Není koho vyměnit

Autor

Pamatujete, jak v roce 2010 Paroubek vyhrál volby? Já jsem teď k němu poměrně příkrý a trochu se posmívám tomu, že ho na demonstraci pozvou vždycky až naposled, když už nikdo jiný nechce přijít a považuju právě jeho přítomnost na pódiu za začátek konce. Ale jinak proti Paroubkovi nic nemám. Vždycky mluvil a psal poměrně rozumně, byl to poslední skutečný sociální demokrat, po něm už nastoupili Sobotkové, Šmardové a další svoloč, která z nejstarší české politické strany udělala kůlničku na dříví.

V roce 2010 byly vůbec zajímavé volby. První velké liberální vzepětí. Kalousek ve správnou chvíli založil TOPku, pořídil si fíkový list v podobě Schwarzenberka a dostal ve volbách skoro 17% hlasů. Ještě lépe svůj příchod načasovaly Věci veřejné, které dostaly dalších deset procent. KSČM tehdy ještě měla sílu na jedenáct procent. Pro bývalé hegemony politické scény – ODS a ČSSD tak zbylo zhruba dvacet a dvaadvacet procent hlasů.

Paroubkova ČSSD vyhrála. Ale přesto Paroubek rezignoval na funkci předsedy. On byl totiž tímto vítězstvím vinen. O rok dřív to byl on, kdo odmítl předčasné volby, které by se odehrály ještě prakticky bez TOPky a Věcí veřejných a ČSSD tehdy měla rekordní preference. Odložení voleb do řádného termínu mělo za následek, že se hladce ustavila vláda ODS s Nečasem v čele, která se pak tři roky trápila s velkým egem Víta Bárty a velkými preferencemi Myrdy Kalouska.

Paroubek vyhrál a dal funkci k dispozici. O rok před ním rezignoval i Topolánek, když svou vládu nedokázal dotáhnout do konce. Topolánkův nástupce – Nečas rezignoval po aféře své metresy, která po mnoha letech soudů k ničemu nevedla… jen jsme se tehdy dozvěděli, že existuje nějaký Šlachta, který se tím vlastně dostal do politiky.

Porovnejte tehdejší politickou volební sebereflexi s tou dnešní.

Nic. Nula. Žádná není. Nejen není u vládních stran, ale není ani u prohravších opozičních volebních uskupení. Ať se v realitě stalo cokoliv, na politickém směřování se nic nemění. Nikde není žádný viník. Všichni to udělali dobře, jen to blbě komunikovali. Kdybychom výsledky eurovoleb extrapolovali na parlamentní volby, tak Pětikolka dosáhla čtyřiaosmdesáti poslaneckých mandátů. Už chápete, proč klidně předpovídám, že za rok a půl mohou mít vládní strany klidně jen šedesát poslanců?

Nikdo nedal funkci k dispozici, nikdo nepřijal odpovědnost, nikdo ani nepřemýšlí o nějaké rekonstrukci vlády. Stejně tak nikdo na opozici nepřemýšlí, proč jeho úsilí absolutně neodpovídá volebnímu výsledku. U vlády za to může komunikace, u opozice za to můžou média… Ale nikde za to nemůže špatná taktika, špatný lídr, špatná myšlenka, nefungující koalice a nesmyslný politický produkt, který vlastně nikdo nechce.

Ale hlavně, a to je vlastně to nejhorší, nikdo nemá žádné kádrové rezervy, kterými by nahradil ty, kteří se o neúspěch postarali. Když bordel přestane vydělávat, je třeba vyměnit kurvy a ne postele… Ale ony žádné nové politické kurvy vlastně ani nejsou… Piráti nemají nikoho, kým by nahradili nebinární Pekso a Kolajo. Socdemáci nemají nikoho, koho by nasadili místo Šmardy a Zaorálka. Hamáček jim pro jistotu ještě utekl. ODS nemá nikoho na místo Blyštivého Péti. Nemají. Nahradit Fialu Kubou nebo Blažkem, to nic neřeší. Museli by nasadit Zahradila, ale ten má mnohem menší šanci než mladí moderní a dynamičtí jinoši typu Eva Decroix.

Ani Jurečku nebo Markétu Pekarovou Adamovou není kým nahradit. Obzvlášť od doby, co je Feri v lochu a Výborný dělá neschopného ministra zemědělství.

PRO nemůže nahradit Jindru Rajchla a nemůže nahradit ani Haška ani ostatní místopředsedy. SPD nemůže nijak nahradit Okamuru nebo Radima Fialu. Lidi došli. Všude. I strany, které kdysi měly stamilionové rozpočty a rozvinutou členskou politiku, nejsou schopny připravit obětního kozla, naházet na něj všechny hříchy, rituálně se očistit jeho vyhnáním a tvrdit, že vše je zase v pořádku, protože pana Ztopořený klacek nahradil pan Čistý a po něm pan Konsenzus. U Fialy se to nějak zaseklo. I když je to nejhorší premiér všech dob až k Boleslavu třetímu, Ptákostrana není schopna vygenerovat někoho jiného, aby mohla tvrdit, že už jsou zase tou správnou pravicovou alternativou pro naší zemi.

Dokonce si v ODS museli ponechat i Řeporyjce. Museli mu (slovy Marka Bendy) odpustit a teď budou muset trpět jeho naprosté utržení z řetězu, kdy už útočí naprosto nezřízeně. Chápete to? ODS MUSELA STRPĚT, že její tváří je prdel Pavla Novotného. V politice se neodpouští. Tam žádné morální kategorie neplatí. Když Novotného nevyhodili, i když je každý den strašně poškozuje, tak ho prostě vyhodit nemohli.

A tak zbyde jen zaťatost. Všichni stisknou zuby a pojedou dál tak, jak jeli doposud. Nemohou jinak. Nemají pro to lidi. Nemají plán B a C, stejně jako ho nikdo nemá na Ukrajině. Politika přestává být zápas o ideje a už dávno přestala být zápasem o výši zdanění a míru podnikatelských svobod. Už je to zápas existenciální. Přečtěte si majnstrýmová média, přečtěte si liberální komentátory. Oni jsou už dávno v boji dobra se zlem a tam se nedá ani o kousek ustoupit.

Jejich inkvizitoři už dávno vypálili jakýkoliv náznak jiného názoru, odstranili jakékoliv kacířství a postarali se o téměř absolutní jednotu. Nejen u nás, ale na celém Západě. Udělali všechno, aby liberalismus vyhrál. Postarali se, aby mezi nimi nebyl nikdo, kdo by pochyboval. Všechno mají skvěle nastavené. Tedy…. pokud vyhrají. Pokud začnou prohrávat, nemají žádnou možnost s tím něco udělat. Nemají nikoho, kdo by přemýšlel jinak, nemají nikoho, kdo by chtěl otočit kormidlem. Mohou jen zavřít oči a pokračovat až do hořkého konce.

Jsou tím nebezpeční. Mohou dělat jen to, co dělají a zvyšovat sázky až k zoufalství. Nemohou se změnit bez sebezničení. Nemohou přiznat chybu, nemohou použít základní politický nástroj – nemohou totiž změnit názor. Kdo změnil názor, ten je přece zrádce a Putinův slouha.

Proběhlé eurovolby jsem označil za bitvu u Moskvy. Liberálové ztratili schopnost útočit všemi směry a byli vrženi o sto kilometrů zpět. A stejně jako tenkrát Wehrmacht, přestali být schopni sebereflexe i kreativity. Krajské a senátní volby budou takovou německou jižní ofenzívou směrem na Stalingrad. Krajské volby mají totiž místní témata a platí tam jiná pravidla. Proto bych nevylučoval, že uvidíme ještě labutí píseň liberálů, kdy využijí všech pouček, které si osvojili a i když nezískají všechno, ještě postoupí vpřed. Parlamentní volby za rok a půl budou taková operace Uran. Ale ještě to nebude vítězství. Ještě bude trvat celé další volební období, než budou liberálové vytlačeni ze všech pozic a než budou osvobozeny všechny instituce, kam za posledních třicet let nalezli a zabetonovali se tam. Až volby v roce 2029 mohou být skutečným vítězstvím konzervativismu, národního státu a národa jako takového.

Ale to hlavní už se stalo. Z politického zápasu se stal boj dobra se zlem. A v tom vždycky zvítězí ti, kteří bojují za sebe, za rodinu, za národ a za vlast.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (382 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

(ne)plodné diskuzi - už dostal Tonda červenou kartu nebo ještě ne? 

Průměrný počet slepic: 3.4 (37 hlasů)

Nedostal. Já jsem hodně tolerantní. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (64 hlasů)

Jen bych si dovolil připodotknout, že na toleranci dojíždí celá nejen západní Evropa.

Všem dobrou noc. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (60 hlasů)

Na falešnou toleranci Evropa až tak asi nedojíždí, spíše na řízenou destrukci...

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (64 hlasů)

Ne, Evropa nedojíždí na toleranci, ale na slabost. To fakt není můj případ. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

Já jsem evropskou toleranci za dva roky kowidové diktatury neviděl! Připadal jsem si jako z vyprávění tatínka a maminky za okupace německými fašisty a jejich českými kolaboranty. A že těch kolaborantů bylo jak na Staromáku při oslavě hokejistů! 

Tolerance není přejímání zhůvěřilostí z Unie Amerických Sionistů USA, ale absence obranných a sebezáchovných pudů obyvatel. 

Zrovna v české bruselvizi probíhá oslava výročí úmrtí československých parašutistů padlých v boji proti okupantům v chrámu Cyrila a Metoděje. Papalášů z vlády a parlamentů je jak švábů! Kde byli, když na jaře probíhala výročí osvobození republiky od německých okupantů a vrahů Rudou armádou? Komentátoři mluví jen o Gabčíkovi a Kubišovi a za 10 minut nepadlo ani jednou jméno ostatních obětí atentátu na Heydricha.

A tak holt taky u bruselvize jen "toleruju". Mám vyběhnout na náves a křičet, že se ti ostatní vojáci jmenovali Opálka, Valčík, Švarc, Hrubý, Bublík!? Že jméno měli i ti popravení odbojáři i nevinní  jichž byly tisíce? To není tolerance. To je, jak píše pan Vidlák, slabost a bezmocnost.

Průměrný počet slepic: 4.9 (45 hlasů)

.. připomínat našim západním sousedům všechny padlé parašutisty, nad jejichž hlavami v lihu (Gabčík a Kubiš) a vypreparovanými lebkami (ostatní padlí parašutisté) kdesi v Německu dodnes onanují náckové, Heydrichiádu, Lidice a Ležáky je "nezdvořilé"

Jsme přece země která prohrála Studenou válku..

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Naprostá trefa do černého.... nebo spíše aktuálně hnědého !!!

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Díky za Tondu. Jsme tu abysme četli tebe a diskutovali o obsahu a né se hádali o formát příspěvků

Průměrný počet slepic: 3.3 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

.. Vyhrál ji Napoleon, a byla uspořádána spíše pro cara a jeho husary na kolečkových židlích, řečeno dnešní terminologií. Bylo třeba všem nadšeným pořadatelům okázalých vojenských přehlídek z Petrohradu ukázat, proti jaké síle Rusko bojuje, a neztratit při tom celou armádu. 

Kutuzov přiměl Francouze k útoku do kopce, na kterém bylo dělostřelectvo, které do poslední chvíle šilo do francouzské pěchoty i kavalerie, zatímco zbytek armády spořádaně ustupoval, když se Francouzi dostali až ke kanónům, tak kanonýři nasedli na koně, a také ustoupili, kanóny nechali Francouzům.. Kanón se dal vyrobit za, dejme tomu měsíc, ale kanonýr rostl 20 let a pak se ještě musel naučit střílet z děla..

Dřívější bitvy totiž probíhaly zpravidla tak, že poražená armáda byla zahnána na útěk, a v patách měli vítězovu kavalerii, která je rozšavlovala, aby se nemohli přeskupit, a nabýt bojeschopnosti.

Tomuto závěrečnému masomlýnku dokázal Kutuzov zabránit organizovaným ústupem svých vojsk. Díky tomu mu car s jeho řiťolezci a patolízaly přestal kecat do válčení, pamatujíc si výprask od Slavkova, kdy neposlechl Kutuzova, který chtěl s bitvou počkat na vojsko pruského krále.

Napoleona nakonec porazil především nejvěrnější spojenec všech ruských vojevůdců,  "generál Děkábr Janvarovič Fevral", samozřejmě, Kutuzov mu vydatně napomáhal, v podstatě dovedl k dokonalosti partyzánský způsob boje a manévrovací válku, kterou Francouze vyčerpávali za cenu minimálních vlastních ztrát. 

Tedy, EuroVolby byly takovou bitvou, která všem sebestředným a  arogantním gaučovým generálům české opoziční scény ukázala, že jsou jen bandou otrhaných náčelníků prakticky bez indiánů. Pokud se nespojí s SPD nebo s Katkou Konečnou, tak je zase vládní Napoleoni rozsekají do klobás. 

Neparlamentní politická scéna totiž trpí stejným kádrovým hladem jako vláda. Nejsou lidi.. Vidím tam stále stejné tváře, které tam byly v roce 2010. Jediní, kdož na straně opozice mají jakous - takous kádrovou stabilitu je SPD, která se ale vytrvale vyhýbá vládní odpovědnosti,  a Komunisté, kteří mohou sáhnout po skutečných odbornících, kteří ještě žijí. Jak by řekli vojáci římské republiky, "došlo až do triaries" *1) .

Podezírám Vidláka, že u něj byl na zabíjačce sociolog PhDr. Petr Hampl, Ph.D. a vysvětlil mu vliv setrvačnosti v české politice, tedy, že každá vláda, která se po hadráku dostala ke korytu, u něj zůstala DVĚ VOLEBNÍ OBDOBÍ. 

*1) Starověké republikánské falangy před vojenskými reformami Suly a Gaia Maria se sestávaly z Hoplítů, Hastatiů a Triaries. Triariové byli dědové Hoplítů a otcové Hastatiů. Měli nejdokonalejší zbroj, skvostné meče (však si to "tunili" celý svůj život), zkušenosti z mnoha bojů, a dokázali sice po krátkou dobu, ale tvrdě a účinně zabojovat, aby se jejich synové a vnuci dokázali najíst, napít, vydechnout a přeskupit k dalšímu boji.

Když se v římské hospodě řeklo, že "došlo až do Triaries", znamenalo to, že bitva byla krutá a měli namále.

Průměrný počet slepic: 4.4 (90 hlasů)

stojí obrovské prostředky nejen finanční, ale i morální. Už to začalo minulou vládou - Babiš nám zakazoval dokonce i zpívat. Vzhledem k tomu, že to většině českého a moravského lidu zřejmě neva, budeme muset počkat, až udělají Němci a tentokrát možná i Rakušáci a Francouzi zase revoluci a pak se s nima svezeme.

Průměrný počet slepic: 4.3 (67 hlasů)

.. po příštích parlamentních volbách koalici s tím, co zbude z ODS a s Motoristy, což je vlastně projekt Václava Klause. Okamura má nulový koaliční potenciál, dělá vše proto, aby NEMUSEL PŘEVZÍT vládní odpovědnost..

Průměrný počet slepic: 4.1 (68 hlasů)

Co dělá Okamura pro to, aby nemusel převzít vládní odpovědnost? Pokud možno konkrétně.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

.. o nutnosti vystoupit z EU a NATO, což je sice pravda, ale není to v našich silách, a nerozhodneme o tom my. Tito dva obři na hliněných nohou se rozpadnou sami, a my do toho nemáme co mluvit. Řecko chtělo vystoupit z NATO, a dostalo vojenský převrat. Jediný, kdo dokázal krátkodobě odejít z vojenských struktur NATO byla Francie Charlese de Gaulla. Mohli si to dovolit jen proto, že byli ještě velmoc s jadernými zbraněmi.

Nic ale nedělá proto, abychom na tuto situaci (rozpad EU a NATO) byli připraveni. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Ale to že neustále opakuje své přesvědčení, že bychom měli vystoupit z EU a NATO ještě neznamená že by odmítl vstoupit do vládní koalice se stranami které vystoupení považují za nereálné a chtějí pouze EU a NATO reformovat.

Právě naopak já takovou stranu, ještě radikálnější v tomto směru postrádám. Nejde o to je li to dnes reálné prosadit ale ukázat byrokratům v obou těchto organizacích, že pokud nebudou reformy, bude nejen v ČR narůstat část občanů kterým už reformy stačit nebudou.

Že pro to abychom byli připraveni nic nedělá? Většinu toho co prosazuje, by posloužilo k tomu abychom byli na tuto okolnost připraveni.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

že nedělá nic. Spoustu let a spokojeně.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

A měl by dělat co?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže tedy "úspěšně vyhrocený" hon na čarodějnice. Žluté karty si zaslouží i jiní! Nepříjemná pachuť z toho všeho...

 

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (50 hlasů)

Mně rozhodně ne.

Nebojte, on se brzo vrátí, a s ním přijdou i tapety.. Jen se musí maličko oklepat a pookřát. 

Nebojte, určitě jsem dostal také žlutou kartu, jen o tom ještě nevím, a tak, dokud se nezačne znovu tapetovat, tak budu hodný a kreativní..

EDIT 1:58 Aby vás nemrzela "nenahraditelná" ztráta Tapetáře Antonína, tak jsem dnes originální literární tvorbě pod tímto článkem věnoval takřka 4 hodiny svého času a nyní jdu spát!

Průměrný počet slepic: 3.2 (57 hlasů)

Richarde, chtěla jsem Vám už napsat dřív, ale bojuji s časem, tak něco málo napíši teď. Myslím si, že si tu na kydech hledáme "koutek a oázu podobných názorů" ve "světě" lepšolidí a hrůzovlády, tak mi připadá naprosto zbytečné takhle konfrontační jednání. Ani já nejsem příznivec dlouhých tapet. Ocením spíš "ochutnávku", odkaz, případně komentář, názor k uvedenému. Přečtu ledacos jinde, ale spousta věcí, třeba pro mě zajímavých mně unikne. Takže když se něco objeví tady, kde Vidláka čtu dlouhodobě pravidelně, tak pokud mě téma zaujme a je pro mě nové, přečtu, pokud ne přeroluji. Někdy to může být až nemilé, když je diskuze obsáhlá, ale dá se to určitě zvládnout. Každý jsme jiný a není dobré prosazovat jen svůj pohled na věc i když říct to právo máte, jen tak nějak rozumně. Tohle bylo nesmyslně vyhrocené, pro mě opravdu "hon na čarodějnice" a určitě někteří souhlasí s Vámi a někteří ne. Když jste tu začal přispívat, ráda jsem četla Vaše komentáře. A jak napsal Jirka, máte přehled a "dáte si s tím práci",to je v pořádku. Jenže jako kdyby Vám ten prostor začal být malý... Ale vyjádřit se můžeme všichni bez toho, že nás někdo bude "napadat". Formu můžeme mít také každý jinou! Právo stejné. Antonín to třeba někdy s množstvím poněkud přeháněl, ale to se snad dalo doladit nějak v klidu...Takže těchhle pár dní ve mně určitě nevyvolalo vůbec dobrý pocit a těžko v Antonínovi. Myslím, že doba je i bez toho dost náročná. To vyhrocení bylo zbytečné. To je můj názor a může se s ním souhlasit nebo nesouhlasit. Tak přeji více smířlivosti ... hezký večer

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (99 hlasů)

Antonín byl imunní jak k radám, tak k prosbám, později i ke skrytým i otevřeným urážkám. Naopak, jen své aktivity dále a dále stupňoval, kolem stávky zemědělců a voleb se doslova urval z řetězu..

Stačí se podívat zpětně cca 2 měsíce. Nejprve Máje ukradnul články Jindry Kulhavého, a pak sem nakonec cpal všechno, co mu přišlo pod ruku. K dovršení všeho ke konci ještě přidal veliké obrázky. Kdybyste si vytisknula tu karikaturu debaty pod Vidlákovým článkem, tak byste zjistila, že mnohdy i více než 50% plochy potištěného papíru zabírají jeho tapety. To už nebylo diskusní fórum.. Opravdu se vám po tom stýská?

Snažili jsme se tomu dát řád, Inza měl nápad s těmi úvodními příspěvky na oddělení diskusní a tapetovací sekce, což byl kompromis, ale to se zase setkalo s posměchem místních "rypáků od stolu štamgastů"

Zaubere, Berrnarde, et cetera, et cetera, omlouvám se vám všem, mám vás všechny rád, ale srali jste mne, jak jste Antonína většinou jen škodolibě pošťuchovali, aby se nedal, měli jste srandu z toho, jak se snažím Antonína zkultivovat a jak mi to vrací.

Doufám, že jste  se dobře pobavili. Já jsem imunní, vím co chci, a dovedu si najít cestu. Uvědomuji si, že jsme národ smějících se bestií a Švejků, a vždy si vzpomenu na povzdech Josifa Vissarionovič Stalina "Jiné spisovatele nemáme". Takže pracuji s tím co mám a volím k tomu vhodné prostředky. Je-li to nutné, tak i nevybíravé. Konec konců, autor výroku "Účel světí prostředky" kardinál de Richelieu byl dobrý křesťan..

Průměrný počet slepic: 2.7 (65 hlasů)

Richarde, děkuji za reakci. Reagovala bych dříve, ale nelze. Průsečík v rozumnějším "doladění" vyhrocené situace asi nenajdeme. Připadá mi, že jste si Antonína bral příliš "osobně" a jednou jste ho, krom jiného, nazval umanutým a já to podobně trochu vnímám u Vás, bez urážky, jen konstatuji. Tím se Vás nechci dotknout, ale opravdu jste tomu věnoval mnoho času, až příliš. A z mého pohledu, když tohle dělala a dělá "úderka", snažím se to nevnímat a nikdy nereaguji, ale připadá mi zbytečné, abychom to ještě dělali my! "Šli si po krku." Tolik vynaložené negativní energie, štvanice a zaplácávání prostoru. Napsala jsem už v předešlém, že též nejsem příznivec dlouhých tapet, ale zajímavých úryvků a odkazů a komentářů, ano. Každý jsme jiný, vnímáme jinak a je dobré najít rozumnou míru. To platí pro Vás i pro Antonína, pro nás všechny:-). A nemusí hned následovat "lynč". A Antonín určitě není ani nasazen, ani "rozesírač", prostě to má nastavené jinak, každý nejsme tak fundovaný, nemáme třeba takový přehled, tak v mezích svých možností se snažil po svém přispět k tomu, abychom měli potřebné informace, které pro někoho jsou zajímavé a ti ostatní to nepřečtou. Uznávám ale, že máte pravdu, rozumné by bylo méně a v kratší verzi. A trochu bych si i dovolila říct, že nemáte úplně dobrý odhad:-), Antonín není úderka, to jsou tady jiní a řekla bych, že evidentní, stačí se trochu zahledět do diskuze... A Kulhavého jsem tu začala dávat před lety jako první já z Prostoru:-). To ale myslím jako vtip, protože je to víceméně úplně jedno:-). Tak jsem tu "svobodně" vyjádřila i já svůj názor na vzniklou situaci, která se mi pranic nelíbila. A určitě budu ráda, když to tady bude co nejvíce "v klidu"!

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

A ještě jedna "technická"... Poněkud zvláštní noční zkušenost. V určitou až skoro ranní hodinu při běžném oslepicování ve standardním počtu hodnotících návštěvníků dle jejich chuti, došlo náhle během cca tří a více minut k nárůstu u některých příspěvků o jednoslepice v hojném počtu! Např. v mém případě jsem měla u příspěvku z 11 pětislepic ohodnoceno náhle:-) 12 jednoslepicemi navíc. Tak nějak podobně se to dělo např. u Včelky, Vidláka a dalších. Přesně naopak to proběhlo u jiných cca tří přispěvatelů, co jsem si všimla... Jsem netechnická, nevím jak přesně toto funguje, ale zdá se, že nějaká pravděpodobná úderka má určité tendenčně-ovlivňovací možnosti :-)... 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

.. Zpočátku jsem měl Antonína i docela rád, takový snaživý, sice žádný filosof, ale i nosiči vody jsou potřební. Poprvé mne naštvalo, když Máje "ukradnul" články pana Kulhavého. Mája je sem dávala později a tedy i hlouběji pod Vidlákův článek, nepřekáželo to diskusi, spíše to do ní organicky zapadnulo. Člověk si přečetl pár reakcí na Vidláka, nějaké to off-topic špičkování, Tapeta od Máji, dlouhý článek či překlad od Inzy. Plynulo to jako hudba sfér.

Snažil jsem se Antonína usměrnit, poradit, domluvit mu, nejprve obecně, později i adresně ale bylo to marné.

Byl jsem tu relativně nový, chápu velmi dobře, že každé hnutí a strana potřebuje nejen náčelníky, ale i indiány, ony nosiče vody, vylepovače plakátů, kuchtíky co na náměstí dotáhnou kastroly s volebním gulášem a stojící u grilu s klobásami.

Protože o provozu diskusního fóra něco vím, jedno jsem sám několik let spravoval, proto vím jak pracují Trollové,  a podobná sebranka. Léta se zajímám o KOB (Koncépcija Obšéstvjennoj Bezopásnosti - Koncepce společenské bezpečnosti), proto vím jak fungují informační pole a egregory, a tak jsem vyhodnotil Antonína jako hrozbu a škůdce buď z nadšení a hlouposti, nebo v něčím žoldu.

A tak nakonec nezbylo než probudit Mr. Hydea a Dr. Jekylla poslat na kutě. Bylo mi jasné, že tuhle válku musí vést Vidlák, takže jsem jednak psal gramotné příspěvky a zároveň napadal Antonína. V podstatě jsem nebohého Vidláka dohnal ke klávesnici, a k tomu, aby zaujal jasné stanovisko, stejně jako to udělal svého času americký prezident Richard Nixon, který vládu v Hanoji "dobombardoval" k jednacímu stolu.

Nebylo mi to samotnému příjemné, ale musel jsem překovat pero v meč a být zlý a konfrontační. Předpokládal jsem že:
1) Vidlák se rozhoupe, rozhodne a stanoví pravidla,
2) vykopne Antonína,
3) vykopne nás oba současně,
4) vykopne mne, abych tu neotravoval, a nechal Antonína tapetovat a ku**it fórum,
a to přesně v tomto pořadí pravděpodobnosti.

Bylo mi jasné, že si odnesu černý puntík od Vidláka a většiny fóra, ale stálo mi to za to, aby se sem vrátil starý klid, moudrost a nadhled.

Všichni, kdož sem chodí, věděli o stávce zemědělců, nebylo nutné to tu zatapetovat karikaturami traktorů, které měly stejně velká kola vepředu i vzadu, hromadami hnoje z Francie a Německa.

Stejně tak volby.. Nemělo smysl tu z toho dělat Agitační středisko, mělo spíše smysl věcně diskutovat o kvalitách a škraloupech politiků, o volebních strategiích, které mohly okolojdoucí přesvědčit k tomu, že by to tentokrát nemuseli házet zrovna Andreji Babišovi či Tomiu Okamurovi.

I já jsem držel palce Matějovi Gregorovi, ale volil jsem Stačilo, nakonec jsem zakroužkoval Petru Rédovou a Petra Bureše, až jsem původně chtěl kroužkovat Ing. Jandejska a Janu Turoňovou.

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

.. Jednoduše proto, abych vám ukázal v praxi, jak také může vypadat psychologická operace, aby jste se jí dokázali bránit. Tyto operace neustále probíhají. A určitě nás něco podobného opět čeká.

Zná někdo z těch, "za klid se přimlouvajících", rozumných, tolerantních a jinak "smířlivých" diskutérů Antonína osobně? Kde se ve vás bere to skálopevné přesvědčení, že nám ho sem nenasadili, aby tu škodil?

Pokud by Vidlák měl čas sledovat diskusi, a nespolehnul se jen na soudnost diskutérů, mohl Antonínovo tapetování zarazit v samém zárodku..

Některé věci je třeba zarazit v samém zárodku, už jsem sem kdysi psal analogii o lesním požáru z odhozeného nedopalku.

Antoinne de Saint - Exupéry ve své Citadele popisuje, jak panovník / vojevůdce přistihnul vojáka, který usnul na stráži. Věděl, že ho musí nechat popravit, ač mohl jen odejít nebo ho třeba probudit.
Pokud by to neudělal, rozložilo by to celou jeho armádu..

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

.. Žil, byl jednou v Evropě, v české kotlince jeden chytrý úředník, který se jmenoval Tomáš.

Protože za horami měl zemi plnou Turků, Arabů a dalších muslimů, tak přemýšlel, jak to udělat, aby se v jeho zemi dobře žilo co nejdéle..

I angažoval lidi, kteří uměli Turecky, Arabsky, Persky, Anglicky, Francouzsky a ti všichni si začali na internetu povídat, jak špatná je ta země pro muslimy.. Všude pobíhají nečistí psi, ani modlitební kobereček není kde rozvinout, aby na něm neulpěly psí chlupy, i v kuřecích párcích je vepřové maso, vše se tu smaží na sádle, a vůbec se tu pravověrný muslim nemá šanci ani pořádně najíst, žádné halal, snad jen ty ryby..

Ten pán se jmenoval Tomáš Haišman, byl dlouhé roky ředitelem OAMP (Odbor Azylové a Migrační Politiky) a zemřel 7.3.2018

Jsme jeho velkými dlužníky. Informační pole, které před těmi 10-15 ti roky nechal vytvořit, nás dodnes chrání..

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Richarde, ještě zareaguji. Nevím kolik jste tady dnes věnoval komentářů "rozboru" Antonína a své úloze v tom. Věnoval jste tomu dříve i dnes spoustu urputné energie až to na mě působí skoro jako jistá "posedlost".  Znovu zopakuji, nelíbilo se mi to, připadalo mi to i zbytečné a nesmyslně vyhrocené. Průsečík asi opravdu nenajdeme. Jak už jsem napsala, jako by Vám byl tady prostor malý a... A ve chvíli, kdy projeví někdo jiný názor, např. já, Mec tak začnete opět "napadat"? Není to asi také zbytečné:-)?

Lidičky, nebuďte takoví dobroseři..

.. z toho nic kloudného nekouká.. Nechcete se rovnou věnovat Grýndýlu nebo bojovat proti Temelínu?

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

.. mne stála strašlivě moc času a energie, potažmo i peněz, mám na stole hromadu podkladů pro revize, které jsem udělal (zkontroloval a změřil), ale nenapsal a tedy ani nevyfakturoval.. 

Je to o prioritách, mám ještě dvě malé děti (13 let) a prvního vnoučka, není mi fuk, v jaké zemi budou žít, proto se snažím, po "Vidlácku", sypat na větší hromadu. Vidlákovy kydy mi připadají jako zajímavý počin, stejně jako RadioUniversum Martiny Kociánové, Modrý jelen, Spolek Svatopluk a Jungmannova Národní Akademie, a tak se snažím přispět kde můžu a prachy musí občas jít stranou.

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (55 hlasů)

- když mi bylo 13 a někdo by o mně řekl, že jsem "malé dítě", asi bych se ohradila, stejně jako mí spolužáci, kteří v té době už "obtěžovali" holky. (Ale za ty revize máte u mě pět slípek. :-))

pozn.: Ale Antonín sem patří, není sem nikým nastrčený, tomu nevěřím, je jen takový svůj. Chtělo by to jenom osvojit si tzv. zlatou střední cestu. 

Průměrný počet slepic: 3.2 (60 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. oslněný vlastní genialitou, fanaticky přesvědčený, že to co dělá, je přesně to, co je třeba, servilní k Vidlákovi a nesmiřitelný ke každému, kdo mu jen naznačí, že něco z toho co dělá není úplně správné..

Tito lidé posílali filosofy a bylinkářky na hranice, pálili knihy, zplynovávali Židy, rozkulačovali vesnice..

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (57 hlasů)

.. takže se držím stranou od tlakové vlny a mimo dostřel, ale kluk je ještě zvladatelný. Chodí si ke mně odpočinout od svých Fůrií (sestra, máma babička) je s ním velká legrace, ale oba si maminku natírají na chleba.

Synek asi půjde v mých šlépějích, až dostane rozum, tak předpokládám že skončí na ČVUT.

Obě děcka jsou inteligentní, umí si prosadit svou, jediná hrozba, která na ně platí je, že jim nechám vypnout telefony. A protože je platím já, a ne máma, tak to na ně platí, protože vědí, že fotr se nezakecá a není ho možné obměkčit jako mámu.

Když si syn spočítal, že i s pětkou za nevypracovaný projekt časové osy dostane z dějepisu dvojku, tak ho odmítnul dokončit s tím, že kvůli dvojce z dějepisu určitě hlady neumře. 

Tak jsem mu vysvětlil, že když se nenaučí plnit svěřené úkoly (zakázky) tak mu nouze hrozit bude, protože ho zákazníci pošlou do háje. Pomohla až hrozba telefonu vypnutého do doby, než tu časovou osu dokončí, i kdyby jí měl dodělat o prázdninách jen pro fotra, tak vyměkl, hajzlík..

Když si vzpomenu, že jsme na tom makali polovinu neděle, od Sumerů, pyramid, Peršanů, Peloponéskou válku, Makedonce, Ptolemájovce, Řím s odbočkou k Rosetské desce a Champolionovi, po osídlení našeho území Bóji a Markomany, tak jsem fakt viděl rudě..

Mimochodem, Životy slavných a Dějepis inak jsou skvělé zdroje..

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

.. ale nemohu se ubránit dojmu, že sem byl nasazen, aby škodil, jednak nám tím, že zahlušil místní debatu balastem, druhak jiným webům, kterým svými tapetami zde snižoval čtenost, dosah a příjmy z reklamy.

Ani druhá varianta, že stejně jako naši neparlamentně opoziční "politici", škodil ze svatého nadšení a umanuté hlouposti mu neslouží ke cti.

Co se týče mnohaletých politických aktivistů, kteří se už více než 30 let snaží "spasit" republiku, nemohu se ubránit dojmu, že mnozí z nich jsou vlivoví agenti. V roce 1988 byly, buď přímo pod kuratelou StB nebo s jejím vědomím, založeny zárodky mnoha politických stran, hnutí tak, aby si i ten největší politický úchyl měl z čeho vybrat. Divide et Impera je taktika, která slouží už od Starověku.

Inu, i Židé museli 40 let (dvě generace) chodit po poušti, tak, aby zemřeli všichni, kdož se narodili jako egyptští otroci. I Mojžíš Zemi zaslíbenou zahlédnul jen zdálky, dobýt ji musel válečník Jozue, který se už narodil jako svobodný muž v poušti.

Průměrný počet slepic: 3.2 (54 hlasů)

Připadá Vám, že nové generace jsou lepší než ty starší a svět se pod jejich vlivem mění k lepšímu? Že naše generace je zatížena životem v komunistickém režimu, a další generace vyrůstající ve svobodném světě, teprve mohou plně využít této svobody? 😊 😊 😊

Připadá Vám že my jsme byli otroky, ale další generace je svobodnější, a méně podléhá manipulacím vládnoucích režimů? Opravdu?

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

.. odešly od koryt do důchodu nebo na krchov - tedy, aby proběhnula obměna generací.

Máte ale pravdu v tom, že naše generace je naočkovaná proti totalitě a vnímá ji lépe než dnešní mladí. Je to dáno i tím, že jsme dostali lepší vzdělání, i když k degradaci vzdělávacího systému docházelo už za komančů, když zavedli desetiletou školní docházku ve formě 8 let ZŠ a dva roky učiliště.

Tak se stalo, že ti, kdož po ZDŠ (Základní Devítiletá Škola) šli rovnou do života, museli do dvouletého učebního oboru, to posunulo vše o stupínek níže.

Ti, kdož dříve studovali dvouletý obor šli nyní do oboru tříletého, bývalí tříleťáci šli na maturitní obory a bývalí "čtyřleťáci" nastupovali na gymnázia a průmyslovky.

Naše "soudružka mistrová" nám říkala, že za jejího mládí si polovina absolventů dvouletého oboru dodělávala na večerních školách další tři roky maturitu, zatímco dvouleťačky za nás dělaly závěrečné učňovské zkoušky v různých stupních gravidity, během půlroční odborné praxe jich polovina otěhotněla..

Průměrný počet slepic: 2.7 (27 hlasů)

Také se více kloním k moudrosti a zkušenostem "starců a starkyň"! Generací co to tu vše vybudovali v dobré víře a nadšeném úsilí. Nové generace mi připadají "ztracené a nepoužitelné" pro tvořivý život a je to i bohužel takovým fenoménem doby...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Zdravím Vás paní Itkico. Nebojte se o mě, v mém životě jsem potkal ještě horší egoistické megalomany než je osoba s přezdívkou Richard který pokřtil sám sebe správce tohoto fóra a který s povykem napadá každý můj příspěvek. Osobně jsem se snažil ze svou maličkostí přispět tomuto vlasteneckému webu přestože ze svou intenzivní aktivitou jsem vystavoval sebe a svoji rodinu riziku nepříjemnostem chvála bdělému sledování mojí IP adresy od Rakušanova Gestapa. Jsou známé tahanice lidiček kteří byli označeni za proruští šváby a kteří doplatili za svobodu projevu na internetu. Aby jsem ale riskoval střetnutí s Rakušanovým Gestapem z obviněním že jsem proruský šváb  a "vlastenec" richard.cz zde tvrdil  že jsem nastrčený od BIS za úkolem poškodit V.Kydy  tak to teda neberu, takový masochista nejsem.
 
Oznámil jsem Vidlákovy že už nebudu uvádět dlouhé texty, jestli ovšem se vůbec rozhodnu zase přispívat do tohoto fóra anebo budu následovat přiklad přítele Olina a jiných kteří s rozhořčením opustili V.Kydy. Jestli se vrátím a budu zase psát to jen pod  podmínkou že Vidlák nařídí osobě s přezdívkou Richard aby přestal napadat mé příspěvky. Prozatím se odmlčím pro odlehčení těžkého klimatu a teroru, které dotyčná osoba s přezdívkou Richard záměrně rozpoutala a nadále pěstuje s útoky proti mé osobě . Není v mé povaze aby jsem se hašteřil s kdejakým buranem nebo psychicky narušeným maniakem.
 
Naše ČR bohužel potvrzuje že není ani vlastenecké Maďarsko Viktora Orbana ani bratrské Slovensko Roberta Fica. Ne náhodou se říká že vláda v každé zemi je zrcadlo jejich obyvatelů. Proti nynější vládě která je nejhorší vláda v dějinách ČR bojují čeští patrioti mezi nimiž patří i náš Vidlák. Zda tito patrioti dokážou vyburcovat český národ aby vyhnal od vládních koryt nenáviděnou vládnoucí pětikolku se teprve potvrdí ve volbách příští rok 2025. Rozhodně za boj to stojí.
 
Jsem rád že v tomto boji snažím se i já přispět ze svou maličkostí. A taky jsem rád že jsem Vás zde paní Itkico poznal stejně jako některé jiné zajímavé lidičky. Mějte se Vy všichni na V.Kydech.

Průměrný počet slepic: 3.7 (67 hlasů)

tak vás nikdo nevyhazuje. Jenom se některým (i mě) nelíbí ty tapety (kopie článků). Doufám, že není mojí povinností, aby se mi líbily. Pokud je sem budete dávat, riskujete, že vás za to někteří budeme kritizovat (a to budeme, protože to není etické a ještě to tu překáží. A že vás ti, co neumí otevřít odkaz, podporují, neznamená, že to děláte správně). Důvodů, proč to tapetování není v pořádku jste už četl dost, dokonce i pan domácí naznačil, že se mu to nelíbí. Pokud to není tak, jak napsal RichardCZ (doufám že ne),  tak vám přeji vše nejlepší.

Průměrný počet slepic: 2.3 (25 hlasů)

.. ten mu dá co proto.. 

Osobně soudím, že Antonín jen zbytečně šlape na hrábě, a v případě Berrnarda si i nabíhá na vidle.

Jsem rád, že to přetahování Vidlák z moci úřední ukončil a nemám zapotřebí na něj nějak zvláště reagovat.. Jen je třeba, aby věděl, že jsem ve střehu..

Průměrný počet slepic: 2.9 (32 hlasů)

Myslím, že z toho by se Antonín neosypal. Jediný, z koho zde má respekt, je Vidlák.

Průměrný počet slepic: 3.3 (33 hlasů)

.. tapeta není projev, ale důkaz duševní impotence a neschopnosti napsat souvislý text, který by stál za to číst..

Průměrný počet slepic: 2.5 (26 hlasů)

Také Vás zdravím Antoníne! Vezmu to krátce, bohužel času je málo a reaguji na více komentářů. Celá tato situace mi přišla hodně nemilá a zbytečná. Nemám ráda ani štvanice, ani útočné spojování "proti někomu". A vyznávám ani ne tak svobodu, což je poněkud diskutabilní, jako spravedlnost a čest a moudrost! Ale nepopírám, že platí i to známé "méně je někdy více". Některé tady množství a délka Vašich příspěvků "dráždily" více než bylo rozumné. Tak by bývalo bylo asi rozumnější malinko to "zbrzdit" a pokusit se přizpůsobit i náhledu některých ostatních. Myslím, že když všichni budeme dodržovat nějaká pravidla a ohledy a slušnost, bude to jen přínosem. Tak pokud máte pocit, že chcete "zklidnit situaci", je to jen na Vás, tak si třeba pár dnů od všeho odpočiňte a uvidíte jak situaci vyhodnotíte. Rozhodně přeji co nejvíc pohody a klidu:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

.. protože vím, že už lepší nebudete, stejně si nenecháte poradit, vždy nad vámi bude muset být Vidlákova rákoska. Všechno víte nejlépe, a když vám někdo byť i jen jemně naznačí, že něco děláte blbě, tak to po vás buď steče, nebo to vyhodnotíte jako osobní útok a jen přitvrdíte v tom, co je vám vytýkáno..

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

.. a Jezinkách.. Jen prstíčky ohřejeme a hned zase půjdeme.. Houby, přirazit dveře a dát přes ně závoru!

Nemám náladu na další psychologickou operaci s vymýtáním Antonína, kterému právě otrnulo..

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Velice dobře napsáno a souhlasím s Vámi. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (37 hlasů)

Děkuji za stanovisko a podporu Mecu:-). Jak už jsem tu napsala, nemám ráda štvanice, hrocení, zrovna tady, považuji za zbytečné a urážky už za naprosto zbytečné! Přeji nám více ohledů, smířlivosti i třeba někdy se zatnutými zuby:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

.. z toho nic kloudného nekouká.. Nechcete se rovnou věnovat Grýndýlu nebo bojovat proti Temelínu?

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Amen

Průměrný počet slepic: 3.4 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Miliónkrát jsme po stranách a hnutích žádali, aby si dotyční přestali "poměřovat pinďoury" a spojili se hlavně proti pětikolce, protože jinak je od válu nikdo nedostane. Zbytečně, je pozdě. Příště budou volby (samozřejmě ty korespondenční) rozhodovat ti, kteří tady nežijí. Rajchl chtěl udělat koalici se Svobodnými a SPD - ti ale nechtěli, každý si myslel, že to urve sám. Kdyby tak učinili, mohli mít dohromady 2 mandáty do EP (SPD 5,7   PRO 2,15  Svobodní 1,9  = 9,75  pro koalici) a silnou základnu pro parlamentní volby u nás. Asi jsme po nich chtěli příliš.

Průměrný počet slepic: 4.2 (77 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Až budou volby, tak už budou nejspíš korespondenční. Jaká je síla, která by tomu zabránila? Když se otřepali a jedou 108. A krom čachrů s hlasy se zahraničí a hřbitovů, zde nejspíš bude i hodně ukrajinců, kteří když např. budou moct dělat zubaře bez našich atestací!, tak budou mít i nejspíš "voličské hlasy". Takže jak to asi může dopadnout? STAČILO předvedlo spojení, ale byli asi jediní, tak to tak úplně nestačilo. Ale jak to po nich chtít, když to poměřování pindíků vidíme všude kolem! Naděje však umírá poslední...

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Je klidně možné, že po obměně 1/3 senátorů dostane JUDr. Zwyrtek - Hamplová a JUDr. Daniela Kovářová zdatné posily a korespondenční volbě šlápnou na krk. Oni ti rozumnější politici v nižších patrech moci chtějí být znovu zvoleni a tak to nakonec své vrchnosti z Aspenu vysvětlí. 

Kdo ví, kde bude Aspen institut po prezidentských volbách v USA..

Průměrný počet slepic: 4 (57 hlasů)