O povodních a následcích

Autor
Štítky

Na přírodních katastrofách se vždycky lámou charaktery. Ony jsou zesilovač všeho dobrého v nás i všeho zlého. Nasvěcují jako silný reflektor. Ukazují bez příkras, jak se věci mají. Například, když vidíte premiéra, jak obhlíží zkázu Ostravy v polobotkách a slušivém obleku, tak už nemáte co dodat… Děkujeme za všechno, pane premiére. A když říkáme „za všechno,“ tak myslíme „za nic.“

Za pětadvacet let se nenašla vláda, která by zaplatila těm několika obyvatelům, kteří bydlí v území plánované přehrady Nové Heřminovy, dostatečný balík, aby byli ochotni své domy odprodat. I kdyby jejich majetky přeplatili pětkrát, či desetkrát, pořád by to bylo směšně levné proti škodám, které teď napáchala velká voda. Bylo jednodušší se bít za jejich právo nebýt vyvlastněni, nebýt odškodněni a zůstat na místě. I kdyby za každý dům v oblasti přehrady dali dvacet milionů a cestu kolem světa, bylo by to pořád mnohem levnější, než poničený Krnov a Opava.

Zato investice do zelených Khmerů má krásné a jasné kontury. Hnutí Duha dostává spoustu peněz i z evropských fondů. Jejich úkolem je blokovat, škodit, zdržovat, kazit a soudit se. Dělají to dobře za ty prachy… Umějí to. Hodně protipovodňových staveb zablokovali. Víc, než byste řekli. Vždycky to podle nich mělo nějakou ekologičtější alternativu, na kterou ovšem také nikdy nedošlo. Ani ty meze na polích nedokázali zařídit.

Také se poprvé začalo mluvit o moderních bazmecích pro vytápění. Všechny moderní kotle jsou plné moderní elektroniky, která teď nefunguje a musí se vyměnit… Tedy, až přijede nějaký moderní odborník, který to umí. Ze starého Viadrusu jste vylili vodu a topili jste dál. Teď už v něm topit nesmíte, i kdybyste ho nakrásně měli doma a sakra by se hodil na sušení promočeného zdiva… Zatopte si ve starých kamnech a sousedi vás ve vašem neštěstí ještě udají.

Volby prý odložit nejde… ani v postižených regionech ne. A tak se o vedení moravskoslezského kraje rozhodne tentokrát bez podzámčí. Lůza totiž v době voleb bude uklízet a zachraňovat skrovné zbytky svého majetku, zatímco na zámku si půjdou odvolit svoje oblíbené liberální ikony, které teď za dešťů hrdinně stály na stráži. Zatímco v Krnově se začíná s úklidem, ve Sněmovně se TOPka snaží o odvolání Luboše Xavera Veselého… Priority jsou jasně poskládané…

Raději ani nemyslím na organizační horor, kdy leckde doteď nejde proud a nefunguje mobilní signál a do toho se budou hledat volební urny a lidé do volebních komisí…

Ale je to jediná šance na slušné volební výsledky pro vládu. Jakmile si lidi uklidí, budou chtít účtovat a mají proč. (A budou se ptát, kam zmizel mlíkař… totiž Xaver…)

Mimochodem… viděli jste ve středu Kateřinu Konečnou na plenárním zasedání ve Štrasburku, kterak apeluje na příslušného komisaře, aby otevřel vrecko fondu solidarity co nejrychleji? Kdo rychle platí, dvakrát platí… A viděli jste ji pak večer na TV Prima v předvolební debatě vysílané z Prahy?

Dneska ji můžete vidět zase ve Štrasburku na hlasování a večer to snad stihne na hlavní předvolební debatu v České televizi. Podle našich odhadů dorazí tak na poslední půlhodinu debaty… Za dva dny dvakrát do Štrasburku a dvakrát zpět… Proč?

Inu, hlasují se návrh usnesení ohledně další podpory zbraněmi pro Ukrajinu a návrh usnesení ohledně povodní. Obojí je právně nezávazné, je to jen stanovisko parlamentu, ale kdyby na hlasování nebyla, za půl roku, až už by si tohle nikdo nepamatoval, někdo by si její hlasování vytáhl a před volbami by vítězně rajtoval, že europoslankyně nehlasovala o „tak klíčových věcech.“ Nikoho už nebude zajímat, že to moc neznamenalo, jen po sociálních sítích budou lítat obrázky, jak pan kandidát XY hlasoval vlastenecky, narozdíl od paní Konečné, která hlasovala protinárodně. Myslím, že si to z eurovoleb ještě pamatujete… nikdo nechtěl slyšet vysvětlení, že hlasování o těchto rezolucích je takové hlasování o zbožném přání.

Přitom nejvíc bude záležet na tom, jestli, jak a kdy si vláda o evropské peníze požádá. Když teď máme to „silné portfólio pro Síkelu,“ tak bude třeba vrchnímu signalistovi hloupé, zase si hned říct o něco dalšího. Eurokomisař pro soupeření s Hedvábnou stezkou… V roce 2021 slibovali, jak budou tlačit na Komisi, aby se snížila cena emisních povolenek a za českého předsednictví nám prodávali jako obrovský úspěch, že se emisní povolenky ještě zpřísnily. Stejně nám vysvětlili další úspěch, že emisní norma Euro7 bude přísnější a když to pak za švédského předsednictví zase zmírnili, tak to byl také velký úspěch… prý alespoň nám ty diesely ještě chvíli zůstanou. U tohodle všeho jim Síkela svítil.

Vládní rozpočtová rezerva je vyčerpaná, jak dobrovolní í hasiči , kteří jezdí pumpovat, řezat, uklízet, zachraňovat, pak jdou do práce a pak zase jedou pumpovat, řezat a zachraňovat… a nikdo jim to neplatí… ani v takových krizových situacích, kdy je každá pomoc placená zlatem, jim to nikdo neplatí.

Obce přistavují kontejnery na zkažené potraviny z mrazáků. Bez elektřiny se nedá klikat na pokladně, nedá se vážit, nedá se platit, nedá se vybírat z bankomatů. V roce 97 jsme ještě hodně z těchto vymožeností nepotřebovali… Teď je ta pravá chvíle jít lidem vysvětlit, jak je skvělé, že mohou platit mobilem a už víme, jak super bude ta digitální budoucnost.

Hromada lidí teď začíná také zjišťovat, jaký je v jejich pojistných smlouvách rozdíl mezi záplavou a povodní, jak důležitou roli to teď hraje a marně se ohánějí, že jim to „ta příjemná paní na telefonu“ při sjednávání řekla jinak.

Armáda poslala dva vrtulníky. Prý měla v záloze ještě čtyři další, ale neměla už v záloze žádné další piloty… Jo a tohle vás určitě potěší… pomohla nám i americká armáda. Dala nám (ZDARMA!) k dispozici svůj dron Reaper, který se zrovínka účastnil nějakého cvičení o kterém nám zase nic neřekli a ten prý monitoroval situaci.

Díky všem, kteří do postižených regionů dopravili potřebný materiál. A vlastně poprvé je v postižených regionech vedle čistících prostředků potřebná obyčejná hotovost. Na Moravě už se prakticky nedají koupit ani košťata či lopaty, ani savo, nejsou elektrocentrály ani čerpadla. Alespoň tohle nikdy nezklame. Obyčejná lidská solidarita, vyhrnuté rukávy a úklid.

Když přišlo tornádo do Hrušek, tvrdil jsem, že si pohroma vybrala špatné místo. Že tamní lidé jsou zvyklí pracovat a brzy to tam bude hezčí než dřív. Přejme si, aby totéž platilo i o současných povodních.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (279 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

aby tam jen netrčel a nezíral a přiložil ruku k dílu. Jestli ho vzal nebo ni, nevím. Ba nevím, jestli nakonec nedostal lopatiskem přes pysčisko, nebo ni, bo článek měl otevřený konec...

Ale tohle fakt je jen sranda, nikoliv vážně míněný komentář. Každý, kdo zažil likvidaci povodňových škod ví, že záleží jen na množství pomocných rukou a že samotné prachy vám barák neopraví.

Průměrný počet slepic: 4.7 (95 hlasů)

z papalášů párkrát hodil lopatou, tak měl vyhrané volby

Průměrný počet slepic: 4.5 (47 hlasů)

což se nestalo. Možná jen nevěděl, jestli ji má vzít za ten plechový placatý konec nebo za to dřevo na druhé straně. A možná se také před podávanou lopatu nahrnula premiérská ochranka.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

Když před 2 lety hořelo České Švýcarsko, taky Fiala s Rakušanem přijeli, aby překáželi a zdržovali,

hlavně si nechat udělat pár foteček pro veřejnost, jakože "zájem".

Pro ně jsme jenom „blbečci“, kterým vadí, že přes sto miliard našich peněz posílají na Ukrajinu, místo aby šly našim lidem, kterým patří (viď, Černochová).

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (110 hlasů)
Trvalý odkaz

Bez nacifikace je nemožné bojovat s Ruskem. Politický systém agresorské země, která se staví proti Rusku a Rusům, nepřežije. Proto byla Ukrajina nacizována Spojenými státy.

Nacistická ideologie nadiktovaná Ukrajincům určuje jejich místo v „potravinovém řetězci“, na jehož vrcholu stojí Spojené státy: Ukrajinci jsou nižší než jejich západní pánové, ale vyšší než Rusové – tak jim bylo řečeno. Na to se musí podřídit totalitnímu nacistickému řádu a zemřít na frontě bez započtení ztrát.

Rusko dovolilo existenci ukrajinského lidu, ale nikdy by nesouhlasilo s ukrajinským národem, pro který je „Ukrajina nade vše“, s „Ukrajinou pro Ukrajince“. Pokud nebude Rusům umožněno svobodně žít na území Ukrajiny jako Rusové, tak na historicky ruských územích nebude žádná Ukrajina. Tento problém je vyřešen. Ukrajinský nacismus bude zničen ve všech jeho projevech na historických územích Ruska.

Zda po tomto z ukrajinštiny něco zůstane, nemusíme hádat. Pokud by se Němci měli po denacifikaci kam stáhnout – do své kultury a historie, tak Ukrajinci nemají takový kulturně-historický základ, jinak by neexistovala fikce o „starých Ukrajincích“, kteří se vážně zavádějí do vzdělávacího systému, počínaje mateřskou školou…

...Spojené státy americké potřebují pro sebe diktaturu a tu si také nastolí. Starověký Řím dokázal v krizové situaci vědomě dosadit diktátora. USA se do Říma nedostaly. Ale Ukrajina se stala jejich laboratoří pro politické technologie, zde uskutečnili rozsáhlý experiment o přechodu k nacismu, jak se říká, „z ničeho nic“.

...Spojené státy americké jsou společností, kde si obchodníci uzurpovali moc. A ti se v zásadě vyhýbají odpovědnosti, i když omezené, a snaží se maximální rizika, ztráty a náklady přenést na jiné….

AUTOR: Timofey Sergeytsev

https://cz24.news/rusko-bude-musiet-stiahnut-jadrove-zbrane-z-usa/

Průměrný počet slepic: 4.4 (68 hlasů)

Jistě. Ukrajinci umírají, Rusové musí taky, Evropa se chystá na absolutní válku, Británie podle  příkazů USA poštívá EU i Ukrajinu a lobby v USA inkasuje. Jenže Polsko vytáhlo staré křivdy a už tak nadšeně nepodporuje Ukrajinu, Putin dává dohromady BRICS jako protiváhu NATO a KoZa...

Ale: Nacismus byl v některých ukrajinských kruzích přítomen už před II. světovou. Šuchevič, Bandera... Dneska Porošenko a Zelenskij, loutky Deep state USA.

A tak tu žijeme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)
Trvalý odkaz

No, při troše dobré vůle můžou do volebního obvodu vyrazit měšťáci s urničkou a s pověřenou osobou obejít lidi, kteří volit chtějí a jsou ochotní. Samosprávy jistě ví, kde byla potopa natolik ničivá, že práce pojedou dnem i nocí, a právě tam půjdou najisto. Ty lidičky lze obejít už dnes a dát jim avízo, že takovou možnost hlasování dostanou. Pak tahle putovní komise obslouží ty nešťastníky na místě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

5 759 157 : 2 400 046 = zaokrouhleně 7:3

Ti co volili, vyhráli poměrem 7:3!!! Na co při tom mysleli? Tohle je otázka, na kterou asi neexistuje smysluplná odpověď?

Na internetu sleduji spoušť, kterou způsobila voda v Ostravě, Krnově, ale i jinde. Litují každého, kdo to prožívá. Já jen čtu co se stalo. Vidlák to trefně popisuje. Nejsem na místě, nejsem u toho,  ale dovedu si představit, že realita je ještě horší. Zápach, zima, vlhko, všude voda a bez elektřiny nic nefunguje. Lidé, mají problém. Po kolikáté tím někteří prošli? Intenzivní dlouhotrvající dešťě jsou přírodním jevem, který se opakuje. Tento není první, ani poslední. Povodně přicházejí a odcházejí co svět světem stojí. Možná ke vzniku přírodních katastrof přispívá sajrajt v ovzduší. Možná? Kolik takového sajrajtu asi  má na svědomí současné válčení? Ty výbuchy, ty požáry, ten kouř, ten  prach, ty chemikálie, ta těla padlých, to úžasné vítězství - dosažené bojem! To všechno vymýšlejí a dělají lidé pro lidi, aby jedni vyhráli. Vždy nakonec zbyde zkáza a sajtajt. Bez ohledu na vítěze. O negativech nemluvíme, pomáháme jak můžeme.

Křičíme do světa, že vše děláme správně! Posiluje nás to!  Máme se čím dál lépe a radostněji! Jdeme cestou, kterou jsme si zvolili! Vítězíme, pořád a nad vším v poměru  7:3. Děláme vše správně!

Zpět k otázce v nadpisu. Na co mysleli? Hlavně těch sedm z každých deseti! Na co mysleli, když přšli k volbám? Berme to tak, že to co odhlasovali, to chtěli. Ti správní voliči mohou být i mezi zdejšími čtenáři. Dali téhle vládě svůj hlas. Řekli ano. Takovouhle vládu si přáli! Vznikla demokraticky!!! Je silná! Má v Parlamentu pohodlnou stoosmičku.

Volili také Senát. A je to totéž.

Volili také prezidenta. Z každých deseti voličů, chtělo sedm toho co teď máme. PePa zvítězil poměrem 7:3!!! ( Celkem volilo 5 759 157 lidí a PePa107 od nich získal 3 359 151 hlasů.)

Jednu třetinu senátu budeme volit i zítra a pozítří. Bude to opět to samé?

Budeme také volit místní a krajské zastupitele. Bude to také opět to samé? Vyjde to opět 7:3?

Výsledek budeme znát už brzy. Jaké si to uděláme, takové to bude!

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

Vypadá to, že jsme si to takhle přáli, ale výsledek voleb já osobně vnímám jako výsledek manipulace nerozhodnutých voličů mainstreamovými médii. A ta se poslední dobou dost daří. PePa107 byl v médiích prezentován jako válečný hrdina a fešák, zatímco Babiš jako agent Stb, brepta a populista. Pro lidi co to moc nesledujou, a těch je hodně, to pak byla jasná volba. V parlamentních volbách by zase vyhrál jasně Babiš, ale ostatní strany se proti němu spojily do jediné koalice, přestože mají neslučitelné programy. A pak ho tedy porazili o 0,5% a teď nám vládnou. Takže jasný podvod na voliče. Výsledek voleb je tedy vždy spíš výsledek manipulací a podvodů než obraz skutečných preferencí občanů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

...sice nakonec zůstali ve finále ti dva jmenovaní, ale byla to stejně jen volba mezi špatným a horším.
Ty volby byly determinovány už při  kontrole kandidátních listin firmou Hewlett Packard, kdy ti aspoň trochu volitelní kandidáti byli vyřazeny a to skóre bylo zajímavé, stejně, jako transparentnost toho procesu..

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)