Místo míru...

Autor

Dnes začíná ve Švýcarsku ten slavný mírový summit o Ukrajině, kde skoro nikdo nebude. Čína tam nikoho neposílá, Biden tam nepřijede, Saúdové se nechali slyšet, že se na to mohou vykašlat a tak tam vlastně budou jen Ukrajinci a představitelé evropských zemí, kteří tam budou rozebírat, jak to udělat, aby Rusko opustilo všechna zabraná území Ukrajiny i Krym, protože tohle Zelenský slíbil svým občanům a přesně tohle slíbil Fiala i nám.

Víte, já chtěl dneska psát o zemědělství, protože jsem ho teď dlouho zanedbával, ale článek o den odsuneme, protože se stalo něco, co podle mě stojí za prokydání. Putin v předvečer summitu dal vlastní návrh mírových podmínek:

Moskva okamžitě zastaví palbu a vyhlásí svou připravenost k jednání poté, co Kyjev stáhne své jednotky z území nových oblastí Ruska.

Druhou podmínkou pro jednání je prohlášení Kyjeva o opuštění svých záměrů vstoupit do NATO.

Pro mírové urovnání Rusko také očekává neutrální, nezařazený, bezjaderný status Ukrajiny, její demilitarizaci a denacifikaci.

Konflikt nebude zamrazen, ale ukončen.

Samozřejmě musí být stanoveny základní dohody o mírovém řešení ukrajinské krize, navrhuje se zrušení sankcí proti Rusku.

Rusko tímto předkládá další skutečný mírový návrh, ale pokud Západ a Kyjev odmítnou, pak bude odpovědnost za krveprolití na nich.

Moskva si je vědoma své odpovědnosti za stabilitu ve světě a potvrzuje svou připravenost k dialogu se všemi zeměmi.

Nevím jak to působí na vás, ale podle mě bude tento ruský návrh tady na Západě posouzen tak, že Rusku teče do bot, když už „nechce obsadit celou Ukrajinu, celé Pobaltí, celé Polsko a celou Evropu.“ Protože tohle nám pořád dokola meldují u Šafra, ne? Rusko se na Ukrajině nezastaví. Mužici jsou sice slabí, neschopní, bojují polními lopatkami, dochází jim nafta i munice, ale za chvíli se objeví na Moravě, pokud přestaneme podporovat Ukrajinu.

Jediná cesta k míru je ukrajinské vítězství. Vyhnat ruská vojska z celého ukrajinského území včetně Krymu. Loni se to sice u Robotyne úplně nepovedlo, ale to nebudeme zdůrazňovat. Maršál Petrla dobře ví, že čas pracuje pro Západ, Ukrajina nemá skoro žádné ztráty a už brzy budou připraveni na další ofenzívu.

Putin teď najednou před celým světem říká, že mu stačí ty čtyři regiony na Donbasu a Krym. Že je ochoten okamžitě zastavit palbu, pokud na to Ukrajina kývne. Samozřejmě, Ukrajina bude neutrální, žádné NATO, žádné nácbataliony, ale dál ruská vojska nepůjdou. To je pro Šafra jasný důkaz slabosti a pro Foltýna jasný důkaz, že podpora Ukrajině byla správná, protože agresor je už skoro na (těch svých polních) lopatkách. Geniální strategie Západu spočívala v tom, nechat Rusko vykrvácet.

Dá se to tady u našich Fialů, Macronů, Scholzů a Tusků posoudit jinak, než jako jasný důkaz, že Rus mele z posledních sil? Myslíte, že si z toho někdo vezme, že je to poslední varování ruského medvěda, že buď toto a nebo bude doopravdy zlý? Může to tady na Západě někdo posoudit jako vstřícnost a nikoliv jako slabost?

Zdá se, že na rozuzlení nebudeme čekat dlouho. Dostali jsme poslední varování před ofenzívou? Nebo jsme dostali poslední varování před taktickými jadernými údery? Nebo už je nám to vlastně jedno? Pavel Šik správně napsal, že kdyby ruské válečné lodě připluly na Kubu loni, tak si všichni stavíme na zahradě protiatomový kryt. Letos už je nám to tak nějak putna (nebo putina). Jsme v tiché agónii. Globalizace je blbá v tom, že není kam zdrhnout. Stejně vás vrátí zpátky a pošlou do mlýnku na maso.

Přemýšlím o Putinových slovech o hustě osídleném území v Evropě. Stejně tak přemýšlím o tom, že dá zbraně třetím zemím k útokům na Západ. Ne, to nemusí vůbec znamenat, že Jemenci budou střílet na lodě v Rudém moři. To také může znamenat, že islamisté v Evropě dostanou lepší trhaviny. Teď, když má Macron před volbami, Scholz je neoblíbený a Orbán si v NATO vyhádal výjimku, aby Maďaři nemuseli na Ukrajinu, teď už chybí jen nějaký povedenější teoristický útok než když jeden Kolumbijec zapaluje v Praze autobus. Byl sám a bez kompliců, ale ruská stopa u něj existuje. Představte si tu radost – našli mu v pasu ruské razítko, to je jasná ruská stopa.

Vždycky jsem přemýšlel, jak se mohlo stát, že Židé takřka bez odporu nastoupili do dobytčáků a nechali se odvézt na zplynování. Ale už tomu začínám rozumět. Nejprve je prostě unavili. Dělali to salámek po salámku, krůček po krůčku jim to zhoršovali, až už nezbyla žádná vůle se bránit. A pokaždé jim nechali kousek naděje. Jen malý kousíček… aby měli pocit, že to ještě dobře dopadne.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (380 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

jestli Američanům po tom, co se jim z hledáčku u Kuby ztratila ruská jaderná ponorka a pak se zase nečekaně objevila na úplně jiném místě docvakne, že by měli raději začít jednat, dokut je ještě Rus relativně v klidu..

Průměrný počet slepic: 4.7 (119 hlasů)

Jen jestli to vůbec chtějí... Od začátku se bohužel snaží o opak, kořeny jsou hluboko a pořád mají asi tu vidinu Ruského bohatství, a to jim totálně zatemňuje...

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

co z těch debilů ve Švajcu vyleze 😁 to zase bude tragikomedie.

Průměrný počet slepic: 4.8 (88 hlasů)

Oni melou pořád to svoje - že vyhrajou a rozeberou si Rusko - do omrzení, až těm svým blábolům nakonec uvěřili..

A Putin se mezi tím snaží zachránit Ukrajincům jejich zemi i s nerostným bohatstvím..

Průměrný počet slepic: 4.8 (101 hlas)

In reply to by LaCasita

Trvalý odkaz

jak bude Fiala obnovovat Luhansk 😁

Průměrný počet slepic: 4.9 (96 hlasů)
Trvalý odkaz

Putin přišel v předvečer konference ve Švýcarsku se vstřícným návrhem.


Scott Ritter, 14.6.2024,
https://sputnikglobe.com/20240614/scott-ritter-west-has-to-decide-whether-it-wants-peace-after-putins-ukraine-proposal-1118954410.html

Jasný a spravedlivý mírový návrh ruského prezidenta Vladimira Putina učinil nadcházející ukrajinskou konferenci ve Švýcarsku nesmyslnou a zahnal NATO do kouta, řekl bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty Scott Ritter.
Prezident Vladimir Putin na setkání s nejvyššími diplomaty na ruském ministerstvu zahraničí v Moskvě nastínil další návrh, jak ukrajinskou krizi jednou provždy vyřešit, a dal tak jasně najevo, že Moskva nemá zájem na zmrazení či odložení konfliktu.
Podle prezidenta je Rusko připraveno zastavit palbu a zahájit jednání, jakmile se Ukrajina začne stahovat z Doněcké a Luganské lidové republiky a Záporožské a Chersonské oblasti v rámci svých administrativních hranic a oficiálně se vzdá plánů na vstup do NATO. Kromě toho Rusko požaduje, aby Ukrajina přijala neutrální, neangažovaný a nejaderný status.
"Jsme připraveni zítra zasednout k jednacímu stolu," řekl Putin.
Podle bývalého zpravodajského důstojníka americké námořní pěchoty Scotta Rittera je Putinův nový mírový návrh geniálním tahem.
"Mírová konference [Západu] ve Švýcarsku [od 15. do 16. června], která nikdy neměla uspět, má nyní zcela jiný úhel pohledu," řekl Ritter. "Nyní se bude jednat o ruské mírové iniciativě. Už se nebude mluvit o Zelenského nereálném očekávání, že Rusko opustí nová území. Západ nyní bude říkat, co s touto nabídkou? Můžeme tuto nabídku splnit? Summit NATO už nebude o tom, jak se rozšíříme, jak se zvětšíme. Bude o tom 'Co uděláme s ruskou mírovou nabídkou? To staví Západ před dilema. To je přesně to místo, kde je Rusko chce mít."
Ritter zdůraznil, že Rusko neusiluje o příměří ani o zmrazení konfliktu, aby se později ještě více rozhořel: "Rusko usiluje o řešení konfliktu. Chtějí skutečný mírový plán." Plán vychází z istanbulského komuniké z roku 2022 a zároveň zohledňuje realitu na místě, poznamenal bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty.
Plán navržený Vladimirem Putinem rovněž splňuje původní cíle zvláštní vojenské operace zahájené 24. února 2022, tj. demilitarizaci a deonacifikaci, pokračoval vojenský expert.

"K demilitarizaci dojde prostřednictvím procesu vyjednávání. Když se Ukrajina zaváže, že nebude členem NATO, vyřeší se tím řada otázek, například co dělat se vším tím vybavením NATO, které Ukrajina nashromáždila. Už ho není potřeba. Půjde pryč. Stejně tak i poradci NATO. Demilitarizace tím bude provedena."
 

"Denacifikace... Vladimir Putin dal jasně najevo, že Volodymyr Zelenskyj není politickou budoucností Ukrajiny. Stejně tak jím nejsou pravicové politické strany, které vyprodukovaly organizace nacistického typu, jako je Pravý sektor, Svoboda, Azov a další polovojenské a vojenské organizace napojené na neonacisty. S těmi bude samozřejmě nutné skoncovat. Ale kdo s tím skoncuje? Rusko Ukrajinu neokupuje. Bude to součástí poválečné politické přestavby, restrukturalizace Ukrajiny. A opět, jakmile Ukrajina ustoupí od NATO a zaujme pozici skutečné neutrality, změní to vnitropolitickou dynamiku uvnitř Ukrajiny, posílí to politické subjekty, které by jinak byly potlačeny, opozici, kterou se Volodymyr Zelenskyj snažil po mnoho let umlčet," vysvětlil Ritter.
 

Vojenský veterán poukázal na to, že ruský prezident dal také jasně najevo, že pokud budou návrhy ignorovány, vojenská konfrontace bude pokračovat a budoucí požadavky na mír mohou být velmi odlišné.
"To se může týkat Oděsy, Charkova a dalších otázek tohoto druhu," usoudil Ritter. "Myslím si však, že Rusko zde hraje velmi inteligentní tah. Tím, že Rusko navazuje na jednání, která již proběhla v roce 2022, ukazuje, že nezměnilo kurz. Dává Západu ještě jednu šanci přijmout mír za oboustranně výhodných podmínek. Doufejme, že tentokrát do Kyjeva nepřiletí [bývalý britský premiér] Boris Johnson, aby Volodymyru Zelenskému řekl: "Odstup, nepřijímej mír". Bude to však vyžadovat, aby se přizpůsobilo nejen Rusko, ale i Západ."
Ritter nepochybuje o tom, že Zelenskij skončí, pokud bude ruský mírový návrh přijat. Přesto podle něj vyvstává otázka, zda vedení NATO, které již značně investovalo do neustálého krveprolití na Ukrajině, dohodu přijme.
"Přijetím tohoto míru se NATO v předvečer summitu NATO v létě dostává do úzkých," řekl Ritter. "Co má NATO dělat? Myslím, že Vladimir Putin zde učinil velmi inteligentní krok. Nyní přenesl břemeno na Západ, aby se rozhodl, zda chce mír? Chtějí se pustit do vojenské modernizace za stovky miliard dolarů, do reorganizace, která je založena na něčem, co je falešné, na hrozbě Ruska, která dnes prokazatelně neexistuje?"
Podle vojenského analytika je nyní míč na straně Západu. "Nyní uvidíme, jak Západ zareaguje," uzavřel.
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (147 hlasů)

Dnes (vlastně včera večer) jsem sem dal článek Scotta Rittera o čerstvém mírovém návrhu prezidenta Putina, byl to jeho příspěvek k dnes zahájené konferenci ve Švýcarsku. No pravděpodobnost, že by jím tam zabývali je mizivá. A šance na to, že by na návrh přistoupili je prakticky nulová. 
Přede třemi dny jsem dával na VK část článku od Pepči Escobara "Životu nebezpečné léto", Pepča byl vždy dost optimistický, ale tentokrát varuje před možným vypuknutím války "mezi druhým týdnem července a koncem srpna". Dnes se tady objevil článek o vyjádření srbského prezidenta Vučiče, který předpovídá válku někdy na říjen. Celý přepis jeho rozhovoru v češtině je na:
Možná to mají z Petrohradu ze SPIEF-24, asi tam oba byli.
Já doufám, že se tomu vyhneme, že Západu dojde, že nemá šanci. Jsem v tomhle optimista. Ale samozřejmě nic vyloučit nemůžu. Člověk může být optimista, ale neměl by být lehkomyslný. Varování tady je, můžu věřit, že se nenaplní, ale měl bych se zařídit tak, abych si ulehčil situaci, kdyby se nedej bože naplnilo.
 
Všichni víme jaký je současný systém u nás, většina lidí nakupuje všechny potraviny v supermarketech, doma většina z nás nemá téměř žádné zásoby.
Přičemž celý prodejní systém je postaven na včasném dovozu zboží z centrálních skladů. Ani supermarkety nemají žádné skladovací prostory, jede se s minimálními rezervami. Pokud je normální situace funguje to, ale pokud dojde k problémům, budou se tyto problémy šířit jako lavina. Jak sněhová koule kutálející se s kopce, kterou nabalený sníh zvětšuje do obřích rozměrů. Toto není systém do problematické doby!
 
Scházíme se tady denně, kecáme o věcech, které nemůžeme ovlivnit. Co se jednou pobavit o věcech praktických, které každý ovlivnit můžeme.
Co se asi stane, když zaběhnutý systém nějakým zásahem z venčí se dočasně zhroutí. Jak rychle jej vláda bude schopna znovu, třeba v nějaké méně komfortní podobě zprovoznit. Asi bych neočekával zázraky.
 
Když se zadrhne dovoz zboží do supermarketu, tak pečivo dojde ještě týž den, jakmile lidé pochopí co se stalo, bude příští den všechno potřebné zboží vykoupeno. Co by mohlo být dál? Kolik dnů hladovění zradikalizuje určité skupiny lidí až k násilí?
 
Začal bych se čistě prakticky bavit o tom, jaké zásoby a čeho si může rodina udělat, aby přežila počáteční rozpad systému.
Takže tady nahazuji tohle téma, jen pro případ, kdyby se to náhodou stalo, aby jsme alespoň my, co jsme schopni si uvědomit předem dopady, byli trochu připraveni. A vyvarovali se hrůze, která by asi nastala. Ono by se to po čase, po počátečních hrůzách, snad nějak vyřešilo, třeba lístkovým systémem.
Pojďte zauvažovat, na jak dlouho by měla vystačit domácí "železná" rezerva. Co by měla obsahovat, jaké druhy potravin, aby měly co nejdelší expirační dobu. Jaké potraviny se dají konzumovat za studena, pro případ, že by ještě nějakou dobu nešel proud. Jak s pitím a kolik? I vodovod by mohl vyschnout. Atd.
Prosím, pojďte na toto téma otevřít seriozní diskuzi.
Nechci vyvolávat paniku, chci jenom zauvažovat nad tím, jak se připravit na "přežití", kdyby se situace doopravdy výrazně zhoršila.
Průměrný počet slepic: 5 (38 hlasů)

Již mnoho roků existuje skupina lidí, kteří žijí ve skálopevném přesvědčení, že  hodně  velký  průser prostě MUSÍ přijít a  je jen otázkou času kdy to přijde.    Tito lidé si říkají     preppers   ( 'preppeři' )    od slova  připravení.  Těch důvodů, proč  jsou přesvědčeni, že to přijde je více a  asi nemá smysl to zde na Kydech  rozvádět do detailů.   Je několik serverů, kde se problematikou připravenosti / prepperství zabývají, např. www.prepper.cz .   A taky je několik zajímavých knih s touto problematikou. Např. 

Přežít nebo zemřít ( Aleš Přichystal) 

Ruka noci podaná ( RNDr. Václav Cílek )

Zcela zásadní  a tím by asi měl  každý začít   je, že   pokud dojde k  výpadku elektřiny, během několika desítek minut přestane téct voda z vodovodního řadu.  Ve  městech to bude znamenat naprosto zásadní malér -  kromě toho, že nebude co pít, nebude také čím splachovat a o mytí ani nemluvě ... 

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Prepperství je krásná věc, ale "přežít" nemůžou všichni. Ani by se to těch lesů nevlezli. Co můžeme udělat? Naučit se v prvé řadě péct chleba! Zásobit se trvanlivýma potravinami. Těstoviny z tvrdé pšenice můžete skladovat v pohodě několik let. Konzervy taktéž. Téměř všechny jídla se dají zavařit, včetně základů polévek a zeleniny. Ovoce marmelády, maso... to vše lze zavařit a kvalitně zavařené vydrží taktéž několik let. Dále sušené potraviny mléko, caro, granko cokoli, všechno vydrží dlouho. Dále vakuovačka. Zavakuovaná mouka v původním obalu a zvláště když ji dáte cca na týden do mražáku vydrží věčně! A zavakuované kvalitní uzené vydrží v ledničce taky několik měsíců. Takže nám zbývá pouze voda. Je dobré mít připravené kanystry 5,10,25 litrů. No a nesmíme zapomět na nouzovou zásobu benzinu a pak už si to všechno jen ohlídat! Jo doby kdy měli ti "zlí" komunisti civilní obranu - bunkry, nedotknutelné zásoby potravy (státní hmotné rezervy), ochranné obleky, masky pro každého včetně kojenců atd. jsou nenávratně v háji! Jó, co jsme si vycinkali tak máme! Hadřákem a rozbitím východního bloku jsme kapitalisty pustily z řetězu a ještě jim sundali náhubek. Máme  se dobře a dobře nám tak!

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

ale já nechci stavět protiatomový kryt, ani dělat soukromou vodárnu. Cílem je, jak si usnadnit přežití kritických 14 dnů, kdyby tady došlo k nějakému kolapsu, než se to opět trochu zmátoří. Vyhnout se téměř neřešitelným situacím, kdyby jste neměli dětem co dát k jídlu. Řešení, které by si mohl dovolit každý, i ten co žije v paneláku. Jde o mi o nějakou snůšku nápadů, ze které by jsme kolektivně vybrali něco, co by mohlo v případě nouze fungovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Inzo,  jste velmi optimistický. Ale pokud  se Váš  optimismus  naplní ( ve smyslu, že budeme řešit pouze 14 dní),  pak i v tomto  optimistickém  přístupu   je zcela zásadní   orientovat  se  na  tři věci:

1, voda

2, voda

3, voda

 Protože bez jídla vydrží netrénovaný, zdravý jedinec  14 ... 20 dní. Bez vody  cca den, možná i  dva dny.   

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

.. diskutuje se na www.preppers.cz

Vím to, protože to je můj web, který nechávám žít svým životem a jen platím doménu a hosting.

V prepperské komunitě jsem znám jako Saladin, nebo také Taťka Prepper :D

Základní vhled do problematiky prepperství obecně a jeho české varianty je v rozhovoru s profesorem Zdeňkem Vojtíškem v časopisu Dingir

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

Pravda je Inzo, že jste se vždy snažil vyjadřovat v otázce rozšíření konfliktu dost optimisticky. Takže to, že i vy začínáte předpokládat možný posun,  považuji za "zhoršení" situace. Ale já už delší dobu mám pesimističtější nebo realistější náhled na věc?, a bohužel vývin situace mě v tom spíše utvrzuje, i když bych se strašně ráda mýlila a doufám, že mýliti budu! Ta zatrolená naděje, co umírá poslední. Nicméně musím říct, že různé komentáře, které přečtu spíše tu naději oslabují. Komentář prezidenta Vučiče, který jsem včera četla mě bohužel v tom špatném vývinu utvrdil, jelikož je to osobnost, které si hodně vážím, a to už z dob "viru", kdy jako jeden z mála např. vystoupil s krásným projevem na obranu, ochranu jejich seniorů! Byla to taková "oáza" ojedinělého názoru v té době. V tuto chvíli na to navážu tím, že já ten rozklad, který popisujete, předpovídala už tehdy. Obávala jsem se nedostatku potravin, vody, energií, pádu bank, nefungující infrastruktury (děsily mě např. odpadky), zdravotní péče, násilí, celkově bezpečnost atd. Náznaky těch problémů byly a jsou, to všichni vnímáme, ale nerozjelo se to v té míře, které jsem se obávala. Naštěstí. Přece jen nebyl plán asi tak dobře propracován a vypočtěn, i když snaha asi byla?, ale realita bývá jiná, tak nedošlo k takovému kolapsu. Takže posun, válečný konfikt? Rozhodně by vše nastalo rychleji a dramatičtěji! A nikdo bychom nebyli na to připraveni, ač si myslet můžeme ledaccos. I v době viru jsem si začala dělat trochu syslí zásoby, hlavně vody! To je určitě opravdová katastrofa pokud není! A snažila se nakoupit nějaké trvanlivé potraviny, dokonce i konzervy:-), které běžně přehlížím, ale i tak jsem si uvědomovala jak dlouho by to asi tak vydrželo, když by kolabovalo zásobování, dovoz atd. Takže pár dnů a pak asi velký průšvih... Skutečnost by určitě překonala naše představy!

Vámi navozeného tématu jsem se dotkla zatím jen zlehka, protože ho považuji za hodně zásadní, ale rozhodně to není na pár slov, ale spíš o hlubším zamyšlení a hledání. A stále mě bohužel tlačí nedostatek času, takže takhle zlehka zatím můj příspěvek k diskuzi na toto těžké téma...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Očekávejte to nejlepší, ale připraveni buďte na nejhorší. Nechci se znovu rozepisovat, ale zastavím se jen u jedné věty. " Přeci jen nebyl plán dobře připraven....!. Domnívám se, že plán (depopulace) byl připraven velmi dobře a pracovali na něm nejlepší odborníci mnoho let, ale nepočítali s tím, že do plánu jim někdo hodí vidle. Ten "někdo" už tu neměl být, to je celý háček. "Někdo" jim nasypal do soukolí plánu písek a stojí jim v cestě. Samozřejmě to nestojí na jednom člověku, ale je tady a zatím si vede vcelku dobře. To je opět naše jediná reálná náděje. A že ho prý nemáme mít rádi? To už je jen a jen náš problém.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Vidím to velmi podobně. ONI nepočítali s tím, že se Rusko  tak rychle  postaví na nohy  a  že   má   hospodářskou,  technologickou i lidskou převahu. 

To nám však neřeší náš problém,  a to  že se schyluje k velkému maléru , kdy patrně půjde doslova o život.  Pokud máme měsíc až dva, za tu dobu lze stihnou udělat slušné zásoby a opatření.

----------

Pořád a pořád dokola  mi situace tady v ČR připomíná situaci, kterou asi zažívali Židé před začátkem II. světové války:  všichni tušili, že se schyluje k obrovskému maléru, ale většina Židů  si říkala, že to snad nebude tak zlé.  Jak to dopadlo všichni víme - cca 15 milionů mrtvých ( zdroj zde ).  Jenže tenkrát  alespoň  bylo kam utíkat - Švýcarsko, USA, Kanada, Jižní Amerika, Austrálie, ...  ale dnes není kam se schovat. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Domnívám se, že ten (ti) co jestřábům stojí v cestě mají taky plán jak tomu velkému  maléru předejít, jen ho musí podpořit i ti politici co mu dneska na příkaz z vrchu okopávají kotníky a sami tím strkají svoji hlavu do oprátky! Ale je na nás, jaké reprezantanty tímto úkolem pověříme. V Maďarsku a na Slovensku už to voliči pochopili... Až těď mě napadla odvážná myšlenka! Házet vidle do plánů válečných šílenců může nejlépe kdo? No přece VIDLÁK!!! :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

S vašimi názory se většinou hodně ztotožňuji, dá se říci že máme podobné vidění dění.A už na nejeden příspěvek jsem chtěla reagovat, ale čas chybí. Já ovšem spíš předpokládám průser (i s dopady viru, pro mě "biologickou zbraní") a pak jsem ráda, když se naplní méně a nebo vůbec:-). Ale v tomto případě se spíš domnívám, že jim to nevyšlo úplně tak jak chtěli a nebo spíš, že to byla taková zkouška jak kdo a co bude reagovat? Nakonec biologických laboratoří jsou spousty a kapitola sama pro sebe byly ty na Ukrajině? To určitě nebudou vyhozené peníze...? Téma připravenosti syslích zásob jindy, ale myslím že mnohem větší průsery by byly jinde, kolaps všeho a následné násilí! Počet "magorů" stoupá, vidím to dnes a denně např. v mhd i na ulici velkoměsta...

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Víte, Inzo, ten Ritterův článek je podle mě zcela tendenční hned první větou - spravedlivý mírový návrh. Já tedy nevím jak vy, ale ten mírový návrh mi nějak spravedlivý nepřijde, v podstatě je to diktát. Putina vůbec nezajímá, zda obyvatelé těch 4 oblastí chtějí být součástí Ruska atd, prostě on ty oblasti chce - co chcete víc k tomu, abyste pochopil, že tato válka je ze strany Ruska imperiální?

Co se toho prepperství týče - pokud by měla vypuknout jaderná válka, je úplně jedno, jaké budete mít zásoby, protože, jak říká klasik, živí by záviděli mrtvým. Ta nemá vítěze, takže i proto si myslím, že Rusové sice vyhrožují, ale nemyslí to vážně - pouze v případě naprostého ohrožení Ruska, což je málo pravděpodobné.

Pokud by skutečně měla vypuknout válka s NATO, v což nevěřím, tak si myslím, že nejprve se bude začínat jen pomalu a opatrně a konvenčně. V takovém případě bych osobně doporučil opustit republiku a mířit někam hodně daleko, ideálně jižní Amerika, Austrálie atd. Ale takových bude asi víc. Samozřejmě, jak tu psali mnozí, dá se stáhnout někam na chalupu a udělat zásoby konzerv, mít vlastní studnu atd. Bohužel, pokud by ta válka přerostla do nukleární fáze, je úplně jedno, kde budete, to vás nezachrání ani ta Austrálie.

Dost nechápu vaši poznámku, že Západ nemá šanci. Jestli myslíte, že nemá šanci vyhrát jadernou válku, tak ano, tu nevyhraje nikdo. Ale v té konvenční by mělo Rusko velký problém, protože technologická i kvantitativní převaha Západu je dost zásadní. Už jenom v letectvu by Rusové neměli šanci a F22/F35 by alespoň dle veřejných dat neměly mít problém zničit ruskou PVO. Ale nemyslím si, že k tomu dojde, protože takovou válku nikdo nechce.

Průměrný počet slepic: 1.7 (18 hlasů)

Posuzováno z principu nemůže být žádný mírový plán spravedlivý, protože z principu je každá válka špatná. Posuzováno reálně by se ale jako spravedlivý popsat dal při úvaze co nastane, když podepsán nebude. Rusové slibují, že nebudou postupovat. Ukrajina musí také něco slíbit. Nárazníkové pásmo bude vytvořeno . Ve světle toho, že dle svého návrhu nepožaduje celou Ukrajinu jsou úvahy o imperiálních choutkách ozvěnou propagandistů minulého režimu. A dle mého se preppeři rozhodně nechystají na totální jadernou válku. Už jen týden bez el. energie je při domýšlení důsledků roven katastrofě. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Nikdo v Evropě! Ani první, ani druhou SV nikdo z Evropanů (včetně politiků) nechtěl... Chtěl ji "někdo" jiný a chce ji zas! Kdo vzadu tahá za drátky???

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

vždycky zvítězí chrabrý, nesmrtelný americký voják. V reálu chcípnou za dva dny poté, co jim dojdou hamburgery a Cola z Mekáče

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak Nácci právě schválili program na další pětiletku:

Příprava na válku s Ruskem – zbrojit, cvičit, příprava logistiky včetně odvodů branců (18 – 60 let, muži i ženy), zavedení kontroly a registrů všech a všeho (předválečná inventura?) a DLE PLÁNU ZA 5 LET VÁLEČNÝ NÁSTUP NA RUSKO – VÁLKA PŘIPRAVENA A ZAČNE !

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-branna-povinnost-a-pridely-nemecko-dokoncilo-plan-na-pripadnou-valku-s-ruskem-40476192

Kdo ty magory zastaví?

Průměrný počet slepic: 4.5 (66 hlasů)

Působí to až natěšeně:-(...

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

Bohužel magoři jsou nenapravitelní viz jejich další "magorský"  čin jako je neslýchaná krádež ruských blokovaných aktiv.

G7 země na summitu rozhodly o krádeži výnosů z ruských blokovaných aktiv 300 milard $ v západních bankách a jejich předání Ukrajině.
Tato neslýchaná krádež byla spáchána se souhlasem všech zemí G7.
Tyto budou muset Rusku vše i s úroky jednou kompenzovat.
Budou to zejména země EU, protože v USA je blokováno poměrně malé procento aktiv.
 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (67 hlasů)

Registrovala jsem. Je to jen další počin překračující hranici! Ale tak jako jsme tady šponováni každý den stále víc a víc těmi utrženými z řetězu, tak ti  "jurop šikanisté" tlačí na pilu v případě Rusů také stále více a více ve stejném duchu!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

Nejenom  že ti šílení  "jurop šikanisté" tlačí na pilu v případě Rusů, oni si tu válku s Ruskem  přejí a budou mít. Další varovný signál přichází tentokrát od srbského prezidenta Vučice který prohlásil "do 3 nebo 4 měsíců vypukne v Evropě válka mezi Ruskem a NATO!"

Jelikož většina čtenářů nerada kliká na odkazy proto se tato velice vážná informace od AENews uvádí celá viz zde:

Srbský prezident prohlásil, že nařídil kontrolu zásob ropy a potravin, protože do 3 nebo 4 měsíců vypukne v Evropě velký konflikt mezi Ruskem a NATO! Aleksandar Vučić prohlásil, že obě mocnosti jsou na kolizním kurzu, protože ani jedna ze stran si nemůže dovolit prohru na Ukrajině! Válečný vlak vyjel v Evropě ze stanice a pokud ho nikdo nezastaví, zaplatí obyvatelé Evropy obrovskou cenu v podobě 10 až 15 milionů obětí!

Srbský prezident Aleksandar Vučić se postaral o pořádný rozruch nejen ve své zemi, ale především na sociálních sítích po celé Evropě. V rozhovoru pro švýcarský týdeník Weltwoche totiž m.j. prohlásil, že Srbsko zahájilo kontroly strategických zásob ropy, mouky, cukru a dalších základních potravin, protože v horizontu 3 až 4 měsíců může v Evropě vypuknout velký konflikt mez NATO a Ruskem. Srbský prezident byl velice vážný v rozhovoru a vypadalo, že se mu hovoří opravdu těžce na toto téma. Informace, kterými disponuje, musí být totiž opravdu děsivé a nejde o nějaké strašení. Vučić v roli prezidenta má všechny tajné informace k dispozici a pokud takto otevřeně promluví v rozhovoru, tak je to vážné.

video s rozhovorem  Aleksandar Vučićem s z českými titulky viz zde:

https://rumble.com/v51ktm6-srbsk-prezident-prohlsil-e-do-3-nebo-4-msc-me-vypuknout-velk-konflikt-v-evr.html

Vučić přímo na dotaz redaktora poskytl odhad, že k vypuknutí konfliktu by mohlo dojít do 3 až 4 měsíců, ale není prý vyloučeno, že to může nastat i dříve. Srbský prezident v nesestříhaném rozhovoru [1], který trval necelou hodinu, vysvětlil současnou cestu Evropy k válce, o které je v podstatě rozhodnuto. Vučić v podstatě zopakoval mé články z Aeronetu, protože jeho varování de facto vychází ze stejných informací, které má naše redakce. Současné střílení amerických raket do ruského pohraničí přitom není tou největší hrozbou, protože tyto rakety jsou odpalovány z Ukrajiny. Tu skutečnou hrozbu  přinesou až stíhačky.

Válka v Evropě do 3 až 4 měsíců, pokud se nestane zázrak míru

Americké stíhačky F-16 poskytnuté zeměmi NATO v Evropě, by měly podle informací startovat a poté se i vracet na letiště v zemích NATO, aby nebyly zničeny na ukrajinských letištích jednak ruskými raketami, ale rovněž pro-ruskými sabotéry, kteří provádí útoky na Ukrajině hluboko v ukrajinském zázemí. Rusko varuje, že pokud k bojovým operacím budou tyto stíhačky startovat ze zemí NATO, případně se do zemí NATO budou vracet po mezipřistání na západní Ukrajině, potom si Rusko vyhrazuje právo udeřit na tato letiště, i když se nachází na území NATO. Není bez zajímavosti, že pro tento plán startů stíhaček F-16 ze zemí NATO, mělo být využito právě i území východního Slovenska.

Titulní stránka tištěného Die Weltwoche

Jenže tento plán se zhatil vloni na podzim poté, co na Slovensku vyhrála ve volbách strana SMER a zablokovala pro-válečnou politiku předchozích slovenských vlád. Nicméně nově se počítá s tím, že ke startům F-16 budou použity základny na východě Rumunska. A právě starty stíhaček ze země NATO proti ruským cílům na Ukrajině anebo dokonce v ruském vnitrozemí bude vyhodnoceno Kremlem jako překročení už ne červené čáry, ale rubikonu.

Po jeho překročení bude Moskva doslova donucena zaútočit na letiště v Rumunsku, k čemuž nejprve dojde pomocí sabotáží a agentů rozmístěných v Rumunsku. Pokud ale sabotáže nebudou účinné, Rusko bude muset proti letištím provést raketové údery. A právě v horizontu 3 až 4 měsíců má Ukrajina obdržet první stíhačky F-16, ty první by mohly dorazit již v červenci. Pokud nemáte čas na sestříhané video nahoře, tak tady je přepis:

Aleksandar Vučić varuje, že válka v Evropě může vypuknout v krátké době

Vlak vyjel ze stanice a nikdo ho nemůže zastavit. A podle toho to také vypadá a já věřím, že se blížíme k posledním dnům možného promyšlení a přehodnocení všeho, co se na Ukrajině děje. Pokud tyto velké mocnosti v krátké době nic neudělají, ano, jsem si téměř jistý, že nás čeká skutečná katastrofa. Pokud vsázíte na to, že někdo blafuje, znamená to, že nemáte lepší karty, ale vy prostě věříte, že druhá strana má slabší karty. A vy si tím nejste jisti, protože to nevíte a neviděli jste jeho nebo jejich karty. Všichni mluví jen o válce. Nikdo nechce dosáhnout míru. Nikdo nemluví o míru. Mír je téměř zakázané slovo.

A všimněte si prosím tohoto, protože říkají, že musíme vyhrát, abychom si zajistili budoucí mír. Ale nikdo nemluví o míru. A pak, dobře, vyjednejte si ho. Musíte však mít u stolu i druhou stranu. Je mi velmi divné, že se nikdo nepokouší válku zastavit. Existuje ještě jedna teorie, kterou chápu. Určitě neříkám, že ji schvaluji, ale chápu, že si Západ myslí, že proti Putinovi může snadno vyhrát. Chtějí ho vyčerpat na Ukrajině a pak vstoupí do prostoru a pak Rusko na dnešním území a v podobě, jakou má dnes, už nebude existovat a Putin bude svržen a všechno ostatní. No, možná je to možné, ale…

-Myslíte si, že je to možné? Je možné využít Ukrajinu k oslabení Ruska?

No, Rusko to oslabilo i tak, ale stačí to na zničení Ruska a svržení Putina? Tomu nevěřím. V dnešní Evropě se všichni chovají jako velcí hrdinové, ale neřekli svým lidem, že za to zaplatí velmi vysokou cenu. A když už o tom mluvíme, vy a všichni tito vůdci by měli udělat naprosto všechno pro to, aby zastavili jakékoli válečné štváčství a všechno ostatní. Proč mluvím o tom, že se blížíme k okraji propasti? Analyzujte situaci NATO a Spojených států.

Nemohou si dovolit prohrát válku na Ukrajině, což znamená, že Rusko nemůže vyhrát, protože za prvé, jejich politický odkaz nebude existovat nebo bude tak slabý, že si to nebudou moci dovolit. Za druhé, pozice Evropy a Západu, kolektivního Západu, se z geopolitického hlediska zhorší natolik, že ji nikdo nebude schopen oživit a obnovit. A za třetí, otevře to Pandořinu skříňku pro další hnutí přinejmenším a nepřátelství proti kolektivnímu Západu v budoucnu. Vezměme si ale druhou stranu. To je pěkný příběh pro jednu stranu. Vezměte si druhou stranu.

Pokud Putin válku prohraje, Rusko nebude existovat a nebude mít takovou podobu jako dnes. A když jsou tyto dvě strany od sebe tak vzdálené, mají svá přání, svá očekávání, pak vidíte, že je v sázce všechno. Všechno! Nikdo z nich si nemůže dovolit prohrát! Když máte takovou situaci, proto jsem vám říkal, proto jsem veřejně říkal, že to neskrývám, že se blížíme ke skutečné katastrofě. Kdo je připraven ztratit 1 milion, 2 miliony, 5 milionů, 10 a 15 milionů lidí? Zeptejte se sám sebe. Nejsem připraven ztratit jediného muže a my se na tom nebudeme podílet. Ale je to otázka pro jiné lidi.

-Jak blízko jsme nyní ke třetí světové válce, ke konfrontaci?

Nemohu říci třetí světová válka, ale velká konfrontace, jak daleko jsme? Domnívám se, že od toho nejsme daleko. Ne více než tři, čtyři měsíce. A existuje nebezpečí, že k tomu dojde ještě dříve.

-Jak se na celé to šílenství díváte vy? Jaké je postavení Srbska v tomto konfliktu?

Budeme udržovat mír, stabilitu a klid v regionu i v naší zemi.

Je jasné, že Vučić vychází z informací srbské a zejména ruské rozvědky, se kterou má Srbsko dlouhodobě úzké a těsné vazby. Zahájení kontroly strategických zásob ropy a potravin naznačuje, že obavy mají podložený a zcela reálný základ, přičemž Vučić vysvětlil, v čem je hrozba války zakotvena. Je to podle jeho názoru v tom, že ani Rusko a ani kolektivní Západ si nemůže dovolit na Ukrajině prohrát.

Proto obě strany jsou připraveny dovést konflikt na Ukrajině až do extrému, tedy do bodu vlastní kolize mezi NATO a Ruskem. Velmi trefná je jeho poznámka o tom, že politici v Evropě se chovají jako hrdinové, ale už neříkají svým občanům, že za válku proti Rusku zaplatí v Evropě obrovskou cenu. Starý světový řád ukotvený po II. sv. válce totiž končí. Čína se stane novým průmyslovým a ekonomickým hegemonem, přičemž nový světový řád bude založený na multipolaritě.

Globalisté usilují o rozbití systému Pax Americana a válka na Ukrajině je tudíž jejich urychlovacím procesem k destrukci USA

Bude existovat více mocenských center, na rozdíl od dnešního modelu, kdy jediné mocenské centrum je ve Washingtonu v USA. Tento současný a unipolární model Pax Americana je pro globalisty nejen naprosto nepřijatelný, ale navíc představuje pro globalizaci hrozbu, protože podle základů procesů řízení platí, že pokud je národnímu prediktoru poskytnuta role silového strážce globalizace, potom to postupně vede k tomu, že národní prediktor si začne přivlastňovat sílu a dokonce řídící roli globalistických struktur a začne je zneužívat ke svému národnímu profitu a na úkor právě globalizace. A to se přesně stalo s organizací SWIFT, to se přesně stalo s NATO, to se přesně stalo s Evropskou unií. Původně šlo o globalistické projekty, které se ale postupně dostaly pod naprostou nadvládu amerického národního prediktora.

Rozhovor s Aleksandarem Vučićem

Tím byla vyhlášena válka globalistům a ti zahájili odvetu, likvidaci a rozborku USA zevnitř zahájením procesů diverze, následně subverze, z ní indukované deviace mládeže, přešívání pohlaví, inflace, dementizace postu prezidenta USA, indukce zombie procesů na bázi fentanylu v ulicích, masová migrace s cílem zbourání americké střední třídy, útok na americký petrodolar, odchod Saúdské Arábie od petrodolaru , přešívání genderů v americké armádě a tak dále. Američané teď válčí na Ukrajině sice proti Rusům, ale ve skutečnosti proti Číně, která stojí za Ruskem, a v samé podstatě proti globalistům, kteří stojí úplně vzadu za Ruskem a za Čínou.

Globalisté totiž stojí za celým BRICS projektem a za celým tzv. globálním jihem. Globální prediktor nemůže dovolit porážku Ruska, to by ohrozilo Čínu a projekt globalistů schovaných za Čínou. A kolektivní Západ si nemůže dovolit porážku na Ukrajině, protože to by byl konec moci kolektivního Západu nad celým světem pod záštitou Pax Americana. Ten válečný vlak totiž nejen vyjel ze stanice, ale až na výjimky se ho nikdo nesnaží zastavit a naopak se zdá, že většina politiků v EU přikládá pod kotel, aby ten vlak dorazil do války s Ruskem co nejrychleji.

-VK-

Šéfredaktor AE News

zdroj:

https://aeronet.news/srbsky-prezident-prohlasil-ze-naridil-kontrolu-zasob-ropy-a-potravin-protoze-do-3-nebo-4-mesicu-vypukne-v-evrope-velky-konflikt-mezi-ruskem-a-nato/

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)

Jen stručně – Vučić je skutečná osobnost a reálný politik. Podobně jako Orbán nebo “nová verze” Fica. Škoda, že u nás nebylo dovoleno se nikomu takovému vyprofilovat a dostat se do elitní pozice (všichni zajímaví kandidáti jsou tu vždy drsně zadupáni do země, Sion tu má bohužel obrovskou moc a nahoru pustí jen idioty a mafiány).
Naše maisntreamem tlačené “elity” jsou (záměrně) absolutně tragické. Schválně nenapíšu jejich jména, jestli je poznáte…
1. Největší ze všech ČUR**ů, tupá tvář, nastřelený vlasovac, falešný profesor, zřejmě na nějakých zklidňujících drogách. Jediný talent: umí hezky sekat rukama a skrz zkažené zuby vysílat správné signály (ke svým páníčkům v Pentagonu).
2. Guma, profesionální politický zrádce, IQ učitele tělocviku, neschopný vypotit jedinou vlastní myšlenku. Jediný talent: umí se kdykoli a čímkoli zranit .
3. Oteklá hysterka prahnoucí po válce a zabíjení, vulgární tupoňka po přechodu, falešná blondýna. Jediný talent: nacpe tank do kabelky.
4. Fanaticky cenzurující vykulenec, ukázkový psychopat, zřejmě na kokainu. Jediný talent: Dokáže lhát a překrucovat v jakoukoli denní dobu, i po probuzení ve tři ráno.
5. Oteklý smradlavý kokainový feťák a vulgární prase, které by chtělo podřezávat vaše manželky a zabíjet vaše děti. Jediný talent: Miláček médií.
6. Prodavačka mobilů s inteligencí jihoamerického prasátka, poživačná Karen. Jediný talent: Dva kvalitní silikonové nárazníky, které pro ni vyrazily mnohá vrátka.
7. Zhulenec, který si hraje na rebela, ale v reálu je to korupčník a křivák jako všichni ostatní ve vládě. Jediný talent: Nemá problém s nadváhou.
Atd. 🙂

neznámý autor
zdroj: AENews
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (54 hlasů)

západ vymyslel, ale jaksi mu uniká, že aktiva KoZa v Rusku jsou mnohem vyšší a pokud ukradne západ ta Ruská, z těch svých neuvidí ani Ň.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď mě zase nadzvedla reklama na to "oprav dům po babičce".

Tento stát funguje v deficitu, ale rozdává plnými hrstmi, jako maník v báru po deseti drincích. Potíž je, že u nás žije fůra lidí v nájemných bytech. Tudíž dotaci na dům po babičce nezískají, protože žádný dům nevlastní. Dotaci na nový kotel taky nebudou mít, protože nemají kotel, platí za teplo někomu jinému. Ještě by mohli dostat dotaci na solární panely na střechu, ale tu taky nedostanou, protože nemaj střechu.

Ale všechny tyhle kraviny zaplatěj. Na daních. Daně si většina lidí představuje jako daň z příjmu. To je brnkačka, ta se dá "optimalizovat". Ale spotřební daň a dph neochčije nikdo. Koupíš si rohlík ke svačině? Máš na něm přilepenou daň.

Já bych vlastně mohl být spokojený. Mám činžák, letos budeme dělat dole centrální kotelnu pro všechny. Natuty bych mohl získat dotaci. Na barák a opravy, tam bych mohl získat tu babiččinu dotaci. Taky bych si mohl na svou novou střechu, která je na jih, nasázet nějaký ty solární panely a na ty by mě taky přispěli.

Když to rozklíčujem, tak dotace dokáže získat ten, co má prachy a zaplatěj to ti, co je nemaj. Ale nebojte nic, já žádný dotace nechci, páč pak by utrpěla moje hrdost. Já si na tu kotelnu a opravy baráku dokáži vydělat rukama v lese. Ale bohužel, je mnoho lidí, kteří to vidí tak, že: "blbej kdo dává, blbější kdo nebere".

Průměrný počet slepic: 3.6 (78 hlasů)
Trvalý odkaz

" Rusko tímto předkládá další skutečný mírový návrh, ale pokud Západ a Kyjev odmítnou, pak bude odpovědnost za krveprolití na nich."

Takže, jestli tomu dobře rozumím, tak ruská vojska jsou teď na území cizího státu, vybombily půlku Ukrajiny, pozabíjeli fůru civilistů a teď předkládají mírový návrh. Takže jsou vlastně hodní a jsou ochotní v rámci míru nepovraždit ten zbytek, takže děti, které přišli o kamarády po bombových náletech už mohou být v klídku, když budou na školních besídkách kvalitně zpívat ruskou hymnu, která získala nový text, páč komunismus už nebere, ale melodie je to dobrá. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

Vidláku, já bych na tomto vašem blogu s vámi mnohokrát souhlasil. Nesnáším gryndýl, rasizmus obrácený naruby, genderismus... Ale vy vždy mě odradíte, když zmíníte, jakej je rus sokolík a v právu. Já bych si rád povídal o politice, ale bohužel rusák zaútočil. Odsralo to mnoho paneláků, mnoho civilistů, odsralo to mnoho ruských mobilizovaných chlapců, kteří by jinak hákovali ve fabrice a po večer potěšili Natašu, ale už to dělat nikdy nebudou. A víte proč? Protože putin má moc velký koule.

Buďte všichni rádi, že jsem pouze lesní dělník. Protože, pokud bych byl president USA, nebo premiér Velké Británie, tak bychom patrně asi pak všichni zařvali, ale toho zasranýho rusáka bych před svou smrtí utlouk do země.

 

Průměrný počet slepic: 1.8 (98 hlasů)

že patrně všichni zařveme, jen toho Rusáka do země zatlouct, tak nějak nestihneme.

Průměrný počet slepic: 4.9 (54 hlasů)

Slovy klasika: nic jsi nepochopil Ivane....máš jen svou teorii a vše začalo před dvěma roky a z ničeho nic...to je potom s tebou těžká řeč 

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Berrnarde, já jsem nikdy neřekl, že je Rus v právu.  Jen jsem řekl, že vítězí. Ani v tomto článku jsem ani jednou neřekl nic o tom, že právo je na ruské straně. Řekl jsem, že na ruské straně jsou suroviny, Čína, plná státní pokladna a válečné hospodářství, kdežto na naší straně je grýndýl a neschopnost rozšířit výrobu nitrocelulózy. 

Já do politiky morální kategorie netahám. Nikdy. Tím méně do geopolitiky. Já nehraju hru na hodné a zlé. Hraju hru na schopné (i všeho schopné) a neschopné. Hraju hru na možné a nemožné. Hraju hru na úspěšné a neúspěšné.  Jestli se Vy chcete rozhodovat podle morálních kategorií, nikdy jsem vám v tom nebránil, stejně tak jsem nikdy nikomu nenařizoval, koho mají volit. Jen jsem čtenářům napsal, mezi čím se rozhodují. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (61 hlas)

já nemám moc v oblibě ani Rusi, ani Ukrajince. Mě nejvíc sere ta válka, kterou máme v Evropě.

Nám se nedávno narodila první vnučka, je to takové pískle, když je nakojená, tak s vyboulenym břichem. Když nespí, tak řve. A já bych děsně rád ještě dál fungoval jako dědeček, který jí bude učit sprosté říkanky, pohoupe jí na kolenou, hodlám jí naučit v dílně (no, chtěl jsem spíš vnuka) jak se sváří a ostří se řetězy motorové pily. Akorát si dneska nejsem jistý, jestli to stihnem, protože válka.

A první zbraněmi zaútočilo Rusko, tomu za mou nejistotu kladu největší vinu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (50 hlasů)

První - na své rusky hovořící obyvatele - zaútočili zbraněmi ukrajinští vojáci poté, co Zelenský před svým zvolením slíbil ukončit konflikt na Donbasu a svůj slib nesplnil.

Tato válka není spravedlivá k nikomu a hrozí přerůst "hranice".  Ale vinu za tento stav rozhodně nenese pouze jediný člověk. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)

Příčiny toho konfliktu už tu byly zmiňovány mnohokrát, jenže Vy ve svém neochvějném přesvědčení a taky zaujatosti ty příčiny nechcete vědět a uznat. Žádná válka není spravedlivá a jak píše LaCasita - Ale vinu za tento stav rozhodně nenese pouze jediný člověk. Těch příčin, proč vstoupil Ruský voják na Ukrajinu je hodně, a nikoliv až od roku 2012, šel bych ještě dál, od roku1990. Pěkný soupis důležitých událostí na Ukrajině sepsal generál ve výslužbě Petr Pelz. Aniž by čtenáři cokoli podsouval. Všechno to, co v bodech sepsal ke krátkému čtení jsou dohledatelné skutečnosti, žádné fejky. Tak jestli budete ochotný věnovat několik minut čtení bez zaujatosti….. Do 24. 2. 2022 se dalo vyjednávat bez územních změn. Po tomto datu už nikoliv. A pokud na současný Putinův návrh Zelensky (KoZa) nepřistoupí, budou pro Ukrajinu mírové požadavky už jenom horší.
Tapetovat nebudu, ten odkaz určitě funguje…..
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tak-sel-cas-s-Ukrajinou-General-Pelz-vytahl-data-Zbytek-na-ctenari-694483#google_vignette

Pěkný den přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Já to mám úplně přesně jako vy. Poprvé děda a taky vnučka, ale když vidím, kam to vede tato vláda a bohužel jsem prokaučoval děti, kterým zatím tahle pětidemolice nevadí a moc neublížila, tak chodím demonstrovat za tu malou. A válka? Tak na tu máme stejný názor, jen k té poslední větě mám výhrady, protože se dívám i na to, co dělo před tím...

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Jestli Vám ke štěstí stačí vědomí, kdo první překročil hranice,  tak je to Vaše právo... Ale budete muset žít s tím, že Rusko buď zvítězí a nebo vygumuje Evropu z povrchu zemského. Je rozumné se na to připravit, protože je dost možné, že toto obvinění, že Rus zaútočil první, budete muset říct nějakému ozbrojenému Rusovi a ne mně. Já nejsem nebezpečný. Ať mi řeknete cokoliv, nezapálím vám ani dům ani auto. 

Budete to muset říct těm, kteří zvítězí. To bude mnohem těžší... a pravděpodobně si nějakou štiplavou repliku odpustíte, protože zřejmě nebudou mít smysl pro Váš konfrontační humor.  Víte, není těžké být statečný tady na Kydech. Mnohem těžší to bude potom po válce.

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

Já zažil fakt fest mazáckou vojnu. Ano, čistil jsem starejm kanady, dělal jim šumáky, dělal za ně rajóny, ale garantuji vám, že i když to u jiných měli ve zvyku, mě se nikdo z těch zmrdů ani nedotkl, protože jsem jim dal jasně najevo, jak by dopadli. A štiplavé repliky mě neopustily, ani když jsem byl nadoraz, když jsem spal 4 hodky denně. Já vím, že proti přesile nevyhraji, ale bojovat budu. A toto není machrování na netu, takhle já prostě žiju.

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

Možná jsem to špatně pochopil. Proč by Rus gumoval Evropu?! Co by si na ni vzal?  Rus chtěl a chce s Evropou spolupracovat. A evropští politici to ví, jen je někdo "dálkově" programuje proti jejich vůli z poza oceánu! Čím  a jak je drží za koule se můžeme jen dohadovat. Rus sám řekl: Zastavíme se na Ukrajinské hranici a počkáme až za námi příjdete sami s  prosíkem. Bez levných a ekologicky dopravovaných surovin se Evropa vygumuje sama!

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Bernarrde, naprosto vás chápu, ale jak sám vidíte, nikdo další se v pochopení nepřidá. Přitom nejčastějším argumentem je, že problémy začaly už v roce 2014 - málokdo přitom ví, že ve skutečnosti začaly už v roce 2003 a to u ostrova Tuzla, a přitom už v 90. létech se Rusko velmi nelibě stavělo k povinnosti platit nájem za svou základnu v Sevastopolu, takže začátek problému lze klást už tam, do doby, kdy nějaké členství Ukrajiny v NATO bylo naprosto mimo fantazii (ono je ostatně i teď). Zdejší diskutující přitom zcela pomíjí, že už v tom roce 2014 nebyl jen Euromajdan, ale i zelení mužící na Krymu, nebo ruská podpora warlordům, kteří reálně začali s občanskou válkou na Donbase - ostatně, stačí si pustit videa Girkina, aby byl člověk v obraze, jak hrozně tehdy Ukrajinci stáli o jeho pomoc (musel si dovést spolehlivé síly z Ruska). Rozhodně nejsem žádný bezvýhradný zastánce Ukrajiny, ale zde je dle mne agresor jasný a hlavně dlouhodobý, to opravdu nevypuklo v roce 2022, nehledě na to, že Vladimír Putin, slunéčko jasné, v mnoha projevech zpochybňoval ukrajinskou státnost, národnost atd. Ale vykládejte to zdejším diskutérům, kteří sice ve většině v Rusku nikdy nebyli, informace čerpají jen z proruských zdrojů a z nějakého důvodu mají pro to východní dubisko slabost.

No a co se týče posledního mírového návrhu - já tak nějak moc nechápu, co je na něm nového, snad ještě větší míra arogance, než v těch předchozích. Doposud chtělo Rusko ukrajinskou bezvýhradnou kapitulaci, teď chce asi 1/3 ukrajinského území a k tomu tu kapitulaci. Zajímavé přitom je, že zdejší „chcimíři“ neustále křičí, že je třeba zajístit mír, jako bychom my „chciválkové“ ten mír nechtěli. Samozřejmě, mír chce každý, ale jaký, to je ta otázka. Opravdu je správné, aby Ukrajina musela přijmout takovýto diktát? Jak píše Vidlák, Rusko buď zvítězí, nebo Evropu vygumuje. Znamená to tedy, že si můžeme volit mezi ujařmením a zničením? To mne silně připomíná dávný pokřik „Liebe Rot als tot!“ Přitom jemně upozorňuji, že Rusko opravdu není jediné, kdo má jaderné zbraně, ačkoliv se sebevědomě prsí, jako by na ně mělo monopol. I taková Francie má dost atomovek na to, aby Rusko přestalo existovat. I proto bych se jaderné války nebál, protože Rusové nejsou sebevrazi. Ale uznávám, že nemám monopol na pravdu, protože jsem opravdu neočekával, že Rusko v roce 2022 zaútočí.

Průměrný počet slepic: 2 (30 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Rusák je sice kokot, ale není sebevrah. Ví velice dobře kolik rachejtlí z různých zemí na něj míří a že odveta by pro něj byla smrtelná. Tak, možná by to přežil v krytu Putin s tim svym medvědem, co na něm po odpolednách jezdí.

Ohledně války konvenčními zbraněmi, pokud amíci dodržej slib v rámci NATO, tak tento stát má vojenský rozpočet vyšší, než celá hdp Ruské federace. A hdp Ruské federace se odvíjí hlavně z drancování surovin na sibiři. Nějak jsem si nevšiml, že by postoupili v technologiích. Balšája Rasía, s největším územím a s mnoha obyvateli a v technologických věcech je strčí do kapsy připrcatělý státeček Izrael.

Mnohdy čtu, jak bychom jim měli být vděční, že nás osvobodili za té druhé světové. Ono jim ale nic jiněho nezbývalo. Dost dobře nemohli vyprovodit Hitlera za hranice a pak si dělej co chceš. Taky v té době už z druhé strany válčili spojenci, takže bylo jasné, že Hitler dýchá z posledních sil. V tom okamžiku už Stalin nikoho neosvobozoval, už začal se schramstnutím půlky Evropy. Což se mu taky podařilo a pak vznikla ta zkurvená železná opona, ve které jsem já vyrůstal.

Nedávno se tady Vidlák rozněžňoval, jak hlavní Ping Pong objal Putina. Já mám z těchto asijských národů asi nejradši japonce. Japonec dokáže v boji zemřít proti přesile, aby si zachoval tvář. Číňan se vám bude klanět, bude po vás uklízet, bude se u toho usmívat, ale NIKDY to nebude dělat zadáčo. A vsaďte se o co chcete, že toto objetí před fotografy bude Putina něco stát.

Průměrný počet slepic: 1.9 (19 hlasů)

nebuďte takový ustrašenec. Je nad slunce jasnější, že Rusko se jen brání před zánikem, jako se brání od věků. Ruské suroviny by chtěl každý a proto ten povyk. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

Já nejsem ustrašenec. Já jen říkám, že do politiky netahám morální kategorie. Nikdy jsem o Babišovi neřekl že je zlo ani o Konečné jsem neřekl, že je dobro.Ale řekl jsem o obou, že jsou schopní. Skutečnost je stejně složitější a v každém pohybu dějin je hodně nespravedlnosti z podstaty věci. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Vidláku, nepotřebujete ve mně určitě "advokáta":-). Ale vzhledem k tomu, že si vás vážím pro vaše postoje, úsilí, nekončící boj a práci a i tu statečnost, kdy jste mnohdy těmi všemi , lepšolidmi napadán a dehonestován a doba je divoká, tak i nejistá! Měla jsem potřebu se tomu přinejmenším "podivit". Držte se!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Nazvat Vidláka "ustrašencem" mně přijde jak přes čáru, tak nepochopitelné! Denně ve svých článcích nese kůži na trh, ohrožuje sebe i svou rodinu v této vykloubené době, při všech těch zfanatizovaných lidech a při své práci a boji denně dokazuje svou osobní statečnost! Co vy a ostatní, kteří jste s tímto prapodivným výrokem souhlasili? Jaké je vaše úsilí a hrdinství:-)?

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Teda Bernarde! Je to takový problém nastudovat si vývoj krize na UA  od roku 2012? Proč začala občanská válka na východě Ukrajiny a kolik v ní zemřelo rusky mluvících občanů Ukrajiny (i dětí, když už hraješ na city!) rukami armády UA? Proč vyhlásila DLR a LLR samostatmost a požádala o připojení k Ruské federaci atd. atd. (Mužeš si o tom přečíst i v angličtině. Viz. např. rozhovor Truckera Carlsona). Nedělej, že to nevidíš!!! Nebo jen provokuješ? Pokud ano a přesvědčím se o tom, tak už Vám (v duchu rady J. Wericha) nebudu věnovat více jak tyto dvě minuty, stejně jako dalšímu podobnému "přispěvovateli" na této diskuzi. Hezký víkend přeju. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

Tak to jsem celkem rád, že nežiji v Karlových Varech. Pokud bych tam náhodou propleskl nějakého rusa, při stejném příměru by mě po ránu mohl na chvíli probudit granát hozený do ložnice.

Apropó, k ruskojazyčnému obyvatelstvu se taky moc slušně nechovají v pobaltí. Takže tam rusák taky hodlá vtrhnout s tanky a raketami?

Průměrný počet slepic: 1.8 (20 hlasů)