Vyhladovět je!

Autor

Kauza střelce z filozofické fakulty se po zveřejněném závěru z vyšetřování nijak neuklidňuje. Naopak. Ukázal se policejní šlendrián, který jde jednoznačně za pražským policejním šéfem Petrem Matějčkem a samozřejmě za ministrem vnitra Vítkem Rakušanem. Oba totiž lhali, jako když tiskne.

Ze závěrů vyšetřování jednoznačně vyplynulo, že policie ve Středočeském kraji věděla, že má co do činění s mimořádně nebezpečným pachatelem, který je ozbrojený a pravděpodobně se chystá vraždit. Věděla, že nejspíš má co do činění se střelbou v Klánovickém lese, věděla, že zavraždil otce a svěřil se své kamarádce, která na základě jeho zpráv zalarmovala policii.

Ale… pak se ukázal český systém „rozděl a panuj.“ Praha je jiný obvod, vládne tam jiný náčelník a tak Středočeši předali Pražákům informace a dál to byla práce pražských policajtů. Ano, takhle to u nás máme. Máme v podstatě čtrnáct krajských policií. Pražáci vyslali dvě hlídky do příslušné budovy, ty se tam jen tak zlehka poptaly, nevyžádaly si kamerové záznamy a odešly do jiné budovy, kterou nechaly vyklidit a to tak, že někteří studenti přešli do té „správné“ budovy, kde se Dejvy Kozy zatím odhodlával k činu.

Hned od začátku žádal Matějček, ať se v tom nikdo nevrtá a Rakušan na potkání všude tvrdil, jak byl policejní zásah bezchybný. Mééédia jim to ulehčila a skutečně, půl roku se v tom nikdo nevrtal. Když máte tu správnou vládu, tak jsou hlídací psi demokracie zbyteční… Matějček celou dobu, až doteď lhal, že měli informace o tom, že Kozák chce spáchat sebevraždu a podle toho k tomu přistupovali. K této verzi přizvukoval i náš vrchní Dozimetr a vlastně mu svými kecy půl roku chránil funkci. Až teď se ukázalo, že Matějček věděl, s kým mají tu čest a prostě to podělali.

Když nějaký recesista zavolá na policii, že je ve škole bomba, tak se škola vždycky vyklidí, i když je v podstatě stoprocentně jasné, že tam žádná bomba není. Když středočeská policie zavolá pražské policii, že na filozofickou fakultu jede ozbrojený člověk, který před pár hodinami zavraždil otce, tak se nestane skoro nic…

Rakušan to kryje i když ví, jak to bylo. Kryje Matějčka, i když by ho měl vyrazit ještě ten večer, co se to stalo. To Matějček má v rezortu bordel, který hodně přispěl k patnácti mrtvým a každý ministr, který si cení své kůže, by ho okamžitě obětoval a právem. Rakušan ne. Ten se rozplývá nad tím, jak nikdo nemá nic zjišťovat, aby to neinspirovalo další vrahy. Prý jsou na to studie…

Akorát se pak ukázalo, že žádné takové studie nejsou. Ministr zase jednou dezinformoval a s ním celý majnstrým, jeden vedle druhého.

Tohle všechno ale už víme. To se teď rozpatlává prakticky ve všech novinách, protože tentokrát neumřeli nějací zasraní dezoláti, na které není nutné brát ohled, ale zemřeli budoucí příslušníci elity, kteří všichni měli ty správné názory. I Myrda Kalousek už v neděli hodil Rakušana přes palubu.

A já se ptám… Sakra, co ten Matějček na Rakušana ví, že se ho ministr tak vehementně zastává, i když si tím dost pravděpodobně podřízl svojí vlastní politickou větev? Proč se ho zastává i teď, když už je celému národu jasné, že Matějček je prostě neschopný blb, který si z funkce dávno udělal pašalík a na policejní práci dlabal. Proč Rakušan drží ruku nad někým, který udělal kolosální průser a ještě o tom bez uzardění půl roku v kuse lhal?

Co Matějček na Rakušana ví? Něco ohledně těch pěti dozimetrických mrtvol? Zařídil, že nějaké důkazy zmizely ze světa? Nebo zmizely v jeho soukromém trezoru a pořád je tam má, aby svého oblíbeného Víťu držel v šachu i teď, když začíná jít o ministerský kejhák? Co ty dva spojuje, že zůstali bok po boku i když jim hoří koudel u zadnic a jejich křesílka se houpou jak v uragánu?

A jak by dopadly volby, kdyby novináři nebyli skety a zjistili už před dvěma měsíci, jak to celé bylo? To by Kandidátuše asi nebyla v ojroparlamentu, že? Ani Farský by tam nebyl…

Veřejnoprávní média jsou mrtvá. K ničemu je už nepotřebujeme. Kryly hnusnou špinavou hru a co hůř kryly dva špinavce, které nezastaví ani patnáct mrtvých. Veřejnoprávní média kryly úplně normální komplot a mafiánské praktiky. Vidíme je v přímém přenosu. Ministr s policejním šéfem se navzájem kryjí, aby se vyvinili z odpovědnosti za patnáct zmařených životů a aby se nezjistilo, jaký bordel mají v Praze na policii.

Schválně, co se stane teď. Schválně, jestli se najde alespoň jeden novinář, který zjistí ze záznamu, co přesně řekli Středočeši Pražákům. Schválně, jestli někdo vypátrá, proč policejní hlídky nežádaly kamerový záznam a proč se zdržely tak krátce. A schválně, jestli nějaký intervjuk zjistí, jak vysoko šly šlendriánské rozkazy, které měly na svědomí tu zkázu. A hlavně, schválně, jestli se vůbec dozvíme, co psal Dejvy Kozy ve svém dopise.

Jestli to do týdne nebude venku, tak bych prostě přestal platit koncesionářské poplatky. K čemu nám je Česká televize? K čemu jí platíme sedm miliard, když nehlídá demokracii a nechává mafiána, ať kryje druhého mafiána? Před rokem a půl jsem dával nápad na projekt „Nekrm hydru.“ Možná bychom ho měli oprášit. Půl roku novináři nekonali. Půl roku nechávali vše ležet, aby pominula naléhavost a aby se zmírnil dopad průseru. Tohle bychom si prostě neměli nechat líbit. Neměli bychom dovolit, aby takoví hlídali naše politiky. A teď nám to chtějí ještě zdražit a platit by měli i ti, kteří televizi ani nemají. Stačí, že mají mobil.

Stejně tak naši novináři zatajili mírovou smlouvu mezi Ruskem a Ukrajinou. Zatajili, jak vznikla a kdo ji poslal k šípku. Zatajovali situaci na frontě, zatajovali situaci v zázemí. Hráli si na pravdomluvné, ale jsou to lháři, lháři, lháři. To díky nim si Rakušan i Fiala mohou dovolit ty svoje kecy, jak jde všechno správným směrem.

Týden…

Buď za týden budeme vědět všechno a nebo si dám ještě jeden CK úkol. Vyhladovět tu hydru na Krkavčích horách.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (454 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...“nikdo nemá nic zjišťovat, aby to neinspirovalo další vrahy. Prý jsou na to studie…“

Studie jsou určitě i na to, že ve vládě by neměli být sociopati. A jsou.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (144 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Důvěra vůči armádě poklesla v porovnání s rokem 2020 o 16 procent (nyní činí 62 procent). Navíc ministryně obrany Černochová nedávno zakázala náčelníkovi armády Karlu Řehkovi provozovat oficiální účet na sociální síti X. S čím podle Vás souvisí změna postoje občanů vůči armádě?

Jéžiš, kde začít... Protože kupujeme stíhačky, o kterých všichni vědí, že k ničemu nebudou? Protože kupujeme tanky, které k ničemu nebudou? Protože platy v armádě klesly? Protože si Řehka pořídil milenku? Protože je Černochová úplně blbá a neumí anglicky? Protože tank v kabelce není roztomilost, ale infantilita? Protože jsme se jinak totálně odzbrojili? Protože takřka všichni naši armádní experti před dvěma roky předpovídali, že Rusko bude na kolenou a platit válečné reparace, za které budeme obnovovat Luganskou oblast? Protože nosili trička s nábojovou iniciativou, která se takřka nekonala? Protože na místo strategického komunikátora nasadili zelenou gumu, Foltýna? Protože nemáme protivzdušnou obranu? Nebo tohle všechno dohromady?

Jak vnímáte dnešní schválení korespondenční volby parlamentem?

Tato vláda nás proklela už třikrát. Nejprve schválila naše zatažení do války. Pak schválila migrační pakt a teď schválila korespondenční volbu. Prokletí se vždycky táhne až do třetího pokolení, takže jednoho dne budou mít naši vnuci v učebnicích fotografie členů této vlády a pod tím velký nápis: „VLASTIZRÁDCI“.

Celé na:

https://42tcen.com/entry/vidlak-k-emisni-iniciative-hladik-se-snad-otepluje-dvakrat-rychleji-nez-kdu-csl-ma-cas-na-hovadiny

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (165 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

je to trapas

Po tomto tvém dnešním skvělém článku Vidláku jsem si vzpomněl na Komentář: Táhněte do háje, všichni pryč…! který napsal v té době vražd na FF pan Daniel Tácha, šéfredaktor FinTag a na tyto jeho slova ... Toho, čeho teď budeme svědky, velice pěkně již popsal Karel Kryl v Písni neznámého vojína – „… je to trapas, když s pózou mistrnou zkoušejí zabrečet!“ Přesně toho se teď dočkáme od našich politiků. Ale ti mrtví z Filozofické fakulty UK jsou hlavně jejich mrtvými, protože je to vedení země, které určuje normy ve společnosti....
 

https://www.fintag.cz/2023/12/22/komentar-tahnete-do-haje-vsichni-pryc/

Průměrný počet slepic: 4.3 (104 hlasů)
Trvalý odkaz

vzpomínám na ten článek, kdy Vidlák vyzval, abychm se vsichni zprvu jen hlasili hlásili k bojkotu TV poplatků. A až nás bude hodně... tak se to spustí naostro, jako pasivní, nenasilný, ale fakt účinný odpor. Velmi se mi to líbilo a doufal jsem, že se to uskuteční. Přidal bych se mezi prvními.

Celý svůj život jsem neměl televizi. Mám 52 let. Sledoval jsem ji trochu někdy u někoho na návštěvě, ale jinak jsem ji nikdy nesledoval. Snad s výjimkou dvou pořadů, ve kterých jsem trochu nějak figuroval a ty jsem shlédl na internetu. Mám malé děti, ale těm bych z důvodu zdravé výchovy to duhové Déčko nepouštel. Nemám důvod ČT platit, její přínos moli jako celek nepřipadá přesvědčivý a nevnímám tedy jejich nárok, abych je platil.

Vidlaku, v tomto smyslu jsem Tvůj člověk.

Průměrný počet slepic: 4.9 (113 hlasů)

Vymyslel to Petr Štepánek a tehdy tvrdil, že se toho ujme a já mu slíbil propagaci. Ale nic pro to neudělal. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (56 hlasů)

S tím už zkušenost mám. Televizi nesleduji, tedy ani neplatím, už dobrých10 roků. Pravda antény jsem se střechy shodil z jiných důvodů. Tenkrát mě štvalo hlavně to, že mi do bloku „oblíbených“ reklam pouštějí kousek „nějakého“ filmu. Nicméně, neustále zjišťuji, že to bylo skvělé rozhodnutí. K tomu rozhodnutí přispěl i Skylink, který po vstupní platbě měl přenášet televizní vysílání zdarma. Jj, povídali, že mu hráli. Potřebovali jen získat klientelu. Bez televize jsem se obešel snadno. Informace si hledám na netu a nějaký film si občas pustím z Netflixu. Takže můj šálek čaje není plný propagandistických polopravd a lží servírovaných nám ČT.

Tahle Zenová moudrost se k tématu dobře hodí: Šálek čaje https://pospolu.unitaria.cz/zenova-moudrost-salek-caje/

 

Pěkný den všem přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.9 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusové varovali o „reakcí“ po včerejším bombardování Krymu z americkými ATACMS řízeného z RQ-4B Global Hawk

Informace, které se nepodařilo potvrdit, a proto jsou zveřejněny se všemi výhradami, uvádí, že americký strategický průzkumný UAV RQ-4B, stejný jako ten, který byl použit při včerejším raketovém útoku na Krym, byl sestřelen v Černém moři ruskou stíhačkou. 

Americky bezpilotní letoun UAV RQ-4B  který podle Rusů   koordinoval útok na Sevastopol (úlomky jedné z pěti sestřelených raket ATACMS zasáhly civilní pláž, ale při druhém útoku údajně zasáhly ruský kosmický komunikační systém), poté přistál na letišti Kavala v severním Řecku.

Pokud k takovému incidentu skutečně došlo a americký UAV byl sestřelen, to není  nic překvapujícího  co by Moskva předem neoznámila.

Rusové prohlásili, že sestřelí americký nebo západní UAV v Černém moři, a tlak na toto sestřelení  uvnitř ruského generálního štábu v Kremlu byl v posledních dvou měsících zaznamenán jako „intenzivní“.

Sestřelení amerických bezpilotních letounů, které jsou „uši a oči“ USA v regionu, a včerejší upozorňování Moskvy, že za smrt civilistů na pláži Sevastopol mohou Američané, samozřejmě  nevěští nic pozitivního pro bezpečnost v celé oblasti.

Na to, zda se jedná o fámu, která může být také jakýmsi „posledním varováním“  pro Washington, nebo informace je pravdivá a Rusové  takto vzkazují  „kdo je ve městě pánem“, si budeme muset počkat, abychom zjistili kdo je opravdovým pánem  v oblasti dle podmínek "Divokého Západu".

Celý článek je zkrácený do několika málo řádků (12 řádků), více zkrátit nejde. Podrobně viz níže odkaz

https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-fimes-gia-katarripsi-amerikanikou-uav-rq-4b-apo-rosika-maxitika-stin-mayri-thalassa-apogeiothike-apo-tin-kavala/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp
 

Průměrný počet slepic: 3.8 (63 hlasů)
Trvalý odkaz

Kyjevský režim podporovaný Západem, a jím také vyzbrojovaný, opět zaútočil na civilisty. Tentokrát mezinárodně zakázanou kazetovou municí z amerického zbraňového systému a pod dohledem amerického dronu schopného lokalizovat místo zásahu. Cílem byla obsazená prázdninová pláž v krymském Sevastopolu. Mezi mrtvými jsou i děti.

Vice viz odkaz zde:
https://www.inadhled.live/zajimavosti/opet-utok-na-civilisty/
 

Průměrný počet slepic: 3.9 (67 hlasů)

Opět skvělý Kulhavý.

Průměrný počet slepic: 3 (25 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Sami Rusové psali, že to byla špatně sestřelená raketa. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Jde o to, jestli ten, kdo a kam je posílá, počítá jen s těmi dobře sestřelenými nebo mu je to jedno.

Průměrný počet slepic: 3.2 (25 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

nerozumím. Ten článek krom toho, že je 2 dny starý má špatný úvodník (takže Kulhavý za to doufám nemůže) a Antonín použil zrovna ten nesmyslný kousek. Dejte si 5 slepic za blbost. Prostě na pláž nikdo nestřílel, byla to nehoda: https://tass.ru/proisshestviya/21174505

Průměrný počet slepic: 3.7 (26 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

To snad vědí všichni, že to způsobilo sestřelení jedné z raket, nikdo netvrdí, že prvotním cílem byla pláž.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

protože podle mě toto: " Cílem byla obsazená prázdninová pláž v krymském Sevastopolu " znamená, že zrovna to někdo tvrdí.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Václav Havel by koukal, jak jeho následovníci bojují proti lži a nenávisti :-) . To že politici lžou vím už přibližně 30 let, takže mě to nijak nepřekvapuje. Je to dáno povahou jejich práce a tou je zalíbit se veřejnosti, získat jejich hlasy a získat jejich souhlas pro zavádění agend, které voličům sice škodí, ale někdo na tom nehorázně zbohatne. S ohledem na náplň jejich práce logicky ani mluvit pravdu nemůžou a ani nesmějí. Posledních několik let ale nastal posun i v médiích. Z těch tradičních hlídačů demokracie se staly propagandistické kanály šířící  jen tu správnou ideologii. Jen díky jejich obhajobě systému, se může dít to co se teď děje - naprosto nekompetentní lidé v klíčových postech dělají obrovské politické chyby a nikoho to nezajímá. Nikdo je totiž nevolá k zodpovědnosti, takže logicky ani nikdo z neschopných nemusí odstupovat. Naštěstí původní úlohu médií začínají přebírat alternativní weby, takže je znovu možné dozvědět se pravdu, ale zatím bohužel nemají sílu donutit někoho k rezignaci. Problémem je jejich nízká sledovanost, jelikož systém se je snaží všemi silami zneviditelnit a nejlépe i zničit. Co můžeme v této situaci dělat? Jednotlivec nezmůže mnoho, ale každé doporučení těchto webů někomu dalšímu, popř. sdílení zajímavého článku z těchto webů na FB (pokud to jde) může pomalinku začít situaci měnit. Osobně se snažím propagovat spíš mírnější alternativu jako je echo24, epochtimes, parlamentní listy, protože weby s články o placaté zemi a neexistenci virů působí spíš odrazujícím dojmem. A pokud bude probíhat akce "Nekrm hydru" tak samozřejmě poinformuji kolegy v práci i širší rodinu a rád se připojím - Česká televize si totiž za svojí činnost žádné poplatky (výpalné) nezaslouží......Howgh

Průměrný počet slepic: 4.5 (71 hlas)
Trvalý odkaz

Dívám se občas na Asiatimes.com, píše pro Japonsko, Austrálii, Jižní Koreu a další americké spojence v Asii, ale zachovává si určitou objektivitu. Jejich včerejší článek to dokazuje:
 

Trump: Bidenovy plány vyprovokovaly válku na Ukrajině

 
David P. Goldman, 24. června 2024, Asiatimes.com, zkráceno

Trumpovo prohlášení na podcastu "All In" bylo ignorované všemi hlavními americkými médii

Prezident Biden vyprovokoval ruský útok na Ukrajinu tím, že navrhl, aby tato bývalá sovětská republika vstoupila do NATO, řekl bývalý prezident Donald Trump 21. června v populárním podcastu "All In", což je prohlášení, o kterém hlavní americká zpravodajská média vůbec neinformovala.

"Rusko se nikdy nechystalo zaútočit na Ukrajinu.... A pak najednou zaútočí. Říkám si: 'Co se to tady děje? Ale když se podíváte na Bidenovu rétoriku pochopíte to," dodal Trump.

Bývalý prezident a předpokládaný republikánský kandidát na rok 2024 rozmetal legendu o "nevyprovokovaném" ruském útoku na Ukrajinu, donekonečna opakovanou medii hlavního proudu. Americký establishment nyní trpí dvojím ponížením, že vyprovokoval válku s Ruskem a pak ji prohrál."

O den později zopakoval Trumpovo obvinění vůdce britské Reformní strany Nigel Farage, Trumpův přítel. "Stálé rozšiřování NATO a Evropské unie směrem na východ dálo Putinovi důvod, aby svému ruskému lidu řekl, že znovu po nás jdou, nastal čas jít do války. My jsme tuto válku vyprovokovali," řekl Farage v rozhovoru pro BBC.

Na rozdíl od kamenného mlčení svých amerických kolegů všechna britská média Farage, vůdce brexitu, za toto prohlášení pranýřovala.

Trumpovy nezveřejněné výroky stojí za to zde obsáhle citovat, protože žádná americká média je neotisknou:

"Tohle by se nikdy nestalo, kdybych byl prezidentem, pokračoval Trump. "Na Ukrajině by k tomu nikdy nedošlo. K izraelskému útoku by nikdy nedošlo. A nikdy by nedošlo k inflaci. To jsou tři velké věci. Podívejte se, tuhle jsem četl, že na Ukrajině teď nemají vojáky, chtějí použít staré lidi. Průměrný věk jejich vojáků je 43 let, takže jim docházejí lidé."  

"Dvacet let jsem tedy slýchal, že pokud Ukrajina vstoupí do NATO, bude to pro Rusko skutečný problém. Slyšel jsem to dlouho. A myslím, že to je skutečně důvod, proč tato válka začala..... Biden říkal samé špatné věci a jednou z těch špatných věcí, které říkal, bylo, že  Ukrajina půjde do NATO..... Když jsem ho poslouchal, jak mluví, říkal jsem si: "Tenhle chlap chce rozpoutat válku". Jak víte, čtyři roky se o tom, že by Rusko šlo na Ukrajinu, vůbec nemluvilo. To by se za mého prezidentství nikdy nestalo. Rusko se nikdy nechystalo zaútočit na Ukrajinu."

Biden hrál ohledně budoucího členství Ukrajiny v NATO ostýchavě, ale v prosinci 2021 řekl ukrajinskému prezidentovi Zelenskému, že je na Ukrajině, zda do NATO vstoupí, nebo ne, což je de facto podpora členství Ukrajiny v NATO. Ohledně Bidenova postoje nechyběla jasnost. Senátor Josh Hawley (R.-MO), Trumpův spojenec, vyzval Bidenovu administrativu, aby upustila od podpory členství Ukrajiny v NATO v únoru 2022, tedy těsně před ruskou invazí.

Ve svém projevu 23. února 2022 v předvečer ruské invaze Putin upřesnil, proč Rusko nebude tolerovat členství Ukrajiny v NATO. Umožnilo by Spojeným státům umístit rakety krátkého doletu v doletové vzdálenosti několika minut do Moskvy. "Aliance,  její vojenská infrastruktura, dosáhla hranic Ruska," řekl Putin a dodal:

To je jedna z klíčových příčin evropské bezpečnostní krize; měla nejnegativnější dopad na celý systém mezinárodních vztahů a vedla ke ztrátě vzájemné důvěry.....

Pentagon otevřeně vyvíjí mnoho pozemních útočných zbraní, včetně balistických raket, které jsou schopny zasáhnout cíle na vzdálenost až 5 500 km. Pokud budou tyto systémy rozmístěny na Ukrajině, budou schopny zasáhnout cíle v celé evropské části Ruska. Doba letu řízených střel Tomahawk do Moskvy bude kratší než 35 minut; balistickým střelám z Charkova bude trvat sedm až osm minut a hypersonickým útočným zbraním čtyři až pět minut.

Je to jako nůž na krku. Nepochybuji o tom, že doufají v uskutečnění těchto plánů, stejně jako to udělali mnohokrát v minulosti, kdy rozšiřovali NATO na východ, přesouvali svou vojenskou infrastrukturu k ruským hranicím a plně ignorovali naše obavy, protesty a varování.

Problémy jsou stejné jako v případě kubánské krize v roce 1962. Spojené státy umístily na turecké hranici s Ruskem jaderné rakety středního doletu a Rusko reagovalo vysláním raket na Kubu. Rusko souhlasilo s odstraněním raket z Kuby poté, co USA souhlasily s odstraněním svých raket z Turecka, přičemž tato dohoda byla z důvodů zachování tváře po léta utajována.

Členové washingtonského establishmentu věděli, jak bude Rusko reagovat, protože jim to Rusko dopředu podrobně a dlouze sdělilo. Establishment v tom však viděl příležitost, jak Rusko vylákat a rozdrtit hospodářskými sankcemi.

Biden 22. března 2022 na Twitteru napsal: "V důsledku našich bezprecedentních sankcí se rubl téměř okamžitě promění v trosky. Ruská ekonomika je na cestě k tomu, aby se snížila na polovinu. Před touto invazí byla zařazena na 11. místo mezi největšími ekonomikami světa - a brzy nebude patřit ani mezi 20 největších."

Podle Světové banky Rusko v roce 2023 předstihlo Japonsko a obsadilo čtvrté místo ve světovém ekonomickém žebříčku.

Více než "věčné války" v Afghánistánu a Iráku má ukrajinská katastrofa potenciál nadobro podkopat americkou hegemonii. Američtí spojenci si o tom nedělají žádné iluze.

"Ukrajina a zhroucení Západu" zněl titulek 23. června největšího německého deníku Pioneer Briefing. "Ukrajina je vyčerpaná, konzervativní tábor je rozdělený a byznys by rád normalizoval vztahy s Ruskem, napsal redaktor Gabor Steingart. Uvedl šest důvodů, proč byla válka prohraná:

 - Ukrajina je "vyčerpaná země".
 - strategie Západu izolovat Rusko selhala;
 - Amerika je unavená z vývozu demokracie;
 - Německo ustupuje od podpory pokračování války:
 - konzervativní tábor je rozdělen, přičemž významný křesťanský demokrat Armin Laschet podporuje opatrnost sociálnědemokratické vlády vůči Ukrajině; a
 - podnikatelská sféra se již dívá dopředu na obnovu.

Ve volbách do Evropského parlamentu 9. června výrazně posílily protiválečné strany, především Alternative für Deutschland (AfD), na úkor sociálních demokratů a Zelených. Ještě pozoruhodnější je, že většina členů křesťanských demokratů, největší německé strany, v nedávném průzkumu pro Die Welt uvedla, že by dala přednost koalici s AfD před jakoukoli jinou stranou.

Údaje z interních průzkumů AfD ukazují, že válka na Ukrajině byla mezi německými voliči hlavním tématem. Šestadvacet procent respondentů uvedlo, že "zajištění míru" je pro ně problémem číslo jedna, následovalo sociální zabezpečení (23 %) a imigrace (17 %).

Poté, co se nepodařilo Rusko izolovat, natož porazit, americký establishment volá po zoufalých opatřeních, včetně útoků na vojenskou infrastrukturu západními zbraněmi z ukrajinského území. Putin v reakci na to nabídl Severní Koreji, jaderné mocnosti, kterou její sousedé považují za divokou kartu, špičkové ruské zbraně, zatím blíže nespecifikované.

Putinova návštěva Severní Koreje minulý týden vyvolala v establishmentu mrazení. Deník New York Times napsal:
Putinova středeční návštěva v Pchjongjangu - a oznámení paktu o poskytování "vzájemné pomoci v případě agrese" - byla jedním z nejostřejších momentů návratu ke studené válce a zdůraznila, že úsilí tří největších světových jaderných mocností o zastavení šíření jaderných zbraní Severní Koreou již nějakou dobu skomírá.....

Putin udělal mnohem víc, než že upustil od jakéhokoli zdání snahy o zajištění jaderné zdrženlivosti. Přislíbil blíže nespecifikovanou technologickou pomoc, která - pokud bude zahrnovat několik kritických technologií, o jejichž zdokonalení Kim usiluje - by mohla Severní Korei pomoci zkonstruovat hlavici, která by přežila návrat do atmosféry a ohrozila jeho četné protivníky, počínaje Spojenými státy.

Američané hrají Monopoly, Rusové šachy. Putin otevřel geopolitické křídlo, které by mohlo poškodit Západ, s cílem donutit Západ, aby akceptoval ruské územní zisky na Ukrajině i ukrajinskou neutralitu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (84 hlasů)

Díky za skvělý článek Inzo. Z těch popisovaných událostí je cítit, že se pomalu vítr obrací a snad všechno spěje k brzkým rozhovorům o míru a ukončení válečných střetů. Moc ale nechápu, proč Donald Trump i Nigel Farage tuhle pravdu nešíří už dávno, nejlépe od začátku. Co je přimělo k takovému prozření?

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Výstižný článek od Asiatimes.com a Davida P. Goldmana jste nám přinesl, v článku co slovo to perla. Takovou perfektní analýzu nikdy nezveřejní hlavní mainstream u nás v ČR v čele se zaprodanou veřejnoprávní ČT.

Průměrný počet slepic: 3.2 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Zajímavý článek na D-FENS od HandyMan z 23. června

USA si po rozpadu východního bloku upevnily vliv v Západní Evropě a rozšířili jej s využitím EU a NATO i na státy Střední a Východní Evropy. Osobně se domnívám, že jsme se v uplynulých 34 letech sice dopracovali ke zvýšení životní úrovně, ale zaplatili jsme za to postupnou a dobře maskovanou ztrátou samostatnosti, národní suverenity a výrobních prostředků. V českých rukou toho mnoho nezůstalo a nemyslím jen na firmy převzaté zahraničními vlastníky – už třeba ani většina schvalované legislativy nebo mezinárodní a sociální politiky není pod naší kontrolou. Job done, hlupáčci moji milí.
Zaslepeni tím, že jsme se po podrobení národa mohli přimknout k vítězům studené války, zůstali jsme bohužel uvězněni v myšlenkových stereotypech doby dávno minulé. Jen málokdo si byl ochoten vůbec všímat, odkud a kam se Rusko postupně vyvíjí a jak moc se za poslední tři desetiletí proměnilo.


https://dfens-cz.com/nevojenske-duvody-proc-nato-neporazi-ruskou-federaci/
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

by v ČSSR došlo za 35 let i za Jakeše se Štěpánem

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

stála hodně armáda a potom velkou část zisku investoval stát do průmyslu a různých staveb. Vezměte si co se všechno za těch 40 vybudovalo a kolik se toho vybudovalo teď, za posledních 35 let. Byla to jen otázka priorit, kolik se věnuje na mzdy. Všechno mít nemůžete. V současné době se velká část zisku prožere, ovšem investice jsou minimální. Taky z velké části dnes žijeme na dluh, za socialismu byl státní dluh nulový, spíš jsme půjčovali.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

ale nikdo se neztrhal a žilo se bez stresu. Kriminalita mnohem menší a mládež neměla čas mudrovat nad hloupostmi typu 65 pohlaví

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Kdyby někdo sesumíroval v procentech, kolik se investovalo, co všechno se vybudovalo, průmysl, zemědělství... 35 let před hadrákem a 35 let po něm, kolik se prožralo, vytunelovalo, rozkradlo, odevzdalo neziskovkám nebo do cizích válek, a porovnal všechny ty dluhy, tak aby to bylo černé na bílém..., to by byl graf.   

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

jenom by se toho tolik nerozkradlo.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Zakladatel WikiLeaks byl propuštěn na kauci a odletěl letadlem do Austrálie. Julian Assange se v rámci dohody chystá přiznat obvinění ze spiknutí s cílem získat a zveřejnit informace o národní obraně, vyplývá ze soudních dokumentů.

Poté bude odsouzen k více než pěti letům vězení, což je doba, kterou již strávil ve vazbě v Británii (více než pět let), uvedl úřad australského premiéra Anthonyho Albanese.

Nyní 26.června může u soudu na ostrově Saipan (Severní Mariany) přiznat část obvinění.
Propuštění Juliana Assange na kauci z britského vězení už přivítal novinář Tucker Carlson: „Dobrý člověk je konečně volný.“

Kandidát na prezidenta USA Robert Kennedy Jr. také poznamenal, že je rád této události, a označil zakladatele WikiLeaks za hrdinu generace. Zdůraznil, že Assange má problémy se srdcem a že byl nucen přistoupit na dohodu, jinak by mohl zemřít ve vězení. Assange musel částečně přiznat vinu a to vytvořilo děsivý precedens a zasadilo vážnou ránu svobodě tisku, dodal Kennedy.

Díky australskému novináři se svět dozvěděl o celé řadě tajných dokumentů týkajících se amerických válečných zločinů v Afghánistánu a na Blízkém východě.

12 vteřinové video jak Julian Assange opouští vězení v Británii a odlétá s letadlem do Austrálie viz ve zdroji zde:

https://t.me/neCT24/58055
 

Průměrný počet slepic: 3.5 (33 hlasů)

My ale víme, že to jeho "částečné přiznání" je vydolované divadlo. To je ta "demokracie", která se dobře uchytila i v Evropě, potažmo u nás. Carlson a Kennedy mají pravdu - dobrý člověk a hrdina generace. Byla by ho škoda (teď jen doufat, aby nedošlo k nějaké "nehodě".)

Průměrný počet slepic: 3.7 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Tak bych to viděl i já. Co by se stalo, kdyby naráz 500tis dezolátů nezaplatilo tv poplatek? Jeden měsíc, pak ten další? Všiml by si toho někdo? Začali by konat? Já bych byl pro!

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Na Fialovy myšlenky nemusí být umělá inteligence, stačí ta přirozená.   😭

Průměrný počet slepic: 3.5 (27 hlasů)

žádné myšlenky nemá. To je normální prospěchářské hovado.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

I prospěchářské hovado má nějaké myšlenky, takové prospěchářsko-hovadské.  💩

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

❗️Ukrajinští uprchlíci se do své vlasti již nevrátí, v Česku si zvykli na dobrý život, přiznává starosta ukrajinské obce v Zakarpatské oblasti.

🗣„Asi polovina mých největších přátel teď žije v České republice...V České republice si rychle zvykli na vyšší životní standard. Na kvalitní zdravotnictví, školy i služby....

 neCT24

Průměrný počet slepic: 3.5 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Dočkáme se Roberta Fica v pytli na mrtvoly na budově vnitra v Praze? Schvalování atentátu na slovenského premiéra je totiž podle české policie projevem svobody! Když ale řeknete, že poslance je třeba naházet do Vltavy, dostanete pět a půl roku natvrdo jako Tomáš Čermák! Slovenská diplomacie by měla proti skandálnímu rozhodnutí PČR podat mezinárodní protest!

Je to neuvěřitelné, ale v Praze skutečně dochází na nejvyšších místech moci a exekutivy k takové fašizaci, že se doslova tají dech a nově už dokonce je v ČR dovoleno schvalovat terorismus a atentáty na představitele zahraničních vlád. Před čtyřmi dny publikoval [1] předseda strany PRO JUDr. Jindřich Rajchl na svém Facebooku odpověď od pražského krajského ředitelství Policie ČR z odboru boje proti extrémismu, a to na svůj podnět trestního oznámení o schvalování trestného činu ze strany několika uživatelů sociálních sítí, především Facebooku, kteří schvalovali atentát na Roberta Fica….

https://aeronet.news/dockame-se-roberta-fica-v-pytli-na-mrtvoly-na-budove-vnitra-v-praze-schvalovani-atentatu-na-slovenskeho-premiera-je-totiz-podle-ceske-policie-projevem-svobody/

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Za to se omlouvám.

Přesto bych rád znal odpověď. Jak to opravdu je???

Dnes je v Parlamentních listech článek s nadpisem: „Stroj na bídu.“ Milei lidem říkal jiné věci než Fialovi. Málem padla facka.

V textu je vlastně vysvětleno, že FIALA OPRAVDU NECHÁPE NIC!  A TO ANI  TEHDY, KDYŽ JE TÉMA PROMLUVY ŘEČENO A VYSVĚTLENO AŽ BLBUVZDORNĚ.

Jde o rozhovor, který s Fialou vedl Argentinský prezident Milei. Řekl Fialovi, že má pomáhat Ukrajině a dokonce vysvětlil i důvod, ale pomáhat může jen v rozsahu, na který má peníze. Konkrétně Milei řekl:  „že nelze sekat dluhy a  přenášet náklady na budoucí generace, na naše děti, na ty, kteří nevolí, na naše  vnuky, a dokonce i na lidi, kteří se ještě ani nenarodili“.  Jenže tohle Fiala zřejmě nedokáže pochopit. Vím, že Fiala neumí dobře anglicky, ale zdá se, že pokud od někoho něco slyší, nerozumí řečenému a pouze kýve, aby to vypadalo, že není mimo. 

Mám tyto otázky:

Je Fiala lepší profesor než Nerudová?

Nebo je Nerudová, která evidentně nerozumí vůbec ničemu, přesto lepší profesorka než Fiala?

Nebo jsou na tom oba stejně a vysoké školy, které jim daly vzdělání, nedokázaly tyhle dva študiózy naučit vůbec nic? 

Jak mohli tito dva získat profesorský titul? Kdo jim ho dal?

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Co se týká soudnosti a vnímání souvislostí jsou na tom Fiala i Nerudová tak nějak nastejno. A kdo jim dal titul? No, zřejmě s kšeftováním s tituly nezačala Nerudová...
U obou je navíc vysoký přepoklad zkorupovanosti ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

ten prý i krade a do vysoké politiky se tím rychleji hrabe.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

oba máte pravdu. Bohužel...

--------------

Nejsme v tom sami. Libtardi jsou rozlezlí všude. A všude jsou s nimi problémy.

Řekové v PRONEWS píší:

"Příručky" perverze a pedofilie pro děti ve věku 4-6 let s "požehnáním" WHO!

"Chlapci mohou milovat ostatní chlapce", "Chlapci se mohou stát dívkami změnou pohlaví", "Požitek z análního a vaginálního styku",

"V otázce LGBTQI+ vysvětlili význam každého písmene a dodali, že můžete změnit pohlaví a užívat inhibitory, abyste zablokovali zpoždění primárních a sekundárních genderových charakteristik, jako jsou vousy a vlasy."

Toto je několik příkladů, které jsou shrnuty v tabulce vysvětlující,  co by se mělo učit děti ve věku 4–6 let v kurzu sexuální výchovy ve francouzských školách na základě slavných „standardů WHO“, o kterých se říká, že byly přijaty v celé šíři - evropské úrovni z mnoha evropských zemí, mezi nimi Francie, Kypru nebo skandinávských zemí , a jsou čerpány z díla jistého Alfreda Kinseyho a jeho spolupracovníků.

Stojí za nimi rozvoj myšlenky pozitivní sexuality u velmi malých dětí, dokonce i u miminek, „ které jsou považovány za schopné prožívat sexuální rozkoš “, uvádí M. Denaxa, a to, co je odhaleno, způsobuje běžný pocit, na co se někteří ptají. pro nezletilé děti .

V době, kdy se na evropské úrovni stává problematika základních znalostí na všech stupních vzdělávání (ne)získávání stále znepokojivější, se  některé mezinárodní a evropské instituce rozhodly podpořit... nečekanou prioritu sexuální výchovy... od r. narození ! Zatímco zvyšování povědomí a pomoc dětem při objevování jejich sexuality jsou základními činnostmi, duch a způsob, jakým by se toto zasvěcení mělo odehrávat, jsou stejně důležité faktory, stejně jako určení věku, ve kterém by k němu mělo dojít. V opačném případě  je nebezpečí rané sexualizace dětí, a to i od dnů, velmi reálné .

Ale program a směrnice vydané v této důležité otázce orgány, jako je Světová zdravotnická organizace (WHO), jasně spočívají v  sexualizaci dětí od narození, ve jménu pseudovědy , žádají o podporu učitelů, ale také všech odborníků pracujících v dětských socializačních strukturách.

Absolutní podřízení se WHO

Takže od doby pandemie Evropská unie vyhlásila téměř absolutní podřízenost WHO . Evropští lídři, včetně prezidenta Macrona v květnu 2022, zdůraznili, že Světová zdravotnická organizace musí získat plnou podporu, protože „ je to jediná legitimní instituce, která může zaručit všeobecnou zdravotní bezpečnost a umožňuje nám kolektivně koordinovanou, jednotnou a podpůrnou reakci . '

Takže kromě toho, že se evropské příspěvky organizaci během koronavirové krize téměř zdvojnásobily, evropské vedení slepě následuje doporučení WHO a evropské země vázané smlouvami s ní musí striktně implementovat její politiku.

Podvod o „sexuálních právech“.

Aby bylo možné přesně porozumět tomu, co se děje ve francouzských školách a možná i ve školách jiných evropských zemí, od mateřské školy (preprimární vzdělávání) až po poslední stupeň střední školy,  představila organizace „Mamans Louves“ („Mothers Lycaines“) 46 konkrétních případů výuky sexuální výchovy, ale i akcí, které nejsou přizpůsobeny věku žáků a hlásí je děti, jejich rodiny a jejich učitelé .

Objevují se například zprávy o pozvání do předškolních tříd ke sběru knih o genderové identitě. Výzva je charakterizována jako „ akt hrdosti “  v kontextu zesílení propagandy ve prospěch LGBT+ komunity ve školách .

Během školky  se batolata dozvěděla o sebeuspokojení, prevenci sexuálního zneužívání, o obtěžování "princezny" Kevina a od tří let už kromě pohádek slyšela i příběhy o transgender lidech .

Víla, která "promění malé dívky v chlapce"

Na 1. stupni základní školy v rámci sexuální výchovy byli žáci informováni, že  holčička se může narodit s „krabičkou“ nebo „zizi“ a že může mít „radost“ i zezadu . Ve stejnou dobu se prý „poprvé“ naučili barvy v angličtině LGBT+ komunity pomocí... kalhotek a byli informováni o víle, která „mění holčičky v malé kluky“...

Na druhém stupni se žáci učili o tom, jak vzniká sperma, mimo jiné  „pohyby, které je třeba dělat při pohlavním styku“, „ideologie sexu ve všech jeho mutacích...“ .

Toto jsou některé  šokující příklady  , které samotné děti uvedly o tom, co viděly a naučily se na lekcích sexuální výchovy zahrnutých do jejich školních osnov.

Ve větších třídách, jako například  na střední škole, se učí, co je to napodobenina falusu (běžně vibrátoru) a jak se používá , zatímco na střední škole se mohou studenti mimo jiné učit různé sexuální postoje v průběhu let...

Otevře se cesta pro postupné přijetí pedofilie

Studiem „Pravidel pro sexuální výchovu v Evropě“ publikovaných Pou v roce 2010 a „Deklarace sexuálních práv“ Mezinárodní federace pro plánované rodičovství (IPPF), na níž je založena Světová zdravotnická organizace, lze vidět,  jak bez ohledu na dětskou psychiku nebo ochranu dítěte .

A přesto jsou to dva hlavní texty, které mají být poradní, ale ve skutečnosti  jsou to standardy pro sexuální výchovu na školách v Evropě .

Jak argumentují psychologové a dětští psychiatři, " ačkoli děti mají smysly, nemají sexualitu ve velmi mladém věku ." Vidět obrázky sexuální povahy nebo odkazovat na sexualitu dospělých téměř vulgárním způsobem  by proto mohlo vést k sexuální závislosti, impulzivnímu chování nebo delikvenci .“

Na evropské úrovni  se uvažuje o zřízení alespoň tří lekcí sexuální výchovy v evropských školách ročně . Některé země, jako Francie a Kypr, je již začlenily do svého vzdělávacího systému. " Pokud se však jejich budoucí obsah bude čerpat z doporučení WHO - což se zdá být tento případ - která je silně ovlivněna různými ideologiemi, kurikulum může mít dopad na emocionální a kognitivní vývoj velmi malých dětí a bude vnímání by se mohlo změnit ,“ varuje speciální konzultantka Pedagogické výchovy Sophie Oduse, která vychází z práce lékařů specializovaných na dětství a dospívání, jako je slavný dětský psychiatr Maurice Berger nebo dětský lékař Regis Bruno.

Někteří vědci tvrdí, že „ standardy sexuální výchovy WHO nejsou ničím jiným než rozvojem sexuální dynamiky dítěte “ s pomocí dospělých, kteří by jim za tímto účelem měli pomoci.  Nebezpečí takového vztahu je, že by dítě mohlo souhlasit se sexem s dospělým , protože podle doporučení Světové zdravotnické organizace je sexuální právo právem na sexualitu pro každého bez diskriminace věku nebo sexuální orientace.

Tato skutečnost sama o sobě otevírá dveře k postupnému přijímání pedofilie jako normální situace , protože děti se ze svých genitálií naučí, že jsou sexuální bytosti a mají sexuální orientaci...

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Mám 4 vnoučata 2x školka, 1x první a 1x druhá třída. Zatím jsem od syna neslyšel, že by ze školy přinesly něco podobného jako rozvoj sexuální dynamiky dítěte. Doufám, že nic podobného v ČR zatím není. Ale, i to slůvko zatím, i to zní děsivě.
Jinak WHO - Světová zdravotnická organizace, možná při svém vzniku v roce 1948 měla prospěšné úmysly. Dnes už to dávno není pravda. Je to jenom nástroj moci, skrývající se za vznešenou myšlenkou světového zdraví. Dát komukoliv do rukou neomezenou moc = sebevražda. Protože platí - "Cokoliv může být zeužito, dříve, či později zneužito bude"

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Já se k bojkotu ČT přidám s chutí a rád, rozhlas platit budu (i když jej vůbec ale vůbec neposlouchám) jen proto, aby se mi případně lépe argumentovalo, proč neplatím ČT

Kdo se ještě přidá, už těch keců a lži z ČT bylo dost, nebo snad ne?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyhladovět ČT? Jenom? Kdepak! Vzhledem k tomu, že od privatizace takzvanou spacákovou revolucí (jak tehdy prohlásil náš draze zesnulý kníže - televize patří redaktorům, kteří v ní pracují) ČT ani ČRo nedodržují příslušné zákony o jejich veřejnoprávnosti, je třeba vyžadovat vrácení neoprávněně vybraných "koncesionářských" poplatků , pokud možno i s úroky. Ano - od roku 2000 zde žádné veřejnoprávní médium neexistuje. Členové RRTV, kteří na tuto skutečnost upozorňovali, byli tehdejší vládou protiprávně odstraněni a naše soudy tuto protiprávnost (po 22 letech soudních tahanic) předloni konečně potvrdily.

Takže neplatit a chtít peníze zpátky!

A neškodilo by zúčastněné (členy příslušných rad, ministry kultury a další příživníky) při té příležitosti žalovat minimálně pro podvod a možná i pro vydírání (včetně současného ministra kultury Baxy). Případně ještě výše uvedené veřejnoprávně privátní subjekty donutit k doplacení daní dle tarifu pro soukromé podniky. Možná by se nestačila divit ani hospodářská kriminálka, kdyby se do toho pořádně rejplo.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)