Čas vzpour

Autor

Vposledních dnech jsem stále více překvapován tím, jak malý impuls stačí, aby se věci daly do pohybu. Lidé mají pocit, že musí přijít totální změna poměrů, či totální změna moci a ono ne, ono stačí málo, aby se rozjela lavina, kterou už nikdo nedokáže zastavit. Od eurovoleb ještě neuplynul ani měsíc a co jsem si vyslechl nářků, že se stejně nic nezměnilo ani nezmění… ale kdybyste prvního června odešli meditovat někam do jeskyně a vrátili se prvního července, v podstatě byste se vrátili do úplně jiného světa. Posuďte sami:

Mizerný výsledek v eurovolbách donutil Macrona k logickému, ale zpětně viděno k unáhlenému kroku. Rozpustil parlament a vypsal nové volby na co nejkratší termín v naději, že se jeho političtí soupeři nestihnou zkonsolidovat a díky tomu jeho centristické hnutí sice oslabí, ale neoslabí zase tak moc. Sice se bude muset spojit se socialisty a něco jim dát, ale ustojí to.

Houby s octem. Francouzská pravice trhá rekordy v průzkumech. Zároveň doteď platilo, že ve druhém kole voleb LePennovci spolehlivě prohrávali proti komukoliv. Teď to začíná vypadat, že kdokoliv spolehlivě prohraje proti LePennovcům. Stále více to vypadá, že Macronovi jeho kalkul nevyšel.

Ne, nevím, jak francouzské volby dopadnou, ale Andreji Babišovi to stačilo na to, aby přestal lavírovat mezi přítelem Emanuelem a přitelem Viktorem, bouchl do stolu a vsadil politickou budoucnost nikoliv na západní, ale na střední Evropu. Když včera Andrej ohlásil založení nové frakce – Patrioti pro Evropu, začal podobný liberální kvikot jako ve Francii. Zděšení začíná být zcela hmatatelné.

Ještě neskončil den a AfD už ohlásila, že je ochotna s tímto uskupením spolupracovat.

Mimochodem… tento Babišův krok nejen způsobí žaludeční vředy nejednomu libtardovi, ale i leckterým politickým hvězdičkám na naší národovecké politické scéně. SPD se nedávno vymezila právě vůči AfD a ejhle, oni budou chtějí spolupracovat s Orbánem. SPD se vymezila vůči Babišovi a ejhle, Babiš hraje první housle hned vedle Orbána. Jindra Rajchl měl spojení s Orbánem a Kicklem jako svou strategii a šup, jeho volební program si vzal Andrejko a rovnou ho i uskutečnil. Voliči budou přemýšlet, proč chodit ke kováříčkovi, když mohou jít rovnou ke kováři. Inu… říkal jsem, prostor je nalevo a ne napravo.

A já se zeptám… myslíte, že by Orbán šel do spolupráce s Babišem, kdyby si nebyl jistý jeho pozicí? Co je pravděpodobnější? Nechal se Babiš od Orbána přesvědčit a nebo se Orbán zbláznil? Neodpovídejte… přečtěte si nějaký libtardí rozbor včerejší tiskovky. Všichni politologové unisono mluví o tom, že ti zlí populisté začínají spolupracovat, protože mají společné zájmy (samozřejmě je za tím Putin). Nezaznamenal jsem nikoho, kdo by komentoval rozdíly mezi Andrejem, Herbertem a Viktorem a identifikoval možné třecí plochy. Liberálové nepochybují o tom, že se nám tu zrodila hydra, která jim řádně zasolí a oni nevědí, co s tím.

Celý svět viděl, že americký prezident je dementní stařík, který neudrží ani meč ani moč. Tuto katastrofu nezařídil nikdo od Trumpa ani nikdo od Putina. Tohle zařídil Bidenův tým sám a dobrovolně. Pamatujte si, v politice si člověk ty nejhorší průsery vždycky zařídí sám. Poté, co demokraté tvrdili, že videa, kde prezident zdraví jeřáb, jsou hoax udělaný pomocí umělé inteligence, najednou všichni viděli, že to žádný hoax nebyl. Amerika rázem zapomněla na celý svět a začala řešit, co s tím. Do voleb je přece jenom ještě půl roku, do prezidentské inaugurace ještě déle a do té doby má na hentom jednotném skvělém západě poslední slovo člověk, který si nejspíš vůbec nepamatuje, kde je a co tam dělá. A také má možnost zmáčknout jaderné tlačítko…

Jak napsal včera Pavel Šik, kdy jindy začít nějakou vzpouru proti Americe, než teď? Britové mají volby, Francouzi mají volby a ani v jednom případě se nedá čekat, že by uklidnily situaci. Jen napomohou dalšímu chaosu. Izrael se chystá zaútočit na Libanon, protože z Libanonu lítá tolik raket, že mu docházejí střely do Iron Dromu.

Íránci se podívali v televizi, jak na tom děda Biden je a hned začali Izraeli hrozit vyhlazovací válkou.

Dominik Ticháček hlásí, že na ukrajinské frontě končí Rusům operační pauza.

Severokorejci ohlásili, že posílají do Ruska (prozatím) ženijní jednotky (ty většinou staví ubytovací kapacity pro další jednotky)

Bělorusové začali mluvit o tom, jak se u jejich hranic hromadí ukrajinské síly. Baťka Lukašenko to říkal tónem, že jako teď už bude muset do té války jít.

Nad Černým mořem přestaly lítat americké průzkumné drony.

Číňané neříkají nic, ale na jejich slova dojde.

Kdy jindy se do toho pustit, než teď? Kdy budou mít všichni nepřátelé Ameriky lepší příležitost? Kdy budou váleční jestřábové v Evropě takhle pěkně zbaveni jistoty, že jim americký orel kryje záda? Kdy bude Izrael bez svého největšího spojence? Teď jsou tam ve Washingtonu všichni rozhození až běda, ale jak dlouho jim to vydrží? Co když se seberou a začnou přemýšlet racionálně?

Největší jaderná velmoc je v třesoucích se rukou člověka, který nepoznává své blízké. Jediné dvě evropské jaderné mocnosti mají volby, které ještě prohloubí jejich problémy. Izrael má svých starostí dost a jsou to větší starosti, než to vypadá podle novinových titulků. „Populisté“ a konzervativci v celé Evropě zvedli hlavu a začali se přidávat k Orbánovi. Lidovci, socialisté, liberálové a zelení sice mají pořád ještě v ojroparlamentu většinu, ale ta stačí jen na to, aby zvolili Leyenovou, která má lví podíl na tom, že jde EU do kytek a Babišové a Orbánové jsou na vzestupu.

Leyenová je ta, která NEZAŘÍDILA přechod EU na válečnou ekonomiku.

Něco mi zároveň říká, že změnám v evropském parlamentu ještě není konec. Kromě Babiše, Orbána a Kickla přijdou ještě další hřebíčky do rakve. Tentokrát zleva. Ne každý levičák je duhový, teplý, zelený a migrační. Někteří chtějí zachraňovat průmysl a řešit ochranu pracujících.

Každopádně, pokud se nepřátelé Ameriky domluvili na nějakém společném postupu, tak teď přichází jejich chvíle. Na společném postupu se totiž už domluvili i (bývalí) lokajové Ameriky. Na společném postupu se domluvila alternativní média, influenceři a jiné osobnosti veřejného života.

Začíná čas vzpour. Ty nikdy nepřicházejí, když je režim tuhý a pevný v kramflecích. Ty přijdou ve chvíli, kdy se ukáže, že král je nahý, nebo alespoň, že přišel o první knoflíček. Je to nebezpečný okamžik, protože právě teď začínají mocipáni tohoto světa zjišťovat, že jim jde o všechno, protože o všechno mohou přijít. Liberální obzor se v poslední době stále více zatmívá.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (411 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

FREDERICK FLORIN, 30. června 2024

Viktor Orbán oznámil vytvoření nové pravicové skupiny v Evropském parlamentu z rakouské Strany svobodných vedené Herbertem Kicklem a české strany ANO 2011 bývalého premiéra Andreje Babiše.

Oznámení bylo učiněno po schůzce ve Vídni, kde lídři vyjádřili odhodlání vytvořit podle svých slov nejsilnější pravicovou koalici v Evropě.

Skupina podepsala "vlastenecký manifest pro budoucnost Evropy", v němž se uvádí, že " EU se obrátila proti Evropanům a nyní zastupuje zájmy, které jsou v rozporu s vůlí národů, regionů a malých společenství".

Orbán vyjádřil přesvědčení, že se tato nová politická aliance brzy stane největší pravicovou frakcí v Evropském parlamentu.

"Vytváříme politickou formaci, která se podle mého přesvědčení velmi brzy stane největší evropskou frakcí. Stane se tak během několika dní," řekl Orbán na tiskové konferenci ve Vídni a zdůraznil naléhavost a možný dopad této nové koalice na evropskou politiku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (176 hlasů)

Skvělou zprávu jste nám přinesl Inzo. Orbán je záruka. To že se Babiš přidal k Orbánovi je další facka těm kteří mávají vlajkou Antibabiš, buď jsou ze strany vládnoucí pětidemolice anebo ze strany opozice

Průměrný počet slepic: 3.7 (91 hlas)

znamená, že ho brzy podrazí, stejně jako každého před ním. Rád bych se pletl. A na Slovensku už zjistili, že žádná pandemie nebyla. Teď budou zkoumat, jak účelně byly vynaloženy peníze daňových poplatníků na pandemii a už se těším, až to bude vysvětlovat Babiš tady u nás.

Průměrný počet slepic: 2.2 (20 hlasů)

ž e spojování pravice byť národovecké povede k  něčemu rozhodně dobrému, podívejte se na Meloniovou, možná potáhnou na Rusa ještě radostněji než ti současní, jen nezničí výrobní kapacity. Vnímám jako jednoznačně pozitiví právu jen  sílení levice, a to jak u nás, tak ve Francii a uvidíme, kde jinde. Ta podle mne válku nechce. a v této souvislosti by mne zajímalo, z jakých politických stran se rekrutovaly vlády v Evropa při zahájení první světové války?

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

... ti zlí populisté začínají spolupracovat, protože mají společné zájmy (samozřejmě je za tím Putin).

Íránci se podívali v televizi, jak na tom děda Biden je a hned začali Izraeli hrozit vyhlazovací válkou.“

Číňané neříkají nic, ale na jejich slova dojde.“

-----------------------

VZKAZ CELÉMU SVĚTU!

Už dost obviňování Číny. Čína teď Rusku nepomáhá,

ale pokud se Čína rozhodne Rusku pomoct,

Bůh nepomůže ani vám.

Ukrajině pomáhá téměř celý svět, ale Rusko je samo.

Pokud uvidíme nebezpečí třetí světové války, pomůžeme Rusku.

Prozatím se posaďte a sledujte, jak Rusko vyhraje

samo proti 50ti zemím.“

Si Ťin-pching

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (227 hlasů)

prosím, můžete zveřejnit,  kde jste četla vyjádření ohledně 50ti zemí od  Si Ťin-pching ? Mnohokrát děkuji

Průměrný počet slepic: 3.4 (53 hlasů)

Tik Tok (@microstarfreedom)

Průměrný počet slepic: 3 (55 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

děkuji,  myslel jsem si, že se bavíme seriózně,  ale pokud sledujete takové ozdrojované zprávy :) a pak je prezentujete na VK,  tak už se ničemu nedivím, mějte se fajn 

Průměrný počet slepic: 2.8 (66 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

Nesleduji. Přišlo mi, taky se mějte fajn. 

Průměrný počet slepic: 3.1 (56 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

Přijde brzo doba kdy budete čist tyto zprávy i od zaručených zdrojů jako například seznam.cz nebo dokonce od  ČT

Průměrný počet slepic: 3.5 (81 hlas)

tak to jsem si o vás nemyslel, na ČT sleduju max fotbal :)

Průměrný počet slepic: 3.3 (59 hlasů)

ne každý zde rozumí ironii...😭

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (66 hlasů)

Jinak levelů je celkem 7, a vaše zdroje zpráv jsou MEGA zajímavé :) Vám informace přišla na email a tak jste si to ověřila na TikToku ?  Nemá cenu zasírat diskuzi na VK kravinama, tak už nebudu reagovat, ale máte zajímaveho ochránce, dobrou noc!

Průměrný počet slepic: 2.5 (68 hlasů)

Není divu, někomu jako jste vy, to vyjádření zákonitě musí vadit, protože Putina nenávidíte, jak jste nedávno uvedl viz:

Jan: 25. 06.  „...Zkurvenej Putin. Nesmyslná válka která jen otevírá další možnosti eskalace...

- Teď si můžu uvědomit, chudák Putin se cejtí ohroženej tak zdevastuje polovinu Ukrajiny…“

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Zákazem pošlapete svobodu slova v USA.“ TikTok brojí proti zákonu o zrušení

21. dubna 2024

Sociální síť TikTok se opět ohradila proti svému potenciálnímu zákazu ve Spojených státech. Ten by podle ní narušil právo na svobodu slova až 170 milionům Američanů, kteří síť používají. Sněmovna reprezentantů USA v sobotu kvůli obavám z úniku dat Američanů do rukou KS Číny přijala zákon, jenž by k zákazu vést mohl. (iDnes.cz)

Česká republika neotálela a v roce 2023 státní úřady, podniky a soukromé firmy zakázaly svým pracovníkům používat aplikaci TikTok na služebních příslušenstvích z bezpečnostních důvodů.

30. 3. 2024

 

Průměrný počet slepic: 3.3 (69 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Historie je sviňa:-)

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Je to tak, pro mnohé (nevím, jestli u nás většinu nebo menšinu) začíná v únoru 22. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (28 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ano, samozřejmě i tato historie! Neoddiskutovatelné! Ale tady jsem to trochu myslela na "svaté rozhořčení" Jena v diskuzi s vámi:-)...

 

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

Na TikTok  má přístup každý občan ČR, zaregistroval jsem se na  TikTok, ale  pod uživatelem @microstarfreedom  je  zpráva přesměrovaná na FB,  sem ==> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211099904169703&__hwl=1&_rdr , tohle je ta vaše perfektní novinka :)  

Nic to nemění na mém názoru na zkurv. Putina. Konflikt který začal zhruba v roce 2014, tak si do roku 2022 vyžádal cca 20 000 lidských životů,  řešení které zvolil ten debil, si aktuálně vyžádalo více jak 500 000 lidských životů za dva roky! To je super nápad!  Nechápu vaše pohnutky zveřejňovat takové blbosti, a zamořovat zdejší diskuzi.

Průměrný počet slepic: 2 (32 hlasů)

proti genocidě etnických Rusů na UA byste navrhoval ??

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Ano řešení je složité, nevím nemám kompetenci něco řídit, ale když to zpětně porovnáte s aktuálním stavem, tak možná lepší řešení, bylo nechat konflikt hnít tak jak byl, ročně zemřelo zhruba 2000- 3000 lidí, je to strašné, blbě se mi to píše na klávesnici, za další desetiletí by se to samo urovnalo,  ale jaký je stav dnes ? Tisíckrát horší a nemluvě o materiálních škodách, zatím se nás ten konflikt nedotýká na 100%.  Jediné co je 100% je selhání politiků, jak ruských tak evropských, postřílet je včetně putina

Průměrný počet slepic: 1.3 (24 hlasů)

Izraeĺi, USA, Británii, Francii - nezasahovat a nechat vyhnít ?jinak, Rusko už to přece zkusilo s hitlerovým Německem a dobře to nedopadlo, proto Putin řekl, že válku na ruském území více nepřipustí.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Možná. Já ho jako osobnost obdivuji. Copak jste ještě nepochopil, že celá válka Ukrajina je dobře připravená operace CIA a Ušáci na ní vydělávají obrovské peníze ? Rasputin je odpovědný za bezpečnost Ruska. Pokud by neudělal to, co udělal, dnes by na hranicích měl USA rakety. Je to pes zahnaný do kouta a jeho postup je naprosto legální a v pořádku z pohledu obrany a ochrany Ruska. Vážený pane, žijeme v době, kdy proti sobě stojí Východ a Západ, tady je každému Ukrajina ukradená. Taky se válčí o další rozdělení a nadvládu nad světem. Jeden hégemond končí a kope kolem sebe. Celý svět se mohl v přímém přenosu přesvědčit, jak jsou v současné době v prd.li. Co je na tom, proboha, k nepochopení ?

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

pane vy si tady v teple v klidu a hlavně v míru obdivujete zkurvence, kterej poslal na smrt statisíce lidí,  prostě nechápu že vyznáváte násilí a vraždění ale budiž máte právo na svůj názor, až nám sem kvůli zkurvenci hoděj nějakou bombičku a nedej bože usmrtěj  třeba někoho z vaší rodiny, tak řeknete příbuzným: no to víte putin se brání, chápejte to on musí, on by měl na  hranicích rakety,  asi vám poděkují :(  je mi u zadku USA a celej hegemon včetně zkurv. agenta KGB,  každej den se modlím ať už to nějak skončej a jdou do prd*le, doufám že se nikomu z vaší rodiny nic nestane, to byl jen příklad

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Podle mne je základní otázka, kdo a proč toto vraždění způsobil. Pokud vás to ani tak moc nezajímá a pouze tvrdíte že by se zabíjet nemělo, a ten kdo to dělá je zkurvenec, tak v tom případě by to byli ve druhé světové válce ti kteří vybombardovali Drážďany, Berlín nebo Hirošimu a stovky dalších měst a ne ti kteří tuto válku naplánovali a rozpoutali.  

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

diskuze na VK, stejně jako jakákoliv jiná internetová platforma neumožnuje dostatečně širokej prostor na vysvětlení myšlenek, aktuálně odpověď na základní otázku kdo to způsobil je irelevantní, na začátku se jednalo o lokální konflik malého rozsahu (cca 2000 mrtvol /rok)uvnitř mezinárodně uznávaného státu,  aktuálně  konflikt nabývá na velikosti a cca (250 000 mrtvol/rok),  kdo způsobil  takový rozvoj ? Porovnání ukrajinské války versus WWII je nesmysl, vždyť okolnosti válek jsou úplně jiné, to se nedá srovnávat.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ne všichni mají smysl pro humor nebo rozumí ironii. Zajímavé je že pan Jan považuje žumpu seznam.cz za důvěryhodný zdroj

Průměrný počet slepic: 3.4 (68 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

Které to jsou, pokud jde o noviny píšící Česky? Tik Tok neznám, proto nevím proč není seriózní? Jak se to pozná?

Příspěvek Máji jsem četl, co je na něm konkrétně neseriózní? A jak to poznám?

Nenašel jsem nic, co by Si z toho co je v příspěvku uvedeno nemohl říci. Asi jde názor. A proto, že Si je důležitý člověk, je dobré, že jeho názor Mája uvedla. Aspoň teď vím, co Si říká.

Před krátkou dobou byl Putin na státní návštěvě v Číně. Byl tam velmi vřele přivítán s nevyššími poctami. Je velmi pravděpodoné, že Putin a Si se dohodli na věcech, o kterých je v Májině příspěvku zmínka. Pokud to Tik Tok uvedl, zřejmě citoval slova která Si řekl.

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (68 hlasů)

pane Host,  TikTok je sociální síť na kterou si můžete napsat co uznáte za vhodné bez jakékoliv vazby na realitu, když vám budu po 8 pivu tvrdit, že jsem mistr světa v krasobruslení, tak to má stejnou vypovídací hodnotu jako zpráva z TikToku

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

Čt, fórum24, Novinky, Seznam ??

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Bobe, já nemám čas na kraviny typu novinky, seznam, forum a čt, čtu kydy a inspiruji se zde lokálníma dezolátama :)  bohužel nesnáším seznam.cz :)  z jiných než politických důvodů.  Pravda je stejně úplně někde jinde. Pro mě je pan Inza a RD taková mantra vědění :)  

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

Pan Inza sem už mnohokrát postoval články jak vlastní, tak od jiných (např. Escobar), ve kterých Putin byl chápán, nikoliv odsuzován, a druhak takové, v nichž události na Ukrajině byly prezentovány v dlouhodobém horizontu a podle skutečnosti. Dost zajímavé na tom je, že pokud je pan Inza pro vás "mantra vědění", nezanechalo to na vás žádné stopy.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

snad nemusím hned všemu co  čtu věřit a to co si myslím o zkurv. putinovy je jen můj názor a třeba za několik let vyjde najevo že zabránil daleko větší katastrofě a já svůj názor změním

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Co se dá zatím konstatovat? Věci se daly do pohybu. Jak velký bude ten pohyb, kterým směrem a kde se zastaví neví ani Bůh, ani Vidlák. Tím méně starý opelichaný chromý kocour.  Nicméně je tu ten pohyb...

Ten si libuje, že přišla bouřka a studená fronta a revma v packách polevilo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (69 hlasů)
Trvalý odkaz

nové pravicové frakce líbí, akorát mě na tom znervózňuje ten Babiš.

Chlapík, který v pozici premiéra podepsal vlastnoručně green deal, dnes proti němu bude bojovat. Tak přemýšlím, co bych si na baráku mohl prvně rozmrdat, abych to pak mohl opravovat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (67 hlasů)
Trvalý odkaz

ale současný volební systém, panující v zemích EU je nastaven tak, že často vládnou ti, kdo nevyhráli.

Dnes uvedu dva příspěvky, které jsem pouze okopíroval:

FRANCE 24 právě teď sděluje: Francouzské parlamentní volby s vysokými sázkami dovedly krajně pravicové Národní shromáždění k silnému, ale ne rozhodujícímu vedení v nedělním prvním kole hlasování, předpokládaly průzkumné agentury, a uštědřily další facku centristickému prezidentovi Emmanuelu Macronovi. Projekce naznačovaly, že se zdálo, že Macronovo riskantní rozhodnutí povolat voliče zpět k volbám podruhé během tří týdnů selhalo. Francouzské agentury pro průzkum veřejného mínění uvedly, že Macronovo uskupení centristických stran by mohlo v prvním kole skončit na vzdáleném třetím místě. Tyto projekce postavily Macronův tábor jak za Národní shromáždění Marine Le Penové, tak za novou levicovou koalici stran, které spojily své síly, aby zabránily její protiimigrační straně s historickými vazbami na antisemitismus, aby mohla sestavit první krajně pravicovou vládu ve Francii. Ale před rozhodujícím závěrečným hlasováním příští neděli přijde další úmorný týden kampaně. Krajně pravicová strana Národní shromáždění Marine Le Penové dosáhla v prvním kole nedělních parlamentních voleb velkých zisků a získala odhadem 34 % hlasů, což je téměř dvojnásobek jejich 18 % v prvním kole v roce 2022.

Francouzský prezident Emmanuel Macron vyzval voliče zablokovat krajní pravici ve druhém kole hlasování 7. července.

Dodávám, vzpomeňte, jak ve  druhém kole dopadly prezidentské volby ve Francii. Bacha na to, něco podobného se může přihodit i tentokrát.

-----------

 

Přidávám jeden odstavec z pondělní glosy: 24/06/2024

GLOSY

Evropské volby skončily. Zapomeňte.

Pondělní glosa Jiřího Weigla

V České republice, kde nespokojenost s vládou i směřováním EU je velmi vysoká, vzbudily výsledky nedávných evropských voleb naději na změnu. Vládní strany oslabily, Piráti propadli, stejně jako ambice eurofanatických STAN. Odpůrci Green Dealu a migrace – Ano, Motoristé i Stačilo! – zřetelně posílili. Totéž se zdánlivě událo v Evropě – snad nejvíce ve Francii a v Německu, klíčových zemích EU, kde vládní síly zažily skutečný debakl a zelená frakce napříč Evropou zjevně pohořela. Na první pohled se tedy zdálo, že je zaděláno na změnu, že arogantní zelené šílenství, které táhne celou Unii k rozvratu a nezadržitelnému úpadku, nemůže pokračovat, stejně jako masová migrace, rozežírající ekonomickou i společenskou stabilitu západní Evropy. Mnozí u nás netajili své nadšení. Vývoj po volbách však musí každého z optimismu vyléčit. Jasně se potvrdilo, že zelená ideologie a její jedovatý plod Green Deal prorostly jako rakovina celým evropským politickým mainstreamem a že oslabení jejich nejviditelnějších a nejfanatičtějších propagátorů na celkovém směřování evropské politiky nic nemění. Na rozložení moci v Evropském parlamentu se nezměnilo nic – lidovci, socialisté a liberálové mají tak jako v minulosti pohodlnou většinu a s nikým se o moc dělit nehodlají. Zdánlivě posílená pravice je zoufale nejednotná a neschopná vytvořit jednotnou sílu a tlačit na změnu. Naděje, že by snad mohla přijít z europarlamentu, je skutečně mizivá.

-------------

Já osobně plně věřím, že Viktor Orbán ví co dělá i proč. Navíc bude půl roku předsedat EU. Herbert Kickl také ví co dělá, zcela jistě. Budu rád, když budu moci jednou napsat o Babišovi, že opravdu dělá totéž co tito dva? Chce to trochu času. Uvidíme, snad někdy se někde něco dočteme. Některé zahraniční noviny za pár dnů uvedou po pravdě a bez emocí, co se děje a jak to opravdu probíhá...

Ještě zmínka o USA. O zděšení se mluví, ale přesto nemám pocit, že Bidet se sám od sebe spláchne. Stane se zřejmě ještě mnohé, co všechny překvapí. 

Ať to dopadne tak či tak, námětů na diskusi to přinese hodně. Nakonec všichni dostanou vysvětlení, které chtějí slyšet a tím to asi na nějaký čas skončí. Vždyť začínají prázdniny, potentáti si vezmou volna oa budou se někde opékat na slunci, tak jak to dělají každoročně, s pravidelností těměř železnou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (59 hlasů)

fotbalista Mbappé varoval, že volit Národní shromáždění je hrozba.

Na druhou stranu, člověk, který bere v přepočtu na koruny 5 mega denně a je to černoch, asi mu rozumím, proč to říkal.

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Tak vás tu všechny zdravím a začínám svůj vstup do diskuse úvahou.

Cituji ze staršího článku:

Kdyby nebylo ODS a spol, tak jste nemusel dnes řešit Babiše. Hlavní problém nejsou ti co využívají systém, ale ti co jim proto vytvářejí podmínky. V tomto případě ODS a spol.

Já tvrdím už dlouho, že Babiš je lump, ale náš. Z toho plyne jen jedna ale podstatná věc. Babiš je jediný který má na to nás z toho dostat? NE, stačí jen přibrzdit a zastavit ten pád, to snad dokáže.

Nebo jinak.

Příštím premiérem by mohli být: Vystrčil, Raichl, MPA, ČČernochová, Klaus, Bendík, Paroubek .....ale fuj, nikdo z nich nemá takovou "kvalifikaci" jako Babiš a aspoň trochu pro národní cítění. Nebo se zase najde "spasitel národa" a pokusí se zachránit svět? Také to s ním špatně dopadlo. Ale skutečně, máte nějaký tip na příštího premiéra?  Vím že existuje spousta schopných lidí, ale na veřejnosti není po nich ani vidu ani slechu. Dostane nový premiér podporu nebo bude „proti všem“ jako Fico na Slovensku? Nebo zase čekáme až „vstanou noví bojovníci?“

Průměrný počet slepic: 4.2 (59 hlasů)

Dvě jména Vám do té střelby od boku nezapadají. Klaus - jsem přesvědčen, že za ta léta v politice má mnohem větší kvalifikaci než Babiš. Ale má taky svoje léta a ten už do toho nepůjde. No a proč ne Rajchl? Myslím, že ten by na koně dokázal naskočit rychle. No a mám tu ještě jedno jméno, Petr Drulák. A ono by se našlo víc těch chytrých a pronárodních hlav. Hlavně neříkat že nejsou schopní lidé. Jsou. Jediní kdo zatím nechtějí změnu jsme my, my voliči. https://svatoplukzs.cz/
Už to tu bylo ale je dobré připomínat - „Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“ - Platón

https://youtu.be/shr8xeAirSk
 

„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“

Zdroj: https://citaty.net/citaty/307310-platon-nakonec-vam-budou-vladnout-ti-nejneschopnejsi-z-va/
Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

Platón byl dobrým prorokem, viděl hodně dopředu :-)

Švýcaři s hledáním vůdce problém nemají, odjakživa má poslední slovo vždy Suverén - hlasující národ.

Ti v popředí, kteří společně nastavují výhybky, jsou si toho dobře vědomi - pokud nechtějí od válu, musí brát v potaz vůli Suveréna.

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

In reply to by Miloš von Bern

Trvalý odkaz

V tomhle s Tebou souhlasím. Neměl bych vůbec žádný problém jednou za čas svým hlasem pomoci vládě s důležitým rozhodnutím. Bohužel nevím jak to zařídit v nějaké dohledné době. Lusknutím prstu to nejde :-) I z patra té nejnižší politiky vím (starosta malé obce), že lidé jsou spíš zvyklí říkat "Já tomu nerozumím, nějak to zařiď. Od toho tam přeci jsi." Ovšem na druhou stranu, několik veřejných hlasování jsme udělali, no a pak takový politik musí být taky připraven dělat věci s kterými osobně nesouhlasí, přotože prostě lidi rozhodli jinak.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Ten seznam jmen byl jen tak z hlavy, ale Klaus by podle mne měl jít k soudu za zpackanou privaitzaci.

Dnes se vyjadřuje jeko odborník, ale co nastartoval? Umožnil? Nezvládnul?

Jeden příklad: očkování se povedlo jen pacient zemřel.

Druhý příklad: Jé, vy máte krásného a statného koně, jak tahá?

Tahá výborně, ale tahá si kam chce bez ohledu na kočího.

(podobný příklad s volky je v knížce "Střevíce z lýčí" od od Frantička Nepila)

Je mi fuk jak to Klaus myslel, ale bylo jeho poviností si ohlídat i následky a tou divočinou co začal byl začátek konce našeho soběstačného a průmyslového státu. Ono to qasilo a bublalo třicet let, ale následky na nás dopadají dodnes. A jak tak koukám, ještě to není konec, ale teprve začátek konce, viz třeba Vítkovice a navazující firmy.

-------

PS: Kdybych to byl býval věděl tak bych sem by býval nechodil (Knoflíková válka)

Proč?

Tady je tolik aktuálních témat na diskusi že bych se mohl nastěhovat k Vidlákovi a celý den psát, ale nelituji.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

Klause jsem navíc nesnášel kvůli totální ignoraci dopadů lidské činnosti na životní prostředí

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

 mám pocit, že jste žil někde jinde než já? Kde jste na tohle všechno přišel opravdu nevím? Já jsem v ČR byl po celou dobu, o které se zmiňujete. Poznal jsem privatizaci dosti do detailů. Bylla provedena v rámci možností skvěle. To je fakt. Nevím, jaký jste ekonom, ani co konkrétně vám vadí.  Váš názor Vám neberu, ale souhlasit nemohu. 

Průměrný počet slepic: 3.1 (24 hlasů)

Naprostý souhlas ohledně narodního škoditele Klause! Ztotožňuji se sice s názorem prezidenta Zemana, jen blbec nemění názory, ale to není tento případ! Klaus spustil  a umožnil vytunelování, rozkradení, rozprodání naší krásné země, kterou naši předci vybudovali. A tak jak jsme teď v "prdeli", jsme v bývalém režimu nikdy nebyli! A může se lakovat na růžovo, ale růžové to stejně není! A každý lump si urval pořádný kus ze společného, vč. dědy Klause. A i kdyby udělal i něco tzv. "dobrého", což mu mnozí připisují, nikdy to nemůže "vynulovat" ani zlepšit ten marasmus, do kterého nás poslal a on to byl co to umožnil a posvětil a když se to naprosto vymklo, neudělal ani ň pro nápravu! Takže jestli na dědkovská kolena si začal sypat v tom nakradeném a rozkradeném popel na hlavu, je to jen málo dojemné a rozhodně to na naší situaci nic nezlepší! Rozumím, že se podepsali i jiní a teď to mají v pařátech naprostí  matláci, ale jeho úloha na počátku je nezpochybnitelná! Mnozí mají krátkou paměť, já tedy ne...

Průměrný počet slepic: 3.9 (26 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

S tím souhlasím, říkám to taky - Klaus začal být "rozumný" až v době, kdy už neměl žádnou funkci. Trochu pozdě.

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

A kdy už měl dávno pěkně vystlané hnízdo:-)! Prachy a moc jsou opojné, a to von si teda užil! Jenže nás stáhl do srač..., které se staly nadále většími a protože se toho možná i "zalekl" začal obracet, ale pořád je tam ten počátek... takže více než později!

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

ale nevěřte tomu, že by tu privatizaci udělal někdo lépe.  Myslím tím, z těch syčáků co se dostali po tzv. revoluci k moci. Představte si třeba takového Fialu a Stanjuru...

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Nejsou a nebyli lidi, byli jen "vychcánkové", co se dostali k moci a věděli... Takže by to vyšlo nastejno - akorát bychom dnes nadávali na někoho jiného (Fiala a Stanjura by to prodali nejspíš rovnou, dříve a všechno, sakumprásk). 

Průměrný počet slepic: 3 (21 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

V minulosti, když on něco hlásal a já s tím těžce nesouhlasil, říkal jsem si, co je to za kokota, že plácá takový nesmysly.

Bohužel pro mě, ve většině případů se nakonec ukázalo, že pravdu měl on, já ne. To mám teda nejradši, tady ty chytrolíny...

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)