Francouzský vzor

Autor
Štítky

Už jsem tu psal, že nejlépe se zřejmě po eurovolbách rozhodl Macron. Rozpustil parlament a vyhlásil volby na šibeničně krátký termín. Vzápětí se rozhádala francouzská pravicová politická scéna a došlo to dokonce tak daleko, že šéf francouzských Republikánů Ciotti byl vyfocen, jak se zbraní v ruce brání sídlo své strany před vlastními vzbouřenci.

Ne, nebudu rozebírat, co přesně se ve Francii stalo, to už udělali povolanější. Zvláště mohu doporučit texty Pavla Šika na jeho fejsbůkovém profilu. Prostě se tam navzájem sesazovali z předsednických postů tak vehementně, že se to řešilo u soudu a výsledkem je, že francouzská pravice žádnou jednotnou spojenou kandidátku neudělá i kdyby se Le Pennová na hlavu stavěla. Le Pennovci nejspíš volby vyhrají, průzkumy jim věští zhruba třicet procent, ale na vládu to zřejmě stačit nebude.

Francouzská levice naopak okamžitě složila „Lidovou frontu,“ povolala i bývalého prezidenta Hollanda a po volbách zřejmě sestaví vládu spolu s Macronovci… Prezidentova koalice zřejmě ve volbách skončí jako třetí vzadu, ale zůstane u vesla. Macron tak bude moci zase na nějakou dobu zůstat v klidu. Takhle jednoduché to je.

Že se Francie dostane zase více do rukou islamistických stran, že vláda bude zase o něco zelenější, teplejší a duhovější, koho by to trápilo, že? Aneb, jak vytřískat maximum i z uvadajících preferencí. Já sice Macrona nemám rád, ale musím mu přiznat, že není hlupák.

Mimochodem… Macronovo politické uskupení je v současné době preferenčně asi tak na stejné úrovni, jako naše ODS. Někde kolem patnácti procent. Současná koalice by už většinu nesložila. Piráti potvrdili, že po volbách vypadnou ze sněmovny, TOPka i Lidovci existují jen díky koalici SPOLU, přičemž Modroptákům už to nepřináší žádné benefity, jen náklady.

Kdyby Fiala nebyl blbej… (promiňte, to je protimluv…) Zkusím to znovu. Jestli to Blažkovi jen trochu pálí, tak teď udělá přesně totéž, co udělal Macron. Předhodí lidu trochu volebního divadýlka, zbaví se koulí na noze, nabídne národu nového šéfa strany a všem vysvětlí, že teď už se konečně obrodili. Třeba Zahradil… ten je teď volný. A udělají to dřív, než se Motoristé krajsky ustaví a naplní kandidátky a než Kateřina Konečná dokončí sjednocení české levice.

Nějaké ztráty budou, ale ODS by to zachránilo. Pragmatická spolupráce s Babišem by dala zapomenout na neschopného Fialu ze Stanjurou, zavřely by se vody nad blbou Pekarovou Adamovou, Lidovci by se stáhli do svých moravských bašt a tam by potichu zahnívali… Noví mladí a nadějní sekáči by nejspíš nedosáhli výsledku jako za rok a půl. A obětního kozla by mohli udělat z Rakušana. Ten teď má problémy s policejním zásahem proti Kozákovi i s mrtvolami kolem Dozimetru.

Ve volební kampani by se proti Esterajchovi všichni zaměřili (i Turek by se rád přidal) a tato soustředěná palba by si STAN dost pravděpodobně dost odskákali. Másla na hlavě tam všichni mají dost. Navíc mají Nerudovou…

Ze stejných důvodů by se předčasné volby hodily i SPD, která by mohla argumentovat, že jako jediná z vlasteneckých uskupení je na ně připravená, protože má strukturu, peníze i kandidáty. Kdyby Tomio vytáhl pár známějších jmen alternativy, tak by zřejmě měl slušnou šanci, napravit politické škody posledních dvou let a nepotřeboval by k tomu ani žádnou koalici s nikým. SPD potřebuje jen trochu nové krve.

Ve výsledku by sněmovně zůstaly ODS, ANO a SPD. S nimi pak zřejmě hodně otřesení Starostové, dále STAČILO! i Motoristé, ale menším volebním ziskem než za rok a půl. Andrej Babiš by koalicí s ODS leckoho zklamal, ale hlavně by nedosáhl na ústavní většinu. Se STAČILO! či Motoristy by zase nedosáhl stojedničky. Trojkoalice motoristické pravice, středového ANO a levicové STAČILO! by musela projevit hodně velkorysosti, aby mohla fungovat a malé partnery by to každopádně poškozovalo přímo před očima. Protože Macinka ani Konečná nejsou hloupí, zřejmě by na takovou koalici nekývli.

Naopak, pokud Modroptáci předčasné volby neudělají, propadnou se svým upoceným vládnutím někam k deseti procentům a přestanou být pro budoucí koalice jakkoliv zajímaví. Andrej Babiš bude mít na výběr z více partnerů a každý z nich může být silnější než ODS. Vnější podmínky nejsou nijak růžové, ekonomické oživení nikdo nečeká a Fialovi už nikdo nevěří ani nos mezi očima. Pokud by v ODS nebyli hloupí a položili vládu teď, po předčasných volbách by pro ANO byli skoro jediným možným partnerem a pravděpodobně by si podrželi alespoň část prebend, o které by se navíc nemuseli dělit s Jurečkou a MPA. Samá pozitiva a sociální jistoty…

Kolektivní modroptactvo má teď před sebou zajímavý rebus. Podrží svého koaličního úhlavního přítele, Rakušana? Nebo ho hodí přes palubu za Kozáka? Novináři po něm teď docela jdou. Zesílí to ještě? Mají záminku, která se hned tak nezopakuje. Mohou shodit většinu ve sněmovně a ještě to bude Rakušanova vina. Prezident jim podepíše cokoliv, stačí to domluvit s Kolářem.

Pokud to neudělají, Motoristé i STAČILO! pěkně zesílí, naplánují si podobně povedenou volební kampaň jako teď, Andrej Babiš také nebude zahálet, SPD také třeba chytne druhý dech a napraví pošramocené vztahy s ANO, Dozimetři defintivně zametou stopy a posbírají liberální voliče… a modří ptáci se umístí na hezkém šestém místě s dvaceti poslanci a nulovým koaličním potenciálem.

Mají tam o čem přemýšlet…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (311 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

to stihl ??

Průměrný počet slepic: 3.4 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

-----------------------------------------------------

Pokud má být v ČR nějaká budoucnost,

není třeba se zbavovat ruského plynu, ale české vlády.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (160 hlasů)

.. jejím smyslem je alibi pro management evropských průmyslových podniků, aby jejich občané dokázali pochopit, proč průmyslovou výrobu přesouvají do USA.

Celým smyslem této operace je opětovná industrializace USA, pokud možno i vysátí technické inteligence z Evropy, a to včetně nižších technických kádrů, kterých se také v USA nedostává.

Je třeba si uvědomit, že jsme kolonie/periférie USA, jsme, stejně jako Německo, dobytá poražená země, jen nás neporazili v roce 1945, ale v roce 1989. Proto je s námi zacházeno tak, jak je s námi zacházeno.

Je to stejné, jako když lidské tělo umírá na podchlazení - nejprve umrznou uši a nos, pak prsty na nohou a rukou, tedy tzv. periférie, tělo tak snižuje ztráty tepla, zkracuje tělní oběh aby mozek plíce a srdce dokázaly žít co nejdéle. 

To samé dělá i umírající impérium.

Průměrný počet slepic: 4.8 (129 hlasů)

včelko Májo, ,,zbavit se vlády", ono se to snadno řekne/napíše, ale kdo to udělá? Kdo ví kam nakonec zamíří Evropská unie a co bude dělat Bruselská pětka? Existuje tolik možností. Volby do Evropského parlamentu skončily. Na plné pecky nastupují do práce intrikáni. Vyhledávají příležitosti k vytvoření konfliktů, politických třenic a jde jim především o atmosféru neproduktivního pracovního prostředí. Političtí intrikáni bývají inteligentní, strategičtí lidé, kteří veškerou energie zaměřuji na manipulativní jednání, místo na  produktivní práci. Jak budou úspěšní a jak ovlivní výsledek voleb se teprve ukáže. Chce to čas a nohy v teple.

Uvidíme, nakolik se trefuje do terče svým dnešním odhadem Vidlák. Má pravdu v tom, že poslední dobou vítězové končí v opozici. (Slovensko je výjimkou, tam vládne vítěz.) Doufejme, že se to v EU podaří aspoň někde opakovat. Ve Francii těžko, ale v Německu by to vyjít mohlo... snad?

Politické strany, nespokojené s dosavadním vývojem pronikly do evropského integračního procesu dosti znatelně. Francouzský debakl, rozpuštění francouzského parlamentu Macronem, neúspěch vládní strany v Německu, výsledky AfD, vítězství rakouských Svobodných, to už nejsou jen náznaky, to přináší skutečnou změnu v uspořádání EU. Euro unijní neziskovky, aktivisté i média však stále hlásají, že se nic neděje.

Evropská unie po volbách vsadila na útok. Pomohl její Soudní dvůr v Lucembursku. První na rána byla vypálena na Maďarsko.  Dostalo pokutu 200 milionů eur. Co dalšího je plánu? (,,Poslouchat budete! Jasné! A pokud se vám to nelíbí, teprve ukážeme co umíme!")

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

Májo,

COLOP Motivační razítko palec nahoru

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

neČT24

😁🇺🇸Bílý dům je zklamán, že Vietnam uplatňuje politiku neutrality a spolupracuje zároveň s Washingtonem i Moskvou, uvádí CNN.

Průměrný počet slepic: 4.8 (93 hlasů)

.. a důsledné prosazování mezinárodního práva je nejlepší politika pro malé země.

Potíž je v tom, že soukromé hromadné sdělovací prostředky jsou vlastněny americkými společnostmi, ty tzv. veřejnoprávní jsou zase ovládnuty dosazenými elitami. Dosazené elity jsou buď absolventy přípravek jako je Aspen Institut, vlivoví agenti, nebo jen zkorumpovaní zločinci, co musí poslouchat, protože jsou jednou nohou ve vězení.

Vietnam, se svými 100 miliony obyvatel je v naprosto jiné pozici, než jsme my.

Průměrný počet slepic: 4.7 (72 hlasů)
Trvalý odkaz

třeba k mobilizaci nebo k vyhlášení války Rusku, tak teprve se většina lidí probudí, uvědomí si, že doma nemají žádné rezervy potravin a propukne nákupní panika, každý bude shánět trvanlivé potraviny, balenou vodu atd. V krámech začne boj o to ukořistit pro sebe toho co nejvíce. Pokud je nyní ustálený režim, že každý nakupuje potraviny podle druhů, pečivo na den, maso třeba na několik dnů, jsou na to obchody přizpůsobeny a zásoby v regálech jsou na několik dní. Ovšem při nákupní horečce vše zmizí za den, snad za dva. Možná by se reagovalo vyhlášením limitů pro nákup většiny potravin. Takže udělat si v té době zásoby bude obtížné.
Dalším problémem je křehkost prodejního systému velkých obchodů s centrálními sklady. Jede se skoro na doraz, bez nějakých rezerv. Systém je nastaven pro klidné doby. Ale jak se něco poruší, zásadně změní, bude takový systém náchylný ke kolapsu.
Vidlák v nějakém rozhovoru prohlásil: "Není od věci, aby lidé doma měli zásoby alespoň na pár dní. Aby ve chvíli, kdy ostatní budou řešit jídlo, mohli řešit, zda je kam zdrhnout."
Většina národa zatím spokojení spí, nechce si připouštět budoucí problémy, když je momentálně nic netlačí. Měli bychom využít tento klid před možnou bouří, abychom zvážili co v případě problému můžeme potřebovat a ještě v klidu si to obstarat. Sice riskujeme, že to uděláme zbytečně, že k ničemu nedojde a my budeme mít doma železnou zásobu, která bude zabírat místo a jejíž vybudování taky něco stálo. Ale většinou to bude jídlo nebo předměty běžné spotřeby. Takže se to dá spotřebovat a tak úplně vyhozené peníze to nebudou. Druhá věc je že poznání stavu, že už nic nehrozí nepřijde tak brzo, že spíš půjde o to postupně ty nasyslené potraviny spotřebovávat a nahrazovat novýmí, aby se nestaly nepoživatelnými.
Z pátku na sobotu jsem tady vypustil takový zkušební balónek, jak na toto téma budete reagovat. Ohlas byl slušný a sešly se první názory. Myslím, že by bylo vhodné se kolektivně zamyslet, jak se můžeme připravit na to, kdyby se situace zhoršila, aby jsme v tokovém případě lépe obstáli. Aby jsme nemuseli pozdě, za cenu osobního rizika, dohánět to, co dnes můžeme udělat pohodlně a bez problémů. Všichni co se tady scházíme sledujeme situaci a jsme schopní trochu předvídat co se může stát, tak pojďme toho využít, ať máme nějakou výhodu proti těm, co nechali ukolébat a spokojeně spí.
 
Já nejsem typ člověka, který by mohl nabídnout nějaké praktické rady v tomto směru, ale myslím si, že jsem schopen projít vaše odezvy a roztřídit je podle jednotlivý témat a připravit čerstvý přehled našich kolektivních poznatků. Aby každý den byl tady k dispozici přehled k čemu jsme dospěli. Aby se tady každý den daly najít různé inspirace. Samozřejmě, že každý si musí sám vyhodnotit, zda nějaká z těch nabízených informací je pro něho užitečná.
 

Našel jsem tabulku doporučených zásob pro nouzové situace, jsou tam uvedeny hodnoty základních potravin, které pokryjí potřebu jednoho člověka na jeden týden. Tabulka je doporučována v USA pro vytvoření zásob pro přežití během nouzových situací (hurikány záplavy atp.). Přepočítal jsem to z liber a galonů na naše jednotky.

 
 Zásobit se trvanlivýma potravinami. Těstoviny z tvrdé pšenice můžete skladovat v pohodě několik let. Konzervy taktéž. Téměř všechny jídla se dají zavařit, včetně základů polévek a zeleniny. Ovoce marmelády, maso... to vše lze zavařit a kvalitně zavařené vydrží taktéž několik let. Dále sušené potraviny mléko, caro, granko cokoli, všechno vydrží dlouho. 
 
Dále vakuovačka. Zavakuovaná mouka v původním obalu a zvláště když ji dáte cca na týden do mražáku vydrží věčně! A zavakuované kvalitní uzené vydrží v ledničce taky několik měsíců. Takže nám zbývá pouze voda. Je dobré mít připravené kanystry 5,10,25 litrů. No a nesmíme zapomenout na nouzovou zásobu benzinu a pak už si to všechno jen ohlídat! 
Pozor běžný benzin obsahuje biosložku, která snižuje jeho trvanlivost. Dal se sehnat benzín bez této biosložky, zjistím kde se dá sehnat a pod jakým názvem. Kdo nemá kde skladovat kanystry s benzínem, tak alespoň udržovat téměř plnou nádrž v autě, jakmile poklesne benzín pod 2/3 nádrže, tak ihned dotankovat plnou.
 
Zcela zásadní  a tím by asi měl  každý začít   je, že   pokud dojde k  výpadku elektřiny, během několika desítek minut přestane téct voda z vodovodního řadu.  Ve  městech to bude znamenat naprosto zásadní malér -  kromě toho, že nebude co pít, nebude také čím splachovat a o mytí ani nemluvě ...

Proč se vakuují potraviny
Vakuované potraviny mají pětkrát delší životnost. Bez vzduchu si zachovávají živiny a vitamíny, aniž bychom k jejich uskladnění použili chemii. Velkou výhodou je úspora místa v lednici nebo v mrazáku - vysátý vzduch způsobí, že se fólie pevně přisaje na potravinu a zavakuovaný balíček zabere daleko méně místa.
 

Co vše se může vakuovat

Vakuovat můžeme v podstatě všechno - maso, uzeniny, ryby, sýry, ovoce, vyloupané ořechy, pečivo, sušenky a zeleninu - celou, nastrouhanou nebo pokrájenou. Vakuováním uchováme hotová jídla, polévky, moučníky nebo vývary. Jako čerstvá zůstane káva, koření, zeleninové saláty, dětské příkrmy a suroviny, které už nestihneme zpracovat a zkazily by se.

Co je potřeba k vakuování potravin

Vakuovačku potravin již běžně seženeme v obchodě s bílým zbožím nebo v hypermarketu. K přístroji je vhodné zakoupit i vakuovací fólii, která se prodává v rolích a má různou šíři. Dále potřebujeme papírové utěrky, etikety a lihový fix, kterým balíčky popíšeme, abychom věděli, kdy jsme potraviny uložili. Prodávají se i vakuové sáčky, u kterých je zapotřebí zavařit pouze jeden spoj, takže práce s nimi je jednodušší.

 
Jak skladovat vakuované potraviny
Zavakuované sáčky skladujeme v chladu - v lednici, v komoře, ve sklepě a v zimě na balkóně. V teple vydrží vakuované potraviny několik dní, ale snažíme se je umístit do stínu nebo na nejchladnější místo v bytě. Při cestování použijeme termotašku nebo termobox. Vakuované potraviny je velmi výhodné zamrazit. Obsah otevřeného sáčku již nevakuujeme, ale jídlo hned spotřebujeme
 

Jak dlouho vydrží vakuované potraviny v lednici

Potraviny vydrží v chladu jako čerstvé po několik dní. Ryby skladujeme nejkratší dobu - maximálně 5 dní a maso 14 dní. Pokud maso před vakuováním naložíme do marinády, můžeme ho skladovat déle - až 30 dní, ovoce a zeleninu 14 dní, sýry 40 dní. Luštěniny, mouku, rýži a těstoviny skladujeme až jeden rok, pečivo a dezerty 7 dní.

Jak dlouho vydrží vakuované potraviny v mrazáku

Mražení je ideální pro uchování vakuovaných potravin, které v mrazničce vydrží až 3 roky. Je velmi důležité každý balíček pečlivě popsat, abychom věděli, kdy byl vložen do mrazáku a co obsahuje. Obsah nepopsaných balíčků si za tak dlouhou dobu nezapamatujeme, což by mohlo způsobit zdravotní problém.

odkaz na celý článek: https://www.toprecepty.cz/tipy-triky/desatero-rad-na-tema-domaci-vakuovani-potravin/

Průměrný počet slepic: 4.7 (70 hlasů)

V komentáři zásadně chybí konzervy. Nudle a mouka jsou k ničemu, když nejde plyn nebo elekřina. Kromě doporučených věcí je potřeba mít pár desítek konzerv, které se daji jist při pokojové teplotě. Fazole, guláš, tuňákový salát. To, co si běžně berete do lesa nebo do  Chorvatska. Klidně domácí vepřové ve sklenici. 
Přidejte klidně rozpustné kaše. A hlavně plynový turistický vařič a 2kg bombu nebo několik kartuší. 
Od věci nejsou ani vojenské dávky potravin. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (43 hlasů)

To jste si asi nevšiml té tabulky – konzervované a sušené maso, fazole...

pozn.: A kdybych si měla brát to, co běžně do Chorvatska, tak je to hlavně karta a eura (tedy kromě plavek) :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tak můžeme se dohadovat, jestli položka fazole+arašídy je v suchém stavu nebo uvařené v konzervě. Každopádně smysl mé poznámky je to, že v krizi není čas vařit, dávat hrách a čočku do vody před vařením, ale mít hotovou věc. 
K tomu ta čísla jsou jak z matematického příkladu. Fazole se po 0,6kg opravdu neprodávají. Mnohem hezčí údaj by byl třeba 2 konzervy na den. Ale to už se dostáváme k prepperství. 
Co do Chorvatska Vám radit nebudu, já si vezmu basu plzeňskýho, protože ty jejich patoky se pít nedají :) 

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Já si tam koupila Heinekena v piksle a nakonec na něj ani nedošlo, dneska večer jsem si dala decku po jídle :-) - nejsem pivař. Drinky na léto z lednice ale můžu.., ty mi jely (do války ale, obávám se, nic moc).

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Údaje v tabulce jsem pochopil jako spotřeba na osobu / dítě na den, takže to asi nebylo míněno jako gramáž v balení. K té elektřině, uvažuju o pořízení elektrocentrály. Když k tomu bude nějaký kanystr benzínu, tak i mrazák nějaký čas pojede. No a doplnil bych ještě větší finanční hotovost. Ze začátku krize se určitě bude hodit, po delším trvání už budou peníze k ničemu. Lidi budou měnit mezi sebou. Třeba chleba za vodu.

Pěkný den všem přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

se pije víno

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

A když vypadne elektřina na víc, jak 24h, tak je maso v mrazáku na dvě věci. Ovšem, pokud budete mít alespoň 10kg soli, můžete to nasolit a později zavařit nebo vyudit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

mohl bys to trochu rozvést? Dal jsem dotaz na ChatGPT, ale odpověď nebyla moc uspokojivá. Díky.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Nasolení je tradiční metoda konzervace masa, která zpomaluje růst mikroorganismů, a tím snižuje riziko jeho zkázy. Zde je několik bodů k tomu, jak správně nasolit maso a jak s ním zacházet:

Jak nasolit maso:

  1. Použití soli: Používejte mořskou sůl nebo solný roztok. Sůl absorbuje vlhkost a vytváří nepříznivé prostředí pro růst bakterií.

  2. Důkladné pokrytí: Maso důkladně osolte ze všech stran. Při solení je důležité, aby bylo maso rovnoměrně pokryté solí.

  3. Trvanlivost: Nasolené maso může být uloženo při nižších teplotách, ale i při pokojové teplotě po omezenou dobu (obvykle několik hodin). Delší skladování vyžaduje chladicí zařízení.

Uchovávání nasoleného masa:

  • Chladnička: Po nasolení uložte maso do chladničky, pokud není určeno k okamžité konzumaci. Teplota pod 5 °C zpomaluje růst mikroorganismů.

  • Teploty nad 5 °C: Maso, i když je nasolené, může být ponecháno při vyšších teplotách (např. při grilování) po krátkou dobu (několik hodin), ale pokud je to možné, raději ho uchovejte chlazené.

Odsolování nasoleného masa:

  • Možnost odsolování: Ano, nasolené maso lze odsolit, pokud je to žádoucí. Můžete ho krátce namočit ve vodě, aby se odstranila nadbytečná sůl. To však může také ovlivnit chuť masa, proto byste měli odsolovat jen krátce a podle potřeby.

  • Před konzumací: Před konzumací odsolené maso nejprve důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili zbytky soli.

Nasolené maso je skvělou volbou pro přípravu různých pokrmů, pokud jsou dodrženy správné postupy pro jeho uchovávání a přípravu.

Před vynálezem moderních chladniček a mrazniček se nasolení masa provádělo s využitím jiných technik a postupů, které umožňovaly dlouhodobější uchování masa bez chladu. Zde jsou některé tradiční metody nasolení masa, které se používaly:

  1. Sušení a solení: Tato metoda kombinuje solení s postupným sušením masa. Maso je silně osoleno a poté vystaveno sušení na vzduchu nebo na slunci. Tento proces odstraňuje vlhkost, což brání růstu mikroorganismů. Výsledkem je konzervované maso, které může být skladováno delší dobu i při pokojové teplotě.

  2. Použití dalších konzervantů: Kromě soli se často používaly další přírodní konzervanty jako koření (např. pepř, kmín), octy nebo i vinný nebo jablečný mošť. Tyto látky pomáhaly prodloužit trvanlivost masa tím, že bránily růstu bakterií.

  3. Uzení: Masa bylo často nejen osoleno, ale také uzeno. Uzení nejen dodávalo masu charakteristickou chuť, ale také mělo konzervační účinek, který zpomaloval rozvoj bakterií.

  4. Pokrývání tukem: Další možností bylo pokrytí nasoleného masa tukem, což pomáhalo izolovat maso od vzduchu a tím snižovalo možnost oxidace a růstu mikroorganismů.

Tyto historické metody nasolení masa byly efektivní při uchovávání potravin v dobách, kdy nebyly k dispozici moderní chladicí technologie. Každá z těchto metod měla své specifické použití v závislosti na klimatických podmínkách a dostupných surovinách v daném regionu.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

benzín 98 oktanů. Prý. Nafta bez biosložky se prodává na stanicích čepro.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Biosložka podstatně snižuje životnost paliva. Proto se zásoby benzínu skladují bez těchto příměsí. Biosložky se do benzínu přidávají až při jeho stáčení do cisterny před přepravou k pumpě. Jenže ne všechny terminály jsou vybavené zařízením, které biolíh do paliva přidává, a tak se stává, že je v některých případech benzín E10 na čerpací stanici dopraven bez této příměsi.
Společnost ČEPRO, která kromě toho že zajišťuje distribuci a skladování paliv, zároveň provozuje i síť vlastních čerpacích stanic EuroOil. A právě v této síti je velice snadné mimo jiné zjistit nejen aktuální cenu paliva, ale i jeho složení. K tomu vám postačí stáhnout si aplikaci EuroOil Srdcovka. V aplikaci na mapě dohledáte všechny čerpací stanice EuroOil a na tři kliknutí okamžitě zjistíte, jaké palivo aktuálně čepují i obsah biolihu v něm. Pamatujte, že ani benzín bez přidané biosložky nemá neomezenou životnost, ovšem v uzavřeném kanystru vydrží jako čerstvý několikanásobně déle.
Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Pár připomínek.

K biosložce. Je to 96% etylalkohol, který má tu vlastnost, že je hygroskopický. To znamená, že absorbuje vzdušnou vlhkost, tím se ředí a zvyšuje obsah vody v benzinu. Nebezpečné to začne být, když díky vysokému obsahu vody prudce klesne mísitelnost (není to rozpustnost, spíš schopnost udržet disperzní směs) vody s benzinem a voda se vysráží. Pokud benzin skladujeme v přenosných nádobách, stačí dávat pozor při přelévání a nedolívat kanystr až do dna. Směs ze dna nalít do flašky od okurek, počkat až se voda usadí na dně a benzin z vrchu slít. Horší je to s benzinem v autě. Nejsem informován o autě které by mělo sání pohonné hmoty z hladiny (plovák). Všechno teče spodem. Když si motor palivovou soustavou průběžně natahuje PH, je schopen tu trochu svinstva zpracovat a nic se neděje. Horší je to při hodně dlouhém stání. Vodička se usadí na dně, startér protočí motor i palivové čerpadlo a ta vodní pára ne a ne naskočit. Blbý je to, že taky neznám žádný auto s odkalovacím otvorem. Při agresivitě uhlovodíků v benzinu se asi těžko bude hledat těsnění, které by dlouhodobě vydrželo pod uzavíracím šroubem. K tomu kde sehnat BA-95 bez etanolu. Někde jsem četl, nemám ověřeno, že pumpy EON prodávají benzin bez etanolu. Důvod je v tom, že přes tyto pumpy se likviduje starý benzin ze státních hmotných rezerv. To je taky jeden důvod, proč jsou pumpy EON docela levnější. V SHR se benzin skladuje po určitou dobu, kdy si ještě zachová své fyzikálně chemické vlastnosti a to bez etanolu. Strkat tam ještě na konci expirační doby další škodlivinu už bude asi dost přes čáru, tak mají v SHR etanol tak maximálně v laboratoři, nebo ve skříni jako rum. S tou expirační dobou to zase nebude tak zlé, ony se složky zajišťující oktanové číslo zas tak rychle neodpařují. Halt, když to celé po načepování ještě necháte měsíc, dva stát, tak bude auto s tím benzinem trochu cukat, nebude mít tak dobrý tah, ale rozjede se a pojede. Pokud nemáte v garáži Lambo, nebo Porsche, tak s obyčejnou WV značky Škoda, nebo s japoncem odjedete. K tomu  zmiňovanému "stárnutí". Jedná se především o snižování složek zajišťujících odolnost proti samovolným výbuchům stlačované směsi se vzdušným kyslíkem. Aby to nebouchlo v motoru dřív, než to zapálí jiskra - nastavená na tu správnou polohu pístu v hlavě. Za dob starého poctivého tetraetylolova bylo možné skladovat beznin 3 roky, ale klidně vydržel i dvakrát tolik. Nyní nemáme trávu kolem silnic se zvýšeným obsahem olovnatých sloučenin, zato karcinogeních látek je v ovzduší plno. 2,2,3 trimetyl pentan (to je ten oktan) je výrobně příliš drahý, tak to oktanové číslo zvyšují pomocí cyklických uhlovodíků. Nejvíc cyklohexanol a benzen. No a ty jsou velmi, ale opravdu velmi karcinogení a navíc jejich zvýšená odpařivost oproti dalším uhlovodíkům ve směsi zvané benzin způsobuje to postupné snižování oktanového čísla.

Tož tak, a teď zpátky na zahradu. Ještě musím něco porýt.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

můžeš přidat aditivum, které tzv. biosložku vyruší. Ale není to zadarmo.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

 já patřím těm neschopným v kuchyni. Vím to o sobě. Kuchyňské umění jsem prostě dodnes nepochopil. Neumím vařit, smažit, zavařovat, konzervovat, neumím ani opéct buřta (spadne mi do ohniště) natož třeba v kotlíku připravit blbej buřtguláš, nebo nějakou polévku. Neumím vyprat prádlo, neumím šít, neumím ani moc uklízet. Když se o to pokusím, pořád nosím něco sem a tam. Naštěstí moje rodina to ví a nic podobného po mně nechce. Řekl bych, že co se týče využití v domácnosti, jsem k ničemu. Umím vše co je potřeba vyrobit, sehnat, udělat a připravit tak, aby domácnost dobře fungovala. Vím jak k provozu domácnosti přispět aby se v ní mým blízkým líbilo, jak vše udržovat a opravit i jak a čím ostatním v domácnosti pobyt zpříjemnit. Umím nezávisle vyřešit situaci, pokud nepůjde elektřina a nepoteče voda z kohoutku. Ale opravdu jinak zvládám čaj z pytlíku a dokáži namazat chleba.

Diskusi, které zde běží, se zájmem čtu. Bývá zajímavá. Dnes i poučná. Děkuji Vám. Pokud by přišla ta chvíle a nastala ta těžká doba, kdy by bylo třeba, abych já osobně připravil nějaké jídlo kuchyňskou úpravou, bude to můj konec.

Proto mne především zaujaly dvě věty z příspěvku uživatele Inzy:

-Většina národa zatím spokojení spí, nechce si připouštět budoucí problémy, když je momentálně nic netlačí.

-Myslím, že by bylo vhodné se kolektivně zamyslet, jak se můžeme připravit na to, kdyby se situace zhoršila, aby jsme v tokovém případě lépe obstál.

Na obojí, obsažené v těchto dvou větách existuje, z mého pohledu, jedna společná odpověď a jen jeden způsob obrany: Většina národa, podle dosažených volebních výsledků vůbec nespí, naopak aktivně koná a přemýšlí nad svou sebedestrukcí a nad poškozením, či dokonce zničením naší krásné země. Jinak si nedovedu vysvětlit jejich chování u volebních uren, nebo v době mezi volbami, podporou individuí, která čím dál více ovládají a ničí naše životy i naší zemi. Vlastně, ani dost dobře nechápu, proč se tolik lidí věnuje právě takovéto destrukční činnosti? Proč se mezi sebou všichni pořád pereme? A proč volíme voly?

Tady vidím jedinou příležitost ke změně, jak uchránit životy svých blízkých i cizch lidí. Je především nutné, aby Ti co připravují pád a různé sankce si byli vědomi, bez výjimky, že za to ponesou osobní důsledky. Dokud tohle nebude fungovat a platit tak zavařujte, konzervujte, vakuujte a skladujte a nakonec přemýšlejte jak a kam rychle zdrhnout.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

neČT24

‼️✉️„Korespondenční volba má z českých krajanů udělat armádu voličů pětikoalice a za odměnu tito voliči dostanou českou zdravotní péči, což osloví především těch 1,4 milionů českých krajanů v USA. V případě, že korespondenční volba projde spolu s novelou o občanství, tak hrozí, že pětikoalice bude vládnout navždy,“ píše Nela Lisková.


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (57 hlasů)
Trvalý odkaz

Vy starší, co pamatujete r.1968. Navenek se vlastně nikde nic moc nedělo. Mimo Prahu, ale tam se to také rychle uklidnilo. Ne, nebudu rozebírat politické aspekty. Jde o ty potraviny. V tom r.68 lidé vzali , dalo by se říci přímo útokem všechny prodejny. Ano, všechny. Snad veškeré zboží, o potravinách nemluvě, bylo okamžitě vyprodáno. Jak by to vypadalo dnes ? Rozumný člověk  zásobu na 3 měsíce někde ve sklepě uložit musí. My, co jsme z vesnic a máme nějaká ta políčka a možnosti chovu domácího masa, máme velkou výhodu. Tedy pokud ta válka, co nás asi čeká, nebude atomová. Potom to bude  jedno. Kterou potravinu nezapomenout ? MED. Ano med. Vydrží neskutečných 200 let. Také jsem tomu nevěřil. A je v něm všechno, hlavně pro děti. Kurňa, radši bych zde vzpomínal na krásy mládí. A my tu probíráme přípravu na válku. Zasraní Ušáci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Táta měl tenkrát hotový papíry na vystěhování do západního nemecka za odsunutými příbuznými. 
A místo, aby popadl ženu a děti a odjel, šel koupit mouku.

To nepochopíš…..

Průměrný počet slepic: 3.5 (24 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

.. je konzumovatelný i po 5.000 letech - viz pohřební komory faraonů.

Pokud zkrystalizuje, není to na závadu. Při ztekucování mějte na paměti, že teplota 42°C je ultimátní pro většinu rozumného života. Pokud med při ztekucení ohřejete na vyšší teplotu, stane se z něj sladký sirup, který sice poteče, ale ztratí většinu toho, co je v něm zdravé.

Kupujte med přímo od včelařů, chtějte med KVĚTOVÝ, NIKOLIV tzv. LESNÍ MED.

Květový med s vysokým obsahem glukózy začíná krystalizovat bezprostředně po vytočení z pláství, ten je nejlepší.

Akátový med, který vydrží tekutý déle, obsahuje mnoho fruktózy a není tak dobře stravitelný. Fruktóza se totiž štěpí v játrech na tzv. jaterní cukr, a přebytky se ukládají jako orgánový nebo také viscerální tuk, ten tělo stráví až při skutečném hladu v procesu autofagie.

Květový med s vyšším obsahem glukózy je dobré koupit jako tzv. med pastovaný, pastování je proces, kdy se nechá med krystalizovat, a krystalky se mechanicky "rozbíjí" takže má trvale roztíratelnou konzistenci.

Med je dobrý i na ošetření ran, zabraňuje infekcím a hnisání.

Takzvaný LESNÍ MED, nebo také med MEDOVICOVÝ, jsou sladké výkaly mšic, které konzumují sladké šťávy, vychytávají z nich bílkoviny a přebytečné glycidy (cukry) vykálí, spolu s dalšími metabolity. Mravenci a včely tyto sračky sbírají, včelaři to vytáčí a nepoučení lidé tomu říkají "LESNÍ MED", pochutnávají si na něm a jsou ochotni za to platit více než za med z květového nektaru, který je zdravější a výživnější.

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

Díky za přednášku - taky jsem si kupovala tmavší lesní - půl na půl s květovým (asi v domnění, že je z borůvek a ostružin :-)), ale už nebudu. Teda fuj, mšice! 

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Zkuste se v době kvetení řepky podívat na kvetoucí zahradu. Nanejvýš Vás tam k večeru bodne komár. Včelky na kvetoucí louky kašlou. Musím se zeptat kamarádky včelařky, jaký je poměr mezi "květinovým" a řepkovým medem co do množství.

Taky nevím jak to vypadá s hodnotou tohoto řepkového medu, vzhledem k postřikům které jsou při pěstování řepky nutné.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

I na kvetoucí louce včelky sbírají ale pravda nemají o luční květy tak velký zájem jako o kvetoucí řepkové pole. Když mi ale kvetou na zahradě dvě staré třešně (veliké stromy) hučí to v nich jako v boxech F1 :-) A to nebližší včelín o kterém vím je tak půl kilometru daleko. Včelky lítají mnohem, mnohem dál.

Edit; ten dolet mě zajímal a tak jsem trochu hledal - odkaz - V článku je uvedená vzdálenost 7 km ale myslím že jsem kdysi četl že až 11 km.

Taky jsem našel toto;
Na 1 gram medu musí včela navštívit zhruba 7000 květů. Životní dílo jedné včely je přibližně půlka čajové lžičky medu. Na 1 kilogram medu musí včely v průměru uletět vzdálenost rovnající se 280 tisíc kilometrů, což je přibližně 7x kolem rovníku Země.

O včeličkách by Richard mohl vyprávět :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

.. tedy, když včela průzkumnice objeví zdroj nektaru, tak svým tzv rekturačním  tancem zrekrutuje další včely a ony všechny pak létají ne onen zdroj nektaru tak dlouho, dokud nezanikne. Teprve poté si naleznou další zdroj nektaru. Díky tomu jsou, na rozdíl od jiných opylovatelů, schopné opylovat velké lány a obrovské sady.

Efektivní dolet včel je asi tak 2,5 km, doletí dále, ale už to není pro včelstvo přínosné. Kdo ale létá dále, je včelí matka na tzv. snubním proletu, ta má dokonce suitu včel, které ji cestou přikrmují. A to celé proto, aby se nepářila se svými biologickými bratry - trubci.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

.. neviděla, ani nepamaruje.. Řepka olejná je totiž částečně samosprašná, zejména když je dobře pohnojená. Proto je součástí postřiků proti škůdcům i REPELENTNÍ postřik, který včely ODPUZUJE. Velkozemědělci se tak brání konfliktům se včelaři. Včely nosí nektar z řepky, která vyrostla z vytroušených semínek podél silnic, ale z pole nepřinesou nic.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Možné to je. Já má informace z doby kdy žil její otec a tehdy bylo řepkového medu hodně. A taky je možné že všichni přípravkem odpuzujícím včely nestříkají.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

než za 7 let, tak, aby stihnuli vymřít její škůdci. Pokud ji zařadíte do osevního plánu častěji, musíte ji chránit postřiky, které hubí včely. Proto je asi dobře, že zemědělci rezignovali na opylování včelami a raději je odpuzují.

Jinak, řepka je fajn plodina, dá zemědělci slušně vydělat a zúrodňuje půdu, zabraňuje půdní erozi, protože pokrývá celou plochu a má rozsáhlý kořenový systém.

Démonizaci řepky způsobili progresivističtí lepšolidé, kteří nic neví o zemědělství, protože Babiš..

Mimochodem, za studena lisovaný řepkový olej je svým složením (poměr mastných kyselin) hodnotnější a zdravější než olej olivový.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Ta zelená chátra napřed řepku zbožňovala, jako obnovitelné biopalivo do motorů, časem se ukázalo že to s tím biopalivem není tak žhavé, a navíc jak říkáte na zpracování řepky vydělává Babiš, a tak nastal boj proti řepce. Že by snad ten, kdo řepku jako biopalivo prosazoval, měl napřed zjistit, jak to s tou bioenergií vlastně je, to nenapadlo ani zelené ani papaláše v EU. Přitom to bylo jednoduché. Osázet pár desítek hektarů zpracovat na bionaftu a spočítat, jak energeticky efektivní je takové palivo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Registrujte se tam, pokud možno přes nově a jednorázově zřízený e-mail, který nebudete používat k ničemu jinému než registraci na www.preppers.cz, udělejte si na něm přeposílání došlé pošty na běžný e-mail, který používáte tak, aby jste dostali zprávu že vám někdo napsal soukromou zprávu.

Registrujete-li se tam, hned se dostanete o level výše a uvidíte více.

Jsem tam registrovaný jako Saladin, a je to fórum, které jsem založil před 12-ti roky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

si rád zadrbu, nahrazuje mně snad vrbu. Nemusím se na ní bát, mluvit pravdu, ale ani lhát.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

.. na preppers.cz je třeba hledat staré příspěvky. Hodnotnější debata je na vyšších uživatelských levlech, které nejsou vidět. www.rozpad.cz je také zajímavé diskusní fórum.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Čtu tady rady jak být připraven na paniku v případě  globálního konfliktu.  Tak jsem si položil otázku jak to fungovalo za světových válek a  třeba i nyní na Ukrajině. Nebudu to popisovat, ale za konvenční války se dá nějak  přežít a fungovat. Za jaderné je třeba  včas  daleko utéct. 

Spíše by mě zajímalo, zda opozice má nějaký plán ,  jak  vyvolat třeba generální stávku  a za podpory většiny  obyvatel odstavit od moci  ty  válečné nadšence ( nebo poslušné lokaje?). Pokud jsme ve stavu, že si toho moc nevypěstujeme  a nevyrobíme,  tak to má těžké.   Na Ukrajině  má vládnoucí klika většinu a opozici eliminovala.  Dá se tomu u nás zabránit ?  Údajně 2/3  obyvatel ČR je pro rychle ukončení války na Ukrajině. Jak je to s naší armádou, je nadšená z aktuálního vývoje a bude jednotně stát za válečnými štváči nebo je tam  také 2/3 vojáků proti, 

Doufám, že o tom politici v opozici alespoň přemýšlejí. 

Průměrný počet slepic: 5 (44 hlasů)

.. už v době hlubokého míru. V době válečného stavu, nebo těsně před ním už je pozdě.

Proto se také říká, že DEVĚT DESETIN MOUDROSTI je: BÝT MOUDRÝM VČAS.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Došlo mi mailem, autora neznám.

Jeden z lidí z řad vyšetřovatelů, resp. někdo, kdo se v jisté fázi účastnil vyšetřování se nám ozval do redakce. Pod podmínkou absolutního zaručení anonymity, protože se bojí o život, nám poskytl informace o tom, co se ve Vrběticích tehdy v roce 2014 podle předchozího vyšetřování stalo. Vyšetřování bylo zastaveného již v roce 2020, protože se někomu nehodilo a bylo nahrazeno vyšetřováním novým, které v pondělí skončilo odložením případu a obviněním Ruska. Podle našeho zdroje všechno začalo v roce 2011, když na severu Afriky vypuklo tzv. Arabské jaro, které postupně zachvátilo i Blízký Východ a především Sýrii. Snaha o svržení Muammara Kaddáfího v Libyi a Bašára Asada v Sýrii byla organizována skrze pobočky CIA na Blízkém Východě. Vedení povstání bylo řízeno z pobočky CIA v jordánském Ammánu. Povstalci v Libyi i v Sýrii potřebovali k povstání proti svým vládcům zbraně, ale Američané nechtěli, aby stopy vedly k nim. Nechtěli jim zpočátku dodávat americké zbraně. Později po vstupu Ruské armády do Sýrie v roce 2015 se to změnilo, ale v tom roce 2011 nechtěli vidět v rukách povstalců v Arabském jaru americké zbraně. Arabští povstalci navíc přirozeně upřednostňovali staré sovětské zbraně, především Kalašnikovy AK-47 a jejich deriváty, např. ceněné československé SA-58 a rovněž sovětské reaktivní granátomety RPG-7. Jenže, tyto zbraně Američané neměli. Nacházely se však v hojném množství v České republice v některých muničních skladech, které paradoxně spravovala nikoliv česká armáda, ale soukromé firmy. Američané se proto podle našeho zdroje rozhodli v létě 2011 kontaktovat české tajné služby a od září roku 2011 začaly z těchto skladů ve Vrběticích přes prostředníky v Bulharsku a v dalších zemích na Balkáně proudit dodávky zbraní a munice do Libye a do Sýrie, do rukou povstalců. Jenže, byl v tom malý problém. Podle našeho zdroje se ve vyšetřování ukázalo, že se tak dělo v rozporu s českými zákony. Některé ze zbraní totiž končily v Libyi a v Sýrii u Daeš, tedy u libyjské a syrské pobočky Al-Kajdy. V roce 2011 na to hned upozornila jedna z českých tajných služeb. Vláda Daeš se později transformovala do ISIL a sloučila se s fundamentalisty odštěpenými ze syrské Free Syrian Army. Jenže Daeš se zbraně dodávat nesměly, Česká republika by tím byla obviněna z podpory terorismu a z porušování zbrojního embarga. Proto v květnu 2011 to bylo podle vyšetřovatele “ošetřeno” na zasedání vlády, že pomoc povstalcům bude probíhat neoficiálně přes soukromé sklady v ČR. Jakmile padla Nečasova vláda a odešel ministr zahraničí Schwarzenberg, začalo zametání stop. Ministr zahraničí v Nečasově vládě Karel Schwarzenberg věděl o neautorizovaných dodávkách zbraní z českých muničních skladů do Libye a do Sýrie v rozporu s mezinárodními normami. Věděl i to, že normy zakazují dodávky zbraní povstaleckým skupinám napojeným na Al-Kajdu a její odnože na Blízkém Východě. Vyplývá to z jednoho z dokumentů. Evropská unie přitom zrušila embargo na vyzbrojování syrské opozice až v květnu 2013. Jenže z Česka proudily zbraně do Sýrie a Libye již od roku 2011, tedy dokonce i v rozporu s evropským embargem. Podle našeho zdroje česká vláda v té době balancovala opravdu na ostří nože nelegálního obcházení mezinárodních zbrojních embarg.

Počátkem června 2013 ale vypukl proti Nečasovi de facto připravený a nachystaný puč policejních plukovníků, kteří obvinili jeho přítelkyni Janu Nagyovou z přijímání úplatků a nepřiznaných darů od lobbistů, kteří se chtěli setkat s premiérem, tedy s jejím partnerem, přičemž Nagyová prý zaúkolovala Vojenské zpravodajství sledováním Nečasovy tehdejší ještě stále manželky.

Nečas začal čelit tlaku na odstoupení a skutečně tak učinil a 10. července 2013 skončil ve funkci premiéra a vláda padla. Pád jeho vlády znamenal předčasné volby na podzim v říjnu 2013. Nečas totiž začal vadit Američanům, a to v souvislosti s dostavbou Temelína a kvůli příliš dobrým vztahům s Dmitrijem Medveděvem, což se ukázalo během Nečasovy návštěvy v Moskvě na jaře 2013. Američané se tedy Nečase zbavili, ale nastal další problém. Po nástupu Bohuslava Sobotky k moci po volbách na podzim v roce 2013 se do funkce ministra zahraničí dostal Američany velice neoblíbený Lubomír Zaorálek, který odmítl zrušit českou ambasádu v Damašku, zatímco západní ambasády na povel USA začaly u
ž své zavírat a opouštět jako symbol izolace Asadovy vlády v zemích kolektivního Západu.
Nástup Zaorálka na zamini a příchod Babiše ohrozil tajné dodávky Daeš z ČR do Libye a Sýrie Zaorálek se totiž etabloval jako politik, který nešel na ruku Američanům tak, jako předtím jim šel Karel Schwarzenberg ve vládě Petra Nečase, a Američané dostali strach, že Sobotkova socialistická vláda s účastí pragmatického oligarchy Andreje Babiše, který se několikrát pozastavil nad tím, proč vojenské sklady spravují v ČR soukromé firmy, by mohla začít vyvíjet aktivity na návrat muničních skladů ve Vrběticích zpátky pod křídla českého ministerstva obrany, což by znamenalo provést inventury.

 A pomocí inventur potom porovnat skladové účetnictví se skutečnými zásobami v muničních skladech. A tím by se vše odhalilo. Najednou Američané již neměli na českém ministerstvu zahraničí podporovatele Arabského jara a navíc  Babiš začal kritizovat nehospodárnost, kdy muniční sklady státu mají v pronájmu soukromé firmy a dokonce jednu z firem ve Vrběticích obvinil z černého vývozu zbraní do Konga. To bylo na Američany už příliš.

Náš zdroj nám napsal, že Američané dostali obavy z úniku informací do médií a bylo rozhodnuto “zvenku” o “zametení stop” po chybějící munici a zbraních ve skladech v ČR, které od roku 2011 až do roku 2013 proudily do rozvrácené Libye a Sýrie, ale ne přímo, nýbrž vždy skrze legální exportéry a obchodníky ze 3. zemí. Operace na zametení stop byla podle našeho zdroje provedena nadvakrát. Nejprve došlo k prvnímu zásahu s výsledkem, a to 16. října 2014.
Výbuch se ale podle našeho zdroje operátorovi nepovedl, i když zabil 2 lidi, ale expanzní tlaková vlna neměla očekávanou kumulaci. Druhý zásah s výsledkem nastal 3. prosince. Tento zásah byl naprosto devastující a sousední obce musely být vyklizeny, protože exploze rozházely munici do vzdálenosti mnoha kilometrů po širokém okolí. Výbuchy skladů zametly všechny stopy po inventurních číslech zbraní, munice a ostatní uskladněné výzbroje bývalé ČSLA.

Zbraně z Česka odcházely teroristům v Daeš/ISIL Taková je skutečná pravda o explozích ve Vrběticích. Prosím, napište o tom, aby se lidé dozvěděli pravdu. Já už na to nemám sílu a ani nervy. Zbytečná práce a umlčování faktů. Toto nám napsal na závěr náš zdroj. Po zvážení jsme se rozhodli nepublikovat žádné obrazové materiály a ani kopie map, které nám zdroj poskytl, protože nevíme, zda-li nejde o materiály se stupněm vojenského utajení, protože jde zjevně o živé vojenské mapy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

.. pana Wilsona (Charlie Wilson's War) z roku 2007, je o něčem podobném a je to tam popsáno velmi podrobně..

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

.. A pic kozu do vazu. Dý Čechiše und Amerikaniše švajnerajn. 
(Nepřijdou mě zatknout, když toto pošlu do tývíček a poslancům...?)

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

ale tohle je hodně tvrdé obvinění, ale nikým nepodepsané. To je přece dezinformace jako vyšitá. Pokud se doba nezmění, tak nám to možná jednou všechno posčítají... Možná, že by jsme už měli pomalu začít s trénováním spaní na tvrdé pryčně, s hlavou hned vedle otevřeného klozetu. B-)

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

OK, tak radši ne.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Vláda úplně zešílela! Další vlastizrada!

SVĚT Opět nejde o hoax. Sdílejte! Kalergiho plán se musí splnit za každou cenu. Ukrajinsko-americká, pardon, údajně “naše” vláda podepsala mimořádně nebezpečnou dohodu. Bohužel, není známo, který ministr to provedl. Zřejmě ministr zahraničí. Opět ten kluk s dětským ksichtem /obličej se tomu nedá říkat/, který vůbec nevypadá jako dospělý. Kromě naší země ještě dalších dvanáct zemí podepsalo dohodu o vyvolání globálního hladomoru zničením zásob potravin. Dohodu vypracovaly WEF a OSN, protože výroba potravin způsobuje globální oteplování. OSN už dávno není mírovou organizací, ale politickou loutkou Západu. V celém světě se musí zrušit všechny zemědělské firmy.

https://cz24.news/vlada-uplne-zesilela-dalsi-vlastizrada/

ZDROJ: https://www.czechfreepress.cz/…tml

 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

 

Já jsem tomu včera nechtěl věřit a když jsem si dnes klikl na ten Váš odkaz tak jsem nevěděl mám li se smát nebo brečet.

Dám tu jen jednu větu z toho odkazu:

Do roku 2025 se v USA sníží počet obyvatel o 70% /!!/.

Opravdu věříte takovému nesmyslu? Je už pomalu půlka roku 2024.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Věřím nevěřím.., mně je to celkem jedno, ale asi si to tak představují. Jestli s tím počítají v tak brzkém časovém horizontu, se můžu taky "usmát" (stejně jako větě - nejdřív porazíme Rusko a pak potáhneme na Čínu), je to něčí představa stejně jako vymlácení Ukrajinců a zosnovaná válka mezi Slovany (nebo plán redukce populace na 1 zlatou miliardu). 

 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Mája semele každou kravinu :) Nevadí že se jedná o nesmysl, hlavním účelem je vyvolat strach a zděšení, a vo tom to je, že paní Májo :)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

Jasně Honziku, jsem ráda, že jsem vás vyděsila.. :-)) (pusťte si pohádku a mějte klidnou noc)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)