To teda bude jízda

Autor

Tak nám v Kazani probíhá summit BRICS. A dějí se tam naprosto neuvěřitelné věci. Například tam nikdo nepozval Lipavského a dokonce tam nikomu ani nechybí. Čína a Indie oznámily, že se dohodly ohledně hranic v Himalájích. Arménie se prý srovnala s Azerbajdžánem. Módí se objímal s Putinem. Saúdská Arábie a Írán prý provedou společné vojenské cvičení v Rudém moři. Mluvilo se o míru na Ukrajině, ale byl to ruský mír…

Jako přidružené partnerské státy se přidalo dalších třináct zemí včetně Vietnamu, Malajsie, Indonésie, Turecka či Kazachstánu.

A vlastně nejhorší na celém summitu je, že oni tam o Západě nemluvili jako o nepříteli. Oni tam o Západu nemluvili vůbec.

Už jsme tam prostě jen nebyli a je vlastně úplně jedno, co děláme. USA už nejsou víc než Čína, EU není víc než Indie. Už máme jen pověst dávných afrických diktátorů, se kterými se nedalo na ničem domluvit. My tady řešíme, že budou dělat dedolarizaci, ale jim je to vlastně tak nějak jedno. Prostě jsou multipolární. Budou používat to, co bude zrovna výhodné. Budou dělat obchody, nebudou se bavit o lidských právech a platit budou čím budou chtít, jen si to zúčtují mezi sebou sami i bez systému SWIFT.

Ve stejnou dobu se Zelenský vrátil na Ukrajinu s tím, že jeho mírový plán, co se pak změnil v plán vítězství, jaksi pohořel. Není přijetí do NATO o nic blíž než před dvěma roky, dalekonosné západní zbraně stále nesmí používat na ruském území a v posledních dnech Rusové zase zrychlili svůj postup.

Víte, já už to válečné zpravodajství nijak podrobně nesleduju, protože už je to pořád stejné. Rusové každý den prohrávají vpřed a Ukrajinci vítězně ustupují vzad. Občas kouknu, jak moc se čáry na mapě posunuly, ale sledovat to každý den je v podstatě zbytečné. Navíc, mám nastavený docela dobrý alarm. Vždycky, když se na Novinkách objeví články o tom, jak Ukrajinci Rusům zničili půl pluku a jak se Rusům krvavě pomstili a je to jeden článek za druhým, tak už vím, že se musím kouknout na Rybara, protože zřejmě Rusové někde prolomili frontu a nečekaně postoupili velmi rychle.

Včera to nastalo, tož jsem se podíval a taky jo. Rusové výrazně postoupili v Časiv Jaru, Selidovu i u Kupjansku. Navíc osvobodili už půlku zabraného území v kurské oblasti. Putin měl pro jednání se státníky v Kazani docela silné argumenty… a když už jsem byl v tom koukání, tak jsem se podíval na nová videa z ukrajinské dobrovolné mobilizace, zjistil jsem, kolik se dá vydělat na vystavování falešných potvrzení o invaliditě a přečetl jsem si, že pokud EU sáhne na výnosy z ruského majetku, udělají Rusové něco podobného…

A také jsem zaslechl nějaké poplašné zprávy, že na příští summit BRICS už pojedou snad i nějací europoslanci, protože když je blbá Leyenová s Borellem, nemusejí být blbí i všichni ostatní.

A aby to nevypadalo tak blbě, Blinken si alespoň doletěl do Saúdské Arábie a tam se s mladým Sálmánem bavil o míru mezi Izraelem a Palestinou. Bude z toho pár pěkných videí na jeho sociální sítě, ale jinak se asi nezmění nic, protože už tam byl asi desetkrát a válka se spíš rozhořívá, než že by se chýlila ke konci.

K tomu začali Fialovi marketéři chrlit na jeho fejsbůk radostné zprávy, jak rekordně investujeme, plníme kritéria pro zadlužování, stavíme dálnice, podporujeme rodiny zasažené povodněmi, dáváme rekordní peníze na vzdělávání, hospodářský růst bude v příštím roce 2,7%… co hodina, to jedna zpráva a co zpráva, to hřebík do rakve ODS. A na závěr tu rakev rovnou i zasypal… podepsal smlouvu s Vatikánem, o která je tajná a dozvíme se o ní, až bude ratifikována. Mimochodem, je to asi ta stejná smlouva kterou Klaus podepsat odmítl, protože se mu nechtělo spáchat politickou sebevraždu.

TZLD Foltýn si v mezičase dal snídani s českými europoslanci, držel k nim devadesátiminutovou přednášku a ukázalo se, že je skutečně TZLD. Kdyby byl tak chytrý, jak je tupý, tak by byl opravdu nebezpečný, ale místo toho se jeho oddělení strategické komunikace rozhodlo propagovat Den stromů… Nekecám. To je tak blbé, že to musel navrhnout Foltýn osobně. Nevěřím, že je v tomto státě ještě druhej takovej.

Takže přátelé… Hezky se připravte, pořádně se připoutejte, protože ten rok do voleb, to teda bude jízda. My pořád, že přichází totalita… ale ono je to horší. Ona přichází debilita. Má plukovnické prýmky, osvědčení úřadu pro jadernou bezpečnost, kazašský doktorát z psychiatrie, školení z prodeje mobilů, premiérské jmenování… a je to neustále zděšené.

Jo a hádejte… myslíte, že si poslanci na Babišův návrh zmrazí platy?

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (378 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

čím dál tím debilnější. ( ale ono je to horší. Ne totalita ale ona přichází debilita). Díky za tipa na Rybára. Funguje tam i automatický překlad (už nefunguje a jsem v titi) tak jdu skoumat. A zde je popis na Wiki.

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

- ale ROVNOU DO HLAVY!

O seznam účastníků rozšířeného summitu BRICS v Kazani je přirozeně velký zájem. Toto jednání je nesmírně důležité, protože pro nadcházející desetiletí položí základy vznikajícího multipolárního uspořádání, po kterém svět touží. To je jasné každému geopoliticky vzdělanému pozorovateli. Možnost zúčastnit se není jen diplomatickou zdvořilostí, ale existenční nutností pro státy, které mají zájem vymanit se ze spárů tyranského západního imperialismu a zajistit si alespoň trochu suverenity.

Tuto samozřejmost si uvědomují desítky vlád ze všech kontinentů světa, které budou v Kazani zastoupeny. Je tu však pozoruhodný absentér, jehož národním zájmům by mimořádně prospělo, kdyby tam byl – Srbsko.

Rusko, letošní rotující předsedající země BRICS, se opakovaně snažilo vyjádřit svůj velký zájem o hostování Srbska na jednání v Kazani. Toto pozvání nebylo ze strany Ruska samoúčelné. Účast na summitu a aktivní promíchání s nastupujícím davem BRICS by přineslo prospěch výhradně srbské vládě...

...Země jako Maďarsko a Slovensko, které se nechaly vlákat do NATO a Evropské unie, nyní horečně hledají způsoby, jak se z těchto škodlivých závazků vykroutit a přeorientovat svou politiku a spojenectví. Stejně důležité je, že Turecko usiluje o stejné řešení. Jeho prezident osobně povede delegaci své země na summitu v Kazani a dal najevo svůj záměr vstoupit do BRICS a Šanghajské rady pro spolupráci.

To však není případ krátkozrakého Srbska. Jeho vůdce uraženě odmítl pozvání, které mu bylo zasláno, aby přijel do Kazaně, s úsměvným odůvodněním, že má termínový konflikt s jinými (pravděpodobně významnějšími) politickými osobnostmi, které se zavázal hostit v době, kdy se v Kazani scházejí méně významní představitelé BRICS. Ukázalo se, že těmito osobami jsou Mswati III, král Eswatini (dříve známého jako Svazijsko, jak si jistě sběratelé známek vzpomenou), a polský kápo kolektivního Západu Donald Tusk.

https://cz24.news/srbsko-se-nestrelilo-do-nohy-ale-rovnou-do-hlavy/

https://www.globalresearch.ca/serbia-shot-itself-head/5870813

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (68 hlasů)

.. se mohou přihlásit kdykoliv a Rusko je tam přivítá s doširoka rozevřenou náručí.

Není důvod si nabíhat na EUROvidle a nechat si okopávat kotníky v době, kdy EURObestie má ještě dost zubů na bolestivé pokousání. Srbové jen chvíli počkají, až paradentóza EU postoupí dále.

Srbská taktická neúčast na summitu BRICS není nic, co by šachista a stratég Putin nedokázal pochopit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (69 hlasů)

Ale my ne. Srbsko bylo pro nás určitým vzorem, ale vypadá to, že tam dorostla stejná generace poserů, jako u nás. Vlastně u nás je již několikátá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

Právě. Djokovič, Srbové.., nám byli vždycky blízko, a i kdyby to bylo jen nějaké "divadlo", tak pro nás je takové lavírování zklamáním.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

zklamání to je maximálně pro politické Neználky. Ti, co trošku přemýšlejí vědí, že ne do všeho lze jíti po hlavě. Nakonec o tom ta politika je a stačí se podívat na Putina, jak ten musí lavírovat. No a všichni jej přesto obdivují.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

...pronesla politická znalkyně. 😉 (a že jste nereagovala už na Kimjana...?)

😎 

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

se do tebe zamilovala ❤️

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

jako ve škole na základce, kdy kluci šikanovali a dělali brykule jenom těm holkám, které se jim líbily? A vždycky si na ně počíhali...  😊 😉 

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Ale všichni ví, že se Srbsko střelilo do hlavy. Ty zkraty v myšlení se nahradí velkým písmem a mnoha vykřičníky.

A je to!

Oni, kritikové, kdyby je k tomu pustili, by určitě jednali jinak. Ale copak je k tomu pustí?

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

.. přímočaří a přemoudřelí  von Hetzendorfové umí jen posílat pěchotu na bodákové zteče proti kulometům.. Houby vědí o strategii a taktice.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Saudové, coby sunité a Íránci coby šíité uspořádají společné vojenské cvičení? No jasně. Námořní cvičení. Saudové budou na jedné lodi a Íránci na druhé. Na druhou stranu, co my víme? Třeba se pod patronací Ruska a Číny spřátelili  a stali se naprosto neškodní... Asi ne. Pokud BRICS tak roste a dokáže relativizovat dávnou zášť mezi jednotlivými muslimskými komunitami, má se asi Evropa a USA na co těšit.

Tedy - vlastně i my.

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení vidláci. Nevíte někdo o nějaké dezolátské akci v pondělí 28. října v Praze? (su původem z Brna, ale nyní bydlím v Praze). Nechystá se něco na 17. listopadu? (35 let) Díky za info.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

má něco na Náměstí Republiky a také tam bude Klaus. ZDE.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Vrabel, ukrajinizace ČR, uniklé informace z Pentagonu..., dobré si poslechnout.

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

je snad jediný který ví co jak proč a jak na to . V neděli má vždy hodinový monolog a od základu tam rozebírá situaci a její příčiny.

https://cr1.cz/index.php

ANO, je to hlavně morální bída. Připadá mi z celé opozice nejvěrohodnější a v porovníní s ním jsou všichni chcimírové jen "jako".

S jeho teorií souhlasí i zveřejněné zastoupení členů ASPENu ve státní správě a obsazení funkcí ve zdělovadlech a vlastně ve všech institucích. ZDE.

Můj ůvod pro přátele k tomuto článku:

Jsou tady jmenováni lidé co po revoluci teprve brali rozum a byli „ochočitelní“. A uplatitelní. Toho využil Západ a po vzoru politické masírky jako byl VUML, PŠM, Učení Marxe a Englse včetně Uljanova a občanské výchovy, tak si je vychovali k obrazu svému. Už Šlachta v cauze Nagygate řekl že to je vlastizrada proto že se účelově dosazovali do státní správy jen ti správní a spolehliví lidé. Tak že díky volebnímu systému vítězná strana dosazuje svoje lidi a to proto že není jmenovitá volba, ale volba strany. Během dlouhých třiceti roků od Sametovky obsadili všechna důležitá místa a ukázalo to dosazení MPA, GPP, Rychterové, Jourové, Charamzové, Teličky, Špidly a spousty dalších politicky vhodných lidí, ale bez jakéhokoli odborného a vlasteneckého hlediska. Článek považuji jako první a průlomový seznam který se dá porovnat s Cibulkovými seznamy STB.

Že do toho namontovali i Konečnou a Babiše byl jen politický tah bez jakéhokoli opodstatnění.

V originál seznamu ke kterému jsem se už dávno dostal tak tam je mnoho lidí ze sportu, kultury a VŠECH oblastí života a ani by jste to do nich neřekli. Jsou to pro veřejnost „čistí a zasloužilí lidé ze kterých bez problémů postaví další „novou a čistou vládu“.

To se vyvíjelo organizovaně po třicet roků a tam musí ta čistka začít. Mám obavy že Babiš a "bude lépe" s jeho novou vládou bude jen přehození vyhýbky na souběžnou kolej. Očekávám od něj že zavede "kapitalizmus s lidskou tváří" ale udělat podstatné kroky a odejít z EU, NATO, KoZy a vlivu WHO a světových bank je pro něj už moc a zajímat se o vstup do BRIXu je už jen sen. Ale ruku na stdce, je vůbec to co tady nastalo po Saměťáku a co dovedl Fialenko k dokonalosti možné někdy napravit? Není. Jen novou fasádu, ale zbourat, uklidit a začít znova a s novými lidmi je nemožné. No co, aspoň že bude líp ale hlavně a pro většinu voličů že nám zůstane naše "smrádek a teploučko".

Průměrný počet slepic: 4.3 (49 hlasů)

Včerejší poslech Vrabela mě zaujal, on osobně nejen včera, už když jsem ho náhodně slyšela (TV rozhovor před volbami do EP) - dokonce měl i projev v EP - není mi známo, jak se tam tehdy dostal, a že to prošlo, ale na člověka od nás z ČR to byl projev par excellence (asi vůbec první). Škoda, že se neshodli s Rajchlem, mohla to být silná dvojka. Souhlasím i s obsahem vašeho článku. Na ty "podstatné kroky", které by vedly ke smysluplné změně, to u nás už nevypadá, jenom na tu novou fasádu. Je to nemožné, požrali a rozeštvali nás během 35ti let se vším všudy. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

cituji:

Škoda, že se neshodli s Rajchlem, mohla to být silná dvojka.

Vrábel je pro mne celkem čitelný. Chudý a pronásledovaný proletář který obětuje hodně svého pohodlí a peněz ve snaze lidi probudit. Jen jedna cesta na demonstraci je pro něj tisíc kilometrů. A stejně jako u Vidláka, Vajíčka, Skalického a mnoha dalších v tom lítá celá rodina včetně kocoura.

Raichl je z jiného těsta a společenské třídy. Těží z právního a politického bordelu, občas nějaká dobročinná akce, je v balíku může si to i dovolit. Několikrát jsem se s ním i setkal, je to řízek. Ale kam to povede až "se dostane k moci" je mi záhadou. O Maláčové se to dá říci už teď kam spěje se svojí stranou, ale Raichl je mi záhadou.

Na opoziční scéně je spousta lidí a díky času stráveným jejich sledováním mám celkem odhad kdo za koho a jak. Jsou tu tipy u nichž nezaváhám. Vidlák, Vrábel, Konečná, Nacher, Petr Kratochvíl, Drulák, lodník Skalický, Ondřej Prokop, Skála, Štefec, Svatoš, Ivan Kratochvíl, Novotný??? býv ministr vnitra, výcvikář policie Černý... a spousta dalších. Také je hodně lidí u kterých mám pochybnosti, vyjmenuji příště.  A potom další a podstatné hledisko jak se zachovají, a to všichni a pod tlakem ze strany státu. Povídat u mikrofonu je jedna věc, a až bude exekutivou ohrožena jejich rodina, práce, bydlení jak se zachovají? Jak říkal Babiš "na každého se dá podat trestní oznámení" viz Bárta. Soud jej stál místo ministra dopravy? Dva roky jej tahali po soudech a NIC.  Asi jim vadilo že zastavil všechny stavby a začal prověřovat jejich financování. Těch „zkrachovalých existencí“ je více co se musí krotit ve vyjadřování, jsou sledováni, stát na ně ušil boudu jako nepohodlné a bum a rozsudek jako na objednávku je na světě, viz Skála a spol jen díky diskusi o Katyni.

Nakonec vtípek na víkend:

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

slepic

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Jak jste už psal: "..Je možné to napravit? Není. Jen novou fasádu, ale zbourat, uklidit a začít znova a s novými lidmi je nemožné." , tak to je. S těmi jmenovanými souhlas, snad jich bude i víc... Jak takovéto lidi k tomu dostat, když ti druzí mají všechno na své straně. Už zase vyhazují Ševčíka.

 

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ševčík je obětní kůň.

To je vážně tak nebezpečný?

Tu demonstraci jsem sledoval online a Ševčík jen procházel po rampě Muzea a promluvil s člověkem opřeným o zábradlí co jej zmlátila policie. To je holá skutečnost.

Ale nedávno jsem se dozvěděl že "chtěl" vtrhnout do budovy a sundat UK vlajku. Kdo zná aspoň fotky, tak před vchodem stál kordon opancéřovaných policistů. Snad jen Čuk Noris. Je to jako Steré pověsti České předávané ústně z genarace na generaci. Každý si něco přidá a vznikne z toho dílo "o dvaceti svazcích". Tam je to jedno, ale sága Ševčíka nedá ani jednu pořádnou větu a už je z toho román. Ano, první umírá pravda a není síla ji najít, hlavně když se hodí přibarvená lež.

A teď dotaz do budoucna. To už se stalo normou že mohou všichni a beztrestně lhát a krást?

Vláda, reklamy, novináři a ani neděli nedrží a Listina, zákony, mezinárodní dohody, zakládací listina EU a Ústava nic?

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Řekli si, když lžou v Americe stejně jako v EU, proč bychom nemohli lhát taky doma. Tak lžou, až se jim od huby práší. U nás to lhaní vypracovali k dokonalosti.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Díky za tip.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

28.10. nám. Republiky (před Obecním domem) 13:00-16:00 Vlastenecké setkání ČR1 26.9.2024 500 20 P-1 28.10.

Václavské náměstí spodní část od ul. Vodičkova, Jindřišská, po ul. Na Příkopě a 28. října, Můstek 16:00-19:00 Připomenutí vzniku Československé republiky 28.10.1918, a dnes – Je mi tě líto, republiko … Iniciativa NE základnám ČR, z.s. 11.10.2024 100, 30

 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Myslím, že nastal čas na CZEXIT a vstup do BRICS

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

In reply to by Undiscovered

Trvalý odkaz

.. EU se rozpadá sama. Stačí počkat, není třeba šlapat na hrábě a nabíhat si na vidle. I v roce 1989 jsme byli poslední, komu uspořádali Majdan, mají nás přečtené. Rumunsko nebyl Majdan, to byl regulérní puč.

Větší smysl má se připravovat na to co bude, až Němci otevřou skladiště se z oběhu dočasně staženými Markami. 

Má smysl snažit se DEMONSTRATIVNĚ A UPŘÍMNĚ o reformu EU a ZÁROVEŇ zahájit přípravu na její rozpad. Také SERIÓZNĚ A UPŘÍMNĚ. Tím Brusel vyděsíme více, než hysterickým poštěkáváním CZEXIT haf haf haf CZEXIT. Jsme přece Smějící se bestie, ne nějací hysteričtí Pražští krysaříci.

Samozřejmostí je uchování České koruny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (72 hlasů)

Kéž byste měl pravdu (i s těmi Markami :-))

Průměrný počet slepic: 4.1 (26 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. z oběhu stažené DM bankovky, i mince.. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Můj názor je takový, že nestačí jen hloupě čekat. EU je podporováno USA, takže jeho konec je v nedohlednu, a dokud budou poslouchat a jejich politiku uvádět do reality, stále tu tenhle cirkus bude. A čím déle v něm budeme, tím více budeme ve sračkách.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

In reply to by Undiscovered

Trvalý odkaz

S touto vládou? Nebo třeba Babišovou...? Na to nějak nejsou lidi. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Do BRICS chce aktuálně vstoupit 30

ekonomicky poměrně silných států

z celého světa.

Do EU nechce dobrovolně vstoupit

ani Moldavsko.

Gratuluji soudruhům z Bruselu.

Dokázali vzít vznosnou ideu evropské

spolupráce a přetvořit ji v byrokratické

multikulturní zelené peklo.

(FB J. Rajchla)

 

Ke slovenskému rozhodnutí ve

vztahu k Andreji Babišovi

už se tady vyjádřil skoro každý.

Jen prezident nějak mlčí.

Ono se ale není čemu divit,

protože kdyby zabrousil do tohoto

tématu, tak už by z něj taky nemusel

vybrousit. 😎

J. Rajchl

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (87 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

tady jsem 10 let hral tenis, nez prisel ten vas  zkurv. gauner

kliknutim na img se muzete podivat na 10 minut reportaz z roku 2017, 

nechapu jak mu muzete verit, vse dela jen aby vas podrazil, podlej gauner 

 

gauner

Průměrný počet slepic: 3.4 (28 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

a vida, Raichl. A pravděpodobně na té správné straně.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

kdo mu za to zaplatí. Zedník taky postaví barák i Hitlerovi.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

I doktor musí operovat vraha svého syna...

Zde asi ale nevystupoval jako obhájce, ale jako svědek.Protože se do toho namočil.Tyhle finty prohíhaly od začátku, ať to byli zahrádkáři nebo sportovci.

Mrknul jsem do katastru a pozemek dnes patří ČR s poznámkou spornosti.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vystoupení z EU, NATO a VHO.

Nedávno jsem o tom zde psal.

Naše hnutí VIZE má CZEXIT ve svém programu na 1. místě.

Od tohoto kroku se bude odehrávat další budoucnost naší země. Pokud se tak nestane, nečekejte ani nějaký pokrok v našem geopolitickém směřování. Já osobně od mnohých zde přítomných sleduji TV, co se děje u nás, v našem státě. Dnes parlament interpeloval Fi.lku. Tady na Vidlákovi je za vola. Omyl, pánové a dámy. Velký omyl. On není vůl a hlupák. On tomu, co říká, prostě věří. A v tom je jeho pravda, pohledem jeho rozumu nelže. Nepochybuji, že je abnormálně nadaný, jeho všechny tituly si ani netroufám přečíst. Ale nemá, vážení, to nejdůležitější. Říkáme tomu "selský rozum " jinak řečeno zdravý rozum. To ten stokrát propraný Bibi má. Ale Bibi je také eurohujer, a z jeho strany nečekejme nic, žádný pokrok. Možná přidá nám seniorům pár stovek, aby nám zavřel hubu a přineslo mu to pár politických bodů. Nic více, nic méně.

Tak asi tak.

Hnutí VIZE - Jdeme vlastní cestou.

Milan Auředník

Průměrný počet slepic: 2.7 (29 hlasů)

.. ale osamoceni.

Češi nejsou blbí. Proto volí tak jak volí. Dokud je někdo nepřesvědčí, že si s vládou opravdu bude vědět rady, tak budou volit aktuálně menší zlo.

Když jsem před před-před-minulými volbami do EU Adamu B. Bartošovi říkal, že je třeba vytvořit stínovou vládu, aby měli kádry na ministerské funkce, tak mi řekl, že stačí "jen" vyhrát volby, a že lidi budou..

Tehdy jsem zlomil hůl nad všemi neparlamentními opozičními stranami. Vaše hnutí není žádnou výjimkou.

Už jen to, jak tu zoufale agitujete, nechajíce si pravidelně kálet na hlavu, svědčí o hloubce vašeho zoufalství.

Průměrný počet slepic: 4.1 (39 hlasů)

Fiala věří tomu, že všechno dělá správně, že je velmi úspěšný premiér, zkrátka světový lídr. Ale jak může k takovému závěru vůbec dojít? Nedává to smysl. Nedávno se tu ale objevila informace, že Fiala čte pouze důvěryhodné zdroje. A o tom to všechno nejspíš je. Záleží na informacích které dostává a na lidech kterým věří. Tím že čte jen jednu půlku názorů se utvrzuje ve své vlastní pravdě a ztrácí schopnost pochybovat. To v čem se lišíme MY a ONI je pouze to, že my nevěříme autoritám kterým oni věří.

Jako příklad uvedu klimatickou změnu (doufám že nevyvolám diskusi na toto téma). Pokud čtu pravidelně zprávy Mezinárodního klimatického panelu, prohlížím si každý den hokejkový graf nárustu teplot a nedostanu se k žádným jiným informacím, tak je pro mě klimatická změna skutečná. V takovém případě je Green deal namístě a musím říct, že proti globálnímu oteplování skutečně dělá EU maximum a dělá to celkem obstojně. Ten zakopaný pes, proč já to vnímám jako nesmysl a zbytečně vyhozené peníze je, že nevěřím jejich vědcům. Protože jsou důkazy o tom, že to jsou podvodníci, a že při tvorbě hokejkového grafu podváděli. Jenže Fiala takovou informaci, na rozdíl ode mě, nemá.

A u všeho ostatního je to stejné. My prostě, na rozdíl od nich, nevěříme těm jejich odborníkům, historikům, ekonomům a proto jejich agendy celé považujeme za nesmysly - protože máme důvodné podezření, že jsou založeny na lžích. Kdybychom nepochybovali, došli by sme ke stejným závěrům jako Fiala a dělali bychom úplně ty stejné věci. Chci říct, že rozdíl je jen v jejich víře v pravdomluvnost lhářů (často usvědčených) co předstírají, že jsou odborníci. Prostě záleží na příběhu jak nám celou věc někdo podá.

A ještě jeden aspekt této věci- premiér a členové vlády mají ve svých rukou skutečnou moc a proto jsou logicky manipulováni těmi kdo jí nemají (ale mají své vlastní zájmy). Jediný způsob jak to provádět je poskytovat jim takové informace, aby vláda rozhodovala v jejich prospěch a přišlo jí to navíc naprosto logické a správné. Myslím, že vládu ovlivňují ve svůj prospěch hlavně poradci, různé think-tanky (Aspen), média a také tajné služby. Ti všichni se podle mě snaží vrtěti psem ve svůj prospěch (nebo prospěch zadavatele), takže si rozhodně hlídají, jaké vláda dostává informace. A tipnul bych si, že to co je označováno za dezinformace je tak označováno také proto, aby se to nedostalo kromě nás také k premiérovi. Co by to bylo za demokracii, kdyby se náš premiér odněkud dozvěděl, že Ukrajina slavně nevítězí :-) .............Howgh   

Průměrný počet slepic: 4.5 (49 hlasů)

Bibi ?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Zdravím Bobe. Taky jsem nepoznal kterého Bibiho Milan myslí. Slováci občas tak nazývají Fica (Robert-Bibi) a někteří "novináři" tak označují Netenjahua - pokud to dobře píšu. Tak nevím proč je motá s Fialou, ikdyž proizraelský Fiala - tak asi ten druhý, ale pak mi to nějak nejde dohromady - Bibi Netanjahu že je eurohujer?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Doporučení pro slabší povahy: Pokud vás nezajímá, jak se žije v pokročilé demokracii, nenechte se vytočit a seriál CH-info přejděte bez povšimnutí.

Za odpad se platí ve vyspělé demokracii právě a jen tolik, kolik ho vyprodukujete.

Paušální platby za komunální odpad zde neznají.

V Coopu nebo jinde si koupíte AVAG-sáček, pro domácnost nejčastěji na 35 litrů, aktuálně za 1.90 Fr., obvykle celou roli (10 ks). Dobře ušlapaný jej odložíte do nejbližšího kontejneru, vyhrazeného jen pro tyto předem zpoplatněné odpady.

Pokud provozujete hotel, jednou týdně zaplněný kontejner jednoduše označíte samolepící papírovou páskou s razítkem obecního úřadu, tzv. plombou, kterou popeláři strhnou při vyprazdňování. V sousední vesnici Frutigen 800 Liter CHF 43.10, 600 Liter (und weniger) CHF 35.55

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

Ve které soud nařídil vládě, aby zastavil klimatickou změnu, protože ta neprospívá starým ženám...A ve které získaly ženy volební právo až v roce 1970 (tím si to Švajci posrali)...

Ale Německo demokratické není, protože tam mají u každého baráku kontajnery, které se vyvážejí podle termínu, a ne podle toho, jsou-li plné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Vyspělé demokracie jako například Němci, to řeší tak že odpadem naplní plastový pytel a jedou se podívat do ČR a tam, když se nikdo nedívá, jej hodí do příkopu. Podobně řeší vyspělé země i odpad ve velkém. Ona se vždycky najde některá méně vyspělá země, ve které není problém uplatit politika který dovoz jakéhokoli svinstva povolí a když ne, tak se doveze tajně.

https://archiv.hn.cz/c1-14081010-rozvojove-zeme-dovazeji-toxicke-odpady-ze-zapadu

 

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Předpokládám, že větší hospodářská provázanost států BRICS povede ke stejným problémům jako teď řeší Západ - díky levným dovozům bez překážek budou v některých zemích zanikat celá odvětví (buď průmyslová výroba, zpracovatelský sektor nebo zemědělství) proti čemuž budou protestovat obyvatelé těchto zemí. Aby je vlády trochu uchlácholili, tak to budou celé dotovat z daní a nakonec vznikne další socialistický přerozdělovací moloch jako máme tady. A jelikož přerozdělování se musí správně organizačně zvládnout, tak i ta byrokracie naroste na rozměry jako jsou u nás. V tomto je ekonomika volného trhu neúprosná. Výhoda ale bude dedolarizace vzájemných obchodů a silnější globální politická pozice států Jihu, takže USA už těžko budou moci něco v těchto zemích ovlivňovat. A o to jde architektům uskupení zřejmě především........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

neznamená bez hranic 

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

"díky levným dovozům bez překážek budou v některých zemích zanikat celá odvětví" - dovoz bez překážek neznamená že bude levný -levnější bude jen převod peněz (oproti SWIFTu). Ceny za zboží budou tržní, možná dočasně zlevněné, ale to neznamená likvidaci daného odvětví. Nejsou všechny státy ve světě tak blbý jako v EU.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

To není o hlouposti EU, ale o obchodních dohodách všeobecně. Každá země něco umí lépe (a levněji) než jiná, a navzájem své zboží směnují. EU například jako průmyslová země chce vyvážet např. do Argentiny stroje (které tam nedokážou vyrobit) a na oplátku oni získají možnost vyvážet svoje hovězí do Evropy. Taková  je dohoda. A jelikož v Argentině chovají obrovská stáda a tím šetří náklady, nemůžou jim evropští farmáři vůbec konkurovat. Pokud se tedy argentinské hovězí dostane na náš trh, tak naši zemědělci zkrachují, protože nic neprodají.  Proto nezbývá  než je dotovat ze zisků za stroje. A v BRICSU to bohužel nebude jiné. Tož asi tak......

 

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

V Oděse byl vedle své Tesly nalezen mrtvý dobrovolný pomocník oraganizace, provádějící "dobrovolné odvody". Neumřel ani na infarkt ba ani stářím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)