Je to málo?

Autor

Ve svém včerejším článku jsem rozebral, co jednotlivá volební uskupení dělala dobře a co dělala špatně. S výjimkou Starostů, kteří v posledním týdnu pracovali pro Motoristy, se dá říct, že volební výsledky odpovídají úsilí a taktice, kterou do toho jednotlivé strany vložily. Stále platí, že očerňování soupeřů nefunguje, nefunguje vymezování se proti druhým a nefunguje nabízet něco, co lidé vlastně nechtějí. Do voleb tentokrát nezasáhly ani soudy ani policie, nikdo nebyl těsně před volbami obviněn z nějakého kolosálního podvodu, nikoho neodvedli v klepetech. Volby byly mimořádně klidné.

A přesto byla volební účast 36%. Skoro o čtvrtinu vyšší než v předchozích volbách. Jasně, vypadá to málo, pořád k volbám nepřišla ani polovina voličů, ale kurňa, tohle je veliký nárůst. Hodně veliký. I majnstrýmoví politologové se shodli, že výjimečně vysoká účast je dána tím, jak mizerně Fiala vládne, že ignoruje obyčejné lidi a neřeší jejich problémy. Kdyby tento trend trval dál, tak ke sněmovním volbám nepřijde obvyklých 60% lidí, ale skoro 80%. To už by vypadalo jinak, že?

Ve Francii mají eurovolby za následek rozpuštění parlamentu a předčasné volby. Proč? Inu, Macron si dovede spočítat, že růst preferencí LePennové je tak znepokojivý, že bude lepší volit teď než až za rok, kdy by si jeho strana En Marche už třeba ani neškrtla. Voličské preference totiž neskáčou, ony zvolna přetékají. Lidé si musí pro sebe zdůvodnit, proč už Macrona nevolí. To chvíli trvá. Je tomu tak i proto, že se málokdo propadne do bídy naráz. Stejně tak se vám nenaplní čtvrť přistěhovalci ze dne na den. Trvá to. Stejně tak trvají změny voličských nálad.

V Německu vítězná CDU-CSU také volá po předčasných volbách. Scholz je prý vyřízený a je nejvyšší čas, aby táhnul. Scholz možná také nebude proti. Proč? Protože AfD už je druhá nejsilnější strana. Pokud budou trendy trvat (a se Scholzem rozhodně budou) AfD dál poroste a nepomohou ani varování německých tajných služeb ani Koudelkova agilnost proti Bystroňovi. Za rok či dva už budou tak silní, že je nepůjde obejít.

U nás měly při minulých eurovolbách vládní strany 49% hlasů. Teď mají 39%. Pětina preferencí v háji. Fiala si může blekotat co chce, může mluvit o tom, jak zemi neodevzdají extrémistům a populistům, ale ve skutečnosti přesně tohle udělali. Ustoupili do předem připravených pozic, jejich vojska se nerozutekla, ale nechali před sebou dvacet procent území, které ještě nedávno bezpečně kontrolovali. Spolu se třemi euromandáty odevzdali i prebendy, které z toho plynuly do osobní i stranické kasy.

Kdyby měl Fiala rozum, tak by také kývnul na předčasné volby. Dokud má ještě nějaké preference. Dokud je ještě dost voličů, kteří jim to hodí. Nebo by alespoň kývnul na nějakou krizi a přeformátování vlády. Třeba tak, aby se namočil i Babiš, aby se ukázalo, že ani on si s tím neporadí a parlamentní volby by se odehrávaly v úplně jiné atmosféře. Ale pochybuju, že to udělá. Místo toho se bude zuby nehty držet koryta a jediné, co dokázal, obvinit Rusko ze žhářského útoku na prázdný autobus, což prý udělal agent, který se tu vyjímal jako bílá vrána. Když chcete v Česku udělat teroristický útok, použijete na to černocha, který neumí česky ani žbleptnout. Škoda, že s tím nepřišli ještě před volbami. Třeba by přišli o další mandát.

Zkrátka, vládní preference budou dále klesat a sněmovní volby pak ukáží, že odevzdali dalších třicet procent politického území. Teď ještě ustoupili relativně spořádaně, ale za rok už to může vypadat úplně jinak.

Andrej Babiš si jen tak levou zadní střihnul vítězství. Nemusel pro něj ani udělat velkolepou kampaň, nemusel do čela kandidátky stavět ani Havlíčka ani Schillerovou ani sebe. Přesto posílil a ještě vedle něj vznikl prostor pro další dva politické subjekty.

Kateřina Konečná získala dva mandáty za mír. Filip Turek mluvil o potřebě zastavit válku. Dokonce i Babiš musel zdůrazňovat, že boje musí skončit. Kdyby to nedělali, tak by neuspěli. Bylo to tak zřetelné, že Petr Pavel hned musel mluvit o tom, jak u nás posilují míroví štváči. Bez slov o míru by neuspěl ani Babiš, ani Konečná ani Turek ani Ivan David. V europarlamentu je dvanáct mandátů za mír. Samozřejmě ho zdůrazňují rozdílně, ale nikdo z nich si nemohl dovolit říct, že válka má pokračovat. To až po volbách…

Přečtěte si Boba Kartouze, přečtěte si Šafra, přečtěte si Jana Komso Moláčka a další režimní intervjuky. Říkají to přesně. Evropou znovu obchází strašidlo. Strašidlo chcimírství, strašidlo konzervativismu, strašidlo národních států a strašidlo multipolarity. Nějak nám přibývá těch, kteří nevěří v klimanáboženství, nevěří v kulturní obohacení, nevěří ve Velkého bratra a nevěří, že Rusko lze porazit na bojišti. Nevěří v emisní povolenky, staví se proti zákazu spalovacích motorů.

Podívejte se, jak teď dopadli apoštolové liberalismu – Piráti. Projeli to na celé čáře. Poslechněte si, za co dostali výprask Peksa s Kolajou. Podívejte se znovu na jejich debaty. Prohráli, protože obhajovali neobhájitelné. Grýndýl je už toxické slovo. Nikdo ho nepovažuje za příležitost, ale za odírání. Hlasy liberálů už stačily jen na jednu Gregorovou. Hlasy Lidovců stačily už jen na Zdechovského. Progresivisté už nejsou na vítězném pochodu vpřed a už o tom dokonce ani nemluví. Už jen řeší, jak si udržet to, co získali jejich předchůdci. I prezident Kolář a jeho tvář, Petr Pavel, jsou v defenzívě. Narazili na své limity.

Demonstrace v uplynulých dvou letech, to byly průvodní jevy tohoto nárazu. Neměli jsme je jen u nás, ale byly v celé Evropě. To západní liberalismus poprvé nepřekonal překážky, které měl před sebou. Leyenová sice možná bude znovu zvolena za předsedkyni Evropské komise, ale když si ji poslechnete, říká vlastně totéž, co Fiala. Nesmíme odevzdat Evropu dezolátům. Už nemluví o vítězném tažení za multikulti. Nemluví o vítězném tažení na Moskvu. Nemluví o čipech z praček a polních lopatkách. Mluví o temných mracích, které ji osobně hrozí pohltit. Už nepřipravuje ofenzívu. Už kope zákopy. Stejně jako to dělají na Ukrajině.

Liberálové už nemluví o vítězném tažení proti zkostnatělým konzervativním silám, které nechápou jejich skvělý recept na to, jak nebudou nic vlastnit, ale budou šťastní. Už mluví o obraně toho, co ještě drží. Už kvůli tomu rozpouštějí parlamenty a mění rétoriku. Před volbami ještě mluvili o pomoci Ukrajině všichni. Po volbách už jen Vondra.

Trend se obrátil. Smýšlení se změnilo. A v ODS to pochopil jen Zahradil. Dva roky vláda bojuje proti dezinformacím a výsledkem je nárůst protiliberálních nálad. Ono to totiž funguje stejně jako kompro na Turka. Škodí to těm, kteří s tím přijdou. Koordinátora strategické komunikace musí dělat tupá vojenská guma, protože kdokoliv inteligentnější už dávno přišel na to, že to nemá cenu.

Podle mě se přestane mluvit o korespondenční volbě i o snížení volebního věku. Oni totiž mladí zklamali. Přestali volit sto padesát pohlaví, přestala se jim líbit Blbuše Nerudová, přestali fandit křivákovi z Dozimetru, ale zalíbil se jim Dýzl-fízl. Nejspíš i těm zahraničním. Volební vymoženosti přestaly nahrávat vládě a začínají nahrávat opozici. Ještě před měsícem by to nikoho nenapadlo.

Nejčastějším naším dnešním strašákem je, že ANO udělá koalici s ODS. Tak si uvědomte, že teď v eurovolbách jsou modroptáci už jen o jeden mandát lukrativnější než STAČILO! A všichni ti STANaři nebo Piráti už jsou na tom hůř než Konečná. Dejte tomu ještě rok…

Dva roky jsme pracovali. Dva roky jsme od vás žádali podporu. Ať už finanční nebo účast na demonstracích. Chtěli jsme, ať nám pomůžete šířit naše myšlenky, ať si založíte fejsbůk a sdílíte ty, kteří vám mluví z duše. Tohle je první výsledek. Kvalifikace dopadla výborně. Pokud bychom ji extrapolovali na parlamentní volby, tak za rok bude volební účast přes sedmdesát procent a volební výsledek Pětikolka vs. opozice dopadne 30:70.

Pokud ještě vydržíme rok pracovat, udržíme tempo rozvoje „dezinformačních médií,“ zavrhneme neúspěšné a využijeme úspěšné jako kondenzačního jádra pro zbylé propadlé hlasy, pokud budete ochotni to s Vidlákem ještě rok hrát, tak po parlamentních volbách už žádná koalice ANO a ODS nebude, protože modroptáci budou vykostěná marginální stranička na úrovni dnešní SPD, Piráti nebudou vůbec, Lidovci udrží pár korýtek v Jihomoravském a Zlínském kraji a jen PreVítek Rakušan ještě bude trochu strašit. Dnešní stoosmička se smrskne na bídnou šedesátku.

A to je moje první předpověď pro příští rok. Pokud budou parlamentní volby v řádném termínu a nedojde k fialové sebereflexi, dnešní pětikolka bude ráda, když udrží celkem šedesát poslanců. Pokud to ale Fiala pochopí, tak budou volby dřív. Trendy jsou totiž jasné. Ztrácejí. Každý den ztrácejí. Čím dřív budou volby, tím větší mají šanci ještě udržet nějaké pozice. Čím později budou, tím na tom bude Pětikolka hůř.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (393 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Souhlas 

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)
Trvalý odkaz

:-)

Průměrný počet slepic: 3.6 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Jo, tak bratr Daniel, alias vidlák, začíná opět zářit nadějí ve tmách. A to je pro nás všecky moc fajn. Nejen skvělé postřehy, analytické uvažování a především skvělý pisatelský styl, ale hlavně ta naděje. Tu nám přináší. V tom jsou jeho texty, ale i akce, nezastupitelné. 

No jo, ale kde jsou ostatní diskutující?

Už jsem se těšil, že si přečtu inteligentní příspěvky našeho Inzi, nebo Antonína, nebo že zde najdu článek od Jindřicha Kulhavého... ale ono nic. 38 minut od vydání článku, ale nikde nikdo a nic.

Průměrný počet slepic: 4.2 (65 hlasů)

Omlouvám se byl jsem mimo netu. Přidávám dnešní článek J.Kulhavého viz níže:

Jindřich Kulhavý-Rakušan si vyrobil vlastní Vrbětice?

Na odstavném parkovišti shořelo pár autobusů. Důvodů může být více, například technická závada, ale naše tajné služby zjistili, že se jednalo o žhářství mezinárodního významu označené za teroristický čin. Odchytly jistého Jihoameričana s tím, že jde o ruskou stopu. A v době voleb vyslaly do ulic ozbrojené jednotky, aby případně Rusům zabránily v terorismu i ve volebních místnostech. To není scifi, jste svědky reálného postupu naší vlády.

  Autobusy občas hoří. Především ty elektrické k tomu mají sklony. Jistě, mohou být i zapáleny, to většinou při demonstracích někde v rozvojových zemích. Ale aby jeden z nejhledanějších teroristů v Evropě přijel z Jižní Ameriky, popěvoval si ruskou hymnu a zapaloval autobusy odstavené na pražském Klíčově, to nám opravdu dává smysl. Možná, kdyby se pokusil někdo být nebezpečným ohrožením života lidí na veřejných místech a měl k tomu důvod v různých podobách, mohli bychom to brát jako terorismus, ale konstrukce případu podávaná nám médii či Rakušanem je opravdu šílená. Snad ještě více než Vrbětice. Spíše se zdá, že ozbrojení policisté vyslaní do ulic měli chránit politiky fotící se u volebních uren při vhazování hlasů svým spolustraníkům či dokonce sami sobě. Strašení touto generací samozvaných spasitelů ve státních funkcích vcelku jde a na ruskou stopu média i někteří voliči dobře slyší.

  Nechceme podceňovat BIS či novopečeného generála Koudelku, u něhož čekání na frčky prodlužoval bývalý prezident Zeman s tím, že velí čučkařům, ale případ hořících autobusů vstoupí mezi legendy. Vrbětický výbuch k nim patří také a několikaleté vyšetřování s nulovým výsledkem a odkazem na podvratnou ruskou činnost připomíná nález pasů vůdce teroristů Atty v troskách údajně letadly zničených dvojčat v New Yorku. My to tedy tak nepřeháníme, nyní máme pár autobusových vraků a je otázkou, komu po vzoru USA vyhlásíme válku. Bude to Rusku nebo třeba Kubě? Naši agenti to jistě už tuší. Zvláště, když se tajné služby států v EU navzájem při nahánění diverzantů spojily a podařilo se jim nebezpečného Jihoameričana eliminovat a zadržet. Těch pár autobusů za to jistě stálo.

  Blíží se Olympijské hry v Paříži, ve které je nebezpečno už nyní. Také fotbalové Mistrovství Evropy v Německu, tedy tam, kde roste islámský extremismus. Jestli někde budou mít policisté a armáda potíže s možným terorismem, bude to Západní Evropa. A to i bez Rusů, které soustavně provokuje. Rusové jsou vcelku přímý národ, své problémy řeší poměrně transparentně, viz vojenská operace na Ukrajině. Sami byli nedávno cílem teroristické akce, střelce pochytali a nikdo by si nepřál být v jejich kůži, ale že by někoho nabádali k podpalování pražských autobusů, to je jaksi masakr přitažený za vlasy.

  S postupující ruskou armádou na Ukrajině a hromadícími se neúspěchy Ukrajinců se budou ruské stopy hledat systematicky. Západ hledá důvody k eskalaci tamního konfliktu bez domýšlení následků. Ne, nám nehrozí ruští agenti převlečení za Jihoameričany mající sirky v ruce poblíž nádrží autobusů. My se musíme bát úplně něčeho jiného, zvláště bude li naše vláda nadále agresivně vystupovat vůči Moskvě. Chtějí nás zatáhnout do války, mobilizovat české kluky a muže a posílat je na smrt. V Západní Evropě si teroristy dováží skoro až systematicky, my si je zatím spíše vymýšlíme. Doufejme, že to z autobusů nepřejde někam, kde by umírali lidé. Politici jsou schopni úplně všeho.


Jindřich Kulhavý  11. 06 2024
www.inadhled.live
 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (146 hlasů)
Trvalý odkaz

Optimistický komentář:-). Potřebujeme to! Kéž by se vyplnil. Těch neznámých je ale asi dost.  A jejich sebereflexe je nulová! A oni to snadno nevzdají, takový výhodný šolich co mají! Ale popravdě i tak jsem byla až zaskočena, jakým fofrem se objevil článek "o teroristickém napadení autobusů", které by mohlo být řízeno z Ruska. Trochu to ve mně vyvolalo pocity, "tak když jsme úplně neuspěli ve volbách, tak to něčím honem přebijeme, jdeme do nich dál, nedáme jim vydechnout a umoříme je..."

Ten článek a situaci jste určitě registrovali. Mě na tom včera zaujalo, že to byl článek na sorošznamu a diskuze byla příjemně výživná. I jsem se některým komentářům hodně zasmála . Nikdo jim to nevěřil a komentovali trefně tu úpornou snahu odvést pozornost:-). To působilo také povzbudivě a optimisticky:-)

Tak pár těch komentářů...

Květoslava Skalová

Když už vykládáte lidem pohádky, tak se alespon dohodněte na obsahu a ne podávat několik verzí.Vypadá to jako vysílání z Bohnic.Jednou nějaký cizinec polil starý autobus a nezapálil, pak zapálil a hořelo, pak hořelo několik autobusů a pak zase nezapálil nic ale hasilo se.Byl z latinské Ameriky ale může za to Rusko.Proboha kam jsme se to dostali???? Tak někdo polil v garáži starý autobus a Evropa je v ohrožení? Já se cítím maximálně ohrožena těmito bláboly,Proboha už s tím přestante!!!!

Tommen Kolis

Přiletěl z Jižní Ameriky , aby polil benzínem přední sklo autobusu. Tak jestli je to pravda, tak je to případ pro Dr. Chocholuška. Že by jel načerno a to je odplata? Divné, velice divné. A co na to BISka.

Libor Foltýn

Něco tu ale nesedí.Psalo se a říkalo že byl zadržen v centru Prahy a že děkují občanům za spolupráci.Ale teď se tu píše že byl zadržen v garážích kde chtěl akorát zapálit autobusy MHD.Tak vážení kde to bude příště.Někdo nám tu neustále lže.

Jiří Rucka

Včerejší tiskovka předsedy vlád, ministra vnitra a policejního prezidenta zaváněla přípravou na monstrprocesy jako z 50 let. Vyhrožování vězněním od 12 let až na doživotí za údajný terorismus. To je stejný princip jako prosazování kolektivizace a znárodnění. Komu se to nelíbí, tak půjde bručet. O tom co je správné rozhoduje strana a vláda. Dneska máme většinu jsme bolševici a bude po našem. Mladí si to nepamatuji ,ale mě naskakuje husí kůže. Nemyslel jsem si, že se toho znova dožiji.

Tomas Tatyrek

Pozor , blíží se útok na popelnice a poštovní schránky na domech. Putinův lstivý plán odhalíme. Vaše neochvějná BIS .

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

A dodám opět poděkování za tu všechnu nekonečnou práci, snahu, boj, organizování, skvělé komentáře, naději, nejen Vidlákovi, ale i všem těm ostatním, kteří se s tím dva roky perou za cenu obětí a nesou svou kůži na trh! Tak hodně sil a úspěchů nám všem! Děkuji!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

„Podle důkazů si myslím, že každý, kdo používá selský rozum, by měl jasno. Muselo by to být příliš mnoho náhod, aby to Rusko nebylo,“ uvedl Pojar, že indicie, které ukazují, že za z části zmařeným žhářským útokem v Praze stojí Rusko, jsou silné. „Nemohu je ale nyní říci, je to součást vyšetřování,“ doplnil vládní bezpečnostní poradce, že tím nechce mařit vyšetřování. „Zadržený ledacos řekl a není dobré s ohledem na Rusko zveřejňovat, co vše řekl a co vše v tuto chvíli naše složky vědí,“ naznačil, že útok je s ruskou stopou.

„Musíme být připraveni, musíme být bdělí, vědět, co se děje, a spolupracovat s našimi partnery. Vyměňovat si informace,“ pokračoval Tomáš Pojar v pořadu Interview ČT24.

Na komentáře, že plánovaný útok žháře v garážích DPP v Praze je prkotina a Rusku by za to taková akce nestála, uvedl: „Rusko se snaží rozsévat svár do Evropy, snaží se verbovat lidi, aby takové akce dělali za úplatu. Těch případů je daleko více,“ poukázal na ruské akce v dalších evropských zemích. „V Evropě je celá řada zmařených případů a celá řada případů, které byly dokonány,“ zdůraznil.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zhar-najaty-Ruskem-Na-ceste-uz-muze-byt-dalsi-varoval-z-CT-Pojar-756765

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)

„Rusko se snaží rozsévat svár do Evropy, snaží se verbovat lidi, aby takové akce dělali za úplatu"

Skoro mám pocit, že je naštvanost mezi lidmi tak velká, že ani žádná úplata nebude potřeba.

Průměrný počet slepic: 4.8 (67 hlasů)

Někteří naštvaní, ale někteří za úplatu:-). Zrovna jihoameričanovi s busem by to asi bylo jedno o co go, to by bylo jen za peníze:-). Ale nevěří tomu příběhu asi nikdo:-)! Ani na sorošznamu!, Jen ti placení:-). A kdybychom fakt byli naštvaní hodně, asi by přišlo na volby víc lidí...i na demo...  Je to lepší, ale pořád spíš kapka...no snad větší:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Je to těžké, ale spousta lidí je přesvědčena, že když se EU volby budou ignorovat, že celá EU ztratí časem legitimitu pro nezájem lidí. A volby do krajů asi také nebudou tak důležité..

U nás je i Senát a já tentokrát nebudu volit proti ANO Odésáka. Zase hodím někoho od Katky.

Přeji prima večer !!

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

volaly děti

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Jsou to klauni a není jich málo:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Souhlasím s Vámi.   Poděkování patří nejenom Vidlákovi který je maják pravdy ze svými V.Kydy, ale i všem  ostatním kteří přispívají ze svou maličkosti v boji proti agresivním libtardům. K těmto ostatním patříte i Vy paní Itkico. Jste bojovnice zde na našim webu a mnohokrát jste to potvrdila. Je mi  jenom líto že se odmlčela naše Včelka Mája, snad je na dovolené a zase ji zde brzo uvidíme. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (49 hlasů)

Děkuji:-). Myslím, že nám všem, kterým nám není lhostejné co se děje s naší krásnou Českou zemí. Tak my všichni se musíme snažit v mezích svých možností o zvrácení té situace! Snad se podaří. A pak jsou tady samozřejmě osobnosti jako třeba Vidlák a ostatní, kteří nám jdou příkladem:-)!

Včelka tak nějak avizovala, že se trochu odmlčí, tak doufám že z důvodu dovolené:-). Pokud to tak je, přeji hezkou dovolenou:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Maska spadla a senátor Lindsey Graham propálil v živém vysílání jeden z důvodů americké války na Ukrajině! Kritické nerostné suroviny na Ukrajině prý mají hodnotu až 12 bilionů dolarů, které musí získat kolektivní Západ a USA! Pokud Ukrajina padne, tyto suroviny získá Rusko a Čína! Američané by se k surovinám dostali lacino naproti nesplatitelným ukrajinským válečným úvěrům!

Existuje nespočet důvodů pro americkou válku na Ukrajině, kterou vyprovokovaly západní tajné služby na konci roku 2013 a počátkem roku 2014 v Kyjevě na Majdanu. Jeden z nich nyní naprosto otevřeně a nepokrytě propálil na veřejnosti přímo vrchní válečný jestřáb Republikánské strany a senátor Lindsey Graham na americké televizi [1], když argumentoval, proč je potřeba podporovat Ukrajinu.

Graham nejprve prohlásil, že Vladimir Putin je megalomaniak, který usiluje o obnovu Ruského impéria za pomoci zbraní, takže na Ukrajině se prý jeho válečné tažení nezastaví. Pokud se nepodaří Ukrajině vyhrát válku, tak kolektivní Západ se prý může rovnou rozloučit s Taiwanem. Pro Čínu to totiž bude signál k obsazení ostrova. Nejvíce ale Grahama rozčílily názory jeho kolegy a senátora Tommyho Tubervilla.

Ten totiž prohlásil, že Rusko chce pouze zabránit rozmístění amerických zbraní na Ukrajině a vstupu země do NATO. Jenže na to Graham reagoval slovy, že Tuberville nechápe a neví, o co vlastně na Ukrajině jde. Nejde prý o zbraně na Ukrajině, ani o Ukrajinu jako takovou. Jde prý o to, že Ukrajina sedí doslova na zlatém dole, jehož kritické nerostné suroviny mají podle Grahama hodnotu 10 až 12 bilionů amerických dolarů.

Z těchto surovin by mohly USA a kolektivní Západ profitovat, Ukrajina by mohla být nejbohatší zemí v Evropě, ale Graham vzápětí odhalil, o co vlastně neoconům jde. Graham zmínil, co vymyslel Trump, tedy nápad, že USA poskytnou Ukrajině zbraně naproti podmíněným úvěrům, které budou splatné ve chvíli, až si to Ukrajina bude moci dovolit. Jinými slovy, Ukrajina by válečné půjčky od USA začala splácet svými surovinami.

Ukrajina prý sedí na zlatém dole za 12 bilionů dolarů

Pokud prý Ukrajina padne, tyto suroviny získá Rusko, které se o ně okamžitě podělí s Čínou. Proto je nutné Ukrajinu podporovat, aby mohla válku vyhrát, resp. aby se Ukrajina nějakým způsobem dostala znovu ke kontrole nad Donbasem, kde jsou největší ložiska těchto zmíněných kritických surovin. Otázkou teď je, jestli opravdu tato slova Graham myslí vážně, anebo jde pouze o zástupnou maskírovku před americkými daňovými poplatníky, aby zkousli a překousli další mamutí výdaje americké státní pokladny na podporu války.

Schválení posledního balíku pomoci Ukrajině v americkém kongresu, 20. dubna 2024

Tím se myslí zejména náklady na vyzbrojování Ukrajiny ve chvíli, kdy poslední data z trhu práce v pondělí znovu přinesla nepěkná čísla a znovu lehce narůstající nezaměstnanost v USA, která poskočila ze 3,9% na rovná 4 procenta [2]. Není to moc, ale o to nejde. Jde o trend. Trend nárůstu nezaměstnanosti a hlavně inflace spolu se zpomalováním ekonomiky. V takové chvíli je potřeba přijít na televizi s nějakým ekonomicky líbivým zdůvodněním finančně a extrémně nákladné vojenské pomoci Ukrajině. Získat přístup k těmto surovinám by znamenalo vytlačit Rusy ze všech 4 obsazených oblastí, od Chersonu až po Luhanskou oblast.

Podívejme se, co o surovinovém bohatství Ukrajiny píše [3] Britannica:

Ukrajina má mimořádně bohaté a vzájemně se doplňující nerostné zdroje ve vysoké koncentraci a těsné blízkosti. Bohaté zásoby železné rudy v okolí měst Kryvyj Rih, Kremenčuk, Bilozerka, Mariupol a Kerč tvoří základ velkého ukrajinského železářského a ocelářského průmyslu. Jedna z nejbohatších oblastí manganových rud na světě se nachází u Nikopolu. V Doněcké pánvi se těží černé a antracitové uhlí používané na výrobu koksu. Energie pro tepelné elektrárny se získává z velkých zásob hnědého uhlí, které se nacházejí v dněperské pánvi (severně od Kryvého Rihu), a z ložisek černého uhlí ve Lvovsko-volyňské pánvi.

Ukrajinské uhelné doly patří k nejhlubším v Evropě. Mnohé z nich jsou považovány za nebezpečné, protože jejich hloubka přispívá ke zvýšenému obsahu metanu; výbuchy související s metanem zabily mnoho ukrajinských horníků. Na Ukrajině se také nacházejí významná ložiska titanové rudy, bauxitu, nefelínu (zdroj sody), alunitu (zdroj potaše) a rtuťových rud (cinabar neboli sulfid rtuťnatý). U města Boryslav se nachází velké ložisko ozokeritu (přírodního parafínu). Na Podkarpatsku se nacházejí ložiska draselné soli a na Podkarpatsku i v Doněcké pánvi jsou velká ložiska kamenné soli. Na Ukrajině se vyskytují některé fosfority a také přírodní síra.

Ukrajina je bohatá, ale ne tolik, aby se dalo Grahamovi věřit, že tohle je hlavní důvod podpory Ukrajiny

Přestože ne všechny uvedené surovinové oblasti leží na územích Ukrajiny pod kontrolou Rusů, obecně většina zásadního bohatství Ukrajiny leží na Donbasu a druhovýroba pro změnu leží na jihu Ukrajiny v okolí Mariupolu, anebo v bezprostřední blízkosti fronty jako je Nikopol hned přes Dněpr naproti ruským frontovým pozicím. Ukrajina byla především vnímána kdysi jako gigant v oblasti těžby a zpracování železné rudy a uhelných zdrojů. Zásoby jsou skutečně v mnoha ohledech jedny z největších na světě, ale s jinými lokalitami v Rusku za Uralem se ani Ukrajina nemůže porovnávat, pokud jde o suroviny.

Hutní závody a ocelárny Azovstal v Mariupolu

Proto mám pocit, že toto vystoupení Grahama na televizi je damage control s cílem uklidnit americkou veřejnost, že USA o peníze z válečných půjček nepřijdou, protože Ukrajina je bohatá. A právě proto, že je bohatá a vzala si od USA půjčky, tak právě proto je potřeba Ukrajině dál pomáhat, aby válku vyhrála, aby USA se dostaly k těmto surovinám a Ukrajina skrze ně tak mohla dluhy splatit.

Přesně tuto logiku podle mého názoru mělo Grahamovo vystoupení, tedy snaha o prodání příběhu o ziskové válce na Ukrajině zblbnutým americkým divákům a voličům. Jestli se Grahamovi podařilo tento příběh prodat, tomu moc nevěřím, protože Američané mají obrovské problémy úplně někde jinde, a to je zastavující se národní ekonomika.

Fentanyl – Postrach amerických měst se rozšířil po konci lockdownů

A nejen ekonomika, ale i kolabující americká města, ze kterých utíkají firmy, řetězce i služby kvůli kolapsu bezpečnosti v ulicích, kvůli raketové nezaměstnanosti, kvůli vznikům ghett v důsledku odchodů a stěhování lidí z celých ulic a bloků, ale i vysoká kriminalita v důsledku vysoké nezaměstnanosti a také drogové závislosti na ultra-levném fentanylu, jehož výrobou se živí už miliony Američanů, dokonce i děti v základních školách a návody potom nahrávají na Tik Tok, než to administrátoři smažou. Fentanyl zatím do Evropy nedorazil, neuchytil se, protože v Evropě zatím není tak vysoká nezaměstnanost a nevznikají zatím rozsáhlá sociální ghetta. Ta se liší od etnických ghett v tom, že v nich žijí převážně nezaměstnaní běloši.

Drogově závislí na fentanylu, typická poloha těla po asi 10 minutách po aplikaci dávky

Fentanyl je podle jedné z teorií nástrojem elit ke kontrole nezaměstnaných davů obyvatelstva. Fentanyl je silná útlumová syntetická droga dalece přesahující účinky morfinu a vzniká na něm okamžitá závislost po první dávce, což byla vlastnost donedávna přisuzovaná pouze heroinu, a to ještě ne ve všech případech. Pocity uživatelů zahrnují nejčastěji pocity nekonečného štěstí, spokojenosti, zbavení starostí a tužeb, odhmotnění, odcestování, radostný únik, cestu bez touhy návratu apod. Fentanyl doslova rozežírá játra člověka, ve kterých metabolizuje na reziduální toxin, který vede k cirhóze jater.

Fentanyl se začal v USA šířit již před covidovou pandemií, ale jeho raketový nástup po celých USA přišel po vyhlášení lockdownů a poté, co americké firmy začaly propouštět zaměstnance. Ve stejnou dobu se v amerických ulicích objevily obrovské zásoby fentanylu, na kterém končily statisíce lidí bez domova, kteří přišli o práci v důsledku lockdownů. Přestože jde o konspiraci, nelze vyloučit, že vláda mohla tiše nástup fentanylu do amerických měst tolerovat, protože droga zabraňovala formování protestů a nepokojů nezaměstnaných Američanů.

Amerika na Ukrajině válčí proti Rusku a Číně s cílem zachránit roli petrodolaru ve světě, kde kontrolu přebírá BRICS a bezdolarový svět

Americká ekonomika má charakter ryze parazitické ekonomiky, která zneužívá postavení amerického dolaru ve světě, kde je používaná jako měna pro nákup ropy, a to donedávna exkluzivně. Americká centrální banka FED díky neustálému emitování nových dolarů pro zájemce o nákup arabské ropy diverzifikuje své riziko držení státních depozitních směnek od americké vlády a prodává je právě všem těm, kteří nakupují americké dolary na nákup ropy. Vzniká tak v podstatě systém Outoboros, tedy systém samopožeru, kdy americká ekonomika, aby přežila, musí prodat do světa více vlastních dluhopisů společně s více vlastními natisknutými dolary, aby země světa mohly nakoupit více další arabské ropy.

Ouroboros – Symbol samopožeru

Vzniká tak paradox americké parazitické a současné samopožerové ekonomiky, která je jedinečnou svého druhu na světě. Čím větší zadlužení, tím více FED prodá amerických státních dluhopisů do světa naproti kontraktům s arabskou ropou, kdy země světa jako je Čína jsou nuceny hromadit obrovské zásoby nejen dolarů, ale především amerických státních dluhopisů, které FED nechce držet na skladě. A protože Čína je největším věřitelem, nastává čas věřitele zničit, a proto již Donald Trump zavelel a zatroubil v roce 2019 k obchodní válce proti Číně, kterou Biden jen prohlubuje skoro na skutečnou. Trump a Biden se v tomto neliší.

Čína to ví, a proto se spojila s Ruskem, a proto se začala dluhopisů FEDu zbavovat a prodává je České republice, Polsku, Německu, Francii, Itálii, penzijním fondům, hedgeovým fondům, prostě všem korporacím a zemím KoZa. Čína se tak svého prokletí amerických úpisů zbavuje a přenáší je na západní země. Amerika tak potřebuje jedinou věc, a to je záchrana tohoto systému petrodolaru, který je ničen a rozkládán skupinou BRICS s Čínou, Ruskem a globalisty v čele. Nevěřím proto, že Američané vyrazili do války na Ukrajině, aby se dostali k železné rudě a k uhlí. Ne, že by se jim takové suroviny nehodily, ale kvůli tomu válku nerozpoutali. To je pouze zástupná historka Lindseyho Grahama aka “Lady G” před voliči, aby neřvali na další peníze cpané do Ukrajiny.

-VK-

Šéfredaktor AE News

Průměrný počet slepic: 4.6 (72 hlasů)

EU: V parlamentních evropských volbách utrpěly loutkové vlády Evropy překvapující porážky.

„Pravicová“ strana Marine Le Penové získala dvakrát více hlasů než strana prezidenta Macrona. Obě „pravicové“ německé strany porazily stranu kancléře Scholze.

Italské volby přinesly vítězství „pravicové“ straně premiérky Giorgie Meloniové.

V Belgii získaly obě „pravicové“ strany každá téměř třikrát více hlasů, než strana belgického premiéra.

Francouzský prezident byl nucen vyhlásit celostátní volby a belgický premiér rezignoval.

„Pravice“, jak vidno, se stala pojmem pro démonizaci, to znamená, že slovo pravice je nahrazováno slovy fašismus a nacismus. Dokonce i ruská RT popisuje strany, které reprezentují etnickou suverenitu, jako „pravicové“, což ukazuje úspěch vládnoucího establishmentu v démonizaci nepohodlných politických vůdců.

Putin je nacionalistický vůdce, který zdůrazňuje ruskou suverenitu. Nazvala by RT Putina „pravicovým?

Marine Le Penová třikrát usilovala o francouzské prezidentství, ale francouzští voliči zastrašení nálepkou „pravice“ ji nezvolili. Evropané byli zkrátka vycvičeni k tomu, aby se báli „pravice“ více než svých antinacionalistických vůdců, zaplavujících Evropu imigrantskými nájezdníky.

Uvidíme v příštích celostátních volbách, zda se podpora nacionalistických stran přenese i sem, nebo zda hlasování v EU bylo jen hlasováním protestním.

A tak nezbývá než doufat, že tentokrát a právě v těchto evropských volbách si Evropané konečně uvědomili fakt, že jsou do války hnáni loutkami Washingtonu, a že jediným důvodem mediální kampaně k vyvoláváni strachu z Ruska, kterou tyto loutky šíří do všech oblastí veřejného života. je jejich panický strach z toho, že by snad svoji kontrolu nad Evropany mohli jednoho dne skutečně ztratit.


AUTOR: Paul Craig Roberts
Překlad: Lubomír Man
zdroj: https://cz24.news/p-c-roberts-loutkove-evropske-vlady-washingtonu-porazeny/

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Pětikolka bude vymýšlet svinstva - založí se další strana co se bude tvářit konzervativně, ale bude liberální a neomarxistická (Kalousek nebo Petr Pavel).

 

Taky se může stát nějaké obvinění, trestní řízení, ba atentán...

 

Taky by "ruský agent" mohl vyhodit nějakou budovu plnou lidí do vzduchu a nálada lidu se bude cílit k pětikolce pomocí amerických reklamních agentur.

 

BIS může rozkládat a rozhádávat vlastence mezi sebou (možná to ani není potřeba), takže se nespojí do voleb (správným způsobem) atd.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

No souhlas, bohužel osnovy můžou být různé....kobyla kope

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Nejnovější informace o  teroristickém  útoku na autobusy

Ruská stopa tam  úúúúrčitě  je a nejspíš  jako nějaká  varianta na tento způsob : 

Nevlastní bratranec zadrženého žháře se v roce 2000 potkal v turistickém resortu  v Egyptě  s neznámým mužem s Ruska, který u sebe měl ruský pas. 

Egypt je oblíbenou destinací pro Rusy, je jich tam opravdu hodně a potkáte  je na každém kroku. Tedy alespoň v roce 2000 to tak bylo.  A  naše  vláda    sebranka  vládnoucí toho času v ČR  dokáže  vytěžit  ze zrnka egyptského písku  mega příběh :-D  

Průměrný počet slepic: 5 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

johnson a jeho kamaradi

“V roce 2018 americký Kongres zakázal dodávky zbraní brigádě Azov s odkazem na její vazby na neonacistickou ideologii. Ro Khanna, demokrat z Kalifornie, tehdy řekl, že „bílá nadřazenost a neonacismus jsou nepřijatelné a nemají v našem světě místo“.
(Co bylo nemyslitelné v roce 2018, dnes není žádným problémem. A tzv. “bílá nadřazenost” v případě krveprolévání mezi slovanskými národy není překážkou. To je přece jasné jako facka.)


https://www.pokec24.cz/nezarazene/usa-zrusily-zakaz-zbrojeni-pro-ukrajinskou-neonacistickou-jednotku/

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)
Trvalý odkaz

ukradene ruske penize pujdou na Ukrajinu

zdroj: https://t.me/neCT24/57417

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

slepičák dorazil v 00,03 a sázel:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Stačí si vzít kalkulačku, ale v Tvém případě museli být jednoslepičáci dva! Tak doufám, že mu (jim) Vidlák zatne tipec, ale nemusí. Stačí, že o něm víme. Počítat umí každý...

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

To já jen, že jsem si toho všimla třetí noc po sobě:-). Slepičák naletí a kosí to odshora dolů:-), během chvíle. Takže nečte. Třeba neumí:-). A možná, že jsem ta ještě víc "oblíbená":-)...

 

 

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

a tak starosta Řeporyj může dál zůstat členem strany. Jj, nadále zůstává tváří ODS řeporyjcova pr*el

Řeporyjský starosta Pavel Novotný je i po úterním jednání výkonné rady ODS nadále členem této vládní strany. Na setkání zmíněného orgánu ani nepadl návrh na vyloučení kontroverzního komunálního politika, informovala Česká televize. 

ODS měla řešit vyloučení Pavla Novotného! Už známe výsledek (msn.com)

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

že to prase zůstalo dál ve svém chlívku ODS

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

“Prechádzajú na stranu Ruska” – Agent CIA Larry Johnson o ukrajinských vojakoch a situácii na bojisku

11. června 2024

UKRAJINA / RUSKO: Johnson: Noví vojaci ukrajinských ozbrojených síl zomierajú alebo sa vzdávajú a prechádzajú na ruskú stranu

Rekruti ukrajinských ozbrojených síl sa vzdávajú alebo zomrú kvôli slabému výcviku, uviedol bývalý agent CIA Larry Johnson na kanáli YouTube Dialogue Works.

“Keď chlapom dáte základný výcvik za 15 dní, budú mať šťastie, ak vydržia dva dni v prvej línii. V mnohých prípadoch ich zabijú, niektorí sa vzdajú a prejdú na ruskú stranu,” povedal.

Odborník ako príklad uviedol neúspešnú protiofenzívu ukrajinských ozbrojených síl. Rusko rozdrvilo ukrajinskú protiofenzívu, takže Západ sa ešte musí zobudiť na skutočnosť, že ich tréningové programy sú nedostatočné, dodal.

 

ZDROJ: YouTube Dialogue Works / SKS

zveřejněno: https://cz24.news/prechadzaju-na-stranu-ruska-agent-cia-larry-johnson-o-ukrajinskych-vojakoch-a-situacii-na-bojisku/

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

UKRAJINA: McGregor: Zelenskyj utečie, keď sa ruské jednotky začnú blížiť ku Kyjevu

Vladimir Zelenskyj sa pokúsi utiecť z krajiny, keď sa ruské jednotky priblížia ku Kyjevu, uvieodl bývalý poradca Pentagonu, plukovník vo výslužbe Douglas McGregor v rozhovore pre kanál YouTube Daniel Davis / Deep Dive.

“Zároveň sa musíte pozrieť na mapy, pozrieť sa na cestné siete, pozrieť sa, kde sú železničné trate, pozrieť sa na rieky a potoky, a potom uvidíte, že tieto útoky na formovanie majú zmysel. Takže si myslím, že uvidíte niečo… potom oveľa viac a oveľa rýchlejšie v blízkej budúcnosti <…> Čo sa stane v Kyjeve, najmä keď bude jasné, že k nemu smerujú Rusi. Tuším, že uvidíme Zelenského baliť si veci a utekať,“ poznamenal.

Udalosti, ktoré sa teraz odohrávajú na frontovej línii, budú podľa plukovníka kľúčové pre pád kyjevského režimu a ďalší postup ruských vojsk.

„Myslím si, že v správnom momente pochodujú na juh a odrežú Kyjev,“ uzavrel McGregor.

Minister obrany Andrej Belousov koncom mája uviedol, že Ukrajina v máji tohto roku stratila viac ako 35-tisíc vojakov a vyše 2,7-tisíca zbraní. Poznamenal tiež, že západné krajiny zásobovaním Kyjeva zbraňami, odovzdávaním spravodajských dát a výcvikom ukrajinských vojakov eskalujú a predlžujú ozbrojený konflikt v tejto krajine.


ZDROJ: YouTube Daniel – Davis Deep Dive / SKS
zveřejněno: https://cz24.news/exporadca-pentagonu-presne-vie-kedy-utecie-zelensky-z-ukrajiny/

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Německá politička prchá do Ruska ze strachu z pronásledování: „Chtějí mi vzít děti“

11. června 2024

nemecka politicka uprchla do ruska

 

NĚMECKO / RUSKO: Rozhodla se působit jako volební pozorovatelka, ale nakonec na to doplatila a hrozilo jí, že ztratí děti. Zřejmě vadilo, že neřekla to, co se od ní očekávalo. Každopádně je nyní německá politička v Rusku a domů se zřejmě nevrátí, pokud nedojde k celkové změně systému, neboť jinak by jí hrozilo vězení a dětem ústav…

 

Olga Petersen, poslankyně hamburského parlamentu, uprchla do Ruska ze strachu z pronásledování. V rozhovoru pro deník Bild bývalá členka AfD uvedla, že jí německé úřady plánují odebrat její děti kvůli její údajné podpoře prezidenta Putina.

Petersenová minulý měsíc narychlo opustila Hamburk se svými dětmi. Několik týdnů před jejím zmizením ji AfD vyhodila ze strany poté, co v březnu odcestovala do Ruska jako volební pozorovatelka. Poté řekla, že volby v Rusku jsou „demokratické a svobodné.“

Od té doby vyšlo najevo, že Petersenová odjela do Ruska se třemi ze svých čtyř dětí. Deníku Bild řekla, že utekla, aby udržela své děti v bezpečí. „Bez svých dětí už nevidím život.“

Hamburská vláda plánovala převést tři děti, které chodí na základní školu, do péče o mládež.

Vyjadřování podpory ruské vojenské operaci na Ukrajině je v Hamburku zakázáno. V květnu byl muž odsouzen ke třem letům vězení za sdílení „proruských myšlenek“ a za používání symbolu „Z“ na svém kanálu Telegram.

Pokud Petersenová skončí ve vězení, ztratí péči o své děti.

Přestože byla vyloučena z poslaneckého klubu AfD, je stále poslankyní v Hamburku a lidé pro ni mohli hlasovat v nedělních volbách. Deníku Bild řekla, že plánuje zůstat poslankyní hamburského parlamentu.

 

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

ZDROJ

zveřejněno: https://cz24.news/nemecka-politicka-prcha-do-ruska-ze-strachu-z-pronasledovani-chteji-mi-vzit-deti/

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Prozradila tu jedinou, křišťálově čistou pravdu. Podívejme se na mapu a máme jasno jak jsme kde volili. Konkrétně, podívejme se  na úspěšnost ANO, SPOLU a ostatních, dle volebních okrsků.  A je to jasné. Některým z nás se to nemusí líbit, ale opět to dopadlo jako vždycky :

Babišovo ANO volí celá Česká republika, od severu na jih, od východu na západ. Nikomu nikde nevadí nic z toho, co média omílají pořád dokola až do úplného zblbnutí. Nikomu to nevadí i kdyby se všichni pisálci  postavili na hlavu. Tečka.

Jak úspěšné budou všechny ostatní strany, hnutí a další uskupení rozhoduje Praha a Brno. Konkrétně Novodobí pražáci a brňáci.

,,Pražská a brněnská náplava" se vždy ve správnou chvíli zvedne z kancelářských židlí, hodí to tam a ukáže národu, že tu není jen od toho, aby vymýšlela všechna ta  blbá omezení a nařízení, ale je tak početná, že má sílu rozhodnout co, kdo, kde a jak! A Brusleskou pětku a svého nejlepšího a světového a blyštivého lííídra, (dokud se bude starat a dobře platit) nikomu nedá. Jsou to jejich zlatíčka a ta si musí chránit.

Říkejme si, analyzujme, hodnoťme čí nadávejme, prostě to takhle je a dokud budou tyhle ouřady tak to tak i zůstane! A Fiala to ví! A dělá pro to maximum! Buduje na plné pecky zbytečné kanceláře, pro další a další ouřady, dobře je platí a oni ho za to zbožňují.

Bruselskou pětku volí Praha, Brno a z nějakého důvodu i pohraničí  Moravy a Slovenka.

ANO bude líp - volí celá země.

Ostatní kandidující uskupení uspějí pouze tehdy, pokud Fialovi seberou prachy.

V případě Babiše mají smůlu, protože Babiš, na rozdíl od Fialy, prachům rozumí. Tomu je neseberou.

Tentokrát máme trochu kliku všichni, protože uspěl Turek a ten prachům rozumí také a na rozdíl do Fialy nechce Zelenej Úděl. V Bruselu toho moc nedokáže, ale jednou možná...

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

Neraď jim Vidláku ...

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo sledujete nejen hokej, ale i atletiku, jistě vám neušlo, že na ME v Římě mají medailovou žeň nikoliv Češi, ale Švýcaři. Jen za poslední dva dny nejméně 3 zlaté:
- 200m mužiTimothé Mumenthaler, 21 let, student inženýrských věd (mikrotechnika) na EPFL Lausanne, narozený v Ženevě matce ze Senegalu
- 200m ženyMujinga Kambundji, 31 let, studentka ekonomických věd na privátní vysoké škole ekonomické PHW Bern, narozená v Bernu otci z Konga
- skok o tyči ženy, Angelica Moser, 26 let, studentka ekonomických věd na univerzitě v Bernu, narozená v Texasu

Jak vidno, kvalitní politický systém generuje ekonomickou atraktivitu, která přináší i úspěchy na poli sportovním.

A to byste nevěřili, ale i "domorodí" Švýcaři si svých "barevných" sportovců váží a jsou hrdi na jejich úspěchy.

mumenthaler

mujinga

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)

Prakticky o všem. O mezinárodních smlouvách, investicích i daních. O obchodních otázkách, migračních kvótách i o covidu. K tomu poslednímu tématu proběhlo tento víkend dokonce už 4. lidové hlasování, lidová iniciativa "Für Freiheit und körperliche Unversehrtheit" = "Pro svobodu a tělesnou integritu", neboli zkráceně “Stopp Impfpflicht” = "Zastav očkovací povinnost" byla však 74% hlasujících zamítnuta.

Na celostátní úrovni probíhají ve Švýcarsku lidová hlasování 4x ročně, zpravidla o 2-4 federálních tématech společně s kantonální problematikou. Většina hlasujících využívá možnosti spolehlivé korespondeční dopravy hlasovacích lístků poštou, popřípadě vhazují obálku do schránky na budově svého obecního úřadu, k urně je možné přijít osobně jen v neděli dopoledne.

9. června 2024 rozhodovali Švýcaři o 4 federálních tématech, třech lidových iniciativách a jedné aktualizaci zákona. Dvě iniciativy k zastropování rostoucích výdajů na zdravotní pojištění byly zamítnuty. Zákon podporující investice do obnovitelných zdrojů byl přijat. Přehledné výsledky hlasování najdete zde.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

o vlastnictví zavíracích nožíků ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Marco Odermatt je současný fenomén sjezdového lyžování, olympijský vítěz a dvojnásobný světový šampión v obřím slalomu a sjezdu.

Roger Federer a Martina Hingis (z Košic a Rožnova pod Radhoštěm) bohužel už patří do historie.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Národní hrdost, technologická suverenita, růst investic a nižší daně.

Jana Bobošíková v Aby bylo jasno -    https://www.youtube.com/watch?v=sQc1zNt-jWU

Jj, to jsou ti zelení mužíčci bojující polními lopatkami a na živu se držící vysokou spotřebou vodky :-) A tak zatímco Rusko roste a posiluje, Evropa se propadá do chudoby.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Výsledky eurovoleb jsou čerstvé a reakce na ně doslova šokující. Kde kdo rozebírá vzestupy a pády jednotlivců i stran a nestačíme si divit, jakým směrem se řada úvah ubírá. Jisté je, že nejsilnějším tématem byl Green Deal a nikoliv Ukrajina. Tedy aspoň u nás. V Západní Evropě došlo k částečnému zemětřesení, především ve Francii a Německu posílila opozice natolik, že se aktuálními staly předčasné parlamentní volby. K závažným přesunům voličů však došlo i jinde a důvodem může být jak zelené šílenství, tak i ekonomické problémy, pokračující migrace a odpor k válečným náladám. Život v Evropě se skutečně mění k horšímu, mladá generace hloupne i leniví a jí uznávané hodnoty se posouvají mimo chápání té starší.

  U nás těch změn v uvažování zase tak moc není. Zvítězily prounijní strany. Jediná SPD vystupující veřejně proti existenci EU, respektive volající po referendu o našem zůstávání v ní, ve volbách skončila poslední mezi těmi, kteří do Evropského parlamentu pronikli. To naznačuje, že u nás lidé i díky obrovské mediální masáži považují EU za potřebnou. Proč, když nás stahuje ke dnu svým přístupem k státům bývalého Východního bloku, to nám není úplně jasné, ale je tomu tak. Máme vládu, respektive už třetí v řadě za sebou, které se plně podřizují bruselsko-německému diktátu a absolutně nerespektují a neobhajují naše zájmy. Nejdražší elektřina, vysoká inflace a obrovský růst cen úplně všeho, co potřebujeme k životu, zvyšující se daně, hysterická podpora nacismem prostoupené Ukrajiny, u předešlé  vlády i převzetí covidové strategie Big Pharmy, následné plánované předání moci nad naším zdravím organizaci WHO, nekritický přístup ke Green Dealu, klesající úroveň školství, zdravotnictví, nic z toho nepřesvědčilo většinu voličů ke změně myšlení. ANO, ODS, Top 09, KDU-ČSL, STAN i Piráti se i přes nepatrné ztráty udrželi a ovládli volby, přestože nesou na propadu ČR zásadní a nezpochybnitelnou vinu.

  Ani dva další úspěšné subjekty nejdou proti existenci EU. Kateřina Konečná po celou dobu své práce v Evropském parlamentu zastává eurounijní názory a hlasitou kritikou k dění v Bruselu a k naší vládě se prezentuje až v posledním roku a půl. Nicméně její hlasování v Bruselu občas koliduje s tím, jak vystupovala u nás. Samozřejmě se prosadila díky ostrému jazyku a vcelku logickým úvahám. Jí vedené sdružení Stačilo je trochu účelové, v parlamentních volbách by těžko uspělo, ale má na čem stavět a bude důležité, kudy se bude ubírat dále. Pokud mělo splnit udržení se Konečné v EP a další mandát je bonusem, povedlo se, ale pro Českou republiku je důležitější to, co se bude dít v našich volbách. Pokud Konečná zmizí v Bruselu a aktivitou budou muset hýřit jen zbylí čelní představitelé Stačilo, může dojít k zapomnění na tento projekt. Je to jen na nich.

  Přísaha a Motoristé, respektive Filip Turek, se stali cílem hejtů jak provládních, tak i opozičních příznivců. A to opět až hysterických. Turek je mladý, v politice neotlučený, v pozadí má trochu kontroverzního miliardáře Richarda Chlada, což je pro jedny pozitivum, pro druhé rudým hadrem vzbuzujícím emoce. I Turek se k existenci EU vyjadřuje přívětivě, ovšem s velmi kritickými názory nešetří. To z něj udělalo skokana voleb a nyní bude důležité, jak s tím naloží. Jeho kritici podledli vlně pomluv ze strany vládní Pětikoalice, z nichž nejaktivnější byli a budou STAN, kterým Nerudová dělala ostudu a likvidovala preference. Turek by se nyní měl uklidnit, nabrat trochu skromnosti a pokory, pokračovat v práci na likvidaci Green Dealu a obohatit svůj repertoár o další tažení proti bruselským nesmyslům. A rozhodně mu nepomůže sbližování s ODS, měl by názorově inklinovat spíše k SPD. Protože pokud to neudělá, budou v parlamentních volbách Přísaha s Motoristy mimo Sněmovnu. Navíc bez aktivity na komunální úrovni nebudou nikdy silnou politickou pákou na parlamentní elitu. Přitom především ve městech částečně ovládaných Piráty či Zelenými mají práce dost a likvidace Hřiba a jemu podobných je žádoucí.

   K eurovolbám už se vracet moc nechceme. Bude důležité vnímat přerozdělení křesel a sil, sledovat další vývoj a soustředit se na domácí scénu. Tady žijeme a tady musíme být slyšet, jsme li nespokojeni. Turek, Konečná a pár dalších mohou ukázat, šlo li jim o dobré bydlo, nebo budou li pracovat tvrdě a v zájmu občanů České republiky. Dejme jim čas a klid. To důležité se bude dít zde a Fiala & spol. nesmějí mít pocit, že jsou všemocní a nepostradatelní.

Jindřich Kulhavý   12. 06 2024

www.inadhled.live   
 

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Ultrazelená strana VOLT je v Parlamentu EU. Zvolili ji zelení šílenci zemí EU –Holandsko dokonce 3 posrance, Německo –prozatím –pouze jednoho.

Jak je strana charakterizována?

Damian Freiherr von Boeselager je jedním z volených zástupců. Bankéřův syn byl prvním spolkovým předsedou strany. Podle Wikipedie před svou politickou kariérou pracoval jako manažerský konzultant. Oblíbená práce ve Volt.  Její příslušníci každopádně pocházejí především z vyšší střední třídy. Váš vlastní blahobyt  je zajištěn a tak je  snazší apelovat na společnost, aby se vzdala snahy o blahobyt.“

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

chlastají whisky v soukromém tryskáči

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejde tolerovat. Jandejsek žene Petra Fialu k soudu. Slova o Kremlu ho mohou vyjít draho. Měl by se omluvit a zaplatit více než půl milionu korun. Šéfa vládního kabinetu a ODS žaluje bývalý prezident Agrární komory ČR a významný český producent potravin Zdeněk Jandejsek. Parlamentní Listy.cz mají text žaloby k dispozici. Vyplývá z ní, že premiér a další představitelé ODS budou muset vypovídat u soudu. A předsedu vlády by to mohlo stát více než půl milionu korun.

Tož jsem zvědavý, jak se s tím naše soudy poperou. Při dnešním uplatňování dvojího kilometru přece nejde jen tak žalovat nejlepšího premíéra všech dob :-)

Celý článek - https://www.parlamentnilisty.cz/politika/vlada/-Nejde-tolerovat-Jandejsek-zene-Petra-Fialu-k-soudu-Slova-o-Kremlu-ho-mohou-vyjit-draho-756520

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)