Foltýnovská hodnota

Autor

Bůh je mi svědek, že jsem nechtěl. Bral jsem to tak, že všichni už vědí, co je Foltýn za tupý zelený lampasácký debil, že si už skoro každý poslechl jeho přednášku ve Slavonicích, kde představil svůj koncept strategické komunikace a vlastně jsem si jen přál, aby dál mluvil, protože každý jeho rozhovor ubere Pětikolce další procentíčko v příštích volbách.

Hele, ale on se normálně překonává. Vlezl do dalšího pořadu a tam své strategicky exkomunikátorské myšlenky ještě rozvinul. Video lítá po sociálních sítích a během několika dní se dostane všude. Foltýn v něm vysvětluje, že samozřejmě ví, že strategická komunikace musí být pozitivní, ale to neplatí pro lidi, kteří už natolik podlehli dezinformacím, že s nimi není možná diskuse. Tito lidé, podle Foltýna, jsou sice (bohužel) občany našeho státu, ale jsou to svině, protože adorují ruský režim a staví se proti hodnotám, na kterých náš stát stojí.

Samozřejmě nijak nevysvětlil, jaké hodnoty to jsou. Jen na něm bylo vidět, že jsou to pro něj spojité nádoby. Kdo neuznává naše hodnoty, ten adoruje Rusko. Kdo adoruje Rusko, ten je pokřivený charakter a je to svině. Čili je možné udělat foltýnovskou zkratku. Kdo není nadšený z naší eurohodnotné a pravdoláskařské vlády, ten obdivuje Putina a tím pádem je svině.

Hrdě se k tomu hlásím. Neuznávám hodnoty, na kterých stojí tento stát. A narozdíl od Foltýna je dokážu i vyjmenovat.

Ne, fakt nehodlám tleskat tomu, že vybuchnou Nordstrýmy a všichni unisono hýkali, že si je Rusko odpálilo samo a kdo tvrdil něco jiného, byl Putinovec, dezolát, nepřítel státu a Fialajugend na takové podávala trestní oznámení. A pak najednou začali západní novináři ukazovat na Ukrajinu a teď dokonce Německo vydalo zatykač na ukrajinského potápěče, který s tím měl co do činění. Cemper samozřejmě doteď mluví o tom, že to možná udělalo Rusko a svůj dávný faktčeking považuje za spravedlivý, protože byl protiruský.

Nikdo se neomluvil… Nikdo neřekl, že se spletl, nikdo neřekl, že dezoláti měli alespoň jednou trochu pravdu. Ne, všechno pokračovalo beze změny dál. Neznamenalo to nic. Ukrajina je pořád nejdemokratičtější a nejlepšíé spojenec, i když zničila Německu kritickou infrastrukturu, a Rusko je pořád zlý nepřítel, i když dál dodává plyn přesně jako hodinky. Sorry, tupý zelený lampasácký debile, o takovou hodnotu ti fakt nestojím.

Stejně tak nestojím o senilního amerického prezidenta, o kterém naše českotelevizní hydra tvrdila, jaký to je velký státník. Pamatuju si, jak lepšolidé označovali videa s Bidenem zdravícím jeřáb za fejky a požadovali naše umlčení, protože nahráváme ruské propagandě. Pak najednou přišel živý rozhovor a bylo po žížalkách. Najednou měli dezoláti tak moc pravdu, že byl Biden odejít. A Kamala Harrisová ani nemusela projít primárkami. Prostě někdo rozhodl a miliony Demokratů se s tím smířily. Super hodnota, na které stojíme.

Mimochodem… děkuji Petru Holcovi za jeho vyjádření k projektu Nekrm hydru a já rovněž přeji Noře Fridrichové nějaký pěkný pořad na TV Barandov. Děkuji také Zdeňku Koudelkovi za první právní rozbor našeho počinu. Objeví se v sekci „blog“ na webu Nekrm hydru. Kdo by si ho chtěl přečíst hned, je k dispozici na Litterate.

Pojďme dál…

Nejprve musel kandidovat Biden, protože Kamala nebyla oblíbená, ale pak se lusklo prsty a její obliba prý trhá rekordy. Ty stejné agentury, které jasně ukazovaly, že Biden je nepostradatelný, najednou ukazují, že neviditelná Kamala je hvězda první velikosti. A Trump je najednou starý… a šišlá. Říkali to odborníci v České televizi. Sorry, Otíku, ale tuhle hodnotu také neberu a fakt nechci, aby na takových lžích stál náš stát.

Rovněž nestojím o hodnoty, podle kterých náš vrchní Signalista lhal o svém vládnutí jako když tiskne. Porušil takřka všechny předvolební sliby, zvýšil daně, způsobil třicetiprocentní inflaci a ještě si platí reklamu, která lže lidem do očí, jak se mají dobře. Další Foltýnovská hodnota, na které stojí náš stát?

Nebo náš stát stojí na tom, že eurokomisaři posílají už dopředu dopis Elonu Muskovi a varují ho před zveřejněním jeho rozhovoru s Trumpem na Twitteru? Nebo stojí na tom, že policie pochybila při zásahu na filozofické fakultě, Rakušan lhal jako když tiskne, ale je to v pořádku, protože vyvěsil Putina v pytli na mrtvoly? (Mimochodem… Putin pořád žije, i když mu kazašské stepní orákulum věštilo rakovinu a brzkou smrt).

Co jsou ty hodnoty, na kterých stojí náš stát? A nech si kecy o demokracii pro sebe, lampasáku! Od doby, kdy se Fiala stal premiérem, tak je to tady všechno jedna velká lež okořeněná Havlem. Lhali jste o tom, jak Rusové bojují pomocí polních lopatek. Ty sám jsi tvrdil, že Rusko lze teď porazit mimořádně levně, Uršulka mluvila o čipech z praček… Rakušan měl krypťák s Redlem, Bartoš podělal digitalizaci, Válek neumí zařídit léky! Kde jsou ty hodnoty, na kterých stojí náš stát? Kdyby nás stát stál na nějakých pořádných hodnotách, tak by ses nikdy nemohl stát, strategickým exkomunikátorem.

A nebo je skvělou hodnotou to, že vojenská policie dostane větší pravomoci? Takové ausgerechnet potřebné pro mobilizaci… Na takových hodnotách to hodláte vybudovat? Na policejním státu? Na vojenské juntě?

Mimochodem… a co náš hloupý Honzejk a jeho výroky o rekreačním hajlování? Aha, na Ukrajině se také hajluje, takže v zájmu hodnot, na kterých stojí náš stát, budeme hajlování omlouvat a bagatelizovat, stejně jako ho omlouváme u všech památníků Stěpana Bandery. Tohle nedělají ani Poláci, takže si, Foltýne, uvědom, že to, na čem chceš náš stát postavit, jsou především hovnoty.

Na Hradě sedí kariérní komouš, který vždycky věděl, odkud vítr vane a jeho jediná hodnota byla, vlézt včas do správné řiti. A to je přesně ta skutečná hodnota, na které to všechno stojí. Nějak nedokážu vidět jinou hodnotu. Vidím jen tupého zeleného lampasáckého debila, který mluví o sviních, protože mu došly argumenty. Mluví o tom, že se s lidmi nedá diskutovat… ano, on to nedokáže, protože kdykoliv přijde s plnou hubou evropských hodnot, připomenou mu to, co jsem napsal výše a on nemá argumenty. Kde by je taky vzal?

A co udělá libtard, když nemá argumenty? Začne sprostě nadávat. Začne mluvit o sviních. Stačí se podívat na diskusi pod mým twitterovým účtem. Už celé týdny jsem tam nezaznamenal jediný slušný protiargument. Jen tříkající žluč a sprostotu. Ano, takhle to Foltýna také naučili. Když v diskusi narazíš na někoho, kdo umí argumentovat, řekni o něm, že se s ním nedá diskutovat. Ano, nedá, protože jsi tupá vojenská guma a máš v hlavě průvan. Churchill byl schopen diskutovat s kýmkoliv. Dokonce i ten Kotrba alespoň argumentuje.

Ale každý nemůže být Churchillem nebo Kotrbou, že? Někomu je souzeno být jen strategickým exkomunikátorem Foltýnem

Ale jinak, Foltýne, pokračuj, pokračuj. Každý tvůj rozhovor ničí vládu v přímém přenosu. A tu vaši hlásnou troubu, tu nakonec také vyhladovíme.

Bruselu písek, České televizi hnůj a Foltýnovi co nejširší prostor v médiích! Jak řekl Ivo Budil, lepší Marii Antoinettu jsme si nemohli přát.

Bastila je nedaleko.

 

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (387 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Otakar Foltýn v akci.

Foltýnovská hodnota aneb Fanatičtí hlupáci kteří nás cenzurují a nazývají nás svině 

Banderovský trojzubec a českoukrajinská vlajka jako nové státní symboly na uniformách nejvyšších státních a armádních představitelů. A tito fanatičtí hlupáci nás budou cenzurovat a nazývat že jsme svině !!!

foltyn trojzubec

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (127 hlasů)

To je tak, když se k veslu dostanou primitivové, kteří primitivním jazykem promlouvají k primitivům, kteří jim za to tleskají...

Průměrný počet slepic: 4.7 (129 hlasů)

...Podle německých vyšetřovatelů vyhodili plynovod Nord Stream do vzduchu dva ukrajinští potápěči. Co myslíte, přijdou si pro nejvyšší české vyznamenání v neoprenu?

Ale že jsou ti kluci ukrajinští ale gerojové, že? Pravda a láska nám dva roky vysvětlovala, že odpálit trubky v šedesátimetrové hloubce, to chce speciální vybavení, které má jen několik států na světě, a protože USA jsou vždycky ti hodní, mohli to udělat jedině zlotřilí Rusové. A dneska to vypadá, že si stačí pronajmout jachtičku, rekreačně si zapotápět a je to. Tedy… pokud jste neohrožený Ukrajinec. Miluju ty dnešní mediální narativy.

Já bych těm potápěčům doporučil, je-li jim život milý, aby podplavali Dněpr a utekli do Ruska. Myslím, že Putin jim tu medaili připne. Jednak Němci platí za plyn pořád, i když ho neodebrali, protože tak je to ve smlouvě, jednak nedostatek plynu způsobil zdražení energií, což způsobilo zdražení dusíkatých látek, což způsobilo zdražení trhavin, což způsobilo zdražení granátů… stačí mě libtardi sledovat?

Jinými slovy, k ukrajinské porážce nejvíce přispěli sami Ukrajinci, protože sankce k ničemu nebyly a granáty jsou kvůli sankcím strašně drahé. Já myslím, že to je nejméně na Suvorovovu medaili a kašpárkovsou čepici k tomu. Jak velký blbec musíte být, abyste si sám zničil svou válečnou výrobu, že?

Premiér Fiala oznámil konec vládní dovolené a slíbil, že posune zemi zase vpřed. Není to šíření poplašné zprávy?

Nemohli bychom se vládě složit na nějakou další dovolenou? Vždyť tady mají Foltýna. Ten jim to ohlídá. Fiala ať zase odjede do Chorvatska a chodí si tam půjčovat nějaké knížky. Při trošce štěstí by na něj mohl spadnout regál...

autor Marek Stoniš https://cz24.news/vidlak-ale-ze-jsou-ti-ukrajinci-gerojove-co/

Zdroj https://denik.to/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (145 hlasů)

Americký investigativní novinář Seymour Hersh se proslavil odhalováním utajovaných skutečností a kauz, které měly významný dopad na politiku Spojených států a světové dění. Hersh je známý tím, že získává informace prostřednictvím široké sítě důvěrných zdrojů, často z vládních a vojenských kruhů, a to díky své dlouholeté novinářské kariéře a reputaci. Již 8. února 2023 popsal ve svém článku "Jak Amerika zlikvidovala plynovod Nord Stream" velmi detailně jak celá akce proběhla.  Tam bych hledal pravdu. Ne v těch báchorkách, které se nyní vyrojily. Myslím, že je to zapotřebí znovu připomenout, jeho dlouhý článek jsem výrazně zkrátil. Tady je:

 
PLÁNOVÁNÍ
Potápěčské a záchranné centrum amerického námořnictva najdete ve venkovském Panama City, nyní vzkvétajícím letovisku v jihozápadní části Panhandle na Floridě. Komplex centra je stejně nenápadný jako jeho umístění - šedivá betonová stavba z doby po druhé světové válce, která má vzhled střední školy. Středisko už desítky let školí vysoce kvalifikované hlubinné potápěče, kteří se kdysi přidělovali k americkým vojenským jednotkám po celém světě a jsou schopni potápění do velkých hloubek, aby mohli dělat dobré věci - používat výbušniny C4 k čištění přístavů a pláží od trosek a nevybuchlé munice - i ty špatné, jako je vyhazování do vzduchu cizích ropných plošin, znečišťování přívodních ventilů podmořských elektráren nebo ničení zdymadel na důležitých lodních kanálech. Středisko v Panama City, které se pyšní druhým největším krytým bazénem v Americe, bylo ideálním místem pro nábor nejlepších a nejmlčenlivějších absolventů potápěčské školy, kteří loni v létě úspěšně vykonali to, k čemu byli pověřeni a co se odehrálo 90 m pod hladinou Baltského moře - zničení plynovodů Nord Stream.


Předloni v červnu potápěči námořnictva, operující pod rouškou široce medializovaného cvičení NATO, známého jako BALTOPS 22, nastražili dálkově spouštěné výbušniny, které o tři měsíce později zničily tři ze čtyř plynovodů Nord Stream, jak tvrdí zdroj přímo obeznámený s operačním plánováním.

Dva z plynovodů, které byly známé pod souhrnným názvem Nord Stream 1, dodávaly Německu a velké části západní Evropy levný ruský zemní plyn po více než deset let. Druhá dvojice plynovodů, nazvaná Nord Stream 2, byla postavena, ale ještě nebyla v provozu. Prezident Biden viděl v plynovodech prostředek, jak může Vladimir Putin využít zemní plyn pro své politické a územní ambice.
Bidenovo rozhodnutí sabotovat ropovody přišlo po více než devíti měsících přísně tajných debat ve washingtonské komunitě národní bezpečnosti o tom, jak nejlépe dosáhnout tohoto cíle. Po většinu této doby se neřešilo, zda misi provést, ale jak ji provést a především utajit a kdo bude za ni zodpovědný. Existoval zásadní byrokratický důvod, proč se spoléhat na absolventy tvrdé potápěčské školy centra v Panama City. Potápěči byli pouze příslušníky námořnictva, nikoliv amerického velitelství speciálních sil, jehož tajné operace musí být hlášeny Kongresu a musí být o nich předem informováno vedení Senátu a Sněmovny reprezentantů. Bidenova administrativa dělala vše pro to, aby se vyhnula únikům informací, protože plánování probíhalo koncem roku 2021 a v prvních měsících roku 2022.
 
V prosinci 2021, dva měsíce předtím, než na Ukrajinu vjely první ruské tanky, svolal Jake Sullivan schůzku nově vytvořené pracovní skupiny - mužů a žen ze sboru náčelníků štábů, CIA a ministerstev zahraničí a financí - a požádal je o doporučení, jak reagovat na blížící se Putinovu invazi. Podle zdroje přímo obeznámeného s procesem bylo účastníkům jasné, že Sullivan měl v úmyslu, aby skupina přišla s plánem na zničení obou plynovodů Nord Stream - s tím, že plní přání prezidenta.
Během několika následujících schůzek účastníci debatovali o možnostech útoku. Námořnictvo navrhovalo použít k přímému útoku na plynovod nově spuštěnou ponorku. Letectvo diskutovalo o svržení bomb se zpožděnými rozbuškami, které by bylo možné odpálit na dálku. CIA tvrdila, že ať už se provede cokoli, musí to být tajné. Všichni zúčastnění chápali, co je v sázce. "Tohle není žádná dětská záležitost," řekl zdroj. Pokud by bylo možné útok vystopovat až do Spojených států, bylo by jej možné označit za amerocký " válečný akt".
OPERACE
Norsko bylo ideálním místem pro základnu mise. V té době byl  vrchním velitelem NATO Jens Stoltenberg, přesvědčený antikomunista, který byl osm let norským premiérem, než se v roce 2014 s americkou podporou přesunul do své vysoké funkce v NATO. Byl zastáncem tvrdého postoje ke všemu, co se týká Putina a Ruska, který spolupracoval s americkou zpravodajskou komunitou již od vietnamské války.
Plánovači ve Washingtonu věděli, že se musí vydat do Norska. "Nenáviděli Rusy a norské námořnictvo bylo plné vynikajících námořníků a potápěčů, kteří měli po generace zkušenosti s vysoce výnosným hlubinným průzkumem ropy a plynu," uvedl zdroj. Také se jim dalo věřit, že misi udrží v tajnosti. Norové měli i jiné zájmy. Zničení Nord Streamu by Norsku umožnilo prodávat do Evropy mnohem více vlastního zemního plynu.
Někdy v březnu odletělo několik členů týmu do Norska, aby se setkali s norskou tajnou službou a námořnictvem. Jednou z klíčových otázek bylo, kde přesně v Baltském moři je nejlepší umístit výbušniny. Plynovody Nord Stream 1 a 2, každý se dvěma sadami potrubí, dělilo po většinu cesty jen něco málo přes kilometr, když směřovaly do přístavu Greifswald na dalekém severovýchodě Německa. Norské námořnictvo rychle našlo správné místo, a to v mělkých vodách Baltského moře několik kilometrů od dánského ostrova Bornholm. Potrubí vedlo více než kilometr od sebe podél mořského dna, které bylo hluboké pouhých 90 m. To by bylo v dosahu potápěčů, kteří by se z norského minolovky třídy Alta potápěli ke čtyřem potrubím s betonovými ochrannými kryty a umístili na ně tvarované nálože C4.
V tomto okamžiku opět vstoupila do hry obskurní skupina námořnictva pro hloubkové potápění v Panama City. Hlubinné školy v Panama City, jejichž frekventanti se účastnili Ivy Bells. "Nejlepší potápěči s kvalifikací pro hloubkové potápění tvoří úzkou komunitu a pro tuto operaci se rekrutují jen ti nejlepší, kterým se řekne, aby byli připraveni na předvolání do CIA ve Washingtonu," uvedl zdroj.
Norové a Američané měli místo i operativce, ale existovala ještě jedna obava: jakákoli neobvyklá podmořská aktivita ve vodách u Bornholmu by mohla přitáhnout pozornost švédského nebo dánského námořnictva, které by ji mohly nahlásit. Norové se připojili k Američanům a trvali na tom, že někteří vysocí úředníci v Dánsku a Švédsku musí být obecně informováni o možné potápěčské aktivitě v oblasti.
Norové byli klíčem k vyřešení dalších překážek. Bylo známo, že ruské námořnictvo disponuje sledovací technologií schopnou odhalit a spustit podmořské miny. Americká výbušná zařízení bylo třeba zamaskovat tak, aby se ruskému systému jevila jako součást přírodního pozadí - což vyžadovalo přizpůsobení specifické salinitě vody. Norové měli řešení. Norové měli také řešení zásadní otázky, kdy by se operace měla uskutečnit. Již 21 let sponzoruje americká šestá flotila, jejíž vlajková loď sídlí v italské Gaetě jižně od Říma, každý červen velké cvičení NATO v Baltském moři, kterého se účastní desítky spojeneckých lodí z celého regionu. Tehdejší cvičení, které se konalo v červnu 2022,  bylo známé pod názvem  BALTOPS 22. Norové navrhli, že to bude ideální zástěrka pro nastražení min. Bylo to užitečné cvičení a zároveň důmyslné krytí. Chlapci z Panama City by udělali svou práci a výbušniny C4 by byly na místě do konce BALTOPS22, s připojeným 48hodinovým časovačem. Všichni Američané a Norové by byli do prvního výbuchu dávno pryč.
Dny se odpočítávaly. "Hodiny tikaly a my jsme se blížili ke splnění mise," řekl zdroj.

A pak: Washington si to rozmyslel. Bomby by byly nastraženy ještě během BALTOPS, ale Bílý dům se obával, že dvoudenní lhůta pro jejich odpálení by byla příliš blízko konci cvičení a bylo by zřejmé, že se na něm podílela Amerika. Místo toho měl Bílý dům nový požadavek: "Mohli by hoši v terénu přijít na nějaký způsob, jak potrubí vyhodit do povětří později na povel?". Některé členy plánovacího týmu prezidentova zdánlivá nerozhodnost rozzlobila a frustrovala. Potápěči v Panamě opakovaně nacvičovali nastražení C4 na potrubí, jak to bude během BALTOPSu, ale nyní musel tým v Norsku vymyslet způsob, jak dát Bidenovi to, co chtěl - možnost vydat úspěšný rozkaz k provedení v době, kterou si sám zvolí.
Američané pracující v Norsku poslušně začali pracovat na novém problému - jak na Bidenův příkaz dálkově odpálit výbušninu C4. Byl to mnohem náročnější úkol, než si ti ve Washingtonu uvědomovali. Tým v Norsku nemohl vědět, kdy prezident stiskne tlačítko. Bude to za několik týdnů, za mnoho měsíců, za půl roku nebo déle?

Trhaviny C4 připojené k potrubí by se aktivovaly pomocí sonarové bóje, kterou by shodilo letadlo, ale postup by zahrnoval nejmodernější technologii zpracování signálu. Jakmile by byla zařízení se zpožděným časováním připevněná k jakémukoli ze čtyř potrubí, mohla by být náhodně spuštěna složitou směsicí zvuků oceánského pozadí v celém silně frekventovaném Baltském moři - od blízkých i vzdálených lodí, podmořských vrtů, seismických událostí, vln a dokonce i mořských živočichů. Aby se tomu předešlo, sonarová bóje by po umístění na místo vydávala sekvenci jedinečných nízkofrekvenčních tónů - podobně jako je vydává flétna nebo klavír - které by časovací zařízení rozpoznalo a po předem nastaveném hodinovém zpoždění by aktivovalo výbušniny.

Dne 26. září 2022 uskutečnilo pozorovací letadlo P8 norského námořnictva zdánlivě rutinní let a shodilo sonarovou bóji. Signál se šířil pod vodou, nejprve do Nord Stream 2 a poté do Nord Stream 1. O několik hodin později došlo k odpálení vysoce výkonné výbušniny C4 a tři ze čtyř potrubí byla vyřazena z provozu. Během několika minut bylo možné na vodní hladině pozorovat šířící se gejzíry metanu, který unikal ze zničených potrubí, a svět se dozvěděl, že se stalo něco nevratného.
Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

je přerušeni Nordstreamu vratné. Našel jsem na ruském internetu názor, že by se dalo napravit. Sice s vysokými náklady a nebylo by to za 14 dní. Ale pokud jsem hledal na německých zdrojích, nikdo to nechce dovolit. To ostatně tvrdí i oficiální zdroje RF. Nejpravděpodobnější mi (nejsem odborník!) připadá teorie Seymoura Hersche. Protože řeší potřeby a přání všech zúčastněných stran.

Komu ku prospěchu...

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Všichni víme, že rčení „pozdě bycha honiti“ vypovídá o situaci, kdy je bohužel na některé věci v našem životě pozdě, kdy se události, které se již odehrály, nedají odestát, ani vzít zpátky. Jak se říká lidově, je to tu všechno jako u blbejch.

Vidlák dnes opět vyjmenoval výčet nedávných událostí. Je jich hodně! A to jsou jen ty nejhlavnější. Ve skutečnoti ten výčet je daleko rozsáhlejší. Blbé je, že vše co sepsal se stalo tak, jak to popisuje. Včetně konstatování o Fotýnovi, který se normálně překonává. Nevím jestli je na místě použít slovo normálně. Normální to rozhodně není. Normální to co Foltýn provádí být ani být nemůže.  Zdá se , že ani on není normální. Je výjimečný. V čem si dosaďte každý jak uznáte. Vidlák má v tom co píše pravdu! To je jedna strana současnosti. Všeho toho co se děje a kam to spěje.

Na druhé straně všechno co se stalo vypovídá něco o nás všech, úplně všech, co tady žijeme. Nejen o nás všech co  tady pracujeme, platíme daně a chodíme k volbám. Nejen o nás, kteří jsme se navíc někdy postavili do houfu co protestoval na Václaváku. Nejdřív jsme zaplnili zhruba půlku, poton čtvrtku, potom to byl už jen hlouček a nakonec nepřišel nikdo. Nelze to přehlédnout. 

 I u voleb nás bylo vždy méně než mohlo být.  Nesouhlas na hlasovacím lístku, myšleno nesouhlas s tím co se chystá, nesouhlas s tím co nás čeká, nesouhlas s tím co přijde, nás do uren hodilo vždy méně, než bylo potřeba, než stačilo, aby se cokoli mohlo změnit. Výsledek každých voleb dává odpověď a dává vysvětlení proč to zase tak dopadlo se vším co dnes, po kolikáté už, sepsal Vidlák.  Se vším, na čem dnes stojí politika tohoto (našeho) státu.

Podívejme se na čísla. Jsou dostupná zde: https://www.volby.cz

Podívejme se na součet hlasů, kterými jsme zvolili to co teď máme. Největší podíl na výsledku vždy neseme my pražáci, převážně mladí, proevropští, novodobí pražáci. Nejsme sami, podívejme se jak volili brňáci. Stejně mladí, stejně proevropští, navíc disponující ohromnou zásobárnou levicových kandidátů na všechny možné volené funkce. Podívejme se kolik neschopných vládců jsme vyšťourali a volili po celé republice, aby bylo možné sestavit Bruselskou pětku. Podívejme se kolik voličů, i po tom všem co už se stalo, stále (a nikdy jinak) miluje levici! Milují všechny formy a podoby levice přesto, že už je stokrát prokázáno, že levicové špičky, kdekoliv na světě, jsou k vládnutí nepoužitelné a nevhodné.  Fico, je výjimka co potvrzuje pravidlo, je to solitair! Podívejme se s jakou převahou jsme poslali do prezidentského křesla Petra Pavla, získal celý milión, jednička a šest nul voličů navíc = 1 000 000 hlasů navíc!!! Podívejme se koho jsme nedávno opět poslali do Bruselu. Podívejme se , kolik „Čerpaček" jsme během krátké doby nechali bez povšimnutí vzniknout a kolik z nás, kteří tady žijeme, v nich teď působí. Podívejme se kolik lidí má dodnes jako svůj hlavní zdroj informací výhradně libtardí sdělovací prostředky.

Dokud se někomu, myšleno nějaké politické straně s nějakým schopný lídrem co umí získat autoritu, nepodaří oslovit potřebný počet voličů, zejména těch pražských a brněnských, zůstane a bude vše tak jako dosud. Protože tak to většina zdejších voličů pořád chce. Tak to skončí možná i přístě. Všechny ostatní plány a teorie jsou jen samé báchorky = narativy.

Jen tak bokem, zajímalo by mě, kolik lidí z těch co už poskytli Vidlákovi  email  má svojí adresu s koncovkou seznam.cz ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (82 hlasů)

nezdá se vám, že tady vytváříte pocit kolektivní viny nebo kolektivního obviňování. Váš přístup vede k tomu, že za chyby nebo špatné činy určité skupiny jsou obviňováni všichni členové dané společnosti nebo komunity, ať už jsou nebo nejsou za stav přímo zodpovědní. 

Ano naše společnost je v rozkladu, možná ještě ne tak, jako tomu je u národů dále na západ. V našich končinách ještě není všechno ztraceno, Maďarský národ se vzchopil, Slováci na tom pracují. Ve hře je spousta věcí. Pokud vyhraje Trump, stáhne USA z podpory Ukrajiny. Ukrajinu přenechá Evropě. Evropa není dostatečně silná, aby udržela Ukrajinu. Její prohra otřese Evropou. A to je naše příležitost. Možná bude stačit vítězství Babiše ve volbách, který není posedlý ideologií, aby jsme se přimknuli k Maďarsku a Slovensku. Aby jsme získali určitou autonomii na Bruselu. Otřesený Brusel nebude mít dost sil, aby naší vzpouru zpacifikoval. Ještě není všemu konec. Svět a Evropa jsou v pohybu a my patříme do regionu, který se probouzí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (94 hlasů)

- určitě se přikláním k vašemu názoru.

Průměrný počet slepic: 4.3 (42 hlasů)

můj volební hlas do Europarlamentu dostali Motoristé a Přísaha, tedy Filip Turek a Nikola Bartůšek. Ti se v Evropském parlamentu připojili k nové frakci Patrioti pro Evropu. Tu podporuje i Babišovo ANO. Uvidíme zda to tak i s tím ANO vydrží. Lidé - voliči, kteří pro Motoristy a Přísahu udělali totéž co já, dokázali, že jejich počet je větší než kdokoliv z průzkumníků čekal.

Přesto, podíl kolektivní viny na výsledku všech předcházejících voleb my pražáci beze sporu neseme značný. S tím už se nic nenadělá. To je to „Pozdě bycha honiti“. Doufám, že nejpozději při těch přespříštích volbách se to změní. Co popisujete, má šanci. Jednou k tomu dojde.  Nové strany a noví lídři se začínají objevovat a projevovat. Chce to čas.

Průměrný počet slepic: 3.8 (48 hlasů)

 I já odmítám "pocit kolektivní viny" vyjádřenou od Hosta který je ovlivněný z libtardy Pražáky. Česká Republika ale není jenom Praha. Fiala se dostal k moci s volebním podvodem Rychetského, s milión propadlými hlasy a hlavně s nehoráznými lži které použil a nadále používá. Žádný předvolební slib Fiala nedodržel, vše zkurvil, zadlužil náš národ až do druhého kolena a je jisté v příštích volbách že patologický lhář Fiala "bude odejíti". Babiš potvrdil s přidáním do stejné frakce v EU s maďarem Orbanem že není zaprodaný prounijský a proamerický darebák jako Fiala a že to míní vážně se záchranou naší české vlasti. Doporučil by jsem příteli Hoste, jakož i jiným čtenářům na V. Kydech aby jste si přečetli viz níže povzbudivý vzkaz pro nás Čechy od slovenského patriota pana Jozefa Kalavskeho ať nemáme strach s vládnoucí pětidemoliční čety a dokážeme porazit libtardy stejně úspěšně jako to dokázali naši slovenští bratři se zvolením Fica. Optimistický vzkaz slovenského patriota pana Jozefa Kalavského viz zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/index.php/comment/2160727#comment-2160727
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (42 hlasů)

Inzo, opravdu nechápu, proč si myslíte, že vítězství Ruska je v našem zájmu. Vidím to zcela obráceně. Jednak si myslím, že je velmi naivní předpokládat, že Trump nebude podporovat Ukrajinu. Pokud vím, on sám řekl, že nabídne Rusku mír a pokud Rusko nebude souhlasit, podporu Ukrajiny naopak navýší. Osobně se domnívám, že nikdo ani Trump sám neví, co vlastně bude dělat.

Pokud by Ukrajina padla a to nějak skutečně zásadně, čeká nás obrovská uprchlická vlna . Předpokládám, že vám Ukrajinci u nás jdou na nervy - no a pak byste to tu měl tuplovaně. Kromě toho, opravdu se nedomnívám, že sebevědomé Rusko s imperiálními ambicemi je něco, co by se nám líbilo, protože pak by to v postsovětském prostoru začalo být až příliš zajímavé. A silně pochybuji, že v takovém případě by Evropa pokorně sklonila hlavu a stala se opět ruským přítelem.

Co se otřesení Bruselu týče, je to zajímavá myšlenka, ale osobně se domnívám, že Bruselem nejvíce otřese to, až náklady greendealu ponesou chudší západoevropané. Bohužel, znamená to ještě pár let další ničení ekonomiky, ale nakonec to snad bude odpískáno, samozřejmě čím dřív tím lépe.

A co se týče vašeho obdivu k Orbánovi - víte, já si osobně nemyslím, že by byl zas tak dokonalý, jak jej vidí alternativa, to je ostatně vidět i na ekonomice, kde se mu zas tak moc nedaří. Do Maďarska jezdím celkem hodně, mám to tam rád, no a mohu vás ujistit, že místní pro něj zas tak nehorují - berou to tak, že je prostě jen lepší, než opozice, která je tragická (v podstatě je to jako u nás). Takže že by se maďarský národ nějak vzchopil, ať už tím myslíte cokoliv, bych měl docela dost pochybnosti. Oni prostě jen nevidí důvod, proč se míchat do ukrajinské války, kde se rvou slovani se slovany.

Pokud bychom se podívali na mnohem lépe řízenou východoevropskou zemi s fungující ekonomikou, tak je to Polsko. Co tam dokázali, to opravdu klobouk dolů. Ale chápu, že to se vám tolik nelíbí, protože je protiruské.

Průměrný počet slepic: 2.2 (42 hlasů)

Věřím tomu, že USA čeká na novou generaci politiků, kteří odpískají americké sny o jejich hegemonii, a pochopí že USA mohou být jedním z mnoha rovnocenných pólů tohoto světa. Samozřejmě nebude to za vlády Trumpa, jehož "Make America Great Again"  je jen jinou cestou jak opět opět obnovit otřesenou pozici hegemona. Jenže Západ dnes už tvoří méně 1/6 světové populace a méně než 50% světové ekonomiky. Dolar jako rezervní měna končí. Země BRICS+ jsou na vzestupu. A vítězství Ruska a jím vyvolaná krize Západu tento pozitivní proces jenom urychlí.
Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

nevím zda jste se seznámil s Orbánovou přednáškou na 33. letní svobodné univerzitě a studentském táboře Bálványos. Pokud ne, tak zde je rozcestník na tři části jejího překladu.
Mě dění v Maďarsku oslovilo a považuju ho za cestu hodnou následování. Proto v poslední době tady programově lobbuju za Orbána a za Maďarsko.
Chtěl jsem dát dohromady jakési porovnání našich a maďarských dějin, první část jsem zveřejnil tady:
ale zřejmě tohle zase lidi až tak neoslovuje, škoda času, tak budu hledat účinnější způsoby pro ten lobbing.
Ještě jeden odkaz na můj článeček z poslední doby na totéž téma - Husarský kousek: https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/dva-tisice#comment-2160583
Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Inzo, díky za ty odkazy, musím si to prostudovat a napíšu vám názor. Myslím, že pokoušet se o paralely mezi naší a maďarskou historií je dobrá věc, ale je to nesmírně náročné a chce to hodně znalostí. Rozhodně vám fandím, zkuste pokračovat, ale v té první části, kde jste rozebíral začátek dějin, sv.Štěpána atd. máte nějaké drobné chyby. Například - drobnost - proč my neměli krále a oni měli? Protože Ota III chtěl dát královský titul v roce 1000 východním vladařům, aby tak zvýšil svou prestiž, ale zatímco v Polsku a Maďarsku vládl silný vládce, u nás byla zrovna krize a nikdo výrazný tu nebyl. To byl důvod, proč jsme si na dědičného krále museli dalších 200 let počkat. Přesto si myslím, že pokud s nějakým národem jsme si opravdu kulturně hodně blízcí, tak jsou to spíše Rakušané a možná Bavoři, Maďaři už moc ne, i s ohledem na jejich hrůznou zkušenost s Turky atd. Kromě toho, oni byli tak trochu "kolonizátoři" (viz jejich snaha o pomaďarštění Slováků a dalších), což je něco, co my jsme nikdy nebyli. Takže i tato zkušenost nám chybí. No a v posledku, oni zažili Trianon, my ne, to je zásadní historický rozdíl. Ale fandím vám, pokračujte, rád si to přečtu a ten článek rozebírající Zikmunda je velmi dobrý, to je velmi opomíjená postava našich dějin, ten skutečně zdědil Karlovo vladařské nadání. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Inzo, už jsme o tom spolu debatovali. Já nevěřím na multipolární svět, který by byl jakousi harmonií, jak jsem pochopil z vašeho líčení. Zvláště ne za situace, kdy jeden velmi nacionalistický národ přesvědčený o svých právech a s velkou historií (Čína), bude mnohem silnější, než všichni ostatní. Osobně si myslím, že Západu to Číňané dají pěkně sežrat ( a my jsme Západ, ať se vám to líbí či nelíbí) a v Africe a jinde se budou chovat stejně, jako bývalí kolonizátoři - ostatně, někde už se tak chovají. Takže opravdu nevidím nic pozitivního na procesu, že Západ bude slabý. Jo, kdyby Čína či Indie, nebo dokonce Rusko, nabízeli vizi lepší, svobodnější, harmoničtější společnosti, to by byla jiná, ale to oni opravdu nenabízejí. Tím neříkám, že Západ je ideální, ale stále, pokud chcete individuální svobody, najdete je zde - přes všechnu tu bídu, co tu máme a kam to směřuje. Stejně vidím i BRICS - to je stejně jako EU spolek do dobrého počasí, ale mezi členy, především mezi Indií a Čínou, je tolik rozporů, že jakmile budou problém, celý spolek se rozpadne. A to nemluvím o tom, že jak bude Rusko slábnout, a ono bude, a Čína sílit, a ona bude, tak je velká otázka, komu nakonec, minimálně ekonomicky, bude patřit Sibiř. Prostě, Rusko se strašně bálo, že je Západ chce rozkouskovat a rozkradnout (což je dle mne nesmysl) a skončí to tím, že je vykradne Čína.

Průměrný počet slepic: 2.3 (19 hlasů)

Podle mého názoru se anglosaský svět vždy orientoval na strategii hry s nulovým součtem, mám-li získat výhodu bude to na úkor někoho jiného. Tak to fungovalo v období Pax Americana, kdy USA formovaly mezinárodní řád, s využitím institucí, jako jsou OSN, NATO, Mezinárodní měnový fond a Světová banka atd., které tuto strategii zajišťovaly. Vztahy v BRICS nebo SCO mnohem více využívají strategii Win-Win, společná akce přináší spravedlivější zisk všem zúčastněným stranám.
Představa multipolárního světa je založena na tom, že neexistuje žádná univerzální pravda, žádné vnitřní univerzální uspořádání státu, které by se mělo prosazovat na celé Zemi. Každý pól je suverénem v oblasti svého působení, to platí o ekonomickém uspořádání, náboženství, kultuře atp. Politika mezi póly je vytvářena dohodami, jednotlivé póly přirozeně vyvažují tendence některého z nich získat dominanci. Mezi póly neexistuje žádné trvalé spojenectví, pokud jednají společně proti některému z nich je to dáno jen tím, že to vyžaduje situace, když situace pomine, pomine i důvod pro dočasné spojenectví.
Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Víte Inzo, já se v historii celkem vyznám. To, co vy tu popisujete, nikdy nikde neexistovalo. Nikdy v historii nejednalo seskupení států dlouhodobě podle win-win strategie. Ať se bavíme o sumerských či třeba řeckých městských státech, nebo i těch mayských, o epoše helénismu a státech diadochů, o středověku či raném novověku, tak vždy, pokud byl svět multipolární, tak válčil kdekdo s kdekým, no a jakmile se jeden z těch relativně srovnatelných států vyšvihl, ihned začal budovat říši po dobrém či po zlém. Vy zjevně nemáte rád anglosasy, ale já se přiznám, že tak nějak nechápu, v čem jsou oni horší, než ostatní? Máte pocit, že Španělé či Portugalci se snad chovali jako kolonizátoři lépe? Nebo snad Rusové na Kavkaze - ti tam prováděli věci, vedle kterých jsou Angličané v Indii břídilové. Nebo Římané? A ostatně i ti Číňané sjednotili svou říši ohněm a mečem načtěte si metody prvního císaře. Takže nezlobte se, já na tohle nevěřím. BRICS bude existovat jako relativně férová platforma tak dlouho, dokud se to Číně bude hodit, dokud USA nezeslábne. Zatím ty státy spojuje jediné, odpor k hegemonovi. Co je bude spojovat potom?

Ovšem to nejdůležitější - my jsme Západ. Kulturně, zeměpisně, historicky. Jestli půjde Západ do kopru, my půjdeme s ním. A jakmile Západ zeslábne, naše životní úroveň se zhroutí. Takže radovat se z toho, to tak nějak nechápu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (13 hlasů)

Čína je v tomhle dost zajímavá. Její územní expanze nebyla nikdy vedena koloniálními výpady ale spíše sinizováním. V průběhu Zhengových mořeplaveb nekolonizovali dokonce ani africké pobřeží, pouze vedli obchod dokud to za vlády dynastie Ming neutli úplně což je z kulturně-ideologického hlediska ještě zajímavější.

Každopádně evropa si za svou šílenou současnou pozici může sama! (pokud by to snad pro někoho byla nějaká útěcha)

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

mě se libí koncept budoucího vývoje, který chystají v Maďarsku. Orbán o něm mluví zcela otevřeně. Myslím si, že Česko a Slovensko by měly akceptovat tento koncept. Můžeme vytvořit vzájemně sladěný region střední Evropy, který si v rámci EU zajistí jistou autonomii. Maďarská představa:
Pokud se podíváme na Asii a Čínu, musíme říci, že tam výchozí podmínky pro nás existují - protože jsme dostali nabídku z Číny. Dostali jsme maximální možnou nabídku a lepší už nedostaneme. To lze shrnout následovně: Čína je velmi daleko a členství Maďarska v Evropské unii je pro ni výhodou. Tím se liší od Američanů, kteří nám neustále říkají, že bychom z ní možná měli vystoupit. Číňané si myslí, že jsme na tom dobře - i když členství v EU je určitým omezením, protože nemůžeme provádět nezávislou obchodní politiku, protože členství v EU s sebou nese společnou obchodní politiku. Na to Číňané říkají, že bychom se měli vzájemně podílet na modernizaci. Samozřejmě, když lvi nabízejí pozvání myši, je třeba být vždy ve střehu, protože koneckonců záleží na realitě a relativní velikosti. Ale tato čínská nabídka podílet se na vzájemné modernizaci - oznámená během květnové návštěvy čínského prezidenta - znamená, že jsou ochotni investovat část svých zdrojů a rozvojových prostředků v Maďarsku a že jsou ochotni nabídnout nám možnosti účasti na čínském trhu.

Jak se budou vyvíjet vztahy mezi EU a Maďarskem, musíme považovat naše členství v EU za omezující podmínku? Podle mého názoru se západní část Evropské unie již nevrátí k modelu národního státu. Proto se bude i nadále pohybovat v pro nás neznámých vodách. Východní část Unie - jinými slovy my - si může svou podmínku národních států obhájit. Toho jsme schopni. Unie současnou válku prohrála. USA ji opustí. Evropa nemůže financovat válku, nemůže financovat obnovu Ukrajiny a nemůže financovat její chod.
Zatímco nás Ukrajina žádá o další půjčky, probíhají jednání o odpisu půjček, které si již dříve vzala. Dnes se věřitelé a Ukrajina dohadují, zda má splatit 20 nebo 60 procent dluhu, který si Ukrajona vzala. Taková je reálná situace. Jinými slovy, Evropská unie musí za toto vojenské dobrodružství zaplatit. Tato cena bude vysoká a bude mít na nás nepříznivý dopad. Důsledkem pro nás a pro Evropu - může být kompromisní stav, který Evropská unie uzná. Středoevropské země zůstanou v Evropské unii, ale zachovají si svůj charakter národních států a budou sledovat své vlastní zahraničněpolitické cíle. EU se to nemusí líbit, ale bude se s tím muset smířit - zejména proto, že počet takových zemí se bude zvyšovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Víte, mám-li být upřímný, vždy, když slyším o hledání třetích cest či budování mostu mezi východem a západem, tak si vzpomenu, jak dopadl s tou představou „mostu“ Beneš. Já se obávám, že jsme příliš malí a nedůležití. Orbán má projev bezesporu velmi zajímavý, ovšem nejzajímavější je ten tón, s jakým jej pronáší, kde zdůrazňuje, jak si telefonuje s Trumpem, zve si čínského prezidenta, jezdí po světě atd. Prostě, z jeho tónu to vypadá, jako by Maďarsko bylo velmi významným státem, a ne maličkou zemí s dost podprůměrnou ekonomikou a počtem obyvatel menšího čínského města. Má zdravé názory, ale nejsem si jistý, zda jsou zasazeny do reálného rámce. On prostě ve světě opravdu není tak důležitý, jak se tváří. A jako ateistu mi to jeho neustálé žonglování s Bohem trošku leze na nervy.

Jeho popis fungování EU je bezesporu zajímavý, ale stejně tak zajímavé je evidentně popisování jeho nevraživosti k Polákům - je evidentně, že on s Polskem už dál spolupracovat nechce. Přitom objektivně, pokud měla V4 nějakou váhu, bylo to právě kvůli Polsku. Bez něj jsme ani ne poloviční. A je otázka, jaké máme společné zájmy. Co my, nás mají Maďaři rádi - ale Slováci a Maďaři, co myslíte, bude to fungovat bez problémů? Myslíte, že Fico a Orbán, dva kohouti na jednom smetišti, že to bude fungovat?

Bude velmi zajímavé sledovat, jak dopadnou čínské investice v Maďarsku. Víme, jak to dopadlo u nás, ale Maďaři jsou určitě šikovnější. Nedávno jsem byl v Szegédu, kde se buduje velká čínská automobilka, a mohu vás ujistit, že místní z toho rozhodně nejsou nadšeni. Podle toho, co mi řekli, automobilka má sice zaměstnat několik tisíc pracovníků, ale s největší pravděpodobností ne Maďarů - Číňané si prostě dovezou svoje lidi, postaví si pro ně sídliště, obchody, obrovskou kantýnu (teď je to velký supermarket) atd. Jaký bude reálný bonus pro místní?

Co mne na Orbánově projevu opravdu zarazilo, bylo opětovné připomenutí podpory zahraničních Maďarů - to považuji za jednu z nejnebezpečnějších částí jeho politiky a být Slovákem, bál bych se.

Nicméně, co na Orbánovi rozhodně oceňuji, je fakt, že má nějakou dlouhodobou vizi. To u nás neexistuje. S jeho vizí lze polemizovat, souhlasit či nesouhlasit. U nás nikdo takový není.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

cituji: ... nabízeli vizi lepší, svobodnější, harmoničtější společnosti, to by byla jiná, ale to oni opravdu nenabízejí. Tím neříkám, že Západ je ideální, ale stále, pokud chcete individuální svobody...

Tomu opravdu věříte? Tak trochu mně svobodnější společnost po 30 letech v ČSSR připadala devadesátá léta 20. století. Pak už se řetěz zkracoval stejně jako za vlády komunistů. Kdo si dnes dovolí v práci kritizovat politiku tak jako za komunistů? Za Kowidu se k nám občanům choval stát hůř než komunisti za Husáka (hrozné to totality). 

Opravdu nevnímáte, jak se náš řetěz zkracuje blíž a blíž k Foltýnovic ohradám pro ty "svině"? A co bude následovat? 

Opravdu čeká obyvatele Západu ta vaše vizionářská společnost lepší, svobodnější, harmoničtější jak vám slibují Fiala, Černochová, Pavel, celá plejáda probruselských, propentagonských poskoků a slouhů? 

Sundejte si grýndýlové, anglosaské, západohodnotové liberální klapky z očí. Jste moudrý chlap, ale oslepuje vás ta božská monstrance tzv. demokracie západních hodnot.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Co znamená, že Ukrajina nepadne? Že padne Rusko? Podle mého názoru pokud budeme za vítězství Ukrajiny považovat dosažení příměří či míru se ztrátou území, pak ano nepadne. Za vítězství nelze považovat pád Ruska. To nepadne a nemůže padnout. Umíte si představit pád země, která by nepoužila veškerý muniční arzenál a nechala se porazit? Mělo-li by padnout Rusko, padne celý svět. To si přejeme? Já si i v zájmu vnoučat přeji, aby došlo k dohodě a nepadl nikdo. Obě strany neustoupily, ale zastavily se. A pokud jde o moje preference. Nejsou totožné s preferencemi jakéhosi Fialy. Já preferuji svoji rodinu před rodinou ukrajinskou, své děti před dětmi ukrajinskými, svoji zemi před Ukrajinou. A říká-li někdo opak, pak to musí být Ukrajinec nebo lhář.

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)

Já myslím, že nikdo rozumný si nepřeje pád Ruska. To ostatně bylo vidět ve chvíli, kdy to na podzim 2022 vypadalo, že by to fakt Ukrajina mohla uhrát, jak hned Macron mluvil o tom, že je třeba umožnit Rusům zachovat si tvář atd. Bohatě stačí, když si Ukrajina dokáže uhájit relativní nezávislost, možnost zvolit si své směřování, byť nebude členem NATO. Protože právě tohle jí Rusko upírá. Je jasné, že se Ukrajina bude muset vzdát části území, ale pokud si dokáže vybojovat tu nezávislost, bude to pro ni vítězství a pro Rusko to nebude porážka.

Já také preferuji Čechy před Ukrajinci. Ale rozhodně nyní fandím Ukrajině, protože - jak píšu výše - jejich cíle se shodují s našimi národními zájmy, tedy alespoň dle mého názoru.

Průměrný počet slepic: 1.9 (20 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Pavte, tedy si myslíte stejně jako ten "jouda" na CNN Prima, který seděl proti Zaorálkovi..., že Ukrajina bojuje i za nás? Zaorálek se nezeptal, ale já se ptám - v jakém smyslu, v čem, proč a jak bojuje za nás?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Psal jsem to výše - v případě pádu Ukrajiny nás čeká velká uprchlická vlna, Rusko bude ještě více imperiální a bude mít další požadavky na země v postsovětském prostoru, což může vést k nestabilitě a případně k dalším speciálním operacím. Těžko v takovém případě očekávat nějakou normalizaci vztahů. Takže v tomto směru za nás Ukrajina opravdu bojuje - i když pochopitelně primárně bojuje za svou svobodu a možnost vybrati si zahraničněpolitickou orientaci. Nejlepší by bylo - jak jsem psal - kdyby válka skončila plichtou, prostě ruskou nevýhrou. Ale Rusko zatím takový mír nenabízí, proto Ukrajincům nezbývá nic jiného, než bojovat dál.

Průměrný počet slepic: 1 (9 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

výše

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Nějaká dohoda s Ruskem, která ukončí válku, je hlavně v zájmu Ukrajiny, tedy jejích běžných občanů. Ukrajinské a i jiné elity ale takový zájem nemají a dokonce se jim podařilo hodně Ukrajinců proti Rusům (já např. Ukrajince a Rusy nedokážu rozeznat) poštvat už léta před válkou. Viděl bych takovou dohodu jako vítězství Ruska i Ukrajiny zároveň, protože jak jste správně napsal, bijí se Slované se Slovany a kdo je k tomu nutí je zřejmé. Prohrála by jen válečná lobby a elity podporující válku. Mohli se dohodnout hned na začátku, ale jak známo, jistý Boris to překazil, proto právě on má na této válce obrovský podíl a my to bohužel nedobrovolně musíme platit penězi, které tečou k těm elitám a lobby. A Maďaři co si mají myslet? - EU a Ukrajinci se je snaží ekonomicky zničit a Rusové jim prodávají levně energie (ty stejné, které my kupujeme také, jen zkapalněné a přeprodané přes Američany a Němce dráž). Já osobně v něčem protiruský jsem, hlavně za to napadení v 68 a následné ovládání, v tom měli prsty i Ukrajinci a Poláci, jediní Maďaři se omluvili. Jinak musím uznat, že Rusové jsou v lecčems úspěšní (třeba lety do vesmíru, šachisté, sportovci a když je opravdu zima, tak jde nastartovat jen ruské auto). Také uznávám, že se tam moc demokracii nedaří a oponenti režimu jsou potíráni, to se ale začíná dít už i zde, takže jim nemáme co vyčítat. A nějak jsem nenašel ve vašem příspěvku nic protiruského, o čem píšete v poslední větě.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

Jak píšu výše, válka skončí buď nějakou dohodou, nebo kolapsem Ukrajiny. Rusko neprohraje, a ani si to nikdo vlastně nepřeje. Kolaps Ruska, toho se Západ bál celé devadesátky, proto také Rusko podporoval, platil jaderné a raketové vědce, aby proboha neutekli do Iránu atd.

Vy máte evidentně dojem, že Ukrajince proti Rusům poštval Západ. Já tam hodně jezdím, takže jsem mohl přímo sledovat něco naprosto jiného - to Rusko poštvalo Ukrajince proti sobě. Zlomem byl Krym a podpora opolčenců. Až do této doby Ukrajinci proti Rusku nic neměli, teď je přímo nenávidí. Doporučuji třeba nějakou knihu někoho, kdo tam jezdil, konkrétně Tomáš Forró - Donbas či nyní Zpěv Sirén. Tam si přečtete rozhovory s obyčejnými Ukrajinci i opolčenci.

Podle mě udělali Rusové obrovskou chybu, když bratrský národ, který při troše dobré vůle a trpělivosti mohli mít na své straně, naštvali tak, že je bude nenávidět ještě několik generací. To opravdu není chytrá politika.

Co se Ruska týče - já je rozhodně nepodceňuji. Byl jsem tam mnohokrát a někdy jsem tam viděl špičkové věci - třeba zpracování titanu. Rusové nejsou hloupí, to rozhodně ne.

Co se 68 týče - Poláci se také omluvili. Proč by se měli omlouvat Ukrajinci, to nechápu, když je to Rusko, kdo se pasuje za následnický stát CCCP. To byste mohl chtít omluvu po Arménii, Gruzii atd.

Průměrný počet slepic: 2.2 (17 hlasů)

že Ukrajince poštvalo proti Rusům pár samozvanců ze západu, ne celý západ, Krym byl až pak. Ukrajinci tu byli v 68 nejspíš proto, že to měli nejblíž, důkazem je třeba Kličko. A máte pravdu, nevyznám se tam, nerozeznám ani Ukrajince od Rusa a nechci se do jejich sporu ani plést. Maximálně bych jim poslal nějakou humanitární pomoc.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

mám seznam na konci též.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Jaroslav136

Trvalý odkaz

já taky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Jaroslav136

Trvalý odkaz

Bohužel taky...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Záminkou je prý potřeba stabilizace domácího německého deficitu, ale němečtí novináři mají jasno, jde o odvetu Berlína proti Kyjevu za údajnou sabotáž Nord Streamu.

https://www.faz.net/aktuell/politik/ukraine/ukraine-keine-weitere-finanzielle-militaerhilfe-der-bundesregierung-19924590.html

Panečku, to je rychlost. Uběhlo 11 dní od ukrajinské invaze do Ruska a Kyjev s Polskem má na krku obvinění z terorismu a útoku na Nord Stream a na německý průmysl.
Kyjev tak právě přišel o německou podporu. A přijít o německou podporu, to znamená přijít postupně o podporu dalších zemí EU. Co řekne Německo a Ursula, proti tomu se nesmí protestovat. Teď bude zajímavé sledovat reakce profesora Nutelly, jestli půjde proti Německu… a proti gynekoložce, která prý má ráda Fialu a Česko 

autor: VK
zdroj: AENews
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (71 hlas)

Po vyšetřování bombardování Nord Streamu Německo pozastavuje pomoc Kyjevu!
Rozpočtové škrty vedou podle Berlína k trvalému snížení financování Kyjeva.
17.08.2024 | 18:45-pronews.gr
 
Německá vláda se rozhodla pozastavit novou vojenskou pomoc Ukrajině s odkazem na omezení státního rozpočtu. " Současný rozpočet neposkytuje další prostředky na vojenskou podporu Ukrajině, " říkají Němci, což ovlivní pokračování německých dodávek zbraní  a další vojenské pomoci v souvislosti s konfliktem s Ruskem. Alespoň to tvrdí Berlín v návaznosti na vývoj ohledně vyšetřování vyhození plynovodů Nord Stream , na jejichž zničení je nyní evidentní podíl Kyjeva.  Německé policejní orgány dokonce vydaly mezinárodní zatykač na ukrajinského potápěče s přezdívkou "Volodymyr Z." za zničení plynovodů Nord Stream 1 a 2. Zdá se, že tento muž uprchl do Polska, protože byl údajně informován o zatykači, který na něj byl vydán.
 
Kyjev ze své strany kategoricky popřel jakoukoli účast Ukrajiny na explozích plynovodů Nord Stream. Německo bylo dosud jedním z hlavních poskytovatelů vojenské pomoci Ukrajině, významně přispívá vybavením, zbraněmi a dalším potřebným materiálem. Zdá se, že navzdory neschopnosti oficiálně odsoudit ukrajinskou tajnou operaci Německo nehodlá nechat incident projít bez reakce a rozhodlo  vyvinout tlak na Kyjev tam, kde na tom záleží: v ekonomické a vojenské podpoře. Zajímavý bude i případ, kdy pozastavení vojenské pomoci Ukrajině „vtáhne“ i další země EU, neboť německý vliv na evropské politické dění je značný.
 
zdroj: pronews.gr
 
P.S. Tato novinka je velice významná a možná věští již brzké ukončení války na Ukrajině protože bez vojenské pomoci současný banderovský ukrajinský režim nemá šanci pokračovat v boji. Proto ji zase uvádím zde tak jak jsem uvedl v minulém článku Vidláka zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2160732#comment-2160732

Průměrný počet slepic: 4 (48 hlasů)

Treerat: Ukrajinci i Poláci podle mě mají posloužit jako obětní beránci či k odvedení pozornosti. Podstatně věrohodnější mi přijde verze Seymoura Hershe.

odpověď (VK AENews): O tom nikdo vlastně nepochybuje, že to udělali Američané. Tady ale nejde o to, kdo to doopravdy udělal, ale o to, kdo bude oficiálně obviněn, že to udělal. A teď vidíme, že pár dní po ukrajinské invazi do Ruska, která proběhla s podporou Polska a Velké Británie, byla oficiálně obviněna Ukrajina a Polsko jako spolupachatel. A hned poté Německo ukončuje pomoc Ukrajině.

A to není všechno. USA právě zablokovaly Londýn a zakázaly Britům použití raket Shadow Storm proti ruskému území, k čemuž již Londýn dal Kyjevu souhlas před pár dny, ale Washington to nyní zablokoval. Podle novinářů jde o odvetu Washingtonu proti Londýnu a Kyjevu za provedení invaze do Kurské oblasti bez vědomí a souhlasu americké vlády (a amerických věřitelů z BlackRocku).

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/08/17/7470797/

Průměrný počet slepic: 4.3 (40 hlasů)

Fiala a Ursula laska jako hrom

Láska ale netrvá navěky, dny "politické lásky" těchto dvou tragédů končí a jejich společná budoucnost je již jen v hvězdách (amerických) krutého, lstivého, zlého (pro ně) Trumpa který po volbách v USA určí ve světě co a jak.

kruty Trump

 

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)

Dnes proběhlo shromáždění Ukrajinců před ukrajinským konzulátem ve Varšavě. Několik desítek Ukrajinců žádá o vrácení svých státních cestovních pasů, které nevydává podnik „Dokument“. Jednalo se převážně o muže s transparenty s nápisy „Nejsme otroci, vraťte nám naše pasy“, „Stop diskriminaci ukrajinských mužů“, „Pas je právo, ne privilegium“. Konzul, který na výkřiky vyšel, Ukrajincům doporučil, aby se vrátili do své vlasti!
28 vteřinové video viz zde: https://t.me/neCT24/60815

Průměrný počet slepic: 4.2 (36 hlasů)

se už na Krym podívá akorát jako válečný zajatec v kleci

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Velká Británie se chystá zavést „zákon o rouhání“ na ochranu muslimů, píše Daily Mail. Levicová labouristická vláda v Británii vedená premiérem Keirem Starmerem chce takovým způsobem kriminalizovat kritiku islámu. Labouristé v současné době pracují na oficiální definici islamofobie. Stejně tak byl v roce 2016 oficiálně zaveden do pracovní terminologie antisemitismus. Kritici zákona již úřadům vytýkali, že přijetí definice „islamofobie“ spíše podněcuje, než rozptýlí napětí a rozdělení ve společnosti.

zpráva s fotkou zde: https://t.me/neCT24/60792
 

Průměrný počet slepic: 3.8 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

" Kdo adoruje Rusko, ten je pokřivený charakter a je to svině. Čili je možné udělat foltýnovskou zkratku. Kdo není nadšený z naší eurohodnotné a pravdoláskařské vlády, ten obdivuje Putina a tím pádem je svině."

Z našeho antiuhlíkovo a genderovo politickokorektního směru je mi na blití a Putina bych nejradši proplesk. Pro libtardy jsem dezolát, pro dezoláty libtard. Tak a co teď s tím? Kam zaplout? Kde mě nebudou považovat za nepřítele? Poradíte někdo?

Průměrný počet slepic: 2.9 (38 hlasů)

poměrně dlouho ses tady neukázal. V té době jsem tady měl článek o Orbánovi a o Maďarsku. Byl jsem zvědavý na tvůj ohlas a ty nic. Tak se na to mrkni dodatečně. :-)
Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Budujeme právě kotelnu pro celý barák, žena ví, že si dost věcí dokáži udělat sám, tak přeci nebudeme utrácet za řemeslníky, takže dopoledne kácím stromy, odpoledne si hraju na zedníka a večer jsem tak vyřízenej, že se mi nechce přemýšlet. Do toho ještě manželka občas otravuje, že prý mám nějaké manželské povinnosti. Takže si pak pustím nějakej film akční, kde je ratatata bum a když ti hodní vyhrají, svalim se do duchen, páč ve 4 zase vstávám.

Takže to vidím tak na půlku září. Každopádně dík za upozornění, ale teď můj intelekt je utloukán fyzičnem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

To berrnard.

Rád poradím, p. berrnarde. Já to mám stejně. Proto pomalu vzniká naše hnutí. Je mi zcela ukraden Rasputin ( ale to vůbec neznamená, že nechápu jeho kroky na zajištění bezpečnost jeho země) a Ušáci jsou národem krvelačných potvor. To nemění nic na tom, že naše zemička je srdcem Evropy. Tvrzení, že patříme na Západ, proti tvrzení, že patříme na Východ. Slované, jsme přece Slované. Jsme srdce Evropy, patříme do Evropy jako takové. A proto musíme v rámci celé geo-politické situace být v dobrých vztazích s každým státem, co máme kolem sebe i mimo sebe. Ale v srdci, vážený pane, musíte být všichni patrioti. Český patriot, co má svou zemi rád a věří své vládě. Aby se toto mohlo stát, musíme abgrejdovat celou republiku, zlikvidovat náš nefunkční politický systém a začít zase vše od začátku. Někteří zdejší pisatelé si myslí, že jsem naivní blb. Ne, nejsem. Jenom jsem dříve pochopil, co jiní zatím nechápou. Jiné cesty z tohoto politického i mravního kolapsu není. A musí to začít tím, že se začneme chovat jako správní patrioti. Tak to je.

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

Slovanské národy se musely bránit mongolům, machometánům, germánům, švédům a dalším hajzlíkům. A víte proti komu bojovaly nejvíc? Většinou se mydlily mezi sebou. Já patriot jsem, ale na panslavismus absolutně nevěřím.

Průměrný počet slepic: 3 (15 hlasů)

Já vás, Berrnarde, chápu.

Panjudaista nemůže věřit přece panslavismu. To je přece proti Hospodinu. 

Slovany spojuje jakási patnáctistoletá historie. Judejce spojuje padesátistoletá historie. Prostě mají setsakramentský náskok! 

Spojuje nás prostě životní prostor a musíme spolu vyjít, když si nezakroutíme krkem. Někdo se z toho může vykecat a někdo vymlátit. Jsou časy, kdy je potřeba každého, kdo se postaví na odpor svým způsobem. 

Hodně štěstí.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Berrnarde, mám to stejně, neporadím vám. Naprosto nechápu, že někdo může vzhlížet k východu s nějakou nadějí na záchranu nebo inspiraci. Ať už je to tu na dvě věci, jak Vidlák správně sumarizuje, jinde je to podle mých zkušeností ještě mnohem horší. To ale neznamená, že bychom se neměli snažit to tady zlepšit.

Průměrný počet slepic: 3 (22 hlasů)

Píšete:

Naprosto nechápu, že někdo může vzhlížet k východu s nějakou nadějí na záchranu nebo inspiraci.

 

Nic si z toho nedělejte, zatím to chápou jen někteří, ale i Vy to jistě časem také pochopíte. 😊

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)