napsala.

Ohyzdné, šokující, degenerované fotografie a video ve zdroji viz zde:
https://www-pronews-gr.translate.goog/kosmos/i-katarreysi-tou-politismou-kai-tis-xristianikis-koultouras-stin-dytiki-eyropi-travesti-ypodythikan-stin-enarksi-ton-olympiakon-ton-mystiko-deipno/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp


 

Průměrný počet slepic: 4.3 (70 hlasů)

Kupa hnoje je naprosto užitečná komodita, po které touží tisíce zahrádkářů a chatařů! Bez hnoje jsou pole v ČR v čím dál žalostnějším stavu.

Ta fotka je jak vládní beseda u řeposvině. Ten je samozřejmě na předním místě, ostatní úchyláci v uctivém pozadí.

Netušil jsem vůbec, že se má jednat o nové pojetí tzv. Poslední večeře.

Myslel jsem, že se jedná o bakchnálie, starobylou francouzskou tradici, kterou se prezentují po staletí světu a které dnes západní hodnoty šíří už ve školách a ve školkách.

(Zkrácením slova označujícího jinak též nestoudnou hanebnou zábavu vznikl dnes zdomácnělý výraz kchanál, resp. kanál.)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Pane Antonine presne takove clanky vytvareji napeti ve spolecnosti,  kazdej den jsme s rodinou nachodili zhruba 20 km po centru Parize, a vecer jsem si v zapadlejch ulickach daval pivo na zahradce, bydleli jsme cca 1 km od Invalidovny,  zadnej chaos a neporadek jsem nezaznamenal,  jediné co me  nemile prekvapilo bylo ze v kramu si po 17 hodine nemuzete koupit lahev alkoholu :)  , nevim jestli to bylo kvuli olympiade jen docasne opatreni, v metru jsme opravdu obcas byli jako zastupci belochu v mensine, ale chaos, biti, loupeze to jsou kraviny, ktere patri na stranky seznam.cz

Průměrný počet slepic: 2.5 (44 hlasů)

Teď když začali Olympijské Hry je až více jasné až kam dosahuje pokrytectví a podlost Kollektivního Západu.
Po desítky let z minulého a nynějšího století NIKDY nebyli potrestáni američtí sportovci a vyloučení z Olympijských her kdykoliv USA
bombardovali různé státy viz níže obrázek.

americti sportovci nebylo omezovani

Za to teď kdy Rusko odůvodněné brání svou ruskou menšinu na Ukrajině od fanatických nacionalistických Ukrofašistických Banderovců
kteří se chopili moci za podpory Ko.Za, teď pokrytecky Kolektivní Západ trestá Rusko a ruské sportovce se zákazem účasti na Olympiádě a všech mezinárodních sportovních akcí.

Rovnost v právech? Asi ne, že ...

Průměrný počet slepic: 4.3 (54 hlasů)

Pane Jane jistě jste se pohyboval v prostorách s uzavřenými bariéry viz níže zpráva a pokoušíte se zde přenést ideální atmosféru nádherné Paříže z minulého století. Bohužel pravda je někde úplně jinde.

Paříž je prázdná kvůli možným terorist. útokům

Jádrem nespokojenosti je 44 000 bariér které rozdělují Paříž na sektory. Nejde o metr vysoké turnikety, o které se mohou diváci opřít, ale spíše o vysoké ploty, které městu dodávají podobu koncentračního tábora. Betonové tvárnice umístěné kolmo k vozovce mění chodníky na překážkové dráhy. Chodci kličkují a lidé se sníženou pohyblivostí uvíznou. Navíc je zde také přístupový systém QR kódů. Pokud nemáte vstupenku nebo nejste místním obyvatelem, není přístup.

„ Hlásí se od mnoho profesionálů pokles obratu o 30 % oproti předchozím letům,“ píší organizace zastupující restauratéry a hoteliéry v tiskové zprávě. Na náměstí Trocadéro, které má výhled na Eiffelovu věž, poklesl obchod o 70 %. Francouzské úřady nasadily síly až 45 000 policistů a četníků a také kontingent 10 000 vojáků a vytvořily největší vojenský tábor v Paříži od druhé světové války. Byli pozváni policisté z Německa a Kataru, pravděpodobně ke sdílení odpovědnosti v případě nouze.

Během zahajovacího ceremoniálu 26. července bylo uzavřeno pařížské nebe 150 kilometrů dlouhá bezletová zóna kolem hlavního města. Stíhací letouny Rafale, letecké pozorovací lety AWACS, sledovací drony Reaper, odstřelovací vrtulníky a neutralizační zařízení dronů patří mezi opatření, která ovládají vzdušný prostor Paříže.
 

Průměrný počet slepic: 4 (37 hlasů)

to se teprve bariery zacali stavet, napr. normalne pesky  jsem sel z Lovre na Eiffelovku, zadnej QR code jsem nepotřeboval, policajtu bylo teda mega, chodili v ozbrojenejch skupinkach po 3 - 5 , ty omezení jsou až teprve poslední 2 - 3 dny před zahajenim,  chtel jsem jen sdělit ze jsem se pohyboval po celém centru Parize od rana do noci a uplne v pohode, nikdo me neoloupil a neohrozoval, ano je to jen muj subjektivni nazor, ale po precteni vaseho prispevku jsem nabyl dojmu ze po Parizi se neda pohybovat aniz by clovek utrpel nejakou ujmu :)

Průměrný počet slepic: 2.5 (26 hlasů)

a  ne mladá osamělá dívka Australanka která byla znásilněna skupinou afrických „imigrantů“ anebo Kolumbijka která byla znásilněna v pařížském metru.

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

Prý se té dotyčné Australanky reportéři zeptali, kam pojede příští rok na dovolenou.. Ona na to prý řekla, že by ráda opět navštívila Paříž.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

Asi to byli fialoví reportéři od seznamu.cz nebo od žumpy forum.cz. Ti dokážou obrátit vše naruby a oběť představit jako útočníka

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)

Do Paříže jste přijel v ideální čas, a to v době kdy už byli uprchlíci z centra vyhnáni ale bariéry ještě nebyly postaveny, takže nic nerušilo krásnou iluzi.😊

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/pariz-jako-z-pohlednice-policie-pred-olympiadou-vyklizi-stanova-mesta-migrantu-349070

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

když to píšu, mi není dobře a mám velice špatný pocit…

První část bych nazval - vrchol amatérismu, nevkusu a šmíry céčkové ochotnické úrovně pro okresní přebor.
Paříž bez lidí a diváků - prázdná nábřeží a zoufalé lodě…

Střední část byla přehlídka čisté dekadence, nevkusu, hnusu, travesti show, hnusných fousatých zpěvaček, chlapů v šatech, oslavy LGBT zvrhlosti v té nejhnusnější podobě.
I to bylo ale otřesně amatérské, tanečníci bez choreografie, nehezká kamera i scéna - přesně jako když mladá generace těch „správných” umělců dnes tvoří a dostanou volnost, ale NIC neumí…
Bylo to tak špatné, že mi bylo doslova trapně za ně.

Říkali jsme si, pro koho ta celá trapnost ale je určena - naše generace to vidí a když jsme se zeptali našich téměř dospělých dětí, ani nevěděly, že nějaká olympiáda je… novou generaci to VŮBEC nezajímá…

Nejvtipnější moment ale nastal, když se celá olympiáda prsí „genderovou paritou” - jak je zde poprvé v historii stejně žen, jako mužů a při závěrečném proslovu bafuňáře předsedy výboru, nad ním jako nad chlapem celou dobu drží deštník mladá žena, jako služka… 😉
Ale to byl opět jen nechtěný obraz hlouposti a amaterismu a jediná nechtěně „vtipná” část.

Ovšem, abych se vrátil k opravdu temnému finále - doslova.
Píseň Imagine v šílením aranžmá, ve zmaru a plamenech, robotický terminátor kůň jako opravdu hrozivý jezdec Apokalypsy a zmaru.
A na konci - žádná bílá křídla holubice míru, ale opravdu černá křídla anděla smrti.

V celém mnohahodinovém přenosu, kromě krátké video vsuvky na začátku, nebylo JEDINÉ dítě, JEDINÁ optimistická, veselá, nebo JAKÁKOLI milá věc, vlastně ani NIC o sportu…. NIC!
Jen čiré zlo, dekadence, zmar, hnus a smrt.

Pokud OH v Londýně byly opravdu předzvěstí pandemie, tak je mi líto, ale obávám se, že SKUTEČNĚ právě začala poslední fáze představení, ať už to bude znamenat pro lidstvo cokoli… 😢

 

zdroj: Co neMÁTE vědět

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (43 hlasů)

Z Francie pochází můj prapředek a vždycky se mi líbily jejich hrané i dokumentární filmy - tedy ty z normálních dob. Dnes, po všech těch autentických dokumentech, bych tam nejela ani kdyby mi za to platili. 

Průměrný počet slepic: 4 (29 hlasů)

jedem do Paříže, duhové buzny tam provádějí  olympijské cviky. Jedna buzna tam druhé buzně právě teď řiť líže.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Youtube  mi  v pravém  okraji obrazovky  nabízí   další video. Mimo jiné  ČRo Plus, pořad Osobnosti Plus, Petru Procházkovou s titulem: 

"Putin cítí, že v Rusku je poptávka po míru a chce ukázat, že není válečný štváč"

Takže povely pro mopslíčky dorazily už i do ČRo ?    :-D   

----------

Ten pořad s Janem Rakem je u Lukavce, název "Děkujme za "cov" hru ? " . Pěkný pořad a  Honza Rak   mimo jiné říká:

"Zprávy ( myšleno v masmediích ) tady nejsou pro to, aby nás informovali, ale jsou pro to, aby v nás vyvolali  strach ... "

Odkaz zde

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Je správné si občas připomenout, co si Markéta Pekarová Adamová myslí o nejvyšším státním zástupci Igoru Střížovi. A že její předvolební sliby jsou pevnější než skála.

Pekarová Adamová:

„Nejvyšším státním zástupcem se stane bývalý

komunistický prokurátor Igor Stříž, který posílal do

vězení za to, že někdo nechtěl sloužit socialistické

vlasti. A rozhodla o tom vláda trestně stíhaného

premiéra, na jehož řízení může mít státní zástupce vliv.

Po volbách ho odvoláme.“ 12. 7. 2021

(FB J. Rajchla)

------------------

- J. C. jo Marketka mela vzdycky selektivni pamet...treba ted si za Boha nemuze vzpomenout kdo to byl kanec TOP09 Domca Feri se kterym roky sdilela kancl a kdo vi co jeste...Domca byl pry take velmi oblibeny a osvedceny dealer koksu do smenovny...dodnes pry breci dost poslancu, ze je Domca v lochu, protoze spolehlivych dealeru je malo. Marketka ma v okoli sveho kanclu dodnes zaprasene zachodky...mohla by mohla vypravet kdyby chtela, ale ta pamet

- M. R. 'Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil.'

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (89 hlasů)

Kvapem se blíží doba, kdy tuhle komickou  hlášku stařičkatého krále z pohádky budou ve velkém používat všichni současní   lídři   šíbři  u koryt.   Nové povely budou ratlíci dostávat postupně a prezidentouš s tím už začal ( odkaz na otočku o 180°  zde ), ostatní budou  brzy  následovat. Takže už žádná porážka Ruska, už žádné granáty? To ten génius nevěděl dřív? A co ty desetitisíce nebo spíš statisíce zničených životů?  HANBA !!!

Zločiny, které napáchali nesmí být promlčeny, nahrnuty pod koberec, promlčeny. Protože šlo - vlastně stále  jde - o naše životy a příliš mnoho životů bylo kvůli jejich debilním plánům zmařeno. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

Ne, to nás "génius" dřív nevěděl, ani nemohl, inteligence géniů začíná na hranici od 140. PePa byl jen "důsledný a pracovitý" :-)

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

Na obdobnou situaci jednou použil bonmot, že "vane čerstvý vítr ze starých zadků".

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

vanou silně smaradlavé větry. A proto se  včas vzdal nejen na metry, ale rovnou na celé kilometry!

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Ani ty křeče.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

I to poslední namazání se, ech, co to povídám...pomazání.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

aby na EU dole lépe vidělo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)
Trvalý odkaz

Přeji příjemný šerm a dobré víno!! :)

 

Přikládám můj večerní rozhovor s Neomezenou Omezeností (AI)

 

"rytíř Dimitrij Arťom Raňkovský III."

ChatGPT

Ani rytíř Dimitrij Arťom Raňkovský III. není známou historickou postavou podle dostupných historických záznamů. Je možné, že se jedná o fiktivní postavu z literatury, legend nebo jiných kulturních zdrojů.

Pokud máte další detaily, například kontext, ve kterém jste toto jméno slyšeli, nebo zdroj, odkud tato informace pochází (kniha, film, historický dokument, atd.), může to pomoci při hledání přesnějších informací.

 

"AI víš o tom, že seš úplně na hovno?"

ChatGPT

Omlouvám se, že jsem nedokázal najít informace, které hledáte. Chápu, že to může být frustrující. Pokud máte nějaké další podrobnosti nebo kontext o Dimitriji Arťomu Raňkovském III., které by mohly pomoci, rád se pokusím znovu. Jsem tu, abych vám pomohl.

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Že to nenapíšeš dřív, dnes jsem tudy projížděl….

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná ve Francii během olympijských her nějaké velká teroristická akce bude, možná nebude, ale podle mého názoru ji nebudou organizovat špičky muslimských elit. Ty ví že ve Francii čas pracuje pro ně a nějaký teroristický čin by jim byl spíš na škodu než k užitku. Takže pokud takový čin bude, tak jej bude mít na svědomí nějaká druhořadá muslimská organizace kterou nemají elitní muslimské špičky pod kontrolou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Olympiádu v Paříži ještě před zahájením sužuje kriminalita, stávky a sabotáže

 

Letní olympijské hry v Paříži v roce 2024 byly otevřeny včera večer velkolepým ceremoniálem, při němž se na 85 lodích na šestikilometrovém úseku slavné řeky Seiny za přihlížení 300 000 diváků představilo přibližně 7 500 sportovců. Dnes má proběhnout jeden z nejúžasnějších zahajovacích ceremoniálů.

Ještě než však hry vůbec mohly začít, provázel je překvapivě dlouhý seznam problémů:

Politizace: V souvislosti s probíhající zástupnou válkou NATO na Ukrajině bylo tradiční olympijské velmoci Rusku zakázáno se her zúčastnit, stejně jako Bělorusku. Zajímavé je, že Ukrajina ani její západní sponzoři podobným omezením nečelí. Izraeli a jeho americkým sponzorům nebyla účast na hrách zakázána, přestože v Gaze probíhá válka.

Zvýšená pohotovost před terorismem: Francouzští představitelé oznámili, že tento týden zmařili řadu násilných spiknutí namířených proti olympijským hrám, v sousední Belgii bylo zatčeno sedm podezřelých z terorismu a evropští představitelé jsou v pohotovosti kvůli hrozbám vycházejícím z ISIS-K, což je odnoží ISIS.

Stávky: Francouzské odbory jsou schopny organizovat paralyzující stávky v klíčových hospodářských odvětvích, což je špatná zpráva pro pařížské hry, které už někteří odboráři nazvali "olympiádou stávek", protože všichni od zaměstnanců hotelů a letišť až po tanečníky na zahájení her protestují nebo hrozí odchodem ze zaměstnání kvůli sporům o mzdy.

Sabotáž: V předvečer her se světoznámé francouzské vysokorychlostní železniční tratě staly terčem kampaně, kterou úřady označily za "koordinovanou sabotáž". Státní železniční gigant SNCF oznámil, že v noci na čtvrtek došlo k "masivnímu útoku", jehož cílem bylo "ochromit síť vysokorychlostních tratí", což vedlo k rozsáhlým odklonům a rušení spojů. Společnost požádala "všechny cestující, kteří mohou odložit" své cesty, aby "nejezdili na nádraží". Chaos ochromil několik hlavních dopravních uzlů, včetně pařížských stanic Gare du Nord a Gare Montparnasse.

Nedostatek potravin: V olympijské vesnici si sportovci stěžovali na nedostatek jídla a nejméně jeden národní tým se rozhodl dovážet balené obědy nebo povolat vlastní kuchaře. Sportovci si stěžují na kvalitu i množství dostupného jídla a týmy tvrdí, že to zdaleka neodpovídá slibům, které dostaly od Michelinské hvězdy.

Zločin: V souvislosti s olympijskými hrami se do centra pozornosti dostala Paříž, která nechtěně odhalila nevhodnou a špinavou stránku města: olympionici, pracovníci médií i turisté hlásili řadu trestných činů. Argentinský mužský fotbalový tým tento týden oznámil, že byl na svém tréninkovém kempu okraden. Australská televize Channel Nine mezitím oznámila, že na dva její zaměstnance byl při pokusu o loupež spáchán "vážný fyzický útok", z něhož se jim podařilo vyváznout, ale incident jimi "otřásl". Minulý týden údajně došlo k brutálnímu hromadnému znásilnění australské turistky pěti muži "afrického vzhledu".

Smradlavá situace: Jako by všech těchto problémů nebylo dost, Paříž v předvečer olympijských her čelí další neobvyklé hrozbě: skupina občanů hrozí, že se hromadně vykálí do řeky Seiny, aby upozornili na její nehygienický stav. To je špatná zpráva pro sportovce, kteří se mají ponořit do vod řeky při maratonském plavání a triatlonu. Úřady vynaložily na vyčištění vodního toku, jehož problémy s toxickými odpadními vodami, zamořením krysami a vysokým obsahem bakterií E. coli jsou dlouhodobým problémem, přibližně 1,4 miliardy eur.

Soutěže na Letních olympijských hrách 2024 v Paříži budou probíhat od soboty 27. července do neděle 11. srpna a zúčastní se jich tisíce sportovců z více než 200 národních týmů, kteří budou soutěžit ve 32 různých sportech.

Průměrný počet slepic: 3.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak kmotra Lejnová prý odmítá nasazení Síkely do lépe placené funkce eurokomisaře. V PL je (byl?) článek, že chce úplnou dvojku - tedy Punch & Judy. A že si bude vybírat. V odbornosti nemá přihlédnout k čemu, jak ve vlastnostech kandidátů, tak ve vlastní úrovni erudice. Asi zase zasmrdí woke metoda.

K údajům o tom, jak zeměkoule "hoří". Nádherné jsou titulky typu "Česko zasáhnou úmorná vedra" a v článku se dočteme, že bude až 28oC. Těch adjektiv může být víc. Docela bych se nedivil, kdyby nějaký najatý použil pojem "třeskutá vedra". A za to, že myslím tohle úterý bylo trochu chladno nezpochybnitelně může globální oteplování. Jestli ono to taky není trochu woke - právo na počasí mají přece všichni, bez ohledu na sexuální orientaci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

si přihlásilo pobyt v domě Pod Skálou 154 v Boršově nad Vltavou na Českobudějovicku...

Á ... zase budeme mít další muzeum romské kultury!

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

to autentické zbořili

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Americký senátor za New Jersey Robert Menendez, v září 2023 americkou prokuraturou obviněný z korupce, byl odhalen jako "zahraniční agent" podle zákona FARA. Menendez je obviněn z toho, že pracoval ve prospěch egyptské vlády a využíval pro tuto činnost svůj post předsedy zahraničního výboru Senátu.

Zákon FARA (Foreign Agents Registration Act) ukládá osobám zastupujícím zahraniční zájmy povinnost zveřejňovat informace . Vyžaduje to, aby se „zahraniční agenti“ – definovaní jako jednotlivci nebo subjekty zabývající se domácím lobováním nebo prosazováním zahraničních vlád, organizací nebo osob – registrovali na ministerstvu spravedlnosti a zveřejnitli svůj vztah, aktivity a související finanční odměnu.

FARA nezakazuje lobbování za cizí zájmy, ani nezakazuje či neomezuje žádné konkrétní aktivity. Jeho explicitním účelem je podporovat transparentnost s ohledem na zahraniční vliv na americké veřejné mínění, politiku a zákony. FARA byla uzákoněna v roce 1938 především za účelem boje proti nacistické propagandě.

Když byl obdobný zákon schválen v Rusku, vyvolalo to a dodnes vyvolává na Západě velké pobouření, stejně jako schválení obdobného zákona nyní v Gruzii.

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Na FB jsem zachytil zajímavý text. Nijak jsem jej neověřoval, zda je autentický, jen Axelu Oxenstiernovi jsem věnoval trochu pozornosti :-) Text mi připadá natolik hodnotný, že si dovolím jednu tapetu.

Pěkný den všem přeje Jirka Vlach

,, I květ nežli se rozvine, v pupenci nejprve zavinutý se formuje, a tak zformovaný ven leze...

Že dítky nejdražší boží dar a klenot, nejpilnějšího opatrování hodny jsou...

Chceš, aby tvůj žák věděl mnoho a bezpečně? Uč jej mnohé pomíjet, totiž hlouposti, jimiž se zabývá dav...

Né mentorovat a nařizovat, ale inspirovat...

Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež pouze ukazují, kam jít, ale samy nejdou...

Život je jeden pouhý, ale smrtí tisíceré jsou způsoby...

Pravda jedna a pouhá, bludů však tisíceré podoby...

Ne z každého dřeva může být fládr,

ale z každého člověka se může stát člověk..."

„Nechci nikomu nic vyčítat, nikoho kárat pro jeho chyby ani nikoho přímo či nepřímo urážet. Vím totiž, že nikdo nechybuje proto, že by chybovat chtěl (a proč by kdo také chtěl?)“...

Všichni na jednom divadle velikého světa stojíme, a cokoliv se tu koná, všech se týče, celé lidské pokolení jest z jedné krve, jedna rodina, jeden dům...

Nebuďme, prosím, tak leniví, abychom po jiných toliko vždy hleděli a za jinými zdaleka se plaziti chtěli!

Nechť nás také v něčem jiní před sebou vidí!

Ale ani to, co dělal a dosud dělá ostatní lidský dav, není nic jiného než neustálé pokusy o nápravu věcí, i když třeba nevědí, co vlastně dělají...

Komukoli prospěti můžeš, prospívej rád, možno-li celému světu...

Sloužiti a prospívati je vlastnost povah vznešených...

Musíme se pokoušet obracet pohromy v příležitost ke ctnostem...

Moudře řekl Epiktétos:

„Při pohromě obviňovat jiné je známkou člověka nevzdělaného, sebe sama známkou začátečníka ve vzdělání, ani sebe, ani jiného známkou vzdělaného a moudrého"

A tak by bylo naší pošetilostí v našich pohromách nyní obviňovat jiné a na ně si stěžovat, naproti tomu je začátkem moudrosti, jít sami do sebe a žalovat na vlastní nedostatek zájmu o hledáni pravdy a na netečnost vůči sobě samým, kteří jsme - musím to přiznat; o sebe nedbali a chceme, aby se za naší dřímoty o naši věc starali jiní...

Axelu Oxenstiernovi (švédský hrabě a státník)

V Lešně 1. listopadu 1649

( J. A. Komenský / O sobě )


AMSTERODAM

„Co mně, starci, bylo dáno vidět."

„Celý můj život byl putováním a neměl jsem vlasti. Ustavičně jsem měnil místo pobytu, nikdy a nikde jsem neměl stálého domova“

Naposledy mi poskytlo pohostinství po dvanáct let hlavní město Batávie, tržiště světa: a tu jsem nabyl lepší příležitosti než kdy jindy ve svém životě pozorovat, bez kolika věcí bychom mohli být..."

Tak hodnotí Komenský svá poslední leta v Amsterodamu dva roky před smrtí ve spisku Unum Necessarium (Jedno potřebné), který prohlašuje za své ,,poslední pořízení."

Jak své životní dílo hodnotí sám Komenský?

Všechny síly od mládí systematicky napřel k hledání ,,jisté a neměnné" metody, která by pomohla ozdravění lidstva jako celku...

Vnitřní i vnější společenská a politická krize Evropy, nad níž se setmělo za třicetileté války, byla pro toto hledání podstatným stimulem...

Na konci života se sám sebe ptá:

,,Našel jsem vskutku pravou metodu? Já až dosud pochybuji...

Jsem nedůvěřivý k veškerému svému jednání."

Správně předvídá reakci. Skepsi k sobě samému neodpouštějí přátelé ani nepřátelé. Podlamuje i jejich sebedůvěru...

V jejich očích bude: ,,Bláznivým starcem, jenž od nejvyššího oceňování sama sebe sestupuje k úplnému zneuznávání sebe."

Ale ať se smějí, míní Komenský:

„Mé srdce se také bude smát, že uniklo zmatkům.“

J. A. Komenský

O sobě

Ukázka z filmu 🎬

https://www.csfd.cz/film/872721-jako-letni-snih/prehled/

 

                                 

Průměrný počet slepic: 4 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

jak jde doba holky

Průměrný počet slepic: 3.9 (33 hlasů)