Reklama na Klusáčka

Autor

Moji dlouhodobí čtenáři vědí, že pokud mě navštíví nějaký politik, dostane ode mě hezký článek ve kterém se snažím vyzdvihnout jeho pozitivní stránky, ukázat to, co je na něm zajímavé a proč stojí za to, ho sledovat. Udělal bych to i pro Fialu nebo Rakušana, kdyby za mnou přijeli, i když uznávám, že by se mi na nich velmi těžko něco pozitivního hledalo.

O uplynulém víkendu jsem měl doma předsedu České strany národně sociální, Michala Klusáčka. ČSNS se stala součástí koalice STAČILO! a sám Michal Klusáček je napsaný (myslím) na desátém místě kandidátky.

ČSNS má dlouhou historii. Je to strana Edvarda Beneše a po roce 1989 se jí vrátil poměrně velký majetek, ale také se vrátilo poměrně málo členů. Velký majetek a málo lidí zpravidla znamená, že bylo o co se hašteřit a dalo se to dělat za slušný plat a sociální jistoty. Nebylo zapotřebí dělat politiku a dvacet let se daly jen utrácet peníze.

Michal Klusáček do strany přišel v době, kdy už peníze i majetky došly. S penězi odešli i všichni ti, kteří mysleli především na svoje vlastní dobro a zůstali jen idealisté, kteří skutečně něco od Beneše četli a mysleli vážně to, co měli napsané v programu. Strana se postupně zkonsolidovala, dořešily se všechny vnitrostranické problémy a kostlivci ve skříni a Michal Klusáček se stal předsedou se skutečnými politickými ambicemi.

Seděli jsme u stolu on mi řekl jednu velkou pravdu. Jeden z podstatných důvodů současného marasmu je to, že se zde pětatřicet let programově opomíjí celá voličská skupina kolem KSČM. Ve společnosti jich je deset až patnáct procent, chodí k volbám, ale je kolem nich dokonalý sanitární kordon. KSČM je důvod, proč Zeman s Klausem podepsali oposmlouvu. KSČM je důvod, proč Lidovci seděli v podstatě v každé vládě a pravidelně hlasovali proti tomu, co pomáhali prosadit v minulém volebním období. Nic se nezměnilo ani tím, že přišel Okamura, který dělal protestní stranu mnohem halasněji než Vojta Filip a přebral komunistům spoustu voličů. Sanitární kordon kolem SPD funguje stejně dobře.

Liberálové vyhrávají, protože opozice „nesmí“ spolupracovat s KSČM, případně s SPD. Kdyby tomu tak nebylo, vypadaly by ÚPLNĚ VŠECHNY vlády jinak a zřejmě o dost lépe pro obyčejné lidi.

A tak se ČSNS rozhodla (a stranicky odhlasovala), že přispěje k rozetnutí tohoto gordického uzlu. I když mají své historické důvody komunisty nenávidět, jednou to musí skončit. Dnešní KSČM není internacionalistická, není placena zvenčí, nemá podporu velkého kapitálu, její program je stejně národně konzervativní jako je program Národních socialistů. A ne, Kateřina Konečná fakt není to samé co Klement Gottwald.

Ono se dneska všeobecně nejlépe útočí na obyčejné spořádané lidi. Na ty, kteří nikdy nic neudělali, nikomu neublížili a naopak se chovají velice slušně a kultivovaně. Těmto lidem nadávat a obviňovat je z všemožných zločinů či kolaborace, je naprosto bezpečné. Liberálové dobře vědí, že jim nikdo z obviňovaných nepřijde zapálit barák ani auto. Nadávat někomu do zlých komunistů nebo jejich přisluhovačů, znamená, že se útočí na lidi, kteří nikdy ani v nejmenším nepomysleli na násilí.

Zkuste přijít do sparťanského kotle na stadionu se šálou Baníku… dostanete na budku. Nikdo nic podobného neudělá. Stejně jako nikdo nechodí před velké mafiánské vily a nepořvává na Rittigy a Janoušky, aby už konečně skončili v lochu. Ani na skutečné kolaboranty se nepořvává, protože by šlo o život nebo zdraví.

Správný liberál si totiž troufne jen na normálního tátu od rodiny a kdyby se měl postavit skutečnému zlu, tak bude v tom lepším případě jen potichu udávat a držet palce policii, nebo neuvidí zlo a neuslyší zlo a nebo se k tomu zlu rovnou přidá. Veškeré liberální útoky jsou ve sto procentech případů vedeny proti neškodným lidem, kteří (ač třeba v KSČM) jsou mnohem větší demokraté než třeba řeporyjské prase.

Vzpomeňte si, jak vypadal mladý Kolář, když se dozvěděl o kufříku s ricinem… Představte si, jak by to vypadalo, kdyby znenadání začala vybuchovat auta těch, kteří chtějí Rusům vyvlastnit nemovitosti patřící k jejich velvyslanectví. Nebo kdyby začalo přibývat podezřelých autonehod lidí, kteří na Rusko nadávají. To by byli všichni ticho a honem by mazali své statusy na fejsbůku.

„Je nejvyšší čas, to prolomit,“ řekl mi Klusáček. „Je zapotřebí tuhle šarádu ukončit, protože jinak nikdy nebude líp. Deset až patnáct procent voličů bude vždycky jazýček na vahách a pokud bude jejich hlas opomíjen, nevznikne nikdy vláda, ale nefunkční paskvil.“ A tak strana Edvarda Beneše a Milady Horákové napřáhla ruku pro ujednání míru. Ruka byla stisknuta.

Za mě je to hezký a symbolický způsob, jak vkročit nazpět do vysoké politiky…

Kromě toho je Klusáček hezký vysoký chlap, letecký konstruktér a otec tří dětí. Takových lidí do politiky moc nechodí, protože jakmile někde řeknete, že máte rád tento národ a nejste šťastný z evropského superstátu, tak okamžitě dostanete od mééédií co proto a když se koukáte na tvářičky svých ratolestí, většina lidí si řekne, že to nemá zapotřebí.

Sledujte ho. Mluví dobře, má to v hlavě poskládané správně a je odhodlaný se pokusit přispět k pronárodnímu směřování.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (348 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Fialova návštěva USA a CIA společně s šéfy tajných služeb a následná rezignace velitele vojenské zpravodajské služby jsou jednou z více indicií napovídajících, co vše se ve Washingtonu probíralo. Poklek Fialy před Bidenem nebyl rozhodně hlavním smyslem cesty české delegace, podstatnější bylo převzetí instrukcí vedoucích k další eskalaci nenávisti vůči Rusku a k přípravě na válku...

to je jen první odstavec z článku Kulhavého, celý článek viz zde: 

https://www.inadhled.live/uvaha-dne/a-my-vam-tu-valku-zaridime/

ps. Po návrhu Daniela dávám do komentu z Kulhavého jen první odstavec a přidávám odkaz k němu

Průměrný počet slepic: 4.5 (110 hlasů)

Vidlák:..Klusáček hezký vysoký chlap, letecký konstruktér a otec tří dětí. ....Sledujte ho. Mluví dobře, má to v hlavě poskládané správně a je odhodlaný se pokusit přispět k pronárodnímu směřování....

Michal Klusáček

Kandidát koalice STAČILO! Michal Klusáček k výročí 15. března 1939
video zde: https://www.youtube.com/watch?v=gJPyR0ZgVug
 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (92 hlasů)

Michal Klusáček - Letecký konstruktér, předseda ČSNS v pořadu Petra Bureše 

Michal Klusáček -bures
video zde: https://www.youtube.com/watch?v=2HmHyU32sdQ

Průměrný počet slepic: 4.3 (42 hlasů)

Jaký úmyslně zkreslený obraz vydává vygumovaná česká wikipedie která je plně pod kontrolou českých neoliberálů o všech osobách které toto české sorosovske médium nenávidí můžete zjistit například v případu Michala Klusáčka kde česká wikipedie mezi jinými uvádí: ... Česká strana národně sociální pod jeho vedením (Michala Klusáčka ) vydává dezinformační a proruská stanoviska!!!..

viz zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Michal_Klus%C3%A1%C4%8Dek

Průměrný počet slepic: 4 (41 hlas)

Vážení,

Všem Vám doporučuji k přečtení článek uveřejněný dnes v deníku TO. Napsal ho pan Kříž. Četba zabere kolem čtyř minut a stojí za to:

https://denik.to/proc-jit-k-evropskym-volbam/

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

..Vadí mi, že DLOUHÉ ČLÁNKY z pera Jindřicha Kulhavého cpeš hned pod Vidláka..

Včelka Mája, které jsi Jindřicha Kulhavého, dle mého názoru, sprostě ukradnul, nic takového nedělala.

Jsou to VIDLÁKOVY KYDY, ne KYDY JINDŘICHA KULHAVÉHO.

Dokud tak budeš činit, nebudu zde přispívat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (55 hlasů)

lidstvo zaniklo

Průměrný počet slepic: 3.5 (42 hlasů)

.. pod Vidlákův článek tak, aby bezprostředně pod ním byl prostor pro debatu k jeho článku.. Líbilo se mi to a začal jsem to dělat. Vzpomínám, že i Antonin se toho nějaký čas účastnil. Nakonec se to neujalo.

Myslím si, že BEZPROSTŘEDNĚ pod Vidlákovým článkem BY MĚLY BÝT autentické reakce diskutérů, a ne tapety.

Pokud zde přispívám, stojí mne to mnohdy i hodinu času denně, protože VŠE, CO SEM PÍŠI  si ověřuji, pokud si nejsem zcela jist..

Jako příklad uvedu naši debatu o Falaze, kde jsi ty psal, že ji vymyslel Alexandr Makedonský, neměl jsem ten pocit, ověřoval jsem si to, a zjistil jsem, že jsem měl pravdu já. Makedonská falanga byla lépe ozbrojená a snad i lépe disciplinovaná, než falanga Spartská, proto také Makedonii podlehli. Není divu, Makedonská armáda byli prakticky profesionální vojáci.

Tedy, mám-li věnovat skoro každý den hodinu svého života něčemu, musí mi to dávat smysl. Pokoušel jsem se Antonína usměrnit, vysvětlit mu situaci,  a nakonec se to zvrhnulo na klikání ve 22:00. U toho být rozhodně nemusím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (42 hlasů)

Kluci...

A nemohli byste prostě jen tak diskutovat a neřešit to? Prostě si napište každý svoje. Všichni máme na myši kolečko a není problém scrollovat dolů. Jak se máme domluvit na řízení státu, když je problém i to, že někdo v deset večer přidá Jindřicha Kulhavého? 

Pojďte z toho nedělat závod a prostě diskutujte. 

A Vás Antoníne poprosím, Dejte do komentu z Kulhavého jen první odstavec, nebo to nejzajímavější, co napsal a přidejte odkaz k němu. Tím mu uděláte větší službu, protože lidé se naučí chodit na jeho profil. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (103 hlasů)

Ano Danieli, úprava článku  Kulhavého již proběhla dle vašeho návrhu viz výše

Průměrný počet slepic: 4.3 (40 hlasů)

Za sebe jsem tento přístup už několikrát volil a je na každém, jak se s odkazem vypořádá. Navíc, zejména v současném přiostřování předvolební kampaně bych přivítal, když by i Daniel Sterzik do svých článků, pokud na to má kapacitu, (má toho nejspíš víc než dost, jen řešit kampaň jako součást koalice STAČILO!) přikládal některé odkazy zejména na aktivity "své spřízněné koalice". 

Ale to je vedlejší, mnozí z nás to bohatě zastoupíme, jak vidno k nelibosti části čtenářů Vidlákových kydů.

A teď zase o krůček dál. Domnívám se, že není od věci sledovat pořady Jany Bobošíkové a Hany Lipovské "Aby bylo jasno". Jsou to ženy, které vstupují velmi odvážně, se zaujetím a z mého pohledu velmi vyváženě na mimo parlamentní scéně v oblasti sdělovacích prostředků. Jana Bobošíková se vyjadřuje k obecnějším celospolečenským problémům, Hana Lipovská je výrazně pravicová ekonomka, které však pravicovost nevelí být "zanořená" v otvoru politiků, kteří si na pravicově hrají na odborníky, ale se společností si hrají jako kočka s myší podle nějakého prapodivného zadání. Své pořady rozšířily o postřehy ze zajímavé oblasti zdravotnického práva, kde daly příležitost kandidátovi STAČILO! Ondřeji Dostálovi ještě v době, kdy s tím uskupením neměl zdaleka nic společného, nebo rozhovory s kandidáty do EP bez rozdílu jejich členství a velmi dobře lze hodnotit i relace "Napravo" a "Nalevo". 

To všechno vidím jako součást možného rozšiřování ověřených poznatků ze současné politické scény, které nenabídne, v té profesionální kvalitě, zpravidla nikdo jiný, byť Petr Bureš TV, X Xaver, Petr Hájek, Modrý Jelen a další odvádějí pro nás ,v mnohém nevěřící Tomáše, velmi potřebné služby.   

Opět se budu opakovat, mnozí jste zaujali jasné stanovisko. Z ČT se mi dělá špatně, SEZNAM a NOVINKY, včetně jejich dalších platforem odmítám číst.

Pamatuji dobu, kdy stejně reagovaly některé tehdejší "podvratné živly" za socialismu. Na rozdíl od nich ty, které měly potřebu vědět a znát, číst, srovnávat a hodnotit, co se na obou stranách společenského spektra děje,  si už tehdy ponechaly vnitřní potřebu objektivního pohledu a kritického myšlení (stále píši o "podvratných živlech" z období před r. 1989) a zůstalo jim to do současnosti. Dnes jsou ty tehdejší "živly" mými vrstevníky, i staršími lidmi. Oni lidé by mohli  "vyžadovat" nejen společenské uznání, ale vyšší, než vysoké materiální uznání oproti obracečům kabátů. Tito lidé se ve svém věku dostali do situace, kdy prožívají návrat do mladších let ve formátu "nepřátel aktuální demokracie". Proti nim "skuteční propagandisté" z podobného předlistopadového hnízda  zůstali propagandisty do současnosti, vezou se na svých tehdejších "zásluhách" bez potřeby vidět, že se situace JEN otočila, aby se i v horším podobala předchozímu vývoji. Ti výhody tvrdě vyžadují, a odmítají vidět, že zlo na vysoké úrovni je realitou. Výraznější a společensky nebezpečnější jsou někdejší urputní nekritičtí a urputní propagandisté předchozího společenského systému, kteří ten kabát bez nejmenších skrupulí otočili a jsou ještě urputnější, a jsou to i lidé z našich věkových kruhů. Ti jsou nebezpeční proto, že mnohé vědí stejně jako my "ostatní", ale možná ze strachu, že se jim jejich dřívější urputnost vrátí v jakékoliv podobě, třeba i ve vztahu k jejich potomkům kopou pro současné mocné. Strach má velké oči. 

Opět dlouhý odstavec, ale budu končit. Doporučuji, těm kdo na to mají žaludek, a chtějí vědět co tvrdí nemalá část "informátorů", z našeho pohledu neuvěřitelných lží, číst sledovat a dělat si jasno, třeba i s "Aby bylo jasno". Je to nutné, abychom se pokoušeli učit své děti, případně vnoučata, abychom se sami neuchýlili k možné otočce, která může být opět "od buku, k buku".

Domnívám se že silný (sebevědomý, schopný společenského nadhledu s pokud možno objektivním názorem) člověk musí znát maximum z oblastí blízkých jeho zájmům, ale i oponentů, ze kterých nemusí být všichni úplní blbci, byť se dnes a aktuálně, jako blbci chovají. S odkazem na ten dlouhý odstavec ..."Pamatuji dobu"... mi zkušenost napovídá, že "jeden" nemá být úzkoprsý.    

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

Díky za logické a pravdivé zhodnocení stavu mysli a praktik chování homo erectus. Ten přívlastek "sapiens" už sedí jen na malé procento obyvatelstva. Zvlášť souhlasím s pasáží o trvalých propagandistech a jejich spojení s vychc..., no že jsou vychytralí jak díra do sněhu. Na tuhle pakáž doplatila každá dobrá myšlenka. I když, ona ta myšlenka doplatila i na své poctivé, ale naivní nositele, kteří si ty vychytralé vši nechali naskákat do kožichu.

Škoda že je těch slepic jen 5. Dal bych i 15.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Absolutní souhlas i s tímto vaším příspěvkem pane Vladimíre. Vaše názory a příspěvky jsou obrovským přínosem pro V.Kydy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

také mi to vadí....

Průměrný počet slepic: 3 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

co je to za jednovola ??

Průměrný počet slepic: 1.5 (28 hlasů)

je už generálu více než je zdrávo. Nechápu, proč jenom paraziti mají na prebendy právo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Rédová: Někdo má z nadcházejících eurovoleb opravdu velký strach a já doufám, že oprávněně.

Spekuluje se, že v souvislosti s odvoláním ředitele Vojenského zpravodajství Berouna by Fialova vláda ve spolupráci s CIA mohla připravovat nějakou další provokaci před evropskými volbami, kterých se evidentně bojí. NeČT24 se v této souvislosti ptal kandidátky koalice STAČILO! ve volbách do Evropského parlamentu Petry Rédové, na co bychom se měli připravit?

„Válka na Ukrajině je prohraná a teď jsme svědky, jak se tonoucí chytají stébel. Je nebezpečné pomáhat topícímu, mnohokrát se stalo, že svého zachránce stáhnul ke dnu. Naše vláda je nám stejně nebezpečná jako tonoucí na rybníku, takže bych nevylučovala žádnou možnost. Američané se evidentně rozhodli ještě jednou do války zainvestovat a zkusit změnit situaci,“ říká Rédová.

Je však přesvědčena, že letošní eurovolby v každém případě zhoupnou mocenské kyvadlo směrem k realističtější politice vzhledem k tomu, že euroskeptické strany značně posílí.

zdroj kde je odkaz na celý rozhovor s Rédovou viz zde:  https://t.me/neCT24/54640

Průměrný počet slepic: 4.3 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Přišla jsem z posezení s přáteli. Těmi názorově "mimózními" :-). Padla tam věta o jednom známém, co a jak za komunistů...(vlastně šlo o Laufera, který zemřel, a jeho jednu písničku, kterou mu někdo jakože vyčetl). Tak jsem je zpražila: "To je zajímavý, vy tady mluvíte o nějaké písničce, kterou se "nestyděl" nazpívat, ale nevadí vám komunistický rozvědčík na Hradě!" (musela jsem to zopakovat, protože asi nevěřili vlastním uším :-) To bylo najednou ticho! Od toho momentu se tématu politika nikdo nedotkl. :-))

Richarde, pište dál, ráda si vaše články čtu, stejně jako ty Inzovy a pár dalších jedinců. (třeba Vidláka ... 😁)

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (80 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

ČESKO / USA: Ačkoli je Aspen známým lyžařským střediskem, je i centrem politické moci, která již dávno překročila hranice Colorada a zasahuje i do České republiky, aniž by to naše média příliš znepokojovalo.

Aspen Institute je politickou neziskovkou. Jednou z nejstarších, ale se sjezdovkami v Aspenu souvisí. Zakladatel institutu, chicagský průmyslník Walter Paepcke, zde začal hned po válce budovat lyžařský resort. Po svých rodičích, německých emigrantech, zdědil prosperující firmu, kterou rozšířil až k CCA, Container Corporation of America. Ta od třicátých let vyráběla kartonové krabice coby obaly na cokoliv, od pracích prášků až po elektrospotřebiče, a právě její výnosy dovolily pojmout koncept střediska velkoryse.

Otevřeno mělo být v roce 1949 k dvoustému výročí narození Johanna Wolfganga Goetha. K ambicióznímu projektu přizval Paepcke známá jména, rakouského slalomáře Friedla Pfeiffera, ale také Herberta Bayera, architekta Bauhausu. Měl na starost nejen obnovu budov, ale také design a propagaci nového letoviska. Cílem byla proměna chátrajícího hornického městečka ve sportovně kulturní centrum amerických elit, ke kterým měl Paepcke blízko. Jeho žena Elizabeth byla sestrou diplomata Paula Nitze z amerického ministerstva obrany….

.Zatímco sportovní aktivity zastřešuje Paepckeho Aspen Skiing Company, pro kulturní a politické dění zakládá s Bayerem a ropným magnátem Robertem O. Andersonem Aspen Institute for Humanistic Studies.

Ačkoliv institut sídlí ve Washingtonu, D.C., svá školicí centra má právě v rodném Aspenu. Je financován nejen z poplatků účastníků seminářů, ale taktéž od Carnegie Corporation, fondu bratrů Rockefellerových, nadací manželů Gatesových nebo Henryho Forda a dalších dárců….

Známí Češi

Ve správní radě Aspen Institutu pro střední Evropu figuruje Pavel Řehák, bývalý generální ředitel České pojišťovny. To byl, mimochodem, onen neznámý člověk, který v březnu 2020 přišel za Hamáčkem s excelovou tabulkou predikující katastrofické následky neřízené pandemie. A začala tvrdá série vládních opatření. Nepřekvapí ani bývalý generální ředitel českého a slovenského T-Mobile Milan Vašina, výkonný ředitel Aspen Institute Central Europe, známý i z Kiskova Dobrého anjela. Ten je od 15. února kancléřem našeho prezidenta, generála Petra Pavla.

.Dále zde nalezneme Jana Farského, Ditu Charanzovou, bývalého viceguvernéra České národní banky Zdeňka Tůmu nebo Michaelu Bakalu. Právě Bakalova nadace pomohla po dlouhodobém lobbování bývalého ministra zahraničí Karla Schwarzenberga založení středoevropské pobočky zafinancovat. Honorárním předsedou správní rady je pan Michael Žantovský, výkonný ředitel Knihovny Václava Havla, dalšího Bakalova projektu.

Jedním ze současných programových manažerů je pak i Tomáš Fridrich, pod kterého spadají čeští alumni, tady spolek působící již od roku 1997 jako dobrovolné uskupení absolventů Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Byl vedoucím festivalu Zažít město jinak, Das Filmfest a mnoha interdisciplinárních projektů pražského Goethe-Institutu. Zdá se, že se kruh uzavírá. Jsme zpátky u Goetheho a původní myšlenky zakladatelů Aspen Institutu, jak z lyžařského střediska pomocí vzdělávání mladých změnit svět podle představ vládnoucích elit. Nikoliv neúspěšně….

A mimochodem. Víte, jakou mapu světa používali v USA všude na školách? Nádherně zpracovaný a dodnes oceňovaný World Geo-Graphic Atlas z roku 1953. Jeho autorem nebyl nikdo jiný než Herbert Bayer, výtvarník a designér Bauhausu, milovník lyžování a občan Aspenu. A vydala jej Container Corporation of America průmyslníka Waltera Paepckeho.

Zdá se, že se kruh se uzavřel.

AUTOR: Pavel Cimbál                    https://cz24.news/cesko-ve-vleku-aspen-institutu/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

To se to těm našim vychcandírům "aspenuje", když jim to financují  "dobráci" jako Gates a Rockefellerovi...

Průměrný počet slepic: 4.2 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

nemoh by tvůj brácha naprogramovat diskusi tak, aby bylo možné povolit jedinci zablokovat zobrazování příspěvků určitého uživatele?

 

Už mě fakt sere číst ty žabomyší války. Když budou pánové mít možnost zablokovat "nepřítele", snad budou klidněji spát a my ostatní nebudem muset číst jejich duševní výlevy.

Průměrný počet slepic: 2.3 (31 hlas)

Tohle kdysi bylo na blozích Aktuálně a ujalo se to. A kdykoli se to dalo vrátit do původního stavu, když bylo zřejmé, že u postižených zabraly léky.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Trend. To je důležité, to vám poví kluci z Wallstreetu. Když se podíváme na politické spektrum, osobností přibývá (teď to myslím, jak to píšu). A nejsou neúspěšní. Díky moderním komunikačním technologiím si dokážou vytvořit vlastní volební elektorát. Stačí se naučit komunikovat s veřejností a hle jakýsi úspěch je tady. Viz třeba Motoristy sobě p. Macinky, PRO Rajchla anebo proč ne Klusáček a ČSNS.. tyhle "úspěchy" jsou na úkor těch velkých, samozřejmě. Takže podle známého zákona, že všechny knedlíky v hrnci jsou stejně horké se stane to, že se síly začnou vyrovnávat a ať si to přeje ČT nebo ne (do hry ještě nevstoupili "influenceři" mladých, to přijde). A teď pozor. Přichází den voleb. A všichni zúčastnění  (20 a více) dostanou pod 5 procent... :-) a nebo podobný výsledek. Co teď? Nikdo se do parlamentu nedostane a vláda nebude. Hurá! Konečně dají pokoj (teda za mně)...Co pak Vidláku? Cosi je ve vzduchu, to je pravda :-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

O ruských vítězstvích na Ukrajině ještě před rokem v prolhaných liberálních médií jako je například seznam.cz či novinky.cz by jste se nikdy nedočetli, tehdy tam figurovali jen články s obrovskými úspěchy hrdinné ukrajinské armády nad zaostalými ruskými mužiky. Dnešní článek na seznamu by tam před rokem nikdy nebyl, autor by byl považován za dezoláta a dezinformátora. Dnes ale i v tomto prolhaném neoliberálním médiu jako je seznam.cz či novinky.cz prosakují zprávy o ruských vítězství jako napřiklad dnešní článek na seznamu víz níže zdroj pod titulkem "Rusové ovládli strategický bod na východě Ukrajiny. Využili rotace sil obránců". V článku s podrobným popisem, s fotky a videí se docela objektivně popisuje ruské vítězství v třítisícové ukrajinské obci Očeretyne. Kdo by tohle čekal od seznamu.cz ? Jen tak dále "soudruzi" od seznamu, zajisté jste pochopili že vaše taktika úmyslných nehorázných  lží již nezabírá a tak  zveřejňujete někdy i poctivé novinářské zprávy.

zdroj viz zde: 

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-rusove-ovladli-strategicky-bod-na-vychode-ukrajiny-vyuzili-rotace-sil-obrancu-40469085
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

no nevím, zda je to takové vítězství, jak si myslíte. Spíš mi to připadá jako příprava informačního pole k mobilizaci našich gaučových, počítačových jinochů.  Na Ukrajině dezertovalo 100 tisíc vojáků a nikomu už se nechce bojovat. Takže hodíme tuto informaci do éteru, přidáme postupující  ruské vojsko, zlého-ošklivého Putina, který se nás chystá napadnout pokud se mu nepostavíme a najednou se změní pohled gaučáků na situaci a jsou připraveni nastoupit do ukrajinského masomlýnku. Nakonec, je to jejich rozhodnutí a následky si ponesou oni. Takže bych byla opatrná před informacemi právě na seznamu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

Může platit vaše vysvětlení mediálního obratu seznamu.cz, možná ale že se nemusí jít tak daleko s podezřením o tajných úmyslech neoliberálních médií. Seznam.cz není jen   liberální je to i ziskové médium a tak počítá a hlídá si čtenáře aby mu zcela neunikli a otočili se k alternativním médium, jako jsou například naše Vydlákovy Kydy. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Na Vidláka téměř nikdy nereaguji. Přečtu si co píše, téměř se vším souhlasím, tak nač reagovat. Dám mu pět slepic a je to. Dnes výjimečně nesouhlasím.

Je tu několik stran ještě z první republiky, a od té doby několik dalších přibylo. Dá se říci, že je tu inflace politických stran. Podle mne není řešením, aby se tyto strany spojovaly a pořád existovaly ale aby ty se kterými to jde už delší dobu s kopce, prostě zanikly.

SPD je už delší dobu poměrně silná politická strana, a tak nevidím důvod, aby s ní ostatní politické strany nespolupracovaly. Naproti tomu komunisté, to je strana, která už dávno měla zaniknout. Pomáhat takové straně, aby ve spojení s jinými znovu ožila, je nesmysl.

Udržovat při životě takové politické strany jako KDU-ČSL, KSČM, ČSNS a několik dalších neznamená sjednocení ale postupný rozvrat, i když to zprvu tak nevypadá. To uvidíte po volbách, pokud se nynější opozici, podaří je vyhrát. Každá ze sloučených straniček se bude chtít zviditelnit a bude trvat na svých prioritách, většinou takových prioritách, které jsou populární a které si nemůžeme dovolit.

Pokud chce některý z čelných politiků menších straniček dokázat, že je skutečná politická osobnost, a že zájmy společnosti nadřazuje nad zájmy své straničky, tak svolá sjezd a na něm prosadí zánik takové strany.

Průměrný počet slepic: 3.4 (29 hlasů)

souhlasím s vámi. Je dobře, že jste naši situaci popsal tím nejsprávnějším slovem. Paroubek, Konečná, Šmarda ...atd. to jsou jen prospěšníci, kteří se nesou na vlně zlé situace ve střední Evropě a snaží se ji využít ve svůj prospěch. Každý, kdo chce setrvat v EU a Nato není vlastenec a nemá smysl jej volit. EU a Nato jsou parazité a volbou stran, které v nich chtějí setrvat, volíme svou zkázu. SPD a hlavně Dr. David, který prokázal svou snahu pracovat ve prospěch našich občanů, to je jistota.

Průměrný počet slepic: 3 (18 hlasů)

Vaše návrhy vedou k jednání podobnému Judejské lidové frontě - sebevražedné komando (Monty Python - Život Briana). Taky nic nevyřešili.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

A není to třeba tak že velké množství politických stran už přímo generuje problém, že se nic nevyřeší?

Buďto mají politické strany alespoň zhruba stejný názor na řešení problémů a potom jich není třeba tolik, nebo je jich tolik protože mají každá jiný názor, a potom jejich koalice postrádají smysl. Pomáhají akorát zvětšovat množství různých názorů v parlamentu. Koalice pomohou dostat do parlamentu i ty strany které by jinak propadly sítem.

V roce 2024 bylo v ČR zaregistrováno 72 aktivních politických stran a 135 hnutí.

V poslanecké sněmovně je zastoupeno 7 politických stran a hnutí.

V senátu je zastoupeno 15 politických stran a hnutí a 4 nezávislí senátoři. Z 15 stran má 8 stran po jednom senátorovi.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč zůstávají nové strany obvykle malé? Co jim chybí?

EU je všude okolo nás. Řídí nás. Děláme pro ní vše možné i nemožné. Naivně jsem před dvaceti lety věřili, že EU přinese prospěch naší zemi.

Namísto prospěchu přinesla migrační pakt a šílený green deal, přinesla směrnice přikazující povinné zateplení budov, zákaz vytápění fosilními palivy a bezemisnost staveb, vynucovanou elektrifikaci, jednotný správný názor, atd…  EU ale hlavně přinesla migraci. Brzy k nám možná přinese i početná cizí vojska?

Česká vláda je aktivním podporovatelem všech těchto záměrů. Naše země se proto přestává rozvíjet, stává se multikulturní společností a platíme za to miliardami.

Šílení zelení extrémisté ničí zemědělství, průmysl, schopnost konkurence, životní úroveň i životní styl.

Lidé jsou účastníky, vše okolo sebe vidí, slyší, prožívají, ale mnozí přesto realitu nevnímají.

Neuvěřitelné nesmysly se stávají zákonem dopadajícím na nás a na celou naší zemi. Osobní svoboda a osobní vlastnictví je v ohrožení.

Zvolili jsem vládu, která napadá okolní země, které se takovému stavu brání. Chová se k nim nepřátelsky. Válka na Ukrajině, je její jedinou prioritou.

Přesto, my lidé ve rozhodujícím počtu při volbách fandíme a nadržujeme těm co nás klamou, těm co nejsou a nebyli úspěšní, těm co nás do úpadku zavlékají.

I zde se mezi diskutujícími objevuje (docela často) touha po návratu systémů, které v minulosti u nás nebyly úspěšné, které ani nikde na světě nebyly úspěšné.

Proč?

Blíží se další volby. Možnost změny máme opět před sebou. Snad se nám konečně v hlavách rozsvítí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

obávám se, že nerozsvítí-bohužel. Ještě stále  žijeme ve zdánlivém klidu a dostatku (stačí se podívat v pátek odpoledne do hitlermarketu na přeplněné vozíky) a tento pocit přiživují všechny strany, které sice vykřikují o migrantech a fuj  Zeleném blábolu, ale neřeknou ani slovo, kdo je toho původcem a že je nutné z tohoto sebedetrukčního kolotoče vystoupit. A následně se připojit k zemím, které toto pochopily a začínají pracovat na lepším životě. Jiná cesta není.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

byl úspěšný ??

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zas se to tu mydlí, zas se to tu pere, mě člověka nestranného někdy to až sere.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Mě taky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Snášenlivost demonstruji na příkladu slípky. Kéž by její snášenlivost inspirovala některé zdejší týpky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

K těmto volbám tradičně chodí zejména motivovaní uctívači zelené ideologie, fanatici globálního oteplování, příznivci bruselského centralismu, vzývači multikulturalismu a přátelé nelegálních migrantů. Dobře vědí, že pokud mohou něčeho dosáhnout, tak právě v málo navštěvovaných volbách a skrze bruselskou centrálu, která navíc trpí chronickou konstrukční vadou v podobě demokratického deficitu. 
EU se chystá prostřednictvím rotaček, inflace a našich kapes vyhodit bilióny eur na nesmyslné projekty, založené na nevědeckých předpokladech a mylných klimatických modelech. Teorie globálního oteplování je pravděpodobně nejhnusnější a nejprolhanější teorií v historii lidstva vůbec. Má potenciál, aby se s ní vrátil hlad i mor. Aby se vrátila syrová divočina, která bude lidstvo kosit po stovkách miliónů. A krutá příroda pak každému znovu vleze až do morku kostí. Přesně tam vedou recepty bezuhlíkové zelené budoucnosti, pokud nenarazí na odpor. Odpor obyvatel, odpor voličů.
Ekofanatismus a zelený marxismus v akci  

https://denik.to/proc-jit-k-evropskym-volbam/

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

omlouvám se Vám, dal jsem tam stejný odkaz. Vašeho příspěvku jsem si nepovšiml včas. Snad to nevadí.

Čím víc lidí si článke přečte, čím víc lidí si text zapamatuje, čím víc lidí přijde k volbám a čím víc lidí zvolí nějakou nelibtardí stranu, tím lépe. Tentokrát jsou mezi kandidáty i lidé, kteří vědí jak myšlenky mající smysl prosazovat.

host

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Vůbec nic se neděje. Souhlasím s Vámi, lidi je zapotřebí k volbám burcovat, aby voličů přišlo co nejvíc, bo jak se v článku píše - K těmto volbám tradičně chodí zejména motivovaní uctívači zelené ideologie, fanatici globálního oteplování, příznivci bruselského centralismu, vzývači multikulturalismu a přátelé nelegálních migrantů. Dobře vědí, že pokud mohou něčeho dosáhnout, tak právě v málo navštěvovaných volbách... Tohle je potřeba změnit, říct si o to co je prospěšné všem a nedávat tolik prostoru libtardům a progresivistům. Podobné články je líp dát 2x než vůbec.

zdraví Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Čím více jsou duchem prostí, tím jsou větší osobností.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Za mě škoda! Přeskakováním na odkazy ztratím zbytečně mnoho času (na čtení politiky na netu jsem si vyhradil pevně stanovený čas za den, musím také pracovat, věnovat se rodině a koníčkům). To pak nemusím diskusi na Vidlákovi sledovat vůbec a mohu si zdroje vyhledávat rovnou, čímž přijdu o kontakt se zdejší komunitou. Je to jen další způsob větší atomizace "občanské pospolitosti", po kterém zde již delší dobu volají různí radové, antilibtardi a další.  A je to také způsob jak povrchnějším čtenářům nedat informaci až pod nos. No z čistě výchovného hlediska by to bylo i správné, ale nejsme u nás v republice v situaci, že by se měli lidé na alternativě navzájem vychovávat, ale ti bistřejší by spíš měli těm ostatním pomoci se co nejsnáze orientovat v situaci. A dostatek a snadná dostupnost informací je základem. MMK

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Vaše preference je jen vaše věc, ale jestliže se spoléháte jen na jeden zdroj informací a ještě od těch bystřejších, tak tedy, podle mně, jste na nejlepší cestě skončit jako čtenáři Seznamu a Novinek. Myslím si, že stačí si vytipovat několik informačních zdrojů a pak si sám srovnat informace. Tolik času tím zase nestrávíte a určitě se to vyplatí. Spoléhat se jen na Vidláka a Antonína - tak to jste nejspíš na dobré cestě z té dobré cesty sejít.. Proto přeci Vidlák začal psát kydy, aby byla alternativa a ne jen jeden zdroj informací.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Znám váš názor pane Mimaka na odkazy. Jsem stejného názoru jako Vy že odkaz na článek snižuje význam článku, někdy dokonce se i vzkazy již nedají najít. Každopádně v konkrétním případě k článku Kulhavého respektuji názor Vidláka a dle přání Daniela již budu zveřejňovat jen první odstavec Kulhavého a odkaz na článek.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Více než 100 000 ukrajinských vojáků dezertovalo z armády a nikdo to neřeší, protože Ústavní soud Ukrajiny před lety zrušil Vojenské soudy! Šokující číslo ukrajinské prokuratury odhalil na ukrajinské televizi prezident Kyjevského arbitrážního soudu! Ministerstvo zahraničí nařídilo konzulátům zákaz poskytování služeb všem Ukrajincům ve věku od 18 do 60 let, s výjimkou papírů k návratu na Ukrajinu!

Zatímco západní média již od minulé soboty pějí ódy na americký kongres, že konečně schválil balík finanční a zbrojní pomoci Ukrajině, tak v samotné zemi na východ od slovenských hranic jsou média a televize zahlcena doslova a do písmene úplně jiným tématem, a to jsou obrovské společenské rozbroje a problémy s právě probíhající totální a masovou mobilizací, která se spíš podobá závěrečným měsícům III. Říše na konci zimy roku 1945.

Tehdy Říšské úřady tzv. Totální mobilizaci pojaly beze zbytku a doslova jako nahánění lidí do bojových pozic, aby se postavili proti postupující Rudé armádě. Komanda Volkssturmu prováděla domovní razie, pročesávala obchody, hospody, venkovské statky, seníky na polích, prostě všechna místa, kde by se mohli schovávat muži a chlapci, kteří mají dvě nohy a dvě ruce, a tudíž mohou chodit, držet zbraň a hlavně padnout za Říši a za Vůdce. Stejně jako dnes politruci v Ukrajinské armádě řvou do uší mobíkům, že bojují za Vůdce v Kyjevě….

...Ukrajinští dezertéři tvoří armádu 5x větší, než je celá Armáda ČR

Ukrajinská AFU

Nebo jinými slovy, celá česká armáda se svými cca. 20 000 vojáky, včetně uklízeček a svačinářek, by se tam vešla 5x a ještě by tam nějaké místo mezi těmi napočítanými ukrajinskými dezertéry zbylo. Ukrajina tak má od této chvíle obrovský a již oficiálně spočtený problém, protože je jasné, že v této situaci se bude číslo dezercí už jen zvyšovat. Dokonce i Volodymyr Zelenský už připustil, že balík pomoci Ukrajině je určený hlavně na stabilizaci fronty, na zastavení ústupů AFU, čili na prodloužení války bez výhledu na peremogu.

.Ukrajinské zamini zakázalo poskytovat ukrajinským mužům od 18 do 60 let veškeré služby, s výjimkou dokladů pro návrat na Ukrajinu

...Ukrajincům postupně začnou propadat cestovní pasy a z hlediska mezinárodního práva nebudou mít ochranu ukrajinských úřadů. Na samotný pobyt Ukrajinců v EU to vliv mít nebude, protože ten je řešen jinými doklady vystavenými evropskými zeměmi, pouze zkrátka nebudou Ukrajinci mít možnost cestování mimo prostor Schengenu.

..Ukrajincům není potřeba říkat, že válka už pro ně skončila, protože to sami vědí moc dobře. Pouze není zatím dovoleno, kvůli americkému Deep State a elitám kolektivního Západu, to říct nahlas z velkých médií a z televizí. Shánět své občany k tomu, aby se dobrovolně stali mrtvolami v ruském velkokapacitním masomlýně, je naprosto zoufalá činnost, která skončí úplně stejně jako v květnu roku 1945. Přežije pouze ten, kdo se ukryje nebo uteče, aby nebyl vržen do masomlýna před postupující sovětskou armádou.

Do toho masomlýna zatím padají jen Ukrajinci a západní žoldáci. Ovšem zfašizované západní elity tam chtějí v případě nutnosti nahnat celé evropské národy. Vladimir Putin na Valdajském fóru totiž jasně vyzval [2] k vybudování Nového světa, a bylo slyšet zcela jasně, jak spadly hodiny ze zdí v palácích elit po celé Evropě. Ukrajina je prostě rozbuška, detonátor od bomby, která má srovnat se zemí celý starý světový řád.

-VK- Šéfredaktor AE News

https://aeronet.news/vice-nez-100-000-ukrajinskych-vojaku-dezertovalo-z-armady-a-nikdo-to-neresi-protoze-ustavni-soud-ukrajiny-pred-lety-zrusil-vojenske-soudy-sokujici-cislo-ukrajinske-prokuratury-odhalil/

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

- z toho, že v Německu prudce klesl blahobyt

NĚMECKO/RUSKO: Spiegel je tak nenávistně protiruský, tak devótně bidenovsko-proamerický a tak nenávistně antitrumpovský, že jej lze zařadit do kategorie poplatně-žumpového žurnalismu.

Nyní Spiegel zveřejnil článek s titulkem „Drahá energie, inflace, obchodní konflikty – ruská útočná válka stojí Německo 160 miliard eur“

To je opět samozřejmě jen obrovská lež a čistá antiruská propaganda, protože Spiegel obviňuje Rusko z toho, co zavinila a způsobila Němcům jen a jen devotní vazalsky-proamerická politika Spolkové vlády. Putin opravdu nemůže za to, co rozhodli „loutky“ v Berlíně a Bruselu.

Politika a média v Německu obviňují jiné za katastrofickou politiku spolkové vlády a Bruselu. Covid byl kdysi „odpovědný“ za hospodářskou krizi, i když hospodářská krize byla výsledkem nesmyslných korona opatření.

Za růst cen elektřiny může údajně člověkem způsobená klimatická změna a také Rusko, ale samozřejmě ne zcela šílená energetická politika Berlína a Bruselu.

A samozřejmě, že za vše může obecně Putin, ačkoli opravdu nemůže za to, že Brusel a Berlín uvalily protiruské sankce, které způsobují mnohem více škody Německu a EU než Rusku.

Už by konečně měl někdo říct redaktorům německých médií, že úmyslně lžou a zavádějí (protože to dobře vědí), když nepřiznají, že je to vláda v Berlíně, která je zodpovědná za to, co se v zemi děje.

Nadace Hanse Böcklera vypočítala, jak špatné to ve skutečnosti s německou ekonomikou opravdu je. Německo podle toho přišlo v důsledku války na Ukrajině o pět procent hrubého domácího produktu ročně. To je v průměru kolem 2 600 eur na osobu a rok.

Der Spiegel o tom podrobně informoval av článku se mimo jiné čtenář „dozví“:

Ztráta prosperity v Německu je vyšší než v jiných zemích, řekl Sebastian Dullien z Nadace Hanse Böcklera.

Ve Švédsku je to 1700 eur, v Itálii jen 230 eur. Průměr v EU je kolem 880 eur. Německo má několik strukturálních charakteristik, díky kterým je ekonomicky obzvláště zranitelné. Máme velmi velký průmyslový sektor. To znamená, že spotřebujeme hodně energie a ta mimořádně zdražila (to vše má na svědomí ale jen „špatný“ Putin).“

Podle přepočtu Nadace Hanse Böcklera tedy stojí Němce protiruská politika spolkové vlády 2 600 eur na obyvatele ročně.

Po tomto „vysvětlení“ si ti Němci, kteří neumějí spočítat ani dva a dva, mohou klidně vydechnout a říct si, jak dobře, že máme ve vládě Zelených – a díky Zeleným naše Německo už nebude mít dlouho velmi velký průmyslový sektor“.

Zelený německý ministr hospodářství Habeck, „úspěšnější“ než autor knih pro děti, se už veřejně těší, že Německo nyní díky deindustrializaci vypouští méně CO2, a zelená ministryně Baerbock, kastrofální úroveň vzdělání, chodící na dvou nohou, před časem prohlásila, že Keňa je pro Německo vzorem klimatické politiky.

A právě díky Zeleným se německá ekonomika rozvíjí tímto směrem, takže Německo se pomalu přibližuje k příkladu Keni.

Zpracoval: Roman Bednář ZDROJ: Spiegel

https://cz24.news/psychopati-zo-spieglu-obvinili-putina-z-toho-ze-v-nemecku-prudko-klesol-blahobyt/

 

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

že někam někdo nebude chodit, jinak pohoda 

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

zda je to víc hloupé než směšné. Mně osobně, když se někde nelíbí, tak tam prostě nejdu a nijak si svojí účast nevynucuji a nepodmiňuji.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

nastaveno taky

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak už i Median zaregistroval rostoucí podporu naší strany PRO.

Preference 4%, potenciál 10,5%!!!

A to vše přesto, že nás stále odmítají zvát do televizních debat. Dovedete si představit, kolik bychom nyní měli, kdybych měl příležitost vystupovat v hlavním vysílacím čase jako naši konkurenti?

Jsem zvědav, co s tím budou dramaturgové debat dělat nyní, za situace, kdy máme vyšší preference než Přísaha KDU-ČSL či TOP09.

A mimochodem v potenciálu máme více než KSČM a jsme už jen o 1% za SPD!

To vše jen díky vám! Vy jste náš motor!

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

bez Haška, Liptákové, Regece a Růžičky

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)