Komu není rady...

Autor
Štítky

Původně jsem si myslel, že eurovolby budou fiaskem především pro SPOLU a hlavně pro ODS, protože ta přijde možná o všechny mandáty a ty dvě straničky bez voličů zůstanou na svém. Fialův velký sen je udělat z ODS a Lidovců takovou obdobu německé CDU-CSU, ale bohužel se sekl o dvacet let. Ani v Německu už to není co bývalo. Na tento sen pana profesora politologie teď Modroptáci krvavě doplatí. Stačí si přečíst rozhovor s Janem Zahradilem v měsíčníku TO.

Bohužel, eurovolby budou mít ještě druhého poraženého a tím bude SPD. Je mi fakt nepříjemné to říkat, protože mám v SPD celou řadu přátel, ale bohužel je to tak. Od posledních voleb do sněmovny v roce 2021 je SPD jako vyměněná a dělají jednu chybu za druhou.

Nejprve se vyautují z velkých demonstrací a zachraňuje jim to Foldyna tak trochu navzdory předsedovi, čímž ztratí to, čím SPD dlouhá léta byla. Protestní stranou. Místo aby se chopili vůdčí role v protestech a stali se jejich hlavním hybatelem, dobrovolně to odevzdali jiným a jen se pak zlobili, že jim Rajchl bere hlasy, které považovali za své. Výsledkem je, že původní divoký býk s ostrými rohy se ve sněmovně tak nějak zdomestikoval.

Pak nasadí do prezidentských voleb možná svého nejstaršího člena, který byl nemocný už v době konání voleb a bylo tak nějak jasné, že peníze na jeho zviditelnění jsou vyhozené oknem, protože pokud se nestane prezidentem (takřka bez šance), do žádných dalších voleb už nezasáhne. Zároveň výzvami k Babišovi, aby odstoupil ve prospěch Bašty, dokázali Andreje tak nasrat, že od té doby rozhlašuje na všechny strany, že s SPD nikdy do vlády nepůjde, i když mu to u voličů spíš škodí než prospívá.

Pak nepochopitelně udělají koalici s Trikolorou. SPD volili bývalí voliči od KSČM a od Sociální demokracie, kteří byli radikálnější a neodešli k Babišovi a ti najednou dostali do eurovoleb kandidátku s pravicovým lídrem a pravicovými kandidáty na třetím a čtvrtém místě. Ivan David, který byl naprosto viditelný europoslanec, se lídrem nestal a dostal „jen“ dvojku. Průzkumy začínají ukazovat, že deset procent SPD plu tři procenta Trikolory dávají dohromady sedm procent.

Pak se pokračuje bilbórdy s LePennovou a Salvinim. Já už dneska vím, že to nebyly předvolební bilbórdy SPD, ale peníze z jejich evropské frakce ID. Nesmělo tam být napsáno SPD a muselo tam být logo té frakce, ale nikdo to takhle nepochopil. A když nakonec nasadili docela dobré plakáty a předvolební hesla, tak se rozhodnou, že udělají demonstraci… tedy, celoevropské setkání…

Uspořádají to v den, kdy se hraje čtvrtfinále v hokeji, což se vědělo už půl roku dopředu, propagace byla naprosto neviditelná (i ten Láďa Vrabel dělá pro svoje mírové dny lepší marketing) a tak jediné, co z toho zbylo, jsou jedovaté články majnstrýmových novinářů, kteří se o tento neúspěch rádi otřeli.

A samozřejmě to viděli všichni voliči SPD… Když vyzývá Okamura, je to slabší, než když vyzývá Rajchl a zřejmě se to ukáže i slabší, než když vyzývá Vrabel. Ostatně, i po prezidentské volbě viděli voliči, že tvrdé jádro SPD nemá ani pět procent…

Hele, já bych strašně rád napsal, že SPD dělá svoji kampaň dobře. Bašta dělal, co mohl. Foldyna dělá, co může, řadoví espeďáci pracují jak mourovatí, roznášejí letáky, organizují debaty s kandidáty… Ale Okamura jim tam do toho vždycky vnese nějaký průser. Udělat v době vrcholící kampaně setkání s takřka prázdným Václavákem… to je prostě malér jako sviňa.

Vsadím se, že si za tento článek vyslechnu spoustu odsudků, bude spousta bagatelizací, možná se tady leckteří čtenáři shodnou, že se vlastně nic nestalo a já jen škodím, ale nejhorší na tom je, že si špičky SPD řeknou to samé. Nic se nestalo, na funkci to nebude mít vliv…

Ale ono to vliv mít bude a podstatný.

SPD si v eurovolbách sáhne na jeden mandát. A měli by se modlit, aby to byl Ivan David, kterého voliči překroužkují na první místo. A pak, až je přejde vztek na Vidláka, měli by se pustit do restrukturalizace, aby na naší politické scéně byli i po příštích parlamentních volbách. Přece jenom Okamura dokázal vybudovat celorepublikovou stranickou strukturu, která je pro jakékoliv volby k nezaplacení. Tak ať to všechno nepřijde vniveč.

Už končím. Je to naposled, co se vyjadřuju k SPD. Už těch defétistických řečí nechám a příště to budu mlčky přecházet. Ale kluci, prosím, zamyslete se nad sebou a přestaňte dělat takhle hloupé chyby.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (314 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

zelene okno

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Vidlák .... Zároveň výzvami k Babišovi, aby odstoupil ve prospěch Bašty, dokázali Andreje tak nasrat....
To byla největší chyba Okamury která nenasrala jen Babiše ale nasrala i voliče SPD a jiných opozičních stran. Okamura s tímto bezohledným tahem potvrdil že mu nejde o prospěch ČR ale jde mu jen o něho. Okamura potvrdil že on a jeho SPD chce být jen v roli profesionální opozice která nechce vládnout , jde mu jen o ovečky které volí SPD a o tučné konta poslaneckých mandátů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (93 hlasů)

Plně s Vidlákovým hodnocením SPD souhlasím. Okamura také zapomněl, že "volič" slyší hlavně na to co se děje doma a nějaká frakce v EP je mu .... někde. A ten termín? - asi aby se všichni řečníci sešli - beseda, pak Václavák a potom na hokej.

Nyní místo SPD - STAČILO!

PS: Ta neziskovka s migranty ve Znojmě co SPD podepsalo? . Nějak to zapadlo. Psal jsem majl na SPD a odpovědi jsem se nedočkal.

Průměrný počet slepic: 4.7 (72 hlasů)

Já naopak s Vidlákovým tvrzením tentokrát nesouhlasím.

Na Václavském náměstí se  konalo setkání vlastenců. Je předem jasné a dá se předpokládat, že účast musí být nízká. Důvodem ale nebyl hokejový zápas ve stejném termínu, důvodem nebyla ani mizerná předpověď počasí, důvodem nebyl ani Bašta či Mach. Nic takového.

Důvodem je skutečnost, že vlastenci v Ćeské republice téměř neexistují. Vlastenci jsou u nás ohroženým druhem. Vlastenců je jak šafránu. Vlastenci jsou dehonestováni a trestáni, ne ctěni a chráněni. Náš národ vlastence zřejmě nepotřebuje, proto je ani nemá. Dokazuje to i právě probíhající předvolební kampaň. Vlastenečtí kandidáti jsou dehonestováni, při každé možné příležitosti, dnes a denně. Jen stěží se dá pochopit, že existují lidé - voliči, kteří se rozhodují na poslední chvíli, podle nějakých plakátů, co vymyslel, nechal natisknout a vyvěsit nějaký najatý reklamní agent. Stěží se dá pochopit, že lidé pravděpodobně vůbec ani nezkoumají, zda ten či onen kandidát, kterého tam nakonec pošlou, má předpoklad a schopnost být vzorným, suverenním reprezentantem České republiky v tom tak vzdáleném Bruselu. Nechápu  co se děje v hlavách lidí, kteří to nehodí tomu zmíněnému Davidovi, Turkovi, Rajchlovi a dalším, ale naopak to hodí kdejakému neschopnému, či všehoschopnému troubovi? 

Nemá cen se divit, nebo to zkoumat. Tak to už po kolikáté je. Tak to i bude. Takoví jsme.

Průměrný počet slepic: 4.3 (100 hlasů)

Říkáte to všechno správně, ale tohle je všeobecně známý fakt, se kterým je třeba počítat, jinak nemá cenu dělat politiku. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

.. setrvačnost je obrovská. Už mýtus o "zrádnosti Českého národa" - Hodil se Masarykovi a Benešovi (reakce národa na utrpení pod Habsburky), hodil se i Němcům (hodili na nás prohru ve Velké válce). Ano, měli jsme problém bojovat s Rusy, ale bojovali jsme, v Itálii, proti zrádným Italům se ale ti samí "zrádní" čeští vojáci rvali jako lvi. Na náhrobcích z Velké války je mnohem více jmen těch, kteří položili své životy za Císaře Pána a jeho rodinu, než legionářů..

Jak fungují informační pole a tzv. BEZSTRUKTURNÍ ŘÍZENÍ vysvětluje Jirka Havel ve svém videu na YouTube..

Musíme počítat s tím, že vlastenectví a pocit národní sounáležitosti obecně je v naší mnoho desetiletí zesměšňováno, potlačováno, do té míry, že se s ním setkáváme i zde - zrovna HOST i SIXTY (viz "Beztvará hmota, které není nic svaté"), a mnozí další, prakticky nikdy neopomenou upozornit, že si za všechno vlastně můžeme sami, že je to hlavní rys našeho národa, a že je vlastně zbytečné se o cokoliv snažit. A hlavně, za všechno vlastně může Beneš, který připustil "zlomení páteře našeho národa" v roce 1938, ten samý Beneš, který provedl ETNICKOU OČISTU Československa od Němců, kteří, ač přišli jako pokorní poddaní českých panovníků, stejně snili svůj staletý sen o Německé říši, který se nepovedl už za Stavovského povstání, kdy jsme se málem stali NĚMECKY HOVOŘÍCÍMI PROTESTANTY, protože Německo mohl Bismarck sjednotit jen proto, že Martin Luther přeložil Bibli do Němčiny a tak kodifikoval psanou němčinu.. Z Bavorů, Prusů, Sasů, Braniborů, Švábů, Falců, Bádenců a dalších královstvíček "Princezen na hrášku" se tak stal velký Německý národ, který mohl Otto von Bismarck ve francouzském Versailles slavně sjednotit..

Tedy, jsme v nějaké realitě, které se MUSÍME přizpůsobit. Jestliže SPD svolá demonstraci vlastenců v době, kdy se hraje parodie na mistrovství světa v hokeji, je to, řečeno slovy francouzského diplomata Talleyranda "Horší než zločin, je to chyba". V tomto jsem s Vidlákem zajedno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Za nic nemá cenu bojovat, protože to stejnak nevyhrajeme. A ti, co to nechápou, si zaslouží jen náš posměch. 

Průměrný počet slepic: 1.9 (20 hlasů)

Dovolil bych si pár slov k onomu vlastenčení, které tu často zaznívá.

Já sám se za žádného vlastence nepovažuji a být jim ani nechci. Ono totiž z toho vlastenectví, kterému u jiných říkáme nacionalismus, pokaždé čouhá - tu lépe, tu hůře - skrytý fakt, že na druhé bereme jiný metr než na nás samotné.

Z vlastenčení nic dobrého nekouká, já jsem pro lásku k bližnímu.

Vše dobré přeje všem, Jiří

Průměrný počet slepic: 2.6 (23 hlasů)

Také sleduji přešlapy a nelogické kroky Tomia Okamury, ale na druhou stranu zase vidím, že mají v průzkumech pořád svých 10%. Běžný občan se totiž o dění na politické scéně moc nezajímá, takže hodně přešlapů ani nezaznamená a zbytek zapomene. Rozhoduje se podle toho, koho vidí v televizi, to je pro něj punc volitelnosti - kdo není v TV je pro něj nevolitelný lůzr, nebo ho vůbec nezná. Na podporu svého tvrzení dám příklad: Konečná, Šlachta- oba po 6%, Rajchl s bídou 2%. A to mají všichni tři stejný program, takže teorie o televizi je pro tento fenomén jediné možné vysvětlení. Lidi prostě volí toho, koho jim ukážou v televizi... Howgh

Průměrný počet slepic: 4.3 (47 hlasů)

Obávám se, že je to ze strany Okamury programové - udržet koryto libivými kecy a nenést odpovědnost. Občas se potkávám na střelnici s Kobzou. Ten si udržel mandát jen proto, že si zorganizoval volební kampaň mezi kamarády, protože ho vedení odepsalo stejně jako Blaška nebo Davida. Podle všeho se měla SPD stát rodinným podnikem/soukromou firmou a "chyby" mají za úkol vypudit lidi, kteří stranu chtěli posunout někam dál, než jen k věčné opozici.

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)

.. je ve skutečnosti dobře promyšlený cíl.

Tomio Okamura a další "udatní bojovníci proti EU a NATO" jen štěpí politickou scénu a brání skutečné změně. Vytváří si aureolu vlasteneckých bojovníků za správnou věc, místo aby něco skutečného pro národ udělali. Více práce dělá Spolek Svatopluk a další podobné iniciativy, které se inspirovaly Národním obrozením, jehož plody skončily zašlapány do bláta, často i do hnoje. Vidím to i tady.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

ohledně toho, kterou stranu volit je dost bláhové, protože o našem osudu je již předem rozhodnuto.

https://vk.com/video351663392_456239499?list=424c24420644783ae5

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

.. Ti, kteří o našem osudu rozhodnuli jsou sice rafinovaní, ale nejsou všemocní. Pokud se necháme, je skutečně o našem osudu rozhodnuto. Poláci, Maďaři i Slováci si to nemyslí a kličkují. Proč se nepřidat?

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Pan Rajchl, stejně jako vy mluvil  podobně na XTV. Kdyby se dostal do Bruselu, musela by o něm začít mluvit TV. On vysvětlil, že o práci v Bruselu mu nejde, ale právě fakt, že by prorazil do TV by mu umožnilo uspět v příštích volbách do Poslanecké sněmovny 2025. 

Chtělo by to současnou ČT  se vším co produkuje zrušit a místo ní zřídit novou nezávislou, zpravodajskou, informační a hlavně nestrannou TV stanici.

Průměrný počet slepic: 4.4 (50 hlasů)

a stavět SPD na něm, je mimo realitu. Stále stejné výkřiky časem omrzí. O to více, že se stále žádná invaze muslimů nekoná i když reálně hrozí, ale Češi jsou zvláštní sorta. Nepředcházejí událostem, remcají, když události nastanou a potom se jen diví. Do EP by se měli volit především lidé, až potom strany. Stačí se podívat na Ďourovou a Charanzovou z ANO a hned by mně volba této strany přešla. Letošní volby do EP jsou prý rozhodující, přestávám si to myslet. Lídrům stran jde spíše o koryta, alespoň těch ze sněmovny. Je škoda, že není žádná větší naděje, že by se tam dostaly opravdu vlastenecké strany a takto se na volby bude dívat hodně voličů. Stejně se tam nedostanou, tak k volbám nejdeme a opět propadne milion hlasů. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

zlute okno

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

" ... Mnoha lidem to možná uniklo, ale během několika málo květnových dnů došlo po celém světě ke koordinovanému útoku proti celé řadě politiků spolupracujících s Ruskem a proti zemím s dobrými vztahy s Ruskem s cílem vyvolat či podnítit státní převrat a svrhnout takovou  "pro-ruskou"  vládu. Podívejte se na níže zobrazený seznam, který rozhodně nevypadá jako pouhá náhoda.

  •  7. května – Pokus o atentát na saúdského prince Mohammeda bin Salmana
  • 14. května – Pokus o státní převrat v Turecku
  • 15. května – Postřelen slovenský premiér Fico
  • 16. května – Zatčen atentátník na srbského prezidenta
  • 17. května – Pokus o státní převrat v Burkině Faso
  • 18. května – Pokus o státní převrat v Demokratické republice Kongo
  • 19. května – Zabit íránský prezident Raísí a ministr zahraničí Amir-Abdollahian

Ke všem těmto podivným událostem v různých místech světa došlo prakticky krátce po sobě a zdálo by se, že mezi útoky není souvislost. Jenže, to je omyl. Všechny tyto útoky mají jednoho společného jmenovatele, a to jsou mimořádné vztahy s Ruskem. Mohammed bin Salman je architektem plánu na vstup Saúdské Arábie do BRICS a hlavním zastáncem reexportu ruské ropy do světa skrze Saúdskou Arábii.

Americký senátor znovu vyhrožoval ICC v Haagu, že za zatykače na Bibiho a Gallanta zaplatí

A íránský prezident spolu s premiérem byli nejdůležitějšími spojenci v Moskvy v zásobování ruského válečného úsilí na Ukrajině drony. Není náhoda, že během pár dní za sebou dojde k řadě útoků a k pokusům o útok právě v těch zemích a okolo těch politiků, kteří mají tak blízko k dobrým vztahům s Ruskem. Je to doslova smoking gun stopa a vzorec, který odpovídá rukopisu CIA. A vzhledem k tomu, co probíhá u soudu v Haagu a okolo zatykačů na premiéra a ministra obrany Izraele je jasné, že americká globalistická moc Pax Americana začíná ztrácet sílu, objevují se obvinění proti Izraelcům a to znamená, že brzy můžeme čekat zatykače i na americké senátory a prezidenty.

Právě proto senátor Lindsey Graham vyzval k uvalení sankcí na Mezinárodní trestní soud v Haagu za to, že si dovolil podat a zvažovat vydání zatykačů na  Netanyahua a  Gallanta. Graham jako nácek a mafián bez okolků prohlásil, že za tenhle nápad na zatykače na Izraelce prý soud v Haagu zaplatí. Prostě americký senátor se chová jako klasický mafián, který se cítí stát nad zákonem a chce tzv. účtovat se soudci a prokurátory mezinárodního soudu, panečku. ..."

celý článek zde

Průměrný počet slepic: 4.7 (64 hlasů)

To je síla takhle to vidět pohromadě za sebou, kdy místo oslav konce světové války jsou jen další a další útoky tzv. "demokracie".  Jak řekl v jednom dokumentu včera jistý nacista: "Páchali jsme ty nejhorší zvěrstva. A lidi se tomu nevzepřeli." Tak abychom nedopadli stejně. (Ono se tomu těžko vzpírá, když potom už proti lidem drží namířenou zbraň) 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

všechny armády 

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Už dlouho se zdá, že politici nemají nic jiného na práci, než posezení nad úvahami, kde by se dalo ještě více přitlačit na obyvatelstvo a uzmout mu další část jeho výdělků. A protože je zezadu pošťuchují nadnárodní korporace, banky a obchodní řetězce a vybízejí je k ještě větší efektivitě okrádání občanů, přičemž jejich služby jsou ve státech s méně schopnými politiky mnohem méně kvalitní, ale o to dražší, daří se u nás hoblovat obyvatelstvo na skutečně nejvyšší úrovni.

  Pokud bychom tedy porovnávali hladiny šikovnosti vládní kliky k míře loupeží předváděných například obchodními řetězci či dodavateli energií, je evidentní, že právě u nás vládnou největší lemplové světa. A nic na tom nemění skutečnost, kterou je neuvěřitelná drzost premiéra Fialy, který právě představil svou knihu vypovídající o umění vládnout v letech krize. Netušíme, o čem si dovoluje psát, protože pokud dílo není v kategorii horory, pak už může jít jen o karikaturu politiky a zařadí se do regálu s nápisem tragikomedie. Podíváme li se reálně na situaci u nás, je s podivem, že Fiala má čas napsat i jen sms manželce, natož knihu, protože ve skutečnosti by neměl ani spát, kolik práce tady pro opětovné nahození české ekonomiky před ním je. Nebo o to nemá zájem, jede podle předaných not a v podstatě jen podepisuje to, co mu je předloženo, a učí se své vše objasňující projevy čpící sebechválou.

  Když to shrneme, tak se nám vrátil vzestup inflace, pomocí které jsou systematicky likvidovány úspory občanů České republiky. Obchodní společnosti šroubují ceny do závratných výšin a ,,tovar“ často připomínající odpad ze západoevropských marketů dodávaný jako zboží pro české spotřebitele je už skoro pozlacený. Energie jsou v poměru průměrná mzda a jejich cena na nejvyšší úrovni na světě, přestože elektřinu umíme vyrábět velmi levně. Připravují se další emisní povolenky utvářející v blízké budoucnosti ceny pohonných hmot a vytápění domácností. Ty nás už přitlačí ke zdi natolik, že to plno Čechů nerozdýchá. Stát se chová jako pirát v oblasti nájmů, kdy státní bydlení začíná být stejně nevýhodné, jako nájemní u soukromníků. To, co předvádí obecní úřady v řadě měst je na defenestraci. I ve státním sektoru můžete za byt 2+1 malé metráže platit přes 22000,- Kč měsíčně. Systém, kdy stát vytvořil různé příspěvky, pro které si chodí jen někteří, zatímco jiní na ně nedosáhnou a v podstatě platí bydlení jiným, je zoufalý.

  O tom, jak máme vysoké zdanění, které nám z peněženek vytáhne přes 80% toho, co ve skutečnosti vyděláme, píšeme dlouho. Výše daní je však pro politiky stále nízká a každý rok objeví něco, kde lze ještě utáhnout šrouby. Vybízí je k tomu ekonomičtí ,,experti“, kteří místo oživování průmyslu a růstu pokračují v hledání ,,rezerv“ mezi občany. Přitom stát může bohatnout jen na vlastní produktivitě a svých úsporách, nikoliv na represi. Její únosnost je již několik dlouhých let na hraně a je s podivem, co vše si necháme líbit. Jíme drahé shnilé brambory, nekvalitní maso ze zahraničí, rohlík váží o třetinu méně než před pár roky, stojí ovšem 3x tolik, bojíme se svítit, protože by to zdražilo cenu německým spotřebitelům, kterým prodáváme nikoliv přebytky, ale rovnou celou produkci elektráren, abychom si zpět koupili za draho něco zpět. A když už se rozhodneme si tu postavit další blok, tak dle německých pravidel a potřeb, aby se pro nás mimo splácení úvěru nic k lepšímu nezměnilo.

  Mohli bychom pokračovat dále. Česká republika připomíná prase před porážkou v dobách hladu. Je hubené, spíše zbídačené, přesto může poskytnout ještě trochu masa. A na zabijačku se hlásí řada hostů. Každý se chce kousek odnést, ale úklid prázdných necek zůstane na nás. Když to shrneme, lze konstatovat, že Češi jsou národem bláznů bez špetky hrdosti. Západ je pořád ještě na hostině pořádané za naše peníze. Menu je sice už chudé, ale pořád pro ně za solidní peníz. Až tu nezbyde vůbec nic, k čemuž je blízko, tedy až nás připraví i o soukromý majetek, staneme se nejen blázny, ale i otroky. Pořád vám to nedochází, o co v Evropské unii jde? A jak k tomu naši politici přistupují? Je na nás, abychom už řekli dost.

Jindřich Kulhavý  24. 05 2024

www.inadhled.live

Průměrný počet slepic: 4.6 (96 hlasů)

- A VĚTŠÍ, NEŽ JEJICH ČERNÝ RASISMUS! „Jsi bílá, nic nedostaneš a drž hubu“ – v Německu se rozdávaly literární ceny. Brutální rasismus proti bělochům zasáhl Evropu naplno.

NĚMECKO: V Berlíně se každoročně uděluje mezinárodní cena za literaturu, která je spojená s odměnou 35 000 EUR. Kvalita udělených cen se ale letos dostala pod palbu kritiky. Dvě bývalé porotkyně, obě bílé barvy pleti, si veřejně stěžovaly, že cena se udílí podle národnosti, barvy pleti, politických názorů a o kvalitu literárních děl vůbec nejde.

V porotě jim prý bylo běžně ostatními členy vytýkáno, že jsou bílé ženy a mají proto mlčet. Autoři byli vyřazováni z užší nominace kvůli jejich bílé barvy pleti a národnosti (prý mají bílá privilegia).

Poslední laureát ceny Mohamed Mbougar Sarr je toho prý příkladem. Cenu dostal, protože je černý a muslim.

Antibělošský rasismus zasáhl Evropu plnou silou. Jenže nevznikl sám a není vinou ani neziskovek, nebo byrokratů v Bruselu. Za tím stojí globální finanční oligarchie, která dlouhodobě usiluje zničení bílých národů, na kterých paradoxně po staletí parazituje a bez nich by umřela hlady.

(zdroj je uveden jako vždy na konci článku, pro otevření na něj kliknout)

https://cz24.news/nic-neni-nizsiho-nez-iq-africkych-cernochu-a-vetsi-nez-jejich-cerny-rasismus-jsi-bila-nic-nedostanes-a-drz-hubu-v-nemecku-se-rozdavaly-literarni-ceny-brutalni-rasismus-proti-be/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

🤡 Prezident Pavel měl strašnou srandu z člunu Miloše Zemana. Od té doby ho chytila křeč, když se rozběhnul, rozbil si hubu, když šel střílet a včera se vyválel na motorce. Možná by měl Zemana poprosit o ten člun.

@neCT24  

Průměrný počet slepic: 4.5 (123 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

bych to neriskoval. Ještě by se nám miláček národa mohl utopit. Je to přece takový velký sportovec.

Průměrný počet slepic: 3.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Četl jsem zde, že jste se skámošili. O něj bych strach neměl, pokud někdy SPD padne, on si najde jinou stranu.

Plavil jsem se kdysi dost na lodích a on je dost dobrý lodní důstojník. Když pluje loď tím správným směrem a je úspěšná. Když se začne potápět, stává se z něj plavčík. Ten zdrhá do záchranného člunu a u toho dokáže mnohé pošlapat.

Průměrný počet slepic: 2 (45 hlasů)

ten stále drží svůj směr a není posera.

Ještě něco O.T.   Byť ne tak docela.
Dá se to číst i poslouchat. Ilona Švihlíková pro ty, kteří jsou schopni a ochotni udržet půl hodiny pozornost, aniž by měli neodolatelné nutkání něco podoknout. Dotýká se to velkého množství otázek, které se tady i jinde dokola řeší. Kdo takovou schopnost koncentrace nemá, tak ať na ten odkaz raději nekliká.

Průměrný počet slepic: 4.1 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Izraelský Mossad sestřelil vrtulník íránského prezidenta

Richard Silverstein, 23. května 2024
Dne 19. května 2024 se u vesnice Uzi v okrese Varzaqan v provincii Východní Ázerbájdžán v Íránu zřítil vrtulník íránského letectva a všichni lidé na palubě zahynuli. S Hizballáhem propojený novinář Elijah Magnier nadnesl možnost, že havárii, při níž přišel o život íránský prezident Ebrahim Raisi, ministr zahraničí a další vysocí představitelé, mohl způsobit Izrael: Zřítil se vrtulník íránského prezidenta, nebo byl sestřelen?  K příčině se definitivně nevyjádřil.  Ale to, že novinář úzce spjatý s Íránem spekuluje o tom, že havárii mohl způsobit Izrael, je jasným důkazem, že Írán bere tuto možnost vážně.


Magnierův článek vzbudil můj zájem a já jsem se s touto otázkou obrátil na izraelský bezpečnostní zdroj. Ten potvrdil, že za nehodu je odpovědný Izrael. Použil větu, která téměř slovo od slova kopíruje izraelské komentáře k předchozím atentátům: "Každá hlava státu, která nařídí útok na Izrael, si podepíše rozsudek smrti." To může odkazovat na masivní íránský raketový útok bezpilotními letouny na Izrael před několika týdny. I když Raisi v něm pravděpodobně hrál druhořadou roli, pokud vůbec nějakou, protože tak citlivou operaci by patrně schvaloval ajatolláh Chameneí.

Známý izraelský bezpečnostní analytik Amir Rappaport píše v předním izraelském obranném periodiku:
Okolnosti týkající se pádu jejich vrtulníku připomínají nesčetné atentáty (například známé metody mexických kartelů, které podobným způsobem v průběhu let zabily desítky lidí). To vyvolává otázku: zda byla s touto událostí spojena ruka Mossadu, protože ostatní vrtulníky doletěly při tomto letu z Ázerbájdžánu do Íránu bez úhony?
Rappaport samozřejmě ví, že Raisiho zabil Mossad. Řekl to již výše (spolu s přirovnáním Mosadu k mexickému drogovému kartelu). Kvůli vojenské cenzurní směrnici zakazující informovat o odpovědnosti Izraele se však nemůže vyjádřit přesněji.

Jak to Izrael udělal? Na tuto otázku zatím neexistuje jednoznačná odpověď.  Existují však důležité skutečnosti, které je třeba vzít v úvahu: Íránský model vrtulníku byl nejméně 60 let starý. Neměl zabudovaný navigační systém. Pilot k určení a udržování kurzu použil patrně aplikaci GPS a on-line mapový systém.

Je známo, že Izrael při útocích na syrské cíle ruší syrské systémy elektronické protiraketové obrany. Pro Izrael by bylo poměrně snadné rušit elektroniku vrtulníku, včetně aplikací a online navigačních pomůcek. To by mohlo letoun zcela vyřadit z provozu nebo pilotovi poskytnout falešné či vůbec žádné údaje. Izrael má v Ázerbájdžánu leteckou základnu, z této země mohl snadno vypálit raketu, která by zasáhla vrtulník.  Nebo mohl do vrtulníku propašovat bombu.

Šéf štábu íránského prezidenta vyvrací teorii o špatném počasí.
Náčelník štábu íránského prezidenta, který letěl v jednom z vrtulníků, jenž bez nehody přistál, vyvrací tvrzení o špatném počasí jako příčině havárie. Poznamenejme, že mezi ztrátou vizuálního kontaktu s vrtulníkem a zjištěním, že vrtulník chybí, uplynulo jen několik sekund. To naznačuje nepravděpodobnost mechanické závady.

Zde je přepis rozhovoru:
Tazatel: "Víte, co se stalo s vrtulníkem? Takže nebyla žádná mlha?
Esmaili: Zda byla mlha? Vůbec ne. Na zemi mlha byla, ale ve vzduchu, kde jsme letěli s vrtulníky, ne. V jedné oblasti však byl nad útesem malý mrak. Z hlediska výšky byl tento mrak ve výšce našeho letu.
Právě tam pilot prezidentského vrtulníku, který byl zároveň velitelem flotily, řekl ostatním pilotům, aby vystoupali nad mraky. Byli jsme třetí za prezidentským vrtulníkem. Stoupali jsme nad mraky přibližně 30 sekund. Náš pilot si náhle uvědomil, že hlavní vrtulník s prezidentem chybí.
Tazatel: Po vystoupání jste už vrtulník neviděli?
Esmaili: Přesně tak. Po vystoupání nad mraky jsme hlavní vrtulník neviděli. Samotné stoupání nám nepřipadalo obtížné. Někdy, když používáme letadlo, cítíme turbulence, ale tentokrát jsme uvnitř vrtulníku při stoupání necítili žádné poryvy. A poté, co jsme vystoupali, se už žádné další mraky neobjevily.
Tazatel: Takže kromě toho žádné předpovědi počasí se nezmiňovaly o nějakých poruchách počasí, kvůli kterým by byl let nebezpečný?
Esmaili: Ne, žádné takové nebyly. Krátce poté jsme už viděli pod sebe a žádné další mraky už nebyly... Uvědomili jsme si však, že náš pilot najednou dělá otočku, tak jsem se ho zeptal proč. Řekl, že jeden z našich vrtulníků chybí. Odhadujeme, že nouzově přistál, protože už s ním také nemáme žádné rádiové spojení. Tak jsem se ho zeptal, kdy s ním byl naposledy navázán kontakt? Pilot odpověděl: "Před minutou a 30 vteřinami, když nám pilot řekl, abychom vystoupali nad mraky." "To je pravda," odpověděl jsem.

Náš pilot několikrát obletěl oblast s mračnem, ale bylo pro nás příliš riskantní do ní vstupovat. Několikrát jsme se pokoušeli, ale nepodařilo se nám navázat žádné rádiové spojení. Po 30 sekundách jsme byli nuceni přistát... abychom to prozkoumali.
Během letu jsme neustále telefonovali jednotlivým cestujícím, ale bez úspěchu.
 

Po několika pokusech, kdy jsme volali na mobilní telefon kapitána vrtulníku, doprovázejícího prezidenta, někdo zvedl telefon. Byl to ajatolláh Hašem pasažér havarovaného letu,  imám z Tabrízu. Řekl nám, že je zraněný. Sténal a hodně trpěl. Zeptal jsem se ho: "Co se stalo?"  Odpověděl: "Nevím. Nechápu, co se stalo." Zeptal jsem se ho: "Kde jste?" Odpověděl: "Nevím." Zeptal jsem se ho, kde se nachází, aby nám pomohl ho najít. Odpověděl: "Nevím, kde jsem: "Jsem mezi stromy." Zeptal jsem se ho, jestli je zbytek posádky v pořádku, jestli je vidí nebo k nim má přístup. Odpověděl: "Ne, ne, ne: "Nikoho nevidím. Jsem sám. Neuvědomil jsem si, co se stalo. a nikdo kolem mě není."  
Byli jsme s ním v kontaktu 3-4 hodiny. Ale než se k němu záchranáři dostali, zemřel.


V tu chvíli bylo jasné, že vrtulník havaroval. Všimněte si výše, že jediný přeživší, ajatolláh Hašem, telefonicky sdělil náčelníkovi štábu, že netuší, co se s vrtulníkem stalo. To svědčí spíše o rychlé a náhlé události než o postupném selhání. To by mohlo odpovídat raketě nebo podobné zbrani.

Ázerbájdžánská spojitost s havárií vrtulníku
Můj zdroj dodal, že "není náhoda", že Raisi zahynul po návratu ze slavnostního otevření přehrady s ázerbájdžánským vůdcem Ilhamem Alijevem.  Podle zpráv íránských médií to ázerbájdžánský vůdce Raisimu na ceremoniálu dokonce řekl: "Některé země nechtějí, abychom spolu mluvili, ale mně je to jedno." Nepochybně měl na mysli Izrael.
Můj zdroj naznačoval, že Ázerbájdžán hrál v zabití určitou roli.  Je dobře známo, že Izrael tam udržuje agenty Mossadu, předsunutá odposlouchávací stanoviště a dokonce i letecké základny. To vše je zaměřeno na Írán.  Existuje celá řada způsobů, jak tamní izraelské prostředky mohly vrtulník zničit.
Írán má s Ázerbájdžánem již delší dobu nejisté vztahy.  Existuje mezi nimi řada sporných bodů.  Pokud tuto operaci provedly ázerbájdžánské síly nebo Izraelci, kteří tam sídlí, vztahy mezi oběma zeměmi to otráví.

Bude se Írán mstít?
Pokud jsou tvrzení mého zdroje správná, rozpoutá se peklo. Když USA zavraždily Kásema Solejmáního, Írán od toho odradil strach z americké vojenské síly.  Írán žádné takové zábrany vůči Izraeli nepociťuje. Když Izrael zničil íránský konzulát v Damašku a zavraždil vysokého velitele IRG, Írán dal najevo, že plánuje odvetu.  Tentokrát, pokud se Írán rozhodne odpovědět, žádné takové varování nebude.

Zabití bylo neuvěřitelně bezohledným činem. Ale bohužel ne překvapivým vzhledem k tomu, jak Izrael během posledních osm měsíců v Gaze působil.  Žádná omezení již neexistují. Žádný strach z překročení globálních norem.  Žádný strach z mezinárodní spravedlnosti.  Existuje pouze brutalita v masovém měřítku.  Nyní může být každý vůdce, s nímž má Izrael problém, bez váhání odstraněn.

Za zabíjením nestojí žádná izraelská strategie. Zbavení se Raisiho nezmění postoj Íránu vůči Izraeli. Neoslabí jeho vůli k odporu. Ve skutečnosti ji posílí.  Sjednotí obyvatelstvo na podporu vlády.  Neoslabí to íránské vedení. Místo Raisiho zaujmou jiní. Je to prostě vražda pro vraždu. Zabíjení jen proto, že můžete.

Je to alfa samec gorily, který si vynucuje nadvládu nad svými soupeři.  Dlouhá ruka Mossadu, která dokazuje, že může dosáhnout na své nepřátele bez ohledu na to, kde se nachází. Podobně jako v biblických pasážích líčících Boží "silnou ruku a vztaženou paži" Mossad arogantně rozhoduje o tom, kdo zemře, jak zemře a kdy zemře.

Jediné, co by mohlo zabránit masivní íránské odvetě, je to, že izraelské otisky prstů (zatím) nelze odhalit. Během několika dní by íránští představitelé měli vědět, co se stalo.  Pokud Izrael použil bombu nebo raketu, najdou se důkazy. Jak již bylo řečeno, utajená povaha útoku by mohla Íránu nabídnout určitou zdrženlivost.

Tato událost je bombou, která by mohla destabilizovat celý region a namočit ho do krve, jakou už léta neviděl.  Ačkoli jsou úvahy založeny na vysoce důvěryhodném zdroji a silných nepřímých důkazech, nebyly dosud (ze zřejmých důvodů) nezávisle ověřeny.
 

Průměrný počet slepic: 4 (44 hlasů)

když ta polská delegace chlastá vodku, jako nějaký obyčejný ruský zájezd.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

s iránským presidentem. A vida, už tu máme první alternativní teorii. Nebo spíše druhou. Ta první je, že něco na americkém vrtulníku hanebně selhalo nebo "bylo selháno"  První a třetí vrtulník byly ruské výroby (a výrobně  mladší) a ty trasu proletěly bez  problémů. 

Bez informací "od pramene" nemá smysl spekulovat. On ani američanům president ne zcela zapadal do jejich plánů. Ba i několik dalších nepřátel by se našlo.

Průměrný počet slepic: 3.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Děda Čestmír. Už se zde nějakou dobu neprojevil. Znamená to, že už ho nebavíme, či byl vybanován?

Toto je přímý dotaz na pana Vidláka.

Průměrný počet slepic: 2.6 (27 hlasů)

Nikoho jsem nezabanoval. 

Průměrný počet slepic: 4 (30 hlasů)

Tak už ho nebavíme. Já se mu celkem nedivím.

Průměrný počet slepic: 2.8 (31 hlas)

My víme že máš pochopení pro všechny názory. To byla jen úmyslná provokace dotyčného který se takto baví.

Průměrný počet slepic: 4 (42 hlasů)

když jsem vznesl přímý dotaz vidlákovi, on mi odpověděl, já mu za odpověď poděkoval, proč se nám do toho rozhovoru sereš.

Průměrný počet slepic: 2.4 (32 hlasů)

protože jeden z adeptů na ban je tu právě Antonín za to tapetování. Přestože jim Vidlák jemně naznačil, že sem celé články dávat nemají, tak to stále činí. Já to stále vidím jako problém a jsem zvědav jak to skončí (dokonce vidím analogii s naší nejlepší fialovou vládou - taky tu tapetářům někdo fandí a to dokonce pětislepicově)

Průměrný počet slepic: 1.9 (15 hlasů)

Takzvané "tapety" nevadí, pokud jsou dále od Vidlákova článku a bezprostředních reakcí na něj. Pozorně je čtu a hodnotím. Jsem za ně INZOVI, MÁJE, ba i ANTONÍNOVI, který dostal rozum, a dalším vděčný, šetří mi to čas a lezení po dalších alternativních webech.

Tito lidé pochopili, že prakticky nikdo nekliká na odkazy, zato vložený text si přečtou a OHODNOTÍ, navzdory BOHOROVNÝM SOCIÁLNÍM UNŽENÝRŮM,  kteří neustále nadávají na "Beztvarou hmotu, které není nic svaté" a nejraději by nás všechny předělávali k obrazu svému. V čem se tito netolerantní, stále poučující "kverulanti" liší od PROGRESIVISTICKÝCH "elit"? Vylíhnuli se ze stejného hadího hnízda, pěstovaného v českém národě po celá staletí, ti hospodští kecálisté, kafrající u piva, a když je třeba zabrat, tak drží hubu a krok..

Už jsem psal o škole v Krchlebech u Čáslavi, kde se čtyři prvňáčci z nedalekého Chedrbí courali po silnici první třídy proto, že jim ujížděl autobus ve 12:00. Všem rodičům prvňáčků v Chedrbí to vadilo, všichni kafrali, ale jen rodiče malého Ríši Pecha na SRPŠ vydržkovali, aby školní výuka začínala o 15 minut dříve tak, aby děti nemusely čekat na autobus ve 13:00. Ostatní rodiče jen zarputile mručeli, že by to bylo dobré, ale otevřeně se nepostavili.. Musel jsem poslouchat kecy "Echt Krchlebáků" o tom, že "až konečně odtáhnu na druhý stupeň do Čáslavi", tak se bude zase učit od 8:00, jako dříve..

Ríšovi Pechovi je 56 let, a školní výuka v krchlebské dvoutřídce stále začíná v 7:45..

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Když Vám tak moc vadí kliknutí na odkaz, (já vím ono je to tááák složité) Mohl byste mi poradit jak tu bez použití odkazu dát video?

A když Vám tak moc vadí odkazy, jak se vůbec dostanete na Vidlákovy kidy? A pokud je chcete doporučit některým známým kteří také strááášně neradi klikají na odkazy, tak jim celé Vidlákovy kidy překopírujete?

Průměrný počet slepic: 2.2 (15 hlasů)

že logické, věcné a fundované vyjádření je zde velmi nízko hodnoceno na rozdíl od prostých kopií a dokonce i když někdo napíše jen, že neumí klikat na odkazy tak dostane 5 slepic, nejspíš za blbost. To není ani inkluze, to je pozitivní diskriminace či co. Tak vám hodnocení malinko vylepším, ale většina míní bohužel jinak.

Průměrný počet slepic: 2.2 (12 hlasů)

Napsal uživatel Mimaka dne Út, 21. 05. 2024, 

>Rad dne Út, 21. 05. 2024, 07:02

:-) ani já nepotřebuji aby mi nějaký samozvaný "radoser" doporučoval, či snad přikazoval, jakým způsobem mám číst příspěvky (výstřižkovou službu, jak krásně pojmenoval Richard).

...Jste tu Rade asi 4 jedinci, kteří ve zdejší diskusi aplikujete právě zmiňovaný princip " Love enforcement " na nás ostatní. Když prostě není po vašem, tak prudíte! Není to o tom jestli jste libtardi nebo lepšolidi, nebo příznivci alternativy, je to o vašem zbytnělém egu. Bohu žel.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Myslím si že se zbytečně čílíte. Můj názor je, že pokud by tento Web byl rozdělený na jednotlivé zájmové sekce a delší převzaté příspěvky by tu byly formou odkazů, byl by web daleko přehlednější a každý návštěvník by velmi rychle zjistil kde přibylo něco co jej zajímá a eliminoval to co není předmětem jeho zájmu.

Pokud jste přesvědčena že tomu tak není, je to Váš názor, a já vám jej neberu. Možná když přečtu nějakou zajímavou knihu, je lepší než dát sem jen její název, ji tu překopírovat celou. To by znamenalo dotáhnout tento názor do absolutní dokonalosti.

Doufám, že se na mne nezlobíte a zachováte mi svou přízeň. 😊

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

To byl názor Mimaka před cca třemi dny, každý má možnost se vyjádřit... 

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

to je ten inkluzivní svět. Přitom máte pravdu vy, protože kdybychom byli jako oni, tak je tu k nehnutí.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

ale myslím, že INZA sem celé kopie článků netapetuje, tak ho do toho netahejte prosím.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

zde souznění a tak tu prostě jen není.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

létá tam a zpět. Já ho podezírám, že zná jiný svět...

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

.. doufám, že se ještě nevypravil na druhý břeh řeky Styx, a že ho opět uvidíme..

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatímco Evropa by neměla zapomínat, jak podvedla Rusko ohledně minských dohod a jak Boris Johnson v březnu 2022 ukrajinským úřadům uzavřel mírovou dohodu s Moskvou.

Tento názor předložil bulharský novinář a kandidát na europoslance Vělizar Enčev.

Jednominutové a něco video + zpráva zde: https://t.me/neCT24/56467
 

Průměrný počet slepic: 4 (47 hlasů)