První důsledky...

Autor

Atentát na Roberta Fica je klasickou černou labutí. Tedy událost, kterou víceméně nikdo nečekal, ale jejíž význam je tak veliký, že zasáhne do všech plánů i představ a seřadí všechny na nové startovní čáře. Události příštích týdnů budou všechny poměřovány právě tím, co se stalo na Slovensku a nemůže to být jinak.

První důsledky už jsou vidět. Odboráři zrušili svou demonstraci s to zcela bez náhrady. Vláda samozřejmě nezrušila ani důchodovou reformu, ani výpověď bez udání důvodu. Středula prostě dostal příležitost se ještě jednou zaskvět v plné Aspen nádheře. Agrární komora svůj protest ruší také a ještě uvažují o jiném termínu. Ale veřejnost už prostě nepřijde…, takže je to úplně stejné jako u Středuly. Poslední příležitost měla být teď ve středu. Další šance už nebude. Myslím, že Fico by si nepřál, aby to všichni vzdali, ale prostě se stalo. Odbory i profesní komory jsou mrtvé, cesta je uzavřena. Do voleb už zasáhnou jen volby, případně jiné černé labutě a po volbách bude všechno jinak. Současné průsery budou přebity novými, mnohem většími problémy.

Atentát na Fica totiž ANI V NEJMENŠÍM neuklidnil vášně, i kdyby Šimečka a Čaputová stokrát mluvili o klidu a náš skutečný prezident, Kolář, se k nim přidal. Od první minuty vyhřezla tak strašná špína, že zásah Země meteoritem by nebyl katastrofa, ale řešení. Dokonce mnohokrát zaznělo, že Fico si za atentát může sám. Nikdo nezapochyboval o svatosti své pravdy a svých postojů. Nikdo. Jediný, kdo se zklidnil, jsou zase dezoláti. TI nechtějí hrotit situaci. Pravda a láska se teprve rozjíždí. Vsaďte se, že vláda neuhne v ničem ani o píď.

První kroky k dnešku já vidím někde u první přímé prezidentské volby, kdy voliči Zemana nijak nerušili předvolební debaty knížete Kchárla, ale Volímkarlové chodili na Zemanovy debaty pískat. O pět let později chodili i s červenými trenýrkami a dělání bordelu začalo být organizované. Následně Milion chvilek hlásal nenávist vůči Babišovi, ačkoliv ho žádný soud neodsoudil a žádné důkazy se proti němu nenašly. A kvůli vyšetřování Babiše neumřel žádný svědek, narozdíl od Dozimetru, kde už jich umřelo pět (samozřejmě přirozenou smrtí po přejetí autem).

Na internetu si dneska už najdete jakékoliv nenávistné výroky na kohokoliv, kdykoliv a kdekoliv. Všechno už tu bylo. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Kdokoliv, kdo vlezl do veřejného prostoru, tak byl zdehonestován, osračkován médii a když si dovolil odseknout nebo oplatit stejnou mincí, tak hned šířil nenávist. Skoro každý už o „těch druhých“ řekl něco, co bylo za čárou. David Matásek může po atentátu na Fica napsat „pic ho,“ ale běda, kdyby něco takového napsal kdokoliv z našeho tábora.

Ve čtvrtek jsem byl na předvolebním setkání s občany v Jihlavě a to víte, že tam přišel provokovat místní představitel pravdy a lásky Tomanec. Ten mohl řvát o zločincích, ale běda, kdyby se ho někdo dotknul. To by bylo násilí a šíření nenávisti.

Dvojí metr si teď začne vybírat svou daň.

V posledních dvou měsících jsem mnohokrát ventiloval svou obavu z války proti Rusku, která by nejspíš velmi rychle přešla v jadernou. Ale teď vidím, že bychom se spíš měli bát války proti vlastním spoluobčanům. Posledním geopolitickým dobrodružstvím na Ukrajině si totiž Západ ukousl příliš velké sousto. Už mi více znalých lidí řeklo, že všichni tady vědí, že je všechno v Bruseli, jen nevědí, jak z toho ven.

Často jsem slyšel, že musí být hůř, aby to lidem došlo. Vždycky jsem odpovídal, že když bude hůř, tak bude hůř především nám, obyčejným lidem. Křetínskému hůř nebude. Mluvil jsem o nedostupných lécích, nezaměstnanosti, drahotě, chudobě, ale nenapadlo mě, že součástí toho, že je hůř, je střílení na nepohodlné politiky. Od toho je jen krok ke střílení na nepohodlné řečníky… Pavlík Novotný měl kdysi jeden takový příspěvek, kde vysloveně dával návod, jak při zastřelení oponenta postupovat.

Nevěřím ve zklidnění situace. Víte proč? Copak si někdo z nás řekl, že už je to přes čáru a Fiala nám už tolik nevadí? Copak si liberálové řekli, že to přehnali a napřáhli směrem k nám ruce? Ani náhodou. Obě strany se jen utvrdily, že své oponenty musí porazit jednou provždy, protože ti druzí svoje hrozby myslí vážně a nejsou to jen rétorické a marketingové kecy. Liberálové se nevzdají svého great resetu a my se nevzdáme odporu vůči tomu.

Ano, Fico chtěl porazit majnstrýmová média. Chtěl porazit jednotnou mediální sorosovskou frontu. A přesně za to dostal tři kulky do břicha. Atentátník se tím netajil. Copak teď, po tom atentátu, už je není zapotřebí porazit? Copak se budou sorosovští novináři chovat líp? Copak dobrovolně odevzdají moc? Copak už je přešel grýndýl, přešlo je zrušení práva veta? Přešly je americké geopolitické hry za zachování unipolárního světa? Ani náhodou. Naléhavost jejich porážky je stejně nutná na Slovensku jako v Gruzii… Tam už se pěkně majdanuje.

Bez ohledu na to, že atentát spáchal jednoznačný příznivec Progresívného Slovenska, který se nijak netajil tím, proč to udělal, stejně z něj hned zkoušeli udělat russácký narativ. Soft power pokračuje… jen nám začíná přeskakovat do hard verze.

Mimochodem… ten Cintula je nejohroženější osoba na Slovensku. Pravda a láska strašně potřebuje, aby se mu ve vazbě stala nějaká nehoda a on už neměl možnost říct, že je hrdý progresivista a udělal to pro prezidentku Čaputovou a pro liberální demokracii.

Ne, nebude žádné uklidnění. Jen reset. Všichni se jen srovnali na nové startovní čáře a utvrdili se v tom, že s druhou stranou se nedá mluvit. Proč se s druhou stranou nedá mluvit? Protože tahle soft občanská válka začala už před deseti lety a už si všichni udělali příliš mnoho hříchů. Obě strany bez problémů mohou ukázat jakýkoliv incident, který předcházel tomu jejich. Tak nějak je to mezi Izraelem a Palestinou. Už si toho udělali tolik, že někdo prostě musí prohrát protože na kompromis je tam příliš mnoho krve.

Atentát na Fica nijak neuklidnil situaci. Naopak ji vyhrotil. Většinou to tak bývá. Atentát v Sarajevu také nevedl k uklidnění krize na Balkáně. Jedenácté září také nevedlo k uklidnění situace mezi USA a muslimskými zeměmi. Arabské jaro také nezařídilo odložení sporů a prohra Ukrajiny také nepovede ke klidu a nové prosperitě. Už to nejde.

Před dvěma roky jsem si říkal, že teď už vím, co je zapotřebí vykonat a pustil jsem se do toho. Ale doba, kdy jsem to nevěděl, byla lepší, protože o nic ještě nešlo. Tehdy ještě existovaly cesty zpět. Teď už to vypadá, že žádný návrat možný nebude. Ne, nejspíš nebude válka s Ruskem. Mnohem pravděpodobněji bude občanská válka mezi konzervativci a progresivisty. Mezi pravdoláskou a dezoláty. První krev už vytekla. Navíc začínají vycházet najevo podezření, že atentátník v tom nebyl sám a nešlo tedy o pomateného liberála, ale jsou v tom zakomponované ještě další osoby. Možná to souvisí i s hackerským vyvěšením zprávy na ČTK o atentátu na Pellegriniho, který údajně plánovala ukrajinská GUR a snad i naše BISka. A zmařilo to naše Vojenské zpravodajství. Možná proto byl Beroun odejít…

A pořád nevíme, proč v Praze střílel Dejvy Kozy… zřejmě je to tak výbušné, že to může ven až po volbách… Knihu o spiknutí proti Zemanovi jsem také přečetl jedním dechem…

Tož, Sarajevský atentát už máme, kompromis je v takové atmosféře v podstatě vyloučen… máme super vyhlídky. Jak to říkal Ivo Budil? Hrozí nám pád do režimů ala latinská Amerika, sice bez tanečnic, ale zato s islamizací…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (401 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

z

Průměrný počet slepic: 3.1 (19 hlasů)

Zrádcové! Kolaboranti! Ať žije Ukrajina! Bando zkurvená! Dost bylo Fica! Atentátník Juraj Cintula již v dubnu vedl malou demonstraci proti Robertu Ficovi v Dolní Krupé! Účastnil se i demonstrací Progresivního Slovenska v únoru v Bratislavě a dokonce už i v roce 2018! Přesto se česká média snaží vytvořit falešnou ruskou stopu s cílem sejmout vinu z fašizace Slovenska progresivními liberály! Mluvčí ruského ministerstva zahraničí to vystihla přesně!

Atentát na Roberta Fica podle všeho nejvíce otřásl českými médii. Nenáviděný Robert Fico je najednou obětí šíleného střelce a média nemohou vyjet oslavné a jásající články, protože to zatím není dovoleno. Proto se česká média uchýlila k oblíbené taktice mlžení...

VIDEO:

Maria Zacharova se stanoviskem ministerstva zahraničí RF k atentátu na Roberta Fica

Atentát se ale podle všeho nepovedl, což rozehraje v celé Evropě zásadní procesy změn. Politici si uvědomí, čeho všeho jsou Američané schopni. Když nejde Fica zastavit převratem v ulicích, ani u parlamentních voleb, ani u prezidentských, tak prostě přichází ke slovu fyzická likvidace. Co ale dovedlo 71-letého člověka k takovému činu? Byla to jen vybičovaná fašizace, která jej zradikalizovala, anebo za tím je něco nebo někdo další? Spáchání atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica otřásá evropskými médii, ovšem nikoliv těmi americkými, které informace o události vytěsňují ze svého zpravodajství.

Fico se po uzdravení stane chodícím důkazem zločinů kolektivního Západu

Je to nepochybné znamení, že americká státní moc má černé svědomí, protože anti-ficovská fašizace na Slovensku byla a stále je řízena ze zahraničí a zpoza oceánu. Celá věc totiž dopadla pro Američany tím nejhorším myslitelným způsobem, totiž přežitím cíle určeného k likvidaci. Přestože je Robert Fico ve vážném stavu a údajně podstoupí další operaci, a možná ne jenom jednu, tak je vysoká pravděpodobnost, že atentát přežije a stane se mučedníkem, který ale přežil a může dál žít a pracovat v politice s cejchem výjimečnosti, tedy toho, koho chrání Vyšší moc a má přežít a dokončit svou práci, neboť tak jest dáno!

Fico se stane chodícím důkazem zločinů kolektivního Západu a především americké moci Pax Americana, která se ho snažila zbavit již čtyřikrát, a čtyřikrát neúspěšně. Poprvé se Američané pokusili Fica zlikvidovat a odstranit jen politicky, a to pomocí státního převratu v roce 2018 řízeného Sórošovou organizací přímo z bratislavských ulic a přes sociální sítě. Operace byla úspěšná a Robert Fico byl donucen složit funkci premiéra. Američanům se dokonce podařilo rozbít stranu SMER na dvě části, na SMER pod vedením Fica a na HLAS pod vedením Petera Pellegriniho. Ficova strana se zdála být úplně vyřízená. To byl plán A.

Pokusili se Fica odstranit 3x po sobě, ale nevyšlo to. Tohle měl být poslední pokus č. 4, a definitivní!

Výhra Igora Matoviče v parlamentních volbách a poté zvolení Zuzany Čaputové do funkce prezidentky úplně vymazalo SMER a levici z procesů řízení na Slovensku. Američané nelenili a okamžitě začali dojednávat smlouvu o rozmístění amerických základen na území Slovenska, všechno se zdálo, že jde Američanům na ruku. Jenže covidová pandemie odhalila naprostou neschopnost progresivního řízení Matovičovy vlády, který byl nucen rezignovat a přenechat pozici Eduardu Hegerovi. Vrchní kormidelnice Zuzana Čaputová se snažila vládu udržet pohromadě, Američané o to stáli natolik, že v prezidentském paláci byli zástupci z U.S. ambasády pomalu každý druhý den. Nepovedlo se.

...Politik, který měl být politickou mrtvolou od roku 2018, se vrátil ve velkém stylu. A proč? Protože transformoval SMER do vlastenecké a národovecké strany naroubované na tradiční sociálně-demokratickou stranu. V Německu by se tomu řeklo hnědo-oranžová fúze. Fico prostě vynuloval výsledky státního převratu v roce 2018. Američané byli v šoku. Jedinou cestou, jak Fica zablokovat, bylo dosadit po Čaputové do funkce prezidenta Ivana Korčoka, velkého přítele Deep State. A to byl plán C.

Po selhání Korčoka někdo (střelec?) zřejmě vyhodnotil, že politicky už Fica odstavit nejde, a tak přišla řada na fyzickou likvidaci

Fico neměl střelbu přežít, premiéra ale ochraňovala Vyšší moc, když už ho neochránili bodyguardi

Ten čin byl naplánován a muž byl zkrátka natolik zfašizován progresivními liberály a štvavou anti-ficovskou agendou médií hlavního proudu, že se rozhodl, že ve svých 71 letech se stane pro liberály hrdinou a ukončí nadobro a natrvalo Roberta Fica…

Bodyguardi zůstali nezraněni. Podivné. Neprofesionální. Nečekali útok. Na Slovensku se tohle nikdy neděje...

Vymýt člověku mozek lze více způsoby, nejen chemií, ale i mediálně, resp. eugenicky. Vystavení člověka trvalým fašizačním procesům jej postupně transformuje. A vzhledem k tomu, že střelbu plánoval celý měsíc, je jasné, že nemohlo jít o náhlé pohnutí mysli. Progresivní liberálové uspěli. Vyrobili prvního slovenského hitmana, který se pokusil zastřelit premiéra. Teď je třeba se modlit, aby Robert Fico tento boj o život zvládl. A nebude to asi snadné.

-VK-

Videa a celý článek zde:      https://aeronet.news/…pe/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (167 hlasů)

Fica jste označovali za vraha a mafiána. Kaliňák odmítl kulatý stůl všech parlamentních stran

Ivan Vilček Dnes 17. 5., 19:03

Slovenský vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr) odmítl účast nejsilnější vládní strany Směr na jednání všech parlamentních stran v Prezidentském paláci. Ve středu došlo k atentátu na premiéra Roberta Fica (Směr) a hlava státu Zuzana Čaputová a její nástupce Peter Pellegrini vyzvali strany, aby zabránily další eskalaci napětí a jednaly u kulatého stolu.

Podle Kaliňáka atentát na předsedu vlády znehodnotil kvalitu demokracie na Slovensku.

Od parlamentních voleb společnosti chybí setkání tří nejvyšších ústavních činitelů, a proto rozumíme iniciativě svolání kulatého stolu předsedů parlamentních stran. Momentálně je však předseda strany Směr Robert Fico v nemocnici,“ uvedl Kaliňák ve zveřejněném videu.

Cesta k němu však nevede přes falešnou politickou korektnost. Dokud se nevypořádáme s rétorikou politiků, vybraných médií a novinářů, která byla roky postavená na označování Roberta Fica jako zločince, mafiána, vraha, diktátora, Putinova slouhu a zlo, které je potřeba zastavit a oni učiní vše proto, aby Robert Fico nevládl, nedá se jít dál,“ zdůraznil Kaliňák.

Sebereflexe je jediná cesta vpřed-jedno upřímné promiňte, protože všechny tyto lži jsou hlavním důvodem, proč dnes Robert Fico bojuje o život,“ dodal emotivně vicepremiér.

Kaliňák avizoval, že příští týden bude slovenská vláda zasedat dvakrát. Kromě řádného zasedání se uskuteční i mimořádné zasedání k eurofondům. „Vláda Slovenské republiky musí pokračovat, a to v tempu, které nastavil Robert Fico,“ řekl Kaliňák.


 

Průměrný počet slepic: 4.7 (167 hlasů)

Májo, to je zatím nejlepší článek na toto téma, který jsem četl. Přehledný a shrnující. Spojuje už dávno zapomenuté události se současnosti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (73 hlasů)

Taky si myslím.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

- NA PROPOJENÍ ATENTÁTNIKA CINTULY NA GEORGE SOROSE! Mainstreamová média začala proces omlouvání střelce, Danny Kollár to nevydržel a řekl ve videu svoje!

 

VIDEO:

Na Slovensku začala apologizace střelce a Danny Kollár to nevydržel!!     (to si poslechněte)

 

                                         https://cz24.news/…je/

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Vidlák  ...Navíc začínají vycházet najevo podezření, že atentátník v tom nebyl sám a nešlo tedy o pomateného liberála, ale jsou v tom zakomponované ještě další osoby...

Jedno takové podezření přináší i viz níže zpráva na neCT24 a přiložené video

Na sociálnych sieťach koluje zajímavá videa, autor tvrdí, že atentátník při střelbě na Roberta Fica podľa všetkého nekonal sám.

Na videu sa uvádza, že k zátarase pristúpil veľký chlap so zvláštnou sa chovajúcou ženou, ktorá sa mala presne schúliť a zavesiť do mužovej ruky. Oba si stúpli na spodnú časť kordónu, čím ho zafixovali.

To malo oznámit ochranu po prvom výstřelu spacifikovať pachatela.
Okrem toho je na videu vidieť, že veľký muž nadviazal před atentátem s pachatelem očný kontakt.

Další zaujímavou skutečností je to, že se dav ani po střelbě nerozpŕchol a stále se drží hradenia.

zprava+video zde: https://t.me/neCT24/56040

Průměrný počet slepic: 4.4 (60 hlasů)

To vypadalo dokonce jako když tu zavěšenou babu něco na té střelbě "pobavilo", a ten vedle ní opravdu měl s vrahem oční kontakt, to nelze přehlédnout. Maďaři ví víc.

Průměrný počet slepic: 4.4 (54 hlasů)

Ono je to celé divné. Ta bába přímo vedle střelce se po střelbě ani nehne, musí ji odstrčit ochranka… to tedy není moc běžná reakce…

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

Taky jsem si včera všimla, motala se tam, překážela, a vůbec ji to nepřekvapilo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (39 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Zástupci pětikoalice již dlouhou dobu pravidelně dávají jasně najevo své kritické stanovisko vůči výsledkům parlamentních a prezidentských voleb na Slovensku a politice současné Ficovy vlády.

Ministryně obrany České republiky Jana Černochová dokonce najala jako svého poradce exministra obrany Slovenska a šéfa liberální strany Demokrati Jaroslava Nadě, s nímž natáčí videa, ve kterých se pohrdavě vyjadřují vůči Ficovi, Slovákům a Rusku.

Kromě toho dříve česká vláda přistoupila na bezprecedentní krok a přerušila česko-slovenské mezivládní konzultace, čímž vyvolala krizi ve vztazích mezi zeměmi.

neCT24
 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)

Chování těch dvou, asi manželů, mi nepřipadá divné. To že se opřeli o zábranu, je běžné. To že se ještě před střelbou dívali na útočníka, bylo zřejmě tím že útočník na pana Fica před tím, než zaútočil křičel což vzbudilo jejich pozornost. Nic zvláštního bych v tom nehledal.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Copak to, že ten chlap se díval na útočníka..., ale ten útočník se díval přímo na toho chlapa, což je v tak vypjatý moment hodně divný. Ta ženská navíc vypadá, jako když se něčeho bojí a spíše se za toho halamu schovává. (víc než manželé vypadají jak máma a syn)

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Je úžasné, že zemědělci jsou schopni připravit protest a vše související za pár dnů uspořádat akci bez vedení, spontánně.  Je skvělé, že média, ani nikdo jiný, neobjeví předem nikoho, kdo by velel. A stačí jeden Středula a pošle to celé do kytek. A jestli právě Středulu někdo opět vzal do party a doufal, že se zachová tentokrát jinak, je to snílek. Nevím, jak tohle nakonec dopadne, zda se něco stane? Důležité je, že naštvaní lidé to prokouknou. Ale pozor! Oni ti s tím jediným správným názorem,  když „nepřítele“ nenajdou, obvykle si nějakého si vymyslí. Tak to funguje. Ostatní, co koukají na ČT a neznají alternativu, budou po nějakou dobu věřit. Ale to všechno může jednou vypadat jinak v případě, že zemědělce i ostatní podpoří dostatečně silný dav a vlivný politický leader. Jak jinak chce být  dav protestujících úspěšný? Hnůj je hnůj, ale hnůj není leader. Chce to hledat, chce to hledat rychle. Bez traktorů, bez hnoje, bez omezování dopravy, bez rukojmí. Přesvědčivý je počet účastníků. Pokud jich bude plný Václavák až dolů, to může mít váhu. To se stane tehdy, až protest proti Bruselské pětce přestane být protestem nepolitickým. Pokud všechny opoziční složky nezaberou společně, je každá snaha spíše ochotnickým pokusem.

Stále chybí politická strana, schopná vytvořit dostatečně velkou společenskou skupinu shodující se s názorem nespokojených. Všechno je to o poptávce. Pracovití zemědělci chtějí odstranit zelený úděl, který je poškozuje, nedůvěřují vládě a dávají to čím dál více na vědomí. A co ti ostatní nespokojení? Nevím, kdo se do Prahy chystá? Někteří si jistě udělají čas. Někteří tam promluví, pokud se vůbec něco bude dít. Důležití budou ti co sedí v parlamentu, pokud přijdou.

Dnes platí, že ti co sedí v parlamentu si brání to co mají. Nestojí o žádnou politickou změnu. Mají se teď docela fajn. Vystačí s tím, že podporují zabíjení na východě. Penízky se jim jen hrnou, tak co si přát víc!

Průměrný počet slepic: 4.7 (73 hlasů)

Vidláku, tohle je přesně věc, ze které mám už delší dobu obavy. Ze nejsme daleko od chvíle, kdy budu stát proti svým nejbližším, kteří “baští” libtardí propagandu i s navijákem… a jakékoliv vysvětlování je zbytečné. 😢

Průměrný počet slepic: 4.7 (73 hlasů)

Vždy jsem poslouchal v autě Vltavu. Od nástupu milionu chlívek jsem musel zprávy vypínat, začali je přebírat odjinud.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Bůh s náma ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Roberta Fica je vše jen ne spontánní soukromá reakce zneuznaného poety. Budí to dojem pečlivě naplánované akce, proto také zafungovalo rčení, že každá naplánovaná akce nedopadne podle představ toho, kdo ji naplánoval. Pokud by střílel zfanatizovaný jedinec, jistě by to bylo chladnokrevně a bezchybně. Jako 7 kulí v Sarajevu a pilník do srdce Sisi. Teď už mi to zapadá do sebe, proč tak fanaticky Nutela vykřikoval něco o demokracii, kvůli které ruší společná zasedání české a slovenské vlády. Bál se, aby jej bratia Slováci náhodou nepožádali o bratrskou pomoc, až to na Slovensku začne vřít.  No, podle rétoriky Kaliňáka se nějaké uklidnění nejspíš čekat nedá. Navíc jsou Slováci horkokrevní a moc se s ničím nemažou (osobní zkušenost jsem jedna z nich).  Proto mně dost překvapil zrušený protest zemědělců. Že to odpískala Agrární komora a Aspeňák Sebestředula, to je nabíledni, jistě o tom věděl, ale naši zemědělci? Co to má společného s akcí na Slovensku? Nebylo by to spíš vyjádřením odvahy a přesvědčení, že děláte správnou věc ? Vláda opět zvítězila a nemusela ani pohnout malíčkem. A odložení akce na 4.6., 3 dny před volbami do EP? Vážně doufáte v úspěch?

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

To je výborný postřeh s tím zrušením společných zasedání vlády, to jsem si vůbec nespojil, že by to naši mohli zrušit, protože to věděli. Také já se spíš kloním k názoru, že je to organizovaná akce. Přemýšlel jsem, kdo by na tom mohl mít zájem (a dokázal to provést) a pomalu začínám mít teorii. Americká CIA svého času prováděla operaci Drozd, což bylo o získání kontroly nad obsahem v médiích. Ze svých fondů platili až 10000 novinářů, aby psali jejich verze příběhů. Ten projekt zřejmě neskončil, protože asi v roce 2018 vyšla v Německu kniha, jak CIA uplácením a vydíráním ovlivňuje obsah v tamnějších médiích (Koupení novináři, 2018). Dá se tedy předpokládat, že ovlivňovali i mainstream na Slovensku. No a pan Fico jim do toho chtěl hodit vidle. To že CIA organizuje různé násilné akce je poměrně známé, takže bych si dovedl představit, že si atentátníka vyhlédli v roce 2016 jako člena polovojenské jednotky na internetu, naverbovali ho, vycvičili pro případ, že by SMER uspěl ve volbách a pak ho prostě vyslali do akce. Mělo to vypadat jako útok naštvaného osamělého vlka, ale mám dojem, že netrénovaný člověk by se po prvním výstřelu nejspíš vyděsil a se střelbou by přestal. Ale to jen fabuluji, jelikož nejsem psycholog ani odborník na střelbu....

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Na výzvu dvou slovenských prezidentů neprodleně zareagovali organizátoři dvou demonstrací v Praze.

Opravdu si myslíte, že současná vyhrocená situace je důsledkem nezralých charakterů českých a slovenských lidí?

Nestojí v pozadí spíše primitivní politický systém, který jedny povyšuje a druhé ponižuje? A každé 4 roky, nebo i dřív, se to jen otočí?

Ps: přečtěte si něco o konkordanci, když už přestíráte zájem o moderní politiku místo planého politikaření

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

zlute okno

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

 Střelba na slovenského premiéra Fica odhalila tu nejtemnější stránky charakteru řady lidí. Stejně, jako část politiků a novinářů, liberálů a jejich přisluhovačů ignoruje 8 let zabíjení civilistů na bývalé Východní Ukrajině, a to včetně dětí (důkazem je Alej andělů), podobně se snaží za každou cenu udržet válku, jejíž obětí jsou desetitisíce Ukrajinců a Rusů. Ne kvůli skutečným obavám o bezpečnost Evropy, ale především kvůli hamižnosti nadnárodních konglomerátů vlastněných nejbohatšími lidmi světa. Na Ukrajině nejde o Ukrajince, o Evropany, ale daleko více o hroutící se plán na rozparcelování Ruska pro potřeby elit Západu.

  V zájmu výše uvedeného se lže a manipuluje na všechny strany. Evropská unie je na pokraji naprostého vytunelování. Co započal covid, dokončí pomoc Zelenskému schopnému prodat i svou rodnou hroudu. Ukrajina z třetiny patří Black Rocku, závazky země jsou však mnohem vyšší a všichni vědí, že je nikdy nebude schopna splatit. Z čehož vyplývá, že jedinou reálnou záchranou pro ni je návrat pod křídla Ruska, protože jinak si ji prostě věřitelé rozdělí. Její armáda tak bojuje jen za to, aby na ně zbylo co nejvíce. A samozřejmě za americké zájmy znamenající možnost vzniku vojenských základen umístěných co nejblíže hrdé Moskvě. A my zase děláme užitečné idioty, protože naše vláda zadlužuje v zájmu cizích stát a je jí úplně jedno, co se zde děje. Kdokoliv má tendenci upozornit na chování jak vládních stran, tak i ANO, jsme označováni za proruské šváby a dezoláty. A mezitím stoupají daně, ceny čehokoliv, inflace a padá životní úroveň. Výdobytky z této situace vyváží Pětikoalice za hranice.

  Nenávistný vztah k nesouhlasícím lidem s vládní rétorikou se i díky médiím stává vyhroceným. Společnost je rozvrácena již od covidu, kdy se rozpadaly širší rodiny, přátelství i manželství. Lidé se byli ochotni za své ,,jistoty“ porvat, policisté stíhali a soudci soudili. Nesnášenlivost se poté přenesla do sporů o tom, komu v konfliktu na Ukrajině držíte palce. Liberálové a prounijní řiťolezci mají jasno stejně, jako v otázce destrukčního Green Dealu. Nezajímají je následky od počátku vadných prosazovaných ideologií. Média dští síru na všechny strany a idiotsky se usmívající arogantní politici žijící mimo realitu připravují zákony bez ohledu na to, jak šílené jsou. Pravdoláskaři se jeví být spíše grázly, než abychom od nich vnímali úctu k občanům. Vašáryová nazvala voliče Smeru jako spodinu společnosti a podobně hovoří třeba Šafr, ale bohužel i představitelé státu o příznivcích ODS, v Německu zase vládní politici o podporovatelích  a členech AfD. Nenávist tak jde daleko za hranu slušnosti a lidé, jako je Vašáryová, Novotný, zmiňovaný Šafr, moderátorské hvězdy ČT či dalších mainstreamových médií a plno dalších vytváří atmosféru, ve které není k násilí daleko. A vychovávají lidi k tomu, co se stalo na Slovensku.

  Robert Fico není ani proti EU, dokonce ani proruským švábem. Pouze se rozhodl riskovat kritikou absolutistického chování Bruselu a odmítl zásobovat Zelenského zbraněmi prodlužujícími prohranou válku. Nesouhlasí s vysíláním cizích vojáků na tamní frontu, protože je mu jasné, že jsme na pokraji 3.světové války, ovšem s tím, že většina Slováků, Čechů, Maďarů a Poláků nemá potřebu jít bojovat za cizí zájmy a proti Rusku. Paradoxně se za to, že se postavil proti násilí, stal obětí zfanatizovaného liberála, známého Šimečka staršího a člena umělecké scény. Střelec naplnil slova a přání, které vyslovil Šimečka jr., tedy se pokusil ukončit vládu Fica třeba i násilím. Lze se tedy ptát, je li více spodinou volič takového premiéra, nebo je jí spíš někdo, kdo tleská Vašáryové a projevuje radost nad ohrožením života slovenského legitimního premiéra, jako třeba náš herec Matásek. A zdaleka ne jen on. Podobné názory jako Vašáryová má většina naší namyšlené kulturní fronty i prolhané novinářské obce. Mimochodem to byl Seznam, kdo přinesl další bahno v podobě zjištění, že střelec na Fica byl sympatizantem proruské polovojenské organizace. Takový blábol už je daleko za hranou, zvláště, když se všeobecně ví o jeho orientaci na rodinu Šimečků a na Progresívné Slovensko.

  Ubohost a agresivita liberálů je novodobou normou a každého, kdo jen naznačí, že je škoda nedokonaného atentátu, je třeba nejen odsoudit, ale rovnou ho zavřít. Seznam lidí doufajících ve smrt Fica je dlouhý a plný celebrit. Od politiků, umělců až po zblblé občany. Všem těmto kreaturám vzkazujeme, že kdo s čím jak zachází, tak také i schází. Veškerá ta nenávist se otočí proti vám a nezapomeňte, že i ateisté věří tomu, že boží mlýny melou. Přestože nepovažujeme Roberta Fica za spasitele, dokonce z pozice euroskeptiků tušíme, že i on je na opačném břehu, doufáme, že se uzdraví, vyhrne rukávy a vypořádá se se všemi, kteří dovedli Slovensko na pokraj propasti. A nutně potřebujeme dost síly a hlasů na to, aby byl z vládního piedestalu snesen i válkychtivý Fiala s celou svou skvadrou včetně sluhy Západu Petra Pavla. Je třeba reorganizace státu, ekonomiky, vztahu k EU a neexistuje oblast, ve které by poslední dvě vlády nenadělaly více škod než užitku. Je čas na účtování. Ne střelbou, ale spojením se proti zlu.

Jindřich Kulhavý

https://www.inadhled.live/uvaha-dne/to-je-silene/

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (90 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Někdo z vás se tu v jednom ranním příspěvku zmínil o Středulovi, odborářích a o oznámení, že odboráři ruší účast na demonstraci. Žádná diskuse se tady okolo toho nerozběhla, ani nikde jinde jsem o o tom nic neslyšel, ale varovné pro mne bylo to spojení se jménem Středula. Nebral jsem to vážně. Myslel jsem, že jde o něco staršího. Teď před chvílí jsem se dozvěděl, že je to novinka. Jde o něco budoucího! Prostě Středula je Středula a Středulovy odbory jsou Středulovy odbory. Jsou nespolehlivé, nejspíš zrádné.  On ten Středula prý někde vyzval ke zklidnění vášní. A proto odvolal protest. Zastavil a ničí to na čem se podílí i Vidlák. Po kolikáté už? Zcela to snad nezničí, těžko říct? Nevím, kolik z nás přestalo být těmi netečnými co je jim všechno jedno? Fiala prý se raduje, sláva, sláva, sláva! Určitě vyšle nějaké signály. Jak tohle může tomu Středulovi pořád procházet? Zejména u lidí, kteří se mu skládají na plat? Kdo vlastně jsou ti jeho odboráři? Oni opravdu protestují, aby ukojili nějaké své vášně?  To neznají lepší způsob jak je ukojit? Co to má za smysl?

K vážnému a účinnému protestování musí existovat velmi vážný důvod.  Protest musí vést důvěryhodný pořadatel.  Pokud neexistuje nikdo lepší než tenhle Středula, tak to tedy Nazdar.

 

Pepa Nos má písničku začínající slovy:

Už tu zase jako vždycky smrdí zmrdi…

Proč?

Průměrný počet slepic: 4.7 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebezpečné nemoci se jen málokdy vracejí k lidstvu v původní podobě. Patogen mutuje, a to ztěžuje léčbu i diagnostiku. Proto dnes mnozí netuší, že se stali nositeli obávané nemoci, fašismu - moru jednadvacátého století.

Sami jsou však přesvědčeni, že s fašismem nemají nic společného. Koneckonců, fašismus je něco velmi vzdáleného: vytí německých bombardérů; Židé za ostnatým drátem; pochodňové průvody; orlice svírající v drápech dubový věnec se svastikou; hromady mrtvol v koncentračním táboře Dachau; chodící kostry Osvětimi; tlustý samolibý Göring; neduživý morbidní Goebbels; sebou škubající zženštilý führer s knírkem… No, a také všechno ostatní, co známe z filmů a knih.

Jo, ten obyčejný německý fašismus! Jak dobře jsme ho prostudovali! Jak správně ho nenávidíme!  Nejde nám do hlavy, že fašismus zmutoval jako bakterie moru; získal si nový oblek; podstoupil plastickou operaci jako nacistický zločinec. Svou podstatu ale nezměnil.

Ale my si tohoto nového fašismu nevšímáme, on už zesílil a rozjel se – jako čtvrtý apokalyptický jezdec na bledém koni, on už sbírá na všech kontinentech svou krvavou žeň. Stále ještě nemůžeme uvěřit, že i tohle je fašismus. Stále jsme si jisti, že fašismus jsou hajlující ruce, svastika, hromady mrtvol v táboře Mauthausen…

My, ale nemáme nedostatek informací o fašismu, přesto že stačí pár kliknutí na klávesnici a sesype se na vás záplava informací. Ale v té záplavě  je obtížné odhalit jádro pravdy.

Fašismus je přece jednoduchý. Řeknu víc: fašismus je příšerně jednoduchý! Fašismus je diktatura kapitálu. Přesněji řečeno, diktatura politické moci a finančního kapitálu, jejich společná vláda, co byla ustavena nad zeměmi a národy za účelem inkasování zisku. A to je vše. Nic jiného v podstatě fašismu není.

Proto všechny teze o tom, že fašismus vyrůstá zdola, že je to nemoc ponížených a uražených jsou buď hloupost, nebo fašisty zaplacená lež. Všichni chudí ve všech zemích chtějí totéž – potkat milovanou dívku, počít a vychovat děti. V tisíci ponížených a uražených nenajdete nikoho, kdo by vyměnil svůj chudý život práce za vykřikování “heil!”, za hnití v zákopech a zabíjení lidi, které nezná. Ale národ může skutečně podlehnout fašismu, když si ho podřídí klika politických intrikánů a finančníků.

Fašismus je nemoc státu, selhání jeho politického zřízení. Ohlupování obyvatelstva, zúčtování s nepohodlnými, zrušení kultury, militarismus, války, koloniální expanze, to vše jsou důsledky této nemoci, které se zákonitě dostaví, tak jako příznaky malomocenství, pokud jsou nervy  zasaženy bakteriemi lepry. Dokonce vyhlazování Židů není povinným znakem fašismu. Na místě Židů se může ocitnout kterýkoliv národ – od Tasmánců po Eskymáky.

Dnešní fašismus není výsledkem převratů a nepokojů, ale výsledkem evolučního vývoje západního světa. Do jednadvacátého století se připlazil na kočičích tlapkách. Tento nový fašismus nespěchá s rušením obvyklých mocenských institucí. Stále napodobuje a snaží si zachovat  vzhled a zvyklosti státu, který se stal jeho obětí, jenže postupně se ho zmocňuje a zevnitř přetváří.  A diktátora nepotřebuje: chobotnice finančního byznysu a politické moci se cítí skvěle za kouřovou clonou demokratických hesel. V postindustriálních zemích mají prostředky na volební kampaně pouze finanční magnáti, takže mechanismus demokracie funguje v jejich zájmu. Diktátor je pro ně dokonce škodlivý, protože každý führer, kterého by si najmuli, by udělal současný fašismus příliš podobný tomu hitlerovskému.

Ale v zaostalé a nedemokratické Severní Korei fašismus není, protože finanční kapitál nemá nad touto zemí moc. Ze stejného důvodu není fašismus na Kubě, ve Venezuele ani Nikaragui. Maďarsko přestalo být fašistické, když premiér Orbán vyhrál válku o svůj stát s finančníkem Sorosem. (Ne nadarmo se mu říká maďarský Putin). Fašismus není v drsné konfuciánské Číně, kde bankéř, který je přistižený při velké machinaci, žije jen dva týdny po vyhlášení rozsudku. Fašismus neexistuje v muslimských zemích: Korán zakazuje půjčování na úroky, lichvu a přijímání peněz z peněz.

Jen neudělejte dětinskou chybu: nezaměňujte fašismus s džihádismem, nacionalismem a extremismem, nedělejte z výrazu banální nadávku! Každý extremista, který zabíjí lidí, je vrah. Ale zdaleka ne každý extremista a vrah je fašista.

A tak vidím před sebou čtenáře, který, když se seznámí s mými argumenty, nespokojeně prohlásí: “Podle tebe to vypadá, že všechny vyspělé kapitalistické země jsou fašistické, přičemž snad už čtyři sta roků”. Jistě, aplikovat nové termíny na jevy minulosti není příliš korektní, ale v této poznámce je kus pravdy. Fašistická chobotnice skutečně načerpala sílu počátkem sedmnáctého století. Tehdy finanční kapitál Anglie a Holandska zahnal chudé těchto zemí do kolonií a ti tam poprvé přivezli řetězy a pouta. Mýtus o zaostalých národech, předchůdce Hitlerovy rasové teorie, se zrodil právě tehdy. A přitažlivost fašismu se do značné míry vysvětluje tím, že má své kořeny v dobách prvních kolonií, kdy se uhrovitý evropský mladík náhle cítil jako vyšší bytost, málem jako bůh. Jak sladké pro něj bylo věřit, že má právo nakládat se životy ubohých a tmavých divochů, vždyť ho k tomu oprávnil samotný ředitel společnosti, velký specialista na obsazování trhů a maximalizaci zisku! Tato podlá koloniální mentalita nebude ještě dlouho lidstvem poražena. A kolonialismus je počínající, původní fašismus. A fašismus je dnes kolonialismus (neokolonialismus). A bude i zítra.

Důležitým znakem fašistické ideologie je dělení na “své” a “cizí”. Ale nemyslete si, že je možné pouze dělení na rasy. Rasismus je zkompromitován a současní fašisté vůbec nejsou hloupí. Jejich přístup je decentnější: mluví o správné a nesprávné straně dějin, o civilizaci a barbarství, o národech schopných a neschopných demokracie.  Současný fašismus už není rasistický, ale je to kulturní fašismus.

Dalším znakem fašismu je lež. Nadvládu hrstky bohatých nad miliony lidí je těžké zdůvodnit bez lží. A v dnešní době už to není jednoduchá, hrubá lež jako za dob Goebbelse, ale polopravda. Tisíce pracovníků médií den co den vytvářejí překroucený obraz reality, všímají si některých faktů a nevšímají si jiných, a světové události zkreslují, aby byly ve prospěch oligarchické chobotnice a neúnavně volají po ideálech svobody, pravdy a spravedlnosti. Není divu, že američtí demokratičtí fašisté, kteří v Kongresu pro své ukrajinské kolegy prosazují miliardy dolarů, používají rétoriku lidských práv. A Biden raději nemluví o zabitých na Ukrajině, ale přemýšlí o investicích a dividendách.

Takže pokud jste najednou uvěřili, že jste nositelem pokrokových názorů v zaostalé zemi, a že existuje jakýsi “civilizovaný svět” a všechny ostatní národy jsou hlupáci, kteří potřebují "opracovat", pak gratuluji: vkročili jste na kluzkou cestu. Velmi brzy si uvědomíte, že vysokého cíle bude dosaženo, když bude po celém světě zavedena moc po vzoru Západu; když budou svrženi poslední národní vůdci, představující široké vrstvy obyvatelstva; když budou umlčeni "dezoláti" a "ruští švábové", až bude země reorganizována podle nových standardů efektivními manažery, nejlepšími světovými odborníky na zisk. A pokud jste s tím souhlasili, bod nevratnosti byl překročen: jste fašisté. Ano, neúčastnili jste se pochodňových průvodů a nevyhazovali jste ruku k nacistickému pozdravu. Byli jste hrdí na svou zemi, která porazila Hitlera. Ale nechali jste se nalákat do kolony bojovníků za diktaturu světového finančního kapitálu a teď jste fašisté. Jak jednoduché, jak hrozně jednoduché to je!

Jen prosím neříkejte, že jste lidé nejpokrokovějších názorů a až do ochraptění jste bojovali za všechno dobré proti všemu špatnému. Na tom nezáleží, protože jste už spolkli návnadu falešného boha Baala. A ten vás už nepustí.

Běh historie se nedá zastavit. Po některých cestách se dá jít jen jedním směrem. Až finanční chobotnice ovládne politické a ekonomické struktury vašeho státu, čekejte potíže. V koloniích fašisté obvykle už nepotřebují vyvěšovat demokratické nápisy. Velmi brzy začne ve vaší zemi pronásledování disidentů, kteří mají jiný názor než ten jediný povolený. Armáda a policie pak potlačí lidový protest. Pak následuje rozdmýchávání vojenské hysterie, všeobecná mobilizace a válka. A neříkejte mi, že jste pacifisté a nikdy jste nechtěli bojovat s Číňany. Mnoho Ukrajinců také nechtělo bojovat s Rusy. Chobotnici nezáleží na vašich přáních. A pokud logika zisku vyžaduje, aby Čína byla destabilizována a podřízena Americe a nebyl k tomu účelu objeven lepší nástroj než je váš lid, skončíte také v zákopech. A pokud se proberete z trampot a budete se chtít postavit do cesty tomuto nelidskému stroji lži a násilí, budete nemilosrdně rozdrceni jako poslední z posledních. Vaše znetvořené mrtvoly budou vyhozeny ze sklepa a nikdo si nebude pamatovat, jak jste milovali západní demokracii, Elona Muska a IT technologie. Podstata fašismu je diktatura kapitálu, vše ostatní (podvádění, masakry, válka) je jeho součástí.

… Fašismus jde do útoku, fašismus zásobuje zbraněmi, fašismus shromažďuje armády. Ale nejhorší je, že fašismus útočí na mysl. A především zasahuje úspěšné a kreativní, spokojené a bezstarostné, okouzlující a syté.

Je vítězství chobotnice nevyhnutelné? Je koncentrační tábor jedinou budoucností lidstva? Samozřejmě že ne.

Máme ještě šanci? Máme, ale musíme se vzepřít.

Podle Dmitije Orechova  https://rusnext.ru/recent_opinions/17152602401444670

Průměrný počet slepic: 4.4 (77 hlasů)

větší blábol jsem už dlouho nečetl.

Naposledy to byl Kapitál. Napsal to prej nějakej Mars, nebo Marx, tak nějak. To byla taky dobrá blbina.

Průměrný počet slepic: 2 (71 hlas)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

a jeho zobecňující pohled otevírá oči. Je to vynikající článek, jasný a docela objevný. Blbý je jenom pro blbce! Ale to je jejich problém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (69 hlasů)

Mě to přijde jako levicově ideologická slátanina. Ale to mají mazlíčci rádi, že. On když se vždy najde viník, skrytě číhající tam nahoře, nějaký kapitalista, tak my dole vlastně za nic nemůžeme. Jsme vláčeni silnějšími.

Na jednu stranu vám závidím, jak to máte jednoduché, na druhou do tohodle nejdu. Mě to stejně nikdy v davu neslušelo.

Průměrný počet slepic: 1.7 (48 hlasů)

Inzo, vy jste vzdělaný a inteligentní - vy přeci víte, že ten článek je nesmyslný. Víte například už první nesmysl, v článku tvrzený, že v Německu nebyl fašismus, ale nacismus. To Rusové objevili relativně nedávno, autor článku tohle zjevně dodnes nepochopil. Jakkoliv jsou si ty režimy v mnohém podobné, rozhodně nejsou stejné, například pronásledování Židů v Itálii neexistovalo. Mussolini byl původně socialista až komunista, ale nacionální.

Samozřejmě, blbost článku spočívá v tom, že roubuje na v Rusku nenáviděný termín fašišmus jevy, které ten původní režim neměl, případně nebyly pro něj zásadní. A tak tam nenalezneme třeba vůdcovský princip, radikální nacionalismus atd, a místo toho tvrzení, že fašismus je diktatura kapitálu, což prostě není pravda. Naopak, fašisus se snažil kapitálu diktovat, stejně, jako nacismus. Jak svého času řekl Hitler, není podstatné kdo vlastní fabriky, ale aby ty vyráběly, co země potřebuje. A co třeba německý čtyřletý plán inspirovaný sovětskými pětiletkami? Fašismus i nacismus byly totiž levicové ideologie, ačkoliv se Stalin velmi snažil je označit za pravicové.

Srandovní je fašismus roubovat na koloniální dobu, ještě srandovnější je vysvětlování, že symbolem byl pocit nadřazenosti a to prý je fašistické. OK - ale v tom případě tehdejší Rusko bylo také fašistické, protože Rusové měli naprosto stejné postupy a přístup k porobeným, jako Západ. Ale to ne, tak odvážný už pisatel není. Mimochodem, pocit nadřazenosti měli například před tisíciletími i Řekové, když začali s helénismem, stejně tak před tím Peršané, když táhli do Řecka. Ten fašismus má teda ale kořeny! Problémem autora je, že zcela obecný jev - tedy pocit, že my jsme lepší, než oni, který je tu odnepaměti - se snaží dát jako symbol režimu, který jej měl také, to nepopírám, ale k jeho znakům patřilo i leccos dalšího. Například třeba ochrana přírody a zvířat. Fakt, že se o toto Hitler zasadil a my v tom dnes pokračujeme je copak symbolem, že jsme fašističtí? (nebo tedy nacističtí?)

Prostě, článek je psán tak, aby si Rusové mohli říci - stejně jako naši dědové bojujeme proti fašismu. Jakkoliv současný Západ má spoustu problémů a leckterý jev je nevábný, prostě to fašismus (ani nacismus) není. A Rusové rozhodně nejsou žádní osvoboditelé.

Průměrný počet slepic: 2.6 (39 hlasů)

Ten autor v tom článku zobecňuje fašismus o úroveň výš než jsme běžně zvyklí. Potom rozdíly mezi reálným fašismem a nacizmem, který se vyvinuly ve dvacátých a třicátých letech minulého století nehrají podstatnou roli. Pokud si shrneme logiku autora, tak tam autor tvrdí, že finanční kapitál se zmocní státu, kde vybuduje totalitní režim a tento stát se stane nástrojem ke koloniálnímu podmaňování okolního světa a k čerpání zisků pro onen finanční kapitál. Při tom přerodu státu hraje roli ideologie, vštěpování lidem pocitu exkluzivity, zavádění různých výsad (třeba i sociálních), ale také tvrdého řádu a poslušnosti, aby vznikla zásadní hranice mezi námi a těmi druhými. Tak zásadní hranice, že ty bytosti za ní už nejsou lidmi. Pak je k tomu podmaňování povolen jakýkoliv prostředek, jakákoliv brutalita. A jakou konkrétní formu ten princip dostane pak není důležité.
Pavte, ten článek si ještě jednou přečtěte, budete muset uznat, že je v něm velký kus pravdy. Popisuje jeden konkrétní princip, ale přitom netvrdí, že by neexistovaly i jiné podoby zla.
Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

Inzo, já netvrdím, že to, co se v tom článku píše, se neděje. V tom má možná autor i pravdu. Jenom tvrdím, že to není fašismus ani nacismus. A to je to jádro pudla, které zmiňuji. Rusové se zoufale snaží naroubovat mnohé neblahé jevy na pojem, který je totálně zdiskreditovaný, a tím zdiskreditovat své nepřátele. To je tradiční ruský trik.

Co se toho tvrzení autora a vašeho (podle mého názoru skvělého zjednodušení jeho myšlenek) - problém je, že takto to v historii tak úplně nefungovalo. Třeba ono líčení 17 století v Holandsku či Anglii je mimo, lidé odcházeli do kolonií z naprosto odlišných důvodů, než tvrdí autor. V podstatě se dokonce dá tvrdit - nejprve vznikly kolonie a pak teprve velkokapitál, tohle rozhodně platí o Španělsku a Portugalsku. Celá situace byla mnohem složitější, než jak se ji snaží zjednodušit autor. Kromě toho bych upozornil, že Západ se za svou koloniální minulost už mnohokrát omluvil a je tam evidentní sebereflexe (což se naopak vůbec nedá říct o Rusku).

Autor rád šermuje pojmy obsahujícími fašismus - třeba kulturní fašismus - které ale nejsou jasně definované a opět - s původním fašismem nemají nic společného. Pak vznikají tak absurdní pojmy jako „demokratiční fašisté“ apod, které jsou už úplně mimo. Ono - když byste to chtěl rozebírat tak, jak to tvrdí autor, tak je „fašistických“ spousta států, protože i na ně platí leccos z toho, co autor přisuzuje „fašismu“ - platí to i o Rusku i Číně. Třeba to dělení na své a cizí, představa o nadřazenosti a lepší kultuře - mohu vás ujistit, že žádný národ si o sobě nemyslí tolik, jako Číňané. Oni i Rusové mají dost velký pocit nadřazenosti, můj osobní dojem byl, že v tomto se nijak neliší od Američanů.

Dalo by se pokračovat, ale vrátím se k té své hlavní výtce - určitě autor správně zmiňuje některé velmi negativní jevy, ovšem to nemá nic společného s fašismem.

Průměrný počet slepic: 2.9 (23 hlasů)

samozřejmě, naše názory na politické dění se liší. Já fandím multipolaritě a doufám, že nová generace politiků v USA a Evropě uzná, že doba jediného hegemona skončila, že aktivně přistoupí k vybudování jednoho z pólů v USA a dalšího také v Evropě. Země BRICS jim v tom určitě bránit nebudou. Každý pól bude natolik suverénem, že skončí jakékoliv zasahování ostatních pólů do jeho vnitřních záležitostí. Znovu se projedná co jsou univerzální všelidské hodnoty, které budou respektovány všemi. V dnešní době se právě takové hodnoty využívají jako klacek na nepohodlné. A rovnováha světa bude zajišťována vzájemným vyvažováním, pokud bude usilovat jeden z pólů o nadvládu v určité oblasti, ostatní póly se pro tento účel a jen pro tento účel spojí, aby mu to znemožnily. Budoucnost je ve spolupráci, tak jak se to rozjíždí právě v BRICS.
 
Nic, vrátím se k našemu předmětu sporu. Já v tom viděl nový komplexnější pohled na určitý problém, uznávám, že autor ten jev mohl také nově pojmenovat, aby to od klasického fašismu odlišil, ale přesto, aby bylo zřejmé, že to s ním a s nacismem souvisí. Určitě mě to zaujalo a chvíli o tom ještě budu přemýšlet.
 
---
A ještě dodatek: vzhledem k nehomogenitě Evropy, vzhledem k historickým zkušenostem, bych nejraději viděl státy bývalého Rakousko-Uherska také jako samostatný pól v onom multipolárním uspořádání světa.
Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Inzo, já samozřejmě respektuji, že se naše politické názory liší, v tom není žádný problém. Já mám k multipolaritě spíše skeptický vztah, protože znám dobře historii a ta nás učí, že ideální multipolarita nikdy neexistovala, respektive vždy to nakonec skončilo velkou řežbou. Vaše představa budoucnosti a multipolarity je dle mne zcela nereálná - aby multipolarita nějak fungovala, musí být ty jednotlivé mocnosti relativně stejně silné. Jenomže tak tomu nebude. Bude tu nesmírně silná Čína, velice silná Indie (která se s Čínou nesnáší), slabší USA, naprosto slabá Evropa. A pak v podstatě nic, protože Rusko ve srovnání s Čínou či Indií i upadajícími USA žádnou mocností nebude. Jediné, čím bude zajímavé, budou suroviny, to ano.

I proto si myslím, že z BRICS nic moc nebude - to je vše tažené zájmem Číny a do jisté míry Indie zvýšit svoji důležitost, ovšem  jinak je to klubko druhořadých koček v pytli. Jediné, co je spojuje, je nenávist k Západu (ale ta u Indie zdaleka není tak silná, jako třeba u Číny), jinak mají diametrálně rozdílné názory a zájmy. V podstatě si myslím, že je to takový „spolek do hezkého počasí“ a jakmile začnou problémy, nebude je možné řešit. V podstatě mi to v tomto smyslu (spolek do hezkého počasí) připomíná naši EU, které také fungovala, dokud se ekonomikám dařilo a problémy bylo možné zametat pod koberec. Jo a mimochodem - je sice hrozně hezké, že BRICS existuje, ale co reálně dokázal? Pokud vím, o nové měně BRICS se mluví snad 10 let a zatím skutek utek. Nic dalšího zásadního mě nenapadá.

Co se týče představy Rakouska Uherska - já s vámi na jedné straně souhlasím, že je v podstatě škoda jeho rozpadu. Jenže problém soužití více národů je v nutnosti, že všechny se musí respektovat jako rovnocenné. Mimochodem, podívejte se třeba na Švýcarsko, tam nenajdete myšlenku, že by Francouzi byli lepší než Němci či Rétorománi. Jenže tohle bohužel v Rakousku nefungovalo, nefunguje to ani v EU a podle mne to nebude fungovat ani v BRICS, protože Číňané jsou ti největší rasisté, jaké si lze představit, pohrdají černochy, pohrdají muslimy a jediné bělochy (rudé ďábly) jakž takž respektují (netuším, jaký mají vztah k Indům či třeba jihoameričanům)

Já v tomto směru hrozně obdivuji Indii, kde je také mnoho států, národů, jazyků, abeced a přesto jim to funguje, oni byli schopni ten jednotný stát vytvořit, navzdory různé historii, dávným nenávistem atd. Myslím, že my v Evropě se v tomto směru máme hodně co učit. Bohužel jsem se mnohokrát ptal, jak to dělají, ale neuměli mi to vysvětlit.

K článku - mám na ty záležitosti prostě jiný pohled, ale to zneužívání názvosloví mi zásadně vadí. Jak se začne nálepkovat Hitlerem, Goebelsem či fašismem, hned se na takovou argumentaci dívám podezíravě. I pokud vynechám to autorovo nálepkování a odmyslím si používání neadekvátních termínů, tak historie světa, kapitálu, demokracie atd je prostě mnohem složitější. Myslím, že si autor ukousl sousto, na jaké nemá, zvláště ne v relativně krátkém článku. To by musel rozebrat historii kapitálu a průmyslové revoluce, vzestup měšťanských svobod za středověku, historii individuálních svobod kontra kolektivismus, úpadek náboženství, úpadek schopnosti argumentace a vnímání psaného textu či mluveného slova (doporučuji skvělou knihu Ubavit se k smrti) atd.

Mimochodem, představa, jak je dnešní svět hrozný, že velmi bohaté kruhy mají výraznou moc, je dle mne směšná. Tak tomu totiž bylo vždycky. Ovšem zatímco třeba za feudalismu či samoděržaví jste s tím fakt nic neudělal, dnes máte mnohem větší možnosti.

Průměrný počet slepic: 1 (9 hlasů)

omlouvá za svoji koloniální minulost na Nové Kaledonii. A Rusové? V něčem dobří jsou - první stroj ve vesmíru, první člověk tamtéž, první stroj na Měsíci, nejlepší šachisté... Američané? První  člověk na Měsíci a pak se všechna dokumentace stratila (opravdu?)

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

ale i Lenin nebyli žádnými hlupáky. Ačkoliv, mnoho současných a skutečných hlupáků z nich hlupáky dělá.

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

Ondřej Neff taky není hlupák. Napsal knihy, které se mi líbí a s obsahem, který se nikdy nestal a nestane. Moc mě baví. Říká se tomu scifi.

Příživník Marx taky napsal něco, co se nestalo, ani doufám nestane, ale kupodivu to scifi prý není, ale učí se to jako alternativa na školách.

Víš, Zaubere, já mám takovou protisocialistickou kontrolku. A po přečtení toho textu mi začala blikat.

Průměrný počet slepic: 2.2 (38 hlasů)

Víte, o Marxovi jako člověku je třeba něco vědět, kdybyste znal jeho život (doporučuji knihu Intelektuálové), tak byste věděl, co to bylo za hajzlíka. To ale není podstatné. Jeho Kapitál je jako kniha rozhodně podnětný, tedy minimálně v první části, kde rozebírá ekonomické fungování SVÉ doby. Zdůrazňuji - SVÉ. Pak následuje ovšem snaha o definici jiného prý lepšího režimu, a tam je ten problém, že to už je sci-fi. Problém pak nastal, že ve 20 století se mnozí pokoušeli řídit knihou, která platila (a to ještě ne úplně) ve století 19. On se ten kapitalismus totiž mezitím změnil, jako ostatně leccos dalšího.

A co se Lenina týče, to rozhodně hlupák nebyl, souhlasím, ale byl to totální hajzl toužící po diktátorství. Rozhodně mu nešlo o nějaké chudáky a ostatně v době své vlády dělal vše, aby si tu vládu udržel, klidně navzdory tomu, co si ten lid o něm myslí. A když se ukázalo, že režim nefunguje, klidně udělal částečnou otočku a povolil NEP (tedy soukromé vlastnictví v malém). Takový to byl kovaný ideolog. A zcela mimochodem - největším problémem Lenina ve chvíli vytváření nového sovětského hospodářství byl fakt, že narazil na zásadní mezeru v Marxovi. Ten totiž nikde nerozebíral, odkud mají vlastně ty nové socialistické podniky brát informace, co a za kolik vlastně vyrábět. To Kapitál neřeší, ale to je v socialismu kardinální problém. V kapitalismu to řeší trh, v socialismu musely vzniknout plánovací komise atd a to nikdy dobře nefungovalo.

Průměrný počet slepic: 3.5 (26 hlasů)

Shodou okolností mi před chvíli přišel tento mail. Bohužel, jak to u mailu bývá není zde uveden autor ani odkaz, kde byl článek publikován.
Nicméně tento text se snaží prokázat závislost německého nacistického režimu na průmyslových korporacích, jmenovitě IG Farben, finančním kapitálu. Také se snaží prokázat, že EU je pokračováním Třetí říše jen za pomocí jiných prostředků.
 
Evropskou unii založili prominentní nacisté a kartely, které vybudovaly Třetí říši.
Opravdu věříte tomu, že 2. světovou válku a smrt 60 milionů lidí (z toho 30 milionů Slovanů) způsobil jakýsi psychopat Hitler? Tak to si raději sedněte, než budete číst dále.
Na stavbu Osvětimi německá Deutsch bank a švýcarská Banka pro mezinárodní vypořádání, poskytly úvěr 1 miliardu říšských marek. Sedm kilometrů od hlavního vyhlazovacího tábora ,,Osvětim 2 - Březinka", vznikl průmyslový areál o rozloze 24 km2, na němž se nacházela tehdy největší chemička světa, která patřila pod kartel IG Farben. V tomto areálu umíraly deseti tisíce moderních otroků z celé Evropy každý měsíc.
V současnosti se občas jen někteří historici a učebnice skromně zmíní, že kousek od Osvětimi měla pobočku ,,firma" IG Farben, jakoby se jednalo o příměstský pivovar.

Tato ,,firma" přitom již k roku 1938 zahrnovala 880 mezinárodních korporací (500 německo-francouzských a 380 anglo-amerických) ovládajících trhy s petrochemií a farmacií, plus desítky bank, které měly v chemicko-farmaceutickém kartelu a nacistické mašinerii investice. V USA vznikla oficiální pobočka kartelu s názvem American IG a veškeré fúze společností probíhaly v dolarech (nikoli markách!).

Těm, co se o tuto problematiku zajímají, lze doporučit knihu ,,Hellcartel" (Pekelný kartel) od D. Jeffreyse.

Ti nejvíce zkompromitovaní členové představenstva a dozorčí rady IG Farben, byli v poválečných procesech s nacistickými zločinci odsouzeni k mnohaletým trestům. Po odpykání trestů (často notně zkrácených) však opět zasedli v představenstvech a dozorčích radách koncernů, které vznikly restrukturalizací původní IG Farben. V trezorech IG se po válce našly pečlivě připravené plány ve složkách ,,Reorganizace Rakouského chemického průmyslu" či ,,Plány hospodářského celku Bordeaux - Baku" nebo ,,Plánování Ruského průmyslu pod německým vedením".

Oficiální dokumenty Norimberského tribunálu i Amerického kongresu jednoznačně dokazují, že 2. světová válka byla z logistického a technologického hlediska nejen připravována, ale především umožněna kartely a zejména IG Farben.

Obžaloba v Norimberku nakonec prokázala, že bez účasti korporací IG Farben by ke Druhé světové válce ani nemohlo dojít!

Jen v roce 1943 například dodal kartel nacistické mašinérii 100% syntetického kaučuku, metanolu, mazacích olejů, 95% niklu a jedovatých 

plynů, 90% plastů, 84% výbušnin, 70% střelného prachu a 46% leteckého benzínu...

Nábor klíčových aktérů pro vznik Evropského hospodářského společenství (budoucí EU) probíhal v líhních technokratů, kteří už měli plány pro poválečné uspořádání Evropy. Nejznámější z nich byl Walter Hallstein, první prezident Evropské komise.

Tento bývalý (?) vysoce postavený nacista a člen svazu ,,ochránců (nacistického) práva", se podílel na zformování a podpisu tzv. Římské smlouvy, jejímž logickým vyvrcholením je Lisabonská smlouva z roku 2009.

Základní kameny, na nichž pochybné a nedemokratické struktury EU dodnes fungují, jsou dílem dalšího nacisty - Fritze Ter Meera, válečného zločince odsouzeného v Norimberku a člena vedení IG Farben, který spolu s Carlem Wursterem (další nacista a vysoký funkcionář IG) celá desetiletí, coby vlivní lobbisté a ,,špičkoví odborníci", pracovali v SRN na projektu EHS. Detailnější půdorysy této spolupráce nacistů na ,,nové Evropě" najdete v práci německého doktora Matthiase Ratha ,,Nacistické kořeny bruselské EU".

Klíčovou infrastrukturu EU tvoří 50 000 byrokratů, proti nimž je pár stovek tzv. europoslanců (ještě fragmentovaných podle zemí a politického spektra) dětmi na hřišti.

A to se nezmiňují další členové kartelu - Du Pont, Schell, Texaco, Standard Oil,... nebo nacističtí mecenášové Bank of England, Chase Manhattan, Bank of New York a mnohé další.

Odpověď na otázku, proč jste vlastně ještě mnozí nikdy neslyšeli o těchto skutečnostech, je jednoduchá: po roce 1945 kartely investovaly stovky miliard dolarů do dezinformační kampaně, jejímž prvořadým cílem bylo přepsat Evropské a světové dějiny, a tím zahladit stopy své hrůzné minulosti.

Tato kampaň zastírající korporační původ obou (!) světových válek, byla podmínkou třetího pokusu o dobytí Evropy, kterého jsme nyní svědky.

Tentokrát politicko-ekonomickými mechanismy a pod vlajkou bruselské EU. Ale těmi samými vlivnými skupinami a záměry.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Inzo, smím se zeptat - nakolik měli ti západní členové kartelu IG Farben vliv na to, co se tam dělo za války? Připomínám například našeho Baťu, který byl po válce vláčen po soudech za to, že firma Baťa vyráběla obuv pro wehrmacht - a to navzdory tomu, že v té době vůbec v protektorátu nebyl a na řízení své firmy neměl žádný vliv.

Jemně bych přitom připomněl například fakt, že firma IBM prodávala do Německa své na tu dobu skvělé statistické stroje s děrnými štítky, díky kterým se celá eliminace Židů vlastně dala realizovat. Jenže v IBM, když tu technologii do Německa prodávali, neměli nejmenší tušení, k čemu bude zneužita. Mají za to zodpovědnost?

Podle mne zhruba stejnou jako kovář, který vyrobí sekeru, se kterou pak nějaký vrah někoho zabije. Nebo jako CCCP, který až do 22.6.41 dodával do Německa suroviny a vše potřebné a pomáhal tím německému válečnému stroji.

Tím nechci bagatelizovat fakt, že určitě německá denacifikace neproběhla dobře a mnozí bývalí nacisté se pak uplatnili v EU. To je rozhodně špatně. Jenže stejně to samé se dá říci i o postkomunistických zemích, ostatně jeden bývalý rozvědčík smrtící tajné policie jistou zemi vede. Ano, správně, platí to o Rusku i v jistém směru o ČR a obojí je špatně.

Jo a zcela mimochodem - korporační původ první světové války je naprostý nesmysl. Osobně si myslím, že je to tedy nesmysl i u té druhé, ale tam se to hůře dokazuje. ale u té první je to naprostý kec.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

hádání se o rozdílech nacismu a fašismu zkusit dosadit jiné svinstvo....sionismus, ke kterému se zde hlásí berrnard ??

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Prehra v parlamentných aj prezidentských voľbách vyvolala u progresívnych liberálov zdesenie a hystériu. Neprijali fakt, že prehrali, preto sa rozhodli postupovať podľa mladým Šimečkom vypracovanými „nenásilnými“ majdanovými manuálmi.

Stručne povedané, na akékoľvek plnenie vládneho programu víťaznej koalície reagovali usporiadaním mítingov majdanového typu pod heslom záchrany demokracie. Toto úsilie gradovalo v súvislosti s ich zámerom zásadne sa presadiť vo voľbách do EÚ parlamentu mobilizáciou ich prívržencov, nakoľko eurovoľby považuje mylne značná časť slovenských voličov za podružné.

Rozpútanie vášní a chaosu malo viesť podľa môjho názoru k situácii, kedy vládna koalícia nesprávne zareaguje a v rámci „záchrany demokracie“ budú môcť progresívni liberáli  na plnej čiare zvíťaziť v eurovoľbách a zároveň vyvolať vládnu krízu.

Chýbala len sakrálna obeť na spôsob Kuciaka a jeho snúbenice. Niečo sa však pokazilo. V alternatívnych médiách „BY“ diskutujúci mladého Šimečku postavili pred súd za vlastizradu a obesili, ale to je asi tak všetko.

Nenávisť prívržencov progresívnych liberálov k vládnej koalície a Robertovi Ficovi osobne však dosiahla patologickú úroveň.

Sakrálnou obeťou sa stal Robert Fico

Výsledok je jednoznačný. Sakrálnou obeťou sa stal Robert Fico a pôvodcami na ňom spáchaného zločinu sú progresívni liberáli. Samozrejme, musia za to zaplatiť. Je len na inteligencii predstaviteľov vládnej koalície ako progresívnych liberálov dostať do pozície vinníka, ktorý má však právo sa obhajovať.

Z vyššie uvedeného vyplýva, že progresívni liberáli sú gauneri, ideologicky zaslepení fanatici, naivní rojkovia a ich kombinácie. Videl som komentár mladého Šimečku, predsedu PS k atentátu na R. Fica. Z jeho prejavu a tváre sálal strach a zdesenie: toto nebolo plánované, agresiu mali predsa spáchať prívrženci Roberta Fica!.

Pokryteckí politici EÚ vyjadrujú zhrozenie, účasť, prianie uzdravenia, zomknu.tosť proti násiliu, ale sami prilievali olej do ohňa podporou progresívnym liberálom v ich boji proti národným silám Slovenska.

Západ je už natoľko zdegenerovaný, že v otázkach na pána prezidenta označil predstaviteľ BBC ľavicový SMER a  HLAS ako pravicové strany preto, lebo sa snažia chrániť národné záujmy Slovenska.

Nie my sme tu pre EÚ, ale EÚ je tu pre nás

Politici aj občania Slovenska by si mali uvedomiť, že nie my sme tu pre EÚ, ale EÚ je tu pre nás. A môžeme to realizovať len tak, že pokiaľ vrchnosť EÚ a „západný Západ“ schváli imbecility typu migračného paktu, greendealu a genderu, tak my povieme jednoducho NIE.

Európska komisia s európskym parlamentom sú proti tomu bezmocné, pretože keď jeden začne, potom sa zrúti celá babylonská vež zvaná Európska únia. Jediné východisko je preto Únia slobodných národov Európy.

Robert Fico sa stal symbolom nezávislosti, slobody a suverenity Slovenska. Určite by si to neprial, ale stalo sa. Nemienim ho zbožšťovať, lebo funguje v politike už 32 rokov a jeho vklad v tejto oblasti je obdivuhodný.

Prečo sa však práve v tomto volebnom období stal nepriateľom demokracie číslo jedna pre progresívnych liberálov a ich súkmeňovcov v EÚ, nechám na šedých mozgových bunkách našich občanov. Majú totiž na výber: buď budú ovce na strihanie vlny a mäsa, alebo orly vznášajúce sa nad svojou krajinou.

Obeť Roberta Fica nesmie byť premrhaná vznešenými frázami o humanizme.

Teraz už vieme, že ľudské práva a  celá agenda o nich je o  ľudských právach migrantov a menšín, nie o ľudských právach nás, Slovákov a Európanov. Pokiaľ sa Robert Fico uzdraví, dúfam, že nezabudne kto ho postrelil a prečo. Lebo len Boh môže odpúšťať. Človek je len človek.

 

AUTOR: Pavel Fendek

zdroj: https://cz24.news/atentat-predvolebny-majdan-sa-progresivnym-liberalom-vymkol-z-ruk/

Průměrný počet slepic: 4.3 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Zaubere, Zaubere, ty uličníku. Tys mě tím svým Marxem a Leninen tak rozhicoval, že se musím vyjádřit.

Proč nesnáším socialismus? Přijeďte někdo do lesa. Předpokládám, že tam pojedete za dobrého počasí. Slunce bude svítit, větřík povívat v korunách stromů, hele, támhle se šplhá veverka, ptáčci pějí. Idilka. Fajn. Tak se na to mrkneme blíž.

U dvou vedle sebe stojících stromů uvidíš, že se snaží jeden přerůst ten druhý. Až se mu to povede, okamžitě začne nad něj natahovat větve. Udusí ho proto, že to světlo a prostor chce pro sebe. Ptáci si staví hnízda tak, aby pokud možno nebyla vidět, jelikož pokud by ho s mladými ptáčaty našla kuna, ta by se nereozněžňovala nad rozkošností mladých ptáčků, ale měla by dobrý oběd. Vlky známe jako padouchy a víme, díky pohádkám ovčí babičky, že jsou to kreténi. Ubezpečuji tě, že vlci kreténi rozhodně nejsou. Nezaútočej na jelena, jelikož tento býložravec by jim mohl svými parohy dost natrhnout kožíšek. Takže kdo to odsere? Tak většinou sousedovi ovce, ale v lese jsou to kolouši nebo laně. Ti nejslabší.

Takhle funguje příroda už miliony let, říká se tomu evoluce a díky úspěchům našich předků jsme my dnes zde.

A pak přijde socialista a slibuje, že si všichni budeme rovni a o každého se postaráme. Což o to, myšlenka zní lákavě. Potíž je na tom to, že už to zkoušeli v různých zemích na této planetě a nikdy se jim to nepovedlo. Jak trefně řekl ten komunistický vůdce CCCP: "Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky".

Socialismus jde proti přírodě. Ta je zde miliony let a něco dokázala. Socialismus je tady dvě století a dokázal velký hovno!

Průměrný počet slepic: 2.7 (37 hlasů)

...to ví každý. Ale to na člověka úplně neplatí. Skoro jako by ani nebyl z přírody. Však ona Darwinova teorie je děravá dost.
A teď neřeším socialismus, ale vaše srovnání s přírodou.

Pořád platí, že život je boj, ale kdyby se přírodní zákony aplikovaly na člověka, tak by museli vládnout ti nejchytřejší a nejsilnější z nás, jako to platí v přírodě.
Skutečnost však popsal Platón už stovky let před Krystem: "Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás."
A je to "krásně" vidět u našeho aktuálního osazenstva ve vládě. Tolik diletantů naráz se ještě nesešlo. Ale "většina" to tak chtěla. Abych citoval Vidláka "demokracie voe".

Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás

Zdroj: https://citaty.net/citaty/307310-platon-nakonec-vam-budou-vladnout-ti-nejneschopnejsi-z-va/
Platón

Zdroj: https://citaty.net/citaty/307310-platon-nakonec-vam-budou-vladnout-ti-nejneschopnejsi-z-va/
Platón

Zdroj: https://citaty.net/citaty/307310-platon-nakonec-vam-budou-vladnout-ti-nejneschopnejsi-z
Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Bernarde, ve vašem hodnocení nenormalnosti socialismu bohužel musím souhlasit. A přidala bych k tomu i to, ze jak správně zaznělo myslím i v Chalupářích “když je něco ničí tak se to ničí”. Většina lidi je schopna péči řádného hospodáře věnovat pouze tomu, co vlastní. U společného majetku je pouze par dobře vychovaných zodpovědných uzivatelu, kteří se starají a zbytek jenom užívá a nestará se. A ti zodpovědní dříve či později musí byt dost naštvaní, ze jsou za blbce. Bylo to krásně vidět na nemovitostech za socíku… hlavně na těch, co patřily všem… @ proto je naprosto děsivé to, k čemu za potlesku davů směřují Piráti: nájemní bydlení, sdílené automobily… 

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Budete někdo, kdo s sebou mrská. Dokážete se otáčet, zabezpečit svojí rodinu, nastřádat jí nějaký majetek a o ten se budete zodpovědně starat. Pak přijdou volby a váš hlas bude mít stejnou platnost jako hlasy vedle Eržiky a Laca, kteří v životě na práci nesáhli, akorát si jednou měsíčně zaskočej na poštu.

Ale nejde jen o lemply. Normálně je běžné, že těch úspěšných je míň, než těch neúspěšných. Jako politik potřebujete co nejvíc hlasů. Tak zacílíte do té větší množiny. Jak? Musíte jim toho hodně naslibovat a pak i něco usrknout. Ale musíte na to mít. Takže daně. Začnete úspěšné trestat za úspěch a neúspěšné odměňovat za neúspěch. Přerozdělování. Klasický příklad je dnešní vedení EU. Socialismus jak vyšitej. Centrální plánování a poručíme větru dešti. Zachráníme planetu, akorát u toho si rozmrdáme ekonomiku a běda, jak s tím někdo nebude souhlasit, tak to je pravicový radikál.

Hrdě se přiznávám. Jsem pravicový radikál!

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

Lidi by se měli umět domluvit. Já si jednu ultralevičandu vzal a už spolu 32 let šukáme.

Průměrný počet slepic: 2.3 (14 hlasů)