Stále více ruský mír... nebo ruská válka?

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že švýcarská mírová konference o Ukrajině (bez účasti Ruska) bude i bez účasti zemí globálního jihu a východu. Pozváno bylo sto šedesát zemí, přijede jich prý padesát. Ti ostatní tam možná vyšlou pozorovatele, protože je dobré, aby věděli, co se šustne, ale nehodlají předstírat, že bez účasti Ruska a Číny se něco vyřeší. Obzvlášť v době, kdy se Číňan s Rusem veřejně objímají. Mírová konference zemí NATO vyřeší asi totéž, co konference o obnově Luhanské oblasti…

Samozřejmě, jen když Ukrajina vyhraje, to dá rozum. Když prohraje, nestojí za to, obnovovat ani Halič nebo Bukovinu. Takhle nějak to řekl Jens Stoltenberg. Snad leda, kdyby Halič a Volyň byla opět součástí Polska… to by se pak třeba nějaké evropské fondy použít daly. Black Rocku je jedno, komu nemusí platit daně z obdělávání ukrajinské černozemě, no ni?

Já jsem se tak zamýšlel, jak byl měl takový ukrajinský a západní mír vypadat? Rusové opustí okupované oblasti i Krym? Ukrajina vstoupí do NATO a EU? A pak už bude s expanzí NATO směrem k ruským hranicím konec? Nebo ještě bude zapotřebí přijmout do NATO Gruzii, Kazachstán a další země? Ještě bude zapotřebí rozvrátit Bělorusko a dosadit tam tu Tichanovskou? Samozřejmě, že se všechny ty země rozhodnou dobrovolně. Stačí pár majdanů, trocha demonstrací a hlavně je zapotřebí zabránit přijetí zákonů proti zahraničním agentům.

Stačí investovat do občanské společnosti pakatýlek pěti miliard dolarů a Ukrajina se dobrovolně rozhodla pro nepřátelství s Ruskem. Dobrovolně vyhnala legitimně zvoleného Janukovyče, dobrovolně střílela do lidových referend na východě Ukrajiny, dobrovolně si uzákonila podřadné postavení ruštiny… všechno se stalo zcela dobrovolně. Sice se do toho míchaly různé Pravé sektory, prapory Ajdar a Azov, pochodňové průvody a velké portréty Stěpana Bandery, ale to už západní ukrajinisté bez problémů okecali. Granty jim totiž plynou ze stejných zdrojů, od kterých dostával peníze i někdejší komik Zelenský.

Nikdy jsem neslyšel, co by museli Rusové udělat, aby to Západ uspokojilo. Tedy… kromě rozpuštění sebe sama a rozparcelování na hodně malých zemiček. Rusko se sto padesáti miliony obyvatel a s atomovými zbraněmi žádné místo v západních plánech nemá. Dokonce i maršál Petrla, v době, kdy ještě mohl věřit v ukrajinské vítězství, rád dával k lepšímu mapy, které zobrazovaly různě okrojené ruské území… když půjdeme dostatečně do minulosti, tak byl Smolensk vnitrozemské polské město a Petrohrad stojí na švédských parcelách.

Stejně jako v USA nezbyl žádný indiánský stát, jen rezervace (což je jen jinak pojmenovaný koncentrák), stejně tak nemá nic zůstat z Ruska. Západní mír znamená, že po Ukrajině dojde na další státy v blízkosti Ruska a vše se zopakuje v podmínkách, které budou pro Rusko ještě nevýhodnější.

Rusové to vědí. Vědí to už pět set let. Proto jsou patřičně paranoidní. Jakékoliv medové řeči nakonec vždycky znamenaly vpád na ruské území. Rusové sice vždycky vyhráli, ale vždycky to bylo za cenu, kterou by nikdo jiný na světě nedokázal zaplatit… Proto také doma Putinovi nevyčítají, že zaútočil první. V posledních dvou stech letech vždycky hořely ruské vesnice a bojovalo se na jejich území.

Jak by vypadal ruský mír? Před deseti roky roky by stačila neutrální Ukrajina a další pronájem sevastopolské základny. Rusové to požadovali a dlouho to tak bylo v pořádku i přes prozápadní vlády. Dokud nepřišel Majdan a vyhnání Janukovyče, bylo vše v pořádku. Před třemi roky by stačilo dodržování minských dohod, Krym a neutralita Ukrajiny. Ale minské dohody měly jen získat čas na vyzbrojení Ukrajiny… Merkelová říkala. Před dvěma roky by stačil Krym, zvláštní status Donbasu a neutralita Ukrajiny. Ale ne, bylo zapotřebí střílet na centrum Doněcku, bylo zapotřebí to hrotit a bylo zapotřebí už před válkou dodávat munici a naplnit obchody ukrajinskými vlaječkami pro správnou vítěznou náladu. Před rokem by stačil Krym, posunutí hranic a neutralita Ukrajiny. Ale ne, bylo zapotřebí odmítnout mírovou dohodu z Istanbulu a mluvit o rabování praček, bojování pomocí polních lopatek a zničujících sankcích, které Rusko srazí na kolena.

Teď už podle mě bude Rusko požadovat minimálně levý břeh Dněpru a neutralitu žalostného zbytku Ukrajiny. Za půl roku už v požadavcích budou i všechny ukrajinské přístavy u Černého moře.

Ať si říká kdo chce, co chce, ale za dva roky války Ukrajina dosáhla méně výhodných mírových podmínek, ale za to ztratila statisíce životů. Zároveň se začíná mluvit o tom, že všichni Ukrajinci, kteří teď nedostanou ukrajinský pas, protože uprchli a nechtějí se nechat poslat do masomlýnku, by mohli od Putina dostat ruské doklady. Což by byl opravdu gól… místo statisíců ukrajinských uprchlíků bychom tu brzy mohli mít statisíce Rusů… Obejde se to bez migrace, postačí jen administrativní úkon… Úplně vidím naše faktčekery, jak si s takovým nadělením poradí. Včerejší Slávaukrajinci budou zítra Slávaputinovci… Jen tak, jedním razítkem na ambasádě…

Ve volbách volte strany volající po míru na Ukrajině. Jakémkoliv míru, protože bude mnohem výhodnější než mír za půl roku. Podmínky míru se nezlepšují, ale zhoršují a jednoho dne už to nebude mír ale kapitulace.

Volte strany míru, protože jednoho dne se musí ustanovit nějaký rovnovážný stav, který nebude brnkat na struny ruské paranoii, jednoho dne musí skončit expanze NATO a musí se místo válčení začít obchodovat. Výhodně pro obě strany. Pokud se tak nestane, nakonec k těm jaderným zbraním dojde, protože dojde na velkou válku. Raději trapný mír než ozářené děti.

Ukrajina dnes zasáhla další ruský radar včasné výstrahy. Zdá se, že se navyšují poslední sázky a karty se budou vykládat na stůl. Podle ruské jaderné doktríny by po zásahu těchto radarů měla následovat jaderná odpověď. Preventivně…

Možná není náhoda, že Poláci (Sikorski) dneska začali hlásat, že v případě ruského jaderného útoku zničí Američané všechny ruské cíle na Ukrajině… Možná právě proto Sitting Ping objal Putina…

Rusové jsou za vítězství ochotni zaplatit tolik, co si tady nikdo ani nedovede představit. Za dva roky válčení, za podpory půl bilionu dolarů a za krev statisíců ukrajinských mužů jsme se od dodržování Minsku II dopracovali ke ztrátě východního břehu Dněpru. Zastavme to dřív, než bude cena ještě vyšší nebo než to někdo dožene až do skutečné jaderné války.

 

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (389 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

zelene okno

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Bohužel Danieli svět pod dohledem zhýralého západu kráčí mílovými  kroky ke katastrofě. Ted už neexistují žádné červené čáry jede se Armagedon naplno. Útok NATO na Rusko je již v plném proudu. Amíci (a ne Ukrajinci) kteří odstřelují rakety ATACMS na území Ruska to již potvrzují

Průměrný počet slepic: 4.7 (90 hlasů)

Lokajové nemají vědomí jsou to sluhové plnící rozkazy bez výčitek vědomí

Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)

Fiala snad nějaké vědomí má - jinak by musel být asi v kómatu - bezvědomí :-). Co ale skutečně nemá, to je SVĚDOMÍ.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Rusové mají novinku, vyvinutou společností Zala Aero, vznášející se loudavou munici, která prokázala, že je prakticky nezranitelná. Loudala se loudala, najednou udělala bum bum a zničila celé pole MLRS - tu drahou vzácnou techniku, pohybující se na pásech. Dá tolik práce MLRS vyrobit, stojí tolik úsilí poslat tak  těžké obry na místo, a tam poznat, že jsou v pr.eli, dřív než vystřelí. (MLRS = americký samohybný obrněný salvový raketomet, který používá rakety ATACMS.)

-----------------

Ukrajinci netrpělivě očekávají F-16 pocházející z Nizozemska, Belgie a Dánska. Jedná se o F-16 Block 15, které byly modernizovány na úroveň MLU. Ukrajinci počítají, že s nimi naruší ruskou vzdušnou převahu. 

Představitelé NATO jsou však zklamáni úrovní ukrajinských pilotů a výcvikem, který dokážou absorbovat.

Text je pochází z řeckého tisku PRONEWS.GR

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

Jak Rusko odpoví na útok na systém jaderného varování Krasnodar (Voroněž-DM v Krasnodarském kraji)?

Zaprvé se zdá, že jde o první útok tohoto druhu na zařízení související s ruskou protiraketovou obranou, což signalizuje přechod do nové fáze eskalace. Například dotyčná radarová stanice je primárně určena k detekci startů jaderných balistických raket dlouhého doletu a je součástí celkové ruské strategické sítě včasného varování.

Za druhé, Ukrajina se předem zaměřila na radarové stanice včasného varování čímž si před případným souhlasem Washingtonu uvolnila cestu k úderům hluboko do Ruska s použitím amerických raket krátkého doletu ATACMS (Army TACtical Missile System).

Zatřetí, útoky na tato zařízení mohou splňovat podmínky přechodu k použití jaderných zbraní, které Rusko veřejně načrtlo v roce 2020 v dokumentu “Základy státní politiky Ruské federace v oblasti jaderného odstrašování”.

Za čtvrté, incident vyšel najevo v době, kdy Rusko provádělo cvičení s použitím nestrategických jaderných zbraní v Jižním vojenském okruhu, což dále zvýšilo stupeň napětí.

Za páté, incident poukazuje na zranitelnost sítě protivzdušné obrany země, zejména v okolí klíčových strategických objektů. Zatím se přesně neví, jak Rusko na tento incident zareaguje, ale odkládání reakce je jednoduše nepřijatelné. Stojí za úvahu, zda se nejedná o první náznak zahájení širší kampaně NATO zaměřené na zničení ruských strategických prostředků hybridním způsobem. V určitém okamžiku ztratí jaderné odstrašování svou odstrašující sílu, pokud země není připravena bránit své jaderné kapacity.

Zdroj:
Ako Rusko odpovie na útok na systém jadrového varovania v Krasnodare
https://www.armadnymagazin.sk/2024/05/25/82973/

Ukrajinci zasáhli radar včasné jaderné výstrahy. „Chtějí rozpoutat třetí světovou,“ zní z Ruska
https://echo24.cz/a/HrQnt/zpravy-svet-rusko-armavir-ukrajinci-zasahli-radar-vcasne-vystrahy-treti-svetova

Průměrný počet slepic: 4.7 (72 hlasů)

Jeden nebo dva radary s velkým dosahem jsou jen jednou součástí ruské PVO. Kdyby se měl rozběhnout Armagedon, bude těch indicií spousta. I z vesmíru. A Rusko má po světě stále se pohybující jaderné nosiče - triády. Letadla, ponorky, lodě - a také raketová sila na svém velkém území. 

Armegedon na severní polokouli by dopadl mnohem hůř pro USA. Koncentrace obyvatelstva i průmyslu je na obou pobřežích, ve vnitrozemí toho moc není. Rusko je koncentrované  jen před Uralem. Pak je to rozlehlá země, která se špatně likviduje atomovými bombami. Sibiř a Dálný východ by přežil. Evropa ne.

Tohle američtí generálové vědí. A mají děti a vnuky, na rozdíl od spousty politiků.

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)

..jim by vyhovovaly rakety padající na Evropu. Podle mě by v tom případě neudělali nic, žádná odveta. "Můžete si za to sami, my jsme byli proti eskalaci." Klidně se s Rusy domluví.

A co plácá starej Joe, na tom nezáleží, toho nebere nikdo vážně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

způsobuje ruská 5 kolona. Nabiulina, Siluanov, Gerasimov atd. kteří svými činy a dnes i slovy dokazují páníčkovi ze západu, že se nemusí obávat přitvrdit a klidně jim tam hodit nějakou tu atomovku. Rusko na to neodpoví stejným způsobem, protože mu to prý oni nedovolí. Jen jim jaksi nedochází, že budou zlikvidováni spolu s ruským národem. Koho by nakonec zajímali zrádci?  A tak se západ přestal bát a svědčí o tom zničená radarová stanice. A teď budou čekat, co na to Rusko? Co ještě Rusku zbývá, aby toto šílenství zastavil po dobrém? A dá se ještě něco podniknout, abychom neshořeli v jaderném ohni? Kdo o ví? 

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Ale menhiro, vy jste přece ještě nedávno psala, že ti co tady zbytečně straší válkou, nemají inteligenci...., tak už to konečně došlo i vám... 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. strýčka Valerie Viktoroviče (Pjakina), a má pravdu, ti co tady straší válkou nemají rozum, což je pravda, naši politici opravdu nemají rozum, ale, naštěstí, o ničem nerozhodují.

Já více sázím na soudnost těch amerických generálů, kteří mají děti a vnuky, na to, že stále probíhá komunikace mezi Jaseněvem u Moskvy (GRU&SVR&FSB) a Langley ve Virginii(CIA&Company Ltd.), což opakovaně potvrdil i "Soudruh Gosudar" V.V.Putin.

Probíhá to podle staré anekdoty:

"Klausi, nechám ti vybombardovat Prahu" "To si můžeš zkusit, Putine, nechám ti vybombardovat Karlovy Vary!"

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Já v to taky doufám, ale představit si dovedu i to, v co nedoufám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Americkou armádou ? Zeptali se aspoň senila za mořem ??

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

.. mezi válkami byli nazýváni Hyenou Evropy. Jejich velkou smůlou ale je, že Polsko je rovina, jako stvořená pro válečná tažení, a ještě větší smůlou je, že z jedné strany mají Němce, a z té druhé Rusy.

Místo aby se poučili z historie a mnoha předchozích "Dělení Polska" a snažili se o to, aby s oběma byli zadobře, stále sní své sny..

Polsko je Achilovou patou Visegrádu, vždy budou chtít expandovat a dominovat tak, že nakonec rozvrátí i americký projekt Intermarium (mezimoří), který spočívá v sanitárním kordonu od Pobaltí k Černému moři, který má bránit spolupráci Německa s Ruskem..

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

zlute okno

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

 1. Jindřich Kulhavý- Jsou to ale paradoxy

Hokejové mistrovství se blíží ke svému konci a byl zaznamenán divácký rekord. V ochozech se i přes vysoké ceny vstupenek a riziko podvodů s nimi schází desetitisíce fanoušků fandících svým týmům a vzhledem k tomu, že jde o domácí šampionát, samozřejmě Čechů. Lístky na finále se ještě dnes dají sehnat v ceně od 10000 do 50000 korun, což způsobila euforie z postupu českého národního týmu do finále.

  Fandit našemu týmu je přirozené. Přestože nám skeptikům vadí zatahování politiky do sportu a tvrdíme, že neúčast Rusů degraduje úroveň tohoto turnaje stejně jako kolizní termíny s koncem NHL, což snižuje váhu případného titulu, lze konstatovat, že účast ve finále je i tak úspěchem. Naši hráči odvádí bojovný výkon a přes absenci části světového výkvětu hokeje jim musíme zatleskat. Až se sborná vrátí zpět a namyšlení promotéři NHL přeruší v době MS svou soutěž a umožní i těm nejlepším z dané sezóny hrát na prestižním turnaji národních mužstev, půjde o skutečně kvalitní souboj těch nejlepších. Za současné situace však naši hráči předvádí skvělé výkony a držíme jim palce.

  Fenoménem hokeje jsou diváci. Jejich spojení s děním na kluzišti je důležité při vytváření atmosféry. Češi jsou proslulí schopností se spojit při takovéto akci a letos to opět dokazují. Reagují bouřlivě na úspěchy, na nespravedlnost rozhodčích či na další emociálně silné okamžiky. Tedy i na to, když se na stropní kostce objeví záběry zástupců politické scény. Jestliže aktéři zápasů hrající v našich dresech stmelují lidi v hledišti, představitelé státu vzbuzují odpor a pískot. Jako by si lidé aspoň na chvíli uvědomili tu koncentraci zla zakořeněného v osobách vládnoucích v naší zemi. Ve VIP zóně sedící grázlové bavící se s národem, který systematicky decimují. Smějí se, radují z gólů, přitom dělají vše proto, aby z naší země zůstalo pouhé torzo. Aspoň na hokeji si to lidé uvědomují, ale jakmile opustí halu nebo skončí mistrovství, zapomenou a opět budou podporovat ty, kteří doslova baží po federalizaci Evropy a zániku národních států i české měny.

  V úvodu jsme napsali, že zatahovat politiku do sportu je nesprávné. Nicméně arogantní politici si při své účasti na zápasech dělají fotky, selfíčka, vše poté umísťují na sociální sítě. Přitom představitelé Pětikoalice by měli být oděni spíše do německé či americké vlajky, někteří zase do unijní. Ta česká jim prostě nepřísluší, protože je pro ni urážkou zahalovat protičesky vystupující představitele státu. 90% diváků v hledišti je daleko většími vlastenci než Fiala s Pekarovou a Rakušanem. Proč se to ale neprojeví při volbách, to je otázka. Možná je to tím, že voliči někoho z Pětikoalice či ANO, tedy souborů složených převážně z prounijních fanatiků ignorujících fakt, kterým je postupná likvidace jak českého, tak celoevropského progresu a dosud dobrého postavení, na hokej tolik nechodí. Musí je přeci dráždit rozdělení hráčů na samostatné národní týmy. Dle ideologie jednotné liberální Evropy by přeci měly být týmy promíchané, náhodně složené, nejlépe se zastoupením černochů a či z příslušníků LGBT komunity. A podobné reprezentace by mohly dorazit i z USA a Kanady. Jak je možné, že v zemi vedené globalistou Trudeau se hokej v dnešní podobě ještě hraje? Samí tvrdí muži, občas se poperou, navíc tam nastupují nejlepší Rusové. V USA jakbysmet.

   Vraťme se do reality. Politici se zviditelňují všude a na úkor kohokoliv. Tam, kde mohou v lidech probudit zájem o vlastní osobu, hnutí, zájmy. Lid místo odporu k nim pozoruje dění na ledě a oni s ním na oko splývají. Ve skutečnosti si přišli užít VIP prostor, zhlédnout pro rozptýlení něco, co jim je jindy cizí. Kdyby tomu tak nebylo, měli by sportovního ducha, který by jim nedovolil se podřizovat zájmům jiných, ale soupeřili by o to, aby naše země patřila do světového topu. To je rozdíl mezi politikou a sportem. Můžete hrát hokej, ragby či házenou, tedy tvrdé sporty, můžete se účastnit klání individualistů, ale vždy máte na sobě dres, který Vás někam zařazuje. Politici nosí příliš často falešné barvy. A ti dnešní nonstop.

  Přejeme sportovcům úspěchy na všech frontách. Včetně dnešního finále. Politiků máme plné zuby. Většiny, ovšem těch současně vládnoucích úplně. Pokud zase uslyšíme národní hymnu, pak jen díky klukům, pro které je ctí reprezentovat Českou republiku.


Jindřich Kulhavý  26. 05 2024

www.inadhled.live

---------------------------------------------------------------------

2. Jindřich Kulhavý-Šampionát čeští kluci vyhráli

Dnes nebudeme probírat politiku. Česká republika vyhrála šampionát nazvaný Mistrovství světa a my jim k tomu blahopřejeme. Vítězství 2:0 nad Švýcarskem aspoň na chvilku stmelilo celý národ.

  Národní tým se vrátil do pomyslného topu světového hokeje. Sice nejsme pozvání na klání nejlepších do Kanady, také tu nebyla Sborná, ale i tak jde o cenné vítězství. Kéž bychom tak uspěli i na mezinárodní ekonomické scéně, v průmyslu či vědě. Kdysi jsme takovými byli. Hokejisté nám ukázali, že to jde. Děkujeme a blahopřejeme.


Jindřich Kulhavý  26. 05 2024

www.inadhled.live 


 

Průměrný počet slepic: 4.5 (99 hlasů)

SLOVENSKO: Něco se mění. Chodím po ulicích v Bratislavě a okolí a nestačím se divit.

- Nenávist někam zmizela. Naopak, spontánně mě zastavují lidé, že nám drží palce, že myslí na premiéra a že nás budou volit.

To, co se stalo Robertu Ficovi, nenechalo chladného nikoho.

Slovensko se semklo. Dokonce i v Bratislavě lidé kroutí hlavou - tohle je too much. Chtít zabíjet za názor? Ne, tohle ne.

Pár opozičních politiků nepochopilo nic. Takový Naď je přesvědčen, že právě teď je ta pravá chvíle, aby kopal do Směráků.

Nevšímejme si toho. Není snadné být sociopatem. Jste bezohledný, nikdo vás nemá rád, sžírá vás nenávist.

A pak se najednou stane taková strašná věc a vám nedopne, že dost. Že stačilo. Že teď s útoky na Směr fakt sympatie nezískáte.

Ve Slovácích se něco zlomilo. Robert Fico není jen takový jakýkoli politik. On je symbolem Slovenska.

Žádný jiný politik nevládl déle, žádný jiný si během své kariéry nevytrpěl tolik, co on.

Lidé si možná občas zafrflou, ale přesto vzbuzuje neuvěřitelný respekt.

A teď se to naplno ukázalo. Ten, kdo mu chtěl sáhnout na život, sáhl na celé Slovensko. Tu hrůzu jsme cítili všichni.

A lidé spontánně vyjadřují solidaritu. A účast. Celé Slovensko najednou stojí za ním ai ti, co ne, se najednou stydí za svou nenávist. Přepálili to. A vědí to.

Ne vždy to přiznají a pár sociopatů to nepřizná nikdy - ale něco se zlomilo. Cítím to na každém kroku.

Vzpomínám si na náš první mítink v rámci eurokampaně. Byli jsme v Bánovce. Jako vždy byl plný energie. A úsměvů.

Pokračovat jsme měli Handlovou. A tam to skončilo…

Setkali jsme se dnes spolu s dalšími kandidáty do EP u mě v kanceláři. A dohodli jsme se, že do Handlové se vrátíme.

A ukážeme celému Slovensku, že stojíme za Robertem Ficem a že nás nikdo nezastraší.

Děkuji všem dobrým lidem za podporu. Nejlepší, jak nyní ukázat, že za ním stojíme, je jít volit. Tam se ukáže srdce Slovenska.

ZDROJ: Telegram Ľuboš Blaha

Průměrný počet slepic: 4.8 (113 hlasů)

Kdo nabíjí a kdo střílí. Ivan Hoffman k těm, kdo nabili vrahovi.

Nejen na Slovensku, ale i v Česku je hodně lidí, kteří přejí Robertu Ficovi, aby přežil atentát a aby se vrátil do politiky, protože práce, do které se dal, není hotová. Jde o hodně. Vedle přirozeného soucitu s člověkem, který je obětí nenávistné atmosféry, proto panuje i obava ze ztráty silného politického lídra a státníka, kterého potřebuje nejen Slovensko, ale také Evropa.

V debatách po atentátu se v nejrůznějších podobách skloňuje demokracie. Mluví se o útoku na demokracii, o ohrožení demokracie, o potřebě demokracie, o návratu k demokratické tradici. To, co ovšem sledujeme v přímém přenosu, je inflace demokracie, vyprazdňování tohoto pojmu jeho nadužíváním. Už dlouho je patrné, že politiky a aktivisty, kteří mají teatrální starost o demokracii, nezajímají lidé, a politikům, kteří mají starost o lidi, se nadává do populistů, kteří jsou hrozbou pro demokracii.

Ve svém původním, antickém smyslu je demokracie vládou lidu. Existuje příměr, že jako je každý steak s přívlastkem ve skutečnosti karbanátek, je každá demokracie s přívlastkem totalitou. Liberální demokracie, která si dnes nárokuje být oficiální ideologií kolektivního Západu, nemá s vládou lidu mnoho společného. Nad člověkem, s jeho přirozenými potřebami a s instinktivní nedůvěrou k novotám, které rozum nebere, elitářští demokraté ohrnují nos. Z duše nenávidí politiky, kteří s touto většinovou „spodinou“ komunikují. O svém demokratickém karbanátku jsou přesvědčeni, že za něj není alternativa. Všechno ale má alternativu.

Paradoxem liberální demokracie je, že její vyznavači nejsou ani liberálové, ani demokraté. Typicky jsou to studovaní technokraté, kteří nemají lidem, kromě abstraktních sloganů, co nabídnout. To je důvod, proč nejsou schopni regulérně vyhrát v politické soutěži. Současně ovšem coby garanti jediné povolené demokracie nemají od svých sponzorů dovoleno prohrát. Ustoupit by znamenalo riskovat vládu lidu, demokracii bez přívlastků. Hrozilo by, že si občané položí otázku, zda potřebují ke spokojenému životu finanční oligarchii, nadnárodní korporace, chamtivé miliardáře, respektive zda potřebují, aby se jim politici, angažovaní žurnalisté a různé politické nevládky a neziskovky postarali o bídu, korupci, nesvobodu a válku.

Od neschopnosti vyhrát vede k neschopnosti prohrát jednoduchá zkratka. Je to pýcha. Přesvědčení o vlastní nadřazenosti je hendikep, který politika stojí hlasy, a který mu současně brání akceptovat, že ty hlasy získal někdo dle něj podřadný. V této pasti se nyní na Slovensku pyšní demokraté octli společně s vrahem-intelektuálem, který na sebe vzal úkol zbavit zemi nenáviděného populisty. Liberálním demokratům prokázal vrah-intelektuál medvědí službu. Odhalil širokému publiku, že z rutinní volební procedury, kdy se u moci střídají politické strany, se stal zápas na život a na smrt.

Smrtelným ohrožením pro lidi dobré vůle nejsou střelci, ale ti, kdo jim nabíjejí zbraně. Nebezpečný je ten, kdo ukazuje prstem, koho je třeba zrušit. A nejnebezpečnější jsou nevolitelní fanatici, kteří neumějí prohrát.

 

ZDROJ: cz24.news (Radio Universum / PL)
 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)

SLOVENSKÝ GENERÁL VYZÝVA PRISPATÚ, MÁLO PRUŽNÚ KOALÍCIU OKAMŽITE A RÁZNE KONAŤ!

SLOVENSKO: Za posledné dni vnímam dva momenty, pri ktorých sa chcem pristaviť.

Prvým je udelenie ocenenia Martinovi M. Šimečkovi, ktorý sa stal osobnosťou slovenskej žurnalistiky. Čítate správne.

Laureátom slovenskej žurnalistiky je človek, ktorý Slovákov nemá rád, hovorí, že slovenský jazyk je jazykom obesencov a tak ďalej.

Človek, ktorý by zjavne najradšej Slovensko vymazal z mapy. Ako si tento pokus o nevydarený vtip vysvetliť?

Jednoducho. Je to skrytý, ale za to hlasný výsmech zo strany Denníka N a jeho vlastníkov do tvárí Slovákov. A taktiež

je to odkaz Slovensku, politikom, ale aj občanom: môžete robiť čo chcete, my sme tí, ktorí v tomto priestore rozhodujeme o tom, čo je správne a čo nie.

Keď som videl zloženie komisie, ktorá rozhodovala, tak som pochopil. Veď posúďte: bez bližšieho komentára – Radičová, Fulmek… Treba niečo dodávať? Asi nie. Ľudia, ktorí na jednej strane kážu o potrebe zmiernenia a na druhej strane s výsmechom rozhodnú o udelení ceny pre Šimečku st.

Toto ich videnie sveta sa proste vymyká zdravému rozumu. Preto stále platí, že

treba vytvoriť taký systém pre fungovanie médií, ktorý bude odrážať záujmy Slovenska a jeho občanov.

Pôsobenie médií s cieľom rozvracať spoločnosť je totiž cesta do pekla. A pár dní po atentáte na premiéra je to potvrdenie, že empatiu od médií nečakajme skôr naopak. Myslím, že takýto postup spomínaného denníka stojí minimálne za pozornosť. A možno aj zo strany štátu.

Druhým momentom je príprava zákona o mimovládnych organizáciách. Zákon už je tak okresaný, že jeho dopad na ich pôsobenie v spoločnosti sa výrazne minie pôvodnému zámeru. Nech nám slúži za príklad situácia v Gruzínsku, kde v súvislosti s prijímaním podobného zákona sa ozýva Washington s hrozbou sankcií, ak bude obdobný zákon prijatý.

Mám osobný odkaz koalícii: na dvoch stoličkách sa sedieť nedá a niekedy je nutné rozhodnúť tak, aby spoločnosť a občan mali z toho aj úžitok. Nie tí, ktorým je Slovensko doslova ukradnuté. To platí zvlášť v tomto období, keď SR prekonáva traumu z atentátu na premiéra Fica.

Toto sú momenty, ktoré nesmú unikať našej pozornosti. Tu už naozaj ide o to, komu bude Slovensko v budúcnosti patriť a aký život tu u nás doma budeme žiť.

 

ZDROJ: cz24.news-FB Jozef Viktorín

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

Skleróza nebo schválně?

co tohle:

https://www.inadhled.live/sport/sampionat-cesti-kluci-vyhrali/

je to sice od Kulhavého, nové, ale moc krátké asi.

Průměrný počet slepic: 2.1 (25 hlasů)

Měl svatou pravdu Olin když tě chtěl z fóra odpalkovat. A já bláhový z pluralismu jsem se tě zastal. „Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění“. Výsledek je již znám, náš skvělý Olin kvůli tobě se odmlčel, místo toho zůstali  blbci jako ty a berrnard kteří špiníte toto fórum kam nepatříte. 

Průměrný počet slepic: 4 (40 hlasů)

Ale to, kdo patří na toto fórum, jaksi neurčuješ ty, ale jeho majitel. Ten zřejmě usoudil, že sem já i pan Rad patříme. A i když s Radem spolu nesouzníme ohledně té války, každý máme na to jiný názor, nikdy jsem ho kvůli tomu nenazval blbcem. Ty jsi ale asi větší sokolík.

Průměrný počet slepic: 1.8 (30 hlasů)

slovo blbec nemá moc razanci. Jestli máš slabou slovní zásobu (což tak občas vypadá, jelikož zde většinou kopíruješ myšlenky jiných) mohu ti mailem poslat pár o dost údernějších urážek. Když je pak na mě použiješ, mě to vadit nebude, já to mám rád natvrdo, ale pak se budu muset začít bránit. A to se ti líbit nebude, Antoníne. Je to na tobě.

Průměrný počet slepic: 1.8 (34 hlasů)

dostal za to mnohokrát 5 slepic, připadám si tu někdy jak v Kocourkově. Ovšem ta dvojitá tapeta mě dostala, je to opět vyšší level. Myslím, že ani já tu nikomu nenadával do blbců apod. Ovšem někteří VIP diskutéři mi tu už nadávali. Je mi to k smíchu. A berrnarde, vaše názory se mi zdají normální, kromě toho stihomamu s Ruskou agresí (myslím, že to nebude tak jednoznačné, jako ostatně kdeco), ale co, nikdo nejsme dokonalý :-) A jestli sem patřím nevím, někdy si říkám, že je to tu moc komunistické a já komouše nesnáším (to je možná zase můj stihomam, ale jsem přesvědčen, že správný). A Antoníne, vadí mi ty tapety, ne vy. Kdysi jste se mě zastal, myslím, že správně, však jsem vás taky vychvaloval, když jste přinesl překlad ten Putina s Carlsonem. Ale dát ke dvěma různým článkům kopii stejného Kulhavého mi přijde už moc, tak jsem to zmínil, kdyby to udělal někdo jiný, napsal bych to samé. Až zase napíšete něco co se mi bude líbit, pět slepic ode mne vás nemine :-) Ale stejně by mě zajímalo, proč jste dal tu kopii ke včerejšímu i dnešnímu článku? Omyl? Nebo schválně?

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

nepovažuji označení blbec za urážku, ale za označení skutečnosti.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

fotka dne

Průměrný počet slepic: 3.4 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Pak rozkopnu dveře, když se někdo bude bránit, dostane po čuni. Z vašeho třípatrového baráku zaberu přízemí. Potom začnu z okna křičet, že chci mír. Je to na vás. Když na něj přistoupíte, ten spodek už váš není. Když na něj nepřistoupíte, za chvíli mě máte i v druhém patře. Ale pokud se tomu budete bránit, eskalujete konflikt. Vždyť já vám jasně řekl, že chci mír.

Průměrný počet slepic: 1.9 (53 hlasů)

Jo, ale předtím si na mém pozemku postavíš ten svůj barák...

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

A to teď píšeš v souvislosti s konfliktem Ukrajina Rusko, nebo Palestinci Izrael? 😊

Ani Tvůj příspěvek o ostřelování nemocnic a jiných civilních objektů, nevím ke kterému z těchto dvou jej mám přiřadit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

jelikož území, na kterém dnes izraelci bojují, si nehodlají v budoucnu ponechat. Až potrestají viníky a osvobodí zajaté, zase se stáhnou do svého miniaturního státečku, obklopeni přesilou lidí, kteří je nenávidí. V tom je ten rozdíl, milý Freude.

Průměrný počet slepic: 1.8 (23 hlasů)

že toto

https://cz24.news/sokujici-video-dopadu-500-libernich-bomb-mezi-stany-s-uprchliky-izraelska-armada-vybombardovala-uprchlicky-tabor-v-rafahu-pres-100-civilistu-zabito-stihacky-znicily-ve-meste-i-dve-mesity-a-14-byto/

není pravděpodobné? (v článku je řeč i o nabídkách izraelských developerů v pásmu Gazy a koneckonců na Golanských výšinách už se to děje dávno)

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

Doufám že mi nechceš tvrdit, že Izrael se po všech válkách které vedl, vždy stáhl na původní hranice. Jedině pokud Izraelci stáhnutím se na původní hranice myslí ty hranice, ve kterých byl Izrael v roce 1948 nebo ty z doby krále Šalamouna? Nebo ještě před tím, než jim toto území dal Bůh, jako národu vyvolenému, a přikázal jim vyvraždit původní obyvatele?

U Židů člověk nikdy neví. 😊

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

ty bys chtěl si nechat území, které je nařachané lidmi, kteří tě nenávidí, ale nemáš je kam vylifrovat, protože tyhle šmejdy nikdo okolo nechce? Nechtějí palestince ani jejich bratři ve víře, i když jde mnohdy o bohaté země, pro které by to nebyl až takový problém.

Já si myslím, že Bůh vytvořil blechy a vši proto, abychom si dávali majzla a nebyli až tak moc v pohodě. Budeme pak odolnější. Když zjistil, že to takhle funguje, vytvořil i palestince.

Průměrný počet slepic: 1.8 (21 hlas)

Ale teď píšeš něco docela jiného než před chvilkou. Před chvilkou jsi psal že se potom co potrestají viníky a osvobodí rukojmí stáhnou. Teď už je tvá odpověď hodně nejasná. Co vlastně míní s těmi blechami udělat?

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč jsou Češi dobří, je celkem jasné:
- česká kotlina se v minulosti stala cílem nájezdníků ze všech možných směrů, což mělo pozitivní genetický dopad na fyzický fond
- převážná většina těch, kterým to víc myslelo, vzala do zaječích, dříve z důvodů náboženských, nyní spíše ekonomických
- pro fyzicky zdatné rodáky se tak vrcholový sport stal hlavní motivací, jak dosáhnout nadprůměrných příjmů

Proč jsou Švýcaři neméně dobří, pro našince již tak zřejmé není. Ale co vám říká pojem Fiala? Tedy Kevin Fiala?
Kvalita přitahuje kvalitu. Vše se odvíjí od roku 1848, ústavním zakotvením kvalitního politického systému.
Politická stabilita přitáhla finance a investice do průmyslu i vědy. Potažmo i sportovce z celého světa.

Průměrný počet slepic: 1.6 (11 hlasů)

i Moraváci!

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

.. protože jsou horalé, stehně jako Skoti, Afgánci či Nepálští Ghurkové.. Mají vyvinutější svalstvo dolních končetin, a také mají více červených krvinek, větší objem plic atd. Proto mají Švýcarští občané už od Vestfálského míru zakázáno sloužit jako žoldnéři v armádách jiných států, s jedinou výjimkou, kterou je Švýcarská garda ve Vatikánu.

Tyto unikátní podmínky překonávají i degenerační následky příbuzenské plemenitby, dříve obvyklé v odlehlých a vysokohorských regionech.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Ve finále hrál také Dean Kukan, jehož otec se narodil v Československu.

Für Fiala und Kukan ist der Final eine Familienangelegenheit - Pro Fialu a Kukana je finále rodinnou záležitostí

Richarde, který Tibeťan již vyhrál na olympiádě? A to tam mají úplně všichni vyšší hematokrit.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

který jsi kdysi patrně zdrhnul do Bernu, bych tě chtěl upozornit, že Kevin Fiala (máte tam v tom švajcu hezká jména) to včera prosral.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Miloši ze švajcu. To, že jsi patrně kdysi zdrhnul, tak asi se objevila nějaká švýcarka s copama, asi měla sukni, ta se dá vyhrnout, hele, taky jsem byl mladej, tohleto chápu.

Zajímal by mě tvůj názor na švýcarské banky, ve kterých dodnes leží fůra peněz, které jsou ušpiněné od krve těch, co jim je ukradli. Leží si tam, páč švajsovní bankéři umí zamknout hubu na zámek. Já jsem v životě nic neukradl, ale pokud bych to někdy v budoucnu udělal, slibuji ti, že si svou kořist uložím tam u vás, jelikož mi je jasný, že se nad tím zavře voda a nikdo se pak nic nedozví.

A na toto ty jsi švýcare Miloši z Bernu hrdý?

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

Holt, jak sám přiznáváš, kdo má rozum, ukládá si peníze tam, kde hrozí minimální riziko jejich ztráty.
Já za to nemůžu, že ani mnozí potomci národa vyvoleného nejsou lidumilové a myslí jen na vlastní zadní kolečka ...

A v současnosti neexistuje lepší a stabilnější politický systém, než ten zde zavedený v roce 1848:
- týmově jednající vláda reprezentuje zájmy cca 80% občanů, 7 zástupců 4 nejsilnějších stran
- parlament nemůže vyslovit vládě nedůvěru, vláda nemůže vypsat předčasné volby - zakotveno v ústavě
- poslední slovo má Suverén, který schvaluje a optimalizuje ústavu, hlasováním může vetovat přijímané zákony

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

možná se slitoval nad chudými příbuznými - poddanými svého jmenovce.

Napoprvé ve skupině ukázal, co umí - dal první branku a geniálně i nájezd:

Švýcarsko - Česko | ONLINE | 13.5.2024 20:20 | MS v hokeji 2024 | ŽIVĚ | iSport.cz

Schweiz – Tschechien | Eishockey WM 2024 - Vorrunde | SRF Sport

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)