Vše se tady točí kolem zpráv...

Autor

Nebudu vám zatím popisovat legislativní proces evropského parlamentu, protože tohle tady člověk pořádně a do detailu pochopí tak za deset let, ale pojďme si říct pár celkových čísel, ať si uděláte představu o práci europoslance.

Poslanci tady neschvalují zákony, ale zprávy, ze kterých pak vzniknou směrnice a nařízení EU. Většinu směrnic do europarlamentu pošle Evropská komise a v EP se z toho pak stane zpráva. Zprávy se pak projednávají ve výborech, kde se k nim navrhují pozměňovací návrhy jednotlivých europoslanců. Až se všichni z výboru vyřádí, schválí se soubor pozměňovacích návrhů a zpráva jde na plénum, kde se pak o ní hlasuje a hlasuje se o každém pozměňovacím návrhu zvlášť. Po odhlasování to pak dojde naplnění.

Za funkční období projde evropským parlamentem zhruba čtyři tisíce tisíce zpráv a každá má průměrně dvacet pozměňovacích návrhů. To znamená, že i europoslanec, který nic nedělá a „jen“ jezdí hlasovat na plénum, za svoje funkční období osmdesát tisíckrát hlasuje. Pokud europoslanec něco dělat chce, tak ještě chodí na výbory, kterých je čtyřiadvacet. Zpravidla je europoslanec v jednom výboru členem a v jednom je náhradníkem. Ondra Dostál je ve výboru ENVI, což je výbor pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin.

V principu se tak pracovitý europoslanec blíže seznámí s jednou dvacetinou všech zpráv a jednou dvacetinou pozměňovacích návrhů. Sám podá také nějaké návrhy a má přehled, jaké potenciální průšvihy se skrývají v práci jeho kolegů z výboru. Se zbytkem se seznámí před plenárním zasedáním, kdy si může přečíst stovky a stovky stránek toho, o čem bude hlasovat.

Prosím vás, strašně jsem to zjednodušil. Vůbec jsem nezmínil (a zatím ani nezmíním) vlastní proces toho, jak se pozměňovací návrhy dělají, navrhují a schvalují. To je další žrout času, který zabere hodiny, dny a týdny. Nezmínil jsem ani další zasedání, kam je zapotřebí chodit.

Není absolutně v lidských silách jednotlivce (ani jeho týmu asistentů), aby bylo možné projít úplně všechno. Evropský parlament vyprodukuje víc papírů, než můžete přečíst, i kdybyste nedělali nic jiného. Proto existují frakce, které sdruží síly, mají nárok na další úředníky a ty už jsou dohromady schopny odsledovat víceméně všechno a zprocesovat to takovým způsobem, že jednotliví europoslanci mají šanci vědět, o čem hlasují a rozumět tomu… a nebo alespoň hlasují podle kolegů.

Je běžné, že se do naprosto nesouvisejících zpráv přidávají různé „bomby“. Tedy pozměňovací návrhy, které jsou o něčem úplně jiném, ale složeny dohromady s dalšími návrhy zase odjinud, vytvoří třaskavou směr, díky které nějaká agentura dostane peníze na dovoz migrantů, posílí se zelený úder, zase se něco zakáže a podobně. Proto občas váš eurposlanec občas hlasuje proti něčemu, ačkoliv podle názvu je to dezolátské, ale někde dole je naprosto nepřijatelný pozměňovací návrh, který prošel… a někdy hlasuje pro něco, co je v názvu vlastně líbodémo, ale už je to pozměňovacími návrhy vykoštěné a změněné.

Hynek Blaško, který často kritizoval své kolegy za zradu vlasteneckých hodnot odhlasoval během svého funkčního období naprostá zvěrstva. Jen o nich prostě nevěděl, protože si nedohledal všechny pozměňovací návrhy.

Asistenti a úředníci malých frakcí jsou v tomto ohledu něco jako japonská kalkulačka. Mají spóóóustu funkcí. Ale jejich úkol je jako počítačová střílečka z devadesátých let. Shora na vás padají zprávy a pozměňovací návrhy a vy se snažíte je všechny zasáhnout. Ony padají čím dál rychleji a čím dál tím víc. Čistě statisticky vám prostě občas něco propadne, protože plenárních zasedání je dvanáct do roka, tedy šedesát za pět let a během každého z nich víc než tisíckrát hlasujete.

Když vám něco uteče, udělají pak o vás veselou grafiku, jak jste zradili své voliče… a nikoho nezajímá, že v devadesáti devíti procentech případů jste voliče nezradili a udělali jste všechno správně.

Politické zápolení v Evropském parlamentu probíhá takřka výhradně přes zahlcení jednotlivce. Vyhrává větší skupina. Každý má právo se seznámit se vším, v principu má každý právo do všeho zasáhnout, ale není reálné to stíhat. Pokud něco neprojde, není nic jednoduššího než to do procesu poslat znovu, jen jinak napsané a jinak rozdělené.

A na závěr jedno uvedení fám na pravou míru… Během funkčního období vznikne asi sto zpráv z vlastní iniciativy europoslanců. Je to takzvaná nelegislativní zpráva. Tady se jim říká „vánoční přání.“ Tam jsou ty zakřivení banánů, zákaz vysokých podpatků u kadeřnic a podobné hlouposti. Pak to dostane evropská komise, která to zpravidla shodí a nebo se jí to zalíbí a pak teprve zahájí legislativní proces. Mezi těmito iniciativami byl třeba i zákaz stáčení tachometrů, což evropská komise převzala. Ale zatím se nic ještě nestalo a i kdyby celý proces dneska začal, výsledek bude tak za tři roky i kdyby k tomu skoro nikdo nic neměl. Proces je prostě proces.

Tento článek nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (149 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Durynsko

Nejvyšší kandidát BSW Wolfová vyzývá k nevolbě předsedy zemského parlamentu z AfD

Na státní tiskové konferenci v Erfurtu vyzvala hlavní kandidátka Durynska do Sahra Wagenknecht Alliance Katja Wolfová, aby lidé nevolili předsedu zemského parlamentu z AfD. Wolfová ale ještě před volbami projevila ochotu spolupracovat s AfD.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

a co jste čekali? Mě to nepřekvapuje, korupce, korupce, korupce. Všude a na všech úrovních. Dobře to řekl CHANDRAKSEHAR-EU je nereformovatelna. Ale hlavně to je vše o lidech, lidé jsou nereformovatelni. Jen Miloš stále žije ve své švýcarské demokracii a asi má pravdu. U nás má ve svém programu i názvu svýc.demokracii pouze SPD nikdo jiný a co se za ty roky u nás stalo? Nic, SPD je dehonestovana jako extrémní strana, někteří ji dávají nálepku fašistická. Bohužel Miloši, Češi nejsou Švýcaři, ale Vy asi taky ne nebo ano? V ČR stále platí: vyměnit voliče (a to je jen utopie, takže zase nic....)

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

že to funguje v českém parlamentu?

Pro začátek by stačilo:

1) zákaz nesouvisejících přilepků k novelám zákonů

2) zrušení možnosti Zdržet se hlasování - buď musí být volený zástupce Pro nebo Proti

3) Zavedení povinné registrace všech jednání s lobbisty pod pokutou ztráty mandátu pro celou stranu a  vyhlášením doplňovacích voleb, které budou hrazené poslancem/stranou

4) možnost finanční podpory stran jen z peněz fyzických osob ne/podnikajících (zákaz podpory ze strany právnických osob) do maximální výše měsíční minimální mzdy...

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Na to můžu říct jen jedno. ZLATÁ RVHP. ZLATÁ! ! ! 

    Čím dříve utečeme, tím lépe. On ten Okamura má už deset let pravdu. Jak s migrantama, tak i s EU. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)
Trvalý odkaz

...mají nárok na další úředníky a ty už jsou dohromady schopny odsledovat víceméně všechno... Hynek Blaško odhlasoval během svého funkčního období naprostá zvěrstva. Jen o nich prostě nevěděl...

Je o ně královsky postaráno, všichni mají nárok na další úředníky, takže vlastně „makají“ na něčem, o čem nic moc nevědí, co navíc všem škodí, protože se v tom bordelu žádnej pořádně nevyzná a hlasuje podle toho, co mu kdo nastrčí. Nikdo pochopitelně nemůže obsáhnout všechno z těch balíků lejster, tak jsou přizváni další úředníčci „tvrdě makající“ na zbytečných zákonech a nařízeních, kterými obtěžují všechny státy Evropy, jen aby vykazovali nějakou činnost. Ta nepřehlednost je záměrná, bodejť by chtěli zrušit sami sebe, když mají královský život navýsost královsky placený. Taková Lejnová už měla dávno sedět, evidentně nedotknutelná jako naše sebranka. Není divu, že se každý do EP chce nacpat za ty prachy, když vlastně nic moc nemusí, stejně jako nic nezmůže. Stát ve státě. Hlavně vyrobit co nejvíce vysokoškoláků s jakýmkoliv diplomem, aby se EP pořádně rozrostl a otroci na ně makali, aby se měli co nejlíp.


 

Průměrný počet slepic: 4.7 (64 hlasů)

Tak jsem právě zjistil, že máte svého zastánce v osobě samotného p. Rakoviny. Prohlásil, že osoba pomlouvající vládu by neměla být jakkoliv postihována. No, je vidět, že máme ty volby pomalu na obzoru. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

zkume si to tedy shrnout:

1. každý stát EU má svou vládu, parlament atd.

2. každý stát má své zákony (zákony EU jsou však nadřazeny zákonům národních států, je tak ?)

3. a pak jsou tu zprávy, z kterých pak vznikají různá nařízení atd vůči národním státům

Když to aplikuji na náš stát: máme tisíce zákonů a je jich tolik, že máme právníky na každý druh práva, u samotných právníků to funguje tak, že na jednu věc mají právníci každý jiný právní názor, takže 5 právníků, 5 různých názorů a to se bavím o právnících, kteří se tím živí a když obyčejný člověk udělá něco protizákonného (často o tom neví) tak platí: vážený pane, neznalost zákona neomlouvá...žijeme v naprosto úžasném systému...není to MATRIX ???

A teď si představte, že EU chce jeden super stát a dokonce vlastní armádu, vůbec si u takového molochu nedovedu představit nějakou efektivitu rozhodování, to prostě nejde, poznal jsem to v praxi, čím větší firma tím složitější a mnohem menší efektivita rozhodování, na jeden podpis někdy čekáte i 14 dnů i víc (přitom, kdyby byla pravomoc, člověk si to podepíše sám a problém je vyřešen za minutu).

Čím dál více se mi potvrzuje jediné efektivní řešení:   EU ZRUŠIT.  Žádné jiné (tentokrát, protože vždy je víc než jedno řešení) nevidím. Jenže to má zásadní háček, jako vždy v dějinách lidstva: a tím je hrabivost! Proč by europoslanci rušili tak pro ně výhodný moloch, jakým je EU.  Sám za sebe:

byl jsem proti vstupu do EU, byl jsem proti vstupu do útočného paktu NATO (proti komu se chce NATO "bránit", když tu dávno již není Varš.smlouva a téměř všude je brutální kapitalismus, i v RF i v Číně, v Indii, prostě skoro všude) a čas mi potvrdil, že můj politický instikt byl správný. 

A jsem také zásadně proti tomu, aby můj stát peníze z mých daní posílal státům na řešení jejich problémů bez mého svolení. Jsou to moje (a Vaše) peníze a státu je povinně platím na to, aby je stát použil na své efektivní fugování toho, co si sám nemohu 100% zajistit. Jenomže politici se mylně domnívají, že stát patří jim, a i také proto (je tu mnoho dalších důvodů) nechci politiky, ale odborníky.  Pokud jsem něco uvedl mylně (nejsem odborník na EU a ani nechci být), což je možné, opravte mě Vidláku, díky. Mějte krásný den

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (74 hlasů)

Jenže tohle se ve školách základních ani těch v hohenlohen neučí. Rozhodně ne to, že zastupitelstvo obce a starostka, stejně jako celá úřednická hydra á sloužit občanům. Ostatní obyvatelstvo, pokud platí daně se může svézt s občany. Dnes lidé do 50 let už nic takové nevnímají a ani nechtějí vnímat, dokud něco nepotřebují a úřady s nimi vytírají otvory. 

Vidíte někde ty stavebníky, které další veledílo vlády PF 005 stavební úřadová digitalizace posílá do ukradele, ať prostě počkaj?!  Ale na záchranu demokracie v české bruselvizi se vždycky najde alespoň dvě dodávky neziskových bojovníků. 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

EU reformovat do podoby švýcarské konfederace

Zde se členové federálního parlamentu scházejí zpravidla jen 4x ročně na 3-týdenní zasedání, mezitím vykonává většina své civilní zaměstnání, takže ve Švýcarsku funguje tzv. civilní parlament.

Je to možné díky důsledné subsidiaritě, všechny kantony mají své vlastní parlamenty, vládu i ročního prezidenta. Školství, zdravotnictví, dokonce i policii si řídí kantony sami a mají také vlastní kantonální ústavu. A to i v těch nejmenších kantonech, 26 pro 9 miliónů obyvatel.

Instituce jsou maximálně štíhlé, vláda včetně prezidenta má jen 7 členů a k dispozici týmy odborníků. Ale samozřejmě ani zde není vše ideální ...

PS: mohlo by se to podařit zhruba za 10 let, pokud v Německu převezme moc AfD (které jinak moc nefandím :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

     tak jak to tady Dan popsal, tak mě z toho vychází, že všichni ti úředníci, ty tisíce úředníků, udělají vše pro to, aby k žádné reformě nedošlo. Z mého úhlu pohledu je EU nereformovatelná. Proto píšu, že ten Okamura má už deset let pravdu. Reformovat EU je jen chiméra, možná hezká idea, ale opravdu jen z oblasti snů. 

     Jak dlouho se rodil ve Švýcarsku současný systém? Pět set let, šest set let? Možná i déle. Prošel si všemi dětskými nemocemi a vyvíjel se k dnešní podobě. Ale to znáte jistě lépe než já. A jak dlouho je tu EU? A hlavně - podívejte se na zakladatele EU a jejich kořeny. A odpovězme si potom na otázku - jaký SKUTEČNÝ cíl byl (je) existence EU??? 

     Znovu opakuji EU je nereformovatelná. Jediné řešení je to Oakmurovo. CZEXIT. Rozpad EU a spolupráce na bázi národních států. Tak to vidím já. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

Švýcarský systém se rodil dlouho, po staletí se - dříve jen muži - scházeli na náměstí řešit problémy zvednutím halapartny... Dnešní podobu dostal v roce 1848 novou ústavou, po předchozí krátké občanské válce. Jak vidno, i dle poměru výměny narozených v CH/CZ, osvědčil se a je nejlepším současným modelem multikulturelního mírového soužití.

I když to zatím nevypadá, reformovat lze vše, pokud je k tomu dostatečná vůle dotčených. Ale musí to začít odspoda ...

Každopádně je mnohem lepší mít společnou armádu, než znovu a znovu řešit mezinárodní konflikty v Evropě válkami.

Průměrný počet slepic: 2.8 (19 hlasů)

Společnou armádu proti komu, proti Rusku? Nebo snad proti migrantům, kteří si to tady zabírají čím dál horšími způsoby, kdy původní obyvatelé nesmí ani ceknout...?

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

No přece proti  dezolátům, zombíkům a  sviním. Je jasné, že např. polští vojáci budou mít problém  brutálně  zakročit proti vlastním lidem. Tedy alespoň si to možná naivně myslím. Ovšem když  rozkaz brutálně zakročit  proti demonstrantům  např. v tom Polsku  dostane  třeba   útvar vojáků  z Litvy nebo např.  z Francie,  ti se  s tím  moc  párat nebudou. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

                                         Rád bych využil toho, že jsem zde byl jmenován k podání jedné informace.

Po zralé úvaze došlo ke sjednocení hnutí mého  S+I s Hnutím VIZE. A to z důvodu sjednocení našich sil a příznivců. Vize je zaměřená především na populaci 20 ti  - 50 ti letých, tedy dá se říci střední generace. Za pár dní budou v provozu nové www a každý se bude moci podívat a hlavně se zapojit do práce hnutí. Najdete nás i na všech dostupných webech. Já budu v tomto hnutí zastávat funkci poradce předsedy a starat se o sekci senioři a invalidé. K tomuto rozhodnutí mě vedlo především mé stáří a zájem o zapojení širší části obyvatelstva, především té mladší, do politického života. Program  Hnutí Vize je hodně totožný a překrývá se s programem S + I, je jen potřeba doladit pár věcí.

 SENIOŘI a INVALIDÉ pro život - tímto ukončují svoji práci zde u Vidláka a další info o práci VIZE tedy budou uveřejňovány pod tímto novým názvem.

                                            Děkuji všem, kteří mi dali svojí podporu a důvěru. Pokračujeme dál, nic se nemění ani neskončilo.

                                                                                                                                                                                                          Milan Auředník.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

krále už nehledáte ? Tak to mám po kariéře 🤔

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli tomu dobře rozumím, tak EU vydává tisíce směrnic, regulací a omezení, které mají jednotlivé státy zahltit do sebezničení. Padá z toho na mě deprese a v takové EU nechci být. Vy ano?

Vidlákovi děkuji, že vzal to "nevděčné místo asistenta" v nesmyslném nadnárodním  molochu - "kafkárně", aby o tom informoval své spoluobčany. Přeji mu hodně vnitřního přesvědčení a síly, aby nepozbyl zdravého rozumu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

A   Orwell   taky :-(

O

Velice se omlouvám, pokud tady tento obrázek už byl. Nepamatuji si, odkud jej mam, ale přijde mi fakt vtipný.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

zahltit všechny hloupými papíry a důležité věci řešit přílepky. Efektivně může rozhodovat jeden vůdce, možná sešlost 5 lidí, ne tisíce hloupých patolízalů typu europoslanec

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

všichni dotčení, kterých se důsledky rozhodnutí týkají.

Důležité jsou k tomu objektivní informace a spolehlivá prognóza.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

hlupáci jsou vždycky v přesile a kdo je mediálně ovládne a naslibuje nejvíc, ten vyhraje. Bohužel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

v dnešní době se už nemusí ani nic slibovat, stačí se vymezovat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Už delší  dobu mám pocit, že naprosto vše co souvisí s EU je špatně.  A pokud není špatně absolutně  vše, tak to bude tak nejmíň 1000 : 1 ( špatně : dobře).   A na to,  co dnes popisuje Vidlák  v Eurokydech  bych použil  pořekadlo z dob bájného socialismu,  když jsme si dělali srandu z toho, jak to soudruzi tenkrát vedli :

"ZMATEK, CHAOS, PANIKA, TO JE NAŠE TAKTIKA"

 Eurosoudruzi  však  toto pořekadlo   dotáhli    do zcela jiné dimenze,  kam se hrabou komunisti  ze  70 a 80  let minulého století.   A  my si ten organizovaný bordel  krvavě  platíme ...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Když to tak čtu, tak kdyby se ten bordel zrušil, tak by se vlastně nic nestalo

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.forum24.cz/prorusky-dezinformator-v-europarlamentu-ondrej-dostal-ma-za-asitententa-vidlaka

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)