K čemu na Ukrajině směřujeme?

Autor

Ne, fakt k tomu nepotřebujete rozsáhlé vojenské znalosti. Nepotřebujete k tomu číst analýzy různých vojenských machírků, kteří jsou stejně poplatní propagandě, jako Česká televize. Nepotřebujete k tomu ani plukovníka Foltýna, ani generála Koudelku, ani prezidentčíka Pavla. Nepotřebujete k tomu ani kriegsministryni Černochovou, ani Jense Stoltenberga. Nepotřebujete k tomu ani lidi z opačné strany. Big Sergeho, vojenský kanál Rybar, nepotřebujete k tomu ani zprávy od Peskova nebo Zacharovové.

Bohaté vám postačí sledovat trička a apely našich pětikoaličních politiků.

Pamatujete? Na začátku Ukrajině k vítězství stačil Bayraktar a svatý Javelin. Ruská armáda byla neschopná, docházela jí munice, nafta, jídlo i vojáci. Putin měl rakovinu. Pak Ukrajině k vítězství stačil svatý Himars. Tričko s ním už si vzala na sebe i atombába Drábová. Rusům už sice munice nedocházela, ale zato rabovali čipy z praček a maršál Petrla hlásil, že už brzy nebudou mít ložiska do vagonových kol.

Pak potřebovala Ukrajina k vítězství zničující sankce, které srazí ruské hospodářství na kolena. K tomu samozřejmě další dávku Himarsů, další Javeliny, pak tanky Leopard, vozidla Bradley… Díky tomu Ukrajina rozjede ofenzívu, jakou svět neviděl. Nic víc Ukrajina k vítězství nepotřebuje. Snad ještě stíhačky F-16. Ale pak už to bude kompletní.

Mezitím se jakýsi Prigožin probil Bachmutem a zničil v něm zálohy, které měly v jednom smělém útoku smést Rusy, dojít k Azovskému moři a uzamknout Krym. Jo a také bylo zapotřebí dodat rakety, které doletí až na Krymský most. Na to se předtím zapomnělo a Ukrajinci se museli pokoušet zničit most pomocí sabotáží.

Pak bylo zapotřebí udělat nábojovou iniciativu. Milion granátů pro Ukrajinu. Další pěkná mikina pro našeho premiéra a jeho šílenou Valkýru. Nic víc Ukrajina nepotřebuje. Jen další náboje. Jo a pak potřebuje deset tisíc dronů…. Jo a taky potřebuje vrátit ten milion mužů, co před válkou utekli na Západ. Ukrajina sice žádné ztráty skoro nemá, ale k vítězství ty muže potřebuje. A tak na to apeluje Ondřej Kolář.

A dál? Teď se ukazuje že Ukrajina potřebuje pro své konečné vítězství zasahovat cíle v Rusku. Potřebuje k tomu dovolení od těch, kteří jí dodali zbraně. Předtím to nepotřebovala, k vítězství měl stačit ten zatracený Bayraktar a sankce, ale jak vidno, chtělo to podstatně víc triček a podstatně víc apelů.

Každý tento krok zatáhl Západ další kousek do války. Dneska se to nedělá naráz, pěkně salámek po salámku. Nejdřív technika, pak sankce, pak mnohem víc techniky, mnohem víc peněz, pak ještě víc techniky, ještě víc rozšířit výrobu granátů, sehnat ještě nějakou další wunderwaffe, která už to konečně prolomí a Rusové místo svého pomalého postupu začnou rychle ustupovat. Hlavně se nebát, postavit se Putinovi.

Rusko je hrozbou demokracii, řekl nedávno finský ministr obrany…. Jo a taky je zapotřebí na Ukrajinu poslat evropské vojáky… Macron říkal, že bez toho to nepůjde. Poláci souhlasí a pobaltské země jakbysmet. Jinak vítězství nebude. Fiala je samozřejmě všemi deseti pro… tomu nikdy nevadilo, že české raketomety budou bombardovat Bělgorod. Nepřipouští si, že ruská FSB to má všechno zaznamenané a jejich archivy mají nechutně dlouhou paměť, protože je nikdo nepálí ani neskartuje. Nikdy!

Jo a taky bude zapotřebí zavést pořádné sankce, protože těch předchozích čtrnáct kol bylo na houby. A taky bude třeba rozjet zbrojní výrobu. A taky bude zapotřebí udělat další konsolidační balíček.

Za dva roky války se neděje nic jiného, než že jsme stále více do války vtahováni a pro vítězství je každý den zapotřebí víc věcí, než bylo zapotřebí včera. Představte si, kdyby vám hned první den války řekli, co všechno bude zapotřebí, aby Ukrajina vyhrála. Představte si, kdyby vám náš prezident ještě před svou volbou řekl, že by se nebránil tomu, poslat české vojáky tam někam na východ. Představte si, že by vám řekli o zdražení energií. PePa by nikdy nebyl zvolen. Představte si, kdyby Petr Fiala před prezidentskou volbou řekl, že střílení na ruské území je dobrý a logický nápad. Babiš by vyhrál.

Ale tenkrát Babiš jen strašil válkou. Strašil tak, že mluvil o tom, co se dnes děje přímo před našima vytřeštěnýma očima.

Na této železné logice války není vidět žádná změna. Jen se to dopředu posouvá různou rychlostí. Ještě pořád jsou v Evropě síly, které si uvědomují průser a snaží se mu zabránit. Ale reálně jen zpomalují cestu k němu. Jestliže jsme se za dva roky dopracovali od Bayraktarů a Javelinů k útokům na ruské radary včasné výstrahy, myslíte, že se nedopracujeme k vrácení Ukrajinců pro účely masomlýnku? Že se nemůžeme dopracovat k vlastní mobilizaci? Nebo k takovým útokům na ruské území, že Rusko bude muset reagovat z důvodu svých vnitřních tlaků?

Jestliže našim papalášům dva roky bez problémů procházela tato salámová metoda zavlečení do války, myslíte, že se na jejich taktice něco změní? Půjdou pěkně krůček po krůčku vpřed. Blinken jim rozdá notičky, oni je vyplní… jak daleko jsme od toho, aby Putin bouchnul pěstí do stolu a řekl, že teda bude Třetí světová?

Možná proto Biden nepřijede na henten mírový summit do Švýcarska. Je to zbytečné, bude se eskalovat a všichni to vědí. Přijde to hned po eurovolbách, až pomine nebezpečí příliš velkých voličských přesunů. Ostatně evropský fond solidarity se už také bude používat na financování granátů… velká válka může začít z podobně šílených důvodů, z jakých Japonci zaútočili na Pearl Harbor. Blížíme se k nim krůček po krůčku už dva roky.

Podívejte se na válečné titulky z jara 2022 a na ty současné. Podívejte se, co říkal Fiala tenkrát a co říká dnes. Ten rozdíl je naprosto šílený. Podívejte se na fejsbůk ministryně Černochové a projděte si ty dva roky. Mně tedy úsměv hodně ztuhnul, když jsem si uvědomil, s čím všichni do té války šli a kam se za šestadvacet měsíců dopracovali. Jak málo jim tenkrát stačilo k vítězství a jak moc toho potřebují teď. Jak snadné to tehdy mělo být a jak hrozné to teď je. Na začátku stačily patrony, na konci je zapotřebí střílet přímo do Ruska. Ne kousek za hranici, ale tisíce kilometrů daleko.

Ne, žádná ruská propaganda. Žádné dezinformace. Jen si pročtěte oficiální komunikační kanály naší vlády za poslední dva roky. Ten progres je děsivý.

Je to jako v roce 1914. A následky pro Evropu budou stejné jako v roce 1918. Bohužel i s těmi pomníky… nebo zářivými úsměvy. Putin už nás varoval… Malé území, velká hustota obyvatelstva… Sitting Ping už ho objal, to je něco jako bianko šek pro velmi nepříjemné a fatální rozhodnutí. Může si to dovolit. Vede válku proti NATO, ustál třináct kol sankcí, ekonomika mu šlape a vyrábí třikrát víc munice než celý Západ dohromady. A evropští šílenci, i když tohle všechno vědí, stejně přitvrzují.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (415 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

V České repubjlice jsou nás 3 000 000 miliony důchodců. Průměrná míra inflace za celý rok 2022 činila 15,1 %. O tuto hodnotu měla vláda Petra Fialy - ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN, PIRÁTI (PĚTIDEMOLICE) - valorizovat v roce 2023 všem důchodcům důchod. Známým podvodem posvěceným provládním Ústavním soudem k valorizaci v zákonem stanovené výši nedošlo a tato vláda tak všechny důchodce okradla v průměru o 1 000 Kč měsíčně. Celkově tak vláda okradla důchodce o cca 19 MILIARD Kč. Avšak této vládě nebylo zatěžko podporovat válku na Ukrajině více než stem miliard. Pro Ukrajince vláda peníze má, ale vlastní seniory klidně okrade. Proto musí tato vláda skončit. Proto DŮCHODCI pojďme všichni k volbám a volme nevládní strany a hnutí. NEVOLME ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN, PIRÁTY. Jsou nás 3 000 000 - TŘI MILIONY!!! A to už je nějaká síla. Půjdeme-li všichni k volbám a budeme volit nevládní strany a hnutí, odstavíme tuto pětidemoliční hrůzovládu od koryt. A zvolme strany a hnutí, které mají šanci překonat 5%. Takže důchodci! VOLÍME :

 

ANO

SPD + TRIKOLÓRA

STAČILO

MOTORISTÉ + PŘÍSAHA

PRO

 

DŮCHODCI !!! Pojďme k volbám a vyžeňme tu pětidemolici! 

          PĚTIDEMOLICE NIKDY VÍCE !!! 

 

A TUTO VÝZVU POŠLI VŠEM DALŠÍM DŮCHODCŮM, KTERÉ ZNÁŠ !!! 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (201 hlas)

a máte tam navíc ANO

Průměrný počet slepic: 4.1 (94 hlasů)

Už jsem vám to psal několikrát. Ale to zjistíte už za deset dní. A krom toho, je to moje vyjádření a výzva. Nic nebrání tomu, abyste udělal svoji. 

     Dobrou noc :-) 

Průměrný počet slepic: 4.3 (57 hlasů)

až bude hotovo, teď bych to tak pevně netvrdil. A žádným komoušům hlas nedám, to bych pak nemohl kouknout do zrcadla.

Průměrný počet slepic: 1.7 (88 hlasů)

Tak se koukej do zádele -uvidíš tam totéž .

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

.. spolupráci na celé alternativě, kterou já osobně sleduji už od roku 2010, způsobuje že jsme tam kde jsme. Pětikoalice se spojila proto, že jim to páníčkové, co drží kompro a váček s penězi nařídili.

Na kandidátce STAČILO! jsou lidé, kteří s KSČ nemají nic společného, jen smýšlí levicově a pronárodně. můžeš kroužkovat.. V posledních trojích volbách ANI JEDNOU můj hlas nepropadnul. Protože jsem volil hlavou a ve prospěch národa, i když nebylo koho.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

ale nesouhlasím. Levicově podle mě znamená více státu a více přerozdělování a to já nechci, zvláště když už obojího máme moc. Je to totiž demotivační. Chci, aby v soukromém sektoru, který kromě sebe živí i všechny ty státem placené darmožrouty, byly platy vyšší než ve státním a také chci, aby se výrazně snížili daně, tedy úspory řešit zrušením pro začátek nejméně poloviny státních výdajů. To považuji za pravicové a žádné menší levicové zlo prostě nepodpořím.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Za mě jste to dal přesně 

Průměrný počet slepic: 3.4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem se byl pozeptat na národním výboru na ty volby. Jsem důchodce a proto chodim na národní výbor. Ne na obecní ouřad. A tam jsem se dozvěděl následující : volební lístky i s návodem dostane každej volič do schránky. U nás už je měli připravené a nachystané k roznesení. Mě ale zajímalo to kroužkování. Kroužkovat může každý volič MAXIMÁLNĚ 2 (slovy DVA) kandidáty. KROUŽKOVAT!!! Žádné čtverečky, trojúhelníčky, mnohoúhelníčky, obdélníčky a kosočtverce už vůbec nepřicházejí do úvahy. Krásné kulaté uzavřené a dokončené kroužky. Žádné polokroužky, třičtvrtěkroužky, závorky atd... Hezké kroužky. A volič smí kroužkovat pouze na jednom kandidátním lístku. Lístky nelze kombinovat. Jinými slovy nemůžu zakroužkovat například Rédovou u STAČILO a Turka u Motoristů. To je nemožné a neplatné. Ovšem Jestliže chci aby z mého lístku byli započítáni oba kandidáti, musím je zakroužkovat oba. Kdybych zakroužkoval jen jednoho, můj hlas by dostal jen tento jediný. Kandidát na prvním místě se v případě zakroužkování jiného kandidáta nezapočítává automaticky. Ale započítal by se jen a pouze ten jeden zakroužkovaný. Takže chci-li, aby byli započítáni moji kandidáti na pátém a prvním místě, musím zakroužkovat oba. Tedy, já budu volit STAČILO! a chci volit Kateřinu Konečnou a Petru Rédovou, tedy na volebním lístku číslo 26 zakroužkuji na prvním místě Kateřinu Konečnou a na pátém místě Petru Rédovou. 

     Snad jsem to dostatečně vysvětlil. Jestli jsem někde udělal chybu, klidně mě opravte. Ale jak už jsem psal, v každé obálce s volebními lísky by měl být i návod na použití. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (108 hlasů)

Průměrný počet slepic: 2.4 (55 hlasů)

..bez toho by to nešlo. Bobošíková si zase hraje na Bastlovou v rozhovoru s Turkem.

Okamura tvrdí, že Konečné teče do bot, ale jestli spíš neteče do bot jemu.
Jak už tu Vidlák několikrát sesumíroval, SPD vede kampaň od desíti k pěti a to že je Okamura solitér je jasné čím dál víc.

O tomto konkrétním hlasování moc nevím, jen že chce Konečná Okamuru žalovat za lži. Ale jinak většinou hlasuje Konečná v EU vzorně, na rozdíl od jiných. Výčítat jí jak hlasuje v EU je chabé i na vás. Dejte si pozor ať nešíříte dezinformace, ať vás nezaklekne nová vládní guma Foltýn ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (69 hlasů)

2019

Průměrný počet slepic: 2.3 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Ruské letectvo provedlo zdrcující úder nadzvukovou střelou Kinzhal vypuštěnou MiGem-31 na ukrajinskou základnu v Jaworowski nedaleko Lvova. O život přišlo více než 300 vojáků, kteří pocházejí z Francie, Polska a pobaltských zemí.

Existující přeživší, jsou urychleně zpět převezeni do Polska k lékařskému ošetření.

Ruské zdroje uvádějí, že příchod a polohu jednotek NATO odhalili rusky mluvící Ukrajinci.

Rusky mluvící lidé, žijící na Ukrajině, vytvořili velmi efektivní síť, která  poskytuje platné a okamžitě použitelné informace.

Jaworowski se nachází téměř na hranici s Polskem a je centrem pro přesuny zbraňových systémů, munice a také vojenského personálu ze Západu.

Rusové kladli důraz zejména na nalezení vojenského personálu ze západních zemí, kteří bojují pod krytím „cvičitele“ na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 4.8 (116 hlasů)

"Představte si, že by vám řekli o zdražení energií. PePa by nikdy nebyl zvolen."

Obávám se, že ti, co volili Pavla a drtikolku, by volili stejně. Jak někteří zdejší, tak jejich voliči všude jinde. Už jen proto, že by si nechtěli přiznat, jak jsou (nebo byli) hloupí, protože my jsme to věděli, oni ne.

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

sám do ní padá

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

- A kde chce západní elita jaderný konflikt s Ruskem přečkat?

část z článku:

...A zatímco USA jsou jaderným deštníkem kryty o něco lépe, v Evropě je nebe děravé jako sýr – v protiletadlovém slova smyslu. Přesto Brusel nebrzdí, i když běžní Evropané nejsou z dalších plánů na bleskovou válku vůbec nadšeni.

Možná, že za deset let budou současné procesy označovány za předehru ke třetí světové válce. Nelze vyloučit, že pokud se věci vyvinou špatně a nepodaří se nám zvládnout vojenskou psychózu, která se v Bruselu rozvinula, bude historie těchto let také epizodou prvních let velké světové války. „Evropská komise se postupně mění ve vojenskou radu a Evropský parlament ve vojenský orgán,“ řekl přesvědčivě maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru pro kanál Patrióta na YouTube.

Zároveň se domnívá, že ani jaderný scénář není v zásadě vyloučen, když na stejném kanálu uvedl: „Evropští politici uvažují o jaderné bombě jako o taktickém odstrašujícím prostředku, ne jako o něčem, co by se mělo skutečně použít. Jenže to, na co nemyslí na začátku války, se může stát i na jejím konci.

Podle maďarského premiéra projevy evropských politiků a status novinářů naznačují, že se Evropa připravuje na plnohodnotnou válku s Ruskem. Evropská veřejnost je již delší dobu rozehřátá a obrací se proti Rusům. A taková systematická politika nemohla nepřinést jiné výsledky.

Dá se říci, že probíhají přípravy na vstup Evropy do války, děje se to v médiích a ve výrocích politiků,“ řekl maďarský premiér v jiném vysílání, v rozhlasové stanici Kossuth. V tomto rozhlasovém projevu Orbán také prozradil, že pracovní skupiny v ústředí bloku NATO aktivně zkoumají různé způsoby, jak by se Severoatlantická aliance mohla zapojit do vojenského konfliktu na Ukrajině, čímž téměř doslova potvrdil tezi armádního generála Kulišova.

Ne proto, že by maďarský premiér pracoval pro Moskvu. Ale proto, že záměry Západu jsou evropským politikům zřejmé.

Orbánův zmíněný klid je dán tím, že jeho vláda je odhodlána se pevně vyhnout zapojení do jakéhokoli protiruského konfliktu mimo Maďarsko – prostě proto, aby zachránila svou vlast před zničením. To je jediná šance pro všechny americké satelity. A ne proto, že by Rusové vynikali zvláštní jadernou krvelačností.

Brífink armádního generála Kulišova rozhodně nebyl náhodný. Ukázal, že ruské vedení si je vědomo protiruské práce Západu. A ruská reakce na ni jednoduše zlikviduje celou proamerickou klientelu, přičemž neušetří ani bunkry, v nichž se zřejmě doufá ukrýt válečnická elita.

Jedinou záchranou je volba Orbána – nebo politiků, jako je těžce zraněný liberálním teroristou Robert Fico.

AUTOR: Aleksandr Sokurenko

Zpracoval: Vlabi/Blog Myšlenky O Čemkoli

https://cz24.news/zitra-valka-a-kde-chce-zapadni-elita-jaderny-konflikt-s-ruskem-preckat/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (97 hlasů)

že jsou to malé země s vysokou hustotou obyvatelstva a neměly by si zahrávat s výzvami na údery raketami hluboko v ruském vnitrozemí! Výhrůžka padla poté, co Petr Fiala podpořil návrhy generálního tajemníka NATO na použití západních raket k úderům na cíle uvnitř Ruska! Operace ve směru na Charkov je splněním hrozby, kterou Putin vyslal před půl rokem!
 

 

Není už naprosto žádných pochyb, že Petr Fiala představuje největší bezpečnostní riziko pro Českou republiku a potažmo Československo od konce II. sv. války. Jeho dementní výrok [1] z úterního rána o tom, že podporuje návrh generálního tajemníka NATO na souhlas členských zemí aliance k použití západních raket delšího doletu k úderům proti strategickým cílům uvnitř Ruska totiž vedl k tomu, že ruský prezident Vladimir Putin před odjezdem ze státní návštěvy v Uzbekistánu se k celé věci vyjádřil před novináři a vůbec poprvé v historii vyslal přímou výhrůžku zjevně adresovanou České republice a také zemím v Pobaltí.

Vladimir Putin poslal výhrůžku malým zemím NATO, že mají husté osídlení, ať si nezahrávají!

Vladimir Putin prohlásil, že si pamatuje generálního tajemníka Jense Stoltenberga ještě z doby, kdy byl premiérem Norska, ale tehdy se nezdálo, že by podle Putina trpěl demencí. To se ale podle všeho změnilo, protože Stoltenberg, i když je civilista, tak musí vědět, že rakety delšího doletu s přesným naváděním jsou řízeny a programovány z ciziny, a to buď z řídícího centra NATO, anebo přímo od výrobce raket, přičemž v obou případech naváděcí souřadnice jsou vkládány do rakety na základě údajů tzv. satelitního zpravodajství, tedy satelitních rozvědek.

Fiala ohrozil bezpečnost České republiky, když veřejně podpořil střílení raket NATO na Rusko

Tyto rakety jsou tak programovány důstojníky NATO, vojáky NATO, případně zaměstnanci západních firem v zemích NATO, takže pokud taková raketa je třeba i jen nakrásně odpálena z území Ukrajiny, ve skutečnosti je raketa řízena a naváděna během letu infrastrukturou a prostředky satelitní sítě NATO. A Vladimir Putin dodal, že právě malé země NATO s velkou hustotou obyvatelstva nejvíce podporují údery těmito raketami proti Rusku.

Podle Putina by to tyto malé země měly vzít do úvahy dříve, než začnou Rusku vyhrožovat a podporovat raketové údery do hloubi Ruska. Z Putinova výroku mi opravdu zatrnulo. A v úterý navíc Fiala přijal ve Strakovce delegaci válečných jestřábů z několika zemí a jednalo se o jeho muniční iniciativě. Setkání se zúčastnili Denys Šmyhal (premiér Ukrajiny), Andrzej Duda (prezident Polska), Mark Rutte (bývalý premiér Holandska), Evika Siliňová (premiérka Lotyšska), Mette Frederiksenová (premiérka Dánska) a James C. O’Brien (náměstek ministra zahraničí USA).

Mír a bezpečnost Evropy závisí na zastavení ruské agrese na Ukrajině.

Na čem jsme se dnes v Kramářově vile shodli?

✅ Musíme podpořit rozvoj evropského obranného průmyslu a zlepšit naši obranyschopnost.

✅ Pokračujeme v rozvoji muniční iniciativy. První desítky tisíc kusů… pic.twitter.com/MjwvdTctpL

— Petr Fiala (@P_Fiala) May 28, 2024

Fiala podpořil i německý plán na rozmístění PVO obrany v zemích NATO sousedících s Ukrajinou, odkud by tyto systémy sestřelovaly ruské vzdušné prostředky nad západní Ukrajinou. To by opět vedlo k zatažení těchto sousedících zemí NATO do války s Ruskem. Číst Fialův Twitter, to vyžaduje opravdu dvojitou dávku kindedrylu, případně pytlík na zvracení.

Petr Fiala svými výroky ohrožuje bezpečnost České republiky a pokud ho někdo nezastaví a nezatkne kvůli zatahování republiky do války, tak ten člověk přivede naši zemí do války s Ruskem a na česká města budou padat ruské rakety jen krátce poté, co někde v hloubi Ruska skupina raket NATO zasáhne nějaký opravdu pro Rusy nervový a strategický cíl, který donutí Kreml k odvetě proti řídícím střediskům těchto raket a proti rozvědnému satelitnímu zpravodajství, přičemž jedno z nich se nachází přímo v Praze v rámci krycího maskování civilního europrojektu Galileo.

Ruský prezident plní výhrůžky s časovými odstupy a vysvětlil, kdo a odkud ve skutečnosti řídí rakety dodávané Ukrajině

Vladimir Putin připomněl, že jeho výhrůžka stará přibližně půl roku o tom, že pokud Ukrajinci nepřestanou s útoky na ruské pohraničí, že Kreml nařídí vytvoření nárazníkové zóny v Charkovské oblasti, došla právě svému naplnění a Ruská armáda začala v Charkovské a nyní už i v Sumské oblasti vytvářet golanský nárazníkový koridor podle izraelského modelu.

Za tuto operaci nese zodpovědnost sama Ukrajina, která svými útoky na civilní cíle v Belgorodu donutila Kreml k této akci. A ke stejné akci bude Kreml donucen i proti NATO, pokud začnou západní rakety řízené, programované, či obojí ze zemí NATO dopadat na strategické cíle v Rusku. Útok na zahorizontální radar Voronež-DM v v Armaviru v Krasnodarském kraji byl podle názoru odborníků první takový pokus západu zaútočit na prvek ruské strategické obrany v Rusku.

Poškozený zahorizontální radar včasného varování ruské strategické obrany Voroněž-DM v Armaviru v Krasnodarské oblasti je prvním varování, že NATO chystá otevřený vstup do války s Ruskem

A jen pár dní po tomto útoku se najednou schází špičky NATO a jednají o tom, že začnou střílet západní rakety na Rusko a bude se to maskovat tím, že ty rakety jako budou odpalovat Ukrajinci z Ukrajiny. Ovšem skutečnost, že ty rakety jsou po dobu letu řízeny a programovány infrastrukturou a satelity NATO, je prostě daná a znamená to vstup NATO do války s Ruskem. A na tiskovce to Vladimir Putin jasně vysvětlil, že Ukrajinci ty rakety neprogramují a nenavádějí, že je prostě jenom odpalují ze svého území, ale o navigaci a plánování se starají satelity a systémy velení NATO. Až dosud to probíhalo utajeně a v omezených počtech.

Iniciativa generálního tajemníka NATO na souhlas se střílením raket NATO do hloubi Ruska je cestou k válce s Ruskem brzy po volbách do Evropského parlamentu

Nově by se ale měly střílet západní rakety na Rusko hromadně a se souhlasem NATO! Šílenství nezná mezí, protože meze znají jen racionálně uvažující lidé! Celý kolektivní západ a jeho elity zešílely a Fiala chce, aby na ČR padaly ruské rakety. A chce to kvůli tomu, aby mohl na území ČR vyhlásit válečný stav a poslat Čechy ze Staroměstského náměstí z pofiderních oslav zlata a (bez ruské sborné) bezcenného hokejového mistrovství (nikoliv světa) kolektivního Západu rovnou na frontu.

A to v rámci pohotovostní mobilizace, která se bude řídit novelou již schváleného mobilizačního zákona. První věcí, kterou v té chvíli většina Čechů udělá, bude hromadná emigrace na Ficovo Slovensko, ale Fialova junta zavře hranice. Směrnice krizového řízení, která je neveřejnou součástí novely. Co myslíte, kdo sedí ve velení NATO? Myslíte, že tam jsou generálové, kteří neví, co se stane, když se začnou střílet ze zemí NATO řízené rakety na cíle ruské strategické obrany v Rusku?

Jens Stoltenberg, generální tajemník NATO

Myslíte, že ti generálové nevědí, že dojde k ruské odvetě? Ale ano, vědí. Jenže podle všeho to vypadá, že si myslí, že válka s Ruskem se dá vyhrát, že kolektivní Západ může přímou konfrontaci vyhrát, a že se prostě vyplatí v této chvíli využít zdrženlivost Ruska a udeřit tak proti Rusku přímo raketami NATO a postupně vyřadit jeho strategickou obranu, přičemž se to bude maskovat tím, že ty rakety budou fyzicky z Ukrajiny odpalovat Ukrajinci.

Jenže toto je mediální maskování, které sotva funguje na diváky západních televizí, ale nefunguje na Rusy a nefunguje ani na lidi, kteří se zajímají o vojenství a vědí, jak ty rakety fungují. Jinými slovy, pokud NATO rozhodne o povolení Ukrajině střílet všechny západní rakety na Rusko, v tom okamžiku se bude jednat o přímý vstup NATO do války s Ruskem.

Kolektivní západ se rozhodl hrát vabank s bezpečností celé Evropy

Vedení NATO v čele s generálním tajemníkem Stoltenbergem a nyní už i s podporou Petra Fialy tak prostě usiluje o to, aby NATO jako celá organizace dala Ukrajině souhlas s odpalováním raket hluboko do ruského vnitrozemí, přičemž každému, kdo těmto raketám rozumí a chápe, jak fungují a jak a odkud jsou řízeny, je naprosto jasné, že nejde o nic jiného než o výzvu k souhlasu s hromadnou střelbou raket zemí NATO na Rusko!

Na tyto útoky Rusko odpoví údery na země NATO! A ne kvůli tomu, že by to Kreml chtěl nebo usiloval o to, ale právě kvůli tomu, že Rusku nic jiného nezbyde, protože bude dosažen bod neodvratitelnosti reakce, prostě mezní bod, stejně jako Rusku nezbyde nic jiného, než odpovědět NATO úderem na země NATO, stejně tak jako po nekonečných útocích českých raketometů RM-70 Vampire [2][3] zabíjejících civilisty a dokonce i děti (video níže) musel Putin zahájit novou frontu na Charkov a Sumi s cílem vytvořit nárazníkové pásmo.

 

Pokud začnou dopadající rakety řízené ze západních zemí dopadat na strategické cíle v Rusku, tak v odvetě začnou dopadat ruské rakety s přesným naváděním na řídící centra v západních zemích. Přesně na ta centra v těch městech, kde je tak husté osídlení. Kolektivisté prohrávají válku na Ukrajině, a tak zvyšují sázky a rozhodli se hrát vabank, prostě all inJenže all in sázky válečných šílenců s brejličkami pokaždé zaplatí občané, a nejen penězi, ale hlavně svými životy a životy svých dětí. Myslete na to, až půjdete k volbám do EU parlamentu. Budete totiž hlasovat ve skutečnosti pro nebo proti válce s Ruskem, a pro nebo proti mobilizaci do této války. Opravdu nepřeháním.

O ničem jiném vlastně ty volby do EU nebudou. Šílení profesoři nevtipkují, šílenci ženoucí NATO do války s Ruskem nemají žádné meze. Když mluví o Ukrajině, že ji nenechají padnout, mluví ve skutečnosti o válce s Ruskem, že tu válku chtějí za každou cenu a nedovolí žádnému Ficovi nebo někomu podobnému, aby tento plán na válku s Ruskem hatil mírovými návrhy. Všechno je to naprosto zjevné. Fico je pryč, Orbán je oslaben, a tak se může NATO sejít a zahájit plán na střelby raketami NATO na Rusko! To je celé! Taková je realita! Horké léto 2024 a co teprve podzim!

-VK-

Šéfredaktor AE News

zdroj i s videí zde:

https://aeronet.news/vladimir-putin-pohrozil-ceske-republice-a-zemim-v-pobalti-ze-jsou-to-male-zeme-s-vysokou-hustotou-obyvatelstva-a-nemely-by-si-zahravat-s-vyzvami-na-udery-raketami-hluboko-v-ruskem-vnitrozemi/

Průměrný počet slepic: 4.6 (93 hlasů)

 Představitelé Pobaltí a několika dalších států včetně Francie, Polska, České republiky, ale i Kanady, povolili Ukrajině použít jimi dodané zbraně k útokům na vnitrozemské cíle v Rusku. A to v době, kdy již poněkolikáté Kreml vyzval k mírovým rozhovorům. Je evidentní, že se několik šílenců doslova zbláznilo a zatahují nás do obrovského rizika. Bude li se válka prodlužovat, zůstane Ukrajiny možná obrazně větší vesnice. A bude li Západ otravovat ještě více, je třeba se ptát, bude li ještě Západ.

  Vladimír Putin nedávno prohlásil, že Rusko nemá v plánu za stávající situace jakkoliv vojensky ohrozit zbytek Evropy. Toto vyjádření se může velmi rychle změnit v opačné. Žádný svobodný a svrchovaný stát, v němž žije hrdý národ, si nenechá beztrestně zabíjet své muže, ženy a děti. Rusové to vydrželi 8 let a jen proto, že šlo o občany s ruskou národností žijící v jiném státu, i když na svém bývalém území. Nemlčeli, varovali. A když pohár trpělivosti přetekl, zasáhnuli. Jasně, tvrdě a úderně, zároveň tak, aby proti sobě nepoštvali civilní obyvatelstvo. Mohli ho zdecimovat, zbraní na to mají díky předvídavosti svých politiků dost, ale neudělali to, byť si to ukrajinské vedení přálo. Když se to nestalo, zkusili si z Kyjeva aspoň naaranžovat masakr v Buči. Divadlo, které mělo svět přesvědčit o zlých Rusech, vzali vážně jen ti, kteří si přejí světový masakr.

  I přes ruské ujišťování o nechuti rozšiřovat konflikt mimo území Ukrajiny vytváří média i politici dojem, že je zbytek světa Rusy ohrožován. A dělají vše proto, aby se Moskva rozhodla pro nějakou akci, která by vyvolala další světovou válku. Teroristický čin v nákupním centru byl málo, stejně tak před lety sestřelená ruská stíhačka u Turecka či osočení z útoku na civilní dopravní letadlo. Rusové jsou nesmírně trpěliví, snaží se komunikovat, ale vše má své hranice. Pokud Ukrajina skutečně použije Západem dodané zbraně k útoku na ruské vnitrozemí a navíc, nedej bože, je namíří na civilní cíle, může se stát cokoliv. Rusové disponují takovým arzenálem a schopnostmi, že by se v bezpečí nemohl cítit ani jeden člověk na světě. Jak už víme, před některými z jejich raket nenajdete jistotu ani 170 metrů pod zemí. Trefit Strakovu vilu střelou vypálenou ze Sibiře je pro ně asi takový problém, jako trefit vzduchovkou na 5 metrů nepříliš vzrostlého slona. NATO na to čeká, přeje si podobnou reakci. Nebýt v Kremlu Putin, ale jiný méně rozvážný politik a stratég, možná by po Strakovce byla už dávno pěkná díra. A s ní i 3.světová válka.

  Otázkou tedy zůstává, kdy již nelegitimní prezident Ukrajiny Zelenskyj dá pokyn k něčemu tak šílenému, jako je atak Ruska pomocí západních raket. Rusové už nyní mají díky německým dodávkám zbraní dle poválečných dohod právo zaútočit na Německo. Díky českým, polským a pobaltským provokacím mohou být v potencionálním hledáčku i další státy. Jak jsme již řekli, 8 let Rusko skřípalo zuby a vnímalo americkou snahu přiblížit se co nejvíce k Moskvě. NATO se po rozpadu Varšavské smlouvy rozrostlo o bývalé členské státy Východního bloku. To evidentně nestačilo, Západ chce více a nejradši si Rusko rozparcelovat. Zkoušeli to kde kdo, ale ani Napoleon či Hitler neuspěli. Teď jsou pokusně obětováni Ukrajinci a my se ptáme, kdo bude další? Kde se bere ta drzost v miniaturních pobaltských státech, ve Finsku, Švédsku či už jednou odzbrojeném Německu? Bez Američanů schovaných za jejich zády by si na Rusy nevěřil nikdo. Ale nyní je těch rozjetých mopslíků až příliš. Jak dlouho?

  Doufáme, že Rusové nesáhnou i přes jistou oprávněnost k ataku naší země. Ne, nevěříme v bezpečí uprostřed ukřičené smečky díky příslušnosti k NATO, protože tento pakt je složen ze států majících většinou spíše prázdné vojenské sklady. A když už tomu tak není, patří většina států do změkčilého světa, kde jsou gender a Green Deal mnohem hmatatelnější, než čest, hrdost. Rusové jsou pravým opakem a rozdráždit je je chyba rovnající se té, kterou je víra ve vlastní neporazitelnost. Západ by měl mít snahu usednout k jednacímu stolu a dát šanci míru. Jenže ony jsou ty ruské stepi i lesy jsou tak lákavé a bohaté. Budou li ti nejbohatší toužit po ruském majetku, mohou být brzy bezdomovci. Někdo by to našim politikům měl vysvětlit.

Jindřich Kulhavý  29. 05 2024


www.inadhled.live

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

žije na pobřeží. Stačí pár Poseidonů na vyvolání tsunami....

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

.. tím se liší od Anglosasů (a Němci jsou také anglosaský národ). Bombardování anglických měst jim prohrálo Bitvu o Británii, protože už jim nezbyla letadla na dobombardování už tak poničených vojenských letišť.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

naházelo na celou Británii méně bomb, než Britové za JEDINÝ nálet na vojensky nezajímavý Norimberk. Němci ani neměli těžké dálkové bombardéry.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

NATO připravuje údery na ruské klíčové strategické cíle

NATO / RUSKO: NATO provádí v blízkosti ruských hranic simulace jaderných úderů na ruské území, řekl šéf pohraniční služby FSB, armádní generál, Vladimir Kulišov.

Již předtím hlásili novináři Avia.pro lety amerických strategických bombardérů v blízkosti ruských hranic. Situace se, podle všeho, rychle vyhrocuje.

Armádní generál Vladimir Kulišov poznamenal, že v blízkosti ruských hranic narůstá zpravodajská aktivita NATO. Intenzita operativního a bojového výcviku aliančních vojsk se zvyšuje a během těchto akcí se připravují scénáře bojových akcí proti Rusku, a to včetně nacvičování provedení jaderných úderů. Tato situace vyžaduje, aby Rusko přijalo adekvátní opatření k ochraně svých hranic a vnitřního území.

Agresivní rétorika a akce NATO zvyšují napětí v regionu a představují hrozbu pro mezinárodní bezpečnost. Tyto provokativní manévry nezůstávají bez pozornosti Moskvy, která je připravena na podobné hrozby reagovat.

Stoltenbergovy výroky a reakce Ruska

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil, že Ukrajina má právo útočit na vojenské cíle na území Ruska. Dodal, že někteří spojenci již příslušná omezení úderů odstranili a podle něj je čas zrušit i další omezení. Tato prohlášení vyvolala ostrou reakci ze strany Ruska.

Mluvčí ruského prezidenta, Dmitrij Peskov, v rozhovoru s listem Izvestija uvedl, že NATO si zahrává s vojenskou rétorikou, zvyšuje stupeň eskalace a propadá se do válečné extáze. Zdůraznil, že taková prohlášení nemohou být jen Stoltenbergovým osobním názorem, protože on zastává pouze oficiální post generálního tajemníka NATO. Moskva tyto výroky považuje za oficiální postoj aliance...pokračování viz odkaz

Zpracoval: Czech Free Press

https://cz24.news/avia-pro-jaderne-bombardery-uz-jsou-u-hranic-s-ruskem-nato-pripravuje-udery-na-ruske-klicove-strategicke-cile/

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

 

Síť ruských strategických radarových stanic                                      Poškozená stanice Armavir


Stephen Bryen 29. května 2024, asiatimes.com
Dne 23. května zasáhly bezpilotní letouny vypuštěné z Ukrajiny ruskou strategickou radarovou stanici v Armaviru v Rusku. Není to poprvé, co byla jaderná zařízení v Rusku zaměřena a zasažena, ale představuje to významnou eskalaci, která by mohla vyvolat ruskou odvetu vůči dodavatelům NATO nebo dokonce jadernou reakci Ruska. Jádrem ruského znepokojení nad Ukrajinou je, že by se země mohla stát základnou pro jaderné rakety NATO. Není jasné, zda k útoku došlo výhradně z iniciativy Ukrajiny, nebo zda se na něm podíleli i ukrajinští partneři z NATO.

Armavir se skládá ze dvou fázovaných radarů dlouhého dosahu pro varování před jaderným útokem.  Toto stanoviště se nachází na jihu Ruska v Krasnodarském kraji a je v areálu letecké základny Baranovskij, která se tam nachází. Jeden z radarů pokrývá jihozápad a druhý směřuje na jihovýchod. Toto radarové stanoviště nahrazuje dřívější strategická radarová stanoviště na Ukrajině, která byla opuštěna kolem roku 2012, a další již nefunkční stanoviště v Ázerbájdžánu.

Oficiálně je radar uváděn jako UHF, což znamená frekvenci 1 Ghz nebo nižší, která zahrnuje pásmo L na frekvenci 1 Ghz. Radary v pásmu L nabízejí prostředky pro detekci letadel typu stealth. Stealth platformy jsou optimalizovány tak, aby měly sníženou radarovou stopu v pásmu X.
Tyto radary mohou také detekovat malé objekty, které létají nízko, aby se vyhnuly radarové detekci, jako jsou střely s plochou dráhou letu US-Tomahawk.

Americké bombardéry B-2, letouny F-22 a F-35 a nový dálkový úderný bombardér B-3 jsou typu stealth a všechny jsou schopny plnit jaderné mise.

Rusko má na ochranu země 10 strategických radarů. Tyto radary pocházejí z roku 2017. Mají dosah 6 000 km a jsou známé jako Voroněž-DM. Radary jsou určeny k detekci řízených střel, balistických raket a útoků z vesmíru. Radary jsou napojeny na nový systém protivzdušné obrany S-500 a na další systémy protivzdušné obrany.

Bezpilotní letouny vypálené na radar uletěly 1 800 km. To je daleko za možnostmi ukrajinského sledování, ačkoli místo radaru mohlo být lokalizováno prostřednictvím komerčních satelitních snímků. Umístění ruských strategických radarových stanovišť je veřejně známé.

Původně ukrajinské zdroje tvrdily, že bezpilotní letouny vypuštěné se zaměřením na Armavir byly typu HUR, tedy ukrajinské výroby. Rusové však získali zpět částečně zničené drony, které nejsou místními, ukrajinskými výrobky. Nalezené drony jsou portugalské drony Tekever AR3. Portugalsko oznámilo, že tyto bezpilotní letouny dodá loni v červnu poté, co Spojené království souhlasilo, že za ně zaplatí. Skutečnost, že při útoku byly použity zbraně NATO, je hluboce znepokojující, pokud se Rusové rozhodnou pro odvetu.

Rusko se k útoku zatím vyjádřilo jen velmi málo. Zprávy a informace poskytnuté Telegramem uvádějí, že dron narazil do budovy sousedící s radarem. Fotografie ukazují poškození této budovy, v níž sídlí obslužný personál radaru, v němž se pravděpodobně nachází jeho komunikace pro ruskou protivzdušnou obranu. Zdá se, že radar je rovněž poškozen.

Není známo, kolik dronů bylo při útoku použito a kolik jich bylo sestřeleno. Soudě podle fotografií, které se nyní objevují na ruském obranném kanálu na Telegramu, se zdá, že nejméně jeden nebo dva drony stanici zasáhly.

Ukrajinský útok představuje první případ, kdy byla strategická zařízení jaderné obrany napadena v Rusku nebo v jiné zemi.

Mezi odborníky na obranu se již dlouho vede debata o strategii LOW (Launch on warning) -"odpálení při varování", kdy je odvetný úder zahájen po varování před jaderným útokem nepřítele a to v době, kdy jsou jeho rakety ještě ve vzduchu, než dojde k jejich dopadu a explozi.  Pokud by se Rusové domnívali, že se jedná o útok NATO na jejich jaderná zařízení, mohlo by to vyvolat jadernou reakci.

Jaderná otázka je v současné době mimořádně citlivá, protože se zdá, že se ukrajinská armáda blíží kolapsu. Američtí zákonodárci a vedoucí představitelé NATO vyzývají Ukrajinu, aby odpálila rakety dlouhého doletu na ruské území. Pokud se tak stane, Rusové nebudou schopni rozlišit, zda má raketa konvenční nebo jadernou hlavici.

Rusové podezírají USA, zejména od roku 2019, že tajně připravují jaderný arzenál ve východní Evropě, především v Polsku a Rumunsku. Nedávné polské žádosti o umístění jaderných zbraní NATO v této zemi, částečně v reakci na ruské rozmístění taktických jaderných zbraní v Bělorusku, jsou znepokojivé. V roce 2019 ruský prezident Vladimir Putin varoval, že USA instalují v Rumunsku a Polsku vertikální odpalovací zařízení MK-41, která mohou odpalovat buď rakety protivzdušné obrany, nebo odpalovat řízené střely Tomahawk s jadernými hlavicemi.

Oficiálně mají křižující střely Tomahawk konvenční hlavice, ačkoli původně byly jaderné. USA tvrdí, že po jejich nahrazení konvenční municí jaderné hlavice uskladnily a nakonec se jich zbavily. Odpalovací zařízení MK-41 jsou součástí komplexů protivzdušné obrany AEGIS-Ashore pro Rumunsko a Polsko. a stejná odpalovací zařízení se používají na amerických křižnících a torpédoborcích AEGIS.

Evropu a Rusko chránila Smlouva o střednědobých jaderných silách (INF) mezi USA a SSSR, která vstoupila v platnost v prosinci 1987. INF omezovala všechny rakety s doletem od 500 do 5 000 km (310 až 3 106 mil) a obsahovala přísný systém ověřování a inspekcí.

USA tvrdily, že nová křižující střela, kterou Rusové vyvíjejí a která se v Rusku nazývá 9M729 (NATO SSC-8) a je údajně založena na námořní střele Kinžal, porušuje smlouvu INF. Přestože Rusové tvrdili, že 9M729 operuje pod hranicí 500 km, USA tvrdily, že Rusové podvádějí.

Na základě toho prezident Donald Trump v roce 2018 oznámil, že USA od smlouvy INF odstoupí. K odstoupení oficiálně došlo v srpnu 2019. Rusové poté od smlouvy rovněž formálně odstoupili.

Obavy z jaderných zbraní ve východní Evropě a potenciálně i na Ukrajině hrají ve strategickém výhledu Ruska a jeho hodnocení záměrů USA a NATO nezanedbatelnou roli. To se jasně projevilo koncem prosince 2021 v době před invazí ruské armády na Ukrajinu, kdy prezident Putin oslovil prezidenta Bidena i NATO s návrhem, aby Rusko, NATO a Spojené státy zvážily stažení zbraní USA a NATO z východní Evropy, zejména z Polska a Rumunska. Putinova výzva nikam nevedla a ruské síly překročily hranice Ukrajiny 24. února 2022.

Zůstává nejasné, proč Ukrajina zaútočila na ruské strategické radary. Ukrajinci tvrdí, že tyto radary hrají roli při ruských leteckých útocích na ukrajinské území. Pravděpodobněji lze argumentovat tím, že ruské radary mohly sledovat rakety ATACMS nebo v budoucnu dokonce německé rakety Taurus. Vyřazení těchto radarů by Ukrajině pomohlo vystavit Rusko útokům raketami dlouhého doletu odpalovanými z ukrajinského území.

Zatímco Ukrajinci mohou takový útok považovat za přípravu půdy pro další pokusy o útoky na Rusko ve snaze kompenzovat ztráty na domácí půdě, takové útoky také zvyšují hladinu úzkosti v Rusku, která by mohla vést k útokům na zařízení NATO nebo dokonce k použití taktických jaderných zbraní.
-------------------------------------
 Stephen Bryen působil jako personální ředitel blízkovýchodního podvýboru zahraničního výboru amerického Senátu a jako náměstek ministra obrany pro politiku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

Ty rakety jsou naprogramované již od výrobce či dodavatele - Ukrajinci akorát stisknou knoflík -a pravděpodobně ani to ne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Snad už nikdo nepochybuje,  že  covid  a  s ním spojené  "očkování" byla pořádná sviňárna.  Od začátku  kdy  Dr. Peková jako jedna z  prvních odhalila, že virus je umělého původu, přes  lockdowny až po "očkování".  Mluvilo se o tom, že pro "naše dobro" objednala Uršula za podivných okolností 10 dávek pro každého Evropana. Jenže ono to kočkování ovcí asi nedopadlo tak, jak si ONI přáli.  Nakočkovaní  lidé sice padají jako mouchy, ale to JIM  zjevně  nestačí. 

Takže taková  "menší  jaderná válčička"  v Evropě,  to bude podle JEJICH gusta, z to už budou  miliony ( desítky milionů )  mrtvol.  A velmi rychle.

ONI tu válku  prostě chtějí za jakoukoli  cenu.  Jinak by totiž nemohli plácat takové  nesmysly  a  dělat  takové  šílenosti, které  dělají. Viz např. zde

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

Njn, vojenské cvičení Nato končí zítra, tak je třeba urychlit napadení Ruska. V sobotu by to už vypadalo blbě, svět by se podivoval, proč Rusko napadli v červnu, když už mají být na cestě na své základny. KoZa se totálně zbláznila a strýček Sam se v zákrytu chechtá do dlaně, jak na všechny vyzrál. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Možná by ještě zafungovala obří demonstrace proti válce, a proti souhlasu naší vlády k tomu svinstvu,  vyjádřit nesouhlas všech lidí v ČR..., pro všechny strany a hnutí - vykašlat se na vlastní ega, jen transparenty a jasné NE válce..., milion lidí do ulic. Jen výzva proti válce. Kdyby přišlo málo lidí, tak pak už by bylo jasný, že nám není pomoci.

Deset zemí povolilo Ukrajině použít jejich zbraně k úderu na ruské území: Francie, Litva, Lotyšsko, Švédsko, Estonsko, Polsko, Finsko, Česká republika, Velká Británie a Nizozemsko jsou pro.

pozn.: Ptal se nás někdo, kdo je pro? Rozhodli šmejdi, kterých je drtivá menšina.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

🤯Je čas říci pravdu. Nikoli Rusko ohrožuje NATO, ale NATO neustále ohrožuje Rusko!

Podle jeho názoru Rusko vstoupilo do konfliktu na Ukrajině, aby ochránilo své obyvatele, zatímco Evropa se snaží kontrolovat přírodní zdroje v Rusku a na Ukrajině.

------------------------

Orbán: Představa, že Rusové zaútočí na členskou zemi NATO, není racionální

„Podle maďarského vnímání tato válka není naše válka. Maďarsko si myslí, že je to válka mezi dvěma slovanskými národy, dokonce válka bratrů. A tuhle válku nemohou Evropané interpretovat jako vlastní válku, takže není naším úkolem, abychom zasahovali, abychom se do toho zamotali, ale abychom tuto válku izolovali, a to jsme měli dělat od začátku,” prohlásil maďarský premiér Viktor Orbán.

-----------------------

Zelenskyj může zůstat v dějinách jako člověk, který přinutil Ukrajinu sloužit cizím zájmům a zničil zemi.

Myslí si to bývalý bulharský ministr obrany Krasimir Karakačanov.


@neCT24

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

všechno najednou. Odkaz bude platit i zítra i další dny:

https://cz24.news/

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Irsko vydává na zbrojení a další vojenské výdaje dlouhodobě 0.25%. Česká republika mezi 1.2% a 2.0%. Za posledních 24 let se Irsko stalo ekonomickým tygrem Evropy a nyní má takřka 200% výkonnosti České ekonomiky. Před 24 lety přitom bylo Irsko zaostalejší než ČR. Jedna z mnoha příčin, proč je nyní Irský stát bohatý, tkví v dlouhodobém rozdílu ve vojenských výdejích ve výši 1%. Pokud by se vlády ČR chovaly v posledních 24 letech podobně jako Irsko, ušetřily by za těchto 24 let celkem až 30% současného ročního HDP ČR, tedy v dnešních cenách neuvěřitelných 2 500 000 000 000 ( dva a půl bilionu) CZK. Tato částka pravidelně investovaná do státního majetku by znamenala postavení 6 jaderných elektráren nebo 920 000 bytů! Samozřejmě, že také mohla být věnována na rozvoj technického školství, vědy a moderního (digitálního) průmyslu. Protože Irové chytře v posledních letech oproti ČR ušetřili na zbrojních výdajích a investovali do moderní ekonomiky, mohou nyní za státních 500 miliard CZK pomoci postavit 300 tisíc bytů pro mladé a sociálně slabé!  Obdobně, nižší výdaje na zbrojení než ČR v poměru k HDP vydává i Rakousko a Švýcarsko. Rozdíl je opět potom vidět v dostupnosti bytů. V Irsku se na byt vydělává průměrně 9 let, v Rakousku i Švýcarsku 10 let. V ČR 25 let! Dokud budeme nesmyslně utrácet miliardy na zbraně, nebudeme mít nikdy životní úroveň těchto zemí. Naše ekonomika zestárne, zkrachuje a na žádné zbraně nakonec stejně nebude. 

zdroj: https://www.michalapetr.com/
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Jediná metoda (methodos=cesta k cíli) fialové NEvlády je lezení do  prdele i těm nejpochybnějším šíbrům. Jinačí moudro bych za tím nehledal.

P.S. Jak svěží pohled na diskusi bez obechcávacích proužků bylsemprvního!

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Vondra nebo Turek

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

toho bezďáka z PROMOPRO asi JEBNE !!! Kéž by!   :-)))

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Ač jsem již dlouho rozhodnutý koho budu volit, vyzkoušel jsem volební kalkulačku. Ze zvědavosti. Kupodivu mi volbu potvrdila...
Jen je potřeba nenechat si nic vnutit, bo některé otázky jsou dost manipulativní.

Odkaz na volební kalkulačku

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

což samo o sobě už je pro mě totálně mimo mísu, ale prubnul jsem to a výsledek mě potěšil, páč mi na prvním místě s 80% vyšlo STAČILO! Kateřiny Konečné. A jak se každý může přesvědčit z mého včerejšího nočního příspěvku, právě Konečná s Rédovou jsou moje favoritky. Takže - SPOKOJENOST. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)