Argument ad Putinum

Autor

Včera jsem zaregistroval, že se kromě běžných státních zaměstnaců začínají bouřit i policisté, protože jejich život podražil stejně jako všem ostatním, také přišli díky inflaci minimálně o třicet procent úspor, také jim jejich výplata přestává stačit na živobytí, i když Fiala tvrdí, jak je všechno růžové… a tak se prý chystají protestovat. Prý na podzim odejde od policie hodně lidí a rozhodně bude horko… Zbytek článku byly běžné bláboly režimních intervjuků, že ministr co slíbil to splnil a podobné kecy.

Na stejných novinkách byl také článek, že si lidé koupili na vytápění tepelná čerpadla a připlatí si za jejich provoz desítky tisíc korun navíc. Tak samozřejmě, jen blbec by si kupoval něco na elektřinu, když všichni říkají, že jí bude nedostatek. Navíc, tepelné čerpadlo funguje skvěle, když je relativně teplo. Čím větší mráz, tím víc se chová jako obyčejný (ale zato drahý) elektrokotel.

Od září je zakázané topení ve starších kotlích nižší emisní třídy i přesto, že jich jsou v provozu ještě stovky tisíc. Lidé prostě na výměnu nemají peníze a upřímně… už je jim to prostě jedno. Ať totiž u nás člověk udělá cokoliv, vždycky je to špatně. Nejprve si všichni měli pořídit kotel na plyn, protože plyn e ekologický, pak jsme se najednou museli od ruského plynu odstřihnout a pořídit si tepelné čerpadlo, pak nám řekli, že uhelné zdroje elektřiny se budou odstavovat, takže elektřiny bude nedostatek, pak přišel Síkela s tím, že Německo už nám s nedostatkem plynu nepomůže a žádné odstavení části svého průmyslu kvůli šajse čechen se neplánuje, ale také nám moc plynu nedodají, protože sami mají málo.

Kdo by v takovém případě chtěl přecházet na moderní kotle, které vám bez elektrického proudu stejně nebudou fungovat, ať už v nich spalujete cokoliv?

Zemědělci se ještě nedomohli ani požadavků, které měli na začátku roku. Kromě trochy držhubného se nic nezměnilo, ba naopak, vše se ještě rapidně zhoršilo. Vstřícnost byla k ničemu, ale Doležal s Pýchou na tom určitě neprodělali.

Liberty steel jde do bankrotu přes všechny Středulovy kecy a předstírané vyjednávání o ničem. O práci přijdou tisíce lidí a další tisíce o ni přijdou následně, až ti první budou mít hluboko do kapsy. Šušká se, že propouštět bude i Škodovka.

Bartoš v podstatě zastavil všechny stavební aktivity v této zemi, protože jeho slavný digitální systém nefunguje. Málokdo zasáhl tak hodně a tak přímočaře tolik lidí. Architekti, projektanti, technici, stavební podnikatelé, zedníci, zadavatelé staveb… všechno stojí, protože úředníci nemohou udělat vůbec nic. Uhlíková neutralita je za dveřmi. Nejenže nebudete nic vlastnit, ale také se nebude nic stavět. Proč? Protože nejde počítač, vole!

Nevyjmenoval jsem ani zdaleka všechny křiklavé případy, jak jde všechno do háje. Další jen zkratkovitě: V Bruseli znova zvolili Leyenovou, zahajovací ceremoniál olympiády je na jůtubu nejvíce negativně hodnocené video všech dob, banky s námi hodlají dělat pohovory o našich penězích, Křetínský raději investuje do Britské pošty než to těžby uhlí a výroby elektřiny, vláda dá na munici pro Ukrajinu ještě víc peněz, válka Izraele proti Hizballáhu je na spadnutí a ve středu bude v Praze kvintesence nacismu – Azováci.

Co nám brání povstat? Co nám brání vypovědět prostě poslušnost? Vždyť tahle vláda nic nemá. Je na tom mnohem hůř než třeba francouzská vláda, která má ještě alespoň nějakou armádu a nějaké policajty. Ale i když je má, stejně jim islamisté už celou zemi vzali. Olympijské hry se odehrávají obehnané ostnatým drátem, ale už to vypadá, že Západ je uvnitř ohrady a islamisté jsou naopak venku.

Petr Fiala nemá ani to. Nemá na své straně ani policisty ani vojáky. Nenávidí ho jeho vlastní úředníci. Nesnášejí ho odboráři i obyvatelstvo. Každý den zatlouká do své politické rakve další hřebíky. Vlastně ho už nemají rádi ani ti zbrojaři. Naše vláda si znepřátelila Maďary, Slováky, co nevidět si znepřátelí i Rakušany, o Číně ani nemluvím a posmívá se nám celá Afrika i blízký východ.

Co nám brání, abychom prostě vypověděli poslušnost? Co brání odborářům, aby prostě udělali velkou stávku? Co brání zemědělcům, aby přijeli do Prahy s traktory i hnojem? Co brání policistům, aby Vítka poslali do háje? Co brání vojákům, aby poslali do háje Černochovou? Co brání důchodcům, aby vypískali Jurečku? Od doby, co mají mladí rádi Turka a ne Piráty, co brání studentům, aby poslali do háje Beka? Je ještě ministrem školství, že? Já už vlastně ani nevím.

Jediné, co tomu ještě brání, je Rusko. To Putin je největším ochráncem Petra Fialy a kdyby neexistoval, musel by si ho Fiala vymyslet. Jakmile totiž kdokoliv povstane, okamžitě je to ruský kolaborant. Okamžitě se spustí mediální křik. Je úplně jedno, za co protestujete a co se vám nelíbí. Jakmile jste proti vládě, jste proruští. A pořád to ještě zabírá. A ano, zabírá to proto, že před padesáti lety Rusové přijeli na tancích. Že to už nemá žádnou relevanci? Že už je Rusko úplně jiné a Česká republika také? To ano, ale emoce se na to neptají. Emoce mají i velmi iracionální spouštěče.

Však se podívejte, co se stane, když vás označí za proruského. Vyblijí se na vás. Začnou vám nadávat. Čím sprostěji, tím lépe. Je úplně jedno, jestli jde o dlaždiče, psychiatričku, hokejového brankáře nebo ředitelku úřadu pro jadernou bezpečnost. Neuslyšíte žádné argumenty, jen nadávky. Rusko prostě vyvolává emocionální výlev. Proto vám mohou naráz tvrdit, že pokud Rus na Ukrajině vyhraje, tak dojde až sem a ve stejné chvíli říkat, že ruská vojska jsou neschopná, používají čipy z praček a bojují polními lopatkami. Vyvolává to stejnou emoci.

Foltýn to totiž říká správně. Každý, kdo ho považuje za cenzora, je proruský. Tečka. Proč to říká? Protože to jako argument stále ještě funguje. Sice už podstatně hůř než před dvěma roky, ale pořád to ještě zabírá dost na to, aby lid držel hlavy dole. Saša Vondra také přišel před zemědělskými demonstracemi argumentovat to televizního studia Ruskem. Nepřinesl si nějaký graf, který by ukázal, že se zemědělci mají dobře. Přinesl si kompro v azbuce. Proč? Protože mu marketéři řekli, že to bude fungovat.

Rusko je to jediné, co ještě zadržuje hráz lidové zloby v naší zemi. Argument ad Putinum drží tuto vládu u moci. I Andrej Babiš se především stará, aby nebyl označen za proruského. Toho stejného se bojí Středula, toho stejného se bojí Doležal s Pýchou, toho stejného se bojí vlažný občan, který se o politiku nezajímá. Lidé u nás nevěří, že za všechno může Putin, ale bojí se následků, když budou za proruské označeni. Vyhazuje to z práce, z kolektivu a dokonce i z kostela. Být proruský, za to vás mohou popotahovat u soudu, ba dokonce podávat dovolání k nejvyššímu soudu (jak ví učitelka Bednářová).

Ale celé je to jen v hlavách. Není to vyfutrováno žádnou skutečnou mocí. V den, kdy toto strašení přestane fungovat, v ten den skončí Fialova vláda. Okamžitě. V den, kdy se lidé této argumentaci vysmějí, v ten den bude revoluce. V den, kdy tento argument v mééédiích poprvé nezabere, v ten den budeme svobodní. V ten den se od Pětikoalice odvrátí úplně všichni. Oni totiž jiný argument nemají a ani žádný nehledají. Drží se své argumentace Putinem a démonickým Ruskem. Ale je to jako s každým opakovaným vtipem… postupně ztrácí na účinnosti. Samá zpráva ministerstva vnitra konstatuje, že další skupiny se přidaly k „proruskému narativu.“ Jinými slovy, argument ad Putinum přestal fungovat na další skupinu obyvatelstva.

Den, kdy tento argument přestane fungovat naprosto většinově, se blíží. A protože naše vláda nemá žádný plán B, dopadne přesně tak, jak dopadla ukrajinská ofenzíva. Nic jiného už vládu nechrání a od jejího žalostného konce nás nedělí ani armáda, ani policie ani nějaká speciální jednotka, ani zájmy byznysu. Nikdo už o tuto vládu nestojí. Jediné, co nevíme, kdy to nastane. Je to o emocích a to se těžko měří.

Přispět k vládnímu konci můžeme jednoduše. Stačí jen vládu nutit, aby tento argument jalově používala co nejčastěji. Aby vyprchal. Aby přestal dráždit emoce. Aby se stal tak běžným, že už nikoho nebude zajímat. V den, kdy se to stane, skončí tato vláda.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (437 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dnes pokračují jednání Česko-Ukrajinské vlády. V 10 hodin podepíše ministr zdravotnictví Válek se svým UA protějškem Viktorem Ljaškem smlouvu o bezplatné zdravotní péči pro "válečné" uprchlíky z Ukrajiny v českých nemocnicích. Vzhledem k traumatům, které zažívali a zažívají kvůli ruské agresi nebudou muset nejen platit, ale budou "odbaveni" ihned. Někteří Češi čekají rok i déle na operace, někteří se jich kvůli nedostatku personálu ani nedožijí, ale zde platí heslo "Ukrajina na prvním místě...". Nikdo to natvrdo neřekne, ale dle té smlouvy by měli být "váleční" uprchlíci umístěni na seznam operací přednostně...

Ve stejný čas jedná i ministr školství Bek s ministrem školství Ukrajiny. Jednat se bude o finanční motivaci ukrajinských školou povinných dětí. ZŠ navštěvuje (i když je to dáno zákonem) jen zhruba 50% UA žáků školou povinných. No zkuste si neposílat jako Češi pár dní (natož dva roky) své dítě do školy a uvidíte, co se stane. Tedy Bek bude UA rodiče motivovat tím, že jim dá peníze za to, že budou chodit do školy. O obědech zdarma, o kroužcích a výletech zdarma už víme... Více peněz dostanou i UA asistentky. Ty české mají smůlu...

Jednat bude i ministr dopravy Kupka. V době kdy se provalilo že celé vedení Českých drah navštívilo na státní náklady finále EURA a jen hotel stál 250.000, v době kdy se provalilo že si vrcholní manažeři ČD přidají miliony je jistě skvělou zprávou, že budeme na UA stavět dálnice... Prý to zaplatí Rusové z poválečných reparací... No reparace se sice po válce platí, ale ty platí strana, která prohrála, no a to Rusko nebude... Obří tunel.

Raději si ani nechci domýšlet, o čem bude jednat a jaké smlouvy bude s Ukrajinou podepisovat Rakušan, Černochová, nebo Jurečka. No co se ministra zemědělství týče, o tom se něco ví. Podepíše se bezcelní dovoz komodit z UA do ČR. To že to dodělá české zemědělce už úplně je v rámci solidarity s UA v pořádku...

No, sláva Ukrajině a ČR vždy na druhém? ne spíše tak pátém, šestém místě...

zdroj:  Co neMÁTE vědět
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (195 hlasů)

To co Vidlák dnes napsal jsou fakta. Pravdivá fakta. Fakt za faktem, jedna pravda za druhou. Ale žádné fakta nemají váhu potřebnou pro změnu. Stotisíc lidí na Václaváku, ani fůry hnoje nestačí. Vidlák píše „Lidé přišli díky inflaci minimálně o třicet procent úspor. Jejich výplata přestává stačit na živobytí!“ Je to tak i není. Tohle platí pro celou zemi, ale ne pro Prahu. Vždy, když je to potřeba opakovat, tak to tu opakuji. Protože je to důležité. Všude je draze, jen v Praze je blaze! Sice jen některým, ale za to jich je hodně. Na to, aby Bruselská pětka seděla ve Strakovce to prostě stačí. Praha je plná kanceláří, nějak řízených a hlavně vyplácených státem. Nejlepší putinolog a světový lídr, tohle dobře ví. Ví, že i kdyby na sůl nebylo, pro pražské kancelářské ouřady být musí. Oni všichni jsou loajální. Řídí se příslovím „Čí chleba jíš, toho píseň zpívej“. Ouředníků je Praha plná. Dokud tihle nebudou mít hlad, může se zbytek země stavět třeba na uši a nedosáhne ničeho. Změna příjde a dopadne úspěšně teprve tehdy, až o ní začnou usilovat i novodobí pražáci. Jednou na to přijde nějaký schopný šéf, nějaké schopné politické strany. Když najde způsob jak zrušit nepotřebné kanceláře, pak to půjde ráz na ráz. Všechno je to v nás. Příště nevolme voly.

Průměrný počet slepic: 4.9 (156 hlasů)

Běžte se podívat na krajské úřady. Tam jsou nikoliv desítky, ale stovky příživníků. Mnohdy lépe placených než úřednice krajského úřadu. Jsou to tisíce jakýchsi externích firem, které však živí krajský úřad. Samozřejmě z daní poddaných. Zprostředkovávají dotace a pomáhají je i utrácet. To jsou ti s razítkem na rozhledny, cyklostezky, ochranu pozemků, kudy má vést obchvat obce nebo města. Pomáhají budovat skladovací haly a sítě kolem, ačkoliv "nejsou lidi" do těchto skvělých pracovních příležitostí. 

Okolo úřadů se drží vemene spousty těch mladých úspěšných vzdělaných, kteří okupují v zimě sjezdovky a v létě letiště. Mají na to, protože je přece živí stát. Nejsou to státní zaměstnanci, ale nejen v Praze je jim blaze. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (129 hlasů)

napsal jste to konkrétně a úplně přesně. ,,V zimě okupují sjezdovky a v létě letiště". To je věta, která by měla jednou být v učebnici dějepisu. Aby to takhle fungovalo, se snaží nejlepší světový putinolog a lídr ze všech cvých sil. A nutno přiznat, že tohle jediné mu pořád vychází.

Kdo dodnes nepochopil, proč protestovat proti vládě na Václavák nepřišli žádní novodobí pražáci, ať se zajde podívat na letiště do Ruzyně, kterýkoliv den, ve dne i v noci, kdykoliv. Uvidí sám kam vedou jejich cesty.

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)

máte problém s lyžováním a cestováním ? V Itálii na sjezdovkách potkávám spoustu českých důchodců a letiště jsou plná dědulů a babek s vnoučky.

Průměrný počet slepic: 1.3 (14 hlasů)

babičky a dědečci už  většinou nikde nepracují.  Takže ani na úřadech o kterých jsem psal. Není divu, že se někteří věnují vnoučatům. Tak to má být. Můj příspěvek se důchodců netýkal.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

na Agarina

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

To Host.

Ano, tak to je. Pražská kavárna se tomu říká. Víme to všichni. Otázka zní : Jít do revoluce a sestřelit vládu, kde může téci i plno krve, nebo čekat do řádných voleb ? A spoléhat na to, že lidoovečky se konečně probudí,  chytnou se za nos a hodí to třeba Rajchlovi ? Co když se to nestane a vznikne patová situace ? Je potřebný plán B. Pražská kavárna je siný, fakt silný soupeř. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (74 hlasů)

Ještě chvíli budou srát Putina a ten Prahu vyřeší za nás ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

ale nesouhlasím s povýšením libtardů na Pražskou kavárnu. Tu je třeba odlišit, vnímat úplně jinak. Pražská kavárna je ,,novodobá šlechta, smetánka, honorace."  Ti, o kterých lze řící, že jsou ,,jen" novodobí pražáci, nejsou žádná šlechta, jsou ale snaživí zaměstnanci co mají židli v kanceláři na ,,panském ouřadu". Podmínka pro přijetí = libtard= librerální retadrd. Ti ale zdaleka nejsou šlechta, ti umějí kývat a plují s evropským proudem, kamkoliv. Poznáte je i podle toho, že pracují ve firmách s návem v angličtině, česky zjednodušené ,,Čerpačky” se zbytečnou pracovní náplní a nebo ve funkcích na těch správných úřadech.

Průměrný počet slepic: 4.9 (45 hlasů)

Jo, v podstatě souhlasím. Spíš je to taková směsice. Ale jak říkám, OK. Praha je správní centrum naší republiky. Je tam 1 mega lidí a všichni, nebo převážná část je naprosto spokojena a moc je nezajímá, co se děje mimo Prahu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

možná pro ředitele odborů.

Běžný úředník je spokojený s platem stejně jako policie a ostatní. Fialový gang prodražuje život všem. Jediný rozdíl je v tom, že státním úředníkům přistane plat na účtu pravidelně. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

Včera jsem zachytil  znepokojivou zprávu, že NIC.CZ ( nechvalně proslulá nevládní organizace ( ?sdružení), za kterou se schovává Ministerstvo vnitra  a  blokují / ruší  domény ),   že se bude rušit velké množství domén.   Od  začátku srpna  k  dnešnímu dni  se  podle NIC.CZ   ruší   1455 domén. 

Odkaz na seznam rušených domén je  zde .  Že by nějaká souvislost s nástupem vrchního inkvizitora  Foltýna k moci?  Zatím se ruší  jen domény  z organizačních důvodů, ale  u toho nejspíš  nezůstane, to je jen takový předvoj. 

---------

Vidláku, doufám, že máte s bratrem připravené "zrcadlo" Kydů na jiné doméně ;-)

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)

😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

naprosto zřetelně říkal do kamer, že policistům a IZS se přidávat letos nebude. Ale společenství hňupců zkrátka nepříjde, protože na jejich bezpečnost se přidávat bude. Řekl i cifru, ale ta je nepodstatná. Čili policajty nahradí StBáci na sítích a jejich spolupracovníci, kteří jako za totality nejsou zaměstnanci, ale prachy na ně tečou. Jak umějí téct prachy náčelníkům v bezpečnostních patvarech se řeší i ve veřejnostátních médiích. 

Z něčeho se ty rušičky musí živit. Kdysi to dělala armáda vojáky v základní službě za stravu a nocleh + žold v hodnotě kartonu cigaret. Dnes to provádí ochotníci za jinačí žold.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

❗️🇺🇸Americký prezidentský kandidát Donald Trump v rozhovoru pro Fox News označil zahajovací ceremoniál olympiády v Paříži za ostudu.
--------------------------------------------------

😂Bylo to úžasné! 🤡  Jill Bidenová se vyjádřila k zahajovacímu ceremoniálu Olympijských her 2024 v Paříži.
Každý má asi přece jen jinou definici „krásného“.
@neCT24 

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Sergio Rodríguez Gelfenstein, 25. července 2024

Před 100 lety, v roce 1924, opustil Adolf Hitler po osmi měsících vězení, kde skončil po pokusu o státní převrat v předchozím roce. Během pobytu ve vězení načrtl první stránky svého díla "Mein Kampf" (můj boj), v němž vysvětlil některé základní východiska svého myšlení, včetně vyhrocení extrémního nacionalismu, protižidovství a antikomunismu. O sto let později jsou jeho myšlenky stále živé a šíří se po celé Evropě, tentokrát je jejich centrem Ukrajina.

Dnes, stejně jako před 100 lety, se fašismus připravuje na převzetí moci. Dnes, stejně jako před 100 lety, se skrývá za socialistické ideje. Dnes, stejně jako před 100 lety, je hospodářská krize živnou půdou pro jeho šíření. Dnes, stejně jako před 100 lety, viní "ty druhé", tehdy komunisty a Židy, dnes Rusy.

Snad jediný velký rozdíl mezi oběmi érami je v tom, že v minulém století takové myšlenky šířil mesiášský a násilnický vůdce a dnes se totéž děje prostřednictvím průměrných, nevzdělaných a dosti omezených vůdců, někteří z nich ani úroveň Hitlera nedosahují, jen v násilí se mu vyrovnají.  Tehdy se vůdce chopil realizace plánu a zapojil do něho německý lid. Dnes se evropští vůdci nechávají vést Spojenými státy, nechávají Ukrajince poskytovat "potravu pro děla", zatímco své země vystavují inflaci, hospodářské krizi, konci sociálního státu a postupnému zbídačování.

Cíl je stejný a výsledky také. Evropa se brzy stane obětí pravicového extremismu, přezíravosti, rasismu a krize. Tentokrát ji však nepřijde zachránit sovětská Rudá armáda a nebude existovat žádný Marshallův plán na její "obnovu", protože v tomto případě to jsou právě Spojené státy, ty které tuto krizi vyvolaly. USA si Evropu podrobují a tím tento mezinárodněpolitický subjekt přivádějí k naprosté bezvýznamnosti.

Ne, ani americký vojín Ryan ji nezachrání, jednoduše proto, že na to nemá kapacity. Jeho prioritami jsou Ukrajina (proti Rusku), Izrael (proti Íránu) a Tchaj-wan (proti Číně). Nedokázal zabránit tomu, aby jeho letadlové lodě byly vyhnány z Rudého moře levnými, ale účinnými jemenskými raketami, čímž se opakuje to, co se stalo ve Středozemním moři, když se americké letadlové lodě pokusily ohrozit Libanon a Hizballáh, ukázaly tyto země americkému námořnictvu své silné protilodní střely a tím ho donutily plnou rychlostí z tohoto moře uprchnout; ani se Američanům nepodařilo zabránit tomu, aby izraelskou "železnou kopuli" neprorazily íránské rakety; neudělali Jižní Koreu imunní vůči pytlům sraček, které jí posílají ze severu; a Washingtonu se nepodařilo zabránit Afričanům, aby vyhnali Francii - a v některých případech i Američany - ze svého území; nepodařilo se jim ani přimět Kubu, Nikaraguu a Venezuelu, aby se vzdaly, nebo dokonce přimět Saúdskou Arábii, aby pokračovala v dohodě o petrodolaru. Věří snad někdo, že se podaří zachránit Evropu před nacisticko-fašistickým úpadkem, který ji ohrožuje?

pokračování: https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/postradatelni?page=1#comment-2159505

Průměrný počet slepic: 4.3 (73 hlasů)

Nevěřím, že: " Věří snad někdo, že se podaří zachránit Evropu před nacisticko-fašistickým úpadkem, který ji ohrožuje? "

Tak tomu vážně nevěřím, jelikož Evropu ohrožuje socialistický úpadek. Centrální plánování a pořádné zdanění a pak podle ideologie přerozdělování. Evropa není nakažená fašismem, Evropa jede do kopru postižená zkurveným socialismem. A mimochodem, přeložte si název strany NSDAP. Fašismus a nacismus je přímo spjatý se socialismem.

Pravičák a konzervativec je individualista. Levičák, fašoun, nácek, komouš a podobní potřebují ke své úspěšné činnosti dav. Má to logiku, samotný socialista, vymyslící nový svět skvělých zítřků, to sám nedá. Potřebuje k tomu zblbnout fůru užitečných idiotů. Individualista dokáže být úspěšný v jakémkoli režimu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (70 hlasů)

Ty jsi kovaný socialista. Nezpochybňuji, že jejich podání lepších zítřků nevypadá špatně, samá paráda. Akorát je mi divný, že při tvé inteligenci ti nepřijde divné, že se jim to ještě nikdy a nikde nepovedlo a že vždy tam, kam šlápla noha socialisty, to jde cugrunt, lidi jdou materiálně dolů, musej čím víc držet hubu a krok, viz. dnešní EU. Socialismus jak vyšitej.

Průměrný počet slepic: 2.7 (52 hlasů)

samá voda, přečti si to celý a nevař z vody. To je o tom, že německý fašismus se mohl rozvinout jen s podporou Wall Street. Fašismus jim vyhovuje, to je pro ně ideální zřízení, tak si jeho zbytky po válce hýčkaly a teď opět nastává doba pro jeho šíření ve velkém.
Průměrný počet slepic: 4.6 (74 hlasů)

Nejvyšším bohem, Berrnarde, je Mamon.

Jeho prorokem je váš soukmenovec Karl Marx, který je pro komunisty, socialisty, fašisty, kapitalisty společným jako je Mohamed pro všechny muslimy. Ačkoliv mají společného boha i proroka, nebrání jim se mezi sebou mordovat a společně mordovat jinověrce.

Mamonovo veleknězem je také váš soukmenovec kmen Rottschildů. Ti také nehledí na ostatní a jenom Oni mají svaté právo starat se o sebe, o sebe, o svoji rodinu a kmen.

Dalším kmen Mamonovo veleknězů jsou Rockefellerovic , kteří pocházejí z Německa, jako ti výše jmenovaní. 

Jejich podíl na 1. světové válce i 2. světové válce a podpora těch nejhorších původců je nepopiratelná. Ta druhá světová válka prakticky neskončila nebo nám zapomněly oznámit, kdy začala ta 3. světová, ve které jsou vždy jejich služebníci USA. Víra a vyznání Já, já, já, jenom já! je přece i vaše víra. Opravdu ji nemusí mít všichni lidé na světě. Stejně jako tu tzv. demokracii západních hodnot.

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

Ale ono to funguje. Všechna zvířata to dělají stejně. Já vím, namítnete, že nejsme zvířata, máme přeci ten intelekt. A taky Boha. Sice každej jinýho, takže si kvůli tomu podřezáváme krky, ale tím jsme na výši.

Mějte si Boha jakého chcete a já vám kvůli tomu neublížim. Mějte si ideologii jakou chcete, pokud mě tím neohrozíte, je mi to putna, jestli si před spaním čtete sebrané spisy Lenina. Sáhněte na někoho z mé rodiny a zachovám se úplně jinak.

Jo, možná jsem z vašeho úhlu pohledu sobec, ale moje smečka se má dobře. A to je pro mě nejdůležitější. Chcete zachránit svět? Fajn! Tak prvně zachraňte ty vám nejbližší a když se vám zadaří, pak si můžete blbnout dál a dát tomu honosný název. Mě to takhle zatím stačí.

Průměrný počet slepic: 2.4 (28 hlasů)

Dyť my vás, Berrnarde, máme tak nějak rádi. Ale já mám dojem, že si sem chodíte schladit žáhu na někom, kdo za váš stav nemůže. Já svý syny taky neproklínám, že volili toho záškodníka gumáka bezcharakterního prezidenta. Až dostanou povolávací rozkaz dám jim i vybrat, zda přidat peníze na zmizení v cizině (jako ti Ukrarusové) nebo na novou přilbu a pořádný fungující ponožky do války za Prahu na Donbase. 

Já jsem sobec a ještě k tomu línej. Když tohle o sobě přiznám, je to lepší, než se stresovat, že tím porušuji čísi Desatero. Nejsem ani křtěný. Takže mně dost vadí, když se někdo prsí svou náboženskou příslušností, stejně jako národnostní. Vychoval jsem tři syny a vím, že mě ve stáří nebude živit ani jeden. Tak, jako já jsem neživil své rodiče. Tak, jako mý rodičové neživili svoje rodiče. 

Ale vím, že nejcennější je pro člověka ta rodina a pak přátelé, pokud nějaké má. Bez rodiny je člověk jenom číslo, jako ti vojáci na vojně a v boji. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Jinak souhlas. Dnes se ani moc neočekává to, že se potomstvo nakonec o svého zploditele postará. Ve vlčí smečce má alfa absolutní moc. Musí si jí vybojovat a pak se stará, aby byla smečka v poho. Když o toto kvůli věku a ztrátě síly přijde, nikdo se s ním nesere. To on ale ani nikdy neočekával. To je příroda. Mnohdy krutá, ale ví, proč to dělá.

Takže v tomto my dva ve sporu nejsme. Mám vnučku, narodila se na jaře. Chodit ještě neumí, mluvit ještě neumí, až se jednou bude vdávat, možná už tady nebudu. Určitě se o mě jednou starat nebude. Ale nechtějte vědět, co bych udělal s někým, kdo by se jí pokusil ublížit. Ale dokud tady budu, bydlí v mém baráku o dvě patra níž, tak se furt budu snažit, aby se měla co nejlépe. Od ní neočekávám, že se bude jednou starat o mě, ale považuji za samozřejmé, že se takhle pak bude starat o svoje potomstvo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Výstižně zaznamenáno a popsáno 👍

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

 

- BRICS A NOVÝ, BUDOUCÍ SVĚT

Jak píše významný novinář, Pepe Escobar, nedávná schůze členských zemí BRICS nejspíš velice překvapila všech 21 000 účastníků ze 139 zemí světa. Jednak, ruský president Vladimír Putin vysvětlil celému shromáždění způsob, jakým Rusové dokázali obrátit všecky západní sankce ve svůj prospěch a během krátké doby se stali jednou z vedoucích světových ekonomií.

To ale není všecko, protože Rusko má podle něho ještě mnoho dalších možností, jak ty stejné změny uplatnit v globálním měřítku, po celém světě. Rusko má v úmyslu změnit celosvětový obchod, přeměnit pracovní trh na digitální, zavést nové, moderní technologie, posílit malé a středně velké podniky a mnoho dalšího.

Druhá šokující zpráva bylo ohlášení nového bankovního systému, který je vyvíjen ve spolupráci s BRICS bankou. Tento systém má být ve své podstatě nepolitický a má zaručovat mezinárodní transakce jak ve zlatě (40%) tak v měnách BRICS států (60%). Nový platební systém samozřejmě obchází veškeré sankce, uvalené Západem, které zamezují některým zemím, jako je Rusko a Irán, přístup k mezinárodnímu bankovnímu systému SWIFT.

Vyskytlo se dalších 59 národů, kteří mají zájem o členství v BRICS, což spolu s existujícími členskými zeměmi dává dohromady obrovský kus světa. Něco takového je řádná rána do žaludku chamtivému Západu, který vždycky zkoušel všecky okrást a sám se z toho mít dobře.

Bylo mnoho dalšího, co bylo na této schůzi diskutováno (detaily v článku). Nakonec president Putin vyjádřil neochvějnou důvěru v to, že Rusko na Ukrajině převládne. Západ tím bude dohnán ke skutečnému šílenství a bude volat do světa ničím nepodložené zprávy o blížící se jaderné válce. Něčemu takovému je nutno za každou cenu zabránit, což je součástí plánu BRICS národů, které zkoušejí vytvořit nový, mírový svět pro všecky.

Ne všichni se ale dostavili

Bývalý rozvědčík amerického námořnictva, Scott Ritter, se také zkoušel konference BRICS ve Svatém Petrohradě zúčastnit, ale nevyšlo mu to. Podle bývalého CIA agenta, Larry Johnsona, americké Ministerstvo zahraničí mu přede 2 lety vydalo pas, který údajně nebyl správně označen. Možná to bylo záměrné, nebo taky ne. Je jisté, že když Ritter zkoušel nasednout na letadlo do Ruska, tak mu byl pas zabaven a bylo po cestování.

Ritter se ptal policistů, kteří ho vyvedli z letadla ven, o co jde. Tito pouze odvětili, že jednají podle příkazů Ministerstva zahraničí...

Pepe Escobar se domnívá, že Západ, který dobře sleduje naprosté ponížení a snad i zničení NATO, se uchyluje k těm největším šílenostem. Myslí si, že jednotlivými zápletkami a dalšími sankcemi předejdou té obrovské katastrofě, která je čeká, což je prohra na Ukrajině. Oproti tomu, Moskva chladnokrevně vyčkává. Jejich veškeré požadavky spočívají v tom, že chtějí aby Ukrajina kapitulovala, aby se nikdy nestala členským státem NATO a zůstala neutrální. Jakékoliv jiné vyjednávání o míru u nich nepřipadá v úvahu.

Dobře vědí, že může dojít k povstání proti upocenému chlápkovi v laciných teplákách, který stále ještě machruje v Kyjevě, anebo že dojde k naprosto nevázané partyzánské válce proti ruskému obyvatelstvu. Přesto, že se proslýchá, že NATO by dnes souhlasilo i s koncem války a s rozdělením Ukrajiny na části, přesto Rusové nespěchají.

NATO si zde nemá co diktovat. Ten, kdo zvítězí, si klade podmínky.

Evropští politikové stále dál straší, že se Rusové nezastaví na Ukrajině, ale budou postupovat dále a zabírat jednotlivé státy Evropy. Ti, kteří něco takového tvrdí, to nemohou mít v hlavách v pořádku. Proč by to Rusko dělalo? Copak nemají svého území víc než dost? A copak by kdo stál o zabrání hysterických baltických států, zákeřného a nemyslícího Polska, zbankrotovaného Německa, parazity prostoupené Francie a jiných, v podstatě nesnášenlivých a nerozumných národů?

I když – jen tak na okraj – osobně si myslím, že jednoho dne k tomu dojde a Rusko opravdu vtáhne do Německa. Těžko říct, kdy se to stane, ale v té době bude mnoho válečných lodí kolem Syrie, válka na Středním východě v plném běhu, výbuch obrovské sopky a velmi vysoce postavená osoba bude zabita během mírové konference. Poslední znamení je revoluce v Itálii. Pak vytáhne Rusko proti Německu, ale ne aby je zabrali. Spíš aby odtud vypudili Američany. Je to pouze můj názor, který doložím důkazy v některém pozdějším článku….

AUTOR: Jane Kaufman

https://cz24.news/sokujici-ohlaseni-noveho-bankovniho-systemu-brics-a-novy-budouci-svet/

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (68 hlasů)

s tím Pepčou Escobarem jste mě potěšila, toho čtu rád! A myslím že mívá pravdu. A myslí si to zřejmě i Jane Kaufmanová, když ho ve svém článku tak hojně cituje.
Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)

Fašismus instalují ty nejpravicovější korporace, banky, největší monopoly, aby pomocí fašistické ideologie a nějakého Führera  si podřídily celé státy. Ty zavedou totalitní, násilnický systém, který pak bojuje za zájmy těchto korporací. Velmi často válkou. Fašismus není doopravdy levicový.
Průměrný počet slepic: 3.8 (39 hlasů)

a Komunismus je hlavně zločinný. Jde tam o to, že lidi nemají stejnou hodnotu - jistě znáte termín untermensch. Předvedla to i soudružka Schillerová za kovidu, když chtěla utlačovat neočkované a dnes dělá altruistku místo aby lezla kanálama. Kromě Němců a komunistů si myslí, že jsou nadlidi muslimové, židi, různé sekty, policajti, politici a Američani. Možná ještě někdo. Rozhodně ale fašismus není pravicový, to už spíš levicový (je stádní a probíhá přerozdělování).

Průměrný počet slepic: 3.3 (26 hlasů)

Chyba lávky. Je zapotřebí vidět komplexně celý problém, ne si jen vybírat dílčí části. Dal jsem sem dnes článek "Evropská krajní pravice je připravena uchvátit moc", přečtěte si jej celý i s pokračováním, je to dlouhé, ale tam se tento problém řeší dost podrobně.
 
Ano v Německu existoval národní socialismus, ale to byl jenom prostředek. To byla metoda jak Němce stmelit, jak jim poskytnout výhody, vytvořit v nich pocit výjimečnosti a pohrdání ostatními národy. Aby neměli s nimi slitování, aby se cítili nadřazenými. Ale celý ten fašistický stát byl vytvořen jako útočná pěst pro krajně pravicové korporace. Hájil jejich zájem. Pro pravici sloužily i levicové nástroje.
Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

pokud podporuje korporace fašismus, není ani pravicová, natož krajně ( fašismus - kromě vraždění hlavně Slovanů a v menším i Židů - jedněm bere, druhým dává = přerozdělování, alias krádež a to levičácká, pravice je právě proti tomuto přerozdělování).

Průměrný počet slepic: 2.5 (17 hlasů)

a já se vždycky ptám, když progresivistici štěkají, že fašouni jsou ti Okamura, Ortel, Landa, už i ten prezident Klaus, Le Pen, Fico a jiní.

Co je to ten fašismus? Jmenovaní nemají za zadkem fabriky, koncerny, kartely, latifundie jako měli muži kolem Hitlera. Ti si ho vodili jako maňáska, jejich fabriky a banky přetékaly státními zakázkami a miliony lidí pro ně makaly až do úmoru bez stávek a demonstrací! 

Pokud budeme staromilně dělit na pravici a levici, je podle mě fašismus pravicový. Krom toho nevím, ve kterém státě za posledních 150 let vůbec byl?

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Že antifašisté netuší co to byl fašismus je naprosto typické pro mentalitu lidí jako třeba Heinrich Kramer nebo Tomas Torquemada! Typické pro společnost zakládající svou morálku a ideologický monopol na politických monstrprocesech.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

nevykořisťuje a není zločinný ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Ti skrytí mocni a bohatší  opakovaně podporuji užitečné jedince k prosazení svých cílů a bohužel lidi se nechají zblbnout.  Níže  přikládám  výtah  z pátečních glosu 1.7.2022 Macekvbotach.cz :

Neokonservativní hnutí vzniklo v 70. letech kolem skupiny politických intelektuálů, z nihž mnozí byli ovlivněni politologem Leo Straussem z Chicagské university a Donaldem Kaganem z Yale. Vedoucí činitele neokonservativců jsou Norman Podhoretz, Irving Kristol, Paul Wolfowitz, Robert Kagan (syn Donalda), Frederic Kagan (syn Donalda), Victoria Nulandová (žena Roberta), Elliot Cohen, Elliot Abrams a Kimberly Allen Kaganová (žena Frederika).

Hlavní zásadou neokonservativců je, že USA musí být vůdčí vojenskou silou v každé části světa, že musí oponovat vznikajícím regionálním silám, které by jednoho dne mohly ohrožovat celosvětovou a regionální dominanci USA, přičemž nejdůležitější jsou Rusko a Čína. Za tímto účelem mají americké vojenské síly udržovat stovky základen po celém světě a být připraveny vést v případě potřeby válku. Organizace spojených národů je pak využita jen tehdy, když se to hodí americkým zájmům.

Tento postoj byl prvně vyjádřen Paulem Wolfowitzem v jeho textu Defence Policy Guidance (DPG), napsaném roku 2002 pro ministerstvo obrany. Text volal po rozšíření americké bezpečnostní sítě do Střední a Východní Evropy, a to navzdory výslovnému slibu německého ministra zahraničí Hanse - Dietricha Genschera z roku 1990, že po sjednocení Německa nebude následovat rozšížení NATO východním směrem. Wolfowitz se také vyslovil pro možnost vedení válek a americké právo jednat v případě krizí, které se dotýkají USA, samostatně. Podle generála Wesleyho Clarka mu Wolfowitz v květnu 1991 objasnil, že USA povedou operace vedoucí ke změně režimů v Iráku, Sýrii a dalších spojenců Sovětského Svazu.

Neokonservativci tlačili na rozšíření NATO o Ukrajinu dokonce ještě před tím, než se to za George W. Bushe roku 2008 stalo oficiální americkou politikou. Nazírali na členství Ukrajiny v NATO jako na klíčový prvek regionální a celosvětové dominance USA. Robert Kagan se v dubnu 2006 vyjádřil o rozšíření NATO takto:

Rusové a Číňané pokládají „barevné revoluce“ v bývalém Sovětském Svazu za uměle vyvolané Západem, aby se tak zvýšil jeho vliv v těchto strategicky důležitých částí světa. Mýlí se snad? Cožpak úspěšná liberalizace Ukrajiny, posilována a podporována západními demokraciemi není předehrou k připojení tohoto státu k NATO a EU, tedy stručně řečeno k expanzi západní liberální hegemonie? 

Kagan pojmenoval přímé důsledky takového rozšíření NATO, když citoval jednoho z expertů, který prohlásil, že „Kreml je připraven se vší vážností svést o Ukrajinu bitvu“. 

Po pádu Sovětského Svazu se měly jak Spojené státy, tak Rusko zasadit o neutrální Ukrajinu jako nárazníkový stát a bezpečnostní pojistku. Namísto toho požadovali neokonservativci „hegemonii“ USA, zatímco Rusko se pustilo do války částečně kvůli obraně a částečně kvůli svým vlastním imperiálním zájmům. Připomíná to Krymskou válku (1853 -6), kdy Británie a Francie chtěly oslabit Rusko v Černém moři a podporovaly tedy Otomanskou říši.

Kagan napsal svůj článek jako soukromý občan, ale jeho žena Victoria Nulandová byla za Georga W. Bushe juniora americkou velvyslankyní u NATO. Nulandová je neokonservativní operativec par excellence. Vedle služby jako Bushova velvyslankyně u NATO byla za vlády Baracka Obamy v letech 2013 - 17 náměstkyní ministerstva zahraničí pro evropské a euroasijské záležitosti, podílela se na svržení ukrajinského proruského prezidenta Viktora Janukoviče a nyní slouží Bidenovi jako náměstkyně ministra zahraničí a přímo se věnuje válce na Ukrajině.

Neokonservativní postoj je založen na všeovládajícím falešném přesvědčení, ž vojenská, finanční, technologická a ekonomická nadvláda opravňuje Spojené státy diktovat své postoje všem oblastem světa. Je to přesvědčení jak pozoruhodně pyšné, tak pozoruhodně nepodložené důkazy. Od padesátých let byly totiž USA zahnány nebo poraženy téměř ve všech regionálních konfliktech, kterých se zúčastnily. Také v „bitvě o Ukrajinu“ byli neokonservativci připraveni vyprovokovat vojenskou konfrontaci s Ruskem rozšířením NATO, ačkoliv proti tomu Rusko vehementně protestovalo, protože zcela věří tomu, že Rusko může být poraženo americkými sankcemi a zbraněmi NATO. 

Institut pro válečná studia (ISW), think - tank neokonservativců vedený Kimberly Allen Kaganovou (a zaštítěný takovými zbrojaři jako jsou General Dynamics a Raytgeon) neustále slibuje vítězství Ukrajiny. K ruskému postupu nabízí ISW typický komentář: „Bez ohledu na to, která strana získá město Severodoněck, ruská ofenziva jak na operační, tak na strategické úrovni pravděpodobně kulminuje a dává tak Ukrajině šanci k protiofenzívě, která ruské síly zatlačí zpátky“. Samozřejmě, že situace na bojišti je zcela jiná. Západní ekonomické sankce mají malý vliv na Rusko, zatímco bumerangový efekt na zbytek světa je značný. Navíc schopnost USA zásobovat Ukrajinu zbraněmi a municí je vážně narušena omezenou výrobní kapacitou a narušenými dodavatelskými vztahy. Ruská průmyslová produkce samozřejmě převyšuje tu ukrajinskou. Ruský hrubý domácí produkt je 10 X větší, než byl ukrajinský před válkou a Ukrajina ve válce ztratila většinu své průmyslové kapacity.

Nejpravděpodobnějším výsledkem současných bojů je to, že Rusko obsadí část Ukrajiny a učiní z ní vnitrozemský stát. V Evropě a USA nastane frustrace z válečných ztrát a ze stagflace způsobené sankcemi. Dominový efekt by byl v případě, že se k moci dostanou pravicoví demagogové, kteří budou chtít obnovit upadající vojenskou slávu USA další nebezpečnou eskalací (nebo v případě zvolení Trumpa) devastující.

Namísto rizika takové katastrofy by bylo realistickým řešením zbavit se třicetiletých neokonservativních fantazií, zasednutí Ukrajiny a Ruska k jednacímu stolu, a výměna nerozšiřování NATO na Ukrajinu a Gruzii za životaschopný mír, který bude respektovat ukrajinskou nezávislost a územní celistvos

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (36 hlasů)

Vzpomínám si, když tenkrát varovali zasvěcení před těmito neokony, kteří zatáhnou svět do dalších válek. Měli smutnou pravdu! O neokonech se pak přestalo psát. Nezmizeli, jenom se zamaskovali a na podium vystrčili pimprdlátka, kteří poutají nezaslouženou pozornost. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Je úplně jedno jak moc překroutíte historii, stejně to nic nemění na tom že Stalinovi došel hliník.

Průměrný počet slepic: 2.3 (13 hlasů)

Zajímavé je že jste to vy který vždy nebo skoro vždy překrucujete historii z vašimi prapodivnými názory

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

přestěhoval se do Humpolce. Nedávno došly půlce světa ( té údajně vyspělejší ) čipy do aut

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Sice jsem to psal včera, ale hodku před tím, než vyšel další článek, takže jsou všichni nadržení na něj a už to nikdo nečte. Takže dáme opáčko. Sprostě to sem překopíruji.

"

K olympiádě a směru západu. Už jsem to zde psal mnohokrát. Západ je v dekadenci. Nemoc z přežrání. Ta se dá vyléčit pouze tím, že začnete mít hlad. Když se kolem sebe rozhlédnu, zatím většina lidí ten hlad nemá, furt to ještě jde, tudíž v současné době nevěřím na revoluci. A už vůbec ne zde v česku, Čech do poslední chvíle se bude snažit to nějak ojebat a vyklouznout z toho, prostě tím proplout.

Jasně, Vidlákovo rozhořčení nad úpadkem západu je správné, ale pokud do toho bude dávat příliš energie, tak si max k vysokému krevnímu tlaku a cukrovce ještě užene žaludeční vředy. Já osobně nehodlám plýtvat energií u předem ztraceného boje. Až jednou půjde do tuhého a uvidím, že by byla šance něco změnit, pak vyrazím. Budu odpočatý, kdežto mnozí revolucionáři otlučení bojem už nebudou mít tu šťávu. To už z nich v té době totiž budou profesionální revolucionáři, unavení svojím bojem."

"Hráz lidové zloby funguje", to je vlhký sen Vidláka, Včelky a Antonína a pár dalších, páč jsou to lidé, kteří od rána do večera jedou v informacích a hledají ty lumpy. Osobně jim to nezávidím, takhle bych žít nechtěl. A proto jsem se zde na delší dobu odmlčel a zase asi odmlčím. Už mě s tím svým mnohaletým bojem, který k ničemu nevede, poněkud nudíte.

Průměrný počet slepic: 3.6 (65 hlasů)

tak si kup medvídka mývala nebo nafukovačku

Průměrný počet slepic: 3.5 (36 hlasů)

koukám na porno. Medvídek má málo otvorů a nafukovačka mi přijde taková neosobní s blbým výrazem s tou otevřenou hubou. Ale nejradši se motám v dílně.

Průměrný počet slepic: 3.1 (39 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Copak, vyrábíš si tam nějakou podle svýho gusta? :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (32 hlasů)

V mejch 56 mi přijde, že v tomto už celkem dost otravuje ta moje a ještě si budu dole vyrábět něco na přesčasy? Teď vymýšlím automatické zavlažování na feferonky, které příští rok chci pěstovat na střeše, která je na jih, tak abych tam nemusel chodit zalévat. A jelikož za rok už bude vnučka větší, tak lámu dceru, aby mi darovala dětskou chůvičku, že si jí tam zabuduji a budu mít přehled, co se tam děje, aniž bych tam musel lézt.

Průměrný počet slepic: 3.4 (26 hlasů)

To snad chápeš?

Průměrný počet slepic: 4.1 (33 hlasů)

tak to má být.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

ta tvoje šance přijde pokud dost velká část společnosti se postaví proti. No a Vidlák přesvědčuje lidi, že ta chvíle už nadchází. Snáší na kupu argumenty, že přestáváme mít šanci, pokud budem jenom poslušně přikyvovat. Vždyť ta Fialova vláda je už jen domeček z karet. Stačí zacukat s jednou z nich a srachotí se to všechno. Už by to šlo. Už by to mělo jít. Je lepší to udělat teď, dokud je ještě co žrát, než čekat až doopravdy přijde hlad.
Vidlák je zvoník a dělá to dobře. Ten jeho článek si zítra přečte hodně lidí, nejen tady na VK. Jeho články přebírá spousta internetových stránek. Ten jeho zvon je stále hlasitější, rozléhá se krajinou a je ho slyšet dál a dál.
Průměrný počet slepic: 4.5 (71 hlas)