Promiňte mi tu banalitu

Autor
Štítky

Ve chvíli, kdy dostanete nepodmíněný trest za to, že jdete na demonstraci, aniž byste tam něco rozbili nebo někoho napadli, tak nemá smysl se bavit o demokracii. Žádná není. Je vlastně úplně jedno, za co vás přímo odsoudí. V Británii se takhle dostaly do vězení stovky lidí za to, že drželi v ruce nějaký protimigrační transparent. A nebo ani nemuseli na žádnou demonstraci chodit. Stačí, že je naštvala vražda tří děvčat a vyventilovali se na fejsbůku.

Kým jsou britské věznice naplněny? Ano, muslimy. Ti se tam rádi postarají, aby odsouzený běloch, kterému vadí jejich přítomnost, už z basy nevrátil. A opět.. je úplně jedno, co napíší do pitevního protokolu jako příčinu smrti.

Když dvacet let chodíte k volbám a ať zvolíte kohokoliv, nic se nezmění, tak už to také žádná demokracie není. U nás máme zatím soft verzi, ale ať zvolíte ANO, ODS, TOPku, KDU-ČSL, STAN, či Piráty, vždycky je z toho Prague Pride a neochvějná podpora Ukrajině. Je úplně jedno, že mají někde v deklaracích napsáno, že podporují tradiční rodinu a věří v mírové řešení konfliktů. I ten Babiš, když chce Fialu hodně pohanět, tak říká, že narozdíl od ANOšéfa, jezdil do Moskvy a lezl tam Putinovi do análu. Když se chtěl Babiš v prezientské kampani vymezit od Petra Pavla, tak mu nejvíc vyčítal, že podal ruku „masovému vrahovi“ Gerasimovovi.

Ti, kteří deklarují nějakou změnu politiky, jsou v tom konzistentní a opravdu „by hrozilo nebezpečí,“ že by kormidlem otočili, ti jsou v sanitárním kordonu ať dosáhnou ve volbách deseti nebo třiceti procent. AfD, rakouští Svobodní, či SPD by mohli vyprávět. Voliči v Británii by také mohli vyprávět. Ti zavření především.

Mají už ve Francii vládu? Nebo to pořád ještě Macron nevyřešil?

Nově by nám mohli poreferovat v Moldavsku, jak o nich rozhodlo jedenáct tisíc hlasů z USA a Kanady… A vůbec nejde o to, jaký byl výsledek. I kdyby to o jedenáct tisíc hlasů z ciziny dopadlo obráceně, tak to není žádný mandát. Pokrok existuje. Kdysi se dělaly Mnichovské diktáty, kde se rozhodlo o nás bez nás. Dnes se dělají volby, kde v cizině rozhodnou o nás bez nich… Stačí jen zákon o korespondenční volbě…

Za čtrnáct dní mají volby v Gruzii. Hádejte, jak to tam bude vypadat… Ládik Větvička by vám řekl, že máte posledních čtrnáct dní na návštěvu té nádherné země. Pak tam bude občanská válka a ty skvělé a neuvěřitelně příjemné lidi posedne démon a budou se podřezávat jak na běžícím pásu.

Přesto, jak vidíte, lze udělat změnu. Orbán a Fico jsou toho důkazem. Je možné to udělat tak, že ani sanitární kordon nestačí, ani Sorosovské fondy nestačí, ani korespondenční hlasy nestačí ani vměšování Evropské unie nestačí, ba ani „banální byrokratické zlo“ – Jourová, nestačí. Dokonce nestačí ani kvikot Džamil Stehlíkových, nestačí Hřebejkovy a Etzlerovy alkoholické tweety, nestačí ani výroky o spodině od Magdy Vašáryové a nebinární Šimečko může být odstřiženo od státního cecíku.

Nestačil dokonce ani Cintula a pět kulí v Handlovej.

Jak vidno, nebylo zapotřebí udělat revoluci a ve světle pochodní svrhnout Čaputovou z okna Bratislavského hradu. Nebylo zapotřebí roztřískat si zemi občanskou válkou. A v případě Orbána bylo zapotřebí jen systematicky pracovat, zažít i nějaké pády a výsledkem je situace, kdy malé a hospodářsky bezvýznamné Maďarsko dělá světovější politiku než Německo a možná i než celá EU.

Mimochodem, kdo u nás ví, co znamená zkratka Fidesz – MPSZ?

Prostě všichni víme, že je to Orbánovi a Ficovi. Není to o Fideszu, není to o SMERu. Je to o lidech, kteří za to stojí. Není to o kecech o hodnotové politice, není to o frázích, že musíme být odpovědní, že musíme být solidární, že musíme být pravdomluvní. Není to o generátorech slov. Muže dělají činy a odvaha. Orbán ji měl, když se dokázal postavit zahraničním bankéřům. A co se stalo? Zklapli krovky a udělali, co jim Orbán nařídil. Fico vyhrál volby a Čaputová už ukončovala vojenskou pomoc Ukrajině… ještě nebylo jisté, jestli Fico vůbec složí vládní většinu.

Stále méně záleží na tom, co je někde napsané v programu či co se slibuje v kampani, ale o to více záleží na konkrétním člověku a jeho charakteru. Zárukou je člověk, nikoliv strana. Důvěru dostává člověk nikoliv kecy o hodnotách.

I my budeme mít za rok volby. A budeme se dívat na zkušenosti z Moldavska, Gruzie, vidíme zkušenosti z Německa i Rakouska. Ale také po vzoru Maďarska či Slovenska vidíme, že to lze dokázat. Lze postavit do latě korporace, lze vykázat do patřičných mezí sorosovskou pátou kolonu, lze se postavit proti většině v EU a dokonce lze mít i levné elektřinu a plyn z Ruska.

Promiňte mi tu banalitu… jen je zapotřebí, aby v čele nebyl vydíratelný posera. Aby tam nebyl někdo, koho drží pod krkem. Ať už kvůli minulosti nebo kvůli byznysu. Aby tam byl někdo, kdo se dokáže vzpamatovat z neúspěchů a kdo se nesesype ani z těch nejmocnějších. A jak vidno, Pánbůh má takové lidi rád. Oni pak ve správnou chvíli pohnou hlavou, když po nich střílejí… a nebo přežijí pětinásobný průstřel břicha.

Tož si přejme, abychom někoho takového mohli příští rok volit. Protože jinak tu brzy dopadneme jako v Británii nebo Německu, kde z geniálního inovátora a podnikatele, Elona Muska, už zcela nepokrytě dělají veřejného nepřítele číslo dva. Proč? Protože se zasadil o svobodu slova.

Promiňte mi tu banalitu, ale v příštích volbách se bude hrát o to, jestli budeme svobodní, nebo ty foltýnovské příkopy a ploty dodělají. .

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (363 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Panama

Panama

Průměrný počet slepic: 3.4 (57 hlasů)

.. 2360 x 1201 DPI je nečitelný děs..

Zmenšil jsem to na šířku 640 DPI a udělalo mi to výšku 326 DPI 

Změnit velikost / převzorkovat zvládne jakýkoliv program na zobrazení JPG/GIF

upraveno na 640DPI
Vidlákovy kydy - zmenšeno na šířku 640DPI
​​​​​​

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (68 hlasů)

na notebooku je to velikostně úplně stejné jak od Pekariuse tak od Vás, což říká, že chytré mobily jsou na h....já čtu VK na notebooku, rychleji se s tím pracuje a vše je větší, čitelnější a bez problémů... 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Ráno to stejné nebylo, Pekarius to potom na radu Richarda opravil.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tak jo. Omluva.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

noťas nedáš

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

S minimálními preferencemi čtyřkoalice možná ne až taková. Bába se těší na příští vládnutí a ztrácí ostražitost - začíná ukazovat druhou tvář. Pobavila mne souvislost s Prague Pride... Za rok se toho může stát mnoho, i s ohledem na vnější dramatické okolnosti na východě i západě. Je vhodné sledovat vývoj, informace , které dodáváte ze zákulisí evropského molochu a podle toho se za ten rok rozhodnout, který z těch hrdinů nebo hrdinek je ochoten  v zájmu vlastní země se vzepřít mocichtivosti Eurosojuzu.

No jasně, já vím. Pokud nepřijdou na řadu jaderné zbraně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

Vyslání cizích jednotek na Ukrajinu by způsobilo přímý střet mezi jadernými mocnostmi, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. Další důležitá prohlášení:

🔺Pro Rusko není přijetí Ukrajiny do NATO předmětem diskuze;

🔺Výsledky hlasování v Moldavsku, navzdory represím úřadů v Kišiněvě, byly neúspěšné;

🔺Výsledky referenda o evropské integraci v Moldavsku byly zfalšovány;

🔺Pokusy Západu tak či onak odebrat ruský majetek na financování kyjevského režimu se setkají s reakcí Ruska, reakce bude velmi bolestivá.

@neCT24

Průměrný počet slepic: 4.7 (107 hlasů)
Trvalý odkaz

Ani se nedivím, že se Ficova strana k Babišovi a frakci Patrioti pro Evropu nepřidala.

"...Tedy skoro bilion korun. Tentokrát jde o úvěr, který má Ukrajina splácet a než s tím splácením začne, tak úroky mají být hrazeny z výnosů ze zmrazeného ruského majetku. Všichni čeští europoslanci byli pro. Proti byla jen Kateřina Konečná, Ondra Dostál a Ivan David. Tentokrát s financováním Ukrajiny neměl problém ani Filip Turek, ani Nikola Bartůšek a souhlasili také všichni poslanci za ANO."

Průměrný počet slepic: 4.7 (110 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

--------------------------------------------------------------------------------------

V některých obcích v Maďarsku žije až 10% německých důchodců.

To je titulek ze včerejšího Seznamu.

Řekl bych, že důvodem je nejen levnější život, ale především život bez islámských migrantů.

A my, jako obvykle, se probouráváme někam, odkud všichni začínají utíkat.

Zapomeňme na prozápadní servilitu. Tam nás nic dobrého nečeká.

Važme si našeho domova, neničme si jej, nedělejme z něj prozápadní kolonii a rozvíjejme jej s našimi středoevropskými partnery v duchu masarykovských a baťovských tradic a hodnot.

(J. Rajchl)

Plyn v ČR je momentálně 5x dražší než v USA, což jednak činí naši ekonomiku nekonkurenceschopnou a jednak naprosto devastuje rodinné rozpočty našich občanů.

Tak sláva Ukrajině, přátelé!

A hlavně nezapomeňte zaplatit ty absurdně přemrštěné faktury za plyn a elektřinu.

P.S. Pokud nám z PRO dáte v příštích volbách šanci, tak ten plyn budete mít stejně levný jako v Americe. Jediné, o co vás ochudíme, budou ukrajinské vlajky vyvěšené na státních budovách. A to snad nějak přežijete. 🙂

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (147 hlasů)

že Mája nic.

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)

Obojí Rajchl, já žádnou stranu nemám, tudíž nemůžu nabádat lidi k volbám slovy, aby nám dali šanci. Já bych si za Rajchla nedovolila se vyjadřovat.

(pro pochopení všech jsem doplnila PRO)

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

tak ve Vizi ještě berou 😁

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Díky! Když stranu, tak jen Malou. 

Jak se ti frká...?  🤮

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

kašel už méně, rýma taky ustupuje

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

až budete skládat kandidátky STAČILO!, tak pozor na členy ASPENu. Je to mor a je prolezlý všude jako rakovina a roste. Sleduji to již několik let. Pozor také na SocDem. Maláčová je také člen Aspenu, stejně jako bývalý ministr Hamáček a taky Špidla. Dokonce se někteří "lidé" snaží tvrdit o Konečné že je tam taky (snaha o dehonestaci). Stačí že v Babišově ANO jich je požehnaně - Havlíčkem počínaje, Plagou pokračujíc atd. O současné vládě ani nemluvím. 

Proto prosím nedávejte členy Aspenu na kandidátky! Včera vyšel na Nové Republice výborný důkazový materiál - od Roberta Kvítka (umí to napsat líp než já):

ASPEN – prokletí České republiky: ovládá politiku, média, kulturu i sport. Bakalova chobotnice a spojené mafie drží pod krkem všechny. Otazníky jen nad Babišem. Proč je Pavel na Hradě? Nevíme, nebo nechceme vědět?

Robert Kvítek odhaluje jméno za jménem celou strukturu moci v České republice, která je až na výjimky zcela odvislá od zahraničních zájmů, a v níž ve skutečnosti vládnou agenti cizí mocnosti našeho současného fašistického protektorátu

https://www.novarepublika.cz/2024/10/aspen-prokleti-ceske-republiky-ovlada-politiku-media-kulturu-i-sport-bakalova-chobotnice-a-spojene-mafie-drzi-pod-krkem-vsechny-otazniky-jen-nad-babisem-proc-je-pavel-na-hrade-nevime-nebo-nec

Z diskuze pod článkem:

tomaskova - Řekla bych, že většina lidí o Aspenu ani neslyšela, natož aby věděla, co to obnáší.

Jarda - Všimněte si, že o stáji ASPEN a pacholcích, kteří jsou členy této stáje nikdo z poslanců a senátorů nepípne ani slovo odhadněte proč asi? - já se domnívám, že jsou v tom namočeni nebo mají strach .Pisálci také mlčí a jen někteří z tzv.opoziční skupiny PRO, Stačilo a podobné uskupení se o existenci ASPENu jen zmíní, ale nejmenují Nová republika je velkou vyjímkou za což moc děkuji panu Davidovi a autorovi panu Kvítkovi tohoto článku.

oldo - Je to trochu mimo, ale. Na Protiproudu vyjde článek o aspenu, předpokládám tedy, že se snažili zjistit co nejvíce. V článku se zmiňují i o některých členech, tedy zkoumali i je.
Při tom nedávno ve svém pořadu pan Hájek při odpovědi na dopis NEZPOCHYBNIL tvrzení, že členem té skvadry je i Kateřina Konečná! Na seznamu jsem ji NENAŠEL.
Nějak se mi ten Protiproud přestal líbit.

Lidé přemýšlejte a hledejte informace. Všichni v Aspenu jsou agenti cizí vlády a plní úkoly jim zadané, které ale vůbec nejsou ve prospěch našeho státu a nás občanů ČR.

Jarda z Brna

Průměrný počet slepic: 4.6 (94 hlasů)

bysme mohli zajít na škopek

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Sice su z Brna, ale nyní bydlím v Práglu. Do Brna už nejezdím, všechno příbuzenstvo už mi tam vymřelo. Tož tak. Na škopek bych rád zašel, ale teď jenom na Smíchově. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Viktor Orbán, 18. října 2024, podstatně zkráceno

https://abouthungary.hu/speeches-and-remarks/prime-minister-viktor-orban-on-the-kossuth-radio-programme-good-morning-hungary-6718ab5973c34

Včera skončil summit hlav států a předsedů vlád EU, na němž vedoucí představitelé členských států projednali řadu důležitých otázek. Patřily mezi ně válka, migrace a konkurenceschopnost. V následující půlhodině se na tato témata zeptám premiéra Viktora Orbána. Dobrý den.

Dobré ráno.

Když přicházíme ke včerejšímu summitu, zmínil jste tři bitvy, které je třeba vybojovat - za prvé válku na Ukrajině. Poté vám všem ukrajinský prezident Zelenskyj představil svůj plán vítězství. Jak to přijaly hlavy států a vlád?

Pokud jde o válku na Ukrajině, v Evropské unii jsou dvě skupiny: my a ostatní. Takto mohu popsat situaci. Jednou budou historici psát o tom, jak to všechno vzniklo; ale Maďarsko samozřejmě hned na začátku oznámilo, že se nechceme podílet na válečném úsilí. Dnes jsou do války zapojeny všechny ostatní země Evropské unie. Některé to říkají silnějším jazykem, jiné decentnějším, ale v podstatě všechny mluví o tom, že vedou válku proti Rusku. Nejsou v přímém konfliktu s Ruskem, protože Ukrajina je tam mezi nimi a Ruskem a Ukrajinci bojují na frontě a umírají tam. Ale ve skutečnosti se Evropská unie chová jako válečník. A Maďarsko od samého začátku dává najevo, že je to špatná strategie, že se přepočítalo, že tu válku nelze vyhrát, že ukrajinsko-ruský konflikt nelze urovnat na bitevní frontě a že místo eskalace války je třeba vyjednávat: jednat, diplomacie, kontakty. A musíme se snažit válku co nejdříve ukončit, aby zemřelo co nejméně lidí, aby Ukrajina ztratila co nejméně území a abychom se my Maďaři a Evropané obecně mohli vrátit k mírovému životu. Neměli bychom posílat miliardy - miliardy dolarů a miliardy eur - do války a dívat se, jak všechny tyto peníze shoří. Nezavádějme sankce, neničme evropský obchod, neničme evropský energetický systém, nevytvářejme situaci, kdy ceny energií náhle vzrostou a vyvolají obrovskou inflaci. Nechovejme se tak, aby cena plynu v evropské ekonomice byla čtyřikrát nebo pětkrát vyšší než v USA, nechovejme se tak, aby cena elektřiny v Evropě byla dvakrát nebo třikrát vyšší než v USA, což znamená, že naše továrny nejsou schopny prodávat své výrobky a nejsou konkurenceschopné. Takže to všechno nedělejme. To byl maďarský postoj. A také jsme říkali, že konečným výsledkem bude porážka. A teď jsme tady. Takže teď bylo ostatních šestadvacet zemí překvapeno, když prezident Zelenskyj řekl, že teď má plán vítězství. Ale co to bylo, co měl doposud? Mysleli jsme si, že už postupuje podle plánu vítězství. Ale ukázalo se, že tomu tak nebylo. To, co existovalo jako plán, se ukázalo být plánem porážky. Nyní od něj chtějí přejít k plánu vítězství. Říkali jsme - a já jsem to řekl včera - že jsme jeho součástí. Není to náš plán vítězství, a i když bychom si přáli, aby Ukrajinci měli pravdu, nemyslíme si, že s tímto plánem vítězství mohou vyhrát a že s ním mohou jen znovu prohrát. Vedli jsme o tom živou diskusi, v níž jsme museli dát jasně najevo, že stojíme mimo tuto válku, že jsme se do ní nezapojili a že se do ní nezapojíme.

Jaká je šance nebo riziko, že se boje zintenzivní, zesílí nebo dokonce rozšíří? Protože například podle [německého deníku] Bild Zelenskyj také naznačil, že pokud se Rusové znovu pohnou směrem, řekněme, ke Kyjevu, Ukrajina by mohla být několik týdnů od toho, aby možná vyvinula jadernou bombu.

Viděl jsem o tom zprávy v tisku. Nebylo to součástí toho, co jsem slyšel od prezidenta Zelenského osobně na tomto setkání. Komunikujeme prostřednictvím tlumočníků, takže tam mohou být nuance, které nejsou vnímány, ale během jednání se mi nezdálo, že by to Ukrajinci mysleli s vývojem v jadernou mocnost vážně. To je každopádně těžko představitelné. Člověka ale taková možnost také děsí. Takže už jen vážnost situace ukazuje, že vlnu paniky může v evropské veřejnosti vyvolat takový ukrajinský plán - ať už existuje, je nezveřejněný, polotajný, zcela tajný, nebo třeba vůbec neexistuje. Jsme tak blízko této možnosti - všichni mají pocit, že jsme tak blízko tomu, aby v celé Evropě náhle vypukla válka - že to vytváří živnou půdu pro tento druh dílčích informací. Takže si musíme potvrdit, jaká je situace. Naše služby pracují na tom, aby objasnily, zda Ukrajina skutečně má nějaké plány na jaderné zbraně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (57 hlasů)

előre magyarország

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

I u nás může vyhrát euroskeptická opozice (Stačilo! a SPD+), jenže musí získat společně víc jak 50% hlasů,  aby je nikdo nemohl vyšachovat. Jakmile budou mít míň, tak se budou muset spojit s ANO a ti jim budou do spousty věcí házet vidle. Zajímalo by mě, co na hlasování ANO v europarlamentu říká Orbán, když je proti válce a Babišovci hlasují zatím vždy za podporu Ukrajiny, a teď navíc dokonce i za použití ruských aktiv na hrazení jejich dluhu. Myslím že už je dost zklamaný a my budeme příští rok taky. Bohužel Babiše teď potřebujeme, aby vystřídal Fialu, jinak už to tady po nich nedá nikdo dohromady. A ten člověk o kterém pan Vidlák mluví, který není vydíratelný posera, by mohl být klidně podle mě Jindřich Rajchl. Ale než on se stane premiérem, tak uběhne ještě hodně času........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)

"...Zajímalo by mě, co na hlasování ANO v europarlamentu říká Orbán..."

Tak to mě taky. Co je to za tak skvělou kolegialitu ve frakci, ze které jsme byli všichni odvázaní, a která by měla být jednotná (Patrioti pro Evropu), když se neshodnou ani v tak zásadní věci.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

Rajchl, tak Babiš mají až moc rádi prachy....

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

 - Fiala, Pekarová, Černochová, Rakušan, Jurečka, Stanjura, Výborný atd. prachy moc rádi nemají...? Že nám nadělili takovou úrodu dluhů, kterou nesplatí ani vnoučata vašich vnoučat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

koupení jsou

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

že se opakuji a jsem s tím už otravná, ale ke Kateřině mám averzi a je mi protivná od první chvíle, kdy jsem ji uviděla v debatě. To její koulení očičkama, uječený hlas a překřikování ostatních . Počkám si na volby do sněmovny a pokud ji Bureš přibere do vlády, bude jasné, za koho Kateřina kope. Jak ona, tak Andy prohlašují, že spolu ani náhodou. Takže jediné řešené je Stačilo do opozice. Potom se jí omluvím, že jsem ji špatně odhadla, dříve ne.

Průměrný počet slepic: 2.7 (42 hlasů)

my chlapi máme takové většinou rádi

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Já měl po vojně takovou divošku, že jsem se po dvou týdnech těšil na loď, že si konečně odfrknu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

v sobotu jsem řezal dřevo, nachladl jsem (propocené triko) a pak mi felčarka odhalila covid. Tak buď od dřeva, nebo od cirkuly 😁 Bacha v lese !! 😁😵‍💫😁

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

ale i když v lese promoknu na kost, tak ty covidy se mi nějak vyhýbají. Asi mě nechtěj.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

že jsem covid pozitivní a já zvolal : no to je dost , už jsem si připadal méněcenný 😁

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

 

 „Na právu myslet si nahlas své bazírují ti, kdo si cení svobodného slova. Většina lidí se ovšem za všech režimů spokojeně prochází po ulici a nakupuje,“ konstatuje ve svém novém komentáři publicista Ivan Hoffman.

Znakem totality není pouze cenzura. Totalita se projevuje především autocenzurou. Důvodem, proč si člověk v totalitním režimu dává pozor na jazyk, není nutně jenom strach. Vykročit proti proudu a zastávat jiný než oficiálně preferovaný názor se považuje za hloupost, za zbytečnou provokaci mocných. A za zbytečnost, která stejně nic nezmění. Nejběžnější formou autocenzury je konformita. Totalitní společnost je konformní, přičemž právě konformita je příčinou ztráty společenské dynamiky, a tím pádem i příčinou společenského úpadku.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vetsina-se-prochazi-a-nakupuje-Proc-lidem-nevadi-liberalni-totalita-763633

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, nesmějí zapomínat na to, co se učili na hodinách M-L a v Kostele!

Celý svět není (jen) unipolární, existuje jing a jang, muž a žena, kladný a záporný náboj - je to o DIALEKTICE.

A z hodin náboženství určitě vědějí, že Bůh je dokonce trojjediný: Otec + Syn + Duch, anebo už zapomněli?

------

Orbán a Fico jsou jen nositelé a realizátoři určitých principů, neméně důležité jsou samotné ideje.

A dobré ideje vytvářejí dobrý SYSTÉM. Dobrý systém je jediná cesta k LEPŠÍM pocitům + výsledkům + perspektivě.

Vždyť včera sami psali, že v Číně to chytli za správný konec. Anebo ať přijedou se podívat do Země přímé demokracie.

-----------

Dobrý systém lidem umožňuje naplno se věnovat své práci a neztrácet drahocenný čas i dobrou náladu vzájemnými půtkami.

V Číně se systémem jedné strany nemusí jiná strana okopávat kotníky druhé. Lidé prosazují různé názory v rámci jednoho týmu.

Ve Švýcarsku s pluralitním systémem a týmově rozhodující vládou se hledá průnik a nejlepší kompromis názorů 4 preferovaných stran.

---

Polopatické základy TRIALEKTIKY pro pomalejší nátury:
- Otec = nositel informace, harddisk
- Syn = propagátor ideje, display
- Duch = systémový obsah, kód

Průměrný počet slepic: 2.3 (23 hlasů)

nejsem znalec bible a ani po tom netoužím (já raději studuji věci, které prakticky využiji v tomto životě), ale jsem si jistý, že v době sepisování biblických svazků nikdo nic nevěděl o harddisku, displeji a kódu  chápu, že jste to myslel alegoricky, nicméně i tak mi to dost kulhá... ​​​​​​

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Kdyby jste jako cestovatel v čase nebo návštěvník vzdálené planety komunikoval s civilizací se znalostmi z doby sepisování biblických svazků, jak jinak a lépe by jste vysvětlil místním fungování počítače nebo něčeho mnohem dokonalejšího v podobě autonomního mnohotvárného robota? Že to má tři základní úrovně a je nesmyslné tomu dávat konkrétní podobu...

Zatím bez slepic

a ještě jedna věc mi uniká: nějak mi z té úžasné svaté trojice zmizela matka ! To je divné, ne ? Ale jak říkám, nejsem znalec bible...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

transvestita

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Dobrý Bobe!

Zatím bez slepic

Svatá trojice Boží, je otec, syn a duch svatý, to má Miloš správně. Co to vlastně znamená, tak s tím si lámou hlavu křesťanští učenci už mnoho století. A přitom je to tak jednoduché, jak nám to objasnil pan Miloš ze Švýcar. Komu čest tomu čest, jsem hrdý na to že na tomto diskuzním webu máme takovou kapacitu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

se zjevuje nejčastěji po konzumaci luštěnin a zelí

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

mohl třeba napsat:

- zákon

- vymáhání zákona

- smysl zákona

ale kdo by to tady pochopil?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsme se tady dotkli   citlivého tématu - dění kolem papeže a Vatikánu.  Že tam něco není všechno v pořádku tak nějak tušíme.  A zrovna včera byl na toto téma zveřejněn zajímavý článek s názvem: 

Prominentní italský kněz přináší důkazy o tom, že FRANTIŠEK NENÍ PAPEŽ A BENEDIKT XVI. NIKDY NEREZIGNOVAL

Krátká ukázka: " ...  prohlásil, že jeho zvolení  ( papeže Františka )  v roce 2013 je pochybné, protože koalice čtyř radikálně liberálních kardinálů, kteří jsou údajně členy st. gallenské mafieCormac Murphy-O’ConnorWalter KasperGodfried Danneels a Karl Lehmann, po léta konspirovala, aby z Františka udělala papeže, aby v Církvi započala revoluce.  Kněz dodal, že toto údajné spiknutí porušilo články 79-82 motu proprio papeže Jana Pavla II. o volbě nového papeže, Universi Dominici Gregis.  Kněz také zdůraznil, že věří, že papež František je heretik a citoval několik heretických výroků a promulgací, například v Amoris laetitia, ve které František otevřel dveře k tomu, aby páry v cizoložných vztazích mohly přistupovat ke svatému přijímání ... "    Odkaz na článek  zde

A aby toho kolem Vatikánu nebylo málo, tak

Fiala  dnes s Vatikánem podepíše smlouvu, kterou parlament v roce 2003 zamítl jako úplně nepřijatelnou a nevýhodnou pro ČR

Alespoň jedna věta z článku:  " .. znění smlouvy bude podle Lipavského dostupné veřejnosti po jejím podpisu ... "   Odkaz na článek zde.  Vláda, která má rekordně  minimální podporu veřejnosti podepisuje smlouvy jako na běžícím pásu. O nás bez nás.  A Fiala ještě říká, že potřebuje další volební období, aby "dokončil potřebné změny".

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

To mě vůbec nepřekvapuje- žádná veřejná diskuse a ukážeme vám to až to bude podepsané (a nebudete s tím moct nic dělat)

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

každoročně odvádět do Vatikánu 100 paniců

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle Theodora Fontaina lze  volně říci: „Pravda nepotřebuje většinu a judikaturu, pouze lži nebo nepravdivá tvrzení potřebují většinu a judikaturu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Já vidím situaci podobně jako Dan a je to krátce, co jsem mu

napsal, že jeho víra v lidi je pro mě důležitá. A protože dnes mi

dokázal, že zase věří. Tak mu řeknu jednu pravdu. Já ji totiž vidím úplně

stejně jako pan Rajchl. Já říkám, že je potřeba žít,  je potřeba se bít a je potřeba,

aby ti, co jsou při síle, bojovali za všechny, kteří tu sílu už nemají. A já bojuji rád.

Nejsem mladík, ale meče a štítu se vždycky chopím rád. A tak mu říkám, že tohle

je teprve začátek bitev, kterými v příštím roce projdeme a Vás všechny žádám, aby

jste stáli po boku Dana, protože Dana provází i starci jako já, a když jdou i starci do

bitev, tak se musí mládí velice snažit, aby dokázalo, to vždy děláme my starci.

My totiž chceme bojovat za naše ženy, dcery, syny, vnuky, vnučky...

Mládí bojuje jen za sebe.

Ale my starci nepotřebujeme, aby nás mladí nesli do bitev a ani nechceme naše

mladé z bitem odnášet.

Takže bitva ještě ani nezačala, vojska ještě nejsou připravena, armáda se teprve tvoří.

DANE, KDE MÁTE KOROUHEV....!!!

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

Ježíšův ??

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)