Bezpečná statečnost

Autor

Na téma jedenadvacátého srpna jsem psal během těch osmi let mého blogování mnohokrát a vlastně už nemám, co bych k tomu dodal. Ale když nám plukovník Foltýn na dnešek chystá start nové pozitivní kampaně, která nám má vysvětlit, jak se máme dívat na Rusko a jak máme dávat pozor na pobíhající „rusáky s narativem,“ ještě jednou se k tomuto tématu vrátím. Navíc vznikl otevřený dopis na podporu Otakara Foltýna, který podepsaly známé flexibilní osobnosti naší politické i kulturní scény, takže dnešní článek je pro ně a o nich.

Kdo měl zájem si najít informace, ten si už dávno na celý šedesátý osmý názor udělal. Všeobecně víme o objektech určených pro jaderné rakety, které naše vláda a prezident Sovětům schválily, ale pak je nechtěly, což generální štáby východního bloku poměrně štvalo a byl to jeden z důvodů pro invazi. Zřejmě o dost důležitější, než uvolnění cenzury a pokusy o tržní ekonomiku. Stejně tak víme, že naše vláda o přípravách invaze věděla, protože něco takového se nedá utajit. Naši diplomaté v západních zemích dostávali více či méně oficiální varování a to celé týdny a měsíce dopředu.

I jugoslávský maršál Tito, když přijel krátce před invazí na návštěvu, se našich vládních činitelů nepokrytě ptal, kdy že hodlají mobilizovat. Hanibal už totiž stál tak říkajíc před branami. Samozřejmě něco podobného nikoho ani nenapadlo.

Vypadalo to tady u nás dost podobně jako teď. Varovných signálů před průserem bylo hodně, ale bylo jednodušší před nimi zavírat oči. Vlastně by mě zajímalo, jestli bylo možné před Dubčekem říkat nepříjemnou a tvrdou pravdu. Jestli bylo možné vést (když už teda jako nebyla cenzura) skutečnou veřejnou debatu. Kdyby tehdy existoval fejsbůk, co by vládní činitelé psali za statusy? Uklidňovali by veřejnost stejně jako Fiala? Říkali by jim, že žádná invaze nehrozí, že je to jen dezolátská dezinformace, že naši sovětští přátelé jsou ti nejlepší na světě?

Na zájmy a touhy malých národů se nikdy v dějinách moc ohled nebral a tak to tehdy dopadlo, jak to dopadlo. Byli jsme napadeni z pěti stran, v Blaníku se nepohnula ani myš, vojenská operace to byla ukázková, protože ztráty i materiální škody byly naprosto minimální a se Sovětským svazem se šlo na věčné časy až do sedmnáctého listopadu, kdy už bylo i u nás jasné, že Sovětský svaz už nemá o své nejvěrnější z věrných zájem.

Půl roku po srpnových událostech se už upaloval Palach, protože všichni byli se situací smíření, leckdo už byl z krizového vývoje poučen a plánoval normalizační kariéru. Karlové Krylové postupně pěkně emigrovali, PePům vysvětlovali tatínci a později politruci, jak zakroutit krkem imperialistům a chartistům, vlastně nechybělo moc a Petr Pavel se mohl se Sašou Vondrou potkat při úplně jiné příležitosti. Mohl si na něm třeba nacvičovat metody zostřeného výslechu…

Statečnost přišla až s padesátiletým zpožděním. Až teď. Nejprve bylo zapotřebí podepisovat Poučení z krizového vývoje, později i antichartu, mluvit o ztroskotancích a zaprodancích, bylo zapotřebí „rozkládat komunismus zevnitř vstupem do Strany,“ každý vysokoškolák udělal nějakou pěknou seminární práci na téma Marxismu-Leninismu, dokonce někteří se obětovali tak moc, že vstoupili do KSČ ještě v prosinci 89. Viď, Miroslave Tomanče!

Až když bylo jasné, že už je to bezpečné, vynořili se komunistobijci, kteří se postupně transformovali na rusobijce. Ne hned… nejprve samozřejmě bylo zapotřebí vstoupit do NATO, aby se dalo Rusům nadávat s pocitem krytých zad. Havel si to ještě úplně dovolit nemohl…

A pak, když se rozjela válka na Ukrajině, tak to bylo pro dávné zbabělce z roku 68 jako mana z nebes. Konečně bylo možné si to s Rusy pěkně vyřídit. Tak nějak počesku – bezpečně. Krev cedí Ukrajinci, my jim dodáváme granáty, protože každým Rusem, kterého zabijí Ukrajinci, dostávají naši zbabělci satisfakci jdoucí až do nefalšované extáze. Konečně mají důvod se necítit tak přizdisráčsky a mohou zapomenout, co všechno podepsali. Konečně to Moskvě mohou vrátit. Konečně se mohou beztrestně radovat z russké smrti, konečně mohou naplno dehumanizovat služebníky Moskvy, konečně mohou udělat to, čeho se až doteď pořád báli.

Sice se u toho musí přehlížet nacismus, fašismus a banderismus, musí se přehlížet statisícové ztráty Ukrajinců, musí se přehlížet rostoucí hospodářské problémy, musí se cenzurovat varovné hlasy, musí se přehlížet mínění stále rostoucí části národa, musí se mluvit o tom, jak ruští vojáci rabují čipy a bojují polními lopatkami a musí se bagatelizovat jejich vojenská převaha, ale konečně jsme Rusům oplatili těch dvacet let normalizace. A pro tuto hodnotu není žádná ukrajinská oběť dost velká.

Jenže… ono se zdá, že Ukrajinci na naši odplatu nebudou stačit. Ani celé NATO, zdá se, nebude stačit. Místo slavného vítězství a ruského ponížení to dopadne zase obráceně… Z původního přesvědčení, že svět je proti Rusku, zbylo jen, že NATO je proti Rusku… a i tam to dostává povážlivé trhliny. Nějak nám spojenci postupně odpadají… asi proto, že kdysi byli statečnější a nepotřebují si teď řešit komplex méněcennosti.

Ale to nevadí, jako se vstupovalo do Strany ještě po listopadu 89, tak se ještě teď rychle podepíší dopis na podporu zeleného lampasáka Foltýna, aby strategickou komunikaci dělal ještě hůř a ničil vládu Petra Fialy ještě rychleji, rychle se ještě sejde posledních padesát Chlívkařů na podporu Nory Fridrichové, podepíší se dopisy vyzývající vládu k ještě rychlejšímu grýndýlu…

Antichart na podpis je vždycky dost a vždycky, když na ně dojde, je konec režimu nedaleko. Režim, který je pevný v kramflecích, totiž žádné podpisy hereckých šašků nepotřebuje a jeho strategickou komunikaci dělá nějaký marketingový mág a ne tupý zelený lampasácký debil. Režim, který je pevný v kramflecích, má na své straně armádu i policii a jeho premiér ze sebe nedělá kašpárka. Pevný v kramflecích je Orbán. Fiala potřebuje flexibilní Svěráky, aby mu podpisem stvrdili, že koná dobře.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.

PS. Zde máte dostupné signatáře dopisu na podporu Otakara Foltýna. Aneb, kdo je v zemi zdejší, nejpitomější:

Jan Burian, písničkář, spisovatel, průvodce

Jan Edlman, Project Manager, výtvarník

Martin Exner, poslanec

Jiří Gogela (Wavrovský), výtvarník a humorista

Martin Hausenblas, podnikatel a filantrop

Zdeněk Hel, biochemik, imunolog, vysokoškolský učitel

Antonín Homola, zastupitel v Praze 3

Ziggy Horváth, lektor a písničkář

Jan Hrušínský, principál Divadla Na Jezerce

Jan Hřebejk, režisér

Jaroslav Hutka, písničkář

Jan Jandourek, sociolog a publicista

Karel Jelínek, advokát

Jaroslav Jindra, režisér dokumentárních filmů

Alena Kábrtová, psycholožka, spoluzakladatelka Centra Paraple

Jan Kasl, architekt, předseda ČKA

Ondřej Kolář, politik

Adam Komers, vinárník

Jan Kovařík, moderátor a reportér

Vít Kučík, publicista

Eugen Kukla, reportér a fotograf

Markéta Kutilová, reportérka

Vladimír Líbal, politik a karikaturista

Václav Marhoul, filmový režisér

Jaroslav Miko, řidič a moderátor

Václav Němec, filosof

Vladimír Němec, lékař

Petr Nutil, spisovatel

Jiří Padevět, nakladatel a spisovatel

Dagmar Pecková, pěvkyně

Martin Peterka, architekt

Angelika Ivana Pintířová, sestra boromejka, pedagožka

Nadia Rovderová, kurátorka, výtvarnice, galeristka

Břetislav Rychlík, režisér, vysokoškolský učitel

Marek Smetana, asistent poslance

Robin Suchánek, producent, marketér a manažer

Zdeněk Svěrák, herec a spisovatel

Milan Šteindler, divadelník

Miroslav Tomanec, kavárník

Renata Tomanová, překladatelka a editorka

Jan Vaculík, technik a obchodník

Tomáš Vích, architekt

Marek Wollner, publicista

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (430 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dění v Maďarsku mě oslovilo a považuji jej za cestu hodnou následování. Proto v poslední době tady lobbuji za Orbána a za Maďarsko. Symbolem tohoto lobbingu je následující logo. S tímto logem se tady budeme setkávat denně. Pod nim se nachází odkaz na skutečný Orbánovský rozcestník.
 
 
 
Na Orbánovském rozcestníku najdete odkazy na vše, co souvisí s "Maďarským národním kurzem", což je označení dlouhodobého politického programu, který by měl Maďarsku přinést hospodářský prospěch a obnovit jeho politickou suverenitu.
 
Zde je seznam dnešních přírůstků na rozcestníku:
 
1. Proč Maďaři slaví 20. srpen jako státní svátek
 
2. Projev premiéra Viktora Orbána v pořadu "Dobré ráno, Maďarsko" rádia Kossuth ze dne 19. července, den po opětovné volbě von der Leyenové za předsedkyni Evropské komise.
 
3. Tiskové prohlášení premiéra Viktora Orbána po jednání s Andrejem Babišem a Herbertem Kicklem - 30. června 2024,  ve Vídni, kde oznámili vytvoření nové politické aliance v rámci Evropského parlamentu s názvem "Patriots for Europe"
Průměrný počet slepic: 4.7 (92 hlasů)

Nejde o hoax! Kriminálnice, pardon, soudružka Lejno, která dávno měla být za katrem, vládne půl miliardě Evropanů a musí splnit “shora” tyto rozkazy

1/ Investovat do dekarbonizace EU 1,5 bilionu Eur každým rokem.

2/ Diskvalifikovat země, které budou odporovat politice EU.

3/ Trestat sítě odmítající cenzurovat.

4/ Vybudování evropské armády.

5/ Ztrojnásobení počtu pohraniční stráže, která ve skutečnosti pomáhá přepravovat černý hmyz, pardon, muslimy a černochy z Afriky.

6/ Vytváření právních předpisů nejen pro Evropu, ale pro celý svět /!!!/.

Dále plánuje zavedení digitální peněženky a digitálních očkovacích průkazů. Připravovaná plandemie to urychlí /i naše USAanální loutky, pardon, naši /?/ politici/. Do pěti let budou všechny státy zrušeny a vznikne jeden jediný superstát. Klimatická politika urychlí úplnou ztrátu konkurenceschopnosti evropských zemí, zrušení veškeré výroby a likvidace zemědělství. ”

EU plánuje salámovkou drastické zdražení benzinu až o patnáct procent. Bydlení se zdraží kvůli povinnému zateplování. To vše podepsal Nutela za pochvalu od Lejna. Lejno přímo zbožňuje Nutelu a naopak. Jejich objetí mi připomíná Gustava a Leonida.

Americký kandidát Vance: “Obrana Ukrajiny není v zájmu USA. Evropa se musí stát vojensky nezávislou. Není pravda, že Putin napadne Německo, to se musí o svou obranu postarat samo.” Takže přímo na rovinu říká, že už NATO Evropě nepomůže. Co na takové “spojence” říká Černoška?

Ukrajinci zaútočili na ruskou jadernou elektrárnu. Kdyby Rusové nesestřelili střely, mohlo dojít k desetinásobnému Černobylu. Opravdu nešlo o rozkaz NATO?

Nedopouští se ČT rasismu, když do reklam dává Černochy? Nebo jsou tyto produkty jen pro Černochy? Před několika roky šla na ČT reklama, jak vepředu v autě je bílá dvojice a za nimi jedno dítě bílé a jedno černé. Budto byla jeho manželka nevěrná nebo si adoptovali černouška. Vzpomněl jsem si na událost před 30 roky, kdy si vzal gay lesbickou ženu a adoptovali si dítě…Nedávno na teplém hrdém týdnu stejnopohlavní propagovali rodinu. Jak může muž oplodnit muže a jak může muž rodit? Jak může žena oplodnit ženu? Svět je skutečně nemocný, jak tvrdí Bohdalová. Černý humor: “Ježíš pláče a ptá se boha- Bože, cos to provedl? Adam se cítí být ženou a Eva se cítí být mužem… ”

Nedivím se , že jsou taková vedra. Pochody hrdých duhových dělají své, planeta se opravdu brzo roztaje….Už ted varují vědci, že se populace na zeměkouli drasticky zmenšuje, kromě Afriky, kde je pravý opak, 6 dětí na každou /!!/ rodinu.

Soudruh Foltýn zjevem připomíná řeporyjské čuně. Nejen vzhledem…Oba se dopouští trestných činů zcela beztrestně, oba mají něco společného s Nutelou…

Dle norem EU dřevo škodí klimatu, protože při spalování vylučuje hodně CO2, proto zavádí klimatickou daň ze dřeva. Mnoho eurohujerů a lžinenávistníků stále nechápe současný význam EU- Zničit celosvětovou ekonomiku a zotročit celý svět.

Podporovatel Harrisové: “Jsem trans, gay a měl jsem potrat.” Chocholoušku…

Letadlo, které se nedávno zřítilo, vezlo osm onkologů na konferenci o rakovině a dopadech covidvakcín. Před několika roky se zřítilo letadlo, kde bylo sto vědců a výzkumníků, kteří letěli na konferenci o AIDS. Věříte na náhody?

Důchodci od nového roku dostanou jen kolem 350 Kč. Z celoročního státního rozpočtu to je necelá třetina procenta. Suma sumárum, z měsíčního důchodu jde o pouhou třetinu promile, to znamená necelých 7, slovy sedm/!!/ Kč. Existuje vzornější důkaz, že jde o záměrné /!!/ ožebračování důchodců na rozkaz USA ambasády? Stále ještě chcete být v takové Utopii? Chcete patřit na takový Západ, kde je 99 pohlaví, kriminalita kvůli invazi černého hmyzu z Afriky, ulice plné zdrogovaných zombie, žebráků a bezdomovců? Viděli jste špinavé metro v New Yorku a nejstarší a nejkrásnější metro na světě v Moskvě?

AUTOR: Miroslav Petr

https://www.czechfreepress.cz/dalsi-blogy/plany-soudruzky-lejnove-budoucnost-utopie.html

Průměrný počet slepic: 4.7 (147 hlasů)
Trvalý odkaz

The Wall Street Journal píše o tom, jak Německo nemohlo dosáhnout toho, aby Polsko zatklo Ukrajince podezřelého z exploze Nord Streamu. Polští prokurátoři veřejně prohlásili, že podezřelého nezatkli hned, protože Němci jeho adresu do evropského registru nezapsali. Berlín to popírá. Varšava poté uvedla, že Agentura pro vnitřní bezpečnost (ABW) musí záležitost projednat před tím, než dojde k zatčení. Poté se německé úřady znepokojily a rozhodly se věc předložit polským úřadům, informují zdroje.

Němečtí ministři požádali své polské kolegy, aby se ujistili, že příkaz bude splněn. Poláci to odmítli. Němci jsou přesvědčeni, že šlo o záměrnou sabotáž vyšetřování. Zdroj uvádí, že Poláci německým kolegům řekli, že atentátníci na Nord Stream by měli být vyznamenáni medailí, a ne zatčeni. V důsledku toho podezřelý odjel z Polska na Ukrajinu, stejně jako všichni ostatní předpokládaní pachatelé tohoto zločinu.

Zdroj: neCT24
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (72 hlasů)
Trvalý odkaz

Nový ředitel ČT Jan Souček vysvětlil důvody zrušení pořadu 168 hodin, který moderovala kontroverzní novinářka Nora Fridrichová. Promluvil i o zaujatosti pořadu. „Všechna rozhodnutí o porušení zákona či kodexu mají totožnou skutkovou podstatu. Týkají se situací, kdy pořad 168 hodin v mnoha různých tématech neposkytl prostor názoru protistrany nebo ho zesměšňoval nebo nebyl k tématu doplněn náležitý kontext,“ uvedl Souček na mimořádné schůzi Rady ČT. Dodal, že tým, který pracoval na tomto pořadu, nebral zřetel na opakovaná upozornění na své prohřešky.

Dalším důvodem podle něj byla medializace osobní konverzace mezi Norou Fridrichovou a bývalým zaměstnancem ČT Markem Wollnerem. „Právě toto je situace, která způsobila rozhodnutí o vyřazení pořadu uprostřed července roku 2024. K poškození dobrého jména ČT už nepochybně došlo a ukončení výroby pořadu 168 hodin je reakcí na to, abychom toto poškozování neprohlubovali“ řekl generální ředitel ČT.

Zdroj: Česká televize
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (77 hlasů)
Trvalý odkaz

tak si ti petenti posypou hlavu popelem, podepíší spolupráci s Gru a pojedou dál.

Průměrný počet slepic: 4.6 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Kromě berrnarda jsou i jiní koudelkovy čučkaři kteří sledují co napíšete. Jako například viz foto Barbora Mercury Kuželová která převzala štafetu od STB. Tato čučkařka a lovkyně dezinformátorů tvrdí že je až po uši zamilovaná do prezidenta 107 !

Barbora Mercury Kuželová je známá firma. Je  aktivistka Pravdy a Lásky a byla již usvědčená ze svých lží viz PL zde:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sirila-pak-smazala-Lovkyne-dezinformatoru-sama-naletela-Nastoupil-Zahradil-uslapali-ho-740078


barbora mercury 1

barbora mercury 2


 

Průměrný počet slepic: 3.7 (59 hlasů)

Škoda, že neměla možnost ho poznat před 35 lety, pak by ji zamilovanost přešla natotata. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Ježíš říkal: “Otče, odpusť jim, neboť nevědí, co činí.”

Průměrný počet slepic: 4.5 (75 hlasů)
Trvalý odkaz

Trochu jiný pohled na srpen 1968, než jak je většinově v paměti lidí. Už je to starší článek na PL a tak pro ty, kdož nemají předplatné, nejde dočíst. Vkládám ho sem tedy celý.

Živíme si v sobě už půl století mýtus pražského jara a socialismu s lidskou tváří Alexandra Dubčeka? Analytik Štěpán Kotrba se na ParlamentníchListech.cz pouští do rozboru tehdejší situace. Dubček prý nikoho moc nezajímal, Západ i Sověti sledovali něco úplně jiného...  Krach operace Javor.

V České společnosti se už půl století udržuje ze všech stran košatěný mýtus o pražském jaru – socialismu s lidskou tváří Alexandra Dubčeka –, které udusily tanky okupační armády. Silný příběh. Mýtus o demokratizaci komunistické ideje padesát let podporovali sami čeští komunisté a z druhé strany ti, kteří se tehdy těšili na konec socialismu. Marně. Zbytek společnosti jím byl zasažen díky zvědavým otázkám prověrkových komisí KSČ, ptajících se na souhlas či nesouhlas s internacionální pomocí bratských stran, aniž kdo vědět to hlavní: PROČ.
Pravda je ale jiná než mýtus. Sověty ani Západ, s výjimkou britské MI6, nezajímal ani Dubček, ani seberozkládající glasnosť a demokratizace komunistické strany. Američany a Sověty nezajímalo nic jiného než strategická vojenská parita na západní hranici Varšavské smlouvy. Tuto paritu zásadním způsobem porušilo 79 kusů americké střely krátkého doletu, vytvořené pro evropské válčiště a rozmisťované v západním Německu. MGM-31 Pershing byla ta americká balistická raketa. Mohla být vybavena jadernou hlavicí W -50 typu Boosted Fission, která byla k dispozici ve třech variantách (60 kt, 200 kt, 460 kt – což odpovídá přibližně pěti, 15, 35 hirošimským bombám). Dolet střely byl variabilní (185 km – 740 km s bezpečnostní rezervou 111 km) s relativně vysokou přesností (CEP = 260 m). Taktický systém Pershing 1 byl v Německu operačně nasazen v roce 1965 jako tři palebné baterie 56. velitelství polního dělostřelectva. Jeho nebezpečí tkvělo v tom, že snižoval reakční dobu po zjištění použití strategických jaderných střel z 40–30 minut nutných k protiútoku pro dolet strategických raket na tři až pět minut. Což bylo méně, než bylo uvedení jakýchkoliv raket do bojové pohotovosti. Raketa letěla na tu dobu neuvěřitelnou rychlostí mach 8–2,7 km/s. Nejbližší odpaliště bylo 37 km od československých hranic.
Prezident Novotný v říjnu 1965 ve Vojenské komisi obrany ÚV KSČ a posléze i Dubček odsouhlasili úkol Varšavské smlouvy vybudovat tři objekty „Javor“ na uskladnění jaderných hlavic operačně-taktického raketového komplexu Temp-S (9K76/9M76B, OTR-12) a zvláštní zodolněnou spojovací linku do těchto objektů. V březnu 1965 řekl hlavní velitel Spojených ozbrojených sil maršál A. A. Grečko československému ministru národní obrany generálu Bohumíru Lomskému, že je třeba uložit speciální bojové hlavice na území Československa, ale že je budou mít pod kontrolou sovětští specialisté. V listopadu téhož roku byli pozváni hlavní funkcionáři ČSLA (ministr národní obrany gen. B. Lomský, náčelník Generálního štábu ČSLA gen. O. Rytíř, náčelník Operační správy GŠ gen. V. Vitanovský, náčelník raketového vojska a dělostřelectva MNO gen. K. Blatenský a náčelník ubytovacího a výrobního úseku MNO plk. J. Roháč) ke konkrétnímu jednání s ministrem obrany SSSR. Dne 15. prosince 1965 podepsala československá a sovětská strana přísně tajnou „Dohodu o opatřeních ke zvýšení bojové pohotovosti raketových vojsk“. S výstavbou a existencí objektů byl seznámen pouze úzký okruh lidí: prezident republiky, první tajemník ÚV KSČ, předseda vlády ČSSR, ministr národní obrany, náčelník Generálního štábu ČSLA, náčelník Operační správy GŠ, náčelník operačního oddělení GŠ/OS, zástupce náčelníka operačního oddělení, náčelník skupiny operačního plánování GŠ/OS, starší důstojník – pracovník operačního sálu, náčelník raketového vojska a dělostřelectva a náčelník stavebního a výrobního úseku MNO. Právo udělovat souhlas k seznámení osob se skutečným účelem zvláštních objektů JAVOR měl pouze prezident republiky. Sovětská rozvědka totiž měla informace o nasazení raket Pershing v SRN a potřebovala v určitém termínu realizovat paritní opatření.
Výstavba tří podzemních objektů měla stát na tehdejší dobu neuvěřitelných 200 milionů korun. Obrovské množství nedostatkového cementu, oceli, obrovské množství nákladních aut na vytěženou zeminu a obrovské množství stavebních kapacit by bývalo chybělo centrálně plánovanému národnímu hospodářství. Novotný chtěl být ale populární, chtěl stavět sídliště pro lidi, a ne sklady pro sovětské jaderné hlavice….
Zatímco střely Temp-S dostaly s předstihem speciální jednotky ČSLA k uskladnění i ovládání, hlavice a odpalovací klíče měla mít na starosti pouze jednotka sovětských specialistů pod přímým velením Kremlu. V případě válečného konfliktu se Západem by sovětská strana vydávala jadernou munici československým raketovým vojskům. Úkol postavit podzemní sila pro hlavice Češi nesplnili v termínu a Brežněvovi lhali.
Aby bylo jasné, že případný útok pershingů na Československo bude cestou k válce se všemi státy Varšavské smlouvy, byly použity mnohonárodnostní síly jako živý štít. Dne 6. května 1968 proběhla v Moskvě vojenská rada, které se kromě špiček ministerstva obrany a armády účastnil i generální tajemník ÚV KSSS Leonid Brežněv. Ten ještě týž den referoval na jednání ÚV KSSS o tom, že se právě domluvilo vyslání delegace maršála Koněva do Československa. Bez podrobností.
Koněv přiletěl o dva dny později a v Československu prověřoval pravdivost slov představitelů státu o stavu připravenosti na přijetí hlavic pro střely Temp-S, které sovětští důstojníci označili za nerealizovatelné.
Až v roce 1969 dokončili a Sovětské armádě převedli Javor 50 asi 8 km jihovýchodně od Bíliny, Javor 51 asi 2,5 km severně od Borovna a Míšova ve VVP Jince, Javor 52 asi 4 km severně od Bělé p. B. ve VVP Ralsko. Dva objekty v dubnu 1969 a jeden v listopadu. Plné obsazení objektů provedli Sověti 16.–18. února 1970. Příliš pozdě. Po uvedení raket Pershing 1 v SRN do pohotovosti QRA (Quick Reaction Alert ) v FKG1 v Landsbergu a u 1. praporu 81. regimentu polního dělostřelectva USA v Neu-Ulmu nezbylo velení Varšavské smlouvy nic jiného než použít vlastní vojáky, když nebylo možné využít paritní opatření.
Nikdy nedošlo k obvinění českých komunistů ze zrady ani k jejich potrestání, neboť GRU nechtěla odhalit informátora ani informace (navazující na plány britské rozvědky, jejíž rezident Sir Cecil Parrott předtím řídil jako velvyslanec v Praze „sametově převratovou“ agenturu Velké Británie). Legenda – bohužel – s romantizující iluzí o pražském jaru a jeho vlivu na evropskou politiku přetrvává dodnes.
Akt instalace živých štítů v podobě pluků nic netušících Rusů, Ukrajinců, Poláků, Kazachů a Uzbeků není okupace. Okupace znamená vytvořit státní správu a řídit stát. Nést zodpovědnost. Ovládat lidi. To se nikdy nestalo. Straničtí tajemníci nebyli Rusové, ale Češi a Slováci. Kádrováci byli Češi a Slováci. Policajti a estébáci byli Češi a Slováci. Generálové i podplukovníci byli Češi a Slováci. Ti nebožáci „internacionální pomoci“ dvacet let nevystrčili čumáky z kasáren. Jen jejich důstojníci občas chodili s paničkami na vycházky. A četli ty vzkazy: Zachvatčiki, iditě damoj. Dubček=Svoboda. Ivane, běž domů, Brežněv se zbláznil. 
Žili zde dvacet let, obklopeni nenávistí, která ale měla být směřována na ty české, a hlavně slovenské komunisty, kteří svou hloupostí a zradou zavinili, že sem velící generálové Varšavské smlouvy museli poslat nevinné vojáky umřít v žáru atomové války. Ani jim neřekl nikdy nikdo pravdu ve strachu, že budou masově dezertovat. Nenávist lidu měla být právem směřována na Novotného, na Dubčeka, na generála Lomského. Ti lhali všem včetně svých soudruhů a ohrozili tím svou zemi. Místo toho žili dál na svobodě a nesli to strašlivé tajemství po celou dobu normalizace. Ani se nezačervenali. A nic netušící tetky za skříní schovávaly dvacet let Dubčekovu oficiální fotografii v laciném rámečku a Sašu litovaly.
Byli i další čeští a slovenští komunisté, kteří byli zase původci konce snu o demokratickém socialismu a kteří spustili sebevražedný stroj, zvaný normalizace. Kolder, Biľak a další autoři falešného zvacího dopisu a nastoupivší garnitury. Okupaci jsme si vytvořili my sami. Byla to okupace dvaceti lety nízkosti a hlupství závistivých a hloupých kádrováků a stranických tajemníků, podřízených několika málo darebákům, kteří věděli. Byla to okupace skoro všeho tvůrčího a pokrok přinášejícího.
Rakety Temp-S na západní hranici Československa byly dvacet let. Dvacet let zastrašovaly potenciální útočníky. To byla podoba míru za studené války.
Až v prosinci 1987 po návštěvě Gorbačova v Praze a po uzavření dohody mezi USA a SSSR o likvidaci raket středního a krátkého doletu ve Washingtonu byla z území Československa stažena sovětská raketová brigáda vyzbrojená raketovým systémem Temp-S. Ani tehdy nikdo nic nikomu neřekl. Krtek v Bundeswehru ještě pracoval. Perestrojka se nekonala. Až ve dnech 21.–30. června 1990 odešly obslužné jednotky sovětské armády a až 30. října 1990 byly gen. M. Mojsejevem předány čsl. armádě objekty Javor. Ani tehdy nikdo nic neřekl. Objekty zůstaly dál přísně tajné. V listopadu 1989 lid tleskal tomu, když se Saša objevil na balkóně Melantrichu. Pak se Saša pokusil stát předsedou Federálního shromáždění. Poslední transport se sovětskými vojáky byl vypraven 19. června 1991 z Milovic. Celý proces byl formálně ukončen podpisem protokolu o ukončení odsunu sovětských vojsk z Československa 25. června 1991 v Praze.

A dodnes mnozí sní o socialismu s tváří Alexandra Dubčeka.
21.08.2021
Pravda o roku 1968 očima Štěpána Kotrby -
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mytus-prazskeho-jara-Vsechno-jinak-Pravda-o-roku-1968-ocima-Stepana-Kotrby-674359

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

Právě na ČRo hlásili, že v Británii je již 1000 zatčených a věznice jsou plné. Tedy budou zatčené umisťovat na policejní stanice. Tam jsou středověké podmínky. První rozsudky jsou 6 let a 2 roky natvrdo. Za tweet na X, kde podle ČRo pán šířil "dezinformaci", že za podřezáním tří malých děvčátek stál imigrant ze Sýrie. Dezinformace spočívala v tom, že nebyl ze Sýrie, ale z Rwandy!

zdroj: Co neMÁTE vědět
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (68 hlasů)

Třiapadesátiletá žena byla ve Velké Británii odsouzena k 15 měsícům vězení za to, že na Facebooku napsala, že by se měly mešity vyhodit do povětří.

zdroj: Český List

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

asi stářím zblbnul.

Průměrný počet slepic: 3.1 (60 hlasů)

Zjevem houmelesák a duchem ještě něco ošuntělejšího. Tenhle blb, kdyby se nedržel politiky, tak by se nijak neuživil.

Průměrný počet slepic: 4.9 (84 hlasů)

Zaubere, snad tě to nenasere. Kokotem on vždycky nebyl, ale teď už je asi pěknej debil.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Holandsko slavilo, když se toho vandráka zbavilo

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Bylo mi 16 a jak já jsem nenáviděl Sověty! Bydlel jsem v Praze na Smíchově poblíž tehdejší tiskárny Svoboda na Arbesově náměstí. Každý den jsme s kamarády vyfasovali balíky nelegálních výtisků novin a časopisů a roznášeli jsme je po Praze. Pro mě překvapivé a nepochopitelné bylo, že za týden od počátku okupace již velmi poklesl zájem občanů o tyto noviny a časopisy. Teprve po vysvětlení, že jsou stále zdarma si je od nás brali.

Kolem smíchovských kasáren stáli tanky. Možná jich bylo až dvacet. Na tancích seděli sovětští vojáci a kupodivu to nebyli Rusové, ale Litevci! Hodně Litevců má k Polsku příbuzenské vztahy, takže mluví polsky. Já jsem jako dítě chodil dva roky do polské školy, takže nebyl problém se s nimi domluvit. Praktický všichni, se kterými jsem mluvil, vůbec nechápali proč u nás jsou. 

Nenávist k SSSR mi vydržela až do jeho rozpadu. Jsem přesvědčen, že za naší okupaci nemůže ani jeden národ bývalého Sovětského svazu, ale opravdu jen a jen vedení tehdejší KSSS! Proto mi přijde až blouznivé spojování tehdejší okupace s dnešním Ruskem! A veškeré rádoby vzpomínkové akce pouze trapné. Určitě vyjma akce před pražským rozhlasem, i já jsem tam viděl zraněné české občany!

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (85 hlasů)

Ano, veškeré české státní svátky včetně vzpomínkových výročí téhož druhu jsou svátky českého pokrytectví.  A bejkovcem mocných na bezmocné.

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

to bylo samý ukáčko

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

- Na co primárky? Prezidentské volby rozhodnuty?

Čas plyne neuvěřitelně rychle a známá teze o bezcennosti včerejších novin je znovu a znovu potvrzována. Ještě nedávno se zdály být americké volby víceméně rozhodnuté. Biden vypadal bezmocně a chaos v Demokratické straně nenaznačoval odvahu k nějakému radikálnímu řešení. Pak ještě přišel atentát, zraněný a zakrvácený Trump a jeho zaťatá pěst a výraz odhodlání – dovolil bych si připomenout svůj 25 let starý výrok „jedeme dál“.

...Po několika málo týdnech je všechno jinak. „Hlubinné“ procesy americké politiky začaly fungovat. Biden odstoupil (nebo byl odstoupen, ale to je jedno). Je sice evidentně zklamaný, ale současně se mu – na první pohled – výrazně ulevilo. Tíha zodpovědnosti prezidentského kandidáta z něj spadla. Lépe mluví a lépe chodí.

...Harrisová byla po celé čtyři roky v roli viceprezidentky téměř neviditelná. Jak napsal jeden bystrý německý novinář, byla „bledou tváří“ (blaß) americké politiky. Byla považována jako viceprezidentka za v podstatě nekompetentní, přesto se v otázkách migrace, ekonomiky a sociální politiky stavěla výrazně nalevo. Ve všech těchto věcech to znamená dokonce výrazně nalevo od Bidena. V zahraniční politice může Kamala Harrisová znamenat zesílení konfrontace nejen s Ruskem, ale i na Blízkém východě, a dokonce i na Dálném východě. To je všechno velice riskantní. Očekávám, že bude ještě horší než evropské političky, a to je co říci.

Kamala Harrisová se stylizuje do role Afroameričanky, což není přesné. Je dcerou jamajského profesora a indické bioložky. Žádná skvělá vyhlídka pro nás to není, i když naše – na americké velvyslanectví v Praze „přisátá“ skupina lidí, která se při jakékoli změně na postu amerického prezidenta vůbec nemění – i tentokrát bude den po volbách vypadat jako vždy harrisovská.

Republikánské duo – Trump-Vance – mlčí. Téměř oněmělo. Neumí zareagovat. Potřebovalo Bidena a teď ho najednou ztratilo. Nedovedu si představit, že by tato, údajně Nová pravice mohla přijít s něčím průlomovým. Nemá kolem sebe lidi typu Bannona (který je dokonce buď ve vězení nebo ve vězení bude). Je nějaká naděje, že američtí voliči mohou tento puzzle dobře vyřešit? Jsem v tom pesimista.

 Václav Klaus https://www.institutvk.cz/

Průměrný počet slepic: 4.5 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

Dej krávě do držky, ona ti dá do dížky je třeba dnes poopravit. Tedy, asi takto: Dej Fialové vládě do držky, ona ti přestane krást z dížky.

Průměrný počet slepic: 5 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

si připomněly okupaci zapálením prskavek před ruskou ambasádou...

Neumí se slušně chovat a tak chodí na veřejnost onanovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)

se přitom popálilo ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Slyšel jsem velmi provokativní názor:

"Nejen, že nás Sověti v roce 45 osvobodili od fašistů, ale díky nim jsme měli klidné dětství  a  mohli jsme  v klidu a bez celoživotních půjček vystudovat na univerzitách a v podstatě každý si za socialismu pořídil vlastní bydlení, opět bez celoživotní hypotéky"

Velkou část svého  života  jsem nenáviděl komunisty a socialismus, ale bohužel s  výše uvedeným v podstatě souhlasím. A  ještě dodám, že se tehdy postavily sídliště, jaderné elektrárny a spousta továren.  A každý měl  snadno dostupného lékaře. Když jsme byli děcka, byla u nás naprosto minimální kriminalita.  Vysoké školství u nás bylo na velmi slušné úrovni, kdo nebyl pitomec, mohl na VŠ studovat a naopak, kdo byl blb, VŠ prostě nezvládl.  Někteří dnešní  "vysokoškoláci" s titulem Bc. by zcela jistě za socialismu ani neodmaturovali.  Docenti a profesoři  za socialismu byli skutečné  autority. Dnes? Vzpomeňme např. na rektorku  "prof."  Nerudovou či "prof." Fialu. Nechce  se vám  odplivnout?  Školství, a nejen vysoké jde u nás za posledních cca 30 let do totálních sraček. Co se týče nemovitostí,  Česká republika je unikát - většina lidí bydlí ve vlastním a spousta  lidí vlastní zahrady, pole, louky. To na Západě není, tam lidi o  nemovitosti  přišli už dávno. Bezdomovci  a feťáci u nás  za dávných časů neexistovali, byli odchyceni a šli do vězení. Kdyby jsme se v roce 1968 vydali stejnou cestou jako "vyspělý" Západ, vsadím vlastní klobouk, že by to u nás nyní  vypadalo velmi podobně, jako v současném Londýně. Bohužel tady jsou někteří, kteří se to snaží rychle dohnat. 

Průměrný počet slepic: 5 (85 hlasů)
Trvalý odkaz

Lukáš Fišer

O čem se v souvislosti s okupací ČSSR vojsky Varšavské smlouvy nebude mluvit

Je dosti pravděpodobné, že na výročí 21. srpna uslyšíme řadu projevů od našich politických představitelů. Dovolil jsem si sepsat, co v nich pravděpodobně neuslyšíme. 

Sice se přípomíná výročí 21.srpna, ale okupace ČSSR začala již 20. srpna v noci. 

20. srpna 1968 ve 21:40 7. motostřelecký pluk východoněmecké armády překračuje hraniční závoru ve Vejprtech a němečtí vojáci se tak stávají prvními členy invazních vojsk na území ČSSR. 20. srpna ve 23:00 maďarská armáda proniká na jižní Slovensko, sovětská armáda postupuje přes hranice na východě Slovenska, polská armáda přebírá kontrolu státní hranice na severním Slovensku a obsazuje České Slezsko. Poláci se tak stávají rekordmany v historii 20. století v počtu střetů s námi./spory o Těšínsko 1919,1938,1945/

 

K výročí okupace si také připomeňme, jak vypadalo složení tehdejší nejvyšší sovětské moci. Generální tajemník UV KSSS – Brežněv byl Ukrajinec, předseda presidia Nejvyššího sovětu SSSR Podgornyj byl Ukrajinec, ministr obrany SSSR Grečko byl Ukrajinec, předseda rady ministrů ÚV KSSS Kosygin byl Rus a ministr zahraničních věcí SSSR Gromyko- Bělorus.

 

https://1968.rozhlas.cz/komunike-o-ceskoslovensko-sovetskych-rokovanich-7571384/

 

Ukrajinci se sice ke svému Brežněvovi příliš nehlásí, asi jako Rakušané k Hitlerovi, ale nahlédneme-li například do Brežněvova pasu z roku 1947, nalezneme tam jeho ukrajinskou národnost vyznačenu zcela jasně.

 

https://news.pn/ru/blogs/91188/

 

Leonid Iljič Brežněv si údajně vojenskou invazi nevymyslel, čelil útokům kremelských „jestřábů“. Mezi hlavní jestřáby patřil Petr Jefimovič Šelest (1908-1996), nejvyšší představitel komunistické strany na Ukrajině. Šelest se obával, že myšlenky demokratizace se přes rusínskou menšinu na východním Slovensku přenesou na Ukrajinu. Šelest mluvil i o letácích, které se prý objevily na Podkarpatské Rusi – a žádaly její odtržení od Sovětského svazu. Když pak Šelest při diskuzi v Čierné nazval Františka Kriegla „haličským židem“, členové československé delegace se zvedli a odešli. Nejvyšší představitel slovenských komunistů Vasil Biľak předal prostřednictvím pracovníka KGB na záchodcích Šelestovi pověstný zvací dopis s prosbou o poskytnutí „pomoci a podpory všemi prostředky“ – jeden z argumentů pro vojenskou invazi.

 

https://plus.rozhlas.cz/pjotr-selest-kremelsky-jestrab-ktery-dostal-zvaci-dopis-na-zachodcich-7590664/

 

Dvacátého srpna 1968 ve 20.15 hod. washingtonského času přijímá americký prezident L. B. Johnson sovětského velvyslance Anatolije Dobrynina. Když mu Dobrynin přednese zprávu, „že vláda Československé socialistické republiky se prý „obrátila na spojenecké státy včetně Sovětského svazu se žádostí o poskytnutí přímé pomoci včetně pomoci vojenských sil“, prezident odvětí „Podívám se na to ráno s ministrem Ruskem a ozveme se vám.“

 

Husák tuto schůzku později (1990) výstižně okomentoval: „Prezident Johnson se dohodl s Brežněvem a vzal okupaci ČSSR na vědomí. Formálně protestoval, ale jinak nehnul ani prstem.“ O záměru vpadnout do CSSR věděl mimochodem Husák v předstihu. V polovině srpna ho totiž oslovil do telefonu Brežněv: „Chci se vás zeptat, podpoříte nás v případě vzniku mimořádných okolností?“ „Ano, soudruhu Brežněve,“ klidně odpověděl Husák. „Budu stát na straně Sovětského svazu.“ Tím udělal kariéru po okupaci./

 

Jednání s USA proběhlo s měsíčním předstihem před vojenskou operací. Velvyslanec Anatolij Dobrynin se totiž již 22. července 1968 setkal se státním tajemníkem USA Deanem Ruskem a zjistil, že USA se rozhodně nechtějí zaplést do konfliktu kvůli Československu.

 

V Čierne nad Tisou 29. července 1968 proto Brežněv mohl spokojeně ujistit Bilaka, že USA plně akceptují právo Sovětů řešit si poměry v sovětském východoevropském bloku.

 

Jaké byly strategické důvody okupace?

Na podzim 1945 se prezidentu Benešovi povedl husarský kousek, prosadil současný odchod U.S. Army i Rudé armády a naše území se tak ocitlo bez cizích armád, což v poválečné Evropě představovalo raritu.

 

O strategické potřebě alokace sovětských jednotek na našem území přesvědčoval Novotného již Nikita Chruščov. Sovětský záměr rozmístit u nás svá vojska trval od války.

 

Na jaře 1965 si maršál Andrej Grečko vynutil dohodu o výstavbě tří skladů s jadernými hlavicemi v Československu. Novotný sice zvyšoval výdaje na zbrojení – vztažené na jednoho obyvatele patřily ve světě mezi enormní; avšak Sověti přesto v roce 1966 nekompromisně vyžadovali v zájmu posílení jihozápadního křídla Varšavské smlouvy přesunout do ČSSR dvě sovětské divize.

 

https://www.literarky.cz/civilizace/2043-dohodl-se-breznev-s-husakem-jeste-pred-srpnovou-okupaci

 

Okupace Československa do konce roku 1968 si vyžádala 137 mrtvých, zhruba 500 těžce a stovky lehce zraněných.

 

https://www.ustrcr.cz/uvod/srpen-1968/obeti-okupace/

 

Po okupaci začala v Československu tzv. normalizace. Politické vedení země občany v krizi zradilo /až na nepočetné výjimky/.

 

Lidé přišli o iluze a do komunistické strany vstupovali kariéristé bez zábran.

 

Velká část lidí kvůli existenčním zájmům tak či onak kolaborovala s mocí.

 

I dnes máme v republice kolaboranty a kariéristy bez skrupulí a zrádce národních zájmů na nejvyšších místech. I dnes by někteří politici rádi umísťovali cizí vojska na našem území.

 

I dnes jsme ve velmocenských hrách naprosto bezvýznamní a hlavní hráči nás hodí přes palubu, kdykoliv se jim to bude hodit.

 

To je historické poučení z událostí roku 1968.

 

Náš dnešní svět je ale mnohem nebezpečnější, než byl ten před 54 lety.

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

" ...    tehdejší nejvyšší sovětské moci. Generální tajemník UV KSSS – Brežněv byl Ukrajinec, předseda presidia Nejvyššího sovětu SSSR Podgornyj byl Ukrajinec, ministr obrany SSSR Grečko byl Ukrajinec, .... " 

A dnes se Rusové a Ukrajinci  navzájem a ve velkém zabíjení, pro  "Západní hodnoty".  Tomu se říká ironie osudu ...

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Včerejší demonstrace tohoto obskurního spolku za záchranu obskurního pořadu 168 obskurní Nory Fridrichové skončila návštěvnickým debaklem.

Dorazilo jich totiž jen okolo 30….
2 fotky zde: https://t.me/LussiList/44978

zdroj: Český List

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Český zpravodajský portál iportaL24 tentokrát uvedl, že se ukázalo, že je součástí špinavého byznysu a slouží jako zástěrka pro obchodníky se zbraněmi. Náhodou odhalený přeplatek je jen špičkou ledovce, ve skutečnosti je všechno mnohem horší, píše autor. Případ souvisí s pašováním zbraní.

Zaprvé bylo za munici a zbraně přeplaceno mnohem více než 1,4 miliardy...Zadruhé některé z těchto příliš drahých zbraní a střeliva, které se nakupují za peníze z našeho státního rozpočtu, jsou následně ukrajinskými pašeráky rychle přeprodány. Veřejným tajemstvím je, že prodejci dostávají tyto zbraně za 30 % původní ceny (a proč ne, vždyť Ukrajina je dostává zdarma). Poté jsou tyto zbraně prodány do Afriky a na Střední východ za 60 % nákladů. Lidí ochotných si je koupit je víc než dost - uvádí se v materiálu.

Autor shrnuje - pár desítek miliard z vašich daní si mezi sebou rozdělili obchodníci se zbraněmi a s nimi spjatí lobbisté, ukrajinští pašeráci, kteří zbraně prodávají dál, i překupníci.

zdroj: Český List

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Scott Ritter: Rozhodnutí již byla přijata... Pojďme si to říci na rovinu: NATO napadlo Rusko - s využitím Ukrajiny jako své proxy. Řeknu to ještě jednou, abyste pochopili závažnost toho, co říkám: NATO napadlo Rusko. Srdce Ruska - Kursk. Už vám došlo, co jsem právě řekl? To je událost, která mění pravidla hry. Zapomeňte na všechno, co jste si o tom předtím mysleli. Je konec. Je po všem. Ukrajina je mrtvá. To je teď jediný výsledek. Ukrajina je mrtvá. Teď je otázkou, zda Západ chce zemřít spolu s ní. Dnes jsem mluvil s jedním ruským představitelem, který nechtěl být konkrétní, ale v podstatě řekl, že ta rozhodnutí už byla učiněna a vy budete vědět, o čem mluvím, až se to stane, a nebude to trvat příliš dlouho...

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=XXdlCHbroTE
video má titulky, můžete dát češtinu v automatickém překladu

zdroj: Český List

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Středula je normální součástí vlády a SOCDEM je mrtvá, kritizuje bloger Vidlák.

celý rozhovor zde:
https://www.iportal24.cz/featured/stredula-je-normalni-soucasti-vlady-a-socdem-je-mrtva-kritizuje-bloger-vidlak/

zdroj: iportaL24.cz - 21. srpna 2024

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Po přečtení článku a komentářů jsem si vybavil svoje  zkušenosti s jinými národnostmi. Jednal jsem s Rusy,  Američany, Číňany, Araby , Židy, ..Všichni mají své specifické vlastnosti.

Pokud bych měl popsat zkušenost s  Rusy, tak obvykle nebyl v osobním jednání s nimi problém, přátelští,  pohostinní, ve svém oboru obvykle velmi obětaví a  schopni, ale také silně nacionalističtí a respektující systém jednoho vůdce na všech úrovních. Když šlo o jejich zájmy , bylo Rusko a jejich kultura na prvním místě. Pokud to člověk nerespektoval, byl problém. A  to současní politici Západu hodně podcenili.  Rusové  jsou velmi hrdí na svůj národ a díky historii i na armádu.  Srazit je na kolena a zavést korporátni  a progresivistickou demokracii  v současné době  v Rusku silou je velmi riskantní a pyšný krok.  To  evropští politici a jejich loutkovodiči snad už vědí, že dotlačit Rusko k válce s Ukrajinou a tak oslabit současný jejich systém nebyl šťastný krok. Zdá se, že to nemohou skousnout a nenávist proti Rusům dál podporuji a to i proti těm, kterým jejich systém nevyhovuje a odjeli z Ruska  třeba  i k  nám. Nicméně první vlaštovky změny přístupu k problému se objevují. 

Přikláním se k názoru, že v 68 i nyní jde spíše o geopolitickou hru mocných. Ideologie je jen nástroj k prosazen jejich cílů. Obyčejní lidé jsou jen pěšáky na šachovnici mocných, kteří se jako první obětují, když je potřeba. 

Uzavřu komentář citátem mého dědy, který byl vojákem v I. světové válce, přežil II. světovou válku a ta když skončila, tak na základě zkušenosti s hrou rádoby elit předpověděl, že za 40 let bude válka   další. Byl jsem rád, že mu to nevyšlo. Nyní jen doufám, že se nesplet jen v čase, za jak dlouho. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

i někteří další nemají rádi Babiše:

https://cz24.news/babis-na-smrtelne-posteli-covid-tecka-byla-lecka/

obzvláště komentáře jsou tam výživné.

Myslet na něj jako na zachránce před Fialou je - velmi mírně řečeno - hloupé.

Průměrný počet slepic: 2.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

107 opět promluvila, tentokrát o vězeňství: 

"...Situace v českém vězeňství je podle prezidenta Petra Pavla velmi vážná. Uvedl, že přednostně je potřeba řešit personální stabilizaci Vězeňské služby a poté další kroky včetně přijetí novely trestního zákoníku a vytvoření strategických dokumentů k trestní politice státu. Na problému musí spolupracovat několik ministerstev i privátní sektor s neziskovými organizacemi, řekl prezident novinářům po dnešním setkání s experty na oblast vězeňství. Odmítl, že by řešením přeplněnosti věznic mohla být amnestie...."

Tak ještě jednou: " ... je potřeba řešit ... přijetí novely trestního zákoníku a vytvoření strategických dokumentů k trestní politice státu.... spolu s neziskovými organizacemi ... "

Problém jsou plné věznice,  protože budou nové zákony k trestní politice státu.  Chápeme všichni, co to to znamená? 

A ještě pár vět z rozhovoru, které stojí za to:

"... stát trestá vězením i trestné činy, které jiné státy považují za přestupky ..."  Co tím asi tak  prezident myslí? Bodnutí nožem?

"... situace v naší Vězeňské službě  je opravdu vážná. A netýká se pouze platů zaměstnanců ..."  Jestli tomu dobře rozumím, bachaři dostanou přidáno

" ... o amnestii v podobě zkrácení či odpuštění některých trestů by bylo možné diskutovat .... stát například změní legislativu ohledně omamných látek ..." Takže dealeři budou mít větší pohodičku?

" ... snížení některých trestních sazeb, dekriminalizaci určitých jednání a důraz na ukládání peněžitých trestů ... "   Takže pořádné pokuty pro neposlušné a tolerance pedofilie? 

" ... chce úřad do konce září novelu předložit vládě tak, aby ji zákonodárci stihli schválit ještě v tomto volebním období ... "  To je fofr,   asi se máme na co těšit

Vřele doporučuji myšlenky Pavla přečíst. 

Odkaz na celý článek  na  Epoch Times  zde

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

S předchozím příspěvkem úzce souvisí  aktuální  situace v Anglii. Cituji:

"Britská ministryně vnitra Yvette Cooperová oznámila, že v rámci činnosti, kterou nazývá bojem proti extremismu, uvalí tresty na občany Velké Británie, kteří „prosazují škodlivé a nenávistné názory“. "

Začíná to být hustý, že? 

Odkaz zde 

--------------

Edit: chvíli po napsání tohoto komentáře jsem slyšel v rádiu, že se v Anglii připravuje  rozsáhlá  amnestie, bude propuštěno velké množství vězňů. Nejspíš   potřebují ve věznicích nová místa,  pro režim jsou nebezpečnější političtí  než násilníci  ... 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

 ...lze také pohlížet jako na druhé osvobození ČSR Rudou Armádou. (Teoreticky) jsme tady jinak mohli mít tenhle marasmus o 20 let dříve (a já bych nepožil skvělé dětství v pozdním socialismu, které bych za dětství v současnosti nevyměnil ani za nic...)!

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Tak přesně tyhle názory považují  současné režimy na Západě za extremistické a nežádoucí.  Vítejte mezi  "dezoláty" Kartsy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Už sem nějakou dobu nepíšu, ale na vaši perverzi reagovat musím. Váš koment byl nachcáním na hroby těch, co zahynuli v důsledku přepadení Československa. Ne dosti, také na jejich pozůstalé.

Víte, co mně vrtalo a furt vrtá hlavou? Co by se dělo, když by PJ frčelo dál, aniž by došlo k okupaci 1968? V tuzemsku fungoval průmysl o 106. Tento potenciál byl promrhán, ale to je na jiné vlákno. Nicméně  soudím, že by v důsledku vývoje došlo k tomu, že by komanči povolili podnikání a cestování, jako tomu bylo dříve v Jugošce nebo dnes ve Vietnamu, čímž by si postavili mamutí můstek rozvoje jakým je ten třeba z Planici; protože tak učinili až za Gorbačova, jen si koupili levnější lopatu pro svého  hrobaře.

Vy tomu říkáte osvobození a moc se nelišíte od Pávkova životopisu. Vaše šťastné dětství za perestrojky bylo vyždímáno z krve těch, co nechtěli kolaborovat jako vy a flanel 107. Českové jsou velmistři v bolístkářství a sebefňuku, avšak zde je nasranost případná. 

Poslední skoro 3 roky se stydím za to, že jsem Čech, vy jste svým hanopisem tomu dodal forsáž.

Průměrný počet slepic: 1.9 (24 hlasů)

přehodnotil před cca 15 lety

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)